פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• אמבטית בוגבו בי 5
    שירי
    12/05/2024

היי, רציתי לדעת האם ניתן לחבר אמבטית בוגבו בי 5 לעוד עגלות מלבד הבוגבו בי 5?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמבטית בוגבו בי 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא ניתן

קובי סופר
    12/05/2024

שלום שירי,

לא ניתן, רק לבי 5 או בי ישנות יותר. לדעתי אולי גם לבי 6 אבל צריך לברר זאת מול היבואן מכיוון שנעשה שינוי במתאמים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איגליזינה אפטיקה או אלקטה?
    תומרר
    10/05/2024

היי מתלבטים בין הדגמים בעיקר בגלל ההבדל בטיולון
    באפטיקה בגב יש רשת מאווררת שנראת פחות נוחה ויציבה
    לעומת האלקטה
    ובאופן כללי איזה דגם יותר מומלץ?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• גב רשת פחות טוב לדעתי

קובי סופר
    10/05/2024

שלום תומר,

גב רשת פחות טוב לדעתי. לדעתי זה מספק פחות תמיכה לגב וגם יכול לסבול מבלאי גבוה כמו קרעים שאינם מכוסים באחריות. מצד שני, זה מוריד משקל. בעבר האפטיקה שקלה באזורים של 12 ק"ג ועם גב הרשת המשקל ירד באזור קילו וחצי.
    לכן מהבחינה הזו לדעתי אלקטה עדיפה הבעיה שבכל השאר האלקטה משמעותית פחות טובה.
    יכולת הניוד שלה קשה, אין ידית מתארכת ולכן כל עליה וירידה ממדרכה גבוהה תצריך מאמץ רב. בגלל הידית הגבוה כאשר הטיולון פונה לכיוון הנסיעה ורוצים להשכיבו, גב המושב חוצה באופן גס את קו ידית האחיזה ומגיע לאזור הברכיים של ההורה הדוחף ולכן זה גם לא נעים להתנייד כך, גם לא מאפשר תלייה של תיק על ידית העגלה וגם לא מאפשר חיבור טרמפיסט לאח נוסף בהמשך, גם אם ניתן לחבר טרמפטיסט צריך יהיה לחבר אותו רחוק מה שירחיק את ההורה מידית העגלה והניוד יהיה לא נוח לדעתי.
    לכן אני חושב שהאלקטה עגלה לא מוצלחת.

אם אהבתם את הסגנון של האינגלזינה, שווה לבדוק את עגלות פג פרגו בוק פלוס שדומות לאלקטה רק שמקבלים מושב יצוק מפלסטיק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסאות אוכל בייבי בוס
    ג`ניפר
    10/05/2024

היי קובי,

רציתי לשאול אם במגשים של כסאות האוכל של בייבי בוס יש bpa.

בנוסף, מה ההבדל בין כיסא אוכל סלים איט לפלומה של בייבי בוס? האם יש הבדל בין המהדורה המיוחדת של פלומה חוץ מהעיצוב?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    כסאות אוכל בייבי בוס

הוספת תגובה

• הכיסאות עומדים בתקן הישראלי החדש

קובי סופר
    10/05/2024

שלום ג'ניפר,

הכיסאות עומדים בתקן הישראלי החדש.
    יש גם תקן אירופאי אבל להבדיל מהתקן האירופאי בתקן הישראלי נבדקים רעילות בדים, פתאלתים, ובתקינה החדשה שנכנסה לפני כחצי שנה גם רעילות הפלסטיקה של המגש. נעשים בדיקות סופר מחמירות והרבה כיסאות שהיו עם תקינה ישנה כשלו בתקינה החדשה.
    בשני הדגמים שלנו יש אישור תקינה חדשה כך שאפשר להיות רגועים בכל הקשור לחוזק, בטיחות ורעילות שלא קיימת לא בבדים ולא בפלסטיקה!

לגבי הדגמים:
    הפלומה מגיל 0
    הסלים מגיל 6 חודשים

הפלומה עם 8 מצבי גובה הסלים 5 מצבי גובה
    הפלומה עם 5 מצבי שכיבה, משנים ביד אחת, הסלים עם 3 מצבים משנים עם 2 ידיים.
    מושב הפלומה טיפה יותר מרווח.
    הפלומה ניתן לקיפול עם המגש, בסלים צריך לפרק את המגש לפני הקיפול.
    הסלים עם קיפול יותר קטן כמעט חצי מהפלומה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון ace מבית bebe
    יהודית
    10/05/2024

אשמח לשמוע חוות דעת על טיולון ace .
    מבחינת נוחות לתינוק, קלות קיפול, משקל, שכיבה מלאה וישיבה זקופה וכן מבחינת עמידות, חוזק ויציבות.
    ומה החסרונות שבו.

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון ace מבית bebe

הוספת תגובה

• הוא יותר מידי חדש

קובי סופר
    10/05/2024

שלום יהודית,

הוא יותר מידי חדש ולכן קשה לי בשלב זה לתת המלצה.
    על פניו ביחס למחיר הוא נראה טוב אבל בעניין חוזק ועמידות לא ניתן לדעת נכון להיום.

הייתי ממליץ ללכת על דגמים כמו ספורטליין וייפר, סילבר קרוס ווינג או סייבקס ביזי אבל שניהם יקרים יותר מה-ACE

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון מומלץ לגיל 3
    אורטל
    09/05/2024

אשמח להמלצה לטיולון שמתאים לילד בן 3, שישמש בעיקר להליכות ארוכות במסגרת טיולים. חשוב שיהיה קל ושיתקפל קטן, אבל לא חובה כזה שעולה למטוס. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון מומלץ לגיל 3

הוספת תגובה

• השאלה מה התקציב

קובי סופר
    10/05/2024

שלום אורטל,

השאלה מה התקציב?
    לרוב בגיל 3 מחפשים דברים זולים אבל צריך לקחת בחשבון שהם לא איכותיים ופחות נוחים לניוד.
    הדגמים המומלצים ביחס לדרישה נעים באזורי המחיר של 1000 ש"ח +

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון מומלץ לגיל 3

אורטל
    13/05/2024

תודה על המענה. התקציב שלנו גמיש, אשמח לשמוע על דגמים מומלצים סביב המחיר שציינת (כ-1000 שח).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם טיולון 2 ידיות רלוונטי

קובי סופר
    13/05/2024

שלום אורטל,

אם טיולון 2 ידיות רלוונטי הייתי ממליץ על צ'יקו לייטוואי 4
    אלו טיולונים קצת מיושנים במראה, רוב ההורים בישראל פחות אוהבים את הסגנון מה גם שהקיפול שלהם יותר גדול.
    פחות נוחים לניוד כי צריך 2 ידיים לדחוף את העגלה, הצ'יקו אבל די נוח לניוד.
    אבל מי שכן בוחר בהם מרוויח כמה דברים:
    1. עקב חוסר ביקוש המחירים שלהם ממש זולים אז יש חיסכון כספי גדול
    2. הם הרבה יותר מרווחים וארוכים מכל הטיולונים המודרניים
    וכאן יש יתרון גדול לגיל 3 שנים.
    3. הגגון גדול יותר

לכן זו ההמלצה הראשונה שלי.
    אם רוצים עם ידית אחת, ספורטליין וייפר מגיע עם מושב די ארוך וגגון ענק, בעל ידית אחת ונכנס לתקציב.

אם גרים בירושלים, יש את הטיולון שלנו בייבי בוס סימבה אבל החיסרון שנמכר רק בירושלים ברהיטי אור.
    הוא קליל עם מושב מרחבים ביותר שיש וגם ארוך. החיסרון שלא נפוץ.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפוש מיטת מעבר
    רותם
    08/05/2024

שלום,
    יש לנו מזרן 140X70 של בייבי טק מולטיפלואו.
    אני לא מוצאת מיטות מעבר עם מידת המזרון הזה, רק מידות 130X70.
    האם ידוע לך איפה ניתן לרכוש מיטת מעבר מתאימה למידות המזרן?

לקביעת תור
    סגירה
    חיפוש מיטת מעבר

הוספת תגובה

• לדעתי לא קיימות מיטות במידה

קובי סופר
    10/05/2024

שלום רותם,

לדעתי לא קיימות מיטות במידה. המידה הסטנדרתית היא 130X70.
    140X70 זו מידה אירופאית, אולי באיקאה יהיה ניתן למצוא אבל אני גם לא בטוח.
    אם לא קיים אז הברירה היחידה היא לרכוש מיטה ומזרן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דעתך על מיטה מונטסורית

רותם
    12/05/2024

מה דעתך על מיטה מונטסורית, שהיא נמוכה ורחבה יותר עם מעקים מעץ ?
    הבת שלי בת שנתיים כמעט ומתהפכת בשינה וזזה מאוד.
    אני חוששת שמיטת מעבר רגילה היא תקבל מכה מהצדדים או אפילו מסוף של המיטה.
    מה אתה מציע לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מכיר

קובי סופר
    12/05/2024

שלום רותם,

אני לא מכיר באופן אישי את סוג המיטה.
    יש לי רק תהיות בנושא כמו חורף, רצפה קרה האם זה לא עובר לילדים?
    לכלוך על הרצפה, איך מנקים כי בקלות זה לא יהיה?

לגבי מיטה רגילה, לדעתי אין מה לחשוש, הם מתרגלים ולומדים לשלוט בעצמם, אם יש חשש אפשר לרפד את הפינות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת רצועות בטיחות עגלת קוקו ביבה תאומים
    שיבולת
    08/05/2024

שלום
    קיבלתי מחברה עגלת תאומים קוקו ביבה
    חסרה רצועת כתף אחת
    מאיפה ניתן להשלים את הרצועה החסרה או לחילופין לקנות סט חדש ולהחליף את כלל הרצועות של העגלה?
    תודה

הוספת תגובה

• צריך לפנות ליבואן

קובי סופר
    10/05/2024

שלום שיבולת,

צריך לפנות ליבואן נובל אינפינטי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוסטר לילדה בת 4
    הלה
    08/05/2024

מחפשת בוסטר לילדה בת 4 שוקלת 15.5 קג גובה 100 סמ. מחפשת בוסטר לרכב של סבא וסבתא, האם שמעת על הcybex solution b i fix? איך הוא מבחינה בטיחותית?

לקביעת תור
    סגירה
    בוסטר לילדה בת 4

הוספת תגובה

• הסייבקס מעולה

קובי סופר
    10/05/2024

שלום הלה,

הסייבקס מעולה. רק לקחת בחשבון שהוא בוסטר גב ללא רצועות. מבחינה חוקית אין בעיה לעבור אליו. מצד שני, בוסטר עם רצועות יספק הגנה יותר טובה אבל מדובר בבוסטרים שמחירם כפול מהסייבקס.
    הדגמים המומלצים הם:
    גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו
    ברייקטס גרואו ווית' יו קליק טייט

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרן למיטת יחיד לילד
    נופית
    07/05/2024

היי אני מתלבטת בין שני מזרנים למיטת יחיד האחד הוא מחומר ספוג אורטופדי עשוי מפוליאוריאטן מוקצף בעל לחץ 18 עובי 10 ס"מ
    השני הוא מחומר בד אלוורה משולב כותנה בצפיפות גבוהה עובי 14 ס"מ
    לפי הנתונים איזה מזרן מומלץ יותר לילד בן 4 למיטת יחיד?

לקביעת תור
    סגירה
    מזרן למיטת יחיד לילד

הוספת תגובה

• אין כזה דבר ספוג אורטופדי

קובי סופר
    08/05/2024

שלום נופית,

אין כזה דבר ספוג אורטופדי, סתם חרטא של אנשי מכירות.
    כל מזרן הוא סוג של אורטופדי.

לגבי הדגמים, המזרן הראשון. פוליאוריאטן מוקצף הוא חומר רך ונעים לשינה לדעתי לכן אני נוטה להמליץ עליו.
    המזרן השני שציינת ככל הנראה עם ספוג פשוט ועבה וציפוי נעים שזה גם לא כזה רלוונטי, בכל מקרה עוטפים בסדין כותנה ומה שיותר חשוב זה הבפנים.
    פוליאוריאטן מוקצף לדעתי עדיף על ספוג רגיל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין עגלות
    אופיר
    06/05/2024

שלום, אשמח לחוות דעת על הדגם החדש של הציקו מיסה (עם הרגלית למדרגות) ואנגלזינה אפטיקה.
    ממש מתלבטת בניהן..

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות בין עגלות

הוספת תגובה

• לדעתי האפטיקה עדיפה מבין השתיים

קובי סופר
    06/05/2024

שלום אופיר,

לדעתי האפטיקה עדיפה מבין השתיים.
    לדעתי האפטיקה יותר נוחה לניוד, מציעה אמבטיה וטיולון טיפה יותר טובים וגם שלדה עדיפה. הידית בצ'יקו לא במיקום נכון לדעתי, במקום להיות אלכסונית לכיוון ההורה היא אלכסונית כלפי מעלה.
    זה גם מוריד מיכולת הניוד וגם להורים מסוימים יכול להיות גבוה.
    לכן אני חושב שאנגלזינה עדיפה.
    המינוס באינגלזינה זה המשקל, האפטיקה יחסית כבדה עם טיולון אז חשוב להתנסות לבד בקיפול שלה ולהרים אותה במצב מקופל. ככה תראו אם המשקל מתאים לכם.
    לא הבנתי את כוונתך לגבי רגלית למדרגות?

בכל מקרה ההמלצה שלי להתנסות פיזית עם העגלות, לנייד אותן עם משקל בתוכן של לפחות 12 ק"ג בחנות ומחוץ לחנות.
    לעלות ולרדת מדרגה גבוהה, לקפל לבד עם הטיולון פעם שהוא פונה לכיוון שלכם ופעם לכיוון הנסיעה! אם לא ניתן לקפל עם המושב שהוא פונה לכיוון שלכם עדיין להרכיב את המושב לכיוונכם, לפרק, לקפל ולאחר מכן לפתוח ולהרכיב, זאת על מנת לקבל תמונה מלאה של איך תראה ההתנהלות עם העגלות ביומיום!
    לאחר הקיפול עם הטיולון להרים את העגלות כדי להרגיש את המשקל, לבדוק איך הן נכנסות לרכב.

כך תוכלו לראות מי מבין השתיים נוחה יותר לכם. לגבי נוחות התינוק אין הבדלים גדולים, לדעתי כפי שרשמתי האינגלזינה טיפה עדיפה אך לא באיזשהו פער מטורף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה. המשך

אופיר
    09/05/2024

אני גבוהה אז דווקא האחיזה בציקו מעולה לי. ואכן האינגלזינה פחות נוחה להרמה..
    חשבנו אולי על הספורטליין סיילו פרו...
    אתה חושב שהיא עדיפה על שתיהן?
    או אם יש לך המלצה לעגלה אחרת שקלה לקיפול אך גם יציבה..?
    רציתי את הנונה טריב נקסט אבל לא מצאתי מספיק מידע..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין כמו להתנסות

קובי סופר
    10/05/2024

שלום אופיר,

אין כמו להתנסות כפי שרשמתי בהודעה הקודמת.
    לדוגמא, לא סתם ציינתי את הזווית הלא טובה של צ'יקו. אולי זה טוב מבחינת גובה אך יש חסרונות אחרים וזה משפיע על יכולת הניוד. הדרך הכי טובה לדעת כמה זה משפיע זה לשים משקל בעגלה ולנייד בחנות ומחוץ לחנות בדרך טיפה משובשת. לעלות ולרדת מדרכה גבוה, שם יורגש כמה הזווית של הידית קצת מקשה על ההורה.

ספורטליין פרו עוד יותר כבדה מהאינגלזינה כך שצריך להיות ממש מודעים לעניין המשקל. גם כאן כפי שרשמתי, לקפל עם הטיולון ולנסות להרים. רוב ההורים לא עושים זאת ומגלים כעבור חצי שנה שעוברים לטיולון שהם עשו טעות. ברוב החנויות יתנו לכם לקפל את העגלה ללא הטיולון ולהרים רק את השלדה, זו הטעיה מכוונת כדי להסתיר את עניין המשקל ולכן אני ממליץ לקרוא שוב את ההודעה הראשונה, להתמקד בדגמים הרלווטיים ולהתנסות.

הטריב קליקה ונוחה לניוד אך לדעתי פחות איכותית מה-4 וגם סתם יקרה בגלל העובדה שאין תחרות והיא נמכרת רק ברשת אחת.
    כפי שאני שם לב בכל רשת משכו אתכם למותג שלהם:
    שילב יבואני אינגלזינה
    עגליס יבואני צ'יקו
    מוצצים יבואני נונה
    הרשתות מכוונות למה שטוב לכיס שלהן ולא בהכרח למה שטוב ונכון ללקוח.

אני יכול להמליץ על הבייבי בוס טייגר שלנו, היא מספקת כמעט כל מה שיש בספורטליין פרו רק שוקלת 4 ק"ג פחות. החיסרונות ביחס לפרו הם הגובה, האמבטיה יותר נמוכה, הידית כמעט באותו גובה, המושב כבר באותו הגובה.
    כמוכן, היא לא נפוצה בהרבה חנויות לכן קשה יהיה להתרשם ממנה.
    אני יכול לומר שאין לנו לקוחות לא מרוצים, יש לנו טכנולגיה מתקדמת בייצור ויכולת לייצר מוצר קל וסופר חזק (יש 5 שנות אחריות מלאות). עם זאת לא להתפשר על כלום נניח בנונה להגיע למשקל קל עשו מושב מרשת (שלדעתי מספק פחות תמיכה), בצ'יקו הגלגלים יחסית פשוטים ובאינלגזינה וספורטליין שלא רצו לצמצם דברים אז ההורה משלם על כך במשקל כבד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת בוסטר לשתי מכוניות
    ערן
    02/05/2024

שלום קובי,
    יש לנו ילד בן 5.5 (שוקל 15 ק"ג בערך), שמגיל לידה כמעט עד היום יושב בברייטקס מרתון קליקטייט.
    יש לנו את הכסא הזה בשתי מכוניות, כי שתיהן משמשות אותנו בתדירות גבוהה.
    הבן הקטן שלנו בן 9 חודשים, וכרגע הוא עדיין בסלקל מאז הלידה.
    אנחנו רוצים להעביר את הגדול לבוסטר, ואת הקטן לברייטקס שיתפנה.

איזה בוסטר תמליץ לגיל הזה (ולמשקל)? עם רצועות? בלי? ואיזה סוג?

כנראה נצטרך לקנות שני בוסטרים (אחד לכל רכב), לכן אנחנו לא רוצים ללכת על היקרים ביותר, אלא כנראה על הממוצעים מבחינת מחיר, אבל כמה שיותר טובים ומתאימים.

נשמח להמלצתך,
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת בוסטר לשתי מכוניות

הוספת תגובה

• אני ממליץ על בוסטר רצועות

קובי סופר
    02/05/2024

שלום ערן,

אני ממליץ על בוסטר רצועות. לפי הגיל והמשקל אפשר גם בוסטר גב ללא רצועות, זה יחסוך גם לא מעט כסף. בטיחותית אבל בוסטר רצועות עדיף באופן משמעותי!
    2 הדגמים עם המומלצים הם:
    גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו, הוא קיבל את דירוגי הבטיחות הגבוהים ביותר נכון להיום.
    בנוסף, ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט, קיבל דירוג טיפה יותר נמוך מגרקו אבל עדיין בטווח דירוג מצוין!
    שניהם היחידים בטווח הדירוג הזה, כל השאר יורדים דרגה.
    הברייטקס גם יותר יקר מגרקו כך שבאופן כללי אני נוטה להמליץ על גרקו אבל, במקרים שכבר יש ברייטקס ברכבים, אני חושב שאולי ברייטקס בחירה יותר נכונה כי אתם יודעים לתפעל ולהתקין את המוצר, ההתקנה די זהה למרתון. כמוכן, המראה והבדים דומים למרתון כך שזה גם מעבר קל לילד.
    בכל מקרה הם המומלצים ביותר, החיסרון שהם יקרים!
    לדעתי אבל שווים כל שקל של השקעה.

האופציות הזולות אלו בוסטרי רצועות שברוב המקרים הרצועות טובות עד 18 ק"ג בעוד בשני הדגמים שציינתי זה עד 30 ק"ג.
    היחיד בטווח המחיר הנמוך יותר (עדיין לא ממש זול) הוא גרקו טרנזישיין, גם עד 30 ק"ג וגם ברמת דירוג בטיחותית טובה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה מומלצת בכ2500 שח
    שיר
    01/05/2024

שלום, לקראת לידה שלישית.
    אשמח להמלצה על עגלה לא יקרה (עד כ2500 שח) , נוחה לדחיפה וכיפול לרכב. אין לי תוכניות להחזיק אותה מעבר לילד אחד.

לקביעת תור
    סגירה
    עגלה מומלצת בכ2500 שח

הוספת תגובה

• אני ממליץ על בייבי בוס בובקט

קובי סופר
    02/05/2024

שלום שיר,

לתקציב אני ממליץ על בייבי בוס בובקט שלנו, היא טיפה מעל התקציב אבל לעיתים יש מבצעים על צבעים מסוימים ואז היא באזור התקציב.
    עונה משולם לכל הדריושת, אחת הקלות מבחינת משקל עם טיולון דו כיווני, אחת הקלות לניוד בזכות המשקל הקל וגלגלי גומי וקפיצים איכותיים. קיפול קל שבקלים ביד אחת, גודל סופר קומפקטי כך שלדעתי מושלמת לדרישות. החיסרון שהיא לא נפוצה בהרבה חנויות, בעיקר נפוצה בחנויות למגזר חרדי שם היא כיום העגלה הנמכרת ביותר.

אפשר גם לבדוק את ספורטליין סיילו XL, גם באזור התקציב, דומה לבובקט בחלק מהדברים כמו הקיפול אבל הרבה יותר כבדה, זה מורגש גם בניוד, היות והיא סופר נפוצה יש גם המון מבצעים והנחות עליה. לכן זו גם יכולה להיות אופציה טובה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך בוחרים את העגלה שאחרי האמבטיה?
    נטע
    30/04/2024

בן כמעט חמישה חודשים. האמבטיה מתחילה להיות לו קטנה והוא מתחיל להיות תזזיתי מאוד. חושבים מה הלאה?

האמבטיה שלנו התקבלה יד שנייה, ואין לנו אופציה של טיולון, ומנסים להבין מה לקנות.

חשוב לנו בולמי זעזועים/גלגלים טובים שיתאימו גם לדשא, חצץ וסתם מדרכות שבורות
    ונראה לי ברור שצריכה להיות עגלה שמאפשרת זמן בטן עדיין

הולכת לאיבוד באופציות, במיוחד כי מחפשת רק טיולון ולא עגלה עם כל הסט.

נעדיף לקנות חדש -מה האופציות?
    אם זה ממש "סוגר" אופציות אפשר גם יד שנייה

הוספת תגובה

• זה קצת בעייתי

קובי סופר
    02/05/2024

שלום נטע,

זה קצת בעייתי לבחור עגלה ללא אמבטיה.
    רוב העגלות בשוק מגיעות עם אמבטיה. אלו שלא לרוב הם טיולונים.
    ניתן לרכוש רק את הטיולון של חלק מעגלות האמבטיה אבל אז מדובר בסיפור יקר, האמבטיה לא מקזזת הרבה מהמחיר.
    אני ממליץ על עגלה שהטיולון שלה הוא דו כיווני, גם כאן, כמעט כל העגלות נמכרות רק עם האמבטיה.

השאלה מה התקציב? אולי אפשר למצוא משהו שיתאים לדרישות והתקציב עם האמבטיה.
    לגבי יד 2, אני לא מכיר את העלויות אבל אם תרשמי לי דגמים שתראו אוכל לרשום את היתרונות או החסרונות של כל דגם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן ברור שהאמבטיה מיותרת

קובי סופר
    03/05/2024

שלום נטע,

כן ברור שהאמבטיה מיותרת. היא תלך לאחסנה לתינוק הבא.
    אבל כמו שהבנת, אין יותר מידי ברירה.
    לגבי עגלה חדשה בתקציב. יש את ספורטליין בייסיק אפילו טיפה מתחת לתקציב במבצעים. עם אמבטיה.
    הטיולון דו כיווני, שכיבה טובה והמושב מרווח לכן לדעתי אפשר יהיה גם להשכיב על הבטן בצורה טובה.
    הקיפול נוח, המשקל טיפה מעל הממוצע אך סביר. הניוד שלה טוב בדרך עירונית ישרה אך בדרכים משובשות יכולת הניוד בינונית. רק בדגמים היותר יקרים שלהם יש גלגלים יותר איכותיים וכך גם הקפיצים. הבעיה שהם גם מעל התקציב וגם עולים במשקלים.

אם נחרוג מהתקציב, הכוונה שלי שאולי ניתן למצוא ביד 2 בפחות או באזור התקציב.
    לדעתי הבייבי בוס טייגר שלנו תהיה מושלמת. כחדשה היא עולה 3200 ויש צבעים טיפה זולים יותר אך עדיין זו חריגה רצינית מהתקציב. כיד 2 אני די בטוח שהיא נמכרת באזור ומתחת לתקציב.
    היתרונות שלהם הם היתרונות שציינתי בספורטליין XL ויכולת הניוד שלי עוד עדיפה על הXL. היא קלה משמעתית גם מהספורטליין בייסיק ולכן המשקל ויכולת הניוד המעולה יוצרים כאן את העגלה שהכי קל לנייד לדעתי גם בדרך משובשת מאוד ועל זה מעידים לא מעט לקוחות שקנו.
    הקיפול קל ביד אחת, קומפקטי מאוד, המושב דו כיווני עם שכיבה כמעט ישרה כך שאפשר להשכיב על הבטן. היא לא נפוצה בהרבה חנויות לכן גם כחדשה וגם כיד 2 ייתכן ויהיה קשה למצוא ולבדוק אותה אך אם מתאפשר, אני ממליץ לבדוק פיזית ולהשוות ולא להסתמך רק עלי.

נקודה חשובה שצריך לקחת בחשבון, לא משנה מה תרכשו, אם זה בסגנון של העגלות הנ"ל או עגלה/טיולון דו כיווני, לקחת בחשבון שבסבירות ממש גבוהה בהמשך אתם תרכשו טיולון. אין חובה או צורך אך הרוב המוחלט של ההורים רוכשים כי טיולונים הרבה יותר קלים וקומפקטיים מהעגלות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוקף למיטת תינוק ומזרן
    ס מ
    29/04/2024

היי.

יש לנו מיטת תינוק משילב ומזרן קינד קויל אימגן 360 בני כ 10 שנים.
    הם היו באחסון מזה כ 6-7 שנים.
    האם יש תוקף למזרן ולמיטת תינוק? האם משהו השתנה בתקנים בין 2015 להיום?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוקף למיטת תינוק ומזרן

הוספת תגובה

• התקנים השתנו אבל

קובי סופר
    29/04/2024

שלום,

התקנים השתנו אבל, האימג'ן הקדים זמנו ולא הכיל כימקלים מעכבי בעירה כפי שדורש התקן היום ולכן, מבחינת תקינה הוא לא בעייתי בכלל. מבחינת זמן האחסון, כן יש אפשרות לעובש והצטברות אבק וקרדית האבק. לכן רצוי לשטוף בצורה קפדנית, לחטא אפילו עם אלכוהול ולדעתי אין בעיה גם להשתמש בו שוב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לטיולון (אולי ביבה טאי טאי??)
    אלינור
    27/04/2024

שלום, קובי.
    בעבר התייעצתי עמך על החלפת העגלה, אבל בהמלצתך, נשארתי עם הספורט ליין שלי ועברתי מהאמבטיה בגיל 7 חודשים לטיולון שלה. כפי שהמלצת - התינוקת עדיין עם הפנים כלפיי וב"ה היום היא בת שנה וארבעה חודשים.
    התרגלתי שהיא עם הפנים אליי, טוב לי ולה עם זה.
    אני רוצה להחליף לה לטיולון קל יותר, אבל לא יודעת איזה. היום נחשפתי לראשונה לביבה טאי טאי. לא הכרתי ולא שמעתי עליו מעולם. הוא מצא חן בעייני כיוון שיש לו גגון ענק עם כיסוי ממש כמעט מלא עד הרגליים ומצב שכיבה ממש מלא.
    ישוה לי לציין שהתינוקת שלי גבוהה, ארוכה, וחשוב לי שהטיולון יהיה ארוך. במקרה זה, גיליתי שהטאי טאי ארוך.
    בנוסף, יש לו רצועות למשענת הגב וכך אפשר לכוון כל מצב שכיבה או ישיבה, איך שבוחרים, לעומת טיולונים עם 3 או 4 מצבים עם ידית כיוונון. דבר נוסף חשוב הוא שהיא קלת משקל יחסית והמרכב שלה גבוה. זה נוח מאד בהחלפות...
    מה דעתך?
    היית ממליץ?
    העניין שמפריע לי הוא שהוא רק עם הפנים קדימה, ולא כלפיי ושהוא רק עד 15 קילו. אין לי מושג לאיזה גיל מתאים 15 קילו.
    היום היא בת שנה וארבעה חודשים, במשקל 10 קילו כמעט.
    עוד אציין כי השבוע ניסיתי להפוך לראשונה את הספורט ליין עם הפנים החוצה וזה היה קטסטרופה. היא לא הפסיקה לבכות. אולי כיוון שעוד לא התרגלה... הייתי שמחה להחליף, כי הספורט ליין כבדה לי ואני מפרקת את המרכב מהשילדה🥴.
    דעתך חשובה לי.
    שנדע ימים טובים ובשורות טובות.
    אלינור.

הוספת תגובה

• הטאי טאי יותר עגלה מטיולון

קובי סופר
    28/04/2024

שלום אלינור,

הטאי טאי יותר עגלה מטיולון ולכן נהנים מהמון יתרונות של עגלה אבל מקבלים גם חסרונות של עגלה.
    היתרונות כפי שציינת, מושב מרווח, מבחינת אורך יש הרבה טיולונים באורך דומה אבל כל הטיולונים משמעותית יותר צרים.
    הטאיטאי כבדה ביחס לטיולון אבל כעגלה היא קלה, הקיפול טיפה מסורבל והיא גדולה לאחר הקיפול. יכולת הניוד יותר טובה ביחס לטיולונים לכן זה שיקול שלכם אם היתרונות האלו חשובים ואם אפשר לחיות עם החסרונות בשלום.
    לגבי השרוך, רוב הטיולונים היום עם שרוך, לשרוך יש יתרונות וחסרונות: היתרונות זה מספר בלתי מוגבל של מצבים וגם מוריד משקל. מצד שני, פחות נוח לשנות מצבים, זה מנגנון פחות אמין לכן חשובה אחריות ארוכה.
    בטאיטאי יש פטנט חכם לשינוי מצבים קל יותר ביד אחת כך שהשרוך בטאיטאי מושלם לדעתי ונהנים מכל היתרונות אבל עדיין, זו עגלה ובגלל המבנה בהשוואה לטיולון עולים במשקל בכ-2 ק"ג ובהשוואה לעגלה יורדים במשקל ב-2 ולעומת הסיילו אפילו ב-4 ק"ג פחות.

לגבי 15 ק"ג, זה התקן הישן והטאיטאי דגם ישן בתקן ישן ולא נראה שתהיה לה המשכיות. לכן גם נמכרת בזול יחסית.
    15 ק"ג זה גיל ממוצע של שנים. אז אין מה לדאוג. כל העגלות והטיולונים ב2 העשורים האחרונים היו בתקן הזה. פשוט הבינו בעולם שיש הורים רבים שרוצים למשוך עם העגלות והטיולונים עד גיל 4-5 ואפילו 6-7 שנים. לכן העלו את המשקלים.

בכל מקרה, טיולונים דו כיווניים אין בשוק ואם יש הם יקרים. כמו שציינתי בביבה, אלו עגלות יותר ולכן יש את החסרונות והיתרונות כפי שציינתי בביבה.
    לכן בכל מקרה הכיוון צריך להיות חד כיווני. ההמלצה שלי, להרגיל את הילדה. ללכת עם הפנים אלייך מידי פעם ומידי פעם לכיוון הנסיעה, לעשות רוטציה עד שתתרגל לוקח מספר ימים. לחלק יותר אבל בסוף הם מתרגלים. כאשר היא עם הפנים לכיוון הנסיעה, לעשות זאת במקומות פחות הומי אדם כי מה שמבהיל אותם זה לראות המון אנשים ולא את ההורה. לכן רצוי בבית, בטבע/פארק, אני לא בעד אבל אפשר גם להסיח דעת עם טלפון/טבלט. לאחר מכן תרכשי איזה טיולון שנראה לך. טאי טאי או משהו יותר קליל וקטן.
    בכל מקרה מה שתיארת רק מחזק את דבריי כמה חשוב זה ללכת שהתינוק מול ההורה עד גיל מאוחר ככל הניתן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, קובי. אשמח לדעת על איזה טיולון תמליץ..

אלינור
    29/04/2024

קובי, תודה לך על התגובה.
    אכן, אני והתינוקת נהנות מאד מכך שהיא עם הפנים כלפיי ואני זוכרת שהמלצת לי עד גיל שנה וחצי, בע"ה.
    אני בעד.
    אשמח לדעת על איזה טיולון תמליץ לי? משהו לא יקר במיוחד, אך שיהיה אמין וטוב.
    להמלצתך אודה,
    אלינור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדי להמליץ צריך לדעת מספר דברים

קובי סופר
    29/04/2024

שלום אלינור,

כדי להמליץ צריך לדעת מספר דברים כמו:
    תקציב?
    מה חשוב לך בעגלה? לדוגמא הטאי טאי לדעתי מוצר מעולה, נוח לניוד, נוח לתינוק ועם גגון מפנק, היות וככל הנראה לא ממשיך גם המחיר מעולה. אבל כפי שציינתי בשוק יש טיולונים יותר קלים ויותר קומפקטיים שמצד שני מגיעים עם גלגלים קטנים יותר ומושבים יותר צרים. לכן זה מאוד תלוי בדרישות.
    אם מוכנים להקריב מהנוחות שלכם וגודל הקיפול לא מרתיע אז הטאיטאי תהיה בחירה מעולה לדעתי ותהיה עדיפה על כל טיולון בהיבט של נוחות ניוד ונוחות לתינוק.

אם רוצים מוצר יותר פרקטי וקליל ומוכנים להתפשר על גלגלים יותר קטנים ומושב יותר צר, אז כאן זה תלוי בתקציב ולפי זה אוכל להמליץ.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה