מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלה מגיל לידה לתינוק קצת מעל גיל לידהנעמה10/11/2023
היי קובי, תודה ענקית על הפורום והתשובות המלומדות כאן.
יש לי תינוק בן 4 חודשים. לפני הלידה קניתי mamas and papas armadillo flip xt3 בהמלצת חברים ואני לא כל כך מרוצה כי היא קצת כבדה. בשלב האמבטיה היה סבבה אבל די מהר לא היה לו מקום בתוכה והצלון של הטיולון לא היה מספיק נוח להעביר אותו בגיל קטן במצב שכיבה (לפחות לא בקיץ). גם באמבטיה מגן השמש היה לא מספיק טוב, וחסרים לי אביזרים למשל מגן גשם לקראת החורף המתקרב.
בקיצור- לא כל כך מרוצה מהקנייה ומתלבטת אולי במקום למשוך עם הטיולון עד שיגיע הזמן לעבור לטיולון קל יותר, לנצל את מבצעי נובמבר לקנות עגלה משולבת חדשה שתתאים לנו יותר וליהנות ממנה כבר בילד הנוכחי.
יש לך המלצה לעגלה שתתאים יותר? הבנתי כבר שמה שחשוב זה בעיקר שהטיולון יהיה מאוד נוח, ולשלב הניובורן נסתדר. אפילו חשבתי לקנות את הסייבקס איזי-טוויסט אבל נשמע שהקיפול שלו מעצבן לעומת טיולון קל אחר.
בשורות טובות בקרוב אמן ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי יהיה קשה למצוא משהו טוב במחיר סביר
קובי סופר11/11/2023שלום נעמה,
לדעתי יהיה קשה למצוא משהו טוב במחיר סביר. הארמדילו שוקלת טיפה מעל 11 ק"ג. זהו משקלן הממוצע של רוב העגלות. הדרך היחידה לרדת במשקל זה או ללכת על טיולון, אני ממליץ על טיולון דו כיווני עד גיל שנה + או לפחות עד גיל שנה, זה גם שם אתכם בבעיה כי רוב הטיולונים הם חד כיוונים, בדו כיווניים יש המון פשרות, לכן אני ממליץ להשתמש בעגלה עד גיל שנה ואז לרכוש טיולון ולא משהו שהוא בין עגלה לטיולון ובפועל לא זה ולא זה.
יש את עגלות בייבי בוס שלנו שבהן יורדים כ-3 ק"ג אם הולכים על דגם בובקט, הבעיה זה המחיר שגם במבצעים הוא סביב 2500 לאמבטיה וטיולון.
ההמלצה שלי היא או למשוך עם הארמדילו עד גיל שנה ואז לרכוש טיולון חד כיווני.
או לחלופין לנסות למכור אותה כיד 2 ואז לרכוש עגלה קלה בייבי בוס, סייבקס מיוס שוקלת 9.9 ק"ג, אינגלזינה אלקטה שוקלת 8 ק"ג. 2 האחרונות יחסית יקרות גם במבצעים ולדעתי הבייבי בוס שלנו עדיפה.
בכל מקרה אם מחליטים ללכת על עגלה אז כמובן שממליץ לעשות בדיקות טרם הרכישה, להושיב את התינוק, לנייד בחנות ומחוץ לחנות. לקפל לבד עם מושב הטיולון פעם שהוא פונה אליכם (באינגלזינה וסייבקס לא ניתן) ופעם לכיוון הנסיעה.
לנסות להרים במצב מקופל, לבדוק ברכב, כך תקבלו החלטה מושכלת של מה נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי מאוד!
הלה12/11/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל מומלץ ללא איזופיקסהילה10/11/2023
שלום,
אשמח להסבר כי הסתבכתי עם כל ההגדרות.
יש לי עגלה נונה טריב ואני מחפשת סלקל תואם. במוצצים יש רק של נונה (יקר) וג'ואי ג'ם. ראיתי באתר adac ש-igemm קיבל ציונים טובים אבל לא ברור לי אם מדובר באותו דגם. במידה ולא, יש סלקלים שמתחברים עם חגורה שמומלצים לנונה?
בנוסף, אני אסע עם התינוקת לבד רוב הזמן ולכן היא תהיה מקדימה. אין לי איזופיקס במושב הקדמי. האם במקרה כזה יש הבדל בין כיסאות בתקן isize לתקן הקודם? אני רואה שכל הדירוגים מתייחסים לחיבור איזופיקס בלבד. והאם יש אפשרות לחבר בסיס לרכב שאין לו איזופיקס (כדי להוציא ולהחזיר בקלות בלי טעויות)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
JEMM זה לא IJEMM
קובי סופר10/11/2023שלום הילה,
JEMM זה לא IJEMM.
אלו סלקלים שונים. האייג'ם בטיחותי יותר ובתקינה החדשה.
את בסיס האייג'ם ניתן להתקין או עם חגורת בטיחות או עם איזופיקס, לכן אין בעיה להתקין ברכב ללא איזופיקס. כמוכן, אייג'ם ניתן להתקנה ללא בסיס עם חגורה, הוא קיבל דירוג גבוה גם ללא בסיס.
עם זאת, התקנה כזו מסורבלת וסביר שתביא לטעויות אנוש בהתקנה.
בנוסף, יש סלקלים של סייבקס שגם יתחברו לנונה, לסייבס יש גם בסיס חגורה שלא מצריך איזופיקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות/בוסטרקובי10/11/2023
היי
בעבר קנינו בהמלצתך כסאות של גרקו פוראבר.
אנחנו לקראת לידה ומתלבטים האם לקנות כסא נוסף ושכל אחד (גילאי 3 וחצי ושנתיים) "יגדל" עם הכסא שלו או לחלופין האם כדאי להעביר את הגדול לבוסטר.
בגלל שהמחירים די דומים חשוב לנו מאוד הפן הבטיחותי -
האם הבוסטר של כסא בטיחות פוראבר פחות בטוח מבוסטר רצועות חדש?
אם כן אז במה זה בא לידי ביטוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר להמשיך עם הפוראבר
קובי סופר10/11/2023שלום קובי,
אפשר להמשיך עם הפוראבר. הוא כיסא טוב וכבוסטר הדירוג שלו גבוה כך שאין מניעה להמשיך.
הדבר היחיד שצריך להילקח בחשבון זה המקום ש-2 פוראבר תופסים, אלא אם יש רכב גדול.
הכנסת מושב שלישי יכולה להיות בעייתית.
אני ממליץ לשקול רכישת גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו.
הוא תופס פחות מקום מפוראבר, גם הופך לבוסטר, עם דירוגי בטיחות מדהימים, לדעתי יהיה יותר נוח מפוראבר לגדול, בייחוד בהמשך כבוסטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קובי11/11/2023מבחינת בטיחות- מה הכי בטוח?
פוראבר או הנאוטילוס?
הסלים פיט הוא גם ברמת בטיחות גבוהה?
כמו כן, ראיתי שהפוראבר הוא 51 ס"מ, הנאוטילוס 49 ס"מ אז מבחינת הרוחב זה לא הבדל גדול.
אולי עדיף בכלל סלים פיט (41 ס"מ)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסלים פיט גם קיבל דירוג גבוה כמו הפוראבר
קובי סופר12/11/2023שלום קובי,
הסלים פיט גם קיבל דירוג גבוה כמו הפוראבר. הפוראבר יצא מהמגוון של גרקו, נכון לתקופותו, דירוג הבטיחות שלו היה הגבוה ביותר או בין הגבוהים, זה כל הזמן משתנה.
הוא קיבל דירוג של 76 נקודות שזה ברף העליון.
הסלים פיט 3 מקבל דירוג זהה כאשר המבחנים טיפה הוחמרו כך שאם תלכו על סלים פיט, לא תרדו ברמת הבטיחות ותרוויחו עוד כמה ס"מ.
הנאוטילוס קצת שונה, 2 האחרים הם כיסאות בטיחות שיודעים להפוך לבוסטר. הנאוטילוס הוא בוסטר עם רצועות. המבנה שלהם שונה מכיסא והם קלים יותר במשקל, בנוסף אין להם בסיס מצבים כמו לכיסאות כך שהם יושבים יותר צמוד למושב.
הדירוג של הנאוטילוס הוא 86 נק' שזה דירוג נדיר.
הדירוג הגבוה הוא בעיקר בגלל מערכת הסנאגלוק שאין אותה בשניים האחרים. זה יוצר התקנה יותר קלה עם צמצום/מניעת טעות אנוש בהתקנה.
לכן אני נוטה להמליץ עליו. אם יש בעית מקום זה סיפור אחר, אז כבר צריך ללכת על הסלים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה משהו נוסף:)
קובי20/11/2023יש לנו גרקו פוראבר dlx משנת 2021 ואנחנו מתכננים לקנות גרקו סלים פיט 3 lx.
מבין שניהם- מבחינת בטיחות באיזה מהם עדיף לשים את התינוק החדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רמת הבטיחות זהה
קובי סופר21/11/2023שלום קובי,
רמת הבטיחות זהה. כפי שרשמתי בהודעה הקודמת. הפוראבר יצא מהליין אך כשנבדק, הדירוג שלו היה זהה לדירוג הסלים. לכן מבחינה בטיחותית הם זהים.
לדעתי הפוראבר יהיה נוח יותר לתינוק בן יומו, הוא נשכב יותר טוב מהסלים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על טיולון Selfie פג פרגוהלה09/11/2023
חוות דעת על טיולון Selfie פג פרגו, האם העגלה יציבה וחזקה ?
האם מומלצת ?
בנוסף אשמח לשמוע על עגלות טיולון מומלצות ויציבות לטווח ארוך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי זהו טיולון טוב
קובי סופר10/11/2023שלום הלה,
לדעתי זהו טיולון טוב. השאלה מה מחירו. לרוב הוא נמכר ב-1500 ש"ח וצפונה. במבצעים ראיתי גם ב-990. אז במחיר הנמוך, הוא ללא ספק נותן תמורה מעולה למחיר. במחיר היקר, לדעתי הוא לא מצדיק את העלות.
הוא קל מאוד לטוב ולרע, הטוב זה כמובן ההרמה לרכב. גם עוזר מאוד בניוד המעולה. הרע, תליית משקל כבד על הידית יכולה להיות בעייתית. זה נכון לגבי כל טיולון ועגלה אבל, ככל שהמוצר קל יותר, כך צריך יותר להיזהר ולהקפיד לא להעמיס על הידית אם בכלל.
השכיבה שלו טובה, בגגון מעולה והקיפול נוח. הדגם חדש יחסית כך שקשה לענות לגבי טווח אורך אבל, פג הוא מותג ותיק מאוד, אני עוד נתקל מידי פעם בדגמים של פג פרגו שמכרתי לפני 20-25 שנים שעדיין בשימוש.
באזור -1000 שקלים יש גם את סילבר קרוס ווינג 1, לדעתי טיולון מעולה ואחד החזקים בשוק. ראיתי כאלו שעברו התעלולות של הושבת 2 ילדים, ירידה במדרגות והטיולון מתפקד בצורה יוצאת דופן.
אם רוצים לרדת בתקציב, יש את ספורטליין וייפר אבל הוא טיפה כבד. כמוכן הקיפול גודל יותר מהשנתיים האחרים. מה שכן, יותר קל לשנות בו מצבי שכיבה/ישיבה והגגון שלו הטוב ביותר לדעתי מכלל הטיולונים בשוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי מאוד!
הלה12/11/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות/בוסטררחלי08/11/2023
שלום קובי,
אנחנו לקראת לידה שניה, יש לנו בבית ברייטקס מרתון קליקטייט ואנחנו חושבים להעביר אותו לשימוש הניו בורן. אנחנו מחפשים המלצה לכיסא בטיחות או בוסטר ברמת בטיחות גבוהה (התקציב לא חשוב) שיתאים לילד כמעט בן 4, חשוב לנו שיהיה בסגנון קליקטייט שנוכל להעביר בקלות ובטיחות מרכב לרכב וכמובן שדירוג הבטיחות הכללי שלו יהיה גבוה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש 2 דגמים מומלצים
קובי סופר09/11/2023שלום רחלי,
יש 2 דגמים מומלצים לדעתי:
ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט. התקנה כמו המרתון, רמת בטיחות כמעט הגבוהה ביותר שיש. מתאים לשימוש עד 30 ק"ג עם הרצועות, לאחר מכן הופך לבוסטר עד גיל 12.
גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו, קיבל דירוג גבוה עוד יותר מהברייטקס. סנאגלוק זו מערכת התקנה בסגנון הקליקטייט. במשקלים כמו הברייטקס.
שניהם יחסית צרים, יש צרים מהם בשוק אבל פחות בטיחותיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רחלי09/11/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מושב בטיחות מסתובבסופי08/11/2023
היי קובי. יש לנו בת עוד מעט 10 חדשים שמנה. עד עכשיו השתמשנו בדונה, מחפשים עכשיו מושב בטיחות חדש.
מה שחשוב לנו: עדיף שיהיה צר ולא רחב, שנוכל לסובב אותו להכניס ולהוציא אותה, שתהיה אופציה שכיבה. מה לא דחוף לנו- שיגדל אותה לאורך המון זמן כי יש לנו עוד מושב בטיחות לגדולים יותר, תוצאה גבוהה במבחנים בטיחות כלשהם וכד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דירוג גבוה במבחנים = לא מסתובב
קובי סופר09/11/2023שלום סופי,
דירוג גבוה במבחנים = לא מסתובב.
לכן אם רוצים ללכת על מקסימום בטיחות, הייתי ממליץ לוותר על המסתובב.
יש מסתובבים עם דירוגי בטיחות טובים אבל, יש עדיפים מהם ואני תמיד בעד בטיחות לפני הכל. כמוכן, המסתובבים עם הדירוג הטוב הם בתקינה אירופאית. בתקינה האמריקאית המסתובבים מקבלים דירוגים נמוכים (לפחות כל אלו שנבדקו).
הדגמים המומלצים: צ'יקו נקספיט זיפ, כל סדרת ברייטקס קליקטייט: מרתון, בולווארד ואדבוקט. אני ממליץ על הבולווארד או מרתון. האדבוקט יקר ורחב.
אם הייתי צריך לרכוש כיום כיסא, זה היה אחד מהרשימה הזו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
סופי09/11/2023כפי שציינתי, דירוג גבוה לא חשוב לנו ותקנים אירופאים סבבה לנו. כן חשוב שיסתובב ובעדיפות לצר. יש משהו שעונה לקריטריונים? יש לחברה מושב של ג'ואי 360 שהיא אוהבת אבל אני לא בטוחה לגבי הרוחב. ועכשיו ראיתי באינטגרל של מישהו מאמריקה כיסא שקוראים לו נונה ראב שגם נראה חמוד אבל לא יודעת בכלל אם מוכרים את זה מחוץ לארצות הברית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דירוג גבוה זה הדבר הכי חשוב!
קובי סופר10/11/2023שלום סופי,
דירוג גבוה זה הדבר הכי חשוב!
מה זאת אומרת דירוג גבוה לא חשוב?
במקרה של תאונה כיסא עם דירוג גבוה בסבירות גבוהה יותר יציל את התינוק מפציעות או חלילה ממוות!
מושבי 360 הם יחסית רחבים בגלל הבסיס של ה-360 שתופס יותר מקום.
אם בכל זאת מתעקשים על 360 ומוכנים לקחת מוצר פחות בטיחותי, 360 Revolve של אוונפלו קיבל דירוגים יחסית טובים, הוא מסתובב וגם יחסית צר.
כמו שציינתי, אם אישית הייתי לרכוש כיום מושב, הייתי מוותר על התענוג של 360 תמורת בטיחות עדיפה לתינוק.
סדרת ברייטקס קליקטייט וצ'יקו נקסטפיט זיפ קיבלו את דירוגי הבטיחות הגבוהים ביותר. נתקלתי במקרי תאונות (כולל קשות) שבהם היו מעוברים הכיסאות האלו, התינוקות יצאו ללא שריטה! בעוד ההורים כן נפגעו!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת בייבי ביורן מיניאפרת07/11/2023
שלום,
אשמח לשמוע חוות דעת על מנשא בייבי ביורן מיני.
חשוב לי שהמנשא יתאים מגיל לידה, יהיה נח לתפעול, ניו בורן לא ״יבלע״ בתוכו, מפתח הרגליים לא יהיה מוגזם, ויספק לגב תמיכה כמה שיותר.
מה דעתך על הבייבי ביורן מיני? או האם ישנו מנשא אחר מומלץ העומד בדרישות הנ״ל?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ למדוד
קובי סופר08/11/2023שלום אפרת,
ראשית, במנשאים אני ממליץ למדוד טרם הרכישה, יחד עם התינוק כמובן. לשים לבד, לסגור, להתנייד בחנות כמה דקות אפילו רבע שעה.
כך תוכלו לדעת אם המנשא נוח לך לתפעול, נוח על הגב (למרות שצריך לקחת בחשבון שמשקל התינוק יטפס די במהירות). בנוסף תראו אם זה נוח לתינוק והוא לא נבלע כפי שציינת.
זה דבר שאני לא יכול לענות עליו, זה אינדיבידואלי ומשתנה בין התינוקות.
לגבי המנשא עצמו, הוא די בסיסי לטוב ולרע.
מומחי התפתחות ואורטופדיים ששאלתי בנוגע למנשאי גב המליצו דווקא להפך, שיהיה מפתח רגליים גדול.
כאשר המפתח קטן רגליי התינוק יהיו ישרות. המטרה שהרגליים יהיו בצורת זחילה ומפתח רחב מאפשר זאת, זה מכין את התינוקות לשלב של זחילת גחון, שלב חשוב להתפתחות התינוקות.
יש גם מנשאים עם תנוחת ערסול, בעיקר הדגמים היקרים של ארגו כמו האדפט 360.
בכל מקרה, ההמלצה שלי להתנסות יחד עם התינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מאוד!
אפרת08/11/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת recaro lexa eliteאני06/11/2023
הי למישהו יש את העגלה הזאת וממליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני פחות ממליץ
קובי סופר06/11/2023שלום,
אני פחות ממליץ. אלא אם המטרה לרכוש כטיולון דו כיווני, אז יש למוצר יתרון מסויים.
מעבר לכך, יש מוצרים עדיפים בשוק. השאלה מה מחפשים?
עגלה מגיל לידה?
טיולון?
הפלוס היחידי של המוצר הוא המושב המסתובב.
מעבר לכך, יכול הניוד עם תינוק בפנים בינונית ותתאים בעיקר לדרך עירונית. יהיה מאוד קשה לעלות ולרדת מדרכה גבוהה.
הגגון קטן ולא מתאים לאקלים בארץ לדעתי.
יש חיסרון ענק כאשר המושב פונה לכיוון הנסיעה, ברגע שמשכיבים אותו, גב המושב חוצה באופן גס את קו ידית האחיזה. לדעתי פחות נוח להתנייד כך ובעייתי לתלות תיק או שקיות על הידית.
אם זה מגיל לידה, צריך לבדוק אם מכון התקנים אישר את המוצר מגיל לידה ללא אמבטיה.
המוצר חדש גם ברמה העולמית כך שאין מידע ממשתמשים אודות אמינות, כושר שרידות וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי רכישת סלקלבר05/11/2023
היי,
כרגע יש לנו סלקל דונה, אהבנו את האופציה להוציא את התינוקת ישר עם הסלקל החסרון הבולט זה הצפיפות + המגבלת זמן של התינוק בתוך הסלקל
התינוקת לרוב נרדמת בתוך הסלקל והעברה הופכת את הסיפור ללא רלוונטי..
רצינו לדעת אם יש סלקל שפותר את בעיית הזמן (מגיע לשכיבה מלאה) ומתחבר לעגלה כדי שיהיה נוח להוציא..
העגלה שיש לנו היא בוגבו
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש סלקלים נשכבים
קובי סופר06/11/2023שלום בר,
יש סלקלים נשכבים. לדוגמא סייבקס Z2.
אלו סלקלים שאני פחות ממליץ עליהם מכמה סיבות:
1. הם ממש אבל ממש כבדים, נוסיף לזה תינוק וזה דורש הורים מאוד מאוד חזקים להרים מהרכב ולהניח על העגלה
2. סופר יקרים, היות וסלקל משרת לתקופה קצרה לדעתי זו הוצאה מיותרת. אצלכם בייחוד כשזו לא רכישה לתינוק שרק נולד.
3. בטיחותית יש סלקלים עדיפים אבל, הZ2 נחשב לבטיחותי מאוד.
4. השכיבה רלוונטית רק כאשר הסלקל על העגלה. ברכב הסל קל חייב להיות במצב ישיבה.
5. כמו הדונה, כל הסלקלים יחסית צרים בטח ובטח בהשוואה לעגלה או כיסא בטיחות.
לצערי אין פתרון חכם ויעיל בניוד סלקלים. תמיד מומלץ להעדיף להעביר את התינוק מהסלקל לעגלה אשר הרבה יותר נוחה, בריאה ומרווחת לתינוקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה תקופה קצרה?
בר06/11/2023תודה רבה
הבנתי שיש דגם של נונה שנקרא ארט נקסט שהוא יחסית קל ונשכב
מה הכוונה לתקופה קצרה?
ראיתי שהוא משמש עד 13 חודשים, בפועל זה פחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשקל לא רלוונטי
קובי סופר06/11/2023שלום בר,
המשקל לא רלוונטי. הסלקלים צרים וצפופים ומהר מאוד לתינוקות לא נוח בהם. בשימוש בחורף זה עוד גובר. מניסיון שלי, הגיל הממוצע שבו מסיימים להשתמש בסלקל הוא גיל 8 חודשים. 13 ק"ג זה גיל שנה/שנה +.
אם רוכשים מלידה ניחא. אבל אם זה לא מלידה, לדעתי חבל על הכסף.
הנונה סלקל טוב, כמו סייבקס, ממליץ לבדוק פיזית בחנות עם התינוק וגם להרים. קל זה מושג יחסי, עם תינוק בפנים זה עולם אחר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סייבקס בליוס או ספורט ליין פרו?קורל02/11/2023
מתלבטת בין שני הדגמים האלו ואשמח לשמוע את חוות דעתך או ניסיון אישי קודם של משתתפים אחרים בפורום.
מחפשת עגלה נוחה, קלה ומעוצבת
חשוב לי שתהייה ידית גבוה ומספיק מרווח בפנים (בעלי ואני גבוהים)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתיהן כבדות מאוד
קובי סופר05/11/2023שלום קורל,
ראשית, לקחת בחשבון: שתיהן כבדות מאוד!
אני ממלץ תמיד, לגשת לחנות, לקפל את העגלות עם מושב הטיולון, לאחר מכן לנסות להרים במצב מקופל! לבדוק ברכב וכו'.
רשמת שאתם מחפשים עגלה קלה, שתיהן לא רק שלא קלות אלא מהכבדות בשוק.
בחנויות יש נטייה לבלף לקוחות, מקפלים להם את שלדת העגלות ללא המושב, אז נותנים להורה להרים ואז מרגיש שהמשקל קל יחסית. בחיי היומיום מקפלים את העגלות עם מושב הטיולון ומרימים לרכב כך.
מעבר לכך, אם בכל זאת אחת משתיהן זו הבחירה שלכם:
אני נוטה להמליץ על הסיילו, לדעתי היא יותר נוחה לניוד, תפעול, קיפול. בנוסף, לבליוס יש הנדסת אנוש לא מוצלחת לדעתי. כאשר אנחנו בשלב הטיולון והטיולון פונה לכיוון הנסיעה, במידה והתינוק נרדם ורוצים להשכיב את המושב, גב המושב חוצה את קו ידית האחיזה, הדבר גורם לטיולון להיות באזור הברכיים של ההורה, לא מאפשר לתלות תיק או כל דבר על הידית.
אני תמיד ממליץ לגשת לחנות, לשים משקל של תינוק, לנייד את העגלות בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה, כך תראו מי נוחה יותר לניוד.
לאחר מכן לנסות לקפלת לבד עם מושב הטיולון, פעם שהוא פונה לכיוונכם ופעם לכיוון הנסיעה. באותה הזדמנות שהמושב פונה לכיוון הנסיעה, להשכיבו עד הסוף בבליוס ולנסות לנייד את העגלה כדי להבין אם מה שרשמתי מעלה חיסרון גדול עבורכם או זהו משהו שאפשר לחיות עימו בשלום.
לאחר הקיפול, לנסות להרים במצב מקופל עם הטיולון ולבדוק ברכב איך הן נכנסות.
כך תקבלו החלטה של מה נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין דגם הספורט לייןגלית02/11/2023
היי קובי
תוכל לומר לי מה בידיוק ההבדל חוץ מגלגלים קצת יותר גדלים ומושב מתארך בדגמי ספורטליין בייסיק לבין ספורט ליין unique? ועל מה אתה יותר ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והאם זה משמעותי הגב שמתארך? (לא בדקתי בכמה)
גלית02/11/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש מספר הבדלים
קובי סופר05/11/2023שלום גלית,
יש מספר הבדלים:
1. כפי שציינת הגלגלים אבל ההבדל לא רק בגודל, יש הבדל גם בחומר. בXL (יוניק זה סיילו XLׂ), הגלגלים מגומי לעומת סיליקון בבייסיק. גלגל גומי יוצר יכולת ניוד יותר טובה, יותר חלקה, יותר שקטה, בלימת זעזועים טובה יותר ולסיום, אורך חיים ארוך בהרבה.
בנוסף, גודל הגלגל הגדול יותר עושה את הXL ליותר גבוהה.
2. באמבטיה יש רשתות איוורור
3. המושב מתכוונן ולדעתי זה דבר שפחות קריטי, בפועל רוב ההורים משאירים את גובה המושב במצב קבוע ולא מתעסקים בזה.
מצד שני, כל אלו גורמים לXL להיות יותר כבדה בקילו +.
לדעתי הXL הוא הדגם המוצלח ביותר של ספורטליין. היקרים יותר מציעים בעיקר יותר עיצוב והמשקלים ממשיכים לטפס למשקלים כבדים.
הבייסיק לדעתי יותר מידי בייסיק. אני לא הייתי מוותר על רשתות איוורור באמבטיה, יש לזה יתרונות רבים להתפתחות התינוק אם יודעים לנצל זאת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בסיס לרכב של סייבקסשילת01/11/2023
כבר קצת התבלבלתי מכל הסוגים.
האם הבסיס לרכב aton base 2
מתאים לסלקל aton b2?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בדקתי פיזית
קובי סופר02/11/2023שלום שילת,
לא בדקתי פיזית ולכן אני ממליץ לבדוק פיזית טרם הרכישה.
ככל הידוע לי כל דגמי סייבקס מתחברים לכל דגמי הבסיסים אלא אם זה דגם יעודי עם בסיס משלו.
האטון B2 מתחבר כמו שאר דגמי סייבקס לבסיס ולכן לדעתי יתאים לכלל הבסיסים.
מה שכן, אני ממליץ לרכוש רק את הבסיס האירופאי של סייבקס ולא האמריקאי שמסתובב בשוק.
בישראל נמכר הסלקל האירופאי של סייבקס!
במבחני הריסוק הסלקל האירופאי נבחן עם בסיס אירופאי.
הסלקל האמריקאי שונה מהאירופאי והוא נבדק עם הבסיס שלו.
אני לא יודע איך מאשרים לדבר כזה להימכר בארץ!
לכן ממליץ לשים לב שרוכשים בסיס אירופאי.
צריך להיות רשום על הבסיס את התקן האירופאי:
ECE-R44 או ECE-R129
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות מומלץ לתקן אירופאיספיר01/11/2023
שלום, מחפשים כסא בטיחות ראשון, עדיף במחיר עד 2000.
בספר הרכב שלנו (קיה פיקנטו) כתוב שצריך מערכת ריסון רק בתקן ECE-R44 או ECE-R129. אילו כסאות בטיחות מגיל לידה מומלצים?
רוב הכסאות בתקן האירופאי שראינו הם כאלה מסתובבים - האם זה פחות בטיחותי?
ובכללי, האם זה באמת חשוב ללכת לפי ספר הרכב? בחנות אמרו לנו שלא, אבל מקריאה באינטרנט יצאתי מבולבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר לרכוש אמריקאי ולדעתי עדיף
קובי סופר02/11/2023שלום ספיר,
אפשר לרכוש אמריקאי ולדעתי עדיף.
בספר הרכב מתרגמים העתק/הדבק מהספר האירופאי. בתכלס אף אחד לא בדק לעומק, רק העתיקו את הכתוב מהספר של גרמניה לצורך העניין ותרגמו.
אם משרד התחבורה מאשר מכירת מושבים אמריקאים זה אומר שהם מתאימים לשימוש ברכב אירופאי.
כמעט ואין הבדל בין רכב אירופאי לאמרקאי, בטח שלו בשורות המושבים ועיגוני האיזופיקס, בטח שלא בחגורת הבטיחות. לכן אין בעיה להתקין מושב אמריקאי ברכב אירואפי.
לגבי המלצה, השניים המומלצים ביותר הם צ'יקו נקסטפיט זיפ.
סדרת קליקטייט של ברייטקס, לדעתי המומלצים ביותר הם המרתון או הבולווארד, אם אין שיקול של עלות הייתי ממליץ יותר על הבולווארד שמגיע עם הגנות טיפה יותר טובות לראש.
לגבי אינטרנט, הכותבים, בטח שבארץ מונעים מאינטרסים אישיים לטובת הכיס שלהם.
התקנתי בחיי עשרות אלפי מושבי בטיחות אמריקאים ברכבים אירופאים, אני מכיר לא מעט מקרים של תאונות קשות בהם היו מעורבים מושבים אמריקאים והתינוקות יצאו ללא שריטה.
אגב, כל הרכבים בישראל הם לפי התקינה האירופאית, גם דגמים אמריקאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה דגם העגלה שנמצאת בתמונה?הדס01/11/2023
איזה דגם העגלה שנמצאת בתמונה?
האם זו הפנתרה?
(יש לי אפשרות להשיג פנתרה אחת...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בתמונה זו בובקט
קובי סופר02/11/2023שלום הדס,
בתמונה זו בובקט.
הפנתרה דומה מאוד לבובקט, העיצוב של השלדה זהה. יש רק 2 הבדלים, הברזלים בפנתרה יותר דקים והגלגלים יותר קטנים.
לא ניתן להשיג, בימים האחרונים בדקתי אצל כל המשווקים ולאף אחד לא נותר, אפילו לא בתצוגה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשליחה שאני נדחפת לשאלה. ..
עדן02/11/2023ומה ההבדל במשקל בין הבובקט לפנתרה בטיולון?
וגם אשמח לשאול בהמשך לשאלה שנשאלה... האם המושבים זהים של האמבטיה והטיולון?
ולמה באתר אתם מוכרים רק את הבובקט והטייגר.. הבנתי שיש עוד דגמים כמו הציטה?
ומי הדגם הקטן והקל ביותר (אחרי הפנתר שלא במלאי) מבין כולם ואיפה ניתן להשיג אותו?
אשמח גם לראות תמונה של הפנתר או סרטון.. לא מוצאת כלום באינטרנט עליה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפנתרה שוקלת 2 ק"ג פחות מבובקט
קובי סופר05/11/2023שלום עדן,
הפנתרה שוקלת 2 ק"ג פחות מבובקט. היא העגלה הכי קלה בליין שלנו. הבובקט הקלה ביותר אחריה. מבחינת משקלים שלדה + טיולון וגלגלים: 6.2 ק"ג פנתרה. 8.2 בובקט.
הצ'יטה יותר כבדה במעט מהבובקט והטייגר יותר כבדה מהבובקט בחצי ק"ג.
לגבי הפנתרה, הבאנו את הדגם לרשת חנויות במגזר החרדי, מכיוון שפחות רלוונטי להם סרטונים לא צילמנו סרטון שלה.
היא לא באתר שלנו מכיוון שאין במלאי.
צפי החזרה רחוק, באזור ינואר. האמת שלא חשבנו שקצב המכירות שלה יהיה כלכך מהיר...
כל שאר הדגמים דווקא כן באתר שלנו כולל הצ'יטה.
בכל הדגמים שציינתי: האמבטיה, טיולון קיפול, תפעול זהים לחלוטין! ההבדלים הם בשלדים, עיצוב, גודל גלגל וקפיצים, רוחב וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות שני לילדאדם קובי31/10/2023
אהלן
יהיו לנו בקרוב 2 מתחת לשנתיים ואנחנו מחפשים כיסא שני
רצינו להתקין את הכיסא השני במושב האמצעי אבל זה לא יתאפשר לצד הכיסא הראשון כי הרכב קטן מידי.
לא בא לנו לחסום את כל המושב האחורי כך שנשאר רק את הקידמי
מה אומרים על האופציה הזו היא נוראה מבחינת בטיחות?
וגם קובי, איפה החנות שלך והאם אפשר להגיע ולנסות להקין אצלך כיסאות שונים כדי לראות מה מתאים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר להתקין במושב הקדמי
קובי סופר01/11/2023שלום אדם,
אפשר להתקין במושב הקדמי. יש לקחת בחשבון שיש לזה חסרונות:
1. זהו המושב הכי פחות בטיחותי ברכב באופן סטטיסטי, ע"פ נתוני חברות הביטוח, זה המקום עם הכי הרבה פגיעות.
2. אם מחברים כיסא בטיחות, ברוב המקרים גב הכיסא יסתיר את המראה הימנית.
אפשר לחבר סלקל במקום כיסא אבל הסלקל לתקופה ממש קצרה.
לגבי המלצה, אם אחת מהילדים מעל גיל שנה וחצי, הייתי ממליץ לרכוש עבורו בוסטר רצועות, הם גם יותר צרים במעט, גם לתקופה ארוכה יותר ומעט יותר זולים. הדגם המומלץ ביותר הוא גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו.
והכיסא הראשי יועבר לתינוק.
אולי יש סיכוי שיתאפשר להתקין את הגרקו באמצע, זה כמובן מצריך בדיקה.
לי אין חנות. אפשר לגשת לחנויות טוילנד בכפר סבא, יש שם מתקינים שיוכלו גם למצוא את המוצר המתאים. גם בבייבי סטאר יש את אבי שפיר, לרוב בסניף נתניה.
כמוכן יש את מקס בייבי באור יהודה.
בכל המקומות יש מתקינים מורשים ואנשי מקצוע מקצועיים. רק צריך לברר מראש מתי הם נמצאים לאור המצב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)