פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• הבדל בין השלדות פג פרגו
    יוכבד מינץ
    23/06/2024

היי כיף שגיליתי את הפורום שלך, היחיד ככ מפורט ויעיל!
    אשמח לשמוע מה ההבדל וכל היתרונות/חסרונות בין השלדות השונות של פג פרגו (אכתוב איזה אני מכירה אבל אם יש עוד אז אשמח גם)
    בוק, פוק פלוס, בוק 51, בוק 51 s, בוק פלוס s.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבדל בין השלדות פג פרגו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זה לא רק שלדים יש דגמים שונים

קובי סופר
    23/06/2024

שלום יוכבד,

זה לא רק שלדים יש דגמים שונים.

כל דגם בוק שרשמת אכן ההבדל רק בשלדה. האמבטיה והטיולון זהים.

בוק הגיעה עם טיולון חד כיווני ודי מהר ירדה מהשוק. בוק פלוס הגיעה עם טיולון דו כיווני לצידה הגיעה שלדה 51 כאשר המספר מציין את רוחב השלדה 51 ס"מ לעומת 60 כך שיותר קל להתנייד במקומות צפופים והקיפול יותר קטן. הS או S51 אותו סיפור מבחינת הבדלי רוחב כאשר הS מסמל גלגלים הרבה יותר איכותיים, גלגל גומי מלא כמו של רכב (רק לא מתפנצ'ר), מקבלים יכולת ניוד הרבה יותר משובחת וחלקה, בלימת זעזועים יותר טובה, נסיעה יותר שקטה ואמינות הרבה יותר טובה. מצד שני זה מוסיף טיפה משקל לעגלה.

כל זה לגבי בוק.

לאחר הבוק פג הוציאו דגמים נוספים הבוק יצא לפני 15 שנים. פג חידשו עם דגם ולוצ'ה ודגם וויצ'ה העירוני יותר. עדיין אני חושב שהבוק עדיפה על שניהם. עדיפות לשלדת S51.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השקעה בטיולון או עגלה משולבת לא יקרה
    שיר
    23/06/2024

היי, יש לי עגלת אבמטיה מ2 ילדים קודמים. מתלבטת אם לקנות עגלה משולבת לא יקרה או להשתמש תקופה באמבטיה הקודמת ולהשקיע בטיולון.
    אם אני הולכת על האופציה השניה, אשמח להמלצה על טיולון עם ניוד קל, לא כבד מידי, נוח לקיפול ונשכב.
    תודה.

הוספת תגובה

• טיולון זה בעייתי

קובי סופר
    23/06/2024

שלום שיר,

לדעתי טיולון זה בעייתי.

אני ממליץ שהתינוקות יהיו מול ההורה עד גיל שנה וחצי או יותר. לכל הפחות עד גיל שנה. ההמלצה מבוססת על מחקרים בנושא שבדקו אלפי תינוקות במשך שנים שהיו בטיולון עם הפנים להורה לעומת תינוקות שהיו לכיוון הנסיעה. במחקר הגיעו למסקנה חד משמעית שתינוקות שהיו מול ההורה היו משכילים יותר והחלו לדבר בשלב מוקדם יותר, היו להם פחות חרדות, ישנו טוב יותר בלילה והקשר מול ההורה היה חזק יותר.
    מחקר גדול עוד יותר לא פורסם אבל הגיע למסקנות עוד יותר ברורות שעדיף שהילד יהיה מול ההורה, החוקרים לא רצו ליצור ייסורי מצפון להורים שגם ככה מלאים ייסורי מצפון בנוגע לגידול ילדיהם.

לכן הייתי ממליץ ללכת לכיוון עגלה עם מושב דו כיווני.
    לגבי איזו, אוכל להמליץ אם אדע מה זה לא יקרה עבורכם.
    כן יש לקחת בחשבון שאם הולכים לאופציה של עגלה נקבל חסרונות שהם מוצר כבד יותר מטיולון, קיפול גדול יותר ואם הולכים על דגמים זולים יהיו פשרות רבות באיכות אולי, במשקל וכו' תלוי בתקציב. כל אלו אבל לדעתי מתגמדים בהשואה לחיסרון של טיולון לפני גיל שנה. כמוכן סביר שאם תרכשו עגלה תאלצו לרכוש טיולון נוסף בהמשך.

לצערנו אין בשוק טיולונים דו כיווניים ללא אמבטיה, הבודדים שהיו היו כישלון בהרבה נקודות. לכן אני חושב שעדיף ללכת על עגלה ובהמשך אם יהיה צורך על טיולון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת עגלה לילד שלישי
    אילה
    20/06/2024

יש לי כרגע פג פרגו פופ אפ ואני מרוצה מהגודל, מהאמבטיה שמתקפלת והיציבות של העגלה
    אבל יש לה חיסרון משמעותי- היא כבדה ממש!
    ולטיולון אני כבר לא מגיעה כי משתמשת בספורט ליין וייפר.
    מתלבטת להחליף אותה לדגם שיהיה סביר מבחינת המשקל (יש לי 30 מדרגות לעלות ולרדת כל פעם)
    יש משהו יותר קל שיהיה דומה מספיק?

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת עגלה לילד שלישי

הוספת תגובה

• הפג במשקל ממוצע

קובי סופר
    21/06/2024

שלום אילה,

הפג במשקל ממוצע כלומר, רוב העגלות בשוק שוקלות כמוה או יותר ממנה. אלו הקלות יותר מצריכות פשרות.
    לדוגמא: גלגלים יותר קטנים, מושב עם גב מרשת, אמבטיה יותר קטנה ועוד.

ההמלצה שלי היא הבייבי בוס בובקט שלנו.
    מבחינת משקל יורדים בכמעט 3 ק"ג במשקל.
    המינוסים: האמבטיה יותר קטנה ולא מתפקלת עם השלדה כמו בפופאפ. המושב בגודל די זהה ואפילו שוכב יותר כמוכן יש לה גגון יותר גדול בטיולון. הקיפול נוח ביד אחת פטנט שונה אבל טיפה דומה והנוחות די זהה. הבובקט יותר קטנה במעט לאחר הקיפול ויכולת הניוד זהה ואפילו קלה יותר בגלל שיש פחות משקל לדחוף. יד ידית מתארכת ככה שיותר קל לעלות ולרדת מדרכה גבוהה.

אפשר גם לבדוק את אינגלזינה אפטיקה ששוקלת גם היא באזור ה-8 ק"ג אך לה יש גלגלים יורת פשוטים, קפיצים קשים וידית שלא מתארכת ואלו משפיעים על יכולת הניוד. מצד שני האמבטיה והטיולון מאוד דומים לפג שכן אלו חברות מתרחות שלא אחת סוג של מעתיקות אחת מהשנייה.

שאר האפשרויות או כבדות או במשקל דומה. או קלות אבל עם יותר מידי פשרות לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה

אילה
    23/06/2024

מה את אומר על ספורט ליין או אינגליזינה אלקטה?
    ודבר נוסף מחפשים כיסא בטיחות נוסף
    יש לנו ברייטקס בולווארד וגרו וויט יו
    מתלבטת אם לקנות דונה או כיסא בטיחות
    חשוב שייכנס לרכב- הונדה סיוויק 2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשני המקרים חוזרים למשקל של פג ואף יותר

קובי סופר
    23/06/2024

שלום אילה,

בשני המקרים חוזרים למשקל של פג ואף יותר.
    לספורטליין יש דגם פולד שהוא קל יותר באזור קילו וחצי מהבוק אבל לדעתי הוא לא מוצלח כמו דגמי הסיילו. גם פחות נוח לניוד, גם יותר מסורבל לקיפול ופתיחה וגם יחסית צר. דגמי הסיילו לדעתי הרבה יותר מוצלחים אבל דגם הבייסיק שוקל כמו הבוק והדגמים הבכירים כבר טיפה מעל עד הרבה מעל (תלוי בתת הדגם). לכן אני לא רואה שיפור ביחס לבוק.
    האלקטה היא האחות החורגת של בוק, מותג מתחרה שני המותגים מאיטליה וכפי שרשמתי מעתיקים לא מעט אחת מהשני. האלקטה הייתה התשובה של אינגלזינה לבוק והקיפול מאוד דומה. האמבטיה והטיולון גם מאוד דומים. האינגלזינה יצאה יותר מאוחר כך שיש לה ידית מתארכת שלא הייתה בבוק. גם הטיולון שוכב טוב יותר אבל גם כאן, שוב חוזרים למשקל של הבוק לכן לא תרגישו הרבה הבדל למעט התחדשות בדגם.
    כמו שרשמתי בהודעה הראשונה, המשקל של הפג די באזור של רוב העגלות.

לגבי כיסא, קודם כל דונה = לא הכי גדול שאפשר!
    1. אנחנו רוכשים מושב בטיחות, דירוגי הבטיחות של דונה טובים אך יש דגמים בשוק עם דירוגים הרבה יותר טובים.
    2. שהייה ארוכה בסלקל לא בריאה לתינוקות, לא אורטופדית לגב ולצוואר ולא לדרכי הנשימה.
    כואב לי לראות המון הורים עם המוצר הזה אבל בדור של היום ההורה חושב על עצמו לפני התינוק (לפי דעתי וכמובן לא מכליל אבל אלו לא מעט הורים).

לגבי האפשרויות, אפשר לשקול להעביר את הגדול/ה לבוסטר רצועות, זה גם יצמצם מקום ברכב גם יהיה בעלות סבירה יותר והכיסא יעבור לתינוק אז בתקווה שהכל יכנס.
    כמובן כשיש 3 מושבים חובה לעשות בדיקה של הכל טרם הרכישה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות לילדה בת 3

אילה
    07/07/2024

איזה כיסא בטיחות /בוסטר רצועות מומלץ?
    לילדה בת 3
    (יש לי בן שנה וחצי ועוד אחד בדרך)
    יש לנו בולווארד וגרו וויט יו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו

קובי סופר
    07/07/2024

שלום אילה,

גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו קיבל את דירוג הבטיחות הגבוה ביותר ולכן הוא המומלץ ביותר. ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט דורג אחריו עם דירוג כמעט זהה לכן גם הוא מומלץ ביותר.
    הנטייה שלי מצד אחד להמליץ על גרקו גם בגלל הדירוג וגם כי לרוב הוא זול יותר מברייטקס. מצד שני, אתם מכירים את המערכת בברייטקס שזה סוג של יתרון קל לכן כל אחד מהם תהיה בחירה מעולה לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה כסא בטיחות עדיף?
    רונית
    19/06/2024

שלום.
    איזה כסא בטיחות יש שנשכב כמה שיותר עבור תינוק שזה עתה נולד, בעל ציון בטיחות גבוה ביותר וקל להתקנה?
    ראיתי שיש מרטון one4life או ראיתי שיש למרטון כסא חדש שמסתובב, מה שבטח נוח להורה.:)
    ראיתי גם של גואי יש כסא שעבר בדיקות בהצלחה מרובה.
    מתלבטת...
    המחיר לא שיקול.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איזה כסא בטיחות עדיף?

הוספת תגובה

• צ'יקו נקסטפיט זיפ

קובי סופר
    20/06/2024

שלום רונית,

על כיסאות מסותבבים אני לא ממליץ. הם עדיין לא ברמת הבטיחות של הדגמים המובילים שהם לא מסתובבים. זה טרנד וכל היצרנים נכנסים לטרנד עקב ביקוש מההורים (עקב רשתות חברתיות שיוצרות טרנדים). עם זאת אף יצרן עדיין לא הגיע לרמת הבטיחות של הדגמים המובילים. חלק הגיעו קרוב אבל כמו שאני רושם תמיד, שרוכשים כיסא בטיחות הדבר הראשון והחשוב זו הבטיחות. היות ואין כיסא מסתובב בטופ אני לא ממליץ.
    לגבי ברייטקס יש להם דגם וואן פור לייף. הוא ברמת בטיחות גבוהה אך לא בטופ וגם יקר ולכן אני פחות ממליץ. המרתון שלהם כן מומלץ אבל הוא לא שוכב טוב לגיל לידה. שוכב מעולה אבל לדעתי בחודשים הראשונים לא מספיק.
    צ'יקו נקסטפיט זיפ מוביל את טבלת הכיסאות מבחינת בטיחותית ונחשב לכיסא האמריקאי הבטוח ביותר. היתרון הגדול שלו שיש לו גם שכיבה מעולה כמעט כמו של סלקל ולכן לדעתי זה הכיסא הכי מומלץ אם צריך לרכוש כיסא מלידה.
    ג'ואי בתקינה אירופאית, אני חושב שהדגמים בתקינה אמריקאית עדיפים. כמוכן הצ'יקו מגיע לזווית שכיבה יותר טובה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה כסא בטיחות עדיף?
    רונית
    19/06/2024

שלום.
    איזה כסא בטיחות יש שנשכב כמה שיותר עבור תינוק שזה עתה נולד, בעל ציון בטיחות גבוה ביותר וקל להתקנה?
    ראיתי שיש מרטון one4life או ראיתי שיש למרטון כסא חדש שמסתובב, מה שבטח נוח להורה.:)
    ראיתי גם של גואי יש כסא שעבר בדיקות בהצלחה מרובה.
    מתלבטת...
    המחיר לא שיקול.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איזה כסא בטיחות עדיף?

הוספת תגובה

• המלצה על בוסטר ללא רצועות
    דרור
    19/06/2024

הי,
    אשמח לחוות דעת על בוסטר ג'וניור מקסי ובאופן כללי על בוסטר צר. מיועד לילד בן 5.5 ברכב בו יהיו עוד שני כסאות בטיחות נוספים

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על בוסטר ללא רצועות

הוספת תגובה

• הרוחב די דומה בכולם

קובי סופר
    19/06/2024

שלום דרור,

הרוחב דומה בכולם. גם רמת הבטיחות די דומה. כן אבל עדיף ללכת על דגמים עם הגנת ראש יותר גדולה. גרקו אפיקס עדיף על הג'וניור לדעתי. כמוכן גם סייבקס סולושיין מעולה ויחסית צר.
    כמובן שאפשר לבדוק בקלות ברכב טרם הקניה מכיוון שהמוצר לא דורש התקנה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות לרכב של סבתא וסבא
    דיקלה
    18/06/2024

שלום קובי,

אנחנו לפני רכישת כיסא בטיחות לרכב של סבתא וסבא.
    הכיסא הוא עבור תינוק בן 6 חודשים.
    חשוב לנו שההתקנה תהיה קלה (מעדיפים איזופיקס) ותקן ה-I-size גם כן חשוב לנו.
    בתור כיסא ברכב שלנו רכשנו את המיקה פרו אקו של מקסי קוזי.
    רצינו לדעת האם יש משהו בסגנון הזה שאתה יכול להמליץ עליו.
    זה אומנם רכב של סבא וסבתא אבל בגלל שיש לנו רכב יחיד שהוא שלנו יש בפוטנציאל התינוק יכול לנסוע ברכב של הסבים בתדירות של 2-3 פעמים בשבוע. בגלל זה אנחנו מתגמשים בנוגע למחיר הכיסא אבל עדיין היינו שמחים לדעת האם יש כיסא שהוא מומלץ בהתחשב במה שחשוב לנו אבל לא באותו טווח מחיר של המיקה פרו אקו.
    ראינו למשל שיש כיסא של בייבי סייף אבל לא מצאתי ביקורות עליו מבחינת בטיחות וזה מבחינתנו עדיין במקום ראשון.

נשמח לדעתך והמלצתך בנושא, תודה מראש.

הוספת תגובה

• אני נוטה להמליץ על דגמים אמריקאים

קובי סופר
    18/06/2024

שלום דיקלה,

אני נוטה להמליץ על דגמים אמריקאים. הם כמובן לא בתקן ISIZE כי הם בתקן שונה. מבלי עכשיו להיכנס למדוע, צריך לקחת בחשבון שהם לא זולים ולא ציינת תקציב לכן אני לא יודע אם רלוונטי.

לכן לדעתי עדיף קודם להתחיל מהתקציב. בכל מקרה על בייבי סייף לא אמליץ לעולם. זה מושב סיני ללא מבחנים השוואתיים ולכן אני לא יכול להמליץ על מוצר שאין מידע לגביו בטח שזה קשור לבטיחות.

לגבי השאר צריך תקציב ולאחר מכן אוכל לכוון.
    אני כן ממליץ למתוח כמה שאפשר, גם בנסיעות קצרות אנחנו לא יודעים מה יכול לקרות. רוב הכיסאות ישרתו ל3 עד 7 שנים ויש כאלו גם יותר ולכן אם ניקח עלות אפילו יקרה מול משך שימוש אז העלות מצחיקה ביחס לאורך השימוש.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקציב

דיקלה
    19/06/2024

התקציב הוא באזור ה1200 ש"ח.
    חשובה לנו הבטיחות וכמובן קלות ההתקנה כי זה ידוע שהתקנה לא נכונה גם היא פוגעת בבטיחות גם אם מדובר בכיסא הכי בטוח בשוק.
    נשמח להמלצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברייטקס מרתון קליקטייט

קובי סופר
    19/06/2024

שלום דיקלה,

הכי אני ממליץ על ברייטקס מרתון קליקטייט. הוא טיפה מעל התקציב אבל במבצעים יורד לכיוון התקציב. בנוסף, אם יש כרטיסי חבר או כל כרטיס ששילב מקבלים ונותן הנחות אפשר לקזז ממחירו.
    גם אם לא מצליחים עדיין אני חושב ששווה לעלות ממש מעט בתקציב ולרכוש אותו.

מדיוע?
    1. מדורג כמוביל מבחינת בטיחות בארה"ב (יחד עם עוד 2 דגמים שלהם בולווארד ואדבוקט אשר יקרים משמעותית). יחד איתו יש את צ'יקו נקסטפיט זיפ אבל לבדיקתי הוא עוד יותר יקר.

2. בניגוד לכיסאות אירופאים, הוא מתאים לשימוש עד משקל 30 ק"ג עם הרצועות (לעומת עד 18 ק"ג באירופאים וגם במקסי קוזי). עד 18 ק"ג נגד הכיוון (גם במקסי קוזי שלכם).
    היתרון שהכיסא ישרת ליותר שנים ולכן העלות מול משך השימוש ממש זניחה כאן. כמוכן, חגירה עם רצועות ככל שניתן הרבה יותר בטיחותית לתינוק/ילד.

3. יש לאמריקאים תפס בית חזה שאין באירופאים, זה תופס טוב יותר את התינוקות במקרה של תאונה בייחוד בחורף עם לבוש עבה.

4. יותר קל לחגור את התינוקות מול כיסא אירופאי. מצד שני באירופאי פתיחת הרצועות יותר מהירה (שזה יתרון במקרה חירום).

5. פטנט הקליקטייט. זה סיפור מעניין. אי שם בשנות ה-90 שהבינו מה שרשמת, גם אם יש לנו כיסא סופר בטיחותי והוא לא מותקן נכון אז הוא לא שווה כלום. לאחר בדיקה גם גילו ש-70% מתקינים לא נכון גם אנשי מקצוע. אז ברייטקס הגו את פטנט האיזופיקס, הם תרמו את הפטנט לעולם בחינם כך שעוד יצרנים מתחרים ישתמשו בו. לאחר מכן יצרני הרכב חויבו להתקין עוגנים וכך נולד האיזופיקס.
    לפני כמה שנים הבינו שאיזופיקס זה מעולה אך לא מושלם!
    1. זה יכול להחזיק רק עד משקל של 29 ק"ג משקל הכיסא והילד יחד! כלומר מעל חייבים לחגור עם חגורה אז שוב חוזרים לסיפור של התקנה לא נכונה.
    2. חגורת הבטיחות יודעת להחזיק עד משקלים של מעל 100 ק"ג. במקרה של תאונה אפילו שהאיזופיקס מחזיק, חגורת בטיחות תחזיק טוב יותר!

