מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- כסא בטיחות- בוסטר צרמרים24/04/2024
אהלן
אנחנו לקראת לידה שלישית, ומחפשים כסא בטיחות לגדול שלנו שבן 6. הנקודה היא שהיות ויש עוד שני כסאות (לתינוק צ'יקו נקסטפיט ולשני אוונפלו) והמקום ברכב צר, איזה כסא אתה ממליץ שמצד אחד בטיחותי ומצד שני יכול להכנס עם שני הנ"ל.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לי להמליץ
קובי סופר25/04/2024שלום מרים,
קשה לי להמליץ מכיוון שאני לא מכיר את מימדי הרכבים השונים. אני לא יודע מה יוכל להיכנס ואני ממליץ נטו על בטיחות לפני הכל. לכן ההמלצה שלי לגשת למספר חנויות, לבדוק מה כן נכנס. לרשום לי מה הדגמים מבינהם אוכל להמליץ על הבטיחותי ביותר.
לגיל 6 אפשר לרכוש בוסטר גב ללא רצועות, הם צרים ומתאימים לגיל. מצד שני, בוסטר עם רצועות יותר בטיחותי ויש כמה דגמים שהם עד 30 ק"ג עם רצועות כך שיתאימו גם לגיל 6 שנים.
כמוכן, בבוסטר ללא רצועות צריך חגור את הילד עם חגורת הרכב, כאשר יש עוד 2 כיסאות צמודים זה לא משאיר מקום פנוי להקלקה וזה סיוט לידיים של ההורה. לכן לדעתי הכיוון צריך להיות בוסטר רצועות בתנאי שהילד מסכים להיחגר עם רצועות הבוסטר.
כמוכן, יש כיסאות צרים בשוק כמו גרקו סלים פיט שמתאים עד 30 ק"ג עם רצועות. מהצרים הוא עם דירוגי הבטיחות הגבוהים ביותר ויש סיכוי גדול שניתן יהיה להכניסו יחד עם 2 הכיסאות הנוספים. בכל מקרה הכי טוב זה לגשת ולבדוק פיזית. אם מתאפשר, גשו לכפר סבא לטוילנד, הם מקצוענים בבטיחות והתקנה של 3 מושבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח להמלצה לכיסא בטיחותירדן21/04/2024
שלום,
אשמח לקבל המלצה לכיסא בטיחות טוב במחיר שפוי.
הכיוון הוא לכסא 360, מגיל לידה שיהפוך לבוסטר וישמש כמה שנים טובות.
יש עכשיו מבצעי פסח ורוצים לנצל את ההנחות.
ראינו כיסא של שילב שעונה על הנ"ל במחיר מבצע של 900₪, מצד שני כיסאות של baby safe, chico, brytex, graco, maxi cosi, במבצע עולים בין 1700 ל 2000 פלוס. כל הכיסאות עומדים בתקן החדש של ה i-size.
לכן אשמח לשמוע את המלצתך. והאם יש סיבה מוצדקת לשלם 1000 ₪ יותר?
תודה מראש וחג שמח ושקט 🙏🏻* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ נטו על הכי בטיחותיים שיש
קובי סופר22/04/2024שלום ירדן,
אני ממליץ נטו על הכי בטיחותיים שיש. בניגוד לשאר המוצרים כמו עגלות, טיולונים, כיסאות אוכל וכו'. בכיסאות בטיחות יש נתון של מבחני ריסוק וע"פ הנתון הזה אנחנו יודעים אם הכיסא בטיחותי, באמצע או בטיחותי ברמה נמוכה. מוצרים שלא עברו מבחני ריסוק השוואתיים כמו כיסאות סינים, אני שולל מראש.
לאור זאת אני גם לא ממליץ על כיסאות 360, דירוגי הבטיחות שלהם עדיין לא בטופ. היות ואנו רוכשים כיסא בטיחות, לדעתי בטיחות זה הדבר הראשון והחשוב ביותר שצריך לחפש בכיסא.
המובילים את מבחני הריסוק ההשוואתיים הם:
צ'יקו נקסטפיט זיפ וזיפ מקס
ברייטקס מרתון, בולווארד, אדבוקט קליקטייט.
הם מעל 1000 ולאור התשובה שלי מעלה, כן יש סיבה סופר מוצדקת לשלם עליהם מעל ל-1000 ש"ח.
מבינהם אם זה מגיל לידה, אני ממליץ על הצ'יקו טיפה יותר בגלל זווית שכיבה כמעט זהה לסלקל כלומר, בחצי השנה הראשונה הוא יהיה טיפה יותר נוח מברייטקס.
הדגמים שציינתי לא משולבים בוסטר, אני גם ללא ממליץ לרכוש כיסאות משולבים.
א. ברוב המקרים רוכשים בוסטר וכמעט אף אחד לא מושך איתם מלידה עד סיום שלב הבוסטר.
ב. בטיחותית הלא משולבים מקבלים דירוגים עדיפים
ג. הם לא נוחים, אי אפשר להנדס מוצר שיהיה נוח גם לתינוק בן יומו וגם לילד בגיל 10 עד 12 שנים.
לכן אני רואה אותם כמיותרים וכגימיק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה מתקפלת עם האמבטיהלב20/04/2024
שלום רב,
ראשית תודה על כל העבודה שאתם עושים, מאוד מוערך.
אשמח לקבל המלצה לעגלה משולבת שניתן לקפלה יחד עם האמבטיה וכמובן עם הטיולון.
ראיתי את העגלה פג פרגו בוק פלוס פופ אפ אך לא מצאתי היכן נמכרת בישראל, אם בכלל.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבוק כבר מיושנת
קובי סופר21/04/2024שלום לב,
הבוק כבר מיושנת, הפופאפ נמכרה למספר שנים ומאז כבר לא קיימת. אין הרבה עגלות שניתן לקפל עם האמבטיה, בסוף לדעתי זה גימיק מיותר, הפעולה שעושים לפרק את האמבטיה והפעולה שעושים לקפל את האמבטיה טרם הקיפול די זהה מבחינת זמנים. היתרון היחיד שזה חוסך טיפה מקום ברכב. מה שכן, תקופת האמבטיה קצרה, מה שחשוב בעגלה הרבה יותר מהאמבטיה זה הטיולון ולכן קניה של עגלה בגלל גימיק של אמבטיה מתקפלת ואז מעבר לטיולון פחות מוצלח ממה שיש בשוק לדעתי זו טעות ענקית.
היחידות שמתקפלות עם האמבטיה נכון להיום הן:
בוגבו דרגון פליי, היא מתקפלת ישירות עם האמבטיה ולא צריך לעשות פעולה מקדימה טרם הקיפול. החסרונות מצד שני הם: מחיר סופר יקר, הטיולון צר ביחס לדגמים בסגנון. גם טיפה קצר אך לא באופן משמעותי כמו הרוחב.
הקיפול לדעתי מסורבל, בייחוד אם זה הורה לא גבוה. דורש תרגול. יכולת הניוד טובה אך לא מעולה כפי שהייתי מצפה מעגלה בתמחור שלה.
אני אישית לא ממליץ אבל אם קריטי האמבטיה המתקפלת הדרגון עושה את זה הכי טוב.
אופציה נוספת ג'ולז אייר, כאן צריך לעשות פעולה מקדימה לפני שמקפלים את העגלה. היא זולה מהדרגון באופן משמעותי.
חסרונות:
גלגלים קטנים, ידית לא מתארכת, שינוי מצבים לא נוח בטיולון, אין מעקה בטיולון. החיסרון הכי גדול הוא הטיולון החד כיווני, לא ניתן להרכיב מולכם, לדעתי זה לבד צריך לגרום לאנשים לא לרכוש את העגלה. אני לא ממליץ על עגלות חד כיווניות כי יש מחקרים בנושא שמראים שיש יתרונות עצומים לכך שהתינוקות יושבים מול ההורה עד גיל שנה + בעגלה. אי לכך אני מראש לא ממליץ על עגלות עם מושב חד כיווני.
זהו, שאר הדגמים מצריכים את פירוק האמבטיה טרם הקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות המשךקורל19/04/2024
מעולה תודה רבה
יש דגם ספציפי של כיסא בטיחות מגיל לידה שאתה ממליץ עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המומלצים ביותר הם
קובי סופר21/04/2024שלום קורל,
המומלצים ביותר הם:
צ'יקו נקטספיט זיפ, לדעתי אם זה מלידה אז ספציפית הוא מכיוון שהוא גם הכי נוח לתינוקות לאחר לידה. עד חצי שנה יש לו את השכיבה הטובה ביותר, מעבר שכבר לא צריך שכיבה ממש טובה אז שאר האופציות נותנים את אותו מענה בטיחותי:
ברייטקס קליקטייט: מרתון, בולווארד או אדבוקט. המרתון הוא הזול מהשלושה ולכן אני נוטה להמליץ עליו אם יש הגבלת תקציב, בטיחותית אין הבדלים בינו ליקרים יותר על אף שהיקרים מגיעים עם עוד הגנות צד.
כל ה-4 שציינתי קיבלו את דירוג הבטיחות הגבוה ביותר ולכן כל דבר אחר זה לרדת ברמת הבטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על כיסאות בטיחותקורל17/04/2024
שלום,
הבת שלי באוגוסט תהיה בת 3, ובע"ה תצטרף עוד תינוקת למשפחה.
יש לנו כיסא של גרקו טרושילד פוראבר.
אשמח להמלצה על כיסא בטיחות או בוסטר מומלץ שעברו מבחני ריסוק אבל במחירים סבירים, כי נצטרך לקנות עוד 2 לרכב הנוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ נטו בטיחותית
קובי סופר18/04/2024שלום קורל,
אני ממליץ נטו בטיחותית. לגבי מחיר, אם יורדים ברמת המחיר יורדים ברמת הבטיחות. כמוכן אני לא יודע מה זה אומר מחיר סביר עבורכם.
לגיל 3 שנים הייתי ממליץ לרכוש בוסטר רצועות. זה גם טיפה יותר זול מכיסא בטיחות, גם טיפה תופס פחות מקום ברכב וגם יתאים עד שלא יהיה צורך בכיסא או בוסטר כך שזו השקעה אחרונה בכל הקשור לבטיחות ברכב עבור בת ה-3.
הדגם הכי מומלץ הוא גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו. הוא קיבל את דירוגי הבטיחות הכי גבוהים שיש. אחריו יש את ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט שלרוב יותר יקר לכן לא רואה סיבה ללכת עליו.
מכאן יורדים ברמת הבטיחות ובדגמים הזולים יורדים באופן די משמעותי לכן אני ממליץ לנסות ולהתאמץ כלכלית וללכת הנאוטילוס. אני די בטוח שהוא גם יהיה במבצעים בימים אלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיסא בטיחות- המשך
קורל18/04/2024הי קובי,
תודה על המענה ועל ההמלצה. קיבלתי על המלצה גם על גרקו טרנזיישן, מה ההבדל בינו לבין נאוטילוס? ואיך ניתן לראות את כל הנתונים, ההמלצות ומבחני הריסוק?
בנוסף, על איזה עוד 2 כיסאות (כיסא ובוסטר אתה ממליץ לרכב נוסף)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההבדל הוא בטיחות
קובי סופר19/04/2024שלום קורל,
ההבדל הוא בטיחות.
את הדירוג ניתן לראות באתר קונסיומר ריפורטס אבל זה בתשלום.
לכן אני כאן להעביר את המידע.
הנאוטילוס קיבל דירוג כולל של 86 נק' מתוך 100. זה דירוג מאוד חריג ברמת הבטיחות מעולם לא היה בוסטר עם רצועות או כיסא עם דירוג כזה גבוה, רק בסלקלים היו דירוגים יותר גבוהים.
הטרנזישיין קיבל דירוג של 61 נק'
אם נמיר את זה כמו ברכבים אז הנאוטילוס עם 5 כוכבי בטיחות ברף העליון של ה-5.
הטרנזישיין עם 4 ברף התחתון, נקודה אחת פחות והוא עם 3 כוכבי בטיחות.
ביחס למחיר אבל אין הרבה אופציות אחרות הטרנזישיין עם הדירוג כמעט הכי גבוה מהזולים.
יחד איתו יש את אוונפלו מאסטרו וצ'ייס שקיבלו דירוגים טיפה יותר גבוהים אבל הם מתאימים עם רצועות עד 18 ק"ג ולא עד 30 כמו בגרקואים.
לכן לגיל 3 לדעתי הם פחות רלוונטיים.
לאוונפלו יש דגם חדש EVOLV שקיבל דירוג טוב והוא לא היה יקר אבל לצערי לא נמכר בארץ נכון להיום. הוא קיבל דירוג של 71 נק' שזה האמצע של 4 כוכבי בטיחות.
גם לרכב נוסף כוונתי הייתה שתרכשו 3 נאוטילוסים אם כולם לגיל 3. אם יש נסיעות מעטות ברכב הנוסף אז אולי טרנזישיין באמת יכול להיות אופציה.
אם זה כיסא לתינוק אז גם כאן, הטובים הם יחסית יקרים. ברייטקס מרתון כעת במבצעים לחג ולדעתי הוא מעולה.
כמובן שאפשר עדיין להשתמש בגרקו שיש לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Peg- Perego: Vivace or Veloceירדן17/04/2024
שלום,
מתלבטת בין שני הדגמים של פג- פרגו.. VIVACE או VELOCE.
אשמח לשמוע המלצות לכאן או לכאן.
נטיית ליבי היא לכיוון ה- VELOCE כיוון שחשוב לי גלגלים גדולים ויציבים (הולכים הרבה ברגל).
מה ההבדל העיקרי בין העגלות?
ממה שראיתי, האמבטיה והטיולון זהים.. רק השלדה/גלגלים.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ה-VELOCE עדיפה בהרבה לדעתי
קובי סופר18/04/2024שלום ירדן,
ה-VELOCE עדיפה בהרבה לדעתי.
היא הרבה יותר נוחה לניוד וגם בזכות גלגלים וקפיצים עדיפים, היא תהיה יותר חזקה ואמינה. המינוס ביחס לויוצ'ה זה הקיפול שגם טיפה יותר מסורבל (דורש תרגול ועדיין אחד ממנגנוני הקיפול הכי מעצבנים שיש), היא יותר כבדה וגם יותר גדולה לאחר הקיפול.
אם כל אלו לא מהווים חיסרון אז אני ממליץ על ה ה-VELOCE
הויוצה לדעתי דגם לא מוצלח. יש עגלות שעולות כמחצית ממנו שיתנו תמורה עדיפה אם מחפשים את הסגנון הפרקטי והעירוני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! :)
ירדן18/04/2024תודה רבה קובי על המנה המהיר :)
אכן נראה לי שאלך על ה- VELOCE.. החסרונות שלה נראים לי פחות קריטיים לעומת היתרונות שלה גם אל מול עגלת אחרות.
תודה רבה וחג שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת עגלה ראשונהמרים16/04/2024
שלום אנחנו מחפשים עגלה לילד ראשון
הדגשים שלנו זה שבעיקר תהיה עגלה נוחה לילד עם בולמי זעזועים טובים
עגלה חזקה עם שילדה יציבה ואיכותית- שלא תשבר עם קצת כוחניות
עגלה שאפשר להגביה את האמבטיה או שהיא גבוהה מעיקרה
כיון שאנחנו אנשים גבוהים- 1.70/80
כמובן שאנחנו רוצים עגלה שנראית טוב
מוכנים לשלם מחיר שיהיה שווה לנו את ההשקעה
רצינו לדעת מה חוות דעתך על העגלות- bebekar פארקור
ועל סייבקס- איזה דגם הכי מומלץ?
ועל ספורטליין pro/ xl או יונמה
תודה רבה נשמח למענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלה שנראית טוב זה עניין אישי
קובי סופר18/04/2024שלום מרים,
עגלה שנראית טוב זה עניין אישי. לכל אחד טעם אחר. בכל מקרה, אני תמיד רושם, זה הדבר האחרון שצריך לחפש בעגלה.
נכון, מטיילים איתן בחוץ ולחלק חשוב שיראו טוב עם העגלה או שיראו שקנו עגלה יוקרתית. אבל לא תמיד עגלות כאלו מוצלחות. לרוב הן מסורבלות, כבדות וענקיות לכן צריך להקריב מהנוחות שלכם או נוחות התינוק בשביל ללכת עם עגלה יפה. מכאן זה כבר שיקול שלכם. אני תמיד שואל לקוחות שאני מולן והדרישה הזו של עגלה יפה עולה:
אם ב-3 שנים הקרובות תצטרכי לבחור זוג נעליים אחד שרק איתו תוכלי ללכת. האם אלו יהיו נעלי עקב שהן יותר יפות או נעלי ספורט שהן יותר נוחות ופרקטיות?
ככה זה בדיוק עם עגלות יפות.
לגבי הדגמים, בבה קאר כבדה ומסורבלת לקיפול וגם טיפה גדולה. מצד שני, בדים איכותיים ונוחות מעולה לתינוק. נוחות הניוד בינונית לדעתי. ומבחינת אמינות הן עגלות מעולות.
סייבקס, לדעתי אף דגם שלהם לא מושלם, הפריאם הכי גבוהה, יפה וחזקה אבל גם הכי כבדה, גדולה ומסורבלת בקיפול.
ספורטליין פרקטיות בתפעול ובקיפול אבל גם כבדות מאוד.
יונמה לדעתי כמו בבה קאר ביתרונות/חסרונות אבל חברה פחות ותיקה ולכן לדעתי הבבה קאר עדיפה עליה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
מרים טטרוא21/04/2024רצינו לדעת אם יש לך המלצה על עגלה נוספת על פי הנתונים שכתבנו לעייל
תודה רבה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין משהו שיענה על הכל
קובי סופר21/04/2024שלום מרים,
אין משהו שיענה על הכל.
אני תמיד ממליץ על עגלות בייבי בוס שלנו.
הן סופר קלות בעלות יכולת ניוד מטורפת בכל דרך בייחוד דגם טייגר. נראות מעולה ויש מלא מלא צבעים שגם ניתן להחליף בכל עת ולחדש את המראה. לדוגמא עגלה ורודה לבת וכאשר יש בן ניתן להחליף את הוורוד לצבע אחר.
הקיפול קל והן סופר חזקות והיחידות בשוק עם 5 שנות אחריות מלאות. בין הבודדות שכן הבדים 100% יורדים לכביסה.
האמבטיה לא ניתן לכיוונון גובה והיא בגובה ממוצע.
ספורטליין סיילו, דגמי הפרו/Q גבוהים אבל גם ממש כבדים. יכולת הניוד טובה והקיפול נוח ביד אחת. יש רק שנה אחריות.
אפשר גם לבדוק את פג פרגו בוק פלוס אבל מדובר בדגם מאוד ישן שלא נמכר בהרבה חנויות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל לילד שני בע'השילת16/04/2024
היי. יש לנו 2 כסאות בטיחות . אחד בכל רכב. של סייבקס סירונה ופופלר של ברייטקס.
חשבנו לקנות סלקל לתקופה הקרובה לקראת הלידה.
ראיתי שיש סייבקס אטון 2 ו5 . מה ההבדל בינהם.??
ויש עוד שאתה ממליץ כמו מקסי רוזי או ג'ואי.
האם קריטי גם תושבת של איזופיקס?
ובכללי מה תמליץ? לקנות פשוט עוד כיסא או סלקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי עדיף לרכוש עם בסיס את הסלקל
קובי סופר16/04/2024שלום שילת,
לדעתי עדיף לרכוש עם בסיס את הסלקל. הבסיס לא משפר את הבטיחות אבל יש לו יתרונות רבים ואחד גדול במיוחד, זה מונע טעויות אנוש בהתקנה, אז אם יש לנו סלקל בטיחותי ולא מותקן טוב הוא לא שווה דבר. כאשר יש בסיס שמותקן פעם אחת טוב על ידי מתקין מוסמך כל שנשאר זה להקליק את הסלקל עליו.
לכן לדעתי אם הולכים על סלקל עדיף עם בסיס למרות שלא חובה.
לגבי דגם, הדגמים המובילים היום הם:
סילבר קרוס דרים אבל ככל הידוע לי הוא מתחבר רק לעגלות סילבר קרוס. זה משהו שצריך לבדוק. הבעיה שהסלקל לא נפוץ בחנויות בישראל לכן לי אין יכולת לבדוק זאת.
יחד איתו יש את מקסי קוזי ג'ייד שצריך לבדוק אם נמכר בשילב.
נונה פיפה קיבל דירוג מעולה גם הוא יחד עם מקסי קוזי קורל, מקסי קוזי פבל, סייבקס M וסייבקס אטון 5. הפער בינם למובילים זניח.
לג'ואי יש 2 דגמים חדשים עם דירוג זהה לסייבקס ומקסי קוזי:
איי ספין ואיי סנאג. ג'ואי ונונה זו אותה חברה/אותו יצרן. מכיוון שהם חדשים אני לא יודע אם נמכרים בארץ נכון להיום.
לקחת בחשבון שאלו סלקלים בתקינת ISIZE החדשה. צריך לרכוש אותם עם בסיס כך שמדובר בסיפור ממש יקר לתקופה קצרה. הייתי ממליץ ללכת על הדגם הזול ביותר מתוך כל הרשימה. הפערים הבטיחותיים זניחים.
לגבי כיסא או סלקל זה כבר שיקול שלכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה למזרן למיטת תינוקלירז15/04/2024
שלום קובי, אשמח להתייעץ לגבי מזרן למיטת תינוק.
ראיתי שאתה ממליץ על נומו/אימגן/מולטיפלואו מבחינת בטיחות. עד איזה גיל זה חשוב?
התינוק שלי בן 7 חודשים ועד עכשיו ישן במתחברת. רוצים עכשיו להעביר למיטה. כמובן כבר מרים ראש יפה, מתהפך, זוחל, ולאחרונה התחיל לישון על הבטן. בגיל הזה עדיין רלוונטי המזרנים המאוד נושמים? או שכדאי לקנות משהו אחר.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מזרן נושם יעיל עד גיל שנה
קובי סופר16/04/2024שלום לירז,
מזרן נושם יעיל עד גיל שנה. גם לאחר גיל שנה כמובן שהוא יעיל ומעולה אבל היתרון הגדול שלו קיים רק בשנה הראשונה.
סכנת מוות בעריסה מסוכנת עד גיל שנה, בעיקר בחורף וככל שהם גדלים כך הסיכון פוחת עד לא קיים באוזר גיל שנה/שנה+ תלוי באחוזון וקצב ההתפתחות.
לכן זה שיקול שלכם אם שווה לכם להשקיע במזרן יקר שייתן יתרון ל-5 חודשים, אם מתוכנן עוד תינוק אז לדעתי כן שווה ללכת לכיוון הזה.
אם לא אז אפשר ללכת על מזרן דו צדדי, צד קשיח עד גיל שנה וצד רך מגיל שנה. גם הם יעילים, לדעתי פחות נוחים בשנה הראשונה של הצד הקשיח. לאחר מכן הופכים לצד רך ואז הם סבבה, לדעתי גם אפשר ללכת על הדגם הזול ביותר כל עוד יש לו תו תקן. כל הגימיקים עם לטקס/ויסקו לדעתי מיותרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טייגר 2 לעומת 1עדי12/04/2024
היי
מה השתנה ביניהם מבחינת אמבטיה, טיולון ושלד?
ולמה אתם לא עושים גגון כמו של בוגבו קמיליון.. גם צל מושלם, וגם לא מסורבל. הכל מקשה אחת ופשוט מושכים קדימה כמה שרוצים ובלי ללחוץ על שום כפתור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טייגר 1 לא קיימת כבר מלא זמן
קובי סופר14/04/2024שלום עדי,
טייגר 1 לא קיימת מלא זמן כמעט 4 שנים שיש טייגר 2.
ב-2 נעשו שינויים בעקבות הקשבה לצרכי הרוכשים.
השינויים העיקריים בטיולון שניתן לקפל יחד עם המעקה כאשר ב-1 היה צריך לפרק. יותר קל לפרק ולהרכיב את הטיולון, הגדלת גגונים באמבטיה וטיולון, שינויים עיצוביים ועוד. האמבטיה נותרה זהה למעט הגדלת הגגון ושינויים עיצוביים בפנים האמבטיה והחלפה של הבדים לנעימים יותר.
לגבי הגגון, בטיולון זה בדיוק ככה כמו בבוגבו. גם באמבטיה זה ככה שרוצים להרים ממצב פתוח למכוסה, רק בהורדה יש 2 כפתורים. הסיבה, זה מאפשר לגגון האמבטיה להיות הרבה יותר ארוך, עם יותר צל מבלי שהרוח תעיף אותו אחורה.
בבוגבו בגגון הקמיליון ההארכה וקיצור של הגגון כבר נעשים עם רוכסן (גם באמבטיה וגם בטיולון כי זה אותו גגון לשני החלקים, בטייגר רק מושכים או דוחפים) מה שלדעתי הרבה יותר מסורבל מאשר 2 לחצנים בצדדים שמיועדים רק להורדת הגגון ורק באמבטיה. נכון שאפשר להשאיר את הרוכסן פתוח כל הזמן בקמיליון ולחסוך את הסרבול של פתיחה וסגירה שלו, אז לא צריך להתעסק איתו אבל לדעתי זה יוצר מראה לא אסתטי, כאן זה כבר עניין של טעם למי שאיכפת יותר ולמי שפחות.
בכל מקרה הטיולון של הטייגר לדעתי בכמה רמות טוב יותר משל הקמיליון, החל משכיבה מלאה שאין בקמיליון, מדרך רגליים מתכוונן, אפשרות לקפל עם הטיולון לשני הכיוונים לעומת החובה לפרק את הטיולון בקמיליון לפני הקיפול.
הטייגר שלנו משלבת את היתרונות שהקמיליון מציעה והבי יחד בעגלה אחת. והכי כיף בכל הסיפור שלמשלמים הרבה פחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי 1, לכן שאלתי.. קניתי אותה ממש קצת זמן לפני שיצאה 2
עדי18/04/2024תוכל לפרט לי את כל ההבדלים כדי שאוכל לשקול אם להשקיע בשידרוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבדלים בין טייגר 1 ל 2
קובי סופר19/04/2024שלום עדי,
הבדלים בין טייגר 1 ל 2:
באמבטיה:
הבד הפנימי בצבע לבן ומבד יותר נעים, המטרה לצמצם התחממות בקיץ וגם הזעה. יותר קל לפרק את הבד הפנימי לכביסה לעומת טייגר 1. מצד שני יותר קשה לפרק את הבד החיצוני לכביסה לעומת טייגר 1. היות ומפרקים את החלק הפנימי הרבה יותר החלטנו לעשות את השינוי הזה.
הגגון של האמבטיה יותר גדול.
שלדה: אין הבדלים בכלל רק עיצוביים, כלו הברגים, ניטים וכו' הושחרו למראה יותר נקי. גם הגלגלים הושחרו.
בפרט הטכני אין שום הבדל. הידית ומעקה הטיולון מעור, בעבר היו תיפורים לבנים, לאחר שמספר לקוחות אמרו שמעדיפים שזה יהיה חלק שיננו לאחורנה וזה מגיע ללא התיפורים.
טיולון:
בטיולון נעשו רוב השינויים, הגדול שבהם הוא המעקה, הוא גם טיפה יותר קטן וצמוד יותר לתינוק. גם ניתן לקפל את הטיולון יחד עם המעקה מבלי לפרקו. אותו כנ"ל שרוצים לפרק את הטיולון, לא צריך לנתק את המעקה. ההרכבה והפירוק של המושב יותר קלים. הגגון יותר גדול. גב המושב מכוסה בבד למראה יותר יפה.
בכל עגלה מקבלים 2 מתנות שלא היו ב-1:
1. מתקן לכוסות ובקבוקים מקורי
2. רפידות עור לידית ומעקה בצבע חום למי שרוצה שהידיות יהיו בחום ולא שחור.
אנחנו עובדים כבר על הדור השלישי של העגלות אבל זה יהיה רק לשנת 2025.
אם את רוצה לשדרג, אולי אפשר לשקול לרכוש רק את המושב של טייגר 2 ולהישאר עם האמבטיה והשלדה שלכם. העלות של מושב 850 ש"ח. הוא יתחבר לשלדה שלכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרון גדול מידי למיטת תינוקחיה11/04/2024
היי
קיבלתי במתנה מיטת תינוק של סגל ללא מזרון
מתאים לה מזרון 63*127
מצאתי ביד 2 מזרון הכי מומלץ שיש - אימג'ן קינג קויל
אך יש לי בעיה הוא בגודל 66*127
עד כמה זה גרוע? האם זה יכנס? יהרוס את המזרון?
בגלל שהוא עשוי סיבים חשבתי שאולי המזרון גמיש מאחרים ולכן אולי זה יכנס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה לא יתאים
קובי סופר12/04/2024שלום חיה,
זה לא יתאים. צריך במידות הנכונות.
המזרן שמצאת יכנס בלחץ אבל אז יאבד את הצורה שלו. בנוסף גם לא יתן למעקה שאמור לעלות ולרדת לזוז כלל. כך תאבדו פונקציה חשובה במיטה.
חייבים לרכוש מזרן במידות התואמות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטים ולא מצליחים להחליט על עגלהתמר10/04/2024
שלום קובי,
לקראת לידה שלישית, עד כה היינו עם בייבי ג'וגר סיטי מיני והיינו מאוד מרוצים!
היינו נעולים על אינגלזינה אפטיקה, גם בעקבות התייעצות איתך בפורום.
היום היינו בשילוב, המוכר ממש המליץ לקחת את האלקטה כי היא יותר קלילה וקומפקטית. בנוסף, הוא אמר לנו שבילד שלישי בכלל לא היה לוקח את האינגלזינה אלא את הסייבקס מליו.
ואז הסתכלנו על הספורט ליין ויש מיון דגמים בספורטליין אז אני לא יודעת איך להשוות..
אנחנו רוצים עגלה יציבה וחזקה, שאפשר לתלות עליה תיק, שיש לה סל טוב מתחת ולא עגלה שנצטרך לתקן כל שני וחמישי
אני כבר איבדתי את זה, צריכה ללדת כל רגע ולא יודעת מה לעשות עם עגלה. אשמח להכוונה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בסוף זו בחירה שלכם בהתאם ליוכלת שלכם
קובי סופר10/04/2024שלום תמר,
בסוף זו בחירה שלכם בהתאם ליוכלת שלכם. אני לא בעד לתת לאנשי מכירות להשפיע על הבחירה. הם יכולים להמליץ אבל כמו שאני רושם תמיד, עדיף לקחת את ההמלצות בערבון מוגבל. כאן המוכר בכלל ממליץ על מוצרים שפחות טובים לכיס של הבעלים ככה שזה מוזר מה גם שההמלצה על המיילו או האפטיקה לדעתי לא המלצה נכונה, 2 העגלות האלו לדעתי לא מוצלחות וסובלות מאותה בעיה, לשתיהן אין ידית מתארכת. לא היה לכם את זה בסיטי מיני אבל להבדיל מהסיטי מיני, כאשר משכיבים את מושב הטיולון במיילו או האלקטה, גב המושב חוצר את קו ידית האחיזה באופן מוגזם לדעתי, זה בעייתי לתלות תיק וגם מגיע לאזור הברכיים של דוחף העגלה. האפטיקה הרבה יותר מוצלחת לדעתי מהאלקטה אבל נכון, היא כבדה וכאן זה כבר עניין אישי אם המשקל מתאים. אני תמיד ממליץ לקפל עם הטיולון ולהרים כך תרגישו את המשקל ותראו אם זה נכון לכם. זה שזה ילד שלישי לא אומר שצריך להתפשר על דברים.
הספורטליין במשקל האלקטה או יותר כבדות, תלו בדגם.
לדעתי אם עניין המשקל מהווה בעיה אז האפטיקה די עונה לכל הדרישות.
אם ענין המשקל משמעותי אז או שצריך להתפשר על דברים מסוימים או ללכת על דגמים אחרים שאין בשילב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש דגמים אחרים שהיית ממליץ לבדוק במקומות אחרים?
תמר10/04/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תמיד ממליץ לבדוק את הבייבי בוס שלנו
קובי סופר10/04/2024שלום תמר,
תמיד ממליץ לבדוק את הבייבי בוס שלנו.
החיסרון אבל שהן לא נפוצות בהרבה חנויות.
בנוסף אני כביכול משוחד למוצר שאני משווק ולכן ממליץ תמיד להתנסות לבד כפי שרשמתי בהודעות אחרות בניוד, בקיפול, בהרמה של השלדה עם הטיולון.
הטייגר שלנו מציעה את יכולות הניוד של הפג והאפטיקה אבל שוקלת באוזר קילו וחצי פחות. יש ידית מתארכת, הקיפול קצת מזכיר את הבייבי ג'וגר וניתן לקפל עם הטיולון לשני הכיוונים. בגמר הקיפול הבד מכונס כלפי פנים מה שישמור עליו נקי וסטרילי.
כמוכן, אפשר לבדוק את פג בוק, דגם טיפה ישן אבל לדעתי סופר מוצלח. גם הוא לא נפוץ בהרבה חנויות. עונה מעולה לכל הדרישות. באזור המשקל של האפטיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש המלצה למושב בטיחותיהודה09/04/2024
אהלן
מחפשים מושב בטיחות מגיל לידה
הרבה המליצו על ברייטקס וואן פור לייף
ראינו גם את המסתובב , זה גימיק? או שזה חיוני?
יש המלצות נוספות לסוגים נוספים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא יודע מי ממליץ
קובי סופר09/04/2024שלום יהודה,
לא יודע מי ממליץ אבל ללא ספק זו המלצה שמתאימה לכיס של העסק. ברייטקס חברה מעולה ויש להם דגמים מעולים. הוואן פור לייף הוא כיסא טוב אבל, יש לברייטקס דגמים עם דירוג בטיחותי עדיף:
מרתון, בולווארד ואדבוקט הם מוביל הדירוג הבטיחותי (יחד עם צ'יקו נקסטפיט).
המסתובב זה גימיק ואין דגם עם דירוג בטיחותי שמתקרב למובילים.
בסופו של דבר שבאים לרכוש כיסא בטיחות, הדבר הכי חשוב זה בטיחות! לכן אני ממליץ על אחד מה-4 שציינתי מעלה. איזה מהם? זה לשיקולכם, בטיחותית כולם ברמה הכי גבוהה.
אם זה לגיל לידה, אני נוטה לנקסטפיט כי זווית השכיבה שלו הכי קרובה לסלקל, לדעתי הוא יהיה יותר נוח לתינוק לאחר לידה עד גיל חצי שנה ביחס לשאר הדגמים בשוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח המלצה לעגלה ראשונהיסמין09/04/2024
שלום רב,
אנחנו לקראת לידה ראשונה בעז״ה ולא מוצאים ידיים ורגליים בחיפוש אחר העגלה הטובה ביותר (השוק מוצף). האמת שבשלב הזה אנחנו לא יודעים אפילו על מה לשים דגש..
מוכנים לשלם גם יקר אבל שהתמורה תהיה שווה למחיר, גם מבחינת העמידות (שתחזיק מעמד גם לילד הבא בעז״ה) שתהיה ניתנת לכיבוס כמו שצריך (מאוד חשוב לי!) נוחה להורה ולילד ונראית טוב.
חשוב גם אחריות לאורך זמן ואפשרות לחדש חלקים בהתאם לצורך.
אשמח מאוד לקבל תובנות ממומחים בתחום,
תודה גדולה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא צריך לשלם מחיר יקר
קובי סופר09/04/2024שלום יסמין,
לא צריך לשלם מחיר יקר. בעגלות היקרות משלמים מחיר יקר על המותג ולא בהכרח על מוצר טוב יותר.
לדעתי הבייבי בוס שלנו מושלמת לדרישות ועולה כמחצית מהעגלות הממותגות.
היא סופר קלה, בעלת יכולת ניוד קלילה ויוצאת דופן לעגלות במשקלה. הקיפול קל שבקלים, הגודל קומפקטי ביותר, יש 5 שנות אחריות כך שתחזיק גם ל-2 ילדים הבאים בעז"ה.
אחת העגלות הבודדות שכל הבדים שלה יורדים לכביסה.
לגבי נראות, זה עניין אישי. ממליץ מאוד לא ללכת בכיוון הזה של לרכוש את העגלה הכי יפה לטעמכם. הרבה עושים את הטעות הזו ואז רוכשים בשלב מאוד מוקדם טיולון ובילד הבא עגלה חדשה. המראה גם אם חשוב צריך להיות הדבר האחרון שרלוונטי לדעתי. העגלה היא מוצר שימושי ולכן חשוב שהשימוש יהיה קל, נוח ופרקטי אחרת כפי שרשמתי, העגלה יפה ככל שתהיה, שימושית היא לא תהיה. בבייבי בוס הפלוס הגדול שיש גגונים במבחר צבעים ובהמשך ניתן בעלות זניחה לרכוש חדשים ולהחליף צבע כך שאפשר לקחת עגלה בוורוד לבת ובהמשך רק להחליף צבע לגוון נטרלי או של בנים ולהפך.
עכשיו מכיוון שזו עגלה שאני משווק אני תמיד ממליץ לא לקחת את ההמלצה כמובן מאליו. לגשת לחנות, להתמקד בעוד דגם או שניים של עגלות אחרות.
לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לנייד את העגלות בחנות ומחוץ לחנות. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. לאחר מכן להרכיב את הטיולון שהוא פונה לכיוונכם. לנסות לקפל את העגלה כך לבד. אם לא ניתן אז לפרק את הטיולון ואז לקפל, אחר כך לפתוח ואז להרכיב מחדש (בבייבי בוס לדוגמא אין צורך כי ניתן לקפל יחד עם הטיולון גם שהוא פונה לכיוונכם. בחלק מהעגלות זה לא ניתן וזה עושה את החיים לקשים יותר ולכן חשוב להתנסות כפי שרשמתי). לאחר מכן לנסות לקפל עם הטיולון שהוא פונה לכיוון הנסיעה. לאחר הקיפול להרים את העגלות במצב מקופל עם הטיולון (בחנויות יתנו לכם להרים ללא הטיולון כך שיטעו אתכם שהעגלות קלות, בפועל מרימים עם הטיולון לכן חשוב גם בבדיקה להרים עם הטיולון). לאחר כל אלו לקפל ולבדוק איך זה נכנס ברכב.
לאחר כל אלו תוכלו לקבל מושג מי מבין הדגמים יותר נוח ונכון עבורכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת!
יסמין09/04/2024על איזה מבין העגלות של בייבי בוס אתה הכי ממליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מאוד תלוי בצרכים שלכם
קובי סופר10/04/2024שלום יסמין,
מאוד תלוי בצרכים שלכם. יש לנו היום ליין של מעגלות נטו עירוניות עד עגלה שיכולה להתנייד בטראקים ושלגים. לכן תלוי אם יש לכם צורך עירוני, צורך לטיולים קשים או משהו באמצע?
הרוב בוחרים בדגם הבובקט שהוא באמצע, בעלת יכולות עירוניות אבל יכולה להתנייד גם בדרך מאוד משובשת בלי בעיה. היא קלה מאוד רק 8.2 ק"ג (כאשר רוב העגלות כיום שוקלות בין 10 ל 12 ק"ג ואם שוקלות פחות, זה מגיע עם המון פשרות).
הרוחב שלה צר כך שיכולה להיכנס במקומות מאוד צרים וצפופים וכמובן מקפלת ממש קטן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין מס' דגמיםאביה09/04/2024
היי קובי,
מתלבטים בין 3 דגמים:
1. אינגלזינה אפטיקה 24
2. עגלת פג Veloce Mon amour
3. בוגבו בי 6
אנחנו רוצים עגלה יציבה, אמינה, מרווחת שתישמר לטווח ארוך.
אלו 2 הדגמים שאנחנו מתלבטים, לא מעוניינים בדברים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבי קצת שונה
קובי סופר09/04/2024שלום אביה,
הבי קצת שונה. היא גם הכי פחות מרווחת. הפלוס הכי גדול בה שהיא הכי ותיקה והוכיחה אמינות וכושר שרידות מעבר לכל ספק. הבעיה הגדולה שהיא ירדה מפס הייצור ואין לה המשכיות. אני לא יודע לומר מה יהיה נניח בעוד 5 שנים אם יהיה צורך בחלק כלשהו.
מעבר למרווח הפנימי הקטן יותר מה-3 יש לה גם את הגלגלים הקטנים מה-3 ולכן יכולת הניוד שלה בעיקר עירונית בעוד הפג והאינגלזינה יוכלו לתפקד טוב בדרך ממש משובשת.
מצד שני היא הכי קומפקטית בקיפול.
לגבי פג ואינגלזינה הן מאוד דומות בפלוסים, ביכולת הניוד, מרווח הפנים אבל אני נוטה לאינגלזינה מ-2 סיבות:
1. יש לה ידית מתארכת, זה יתרון אם יש הפרשי גובה ומקל בכל עליה וירידה ממדרכה גבוהה. בהמשך אם מחברים טרמפיסט זה יותר נוח לילד הגדול.
2. הקיפול של האינגלזינה יותר קל לביצוע.
למרות כל אלו, אני תמיד ממליץ לגשת לחנות, לשים משקל של תינוק של 12 ק"ג. לנייד את העגלות, לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. להתנסות בקיפול עם הטיולון פעם שהוא פונה לכיוונכם ופעם לכיוון הנסיעה. לאחר מכן לנסות להרים במצב מקופל עם הטיולון ולבדוק ברכב. כך תראו מי מהעגלות נוחה יותר לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)