פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• טיולון ג'קי של איזי ווקר או ספורטליין
    בת חן
    20/07/2023

היי קובי, הילד שלי בן שנה ושמונה חודשים, יחסית גבוה, רוצים לקנות לו טיולון. מבינה שיש הרבה המלצות על הספורטליין וייפר. ראיתי בחנויות גם איזי ווקר ג'קי, שהקיפול שלו יותר נוח ומרגיש לי אולי טיפה רחב יותר מהוייפר. מה דעתך עליו ואיך הוא בהשוואה לוייפר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדעתי הויפר יותר מוצלח

קובי סופר
    20/07/2023

שלום בת חן,

לדעתי הויפר יותר מוצלח, הגגון שלו ענק וזה יתרון ענק לקיץ בארץ. הוא יותר נוח לניוד, נכון הוא מעט צר אבל הוא ארוך.
    הג'קי מתקפל יותר בנוחות אז זה בעיקר היתרון שלו.
    ממליץ כמו תמיד, לשים את הילד בכל אחד מהם, לנייד אותם בחנות ומחוץ לחנות אם אפשר, לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. לנסות לקפל לבד, לפתוח לבד, להרים במצב מקופל, אם אפשר גם לבדוק ברכב. ככה תראו מה נוח יותר לכם ולילד.

לשים לב, שהג'קי משווק גם תחת מותג סילבר קרוס, דגם קליק, יש כל מיני הבדלים קטנים שכל יצרן החליט לעשות, אבל הקליק זול יותר ולכן אולי שווה בדיקה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של איגל ובייבי בוס
    הילה
    20/07/2023

שלום,
    האם ניתן לרכוש עריסה של בייבי בוס ולהתאים אותה לשלדה של איגל אונו? האם נדרש מתאם כלשהו?

תודה מראש על תשובתך המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב של איגל ובייבי בוס

הוספת תגובה

• ניתן

קובי סופר
    20/07/2023

שלום הילה,

ניתן, האמבטיה זהה לחלוטין בשני הדגמים.
    רק לוודא שיש לכם מתאמים לאמבטיה באיגל. אם אין את המתאמים אז לרכוש יחד עם האמבטיה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת המלצה לכסא אוכל
    ספיר
    19/07/2023

היי
    אשמח להמלצה לכסא אוכל לתינוקת בת חמי שהה שעדין לא יושבת באופן עצמאי
    מתלבטת בין:
    סטוקי טריפ
    סטוקי קליק
    כסא של gigi
    הצרכים- יציב, עיצובי וכמה שיותר קל לניקוי
    האם יש עוד המלצות מצידך שלא שקלתי?

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת המלצה לכסא אוכל

הוספת תגובה

• מכל הרשימה שנראה שהחיפוש הוא עיצובי

קובי סופר
    19/07/2023

שלום ספיר,

מכל הרשימה שנראה שהחיפוש הוא עיצובי.
    אני חושב שזה הדבר האחרון שצריך לחפש במוצרי תינוקות. נכון, זה מתקשר למטבח/חדר אוכל/סלון ועיצוב הבית באופן כללי.
    יחד עם זאת, זה מוצר לתינוק, לצערי היום פחות חושבים עליהם בין אם זה ברכישת העגלה, כיסא לרכב, סלקל דונה שמככב, כיסא אוכל ועוד!

כל הדגמים שציינת הם דגמים סטטיים עם מצב אחד שהוא ישיבה זקופה.
    אם רוצים שכיבה צריך לחפש דגמים עם גב נשכב.
    ראשית הם יותר נוחים לתינוקות, גם יותר מרופדים לרוב. יותר נוח לשנות להם מצבי גובה והם מתקפלים. בקיצור, יותר פרקטיים אבל, פחות יפים.

אם אין שיקול תקציבי, פג פרגו לדעתי הכי טובים, מיוצרים באיטליה, נשכבים, יש תמיכה מעולה לתינוק, יש מצבי גובה קלים לשינוי וקיפול קל ונוח.

אפשר גם לחסוך די הרבה ולבדוק את בייבי בוס פלומה, מאוד דומה לפג בתכונות רק עולה מחצית. בעיקר בגלל שהוא מיוצר בסין.

מהדגמים שרשמת, הסטוקי טריפ טראפ לדעתי הכי מומלץ. הוא הכי ותיק. חזק, עמיד ואמין. לא הכי פרקטי אבל, מועצב, נוח לניקוי (יותר מהדגמים שהמלצתי). יכול לשרת גם ככיסא רגיל כך שמשך השימוש שלו ארוך מאוד. כפי שציינתי, אין שכיבה, מצבי גובה צריך לשנות על ידי פירוק והרכבה סטייל איקאה (בכל פעם שרוצים לשנות), לא מתקפל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב שכיבה

ספיר דבש
    20/07/2023

היי קובי
    ראשית תודה רבה על התשובה המפורטת
    מדוע מצב שכיבה זו אופציה שצריך לשקול בכסא אוכל? האר את עיניי
    האם הכסאות של פג/בייבי בוס מתקפלים?
    שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגדול זה לא משהו שצריך לשקול

קובי סופר
    20/07/2023

שלום ספיר,

בגדול זה לא משהו שצריך לשקול אבל, ציינת שהילדה לא יושבת עצמאית, אז זה נוח שאפשר להטות לאחור שהיא מתעייפת.
    בנוסף, לתינוקות שאוכלים מבקבוק, אפשר להשכיב ולתת להם לבד להחזיק את הבקבוק, גם יותר נוח להורה, גם לתינוק וגם האוכל יורד בצורה טובה לבטן. דבר נוסף, לפעמים הם נרדמים ויש הורים שמעדיפים לא להעיר,אז השכיבה מאפשרת גם שינה.
    גם למי שרוצה לשים מול טלוויזיה, יותר נוח לילדים להיות בזווית אחורה מאשר ישיבה זקופה.
    בקיצור, אפשר לחיות ללא השכיבה, עם זאת יש לשכיבה יתרונות שלחלק מההורים יכולים להיות משמעותיים.

לדעתי יותר חשוב משכיבה אלו מצבי הגובה, גם להתאים לגובה שאתם יושבים ומאכילים, גם בהמשך להתאים לגובה שולחן, אותו כנ"ל אם רוצים מול טלויזיה, להתאים שיהיו בגובה נכון לא נמוך מידי ולא גבוה מידי, בפג או בייבי בוס גם ההשכבה וגם הגובה משתנים בקלות בלחיצות כפתור/ים.

שניהם גם מתקפלים ממש בקלות, לשניהם יש מגש חכם שמתקפל, ברוב הכיסאות המגש קבוע ואז בקיפול הכיסא תופס מקום, מי שלא רוצה שיתפוס מקום צריך לפרק את המגש. גם בפג וגם בבייבי בוס המגש מתקפל ואז לא צריך לפרקו.

הבייבי בוס זה כיסא שאני משווק, למען הגילוי הנאות. כרגע יש מחסור בכל הארץ, במהלך שבוע הבא יחזור למלאי, להערכתי יגמר בצורה מהירה כי נוצר ואקום מהמחסור שהיה בשבועיים האחרונים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות לרכב קטן
    נורי
    19/07/2023

שלום,
    אשמח להמלצה על כסא בטיחות שיתאים ויהיה נוח ברכב קטן (יש לנו ניסן מיקרה), וכמובן בטיחותי. פחות משנה לנו מבחינת עלות. הקטנה שלנו כמעט בת שנה וכמו הרכב גם היא יחסית קטנה במידות (:
    בתודה,

לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות לרכב קטן

הוספת תגובה

• כל עוד אין מושבים נוספים אני ממליץ על בטיחות

קובי סופר
    19/07/2023

שלום נורי,

כל עוד אין מושבים נוספים אני ממליץ על בטיחות. אילו היו עוד מושבים שצריך לקחת בחשבון אז כן, הייתי ממליץ לחפש משהו צר.
    כל עוד אין כאלו נכון להיום, אני ממליץ על הכי בטיחותיים שיש.
    הם אמנם גדולים אבל לא ענקיים ובומבסטיים, בגודל סביר. הצרים יהיו צרים במעט אבל, הם פחות בטיחותיים!
    המומלצים ביותר הם: צ'יקו נקסטפיט זיפ או, כל סדרת ברייטקס קליקטייט כאשר המרתון או הבולווארד הם המוצלחים ביותר שיש בסדרה הזו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבחירת מזרון ילדים
    נטלי
    18/07/2023

הי קובי!
    מזמן לא כתבתי פה ואני שמחה לראות שהפורום עודנו קיים!

רציתי להתייעץ בבקשה איזה סוג מזרן מומלץ כיום לילדים? ראיתי שיש הרבה סוגים כמו מזרן ספוג כחול, מזרן ספוג לבן, יש מזרן דו צדדי של שני סוגי ספוג ברמת קשיחות שונה, יש מזרן דו צדדי חצי ספוג וצד שני לאטקס או ויסקו, יש גם כאלה שכל המזרן לאטקס או כולו ויסקו. יש מקומות כמו איקאה שמוכרים למשל רק ספוג לבן עם שכבת ריפוד רכה וזהו. יש כאלה שממליצים לאטקס ויש ויסקו ויש שאומרים ספוג כי צריך שיהיה קשה. בקיצור זה מאוד מבלבל.
    אני לא מחפשת להסתבך יותר מידי בסוגים רק רוצה לדעת מה הכי מומלץ לילדים?
    אני מחפשת מזרן טוב ונוח לטווח ארוך לילד בן 7 וילדה בת 3.
    אם אתה מכיר דגמים ספציפים או אם תוכל למקד אותי איזה חומר מומלץ יותר ואיזה פחות במזרון אני גם אשמח לשמוע.
    תודה רבה רבה!
    נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבחירת מזרון ילדים

הוספת תגובה

• פחות מכיר

קובי סופר
    18/07/2023

שלום נטלי,

פחות מכיר. רק יכול לספק נתונים:

מזרן ספוג לבן, קשה ולא נעים, מקבל בלאי מאוד מהיר ולכן לא מומלץ.

ספוג כחול טיפה יותר איכותי אבל לדעתי לא נוח

בשילוב לטקס או ויסקו יש נוחות משופרת, הבלאי יותר נמוך אם בכלל ולכן לדעתי אלו המזרנים הכי מוצלחים מבחינת עלות תועלת, בדרך כלל הם במחירים סבירים. תלוי במותג כמובן. זה מה שיש לילדים שלי כמה שנים טובות והכל מעולה.
    הלכנו על מותג מנדלבואים שהיו במחיר מעולה אבל, השוק מוצף בחברות ומותגים, הכל די זהה, כך שכל שנותר הוא לחפש את הדגם במחיר הסביר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

נטלי
    19/07/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גואי I-SIZE לעומת גרקו נאוטיליוס
    לירון
    18/07/2023

היי,ראיתי שיש בוסטר רצועות של גואי בתקן I-SIZE
    ההתלבטות היחידה היא שרשום שרצועות פנימיות עד גובה 1.05 משקל 19.5
    הילד שלי בן מתקרב לגיל 4 במשקל של 16.5-17 וגובה מטר
    אי לכך ההתלבטות היא האם ללכת על תקן I-SIZE מחמיר אבל לקחת בחשבון שלא יחזיק הרבה ברצועות פנימיות
    או לרדת ברמת בטיחות וללכת על גרקו נאוטילויוס?

הוספת תגובה

• אני חוזר ורושם לא צריך להתרשם מתקן ISIZE

קובי סופר
    18/07/2023

שלום לירון,

אני חוזר ורושם לא צריך להתרשם מתקן ISIZE.
    נכון, זו תקינה יותר מחמירה אבל, זה לא רלוונטי. האמריקאים לא מייחסים חשיבות לבדיקות תקינה, הם עושים הרבה מעבר לדרישות. כל אלו מפחד של תביעות שזה ספורט לאומי בארה"ב. כמוכן, יש גופים חיצוניים שעושים בדיקות השוואתיות, הם הרבה יותר מחמירים מהתקינה וגם מול ISIZE. רק לשם המחשה, גם כיסאות סיניים עוברים תקן ISIZE והם אינם נמכרים בארה"ב.

לכן, אילו אני הייתי צריך לבחור אז כלל לא הייתה התלבטות. הנאוטילוס טוב בהרבה מהג'ואי + יש את היתרון שהגרקו עד משקלים יותר גבוהים. פרט טרוויה, ג'ואי מייצרים לגרקו את רוב משובי הבטיחות שלהם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

לירון
    20/07/2023

תודה השכלתי .
    במה היית בוחר
    ציקו מאי פיט /נאוטיליוס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנאוטילוס עם דירוג בטיחותי טוב יותר

קובי סופר
    20/07/2023

שלום לירון,

הנאוטילוס עם דירוג בטיחותי טוב יותר, לכן אני נוטה להמליץ עליו. עם זאת, המייפיט גם עם דירוג גבוה מאוד, ההבדלים לא ממש רציניים בין השניים, המיי פיט לדעתי יותר נוח לילדים, יותר נעים ויש טיפה זוויות. אז זה שיקול שלכם. בתכלס שניהם מעולים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שוב נרכש נאוטליוס

לירון
    20/07/2023

רכשתי בהמלצתך נאוטיליוס!תודה רבה על העזרה
    שאלה נוספת
    שוקל לרכוש לרכב שנוסעים בו פחות את הטרנזשיין
    הבנתי שהשימוש באיזו פיקס ורצועות פנימיות הוא עד 20 קילו
    האם אחרי 20 קילו שאני עובר לחגורת הבטיחות של הרכב אני יכול להמשיך לעגן את המושב באיזו פיקס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרנזישיין כמו הנאוטילוס

קובי סופר
    21/07/2023

שלום לירון,

הטרנזישיין כמו הנאוטילוס. עד 29.4 ק"ג עם רצועות ולאחר מכן עם חגורת הרכב.
    מה שכן, יש לשים לב שיש טרנזישיין בתקינה אירופאית והוא באמת עד 18 ק"ג. אין הבדל גדול במחיר ולכן אני ממליץ על הגרסא האמריקאית.

בכל מקרה, לאחר שחוגרים את הילדים עם חגורת הרכב, אפשר להתשמש באיזופיקס. מה שכן, האיזופיקס יעיל עד משקל 29 ק"ג משקל הילד והבוסטר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לירון
    21/07/2023

מה שאומר שאם ב20 קילו אעבור לקשור את הילד בחגורת הבטיחות +איזו פיקס לעיגון מושב -לא אצטרך את הנועל החיצוני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

קובי סופר
    21/07/2023

שלום לירון,

כן. אבל הייתי ממליץ למשוך עם רצועות הכיסא ככל שניתן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרון עריסה מולטי פלואו
    גלי
    18/07/2023

היי קובי, תודה רבה על כל העשייה שלך בתחום בטיחות מוצרי תינוקות.
    רציתי לשאול לדעתך על מזרון מולטיפלואו לעריסה, כיוון שראיתי שאתה ממליץ על מולטיפלואו למיטת תינוק.
    שאלתי את בייביטק מה שונה בין המזרונים (עריסה/ מיטה) חוץ מהמידות, ומסתבר שגם העובי שונה, 4 ס"מ לעומת 8 ס"מ. מאחר שזה מזרון עם סיבים בלבד, תהיתי אם זה לא דק מדי, והאם יהיה נוח לתינוק. אשמח לשמוע אם יש לך דעה בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    מזרון עריסה מולטי פלואו

הוספת תגובה

• זו דרישת התקן

קובי סופר
    18/07/2023

שלום גלי,

זו דרישת התקן למזרני עריסה, עד 4 ס"מ. מעבר לכך מכון התקנים לא יאשר את המוצר.
    הסיבה היא מניעת שקיעת הראש במזרן, היות ועריסה משמשת לזמן קצר, עובי דק ישרת בדיוק כמו מזרן עם צד קשיח. זה נכון שטכנית במולטיפלואו יכלו גם לעשות 8 ו 10 ס"מ, זאת מכיוון שהוא בטוח יותר ואינו מכיל ספוג אבל, זו דרישת מכון התקנים למזרני עריסה. לכן גם במולטיפלואו נצמדים לדרישות כדי לקבל תקן.
    לדעתי במזרני עריסה אפשר להסתפק במזרן הרגיל עם ציפוי בד רשתי. כפי שציינתי, בגלל העובי הדק + העובדה שהם לא מתהפכים עד גיל 3 חודשים + משך השימוש בעריסה הוא בדרך כלל ל-3 חודשים, אין סיבה להשקיע לדעתי במזרן יקר.
    אלא אם זו עריסה לתקופה ארוכה של חצי שנה עד שנה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה והבהרה

גלי
    18/07/2023

היי קובי, המון המון תודה, מבינה עכשיו מדוע העובי כך.
    מזרן רגיל עם ציפוי בד רשתי - התכוונת ספציפית של בייביטק? או באופן כללי, למשל קינג קויל ניו בורן לעריסה של שילב, שלפי מה שהבנתי, הוא עם ציפוי בד רשתי
    אני מתכננת להשתמש בעריסה כחמישה חודשים, אך לא יודעת עדיין, כי זו ילדה ראשונה :)
    מעריכה מאוד,
    גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל מזרן עם תו תקן

קובי סופר
    18/07/2023

שלום גלי,

כל מזרן עם תו תקן. בינהם גם בייבי טק.
    תכלס אין הבדל בין אף מותג ודגם, כל עוד יש תו תקן למוצר וזה הדבר המרכזי שצריך לוודא.
    לדעתי עדיף לא להשקיע במזרן העריסה, יותר במזרן המיטה שישרת ליותר זמן. כן צריך לקחת בחשבון שבחודשיים שבין 3-5 חודשים, הם מתהפכים לבד, מומלץ לצמצם דברים בעריסה ככל הניתן, לוודא שמגן הראש קשור היטב ולא נופל. כמוכן לשקול לשים בייבי סנס.
    אצלי הילדים היו עד חצי שנה בעריסה עם מזרן רגיל עם ציפוי בד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלת אופן פרימיום YBT-360 YAMAYO
    שואלת
    17/07/2023