לכן ברייטקס שוב עשו פטנט אבל הפעם שמרו אותו לעצמם. הקליקטייט מאפשר התקנת כיסא עם חגורה בקלות עם כמעט 0% סיכוי להתקין לא נכון (לא אני רושם כמעט? כי יש כאלו שמצליחים לשבור את הסטטיסטיקה לצערנו לכן ממליץ תמיד גם ללמוד לבד איך להתקין). באיזופיקס הסיכוי לטעויות אנוש בהתקנה גבוה יותר כ-5% שזה עדיין מעולה לעומת העבר שהיינו ב-70%.

לכן אם אני הייתי צריך לרכוש היום ברייטקס ללא ספק היה הבחירה שלי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צ'יקו נקסטפיט זיפ

דיקלה
    21/06/2024

קודם כל תודה על התגובה המפורטת, בהחלט עושה סדר בראש.

רציתי לברר עוד דבר, מבין הדגם של ברייטקס שהמלצת לבין הצ'יקו נקסטפיט זיפ. מה עדיף מבחינת בטיחות/התקנה קלה ובטוחה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברייטקס יותר נוח

קובי סופר
    21/06/2024

שלום דיקלה,

ברייטקס יותר נוח להתקנה. בזכות פטנט הקליקטייט. הצ'יקו מאוד קל להתקנה בשלב האיזופיקס. לאחר מכן שצריך להתקין עם חגורה ההתקנה לא מסובכת אך אם נשווה לברייטקס אז כן, הברייטקס הרבה יותר קל להתקנה עם הרבה פחות סיכוי לטעות בהתקנה.

לצ'יקו יש יתרון אחד ענק לדעתי וזו זווית השכיבה. להורה שצריך לרכוש מגיל לידה תמיד אמליץ על צ'יקו כי הוא נוח יותר לתינוקות קטנים. מגיל חצי שנה שהתינוקות גדלים ומפותחים יותר עניין השכיבה פחות משמעותי. לכן לתינוק בגיל 6 חודשים הייתי בוחר בברייטקס אלא אם יש לצ'יקו יתרון משמעותי במחיר זול יותר.
    בכל מקרה שהם מותקנים נכון רמת הבטיחות די דומה. גם אם הולכים על צ'יקו או ברייטקס, שווה בהתקנה ראשונה להעזר במתקין מורשה וגם לבקש שידריך וילמד אתכם להתקין לבד אז לדעתי הסיכוי לטעות בתקנה יפחת עד שלא יהיה קיים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה בבחירת עגלה משולבת לא מדי גדולה ונוחה לתפעול
    חנה
    17/06/2024

שלום, אני מעוניינת לקנות עדלה משולבת , ומתלבטת.
    אשמח לשמוע מה אתה ממליץ , מבין הדגמים:

אינגלזינה אלקטה 23
    סייבקס מליו
    נונה טריב נקסט
    אנקס איי-קיו
    בוגבו בי6

(כולם דגמים שיחסית מצאו חן בעיני יותר מאחרים. מבחינת עיצוב ושנראו לי לא מאוד גדולים, וראיתי המלצות עליהם)
    אבל קשה לי לדייק,

מה שחשוב לי זה
    1. עגלה חזקה!
    2. ניוד נוח (עירוני, לא מחפשת עגלת ספורט, אבל שאני לא ארגיש שאני סוחבבבת)
    3. קיפול קמהיר וקל , ולגודל קטן
    4. עגלה יציבה!

לשם השוואה, עד היום היה לי את מאמס אנד פאפס סולה, שהיא חזקה ויציבה ועם אמבטיה די גדולה , (והיא עדיין חזקה כמו סוס גם אחרי שהעמסתי עליה עם הטיולון 3 ילדים ביחד) , מה שחסר לי בה , חוצמהמעיצוב וצבע .. זה שהיא 1. רחבה! לא עוברת מקדימה באוטובוסים וכו. 2. קיפול 2 ידיים 3. תופסת המון מקום בתא מטען!!

אשמח לשמוע מה מהגדמים שפירטתי מומלץ וכו ,
    תודה רבה!!

הוספת תגובה

• העגלות מאוד שונות אחת מהשנייה

קובי סופר
    18/06/2024

שלום חנה,

העגלות מאוד שונות אחת מהשנייה. לדעתי זה להתפזר כי בכל אחת נמצא יתרון גדול מול חיסרון גדול ולהפך.
    לגבי המלצות, מלבד מילו ובי כל השאר עגלות בלעדיות של רשתות שונות ולכן אני די בטוח שאת ההמלצות קיבלתם מאנשי המכירות של כל רשת. ממליץ תמיד לא להסתמך על המלצות מסוג זה. לאנשי המכירות יש אינטרס למכור מה שטוב לכיס שלהם ולא בהכרח מה שטוב ונכון ללקוח!

לדוגמא האנקס, היא נמכרת רק כחודש וקצת בארץ לכן המלצות בטוח לא ניתן לקבל בשלב זה ממשתמשים. גם אם יש משך שימוש של חודש ואפילו חצי שנה לא נותן מספיק מדד לאיכות המוצר. צריך לפחות שנה כדי להבין אם מוצר טוב או לא.
    אני חושב שזה מוצר סופר יקר שלא מצדיק את העלות שלו. יש לו גימיק של 3 ב -1 אבל כמו שאני אומר תמיד, מוצרים שמתיימרים לעשות הכל בדרך כלל מפשלים בהכל. כלומר, אם ניקח עגלה של 3 ב 1 מול עגלה רגילה טובה אני בטוח שהעגלה הרגילה תהיה טובה יותר. גם כטיולון רוב הטיולונים יהיו מוצלחים יותר מטיולון שהיה לפני עגלה. לכן אני אישית חושב שהמוצר פחות מומלץ.

אלקטה, לדעתי לא נוחה לניוד, מאוד קשה לעלות ולרדת מדרכה גבוהה כאשר יש תינוק בעגלה. לא ניתן לקפל שהטיולון פונה לכיוון ההורה. לדעתי דגם לא מוצלח אבל קל, צר ונוח לקיפול לכן אם החסרונות שציינתי לא קריטיים אז מבחינת נוחות הקיפול והורחב עונה טוב לדרישות.

מילו, לדעתי לא נוחה לניוד גם בה וגם באלקטה אין ידית מתארכת לכן קשה לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. בשני הדגמים כאשר הטיולון פונה לכיוון הנסיעה ורוצים להשכיבו, גב המושב חוצה באופן גס את קו ידית האחיזה של ההורה, לדעתי זה מוריד מנוחות ההליכה כי הברכיים של ההורה הדוחף עלולים להיתקל בגב המושב (כמובן שגם לא נוח לתינוק). בנוסף בעייתי לתלות תיק או כל דבר על הידית.
    גם כאן, זו אחת העגלות הקלות בעולם, רוחב הגלגלים צר, הקיפול נוח וקטן לכן בהיבט הזה היא טובה וכמו באלקטה אם החסרונות לא מטרידים אז עונה על מה שרשמתי.

נונה טריב כבר יותר נוחה לניוד, יש ידית מתארכת כך שקל לעלות מדרכות, אין בעיה עם גב המושב. הרוחב שלה 57.5 ס"מ, זה לא צר בהרבה מהסולה. כמו האנקס בלעדית ברשת אחת לכן אין תחרות והמחיר לדעתי יקר מאוד ביחס לתמורה.
    לדעתי אבל מכל הרשימה היא והבי שנגיע אליה הכי מתאימות לדרישה. אני פחות מחבב שגב המושב עשוי מרשת (גם במילו זה ככה). לדעתי זה מספק פחות תמיכה לגב התינוק. בנוסף רשת עלולה להיקרע וזה חלק שלא מכוסה באחריות. בקיץ זה יתרון אבל בחורף חיסרון, מי שגר בעיר גבוהה זה חיסרון גדול בחורף לדעתי.

הבי 6, הכי ותיקה כך שאפשר לומר שאצלה אנו יודעים שהיא חזקה ואמינה. כל השאר די חדשות ונמכרות כשנה/שנתיים והאנקס הרבה פחות משנה. לכן בבי זה ללכת על בטוח. הניוד לעיר טוב אבל מעבר פחות טוב לכן אם הניוד עירוני היא תהיה טובה. הקיפול טיפה יותר קשה משאר הדגמים וכך גם הפתיחה. האמבטיה הכי קטנה מכל הרשימה. ירדה מפס הייצור לכן בעתיד הרחוק מאוד ייתכן ויהיה קשה לקבל חלפים. אם זו לידה אחרונה ולא מתוכננות עוד לידות זה חיסרון לא קריטי לדעתי.
    היא צרה ברוחב הגלגלים שזה מעולה לאוטובוסים.
    אם אין שיקול עלות לדעתי היא הכי מוצלחת מכל הרשימה.

ממליץ לבדוק את העגלה שלנו בייבי בוס בובקט, אני שם *אני המשווק שלה ולכן כמו שרשמתי מעלה, יש לי אינטרס לשווק מה שטוב לכיס שלי. בפועלה, אני חושב שזו העגלה המושלמת לדירשות ולא סתם היא אחת העגלות הכי נמכרות במגזר החרדי שם הניוד באוטובסים. ראשית, היא קלה רק 8.2 ק". רק המיילו יותר קלה ממנה והאינגלזינה באותו המשקל, שאר הד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, אם אפשר שאלה נוספת

חנה
    18/06/2024

תודה רבה על המיקוד,
    אמנם אין לי הרבה מדרגות אבל עליה למדרכה וכו - בהחלט משמעותי .

לגבי הקיפול - המליו כן מתקפלת עם טיולון לכיוון ההורה? (אני די מהר עוברת לטיולון , לכיוון ההורה. כך שזה רוב השימוש בעגלה)

מה לגבי הנונה ixxa?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המיילו מתקפלת עם המושב לכיוון ההורה

קובי סופר
    19/06/2024

שלום חנה,

המיילו מתקפלת עם המושב לכיוון ההורה. אני לא ממליץ לעבור מהר עם הפנים לכיוון הנסיעה. מחקרים מראים שיש יתרונות רבים לכך שהילד מול ההורה עד גיל שנה +.
    בכל מקרה עם המיילו יהיה קשה לעלות ולרדת מדרכות כי אין ידית מתארכת, זה יהיה עוד יותר קשה בשלב האמבטיה או, שהטיולון פונה לכיוונכם כי אז יש משקל נגדי. לאחר שהופכים ומשכיבים את המשוב זה יהיה יותר קל פיזית אבל קשה מבחינה טכנית כי גב המושב יהיה באזור הברכיים של ההורה. לכן אני ממליץ להתנסות פיזית עם המוצר, לשים משקל של 12 ק"ג עם המושב גם שהוא פונה לכיוונכם וגם לכיוון הנסיעה, גם להשכיבו ולנסות להתנייד ככה תראו אם כל מה שרשמתי חיסרון קריטי או לא.

הנונה IXXA אותו סיפור כמו הסייבקס, לדעתי פחות איכותית וגם הרבה יותר יקרה לכן לא רואה סיבה ללכת לכיוון הזה.

בכל מקרה 2 העגלות האלו מאוד קלות שזה יתרון גדול אבל, הן מגיעות עם גלגלים מאוד קטנים, ללא ידית מתארכת, הקפיצים גם קטנים וזה ממש משפיע על יכולת הניוד. לדעתי הן יהיו פחות נוחים לניוד מהסולה. על משטח ישר לא יורגש הבדל אך ככל שהדרך תהיה יותר משובשת יכולת הניוד תרד. בנוסף בשני הדגמים כדי לחסוך משקל המושב מרשת עם החסרונות שציינתי בהודעה הקודמת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי מנשא - ארגו אדאפט
    איילה
    16/06/2024

שלום.

ניסיתי לברר קצת לגבי מנשאים ונראה שהכיוון הוא ארגו אדאפט.
    שמעתי גם על מנשאי ילקוט של טופה טופ אבל לא ברור לי כמה הם טובים ומה ההבדלים ביניהם.
    אין לי אפשרות להתנסות כי אני לא מכירה נשים עם המנשאים האלו.
    אשמח לשמוע חוות דעת והמלצות בנושא.
    הפרמטרים שחשובים לי:
    1. שיתאים למי שסובל מכאבי גב ואפשר לסחוב הרבה זמן ברצף בלי כאבים.
    2. שאפשר לשים את התינוק מקדימה רק בטן לבטן (בלי אפשרות שגב התינוק יהיה לבטן ההורה), ושאפשר לסחוב את התינוק גם על הגב.
    3. שיתאים לתינוקות כבדים (כרגע 6.5 קילו וכבד לי).

נ.ב,
    לפני קרוב ל4 שנים רכשתי ממך עגלה בייביבוס ובעלי ואני מאוד מאוד מרוצים!!!
    אני ממש ממליצה בחום לכל מי שקורא את ההודעה, מאוד נוחה, יציבה, קלה ולא מסורבלת.
    מה שכן, אבדו לי המתאמים לסלקל ג'וי, אשמח להצעת מחיר במייל.

תודה ושבוע טוב! :)

הוספת תגובה

• מנשא לגב מיותר

קובי סופר
    16/06/2024

שלום איילה,

לדעתי מנשא שגם יכול להיות מנשא גב מיותר, ברוב המקרים זה לא נוח לתינוק, לא נוח להורה ומסורבל ללבוש. בהמשך אם רואים שממש רוצים, עדיף לרכוש מנשא גב יעודי שהרבה יותר פרקטיים, נוחים ואורטופדיים לכל הצדדים + יש גגון.

