מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- טיולון לילד בן כמעט 3נטע08/04/2024
שלום קובי,
יש לנו ילד בן כמעט 3. עד עכשיו היה בטיולון של עגלת גואי כרום (הדגם הישן, בן 9 שנים. המלצה שלך, תודה :)).
לא מתכננים להשתמש בעגלה עוד הרבה אבל כן נצטרך לחופש הגדול ואולי גם קצת לאחרי זה.
לצערנו הגגון בטיולון נשבר ואין אפשרות לתיקון מאחר ומדובר בדגם ישן. רציתי לדעת אם יש לך המלצה לטיולון עמיד, פשוט וזול (עדיף עד 500 שח).
סץם מדפדוף בגוגל ראיתי טיולון אינפנטי רויאל או ספורטליין ספיריט אלב לא מכירה אך אחד מהם. (זה בערל הטווח מחירים שמחפשת).
יש לנו כרגע רכב קטן (קיה פיקנטו) אז עדיף משהו שמתקפל קטן (מניחה שרובם כאלה).
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הספיריט אני בספק אם זמין
קובי סופר09/04/2024שלום נטע,
הספיריט אני בספק אם זמין. לא קיים כבר מעל לשנה.
אם זמין אז הוא אחלה טיולון. עדיף על הרואיל.
אם לא, אז הרואיל ביחס לעלות טוב אבל הטיולונים הטובים מתחילים לנוע מאזורים של 700 ש"ח.
לכן לתקציב שציינת אם הספיריט זמין לדעתי הוא הכי מומלץ ואם לא אז הרואיל יעשה את העבודה.
אם מותחים את התקציב ל-700-800 ש"ח אז יש את ספורטליין וייפר שהוא מעולה. יש גם את הבייבי בוס סימבה שלנו שבפועל הוא מבוסס על הספיריט רק עם מושב יותר מרווח, גגון יותר גדול ושינוי מצבים יותר נוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלות...
נטע09/04/2024שלום קובי,
תודה רבה על המענה המהיר!
אני רואה את הספיריט באתרים אז אבדוק אם ניתן להזמין. מאיזו בחינה הוא עדיף על הרויאל?
הסתבכתי קצת עם החיפוש בפורום אבל אני חושבת שגם ראיתי המלצה על עגלת mom toro אצלך והיא בטווח המחירים. מה דעתך?
אבדוק גם את שאר הדגמים שהמלצת. שמעתי גם המלצות על הוייפר. מה בעצם הופך אותו לטיולון יותר מוצלח? יכול להתאים במשקל קצת יותר גדול מ-15 ק"ג?
תודה רבה על כל העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לגבי משקל צריך דגם שמאושר לפי התקן החדש
קובי סופר09/04/2024שלום נטע,
לגבי משקל צריך דגם שמאושר לפי התקן החדש.
עד לפני שנה מכון התקנים בדק ואישר עגלות וטיולונים עד משקל 15 ק"ג. מלפני כשנה שינו את הדירשות והבדיקה היא עד 22 ק"ג ולכן כל מה שבשוק מהתקינה הישנה הוא עד 15 ק"ג. כל מה שבתקינה החדשה עד 22 ק"ג.
הספיריט לדוגמא עד 15 ק"ג כי הפסיקו להביאו עוד לפני שהשתנה התקינה. אני יודע לומר זאת בוודאות מכיוון שאנחנו לקחנו את הדגם הזה אלינו ולכן המלצתי על הסימבה שלנו. לדעתי דגם סופר מוצלח. נמכר גם תחת איזי ווקר XS שגם הפסיקו להביא לארץ ותחת סילבר קרוס ווינג.
בכל שלושת הגרסאות הרוכשים היו סופר מרוצים והמוצר הראה אמינות וכושר שרידות נדירים לטיולון, רוב הטיולונים די שבריריים.
לכן שיפרנו את המוצר והבאנו תחת המיתוג שלנו.
המאמ גם טיולון טוב ביחס למחיר רק לקחת בחשבון שהוא נבדק בתקינה הישנה ולכן מתאים רק עד 15 ק"ג.
הוייפר מעולה, ותיק ורוב הרוכשים מרוצים, מראה אמינות טובה וגם תקלות שהיו בדור הראשון כבר שופרו כך שכמעט ואין תקלות והוא גם בתקינה החדשה של עד 22 ק"ג. מאמין שבפסח במבצעים המחיר שלו יהיה די אטרקיטיבי מכיוון שיש לו ביקוש גבוהה, הרשתות מכסחות מחיר למוצרים כאלו כך שיתכן והוא לא יהיה רחוק ממחיר המטרה. אם תוכלו להגמיש את התקציב אליו אז לדעתי הוא עדיף מהטורו.
צריך לקחת אבל 2 דברים בחשבון שקשורים אליו:
הוא טיפה כבד (גם הטורו). הסיבה: בשניהם שינוי המצבים עם לחצן ולא שרוך. זה מנגנון שמוסיף משקל לטויולונים.
בנוסף הוייפר טיפה גדול בקיפול. לכן מומלץ לבדוק אותו פיזית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נטע09/04/2024תודה רבה על התשובה המפורטת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדלים בין ציקו נקסט פיט לנקסט פיט מקסמיכל07/04/2024
מה ההבדלים בין ציקו נקסט פיט לנקסט פיט מקס, ומתי להעדיף כל אחד מהם?
מחפשת כיסא מגיל לידה, הרכב הוא מאזדה 2 כרגע ללא כיסאות ילדים. אשמח להבין בין שני הדגמים מה ההבדל ומה עדיף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטיחותית אין הבדל ביניהם
קובי סופר08/04/2024שלום מיכל,
בטיחותית אין הבדל ביניהם. גם מבחינת פונקציות, התקנה, חגירה, זוויות וכו' הם זהים.
יש רק הבדל אחד. מדרך הרגליים של המקס ארוך יותר ב-25% מהגרסה הרגילה.
מה זה נותן לנו?
בגדול החוק דורש עד גיל שנה שהתינוקות יהיו נגד כיוון הנסיעה מכיוון שזה הרבה יותר בטיחותי. מגיל שנה ניתן להפוך ולהתקין עם כיוון הנסיעה. עד כאן שניהם יעשו את העבודה. ההמלצות אומרות שעדיף שהתינוקות יהיו נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים והמחמירים גם עד גיל 4. מחקרים הראו שזה הרבה יותר בטיחותי לתינוקות וילדים. בשבדיה החוק דורש (לא המלצה) שהתינוקות יהיו נגד הכיוון עד גיל 4 שנים. שבדיה היא המדינה עם אחוז הפציעות ומקרי המוות של תינוקות בתאונות הנמוך בעולם!
אז כאן מגיע המקס, מגיל שנה שהתינוק נגד הכיוון והם גדלים כל הזמן, מה שקורה (זה גם תלוי באחוזון הגדילה), בשלב מסויים הרגליים יגעו במשענת הגב של הרכב, זה פחות נוח לילדים ומציק ויגרום לרוב להפוך לכיוון הנסיעה. במקס המדרך הארוך יותר מאפשר שיהיו נגד הכיוון יותר זמן מבלי שהרגליים יתקלו במושב וכך אפשר להיות נגד הכיוון זמן ממושך יותר לפחות עד גיל שנתיים.
לכן זה שיקול שלכם, אם תרצו למשוך ככל הניתן נגד הכיוון, המקס עדיף. אם פחות קריטי אז הרגיל יספיק, ברוב המקרים גם אפשר למשוך איתו עד גיל שנתיים נגד הכיוון. פשוט במקס יהיה יותר נוח לתינוק ואם נרצה למשוך מעבר לשנתיים אז המקס כבר עדיף באופן משמעותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות על דגם ספורטלייןשרית06/04/2024
היי קובי,
איזה דגם של ספורטליין הכי הכי טוב?
מחפשת עגלה חזקה, יציבה, אמבטיה מרווחת וטיולון טוב. גם סל למטה חשוב לי. לא אכפת לי משקל.
ומה עדיף אינגלזינה אפטיקה או הדגם הכי טוב של ספורטליין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין הבדלים גדולים בין הדגמים
קובי סופר07/04/2024שלום שרית,
אין הבדלים גדולים בין הדגמים.
ככל שעולים בין הדגמים מקבלים עוד תוספות, חלק חשובות וחלק יותר עיצוביות לכן זה שיקול שלכם.
לדעתי אבל צריך להתחיל מהXL שהיא עדיפה על הבייסיק. בינה לPL יש רק הבדלים עיצוביים. לאחר מכן יש את הפרו שמגיעה עם גלגלים יותר גדולים, אם לא גרים בדרך משובשת מאוד אז לדעתי זה מיותר ללכת עליה ואז יש את הQ שגם כאן עיקר ההבדל זה הגלגלים והקפיצים ושוב, בדרך עירונית זה לא יתן יתרון משמעותי אם בכלל. וככל שעולים בדגמים כך עולה המשקל, אולי זה לא אכפת אבל בזמן שימוש, זה אכפת מאוד ולכן תמיד אני ממליץ לקפל את העגלה עם הטיולון ולנסות להרים, יש הרבה שלא יהיו מסוגלות להרים את הפרו או הQ או שזה יצריך מאמץ רב. אני אישית חושב שהXL מספיקה לרוב האנשים.
לגבי אינגלזינה, מול ספורטליין. סה"כ שתיהן מציעות יתרונות דומים, גלגלים גדולים, קיפול קל ונוח אבל גם משקל כבד. באינגלזינה האמבטיה והטיולון קצת יותר רחבים. בספורליין הגגונים יותר מוצלחים ויש יותר פתחי איוורור כלומר מתאימה יותר לאקלים בארץ.
בסופו של דבר אני ממליץ להיסגר על 2 דגמים שהכי נראים לכם בספורטליין ואז לעשות בדיקה יחד עם האפטיקה.
לשים משקל של 12 ק"ג בכל אחד מהדגמים. לנייד בחנות ומחוץ לחנות בדרך משובשת. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. לאחר מכן לקפל עם המושב שהוא פונה לכיוונכם. אם לא ניתן אז לפרק את המושב ואז לקפל ואחר כך לפתוח ולהרכיב. לאחר מכן לקפל עם המושב שהוא פונה לכיוון הנסיעה. להרים במצב מקופל עם המושב! לאחר מכן להרים עם המושב לרכב לבדוק איך זה נכנס.
לאחר כל אלו תראו מה נכון לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון דו כיווניספיר04/04/2024
היי,
קיבלתו עגלת יד שנייה במתנה, אך היא לא מאוד נוחה לשימוש.
התינוק כעת בן כמעט 3 חודשים ומעוניינת להעביר לטיולון בעוד כחודש.
האם יש המלצה על טיולון דו כיווני, יציב אך לא כבד מדי ונוח לקיפול?
הדגם היחיד שהצלחתי למצוא הוא רקרו לקה אליט - האם הוא מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לצערנו אין הרבה אופציות
קובי סופר05/04/2024שלום ספיר,
לצערנו אין הרבה אופציות.
רוב הטיולונים הם חד כיווניים.
כל הדגמים שנעשו דו כיווניים כטיולון לא היו הצלחה מסחררת. היצרנים רוצים לעשות בסופו של דבר מוצר קל, פרקטי וקומפקטי. כאשר מוסיפים את הדו כיווני למשוואה זה די מבטל הכל או מצריך הרבה קיצוצים בדברים אחרים במוצר.
גם הרקרו דוגמא טובה לכך. הגלגלים קטנים יחסית כדי לשאת משקל (כבד יחסית לטיולון). אין ידית מתארכת ולכן כאשר רוצים להשכיב את המושב כשהוא פונה לכיוון הנסיעה, גב המושב חוצה את קו ידית האחיזה ומגיע לאזור הברכיים של דוחף העגלה. הגגון קטן ויחסית לטיולון היא כבדה.
גם לסייבקס היו 2 דגמים דומים איזי טוויסט הפחות מוצלח או איזי S טוויסט שלו לפחות עשו גלגלים גדולים וכך לפחות יכולת הניוד הייתה טובה אבל עדיין, היה מסורבל לקיפול, טיפה גדול וכבד.
בסופו של דבר מי שקונה כאלו טיולונים יצטרך בהמשך לרכוש עוד טיולון (לדעתי. לא חובה אבל הם לא פרקטיים כמו טיולון חד כיווני).
לדעתי יותר עדיף לרכוש עגלה ללא אמבטיה (אם ניתן). או לרכוש עגלות יד 2 יותר מוצלחות ממה שיש לכם. בהמשך לרכוש טיולון.
ניתן גם לרכוש בייבי בוס פנתר שלנו רק טיולון הבעיה שהמחיר יחסית יקר: 1990 ש"ח. היתרון אבל זה שמקבלים הכל בלי פשרות והמשקל רק 6.2 ק"ג.
מושב דו כיווני מרווח, גגונן ענק, ידית מתארכת, קיפול קל ויחסית בגודל סביר.
אפשר גם לנסות לחפש מאמאס אנד פאפאס סטרדה שנמרכת די בזול עם אמבטיה, שוקלת אבל 10 וחצי ק"ג. לדעתי אבל תהיה עדיפה על הרקארו. אולי אפילו ספורטליין בייסיק שעולה עם אמבטיה סביב 1700 ש"ח. גם היא לדעתי תהיה עדיפה על הרקרו אבל גם היא כבדה יחסית סביב 11 ק"ג.
לסיכום: על הרקרו אני פחות ממליץ אבל, אם זה התקציב, הייתי ממליץ לגשת עם התינוק, להושיב בטיולון, לנייד את הטיולון בחנות ומחוץ לחנות, לנסות לעלות מדרכה גבוהה, לקפל לבד, להרים במצב מקופל. כמוכן לשים את הטיולון לכיוון הנסיעה, להשכיב את הסוף ולנסות לנייד במצב הזה. אם תראו שלאחר הבדיקות האלו הכל סבבה לכם אז אולי כן שווה ללכת על הרקרו.
אם לא, לדעתי האופציות שרשמתי יהיו עדיפות ובכל מקרה, לקחת בחשבון שרוב הסיכויים שבהמשך תרכשו עוד טיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורטליין או אינגליזינה התלבטותתמר03/04/2024
מתלבטת בין ספורטליין לאינגלזינה אפטיקה.
בספורטליין מציק לי הניקל/מסגרת של הטיולון, מרגיש לי שזה מגביל את הילד ומציק לו כאשר הוא גדל, כי אז הרגליים נתקלות בזה כל הזמן- האם זה נכון? משמעותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המסגרת לא משמעותית
קובי סופר04/04/2024שלום תמר,
המסגרת לא משמעותית. לוקח המון זמן עד שבכלל הם מגיעים לשם. ברוב המקרים ברגע שמגיעים לשלבים האלו ההורים כבר רוכשים טיולון נוסף.
ההמלצה שלי היא לגשת לחנות, לשים משקל של 12 ק"ג בכל אחת מהעגלות. לנייד את העגלות בחנות ומחוץ לחנות במדרכה. לעלות ולרדת מדרכה. לאחר הניוד לחבר את הטיולון של כל אחת מהן. פעם אחת שהוא פונה לכיוונכם ואז לנסות לקפל את העגלה (אם לא ניתן לקפל עם הטיולון שהוא פונה לכיוונכם, לפרק אותו ואז לקפל את השלדה. לאחר מכן לפתוח ולהרכיב). חשוב לעשות כך כדי שתרגישו איך זה להתנהל עם המוצר ביומיום בלי קיצורי דרך. לאחר מכן לקפל שהמושב פונה לכיוון הנסיעה.
לאחר הקיפול להרים את העגלות במצב מקופל עם הטיולון עליהן! להרגיש את המשקל. לאחר מכן גם להרים לרכב לבדוק איך נכנס ואיך מסתדרים עם הגודל והמשקל.
כך תקבלו החלטה של מה נכון לכם.
חשוב לעשות כפי שרשמתי וללא איש מכירות לצידכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא קומודו של ספורטלייןרעות03/04/2024
היי קובי, אני מעוניינת לרכוש כיסא אוכל של ספורטליין ושמתי לב שיש שני דגמים דומים עם הפרש של כ-100₪ במחיר. אשמח להסבר מה ההבדל בין דגם הקומודו דגם הקומודו XL.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הם די זהים
קובי סופר04/04/2024שלום רעות,
הם די זהים למעט הבדלים עיצוביים והקומודו מגיע עם רגליים יותר גבוהות. אם זה חשוב לדוגמא אם יש שולחן בר או שולחן גבוה אז כן יש לכך חשיבות. אם לא והעיצוב של הXL סבבה לכם אז הייתי ממליץ ללכת על הXL.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא אוכל מומלץ - נשמח לעזרהנריה03/04/2024
היי , מעוניינים לקנות כזא בסגנון סטוקי. ראיתי שיש כל מיני אלטרנטיבות זולות יותר, האם יש אחד מהם מומלץ?-
Bebe של שניר
גרואו ויז מי של בייבי סייף
וכסא מודולר של בייבי מישל
טווח מחירים יחסית זהה אבל מנסה להבין מה הטוב מבניהם
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי אף אחד מהם לא ברמה של סטוקי
קובי סופר03/04/2024שלום נריה,
לדעתי אף אחד מהם לא ברמה של סטוקי. בייחוד לא שניר שהוא מפלסטיק. יש לכך יתרון משמעותי בניקוי אבל לדעתי אורך החיים והחוזק של העץ יהיו עדיפים משמעותית. לכן אני פחות מחבב את השניר אלא אם זה לילד אחד או כיסא לסבא וסבתא.
לגבי בייבי סייף או מישל, הרמה די זהה. סה"כ נותנים תמורה טובה למחיר. אני ממליץ פשוט לרכוש את הזול מבינהם.
אם יש תקציב אז לדעתי סטוקי יהיה עדיף על שניהם אבל העלות שלו יקרה באופן משמעותי. אולי לקראת פסח תהיה ירידת מחיר או מבצעים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא אוכל מומלץ - נשמח לעזרהנריה03/04/2024
היי , מעוניינים לקנות כזא בסגנון סטוקי. ראיתי שיש כל מיני אלטרנטיבות זולות יותר, האם יש אחד מהם מומלץ?-
Bebe של שניר
גרואו ויז מי של בייבי סייף
וכסא מודולר של בייבי מישל
טווח מחירים יחסית זהה אבל מנסה להבין מה הטוב מבניהם
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כיסא בטיחות ועגלה מומלציםשירי31/03/2024
היי,
נשמח לחוות דעת נוספת בנוגע לכיסא בטיחות מומלץ מגיל לידה שעבר מבחני ריסוק ובטיחות BEST, לצרכי נסיעות ממושכות. בשילב המליצו לנו מבחינת בטיחות על הברייטקס וואן פור לייף אבל אח"כ כשחיפשנו על זה ראינו שהתוצאות לא כ"כ טובות במבחני ריסוק אז פסלנו. לאחר מכן כשחקרנו קצת באינטרנט מצאנו שהג'ואי איי ספין סייף קיבל ציון ממש ממש טוב ומומלץ אבל רק לנסיעה נגד כיוון הנסיעה אבל גם האיי ספין 360 קיבל ציון ממש טוב אז אולי עדיף כבר אותו.
במוצצים אמרו לנו שהגרקו טריו גרו קיבל מקום ראשון במבחני ריסוק לכיסא משולב. מה באמת כיסאות הבטיחות הכי בטוחים ?
בנוסף, ממש מבולבלים בנוגע לעגלה..
כולם מסביבנו ממש המליצו על סייבקס- לא הכי התחברנו מבחינת גודל האמבטיה והמאסיביות. אהבנו ממש את הנונה טריב נקסט מבחינת הגלגלים, בולמי הזעזועים, האופציה של הריפלוקס, המשקל ונוחות הקיפול. אבל אז הבנו שיש חסרונות שאנחנו לא בטוח רוצים להשלים איתם כמו זה שאין מוט שמחבר בין הגלגלים שיכול לסייע לעלייה במדרגות/מדרכה, שהגב של הטיולון עשוי מרשת ואינו קשיח (אם אפשר לדייק לנו את ההשלכות נשמח חוץ מבלאי), שבאמבטיה הרשת יחסית גבוהה ואז התינוק צריך ממש להתאמץ כדי לראות את הסביבה, שהאמבטיה לא ממש גדולה ויש אמהות שתוך 3-4 חודשים כבר צריכות להעביר לטיולון שזה הופך להיות יותר בעייתי כשמועד המעבר מאמבטיה לטיולון יוצא בחורף.
אנחנו מחפשים עגלה שמצד אחת תשרת אותנו בעיקר בעיר אבל תצליח גם לעלות מדרגות ולעבור דרכי עפר (מניחים שלכן צריך גם גלגלים אחוריים גדולים יותר מהקדמיים?). חשוב לנו שתהיה יחסית קלה אבל יציבה, מאווררת, תתקפל בקלות יחסית, תכנס בבגאז' של קיה פיקנטו, שיהיה ניתן לכבס את הבדים והריפודים, אמבטיה שתשמש אותנו עד גיל חצי שנה לפחות, טיולון איכותי דו כיווני וכמובן נוחה לתינוק. יש חיה כזאת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החנויות ממליצות על מה שטוב לכיס שלהן
קובי סופר01/04/2024שלום שירי,
החנויות ממליצות על מה שטוב לכיס שלהן ולא בהכרח על מה שטוב לכם.
אני רואה את זה בהמלצות שקיבלתם על הכיסאות גם על העגלות.
אז נעשה סדר בדברים. לגבי כיסאות בניגוד לעגלות, יש מבחני ריסוק! יש אירופאיים ואמריקאים. כל צד יגיד שהמבחנים והדרישות שלו יותר מחמירים. אני תמיד בעד האמריקאים מכמה סיבות, מעבר לכך שהמבחנים נעשים על ידי גופים חיצוניים, החברות שם חשופות הרבה יותר לתביעות ומלחמות מול חברות הביטוח ולכן, רוב היצרנים עושים הרבה מעבר לדרישות הסף.
שנית, יש תפס בית חזה שאין באירופאים, פטנט ההתקנה שלהם יותר חכם כך שגם אם נניח, יש כיסא אירופאי סופר בטיחותי, אם נתקין לא נכון הבטיחות לא שווה.
באמריקאים זה מתחלק ל-2. כיסאות בטיחות וכיסאות משולבי בוסטר. הכיסאות לדעתי עדיפים! הם בנויים יותר נכון לתינוקות. בעיניי כיסא שיכול להתאים מלידה עד 12שנים לא יכול להיות יעיל ונוח בכל השלבים!
כמוכן, במבחני הריסוק הלא משובלים מקבלים דירוגים עדיפים ככיסא.
המובילים בדירוג האמריקאי הם:
צ'יקו נקסטפיט זיפ.
ברייטקס: מרתון, בולווארד ואדבוקט קליקטייט.
לכן הייתי ממליץ על אחד מה-4 האלו כאשר אני נוטה לצ'יקו מסיבה אחת, זווית השכיבה שלו הכי קרובה לסלקל ולכן לדעתי בחצי השנה הראשונה הוא הכי נוח לתינוקות.
כמוכן קיבל דירוג טיפה עדיף על הברייטקס אך בפער זניח.
לגבי עגלות, כאן אין מבחנים. כאן אתם צריכים לעשות מבחן. כמו בכיסאות המוכרים ינווטו למה שטוב לכיס שלהם. לכן ההמלצה שלי תמיד, להיסגר על 2-3 דגמים. לשים משקל של תינוק בן שנה בעגלה זה 12 ק"ג לפחות. לנייד את העגלות בחנות ומחוץ לחנות. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. לאחר מכן להתנסות בקיפול עם הטיולון פעם שהוא פונה לכיוון שלכם ופעם לכיוון הנסיעה. להרים במצב מקופל להרגיש את המשקלים. לבדוק ברכב. כך תראו מה נכון לכם.
לגבי העגלות, מיוס אכן יותר עדינה ופשוטה לדעתי.
הנונה עם מושב מרשת, לדעתי מעבר לבלאי, זה מספק פחות תמיכה לתינוק ועדיף מושב יצוק מפלסטיק. לגבי אמבטיה, כאן אין יותר מידי ברירות, ככל שנלך על האמבטיה יותר גדולה כך גם העגלה תהיה יותר גדולה ואז מסורבלת וכבדה. האמבטיה של נונה וסייבקס יכולת להיות מתאימות עד חצי שנה וזה מה שצריך.
הייתי ממליץ גם לבדוק את הבייבי בוס טייגר שלנו (כמו שרשמתי, לא להתסמך על ההמלצה, לבדוק פיזית).
לדעתי היא יותר נוחה לניוד מהנונה, המושב יצוק מפלסטיק, כל הבדים יורדים לכביסה, הגגונים יותר גדולים שזה יתרון גדול בקיץ. היא יותר קלה במשקל מהנונה והסייבקס, יש 5 שנות אחריות ותחסכו כ-2000 ש"ח. החיסרון שהיא לא זמינה בהרבה חנויות. בנוסף האמבטיה שלה די במימדים של נונה וסייבקס אבל, הטיולון מאושר מגיל לידה ועם גב יצוק מפלסטיק.
הסיבה למחיר היקר של הנונה הוא חוסר בתחרות, כאשר היא בלעדית של רשת אחת ואין חנויות מתחרות הרשת יכולה לדרוש כל מחיר כי לא ניתן להשוות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 כיסאות בטיחות ברכב קטןרוני31/03/2024
שלום,
יש לי רכב ממשפחת הסופר מיני (סוזוקי סוויפט, טויטה יאריס, יונדאי איי20) ואני מעוניינת להתקין 2 כיסאות בטיחות, ותוהה האם ישיבה בין 2 כיסאות הבטיחות (בצפיפות, לאישה קטנה ורזה) זה תרחיש ריאלי? ואם כן, איזה כיסאות מומלצים במקרה כזה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריאלי אך כפי שציינת בצפיפות
קובי סופר01/04/2024שלום רוני,
תרחיש ריאלי אך כפי שציינת בצפיפות.
מכאן השאלה מה מעדיפים, ללכת על דגמים יותר בטיחותיים ולקבל יותר צפיפות או, ללכת על דגמים צרים ואז יהיה יותר מרווח. החיסרון שיורדים ברמת הבטיחות. זו החלטה שלכם ואני פחות יכול לכוון.
מהדגמים הבטיחותיים לדעתי ברייטקס מרתון קליקטייט מקבל את דירוגי הבטיחות הטובים ביותר (יחד עם עוד דגמי ברייטקס וצ'יקו). הוא יחסית לא רחב במיוחד אז אולי יכול להתאים.
אם חשוב המרווח ליושב באמצע אז 2 גרקו סלים פיט יתנו עוד כמה ס"מ טובים. הסלים מקבל דירוגים גבוהים אבל בטיחותית הברייטקס עדיף עליו.
ממליץ כמובן לפני הרכישה להתקין 2 כיסאות רלוונטיים ולנסות לשבת ביניהם וכך תראו מה מסתדר לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי עגלה לתינוקיהודה31/03/2024
מתלבטים בנוגע לעגלה , בעזרת ה' ילד ראשון ,
לגברת חשוב שתיהיה עגלה יפה,
בהתחלה הלכנו עם ההמלצות , זה היה סייבקס מיוס
ירדנו ממנה , מרגישה צעצוע, ועדינה, וגלגלים קטנים.
ההתלבטות בין:
נונה טריב נקסט
סייבקס פריאם
בוגבו בי 6
אנחנו גרים בישוב, בית פרטי ,
אבל אנחנו לא רוצים שיהיה כבד וחשוב שיהיה קל ונוח לגברת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפריאם קצת שונה מהאחרות
קובי סופר01/04/2024שלום יהודה,
הפריאם קצת שונה מהאחרות. היא משמעותית יותר כבדה כ-4 ק"ג יותר לשלדה וטיולון, גם למי שגר בבית פרטי, עדיין במצב מקופל צריך להרים את המשקל הזה לרכב. רוב הנשים יסתדרו אבל גם הרוב יתייאשו מהר. לכן תמיד אני ממליץ להתנסות פיזית לבד בחנויות. הסבר בהמשך התשובה.
בנוסף למשקל היא הכי מסורבלת לתפעול, קיפול וגם הכי גדולה לאחר הקיפול.
מצד שני, מגיעה עם האמבטיה והטיולון הכי מרווחים, גלגלים גדולים נותנים לה יכולת ניוד עדיפה בדרך משובשת. מצד שני בדרך עירוניות, קניון וכו', ההבדל זניח עד לא קיים. מצד שני הגדול שלה יאתגר במקומות צפופים.
לכן השיקול כאן הוא נוחות עדיפה לתינוק מבין הדגמים שהזכרת עם פחות נוחות להורה. מכאן זה שיקול שלכם.
לגבי בי ונונה, שתיהן עגלות עירוניות. הבי כבר לא מיוצרת, נשארו כמו יחידות בודדות שלה בשוק.
מבחינת אמבטיה, האמבטיה של הנונה יותר מרווחת. מצד שני, הטיולון של הבי יצוק מפלסטיק לעומת טיולון מרשת בנונה. לדעתי פלסטיק מספק תמיכה עדיפה וגם אין לו בלאי כמו שלרשת יש.
לנונה יש גלגלים יותר גדולי אבל לבי יש קפיצים עדיפים לכן זה די מתאזן ויכולת הניוד של שתיהן מעולה בדרך רגילה. בדרך משובשת לנונה יהיה טיפה יתרון בגלל גודל הגלגלים.
מבחינת חוזק ואמינות, הבי הרבה יותר ותיקה והוכיחה שרידות יוצאת דופן. הנונה חדשה אבל עושה רושם שאיכות ההרכבה שלה לא ברמה של הבי ולכן מבין השתיים לדעתי הבי עדיפה.
כמוכן, הנונה נמכרת בלעדית ברשת למוצרי תינוקות ואין תחרות. משאין תחרות המחיר שנדרש עליה לדעתי מוגזם ולא תואם את רמת המוצר.
אפשר לחסוך כמעו 2000 שקלים ולבדוק את הבייבי בוס טייגר שלנו. יש לה יכולת ניוד עדיפה על הנונה לדעתי וגם על הבי. המושב יצוק מפלסטיק, יש קפיצים עדיפים על הנונה וכמו בבי לגלגלים הקדמיים. האמבטיה עדיפה על זו של הבי לכן נהנים כאן מכל היתרונות ומשלים הרבה פחות. לגבי אמינות ושרידות, היא נמכרת מעל 5 שנים וכמו הבי מראה יכולת שרידות יוצאת דופן וגם יש לה 5 שנות אחריות. לכן לדעתי שווה לבדוק.
בכל מקרה, ממליץ להתעלם מהמלצות מוכרנים ואפילו המלצתי שלי.
צריך לגשת לחנות, לשים משקל של 12 עד 15 ק"ג בכל אחת מהעגלות הרלוונטיות. לאחר מכן לנייד אותן בחנות ומחוץ לחנות. לעלות ולרדת מדרכה גבוהה. לאחר מכן לנסות לקפל לבד עם הטיולון, פעם שהוא פונה לכיווכם ופעם שהוא פונה לכיוון הנסיעה. לאחר הקיפול להרים את הכל יחד שלדה וטיולון להרגיש את המשקלים. לאחר מכן להרים ולבדוק איך נכנס לרכב. לאחר כל אלו תקבלו החלטה של מי העגלה שיותר נכונה לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברייטקס בולווארד - אינו במלאיגל28/03/2024
שלום קובי, לאור המלצותיך, מנסה להשיג את הבולווארד ומחנויות שונות מסתבר שאינו במלאי. המחליפים: אדבוקט ופופולר (שמבינה שלא נבדק עדיין ?). אשמח להמלצתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי זמינות אפשר לברר מול היבואן
קובי סופר29/03/2024שלום גל,
לגבי זמינות אפשר לברר מול היבואן. אולי צריך להגיע בקרוב. בגלל המצב יש עיכובים נוראיים בכל היבוא מחו"ל, ייתכן וצריך להגיע בקרוב והכי בטוח זה לברר מול היבואן.
אם חייבים עכשיו, הייתי ממליץ יותר על המרתון. האדבוקט נהדר. הוא כמו בלווארד רק עם עוד 2 הגנות (1 מכל צד) חיצוניות, לדעתי מוסיף לבטיחות בתאונות צד למרות שבמבחן זה לא שיפר את הבטיחות אך כמו שרשמתי בתשובה מטה לשרון, המבחנים נעשים במהירויות נמוכות יחסית, במבחן האמת במהירות כפולה לדעתי יש להגנות האלו יכולת לשפר את הבטיחות. הבעיה באדבוקט זה שהוא ענק ותופס הרבה מקום, אם מתוכנן עוד תינוק או תינוקות, צריך לקחת בחשבון שהוא יהיה בעייתי עם עוד כיסאות או מבוגר לידו. אם לא אז הייתי הולך עליו. אם כן מתוכנן עוד תינוק, הייתי הולך על המרתון או כמו שרשמתי, אולי מחכה לבלווארד.
הפופלר טרם נבחן ולכן אני לא יכול להמליץ עליו, אני מעריך שגם לא יקבל דירוג דומה למרתון, בולווארד ואדבוקט אבל זה רק ניחוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות מומלץשרון28/03/2024
היי קובי,
אנחנו צריכים לקנות כיסא בטיחות לתינוק בן 6 שבועות. יש ילד בן 2.2 שהוא עם צ׳יקו נקסטפיט.
קיבלנו המלצה על diono rainier 2axt.
מצד שני עם הגדול ההתלבטות הייתה בין צ׳יקו לברייטקס (הלכנו על צ׳יקו כי הבנו בזמנו שהוא מדורג טיפה יותר גבוה במבחני ריסוק). בקיצור, שואלים מה ההמלצה היום מבחינת בטיחות?
לא מקובעים לשום סוג מסוים ומוכנים להשקיע כמה שצריך לכיסא הכי בטוח. האם כדאי לקנות לגדול כיסא אחר ולהעביר את הצ׳יקו לתינוק? האם להשאיר את הגדול בציקו ולקנות לקטן כיסאות חדשים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדיונו פחות מומלץ לדעתי
קובי סופר28/03/2024שלום שרון,
אם רוצים בטיחות אז הדיונו פחות מומלץ לדעתי. הדירוגים שלהם סבירים, הדגם שרשמת טרם נבחן ולכן איני יכול להמליץ עליו. לאור הדירוגים של הדגמים האחרים שלהם אני לא חושב שהוא יקבל דירוג שמתקרב למובילים. היתרון היחידי שלו הוא הרוחב הצר שלו. אם זה הכרח אז אני מבין למה הומלץ. אם לא, אז ככל הנראה הומלץ מכיוון שהוא משווק על ידי רשת שמטרתה למכור את המוצר הרווחי לרשת ולא הבטוח ביותר.
צ'יקו נקסטפיט זיפ עדיין מוביל את הדירוג מבחינה בטיחותית. אחריו עם דירוג די דומה הברייטקסים מסדרת קליקטייט. מרתון, בולוואד ואדבוקט.
אני נוטה להמליץ על הבולווארד שמגיע עם הגנות ראש יותר טובות מהמרתון, במבחנים אין הבדל בינהם והמרתון יותר זול כך שאם יש ענייני תקציב, המרתון בחירה מעולה.
אני חושב אבל שעדיף ללכת הבלווארד כי המבחנים נעשים במהירויות נמוכות ממה שבאמת נוסעים, לכן לדעתי תוספת ההגנה יכולה כן להיות משמעותית במהירות גבוהה.
כמובן שגם הצ'יקו מומלץ ולדעתי גם יהיה יותר נוח לתינוק בן 6 שבועות.
אופציה נוספת, להעביר את הצ'יקו לתינוק ולגדול לרכוש בוסטר רצועות, שני הדגמים המובילים הם גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו. אחריו יש את ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט. אני נוטה להמליץ על הגרקו גם כי קיבל דירוג טוב יותר וגם כי הוא זול יותר. למרות ההבדל בניקוד עדיין שניהם עם דירוג בטיחותי מעולה ככה שכל אחד מהם יהיה בחירה מעולה. יש גם את צ'יקו מייפיט שהוא לדעתי יותר נוח אבל הדירוג שלו פחות טוב, עדיין יש לו דירוג גבוה וטוב אבל השניים האחרים עדיפים עליו לדעתי.
בכל מקרה, לדעתי האופציה הזו יותר פרקטית מאשר לרכוש עוד כיסא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגיל לידה: סלקל לשנה ראשונה או כסא בטיחות ישר מהלידה ?יולי28/03/2024
היי, לא מצליחה להבין מה עדיף/ נוח והכי חשוב מה בטיחותי יותר ? להתחיל עם סלקל ואחכ כסא או להתחיל עם כסא בטיחות מגיל לידה ?
ואשמח להמלצות של סלקל (joie ?) ושל כסא (ברייטקס בולוורד או משולב בוסטר ?)
מלא מלא תודהההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה עדיף זה עניין אינדיבידואלי
קובי סופר28/03/2024שלום יולי,
מה עדיף זה עניין אינדיבידואלי.
אני רק יכול לרשום מה היתרונות של כל אחד ומכאן זה שיקול שלכם:
היתרונות בלהתחיל עם סלקל:
1. הזווית של הסלקל יותר נוחה מזווית השכיבה של רוב המושבים. זה יתרון משמעותי בנסיעות ארוכות. ככל שהם גדלים, היתרון הזה מתגמד. מגיל חצי שנה כבר לא רלוונטי.
2. ניוד, אם התינוק נרדם בנסיעה, עם הסלקל ניתן להניח כיסוי על הסלקל, להוציא מהרכב ולנייד את התינוק ידנית או על ידי חיבור על עגלה תואמת סלקל, כך לא מעירים את התינוק.
מצד שני, יש לקחת בחשבון ששהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה, היתרון הזה גורם להורים רבים להיות עצלנים ולנייד כך את התינוקות גם שהם ערים, שעות רבות. לכן זה יתרון אך יש להבין שאסור לנצלו יותר מידי. מהרכב למיטת התינוק סבבה. מהרכב ל-5 דק' יציאה מהרכב סבבה. מהרכב לטיולון של שעתיים/שלוש בקניון, ישיבה בבית קפה וכו', גרוע מאוד.
3. למרות שהזכרתי ב-2, עדיין חשוב לציין את החיבור לעגלה, זה עושה את החיים לקלים יותר.
4. אם רכשנו סלקל ומשכנו עד גיל שנה, בגיל שנה ניתן לרכוש מגוון מושבי בטיחות ולא נצטרך ללכת ספציפית על דגמים יקרים. אני לא רואה בזה יתרון מכיוון שבסוף, מי שחשובה לו הבטיחות בכל מקרה יקנה את הדגמים היקרים כי הם יותר בטיחותיים.
היתרונות של כיסא:
בעיקר יתרון אחד, חוסך לנו את הרכישה של הסלקל.
יתרון נוסף לדעתי, מחייב אותנו להעביר את התינוק לעגלה וכך נמנע מההורים לטייל עם התינוק שעות בסלקל.
לאחר שמחליטים מה רוצים, אז אפשר להתייעץ שוב וארשום מה הדגמים הכי בטיחותיים.
חשוב לציין, אין הבדל בטיחותי עם רכשנו סלקל עם דירוג בטיחותי של גבוה לעומת כיסא עם גבוה. עם יש להם דירוג זהה אז רמת הבטיחות זהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ו...
יולי28/03/2024המון המון תודה, קובי
מניחה שדי הכרעת את הכף לטובת סלקל :) אשמח לחוות דעתך מי הם הבטיחותיים - שיתחברו לעגלה (עגלה של nona) ואם רלוונטי כבר עכשיו (אולי הדרוג מתחדש עם דגמים חדשים ?) -כסאות הבטיחות לעוד מס' חודשים , לאחר הסלקל ...
שוב , מלא מלא תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיוק עניתי על שאלה דומה
קובי סופר28/03/2024שלום יולי,
בדיוק עניתי על שאלה דומה בתגובה מטה. מדביק את התשובה:
נכון להיום המובילים הם סילבר קרוס דרים אבל ככל הידוע לי הוא מתחבר רק לעגלות סילבר קרוס. זה משהו שצריך לבדוק. הבעיה שהסלקל לא נפוץ בחנויות בישראל לכן לי אין יכולת לבדוק זאת.
יחד איתו יש את מקסי קוזי ג'ייד שצריך לבדוק אם נמכר בשילב. אם כן אז הוא יתחבר לנונה שכן החיבורים לעגלה שלו ושל נונה זהים.
נונה פיפה קיבל דירוג מעולה גם הוא יחד עם מקסי קוזי קורל, מקסי קוזי פבל, סייבקס M וסייבקס אטון 5. הפער בינם למובילים זניח.
לג'ואי יש 2 דגמים חדשים עם דירוג זהה לסייבקס ומקסי קוזי:
איי ספין ואיי סנאג. ג'ואי ונונה זו אותה חברה/אותו יצרן. מכיוון שהם חדשים אני לא יודע אם נמכרים בארץ נכון להיום.
לקחת בחשבון שאלו סלקלים בתקינת ISIZE החדשה. צריך לרכוש אותם עם בסיס כך שמדובר בסיפור ממש יקר לתקופה קצרה. הייתי ממליץ ללכת על הדגם הזול ביותר מתוך כל הרשימה. הפערים הבטיחותיים זניחים.
לגבי הכיסא, בהחלט עדיף לשאול שוב כאשר תצטרכו כי הדירוגים משתנים כל הזמן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה מאוד תודה !
יולי28/03/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל מתאים לעגלת nona triv nextרון25/03/2024
שלום קובי, ראיתי המלצותיך לגבי סייבקס אטון 5 וג'ואי i gemm ...מבין שבסיס איזופיקס הוא חיוני לבטיחות בכל סלקל אל לא הבנתי מדוע בדגם של ג'ואי הוא מוריד מבטיחות הסלקל (ראיתי שכך השבת בהזדמנות כלשהי ).
והאם סלקל של נונה עומד באותה רמת בטיחות של סייבקס וג'ואי ?
המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדגמים המובילים משתנים כל הזמן
קובי סופר26/03/2024שלום רון,
הדגמים המובילים משתנים כל הזמן.
נכון להיום המובילים הם סילבר קרוס דרים אבל ככל הידוע לי הוא מתחבר רק לעגלות סילבר קרוס. זה משהו שצריך לבדוק. הבעיה שהסלקל לא נפוץ בחנויות בישראל לכן לי אין יכולת לבדוק זאת.
יחד איתו יש את מקסי קוזי ג'ייד שצריך לבדוק אם נמכר בשילב. אם כן אז הוא יתחבר לנונה שכן החיבורים לעגלה שלו ושל נונה זהים.
נונה פיפה קיבל דירוג מעולה גם הוא יחד עם מקסי קוזי קורל, מקסי קוזי פבל, סייבקס M וסייבקס אטון 5. הפער בינם למובילים זניח.
לג'ואי יש 2 דגמים חדשים עם דירוג זהה לסייבקס ומקסי קוזי:
איי ספין ואיי סנאג. ג'ואי ונונה זו אותה חברה/אותו יצרן. מכיוון שהם חדשים אני לא יודע אם נמכרים בארץ נכון להיום.
אלו הדגמים המומלצים, כולם נבחנו עם בסיס. ממליץ ללכת על הזול מבינהם יחד עם הבסיס. הסלקל משמש לתקופה ממש קצרה ולדעתי חבל להשקיע סכום גבוה לתקופה קצרה. את ההשקעה הזו צריך לעשות בכיסא לאחר מכן שירשת כמה שנים טובות.
מדוע בעבר היה הבדל בין בסיס לדגם ללא בסיס? מכיוון שלעיתים הבסיס לא מחזיק מספיק חזק את הסלקל, הסלקל לא מה שתפוס אלא רק הבסיס ומה שמחזיק את הסלקל עם קליקים. טכנית, עדיף לסלקל להיות מותקן עם חגורה וללא בסיס כי אז החגורה תופסת את הסלקל עצמו ולא את הבסיס. כמוכן, הסלקל יושב יותר צמוד למושב הרכב מה שמגדיל בטיחות. עם זאת, בפועל, זה הגורם המרכזי לטעויות אנוש בהתקנה כך שאם ההתקנה לא נכונה( ויש עשרות אפשרויות לטעויות בהתקנה) אז הסלקל לא שווה כלום.
לכן אני בעד בסיס שיותקן נכון פעם אחת על ידי מתקין מורשה וכך אפשר לנסוע בלב שקט ורגוע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)