שלום קובי,
    האם אתה ממליץ על התלת אופן הזה?
    ומה המשקל שלו? חשוב לי לדעת
    ולא כתוב באף אתר, יש לי אפשרות לבחור את הדגם הזה כמתנה לחג
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תלת אופן פרימיום YBT-360 YAMAYO

הוספת תגובה

• אני לא מכיר

קובי סופר
    17/07/2023

שלום,

אני לא מכיר ולכן איני יכול לשלול או להמליץ.
    אני ממליץ על תלתי האופן של סמארטרייק, הם טיפה יקרים אבל שווים את ההפרש לדעתי, הרבה יותר נוח לנייד אותם מאשר כל תלת אופן אחר, יש להם פטנט היגוי ייחודי להם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוסטר רצועות ומושב בטיחות
    ש.ש
    16/07/2023

היי
    אנחנו צריכים להוסיף מושבי בטיחות לרכב ומנסים לעשות את זה בצורה שלא יעלה לנו יותר מידי ( מגבלות תקציב) אבל גם לא להתפשר לגמריי על בטיחות.
    יש לי ילדה בת שנה (8קילו בערך, עדיין בסלקל)
    ילד בן 3 (13.5 קילו) כרגע על ציקו נקספיט זיפ שיעבור לילדה בהמשך.

אנחנו צריכים להוסיף כיסאות לרכב שני ( נסיעות קצרות)
    לכיסא תינוק- ראיתי שהמלצת במגבלות תקציב על Graco Grows4me
    מצאתי כרגע במצבע בעלות של 800 שח, האם יש משהו אחר שהיית ממליץ? ( לרכב שניף נסיעות קצרות- לנסיעות ארוכות היא תעבור לצ'יקו)

בוסטר רצועות לרכב עיקרי-
    אני מתלבטת בין גרקו טרנזישיין שראיתי שאתה ממליץ יחסית הרבה ברגע שיש מגבלת תקציב. לא ראיתי שיש לו אפשרות של סאנגלוק, האם הוא עדיין מומלץ?
    מצאתי במבצע בעלות של 700 שח
    יש את הנאוליטוס עם סאנגלוק בעלות של 1050 (קצת חורג לנו מהתקציב)
    כמה ההבדל בין שתי הבוסטרים האלו משמעותי?

אשמח גם לקחת בחשבון שיקולי רוחב שכן אנחנו קונים לתווך רחוב ומאמינם שיהיה צורך להכניס גם כיסא שלישי.

אשמח להמלצה לבוסטר רצועות זול יותר גם לרכב משני.

תודה רבה

הוספת תגובה

• בגרקו הכוונה לסייז פור מי

קובי סופר
    17/07/2023

שלום,

בגרקו הכוונה לסייז פור מי. עד 1000 ש"ח הוא האופציה הכי טובה שיש. יש גם את קוסקו סנרה או אוונפלו טריביוט או סונס. כל השלושה יותר זולים אבל, הם פחות מרופדים ונוחים, עד משקלים יותר נמוכים. בטיחותית אבל הם עם דירוגי בטיחות עדיפים.
    יש גם את אוונפלו טריומף שבדרך כלל יותר זול מהגרקו, גם הוא טוב, מרופד טוב ועד משקל גבוה (30 ק"ג כמו הגרקו).

לגבי בוסטר רצועות,
    הסנאגלוק זו מערכת עזר להתקנה קלה יותר, מהירה יותר ובעיקר לצמצום עד מניעת טעויות אנוש בהתקנה.
    לדעתי עדיף להשקיע אם יש אפשרות. אם לא, הטרנזישיין מהזולים הוא האופציה הכי טובה. יש גם את אוונפלו מאסטרו, זול יותר עם דירוגי בטיחות מעולים, גם כאן, יש חיסרון משמעותי, הוא עד 18 ק"ג עם הרצועות לעומת 30 ק"ג בגרקואים.

אוונפלו הייתה חברה אמריקאית מעולה למוצרי בטיחות. הם נרכשו על ידי חברה סינית, מאז לא השקיעו הרבה בפיתוח מושבי הרכב והבטיחות, די תקועים מאחור וחבל. לכן בשני המקרים, גרקו עדיפים לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לעגלת תאומים מגיל לידה
    חני שטיינברג
    15/07/2023

שלום קובי.
    קודם כל צריכה להגיד שקניתי לפני 3 שנים את העגלה של בייבי בוס טייגר 2 וממש מרוצה ממנה.
    הבן שלי עד היום משתמש בה מדי פעם והיא הייתה כ"כ נוחה ופרקטית.
    בעז"ה לפני לידת תאומים ומתלבטת לגבי עגלה תאומים מגיל לידה.
    מחפשת:
    1. עגלה קלה לתפעול: סגירה והתניידות.
    2. עגלה שמתאימה מגיל לידה ושימושית לאורך זמן.
    3. נוחה לגובהים (אני בגובהשל 1.80)
    4. לא יקרה מדי.
    אשמח להמלצות ותודה רבה!

הוספת תגובה

• כיף לקרוא שאתם מרוצים מהבייבי בוס

קובי סופר
    16/07/2023

שלום חני,

כיף לקרוא שאתם מרוצים מהבייבי בוס!

לגבי עגלת תאומים:
    אני ממליץ על עגלות צרות ברוחב של פחות מ-67 ס"מ. יותר נוח להתנייד איתן במקומות צרים.

הכי מומלצות לתקציב אמצע, לא נמוך מידי ולא יקר הן:
    בייבי מונסטרס איזי טווין 3 או ניו.
    הניו פחות נפוצה בחנויות.

שתיהן צרות, המון זמן בשוק והוכיחו אמינות טובה.
    המונסטרס מציעה גלגלים יותר איכותיים, יותר מרופדת וגם הבדים לדעתי טיפה יותר איכותיים. יש ידית מתכווננת.
    הניו יותר קלה, טיפה יותר קטנה לאחר הקיפול.
    צריך להתנסות עם שתיהן כמובן. לשתיהן ניתן להוסיף אמבטיה/אמבטיות, לא בטוח שזה כדאי, האמבטיות קטנות מאוד ומשרתות לתקופה קצרה, הן גם מייקרות את הסיפור.

בברכה,פ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנשא לניובורן 2.5 ק"ג
    אורן
    15/07/2023

קיבלנו במתנה מנשא של בייביורן, אבל כתוב עליו שהוא מתאים מ 3.5 ק"ג ויורשת העצר היא רק 2.5 ק"ג. האם יש מנשא שמומלץ בגודל כזה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מנשא לניובורן 2.5 ק"ג

הוספת תגובה

• יש מנשאים למשקל נמוך יותר

קובי סופר
    16/07/2023

שלום אורן,

יש מנשאים למשקל נמוך יותר.
    בעיקר כאלו עם תנוחת עירסול או, מנשאי בד/קשירה.
    ממליץ לגשת לחנות ולהתנסות טרם הקניה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת האמבטיה של העגלה בטיולון
    אלינור
    15/07/2023

היי, קובי. שבת שלום.
    בתי בת 6 חודשים וחצי, עדיין באמבטיה של עגלת ספורט ליין. באמבטיה יש לה כרית ריפלוקס ונחשוש עליו מונחות הרגליים. בסך הכל האמבטיה מפנקת ונוחה לה מאד, והיא ישנה שם טוב.
    אני ניסיתי להעבירה לטיולון של אותה שילדה ולשתינו היה מאד, מאד לא נוח. הקיפול קשה לי וכבד לי להרים לבגאג' הקטן שלי ברכב, לילדה מאד לא נוח כל הזמן להיות קשורה והיא לא הייתה רגועה.
    הטיולון של הספורט ליין מאד פתוח מהצדדים ומפחיד אותי שהיא תיפול. כעבור יומיים החזרתי אותה לאמבטיה.
    אשמח לדעת מה אתה חושב על טיולון צ'יקו החדש, דגם גודי פלוס, ראיתי אותו והוא נראה מאד נוח, מרופד וכמובן שאפשר להוסיף ריפודית טובה. הטיולון מתקפל לבד, קומפקטי ושוקל 6.8, הרמתי יחסית בקלות לבגאג'.
    ראיתי גם טיולון של ספורט ליין, אבל מרגיש לי שהקיפול והמקום שהוא תופס גדולים מאד ולכן לא יעיל עם בגאג' קטן.
    את המקלארן ניסיתי אצל אחיינית שלי ואני קצת פחות מתחברת לשתי ידיות נפרדות וכשהתיק על הידיות הטיולון מתהפך לאחר.
    אשמח מאד לדעתך.
    נ.ב.
    הפיזיותרפיסטית והאוסתיאופטית של התינוקת המליצו לי עדיין להשאירה באמבטיה, מאחר והיא נולדה פגית והיא עדיין קטנה וזקוקה לזה, אבל אני חושבת שבטיולון שכיבה מלאה יהיה לה נוח וגם לי. אני רוצה לטוס איתה בחודש הבא וחוששת מאד מהגעה לטיסה עם העגלה הענקית של הספורט ליין...
    אודה להתייחסותך 🙏.

הוספת תגובה

• אני לא ממליץ לרכוש טיולון

קובי סופר
    16/07/2023

שלום אלינור,

אני לא ממליץ לרכוש טיולון.
    1. על פי מחקרים, עדיף שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה +.
    לדעתי המינימום זה עד גיל שנה.
    יש לכך יתרונות בריאותיים לתינוק, נפשיים וגם נוחות של ההורה וקשר עיין.
    2. העגלות בנויות יותר טוב מטיולונים לתינוקות.

נכון שזה פחות נוח להורה. במקרה של הספורטליין אכן, היא כבדה מאוד, בייחוד הדגמים החדשים.
    אבל, התינוק מולכם ובמושב יותר טוב מאשר כל טיולון יכול להציע. אפשר לצמצם את המושב בהוספת מזרן עגלה טוב. יש מזרני כנפיים שיתנו גם הגנה מהצד.

אפשר למשוך עוד טיפה עם האמבטיה, רק לזכור שהיא עד 9 ק"ג. אם התינוקת מתגלגלת לבד, אז צריך להקפיד שלא תתגלגל עם הרגל מעל דופן האמבטיה, דבר שיכול לגרום לנפילה. כלומר, צריך השגחה מלאה ולא להשאיר לבד באמבטיה, גם בשינה.

לגבי הטיולונים, הצ'יקו חדש יחסית אבל עושה רושם טוב.
    הוא יותר קטן מהספורטליין בקיפול, יותר ונח לקיפול אבל, הספורטליין לדעתי יותר נוח לניוד והגגון יותר גדול.
    לגבי מקלארן, אני בספק אם תמצאו, כבר לא משוקים את הדגם עם 2 ידיות. לדעתי אבל, העגלות האלו הרבה יותר נוחות לתינוק.

אם טסים לחו"ל, כן, לכם יהיה יותר נוח עם טיולון, לי אישית קשה להמליץ על כזה לפני גיל שנה.
    זה בעיקר שיקול שלכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביקורת על עגלת אינגלזינה אלקטרה
    שאול
    15/07/2023

אשמח לביקורת על העגלה, תודה!

הוספת תגובה

• אני פחות ממליץ

קובי סופר
    16/07/2023

שלום שאול,

אני פחות ממליץ.
    הטוב: יש לה אמבטיה מעולה, מרווחת, עם מצבים (שזה יחסית נדיר). היא קלה מעוד, נוחה לקיפול.
    הפחות טוב: הטיולון, אמבטיה טובה זה מעולה אבל, החלק שישרת רוב הזמן הוא הטיולון.
    לדעתי הטיולון שלה רחב מאוד, אין לו דפנות צד לתמיכה. בגילאים נמוכים, התינוקות לא יכולים להחזיק את עצמם הרבה זמן במצב ישיבה, שאין דפנות בצד הם נוטים לצדדים, ואז יושבים בצורה לא נכונה.
    החיסרון הכי גדול לדעתי הוא כאשר הטיולון פונה לכיוון הנסיעה.
    ראשית, אין ידית מתכווננת, זה לבד חיסרון גדול. כל עליה וירידה ממדרכה גבוה תצריך מאמץ רב. ממליץ לשים משקל של תינוק (כ-12 ק"ג זה משקל ממוצע של גיל שנה). לעלות ולרדת מדרגה גבוה כדי להבין עד כמה זה חיסרון. שנית, אם יש הפרשי גובה, זה גם חיסרון.
    ונחזור למושב. כאשר תרצו להשכיבו שהוא פונה לכיוון הנסיעה, מה שיקרה הוא שגב המושב יחצה באופן גס את קו ידית האחיזה.
    א. זה אומר שהגב יהיה באוזר הברכיים של מי שדוחף את העגלה, אם ההורה גבוה, זה לא הכי נוח כי אז יש סיכוי שתתקלו בגב המושב בהליכה, זה לא נעים לתינוק ולא להורה.
    ב. זה לא מאפשר לתלות תיק או כל דבר על הידית (טכנית, יש איסור לתלות דברים על הידית בכל העגלות, בפועל כולם תולים).
    ג. בעתיד, אם תרצו לחבר טרמפיסט, זה לא יהיה נוח כי הטרמפיסט יצטרך להיות ממש רחוק מקו המושב, זה ירחיק אתכם עוד יותר מהעגלה ושוב, אין ידית מתארכת כך שזה לא נוח או ראילי, תלוי בגובה ההורה.

בנוסף, יכולת הניוד שלה בינונית. אם השימוש הוא עירוני היא תעמוד במשימה. אם יהיה צורך מעבר לעירוני, אז זה כבר יותר בעייתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא אוכל מומלץ לתינוק
    קאריי
    14/07/2023

היי, איזה כיסא אוכל יותר מומלץ:
    טוויגי דלישס – ™Twigy Delicious או טוויגי סילבר 2 – 2 ™Twigy Silver?

לקביעת תור
    סגירה
    כיסא אוכל מומלץ לתינוק

הוספת תגובה

• הדלישס עדיף לדעתי

קובי סופר
    16/07/2023

שלום קארי,

הדלישס עדיף לדעתי. הבד יותר איכותי ונעים. הוא קצת יותר יציב. מבעבר לכך, שניהם די דומים עם מצבי גובה, שכיבה וקיפול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשים עגלה ובעיקר חשוב לנו טיולון שלא יהיה קטן וגם תהיה קלה לקיפול
    וולאא
    13/07/2023

שלום, אני עתידה ללדת ילד ראשון והמבחר ענק והיה לי קשה לבחור.
    גרים בכפר כך שאני מאמינה שלא נצטרך להתנייד הרבה בשכונה כי זה פחות נפוץ כאן.
    אני די סגורה עכשיו על הדגמים החדשים של ספורטליין, חשוב לי שיהיה טיולון גדול יחסית, ניסיתי לשים יחד בן שנה ו9 חודשים בדגם הפולד והיה לו קטן.
    אני אישה קטנה אז חשוב לי גם שאצליח בקלות לסגור את העגלה.
    ראיתי גם של סייבקס מיוז 3 אבל זה כמעט כפול מבחינת מחיר
    אשמח לשמוע חוודעת על ספורטליין או אם יש המלצות אחרות

הוספת תגובה

• הדגמים החדשים של ספורטליין סיילו מאוד כבדים

קובי סופר
    13/07/2023

שלום,

הדגמים החדשים של ספורטליין מאוד כבדים.
    אני תמיד ממליץ לגשת לחנות, לנסות לקפל יחד עם מושב הטיולון, להרים יחד עם מושב הטיולון (בחנויות ינסו לתת לכם להרים ללא המושב כדי שתחשבו שהמוצר קל). ככה תקבלו הבנה לגבי המשקל, תוכלו להחליט אם זה משהו שבסדר ליכולות הפיזיות שלכם!
    דגם הפולד קל משמעותית מהסיילו אך כפי שציינת, הוא קטן יותר, צר יותר, הרבה יותר בסיסי ביכולת הניוד, לדעתי גם יותר מסורבל לקיפול ופתיחה, אני פחות ממליץ עליו וחושב שדגמי הסיילו הרבה יותר מוצלחים.

המיוס יקרה בגלל מיתוג, עיצוב וכו', אין בה שום דבר טוב לדעתי שמצדיק את מחירה הגבוה. הפלוסים שלה הם משקל קל, קיפול קל ונוח אבל, רק שהטיולון פונה לכיוון הנסיעה, אם פונה אליכם לא ניתן לקפלה וצריך לפרק את המושב טרם הקיפול. בספורטליין לדוגמא ניתן לקפל עם המושב לשני הכיוונים.

אני ממליץ לבדוק גם את הבייבי בוס שלנו טייגר או בובקט. מקבלים אמבטיה בגודל טוב וטיולונים מרווחים כמו בסיילו.
    הפלוסים הגדולים מול הסיילו הם:
    המשקלים הרבה יותר קלים, באזור ה-8 עד 9 ק"ג (תלוי בדגם).
    5 שנות אחריות לעומת שנה
    בדים שיורדים 100% לכביסה, בספורטליין וגם במיוס רק חלק יורדים.
    הקיפול קל כמו בסיילו, יכולת הניוד יותר טובה בגלל המשקל הקל, גלגלים איכותיים ומבנה חכם. הגגונים ענקיים ועוד.
    אני משוחד בתור המפתח ומשווק אבל, תמיד ממליץ לעשות את הבדיקה שציינתי, לקפל, להרים, בנוסף לנייד את העגלות בחנות ומחוצה לה, עם משקל של 12 ק"ג בתוכן כדי להרגיש איך יהיה להתנייד איתן ביומיום עם תינוק.
    ככה תקבלו החלטה של מה נכון לכם מבלי להיות מושפעים ממני, ממוכרנים או הסביבה.
    החיסרון בעגלות של בייבי בוס זה שהן אינן נפוצות בהרבה חנויות. עקב מכר רב במגזר החרדי, יש פחות מלאי לשאר החנויות. זה משאיר מספר מצומצם של חנויות שמציגות את העגלות. לדעתי (המקצועית אבל משוחדת), אלו העגלות הטובות בעולם וזה גם הפידבק שאני מקבל מהמשתמשים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה