מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- תודה על ההמלצה ! רכשתי את הטיולון ושאלה קטנה שמטרידה אותי..בתאל01/11/2019
היי קובי תודה רבה לך על ההמלצה !!
לבסוף רכשתי את המקלארן האטום והיא בהחלט מעולה ומרווחת ויש לה גגון ענקק
>> ללא ספק קלה לניוד כפי שרשמת אבל..
3 חסרונות בה שקצת ביאסו אותי אבל אין דבר מושלם..
1. הרצועות קשות לפתיחה וכיוונון
2. המעצור שלה נמוך ולפעמים נתקע במדרגות
3. העמסת משקל מרבי בסל תחתון רק עד 2 קילו??? היתכן שיש לה סל שנראה מרווח יותר מהיויו+ וביויו ניתן להעמיס עד 5 קילו? זה מוזר לי מאוד שהם ככה דורשים...
שבת שלום !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר02/11/2019שלום בתאל,
1. אכן זו בעיה מוכרת בהרבה עגלות ובמקלארן בפרט, זה נטו דורש תרגול כי אחרי כמה פעמים זה די קל ופשוט. הפטנט שלהם הוא הקלקה כפולה גם מלמעלה וגם מלמטה בו זמנית.
2. גם בעיה מוכרת בהרבה טיולונים בגלל הגלגלים הקטנים.
3. בדרך כלל בכל העגלות זה עד 5 ק"ג. כנראה שכך היצרן או היבואן העבירו תקן על 2 ק"ג. ממליץ לבדוק זאת מול מקלארן העולמית. באתר שלהם אין פירוט לגבי זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת עגלה גבוהה לתינוקאביגיל31/10/2019
שלום קובי,
אשמח להמלצות על עגלה.
חשוב לי שתהיה:
- גבוהה (בעלי ואני יחסית גבוהים מהממוצע)
- קלה לקיפול (אמבטיה מתקפלת זה יתרון!)
- שיהיה אפשר לחבר אליה סלקל
- יציבה (לא טנק, אבל משהו שלא יפול אם נשים עליה תיק עגלה גדול)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/10/2019שלום אביגיל,
אין הרבה עגלות גבוהות בשוק.
מימה וסטוקי גבוהות ואני פחות ממליץ עליהן כי הטיולון לא נשכב למצב ישר.
סלסה של איי.בי.סי דיזיין עונה מעולה לדרישות: גבוהה, נוחה לניוד, נוחה לקיפול וגדול סביר, ניתן לחבר סלקל, יציבה אבל עדיין המשקל לא סופר כבד. האמבטיה ניתנת לקיפול בגמר השימוש כמו שניתן לעשות בהרבה עגלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אביגיל31/10/2019תודה רבה על התשובה המהירה,
אשמח לדעת אם צריך סלקל של אותה חברה או שניתן לחבר עוד סוגים של סלקלים לסלסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/11/2019שלום אביגיל,
ממש לא חובה של אותה חברה. יש מתאמים ועל אותם מתאמים מתחברים סלקלים של סייבקס, ג'ואי או מקסי קוזי. 3 חברות מובילות בתחום הבטיחות ובעיקר בתחום הסלקלים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
אביגיל02/11/2019תודה רבה!
רציתי לשמוע את דעתך על עגלת פלי קונקשיין.. זו עגלה חדשה ולא מצאתי חוות דעת עליה באינטרנט. השאלה אם היא מתאימה לדרישות שכתבתי בהודעה הראשונה ואם היא אמינה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר03/11/2019שלום אביגיל,
היא לא מהגבוהות, בטח שלא בטיולון. היא יחסית קלה וקלה לקיפול. אני פחות ממליץ כי:
1. הטיולון חד כיווני, לדעתי ולפי מחקרים רצוי שהתינוק יהיה מול ההורים עד גיל שנה + ולכן אני תמיד ממליץ על עגלות שבהן הטיולון דו כיווני.
2. שינוי המצבים מתבצע עם שרוך, לדעתי מנגנון פחות נוח לתפעול ועם בלאי גבוה יותר.
3. בגמר הקיפול כל הבדים חשופים כלפי חוץ משני הכיוונים, כלומר איך שלא יניחו אותה ברכב צד אחד של הבד יתלכלך או ישתפשף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזה כל החסרונות?
סיון03/11/2019בהנחה שאני מוכנה להתפשר על טיולון חד כיווני
ושלא מפריע לי השרוך והקיפול קלפי חוץ-רגילה לבייבי ג'וגר-ומעולם לא עשה בעיות..
אז כן ממליץ?
או שיש לה עוד בעיות?
איך המעבר בין הטיולון לאמבטיה?
אפשר להחליף בינהם בקלות?
ואיך העמידות והאיכות?
מתחברת לסלקל סייבקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר03/11/2019שלום סיוון,
היא די זהה לג'וגר ביתרונות ובחסרונות.
ההחלפה כמו בג'וגר טיפה מסורבלת ולא כלכך בקלות כי צריך להרכיב את הבד על השלדה, זה לא מושב שמתחבר כמו בעגלות דו כיווניות.
לגבי עמידות/איכות, קשה לי לענות כי היא חדשה מאוד בארץ, כמוכן היא נמכרת במספרים נמוכים כך שקשה לתת חוות דעת כזו נכון להיום.
אם יש לך זמן אולי שווה לחכות לסיטי מיני 2 שמגיעה עם מעט שינויים, כרגע אני לא יודע מתי בארץ (בארה"ב הושקה לפני מספר חודשים), אפשר לברר מול היבואן דוורון.
לגבי סייבקס, ניתן לחבר, יש לרכוש מתאם בנפרד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם עגלת קונקורד עונה על הדרישות?
אביגיל05/11/2019אשמח לשמוע את דעתך על עגלת קונקורד, האם היא עונה על מה שכתבתי בהודעה הראשונה ובהשוואה לסלסה, מה עדיף לדעתך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר05/11/2019שלום אביגיל,
לדעתי לא, עגלה שנחלה כישלון בארץ ובאירופה. אין לה יבואן מעל לשנה משמע יהיה בעיה לקבל שירות עליה.
מעבר לזה שהיא כבר מיושנת, גם בתקופתה האמבטיה הייתה לא מוצלחת ומתנדנדת, הטיולון לא נשכב למצב ישר, הקיפול היה יחסית מסורב ולכן אני פחות ממליץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת טילון LIGHTשני31/10/2019
שלום קובי, קראתי מה כתבת על בוגבו אנט לפני שהגיעה לארץ, מה דעתך עליה היום? איך היא בהשוואה ליויו?
לפי מה שאני ראיתי, האנט יותר יציבה, אבל יותר מסורבלת לקפל.
וכן מה דעתך על בייבי גוגר סיטיטאור?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/10/2019שלום שני,
בבדיקה יותר מקרוב לדעתי מדובר בטיולון גרוע ומפתיע אותי שחברה כמו בוגבו מיהרה לצאת איתו לשוק. כאשר הטיולון פונה לכיוון הנסיעה לא ניתן להשכיבו וזה חיסרון עצום לדעתי כי טיולונים פונים לכיוון הנסיעה רוב משך השימוש שלהם.
הקיפול מסורבל ודורש אם אני זוכר נכון 7 פעולות. היויו יותר פרקטי וזו הסיבה היחידה שבסוף קונים טיולון פרקטיות. הסיטי טור לא מוצלחת וכבר יש לה דגם מחליף בחו"ל אז עד שלא יהיה זמין בארץ אני פחות ממליץ.
בטווח המחיר של יויו יש גם את מקלארן אטום וארגו מטרו שלדעתי מעולים ועדיפים במעט על היויו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סל קל דונה פלוסקרן30/10/2019
אשמח לדעת מה דעתך על סל קל דונה , כמה הוא באמת בטיחותי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/10/2019שלום קרן,
הוא פחות בטיחותי מהמתחרים המובילים: סייבקס, מקסי קוזי וחלק מדגמי ג'ואי (שכל אלו מתחברים לרוב העגלות). ופחות בטיחותי מצ'יקו קייפיט (לדעתי הסלקל המומלץ ביותר) שלא מתחבר לאף עגלה פרט לצ'יקו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי כסאות בטיחות אוונפלושחר30/10/2019
שלום קובי
אני רוצה לקנות כסא בטיחות של אוונפלו.
יש את הדגמים הזולים כמו אוונפלו שורייד ואוונפלו סוניוס מה מומלץ מהם?
ויש גם את היקרים יותר טריומף וסימפוני e3 או dlx.
מה מומלץ מהזולים של אוונפלו ומה מהיקרים יותר.
תודה.
מחפש כסא שיהיה קל לחגור ולהוציא מהרכב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציין דבר נוסף
שחר31/10/2019הילד בן שנה ורני רוצה דגם שילווה אותו להרבה שנים ויחסוך ממני לקנות גם בוסטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש גם את הדגם החדש סטראטוס של אוונפלו
שחר31/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר31/10/2019שלום שחר,
השורייד והסונס בסיסיים אבל בטיחותיים. הטריומף גם ברמת בטיחות גבוהה יותר מהסימפוני. הסטטראטוס חדש ואין לגבי מבחן השוואתי שאני מכיר.
אני לא בעד לרכוש כיסא שימש כבוסטר בעתיד, גם כי לרוב בוסטרים יותר יעילים בטיחותית, גם תופסים פחות מקום ברכב וגם יותר קלים כך שיותר נוח לנייד אותם מרכב לרכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
שחר31/10/2019אז מה ההבדל בין שורייד לסנסיוס ומה עדיף מבינהם?
האם יש הצדקה להוסיף קצת יותר ולקנות את הטריומף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/11/2019שלום שחר,
הסונס מעט יותר מפואר ומרופד טוב יותר לדעתי.
הטריומף עדיף גם כי לדעתי יותר נוח משניהם וגם מתאים עד משקל גבוה יותר של 30 ק"ג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קובי ושאלה נוספת
שחר03/11/2019הבנתי שהסימפוני מתאים עד 49 קילו והטריומף עד 30. אז אולי עדיף ללכת על הסמפוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיכום מה עדיף
שחר03/11/2019אוופלו טריומף , סימפוני או מאסרו?
לילד בגיל שנה.
אציין שמאסטרו אין מצב שכיבה לדעתי.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר03/11/2019שלום שחר,
לגבי סימפוני גם הוא עד 30 ק"ג! פשוט ההבדל בינו לטריומף שהוא הופך גם לבוסטר דבר שלדעתי מיותר, עדיף לרכוש בוסטר בשלב שצריך ולדעתי התוצאה תהיה יותר בטוחה ופרקטית ולפעמים גם יותר זולה.
לגבי מאסטרו, זה לא כיסא בטיחות זה בוסטר עם רצועות, מומלץ מגיל שנתיים לדעתי ולא לפני למרות שמיועד מגיל שנה ע"פ היצרן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לשאלה נוספת
שחר04/11/2019תודה קובי על התייחסותך אלי
לפי מה שאני מבין ממך אתה ממליץ על טריומף ולא על סימפוני e3 למרות שבסימפוני e 3 יש הגנות צד וראש מתכונן. אשמח לדעת מדוע?
בנוסף הבנתי שכאשר מחברים כסא לאיזופיקס לא ניתן לשנות מצבים כאשר הכסא מחובר לאוטו. יש חברה אחת מאד יקרה שמצאה פתרון לזה. האם יש כיום כסא בטיחות זול ובטיחותי שגם פתר את הבעיה הזו??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר04/11/2019שלום שחר,
לגבי ההגנות בסימפוני, בטיחותית לא הוכח שזה יותר יעיל. כמוכן לדעתי מושבים שמתוכננים לתינוק ניו בורן וילד בן 12 לא יכולים להיות יעלים לכל טווח הגילאים.
לגבי תזוזה לאחר התקנה, כל המושבים האמריקאים לא זזים לאחר התקנה בין אם הותקן עם חגורה או עם איזופיקס. רק גרקו הוציאו לאחרונה מושב שיכול לזוז והוא יקר.
בדגמים האירופאים של טים טקס או מקסי קוזי או מושבים בתקן אירופאי (מוצרים סינים) גם ניתן לשנות זווית לאחר ההתקנה.
שינוי הזוויתף בניגוד למחשבה הרווחת לא נועד לנוחות התינוק אלא לזווית הכי בטוחה עבור התינוק, בכל כיסא זה שונה וכמובן שזה תלוי גם ברכב. בצ'יקו נקסטפיט לדוגמא יש בועה ירוקה שמראה את הזווית הנכונה והכי בטוחה לתינוק. לכן לדעתי מיותר לחבר מושב שניתן לשנות זווית כי אז יעילות הבטיחות של המוצר תרד כשהכיסא בזווית לא נכונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת כסא בטיחותמורן30/10/2019
שלום קובי
ראשית תודה שאתה עוזר ומגיב להודעות.
אני צריכה לקנות לבן שלי בן שנה כסא בטיחות . לא רוצה להשקיע הרבה כי זה ילד אחרון.
מחפשת משהו עד 400 גג 500 ש"ח.
ראיתי בבייבי סטאר ומוצצים כסאות בטיחות ב300 ש"ח שנראים נמחד אבל בלי חברה ידועה.
לאחר בדיקה מקיפה לכסאות במחירים שאני מחפשת יש כמה אופציות:
בוסטר איימקס של סיגמא פו הדוב
כסא בטיחות אריס מיני של שילב
כוסכו סנרה ( בטילות אך פשוט מאד)
כסא בטיחות פריה 70
כסא בטיחות all phases של בייבי סיף ( מגיע עם איזופיקס קשיח)
חשוב לי בטיחות ונוחות אך חשוב גם שיהיה קל להתקין ברכב. אציין שאני רטצה להעביר את הכסא מידי פעם לרכב של בעלי ולען צריכה כסא שיהיה קל לשימוש.
אשמח לחוות דעתך בעניין
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/10/2019שלום מורן,
לדעתי דווקא בנושא של כיסאות ככל שנעלה יותר במחיר כך רמת הבטיחות והנוחות יעלו.
עד 500 הקוסקו סנרה הוא הכי בטיחותי וגם הפריה 70 נחשב טוב.
כל השאר לדעתי פחות מומלצים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה מומלצת לילד ראשוןבר30/10/2019
שלום,
אני מתלבטת בין בוגבו בי 5 לאויסטר 2 ואמרדילו פליפ xt3,
האם תוכל לעזור עם ההבדלים ומה מומלץ?
מחפשת שלא תיהיה קשה לתפעול או לקיפול,
שתיהיה נוחה לתינוק ובכללי להורים מבחינת תפעול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/10/2019שלום בר,
האויסטר 2 קצת שונה מהאחרות. היא יותר מרווחת לתינוק, יותר נוחה לניוד ויותר גבוהה. מצד שני היא הכי מסורבלת בתפעול ובקיפול ומשמעותית יותר גדולה בקיפול יחד עם טיולון. אז תלוי מה העדפות שלכם.
בין פליפ לבי, הבי קלה יותר בקילו וקצת, יותר נוחה לניוד בעיר אך ככל שהדרך יותר משובשת אז הפליפ תהיה יותר נוחה. האמבטיה של הפליפ יותר אמבטיה ויש רשת איוורור. לדעתי הקיפול של הפליפ מעט יותר נוח והסל יותר נגיש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסייבקס מיוס
בר31/10/2019תודה רבה,
ולגבי הסייבקס מיוס היית ממליץ עליה ?
אם ההתלבטות זה פליפ או בי 5 או סייבקס מיוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/11/2019שלום בר,
לדעתי היא פחות עדיפה מה-3.
לדעתי היא פחות נוחה לניוד בעיקר ככל שהדרך משובשת, פחות נוחה לעליה וירידה ממדרכות גבוהות, מתקפלת רק כשהטיולון פונה לכיוון הנסיעה, בשתיים האחרות גם שהמושב מולכם.
המושב שלה עשוי מרשת בעוד השתיים האחרות עם מושב יצוק מפלסטיק, לדעתי יותר תומך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר גב- גיל 4רינת29/10/2019
היי, מחפשת בוסטר גב צר יחסית שמתאים לגיל 4, שוקל 19 קילו בערך. אודה להמלצות והאם צריך רצועות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/10/2019שלום רינת,
לגיל 4 אפשר ללא רצועות אבל יותר בטיחותי עם. אם רוצים צר אז יש את ג'ואי אלבייט אשר נחשב טוב וצר. ללא רצועות כולם יחסית רחבים, של גרקו טוב ויחסית ברוחב סביר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון רויאל של אינפניטימורן28/10/2019
שלום קובי
האם אתה ממליץ על הטיולון הנ"ל למי שמחפש טיולון זול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או טיולון בוקסטר של שילב
מורן28/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה של בון בבה
מורן29/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/10/2019שלום מורן,
מבין השניים הרואיל לדעתי יהיה יותר נוח לניוד ויותר קומפקטי.
אפשר גם לבדוק את אינפנטי מגנום שגם זול ולדעתי יותר מוצלח מהרואיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
מורן29/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין סלקליםאוריה28/10/2019
שלום!
אשמח בבקשה לדעת על איזה סלקל אתה ממליץ יותר לעגלת ספורטליין סיילו-
טוויגי או דפנדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/10/2019שלום אוריה,
על אף אחד מהם. הייתי ממליץ להשקיע ולרכוש סלקלים של סייבקס, מקסי קוזי או ג'ואי איי ג'ם ולא להתפשר על הבטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין 2 עגלותאור28/10/2019
שלום וברכה, בני בן 3 חודשים. קיבלנו במתנה עגלת בייבי גוגר סיטי סלקט והחלטנו לוותר עליה כי היא מאד גדולה ולא נוחה.
אשמח לשמוע את דעתך על אויסטאר זירו או טאי טאי.
הצרכים העיקריים: כניסה בקלות לאוטו, קומה 2 ללא מעלית, שתהיה יציבה הליכה בעיר ונסיעות באוטובוסים.
ולזמן הקרוב עוד רוצים לשים אותו באמבטיה.
או האם יש עוד עגלה מומלצת? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/10/2019שלום אור,
אני אישית פחות ממליץ על עגלות בעלות טיולון חד כיווני. לדעתי ולפי מחקרים רצוי שהתינוקות יהיו מול ההורה בעגלה עד גיל שנה+ ובשני הדגמים האלו זה לא מתאפשר.
אם בכל זאת מבין השתיים, לדעתי הזירו יותר נוחה בניוד, יש לה ידית מתכווננת ויותר נוחה לקיפול ונשיאה ביד אחת שזה יתרון משמעותי למדרגות.
מצד שני הטאיטאי יותר קלה במשקל ובגמר הקיפול הבד שלה מכונס כלפי פנים ולא כלפי חוץ כמו בזירו, מה ששומר על הבד נקי וסטרילי יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לילד בן שנהמורן27/10/2019
שלום קובי
אני רוצה לקנות כסא בטיחות לילד שלי. לא מחפשת להשקיע הרבה כי זה ילד אחרון. מחפשת משהו עד 400 ש"ח.
חשוב לי שיהיה מצב שכיבה גם בכיוון הנסיעה . ושיהיה כסא נוח לתינוק.
עד איזה גיל צריך לשים את התינוק נגד כיוון הנסיעה ומה מומלץ?
יש לך המלצה על משהו במחירים האלה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/10/2019שלום מורן,
ב-400 ש"ח ההמלצה שלי היא לקוסקו סנרה. הוא פחות מפואר מהרבה כיסאות אבל ההמלצה שלי היא קודם בטיחות ואחר כך שאר הדברים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארמדילו פליפ xt3 או האוקרו?בר26/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

תשובה
קובי סופר26/10/2019שלום בר,
רצוי לשאול את כל השאלות בפוסט אחד ואם שכחת משהו להוסיף מתחת זה יוצר בלאגן ולי לא נוח להגיב.
פליפ ואוקרו מציעות אמבטיה וטיולון די זהים כאשר האוקרו מוגדרת כעגלה מותאמת גם לשטח ולכן יותר נוחה לניוד בדרך משובשת. מצד שני היא כבדה ב-2 ק"ג מהפליפ שגם ככה נחשבת כבדה. אם אין צורך ללכת בכורכר או דרך משובשת הפליפ בהחלט עדיפה.
לגבי בי או פליפ הגבתי למטה. אם יש עוד שאלה לשאול בשרשור הזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת אחים לתינקלואיזה26/10/2019
שלום קובי ,
אשמח לקבל ממך המלצה לעגלת אחים לתינוקת שתהיה בת שנה ולתינוק שנולד.
חשוב שההעגלה תהיה נוחה לקטנים ושלדה יציבה. התקציב הוא סביב 3000-4000 אלף במידה ויש אופציה זולה יותר גם נשמח לשמוע.
תודה מראש.
לואיזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/10/2019שלום לואיזה,
יש עגלות אחד ליד השני או רכבת.
באחד ליד השני יש מגוון גדול יותר. הרוחב שלהן נע בין 65 ל 80 ס"מ וכמובן שככל שהעגלה צרה יותר קל להתנייד במעברים צרים.
לדעתי במחיר הזה בייבי מונסטרס הכי מוצלחת.
ברמת מחיר יותר זולה יש את קוקו ביבה או בייבי ג'וגר סיטי טור תאומים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוגבו בי 5 או מאמס אנד פאפס ארמדילו פליפ xt3.26/10/2019
שלום,
רציתי לדעת מהאנשים שיש להם את אחת מהעגלות מה עדיף? מבחינת איכות,נוחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/10/2019שלום,
הבוגבו יותר קלה, בדרך עירונית יותר נוחה לניוד. הפליפ יותר נוחה לניוד ככל שהדרך יותר משובשת. האמבטיה של הפליפ יותר מרווחת ונוחה לדעתי. לפליפ יש מעקה, גגון יותר גדול בטיולון עם רשת הצצה, לבי יהיה גגון עם רשת הצצה בקרוב אך נכון להיום לא קיים בישראל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)