פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• מזרון מומלץ למיטת מעבר
    אילה אמונה
    21/06/2023

איזה מזרון מומלץ? חשוב לי מזרון לא עם שעוונית (אני אשים מגן מזרון)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מזרון מומלץ למיטת מעבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המזרנים די דומים

קובי סופר
    22/06/2023

שלום אילנה,

המזרנים די דומים, אין דרישה לתקן ככה שמדובר במזרני בייסיק. יש עם ציפוי שעוונית שאכן, לדעתי הם פחות מומלצים ונעימים.
    יש עם ציפוי בד רשתי, אלו לדעתי עדיפים.
    אין המלצה ספציפית מכיוון שכולם די זהים. ספוג וציפוי די דומים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Joolz aer + העגלה החדשה
    הודא
    20/06/2023

מה עדתך על עגלת גולז אייר +, המשקל שלה קל והקיפול גם וזה מה שחשוב לי, אני מחפשת עגלה מגיל לידה (הגולז כוללת אמבטיה וטילון במחר כמעט 4000), ורוצה שהמשרל יהיה קל (גרים שקומה 2 בדירה קטנה לא רוצה שתתפוס מקום ), והקיפול
    קל וקומפקטי.
    שאלה נוספת האם יש עגלה בדרישות אלו אבל עם סלקל שמתחבר.
    ראיתי שיש גם את העגלה של סייבקס החדשה בליוס 4 אבל המשקל שלה די כבד
    מה אתה ממליץ!!
    התלבטות נוספת , האם לקנות טיולון שמיועד לשימוש מגיל לידה או ללכת על עגלה משולבת.

לקביעת תור
    סגירה
    Joolz aer + העגלה החדשה

הוספת תגובה

• אני לא ממליץ

קובי סופר
    20/06/2023

שלום הודא,

אני לא ממליץ. המושב טיול חד כיווני. אני מראש פוסל ולא ממליץ על עגלות עם טיולון חד כיווני.
    יש מחקרים בנושא וגם לא בנושא שמחזקים עוד יותר את אלו שכן.
    המחקרים הראו חד משמעתית שתינוקות שהיו מול ההורה עד גיל מאוחר, כלומר בטיולון דו כיווני עם הפנים להורה, היו יותר משכילים, ישנו טוב יותר בלילה, היו יותר רגועים, החלו לדבר בשלב יותר מוקדם, הקשר עם ההורה היה חזק יותר ועוד.
    לאור זאת אני לא ממליץ על עגלות חד כיווניות. מכאן זה בעיקר שיקול שלכם.
    צריך לקחת בחשבון שקל מגיע עם משקל כבד של דברים שקוצצו במוצר. שאייר יש מושב חד כיווני, שינוי מצבים עם שרוך, המושב יחסית צר וקצר (אם משווים לעגלה), גלגלים קטנים, ידית לא מתכווננת ועוד.

הסייבקס מצד שני בדיוק הפוך, במשקל כבד מקבלים אמבטיה וטיולון יותר מרווחים, יכולת ניוד הרבה יותר טובה אבל, משקל כבד, קיפול מסורבל וגדול ועוד. כמו שהבנת גם עליה אני פחות ממליץ.

הפתרון נמצא באמצע. יש עגלות קלות אולי יותר כבדות מהג'ולז אבל הרבה יותר קלות מהסייבקס עם פחות פשרות, עם טיולון דו כיווני, גלגלים טובים, קיפול נוח ויחסית קטן והן גם בתקציב.

הכי הייתי ממליץ על בייבי בוס פנתרה, יש חיסרון אחד ענק, היא נמכרת רק ברשת גולד בייבי, זו רשת חנויות קטנה למגזר החרדי כך שאין הרבה מקומות שבהם ניתן להתרשם ממנה.
    הפלוס, היא שוקלת 6.2 ק"ג עם הטיולון! זה משקל די דומה לג'ולז אבל, יש טיולון דו כיווני, שינוי מצבים עם לחצן, מושב יצוק מפלסטיק לתמיכה יותר טובה, ידית מתארכת, סל יותר גדול והיא גם עולה הרבה פחות. יש לה גלגלים קטנים כמו לג'ולז אבל היא יותר נוחה לניוד בגלל הידית המתארכת ומערכת קפיצים יותר טובה לכל הגלגלים. יש גם דגם בובקט שהיא זהה רק עם גלגלים יותר איכותיים וגדולים אבל, עולים 2 ק"ג במשקל.

בכל אופן, העגלות שלנו קלות לא בגלל שקיצצנו דברים, להפך, זה בזכות השקעה במתכת יקרה שהיא גם יותר קלה וגם יותר חזקה ככה שאין פשרות.

עוד אופציות דו כיווניות קלות: איזי ווקר צ'ארלי שוקלת 8 ק"ג נמכרת ברשת שילב.

סייבקס מיילו שוקלת באזור ה-6 ק"ג, עם טיולון דו כיווני. יש בה לא מעט פשרות אבל עדיין טיולון דו כיווני ומשקל קל מאוד.

שני הדגמים האחרונים שציינתי זולים משמעותית מהאייר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגם בייבי בוס פנתרה

דני
    22/06/2023

חיפשתי את הדגם הזה בגוגל ולא מצאתי, איפה ניתן לראות את המפרט הטכני (מידות וכו')? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא פרסמנו אותו

קובי סופר
    22/06/2023

שלום דני,

לא פרסמנו אותו נכון להרגע. כמוכן זה נמכר רק ברשת גולד בייבי. זו רשת במגזר החרדי ואין להם אתר.

בכל מקרה האמבטיה והטיולון זהים לדגמי הטייגר ובובקט שלנו.
    ההבדל בשלדה. השלדה יותר דקה עם גלגלים קטנים ופשוטים.
    היא שוקלת 6.2 ק"ג לשלדה וטיולון.
    מבחינת אורך היא 74 ס"מ. רוחב 52 וקצת. הידית מגיע עד גובה 106 ס"מ ואפשר להנמיך.
    במצב מקופל היא 72X52.3X28

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Nuna IXXA או סייבקס מיילו

נונה IXXA
    21/06/2023

מה עדתך לגבי נונה IXXA מול סייבקס מילו, מה יותר מומלץ
    מועדף משקל קל, קיפול קל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנונה חדשה

קובי סופר
    21/06/2023

שלום,

הנונה חדשה, קשה לחוות דעה בשלב זה.
    כמוכן היא נמכרת בלעדית ברשת אחת, זה אומר שאין תחרות על המחיר! מאפשר לרשת לגבות כל מחיר שעולה על דעתם.
    המיילו זולה בהרבה וגם, יותר ותיקה ולכן לדעתי היא עדיפה.

בשני המקרים צריך לקחת בחשבון מספר דברים:
    היצרנים עשו הכל כדי לקצץ משקל. אפשר לשים לב שהם עשו דברים די דומים: מושב מרשת, לדעתי תומך פחות ממושב יצוק מפלסטיק. בנוסף לרשת יש בלאי והיא עלולה להיקרע, חלק זה אינו מכוסה באחריות. גלגלים מאוד קטנים. ידית לא מתכווננת ועוד.
    בשני המקרים מקבלים עגלה שאינה נוחה לניוד אלא אם השימוש הוא עירוני בלבד במדרכות מסודרות וקניונים.
    בשני המקרים, כאשר המושב פונה לכיוון הנסיעה, ברגע שמשכיבים את המושב, גב המושב חוצה באופן גס את קו ידית האחיזה. זה אומר שיהיה פחות נוח להורה ללכת שהמושב כמעט ונוגע בברכי ההורה. אם ההורה גבוה אז זהו חיסרון משמעותי.
    לא יהיה ניתן לתלות כלום על הידית. לא תיק או שקיות.
    בהמשך, אם יהיה אח/אחות נוספים בהפרש גילאים קטן, יהיה קשה לחבר טרמפיסט כי הטרמפיסט יצרך להתחבר רחוק מהמושב, כלומר ההורה יצטרך ללכת יותר רחוק מידית האחיזה, לא נוח להתנייד כך.
    בשני המקרים קיצצו במושבים. בסייבקס המושב די צר, זה אומר צפוף בחורף. בנונה המושב יחסית קצר, כאשר הילדים יגבהו הרגליים ישבו מחוץ למושב (אפשר אפילו לראות זאת בסרטון הפרסומות של היצרן...).

בקיצור, למשקל הקל יש מחיר כבד כפי שרשמתי בהודעה הקודמת. מכאן זה שיקול שלכם אם אתם מוכנים להתפשר על כל מה שרשמתי או, להתפשר על הנוחות שלכם וללכת על מוצר יותר כבד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא אוכל אינפנטי אניס
    איילה
    19/06/2023

היי קובי, ראיתי שהמלצת על הכסא הזה. אשמח לדעת עוד- האם הוא קל לניקוי? מאוד הזהירו אותי מכיסאות מרופדים, חריצים למיניהם שנכנסים אליהם חתיכות אוכל ועניינים .. נראה שהכסא הזה דיי בעייתי מהבחינה הזאת, או שאני טועה? האם יש משענת נוחה לרגליים? מתקפל בקלות? למרות כל אלו הוא דיי סיקרן אותי בגלל מצבי השכיבה שלו שיכולים להיות מצויינים כרגע לתינוקת שעדיין לא יושבת..
    תודה:)

לקביעת תור
    סגירה
    כסא אוכל אינפנטי אניס

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת

איילה
    19/06/2023

האם אפשר לשנות את גובה הכיסא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש פלוס ומינוס בכל דבר

קובי סופר
    20/06/2023

שלום איילה,

יש פלוס ומינוס בכל דבר.
    האניס מרופד טוב ולכן יותר נוח לתינוקות, הריפוד שלו יחסית נוח לניקוי וניגוב אבל עדיין, זה ריפוד וכמו שרשמת יש חריצים.
    אז מלאכת הניקוי דורשת יותר זמן והקפדה ולעיתים יותר תכופות גם כביסה. כל אלו גם פוגעים בבד לאורך הזמן.
    יחד עם זאת יש את הפלוס הענק שזה נוחות התינוק.

אצלנו היה כיסא אוכל של פג פרגו שמאוד דומה לאניס, ההעדפה שלי היא תמיד נוחות התינוקות על פני הנוחות שלי.
    אם רוצים כיסא קל לניקוי אז צריך כיסא פלסטיק מלא, ללא בדים. כמו כיסא איקאה. הניקוי שלהם לוקח כמה שניות. יש גם כיסא אוכל כתר שאני לא יודע אם משווק, הוא עשוי כולו פלסטיק ללא מתכות, זה נותן את האפשרות לשטוף אותו עם צינור או במקלחת אפילו. כמובן שגם ניגוב לוקח כמה שניות.
    מצד שני, בשני המקרים זה פחות נוח לתינוקות.
    הפונקציה של השכיבה זה יתרון בחודשים הראשונים, לאחר מכן פחות קריטי.
    לאניס יש מצבי גובה.

אני ממליץ לבדוק את כיסא האוכל של בייבי בוס שלנו, הוא מאוד דומה לאניס עם פונקציות דומות. יש לו 5 מצבי שכיבה ו-8 מצבי גובה. יש ריפוד מפנק דמוי עור, קל לניקוי. הוא רק עולה פחות מהאניס. זמין לרכישה דרך KSP.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

איילה
    20/06/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת טיולון קטן וקליל
    חניתה
    19/06/2023

יש לנו בבית אפפה בייבי קרוז, ככה שהליכות פה בשכונה אני עושה איתו והוא אחלה. הבעיה היא שהוא גדול וכבד.
    אז מחפשת טיולון להשאיר בבגאז׳ לזמנים שאני נוסעת. (לקניון/הורים). להליכות יותר אינטנסיביות כנראה עדיין נשתמש באפלה בייבי.
    אז מחפשת משהו שמתקפל יחסית קטן שלא יתפוס הרבה מקום בבגאז׳, קל לקפל ונשכב 180.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת טיולון קטן וקליל

הוספת תגובה

• צריך לדעת תקציב

קובי סופר
    19/06/2023

שלום חניתה,

צריך לדעת תקציב. הטיולונים נעים בין 300 ל 2500 שקלים.

אני אמליץ על אלו בטווח ה-1000:

פג פרגו סלפי במבצעים עולה 1000 שקלים. לדעתי מדובר בטיולון מעולה, קל, נוח מאוד לניוד ועם שכיבה כמעט מלאה.
    אם הוא לא במבצע אז לדעתי הוא לא שווה את ההשקעה.

סילבר קרוס ווינג 1 או איזי ווקר XS. זה אותו מוצר אז הזול יותר שמוצאים.
    שניהם עם שכיבה מלאה, נוחות ניוד מעולה, חזקים מאוד עם כושר שרידות נדיר לטיולון. קלים והקיפול נוח וקטן.

ספורטליין וייפר, הכי כבד מכולם אבל, יש לו שכיבה מלאה עם שינוי מצבים מכני, עם לחצן ולא שרוך כמו בשאר. זה מנגנון יותר נוח ואמין אך יש לו חיסרון, זה מוסיף משקל ולכן הוא כבד יותר משאר הדגמים שציינתי. בנוסף הכי קשה לקיפול (זה לא שהוא קשה לקיפול, להפך הקיפול שלו קל ונוח, השאר פשוט יותר קלים לקיפול). הכי גדול לאחר הקיפול אז אם יש רכב קטן, לבדוק ברכב ולהחליט בהתאם.
    יש לו את הגגון הכי גדול ונוחות הניוד שלו מעולה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על כסא בטיחות מסתובב
    ישראל
    19/06/2023

היי אני יודע שכסאות לא מסתובבים עדיפים, בכל זאת אשמח להמלצה על כסא בטיחות מסתובב.
    ראיתי מספר דגמים במחיר דומה.
    "ברייטקס" דואלפיקס
    "מקסי קוזי" מיקה פרו אקו
    "בי סייף" izi Turn B
    כולם בתקן i size עגינה של איזופיקס עם רגלית ומתאימים בטווחי גובה של 40 עד 105 סמ (גיל לידה עד בערך גיל 4).
    לשם ההשוואה אשמח להוסיף גם את ה"גרקו" turn2me snuglock, שנמכר במחיר נמוך יותר ומתאים לטווח גילאים גדול יותר.
    אנחנו מחפשים כסא שיתאים מגיל לידה.
    חשובה לנו הבטיחות ואז שימושיות ומחיר.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• הגרקו שונה

קובי סופר
    19/06/2023

שלום ישראל,

הגרקו שונה מהשאר כי הוא בתקינה אמריקאית. כל השאר בתקינה אירופאית. קשה להשוות בטיחותית כי המבדקים והדרישות שונים.

בדרך כלל אני נוטה להמליץ על המוצרים האמריקאים יותר מכמה סיבות:
    א. יש תפס בית חזה שאין באירופאי
    ב. חגירת התינוק יותר קלה, סוגרים רצועה/רצועה בעוד שבאירופאים צריך להצליב את 2 הרצועות ואז לסגור. שיש תינוק בוכה, לא רגוע, זז אז זה סיוט לחגור בשיטה הזו. מצד שני היא יותר קלה לפתיחה, במקרי חירום שצריך להוציא מהר, זה יתרון.
    ג. האמריקאים מתאימים עד משקלים יותר גבוהים, זה יתרון כי לא צריך לעבור בשלב מוקדם לבוסטר.

לגרקו יש מערכת התקנה סנאגלוק שמייתרת את האיזופיקס.
    זו התקנה עם חגורה, יותר קלה. התקנה עם חגורה נחשבת לבטיחותית יותר מאשר איזופיקס. בנוסף, איזופיקס יכול להחזיק רק עד 29 ק"ג משקל ילד+כיסא. מעל, צריך לחגור עם חגורה.
    כאן היתרון של הסנאגלוק עוד יותר גדול ולכן אני נוטה להמליץ על הגרקו.

כפי שרשמת, כיסא מסתובב זו פשרה על הבטיחות. הגרקו מקבל דירוג שווה ערך ל-4 כוכבי בטיחות כאשר קיימים דגמים עם דירוג גבוה יותר.
    עדיין ביחס לכיסא מסתובב זה דירוג גבוה מאוד כי הוא מגרד את ה-5 כוכבים. לכן אם מסתובב אני ממליץ עליו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השוואה בין סילבר קרוס ריף לבין בייבי בוס יגואר
    דניאל
    18/06/2023

היי קובי
    מתלבט בין העגלות סילבר קרוס ריף לבין בייבי בוס יגואר.
    אני מוצה שהן דיי דומות בתכונות.
    מבקש להדגיש את החוזקות ואת החסרונות של כל עגלה מוד לך מראש

הוספת תגובה

• הן דווקא די שונות

קובי סופר
    19/06/2023

שלום דניאל,

הן דווקא די שונות.

הסילבר קרוס היא עגלה גדולה לניוד בדרכים קשות מדרך רגילה כלומר, עגלה שמתאימה למי שגר במושב, כפר וכו'.
    היגואר היא עגלה עירונית למי שמתנייד בתחב"צ או יש רכב מאוד קטן.

הסילבר קרוס יותר נוחה לניוד גם בגלל גלגלים יותר גדולים וגם בגלל ידית מתארכת. מצד שני היא שוקלת 2 וחצי ק"ג יותר לשלדה וטיולון. היגואר מתקפלת הרבה יותר בקלות ולכמעט 20% פחות מהגודל של הסילבר.
    לכן השאלה מה מחשים, משקל, גודל קיפול או יכולת ניוד.
    בכל מקרה דגם הטייגר של בייבי בוס יותר דומה לריף ושוקל 3 ק"ג פחות! בשל אלו הטייגר יותר נוחה לניוד, הקיפול שלה יותר קל מאשר בריף ולאחר כל אלו גם חוסכת לכם יותר מ-1000 ש"ח אז אם הכיוון הוא הריף, הייתי יותר ממליץ לכם להשוות לטייגר.
    אם מחפשים עגלה עירונית עם קיפול קטן אז היגואר עדיפה על שתיהן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות ציקו נקסטפיט
    הדר
    18/06/2023

שלום,
    הבן שלי בן 1.4 נמצא בכסא הבטיחות ציקו נקסטפיט זיפ מקס נגד כיוון הנסיעה.
    אני מעוניינת לבדוק אופציה להפוך את הכסא, עם כיוון הנסיעה, מהם הקריטריונים לכך והאם הכסא יהיה במנח מסוים או שניתן גם לשנות מנחים מתוך התשע הקיימים? איך אדע איך הוא אמור להיות מעוגן?
    תודה רבה,
    הדר

לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות ציקו נקסטפיט

הוספת תגובה

• ניתן להפוך לכיוון הנסיעה

קובי סופר
    18/06/2023

שלום הדר,

ניתן להפוך לכיוון הנסיעה. יש לקחת בחשבון אבל שיותר בטיחותי להם להיות נגד הכיוון, גם עד גיל שנתיים.

ניתן להפוך מעל גיל שנה ומעל משקל של 9 ק"ג. חייב ששני התנאים יתקיימו!

לאחר שהופכים יש להתקין את המושב עם האיזופיקס או חגורת הבטיחות. לפני ההתקנה צריך לשנות את הזוויות המושב עד שהבועה בפלס הכיסא תהיה ממוקמת במרכז. גם שהיא במרכז יש להפעיל לחץ על המושב לוודא שהיא תישאר כך גם אחרי ההתקנה, עם היא זזה אז לשנות לזווית המתאימה כדי שהבועה תישאר במרכז לאחר ההתקנה.
    לאחר ההתקנה לא ניתן לשנות זוויות!
    הזויות קיימות כדי להגיע לזווית הכי נכונה מבחינה בטיחותית עבור התינוקות ולא עבור הנוחות שלהם.

יש להתקין לפי ספר ההוראות. אם לא יודעים, ניתן לפנות לבטרם ולהזמין מתקין מורשה בתשלום. אפשר לבדוק עם החנות ממנה נרכש אם יש להם מתקין מורשה, אז ההתקנה תהיה ללא תשלום או תשלום סמלי, בכל חנות זה אחרת.
    ניתן להתקין ללא עלות בחנות טוילנד בכפר סבא אך יש לקחת בחשבון שיש תור וזמני המתנה ארוכים.
    ניתן לפנות לאבי שפיר מתקין מוסמך (יש לו דף פייסבוק/אינסטגרם). הוא מתקין בתשלום ומגיע לרוב המקומות בארץ.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקסי קוזי פרל האם מומלץ
    תמר
    17/06/2023

שלום, אשמח לחוות דעת על המקסי קוזי פרל...יש לנו את הסלקל עם הבסיס חיבור לרכב ורוצים לעבור לשלב הבא, אך לבסיס שלנו מתאים רק הפרל..מתלבטים אם לקנות אותו או לקנות כיסא לרכב חדש... מאוד חשוב לנו מצבי השכיבה על מנת שהראש לא ישמט קדימה
    תודה רבה ויום נעים

לקביעת תור
    סגירה
    מקסי קוזי פרל האם מומלץ

הוספת תגובה

• ברוב כיסאות הבטיחות אין צורך להשתמש בבסיס

קובי סופר
    18/06/2023

שלום תומר,

ברוב כיסאות הבטיחות אין צורך להשתמש בבסיס.
    במקסי קוזי יצרו מוצר שיכול למכור להם מוצר נוסף בהמשך.
    אפשר לאחסן את הסלקל והבסיס ולא להתחייב למוצר של מקסי קוזי. לרכוש כיסא שיתחבר מעצמו ללא צורך בבסיס.

מכאן זה שיקול שלכם אם אתם בוחרים להמשיך עם מקסי קוזי או, עוברים לכיסא אחר.

ההמלצה שלי היא לעבור לכיסא אחר.
    צ'יקו נקסטפיט זיפ או דגמי ברייטקס קליקטייט לדעתי עדיפים בטיחותית על מקסי קוזי פרל.
    קשה להשות מכיוון שהם בתקינה אמריקאית והפרל באירופאית.
    הפרל מקבל 4 כוכבי בטיחות בתקינה האירופאית בעוד הדגמים שציינתי מקבלים דירוג שווה ערך ל-5 כוכבי בטיחות.

הקליקטייט של ברייטקס מאוד קלים להתקנה ולכן אפשר לעבוד איתם בקלות, אין צרוך בבסיס, חגורת הבטיחות של הרכב מעגנת אותם ישירות למושב הרכב. לדעתי זה הרבה יותר בטיחותי מאשר בסיס שמעוגן לרכב ועליו ננעל הכיסא.
    מה שתופס את הכיסא הן נעילות הבסיס לעומת מה שתופס את הברייטקס שזה כל חגורת הרכב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולוןטיק טק החדש
    אריאל
    15/06/2023

שלום, רציתי להתעניין האם הינך מכיר את הטיולון החדש של מאמ, טיק טאק 2?
    אין עליו פירוט על הגודל שלו ועל הגובה והרוחב והעומק חוץ מזה שהוא מתאים לעד 22 קילו

לקביעת תור
    סגירה
    טיולוןטיק טק החדש

הוספת תגובה

• כל הטיולונים בתקינה החדשה מתאימים עד 22 ק"ג

קובי סופר
    15/06/2023

שלום אריאל,

אין הבדל גדול בינו לדור הראשון. נעשו שיפורים קלים בגגון, עיצובית אבל בשורה התחתונה זה די אותו מוצר.
    כל הטיולונים בתקינה החדשה מתאימים עד 22 ק"ג.
    זה לא משהו חריג שהיצרן עשה, אלו דרישות מכון התקנים כך שכל הטיולונים מחויבים להתאים עד 22 ק"ג.
    יש לציין שעדיין מסתובבים בשוק דגמים עד 15 ק"ג, יקחת קצת זמן עד שיעלמו מהשוק.

הוא יחסית מאוד רחב לעומת טיולונים אחרים. מצד שני הוא טיפה קצר אבל זה משהו משותף לרוב הטיולונים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת בין מספר עגלות
    עלקי מרגליות
    14/06/2023

מתלבטת בין מספר עגלות
    1. Abc design סלסה
    2. בייביבוס בובקט
    3. אינפנטיני דיימונד
    4. מאמס אנד פאפס טורבו

מה חשוב לי לדעת:

* האם הבדים נשלפים לכביסה?
    * מה מנגנון הקיפול של העגלות? ביד אחת/שתיים? האם מתקפל ביחד עם הטיולון?
    * הבנתי שיש דבר כזה אמבטיה שמתקפלת בגמר השימוש, האם אחת מהפעולות האלה עונה לקריטריון הזה?
    * איזו אמבטיה הכי רחבה, ואיזו עגלה הכי קלה (אני יודעת שזה שני נתונים שכביכול סותרים אחד את השני)
    * האם מגיע עם תיק בנוסף לעגלה?

התקציב שלי הוא בערך 2500

קראתי המון חוות דעת שלך על עגלות שונות וראיתי שכתבת שבעגלות מסויימות אין סרן אחורי שהורים גבוהים נתקלים בהם ולא הבנתי למה הכוונה.

לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת בין מספר עגלות

הוספת תגובה

• העגלות מאוד שונות אחת מהשנייה

קובי סופר
    14/06/2023

שלום עלקי,

העגלות מאוד שונות אחת מהשנייה. צריך בהחלט להחליט אלו פרמטרים חשובים לכם יותר.

1. סלסה: כל הבדים יורדים לכביסה אבל הבד החיצוני של האמבטיה וגגון הטיולון מאוד מסורבלים לשליפה.
    היא הכבדה מה-4. הכי גבוהה מה-4 גם באמבטיה, טיולון וגם בידית האחיזה. האמבטיה והטיולון שלה הם הכי מרווחים.
    מצד שני הכי כבדה, הכי מסורבלת לקיפול, דורשת 2 ידיים, הכי גדולה לאחר הקיפול, הכי רחבה ברוחב הגלגלים.
    מי שמוכן להתפשר על הנוחות שלו באופן משמעותי, ירוויח את אחת העגלות הכי נוחות שיש לתינוק, אחת העגלות הכי נוחות לניוד ואחת העגלות עם כושר השרידות הכי גבוה שאני מכיר.

2. הבובקט היא הקלה מה-4. רוחב השלדה הצר מה-4 בשל משקלה הקל והרוח היא הכי נוחה לניוד בעיר ובמקומות צפופים.
    למרות רוחבה הצר, האמבטיה שלה יחסית מרווחת, יותר מה-2 האחרות אבל פחות מהסלסה. הטיולון שלה כמעט במימדים של הסלסה ועדיין, היא שוקלת כמעט 5 ק"ג פחות מהסלסה. יש לה את הקיפול הכי קטן מה-3. יש לה גם קיפול קלין פולד, זה אומר שבגמר הקיפול כל בדי הטיולון מכונסים כלפי פנים מה ששומר על הבד נקי וסטרלי בתוך תא המטען של הרכב או בתחב"צ.
    בשאר הדגמים הבד נשאר חשוף.
    יש לה את הקיפול הכי קל ונוח מה-4. מבחינת ניוד באופן כללי היא לא נופלת מהסלסה אבל בדרך משובשת מאוד לגודל הגלגלים של הסלסה והקפיצים יהיו תהיה משמעות ויתרון על הבובקט. מי שצריך מוצר עירוני, שיהיה להורה נוח עם מינמום פשרות על נוחות הניוד והתינוק הבובקט היא העגלה הכי טובה בשוק לדעתי. מי שמחפש נוחות ניוד עדיפה, אפשר לבדוק את הטיייגר הזהה אבל עם גלגלים יותר גדולים, בשל קל הטייגר יותר כבדה בחצי ק"ג ומעט יותר גדולה בקיפול.
    כל הבדים יורדים 100% לכביסה די בקלות.

3. דיימוד היא עגלה מאוד בסיסית. הניוד בה סביר, לא כל הבדים יורדים לכביסה. היתרון היחיד שלה כל כל הדגמים הוא המחיר. מעבר לזה כל שאר הדגמים מתעלים עליה בכל פרמטר.
    מיועדת לבעלי תקציב נמוך מאוד.

4. אורבו, דגם ישן מאוד, לדעתי לא מוצלח אבל מעוצב. דגם הסולה שדומה לו היה יותר מוצלח. בכל אופן לא הייתי ממליץ עליו. הוא הכי פחות נוח לניוד מכל הדגמים שצויינו.
    לא כל הבדים יורדים לכביסה. האמבטיה יחסית צרה, הטיולון דווקא מעולה.

לגבי סרן, בכל עגלה צריך להיות ברקס לגלגלים האחוריים. בדרך כלל הברקס יושב על סרן מתכת שיושב בין 2 הגלגלים האחוריים.
    בהרבה עגלות הסרן נמוך ואז הורים פושט נתקלים בו עם הרגליים בזמן הליכה. בבובקט ובאורבו לדוגמא הסרן מוגבה אז הסיכוי להיתקל בו מאוד נמוך אבל עדיין קיים. בסלסה אין ברזל בין הגלגלים בכלל ולכן אין סיכוי אפילו קלוש להיתקל בסרן עם הרגליים.
    בבובקט ואורבו יש גם ידית מתארכת מעבר לעניין של הסרן המוגבה לכן רוב ההורים לא יתקלו בסרן אם בכלל. אולי הורים גבוהיים מאוד.
    זו אחת הסיבות שאני תמיד ממליץ לעשות מבחן ניוד לעגלות. לשים משקל של 12 ק"ג ולנייד את העגלות בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה ובכך אפשר להבין איך זה יהיה להתנייד עם העגלה בחיי היומיום.
    ניוד עגלה ללא משקל לא יתן כלום כי הכל ירגיש דומה. כאשר יש משקל הכל משתנה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תל אופן מתקפל מומלץ לבן שנה
    רותם אוטניק
    14/06/2023

היי,
    תלת אופן מתקפל מומלץ ואיכותי לבן שנה בתקציב של עד 500 שח יש חיה כזו? מחפשת משהו קליל נוח ואיכותי. ראיתי המון המלצות שלך על הסמארט סטרייק ויש את הדגמי סווינג שלהם בטווח מחירים שחיפשתי אבל המלצת על דגמים אחרים אז מתלבטת כל מה כדאי לי ללכת.
    תודה.

הוספת תגובה

• מתלבטת בין 3 דגמים עיקריים כרגע

רותם אוטניק
    14/06/2023

על מה הכי היית ממליץ לי ללכת? דגם שיק/ סווינג דלוקס/ בוטיק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הדגמים שרשמת אינם מתקפלים

קובי סופר
    14/06/2023

שלום רותם,

כל הדגמים שרשמת אינם מתקפלים. מדובר בדגמים מדורות קודמים של המותג. אין הבדל גדול בינהם. ההבדלים הם בידית ובאבזור אבל בשורה התחתונה כולם יעשו עבודה זהה.

דגמי הSTR הם החדישים יותר ויש את STR3 שטיפה חורג מהתקציב. גם בדגמי הSTR השונים ההבדלים העיקריים הם האבזור. לדעתי הSTR3 עדיף על שלושת הדגמים שרשמת אם עניין הקיפול הכרחי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה ראשונה לזוג גבוהים וחסכוניים ;)
    ליה
    12/06/2023

שלום
    מחפשת עגלה (כולל אמבטיה וטיולון) לגיל לידה ולטווח רחוק. לא ממש מתעניינת במותגים יוקרתיים כאלו ואחרים, התקציב יחסית דל … רק חשוב לי שהשלדה תצליח להכנס לתא מטען קטן יחסית, שתהיה נוחה לקיפול ולא כבדה מדי וגם שהידית תוכל להתכוונן (אנחנו גבוהים).
    תודה רבה מראש 🙏

הוספת תגובה

• עגלה אייביסי דיזיין סלסה

קובי סופר
    12/06/2023

שלום ליה,

אייביסי דיזיין סלסה. לדעתי מושלמת לדרישות שלכם.
    ראשית המחיר שלה סביב ה-2000 ש"ח כולל אמבטיה ואפילו תיק.
    שנית, היא תוכננה מראש להורים גבוהים.
    יש ידית מתארכת, אין לה סרן בין הגלגלים האחוריים מכיוון שהורים גבוהים לעיתים קרובות נתקלים בסרן עם הרגליים שלהם. היא גבוהה גם באמבטיה וגם בטיולון. היא ענקית לתינוק מתוך מחשבה שאם להורה יש גנים טובים אז גם לתינוק יהיו כאלו.

החיסרון שהיא קיימת רק בצבע אחד אז אם מוכנים להתפשר עליו לדעתי מרווחים בגדול.

אופציות נופסות הן ספורטליין סיילו XL. יש את הפרו שהיא גבוהה יותר אבל הXL יותר קלה במשקל ואין הבדלים גדולים בין העגלות. בשל כך אני נוטה להמליץ יותר על הXL.
    אפשר גם לבדוק את בייבי בוס טייגר שלנו, הכי נמוכה מכלל העגלות שציינתי ויותר יקרה. מצד שני הידית מתארכת מאוד גבוה ומה שנמוך יותר הם האמבטיה והטיולון. היא קלה משמעותית משאר הדגמים שציינתי, בשל כך היא הכי נוחה לניוד בעיר. היא גם הכי יקרה מכלל הדגמים שציינתי אבל עדיין לדעתי יכולה להיות טובה לכם כי היא מנצחת בזכות המשקל ויכולת הניוד שלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על המענה!

ליה
    14/06/2023

מעריכה מאוד את ההמלצות , אגב, הבובקט גם יכולה להתאים או שלא בהכרח לגבוהים? (1.78 שנינו)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבובקט תתאים לגבוהים

קובי סופר
    15/06/2023

שלום ליה,

הבובקט תתאים לגבוהים.
    מה שכן, צריך לקחת בחשבון שהיתרון של עגלות כמו סלסה לגבוהים הוא אמבטיה וטיולון שיושבים גבוה מאוד. זה אומר שפחות צריך להתכופף בהכנסת התינוק לאמבטיה. בשלב הטיולון זה אומר שצריך להתכופף בכל פעם שצריך לחגור את התינוק (זה פחות קריטי בהכנסה כי הילדים כבר יותר גדולים, בהמשך הם גם עולים ויורדים לבד).
    אני ממליץ להתנסות בחנות בכאילו להכניס/להוציא תינוק לאמבטיה וטיולון + לפתוח/לסגור רצועות. ככה תוכלו להבין את ההבדלים ואם זה קריטי לכם או לא.

לבובקט יש ידית טלסקופית שמתארכת לגובה מאוד גבוה ולכן אין בעיה לגבוהים. גם אנשים מעל 1.80 ואפילו 1.90 לא יתקשו לעבוד איתה.
    כפי שציינתי יש גם דגם טייגר שהוא יותר גבוה מהבובקט ב2 ס"מ. גם בידית וגם באמבטיה/טיולון.
    הטייגר אמנם יותר יקרה אבל יש צבע אחד שנמכר בזול כמו במחיר של הבובקט.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על עגלה יציבה ובטיחותית
    נטע
    11/06/2023

היי קובי,
    נשמח לעזרה שלך בבחירת עגלה. אנחנו גרים בגבעתיים וכל המדרכות פה מאוד(!) משובשות וצרות, ככה שממש חשוב לנו עגלה עם מקסימום בולמי זעזועים ושיכוך של כל הבאמפים. צריך הרבה פעמים לרדת לכביש ולחזור למדרכה, ולכן גם זה שיקול. בין הנוחות שלנו לבטיחות והנוחות של התינוק אין לנו ספק שהוא בא קודם.
    אין לנו מעלית לכן העגלה תצטרך לחזור לאוטו או שנשאיר אותה קשורה בשרשרת בחדר מדרגות בכניסה לבניין. בכל מקרה קלות קיפול היא פקטור, וגם יכולת התמרון בפניות.
    שנינו בגובה ממוצע (1.57, 1.74), אז ידית טלסקופית פחות קריטי.
    נשמח להכוונה איזה דגמים כדאי לבדוק, נניח כרגע את שיקולי התקציב בצד כי ברור לנו שיש פה רשימת דרישות לא קטנה ;)

הוספת תגובה

• מכל מה שתיארת ידית טלסקופית היא מאוד קריטית

קובי סופר
    12/06/2023

שלום נטע,

מכל מה שתיארת ידית טלסקופית היא מאוד קריטית לדעתי.
    ראשית הבדלי גובה מצריכים הבדלי גובה בידית וזה מה שידית טלסקופית עושה.
    שנית, ציינת שתעלו ותרדו הרבה פעמיים ממדרכה, אני ממליץ תמיד לשים משקל של תינוק בכל עגלה רלוונטי שאתם שוקלים לרכוש, לעלות ולרדת מדרכה גבוהה. ברגע שתעשו זאת עם ידית טלסקופית ובעגלה ללא ידית טלסקופית תבינו עד כמה ההבדל גדול וכמה קל זה עם ידית טלסקופית לעומת כמה מאמץ צריך להשקיע כשאין כזו.

אני ממליץ לבדוק את הבייבי בוס בובקט שלנו, לדעתי מעולה לדרישות. היא קלה מאוד, הקיפול נוח, היא נוחה לניוד, רוחב השלדה צר שזה יתרון עצום במקומות צרים וצפופים. מצד שני האמבטיה והטיולון מרווחים מאוד ביחס לעגלות דומות. המחיר סביר ויש 5 שנות אחריות. כל הבדים יורדים לכביסה.
    החיסרון הגדול שהיא לא נפוצה בהרבה חנויות אבל, באזור שלכם דווקא כן. יש בבייבי סטאר ב"ב או גולד בייבי ב"ב.

אפשר לבדוק את בוגבו בי אבל המחיר יקר בהרבה ואני לא חושב שמקבלים מוצר טוב יותר אפילו להפך, יש המון דברים בהם הבובקט מתעלה על הבי.
    יש את הדרגון פליי החדשה של בוגבו שהיא סוג של מחליפה לבי, שיפרו לא מעט דברים אבל, היא יקרה מאוד, היא חדשה כך שאי אפשר לדעת מה טיבה. אני עוד לא בחנתי פיזית אז קשה לי להמליץ. מפידבק שקיבלתי מחו"ל, המושב שלה יחסית קטן שזה לדעתי חיסרון בחורף עם לבוש עבה.

באזור מחיר הבייבי בוס יש את הפולד של ספורטליין, טיפה יותר כבדה מהבייבי בוס, יש ידית טלסקופית, יחסית צרה, הניוד איתה טוב אבל לדעתי פחות מהבייבי בוס. החיסרון הגדול שלה לדעתי הוא הקיפול, די מסורבל ומצריך תרגול. דגמי הסיילו שלהם עם קיפול הרבה יותר נוח לדעתי אבל, הם גם כבדים מאוד (באזורים של 12 ק"ג). וגם רחבים. לדעתי הם עדיפים על הפולד אבל הפולד יותר מתאימה לדרישות שלכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה מביניהן הכי מתאימה למדרכות שבורות?

נטע
    15/06/2023

עגלה שמתאימה למרכזי הערים באירופה, שהריצוף זה בגדר המלצה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה שזה מתנגש עם המשקל

קובי סופר
    15/06/2023

שלום נטע,

יש לא מעט עגלות שיתאימו למדרכות שבורות.
    הבעיה שזה מתנגש עם המשקל. מדובר בעגלות עם גלגלים גדולים ומערכת קפיצים טובה ואלו דברים שמעלים משמעותית את משקל המוצר. בנוסף יוצרים קיפול יותר מסורבל וגדול.

מבחינת עגלות קלות בעלות יכולת ניוד מופלאה ביחס לגודלן, הבובקט שציינתי ואם רוצים איכות ניוד עוד יותר טובה, דגם הטייגר יתן זאת עם עליה קלה של חצי ק"ג במשקל (עדיין יותר כל מכלל העגלות שציינתי!). שתיהן בעלות יכולת ניוד שלא נופולת משמעותית מהעגלות הגדולות. יש לי לקוחות עם טייגר שגרים בקנדה והם עובדים איתה גם בשלג כבד והיא מתניידת ללא שום בעיה. גם בארץ מושבים ללא מדרכות או מדרכות שבורות, ירושלים עיר עתיקה וכו' היא מתניידת בקלות מדהימה.
    עם זאת, ככל שהגלגל גדל והקפיצים גדלים כך איכות הניוד ובלימת הזעזועים משתפרים.

דרגון פליי שציינתי גם אמורה לענות על זה אך עדיין לא בחנתי פיזית אז עדיין מאוד קשה לי לענות על טיבה, יכולת הניוד וכו'. מה גם שהיא עולה כמעט כפליים מהבייבי בוס.
    הפלוס אבל, אם מתכננים לעבור לאירופה, השירות הוא בינלאומי מה שאין בבייבי בוס או ספורטליין שציינתי.

אופציות נוספות הן עגלות גדולות עם גלגלים גדולים כמו בוגבו פוקס, אייביסי דיזיין סלסה, אפפה בייבי ויסטה, סייבקס פריאם.
    כולן מאוד מסורבלות אבל יכולת הניוד שלהן מעולה לא רק במדרכות שבורות גם בהרבה מעבר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות מסתובב לרכב
    BB
    10/06/2023

הי קובי,
    ראיתי את המלצותיך על הכסא של צ'יקו וממש רגע לפני שרכשתי אותו ראינו אצל חברים כסא של חברת Besafe שמסתובב 360 ונראה שממש מקל על התהליך של הכנסת והוצאת התינוק מהרכב.
    מה דעתך על כסאות מסתובבים 360 והאם יש לך המלצה על כסא מסתובב מדגם ספציפי ?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות מסתובב לרכב

הוספת תגובה

• נכון כיסא מסתובב מקל על תהליך הכנסת התינוק

קובי סופר
    11/06/2023

שלום,

נכון כיסא מסתובב מקל על תהליך הכנסת התינוק.
    אבל האם זה הדבר הכי חשוב בבואנו לרכוש כיסא בטיחות? או הבטיחות?

כשאני ממליץ על כיסא בטיחות הדבר הראשון שעומד לנגד עניי זו הבטיחות! נוחות זה בונוס.
    זה לא שבי סייף גרוע, הוא כיסא טוב אבל, צ'יקו או ברייטקס קליקטייט מקבלים דירוגי בטיחות יותר טובים. קצת קשה להשוות מכיוון שבי סייף נמכר באירופה ומקבל מבחנים השוואתיים באירופה בעוד השניים האחרים בארה"ב.
    עדיין אני חושב שהאמריקאים עושים זאת טוב יותר, מעבר למבדקים היצרנים פשוט עושים הרבה מעבר למתבקש, הם יותר פחודים מתביעות שיגרמו להם לפשיטות רגל ולכן מחמירים עם עצמם.

בסופו של יום אני מכיר נתונים מהשטח, תאונות שקרו בהם היו מעורבים כיסאות בטיחות שונים. גם בצ'יקו וגם בברייטקס ההגנה על התינוקות הייתה מושלמת גם בתאונות קשות. לכן זו נכון להיום ההמלצה שלי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון מומלץ לטיולים בטבע
    מור
    10/06/2023

היי קובי,

נשמח לעזרתך במציאת טיולון תואם צרכינו.

ילדה שלישית, משפחה שמרבה לטייל בטבע. בעיקר אני לבד עם שלושת הילדים. מחפשת טיולון מגיל לידה שיהיה נוח לתפעול וגם נוחות מרבית לתינוקת.

דרישות -
    עמידות בתנאי שטח משתנים: אדמה, אבנים, חול ים, עשבייה.
    גגון עם כיסוי מרבי
    מצב שכיבה נוח לילדה , גב מרופד, בולם זעזועים
    יכולת תמרון גבוה ביד אחת
    אפשרות קיפול נוחה ומהירה, ללא פירוק (לא משנה כל כך אופן הקיפול)

יש חיה כזו?
    מקלראן זכורה לי לטובה כשניסיתי אותה אצל חברה (לפני מס שנים) אבל בהסתכלות באינטרנט בדגם אטום הגלגלים נראים קטנים ולא עמידים כל כך .

תודה רבה,
    מור.

הוספת תגובה

• אני ממליץ לרכוש עגלה

קובי סופר
    11/06/2023

שלום מור,

אני ממליץ לרכוש עגלה.
    עגלות יותר מרווחות, עם גלגלים יותר גדולים ואיכותיים וכך גם הקפיצים. בנוסף, לעגלות יש טיולון דו כיווני. לדעתי זה משהו שאסור לוותר עליו. עד גיל שנה+ יש יתרונות רבים לכך שהתינוקות מול ההורים.

מקלארן הישנות היו מעולות בעיקר הטכנו XT. לצערנו עקב ביקוש נמוך מאוד הם לא משווקים או לא מיוצרים עוד.
    האטום מודרני סטייל יויו, זו הדרישה העולמית כיום וזה מה שהיצרנים עושים. לדעתי הטיולונים של פעם כמו מלקארן היו הרבה יותר טובים ובריאים לתינוקות אבל זו הדרישה כיום. טיולון קל יותר, קטן יותר בקיפול ועם ידית אחת וזה מה שהיצרנים עושים.

רוב הטיולונים לא בנויים לניוד בדרך קשה. סייבקס ביזי החדש יכול לתת איזשהו מענה כי יש לו גלגלים גדולים וקפיצים גדולים. בנוסף יש שכיבה מלאה כך שלדעתי הוא הכי קרוב לענות לדרישות. גם הוייפר טוב אבל עם גלגלים קטנים יותר וקפיצים פשוטים בהרבה כך שהוא בעיקר עירוני.

אם ללכת על עגלה (המחיר יהיה פי 2 עד 3 יותר גבוה). אז לדעתי הבייבי בוס טייגר שלנו מושלמת לכל הדרישות וכמובן הרווח הוא באמבטיה וגם טיולון דו כיווני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה