מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בייבי בוס- ההבדלים בין בובקט או צ'יטהנועה09/07/2024
הי קובי,
אשמח לדעת מה ההבדלים ביניהם
מלבד ההבדל העיצוב של שלדת העגלה
יש ביניהם הבדל משמעותי במחיר
והייתי רוצה להבין האם שווה לי לרכוש את היקרה יותר (צ'יטה)
תודה רבה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין הבדלים גדולים
קובי סופר09/07/2024שלום נועה,
אין הבדלים גדולים. לצ'יטה פשוט יש חלק קדמי כמו של דגם טייגר שלנו. מעבר לעיצוב זה חלק מחוזק יותר לכן אם יש ניוד בדרך קשה הצ'יטה תתמודד עם זה טיפה טוב יותר גם בפן השרידות. אם זה ניוד עירוני וקצת מעבר שתיהן יתפקדו זהה.
בנוסף בקיפול לבובקט יש קשת בולטת והצ'יטה טיפה יותר שטוחה לכן תופסת מעט יותר מקום ברכב, זה רלוונטי רק אם יש תא מטען ממש קטן כי זה הבדל של ס"מ בערך.
בשורה התחתונה ברוב המקרים הבובקט מספיקה וכמו שציינת אפשר לחסוך במחיר.
בשאר הדברים הן זהות לחלוטין אמבטיה, טיולון, קיפול ותפעול אין הבדלים כלל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות: כסא בטיחות נוסףיניב09/07/2024
אשמח להתייעצות
אנו מצפים לילד שלישי בעז"ה ויש לנו סוזוקי קרוסובר בבית
כרגע הגדול בן 5.5 יושב בגרקו טרנזשיין והקטנה בת 3.5 שנים בציקו נקספיט, מה כדאי לקנות?
התינוק יעבור לציקו ויישב מקדימה, הגדול יישאר בטרנזשיין הבת 3.5 עוברת לכסא בטיחות?
אתה חושב שיש אפשרות להכניס את כולם במושב מאחורה?
ואיזה כסא בטיחות אתה ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי הכנסת 3 מושבים לרכב צריך לבדוק
קובי סופר09/07/2024שלום יניב,
לגבי הכנסת 3 מושבים לרכב צריך לבדוק.
לגיל 3.5 אפשר לרכוש בוסטר רצועות כמו הטרנזישיין, אפילו עוד טרנזישיין אחד מכיוון שהם די צרים ולכן רוב הסיכויים שיכנסו יחד עם הנקסטפיט.
בטיחותית יותר מומלץ גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו אבל הוא יקר יותר ורחב יותר ולא בטוח שיכנס יחד עם 2 המושבים הנוספים. שווה בדיקה כי אם כן הוא עדיף משמעותית מבחינה בטיחותית. אם לא וטרנזישיין נוסף נכנס אז עדיף ללכת על הטרנזישיין הנוסף כי בסך הכל הוא ברמה בטיחותית טובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון סייבקס- ביזי או אורפאואפרת יעקב08/07/2024
שלום רב,
מחפשת המלצה לטיולון שמתקפל היטב, נח לתינוק ולנסיעה, ואיכותי עבור תינוק בן 7 חודשים.
מתלבטת בין הטיולונים של סייבקס- האורפאו רחב וקצר יותר הביזי צר וארוך ויש ביניהם הבדל של 2 קג..
השאלה מי עדיף? לא צריכה בשביל טיסה רק שיכנס לבאגז׳ בנוחות.
כמו כן אם יש המלצות לטיולונים אחרים בסדר גודל כזה של 1000-1200 שח אשמח לשמוע. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי הביזי מוצלח יותר
קובי סופר08/07/2024שלום אפרת,
לדעתי הביזי מוצלח יותר, הוא יותר נוח לניוד, לדעתי יותר חשוב האורך מהרוחב. הביזי גם יותר ותיק והוכיח אמינות מעולה וגם שביעות רצון רבה של הרוכשים, הוא גם נמכר במספרים הרבה יותר גבוהים ככה שיש מידע רב לגביו. האורפאו חדשה וגם יקרה ולכן המכר שלה איטי מאוד ככה שאין מספיק מידע. לכן בשקלול אני חושב שהביזי עדיף.
לגבי המלצות, לדעתי במחיר הזה הביזי מנצח. יש את אייביסי דיזיין פינג טרקינג אבל הוא לא נפוץ ככה שקשה להתרשם ממנו.
בפחות יש את ספורטליין וייפר שהוא נותן תמורה טובה ביחס לעלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! הפער במחיר הוא כ100 שח, ובמשקל 2 קג פחות לטובת האורפאו
אפרת יעקב08/07/2024לכן ההתלבטות…
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כמו שרשמתי
קובי סופר09/07/2024שלום אפרת,
כמו שרשמתי, לדעתי אין התלבטות. הביזי יותר ותיק, אנשים מרוצים והמושב יותר ארוך וגם יותר זול. לגבי המשקל, זה בא לידי ביטוי רק בהרמה לרכב, בהליכה ובניוד זה לא מורגש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אפרת יעקב09/07/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות של ברייטקסהללי08/07/2024
היי
היינו בחנות והוצג לנו שם כיסא בטיחות של ברייטקס מגיל לידה עד גיל 10, המוכר אמר שזה הכיסא הכי חדש ומתקדם שיש עם אופציה גם ל360 מעלות ועומד בכל התקנים גם האירופאי וגם האמריקאי ונמכר בארץ ב2490.
סגרנו את העסקה והגיע לנו כיסא של חברות UNO, המוכר טוען שזה מה שהראה לנו ושUNO הם חברת בת של ברייטקס ופשוט הדגם עוד לא מופיע באתרים.
האם אתה מכיר את זה?
ואם לא- מה הדגם הכי מומלץ לכיסא בטיחות מגיל לידה של ברייטקס?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא יודע לגבי מה שנאמר או היה
קובי סופר08/07/2024שלום הללי,
לא יודע לגבי מה שנאמר או היה במהלך הקניה.
בכל מקרה אין קשר בין UNO לברייטקס. UNO זה מותג ישראלי שייך לאיזי בייבי. ברייטקס מותג אמריקאי. בעלים של חברת רומר הגרמנית שגם מייצרת את הכיסא שהראו לכם.
לגבי המלצה, אני לא ממליץ על הדגם שהראו לכם!
אני לא ממליץ על כיסאות מסתובבים!
אני לא ממליץ על כיסאות משולבי בוסטר!
אני כן ממליץ על הדגמים הכי בטיחותיים שיש על כאלו שהייתי שם בהם את ילדי!
הדגמים המומלצים ביותר הם:
צ'יקו נקסטפיט זיפ או זיפ מקס
ברייטקס מרתון/בולווארד/אדבוקט קליקטייט
כולם גם עולים כמחצית מהברייטקס שראיתם וכפול מדגמי האונו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסאות בטיחות ברייטקסישראל07/07/2024
היי קובי בהתאם להמלצות שלך בפורום רצינו לרכוש כסא בטיחות ברייטקס, מרתון או בולווארד.
בחנויות אומרים שהדגמים כבר לא בייצור, וכרגע משווקים רק את הדגם החדש "פופולאר". אך סביר שניתן עדיין להשיגו אצל משווקים וחנויות שנשאר להם.
ראשית התרשמנו שהדגמים הותיקים ברמת גימור גבוהה יותר, מצד שני הפופולאר צר יותר ותאריך תפוגה יהיה ארוך יותר (בהתאם לשנת הייצור).
האם יש לך כבר המלצה על הפופולאר החדש, או שכדאי לנו לעשות מאמץ ולהשיג את הבולווארד הותיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמו שאני רושם תמיד
קובי סופר07/07/2024שלום ישראל,
כמו שאני רושם תמיד, לרוב החנויות ממליצות על מה שטוב לכיס שלהן ולא בהכרח על מה שטוב לכם.
ומה לעשות, דגמי הקליקטייט הותיקים של ברייטקס סופר מבוקשים ולכן נמכרים כמעט בכל הרשתות, זה אומר תחרות גבוהה ורווחיות נמוכה לחנות. לכן כלכלית לא כדאי לחנות למכור לכם את הדגמים האלו. הפופלר חדש ולכן עדיין לא מוכר ויש עליו רווחיות עדיפה לחנויות ולכן הנטיה שלהן תהיה להמליץ עליו.
כאן אני ממליץ נטו על בטיחות ונכון להיום לא יכול להמליץ על הפופלאר, לא בגלל שהוא לא בטיחותי חלילה! הוא טרם נבחן במבחן השוואתי ולכן אנו לא יודעים את רמת בטיחותו. לכן אני ממליץ על הדגמים האחרים שציינת.
אם יש צורך במושב צר זה משהו אחר אבל אם אין בעיה לא הייתי הולך לכיוון של צר, זה לרדת ברמת הבטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא משני - קוסקו סנרהחמוטל06/07/2024
הי קובי,
אני מחפשת לקנות כסא בטיחות משני בטווח של 500-600 ש"ח לתינוק בן שנה וחודש. לנסיעות של עד חצי שעה בסביבה הקרובה.
ראיתי שבעבר המלצת על קוסקו סנרה, ורציתי לשאול האם קיים עוד בשוק ועדיין מומלץ בעיניך?
האם יש לך המלצות אחרות לכסות בטווח המחירים הזה?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בארה"ב עדיין קיים
קובי סופר07/07/2024שלום חמוטל,
בארה"ב עדיין קיים אבל אני לא בטוח שבישראל הוא ממשיך להיות משווק, לא נתקלתי בו המון זמן.
אם יש דגמים זולים של אוונפלו טריביוט, סונס אז הם די ברמת הסנרה וגם במחיר דומים לו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוונפלו
חמוטל08/07/2024תודה רבה על התשובה.
בתמונות נראה שאוונפלו טריביוט הוא יותר בזווית ישיבה מכסאות אחרים - זה נכון או שרק נראה ככה?
מדובר בילד בן שנה וחודש, יושב יציב אבל נמוך יחסית לגילו.
וגם, רציתי לשאול מה דעתך על האוונפלו סימפוני DLX - האם הוא עדיף על השניים האחרים מאיזושהי בחינה?
שוב תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הדגמים הזולים הם פשוטים
קובי סופר08/07/2024שלום חמוטל,
הדגמים הזולים הם פשוטים, בריפוד, ברוחב וזוויות השכיבה.
אם זאת לגיל שנה+ הזווית אמורה להיות בסדר, כמובן שתוכלו לבדוק טרם הרכישה.
בגלל הפשטות שלהם רמת הבטיחות גבוהה שכן במקרה של תאונה משקל הכיסא מכפיל עצמו בצורה קיצונית, לכן משקל קל = פחות מסה ומשקל, בנוסף, הם יושבים יותר צמוד למושב הרכב ולכן הם מהודקים יותר.
הסימפוני מיושן ולא ברמת הבטיחות.
אם תרשמו תקציב אוכל להמליץ על משהו יותר בטיחותי בהתאם לתקציב.
אם ניתן לרכוש ברייטקס מרתון קליקטייט או צ'יקו נקטספיט זיפ אז אלו הבטוחים ביותר וגם סופר נוחים לתינוק. בהיבט של 5-6 שנים שימוש לדעתי המחיר שלהם הוגן ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
חמוטל08/07/2024תודה, קנינו ברייטקס בולווארד לרכב העיקרי בעקבות המלצות שלך שראיתי פה והבנתי שהמרתון דומה מאוד.
השאלה אם אפשר בגיל שנה וחודש למשוך את הילד עוד קצת בסלקל )מבחינת גובה ומשקל הוא עוד יכול( ובהמשך לקנות כסט שדומה יותר לבוסטר כמו ששל גרקו למשל? או שמבחינת בטיחות המרתון והצ'יקו עדיפים?
וגם, מה דעתך על הכסא every stage של ג'ואי? ראיתי שקיים עכשיו במבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה בעייתי למשוך עם הסלקל
קובי סופר08/07/2024שלום חמוטל,
זה בעייתי למשוך עם הסלקל, למרות שבוסטר רצועות מתאים בגיל כבר כעת, בפועל הוא לא נוח, מניסיוני מגיל שנה ושמונה חודשים הם כבר סבבה ונוחים. עד אז עדיף כיסא. לא נראה לי שניתן למשוך עם הסלקל ככה שלדעתי עדיף כיסא.
לגבי הג'ואי, רשמתי את המובילים, כל כיסא אחר = ירידה בדירוג. הג'ואי אירופאי וגם באירופה הדירוג שלו פושר. אני גם חושב שעדיף מושב אמריקאי על אירופאי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות צר לבן 4שיר03/07/2024
יש לנו שלושה ילדים עם כסאות בטיחות. ציקו נקסטפיט לבת חצי שנה, גרקו טרנזישן לבן 2.4 ומחפשים כסא שלישי לבן 4 (גבוה לגילו). נשמח להמלצה על כסא בטיחותי נוח ומתאים שיכול להכנס במושב צר (ללא איזופיקס כי זה המושב האמצעי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תנסו לבדוק בוסטר רצועות
קובי סופר03/07/2024שלום שיר,
תנסו לבדוק בוסטר רצועות.
גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו הוא המומלץ ביותר. בטיחותית קיבל את הדירוג הגבוה ביותר.
כמוכן יש את ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט קיבל גם דירוג מאוד גבוה, לרוב הוא יותר יקר מגרקו וגרקו קיבל דירוג במעט יותר טוב לכן אני נוטה לכיוון גרקו, עם זאת הברייטקס מעולה.
בשני המקרים ההתקנה קלה בגלל פטנט הקליקטייט/סנאגלוק.
הם צרים מרוב הכיסאות אבל יש בשוק כיסאות צרים יותר כמו גרקו סלים פיט 3, אם אין ברירה והדגמים שציינתי לא נכנסים, ממליץ לבדוק אם הסלים פיט יכנס, רוב הסיכויים שכן. מהצרים הוא קיבל את דירוג הבטיחות הכי גבוה אבל יש בשוק כאלו עם דירוג עדיף אבל הם לא צרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה- שאלת המשך
שיר05/07/2024האם יש עדיפות לגרקו סנאגלוק גרואו מול גרקו טרנזישן ? יש לנו אפשרות להכניס שני טרנזישן אם יש עדיפות (בדוחק...) והוא כמעט חצי במחיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן יש עדיפות בטיחותית
קובי סופר05/07/2024שלום שיר,
כן יש עדיפות בטיחותית לנאוטילוס, הדירוג הבטיחותי שלו הוא הגבוה ביותר לבוסטר רצועות! הטרנזישיין איפשהו באמצע כך שהפער יחסית גדול. הטרנזישיין עדיין נחשב ברמת בטיחות טובה וזו לא קניה גרועה אבל, אם יש אפשרות אז לדעתי הנאוטילוס עדיף.
כמוכן עניין הסנאגלוק משמעותי בעניין ההתקנה, קיים טרנזישיין סנאגלוק לפחות היה בעבר. אני לא יודע אם משווק נכון להיום. אם כן והולכים על טרנזישיין אז ללכת על גרסאת הסנאגלוק (שוב אם זמינה ואני בספק), אמור להיות טיפה יותר יקר אבל עדיין זול מהנאוטילוס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון מומלץ לילדה בת שנה ותשעניצן02/07/2024
שלום,
מחפשת טיולון לילדה בת שנה ותשע, חשוב שיהיה נוח, קל, נוח לקיפול ועמיד בטווח מחירים סביר (בין ל500 ל1500).
ראיתי שהמלצת באחת ההודעות על הציקו לייטוואי אבל בהמשך כתבת שאם אפשר אז היית ממליץ על הסייבקס - לאיזו דגם של סייבקס התכוונת ומה הפער בין התמורה למחיר בין השתיים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך להבדיל כי זה 2 סגנונות שונים
קובי סופר02/07/2024שלום ניצן,
צריך להבדיל כי זה 2 סגנונות שונים.
הצ'יקו בסגנון של פעם. הטוב, הוא יותר מרווח ובעיקר יותר ארוך, הגגון יותר גדול, שינוי המצבים נוח יותר. הפחות טוב: פחות נוח לניוד, מצריך 2 ידיים לניוד, הקיפול טיפה מסורבל וארוך ביחס לטיולונים מודרניים.
והסייבקס, הוא בדיוק כזה, מודרני, יותר נוח לניוד, יותר קומפקטי ונוח לקיפול אבל פחות נוח לשנות מצבים, המושב יותר צפוף והגגון יותר קטן. אני מתכוון לדגם ביזי שלדעתי הוא המוצלח יותר של סייבקס.
אפשר לבדוק גם את ספורטליין וייפר שלדעתי הוא טוב אבל טיפה צפוף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת ג'ואי כרום dlxיניב02/07/2024
היי קובי
אשמח לקבל חוות דעת על העגלה הזו
חוץ מזה שהיא קצת כבדה... שוקלת 11 ק"ג?
לא ראיתי חסרון נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היא די מיושנת
קובי סופר02/07/2024שלום יניב,
היא די מיושנת, יצאה לפני יותר מעשור ולא נעשו בה שינויים מאז.
החסרונות הם:
1. משקל כפי שציינת יחסית כבד מהממוצע
2. הקיפול שלה גדול, רוב העגלות המודרניות מתקפלות לקטן יותר
3. רוחב השלדה יחסית רחב, ברוב המקרים זה לא בעייתי רק במקומות ממש צרים או צפופים.
4. יכולת הניוד טיפה בינונית.
אבל בסך הכל היא לא יקרה והאמבטיה והטיולון שלה מעולים. היא תעשה את העבודה בצורה מעולה. בסך הכללי בעבר שהייתה רב מכר הרוב המוחלט היו מרוצים ממנה.
כיום כפי שציינתי יש עגלות יותר מודרניות שיודעות לעשות אותו דבר אבל בצורה יותר פרקטית ועל משקלים יותר קלים.
ההמלצה שלי תמיד להתנסות פיזית בניוד, תפעול וקיפול + הרמה יחד עם המושב ואז להחליט אם המוצר נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלות ספורט-לייןדריה01/07/2024
היי קובי,
הפורום שלך מדהים, השכלתי ממנו המון, תודה על הזמן והידע שלך.
לאחר בדיקה מעמיקה, החלטנו לרכוש את העגלה של ספורליין דגם סיילו xl,
ראיתי שזה גם הדגם שהכי המלצת עליו למי ששאל.
(ילד ראשון, גרים בעיר, יש מעלית ללא מדרגות ואוטו גדול).
את רוב הדגמים הבנתי,
כתבת בתגובות שה-xl וה-pl אותו הדבר, השוני הוא בעיצוב (הבנתי נכון?)
דגם pold קטן מדי והדגם קיו גדול מדי.
אשמח לחוות דעתך על דגמים pro ואולטרה שלא הצלחתי לקלוט.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדלים בין דגמי ספורטליין
קובי סופר01/07/2024שלום דריה,
יש מספר הבדלים בין דגמי ספורטליין.
ראשית הפולד שונה, לא רק שהיא יותר קטנה גם הכי מסורבל לקיפול ופתיחה והכי פחות נוחה לניוד ולכן אני פחות ממליץ עליה.
יש לה יתרון במשקל וקיפול קטן אבל בהתאם למה שרשמת לדעתי דגמי הסיילו עדיפים.
הפרו היא כמו הXL אבל עם רשתות איוורור נוספות ועיקר ההבדל הוא גלגלים יותר גדולים ואיכותיים וכך גם קפיצים. הדבר הזה מעלה משמעותית את משקלה וגם הקיפול טיפה יותר גדול.
לדעתי המשקל שלה יהיה ממש כבד ולכן אם היא רלוונטית ממליץ להתנסות להרים אותה במצב מקופל יחד עם הטיולון. המון רוכשים של עגלות כבדות רצים לרכוש טיולון בשלבים מאוד מוקדמים כך שזה כל היתרונות של העגלה בטלים.
האולטרה חדשה כך שלא רשמתי עליה בעבר. היא דומה לXL רק עם שלדה יותר צרה ודקה וגם גלגלים טיפה יותר פשוטים ולכן היא טיפה יותר קלה ופרקטית מהXL. אבל לדעתי תהיה מעט פחות נוחה לניוד, בניוד עירוני אבל הבדלים גדולים לא יורגשו עם בכלל.
כמו תמיד ממלץ להתנסות פיזית עם העגלות בניוד עם משקל עליהן בחנות ומחוץ לחנות. בקיפול יחד עם המושב, בהרמה במצב מקופל יחד עם המושב להרגיש את המשקל.
לאחר מכן לבדוק ברכב כך תראו מי נכונה לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל או כסא בטיחות לסבא וסבתארעות27/06/2024
שלום, אנחנו מחפשים כסא בטיחות או סלקל שישמשו סבא וסבתא בתור כסא משני.
נשמח להמלצות לכאלו במחירים שפויים שיענו על הצורך.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה
רעות27/06/2024חשוב לנו שהכסא יהיה מגיל 0 וגם שההתקנה שלו תהיה פשוטה כיוון שלא תמיד יהיה מחובר ברכב...
אני ממליץ נטו בטיחות
קובי סופר27/06/2024שלום רעות,
אני ממליץ נטו בטיחות ובדרך כלל זה לא מגיע עם מחיר זול.
אני מבין שזה כיסא משני אבל יחד עם זאת, אי אפשר לדעת מתי ומה יקרה לכן אני מאמין בבטיחות. כמוכן, גם מושב יקר עולה בסביבות 1000-1500 ש"ח ויכול לשרת 5-6 שנים. אם נחלק את העלות במשך הזמן הרי שזו עלות זניחה.
המומלצים ביותר הם:
צ'יקו נקטספיט זיפ או זיפ מקס. היתרון הגדול מעבר לדירוג הבטיחות הגבוה ביותר הוא זווית השכיבה, הוא מגיע לשכיבה הכי קרובה לסלקל כך שזה יותר ענק שמדובר בכיסא לגיל לידה.
ההתקנה קלה עם איזופיקס אך הכיסא הבא שאמליץ הרבה יותר קלים להתקנה.
ברייטקס מרתון קליקטייט, יש עוד 2 דגמים בסידרה בולווארד או אדבוקט אבל בהם מטפסים במחיר.
היתרון של ברייטקס הוא פטנט הקליקטייט המאפשר התקנה ממש קלה ונוחה עם חגורת הבטיחות. הוא שוכב פחות טוב מצ'יקו. אפשר להוסיף ספוג מגיבה לשפר זווית אך עדיין עד גיל חצי שנה לדעתי צ'קו יותר נוח לתינוק. בשקלול של המון שנים ברייטקס מנצח בזכות נוחות ההתקנה.
לגבי מחיר, תמיד אפשר לתפוס מבצעים, רשתות מסויימות מקבלות כרטיסי מועדון שונים המורידם לא מעט כסף, אם מגיעים לאילת אז גם אפשר לקזז מע"מ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה
רעות28/06/2024תודה על המענה,
רציתי לשאול לגבי 3 דגמים ספציפיים אם תוכל להביע את דעתך
1. Evenflo All4One DLX
2. מקסי קוזי ג'ספר MAXI-COSI JASPER
3. GRACO 4EVER DLX* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הגרקו הכי מומלץ מה-3 לדעתי
קובי סופר28/06/2024שלום רעות,
כולם כיסאות משולבי בוסטר. לדעתי לא ניתן ליצר מוצר יעיל לטווח גילאים כלכלך רחב ובכל טווח הם נופלים במשהו מול כיסא ייעודי לאותו טווח. נניח מול סלקל סלסל יהיה ברבה יותר נוח וגם בטיחותי. מול כיסא רגיל הדירוגים שלהם פחות טובים וכבוסטר הם ממש לא נוחים ומסורבלים לכן מעבר לגימיק של כיסא שעושה הכל בפועל הם לא מוצלחים בהכל.
הגרקו הכי מומלץ מה-3 לדעתי, הוא מקבל דירוגים עדיפים על האוונפלו ומקסי קוזי בתקינה אירופאית, לדעתי יהיה ממש לא נוח בחודשים הראשונים. לדעתי תקינה אמריקאית עדיפה.
בכל מקרה אתם כמעט באזור המחירים של הדגמים שצנייתי, לדעתי בטחותית הם עדיפים ולכן הייתי בוחר בהם אבל אם בכל זאת מה-3 אז גרקו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי כסא בטיחות
מאיר05/07/2024היי קובי,
תודה על התשובות המפורטות והמידע המועיל.
בהמשך להמלצתך על ציקו וברייטקס, אשמח לדעת מה דעתך על כיסא בטיחות MAXI COSI MAGELLAN ומה ההבדל בינו לבין הציקו והברייטקס מבחינת בטיחות, איכות ונוחות?
אציין שמבחינת מחיר המקסי קוזי כעת במבצע משמעותי כך שיש פער של מאות שקלים בינו לבין האחרים.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני ממליץ לרכוש בטיחות ולא מחיר
קובי סופר05/07/2024שלום מאיר,
אני ממליץ לרכוש בטיחות ולא מחיר.
הדגמים שציינתי קיבלו את דירוג הבטיחות הכי גבוה! כל רכישה אחרת תהיה ירידה ברמת הבטיחות לכן זה שיקול שלכם.
המקסי קוזי מגלן הוא דגם אמריקאי של המותג שלדעתי זה מעולה אבל, טרם נבחן במבחן השוואתי בארה"ב לכן אין לגביו מידע. עם זאת, מקסי קוזי היא בבעלות סייפטי פירסט ולסייפטי פירסט יש כיסא זהה, הכיסא הזהה קיבל דירוג בטיחותי של 55 נק', זה ברף הבינוני הנמוך! לצורך ההשואה הדגמים שציינתי קיבלו דירוג של 84-86 נק' לכן אני חושב ששווה להוסיף גם מאות שקלים מכיוון שהכיסא ישרת לפחות 4-5 שנים ואולי גם 6-7 שנים.
לגבי נוחות לדעתי רוב הדגמים האמריקאים באזור המחיר של 1000 ש"ח מעולים ונוחים אבל כמו שרשמתי, אותי מעניין רק דבר אחד לפני הכל וזו רמת הבטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה עירונית קלהזוהר27/06/2024
שלום,
לקראת לידה ראשונה (ככה שאין נסיון קודם והעדפות) מחפשים עגלה משולבת.
גרים בעיר, קומה ראשונה בלי מעלית, יש בגאז' גדול אבל אני קטנה פיזית אז הדגש שלנו הוא עגלה שתהיה נוחה לתפעול (לקפל, להכניס/להוציא מהאוטו, להעלות מדרגות) וגם נוחה לילד (ברור לי שיש טרייד אוף בין שתי הדרישות)
מבחינת תקציב אין לנו הגבלה כלשהי אבל גם מאוד לא מתעניינים במותגים או בעיצוב מיוחד.
נשמח להמלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשוב להתנסות פיזית עם העגלות
קובי סופר27/06/2024שלום זוהר,
ציינת מעולה את הדרישות אך עדיין חשוב להתנסות פיזית עם העגלות.
יכול להיות שעגלות ששוקלות 10 ק"ג שזה הממוצע יהיו כבדות.
לכן ההמלצה הכי גדולה שלי לנסות לקפל לבד את העגלות עם המושב ולאחר מכן להרים במצב מקופל להרגיש את המשקל.
מבחינת עגלות:
הכי הייתי ממליץ לבדוק את בייבי בוס פנתר שלנו.
חיסרון מרכזי, היא נמכרת רק ברשת גולד בייבי (רשת למגזר חרדי) או דרכנו כלומר, לא נפוצה.
מכאן זה רק יתרונות:
שוקלת 6.2 ק"ג שלדה וטיולון, אין פשרות או טרייד אוף כפי שציינת בכל הקשור לתינוק: מושב הטיולון יצוק מפלסטיק והיא סופר מרווחת בטיולון עם גגוני ענק והאמבטיה גדולה מהממוצע וגם עם גגון ענק. ממש קלה לקיפול, יש ידית מתארכת.
אם ניקח עגלות מקבילות כמו סייבקס מיילו או נונה איקס, בהן המושב מרשת, אין ידית מתארכת, הגגונים קטנים.
בפנתר גם הגלגלים קטנים זו הפשרה המרכזית והיחידה עם זאת, אלו גלגלי לאגר עם מערכת קפיצים איכותית לכל גלגל כך שהניוד בסביבה עירונית איתה הוא מעולה בייחוד השילוב של המשקל הקל. מי שגר בדרך קשה כמו חול, אבנים גדולות וכו' אז היא פחות תתאים. מי שגר בסביבה עירונית לדעתי היא מושלמת.
מעבר אליה ציינתי את סייבקס ונונה שיותר זמינות אך לדעתי לא מוצלחות.
בטיפוס במשקל יש את הבייבי בוס בובקט שלנו שהיא כמו הפנתר רק עם גלגלים יותר גדולים ומגומי מלא. בוגבו בי 6 10 ק"ג +, אינגלזינה אפטיקה 8 ק"ג אבל לדעתי פחות נוחה לניוד.
סייבקס מיוס ונונה טריב, לדעתי מוצלחות יותר מהדגמים הקלים של המותגים אבל יקרים ולדעתי הבוגבו או הבייבי בוס מתעלים עליהן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת כיסא בטיחות לבוסטר?יעלי25/06/2024
היי קובי,
מחפשת המלצה לבן שלי בן 2.3 שוקל כ-16 ק״ג גבוה וגדול.
יש לנו 3 מכוניות (כולל סבא וסבתא), באחד את הגרקו אקסטנד, באחד גרקו נאוטילוס (איתו נוסעים הכי הרבה). בשלישי ברייטקס בוליווארד, שכבר ממש צפוף לו, ולא מתאים. למה כדאי להחליף? גם במחשבה לעתיד.
חשוב שיהיה נוח מבחינת תפעול החגורות, איזופיקס, ברור שבטיחות ומחיר נוח בהתחשב בדרישות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איזופיקס פחות רלוונטי
קובי סופר25/06/2024שלום יעלי,
איזופיקס פחות רלוונטי. צריך להבין שאיזופיקס יכול להחזיק רק 29 ק"ג שזה משקל הילד והכיסא. אם הילד באזור ה-16 זה עניין של כמה חודשים גג שנה עד שרוב הכיסאות יחד עם הילד יהיו מעל 29 ק"ג לכן חשוב ללכת על דגם עם התקנה קלה עם חגורת הרכב.
לדוגמא סדרת קליקטייט של ברייטקס שיש לכם ניסיון איתה.
לגיל והמשקל הייתי ממליץ על בוסטר רצועות.
2 הדגמים המובילים בדירוג הם:
ברייטקס גרואו ווית' יו קליק טייט
או
גרקו נאוטילוס גרואו סנאגלוק
בשני הדגמים מעבר לדירוג הנפלא יש מערכת התקנה קלה של המושבים עם חגורת הבטיחות של הרכב. הרצועות מתאימות עד 30 ק"ג (אגב גם בבולווארד כך הדבר לכן מוזר לי שצפוף. צריך לבדוק אם הכיסא מסודר נכון מבחינת מגן הראש ושאין כריות מקטינות).
מבחינת מחיר שניהם באזורים של 1000 ש"ח +.
יחסית יקרים לבוסטר רצועות, טיפה יותר זולים מכיסא בטיחות. לדעתי אבל שווים כל שקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חגירה ברצועות עגלה בייביבוס בובקט 2חיה25/06/2024
רצועות הטיולון מתרופפות מאוד, ובעצם הילד אינו חגור.
בעבר ראיתי שיש לך פתרון לזה, אשמח לשמוע אודותיו.
החסרון הזה זה כל כך מרגיז וגורם לעגלה להיות בלתי מועילה. אני ממש מקווה שהפגם הזה שופר בדגמים הבאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש שירות לקוחות
קובי סופר25/06/2024שלום חיה,
יש שירות לקוחות נהדר. כל שצריך להיכנס לאתר בייבי בוס, יש טלפון עם מענה מהיר, וואצאפ, השארת הודעה, מייל ואפילו רשתות חברתיות. בכל פלטפורמה המענה די מיידי. כאן בטוח לא אוכל לעזור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה קובי, המשך שאלה...אלינור24/06/2024
הי, קובי. תודה על המענה.
ברשותך, רציתי לשאול אותך מה דעתך על הטיולון סילבר קרוס, דגם jet? שמתי לב שאין גישה אל סל הרשת למטה והאמת שאין כל כך להשיגו בחנויות...
ודגמי wing1, 2 או ג'ואי דגם parcel?
לתשובתך אודה,
אלינור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי הג'ט פחות מוצלח
קובי סופר24/06/2024שלום אלינור,
לדעתי הג'ט פחות מוצלח. יש לו יתרון אחד בקיפול שהוא ממש קטן ביחס לרוב הטיולונים. מצד שני בגלל מנגנון הקיפול הניוד פחות נוח וכפי שציינת אין גישה נוחה לסל.
הווינג מוצלח ממנו לדעתי. ה-1 עדיף על 2 גם זול יותר, גם קל יותר וגם חזק יותר בגלל המבנה הבסיסי. ב-2 ניסו לשפר עם קפיצים גודלים שגם הוסיפו משקל וגם פגעו באמינות וגם ייקרו את המוצר. לכן לדעתי הווינג 1 עדיף.
הפרסל של ג'ואי רק יותר נוח לקיפול אבל לדעתי פחות נוח לניוד ופחות אמין מהווינג. שינוי המצבים עם לחצן לעומת שרוך בדגמי סילבר קרוס. זה מנגנון יותר ונח לתפעול אבל גם מוסיף משקל ולכן הפרסל גם כבד יותר מכל דגמי סילבר קרוס.
ממליץ כמובן להתנסות עם כל אחד בניוד, קיפול, תפעול בייחוד שינוי מצבים והרמה במצב מקופל. גם לבדוק עם התינוק בטיולונים מכיוון שסילבר קרוס הם בתקינה הישנה עד 15 ק"ג לעומת עד 22 בפרסל וכל הדגמים החדשים יותר. ייתכן וזה משמעותי זה די תלוי בתינוק כי 15 ק"ג זה גיל 3 שנים בממוצע וזה גיל שבדרך כלל כבר לא צריך טיולון. אם כי אלו שעד 22 בנויים חזק יותר לפחות הרוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)