פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• סלקל או כיסא בטיחות
    רעות
    01/08/2023

היי מתלבטים לגבי סלקל או כיסא בטיחות לתינוק שיוולד בעזרת בשם..ההתלבטות היא שסלקל נצטרך לקנות חדש בעוד כיסא בטיחות נוכל להעביר מהילד בן ה5.5 שיעבור לבוסטר...יש לנו כיסא בטיחות של ציקו נקסטפיט...האם ידוע לך מה התוקף של כיסא כזה? יש לנו אותו בערך 4 וחצי שנים....בנוסף ידוע לך האם ניתן לקנות בנפרד את הכרית הפנימית מגיל לידה ועד 5 קילו (לא מוצאים אותה)
    בקיצור מה עדיף מבחינה בטיחותית סלקל ציקו או כיסא בטיחות ציקו? תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סלקל או כיסא בטיחות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התוקף רשום על הכיסא

קובי סופר
    02/08/2023

שלום רעות,

התוקף רשום על הכיסא, זה לא משנה כמה זמן יש לכם את הכיסא. משנה תאריך הייצור ותאריך אחרון לשימוש. לצורך העניין, יש 8 שנים תוקף, יתכן והכיסא שכב 4 שנים במחסן החנות + זמן השימוש שלכם אז הוא אמור להיות ללא תוקף. כמובן שאין סיכוי שהוא שכב 4 שנים אבל עדיין, צריך לבדוק את התוקף.
    לגבי כרית פנימית, צריך לפנות ליבואן דוורון. הם ידעו לענות. אם אין, יש כרית אוניברסלית של חברת בנבת, לדעתי יותר טובה מהמקורית.

בין כיסא לסלקל, זה מאוד תלוי בכם. היתרון היחידי שסלקל נותן כאן זה יכולת ניוד, כלומר אם התינוק נרדם ברכב, אפשר לנתק את הסלקל יחד עם התינוק, לנייד ידנית או לחבר לעגלה.
    בטיחותית אין הבדל כי הכיסא נחשב לטוב ביותר גם נכון להיום.
    מבחינת נוחות, הכיסא של צ'יקו הכי קרוב לסלקל בזווית שלו אז גם כאן, סלקל לא ייתן הרבה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטיחות סל קל מול כיסא בטיחות
    יעל
    01/08/2023

שלום,
    אשמח לדעת באופן כללי האם סלקל פחות בטיחותי מכיסא בטיחות לניובורן?
    ראיתי מאמר ב-Consumer Report שמסביר למה עדיף להמנע מסלקל מבחינה בטיחותית, אבל רציתי לשמוע את דעתך.

וספציפית, האם הסקלקל שמתאימים לבוגבו (נונה) נחשב בטיחותי?
    או שיש אחרים שגם מתאימים ובטיחותיים יותר?

הוספת תגובה

• לא קראתי את המאמר

קובי סופר
    01/08/2023

שלום יעל,

שלום יעל, לא קראתי את המאמר. אני מניח שיש הגיון מכיוון שבכיסא הגב של הכיסא יותר גבוה מראש התינוק, זה אומר שיש הגנה טובה יותר לגוף, מצד שני, כפי שציינתי זה בעייתי מבחינת נוחות התינוק.
    בכל מקרה, סלקלים מקבלים דירוגים גבוהים כמו הכיסאות כך שגם אם יש הבדל, ההבדל זניח.

לגבי הסלקל של בוגבו, הוא לא נבדק בקונסיומר ריפורטס. בישראל נמכרת הגרסא האירופאית. בADAC הוא קיבל דירוג GOOD שזה דירוג גבוה אך רק עם בסיס איזופיקס, ללא בסיס הדירוג היה נמוך יותר. מדובר בסלקל יקר בשילוב עם בסיס וזה מוצר לתקופה קצרה מאוד, לדעתי זו הוצאה מיותרת. יש כאלו עם דירוג גבוה יותר. חלקם יעלו פחות. הסלקלים של סייבקס לדוגמא אטון 5 אם זמין. או אטון M. הם קיבלו דירוג גבוה מבוגבו, לדעתי יהיו גם מעט יותר זולים וגם מתחברים לבוגבו. האטון M קיבל דירוג גבוה רק עם בסיס איזופיקס. שוב, הבסיס מייקר מאוד.

בארה"ב, צ'יקו קייפיט קיבל את הדירוג הגבוה ביותר, זה הסלקל האהוב עלי וזה מה שהיה לילדי. יש לו חיסרון אחד ענק, הוא לא מתחבר לאף עגלה.
    אבל, בטיחותית הוא עם דירוגים מדהימים כבר מעל לעשור. הוא עולה פחות מהסלקל של בוגבו ודי במחירים של הסייבקס אך במחיר שלו הבסיס כלול! זו עלות תועלת מטורפת לדעתי.
    הוא גם הכי נוח לתינוקות, נוח מאוד להתקין, נוח לחגור את הילדים, בקיצור, סלקל כמעט מושלם. לו היה מתחבר לעגלות הוא היה שיא השלמות לדעתי.

בכל מקרה, אני לא ממליץ לחבר לעגלה, שהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה לתינוקות! אני מניח שהמאמר שקראת מתייחס גם לזה. אתם משקיעים בעגלה יקרה שיש לה אמבטיה טובה, עדיף לתינוקות להיות באמבטיה ולא בסלקל, גם אם זה טיול קצר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכישת כסא בטיחות ראשון
    שירה
    01/08/2023

היי קובי
    אני מעוניינת לקנות לבתי בת השנה כסא בטיחות (עד עכשיו הייתה בסלקל ),אשמח לקבל המלצה על כסא בטיחות טוב ובטיחותי במחיר סביר.
    ראיתי לדוגמא את גראקו ENHANCE -האם אתה ממליץ עליו? איך יתכן שהוא זול ביחס לכסאות של גראקו ?(עולה בסביבות ה 600 שח)
    אם יש לך המלצה טובה יותר אשמח לקבלה
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    רכישת כסא בטיחות ראשון

הוספת תגובה

• יש המלצה לדגמים עדיפים הכל שאלה של תקציב

קובי סופר
    01/08/2023

שלום שירה,

יש המלצה לדגמים עדיפים הכל שאלה של תקציב.
    הדגמים הטובים עולים כפול או יותר, לכן תלוי מאוד בכם.
    לכל מותג יש דגמים זולים, לא כולם יכולים להרשות לעצמם דגם יקר, לכן היצרנים עושים דגמים זולים ברמת בטיחות טובה. עם זאת, אם נעלה בתקציב אז נעלה גם ברמת הבטיחות.

הדגמים הכי מומלצים לדעתי אם אין שיקול של מחיר:
    צ'יקו נקסטפיט, כל דגמי הקליקטייט של ברייטקס, המרתון הוא הזול שבהם והוא מעולה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות

שירה
    01/08/2023

שלום קובי ותודה רבה על המענה
    אמקד את השאלה: אני מחפשת כסא טוב ובטיחותי בטווח של 600-700 ₪ ,בטווח הזה ראיתי את הגראקו Enhance ולכן אני שואלת האם הוא כסא מומלץ בטווח הזה או שיש לך המלצה על כסא טוב יותר בטווח מחירים זה
    כמו כן אשמח לדעת האם העובדה שמעגנים כסא זה באמצעות חגורת בטיחות ולא עם איזופיקס זה חסרון
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהו דגם לשוק האירופאי

קובי סופר
    02/08/2023

שלום שירה,

זהו דגם לשוק האירופאי, אני בעד דגמים אמריקאים.
    ההתקנה סה"כ נוחה. התקנה עם חגורה לדעתי יותר בטוחה מאיזופיקס אבל יש איתה חיסרון אחד, יש יותר סיכוי לטעויות אנוש בהתקנה. זו בדיוק הסיבה מדוע הומצא האיזופיקס, כיום זה הקליקטייט והסנאגלוק שמביאים פתרון טוב יותר מאיזופיקס.
    לדעתי שווה לנסות למתוח במעט את התקציב ולרכוש גרקו סייז פור מי, לדעתי אפשר למצוא סביב ה-800 ש"ח. יש לו איזופיקס אמריקאי, הוא עד 30 ק"ג עם הרצועות במקום עד 18.
    אם להיצמד לתקציב, אז יש את אוונפלו טריומף, נמכר סביב 600 ש"ח, גם בתקינה אמריקאית, מאוד מיושן מצד אחד אבל עדיין, מגבל דירוגי בטיחות מעולים, יש איזופיקס אמריקאי וגם, מתאים עד 30 ק"ג עם רצועות.

יש גם את קוסקו סנרה ואוונפלו וסונס או טרימביוט, לדעתי כולם מתחת לתקציב או באזורו. הם מאוד בסיסיים ופחות מרופדים, די צרים. למרות כל אלו, בגלל הפשטות, יש להם דירוגי בטיחות מעולים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחני בטיחות למושבי בטיחות
    יעל
    31/07/2023

שלום,
    מחיפוש בגוגל אני מבינה שמאוד קשה למצוא מבחן אחד אמין וטוב שמשווה בין הדגמים הנפוצים השונים (גרקו, צ'יקו, ברייטקס).
    אשמח לדעת, מבחינת בטיחות ונוחות, מה מבין השלושה עדיף (פרט לעובדה שהצ'יקו יותר "שוכב"), ואיפה אפשר לראות מבחן אמין ואיכותי?
    תודה

הוספת תגובה

• המבחנים הרלוונטיים הם בתשלום

קובי סופר
    31/07/2023

שלום יעל,

ראשית יש להבדיל, יש מושבים בתקינה אירופאית. יש מושבים בתקינה אמריקאית. הטוב בישראל ששני התקינות מקובלות בישראל ולכן, ישראל היא אחת המדינות הבודדות בעולם בה ניתן למצוא מושבים בתקינה אמריקאית או אירופאית.

יש גופים חיצוניים באירופה שעושים מבחני ריסוק, מבדקים פנימיים ומבחני נוחות. המבחנים הרלוונטיים האלו בתשלום.
    באירופה זה גופים כמו ADAC או WHICH הבריטי.
    בארה"ב זה הקונסיומר ריפורטס.

אני אישית בעד תקינה אמריקאית, לא בגלל שהתקינה יותר טובה אלא בגלל היצרנים, הם עושים הרבה מעבר לנדרש מהם. זאת על מנת להימנע מתביעות, הידע שיש גוף ענק שבודק אותם לרמת הבורג והביטוחים היקרים. בנוסף, הם חשופים לבדיקות פדרליות שהקנסות שם מטורפים והביאו לא מעט יצרנים לכדי פשיטת רגל, תקופות מאסר ומה לא. לכן, הם עושים פי כמה ממה שצריך.

עכשיו, כל הדגמים שציינת בתקינה אמריקאית, לכן ניתן לקרוא הכל בקונסיומר ריפורטס. הקונסיומר ריפורטס מבדיל בין סל קל, כיסא בטיחות, כיסא בטיחות משולב בוסטר, בוסטר רצועות.
    לכן, דגמי גרקו שהם לרוב משולבים, מדורגים בטופ של המשולבי בוסטר ואילו הברייטקס וצ'יקו בטופ של כיסאות הבטיחות. בישראל היבואנים, חניויות, רשתות וכו', משחקים עם המידע איך שנוח להם ולא פעם אני רואה פרסומים שגרקו מוביל בדירוג. הבעיה שזה פרסום שהוא חצי נכון. הוא ראשון במשולבים אבל, הלא משולבים מקבלים דירוג יותר גבוה. בנוסף, הלא משולבים נבדקים נטו ככיסא ואילו בגרקו יש מבדקים של בוסטר ויש כיסאות שקיבלו דירוג נהדר כבוסטר, פחות נהדר ככיסא אבל השילוב של השניים יוצר דירוג גבוה. לכן, אני אישית לא ממליץ על משולבים ולכן רוב דגמי הגרקו לדעתי לא מומלצים, בטח מגיל לידה. מדובר בכיסאות שאמורים להתאים מלידה עד 12 שנים. אין דרך הנדסית לבנות מוצר שיהיה נוח בכל שלב ולכן יש פשרות על תינוקות, ככיסא וכבוסטר. אני ממליץ לרכוש כל מושב בזמנו. סלקל, כיסא, בוסטר רצועות או בוסטר (תלוי כמה נמשוך עם הכיסא). כן אפשר לדלג על הסלקל כי יש כיסאות עם זווית מעולה כמו צ'יקו. עדיין אני חושב שבסלקל יותר ונח לתינוקות וזה לא שזה שיא הנוחות, עדיין שהייה ארוכה אינה בריאה לתינוקות.

אז אם רוצים לקרוא לבד את כל המידע, להיכנס לקוסיומר ריפורטס, צריך עם VPN כדי לעשות מנוי, לא ניתן לעשות מנוי מוחץ לארה"ב. ואפשר לעשות מנוי חודשי ולקרוא את כל המידע לגבי כל הדגמים שהם בדקו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת - Nuna דגם Rava כיסא בטיחות
    נועה
    31/07/2023

שלום קובי,
    קודם כל אציין שנהנית מאוד מקריאה בפורום ומחכימה ממנו מאוד. אני מתעניינת בעגלת Nuna triv next וחלק מדיל הרכישה מגיע כיסא הבטיחות של Nuna דגם Rava. אשמח לשמוע את דעתך עליו קודם כל, הבטיחות מאוד חשובה לי ואני מוכנה להשקיע בה למרות שאין ספק שמקל לקבל כיסא "במתנה" אז אשמח לדעת האם מדובר בכיסא טוב?

בנוסף, אשמח לשמוע את דעתך גם על העגלה שציינתי בדגש על השוואה בינה לבין bugaboo bee6.

מבחינת מה שחשוב עבורנו בעיקר -
    ידית טלסקופית
    טיולון דו כיווני שנעים להסתובב איתו ולא נתקע ברגליים
    קיפול נוח ביד אחת
    טיולון נשכב ל 180 מעלות
    טיולון נדיב עם בד מתקפל פנימה

תודה מראש,
    נועה

הוספת תגובה

• לגבי הכיסא

קובי סופר
    31/07/2023

שלום נועה,

לגבי הכיסא, הוא מקבל דירוגי בטיחות מאוד גבוהים! אך יש לציין שלא הכי גבוהים. ברייטקס וצ'יקו מקבלים דירוגים יותר גבוהים.
    הוא מקבל דירוג כללי של 81 נקודות שזה עדיין שווה עריך לחמישה כוכבי בטיחות. ברייטקס מקבלים 84 וצ'יקו 85. כך שהם מדורגים טוב יותר אם כי, רק במעט ועדיין הנונה נחשב ברמת הבטיחות הכי גבוהה שיש.
    לו זה לא היה חלק מהעגלה, הייתי ממליץ על צ'יקו או ברייטקס. כחלק מהעגלה, אני לא רואה בעיתיות כי הוא עם דירוג גבוה מאוד.

לגבי העגלות:
    ידית טלסקופית יש בשתיהן. בעקבות זאת אין בעיה עם המושב באזור הרגליים, הידית מרחיקה אתכם ממנו בשני הדגמים.
    בשתיהן הטיולון דו כיווני. בנונה הקיפול מעט יותר קל, ביד אחת, בבי זה עם 2 ידיים אבל, יש שיטה לקפל ביד אחת, זה מצריך טיפה מאמץ, יותר פעולות ולכן לוקח יותר זמן לקפלה.
    מה שכן, את הבי הרבה יותר קשה לפתוח לאחר הקיפול כאשר אתם בשלב הטיולון.
    בשתיהן הטיולון נשכב כמעט עד 180.
    בשתיהן הקיפול כלפי פנים.

ראשית, אני תמיד ממליץ להתנסות לבד בחנות. לשים משקל של תינוק בתוכן, לנייד בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. לאחר מכן לנסות לקפל יחד עם הטיולון, פעם שהוא פונה אליכם ופעם כלפי חוץ. לאחר מכן לנסות לפתוח. להרים במצב מקופל, לבדוק ברכב וכך לקבל החלטה של מה נכון לכם.

מבחינת האמבטיה, לדעתי בנונה מקבלים אמבטיה יותר טובה, יותר מרווחת, יותר חזקה ומגינה. מצד שני, בבי מקבלים מושב לדעתי עדיף. מושב יצוק מפלסטיק לעומת מושב מרשת בנונה. לדעתי מושב פלסטיק מספק תמיכה יותר טובה, כמוכן, יש לו פחות בלאי, רשת עלולה להקרע וזה חלק שאינו מוכסה באחריות.
    מבחינת שלדה לדעתי אין הבדלים גדולים למעט עניין הקיפול שציינתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה - מה לגבי השוואה של הנונה לפג פרגו vivace.

נועה
    02/08/2023

אם היית משווה בין שתיהן - מה דעתך?
    מתשובתך מוותרת על הבוגבו, הנונה נשמעת לי מתאימה יותר

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויוצ'ה זה הדגם החדש של פג

קובי סופר
    02/08/2023

שלום נועה,

ויוצ'ה זה הדגם החדש של פג. זה אומר שאין מידע לגביו ממשתמשים כי הוא ממש חדש.
    אני חושב שהוא מתומחר בצורה יקרה בלי הרבה סיבות.
    מבחינת יתרונות:
    מותג עגלות איטלקי מהותקים בעולם! תוצרת איטליה! בדים איכותיים, אמבטיה ענקית + יש לה שינוי מצבים.
    מבחינת חסרונות:
    מחיר, אין ידית מתכווננת, יכולת ניוד בינונית, חדשה, אין הרבה מידע אך לאור הכרות עם פג, כל העגלות שלהם ברמת שרידות, איכות ואמינות בלתי רגילים, אני לא פעם נתקל ברחוב בעגלות שלהם בנות יותר מ-20 שנים!

אני חושב שבגלל המחיר וחוסר בידית מתכווננת היא אופציה פחות טובה גם מבוגבו וגם מנונה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוסטר רצועות ברייטקס מחיר
    חנה בוהרון
    31/07/2023

שלום קובי בעצתך אנחנו רוצים לקנות לילד הגדול (בין שנתיים פלוס) ברייטקס גרואו ויית' יו קליקטייט. ולהעביר את הקטן (בן שלושה חודשים) לברייטקס מרתון קליקטייט שכרגע בשימוש הגדול.
    אציין שבנתיים הקטן בסלקל המצויין של פרימו ויגו xl של פג פרגו. אין לי בכלל לחץ להעביר אותו! הוא פיצי ויכול למשוך שם עוד כמה חודשים טובים. אני בעיקר מחכה לקנות במחיר טוב את הגרואו...
    ראיתי עכשיו במקרה שיש הנחה ועולה ב1250.
    א. האם זה נחשב מחיר טוב?
    ב. אפשר להשיג בפחות?
    ג. והאם אתה יודע מתי בדר"כ המבצעים הגדולים של מוצרי הבטיחות.

תודה!

הוספת תגובה

• לדעתי מחיר מעולה

קובי סופר
    31/07/2023

שלום חנה,

לדעתי מחיר מעולה. יש מבצע של היבואן, לדעתי עד סוף יולי כך שהיום זה יום אחרון.
    יההיה קשה למצוא בפחות. אולי רק בנובמבר וגם זה הימור מכיוון שהדולר לא יציב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוסטר רצועות ברייטקס מחיר

חנה בוהרון
    31/07/2023

תודה רבה על המענה המהיר! בזכותך הזמנו את הגרואו ויית' יו קליקטייט והאמת שאפילו הצלחנו למצוא אותו ב1190. שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל המלצה מבחני ריסוק
    רעות
    31/07/2023

היי שלום אשמח להמלצה לסלקל...איזה מקום הגיע מקום 1 במבחני ריסוק 2023?
    מה דעתך על הציקו קיפפיט 30?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סלקל המלצה מבחני ריסוק

הוספת תגובה

• הסלקל הכי מומלץ לדעתי

קובי סופר
    31/07/2023

שלום רעות,

צ'יקו קייפיט 30 הוא הסלקל הכי מומלץ לדעתי.

הוא קיבל את הדירוגים הכי גבוהים במשך שנים. גם כיום, הוא עם דירוגים מאוד גבוהים, רק סלקל אחד קיבל דירוג יותר גבוה ממנו וגם, רק נקודה אחת הבדל שזה זניח. מה גם שאותו סלקל עולה פי 5 מצ'יקו ובכל מקרה אינו נמכר בארץ.
    הצ'יקו שנים מדורג בארה"ב כסלקל הטוב ביותר. העלות תועלת שלו מדהימה. הוא עולה פחות או יותר כמו סלקלים נפוצים בשוק אבל, המחיר שלו כולל בסיס לרכב, בעוד שבסלקלים אחרים זה בעלות נוספת.
    הוא נוח מאוד לתינוקות, נוח מאוד לתפעול, נוח להתקנה כך שלדעתי הוא כמעט הסלקל המושלם. אגב, זה הסלקל שהיה גם לילדי.
    יש לו חיסרון אחד בולט, הוא לא מתחבר לאף עגלה. כלומר מי שרוכש, מקבל נטו סלקל לרכב, אם רוצים לשאת מחוץ לרכב אז רק ידנית. לצערי, לרוב ההורים זה דיל ברייקר. למי שלא, אין בכלל מה לחשוב לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה עם אמבטיה שמתאימה לבגאז'
    ערן
    30/07/2023

היי,
    יש לנו אינגלזינה אפטיקה מלפני 4 שנים שקנינו עבור הילד הראשון. כעת, עם בוא הילד השני, גילינו שבאוטו לא ניתן להכניס גם את כסא הבטיחות של הבכור, גם את הסלקל של התינוק, וגם את העגלה עם האמבטיה. וזה עוד עם בגאז' יחסית גדול, של סוזוקי קרוסאובר. האמבטיה של האפטיקה היא ענקית, וגם הגלגלים, והאמבטיה והגלגלים יחד לא נכנסים לבגאז'.

אנחו מאד רוצים להיות מסוגלים לסוע כל המשפחה יחד ולקחת איתנו את העגלה.
    אילו עגלות יכולות להתאים לנו? לא היינו רוצים משהו יקר מדי, אבל כמובן חשובה לנו גם נוחות התינוק, גם הנוחות שלנו, וכמובן, ההכנסה לאוטו.

תודה!

הוספת תגובה

• קשה לי לענות

קובי סופר
    30/07/2023

שלום ערן,

קשה לי לענות, לסוזוקי תא מטען גדול ככל שידוע לי.
    אני אפילו חושב שהאפטיקה יכול להיכנס עם האמבטיה.
    יש בתא המטען מדף עליון. האם הוצאתם אותו? בדרך כלל ברכבי 5 דלתות, כאשר מוציאים את המדף העליון, אפשר לקפל את השלדה ועליה לשים את האמבטיה, אז בגובה הם אמורים להיכנס יחד.

אם בכל זאת היא לא נכנסת ורוצים עגלה חדשה, רוב העגלות יעלו את אותה הבעיה, יש עגלות שבהן האמבטיה ניתנת לקיפול אבל, הקיפול יחסית מסורבל. יש כאלו שהקיפול יותר קל ויש אפילו 2 עגלות בשוק שניתן לקפל עם האמבטיה למימדים קטנים, אבל אז זה להיות מוגבל בעגלה ואלו 2 עגלות שאני פחות ממליץ עליהן. באופן כללי, אני פחות ממליץ לרכוש עגלה על בסיס האמבטיה שלה. אלא אם האפטיקה נשארת.

העזרה הכי טובה שאני יכול לתת היא, תיגשו לכמה חנויות, תנסו כמה דגמי עגלות לראות מה נכנס לכם בנוחות לרכב. לאחר מכן לרשום לי את הדגמים הרלוונטיים, לפי זה אוכל לתת הערות, יתרונות וחסרונות של כל אחד ותחליטו מי מהם נכון לכם.
    כמוכן, אוכל לכוון לדגמים אחרים עם קיפולים וגדלים דומים.
    כן לחפש דגמים עם רוחב שלדה צר של 50-55 ס"מ (האפטיקה מאוד צרה 50 אבל האמבטיה אכן, אחת הכי רחבות שיש).
    אז לחפש גם אמבטיה צרה, כלומר שלדה צרה, אמבטיה צרה. אני בטוח שאפשר למצוא משהו צר בכ- 5 עד 10 ס"מ פחות מהאפטיקה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה שלך לטיולון להורים
    אילה
    30/07/2023

מחפשת טיולון עם מנגנון סגירה שיהיה פשוט להורים (הוייפר לדוגמא נראלי שיהיה מסובך, משהו אוטומטי יותר)
    מבחינת תקציב עדיף עד 600 שח
    חוץ מזה שיתקפל קטן והניוד חשוב גם כן.

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה שלך לטיולון להורים

הוספת תגובה

• בתקציב אין אופציות שיכסו את כל הדרישות

קובי סופר
    30/07/2023

שלום אילה,

בתקציב אין אופציות שיכסו את כל הדרישות.
    רוב הטיולונים לא נוחים לניוד. הקיפול האוטומטי קיים במספר דגמים, לדעתי כולם מעל התקציב אם כי, לא בהרבה.
    מצד שני, רובם פחות נוחים לניוד.
    עד 600 ש"ח הייתי ממליץ על איזי בייבי /UNO דגם רוקסי.
    הניוד שלו יחסית טוב, הקיפול אוטומטי ולכן נוח. יחסית קטן ונכנס בדיוק לתקציב.
    כמובן, לעשות בדיקה טרם הרכישה. להושיב את התינוק בטיולון, לנייד בחנות ומוחצה לה. לנסות לקפל ולפתוח לבד. להרים במצב מקופל. כך תוודאו שהוא אכן תואם לכל הדרישות.
    לדעתי הוא הכי קרוב לענות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אילה
    31/07/2023

ואם נעלה את התקציב קצת? איזה טיולונים יש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינפנטי מון

קובי סופר
    31/07/2023

שלום אילה,

אינפנטי מון, הוא יקר יותר אבל, ותיק מאוד, רוב הרוכשים מרוצים. החיסרון שלו לדעתי זה גגון הקטן. הוא טיפה כבד אבל, נוח לקיפול, מרווח לתינוק, בעל קיפול קטן. מראה אמינות טובה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות מגיל לידה
    יעל
    29/07/2023

שלום קובי,
    ראיתי את כל מה שכתבת על ברייטקס וצ'יקו ואני בהתלבטות.
    ילדה ראשונה, רכב בודד, מחפשים כיסא שיהיה נוח מגיל לידה.
    אהבנו מאוד את הפטנט של הקלייקטייט של ברייטקס ואת העובדה שהוא צר יותר, אבל נשמע שהצ'יקו יהיה יותר נוח מגיל לידה בגלל מנח השכיבה.
    בגלל שאין לנו נסיון אנחנו לא יודעים מה המשמעות שאי אפשר להשכיב את התינוקת, ועד כמה נתחרט אם לא תהיה לנו את האופציה הזו (התקציב לא שיקול).
    אשמח להכוונה.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות מגיל לידה

הוספת תגובה

• אכן לדעתי הצ'יקו יותר נוח

קובי סופר
    30/07/2023

שלום יעל,

אכן לדעתי הצ'יקו יותר נוח. הזווית היא יתרון גדול עד חצי שנה.
    צריך להבין שתינוקות לא יכולים להחזיק את הראש עצמאית. כאשר אין שכיבה טובה, הראש יפול לאחד הצדדים. אז צריך להוסיף צווארון או תומך גוף, לגלגל מגבת מתחת לכיסא לתת עוד זווית.
    עוד דבר שחשוב להבין, מה שקורה ברכב זה לא מה שרואים בחנות. בחנות רואים את זווית השכיבה על משטח ישר. ברכב המושבים עם שיפוע, כאשר שמים נגד הכיוון, השיפוע משנה את זווית לרעה.
    לכן, למי שרוכש מלידה, אני נוטה להמליץ על צ'יקו, לדעתי הוא יותר נוח בחצי שנה הראשונה. בטיחותית, הוא קיבל דירוג זהה לברייטקס, אפילו נקודת דירוג אחת מעל. נכון שטיפה פחות נוח להתקין עם חגורה אבל, עד משקל 18 ק"ג, ההתקנה עם איזופיק ובצ'יקו זה די קל. לאחר מכן, עם חגורה וזה לא שזה סיוט, זה גם יחסית נוח אבל בברייטקס יותר נוח.

אם אפשר לרכוש סלקל או להשאיל לחצי שנה, אז אולי באמת שווה לשקול את הברייטקס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, המשך

יעל
    30/07/2023

ציינת שגלגול של מגבת והוספת רפידות יכולות לשפר את הנוחות של הברייטקס לניו בורן.
    מדוע זה לא פותר את הדילמה? האם הפתרון הזה פחות בטיחותי או פחות נוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה עדיין לא מביא את הברייטקס לזווית של צ'יקו

קובי סופר
    30/07/2023

שלום יעל,

זה עדיין לא מביא את הברייטקס לזווית של צ'יקו.
    זה יכול כן לפתור את החיסרון אבל, קשה לומר.
    לדוגמא, במנשא חזה, אני ממליץ לרכוש את המוצר לאחר הלידה, להגיע לחנות, למדוד עם התינוק ולמצוא את המנשא שנוח גם לאמא וגם לתינוק. בכיסא בטיחות, זה בעייתי, צריך לרכוש מראש כדי להוציא מבית החולים, לכן אין את הלוקסוס הזה של לבדוק לאחר הלידה. לו היה אפשר, אז הייתי ממליץ לחכות ולנסות את הברייטקס ברכב, להתקין אותו עם מגבת מגולגלת, להושיב את התינוק רבע שעה ולוודא שהראש לא נשמט.
    בקניה מראש, הפתרון של המגבת או הספוג המגביה פותר את הבעיה ברוב המוחלט של המקרים, לצערי לא בכולם. כל תינוק נולד אחרת מן הסתם. האחוזון, גודל הראש וכו' משפעים על כמה זמן הראש יכול להישאר יציב לאורך זמן.

עוד נתון שיכול להילקח בחשבון, ככל שהם גדלים וקצב הגדילה שלהם בחודשים הראשונים מטורף. כלומר כבר בגיל חודש, חודשיים ובטח ששלושה היכולות שלהם מתחזקות, כך גם הם גדלים ומתחזקים. אז עניין הזווית נהיה פחות בעייתי וכפי שרשמתי, שנגיע לאזור גיל חצי שנה, אז לדעתי כבר יתרון הזווית של צ'יקו די נעלם. אז מה שאני מנסה לומר, זה אם לא מתכננים לצאת הרבה מהבית בחודשים הראשונים או שאולי הנסיעות שלכם קצרות מאוד, אז יכול להיות שמעט שתיסעו לא רלוונטי בחודשים הראשונים.

בכל מקרה, על פי היצרנים, עדיף לא להוסיף כלום לכיסא לא פנימי ולא מתחת. עם זאת, אין בדיקה שהוכיחה שזה פוגם בבטיחות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא לרכב לבת שנה ושמונה חודשים
    מני
    28/07/2023

היי קובי מעריץ גדול של הפורום שלך
    איזה כיסא/מושב/בוסטר/.. מומלץ לרכב של סבא/סבתא לבת שנה ושמונה חודשים?

תודה על כל העזרה!

הוספת תגובה

• לדעתי ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט

קובי סופר
    30/07/2023

שלום מני,

לגיל שנה ו-8 אפשר לרכוש בוסטר רצועות.
    זה טיפה יותר זול מכיסא, תופס פחות מקום ולכן יותר פרקטי. כמוכן, זה גם בוסטר עד גיל 12 שנים, לכן זה פתרון ארוך טווח עד סיום הצורך במושב כלשהו.
    לדעתי ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט זו האופציה הטובה ביותר. הוא קיבל את דירוגי הבטיחות הגבוהים ביותר לבוסטר רצועות.
    לשים לב אבל, דגש על הקליקטייט.
    היה מבצע קיץ למותג, לדעתי בתוקף עד סוף החודש, אפשר למצוא במחיר סביר אם עדיין המבצע בתוקף. שלא בתוקף המחיר שלו גבוה להחריד.

אם רוצים אופציה יותר זולה, גרקו נאוטילוס סנאגלוג או אופציה עוד יותר זולה, אז הטרנזישיין שלהם. הברייטקס קיבל דירוג טוב יותר ולכן אם אין שיקול כספי, הוא עדיף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין nuna triv next לבין peg perego vivace
    אבי חד
    28/07/2023

היי אנשים! :)
    נשמח לשמוע המלצות/דיס המלצות על העגלות האלו
    ואיזה מהן מומלצת ועדיפה ולמה
    מבחינת מחיר שתיהן זהות בnuna מגיע בנוסף כיסא בטיחות לרכב מותאם מגיל 0 עד 6 (בעצם עד הבוסטר).
    מבחינת יציבות הpeg perego מרגישה מעט יותר יציבה.
    בנוסף לחשיבה לטווח הארוך(עוד ילד וכו')?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• לדעתי פג יותר איכותית

קובי סופר
    30/07/2023

שלום אבי,

לדעתי פג יותר איכותית. בבדים, הגלגלים יותר גדולים ואיכותיים ולכן יכולת הניוד עדיפה. בנוסף האמבטיה והטיולון יותר מרווחים. לכן אני חושב שפג עדיפה ביכולת הניוד ובנוחות הניוד.
    מצד שני, הנונה יותר קלה במשקל, יותר קלה לקיפול ויותר קומפקטית לאחר הקיפול. כלומר, הנונה יותר נוחה להורים לדעתי.
    הבדלי הניוד לא גדולים בניוד עירוני. זה יורגש רק בדרך משובשת מאוד, לכן זה מאוד תלוי באופי הטיולים שלכם ואזור המגורים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אבי חד
    30/07/2023

תודה רבה לך קובי עזרת לנו מאוד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוגבו דרגונפליי מול הבי6
    יעל
    28/07/2023

שלום,
    אני יודעת שהדרגונפליי חדשה ולכן לא מוצאת עליה כמעט כלום.
    אשמח לדעת האם שמעת על ההבדלים/שדרוגים של הדגם הזה לעומת הקודם, ומה החוויות של המשתמשים בה.

להבנתי אתה לא ממליץ על הפוקס ולכן לא שוקלת אותה.
    ואולי בכלל עדיף את בי5 שהבנתי שהיא טובה יותר מהבי6?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בוגבו דרגונפליי מול הבי6

הוספת תגובה

• בי 6 בלי שום ספק

קובי סופר
    30/07/2023

שלום יעל,

בי 6 בלי שום ספק. אני רושם זאת לאחר שבחנתי את הדרגון פליי.
    לדעתי מוצר לא מוצלח, לעומת הבי 6 שהיא עגלה נפלאה. נכון שהיא כבר מיושנת, עדיין עדיפה כמעט בהכל על הדרגון פליי.

בדרגון פליי לדעתי האמבטיה יותר מוצלחת, שם החיסרון הגדול של הבי. מצד שני, הטיולון של הבי עדיף. השימוש בטיולון ארוך משמעותית משימוש באמבטיה, לכן לדעתי הבי עדיפה.

בניוד אין הבדל גדול, למרות שלדרגון יש גלגלים יותר גדולים, הרוחב הצר שלה פוגם ביכולת הניוד, כאן, הפוקס מנצחת את שתיהן בענק. אבל, אני לא ממליץ על הפוקס בגלל מושב הטיולון, כפי שהסברתי, זה החלק שהולכים איתו הכי הרבה זמן.

הקיפול של הדרגון, בבוגבו דואגים לפרסם קיפול קל, בשנייה אחת. אם אמבטיה. זה נכון אבל רק אם אתה מקצוען.
    גם אנשי מכירות מנוסים מסתבכים עם הקיפול. ממליץ להתנסות לבד. כמוכן, בעיה ששמתי לב עליה. אם הורדנו את הידית למצב הכי נמוך, אי אפשר למשוך אותה חזרה למצבים הגבוהים, רק אם נקפל קודם את העגלה.

הטיולון של הדרגון, קטן מאוד, בעיקר צר. השוואתי מול הבי ועגלות אחרות, הוא צר בכ-3 ס"מ. זה משמעותי! זה לא שהבי מרווח. בחורף עם לבוש עבה הוא יהיה צפוף לדעתי.

המוצר חדש ולכן אין משתמשים שהתנסו. לכן זה סיכון של הרוכשים הראשונים. מזכיר שהיה כבר ריקול (למרות שהיצרן לא קורה לזה כך). החליפו את כל המושבים.

בי 6 מול 5. אני גם נוטה ל-5 כי הבדלים גדולים אין וה-5 משמעותית יותר זולה. ממליץ לבחון את שתיהן ולראות מה שיפורים של ה-6 ולהחליט לבד האם זה שווה לכם את ההפרש.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלת המשך

יעל
    30/07/2023

תודה קובי!
    מההודעה שלך לא לגמרי הבנתי למה עדיף את הבי - האם רק בגלל רוחב הטיולון?
    הקיפול עם האמבטיה/טיולון בפנים נראה לי מאוד משמעותי גם אם קצת מסובך יותר ממה שמפורסם.
    במה עוד היא מפסידה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר

קובי סופר
    30/07/2023

שלום יעל,

הסבר:
    1. כפי שרשמתי, לדעתי הטיולון בבי יותר נוח לתינוק. זה לכשעצמו לדעתי מטה את הכף בצורה חדה לבי!
    הורים לעתיד מתבלבלים ורואים באמבטיה כדבר החשוב ביותר, זו טעות גדולה. אמבטיה משרתת עד גיל חצי שנה במקרה הטוב. בחלק מהמקרים זה 4-5 חודשים אפילו.
    הטיולון מגיל חצי שנה או לפני, עד גיל 3 שנים (במידה ולא נרכוש בהמשך, וזו המטרה, הטיולונים של העגלות הרבה יותר טובים ונוחים מהטיולנים בהמשך).
    אז הפער באורך השימוש בין טיולון לאמבטיה מטורף והורים לא מבינים זאת! הרוב רוכשים את העגלה על פי האמבטיה שנראית יותר גדולה או יותר מרשימה!
    החיסרון בטיולון פחות טוב, מעבר לנוחות התינוק, זה יגרום לכם לרכוש טיולון בשלב הרבה יותר מוקדם. כפי שרשמתי, המטרה למשוך עם הטיולון של העגלה ככל שניתן! זה הרבה יותר בריא לתינוקות.
    כפי שציינתי, מרווח הפנים זה דבר חשוב מאוד לדעתי, בייחוד בחורף עם לבוש עבה. אם יש אחיינים או תינוקות מעל גיל שנה, אני ממליץ להלביש אותם עם מעיל ולשים אותם במושב הדרגון כדי לקבל מדד.

2. תפעול. כפי שרשמתי, זה מאוד מסורבל לקפל עם האמבטיה וגם עם הטיולון. ממליץ לנסות לבד ולהחליט אם זה משמעותי או לא.
    העניין של הקיפול עם האמבטיה, גימיק! לוקח בדיוק 10 שניות לפרק אמבטיה ולשים ברכב. אני לא חושב שעל בסיס זה כדאי להחליט על רכישת עגלה.

3. הדרגון חדשה, אנחנו לא יודעים להעיד על טיבה. כפי שציינתי, היה ריקול כבר בהשקה.
    כאשר מקפלים עם האמבטיה, בפתיחה יש רצועה למשוך את האמבטיה, לדעתי זו רצועה עדינה עם תפירה לא חזקה מספיק, היא עלולה להיקרע, קרע בדרך כלל אינו מכוסה באחריות. אם יקרע בדרך כלל זמן השירות ארוך.
    הבי, משנת 2007 קיימת. כיום זה הדור החמישי שלה (לא הייתה בי 4). הבסיס עצמו לא השתנה רק שופר לאורך השנים. זה בסיס שהוכיח אמינות, כושר שרידות, איכות ועוד. זה ללכת על בטוח לדעתי. אני מאוד לא אוהב את האמבטיה שלה אבל, כפי שציינתי, הטיולון זה מה שקובע ובחלק הזה לדעתי היא מנצחת בענק, לא רק את הדרגון אלא המון עגלות בשוק.
    הפשטות שלה לדעתי זה היתרון שלה. יותר נוח לשנות גובה ידית, יותר נוח לקפל אותה לדעתי. כפי שרשמתי, אפילו אנשי מכירות מסתבכים עם קיפול הדרגון, נכון, זה חלק של למידה ותרגול אבל, בבי זה ללכת על בטוח. מודה, שאפילו אני הסתבכתי עם הקיפול. כנ"ל עם הידית, בטעות הורדתי לגובה הנמוך, לאחר מכן אי אפשר להאריך חזרה אם לא מקפלים את העגלה. אם יש תינוק בסיפור הזה זה יכול לתסכל. עכשיו, מתי מורידים את גובה הידית? במעלית שצריך לצמצם מקום או שצפוף. עכשיו לזכור על הזמן לא להוריד עד הסוף? אם הורדתי זה יכול לתסכל.

4. לדעתי הדרגון לא שלמה. צריך להבין שבוגבו בשנים האחרונות ממהרים להוציא מוצרים לשוק. היה להם טיולון אנט, היה כישלון גדול ומוצר לא מוצלח. הבאטרפליי, הטיולון החדש, לא מראה אמינות גבוהה כמו עגלות העבר.
    בסוף, משלמים סכום גבוה, לצערי כרגע על חתול בשק. אני תמיד בעד לחכות שמוצר יהיה שנה בשוק, לשמוע ממשתמשים אמיתיים, רק אז לקבל החלטה.

5. יציבות, לדעתי הבי יותר יציבה. ממליץ לנענע לצדדים את העגלות כדי להבין למה אני מתכוון. זה לא משהו קריטי אבל, בעידן הקורקינטים על המדרכות, אם העגלה חוטפת מכה מהצד, זה יכול להיות הבדל משמעותי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיתי את שתיהן עכשיו

יעל
    30/07/2023

תודה רבה קובי
    חייבת לציין שראיתי את שתיהן עכשיו ולא הצלחתי לאשש חלק מהדברים שאמרת לגבי הדרגונפליי:
    1. הידית נסגרת ונפתחת בחופשיות ללא צורך לקפל את העגלה.
    2. בתוך פעמיים הצלחתי להבין איך לקפל אותה בשניה אחת.
    3. הידית הטלסקופית של הדרגונפליי משתנה הרבה יותר בקלות מאשר הבי6 שדורשת לפתוח שני מתגים לעומת לחיצה אחת בדרגונפליי.
    לא ברור לי, אולי אנחנו לא מדברים על אותה עגלה?

הדבר היחיד שבלט בבי6 זה שבגלל הידית הקצרה יותר שלה יכולה הניווט איתה יותר קלה מאשר עם הידית הארוכה של הדרגונפליי.

תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדברים על אותה עגלה

קובי סופר
    30/07/2023

שלום יעל,

מדברים על אותה עגלה.
    אלו דברים שקרו לי בזמן הניסיון. יתכן והעגלה שבדקתי הייתה תקולה. לא שולל. אבל כל מה שאני רושם, אני בודק לפחות 3 פעמים לבדוק שאני לא טועה. כאשר הורדתי את הידית עד הסוף, כלומר ממש עד החלק הכי נמוך שלה. לאחר מכן שניסיתי למשוך למעלה בעזרת הלחצן, הידית לא זזה. רק לאחר שקיפלתי הידית שוב זזה. כשהורדתי עד האמצע בערך, היא עלתה וירדה. היה קו מסויים שהיא עברה אותו, ולאחר מכן לא יכולתי למשוך חזרה כלפי מעלה.
    בכל מקרה, אבדוק את עניין הידית שוב בחנות אחרת עם עגלה אחרת. לוודא שאכן מה שרשמת נכון ואולי העגלה שבדקתי הייתה תקולה, או לחלופין לא בדקת נכון.
    לגבי נוחות שינוי הגובה, זה אינדיבידואלי, לי המנגנון של הבי הרבה יותר נוח. נכון שהוא דורש פתיחה של 2 לשוניות. עדיין לי אישית זה מנגנון יותר נוח. ברור לי לגמרי שלאחרים הלחצן בדרגון יכול להיות נוח יותר. לי אישית יש מידי פעם כאבים בפרקים של הידיים. המנגנון בבי לא דורש לחיצה, אפשר לתפעלו גם ביד אחת ולכן כפי שציינתי, לי אישית הוא יותר נוח.

לגבי הקיפול, שוב, ראיתי בכמה חנויות את אנשי המכירות מסתבכים עם הקיפול. לא בחנות אחת, לא בשתיים אלא ביותר מ-3. כפי שציינתי, גם אני הסתבכתי והאמיני לי, קיפלתי אלפי דגמי עגלות לאורך השנים. בסוף אחרי תרגול הצלחתי. מה שכן, דבר אחד בטוח זה דורש תרגול. בנוסף ככל שהמשתמש יותר נמוך, כך יהיה יותר קשה לקפלה.

ולמרות כל הדברים האלו, דבר אחד לא יכול להשתנות וזה המושב. המושב בבי יותר מרווח! כפי שציינתי בהודעה הראשונה והשנייה, זה לבד לכשעצמו היה גורם לי לרכוש את הבי.
    האמת, שאפילו את הפוקס, למרות המושב שלה שלא נשכב למצב ישר. בסוף רוכשים עגלת תינוק. זה הדבר שההורים לא מבינים! מוקד העניין כאן הוא בראש ובראשונה התינוק. תינוק צריך מרווח פנימי. לידע כללי, בגרמניה, אם מישהו קונה בוגבו בי, הוא קונה אותה כטיולון! הם כמעט ולא רוכשים עגלות כמו יויו. שם נוחות התינוק היא ערך עליון. לאחר מכן, נוחות הניוד. הפוקס היא העגלה הכי נמכרת של בוגבו בארה"ב וגם ברוב מדינות אירופה. הסיבות הן מרווח פנימי מטורף לתינוק ונוחות ניוד.

אני כפי שרשמתי, פחות ממליץ על הדרגון. לו הייתי צריך לרכוש עגלה, הדרגון ללא ספק הייתה הרחק מרשימת האופציות שלי!
    אבל, כפי שאני רושם לכולם כאן תמיד, לא להסתמך על ההמלצות שלי! לא להסתמך על המלצות של אחרים ובטח שלא על אנשי מכירות שרובם ימכרו מה שטוב לכיס שלהם ולא מה שלטובת הלקוח!
    אמרת שהצלחת לקפל את העגלה בשנייה. עגלות זה דבר אינדיבידואלי. אני ממליץ תמיד להתנסות לבד! ללא איש מכירות לצידכם. אם הצלחת ונראה לך שהעגלה עונה לדרושת שלכם, לתקציב שלכם אז מעולה. ממליץ לרכוש כל עוד זה לאחר הבדיקה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאחר בדיקה שניה

קובי סופר
    31/07/2023

שלום יעל,

הבטחתי לבדוק שוב ויש תשובה לאחר בדיקה שניה.

אכן, אין בעיה עם הידית, היא עולה ויורדת בקלות בכל מצב. מסתבר שהעגלה שבדקתי בדיוק נפתחה לתצוגה, משהו בה כנראה לא היה תקין. היום התקשרתי לחנות, הם אמרו לי שאכן הייתה בעיה קטנה והיא סודרה.
    אז לגבי הידית, באמת עולה ויורדת ללא בעיה.
    אני מתנצל על ההטעיה. אבל זו הבעיתיות עם מוצרים חדשים, לוקח זמן ללמוד הכל עליהם אפילו לאנשים מנוסים כמוני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יעל
    31/07/2023

שמחה לשמוע :)
    תודה על התשובות המפורטות והעזרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל ובסיס מקסי קוזי תאריך ייצור
    רעות
    28/07/2023

היי שלום רב. בהריון 3 ואחרון בעזרת השם.
    יש לנו סלקל שרשום שתאריך הייצור שלו אוגוסט 2017 ויש לו בסיס של מקסי שלא מצאנו תאריך. כעקרון המשמעות שעבר 6 שנים... בעלי מנסה להבין למה זה קריטי מבחינה בטיחותית להוציא כסף בשביל שנה אחת וילד אחרון...הסלקל במצב טוב ושמור

הוספת תגובה

• בגדול זה קריטי

קובי סופר
    30/07/2023

שלום רעות,

בגדול זה קריטי. התוקף קיים מכמה סיבות, עייפות חומר היא אחת מהן. כמוכן, חס וחלילה במקרה וקורה משהו, היצרן מנקה עצמו מלקיחת אחריות וייתכן שכך גם חברות הביטוח.
    אז ההמלצה שלי, עדיף לרכוש חדש.
    גם אם נראה שהכל תקין, המוצר אינו באותה רמה של מוצר חדש.

זה כמו צמיגי רכב, אני לא זוכר את התוקף שלהם אבל, גם אם היו כשנתיים/שלוש במחסן ומעולם לא הורכבו על הרכב, אסור להרכיב אותם על הרכב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התניידות עם 2 ילדים
    נאוה
    28/07/2023

היי, בשעה טובה נולדה לנו בת שניה, הגדולה בת שנתיים. אני מנסה לחשוב מה הדרך היעילה ביותר להתנייד עם שתיהן יחד בעיר.
    אציין כי אני יוצאת הרבה בתוך העיר כשבעלי בעבודה ורוצה ללכת עם שתיהן די הרבה. הגדולה הולכת אבל אי אפשר לבנות על ההליכה שלה למרחקים גדולים.

אני לא חושבת שאצליח להתנייד עם מנשא להרבה זמן ומצד שני לעגלת תאומים אין לנו מקום בבית, כרגע יש לנו עגלת אמבטיה וטיולון קליל לגדולה יותר.
    נדמה לי שהאופציה שנשארה לי היא טרמפיסט, האם כדאי טרמפיסט צד או אחורי, האם כדאי טרמפיסט ישיבה? עם חגורה דווקא?
    או שיש דרך ( עם רצועות אולי?) לחבר בין 2 העגלות בצורה נוחה?

תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    התניידות עם 2 ילדים

הוספת תגובה

• אין באמת דרך טובה

קובי סופר
    28/07/2023

שלום נאוה,

אין באמת דרך טובה.
    בכל בחירה יש המון פשרות. צריך לראות עם מה תוכלו לחיות בשלום.
    חיבור עגלות לדעתי זה סיוט גדול. עדיף עגלה כפולה.
    זה גם מצריך עגלות דומות, גם צריך לפרק ולהרכיב בכל פעם את העגלות, כלומר בכל כניסה ויציאה ממפתן דלת, מעלית וכו' + כל קיפול לרכב. לכן זה הפתרון הכי פחות פרקטי לדעתי.

מבחינת טרמפיסט, תלוי מאוד בגדולה, עדיף אחורי, טרמפיסט צד זה כמעט אותו הסיפור של חיבור 2 עגלות.
    אם יש הליכות ארוכות, רצוי שזה באמת יהיה טרמפיסט עם מושב, הם יותר מסורבלים מטרמפיסט עמידה אבל, פחות מסורבל מ-2 עגלות או טרמפיסט צד.

אפשר גם לרכוש מנשא ולראות איך מסתדרים, אצלנו היה עניין דומה, אפילו הפרש קטן יותר שטרמפיסט היה בעייתי. הלכנו עם מנשא המון זמן, זה לא כזה נורא. שהתעייפנו הגדול היה הולך והתינוקת בעגלה. בקיצור, זה היה עניין של החלפות + טרמפיסט עמידה ואיכשהו צלחנו את זה. היה גם טיולון ועגלה, למקרים ששניים יצאו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה