פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• טיולון עם קיפול אוטומטי
    בתאל
    09/06/2023

היי קובי, ראשית תודה על כל העזרה שלך!

אשמח להמלצה לטיולון טוב קל משקל עם קיפול אוטומטי. כיום יש לי יויו והקיפול אינו נוח לי.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיולון עם קיפול אוטומטי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היויו דווקא עונה טוב לדרישות

קובי סופר
    09/06/2023

שלום בתאל,

היויו דווקא עונה טוב לדרישות. הוא אחד הקלים ובעל הקיפול הכי קטן. את הקיפול יש לתרגל הוא לא מסובך כשלומדים.

הטיולונים המומלצים מלבד היויו לדעתי הם:

פג סלפי, קל, נוח לקיפול, מרווח. טיפה יקר.

סילבר קרוס ווינג, יותר כבד מהיויו אבל עם שכיבה מלאה, הקיפול יותר נוח, יש מדרך מתכוונן וגגון יותר גדול מהיויו.

יש את אינפנטי מון שיש לו את הקיפול הכי קל. הוא יחסית כבד. בגודל דומה ליויו לאחר הקיפול (בתנאי שמוציאים את המעקה).
    יותר נוח לשנות בו מצבים. יש שכיבה מלאה. יכולת הניוד שלו פחות טובה ביחס ליויו.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון ביבה טאי טאי
    לילך
    09/06/2023

שלום,

מחפשת טיולון לבת שנה, ילדה ארוכה וגדולה יחסית
    האם הטאי טאי מתאים לעד 22 קילו או שהוא עד 15 קילו איך שרשום בכל מקום.
    הדגם אני מבינה כבר מ2018 אם לא לפני, האם הוא רלוונטי וטוב בכלל בזמנים אלו?

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון ביבה טאי טאי

הוספת תגובה

• טאיטאי הם עד 15 ק"ג

קובי סופר
    09/06/2023

שלום לילך,

טאיטאי הם עד 15 ק"ג. מכיוון שהם מיושנים הם נבדקו בתקינה הישנה שבדקה עד 15 ק"ג.
    אם יש אפשרות להביא מארה"ב יש את ולקו בייבי סנאפ שזה מוצר זהה לטאיטאי רק מתקדם יותר גם בנתוני המשקל.
    יש גם דגם טרנד שזה סנאפ משופר עם בדים יותר איכותיים ועוד כמה שדרוגים קטנים.

הטאיטאי לדעתי דגם מאוד מוצלח. נוח לניוד, רחב מאוד ועם גגון מעולה. החיסרון המרכזי הוא קיפול גדול ומוצר טיפה רחב כי מדובר יותר בעגלה מאשר טיולון.
    מי שחשובים לו נוחות הניוד ונוחות התינוק, הטאיטאי מושלם למטרה רק לקחת בחשבון שזה על חשבון נוחות ההורה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון ביבה טאי טאי

לילך
    09/06/2023

אז בפועל אין טעם לרכוש את הטאי טאי אם הילדה כבר ממש קרובה ל15 קילו אני מבינה?
    אין באפשרותי לצערי להביא עגלה מארהב. כבר התייאשתי מחיפושים אחר עגלה שתענה על הדרישות.
    הורים גבוהים, תינוקת גבוהה וגדולה, שגם יהיה נוח לניוד כמובן עם שכיבה מלאה וארוכה. לצערי רוב העגלות מגיעות עד 80-81 סמ וזה אומר שתוך כמה חודשים כבר הרגליים שלה ממש יהיו באוויר.
    היחיד שראיתי שהוא גם גבוה, גם ארוך זה דגם הטורנדו 2 של איה בייבי. למרות שהוא נורא כבד לפי הפרמטרים. מה דעתך עליו?

תודה על המענה המהיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון ביבה טאי טאי

לילך
    09/06/2023

עגלה = הכוונה לטיולון כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טורנדו זו עגלה פול סייז

קובי סופר
    11/06/2023

שלום לילך,

טורנדו זו עגלה פול סייז. רחוקה מההגדרה של טיולון. כבדה, ענקית בקיפול, מסורבלת לקיפול.
    כל טיולון ממוצע יהיה כמחצית ממשקלה, מחצית מגודלה לאחר הקיפול.
    צריך להפריד, אלו 2 דברים שונים לחלוטין.

לגבי טאיטאי, ממליץ לבדוק בחנויות, יתכן והגודל יהיה מתאים.
    יש גם את בייבי ג'וגר סיטי מיני 2 או GT2 אם זמין. דומים לביבה אבל בתקינה החדשה כך שזו גם אופציה לא רעה. הקיפול נוח אבל כל הבד חשוף כלפי חוץ. זה החיסרון המרכזי של הג'וגר אבל מעבר לזה יכול להתאים. ניתן לראות ברשת עגליס, הם היבואן.

אפשר לבדוק את סייבקס ביזי החדש, יש לו שכיבה מלאה. מתאים עד 22 ק"ג. צריך לבדוק פיזית שהוא מתאים לכם.

אם תצליחו למצוא מלקארן טכנו, לדעתי הדגם הזה מעולה מבחינת גודל ושכיבה. החיסרון שהניוד איתו בעייתי לדרך משובשת מאוד. לעיר וקצת מעבר הוא מושלם ונוח לניוד אבל עם 2 ידיות, זה אומר שצריך 2 ידיים לנייד. בדרך קשה אפשר לגרור אותו על 2 גלגלים אחוריים והוא יתמודד.
    הקיפול טיפה ארוך אבל עדיין כמעט חצי מהגודל של טורנדו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מושב בטיחות Graco slimfit 3 LX
    אורן
    07/06/2023

הלכתי לחנות לקנות מושב בטיחות צ'יקו נטפיקס מקס.
    המוכר המליץ במקום זה על המושב ביטחות שבכותרת.
    יש לי רכב קטן (קיה פיקנטו) והוא אמר שזה יותר מתאים לרכבים קטנים.
    איך המושב הזה מבחינת בטיחות? האם מומלץ?

לקביעת תור
    סגירה
    מושב בטיחות Graco slimfit 3 LX

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה הקודמת

אורן
    07/06/2023

אם אני בכל זאת הולך על הצ'יקו נטפקיס. האם עדיף הרגיל או המקס? האם המקס תופס יותר מקום באוטו? האם הוא יגביל יותר את היכולת של הנוסע במושב הקידמי לקחת את המושב שלו אחורה? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל מומלץ בחיבור עם חגורה (ללא איזופיקס)

אורן
    08/06/2023

אחרי שמדדתי כמה כיסאות בטיחות ברכב, המסקנה היא שלא ניתן למקם כיסא בטיחות נגד כיוון הנסיעה באופן שיאפשר לנהג+נוסע לשבת מקדימה בקיה פיקנטו :-(
    אז נראה שהפתרון היחיד כרגע זה סלקל.
    לפי ספר הרכב, האיזופיקס לא מתאים למשקלי ניובורן.

אז איזה דגמים של סלקל הכי בטיחותיים ומומלצים כאשר לא משתמשים בבסיס אלא בחיבור עם חגורה בלבד?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני תמיד ממליץ לא להקשיב לאנשי מכירות

קובי סופר
    08/06/2023

שלום אורן,

אני תמיד ממליץ לא להקשיב לאנשי מכירות. יש להם אינטרס למכור מה שטוב להם לעסק, לבונוס, דילול מלאי וכו' ולא תמיד זה מה שטוב ונכון לכם.
    צ'יקו נקסטפיט מקבל דירוג בטיחותי עדיף על הסלים פיט.
    לדעתי בבואנו לרכוש כיסא ביטחות הדבר הכי חשוב בו הוא הבטיחות.
    נכון שיש רכב קטן, זה לא אומר שצריך להתפשר.
    המקס מבחינת רוחב לא שונה מהגרסא הרגילה. הוא כן ארוך יותר באזור הרגליים מה שאומר שצריך להרחיק את המושב הקדמי נוסע//נהג עוד יותר אם כי לא בהרבה.
    היתרון היחידי שלו על הגרסא הרגילה הוא שאם רוצים שהתינוק יהיה נגד כיוון הנסיעה עד גיל מאוחר, לתינוק יהיה יותר נוח והרגליים לא יתקעו בגב מושב הרכב. התקנה נגד הכיוון עד גיל שנתיים ויש כאלו שממשיכים עד 4 שנים הרבה יותר בטוחה לתינוקות/ילדים. לכן זה היתרון היחידי אבל החשוב.
    אפשר לרכוש נקסטפיט ולהתקין בפיקנטו גם את המקס, את המושב יש להזיז מעט קדימה, את הכיסא משכיבים עד זווית שהוא פחות בולט ונוח לתינוק. לאחר מכן אפשר להזיז במעט את כיסא הנוסע אחורה שיהיה צמוד לכיסא, זה אפילו מגביר את הבטיחות.

לגבי סלקל ללא בסיס, יש לא מעט דגמים בטוחים אבל יש חיסרון ענק, גם אם אמליץ על הסלקל הטוב ביותר, אם תתקינו לא נכון אז כל הבטיחות לא שווה כלום.
    במחקר שעשו שרק המציאו את האיזופיקס גילו שמעל ל60% התקינו סלקל/כיסא ללא איזופיקס בצורה שגויה. גם אנשי מקצוע שמוכרים מוצרי תינוקות היו בין הנבדקים וחלק גדול מהם כשל.
    לכן ממליץ או לרכוש כיסא בטיחות כמו הצ'יקו או סלקל עם בסיס, ישנם כאלו שאת הבסיס ניתן להתקין עם חגורה. צ'יקו קייפיט לדעתי האופציה הכי טובה ובטוחה אך הוא לא מתחבר לאף עגלה. אם רוצים לחבר לעגלה מסויימת אז סייבקס אטון 5 עם בסיס רגיל יכול להיות אופציה טובה אך הוא יקר מאוד עם בסיס.

בכל מקרה נראה לי מוזר שאיזופיקס לא מתאים לניו בורן. המטרה של איזופיקס להתאים מלידה והוא יכול להחזיק עד משקל של 29 ק"ג לילד + הכיסא יחד.
    בכל מקרה, התקנה עם חגורה נחשבת בטוח וחזקה יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה הארוכה והמפורטת

אורן
    08/06/2023

1.קודם כל לא ידעתי שיש סלקלים עם בסיס שמתחברים באמצועת החגורה, אז כבר רק על הנקודה הזו עזרת לי ממש!
    אני רואה שיש 3 דגמים של ציקו: קייפיט, קייפיט 30 ו קייפיט 35, איזה עדיף?

2.מצרף תמונה מספר הרכב של קיה פיקנטו (אוטומטי מודל 2014), אם אני מבין נכון האיזופיקס ברכב הזה מתאים רק לשלב שבו משוב הביטחות הוא עם כיוון הנסיעה. בבקשה תקן אותי אם אני קורא את זה לא נכון!

3.בין ההודעה הראשונה שכתבתי אתמול לתגובה שלך, הייתי היום בחנות וניסיתי בעצמי להתקין את הנטפיקס באוטו ולשבת לפניו. כשאני לוקח את הכיסא אחורה במידה המינימאלית הנדרשת כדי שאוכל לשבת בצורה סבירה (אני בגובה 1.82) זה דוחף את המושב בטיחות בצורה כזו שהצד שלו שלכיוון קדמת הרכב עולה באוויר ומתנתק קצת מהמושב. האם זה מותר? חמור מכך, הבועה של הפלס זזה כך שהקצה שלה חורג מהטווח המותר. מכך הסקתי שאין לי אפשרות להשתמש במושב הזה. האם אני עושה משהו שגוי? (אולי אני מפרש את הסימון לא נכון, וזה בסדר שקצה הבועה חורג כל עוד מרכז הבועה בתוך הטווח?). אפילו אם היא לא היתה חורגת, הבנתי שלניובורן מומלצת תנוחה שוכבת יותר, וכשהבועה בקצה הטווח זו תנוחה של כמעט ישיבה. האם זו לא בעיה בפני עצמה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קייפיט 30

קובי סופר
    09/06/2023

שלום אורן,

1. קייפיט 30, מעולה, רמת הבטיחות הכי גבוהה, הכי נוח לתינוקות לדעתי, הכי נוח לתפעול. ממליץ גם מניסיון אישי.

2. התמונה קטנה ולא נפתחת אז קשה לי לראות. הכי בטוח זה להתקשר ליבואן קיה ולברר מולם.

3. אין ספק שצריך לקדם את המושב קדימה. כן זה אומר להקריב את הנוחות שלנו. אם זה ממש בעייתי עבורך אז אין ברירה אלא לקחת סלקל. אני בדעה שעדיף סלקל בכל מקרה, זה גם יותר נוח לתינוקות, גם אפשר לנייד אותם מהרכב למיטה אם נרדמו בנסיעה מבלי להעיר.
    לדעתי מגיל שנה פחות או יותר (הגיל שהסלקל לא נוח להם), מעבר לכיסא בטיחות עם הפנים קדימה הוא חיסרון גדול, הרבה יותר בטיחותי להם להיות נגד הכיוון. זה לא שיש פתרון קסם, צריך להקריב את הנוחות שלכם.
    הכיסא חייב להיות 100% על המושב, שום חלק לא צריך להיות באוויר.

אם תחליטו על סלקל אז יש לכם פתרון לשנה הקרובה. לאחר מכן אני ממליץ לגשת לחנות טוילנד בכפר סבא או לחפש את: אבי שפיר מתקין כיסאות בטיחות בפייסבוק ולגשת לסניף בייבי סטאר בו הוא נמצא. בשני המקרים ימצאו את הפתרון הכי טוב למושב נגד הכיוון ברמת הבטיחות הכי גבוהה ביחס לנתונתים של הקיה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אורן
    09/06/2023

1.אקנה את הקייפיט 30, תודה!
    דרך אגב, בעמוד המוצר באמזון כתוב שהוא כן מתחבר לעגלה וטיולון של ציקו:
    COMPATIBLE WITH CHICCO STROLLERS – Infant car seat clicks securely into the stay-in-car base and compatible Chicco strollers for a convenient car seat and stroller combo

2.אנסה לברר עם היבואן. אם מעניין אותך בכל זאת לראות גם בעצמך, אז שתדע שניתן להוריד את התמונה מהאתר אם לוחצים עליה עם הלחצן הימני ואז "שמור תמונה" (save image as), ואז במחשב ניתן לעשות זום כמה שרוצים, התמונה עצמה ברזולוציה גבוהה וברורה.

שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אורן
    09/06/2023

אקנה את הציקו הקייפיט 30. דרך אגב, בעמוד המוצר באמזון כתוב שהוא כן מתחבר לעגלה וטיולון של ציקו.
    אנסה לבדוק עם היבואן, אבל לידע כללי, ניתן ללחוץ על התמונה עם המקש הימני של העכבר ולשמור אותה למחשב, ואז לעשות זום כמה שרוצים.
    שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן צ'יקו מתחבר רק לצ'יקו

קובי סופר
    11/06/2023

שלום אורן,

אכן צ'יקו מתחבר רק לצ'יקו. זה ברור אבל העגלות שלהם לא הכי מוצלחות. מה גם שהחיבור הוא לדגמים האמריקאים בלבד שלא נראה לי שנמכרים בארץ ולחלק מהאירופאים.
    כלומר, לא הייתי רוכש עגלה כדי להתאים את הסלקל אליה.
    הסלקל של צ'יקו נהדר! פשוט לוותר על חיבור לעגלה, יש עגלות הרבה יותר מוצלחות בשוק לדעתי מהעגלות של צ'יקו.

לגבי התמונה, ידוע. אין לי את הזמן להוריד, לעשות זומים וכו'.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין אינגליזינה אלקטה לבין בוגבו
    הילה
    07/06/2023

היי,
    אני מתלבטת איזו עגלה לקנות (הריון ראשון).
    שתי העגלות שהכי משכו את תשומת לבי היו האינגליזינה אלקטה והבוגבו (לא סגורה לגבי הדגם).
    אשמח לשמוע המלצות או חוות דעת בנוגע לשני הדגמים.
    המחיר לא כל כך פונקציה מבחינתי כרגע. אשמח לתשובה בבקשה ולהשוואה.

הוספת תגובה

• חייב לדעת דגם

קובי סופר
    08/06/2023

שלום הילה,

חייב לדעת דגם. הבי שונה מהפוקס שמיים וארץ כך שאי אפשר להשוות.
    בכל מקרה, אני חושב שהאלקטה לא עגלה מוצלחת. למעט אמבטיה מעולה השלדה לדעתי לא נוחה לניוד, אין ידית מתארכת מה שיוצר חיסרון להורה גבוה. בנוסף אם יש משקל של תינוק בתוכה כל עליה וירידה ממדרכה גבוהה תהיה קשה ותצריך מאמץ רב. כמוכן אם תרצו לחבר טרמפיסט בהמשך, האח הגדול יאלץ לעמוד בצד החיצוני של הידית מה שירחיק אתכם מאוד מהידית.
    החיסרון הכי גדול הוא כאשר הטיולון פונה לכיוון הנסיעה (ממליץ לחברו כך בחנות ולהשכיבו) במצב שוכב, הגב חוצה את קו ידית האחיזה באופן גס. זה גם לא נוח למי שדוחף את העגלה כי המושב נמצא באזור הברכיים שלו. בנוסף לא יאפשר לתלות כלום על ידית האחיזה לא תיק או שקיות וכו'.

ההמלצה שלי תמיד לגשת לחנויות, לקבל הדרכה מלאה איך לתפעל ולקפל את המוצרים. לאחר מכן לבקש להיות לבד ללא אנשי מכירות לצידכם.
    לאחר מכן לשים משקל של 12 ק"ג בעגלות הרלוונטיות. לטייל איתן בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. לאחר מכן לתפעל את העגלות: לפרק ולהרכיב אמבטיה, לחבר את הטיולון, לשנות מצבים, ללכת עם העגלות כאשר הטיולון בפוזיצה שונה (כדי להבין עד כמה יש חיסרון באינגלזינה לדעתי). לאחר מכן לנסות לקפל יחד עם הטיולון פעם שהוא פונה אליכם ופעם לכיוון הנסיעה. להרים את העגלות במצב מקופל יחד עם הטיולון כדי להרגיש את המשקל האמיתי. לבדוק ברכב איך נכנס, כמה מקום תופס וכו'.

כך תקבלו החלטה מושכלת של מה נכון לכם. מה היתרונות וחסרונות של כל מוצר וכו'.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון תינוק צ'יקו לייטווי
    יוסי
    06/06/2023

היי
    יש עדיין את הדגם איפשהו?
    היה לנו והיה מעולה...

הוספת תגובה

• כן ברשת עגליס

קובי סופר
    07/06/2023

שלום יוסי,

כן ברשת עגליס, הם היבואן שלו. מניח שיש בעוד חנויות כמוכן, כל חנות שמוכרת מוצרי צ'יקו תוכל להזמין לכם.
    הוא לא מבוקש או פופלארי כמו בעבר ולכן לא נפוץ בחנויות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון מומלץ לפעוט גדול
    יאנה
    05/06/2023

היי, מחפשת טיולון מומלץ לגיל שנה והלאה שמתאים ל22 קג. חשוב הטיולון יהיה עם גלגלים טובים ויציבים שהאורך שלו )איפה שהפעוט שוכב) יהיה לפחות 85 סמ אם קיים דבר כזה.
    הבת שלי בת שנה ו77 סמ ושוקלת 13 קילו. חייב שיהיה נוח ומרווח ועם גגון גדול, עם מנגנון מכני למשענת.
    התקציב עד 1000

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון מומלץ לפעוט גדול

הוספת תגובה

• כל הטיולונים בתקינה החדשה הם עד 22 ק"ג

קובי סופר
    06/06/2023

שלום יאנה,

כל הטיולונים בתקינה החדשה הם עד 22 ק"ג. אגב, גם בעבר חלק גדול היה עד 22 פשוט מכון התקנים בדק ואישר רק עד 15 ק"ג.

אפשר לבדוק את סייבקס ביזי החדש או הקודם איזי S פלוס.
    בשני המקרים שינוי המצבים עם שרוך! אבל הם מאוד חזקים, נוחים לניוד ועם גלגלים גדולים שיכולים להחזיק כמו שצריך משקלים גדולים. הם די ארוכים והביזי החדש גם יחסית רחב.

אם מוכנים ללכת לכיוון של פעם, טיולון מקלארן טכנו לדעתי מושלם לילדים גדולים. יש לו שכיבה מלאה, שינוי מצבים מכני, הגב מאוד ארוך. הוא נוח מאוד לניוד אבל עם 2 ידיות ולכן צריך 2 ידיים. לצערי בישראל ובכל העולם כולם עוברים לטיולונים עם ידית אחת וקיפול קטן ומקלארן די נמחקו מהמפה.
    יהיה מאוד קשה למצוא אותו זמין בחנויות אבל לדעתי מי שחושב נוחות לתינוק, זה טיולון מושלם למשימה.
    מבחינת חוזק ואמינות זה סוס עבודה שנדיר שיש לו תקלות או הבעיות הכל בזכות המבנה הבסיסי. אם הוא זמין זה רק בחניות במגזר החרדי אבל תקופה שהוא לא משווק בארץ.

אפשר גם לבדוק את ביבה טאיטאי, שינוי המצבים עם שרוך אבל זה פטנט מיוחד שמאפשר לשנות ביד אחת כך שזה מנגנון נוח מאוד.
    הוא אושר עד 15 ק"ג מכיוון שהוא בתקינה הישנה אבל הוא הרבה יותר רחב מכל הטיולונים בשוק. חזק, נוח לניוד. החיסרון שהקיפול שלו גדול ביחס לטיולון אבל לדעתי גם הוא מעולה לדרישות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה וכיסה בטיחות לתינוק
    Tali Golubev
    05/06/2023

קובי קודם כל תודה רבה שעשיתה לנו סדר!!
    הלכנו לחנות ואהבנו מאוד את עגלת ציקו מוסה-אבל היא מאוד מאוד יקרה, ועגלת ABC שהיא נותרה רק בשחור וזה בעייתי מאוד לקיץ בישראל ואנחנו מטיילים הרבה מאוד בחוץ.

לכן יש בחירה בין עגלת ספורטליין XL לאינגליזינה אפטיקה.
    XL נראתה מאוד יציבה לאומת כל העגלות האחרות סיבוב הגלגלים מושלם.
    הבנתי שהיא יותר כבדה מהאפטיקה.
    אם יש לך הצעה לגביי עוד עגלה מחברת ספורטליין שקדאי לבחון .
    חשוב לנו אמבטיה גדולה וטיולון גדול ושתהיה קלה כמובן כמה שניתן.אנחנו גרים בעיר אין לנו בעיה עם דרך קורקר.

לגבי כיסא בטיחות מגיל לידה יש את הציקו נקספיט.
    אהבנו גם את הברייטקס ONEFORLIFE שיש לו כמה מצבים מגיל לידה. הוא נראה מאוד איכותי.
    לנקספיט הריפוד נראנ פחות שכבות ולכן נראה שמגיל לידה הוא לא "יקבע" כמו האוון פור לייפ.

תודה רבה לך מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    עגלה וכיסה בטיחות לתינוק

הוספת תגובה

• לדעתי הXL הוא הדגם הכי מוצלח של ספורטליין

קובי סופר
    05/06/2023

שלום טלי,

לדעתי הXL הוא הדגם הכי מוצלח של ספורטליין.
    שאר הדגמים יותר כבדים ולא נותנים הרבה עבור תוספת המשקל או המחיר. וזה לא שהXL קלה!
    יש סיילו אחת יותר קלה מהXL אבל עם גלגלים יותר קטנים ופשוטים ולכן לדעתי פחות תתאים לדרישות.
    דגם הפולד שלהם לדעתי לא יתאים לדרישות כי הוא פחות נוח לניוד מדגמי הסיילו.

בין XL לאפטיקה אין הבדל גדול במשקל. האפטיקה קלה במעט.
    שתיהן נוחות לניוד, נוחות לקיפול. האפטיקה מציעה אמבטיה וטיולון מעט יותר מרווחים. הגגונים של הספורטליין במיוחד בטיולון יותר מוצלחים. בסך הכל אני ממליץ להתנסות איתן פיזית בחנות. לשים משקל של 12 ק"ג לפחות, לנייד אותן בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. לנסות לתפעל את החלקים השונים, לקפל יחד עם הטיולון פעם שהוא פונה אליכם ופעם לכיוון הנסיעה. לנסות להרים במצב מקופל. לבדוק ברכב.

את כל אלו אני ממליץ לעשות לבד! ללא אנשי מכירות לצידכם. כמובן לקבל הדרכה מלא איך לעשות הכל לבד ואז להתנסות לבד.
    כך תקבלו החלטה של מה נכון לכם מבין השתיים.

הייתי ממליץ גם לבדוק את דגם הטייגר שלנו שמשמעותית יותר קל במשקל משתיהן ומציע יכולת ניוד יותר טובה לדעתי (בעיקר בשל המשקל היותר קל). החיסרון שהוא לא נפוץ בהרבה חנויות.
    הקיפול דומה לסיילו, הגגונים יותר גדולים מהסיילו וכל הבדים יורדים לכביסה.

לגבי הכיסא.
    הוואן פור לייף משולב בוסטר והוא ענקי. לדעתי לא יהיה נוח לתינוק לאחר לידה לשהות בו. כמוכן בטיחותית, הוא קיבל דירוגים יותר נמוכים מצ'יקו וגם מדגמי ברייטקס מרתון או בלווארד שעליהם הייתי ממליץ יותר (עוד בונוס, הם יותר זולים).
    לדעתי זה גימיק שכיסא משרת מלידה עד בוסטר (גיל 12 שנים). אין מוצר שיכול להיות מתאים להבדלי הגודל בין הגלאים. פיזית הוא מתאים זה כן אבל בנוחות, לדעתי פחות.
    סלקל יהיה הרבה יותר נוח לתינוק!
    כיסא בטיחות יהיה הרבה יותר נוח לתינק מגיל שנה עד גיל 4-6 שנים!
    בוסטר יהיה יותר נוח מגיל 4 עד 12 שנים!
    כלומר, אני ממליץ לרכוש בכל שלב את המוצר המתאים והכי בטוח שיש.
    אפשר לדלג על סלקל כי הצ'יקו לדוגמא מצליח להגיע לזווית מאוד קרובה.

עניין השכבות בפנים הוא גם גימיק. די מהר מוציאים את כל השכבות (בין גיל חודש לגיל 3 חודשים) אחרת יהיה להם צפוף ולא נוח עם הרצועות. אז אני ממליץ תמיד לבדוק את הכיסאות ללא הכיסוי הפנימי כי זה מה שקובע וכך יהיה רוב הזמן.
    כמובן שאם רוצים שכבות אז גם ניתן להוסיף אוניברסלי של כמו של בנבת שלדעתי הרבה יותר מוצלח מכל מה שמגיע עם הכיסאות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידות טיולון ספורטליין וייפר
    אורן
    05/06/2023

שלום
    מישהו יודע מה המידות של הטיולון?
    לא רשום בשום מקום...

הוספת תגובה

• אפשר לפנות ליבואן

קובי סופר
    05/06/2023

שלום אורן,

אפשר לפנות ליבואן EGST. דרך האתר או הדפים שלהם ברשתות החברתיות ולברר מולם. כמובן שגם ניתן לגשת לחנות ולקחת מידות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עדיף?

אורן
    05/06/2023

תודה קובי. הם לא יודעים לתת מידות במצב סגור.
    מה עדיף יותר - הספורטליין או טיקטאק פלוס?
    מה היתרונות והחסרונות?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלוי מה מעדיפים

קובי סופר
    05/06/2023

שלום אורן,

תלוי מה מעדיפים:
    הוייפר מציע גגון הרבה יותר גדול, לדעתי הוא יותר נוח לניוד והידית יותר גבוהה במעט.
    מצד שני הטיקטק יותר נוח לקיפול, הוא יותר קטן לאחר קיפול, אם מנתקים לו את המעקה אז הוא עוד יותר מתכווץ ואז אפשר גם לעלות לטיסה (ברוב חברות התעופה).
    שניהם דומים במחיר, די זהים במשקל ולשניהם מערכת שינוי מצבים עם לחצן שלדעתי זה פלוס ענק לשניהם.

אני תמיד ממליץ לגשת לחנות, להושיב את התינוק, לנייד את הטיולונים בחנות ומחוצה לה. לעלות לרדת מדרגה גבוה. להתנסות בקיפול ואז לקבל החלטה מושכלת של מי מהם עדיף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזופיקס - יש צורך?
    ז׳קלין
    04/06/2023

שלום קובי
    יש לנו כיסא בטיחות ברייטקס בולוורד
    בנוסף ארצה לקנות סלקל
    מה המטרה של בסיס איזופיקס לרכב? יש צורך בזה לכיסא בטיחות או לסלקל?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איזופיקס - יש צורך?

הוספת תגובה

• איזופיקס זו שיטת התקנה

קובי סופר
    05/06/2023

שלום זקלין,

איזופיקס זו שיטת התקנה. שיטה שמאפשר התקנה ללא חגורה.
    המטרה היא שההתקנה תהיה קלה ללא טעויות ולשם כך הומצא האיזופיקס. התקנה עם חגורה הייתה בעייתית, קשה ועם המון טעויות אנוש ולכן הומצא האיזופיקס. ברייטקס פתרו את הבעיה הזו עם הקליקטייט ובכך אין חובה באיזופיקס שיש קליקטייט.

לגבי סלקל. כאשר מתקינים ללא בסיס יש מקום לטעויות אנוש בהתקנה ולכן, יש יתרון לבסיס שמונע או מצמצם את אותן טעויות. ברוב המקרים זה לא משפר את הבטיחות אך כפי שציינתי, זה מונע טעויות אנוש בהתקנה.
    במבחני ריסוק בודקים סלקל או כיסא שהותקנו נכון.
    לכן גם אם נרכוש מוצר שקיבל דירוג גבוה ולא נתקין נכון, כל המבחנים לא רלוונטיים והכיסא לא יהיה שווה הרבה.
    לשם כך אני ממליץ לרכוש סלקל עם בסיס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון מומלץ עם גלגלים לא מאוד קטנים
    עדי
    04/06/2023

היי אשמח להמלצה על טילון שיהיה קל יחסית, נוח, גלגלים לא קטנים כמו היויו וכו'

טווח מחיר גמיש.

הוספת תגובה

• גלגלים גדולים שווים משקל כבד יותר

קובי סופר
    05/06/2023

שלום עדי,

גלגלים גדולים שווים משקל כבד יותר. המטרה בטיולונים היא משקל קל וכדי להגיע לכך היצרנים מקצצים בהמון דברים! גלגלים קטנים יותר, קפיצים יותר קטנים, מושב יותר צר וקצר ועוד.
    לכן משקל קל בא על חשבון דברים אחרים ובמשהו צריך להתפשר.

לדעתי סייבקס בריזי החדש הוא פשרה טובה, הוא לא הכי קל אבל לא כבד. עם גלגלים גדולים יחסית, קפיצים גדולים יחסית. יותר זול מיויו אבל יקר יותר מרוב הטיולונים.

אפשר גם לבדוק את ארגו מטרו אם זמין שגם יש לו גלגלים גדולים יחסית.

בנוסף אני ממליץ על סילבר קרוס ווינג 1. אין לו גלגלים גדולים אבל הגלגלים שלו יותר גדולים משל היויו, הוא קל יותר משאר הדגמים שציינתי, קטן והביקורות עליו מעולות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמארט טרייק 3 או 5
    מורלי יהודה
    04/06/2023

הי קובי,
    התייעצתי עמך בעבר לגבי טיולון ועזרת לנו רבות רכשנו את ג'ואי פרסל ואנחנו ממש מרוצים אז תודה גדולה. ברצוני להתייעץ עמך לגבי הסמארט טרייק האם ההבדל בין ה STR3 וה5 הוא משמעותי? איזה מהם נשכב ואיזה מהם מתהפך?
    מבחינת עלויות ה3 יותר זול האם משמעותית שונה?

לקביעת תור
    סגירה
    סמארט טרייק 3 או 5

הוספת תגובה

• הSTR 5 יותר מאובזר

קובי סופר
    05/06/2023

שלום מורלי,

הSTR 5 יותר מאובזר. הגגון יותר גדול, יש מדרך רגליים קדמי, יש מעקה, הוא יותר מרופד, גלגלים יותר איכותיים.
    שניהם מתקפלים ולשניהם מצבי הטייה למושב. שניהם חד כיווניים.
    מכאן זה שיקול שלכם האם כל התוספות שוות את התוספת במחיר. לדעתי כן כי גלגלים איכותיים זה נוחות גם להורה וגם לתינוק (פחות רעידות). גגון יותר גדול זה תמיד מבורך בארץ.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות מגיל לידה
    רביד
    04/06/2023

היי, צריכים לקנות כיסא בטיחות מגיל לידה לרכב משני.
    ברכב העיקרי יש לנו את הצ'יקו נקסט פיט זיפ. רכשנו בעבר את הגרקו סלים פיט (נגנב עם הרכב) שהיה מאוד נוח.
    ראיתי שאתה עדיין ממליץ על הצ'יקו, האם קיימת חלופה מגיל לידה?

לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות מגיל לידה

הוספת תגובה

• הצ'יקו מקבל את הדירוגים הכי גבוהים

קובי סופר
    04/06/2023

שלום רביד,

הצ'יקו מקבל את הדירוגים הכי גבוהים. יחד איתו גם ברייטקס מרתון או בולבארד קליקטייט מקבלים דירוגים די דומים.
    הברייטקסים יותר יקרים מהצ'יקו.
    אלו שלושת הכי מומלצים בטיחותית אם אין שיקול תקציבי. הצ'יקו מציע זווית שכיבה יותר טובה מהברייטקסים ולכן אני נוטה להמליץ עליו מגיל לידה.

אם יש שיקול אז רצוי לציין תקציב ולפי זה אוכל לכוון למומלצים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון מגיל לידה?
    רבקה
    01/06/2023

שלום,
    תודה על האפשרות להתייעץ 😊
    האם יש אפשרות להשתמש בטיולון מגיל לידה במקום אמבטיה?
    אם הטיולון נפתח ל 180 מעלות זה בסדר מבחינה התפתחותית?
    אם כן אשמח שתמליץ לי על דגמים מתאימים, ואם ידוע לך גם על אפשרויות לסגור את הטיולון, כך שיתאים לניו בורן ( סל שמתלבש מלמטה /מגן?)

אני אמורה ללדת בעזרת השם באוגוסט ואנחנו גרים בקומה גבוהה ללא מעלית ככה שמחפשת משהו קל, קומפקטי, נוח לקיפול...

אם לא אשמח להמלצות על עגלות משולבות בדגש על קומפקטיות, קלות משקל ונוחות
    תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון מגיל לידה?

הוספת תגובה

• אין בעיה להשתמש בטיולון מגיל לידה

קובי סופר
    01/06/2023

שלום רבקה,

אין בעיה להשתמש בטיולון מגיל לידה כל עוד הוא אושר על ידי מכון התקנים כמתאים מגיל לידה!
    מה שכן, אין אף טיולון שנשכב ל-180 מעלות. תמיד יש שיפוע. בחלק הוא ממש קטן ובחלק הוא רציני. יש קרובים מאוד אבל באזור ה-175-177 מעלות.
    כמוכן, אני לא ממליץ להשתמש בטיולון חד כיווני לפני גיל שנה. מחקרים מראים שיש יתרונות רבים לכך שהתינוק מול ההורה בעגלה עד גיל שנה+. אי לכך אני פוסל ולא ממליץ על עגלות או טיולונים חד כיווניים. לצערנו הרוב המוחלט של הטיולונים הוא חד כיווני. הדו כיווניים הם מעטים, יקרים ולא תמיד מוצלחים ולכן אני כן נוטה להמליץ על עגלות.

אפשר לבדוק את העגלה החדשה שלנו בייבי בוס פנתרה. החיסרון שהיא נמכרת רק ברשת גולד בייבי.
    היא מגיעה עם אמבטיה ועם טיולון דו כיווני (הטיולון מאושר מגיל לידה אך בשלב זה לא ניתן לרכוש ללא אמבטיה).
    היא שוקלת רק 6.2 ק"ג עם הטיולון.
    יש גם את סייבקס מיילו ששוקלת 5.9 ק"ג אבל בבייבי בוס מקבלים מושב יותר ארוך יצוק מפלסטיק, גגונים יותר גדולים, ידית מתארכת, קיפול יותר נוח ועוד. המחיר של 2 הדגמים יחסית זהה אבל לסייבקס יתרון גדול שהיא נפוצה בהמון חנויות והבייבי בוס לא.

שאר העגלות כבר מתחילות באזורים של 8 ק"ג. השאלה אם זה רלוונטי.

אם נשארים רק בטיולון אז לסייבקס יש את איזי טוויסט S שהוא דו כיווני, צריך לבדוק אם הוא מאושר מגיל לידה. אם כן אז זו האופציה היותר טובה לדעתי אם רוצים ללכת על משהו ללא אמבטיה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל בין דגמי אופני q play
    שחר
    31/05/2023

שלום רב ,
    ראיתי שיש מספר דגמים של אופני q play
    Air ו plus ו nova
    הייתי שמחה לדעת מה ההבדלים ביניהם ?
    ועל מי מביניהם היית ממליץ ?

בנוסף, מה דעתך על התלת אופן של אינפיניטי?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הבדל בין דגמי אופני q play

הוספת תגובה

• על אינפנטי אני פחות ממליץ

קובי סופר
    01/06/2023

שלום שחר,

על אינפנטי אני פחות ממליץ. זה מוצר מדבקה סיני שהיבואן קונה מסין ושם את הלוגו. קיו פליי זה מותג תלתי אופן כך שיש להם ניסיון, ידע, שם לתחזק וכו'.
    לגבי הדגמים AIR או פלוס הם סיומות של דגמים ולכן אני לא יכול להשוות כי הסיומות האלו קיימות במגוון דגמים.
    בגדול אייר אומר שהדגם מגיע עם גלגלי אוויר, אני פחות ממליץ. זה אומנם יותר נוח לניוד ובולם זעזועים טוב יותר אך יש סכנת פנצ'ר והגלגלים דורשים תחזוקה שוטפת. לדעתי זה מיותר ומתסכל.
    הפלוס אלו אותם דגמים רק עם שיפורים כמו תוספת בדים, תיק וכו'. מן הסתם זה מייקר, מכאן זה שיקול שלכם אם תוספת האבזור הזו מצדיקה את התוספת במחיר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא אוכל מומלץ לתינוק
    הילה
    31/05/2023

קובי שלום! אשמח לדעת מהם כיסאות האוכל המומלצים ביותר לדעתך (ללא הגבלת מחיר ועם הגבלה)
    ראיתי תשובה ישנה שלך בפורום על דגם סיאסטה של פג פרגו, אבל נראה כאילו לא ניתן להשיג יותר את הדגם הזה, ובנוסף זו היתה המלצה ישנה ואני מניחה שקיימים דגמים חדשים בשוק (מלבד העובדה שמדובר בכיסא יקר).
    מה דעתך על כיסא האוכל של שילב- דגם יונייטד/ כיסא Q8 של חברת moona? אם יש כיסאות טובים יותר, נשמח מאוד לשמוע

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כסא אוכל מומלץ לתינוק

הוספת תגובה

• הכיסאות של פג מעולים

קובי סופר
    31/05/2023

שלום הילה,

הכיסאות של פג מעולים. הסיאסטה מאוד יקר ולכן לא מביאים אותו. יש את פרימה פאפא שיותר ביסיסי ממנו. עדין אבל המושב והמגש די זהים יש לו פחות פונקציות כמו בניוד שזה לא קריטי.

אם רוצים לחסוך יש את הכיסא אוכל שלנו של בייבי בוס שמאוד דומה לפרימה פאפא בתכונות. עולה מחצית. הפג מיוצרים באיטליה והכיסאות שלנו בסין ולכן ההבדל הגדול במחיר.
    המונה והיונטייד של שילב לדעתי פחות מוצלחים מהפג או הבייבי בוס. גם בפג וגם בבייבי בוס למגש יש מסילה פנימית, זה יותר בטיחותי לילדים וגם מאפשר לקפל את הכיסא יחד עם המגש מבלי לפרק את המגש.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה