מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהתמי27/04/2010
שלום רב,
ברצוני לדעת מדוע ישנם הרבה חולי איידס הומואים? כידצ יתכן שהם חולים יותר מאשר כלל האוכלוסיה? הרי איידס יכול לעבור לכל אדם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון להדבקה באיידס
טל קרויטורו27/04/2010תמי שלום, מי שנמצאות בסיכון גבוה להדבק באיידס אלו נשים סטרייטיות, במהלך יחסי מין הטרוסקסואלים בהם אחד הצדדים נשא נשים הן בסיכון כפול להדבק מגבר נשא מאשר גבר נמצא בסיכון להדבק כאשר האישה נשאית, ובהתאמה רוב הנדבקים הצעירים באיידס אלו נדבקות צעירות.
גם הומוסקסואלים מהווים מבחינת תוכניות התערבות לקידום בריאות קבוצת סיכון לאיידס.
כפי שכתבת איידס יכול לעבור לכל אדם בתנאי שיש מגע בין נוזלי גוף ואחד הצדדים נשא.
מידת הסיכון היא צירוף של:
א. סוג הפרקטיקות המיניות (הסיכון גבוה במין וגינאלי ואנאלי). נראה שקיום יחסי מין עם גברים מגדיל את הסיכוי להדבקה (בין אם את אישה או גבר).
ב. ריבוי הפרטנרים (מגדיל את הסיכוי להתקל בבני זוג נשאים)
ג. מידת השימוש באמצעי מניעה
מצב נוסף שיכול להוביל לאחוזי דיווח גבוהים הוא מידת ביצוע הבדיקות, כלומר באוכלוסיה הנבדקת יותר יש דיווחים רבים יותר.
מקווה שעניתי לשאלתך, במידה ולא את מוזמנת לשוב ולשאול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע מי אניאריק23/04/2010
שלום אני בחור בן 22לפני כמה חודשים השתחררתי מהצבא עם תעודת הצתיינות כולם אוהבים אותי מחבדים אותי ,עבל אף אחד לא יודע שאני מרגיש נטיה מנית לגברים ,לא שאני לא מרגיש נטייה גם לבחורות עבל לגברים זה יותר חזק ,ואני לא יודע מה לעשות ,כדי שהכול יהיה בסדר ונכון,כי אני יכול להסיק את הראש שלי במחשבות על קרירה ועל לימודים עבל המחשבה שמתי שהו אני הצתרך לפחור עושה לי רע......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום א
איל זק23/04/2010מהפנייה שלך עולה חשש רב לגבי הקונפליקט שבו אתה נמצא. מצד אחד אתה חייל משוחרר הזוכה להערכה ואהבה רבה מצד הסביבה הקרובה, ומצד שני אתה חש במועקה רבה בשל משיכתך המינית לגברים. אתה חרד כיוון שאינך יודע מה לעשות בשביל "שהכל יהיה בסדר ונכון" ומפחד שמתישהו תצטרך לבחור בין הצדדים.
לאור דברים אלה אני רוצה לשאול אותך: מדוע כעת הכל אינו בסדר ונכון? מדוע אתה רואה סתירה בין הערכה ואהבה חברתית לבין קבלתך את נטייתך המינית? סתירה זו נובעת מחוסר קבלה עצמית והיא המקור לחששות ולחרדות הרבים שלך.
על כן ברצוני להבהיר לך ולהדגיש: משיכה מינית לגברים היא לגיטימית בדיוק כמו משיכה מינית לנשים. אין בה כל בעיה בריאותית וכמובן שאינה מעידה על בעיה נפשית. היכולת להימשך לאדם ולבנות איתו יחסי קרבה וזוגיות היא אמת המידה לבריאות נפשית ואין זה משנה כלל מה מינו.
אני מבין שהמחשבה עליך כהומוסקסואל מפחידה אותך בשלב זה. בגילך זה די מובן. אולם ככל שתלמד לקבל את עצמך כפי שאתה, ותאפשר לעצמך לבטא את רגשותיך ולהאמין בעצמך, כך גם תצמח ותתמודד עם זה ביתר קלות.
תהליך הקבלה העצמית הוא תהליך מורכב ואינו פשוט לרוב האנשים. כך גם עבור המשפחות שלהם. אולם ברוב המקרים זהו תהליך שמחזק מאוד הן את העצמי והן את הקשרים המשפחתיים בסופו של דבר. הסביבה לומדת לקבל את זה בדיוק כמוך, והחברה (במיוחד הצעירים) הרבה יותר פתוחים לזה כיום. בהקשר זה אחד הדברים שיכול מאוד לעזור לך זה להרחיב את מעגל החברים שלך לאנשים בני גילך שחשים כמוך. תמצא אותם בפורומים באינטרנט ובשלל פעילויות נוספות (כמו קבוצות חברים וכו'). זו תמיכה חברתית חשובה שתחזק אותך.
אני מקווה שעזרתי. אם יש לך שאלות נוספות תרגיש חופשי לשאול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםגל17/04/2010
רציתי לדעת האם זוג לסביות יכולות במהלך סקס להדיבק באיידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע על הדבקה באיידס
טל קרויטורו17/04/2010שלום לך,
הדבקות באיידס נעשית על ידי מגע בין נוזלי גוף עם אדם הנושא את הנגיף. מכאן שסכנת הדבקות באיידס איננה פונקציה של מגדר המשתתפות כמו שהיא פונקציה של האם מי מהן נושאת את הנגיף והאם המין כולל מגע בין נוזלי גוף.
בנוסף - רצוי לזכור שאיידס איננה מחלת המין היחידה.
אני מקווה שתשובתי עונה לשאלתך, במידה ולא - אשמח להרחיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתוכל להרחיב מעט
גל17/04/2010על דרכים להימנע מהמחלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלות מין
טל קרויטורו17/04/2010שלום, מלבד איידס יש מחלות מין נפוצות נוספות כמו הרפס, כלמידיה, קונדילומה, עגבת, הפטיטיס. יש הבדל מסוים ביניהן במה נדרש על מנת להדבק, ובהתאמה במניעה ובאבחון.
אני מצרפת לך קישור לפורום מחלות מין בפורטל שהינו פורום יעודי לשאלות העוסקות במחלות מין ומניעתן שם יהיה ביכולתך לקבל את התשובות המוסמכות והעדכניות ביותר.
[a href='http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=178' id='link']פורום מחלות מין [/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה זאת אומרת
גל17/04/2010מגע בין נוזלי הגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה -
טל קרויטורו17/04/2010נגיף האיידס יכול לעבור מאדם לאדם דרך נוזלי הגוף הבאים:
דם
זרע והנוזל המטרים את הזרע בזמן גירוי מיני אצל גברים
הפרשות נרתיק
חלב אם
כשנוזלים אלו באים במגע עם מחזור הדם (למשל באמצעות פצע) או עם ריקמה רירית (עין, אף, פה, שופכה, נרתיק, פי הטבעת) עלולה להתרחש הדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתקלת בכל מיני סיטואציותחן17/04/2010
אני כבר שנה שמתי לב שאני יכולה להיקשר לחברה כלשהי אם זה בבה"ס ריגשית וכ'ו..ובהחלט אני גם יכולה לראות אותה בתור בת זוג ולקיים איתה יחסי מין אבל אני תמיד חושבת על בנים ומצפה לגבר שאני יהיה איתו..מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיקשר לחברה ולחשוב על בנים
טל קרויטורו17/04/2010הי חן,
גיל ההתבגרות הוא בדיוק הגיל בו מתחילים להתעורר הרגשות המיניים ובהתאמה מתחילים ההתנסויות הרגשיות והרצונות המיניים בין אם הקשר חד צדדי ובין אם הדדי.
בניגוד לתפיסה המקובלת בחברה שאפשר להמשך או לנשים או לגברים, רבים נמשכים הן לגברים והן לנשים, במינונים שונים (כלומר ממש לא בהכרח שווה בשווה), שיכולים גם להשתנות במהלך הזמן. כלומר זה לא "אני יכולה להיקשר לחברה..." **אבל** " חושבת על בנים" אלא יכול להיות בהחלט "אני יכולה להיקשר לחברה..." ** וגם** "חושבת על בנים".
כשמבינים שזה לא עומד זה מול זה, אפשר אולי להשתחרר מהצורך להשוות ביניהם שגורם לבלבול ולבחון כל אחד מהם או בנפרד - מה יחסך לנשים ומה יחסך לגברים, או באופן מאוחד - כלומר כשמישהי או מישהו מוצאים חן בעיניך לחשוב על מהו רצונך בנוגע לקשר עם אותו אדם, כאשר המגדר הוא אחת התכונות, ובקשרים הרי יש משמעות גם לשפע תכונות נוספות וגם לדינמיקה בין הפרטנרים.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבלגל16/04/2010
"בתחום המשיכה המינית קיים רצף בין הומסקסואליות להטרוסקסואליות ורובנו נמצאים בטווח הרצף ולאו דווקא בקצותיו." לא ממש הבנתי את המשפט הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה לשאלתך
איל זק16/04/2010זאת אומרת שלמרבית בני האדם יש ברמה כזו או אחרת משיכה גם לנשים וגם לגברים, ורק לחלקם יש משיכה מינית בלעדית לצד אחד בלבד.
אני שמח שתשובתי עזרה לך.
חג עצמאות שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז הומופובים זה כאלה שנמשכים רק
גל16/04/2010למין הנגדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההומופוביה
איל זק16/04/2010אין קשר. המונח הומופוביה מציין פחד, רתיעה וסלידה לא הגיונית מהומוסקסואלים ולסביות. התופעה צומחת על רקע דעות קדומות, סטריאוטיפים ונורמות תרבותיות וחברתיות שמרניות, המועברות לאדם בתהליך החיברות (מה שהוא לומד כילד מהוריו וסביבתו). כיוון שכך ניתן למצוא את ההומופוביה הן אצל אנשים הנמשכים למין הנגדי (הטרוסקסואלים) אך היא רווחת גם בקרב הומוסקסואלים בעצמם, ואז היא נקראת "הומופוביה מופנמת".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גל16/04/2010עזרת לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בעיהגל14/04/2010
אני חושב שאני הומו, ואיך אני יכול שיעמוד לי בזמן סקס עם בת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדוי יקר
איל זק15/04/2010משאלתך הקצרה אני מבין שאתה מרגיש משיכה כלפי בנים. במקביל אתה מבקש הכוונה כיצד להגיע לעוררות מינית עם בנות. בכדי לענות לך בצורה מדויקת יותר אני זקוק לפרטים נוספים. מהו גילך? מדוע אתה חושב שאתה הומו ומה אתה מרגיש כלפי בנים וכלפי בנות? מהי מידת ההתנסות והניסיון המיני שלך עם בנים ועם בנות? בהנחה שתחושותיך נכונות, מדוע אתה מבקש בכל זאת לקיים יחסי מין עם בנות? הגדרת זאת כבעיה, האם אתה יכול לשתף אותי יותר מדוע אתה חש כך?
אשמח אם תוכל לפרט ולהרחיב לגבי שאלות אלו על מנת שאענה לך בצורה טובה יותר.
מחכה לתשובותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
בדוי15/04/2010אני בן 16, ואני ידוע שאני הומו כי עומד לי מסרטי פורנו של הומואים. שאני רואה לססביות לא קורא לי כלום. אין לי ניסיון מיני, ויש לי חברה, אני אוהב אותה מאוד אבל אני לא יכול לשכב איתה עם לא יעמוד לי... היא רוצה ווגם אני אבל אני מאוד מפחד מיזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום
איל זק15/04/2010הפעם ציידת אותי במידע רב יותר ואני אנסה לענות לך בהתאם. ראשית, אתה אומנם מתאר משיכה מינית כלפי גברים ולא כלפי נשים, אך מכיוון שאין לך עדיין ניסיון מיני בכלל, אינני חושב שיש כרגע צורך להכנס להגדרות מקובעות של "הומו" או לא.
בתחום המשיכה המינית קיים רצף בין הומסקסואליות להטרוסקסואליות ורובנו נמצאים בטווח הרצף ולאו דווקא בקצותיו. מכאן, שישנם גם הומוסקסואלים שיכולים להנות מסקס עם נשים, וישנם אף כאלה המגדירים עצמם כבעלי משיכה דו מינית.
באשר לשאלתך המעשית, אני חושב שעצם זה שיש קשר טוב בינך לבין חברתך ואתם אוהבים מאוד, זה כבר בסיס טוב להבנה ותמיכה שניתן להתחיל ממנו. עוררות מינית מושפעת בעיקר ממשיכה מינית אך ניתן מדי פעם גם לעזור לה.
אינני סקסולוג, אך נראה לי כי הדרך הנכונה היא שתחוו ביחד את המגע האינטימי לאט ובלי כל לחץ, החל ממשחקים מקדימים, ליטופים, נגיעות וכל מה שעושה לכם טוב. ולאט לאט עם העוררות המינית תתקדמו לשלב הבא. ככל שתחשוב פחות על הזקפה ויותר על המגע וההנאה שלך איתה, כן ייטב.
מותר לך גם לפנטז על גברים ברגע הקריטי. יתכן שהפנטזיות הללו יעזרו לך ועם התגברותך על החששות בניסיונות הראשוניים, לא תדרש להם יותר.
ולסיום, הדבר החשוב ביותר שאני רוצה לומר לך הוא שאין זה משנה אם אתה נמשך לבנות ואתה הטרוסקסואל או נמשך לבנים ואתה הומוסקסואל. מה שחשוב הוא שתחייה את חייך בהתאם לאותנטיות שלך: לרגשות, לתחושות ולרצונות האמייתיים שלך, ולא מפחד של "מה יגידו השכנים".
מקווה שעזרתי לך, שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גל16/04/2010עזרת לי מאוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי עוד שאלה אבל היא קצת אידיוטיתרון10/04/2010
יש איזה מישהו (בגיל שלי בערך) שלפני כמה חודשים התחלתי להרגיש שאני איתו מן תחושה כזאת מוזרה באזור של החזה, מן לחץ כזה, לא יודע איך להסביר עכשיו פתאום הוא ניראה לי הבחור הכי חתיך בעולם חיחי ואני מרגיש שבא לי לעשות איתו כימעט הכל ושאני חייב להיות איתו כמה שאפשר חח
נכון זה אומר שאני מאוהב בו? אני לא כל כך בטוח למה אני אף פעם לאל הרגשתי את זה לפני, לקח לי לפחות איזה חודש לקלוט את זה שאני מרגיש שאני מכור אליו, בקיצור הדבר הזה ניקרא "אהבה" נכון? וגם ההרגשה הזאת שאני מרגיש בחזה שאני לידו או מדבר איתו, זה בסדר? אמורים להרגיש אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאלתך רון
איל זק10/04/2010ראשית, שאלתך בהחלט במקום. מה שאתה מתאר הם רגשות שהתפתחו בך כלפי בחור מסוים שאליו אתה נמשך ומרגיש רצון להיות בקרבתו ולהנות מחברתו "כמה שאפשר". אתה מתאר סממנים פיזיולוגיים של התרגשות שמעידים שהוא מאוד מוצא חן בעיניך וכנראה שאכן אתה קצת מאוהב... (-:
אז דבר ראשון, מזל טוב ! נכנסת לאחד השלבים הכי מרתקים ויפים בחייך. ויפה אמרת שאתה מרגיש כמו "מכור" שכן התאהבות היא אכן סוג של התמכרות לנוכחותו ומגעו של אדם מסוים. "אהבה" לעומת זאת, היא מונח רחב יותר המציין בין השאר קשרים עמוקים של הערכה, אחווה וחיבה בין שני בני אדם. אז תהנה מההתמכרות שלך ותחווה את הרגשות הנפלאים הללו, רק אל תשכח שכמו שהם יכולים להיות מרוממי נפש ומספקים כאשר מושא אהבתך מחזיר לך אהבה, כך הם יכולים להיות גם כואבים ומאכזבים מאוד כאשר האדם בו התאהבת אינו מחזיר לך אהבה. "במשחקי האהבה" צריך גם קצת להיזהר.
שיהיה לך בהצלחה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וגם??
רון10/04/2010תודה רבה(= ושניה ההרגשה הזאת שאני מרגיש אליו (באזור של החזה) זה בסדר נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפיקות לב
איל זק10/04/2010אם אתה מתכוון לדפיקות לב והתרגשות בכל פעם שאתה רואה אותו או נמצא בקרבתו (ולא במצבים אחרים) אז זה בהחלט נשמע כסימפטום פיזיולוגי של התאהבות ואין לך מה לדאוג. יחד עם זאת, אם חלילה הדבר מלווה בכאבים (מה שמאוד לא סביר בגילך הצעיר) חשוב לפנות לרופא כללי, אבל קשה לי להאמין שזה המצב.
מקווה שעניתי לך, רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא כזה דפיקות
רון10/04/2010זה לא כזה דפיקות זה יותר לחץ כזה, ואפילו יש מצבים שקשה לי לנשום שאני איתו חח טוב לא חשוב (= עזרת'ה לי מאוד ^.^ תודה רבה [:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לי אלייך
דוד11/04/2010היי ... אני לא יודע איך להסביר את מה שאני מרגיש ... אני בן 16וחצי , וכשאני נפגש אם בנים אז בהתחלה אני חרמן ורוצה לעשות הכול אבל כשאני גומר כבר לא בא לי לגעת בוא לא בא לי כל קשר איתו ופתאום אני מרגיש שבא לי רק בנות , האם אוליי בעתיד לא ארצה להיפגש אם גברים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דוד
איל זק12/04/2010משאלתך אני מבין שאתה מתקשה להגדיר ולזהות באופן ברור את משיכתך ונטייתך המינית. אתה טוען שאתה נמשך לבנים אולם אחרי המעשה (סקס או אוננות?) אתה מרגיש רצון לניתוק ואף דחייה. יחד עם זאת, לדבריך יש לך גם משיכה לבנות.
בכדי לענות על שאלתך באופן מיטבי חסרים לי פרטים נוספים כגון: מה מידת הניסיון שלך עם בנים? האם מדובר כפי שציינתי בסקס או בפנטזיות בלבד המלוות באוננות עצמית? ובהתאם לכך גם מה מידת ואופי היחסים שלך עם בנות? האם קיימת בך במקביל משיכה גם לבנות או שמא היא מופיעה ("פתאום") רק לאחר שאתה גומר במסגרת משיכתך לבנים? אם תרצה אתה מוזמן לפרט בהמשך.
בכל זאת אנסה להבהיר שני דברים הקשורים לשאלתך, בהתאם לפרטים שסיפקת כאן:
הראשון הוא שבדר"כ לאחר קיום יחסים או אוננות יש "ירידת מתח" והחשק המיני דועך לאחר הפורקן. זה דבר טבעי שמתואר גם בחווייתך. יתכן שבמקביל לירידת המתח עולות בך גם תחושות של ביקורתיות עצמית ונקיפות מצפון אודות מעשיך המיניים כלפי בנים וזה מפחיד ומבהיל אותך ומעלה בך רגשי דחייה ורצון לניתוק מצידך. יתכן גם, כפי שניתן אולי להבין מדבריך, שבהלה וחשש אלה מובילים אותך לחשוב ולהאמין במשיכתך כלפי בנות. כפי שאמרתי, עליך לפרט יותר. בכל אופן, ככל שתטיב להבין שאין בתחושות אלה ובמשיכה זו כל רע, כך גם תתמודד עימם טוב יותר והם יעלמו.
שנית, בגילך הצעיר (ושוב מבלי לדעת את מידת ואופי ההתנסויות שלך), נראה לי שזה מוקדם מדי וכלל לא נחוץ להכנס להגדרות ותחזיות באשר למשיכתך המינית. אני מציע שתמשיך לצבור התנסויות רגשיות ומיניות בהתאם לתחושותיך, עם בנות ו/או בנים, ולאט לאט בהמשך הדרך תעצב את משיכתך וזהותך המינית. כל כיוון שבו תבחר יהיה לגיטימי כל עוד אתה באמת מממש את רגשותיך.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני הומו?רון09/04/2010
שלום, אני בן 15.3 עכשיו אני רוצה לדעת אם אני הומו, מתיי שאני רואה בנים חתיכים פתאום מתחיל לעמוד לי ואני ואני מתלחיל להיתחרמן בלי לגעת אפילו, ושאני רואה בנות זה אפילו לא מזיז לי, עכשיו אני זוכר את עצמי גם בתור ילד קטן שהייתי אוהב יותר בנים.. זה אומר שאני גיי? או שזה יכול להישתנות מתישהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רון
איל זק09/04/2010הומוסקסואליות מוגדרת כמשיכה הרגשית והמינית לבני אותו המין. הנטייה המינית מעוצבת על בסיס רצף שבין משיכה הטרוסקסואלית בלעדית (רק לבני המין השני) לבין משיכה הומוסקסואלית בלעדית. אנשים רבים ממקמים עצמם בתוך מרחב זה וחלקם בקצותיו.
באשר לשאלתך, על פניו נראה כי אכן אתה נמשך לבנים. יחד עם זאת יש להתחשב בגילך הצעיר וברמת הניסיון המיני שלך. אני מניח משאלתך כי אין לך ניסיון מיני רב שכן לא ציינת זאת. מבחינה זו נראה לי כרגע מיותר להכנס להגדרות ותוויות. אני מציע שתלך אחר רגשותיך ותלמד להכיר אותם ובעקבותיהם תבסס גם את התנסויותיך המיניות בשנים הקרובות. לאט לאט אתה תכיר את תחושותיך טוב יותר, תתנסה בחוויותיך, תדע מה אתה מעדיף יותר ומה פחות, ובהתאם תעצב את זהותך המינית.
מאופן שאלתך אני חש שאתה קצת חושש מהאפשרות שאתה גיי, ולכן חשוב לי מאוד להדגיש בפניך שאין שום דבר רע בכך! אין זה כלל משנה את מי תבחר לאהוב ועם מי תעדיף לקיים יחסי מין. כל עוד אתה בכיוון של הגשמה עצמית, סיפוק ואושר, בין אם זה עם בחור או בחורה.
(כמובן לא לשכוח לשמור על הבריאות ולקיים רק מין מוגן).
מקווה שעניתי לשאלתך. אם יש שאלות נוספות אתה בהחלט מוזמן לשאול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה (=
רון09/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דו מיניתאור08/04/2010
שלוום!
בתקופה ארוכה של חודשים הבנתי שאני נמשכת לנשים.
כעת אני חושבת שאני מאוהבת במשהי מכיתה שלי, שיודע לי שהיא גם מבולבלת כמוני
מינית.
עכשיו שאלה שלי מה אני עושה?! כאילו אני אוהבת אותה, איך אני פונה אלייה?
איך מתמודדת עם כך?
ובכלל אני רוצה להתנסות מינית עם אישה? אז איך עושים את זה ( כאילו איך אני פונה לבת
ויודעת שהיא לסבית)?
תודה רבה :) אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור שלום, אענה באריכות מחר,
טל קרויטורו08/04/2010אם תוכלי לציין את גילך אשמח לתת תשובה שמתיחסת גם אליו, אם לא - אתן תשובה כללית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילי הוא
אור09/04/2010אני בת 17
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אור,
טל קרויטורו09/04/2010תודה על המידע הנוסף, התשובה לבת 17 שונה במקצת מטבע הדברים מתשובה לבת 13 למשל.
אני חושבת שניתן לזהות כאן שתי שאלות שונות.
הראשונה היא איך מכירים מישהי בכלל
השניה היא מה קורה כשמאוהבת במישהי ספציפית בפרט
בנוגע לשאלה הראשונה האפשרויות בגדול הן:
א. לפגוש במישהי במסגרת של הקהילה (מסיבת נשים, בר לנשים, פורומים לנשים, אתרי הכרויות לנשים, קבוצה חברתית של ארגון הנוער הגאה, פעילות במרכז הגאה וכן הלאה). אם יש צורך או רצון שאפרט למשל על ארגון הנוער הגאה או על המרכז הגאה אל תהססי לשאול.
ב.לפגוש במישהי שהינה מחוץ לארון וכך לדעת
ג. להיות בעצמך מחוץ לארון ולראות מי מתחילה איתך
ד. לא לדעת מראש - לפנות בעדינות ולפי התשובה לדעת.
בנוגע לשאלה השניה -
יש האם לפנות ויש איך לפנות. האם לפנות קשור כמובן גם לרגשותייך כלפיה, אבל מכיוון שאתן באותה כיתה זה צריך להיות קשור גם לשיקולים שלך של האם היא עשויה לספר לאנשים נוספים על פנייתך, ואם כן האם את יכולה/מעונינת להתמודד עם ההשלכות. אני מציינת זאת כי בפרט בגילאים שלך (מבחינת מגורים עם ההורים) ובפניה למישהי מאותה כיתה הרבה פעמים הסוגיה של קשר כן או לא קשורה פעמים רבות גם לנושא של יציאה מהארון כן או לא ובאיזה עיתוי (בכיתה ומשם גם לבכלל).
בנוגע לאיך לפנות - אם ידוע לך שהיא מבולבלת כמוך, סימן שיש לך קשר ראשוני איתה/יש לכם חברים משותפים, כלומר יש קצה חוט ליצירת קשר. את יכולה ליזום יותר פעילויות משותפות (לימודים/יציאות/מפגשים משותפים) ואם את מרגישה שיש התקרבות ואמון ביניכן את יכולה לספר לה על עצמך ולראות איך היא מגיבה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשיגבך לתגובתך..
אור09/04/2010אוו חתיכת תגובה כתבת ליי :] חח
אותה אחת היא חברה שלי מכיתה והיא בכלל בת 15 כי אני בכיתה ט' כי הייתי בגן שנתיים.
וולצאת ארון לא חושבת בכלל שירצה כי אני מחפשת קטע מיני עם אישה ולא קשר זוגי.
ויש לי איתה קשר, אפשר לסמוך עלייה, ודברנו על כך בעבר בטיול שנתי השנה, אך היא נבהלה
כזה ובצדק.
כאילו איך אני יודעת לזהות שהיא גם רוצה אותי?
ובעניין של יצאות וזה? לא משש אפשרי לי כי הורי עדיין לא נותנים לי את חופש עצמאי לגמרי,
אני לטא נוסעת באוטובוסים וזה ולא מבלה ובאותו רגע שהיה לי אפשרות אני יודעת שילך למעודון או פאב של הומאים ולסבים ואז שם נדע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אור,
טל קרויטורו10/04/2010מכיון שאת עדין בכיתה ט' ההצעה למועדונים או פאבים זו אכן הצעה של גילאים מאוחרים יותר וטבעי שבכיתה ט' ההורים לא יתנו עצמאות מלאה, תוכלי לשקול בחיוב אם ניתן להצטרף לאחת מהקבוצות של ארגון הנוער הגאה ברחבי הארץ, שמיועדות לגילאי 15-23 ולהצטרף לפורום באינטרנט של נערות ונשים צעירות שרוצות לדבר עם אחרות שמרגישות כמותן שיש בפורטלים השונים. גם קשר מיני מתחיל בין שתי בנות אדם שצריכות להפגש כדי לראות אם יש רצון הדדי.
בנוגע לאותה חברה - אמרת שיש לך איתה קשר, אפשר לסמוך עלייה, ודיברת איתה על כך בעבר ואז זה לא התאים לה. אם לדעתך בזמן שעבר הנסיבות מבחינתה השתנו והיא כיום כן מעונינת את יכולה לבדוק איתה בעדינות (כך שזה לא יהווה לחץ) אם היא שינתה את דעתה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההממשך..
אור10/04/2010אני לא יודעת אם לדבר איתה.. אני מפחדת מתגובה שלה.
מה עושה?
ובקשר לאתר שנתת לי השוקל את זה בחיוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אור,
טל קרויטורו12/04/2010מאיזו בחינה את מפחדת מהתגובה שלה?
את מפחדת שהיא תסרב כי תגלי שזה חד צדדי, או את מפחדת שזה יכול להשתבש אם היא תסרב מבחינת המצב בכיתה? אולי משהו אחר? תוכלי לפרט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אור12/04/2010אני מפחדת מבחינה שאני לא יודעת מה תיהיה תגובה שלה, איך תגיב, בהלם כמו אז שתחלנו רק לדבר על זה? או שהיא תספר את זה לכולם!? או לא יודעת.
הפסיכולגית שלי המליצה לי לפשוט לזרום עם זזרם ולראות מה קורה..
וקטע שאני עם אותה חברה אני מחפשת קשר מיני (מגע) ולא זזוגיות.
ואותה אחת היא כ"כ סקסית, וכ"כ יפה וגם בכלל אני עלייה מפנטזת.
ולא קל לי כי היא איתי בכיתה ואני לא יודעת מה לעשות..
כאילו אם אני יזרום עם זרם..ככמו שאני מספיק מכירה את עצמי
אני יכנס לדיכאון מתוך אהבה נכאזבת..
ונגיד אני רוצה לדבר איתה על כל בכללי? איך אני מתחילה? מתי? מו מה?
ותודה רבה על עזרה שלך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אור,
טל קרויטורו13/04/2010אם היא מוצאת חן בעינייך אני חוזרת על המלצתי הקודמת - קודם להתקרב אליה כדי להכיר טוב יותר וגם כדי שתהיינה הזדמנויות לדבר ביניכן על נושאים כמו מה דעתה כיום באופן כללי לפני שאת מדברת באופן אישי. למשל להציע ללמוד ביחד או ללכת לסרט או לבילוי אחר כדי שתהיינה הזדמנויות להכיר יותר. ברגע שהנושא האישי עולה בעקבות הכרות יורד הסיכוי להלם.
כפי שציינתי קודם לכן בכל יציאה מהארון (מרצון או סכנת הוצאה כפויה)- צריך לקחת בחשבון את יכולתך לעמוד בהשלכות (כלומר אם את יכולה זה דבר אחד, אם את לא יכולה זה דבר אחר).
בנוסף אל תשכחי שאת בגיל ההתבגרות, וזה בדיוק הגיל בו מתנסים לא רק באהבות אלא גם באהבות חד צדדיות, בהתמודדות עם דחיה, וגם בלב שבור, ומפתחים יכולת התמודדות.
את מספרת שאת נמצאת בטיפול - טיפול רלוונטי זה בהחלט מקום בו אפשר לבחון את היכולת שלך לעמוד בהשלכות וכן לעבוד על היכולת שלך להתמודד עם אהבה נכזבת (שימושי מאד בחיים הבוגרים...).
לצערי לא הבנתי מה משמעות ההמלצה "לזרום עם הזרם", כך שלא יכולתי להתיחס אליה.
שיהיה בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אור13/04/2010תודה על המלצות שלך!! יקח הכל לשומת לבי ויחליט מה רצוני לעשות.
בקשר להתמודדות עם אהבה נכזבאת- היה לי מספיק בעבר, ובכלל כל חיי מרגע שנולדתי אני מתמודדת עם דברים קשים אבל כיום הככל מאחורי ואני יודעת שיש לי מלא כלים לתמודד ולהחזיק מעמד על קרקע.
ובקשר לזרם.. התכוונתי כאילו שלא לחשוב מה לעשות? מה יקרה? פשוט לזרום עם זרם וזמן יעשה את תפקידו הבנת?!
תודה שוב על המלצות שלך~* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אור,
טל קרויטורו13/04/2010שמחתי לקרוא על הכלים שיש לך להתמודד ולהחזיק מעמד, שיהיה לך בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא גומרתחסוי07/04/2010
שלום אני לסבית בת 17 אני בקשר כבר כמעט שנה עם מישהי וכול פעם אנחנו שוכבות והיא זאת שתמיד גומרת היא מספקת אותי אני נהנת אבל אני לא מגיעה לאורגזמה את האמת כבר ניסינו הכול ולא הולך רק שאני עושה ביד לבד אני גומרת זה מאוד מקשה גם על הזוגיות שלנו
אני אוהבת אותה והכול אבל לפעמים אני רוצה גם להנות מהסקס שלנו לא רק שהיא תהנה מבאס ...
אשמח לקבל עזרה ועצות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך,
טל קרויטורו07/04/2010יש כמה דברים שככל שרודפים אחריהם יותר כך הם בורחים מהר יותר...
אומרים את זה על כבוד, אבל זה נכון גם לגבי אורגזמה.
תחושת לחץ פוגעת ביכולת להנות.
את מתארת שכשאת מאוננת את כן מגיעה לאורגזמה, כך שאי ההצלחה במהלך יחסי מין עשויה לנבוע מ:
קשיים בתקשורת המינית (למשל אם את מצפה שהיא תדע מה עושה לך טוב ללא הכוונה אקטיבית מצידך),
ו/או מתפיסות קודמות של מה נחשב יחסי מין (שעשויות להוביל לכך שגירוי ידני "לא מספיק נחשב" וכך משמיטים מגע מיני רלוונטי)
ו/או מלחץ נפשי "להשיג אורגזמה" (לחץ שהוא TURN OFF בפני עצמו)
ו/או מנושאים אחרים במערכת היחסים שגורמים לכך שהסיטואציה המינית היא טעונה (למשל אם נותרים כעסים מלפני המגע המיני) ו"הגוף מדבר" כדי להעביר את המסר שבעצם את לא בעניין לפחות כרגע.
אם תוכלי לפרט קצת יותר, למשל אם יש כיוון שנראה לך מתאים יותר לסיטואציה שלך, אפשר יהיה לפרט קצת יותר גם בתשובה.
באופן כללי אם יש מעשים שעושים לך טוב מבחינה מינית כשאת לבד - מומלץ לשלב אותם גם כשאת לא לבד. כלומר אם גירוי ידני מענג אותך - שלבי אותו (אם את מעונינת כמובן) ביחסי המין שלך.
אפשר גם שיבוצע על ידך במקביל למגע נוסף מצידה של בת הזוג שתורם לגירוי וגם כסוג של הדגמה ותקשורת מול בת הזוג כדי שתוכל ללמוד ממך איזה מגע מתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרה קלאסי של חרדת ביצוע?אופניק05/04/2010
שלום צוות יקר,
אני בן 21,הומוסקסואל מחוץ לארון שמתקבל באהבה ובחמימות ע"י הסביבה המשפחתית והחברתית.
לפני כשנה קיימתי יחסים מלאים בפעם הראשונה,בקצרה אספר כי החוויה הייתה נורא מלחיצה,הפרטנר עימו שכבתי היה מנוסה ואינו ידע כי זאת "הפעם הראשונה שלי".
כחודש לאחר מכן,התקיימה בינינו פגישה אפלטונית לחלוטין, שבלהט הרגע ובשל משיכה מינית גבוהה של שנינו הסתיימה שוב במיטה, הפעם נלחצתי יותר, הזקפה ירדה לאחר המשחק המקדים ולבסוף לקחתי את חפצי בטענה חסרת הבסיס, "אני חייב ללכת".
מאז לא קיימתי שום יחסים אינטימיים כאלה ואחרים, דבר שמתסכל אותי ברמה המנטלית.
יש לציין כי מאז שגיליתי את המיניות שלי אני יחסית פעיל, אמנם חוץ מהמקרה הנ"ל לא התקיימה חדירה עם אף אחד מהפרטנרים המזדמנים,אבל אני תמיד מלא בחשק מיני,עד שזה מגיע למיטה.
לאחר אותה הפעם פשוט הדפתי את עצמי מכל סיטואציה מינית כלשהי.
יש לי רמת מודעות גבוהה מאוד ואני מקבל מחמאות רבות מהסביבה,אבל משום מה מעולם לא הצלחתי להתגבר על התחושה המתסכלת הזאת שמונעת ממני ליצור קשר רציני/לקיים יחסים מלאים.
אשמח לקבל כלים להתמודדות עם המצב שתיארתי,
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופניק היקר,
טל קרויטורו05/04/2010הדרך להתמודדות תלויה במהו בעצם המצב שתיארת.
אני אמנה מספר אפשרויות ותראה אם יש תיאור שמתחבר אליך יותר -
לפעמים החוויה המינית שגרמה להמנעות לאחריה היתה טראומטית. גם במונחי לחץ, וגם אולי במונחי דינמיקה . למשל אם מדובר במי שחסר נסיון ושאב את הידע איתו הוא הגיע לסיטואציה מסרטי פורנו הוא יכול להשוות את עצמו לפרמטרים לא רלוונטים של תפקוד, או לנסות להכנס לתבנית של מה זה בעצם יחסי מין שפחות מתאימה לו.
כך למשל חדירה איננה דרישת חובה, אם נהנים ממנה - אדרבה, ואם לא - יש רבים שמקיימים יחסי מין אוראליים וידניים לא כ"משחק מקדים" אלא כמגע המיני בו הם רוצים.
בנוסף כשחסר נסיון אז "המדגם" של איך "זה אמור להיות" מאד קטן - ואפשר להגיע למסקנות שגויות. כלומר שאם המין היה מלחיץ, הפרטנר לא דאג להכנות, או אם צרכיו לא נלקחו מספיק בחשבון (כי הפרטנר "תיסרט" לפי צרכיו)- האדם מסיק שכך זה יהיה גם בעתיד, ונמנע מסיטואציה מלחיצה ולא נעימה כזו. לחלופין ב"מדגם" כזה קטן, אז פעם אחת שלא עומד (מה שקורה לכולם, אין שום תחום בו בני אדם מתפקדים 100% ב100% מהזמן) הופך מהיוצא מן הכלל לחלק ניכר/כל התמונה.
כתבת שמאז שזה קרה הדפת את עצמך מכל סיטואציה מינית כלשהי. הדרך להתמודדות קשורה לסיבה בשלה הדפת את עצמך. כלומר מה קרה לפני ההדיפה. האם מדובר בסוג של מסקנות שגויות כפי שפירטתי? אולי הזכרון של הפעם הקודמת ההיא עדין רודף אותך וזקוק לעיבוד? ואולי זה החלק שמפריע לך בתחום המיני, אבל הדינמיקה של "אם זה לא יהיה מושלם אני מעדיף להמנע" מוכרת לך גם מתחומים אחרים?
בנוגע למה עושים -
1. משתדלים לזהות מה בעצם קורה כאן
2. בודקים האם זה משהו שאתה יכול להתגבר עליו באמצעות עבודה עצמית:
למשל חשיבה מחודשת על כך שמדובר ב"מדגם" שאיננו בהכרח מיצג, או שבקשר רציני אם לאחד הפרטנרים פעם ב לא עומד, זה נורמלי, וזה ממש לא ביג דיל;
למשל לוודא שיש תנאים שרצויים מבחינתך לקיום יחסי מין ושלא מדובר במצב בו התעלמת מהאם אתה באמת בעניין, או שיש משהו בסיטואציה שמפריע לך והגוף מאותת לך שזה המצב;
למשל ללמוד טכניקות הרגעות והורדת לחץ
3. במקרה ועבודה עצמית לא הספיקה לשקול בחיוב לפנות לאיש/ת מקצוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מפק דחוף!!לא יודע מה03/04/2010
שלום אני בן 14 אני מאוננן בערך 5 פעמים ביום פעם שאוננתי הרגשתי שהכול בסדר עכשיו אני מרגיש שזה לא מספק אני לא גומר כמו שצריך האם אני מאוננן יותר מדי??? מה לעשות בבקשה זה דחוף
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
איל זק04/04/2010שלום לך
משאלתך אני מבין שאתה עסוק מאוד בנושא האוננות ונשמע לחוץ מאוד בשל כך. מפנייתך לא הבנתי מדוע אינך גומר כמו שצריך ומה מהות הקושי שאתה חווה. מהמעט שכתבת נראה לי שאתה נלחץ יתר על המידה וזו יכולה להיות אחת הסיבות לקושי שאתה חווה. יחד עם זאת, לדעתי נכון יותר כי תפנה את השאלה לפורומים המתמחים בתחומים האלה כגון "סקס נוער" ו"מין וסקסולוגיה".
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטייה מיניתש.25/03/2010
שלום אני כמעט בן 16 ויש לי חברה ואני כן אוהב אותה ואפילו גם נמשך אליה אבל כאשר אנחנו מגיעים לקטע מיני עומד לי ממש קצת/ אם בכלל.. אני נוהג לפנטז על גברים ולצפות בסרטי פונו של הומואים.. כאשר אני מאונן עם חברים שלי עומד לי ממש.. מה זה אומר? מפחיד אותי לחשוב על הקטע שאני אהיה הומו... ובמיוחד מה הסביבה תגיד.... תודה אמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
ש.25/03/2010ואני ממש אוהב את חברה שלי ממש ממש ... וגם נמשך אליה... שאנחנו במשחק המקדים כן עומד לי רק בחדירה לא.. התיעצתי עם רוא אחר הוא אמר שאני בחרדת ביצוע כנראה.. אבל מה זה אומר עליי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטייה מינית
איל זק25/03/2010שלום אמיר
אתה נשמע מעט מבולבל לגבי הכיווניות המינית שלך. מצד אחד אתה מעיד כי אתה נמשך לחברתך ומצד שני נהנה לפנטז ולצפות בסרטי פורנו של הומואים.
ראשית, חשוב שתדע שאין שום דבר רע בלהיות מבולבל או בלהרגיש משיכה לנשים ו/או גברים.
שנית ולשאלתך מה זה אומר לגביך? בשלב הזה של חייך כנראה שאין זה אומר עליך דבר. בסה"כ אתה בחור צעיר שצובר התנסויות בחיי המין שלו ומנסה לאט לאט לעצב את כיוונו בחיים. בגיל 16 זה לגיטימי מאוד להיות מבולבל ואין כל טעם בשלב הזה להכנס להגדרות מיותרות ובטח שאין כל סיבה להילחץ בגלל זה.
באשר לקשיים שאתה חווה בעת קיום היחסים עם חברתך, יכולות להיות סיבות רבות לכך כפי שציינת בעצמך (לחץ, חוסר ניסיון, חשש להיכשל ועוד). מדבריך נראה כי חוסר משיכה לבנות (המגדירה הומוסקסואליות) - אינה אחת מסיבות אלה.
אני מציע שתוריד לחץ, קח את הדברים ביתר קלות, ותמשיך לנסות ולהנות מחיי המין שלך בין אם זה עם החברה ובין אם זה בחברת הבנים והסרטים. לאט לאט עם הניסיון יבוא גם הביטחון.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרני23/03/2010
שלום זה די חדש לי כל העניין הזה אני אפעם לא דיברתי על זה והייתי שמח לקבל עזרה . אני תכף אהיה בן 17 ואני לא סגור על מה אני מעדיף אני פשוט מבולבל כי אני חושבשאני נמשך לשני המינים .
הייתה לי חוויה מינית עם נשים והיו לי גם כמה פעמים עם חברים שלי (לא סקס מלא) ואני נהנתי בשני הפעמים אז זה אומר שאני ביסקסואל ? כשאני חושב על מה אני מעדיף אני מרגיש שאני נמשך לשניהם בבקשה תנו לי עצה.
*הייתה גם פעם אחת שלא כ'כ תיפקדתי עם חברה שלי ואני לא יודע מה זה אומר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
טל קרויטורו23/03/2010הי רני,
ביסקסואל זו ההגדרה למי שנמשך גם לגברים וגם לנשים. בביסקסואליות המשיכה לא חייבת להיות 50/50 (כלומר שוויון בין המשיכה לגברים ונשים), זה יכול להיות גם 80/20 למשל, או 90/10, או כל יחס מספרי אחר.
כתבת במקום אחד בהודעה "אני לא סגור על מה אני מעדיף" ובמקום אחר "כשאני חושב על מה אני מעדיף אני מרגיש שאני נמשך לשניהם" - שניהם זו אפשרות קיימת ולגיטימית כמו כל אפשרות אחרת.
מכיוון שהגדרה זו אמצעי ולא מטרה, אינך צריך להחליט ובפרט לא עכשיו "כמה כמה" אתה נמשך על פי מגדר. זו שאלה מטעה ששמה את הפוקוס במקום הלא נכון. מעבר לכך בבחירות בחיינו בפועל פחות משנה "מה מעדיפים" בגדול אלא את מי מעדיפים, ברמת האדם הספציפי שמולך (אתה בסופו של דבר לא בקשר עם מגדר, אלא עם בן אדם שזו רק אחת מתכונותיו). אני מקווה שזה עונה לשאלתך, במידה ולא אתה מוזמן בחום לשאול שאלות המשך.
בנוגע לשאלה שציינת בכוכבית על פעם שלא תפקדת עם החברה- באף תחום בחיים לא מתפקדים 100% ב100% מהזמן, התחום המיני אינו יוצא מן הכלל. אין משהו מדאיג בפני עצמו במה שציינת. כן עשויים להיות דברים מדאיגים נלווים - למשל אם אתה בלחץ תמיד לתפקד 100% - זה לחץ לא כ"כ בריא וכדאי לשנות זאת. אם אתה למשל מקיים יחסים גם כשהתנאים לא מתאימים לך (לפעמים איבר המין מאותת באופן פיזי על מה שהאדם מנסה להתעלם ממנו) - זו נקודה שכדאי גם לשים אליה לב.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמירהנוי09/03/2010
האם גבר יכול לגרום לעצמו לגמור ללא מגע בזין ? אם כן איך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמירה
איל זק10/03/2010שלום רב
עוררות מינית שמתבטאת בזיקפה נגרמת בדר"כ ממחשבות מגרות. בתנאים בהם המחשבות מגרות מאוד והאדם מגיע לריגוש רב בזכותן בהחלט תיתכן גמירה ללא מגע באיבר המין (כפי שאכן קורה בתופעת הקרי לילה בה מתרחשת פליטת זרע במהלך השינה בעקבות חלומות ארוטיים).
אם יש לך שאלות נוספות בנושא זה אתה מוזמן לפרט יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנסות
נוי14/03/2010האם יש דרכים שאתה חושב עליהם שאני יכול לגמור בעזרתן ללא מגע בזין?
במודע כמובן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנסות
איל זק15/03/2010השאלה האם ניתן לגמור ללא מגע נוגעת לשאלת סף הריגוש האישי שלך. מה גורם לך לעוררות מינית ולהתרגשות? אילו מחשבות מגרות אותך יותר? רוב בני האדם נעזרים בסרטים כחולים בשביל להגיע לרמת עוררות גבוהה. יחד עם זאת לגמור ללא עזרת מגע זו משימה שאינה קלה ומאפיינת יותר מצבי ריגוש גבוהים בשלבי גיל ההתבגרות. התופעה נדירה יותר אצל אנשים בוגרים בעלי נסיון מיני.
האם יש סיבה מיוחדת לשאלתך זו? האם הינך חווה קושי לגמור בעזרת מגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)