לגבי נוחות, צריך למדוד בחנויות, ללכת רבע שעה/20 דקות ולהרגיש מה נוח לך ולתינוק. הארגו ברוב המקרים מעולה. גם בייבי ביורן וואן. הרוב המוחלט של המנשאים הם בטן לבטן וברובם ניתן שהתינוק יפנה החוצה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבטים שלי לגבי טיולונים
    אלינור
    16/06/2024

צהריים טובים, קובי.
    מה שלומך?
    אשמח להתייעץ עמך ולקבל את ההחלטה הכי נכונה עבור התינוקת שלי, בת השנה וחצי, ברכישת טיולון עבורה.
    עד כה הייתי עם עגלת ספורט ליין, כשהיא פונה אליי, בהמלצתך.
    כעת אני מתלבטת בין מספר טיולונים.
    חשובה לי ההצללה, השכיבה שתהיה נוחה לילדה עם מדרך רגליים, כיוון שהיא גבוהה לגילה, קיפול נוח ושלא יהיה כבד. אני רוצה לטוס איתה בקיץ ולא רוצה משהו מסורבל.
    אם יש טיולון שיכול לעלות איתי למטוס, אשמח לדעת ולקבל גם הכוונה מהיכן ניתן לרכוש.
    הדגמים שראיתי, קראתי עליהם והתרשמתי הם:
    1. ספורט ליין, דגם וייפר.
    2. מונה, דגם בלה.
    3. גראקו, דגם myavo.
    4. בייבי בוס, דגם סימבה, ממש אהבתי אותו. למרות שלא הבנתי היכן אפשר לראות אותו ולנסות להושיב את התינוקת, בטרם הרכישה. קראתי עליו והתרשמתי מאד.
    5. איזי ווקר, דגם Jackey.
    6. קינדרקראפט, דגם Apino.
    לעזרתך אודה, כי דיי התפזרתי 😉.
    אלינור.

לקביעת תור
    סגירה
    לבטים שלי לגבי טיולונים

הוספת תגובה

• אכן יש קצת התפזרות

קובי סופר
    16/06/2024

שלום אלינור,

אכן יש כאן התפזרות.

ארשום על כל דגם ואולי זה יעזור לצמצם.

1. וייפר, נוח לניוד, גגון ענק הכי גדול בחוברה. מצבים מכניים, הרבה יותר קל לשנות לעומת מצבי שרוך שחייבים 2 ידיים וגם אז מאוד קשה לשנות משכיבה לישיבה כשהתינוק בעגלה. מצד שני המנגנון מוסיף משקל ולכן הוייפר כבד וגם די גדול לאחר קיפול, לדעתי ברוב החברות לא יתנו לעלות יחד איתו, לא רואה בזה חיסרון ענק, אם לא עולה אז מוסרים בעליה לטיסה וברוב המקרים מקבלים מיד בירידה מהמטוס כך שהטיולון איתכם כמעט כל הזמן.
    2. מונה, טיולון חד מידי ונמכר רק ברשת אחת לכן אין מידע רב ולכן קשה לי להמליץ. מהתמונות באתר החברה אני רואה שהגגון קטן. כאשר נפתח אז הוא נפתח עם רשת מה שמכניס את כל השמש כך שזה גגון גרוע לדעתי.
    3. גרקו מייאבו דומה לויפר ביתרונות חסרונות אבל עם גגון קטן יותר ולכן לדעתי הויפר עדיף עליו.
    4. סימבה, נגמר לנו הכל. ניתן לראות כרגע רק ברהיטי אור בירושלים. אם לא מהאזור אז בעייתי. כן ניתן לראות סילבר קרוס ווינג 1. הסימבה הוא שדרוג שלו. הסימבה מרווח ממנו, עד 22 ק"ג לעומת עד 15 בסילבר, הגגון טיפה יותר גדול והכי חשוב, שינוי המצבים עם שרוך ולכן המשקל קל אבל, בניגוד לכל שאר טיולוני השרוך וגם הסילבר קרוס, בסימבה משנים מצבים ביד אחת גם השכבה וגם הושבה בזכות פטנט ייחודי. לכן נהנים מכל העולמות. הביסוס על הסילבר קרוס מכיוון שאנחנו יודעים שהוא סוס עבודה ככה שהסימבה לדעתי טיולון מדהים אבל יש חיסרון גדול וזה בזמינות. ברוב החברות יאושר לעליה
    5. הג'קי הכי נוח לקיפול, נוח לשנות מצבים כמו בוייפר. הגגון שלו קטן ולדעתי הכי פחות נוח לניוד בחבורה (אם כי את המונה לא בדקתי).
    6. קידר קראפט אותו סיפור כמו מונה, חדש, נמכר ברשת אחת כך שאין מידע. שינוי המצבים עם לחצן, הגגון סביר בגודל וגם הגלגלים. בגלל המנגנון שינוי מצבים הוא טיפה כבד. הקיפול טיפה גדול לטיסה אבל אפשר לפרק את המעקה אז יהיה ניתן לעליה ברוב החברות לדעתי.

אם רוצים לדעתי מה יעלה למטוס ומה קיים סיכוי סביר עד גדול שלו, יש לבדוק מידת טיולון מקופל, לבדוק מידת טרולי מאושרת בחברת התעופה רלוונטית ואז להבין אם יורשה, ברוב החברות מאפשרים טיפה חריגה ברוחב/אורך ונפח.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי קובי יש לנו תאומים בני חודשיים חשוב לי מאוד עגלה שפני התינוקות אלינו כלומר דו צדדי ולא רק לכיון הרחוב מאמינה מאוד בשיח איתם ותקשורת לפיכך האופציות שלי מוגבלות מבירור שערכתי יש בוגבו דונקי איכון פמילי של בייבי מישל סייבקס גאזל תאומים מה הכי מומלץ אן שיש אופציה אחרת כמובן שנוחות ופרקטיות חשוב לי מאוד גם כן יחד עם זאת אני רוצה טילון דו כיווני תודה רבה רבה
    חני
    16/06/2024
  • עגלות תאומים מצריכות המון המון פשרות

קובי סופר
    16/06/2024

שלום חני,

עגלות תאומים מצריכות המון המון פשרות.
    לדעתי אחת הפשרות שחייבים לעשות היא ללכת על עגלה חד כיוונית. אני יודע שזה מוזר מכיוון שאני ממליץ תמיד באופן גורף ללכת על עגלות דו כיווניות כאשר מדובר בעגלת יחיד!
    הבעיות בללכת על עגלות כאלו בעגלות תאומים הן רבות:
    1. כפי שציינת המגוון דל וזה יחייב לקחת עגלות מסויימות שיביאו עימן חסרונות שאולי לא נכונים לנו
    2. רוחב, הבעיה הכי גדולה בעגלות כפולות היא הרוחב, כאשר העגלה רחבה היא לא נכנסת בדלת! אז מה עושים? צריך להוציא את ילדים, לקפל, להכניס, להחזיר את הילדים משהו בלתי אפשרי כאשר אחד מההורים לבדו.
    3. משקל כבד
    4. לא פרקטי בקיפול + קיפול גדול

הדונקי דוגמא מעולה. חייבים לרכוש אותה עם אמבטיות מכיוון שהטיולונים לא מאושרים מגיל לידה. אז יש כאן סיפור ממש יקר.
    לאחר מכן מסורבל כי חייבים לפרק הכל טרם הקיפול, גם לאחר הקיפול היא סופר כבדה ולסיום רחבה מאוד ולא עוברת בהמון מפתני דלתות. לכן הרבה מן הרוכשים מחליפים אותה בשלב מאוד מקודם לעיתים עוד בטרם המעבר לטיולון הדו כיווני.
    הבייבי מישל זו עגלת יחיד עם אילתור של אמבטיה ומושב נוסף. יש גם את אפפה בייבי שהמציאו את הסגמנט הזה.
    בפועל יש רוחב טוב והקיפול קטן אבל יכולת הניוד גרועה בגלל המבנה. לאחר מכן הקיפול מסורבל כי חייבים לפרק חלקים. המושבים נתקעים אחד בשני בפוזיציות מסוימות. אמבטיה ומושב אחד יושבים כמעט ברצפה כך שאין ממש קשר עם התינוק אפילו שהוא מולכם. הכל מוסתר על ידי מושב/אמבטית התינוק שיושב מעלה. הילד ברצפה סופג את כל זיהום האוויר של הרכבים. גם הגאזל אותו סיפור בדיוק.
    יש את אייביסי דיזיין זום שהיא ממש עגלה לתאומים ולא אלתור. אז המושבים יושבים מעולה וכך האמבטיות ולא נתקלים אחד בשני. הם בגובה נכון כך שהקשר עם ההורה לא נפגע.
    הבעיה שהיא כבר ארוכה מידי ויש הרבה מעליות שלא תיכנס דרכן. וזה לא שהעגלות המוזכרות מעלה קצרות, גם הן ארוכות ביחס לעגלת יחיד. בחיבור אמבטיה או מושב שני שוכב, הן גם לא יכנסו להרבה מעליות.
    עוד חיסרון של כלל הדגמים המוזכרים הם המושבים, בכולם המושבים שוכבים בתנוחת ערסול ולא במצב שטוח, לדעתי זו תנוחה פחות טובה או בריאה לתינוקות.

לכן אם תבחרו בכל אחת מהאופציות תאלצו להתפשר הרבה בהתאם למה שרשמתי.

בעגלות אחד ליד השני ברוחב 65-67 הפשרה מרכזית היא במושב החד כיווני. בשאר הדברים הן פרקטיות, לא כבדות, שכיבה מלאה, גגונים מעולים, קיפול קל וקומפקטי והכי חשוב נכנסות בכל מפתן אבל כפי שרשמתי הפשרה כאן היא גדולה וזה תינוקות לא מול ההורים.

מכאן זה נתון לשיקולכם אם אילו חסרונות עדיף לכם לחיות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמה אבמטיה בייביבוס
    דני
    08/06/2024

שלום, יש לי אמבטיה של עגלת בייביבוס טייגר דור 1 (אבל לא את העגלה יותר)

האם האמבטיה מתאימה גם לעגלות אחרות? או שאין לי מה לעשות איתה חוץ מלזרוק לפח

לקביעת תור
    סגירה
    התאמה אבמטיה בייביבוס

הוספת תגובה

• כן היא תתאים לכל דגמי בייבי בוס

קובי סופר
    09/06/2024

שלום דני,

כן היא תתאים לכל דגמי בייבי בוס החדשים.
    אבל רק לעגלות בייבי בוס ולא למותגי עגלות אחרים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי עגלה
    טל
    07/06/2024

מחפשת עגלה שתענה על הדרישות הבאות:
    אם יש סיכוי כזה....

1. תגיע עם אמבטיה
    2. תהיה עם גגון לצל כמה שיותר כך שתכסה את התינוק.
    3. אזור הרגליים יהיה רחב ולא מתוחם בפלסטיק
    4. הטיולון יהיה מרווח
    5. הטיולון יגיע לשכיבה מלאה
    6. שתהיה קלה ועם גלגלים לא מאסיבים מדי
    7. בעלות של 3000 שח בערך. ילד 3...
    לא בוגבו, לא בייבי בוס...

אני אוהבת את ביבה טאי טאי הפחות מוכרת. מחפשת משהו דומה אבל קצת יותר יפה ואלגנטית...

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לגבי עגלה

הוספת תגובה

• אין עגלה שעונה לכל הדרישות

קובי סופר
    09/06/2024

שלום טל,

אין עגלה שעונה לכל הדרישות. יהיה צורך להתפשר על משהו.
    על המשקל, על המרווח, על הגגונים וכו'.

עד 3000 ש"ח אני יכול להמליץ על ספורטליין סיילו XL. הן לא קלות אבל נראות טוב, נוחות לקיפול, הגגונים די גדולים, הטיולון נשכב טוב ודי מרווח והיא בתקציב ככה שהיא עונה כמעט לכל הדרישות למעט עניין המשקל.

על טאיטאי אני לא ממליץ מכיוון שהטיולון שלה חד כיווני, אני לא ממליץ על עגלות עם טיולון חד כיווני מכיוון שיש מחקרים שמראים שעדיף לתינוק להיות מול ההורה עד גיל שנה +.
    בחו"ל נמכר מותג ולקו בייבי שיש להם עגלה דומה לטאיטאי רק עם מושב דו כיווני, לצערי בשלב זה לא משווקת בארץ.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא פופלר או גרקו סלים פיט
    רעות
    05/06/2024

היי
    אני מחפשת כיסא איכותי אבל צר. כרגע הקטנה בת שנה, אבל אני רוצה כיסא שיתאים גם לניובורן בעתיד.
    ראיתי את הפופלאר החדש וגם את הפופלאר S שיש בו קצת שיפורים.
    1. האם לדעתך שווה לרכוש אותו, כדאי להשקיע בחדש עם השיפורים?
    2. האופציה השניה שמצאתי צר זה קרגו סלים פיט.
    מה לדעתך עדיף מבין שניהם?

בנוסף אני רוצה בוסטר רצועות צר לילדה בת 7. 19 קילו. הטרנזישין יכול לענות על הצרכים?

אם יש לך רעיונות אחרים עדיפים, אשמח לשמוע!

הוספת תגובה

• הפופלאר טרם נבחן במבחן השוואתי

קובי סופר
    06/06/2024

שלום רעות,

הפופלאר טרם נבחן במבחן השוואתי ולכן איני יכול להמליץ עליו.
    הסלים פיט 3 מהכיסאות הצרים קיבל את הדירוג הגבוה ביותר נכון להיום. כמובן שיש לזכור שיש דגמים עם דירוגים גבוהים יותר אך הם רחבים.

לגבי בוסטר רצועות הטרנזישיין בהחלט מתאים.
    גם כאן צריך לקחת בחשבון שיש דגמים עם דירוג בטיחותי עדיף אך הם יקרים בהרבה.
    גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו קיבל את הדירוג הגבוה ביותר.
    אחריו בהפרש קטן ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה שנדחפת..

אורטל
    09/06/2024

האם הסלים פיט הופך בהמשך לבוסטר רצועות? ועד איזה משקל?
    אני בהריון וכרגע אני רוצה לקנות אותו לילד בן 6 כבוסטר רצועות, ובעוד חצי שנה להושיב בו ניו בורן -
    האם הוא יכול להתאים לדרישה?
    והאם הוא מתאים לניו בורן בכלל או שעדיף להתחיל עם סלקל?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסלים הופך לבוסטר רצועות

קובי סופר
    09/06/2024

שלום רעות,

הסלים הופך לבוסטר רצועות וגם לבוסטר ללא רצועות.
    כלומר מלידה עד שלא צריך שום התקן בטיחותי לילדים.
    האם הוא מתאים מלידה, לדעתי כלל לא!
    זה החיסרון של מוצר שמתיימר לעשות את כל טווח הגילאים, לדעתי הוא לא יעיל לאף שלב של הגילאים אם נשווה לדגמים מקבילים שממוקדים לטווח גיל אחד נניח בהשוואה לסלקל, סלקל יהיה עדיף. בהשוואה לכיסא עד 30 ק"ג, כמעט כל כיסא יהיה עדיף. בהשוואה לבוסטר כמעט כל בוסטר יהיה עדיף.
    מה שכן, יש לו יתרון ענק שהוא צריך וניתן לחבר עוד מושבים ליד או מבוגר ליד 2 מושבים. ולמרות מה שציינתי, עדיין רמת הבטיחות שלו גבוהה. לגיל 6 לדעתי הוא יהיה מעולה. מגיל לידה או אפילו חצי שנה לדעתי הוא לא הכי נוח ואם אפשר לדחות את המעבר לגיל 8-10 חודשים (תלוי באחוזון וקצב הגדילה), אז לדעתי יהיה עדיף גם מבחינת נוחות וגם מבחינת בטיחות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות / סלקל
    מדלן ונחמן הדס
    04/06/2024

היי קובי נעים מאוד,
    קיבלתי המון המלצות חמות על המקצועיות והאדיבות שלך ואשמח לקבל ממך ייעוץ.
    אני עתידה ללדת בע"ה בעוד 3 חודשים ומוצר מסוים שקשה לי איתו הוא כיסא בטיחות מכיוון שמאוד חשוב לי הבטיחות של הילד מעל הכל.
    אני רואה אינספור המלצות על כיסאות בטיחות ולא בטוחה מה באמת הכי טוב, מצד אחד ממליצים על תקן אמריקאי כי זה למשקל גדול יותר אך מנגד אומרים שהתקן האירופאי יותר מומחה עבור תאונות צד.
    חשוב לי שלנו כהורים כן יהיה נוח לתפעל את הכיסא בטיחות, שיהיה נוח וקל לניקוי (אם יהיה אפשר להוציא את הריפודים עוד יותר טוב על מנת לכבס ולנקות).
    כמובן שלתינוק יהיה גם נוח ומעדיפים כיסא בטיחות מגיל לידה ועד כמה שאפשר בתקווה שישמר גם לילדים הבאים.
    כרגע זה ילד ראשון, אם זה רלוונטי יש לנו סיאט איביזה אז כרגע לא חשוב לנו כ"כ הגודל של הכיסא בטיחות.
    עוד שאלה, האם כיסא בטיחות 360 באמת עדיף על פני כל כיסא אחר? במידה וכן למה?
    נשמח להמלצה ממך עבור מה שהכי יתאים לנו ולילד.
    תודה רבה מראש :) וסליחה על החפירה

לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות / סלקל

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות זו הבחירה הכי קלה שיש

קובי סופר
    04/06/2024

שלום מדלן,

כיסא בטיחות זו הבחירה הכי קלה שיש. בניגוד לעגלה שצריך לבחון, לקפל, לתפעל, לנייד, לבדוק ברכב וכו'.
    בכיסא בטיחות כפי שרשמת, הדבר הכי חשוב זה הבטיחות. כאן יש לנו גופים חיצוניים שעשו את העבודה עבורנו ומפרסמים תוצאות. לכן אני תמיד אמליץ על המובילים נכון להיום.
    בין תקן אמריקאי לאירופאי תמיד אמליץ על אמריקאי וזה מזל גדול שבישראל מאפשרים למכור מוצרים בתקינה אמריקאית.
    הסיבה להמלצה, גם אם התקן האירופאי יותר מחמיר, את היצרן האמריקאי לא מעניין התקן, הוא מפחד מחברות הביטוח, בתי משפט והצרכן הסופי. אלו גורמים ליצרן לייצר הרבה אפילו מעל ומעבר לדרישות התקינה! כמוכן הם מודעים לכך שגופים חיצוניים מחמירים יותר במהירויות ובדיקות הצד ולכן גם כאן הם מקפידים יתר על המידה.
    בנוסף השימוש ברצועות ברוב המושבים האמריקאים עד 30 ק"ג בעוד שבאירופאים זה עד 18 ק"ג ולדעתי יש כמה עד 22 ואולי עד 25. עדיין זה לא עד 30. כאשר כמה שיותר זמן עם הרצועות יותר בטוח עבור התינוק.
    בנוסף לאמריקאים יש תפס בית חזה שמונע מילד עם לבוש עבה לצאת דרך הרצועות במקרה של בלימה ממש חזקה במהירות גבוהה. לדעתי גם הרבה יותר קל לחגור כי באמריקאי מקלים כל אבזם בנפרד בעוד שבאירופאים צריך להצליב אבזמים ורק אז לחבר, כמעט כל הורה ששאלתי אותו לגבי הנוחות ציין שזה סיוט בייחוד שהילד לא רגוע וזז.

לגבי מסתובבים, ממליץ להימנע, זה גימיק מכירתי. נכון להיום אין אף מסתובב שנמצא בטופ של הדירוגים לא האמריקאי ולא האירופאי. בגלל הגימיק והדרישה הגבוהה שהיצרנים שמים לב עליה, רובם נכנסים בכל הכח לכיוון הזה עם זאת, כפי שרשמתי, עד עתה אין אף דגם בטופ, יש קרובים אך כפי שאני רושם תמיד, בכיסא בטיחות צריך לחפש רק דבר אחד: בטיחות.

הדגמים המומלצים הם:
    צ'יקו נקסטפיט זיפ או זיפ מקס.
    ברייטקס קילקטייט מרתון, בולווארד או אדבוקט.
    אלו מובילי הדירוג במבחנים האמריקאים.
    לילדי היה את הצ'יקו ולדעתי הוא גם הנוח ביותר שיש בייחוד למי שמדלג על סלקל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה