מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלות ספורט-לייןדריה01/07/2024
היי קובי,
הפורום שלך מדהים, השכלתי ממנו המון, תודה על הזמן והידע שלך.
לאחר בדיקה מעמיקה, החלטנו לרכוש את העגלה של ספורליין דגם סיילו xl,
ראיתי שזה גם הדגם שהכי המלצת עליו למי ששאל.
(ילד ראשון, גרים בעיר, יש מעלית ללא מדרגות ואוטו גדול).
את רוב הדגמים הבנתי,
כתבת בתגובות שה-xl וה-pl אותו הדבר, השוני הוא בעיצוב (הבנתי נכון?)
דגם pold קטן מדי והדגם קיו גדול מדי.
אשמח לחוות דעתך על דגמים pro ואולטרה שלא הצלחתי לקלוט.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדלים בין דגמי ספורטליין
קובי סופר01/07/2024שלום דריה,
יש מספר הבדלים בין דגמי ספורטליין.
ראשית הפולד שונה, לא רק שהיא יותר קטנה גם הכי מסורבל לקיפול ופתיחה והכי פחות נוחה לניוד ולכן אני פחות ממליץ עליה.
יש לה יתרון במשקל וקיפול קטן אבל בהתאם למה שרשמת לדעתי דגמי הסיילו עדיפים.
הפרו היא כמו הXL אבל עם רשתות איוורור נוספות ועיקר ההבדל הוא גלגלים יותר גדולים ואיכותיים וכך גם קפיצים. הדבר הזה מעלה משמעותית את משקלה וגם הקיפול טיפה יותר גדול.
לדעתי המשקל שלה יהיה ממש כבד ולכן אם היא רלוונטית ממליץ להתנסות להרים אותה במצב מקופל יחד עם הטיולון. המון רוכשים של עגלות כבדות רצים לרכוש טיולון בשלבים מאוד מוקדמים כך שזה כל היתרונות של העגלה בטלים.
האולטרה חדשה כך שלא רשמתי עליה בעבר. היא דומה לXL רק עם שלדה יותר צרה ודקה וגם גלגלים טיפה יותר פשוטים ולכן היא טיפה יותר קלה ופרקטית מהXL. אבל לדעתי תהיה מעט פחות נוחה לניוד, בניוד עירוני אבל הבדלים גדולים לא יורגשו עם בכלל.
כמו תמיד ממלץ להתנסות פיזית עם העגלות בניוד עם משקל עליהן בחנות ומחוץ לחנות. בקיפול יחד עם המושב, בהרמה במצב מקופל יחד עם המושב להרגיש את המשקל.
לאחר מכן לבדוק ברכב כך תראו מי נכונה לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל או כסא בטיחות לסבא וסבתארעות27/06/2024
שלום, אנחנו מחפשים כסא בטיחות או סלקל שישמשו סבא וסבתא בתור כסא משני.
נשמח להמלצות לכאלו במחירים שפויים שיענו על הצורך.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה
רעות27/06/2024חשוב לנו שהכסא יהיה מגיל 0 וגם שההתקנה שלו תהיה פשוטה כיוון שלא תמיד יהיה מחובר ברכב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני ממליץ נטו בטיחות
קובי סופר27/06/2024שלום רעות,
אני ממליץ נטו בטיחות ובדרך כלל זה לא מגיע עם מחיר זול.
אני מבין שזה כיסא משני אבל יחד עם זאת, אי אפשר לדעת מתי ומה יקרה לכן אני מאמין בבטיחות. כמוכן, גם מושב יקר עולה בסביבות 1000-1500 ש"ח ויכול לשרת 5-6 שנים. אם נחלק את העלות במשך הזמן הרי שזו עלות זניחה.
המומלצים ביותר הם:
צ'יקו נקטספיט זיפ או זיפ מקס. היתרון הגדול מעבר לדירוג הבטיחות הגבוה ביותר הוא זווית השכיבה, הוא מגיע לשכיבה הכי קרובה לסלקל כך שזה יותר ענק שמדובר בכיסא לגיל לידה.
ההתקנה קלה עם איזופיקס אך הכיסא הבא שאמליץ הרבה יותר קלים להתקנה.
ברייטקס מרתון קליקטייט, יש עוד 2 דגמים בסידרה בולווארד או אדבוקט אבל בהם מטפסים במחיר.
היתרון של ברייטקס הוא פטנט הקליקטייט המאפשר התקנה ממש קלה ונוחה עם חגורת הבטיחות. הוא שוכב פחות טוב מצ'יקו. אפשר להוסיף ספוג מגיבה לשפר זווית אך עדיין עד גיל חצי שנה לדעתי צ'קו יותר נוח לתינוק. בשקלול של המון שנים ברייטקס מנצח בזכות נוחות ההתקנה.
לגבי מחיר, תמיד אפשר לתפוס מבצעים, רשתות מסויימות מקבלות כרטיסי מועדון שונים המורידם לא מעט כסף, אם מגיעים לאילת אז גם אפשר לקזז מע"מ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה
רעות28/06/2024תודה על המענה,
רציתי לשאול לגבי 3 דגמים ספציפיים אם תוכל להביע את דעתך
1. Evenflo All4One DLX
2. מקסי קוזי ג'ספר MAXI-COSI JASPER
3. GRACO 4EVER DLX* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הגרקו הכי מומלץ מה-3 לדעתי
קובי סופר28/06/2024שלום רעות,
כולם כיסאות משולבי בוסטר. לדעתי לא ניתן ליצר מוצר יעיל לטווח גילאים כלכלך רחב ובכל טווח הם נופלים במשהו מול כיסא ייעודי לאותו טווח. נניח מול סלקל סלסל יהיה ברבה יותר נוח וגם בטיחותי. מול כיסא רגיל הדירוגים שלהם פחות טובים וכבוסטר הם ממש לא נוחים ומסורבלים לכן מעבר לגימיק של כיסא שעושה הכל בפועל הם לא מוצלחים בהכל.
הגרקו הכי מומלץ מה-3 לדעתי, הוא מקבל דירוגים עדיפים על האוונפלו ומקסי קוזי בתקינה אירופאית, לדעתי יהיה ממש לא נוח בחודשים הראשונים. לדעתי תקינה אמריקאית עדיפה.
בכל מקרה אתם כמעט באזור המחירים של הדגמים שצנייתי, לדעתי בטחותית הם עדיפים ולכן הייתי בוחר בהם אבל אם בכל זאת מה-3 אז גרקו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי כסא בטיחות
מאיר05/07/2024היי קובי,
תודה על התשובות המפורטות והמידע המועיל.
בהמשך להמלצתך על ציקו וברייטקס, אשמח לדעת מה דעתך על כיסא בטיחות MAXI COSI MAGELLAN ומה ההבדל בינו לבין הציקו והברייטקס מבחינת בטיחות, איכות ונוחות?
אציין שמבחינת מחיר המקסי קוזי כעת במבצע משמעותי כך שיש פער של מאות שקלים בינו לבין האחרים.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני ממליץ לרכוש בטיחות ולא מחיר
קובי סופר05/07/2024שלום מאיר,
אני ממליץ לרכוש בטיחות ולא מחיר.
הדגמים שציינתי קיבלו את דירוג הבטיחות הכי גבוה! כל רכישה אחרת תהיה ירידה ברמת הבטיחות לכן זה שיקול שלכם.
המקסי קוזי מגלן הוא דגם אמריקאי של המותג שלדעתי זה מעולה אבל, טרם נבחן במבחן השוואתי בארה"ב לכן אין לגביו מידע. עם זאת, מקסי קוזי היא בבעלות סייפטי פירסט ולסייפטי פירסט יש כיסא זהה, הכיסא הזהה קיבל דירוג בטיחותי של 55 נק', זה ברף הבינוני הנמוך! לצורך ההשואה הדגמים שציינתי קיבלו דירוג של 84-86 נק' לכן אני חושב ששווה להוסיף גם מאות שקלים מכיוון שהכיסא ישרת לפחות 4-5 שנים ואולי גם 6-7 שנים.
לגבי נוחות לדעתי רוב הדגמים האמריקאים באזור המחיר של 1000 ש"ח מעולים ונוחים אבל כמו שרשמתי, אותי מעניין רק דבר אחד לפני הכל וזו רמת הבטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה עירונית קלהזוהר27/06/2024
שלום,
לקראת לידה ראשונה (ככה שאין נסיון קודם והעדפות) מחפשים עגלה משולבת.
גרים בעיר, קומה ראשונה בלי מעלית, יש בגאז' גדול אבל אני קטנה פיזית אז הדגש שלנו הוא עגלה שתהיה נוחה לתפעול (לקפל, להכניס/להוציא מהאוטו, להעלות מדרגות) וגם נוחה לילד (ברור לי שיש טרייד אוף בין שתי הדרישות)
מבחינת תקציב אין לנו הגבלה כלשהי אבל גם מאוד לא מתעניינים במותגים או בעיצוב מיוחד.
נשמח להמלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשוב להתנסות פיזית עם העגלות
קובי סופר27/06/2024שלום זוהר,
ציינת מעולה את הדרישות אך עדיין חשוב להתנסות פיזית עם העגלות.
יכול להיות שעגלות ששוקלות 10 ק"ג שזה הממוצע יהיו כבדות.
לכן ההמלצה הכי גדולה שלי לנסות לקפל לבד את העגלות עם המושב ולאחר מכן להרים במצב מקופל להרגיש את המשקל.
מבחינת עגלות:
הכי הייתי ממליץ לבדוק את בייבי בוס פנתר שלנו.
חיסרון מרכזי, היא נמכרת רק ברשת גולד בייבי (רשת למגזר חרדי) או דרכנו כלומר, לא נפוצה.
מכאן זה רק יתרונות:
שוקלת 6.2 ק"ג שלדה וטיולון, אין פשרות או טרייד אוף כפי שציינת בכל הקשור לתינוק: מושב הטיולון יצוק מפלסטיק והיא סופר מרווחת בטיולון עם גגוני ענק והאמבטיה גדולה מהממוצע וגם עם גגון ענק. ממש קלה לקיפול, יש ידית מתארכת.
אם ניקח עגלות מקבילות כמו סייבקס מיילו או נונה איקס, בהן המושב מרשת, אין ידית מתארכת, הגגונים קטנים.
בפנתר גם הגלגלים קטנים זו הפשרה המרכזית והיחידה עם זאת, אלו גלגלי לאגר עם מערכת קפיצים איכותית לכל גלגל כך שהניוד בסביבה עירונית איתה הוא מעולה בייחוד השילוב של המשקל הקל. מי שגר בדרך קשה כמו חול, אבנים גדולות וכו' אז היא פחות תתאים. מי שגר בסביבה עירונית לדעתי היא מושלמת.
מעבר אליה ציינתי את סייבקס ונונה שיותר זמינות אך לדעתי לא מוצלחות.
בטיפוס במשקל יש את הבייבי בוס בובקט שלנו שהיא כמו הפנתר רק עם גלגלים יותר גדולים ומגומי מלא. בוגבו בי 6 10 ק"ג +, אינגלזינה אפטיקה 8 ק"ג אבל לדעתי פחות נוחה לניוד.
סייבקס מיוס ונונה טריב, לדעתי מוצלחות יותר מהדגמים הקלים של המותגים אבל יקרים ולדעתי הבוגבו או הבייבי בוס מתעלים עליהן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת כיסא בטיחות לבוסטר?יעלי25/06/2024
היי קובי,
מחפשת המלצה לבן שלי בן 2.3 שוקל כ-16 ק״ג גבוה וגדול.
יש לנו 3 מכוניות (כולל סבא וסבתא), באחד את הגרקו אקסטנד, באחד גרקו נאוטילוס (איתו נוסעים הכי הרבה). בשלישי ברייטקס בוליווארד, שכבר ממש צפוף לו, ולא מתאים. למה כדאי להחליף? גם במחשבה לעתיד.
חשוב שיהיה נוח מבחינת תפעול החגורות, איזופיקס, ברור שבטיחות ומחיר נוח בהתחשב בדרישות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איזופיקס פחות רלוונטי
קובי סופר25/06/2024שלום יעלי,
איזופיקס פחות רלוונטי. צריך להבין שאיזופיקס יכול להחזיק רק 29 ק"ג שזה משקל הילד והכיסא. אם הילד באזור ה-16 זה עניין של כמה חודשים גג שנה עד שרוב הכיסאות יחד עם הילד יהיו מעל 29 ק"ג לכן חשוב ללכת על דגם עם התקנה קלה עם חגורת הרכב.
לדוגמא סדרת קליקטייט של ברייטקס שיש לכם ניסיון איתה.
לגיל והמשקל הייתי ממליץ על בוסטר רצועות.
2 הדגמים המובילים בדירוג הם:
ברייטקס גרואו ווית' יו קליק טייט
או
גרקו נאוטילוס גרואו סנאגלוק
בשני הדגמים מעבר לדירוג הנפלא יש מערכת התקנה קלה של המושבים עם חגורת הבטיחות של הרכב. הרצועות מתאימות עד 30 ק"ג (אגב גם בבולווארד כך הדבר לכן מוזר לי שצפוף. צריך לבדוק אם הכיסא מסודר נכון מבחינת מגן הראש ושאין כריות מקטינות).
מבחינת מחיר שניהם באזורים של 1000 ש"ח +.
יחסית יקרים לבוסטר רצועות, טיפה יותר זולים מכיסא בטיחות. לדעתי אבל שווים כל שקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חגירה ברצועות עגלה בייביבוס בובקט 2חיה25/06/2024
רצועות הטיולון מתרופפות מאוד, ובעצם הילד אינו חגור.
בעבר ראיתי שיש לך פתרון לזה, אשמח לשמוע אודותיו.
החסרון הזה זה כל כך מרגיז וגורם לעגלה להיות בלתי מועילה. אני ממש מקווה שהפגם הזה שופר בדגמים הבאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש שירות לקוחות
קובי סופר25/06/2024שלום חיה,
יש שירות לקוחות נהדר. כל שצריך להיכנס לאתר בייבי בוס, יש טלפון עם מענה מהיר, וואצאפ, השארת הודעה, מייל ואפילו רשתות חברתיות. בכל פלטפורמה המענה די מיידי. כאן בטוח לא אוכל לעזור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה קובי, המשך שאלה...אלינור24/06/2024
הי, קובי. תודה על המענה.
ברשותך, רציתי לשאול אותך מה דעתך על הטיולון סילבר קרוס, דגם jet? שמתי לב שאין גישה אל סל הרשת למטה והאמת שאין כל כך להשיגו בחנויות...
ודגמי wing1, 2 או ג'ואי דגם parcel?
לתשובתך אודה,
אלינור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי הג'ט פחות מוצלח
קובי סופר24/06/2024שלום אלינור,
לדעתי הג'ט פחות מוצלח. יש לו יתרון אחד בקיפול שהוא ממש קטן ביחס לרוב הטיולונים. מצד שני בגלל מנגנון הקיפול הניוד פחות נוח וכפי שציינת אין גישה נוחה לסל.
הווינג מוצלח ממנו לדעתי. ה-1 עדיף על 2 גם זול יותר, גם קל יותר וגם חזק יותר בגלל המבנה הבסיסי. ב-2 ניסו לשפר עם קפיצים גודלים שגם הוסיפו משקל וגם פגעו באמינות וגם ייקרו את המוצר. לכן לדעתי הווינג 1 עדיף.
הפרסל של ג'ואי רק יותר נוח לקיפול אבל לדעתי פחות נוח לניוד ופחות אמין מהווינג. שינוי המצבים עם לחצן לעומת שרוך בדגמי סילבר קרוס. זה מנגנון יותר ונח לתפעול אבל גם מוסיף משקל ולכן הפרסל גם כבד יותר מכל דגמי סילבר קרוס.
ממליץ כמובן להתנסות עם כל אחד בניוד, קיפול, תפעול בייחוד שינוי מצבים והרמה במצב מקופל. גם לבדוק עם התינוק בטיולונים מכיוון שסילבר קרוס הם בתקינה הישנה עד 15 ק"ג לעומת עד 22 בפרסל וכל הדגמים החדשים יותר. ייתכן וזה משמעותי זה די תלוי בתינוק כי 15 ק"ג זה גיל 3 שנים בממוצע וזה גיל שבדרך כלל כבר לא צריך טיולון. אם כי אלו שעד 22 בנויים חזק יותר לפחות הרוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין השלדות פג פרגויוכבד מינץ23/06/2024
היי כיף שגיליתי את הפורום שלך, היחיד ככ מפורט ויעיל!
אשמח לשמוע מה ההבדל וכל היתרונות/חסרונות בין השלדות השונות של פג פרגו (אכתוב איזה אני מכירה אבל אם יש עוד אז אשמח גם)
בוק, פוק פלוס, בוק 51, בוק 51 s, בוק פלוס s.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה לא רק שלדים יש דגמים שונים
קובי סופר23/06/2024שלום יוכבד,
זה לא רק שלדים יש דגמים שונים.
כל דגם בוק שרשמת אכן ההבדל רק בשלדה. האמבטיה והטיולון זהים.
בוק הגיעה עם טיולון חד כיווני ודי מהר ירדה מהשוק. בוק פלוס הגיעה עם טיולון דו כיווני לצידה הגיעה שלדה 51 כאשר המספר מציין את רוחב השלדה 51 ס"מ לעומת 60 כך שיותר קל להתנייד במקומות צפופים והקיפול יותר קטן. הS או S51 אותו סיפור מבחינת הבדלי רוחב כאשר הS מסמל גלגלים הרבה יותר איכותיים, גלגל גומי מלא כמו של רכב (רק לא מתפנצ'ר), מקבלים יכולת ניוד הרבה יותר משובחת וחלקה, בלימת זעזועים יותר טובה, נסיעה יותר שקטה ואמינות הרבה יותר טובה. מצד שני זה מוסיף טיפה משקל לעגלה.
כל זה לגבי בוק.
לאחר הבוק פג הוציאו דגמים נוספים הבוק יצא לפני 15 שנים. פג חידשו עם דגם ולוצ'ה ודגם וויצ'ה העירוני יותר. עדיין אני חושב שהבוק עדיפה על שניהם. עדיפות לשלדת S51.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השקעה בטיולון או עגלה משולבת לא יקרהשיר23/06/2024
היי, יש לי עגלת אבמטיה מ2 ילדים קודמים. מתלבטת אם לקנות עגלה משולבת לא יקרה או להשתמש תקופה באמבטיה הקודמת ולהשקיע בטיולון.
אם אני הולכת על האופציה השניה, אשמח להמלצה על טיולון עם ניוד קל, לא כבד מידי, נוח לקיפול ונשכב.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיולון זה בעייתי
קובי סופר23/06/2024שלום שיר,
לדעתי טיולון זה בעייתי.
אני ממליץ שהתינוקות יהיו מול ההורה עד גיל שנה וחצי או יותר. לכל הפחות עד גיל שנה. ההמלצה מבוססת על מחקרים בנושא שבדקו אלפי תינוקות במשך שנים שהיו בטיולון עם הפנים להורה לעומת תינוקות שהיו לכיוון הנסיעה. במחקר הגיעו למסקנה חד משמעית שתינוקות שהיו מול ההורה היו משכילים יותר והחלו לדבר בשלב מוקדם יותר, היו להם פחות חרדות, ישנו טוב יותר בלילה והקשר מול ההורה היה חזק יותר.
מחקר גדול עוד יותר לא פורסם אבל הגיע למסקנות עוד יותר ברורות שעדיף שהילד יהיה מול ההורה, החוקרים לא רצו ליצור ייסורי מצפון להורים שגם ככה מלאים ייסורי מצפון בנוגע לגידול ילדיהם.
לכן הייתי ממליץ ללכת לכיוון עגלה עם מושב דו כיווני.
לגבי איזו, אוכל להמליץ אם אדע מה זה לא יקרה עבורכם.
כן יש לקחת בחשבון שאם הולכים לאופציה של עגלה נקבל חסרונות שהם מוצר כבד יותר מטיולון, קיפול גדול יותר ואם הולכים על דגמים זולים יהיו פשרות רבות באיכות אולי, במשקל וכו' תלוי בתקציב. כל אלו אבל לדעתי מתגמדים בהשואה לחיסרון של טיולון לפני גיל שנה. כמוכן סביר שאם תרכשו עגלה תאלצו לרכוש טיולון נוסף בהמשך.
לצערנו אין בשוק טיולונים דו כיווניים ללא אמבטיה, הבודדים שהיו היו כישלון בהרבה נקודות. לכן אני חושב שעדיף ללכת על עגלה ובהמשך אם יהיה צורך על טיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עגלה לילד שלישיאילה20/06/2024
יש לי כרגע פג פרגו פופ אפ ואני מרוצה מהגודל, מהאמבטיה שמתקפלת והיציבות של העגלה
אבל יש לה חיסרון משמעותי- היא כבדה ממש!
ולטיולון אני כבר לא מגיעה כי משתמשת בספורט ליין וייפר.
מתלבטת להחליף אותה לדגם שיהיה סביר מבחינת המשקל (יש לי 30 מדרגות לעלות ולרדת כל פעם)
יש משהו יותר קל שיהיה דומה מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפג במשקל ממוצע
קובי סופר21/06/2024שלום אילה,
הפג במשקל ממוצע כלומר, רוב העגלות בשוק שוקלות כמוה או יותר ממנה. אלו הקלות יותר מצריכות פשרות.
לדוגמא: גלגלים יותר קטנים, מושב עם גב מרשת, אמבטיה יותר קטנה ועוד.
ההמלצה שלי היא הבייבי בוס בובקט שלנו.
מבחינת משקל יורדים בכמעט 3 ק"ג במשקל.
המינוסים: האמבטיה יותר קטנה ולא מתפקלת עם השלדה כמו בפופאפ. המושב בגודל די זהה ואפילו שוכב יותר כמוכן יש לה גגון יותר גדול בטיולון. הקיפול נוח ביד אחת פטנט שונה אבל טיפה דומה והנוחות די זהה. הבובקט יותר קטנה במעט לאחר הקיפול ויכולת הניוד זהה ואפילו קלה יותר בגלל שיש פחות משקל לדחוף. יד ידית מתארכת ככה שיותר קל לעלות ולרדת מדרכה גבוהה.
אפשר גם לבדוק את אינגלזינה אפטיקה ששוקלת גם היא באזור ה-8 ק"ג אך לה יש גלגלים יורת פשוטים, קפיצים קשים וידית שלא מתארכת ואלו משפיעים על יכולת הניוד. מצד שני האמבטיה והטיולון מאוד דומים לפג שכן אלו חברות מתרחות שלא אחת סוג של מעתיקות אחת מהשנייה.
שאר האפשרויות או כבדות או במשקל דומה. או קלות אבל עם יותר מידי פשרות לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
אילה23/06/2024מה את אומר על ספורט ליין או אינגליזינה אלקטה?
ודבר נוסף מחפשים כיסא בטיחות נוסף
יש לנו ברייטקס בולווארד וגרו וויט יו
מתלבטת אם לקנות דונה או כיסא בטיחות
חשוב שייכנס לרכב- הונדה סיוויק 2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בשני המקרים חוזרים למשקל של פג ואף יותר
קובי סופר23/06/2024שלום אילה,
בשני המקרים חוזרים למשקל של פג ואף יותר.
לספורטליין יש דגם פולד שהוא קל יותר באזור קילו וחצי מהבוק אבל לדעתי הוא לא מוצלח כמו דגמי הסיילו. גם פחות נוח לניוד, גם יותר מסורבל לקיפול ופתיחה וגם יחסית צר. דגמי הסיילו לדעתי הרבה יותר מוצלחים אבל דגם הבייסיק שוקל כמו הבוק והדגמים הבכירים כבר טיפה מעל עד הרבה מעל (תלוי בתת הדגם). לכן אני לא רואה שיפור ביחס לבוק.
האלקטה היא האחות החורגת של בוק, מותג מתחרה שני המותגים מאיטליה וכפי שרשמתי מעתיקים לא מעט אחת מהשני. האלקטה הייתה התשובה של אינגלזינה לבוק והקיפול מאוד דומה. האמבטיה והטיולון גם מאוד דומים. האינגלזינה יצאה יותר מאוחר כך שיש לה ידית מתארכת שלא הייתה בבוק. גם הטיולון שוכב טוב יותר אבל גם כאן, שוב חוזרים למשקל של הבוק לכן לא תרגישו הרבה הבדל למעט התחדשות בדגם.
כמו שרשמתי בהודעה הראשונה, המשקל של הפג די באזור של רוב העגלות.
לגבי כיסא, קודם כל דונה = לא הכי גדול שאפשר!
1. אנחנו רוכשים מושב בטיחות, דירוגי הבטיחות של דונה טובים אך יש דגמים בשוק עם דירוגים הרבה יותר טובים.
2. שהייה ארוכה בסלקל לא בריאה לתינוקות, לא אורטופדית לגב ולצוואר ולא לדרכי הנשימה.
כואב לי לראות המון הורים עם המוצר הזה אבל בדור של היום ההורה חושב על עצמו לפני התינוק (לפי דעתי וכמובן לא מכליל אבל אלו לא מעט הורים).
לגבי האפשרויות, אפשר לשקול להעביר את הגדול/ה לבוסטר רצועות, זה גם יצמצם מקום ברכב גם יהיה בעלות סבירה יותר והכיסא יעבור לתינוק אז בתקווה שהכל יכנס.
כמובן כשיש 3 מושבים חובה לעשות בדיקה של הכל טרם הרכישה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיסא בטיחות לילדה בת 3
אילה07/07/2024איזה כיסא בטיחות /בוסטר רצועות מומלץ?
לילדה בת 3
(יש לי בן שנה וחצי ועוד אחד בדרך)
יש לנו בולווארד וגרו וויט יו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו
קובי סופר07/07/2024שלום אילה,
גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו קיבל את דירוג הבטיחות הגבוה ביותר ולכן הוא המומלץ ביותר. ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט דורג אחריו עם דירוג כמעט זהה לכן גם הוא מומלץ ביותר.
הנטייה שלי מצד אחד להמליץ על גרקו גם בגלל הדירוג וגם כי לרוב הוא זול יותר מברייטקס. מצד שני, אתם מכירים את המערכת בברייטקס שזה סוג של יתרון קל לכן כל אחד מהם תהיה בחירה מעולה לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה כסא בטיחות עדיף?רונית19/06/2024
שלום.
איזה כסא בטיחות יש שנשכב כמה שיותר עבור תינוק שזה עתה נולד, בעל ציון בטיחות גבוה ביותר וקל להתקנה?
ראיתי שיש מרטון one4life או ראיתי שיש למרטון כסא חדש שמסתובב, מה שבטח נוח להורה.:)
ראיתי גם של גואי יש כסא שעבר בדיקות בהצלחה מרובה.
מתלבטת...
המחיר לא שיקול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צ'יקו נקסטפיט זיפ
קובי סופר20/06/2024שלום רונית,
על כיסאות מסותבבים אני לא ממליץ. הם עדיין לא ברמת הבטיחות של הדגמים המובילים שהם לא מסתובבים. זה טרנד וכל היצרנים נכנסים לטרנד עקב ביקוש מההורים (עקב רשתות חברתיות שיוצרות טרנדים). עם זאת אף יצרן עדיין לא הגיע לרמת הבטיחות של הדגמים המובילים. חלק הגיעו קרוב אבל כמו שאני רושם תמיד, שרוכשים כיסא בטיחות הדבר הראשון והחשוב זו הבטיחות. היות ואין כיסא מסתובב בטופ אני לא ממליץ.
לגבי ברייטקס יש להם דגם וואן פור לייף. הוא ברמת בטיחות גבוהה אך לא בטופ וגם יקר ולכן אני פחות ממליץ. המרתון שלהם כן מומלץ אבל הוא לא שוכב טוב לגיל לידה. שוכב מעולה אבל לדעתי בחודשים הראשונים לא מספיק.
צ'יקו נקסטפיט זיפ מוביל את טבלת הכיסאות מבחינת בטיחותית ונחשב לכיסא האמריקאי הבטוח ביותר. היתרון הגדול שלו שיש לו גם שכיבה מעולה כמעט כמו של סלקל ולכן לדעתי זה הכיסא הכי מומלץ אם צריך לרכוש כיסא מלידה.
ג'ואי בתקינה אירופאית, אני חושב שהדגמים בתקינה אמריקאית עדיפים. כמוכן הצ'יקו מגיע לזווית שכיבה יותר טובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה כסא בטיחות עדיף?רונית19/06/2024
שלום.
איזה כסא בטיחות יש שנשכב כמה שיותר עבור תינוק שזה עתה נולד, בעל ציון בטיחות גבוה ביותר וקל להתקנה?
ראיתי שיש מרטון one4life או ראיתי שיש למרטון כסא חדש שמסתובב, מה שבטח נוח להורה.:)
ראיתי גם של גואי יש כסא שעבר בדיקות בהצלחה מרובה.
מתלבטת...
המחיר לא שיקול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - המלצה על בוסטר ללא רצועותדרור19/06/2024
הי,
אשמח לחוות דעת על בוסטר ג'וניור מקסי ובאופן כללי על בוסטר צר. מיועד לילד בן 5.5 ברכב בו יהיו עוד שני כסאות בטיחות נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרוחב די דומה בכולם
קובי סופר19/06/2024שלום דרור,
הרוחב דומה בכולם. גם רמת הבטיחות די דומה. כן אבל עדיף ללכת על דגמים עם הגנת ראש יותר גדולה. גרקו אפיקס עדיף על הג'וניור לדעתי. כמוכן גם סייבקס סולושיין מעולה ויחסית צר.
כמובן שאפשר לבדוק בקלות ברכב טרם הקניה מכיוון שהמוצר לא דורש התקנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות לרכב של סבתא וסבאדיקלה18/06/2024
שלום קובי,
אנחנו לפני רכישת כיסא בטיחות לרכב של סבתא וסבא.
הכיסא הוא עבור תינוק בן 6 חודשים.
חשוב לנו שההתקנה תהיה קלה (מעדיפים איזופיקס) ותקן ה-I-size גם כן חשוב לנו.
בתור כיסא ברכב שלנו רכשנו את המיקה פרו אקו של מקסי קוזי.
רצינו לדעת האם יש משהו בסגנון הזה שאתה יכול להמליץ עליו.
זה אומנם רכב של סבא וסבתא אבל בגלל שיש לנו רכב יחיד שהוא שלנו יש בפוטנציאל התינוק יכול לנסוע ברכב של הסבים בתדירות של 2-3 פעמים בשבוע. בגלל זה אנחנו מתגמשים בנוגע למחיר הכיסא אבל עדיין היינו שמחים לדעת האם יש כיסא שהוא מומלץ בהתחשב במה שחשוב לנו אבל לא באותו טווח מחיר של המיקה פרו אקו.
ראינו למשל שיש כיסא של בייבי סייף אבל לא מצאתי ביקורות עליו מבחינת בטיחות וזה מבחינתנו עדיין במקום ראשון.
נשמח לדעתך והמלצתך בנושא, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני נוטה להמליץ על דגמים אמריקאים
קובי סופר18/06/2024שלום דיקלה,
אני נוטה להמליץ על דגמים אמריקאים. הם כמובן לא בתקן ISIZE כי הם בתקן שונה. מבלי עכשיו להיכנס למדוע, צריך לקחת בחשבון שהם לא זולים ולא ציינת תקציב לכן אני לא יודע אם רלוונטי.
לכן לדעתי עדיף קודם להתחיל מהתקציב. בכל מקרה על בייבי סייף לא אמליץ לעולם. זה מושב סיני ללא מבחנים השוואתיים ולכן אני לא יכול להמליץ על מוצר שאין מידע לגביו בטח שזה קשור לבטיחות.
לגבי השאר צריך תקציב ולאחר מכן אוכל לכוון.
אני כן ממליץ למתוח כמה שאפשר, גם בנסיעות קצרות אנחנו לא יודעים מה יכול לקרות. רוב הכיסאות ישרתו ל3 עד 7 שנים ויש כאלו גם יותר ולכן אם ניקח עלות אפילו יקרה מול משך שימוש אז העלות מצחיקה ביחס לאורך השימוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקציב
דיקלה19/06/2024התקציב הוא באזור ה1200 ש"ח.
חשובה לנו הבטיחות וכמובן קלות ההתקנה כי זה ידוע שהתקנה לא נכונה גם היא פוגעת בבטיחות גם אם מדובר בכיסא הכי בטוח בשוק.
נשמח להמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברייטקס מרתון קליקטייט
קובי סופר19/06/2024שלום דיקלה,
הכי אני ממליץ על ברייטקס מרתון קליקטייט. הוא טיפה מעל התקציב אבל במבצעים יורד לכיוון התקציב. בנוסף, אם יש כרטיסי חבר או כל כרטיס ששילב מקבלים ונותן הנחות אפשר לקזז ממחירו.
גם אם לא מצליחים עדיין אני חושב ששווה לעלות ממש מעט בתקציב ולרכוש אותו.
מדיוע?
1. מדורג כמוביל מבחינת בטיחות בארה"ב (יחד עם עוד 2 דגמים שלהם בולווארד ואדבוקט אשר יקרים משמעותית). יחד איתו יש את צ'יקו נקסטפיט זיפ אבל לבדיקתי הוא עוד יותר יקר.
2. בניגוד לכיסאות אירופאים, הוא מתאים לשימוש עד משקל 30 ק"ג עם הרצועות (לעומת עד 18 ק"ג באירופאים וגם במקסי קוזי). עד 18 ק"ג נגד הכיוון (גם במקסי קוזי שלכם).
היתרון שהכיסא ישרת ליותר שנים ולכן העלות מול משך השימוש ממש זניחה כאן. כמוכן, חגירה עם רצועות ככל שניתן הרבה יותר בטיחותית לתינוק/ילד.
3. יש לאמריקאים תפס בית חזה שאין באירופאים, זה תופס טוב יותר את התינוקות במקרה של תאונה בייחוד בחורף עם לבוש עבה.
4. יותר קל לחגור את התינוקות מול כיסא אירופאי. מצד שני באירופאי פתיחת הרצועות יותר מהירה (שזה יתרון במקרה חירום).
5. פטנט הקליקטייט. זה סיפור מעניין. אי שם בשנות ה-90 שהבינו מה שרשמת, גם אם יש לנו כיסא סופר בטיחותי והוא לא מותקן נכון אז הוא לא שווה כלום. לאחר בדיקה גם גילו ש-70% מתקינים לא נכון גם אנשי מקצוע. אז ברייטקס הגו את פטנט האיזופיקס, הם תרמו את הפטנט לעולם בחינם כך שעוד יצרנים מתחרים ישתמשו בו. לאחר מכן יצרני הרכב חויבו להתקין עוגנים וכך נולד האיזופיקס.
לפני כמה שנים הבינו שאיזופיקס זה מעולה אך לא מושלם!
1. זה יכול להחזיק רק עד משקל של 29 ק"ג משקל הכיסא והילד יחד! כלומר מעל חייבים לחגור עם חגורה אז שוב חוזרים לסיפור של התקנה לא נכונה.
2. חגורת הבטיחות יודעת להחזיק עד משקלים של מעל 100 ק"ג. במקרה של תאונה אפילו שהאיזופיקס מחזיק, חגורת בטיחות תחזיק טוב יותר!
לכן ברייטקס שוב עשו פטנט אבל הפעם שמרו אותו לעצמם. הקליקטייט מאפשר התקנת כיסא עם חגורה בקלות עם כמעט 0% סיכוי להתקין לא נכון (לא אני רושם כמעט? כי יש כאלו שמצליחים לשבור את הסטטיסטיקה לצערנו לכן ממליץ תמיד גם ללמוד לבד איך להתקין). באיזופיקס הסיכוי לטעויות אנוש בהתקנה גבוה יותר כ-5% שזה עדיין מעולה לעומת העבר שהיינו ב-70%.
לכן אם אני הייתי צריך לרכוש היום ברייטקס ללא ספק היה הבחירה שלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצ'יקו נקסטפיט זיפ
דיקלה21/06/2024קודם כל תודה על התגובה המפורטת, בהחלט עושה סדר בראש.
רציתי לברר עוד דבר, מבין הדגם של ברייטקס שהמלצת לבין הצ'יקו נקסטפיט זיפ. מה עדיף מבחינת בטיחות/התקנה קלה ובטוחה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברייטקס יותר נוח
קובי סופר21/06/2024שלום דיקלה,
ברייטקס יותר נוח להתקנה. בזכות פטנט הקליקטייט. הצ'יקו מאוד קל להתקנה בשלב האיזופיקס. לאחר מכן שצריך להתקין עם חגורה ההתקנה לא מסובכת אך אם נשווה לברייטקס אז כן, הברייטקס הרבה יותר קל להתקנה עם הרבה פחות סיכוי לטעות בהתקנה.
לצ'יקו יש יתרון אחד ענק לדעתי וזו זווית השכיבה. להורה שצריך לרכוש מגיל לידה תמיד אמליץ על צ'יקו כי הוא נוח יותר לתינוקות קטנים. מגיל חצי שנה שהתינוקות גדלים ומפותחים יותר עניין השכיבה פחות משמעותי. לכן לתינוק בגיל 6 חודשים הייתי בוחר בברייטקס אלא אם יש לצ'יקו יתרון משמעותי במחיר זול יותר.
בכל מקרה שהם מותקנים נכון רמת הבטיחות די דומה. גם אם הולכים על צ'יקו או ברייטקס, שווה בהתקנה ראשונה להעזר במתקין מורשה וגם לבקש שידריך וילמד אתכם להתקין לבד אז לדעתי הסיכוי לטעות בתקנה יפחת עד שלא יהיה קיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרה בבחירת עגלה משולבת לא מדי גדולה ונוחה לתפעולחנה17/06/2024
שלום, אני מעוניינת לקנות עדלה משולבת , ומתלבטת.
אשמח לשמוע מה אתה ממליץ , מבין הדגמים:
אינגלזינה אלקטה 23
סייבקס מליו
נונה טריב נקסט
אנקס איי-קיו
בוגבו בי6
(כולם דגמים שיחסית מצאו חן בעיני יותר מאחרים. מבחינת עיצוב ושנראו לי לא מאוד גדולים, וראיתי המלצות עליהם)
אבל קשה לי לדייק,
מה שחשוב לי זה
1. עגלה חזקה!
2. ניוד נוח (עירוני, לא מחפשת עגלת ספורט, אבל שאני לא ארגיש שאני סוחבבבת)
3. קיפול קמהיר וקל , ולגודל קטן
4. עגלה יציבה!
לשם השוואה, עד היום היה לי את מאמס אנד פאפס סולה, שהיא חזקה ויציבה ועם אמבטיה די גדולה , (והיא עדיין חזקה כמו סוס גם אחרי שהעמסתי עליה עם הטיולון 3 ילדים ביחד) , מה שחסר לי בה , חוצמהמעיצוב וצבע .. זה שהיא 1. רחבה! לא עוברת מקדימה באוטובוסים וכו. 2. קיפול 2 ידיים 3. תופסת המון מקום בתא מטען!!
אשמח לשמוע מה מהגדמים שפירטתי מומלץ וכו ,
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העגלות מאוד שונות אחת מהשנייה
קובי סופר18/06/2024שלום חנה,
העגלות מאוד שונות אחת מהשנייה. לדעתי זה להתפזר כי בכל אחת נמצא יתרון גדול מול חיסרון גדול ולהפך.
לגבי המלצות, מלבד מילו ובי כל השאר עגלות בלעדיות של רשתות שונות ולכן אני די בטוח שאת ההמלצות קיבלתם מאנשי המכירות של כל רשת. ממליץ תמיד לא להסתמך על המלצות מסוג זה. לאנשי המכירות יש אינטרס למכור מה שטוב לכיס שלהם ולא בהכרח מה שטוב ונכון ללקוח!
לדוגמא האנקס, היא נמכרת רק כחודש וקצת בארץ לכן המלצות בטוח לא ניתן לקבל בשלב זה ממשתמשים. גם אם יש משך שימוש של חודש ואפילו חצי שנה לא נותן מספיק מדד לאיכות המוצר. צריך לפחות שנה כדי להבין אם מוצר טוב או לא.
אני חושב שזה מוצר סופר יקר שלא מצדיק את העלות שלו. יש לו גימיק של 3 ב -1 אבל כמו שאני אומר תמיד, מוצרים שמתיימרים לעשות הכל בדרך כלל מפשלים בהכל. כלומר, אם ניקח עגלה של 3 ב 1 מול עגלה רגילה טובה אני בטוח שהעגלה הרגילה תהיה טובה יותר. גם כטיולון רוב הטיולונים יהיו מוצלחים יותר מטיולון שהיה לפני עגלה. לכן אני אישית חושב שהמוצר פחות מומלץ.
אלקטה, לדעתי לא נוחה לניוד, מאוד קשה לעלות ולרדת מדרכה גבוהה כאשר יש תינוק בעגלה. לא ניתן לקפל שהטיולון פונה לכיוון ההורה. לדעתי דגם לא מוצלח אבל קל, צר ונוח לקיפול לכן אם החסרונות שציינתי לא קריטיים אז מבחינת נוחות הקיפול והורחב עונה טוב לדרישות.
מילו, לדעתי לא נוחה לניוד גם בה וגם באלקטה אין ידית מתארכת לכן קשה לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. בשני הדגמים כאשר הטיולון פונה לכיוון הנסיעה ורוצים להשכיבו, גב המושב חוצה באופן גס את קו ידית האחיזה של ההורה, לדעתי זה מוריד מנוחות ההליכה כי הברכיים של ההורה הדוחף עלולים להיתקל בגב המושב (כמובן שגם לא נוח לתינוק). בנוסף בעייתי לתלות תיק או כל דבר על הידית.
גם כאן, זו אחת העגלות הקלות בעולם, רוחב הגלגלים צר, הקיפול נוח וקטן לכן בהיבט הזה היא טובה וכמו באלקטה אם החסרונות לא מטרידים אז עונה על מה שרשמתי.
נונה טריב כבר יותר נוחה לניוד, יש ידית מתארכת כך שקל לעלות מדרכות, אין בעיה עם גב המושב. הרוחב שלה 57.5 ס"מ, זה לא צר בהרבה מהסולה. כמו האנקס בלעדית ברשת אחת לכן אין תחרות והמחיר לדעתי יקר מאוד ביחס לתמורה.
לדעתי אבל מכל הרשימה היא והבי שנגיע אליה הכי מתאימות לדרישה. אני פחות מחבב שגב המושב עשוי מרשת (גם במילו זה ככה). לדעתי זה מספק פחות תמיכה לגב התינוק. בנוסף רשת עלולה להיקרע וזה חלק שלא מכוסה באחריות. בקיץ זה יתרון אבל בחורף חיסרון, מי שגר בעיר גבוהה זה חיסרון גדול בחורף לדעתי.
הבי 6, הכי ותיקה כך שאפשר לומר שאצלה אנו יודעים שהיא חזקה ואמינה. כל השאר די חדשות ונמכרות כשנה/שנתיים והאנקס הרבה פחות משנה. לכן בבי זה ללכת על בטוח. הניוד לעיר טוב אבל מעבר פחות טוב לכן אם הניוד עירוני היא תהיה טובה. הקיפול טיפה יותר קשה משאר הדגמים וכך גם הפתיחה. האמבטיה הכי קטנה מכל הרשימה. ירדה מפס הייצור לכן בעתיד הרחוק מאוד ייתכן ויהיה קשה לקבל חלפים. אם זו לידה אחרונה ולא מתוכננות עוד לידות זה חיסרון לא קריטי לדעתי.
היא צרה ברוחב הגלגלים שזה מעולה לאוטובוסים.
אם אין שיקול עלות לדעתי היא הכי מוצלחת מכל הרשימה.
ממליץ לבדוק את העגלה שלנו בייבי בוס בובקט, אני שם *אני המשווק שלה ולכן כמו שרשמתי מעלה, יש לי אינטרס לשווק מה שטוב לכיס שלי. בפועלה, אני חושב שזו העגלה המושלמת לדירשות ולא סתם היא אחת העגלות הכי נמכרות במגזר החרדי שם הניוד באוטובסים. ראשית, היא קלה רק 8.2 ק". רק המיילו יותר קלה ממנה והאינגלזינה באותו המשקל, שאר הד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אם אפשר שאלה נוספת
חנה18/06/2024תודה רבה על המיקוד,
אמנם אין לי הרבה מדרגות אבל עליה למדרכה וכו - בהחלט משמעותי .
לגבי הקיפול - המליו כן מתקפלת עם טיולון לכיוון ההורה? (אני די מהר עוברת לטיולון , לכיוון ההורה. כך שזה רוב השימוש בעגלה)
מה לגבי הנונה ixxa?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המיילו מתקפלת עם המושב לכיוון ההורה
קובי סופר19/06/2024שלום חנה,
המיילו מתקפלת עם המושב לכיוון ההורה. אני לא ממליץ לעבור מהר עם הפנים לכיוון הנסיעה. מחקרים מראים שיש יתרונות רבים לכך שהילד מול ההורה עד גיל שנה +.
בכל מקרה עם המיילו יהיה קשה לעלות ולרדת מדרכות כי אין ידית מתארכת, זה יהיה עוד יותר קשה בשלב האמבטיה או, שהטיולון פונה לכיוונכם כי אז יש משקל נגדי. לאחר שהופכים ומשכיבים את המשוב זה יהיה יותר קל פיזית אבל קשה מבחינה טכנית כי גב המושב יהיה באזור הברכיים של ההורה. לכן אני ממליץ להתנסות פיזית עם המוצר, לשים משקל של 12 ק"ג עם המושב גם שהוא פונה לכיוונכם וגם לכיוון הנסיעה, גם להשכיבו ולנסות להתנייד ככה תראו אם כל מה שרשמתי חיסרון קריטי או לא.
הנונה IXXA אותו סיפור כמו הסייבקס, לדעתי פחות איכותית וגם הרבה יותר יקרה לכן לא רואה סיבה ללכת לכיוון הזה.
בכל מקרה 2 העגלות האלו מאוד קלות שזה יתרון גדול אבל, הן מגיעות עם גלגלים מאוד קטנים, ללא ידית מתארכת, הקפיצים גם קטנים וזה ממש משפיע על יכולת הניוד. לדעתי הן יהיו פחות נוחים לניוד מהסולה. על משטח ישר לא יורגש הבדל אך ככל שהדרך תהיה יותר משובשת יכולת הניוד תרד. בנוסף בשני הדגמים כדי לחסוך משקל המושב מרשת עם החסרונות שציינתי בהודעה הקודמת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מנשא - ארגו אדאפטאיילה16/06/2024
שלום.
ניסיתי לברר קצת לגבי מנשאים ונראה שהכיוון הוא ארגו אדאפט.
שמעתי גם על מנשאי ילקוט של טופה טופ אבל לא ברור לי כמה הם טובים ומה ההבדלים ביניהם.
אין לי אפשרות להתנסות כי אני לא מכירה נשים עם המנשאים האלו.
אשמח לשמוע חוות דעת והמלצות בנושא.
הפרמטרים שחשובים לי:
1. שיתאים למי שסובל מכאבי גב ואפשר לסחוב הרבה זמן ברצף בלי כאבים.
2. שאפשר לשים את התינוק מקדימה רק בטן לבטן (בלי אפשרות שגב התינוק יהיה לבטן ההורה), ושאפשר לסחוב את התינוק גם על הגב.
3. שיתאים לתינוקות כבדים (כרגע 6.5 קילו וכבד לי).
נ.ב,
לפני קרוב ל4 שנים רכשתי ממך עגלה בייביבוס ובעלי ואני מאוד מאוד מרוצים!!!
אני ממש ממליצה בחום לכל מי שקורא את ההודעה, מאוד נוחה, יציבה, קלה ולא מסורבלת.
מה שכן, אבדו לי המתאמים לסלקל ג'וי, אשמח להצעת מחיר במייל.
תודה ושבוע טוב! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מנשא לגב מיותר
קובי סופר16/06/2024שלום איילה,
לדעתי מנשא שגם יכול להיות מנשא גב מיותר, ברוב המקרים זה לא נוח לתינוק, לא נוח להורה ומסורבל ללבוש. בהמשך אם רואים שממש רוצים, עדיף לרכוש מנשא גב יעודי שהרבה יותר פרקטיים, נוחים ואורטופדיים לכל הצדדים + יש גגון.
לגבי נוחות, צריך למדוד בחנויות, ללכת רבע שעה/20 דקות ולהרגיש מה נוח לך ולתינוק. הארגו ברוב המקרים מעולה. גם בייבי ביורן וואן. הרוב המוחלט של המנשאים הם בטן לבטן וברובם ניתן שהתינוק יפנה החוצה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)