מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בבחירת עגלה מגיל לידהספיר31/07/2024
שלום קובי,
אשמח להתייעץ לגבי שלושה דגמים:
1. ספורט ליין סיילו PL
2. ג'ואי פיניטי
3. סייבקס בליוס
מתגוררים בעיר, יש מעלית, יחד עם זאת אני יחסית נמוכה וקטנה ושואפת שיהיה לי קל ונוח לקפל את העגלה ולהעלות אותה לרכב, או לאוטובוס, למשל.
השאיפה היא להוציא לא יותר מ-3000/3500 ש"ח על עגלה, עם גמישות ככל שיש אלמנט משמעותי שמעלה את המחיר ולא חשבתי עליו (למעט המיתוג והשיווק של חלק מהמותגים המוכרים והיקרים..)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה-3 לדעתי סיילו הכי מוצלחת
קובי סופר31/07/2024שלום ספיר,
מה-3 לדעתי סיילו הכי מוצלחת.
לדעתי היא הכי נוחה לקיפול, גם הג'ואי יחסית נוח. הבליוס ממש לא. גם בניוד היא יותר נוחה מהג'ואי, הבליוס באותה רמה.
החיסרון שהיא כבדה וכך גם הבליוס. הג'ואי טיפה יותר קלה עם כי לא בהרבה. הגגון שלה קטן. לכן לדעתי מה-3 הסיילו הכי שלמה עם הכי פחות חסרונות אבל כפי שציינתי, כבדה מהממוצע. כן הייתי הולך על דגם XL שגם מעט יותר זול וגם מעט יותר קל (בגרמים בודדים). בPL ההבדל הוא עיצובי המסגרות מתכת מסביב לאמבטיה וגגון הטיולון, לדעתי זה מיותר (למרות שזה עניין של טעם) כי זה גם מייקר, גם מוסיף משקל, גם מתחמם בחום הישראלי.
אפשר גם לבדוק את בייבי בוס בובקט 2 שלנו, לדעתי עונה מושלם לכל הדרישות ויורדים משמעותית במשקל, מקבלים גגונים ענקיים, קיפול כמו סיילו, יכולת ניוד עדיפה, קיפול יותר קטן ורוחב שלדה יותר צר שזה יתרון גדול לאוטובוס.
היא גם במסגרת התקציב.
כאשר עולים בעלות לדעתי לא מקבלים מוצר עדיף (כמובן תלוי בין מה למה משווים), כן בעיקר משלמים אקסטרה על שם המותג, מיתוג, עלויות מיתוג, סלבים שמקבלים חינם וכו'.
כמו תמיד, ממליץ לא להסתמך עלי, יתכן ואני משוחד ומנסה לדחוף למוצר שאני משווק.
כמו תמיד ממליץ לא להסתמך על אף אחד בייחוד לא על אנשי מכירות בחנויות שיש להם אינטרס לשווק מה שטוב לכיס שלהם ולא בהכרח מה שנכון לצרכן.
לכן ההמלצה שלי להתנסות לבד!
כמו שעכשיו נסגרתם על 3 דגמים שזה מעולה!
מכאן לגשת לחנויות, לשים משקל של 12 ק"ג בכל אחת מהעגלות, לנייד אותן בחנות ומחוץ לחנות, לעלות ולרדת מדרכה גבוהה, לעבור במעברים צרים. לאחר מכן לחבר את המושב, פעם לכיוונכם, לנסות לקפל לבד, באם לא ניתן שהמושב פונה לכיוונכם (כי בחלק מהדגמים לא ניתן) עדיין, להרכיב מולכם,
לפרק, לקפל, לפתוח, להרכיב זאת על מנת שתראו עם ההתעסקות הזו נכונה לכם כי יש המון שלא בדקו, כאשר הגיעו לשלב הזה די מהר זנחו את העגלה או שהפכו את המושב מה שלא בריא לתינוק לפני גיל שנה (לדעתי ולפי מחקרים). לאחר מכן להרכיב את המושב לכיוון הנסיעה, לקפל עם המושב, להרים את העגלה עם המושב במצב מקופל על מנת להרגיש את המשקל הכולל, לבדוק ברכב.
שוב, לעשות הכל לבד ללא אנשי מכירות לצידכם!
כך תקבלו החלטה מושכלת של מה נכון לכם מבין הדגמים שהתחברתם אליהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין כסא בטיחות לבוסטר רצועותיעל30/07/2024
שלום!
נשמח לעצתך,
יש לנו 3 ילדים ב"ה. בן 4 וחצי יושב על גרקו טרנזישן, בן 2+10 יושב על גרקו סייז פור מי. ותינוק בן שנה שרוצים להעביר אותו מהסלקל לכסא נוח עבורו.
מה כדאי לנו לרכוש? וישמש אותנו לטווח הארוך.. כסא בטיחות נוסף? בוסטר רצועות? כמובן שאפשר לשנות את סידור הכסאות הנוכחי..
חשוב לנו שיהיה בטיחותי אך לא יקר מידי. ושיוכלו להיכנס 3 כסאות במושב האחורי ברכב.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בוסטר פחות מתאים לגיל שנה
קובי סופר31/07/2024שלום יעל,
בוסטר פחות מתאים לגיל שנה. תאורטית זה מאושר מגיל שנה אבל לדעתי זה לא נוח לפני גיל שנה ו-8 חודשים. כמוכן לדעתי עדיף למשוך נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים ובבוסטר רצועות לא ניתן לעשות כך. כן אפשר לרכוש בוסטר רצועות לבן השנתיים + ואת הסייז פור מי להעביר לתינוק. ולבן השנתיים אפשר לרכוש טרנזישיין נוסף כי זה דגם יחסית צר. יש עדיפים עליו מבחינת בטיחות אך הם רחבים יותר ואני לא יודע אם זה משהו רלוונטי.
עוד אופציה, לרכוש גרקו סלים פיט לתינוק, זה גם הופך לבוסטר בהמשך. מדובר בדגם צר מאוד וברמת בטיחות טובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין דגמי סייבקס מיילוחני29/07/2024
שלום,
החלטתי לקנות עגלה סייבקס מיילו, ונתקלתי בדגם הישן ובדגם החדש יותר - סייבקס מיילו 2.
יש גם הפרש במחיר של כמה מאות שקלים בינהם.
האם יש הבדל בין הדגמים או שזה לא משמעותי?
מה ההבדל?
האם הדגם החדש הרבה יותר מוצלח ששווה להשקיע עוד כמה מאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא ראיתי הרבה הבדל
קובי סופר29/07/2024שלום חני,
אני לא ראיתי הרבה הבדל. שינויים קטנים ובעיקר ב-3 התאימו לתקינה החדשה ולכן הטיולון מתאים עד 22 ק"ג לעומת עד 15 בתקינה הישנה. כמוכן ה-2 שכבו יותר זמן במחסן יכול להוביל לשחיקה קלה גם שזה מאוחסן. מכאן זה שיקול שלכם אם עבור הסיבות האלו שווה לשלם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר מומלץ לבן 4?אוריה29/07/2024
אשמן להמלצה לבוסטר לבן 4, כמובן בטיחות כקריטריון ראשון ואשמח שיהיה צר לטובת המושב
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן לקנות בוטסר גב או בוסטר רצועות
קובי סופר29/07/2024שלום אוריה,
ניתן לקנות בוטסר גב (בתנאי שהילד מעל 15 ק"ג) או בוסטר רצועות. אני ממליץ על בוסטר רצועות מכיוון שזה יותר בטיחותי להיות רתום עם 5 רתמות לעומת חגורת הרכב. בוסטר רצועות יקר יותר. הדגמים המובילים הם גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו עם הדירוג הגבוה ביותר. אחריו עם דירוג כמעט דומה יש את ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט.
הם ברוחב סביר ועם מקסימום בטיחות ולכן לדעתי הם המומלצים ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות לבת שנה ו-4 חודשיםבתאל28/07/2024
שלום, אשמח לקבל המלצה לכסא בטיחות לבת שנה ו-4 אשר ישמש מדי פעם ברכב שני, עם חגורת בטיחות ולא איזופיקס. חשוב בטיחות, עם עדיפות לתג מחיר נמוך. אם הוא צר זה מבורך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין כיסא שיענה על הכל
קובי סופר28/07/2024שלום בתאל,
אין כיסא שיענה על הכל. הבטיחותיים לא זולים אם כי גם לא יקרים מאוד. ברייטקס מרתון קליקטייט עולה סביב 1200 במבצעים, הוא בטופ הבטיחותי, קל להתקנה עם חגורה (התקנה עם חגורה היא סיוט ומקור לטעויות אנוש רבות, לברייטקס פטנט קליקטייט כך שהוא מושלם גם מהבחינה הזו). הוא לא צר אבל גם לא רחב, הרוחב סביר.
אם אפשר למשוך עוד 4 חודשים, הייתי ממליץ לקנות כבר בוסטר רצועות, גרקו נאוטילוס גרואו סנאגלוק. הוא הטופ הבטיחותי, יש לו פטנט סנאגלוק שמקביל לקליקטייט, הוא ברוחב סביר והפלוס שהוא ישרת כבוסטר עד גיל 12 שנים אפילו. מבחינת מחיר הוא באזורים של ברייטקס אבל חוסך קניה של בוסטר ב-300-400 שקלים כך שבסך הכללי לדעתי הוא זול.
טכנית הוא מתאים מגיל שנה כך שתוכלו לרכוש כעת. המינוס אבל שהוא בזווית ישיבה ולא שוכב מספיק, לפני גיל שנה ו 8 זה בעייתי בנסיעות ארוכות ואפילו קצרות עם הילדה עייפה. לכן אני לא יודע אם נכון לרכוש כעת אבל אם אין ברירה, לדעתי הוא עונה מושלם לדרישות.
בכל מקרה, אם נרד במחיר נרד ברמת הבטיחות. בנוסף כפי שציינתי התקנה עם חגורה בעייתית אם אין מתקין מורשה וגם אז יכולים לטעות. בזולים את הפטנטנים של סנאגלוק וקליקטייט ששווים כל שקל הפרש! כמוכן משך השימוש בהם סופר ארוך ככה שבשקלול עלות זמן הם עולים גרושים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לקורקינט 3 גלגליםחן26/07/2024
היי קובי, אני מבקש המלצה לקורקינט 3 גלגלים לבת שלוש וחצי. די הלכתי לאיבוד בין שלל המותגים והדגמים. ואני לא יודע אם מוצדק ההפרש במחיר בין הדגמים הזולים של 100 שקל לבין הדגמים היקרים של 400 שקל. במה מתבטא קורקינט טוב יותר מאחר?
כן חשוב לנו שיהיה מתקפל כדי להכניס לרכב.
ועוד שאלה - גלגלים מוארים זה גימיק או שיש לזה תועלת כלשהי? זה נראה לי תורם בעיקר לאפילפסיה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש הצדקה למחיר יקר
קובי סופר27/07/2024שלום חן,
יש הצדקה למחיר יקר. יש איכות גלגלים, איכות פלסטיקה, חוזק, עמידות, יציבות, עד איזה משקל הקורקינט יכול להחזיק.
המותג המוביל בעולם הוא מיקרו, הם למעשה המציאו את הפטנט של 2 גלגלים מקדימה ואחד אחורי (בכל מקרה בשום פנים לא מומלץ לרכוש הפוך 2 מאחור 1 מלפנים, זה לא נוח, לא בטיחותי ומתסכל ילדים). לצערם הפטנט שלהם פג תוקף לפני כ-8 שנים +- ואז החל גל של מוצרים דומים.
עדיין אבל הם בטופ של האיכות לדעתי.
אם זאת הם סופר יקרים ולדעתי יש אלטרנטיבה הרבה יותר טובה שעולה כמעט מחצית וזה מותג גלובר, להם יש דגמים מתקפלים, הם איכותיים ועמידים ועד משקלים גבוהים. לדעתי שווה לשלם את הפער בינם לעומת הסינים הזולים.
הפלוס הגדול ששני המותגים שציינתי מעבר לכך שהקורקינט ישרת לכמה שנים טובות את הילדה, זה גם יעבור לילד הבא.
הכל נרשם גם מניסיון אישי עם מיקרו וגם עם גלובר. כמוכן ניסיון של קרובים עם הסינים הזולים לא עלה טוב.
לגבי אורות, זה דווקא נותן מוטיבציה לילדים לעלות לרכב, לדעתי זה ממש לא חובה, רוב הילדים גם ירכבו בשמחה ללא האורות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על קסדה
חן28/07/2024תודה רבה קובי!
אני חושב שנלך על גלובר פרימו מתקפל. לגבי עם/בלי אורות הילדה תחליט.
אני מבקש שתמליץ לי גם על קסדה - האם יש חברה ודגם שאתה ממליץ עליהם במיוחד? היקף הראש של הילדה הוא 50 ס"מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בעניין הקסדות אני פחות מבין
קובי סופר29/07/2024שלום חן,
בעניין הקסדות אני פחות מבין. הלכנו ובדקנו בכמה מקומות, מדדנו על הילדים. בסוף קנינו בדקטלון, הם היו הכי נוחות וגם כיסו טוב יותר את הראש בהשוואה לרוב הקסדות. המחיר היה די סביר אם כי לא הכי זול.
אפשר לרכוש שם גם מגינים למרפקים וברכיים (מגיע כסט). אנחנו רכשנו גם, אחוז הנפילות די נמוך אבל אני תמיד מעדיף בטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגם ספציפי בדקטלון?
חן01/08/2024יש שם לא מעט דגמים של קסדות בכמה רמות מחיר, כשלא ממש ברור לי ההבדל ביניהם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני לא יודע לומר
קובי סופר02/08/2024שלום חן,
אני לא יודע לומר איזה דגם.
כמו שרשמתי הלכנו, מדדנו על הילדים, ראינו מה מכסה טוב את כל הראש, מעט מהמצח, נסגר טוב ונוח להם ובחרנו.
זה היה די מזמן ככה שגם את המחיר אני לא ממש זוכר, רק שהיו אלטרנטיבות יותר זולות בחוץ וגם בדקטלון.
נכנסתי לאתר שלהם לבדוק לפי התמונות אם אני מזהה. אני די בטוח שהדגם שיש לנו זה: MF500
אולי יש לנו ורסיה יותר ישנה אבל המבנה זהה וכך גם הסגירה לכן ממליץ להתנסות איתו, לראות שיושב טוב, נוח ואתם מסתדרים עם הסגירה, לאחר מכן ללמד את הילדה אם כי הם לא הכי מסתדרים בהתחלה (לדעתי דווקא יתרון ככה הם לא מורידים).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא לרכב שני לבת שנה ו-4בתאל24/07/2024
שלום קובי,
אשמח לקבל המלמה לכסא בטיחות לבת שנה ו-4 אשר ישמש מדי פעם ברכב שני.
חשוב בטיחות, עם עדיפות לתג מחיר נמוך. אם הוא צר זה מבורך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד נתון
בתאל24/07/2024מוסיפה - עדיפות לחיבור עם חגורת בטיחות, יש לנו נסיון לא טוב עם איזופיקס. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון מגיל שנהרביד22/07/2024
היי קובי,
ילד שני בן שנה, יש לנו את ה Baby boss טייגר עוד מהילד הראשון, בהמלצתך.
חשבנו להתחדש בטיולון קליל וקטן.
על מה היית ממליץ? ראיתי שאתה לא ככ ממליץ על הYOYO* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דווקא היויו מומלץ
קובי סופר24/07/2024שלום רביד,
דווקא היויו מומלץ אך יש סייגים. א. הוא יקר מאוד ויש אלטרנטיבות טובות וזולות יותר. ב. אין לו שכיבה מלאה. ג. אין מדרך רגליים אך ניתן לרכוש בתוספת תשלום, אין מעקה, ניתן לרכוש לא מקורי בעליאקספרס (פחות ממליץ).
למרות זאת הוא אחד הקלים, מאוד נוח לניוד, הקיפול יחסית נוח ברגע שלומדים וכמובן הוא אחד הקטנים בעולם ובין הבודדים שעולה לקבינת המטוס בכל חברת תעופה. כמוכן אחד הטיולונים הכי חזקים ואמינים שיש בשוק ככה שאני ממליץ למי שרוצה קל, נוח לניוד, קטן. פחות ממליץ בגלל המחיר, התוספות ומצב השכיבה.
עוד מומלצים הם סילבר קרוס ווינג 1 או הבייבי בוס סימבה (שזה ווינג 1 משופר אבל הוא זמין רק בחנות אחת בירושלים ככה שזה חיסרון גדול נכון להיום).
דומים ליויו במשקל, כמעט זהים בגודל הקיפול, זולים משמעותית, יש מעקה ומדרך רגליים וגגון יותר גדול. טיפה פחות נוחים לניוד מהיויו אך עדיין די נוחים. כמו היויו אמינות יוצאת דופן.
טיולונים בדרך כלל הם מוצר פחות אמין בגלל שמקצצים המון דברים כדי לצמצם משקל.
יש את ספורטליין וייפר שהוא כבד וגדול בקיפול אך יש לו את הגגון הכי גדול, שינוי מצבים עם לחצן ולא שרוך שזה יותר נוח אך מוסיף משקל.
יש את אייביסי דיזיין פינג שדומה ליויו בגודל, גם כולל מעקה ומדרך מתכוונן, קיפול אוטמטי מהקלים ביותר שיש לביצוע. גם הוא לא זמין בהרבה חנויות, מי שמוכן ללכת על משהו כבד אז יש את גרסאת הטרקינג שלדעתי זה הטיולון הכי נוח לניוד כמעט ברמה של טייגר.
שני הדגמים יחסית חדשים בשוק הישראלי לכן כל מידע לגבי אמינות יקח זמן עד שנה, עד עתה עושים רושם טוב.
לסיום יש את סייבקס ביזי, גם חזק ואמין, די נוח לניוד. טיפה כבד מהממוצע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל מומלץ שיתאים לעגלת ספורטלייןיצחק19/07/2024
שלום קובי ותודה על כל העזרה.
לאחר השוואות והתאמה לצרכינו הזמנו את עגלת ספורטליין cielo XL 2024 ורצינו לרכוש סלקל שיתאים לחיבורים של העגלה, במידה ונרצה לחבר לשלדת העגלה ביציאות קצרות.
חשוב לנו סלקל שיהיה עם תמיכה טובה לתינוק, לא מסובך לניקוי ולא מאוד כבד.
ראינו את הסייבקס אטון B2, והוא היה נראה לנו בלי מספיק תמיכה וגם מאוד כבד, כנל על מקסי קוזי פבל- מבחינת המשקל ובנוסף שליפת הריפוד שם מאוד מסובכת.
שמענו המלצות על ג'ואי i-snug 2 אבל עניין התמיכה בתינוק לא היה ברור לנו וגם לא ידוע לנו אם בוודאות יתחבר לעגלה (לא מצאנו את הסלקל והעגלה באותה חנות).
נשמח לשמוע את חוות דעתך ואם יש דגמים נוספים שאתה ממליץ עליהם?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מה לעשות בטיחות = משקל
קובי סופר24/07/2024שלום יצחק,
אין מה לעשות בטיחות = משקל. כדי לצמצם משקל צריך לצמצם דברים ולכן סלקלים קלים לרוב לא מקבלים דירוגים טובים.
האטון עם דירוג טוב, דגם הקלאוד עם דירוג טוב יותר אך יקר משמעותית ועוד יותר כבד. ג'ואי, הדגם המומלץ הוא איי ג'ם 3 אבל גם הוא לא מהקלים. בכל מקרה אם מחברים לעגלה לדעתי עניין המשקל לא רלוונטי, ההרמה היא מהרכב לעגלה משהו שלוקח כמה שניות.
כמוכן לשים לב שבחרתם בעגלה כבדה מהממוצע לכם אתם מסתדרים עם המשקל שלה, לדעתי הסלקלים שציינתי (למעט הקלאוד) + תינוק לא מגיעים למשקל העגלה יחד עם המושב (אולי רק בגילאים מתקדמים, תלוי באחוזון וגם אז ברוב המקרים כבר עוברים לכיסא).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשים המלצה בנושא עגלההדר אילון19/07/2024
שלום קובי,
מחפשים עגלה עם דגש על נוחות בקיפול ופרקטיות גם לטווח ארוך מבחינת טיולון (לכן פסלתי דגם כמו הפוקס של בוגבו, שם הטיולון עם שקע).
יש לנו רכב יחסית קטן (סיאט איביזה) לכן לא מחפשים עגלה גדולה מדי, אנחנו זוג בגובה ממוצע יחסית.
תקציב עד 4,000₪
פתוחים לכל הדגמים/חברות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש מלא דגמים
קובי סופר24/07/2024שלום הדר,
יש מלא דגמים, צריך להבין שבכל עגלה נמצא יתרון משמעותי מול חיסרון ולכן צריך גם להגדיר עם איזה חיסרון תוכלו לחיות בשלום.
בגדול עד 3000 ש"ח אני ממליץ לבדוק את הבייבי בוס בובקט שלנו. לדעתי עונה מעולה לכל הדרישות:
קלה מאוד רק 8.2 ק"ג לשלדה וטיולון, קיפול קל ביד אחת עם המושב גם לכיוונכם וגם לכיוון הנסיעה. גגונים ענקיים עם רשתוח איוורור, מלא צבעים, 5 שנות אחריות מלאה, בין הבודדות שכל הבדים יורדים לכביסה, נוחות ניוד מעולה ועוד.
יש גם את ספורטליין אבל הם יותר כבדות ורוחב הגלגלים יותר גדול, האורבן החדשה יחסית צרה אבל עדיין יותר רחבה מבובקט, יותר כבדה והקיפול יותר גדול. יש רק שנה אחריות ולא כל הבדים נשלפים אבל, היא נפוצה בהרבה יותר חנויות, בובקט נמכרת בעיקר במגזר החרדי מה שמקשה לבחון אותה למי שלא נמצא באזורים של בני ברק, ירושלים, בית שמש, מודיעין עלית וכו'.
בכל מקרה שתיהן מציעות ידית מתארכת, מושבים יצוקים מפלסטיק, קיפול קל ביד אחת קל ועם המושב לשני הכיוונים.
באזורים של 4000 אנחנו משלמים קודם על מותג ולא בהכרח על משהו טוב יותר. יש את סייבקס מיוס, קלה אבל הניוד פחות טוב כי הגלגלים קטנים והידית קבועה.
בוגבו בי חורגת מהתקציב וגם קשה למצוא, די דומה לבובקט אבל יותר כבדה ופחות נוחה לניוד כי הגלגלים קטנים.
צריך אבל לקחת בחשבון, בניוד עירוני לא יורגש, בדרך משובשת ככל שהגלגל יותר גדול והמשקל יותר קל כך יהיה יתרון משמעותי לעגלות כאלו.
בכל אופן ההמלצה הכי חשובה שלי היא לא להסתמך על אף אחד! לא חברים, לא משפחה, לא עליי. אפשר לקבל את ההמלצות כפי שאני רשמתי לדוגמא או של חברים/משפחה הכל טוב. אבל חובה לעשות בדיקה שלכם והשוואה. אני בייחוד לא ממליץ לקבל המלצות של אנשי מכירות שלהם יש אינטרס למכור מה שטוב לכיס שלהם ולא מה שנכון לכם.
אני תמיד ממליץ לגשת לחנות, לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לנייד בחנות ומחוץ לחנות, לעלות ולרדת מדרכה גבוהה. לנסות לקפל לבד עם הטיולון פעם שהוא פונה לכיוונכם (באם לא ניתן כמו במיוס לדוגמא אז עדיין, שהטיולון יהיה מולכם, לפרק אותו, לקפל, לאחר מכן לפתוח ולהרכיב מחדש, זאת על מנת לראות איך יראה היומיום שלכם מגיל חצי שנה בממוצע עד גיל שנה/שנה+), לקפל עם הפנ עם לכוון הנסיעה. לאחר מכן להרים במצב מקופל וכמובן לבדוק ברכב.
כך תקבלו החלטה של מה נכון לכם. לעשות כמובן הכל לאחר שקיבלתם הסבר אבל ללא איש מכירות לצדכם!
בברכה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 כיסאות בסיאט ארונהשיראל18/07/2024
היי קובי!
לפני הכל תודה על הייעוץ! עזרת לנו כבר מהילד הראשון שהיום בן 7!!
יש 3 ילדים: בן 7, בת 5 ובן חודשיים.
יש לנו צ'יקו נקסטפיט, צ'יקו מייפיט וסלקל.
2 רכבים: טויוטה אוריס וסיאט ארונה, כשהארונה הוא הרכב העיקרי לנסיעות ארוכות (כמעט לא נוסעים בטויוטה ולכן עדיין לא קנינו עוד כיסאות אלא מחליפים בניהם אם יש צורך)
הבעיה שהם לא נכנסים בארונה יחד. הנקסטפיט מאוד רחב.
יש לך המלצה שתעזור לנו?
האם כדאי להעביר את הנקסטפיט קדימה? מפחדים מעניין הבטיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה להעביר קדימה
קובי סופר24/07/2024שלום שיראל,
אין בעיה להעביר קדימה כיסא. רק לבטל כרית אוויר. כן אבל לקחת בחשבון שסטטיסטית זה המקום הכי פחות בטוח ברכב.
כמוכן מסתיר מראה ימנית בחלק מהרכבים.
לגבי כיסא צריך לגשת לחנויות ולמדוד אני לא מכיר את הרכבים.
כיסא כמו גרקו סלים פיט 3 מקבל דירוגי בטיחות טובים והוא צר ויכול להיות שהוא לבדו יסדר לכם את ההכנסה. לגיל 7 אפשר לחפש בוסטר צר ללא רצועות זה יצמצם עוד מקום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות לרכב של סבא וסבתאשרון18/07/2024
היי קובי,
יש לנו תינוקת בת חצי שנה - מבחינת כיסאת בטיחות, ברכב שלי יש ברייטקס וואן פור לייף וברכב של בעלי יש ציקו 4 פיט.
אנחנו מחפשים כיסא בטיחות טוב (עדיפות לחיבור איזיפיקס) במחיר נגיש... לרכב של סבא וסבתא שעיקר הנסיעות יהיהו הורדה ולקיחה מהגן (נסיעה של 10 דק לקיבוץ ליד)
אודה להמלצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך להגדיר תקציב נגיש
קובי סופר24/07/2024שלום שרון,
צריך להגדיר תקציב נגיש. לחלק 1000 זה נגיש ולחלק 500 זה נגיש.
בכל אופן, לצערנו יש קשר בין עלות לבטיחות, כיסאות זולים פחות בטיחותיים מיקרים (ברוב המקרים). גם בנסיעות קצרות אי אפשר לדעת מה יהיה לכן ממליץ למתוח תקציב לאזורים של 1200 ואז קונים מקסימום בטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה עגלה ומושב בטיחותמיכל15/07/2024
שלום קובי,
תודה על עזרתך,
נולדה לנו ילדה ראשונה היא כיום בת 4.5 חודשים. קבלנו מקרובים עגלת דונה שמשמשת אותנו גם כסלקל ועגלת פג פרגו בוק S פופאפ (בלי הסלקל שלה), רק אמבטיה וטיולון. שתי העגלות יחסית ישנות (לפני 7-8 שנים נרכשו) והן במצב סביר. לא קנינו עגלה מכיוון שלא ידענו איך זה להיות הורים, מה בדיוק נצטרך... אז העדפנו לקחת ולקנות בהמשך. חשבנו כבר לקנות טיולון אבל ראינו שאתה ממליץ עד גיל שנה שמושב העגלה יפנה לכיוון ההורה. אנחנו בקושי נוסעים ברכב עם הילדה (פעם בשבוע) וגם בד"כ נסיעות קצרות. אנחנו לא נמצאים בשטח עירוני אלא בישוב דתי הררי. השימוש העיקרי בעגלה הוא לקפיצות קצרות לסידורים: מכולת, דואר, גן שעשועים...וגם לא על בסיס יומיומי. המדרכות ביישוב עם אבנים משתלבות (מדרכות הולנדיות) מה שגורם לנסיעה לא חלקה, והמדרכות גם צרות וחונים על המכוניות על המדרכות מה שמאלץ לרדת לכביש. יש גם מדרגות לעלות ולרדת ועליות וירידות תלולות. לפג יש נסיעה חלקה יותר מהדונה אבל היא כבדה, מסורבלת וגדולה יותר והיא נמצאת בחדר מדרגות למטה. במהךף השבוע ההתניידות שלי היא עם הדונה ושם ההתפשרות על נסיעה לא חלקה ופחות נעימה לילדה ובשבתות כשהכביש פנוי אז משתמשת בפג. השאלה היא האם יש טעם בכלל לקנות עגלה כעת או לחכות לגיל שנה ולקנות טיולון? בעיקרון אנחנו מתכננים ילד נוסף בעוד כשנתיים. בנוסף, האם לקנות כבר עכשיו כיסא בטיחות ייעודי לרכב? יש לנו תקציב. חוץ מעניין הבטיחות שהוא כמובן גורם עיקרי, חשוב לנו מאוד תפעול קל ונוח מכיוון שהילדה שלנו לא מפסיקה לצרוח מרגע שהיא בתוך הרכב. ככה שמעדיפים מושב בטיחות שקל להכניס ולהוציא את הילד במהירות. חשבנו לקנות כיסא מסתובב וראיתי שגם על זה לא המלצת בגלל שהם לא מספיק בטיחותיים. מה אתה חושב על כסא בטיחות Turn 2 Me מבית גרקו? הבנתי שהוא חצי מסתובב. על מה היית ממליץ לנו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה
מיכל15/07/2024על איזה עגלה / טיולון היית ממליץ לנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראשית ממליץ לא להשתמש בדונה
קובי סופר24/07/2024שלום מיכל,
ראשית ממליץ לא להשתמש בדונה. אם היא מעל 6 שנים כנראה המוצר פג תוקף ואינו יעיל בטיחותית ברכב. באופן כללי גם לא ממליץ לנייד בה אבל זה שיקול שלכם.
אורטפדים לא ממלצים על כך ויש מחקר שמראה ששהייה מעל 30 דק' ברצף עלולה לפגוע בדרכי הנשימה.
ראשית ממליץ לרכוש כיסא בהקדם לרכב ולא להשתמש בדונה.
המומלצים הם: צ'קו נקסטפיט זיפ או ברייטקס מרתון/בולווארד/אדבוקט קליקטייט.
אני ממליץ נטו על בטיחות, כל גימיק של מסתובב, שילוב בוסטר, עושה כביסה וכו' לא רלוונטי! אנחנו קונים כיסא בטיחות והדגש הוא על בטיחות, גם בנסיעה קצרה אי אפשר לדעת מה יקרה!
כל כיסא אחר מעבר למה שרשמתי יהיה ירידה ברמת הבטיחות.
לגבי עגלה, כאן באמת זה שיקול שלכם, אפשר למשוך עם הפג, סה"כ עגלה מעולה ובגיל שנה לרכוש טיולון. בתינוק הבא שוב שיקול שלכם אם לעבוד שוב עם הפג או לרכוש חדש.
אם רוכשים חדש אז לדעתי הגיוני יהיה לרכוש כיום עגלה כמו הבייבי בוס בובקט שלנו. ראשית היא במחיר סביר, שנית היא ברוחב צר מהפג בוק (אלא אם יש לכם שלדת 51 אבל לדעתי זה לא מה שיש לכם). היא קלה בכ-3 וחצי ק"ג בהשוואה לפג ויש לה ידית מתארכת שאין לפג לכן הניוד יהיה יותר קליל ונוח, הקיפול יהיה יותר קטן והיא מסוגלת להתנייד בדרך משובשת. יש גם את דגם טיייגר עם יכולת ניוד עדיפה אך הוא רחב כמעט כמו הפג וזה מינוס במקומות צרים.
יש גם את בי 6 שדומה אבל עולה כמעט כפליים וירדה מפס הייצור לכן יהיה קשה להשיגה, הדגם המחליף דרגון פליי גם יענה לדרישות אבל עוד יותר יקר, לדעתי הקיפול מסורבל והמושב שלה ממש צר ביחס לבי או הבובקט ובטח מול הפג.
בכל אופן אם קונים עגלה אז ממליץ להתמקד בעגלות עם ידית מתארכת, גלגלים בינוניים לפחות ומגומי מלא ורוחב 52 ס"מ ומטה.
אם רוצים טיולון כמו שרשמתי בעגלה. לדעתי אייביסי דיזיין פינג 2 טרקינג עונה מושלם לכל הדרישות אבל כפי שקראת בהודעות קודמות, אני ממליץ עליו רק מגיל שנה ולא לפני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין השלדה של בבוקט לשלדה של פנתרה ?שימי15/07/2024
היי
הייתי שמח להבין מה ההבדל בין השלדה של הבובקט לשלדה של הפנתרה
בעין זה נראה אותו הדבר בדיוק
ומה המשקל של השלדה לבד בכל אחת מהעגלות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הן זהות אך יש הבדלים בשלדים
קובי סופר24/07/2024שלום שימי,
הן זהות אך יש הבדלים בשלדים. מבחינת אמבטיה, טיולון, קיפול ותפעול הן זהות לחלוטין.
ההבדלים הם רק בשלדים. עיצובית הן נראות זהה אך בבובקט הגלגלים יותר גדולים ומגומי מלא, כמוכן השלדה יותר מעובה. הבובקט תתנייד יותר בקלות בדרך קשה ומשובשת. בעיר לא יורגש הבדל. בפנתרה הגלגל מסילקון ויותר קטן ב-2 אינץ'. היא מתאימה לניוד עירוני נטו, עיר, מדרכה, קניון, טיפה חצץ וחול אין בעיה אך מעבר, עדיף בובקט. בגלגל השלדה הדקה יותר והגלגל הקטן והפשוט יותר היא שוקלת רק 6.2 ק"ג וקלה ב- 2 ק"ג מהבובקט, רוחב השלדה צר יותר בכמעט 2 ס"מ וזה מאפשר מעבר במקומות ממש צפופים.
אין אף עגלה במשקל 6.2 עם מושב דו כיווני יצוק מפלסטיק וידית מתארכת. במשקלים האלו מקבלים או מושב חד כיווני או מושב מרשת עם ידית קבועה וגם אמבטיה וטיולון יותר צרים וכן גגונים יותר קטנים.
לכן להורה עירוני הפנתרה מושלמת הרוכשים ממש עפים עליה (תרתי משמע, יש לי כבר מספר לקוחות שהעלו אותה יחד איתם לטיסה, לא ברור לי איך אולי בגלל הרוחב הצר והקיפול היחסית קטן).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סל שכיבה של נונהולריה15/07/2024
שלום, אשמח לדעת האם יש הבדלים בין אמבטיות של עגלות נונה טריב נקסט ונונה טריב רגילה. מעניין אותי מבחינת גודל ומשקל. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין הבדל באמבטיות
קובי סופר24/07/2024שלום ולריה,
אין הבדל באמבטיות מבחינת גדול, יש קצת הבדל בעיצוב ופתח איוורור. מעבר הן זהות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)