מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לסביות ודתטלי10/06/2010
לאחרונה נתקלתי בכך שלסביות אינה אסורה ביהדות. האם זה נכון? אני בחורה שומרת מסורת, ולפעמים אני מרגישה ממש רע עם זה שהייתי רוצה להיות עם בת כמוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסביות ודת
טל קרויטורו10/06/2010טלי שלום,
האם הלסביות אסורה או לא ביהדות איננה דבר מפורש אלא ענין של פרשנות - יש שמסיקים כך ויש שמסיקים אחרת.
בהקשר של שאלתך חשוב לי לציין שני דברים -
הראשון היא שישנן לסביות דתיות, וישנן לסביות חרדיות, ואת יכולה בהחלט ליצור קשר ולדבר איתן. עמותה שמרכזת את הפעילות והתמיכה של לסביות דתיות וחרדיות היא "בת קול"
תוכלי לזהות אותן אם תרצי במצעד הגאווה מחר כי רבות באות בלבוש לבן ובלון סגול.
ארגון נוסף שמרכז מידע ללסביות, הומוסקסואלים, ביסקסואלים וטרנסג'נדרים דתיים הוא שב"ל - ראשי תיבות של "שהכל ברא לכבודו"
הדבר שני הוא שגם אם היה איסור - ישנם איסורים והוראות רבים ביהדות, ואין אדם המישם את כולם, גם לא בקרב חרדים. אני מציינת זאת כי פעמים רבות מאד התחושה הרעה קשורה להומופוביה או העדר קבלה עצמית ולא לעצם האיסור, וניתן ללמוד זאת מכך שלא מרגישים באופן דומה כלפי איסורים רבים אחרים.
אני מציינת זאת כי במקרה כזה הפתרון איננו בפרשנות הדתית אלא בעיבוד הרגשי. ניתן להסתייע להתמודדות עם הומופוביה, הומופוביה מופנמת או העדר קבלה עצמית גם באמצעות טיפול גיי פרינדלי וגם באמצעות תמיכה מאחרים/ות בקהילה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח...אולי את פשוט צריכה להיות...
שם חסוי29/06/2010...בסביבת בנים,אולי פשוט הרחיקו אותך מבנים וכי את שומרת על מסורת או דתיה.
כמו שאני יודעת הדוסים מאד מתנגדם לנטיות מיניות
אבל את יכולה להפר אם את מרגישה בכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לפרסם מודעת הכרות כאן +טלפון?דוד02/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום דוד
איל זק03/06/2010אתר זה כפי שאתה מבין עוסק במתן ייעוץ והכוונה בנושאים להטבי"ם, ואינו המקום לפרסום מודעת הכרות. עם זאת ישנם אתרים רבים ברשת העוסקים או מכוונים בנושא הכרויות גייז, כגון: gogay, atrafdating, ופורומים רבים כגון תפוז ונענע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהות מיניתחסוי30/05/2010
היי אני בת 16 ואני לא יודעת מה הנתיות המיניות שלי האם אני לסבית א סטרייט
תמיד הייתי גברית כלומר משחקת כדורגל אוהבת מכות ודם בעבר הייתי משחקת במשחקי בנים כמו משאיות וכו' כיום יש לי חבר אך אני לא מרגישה את הדפיקות לב וכו' כאשר אני מקיימת איתו יחסי מין, לפחות לא מאז שהתנשקתי אם בחורה אני לא יודעת מה אני ואני מקווה שתעזרו לי להבין מי אני ולמה אני מרגישה ככה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהות מינית
איל זק31/05/2010גיל ההתבגרות הוא גיל שמאופיין בדילמות ועימן התנסויות אשר לאט לאט עוזרות לנו לגבש את זהותנו, את העדפותינו וגם את נטיותינו. מפנייתך אני מתרשם שזהו בדיוק השלב בו את נמצאת. כפי שהינך בודאי יודעת, להיות סטרייטית פירושו להימשך מינית ורגשית לגברים ואילו להיות לסבית משמעו להימשך מינית ורגשית לבנות. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי ברוב המקרים זו העדפה עיקרית אך לא בלעדית. ניתן גם להימשך לשני המינים, או יותר לזה וקצת פחות לזה.
היחידה שיכולה באמת להבין מה את מרגישה זו את. לכן גם חשוב שבגילך כיום תרשי לעצמך להתנסות (בגבולות הסביר כמובן) ולברר עם עצמך מה עדיף עלייך, קשר עם בחור או עם בחורה.
ככל שתתנסי יותר בקשרים עם אנשים, כך תעצבי לעצמך את זהותך על בסיס רגשותיך. המשיכי לבחון את תחושותיך כלפי כל אחד מהמינים אבל נסי להתייחס יותר לאדם איתו את נפגשת ולקשר ביניכם ופחות למגדר שלו (האם הוא בחור או בחורה) ועם הזמן תדעי בדיוק מה את מחפשת. כרגע, אין כל סיבה להילחץ מהדילמה. היא טבעית לגמרי.
מקוה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין בדילמה
חסוי31/05/2010זהו שהתנסתי עם בנות בגיל 13 בעברי והחלטתי לנסות קשר עם בנים אך כול הקשרים שלי עם בנים היה כישלון ולכן אני מבולבלת אני מרגישה חיבה כלשהי לאחת מחברותי אך אינני יודעת האם אני לסבית או שאני מתוסכלת מהמין הגברי ולכן אני מעדיפה לחזור לנשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסבית זה שם אחר
טל קרויטורו02/06/2010למי שנמשכת מינית לנשים ולא נמשכת מינית לגברים.
האם את נמשכת רק לנשים או גם לנשים זה משהו שיתבהר עם הזמן.
עם זאת ברקע כתבת מספר דברים שהיו מעט מדאיגים - אמרת שיש לך חבר ואת מקיימת איתו יחסי מין - האם זהו קשר שמבוסס על רצון בקשר ומשיכה מצידך? במידה ולא - קשרים כאלו אינם בריאים ויכולים להיות בעלי השלכות שליליות גם לעתיד.
כתבת שההתנסויות המיניות שלך היו בגיל 13 - זהו גיל צעיר, האם הן היו עם בנות גילך, ומרצונך? במידה ולא - גם לכך יכולות להיות השלכות על העתיד.
למי את נמשכת זה משהו שמכירים עם הזמן, אבל עד אז יש משהו הרבה יותר חשוב בעיני מלמי את נמשכת - וזה טיב הקשרים החברתיים והזוגיים אם ישנם כאלו (יש הרבה בני ובנות 16 ומבוגרים/ות מכך שאין להם קשר זוגי בגיל זה וזה טבעי לחלוטין). פחות משנה המגדר של מי שנמצא/ת איתך בקשר, הרבה יותר חשוב שזה יהיה קשר הדדי, נעים, מרצון ונובע מרגש.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודקת
חסוי02/06/2010אני חושבת שאת צודקת אך אם אני נמשכת לבנות אני יודעת איך זה ישפיע על הסביבה שלי ולכן אני מפחדת להביע זאת בפני מישהו מוכר
בנוגע ליחסי מין עם החבר הנוכחי אין צורך לדאוג בנוגע לזה אני עושה זאת מרצון, וגם כאשר קיימתי יחסי מין עם נשים עשיתי זאת מרצון מפני שרצתי לדעת מה ההרגשה ולענות לעצמי על כמה שאלות
תודה על הדאגה ועל העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעה על הסביבה
טל קרויטורו02/06/2010הי, ההשפעה על הסביבה גם משתנה מאדם לאדם, וגם אצל אותו אדם איננה דבר קבוע.
כך למשל התגובה הראשונית בגיל הנעורים (למשל "זה יעבור לך") היא לא בהכרח התגובה הראשונית בגיל מבוגר יותר, וגם התגובה הראשונית שעשויה להיות לא אוהדת היא ממש לא בהכרח התגובה שתהיה מאוחר יותר - הרבה תגובות מסתמכות על חששות הבנויים מדעות קדומות וסטיגמות והם בהחלט יכולים להשתנות עם הזמן. בנוסף גם הסביבה איננה דבר קבוע - תגובת החברים היא לא בהכרח תגובת המשפחה, תגובת חברה א' היא לא בהכרח תגובת חברה ב', וכמובן שזה לא אומר דבר על חברות וחברים ג' ואילך (שיצטרפו במהלך חייך).
בנוגע למין - ההצעה שלי היא להשתדל ככל הניתן שזה יהיה אינטאראקציה אינטימית אינטראקטיבית. מין שנעשה לא מתוך תשוקה ומשיכה אלא מתוך "מבחן" , "נסיון", "לא נעים לי", "זה מה שצריך" ועוד מוטיבציות שאינן רצון מתוך תשוקה ומשיכה לא רק שעשוי להיות בעל השלכות שליליות אלא גם איננו מלמד דבר על קיום יחסי מין מתוך תשוקה ומשיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה
חסוי04/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנייה לרופא/מטפליוסי28/05/2010
שלום,
אני בן 26. האם יש טעם לפנות לרופא להתייעץ לגבי טיפול או תרופות לשיפור הגבריות? מבחינה פסיכולוגית, התנהגותית תפקודית וכו..
תודה מראש.
אשמח לתגובה מקצועית ולא שופטת ( כפי שנתקלתי בעבר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי שלום
איל זק29/05/2010אשמח אם תפרט יותר למה כוונתך ב"שיפור הגבריות"? מהי הבעייתיות ובמה אתה חש קושי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה להגדיר...
יוסי30/05/2010חוסר ביטחון ברמה מסוימת ( כי אני גם לומד ועובד וכו'') קושי במציאת זוגיות , מעין חוסר כוח נפשי אין לי אנרגיות ( ואני לא בדיכאון) אנרגיות נפשיות להתמודד עם מצבים אנשים ובעיות
כלומר אם ניכנס לתפיסה הגברית הקלאסית הישנה אין לי את אני לא מרגיש מספיק חזק.
לדעתי זה מולד
מה עוד?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי שלום
איל זק30/05/2010הקשיים שאתה מתאר וחווה משותפים לאנשים רבים ואינם ברי טיפול בעזרת תרופות. חוסר ביטחון, קושי במציאת זוגיות, חוסר באנרגיות ועכבות נוספות באופן ההתמודדות עם מציאות חיינו הן תופעות שכיחות בעלות בסיס משותף, הנבחנות ומטופלות במסגרת שיחות עם פסיכותרפיסט (פסיכולוג קליני או עובד סוציאלי קליני). מבחינה זו אין כל רלוונטיות האם זה מולד או נרכש, ובדר"כ זה קצת מכל דבר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון אצל ילד קטןחוה26/05/2010
הנכד שלי בן ארבע. אוהב להתלבש ולשחק בבגדים של האמא שלו. יצוין שאין להם בנות. הוא מבקש משחקים של בנות. ילד שביר ורגיש. האם זה אומר משהו בגיל הזה? אני מפחדת שהילדים בגן ובבית הספר יצחקו ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוה שלום
איל זק26/05/2010מפנייתך ניכרת דאגה רבה לנכדך, לדפוס ההתנהגות ולהעדפות המשחק שלו. בגילו הצעיר אין בכך ללמדנו דבר באשר להעדפותיו או לזהותו המינית. יכולות להיות מספר סיבות לרצונו לשחק בבגדי אימו, כגון הרצון להתקרב אליה ולמצוא בעיניה חן (אשר מאוד הגיונית בשלב זה), רצונו לחקות דמויות אחרות שהוא מכיר, וכך גם לגבי "משחקים של בנות".
יתרה מכך, גם אם היה הדבר מרמז על העדפותיו המיניות, במה ידיעתנו זאת הייתה משנה משהו? הנטייה המינית היא בבסיסה מולדת והשפעתה של הסביבה ובעיקר אצל בנים היא שולית אם בכלל לנושא זה. אני בהחלט יכול להבין את חששך שמא הילדים יצחקו ממנו, אך יחד עם זאת אני מתרשם שהחשש שלך נובע גם מסיבות פנימיות. לכן ברצוני להדגיש כי אין זה כלל משנה אלו העדפות מיניות יפתח הילד בהמשך התבגרותו בין אם כהטרוסקסואל או כהומוסקסואל, הדבר הכי חשוב שאתם כהורים והורי הורים יכולים לעשות, זה לתמוך בו לאורך כל הדרך. לתת לו את ההרגשה שאתם עומדים לצידו בכל עת, ללא ביקורתיות או החמצת פנים. בתנאים אלו רבים הסיכויים שהילד יתפתח כבעל בטחון עצמי, הערכה עצמית ודימוי עצמי חיוביים, דבר אשר חיוני לכל ילד באשר הוא ללא קשר לנטיותיו והעדפותיו המאוחרות יותר.
מקווה שעזרתי, את מוזמנת לשאול שוב אם יש צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מבינה מה אניעיבל25/05/2010
נפגעתי הרבה מבנים והחלטתי לנסות עם בנות. אבל אין לי תעוזה, אני נורא ביישנית ולא קורה כלום. אני קובעת פגישות באתרי היכרויות ובסוף מבטלת. מפחדת לעשות את הצעד הבא. מצד שני אני לא רוצה להיות לבד וכן מחפשת קשר. אני לא יודעת מה זה אומר עלי. בתקופה של התלבטות. אשמח אם תוכלו לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עיבל
איל זק25/05/2010בכדי להבין אותך טוב יותר ולנסות לעזור, אשמח אם תצייני גם את גילך, והאם את נמשכת מינית לבנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי תוכלו לעזור ליאור17/05/2010
שלום :]
אם אתם במקרה מכירים אתר היכרויות של לסביות ודו מיניות שמיועד לבני נוער.
או בכללי אנשים בגילי 17.
תודה רבה מראש :]
אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להכיר נשים בגיל 17
טל קרויטורו18/05/2010הי אור, שני אתרי ההכרויות הפופולרים יותר לנשים (שידייט, גברת) מבקשים גיל סף 18.
עם זאת אפשר להכיר בני נוער באתרים שאינם אתרי הכרויות, כמו הפורומים של איג"י באינטרנט, וכמובן גם במפגשי קבוצת הנוער של איג"י (ארגון הנוער הגאה) המיועדות לגילאי 15-18 ו19-23.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייוסי16/05/2010
האמת שאני חושב שאולי יהיה לך יותר קל להפתח אצל אדם זר אובייקטיבי שלא ישפוט אותי..
ואם יש כימיה אז בכלל..
מה שבאמת מפחיד אותי זה להתמודד עם כל הנושא של הנטייה המינית והחיים בצלה..
כרגע אני סטודנט כבר כמה שנים ועמוס כך שהנושא נדחק לצד קצת -זה על רגל אחת רקע כללי
אין לי תשתית בריאה וטובה בכל הקשור להווי והכול...
מה דעתך בגדול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ארז
איל זק16/05/2010ההתרשמות שלי מדבריך היא שבהחלט כדאי שתפנה לייעוץ. אתה טוען שחסרה לך תשתית טובה ובריאה ואתה מתקשה להתמודד עם הנטייה והזהות המינית שלך ואף מביע חשש כי אנשים בסביבתך ישפטו ויבקרו אותך על כך. אני אפילו מתרשם שאתה רוצה להעזר בטיפול רק עדיין קצת חושש.
אני חושב שטיפול מתאים בהחלט יכול להעניק לך את החיזוק והתמיכה שאתה זקוק להם. תמצא את הזמן והנכונות להשקיע בעצמך ותבחר לך מטפל/ת שמכיר את הנושא ושנוח לך איתו/ה. כפי שאמרתי, כשיש כימיה טובה בין המטפל והמטופל העבודה המשותפת בהחלט יכולה לשפר את איכות חייך ולחזק אותך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהות מיניתאלמוני16/05/2010
שלום,
אני בן 37רווק יש לי חברה כמה חודשים אבל לא מרגיש שמסופק מינית ומסתכל לצדדים,אבל כרגע לא בוגד פיזית, בעבר היו לי הרבה קשרים שבטווח הקצר ריגשו אותי אבל כחלוף כמה חודשים עוצמת הריגוש ירדה ועברתי לבחורה הבאה, יש מי מרכיב של פחד ממחויבות וזה אני יודע כבר מגיל צעיר.
בגלל שאני לא מסופק מינית ויש חסכים מיניים אני גולש הרבה באינטרנט בצאטים ומחפש ריגושים,
בגלל חרמנות יתר שאני לא מוצא בחורה לזרום איתה במצלמה,אני לפעמים נכנע לתשוקות שלי וקורה שאני זורם עם בחור במצלמה.אפשר ממש בקלות למצוא שותף למצלמה.
שמתי לב שאם זה כבר קורה לי אני מעדיף שזה יהיה עם בחורים חלקים שמזכירים לי נשיות,
בגלל שזה מבחינתי טאבו להיות עם בחור(יש לי קטע הומפובי במידה מסויימת) זה מעצים את הריגושים ואני נהנה לזרום במצלמה,אבל מהרגע שאני מסופק אני נרגע ,אבל לא מפנטז על פגישה במציאות עם אותו בחור,רואה בו אובייקט מיני למטרת פורקן ברשת, מה שמדהים אם זאת היתה בחורה הייתי מסוגל לחשוב על מיפגש ולראות אם במציאות יהיה ריגוש חזק כמו הוירטואלי.
בחיים נהנה להסתכל על בחורות,אבל לעיתים רחוקות קולט בחור שנראה נשי ולא ממשיך עם המחשבה,
אני מרגיש שקל לי להיות דומיני במצלמה אבל במציאות מתנהג ומרגיש סטרייט.אני מרגיש כמו אחד שנמצא ברשת בארון והאינטרנט מאוד מקל על זה.
האם עצם זה שאני מרגיש חופשי בעולם וירטואלי ולזרום בחופשיות אומרת שאני דו מיני,למרות שבחיים הרגילים לא מתנהג ככה?
אני מתלבט לאחרונה ואובד עצות, שמתי לב שאני נמצא במצב דכאוני ואין לי בנות זמינות למצלמה אני בקלות מוצא בחור לזרום איתו וזה נהפך לדפוס, מאוד קל לי ברשת והבנתי שאני לא נמצא לבד.
אני מודה לך מראש על תגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלמוני
איל זק16/05/2010אתה מתאר נסיבות המשותפות לאנשים רבים. התשוקה בזוגיות מעצם טבעה נוטה להצטמצם ומופחתת במהלך הזמן, וזוגות רבים מוצאים עצמם מחפשים פתרונות יצירתיים ע"מ לשמור על הקיים. בנוסף, האינטרנט כאמצעי המבוסס על אנונימיות הגולשים מאפשר למשתמשים בו לחשוף בעצמם צדדים אותם לא היו מראים בחברה. כך אתה מוצא עצמך מחפש ריגושים מיניים ברשת ואף נהנה לפנטז על גבר.
בהקשר זה חשוב לי לציין כי הנטייה המינית אצל רובנו אינה מובנת באופן חד משמעי כ"הומו" או כ"סטרייט", אלא נמתחת על פני רצף שבין שתי הזהויות האלה. כך למעשה, לרובנו יש נטייה מינית לכיוון מסויים אך גם במידה כזו או אחרת לכיוון הנגדי. זה טבעי ונורמלי.
נראה לי כי הבעיה העיקרית במכתבך נוגעת לתחושת ההומופוביה שלך, כפי שכתבת בעצמך. פחות חשובה ההגדרה האם אתה "דו-מיני" או "סטרייט שמדי פעם נהנה לפנטז על גבר", ויותר חשוב שתצא מהחששות והדעות הקדומות ותזרום עם מה שעושה לך טוב.
אני מקווה שעניתי על שאלתך. אם לא, אתה מוזמן לשוב ולשאול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנייה לייעוץ וטיפולארז16/05/2010
שלום,
מיד כשגליתי את הפורום הזה רציתי להעזר בו ולפנות לעזרה ,שיחות וייעוץ..
אני מפחד לפנות ולהתחיל את כל התהליך וכו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ארז
איל זק16/05/2010פניה לקבלת טיפול וייעוץ יכולה בהחלט להעלות קצת חשש. לא קל להפתח בפני אדם זר ולשתף אותו בקשיים. יחד עם זאת במידה ויש "כימיה" ושפה משותפת ביניכם, זו יכולה להיות עזרה גדולה.
האם אתה מעוניין לשתף אותנו כאן באיזה נושא ועל מה אתה מעוניין לקבל ייעוץ, ואולי גם מה באמת מפחיד אותך? למה שלא תנסה, הרי בשביל זה אנחנו כאן (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נק Gנוי12/05/2010
האם נקודת ה G אצל גברים קיימת והאם היא בתחת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת G
איל זק12/05/2010אני מציע שתפנה שאלה זו לפורום הסקסולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..שי10/05/2010
אין לי עם להתייעץ זה טיפה ארוך...
אני בן 17 עברתי השנה לתיכון חדש ...הכרתי ים אנשים חדשים והתחברתי...
היה איזה אחד שכל השכבה חושבת שהוא הומו וזה..אבל תמיד היה מכחיש ..התחברתי אליו דיברנו המון ובסופו של דבר היה בינינו אקט מיני...נמשך איזה חודש ואז התנתקנו..
חשוב לציין שאני נראה סטרייט לגמרי..ובגלל שהתנתקנו הוא הרשה לעצמו להגיד שהייתי אומר לו כל מיני דברים כמו שאני אוהב אותו ועוד כל מיני שד"א לא אמרתי.. הוא סיפר אתזה לכל השכבה וכל בשביל לצאת סטרייט שירדו מהגב שלו למה עד לפני שעברתי לתיכון, הוא היה תחת הכיניו "הומו"
החלקתי אתזה ולא הגבתי סיפרתי למי שקרוב אליי שהוא ממציא את זה כי התנתקתי ממנו רובם מאמינים..אבל כל פעם הסיפור הזה חוזר.. מתעלם..ןוזה חוזר..אני לא ידוע מה לעשות...כמה בנאדם יכול להתעלם? הוא אשכרה יושב ומספר לכל אחד...
היה לי קטע עם מישהי שבמקרה היא הידידה הכי טובה שלו והוא אמר לה שאני אמרתי לו שאני מאוהב בו וזה..הוא מנסה לחבל במערכות יחסים ..(ד"א אני נמשך לשתי המינים) ..לכל מי שאני מתחבר הוא אומר על מנת להרוס אותי...והוא לא מבין שאני יכול להרוס אותו בשניה יש לי אסאמסים שלו שהוא היה שולח לי..אבל אני לא ארד לרמה שלו..כי אני יודע שהוא יקח אתזה קשה דרמה קווין כזה..
מה אני עושה? אני הגעתי למצב שאין לי חשק ללכת לבית ספר..כל השכבה חושבת ככה...
תעזרו לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלאגן
איל זק10/05/2010שלום רב
הסיפור שלך אכן נשמע קצת מורכב. עברת לתיכון חדש, רכשת חברים רבים וכעת בשל הכרות וקשר קצר עם בחור אחר, אתה נאלץ להתמודד עם שמועות ורכילות רעה שהוא מפיץ. די ברור שלבחור הזה יש רגשות כלפיך והוא מנסה לנקום בך על שעזבת אותו. התעלמות כדבריך לא עוזרת.
האם ניסית לדבר איתו בארבע עיניים? יתכן ואם תסביר לו שאתה מבקש שיפסיק להתנהג כמו ילד ושהדרך להשאר בקשר חברי איתך זה רק אם יפסיק לספר סיפורים שכן אחרת אתה יכול להוכיח לאחרים שהוא מרמה ובכך לבייש אותו לפני כולם, אז אולי הוא יבין ויפסיק. (אגב, אני בהחלט חושב שאתה ראוי להערכה רבה על כך שאתה אינך מוכן לפגוע בו כפי שהוא מנסה לפגוע בך).
במידה וזה לא יעזור, האם שקלת לפנות ליועצת החינוכית בביה"ס או למחנכת? אולי אם תספר לה באופן דיסקרטי ותבקש את עזרתה היא תוכל לדבר עם הבחור ולהבהיר לו את תוצאות מעשיו?
ודבר אחרון, אנשים אינם טיפשים. התנהגות כמו שלו משדרת מצוקה, תלותיות וקנאה רבה. אנשים קולטים את זה די מהר ועל כן אני נוטה להניח שמרביתם יכולים להבין שהוא ממציא סיפורים. בעיקר לאור העובדה שאתה בעצמך סיפרת לאנשים הקרובים לך שאתה ניתקת את הקשר.
אשמח לשמוע את דעתך על מה שכתבתי.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
שי10/05/2010ניסיתי כמה וכמה פעמים..ואז יצא שאני כל הזמן רודף אחריו ומנסה לדבר איתו...לא משנה מה אני ניסיתי לעשות יצא בסופו של דבר שאני מאוהב בו ואוביסיבי אליו..
הוא המציא כל מיני אסאמסים שכיאלו אני שלחתי לו..
וד"א אני לא הראשון שנפל לקורבן אצלו..הוא עשה אתזה למספר בנות שהיו קרובות אליו ואמר שהיה איתם..ועשה איתן כל מיני דברים..שהתבררו כלא נכונים...הוא סוג של פיסכופט..הוא נראה לי מאמין לשקרים שלו.
באמת שאני מנסה לשמור על פרופיל נמוך ומנסה לא להגיב אבל אתמול למשל חבר שלי שאל אותי
"תגיד...אתה הומוו?." והוא הסביר לי שהוא אמר וזה
והוא אמר לי שבגלל שלא הגבתי לשמועות האלה אז הוא חשב שזה נכון..
אבל מצד שני הם אנשים שחיים על רכילות ונושאים כאלה אז נראה לי שהוא סתם ניסה לארגן איזה מריבה ..בשביל שאני אגיב..שיהיה עוד נושא לרכילות
חשבתי על לפנות ליועצת ...אבל ליועצת שלי אין תאקט ..ואני לא מרגיש בנוח להיפתח אלייה במיוחד בנושא כזה..והבנתי שהיא הבינה שהייתה שמועה כזאת וביקשתי מידידה קרובה שלי לדבר איתה ולהסביר לה שזה לא נכון..והיא עשתה אתזה..וחשבתי שבעקבות זה היא תפנה אליי..אבל לא.
ואני חושב שאתה די צודק..אחרי שהסברתי לאנשים הם האמינו לי ואמרו שזה יותר הגיוני מה שאני אומר..
אני משדר חיצוני שהכל בסדר..אבל תכלס..זה ממש קשה..לראות אנשים שמרימים גבה שאני עובר..אנשים ששהייתי קרוב אליהם פיתאום מתרחקים..
אבל זה חוזר שוב ושוב..תמיד אומרים שאם מתעלמים ממישהו שמציק לך , הוא מפסיק...
אז להמשיך להתעלם? ולפזר מאוחרי הקלעים מה שנקרא את השמועות?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום
איל זק11/05/2010עושה רושם שיש לך עסק עם בחור בעל הערכה ודימוי עצמי נמוכים מאוד שיעשה הכל בשביל להשיג תשומת לב. לעומת זאת אתה עושה רושם של בחור לעניין, שמנסה לפתור את הבעיה מבלי לפגוע בו. נראה שניסיונותיך לדבר איתו אינם עולים יפה ובכל מקרה אל תרדוף אחריו שכן זה מה שהוא רוצה. אתה יכול אולי לחבור לשאר הבנות שנפגעו ממנו ויחד כקבוצה להוכיח שהוא ממציא סיפורים.
לגבי יחסך אל היועצת, אם אינך מרגיש איתה בנוח אז אולי תנסה לדבר עם המחנכת או מישהו אחר אצלכם שיכול להבין אותך ולעזור. יחד עם זאת יתכן גם שהיא לא הייתה בטוחה שאתה מעוניין שהיא תדע ותפנה אליך, ולכן לא פנתה אליך והעדיפה לחכות שאתה תפנה אליה קודם.
מכל מקום, נראה לי שאתה נוהג בחוכמה. תשתדל לא לעשות מזה עניין ואולי בסוף לבחור ימאס כשיראה שאינו מצליח למשוך יותר את תשומת ליבך. ולגבי הספקנים אתה תמיד יכול להסביר להם את האמת.
ועוד דבר לי אליך בנימה קצת יותר אישית - אנשים שמעדיפים להתרחק ממך רק בגלל ששמעו שאתה הומו, הם לא אנשים שתרצה שיהיו חברים שלך. תחשוב על זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
שי11/05/2010אתה צודק..אני אמשיך לעשות את מה שעשיתי עכשיו..
ומי שזה יפריע לו אז הוא באמת לא מי שאני ירצה שיהיה חבר שלי..
תודה רבה לך היה כיף לשמוע חוות דעת נוספת :)
שיהיה לך יום טוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לסבית?דפנה :)05/05/2010
אם אני היתנשקתי עם מישהי וממש נהנתי מזה! הלב שלי דפק,רעדתי נהנתי! משהו לא מהעולם הזה! משהו שלא קרה לי קודם..
אני הייתי גם עם כמה בנים אבל לא ממש יצא לי להיתנשק איתם,רק עם חלק קטן,וזה היה לפני שנה בערך,אני ממש לא נהנתי כמו עכשיו!
יכול להיות שזה בגלל שאני גדלתי,היתבגרתי,שאני רוצה את זה יותר?
או שזה אומר שאני לסבית?
אני די חושבת כול הזמן על הנשיקות שהיו לנו!הן ממש הלהיבו אותי! אני ממש נהנתי מזה!היה לי פשוט ט=ו=ב!משהו עולמי!
אני כול הזמן חושבת עליה! ומפנטזת על בנות אחרות מדי פעם אבל בקטנה.. יצא לי רק להיתנשק עם הילדה הזאת וזאת רק מישהי אחת ניסיתי,אני רוצה לנסות עוד כול מיני אבל אני לא ממש מכירה בנות שבקטע של בנות בגיל שלי (15 וחצי)
אני ממש מחפשת מישהי אבל אין לי מי..
מה לעשות?זה אומר עלי משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דפנה,
טל קרויטורו05/05/2010לסבית זו כותרת שמשמעה אישה שנמשכת מינית ורגשית לנשים.
סטרייטית זו כותרת שמשמעה אישה שנמשכת מינית ורגשית לגברים.
ביסקסואלית זו כותרת שמשמעה אישה שנמשכת מינית ורגשית גם לנשים וגם לגברים.
אף אחד אחר לא יכול לומר לך למי את נמשכת, את המומחית בנושא. ככל שיעבור הזמן גם תהפכי למומחית גדולה יותר בנושא :)
"בנות שהן בקטע של בנות" שהן בנות גילך ניתן להכיר גם בפורומים חברתיים באינטרנט באתרי קהילות שונים וגם בארגון הנוער הגאה שיש לו קבוצות ברחבי הארץ גם לגילאי 15-18 וגם לגילאי 19-23.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה גילדנית05/05/2010
מאיזה גיל אפשר לדעת את הנטיה המינית? בעקבות שאלה של בני ולא ידעתי מה להשיב לו. הוא בן 13.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה גיל ניתן לדעת את הנטיה המינית
טל קרויטורו05/05/2010הי,
התשובה איננה מספר, שכן זה משתנה בין חברה לחברה ומאדם לאדם.
לכאורה התשובה אמורה להיות פשוטה - מהגיל בו ילדים/ות ונערים/ות צעירים/ות מתחילים/ות להתאהב ולהמשך אפשר לראות למי האדם נמשך/במי האדם מתאהב.
עם זאת בחברה בה אנו חיים יש לחצים חזקים מאד והסללה חזקה מאד לכיוון הסטרייטי, וכתוצאה מכך יש הומוסקסואלים ולסביות שעשוים להדחיק/להתכחש לתחושה ולהכיר בה רק בגילאים מאוחרים יותר , וכן יש ביסקסואלים (מי שיכולים להמשך גם לגברים וגם לנשים) שעשויים לגלות את פוטנציאל המשיכה לבני/ות אותו מין רק בגילאים מאוחרים הרבה יותר כא/נשים בוגרים.
ככל שהסביבה פתוחה יותר אפשר לדעת גם בגילאים צעירים יותר.
אני מקווה שזה עונה לשאלתך, במידה ולא את מוזמנת לשוב ולשאול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשגיא02/05/2010
אני בחור הומו בן 21 עם חיי מין פעילים מאוד..
השתתפתי באקט מיני עם עוד שני אנשים.. והאקט היה, איך לומר, אולי קצת אלים מאז אני מרגיש נורא ואני חש אשמה כבדה מאוד.....
למה זה קורה לי!?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגיא שלום
איל זק02/05/2010בכדי שאוכל לנסות ולהבין מהו בדיוק הדבר שמדאיג אותך ומעיק עליך, יעזור לי אם תפרט יותר.
מדוע אתה חש אשמה כבדה מאוד? מהו הדבר שגורם לתחושת אשמה זו? במה לדעתך לא היית בסדר? למה אתה מתכוון באומרך שהאקט היה "קצת אלים מדי"? האם הוא נעשה בהסכמה וברצון כל הצדדים? מה בדיוק קרה (ככל שהינך יכול לספר), ומהן התוצאות של האירוע לפי ידיעתך? נסה לפרט יותר ע"מ שאוכל להבין טוב יותר ולענות לך באופן מיטבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)