פורום הומואים, לסביות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות
    חסוי 4
    13/10/2011

אני גרוש מזה 6 שנים עם 2ילדים 11 14 מאז הגרושין אני נמשך רק לגברים.

על פי ניסיונכם מה השלב המתאים לשתף את הילדים נמאס לי לחיות בשקר. אנ מסתיר מהעבודה מהילדים מה שמובל אותי לזוגיות ארוניסטית ומוזרה חיי חושך ופחד.

לא אוהב ככה.

אנא עזרתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות

הוספת תגובה

• התלבטות - תגובה

איל זק
    13/10/2011

שלום רב
    העיתוי המתאים לשתף את הילדים נקבע לפי מספר פרמטרים. הראשון הוא גיל הילדים ויכולתם להבין במה מדובר. השני הוא שאלת הנחיצות לספר לילדים - האם הידיעה תשפר את מערכת יחסיכם או תזיק להם. והגורם השלישי הוא האם יש סיכוי כי הילדים ישמעו על כך מצד שלישי (ואז לך לא תהייה שליטה על מה נאמר או הוסבר להם).
    כאשר מדובר בילדים בתחילת גיל ההתבגרות אנו מניחים כי הם בהחלט יכולים להבין על מה מדובר, וחשוב שהדבר יעשה על ידך ולא באמצעות מישהו אחר. מבחינה זו הדרך הנכונה לשתף אותם היא לערוך איתם שיחה כנה ופתוחה, שבה תסביר להם שכמו שגבר ואישה אוהבים כך לפעמים גם שני גברים או שתי נשים יכולים לאהוב. אתה יכול להזכיר דוגמאות של סלבריטאים שהם מכירים (הראל סקעת, אסי עזר, עברי לידר ועוד). חשוב ביותר שהשיחה תהייה כנה, רגועה ופתוחה. שהם ירגישו חופשיים לשאול שאלות עליהן רצוי שתענה בצורה כנה, ישירה וקצרה (לא להאריך סתם). ברגע שאתה תהייה נינוח, רגוע ותשדר שגרתיות וחיוביות - זה יעזור גם להם לתפוס זאת באותה הצורה.
    זה על קצה המזלג. אתה כמובן מוזמן לשאול אם יש שאלות נוספות.
    בהצלחה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חסוי 4
    13/10/2011

ראשית תודה על התשובה המהירה.
    אין נחיצות כי עדין אין לי בו זוג.
    לאחרונה יצא לי להתקבל בשני אנשים שההורם שלהם הומו או לסבית והם גם.
    האם הנטייה המינית שלי ואורך חיי ישפיע גם על ילדי?

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

איל זק
    14/10/2011

לנטייה המינית בסיס מולד והיא בכל מקרה מתגבשת בגיל מוקדם מאוד. לנטייה המינית שלך אין כל השפעה על זו של ילדיך, בדיוק כשם שהנטייה המינית הסטרייטית של מרבית ההורים של הומוסקסואלים ולסביות לא השפיעה על זו של ילדיהם.
    באשר לאורח חייך, כל עוד תשמור על גבולות סבירים בין חייך הפרטיים לבין אופן גידול ילדיך, בדיוק כפי שכל הורה סטרייט אמור לעשות, אין שום סיבה לדאגה. אם כבר אז להיפך, ילדים להורים גאים הם לרוב בעלי מודעות רבה יותר, ליבראלים, פתוחים וסובלניים יותר, דבר המאפשר להם הסתגלות חברתית ורגשית טובה יותר בחייהם.
    מקווה שעזרתי. אתה מוזמן לשאול שוב
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חווה מצוקה
    יפית
    09/10/2011

לא יודעת מה לעשות...
    כבר כמה שנים שאני במערכות זוגיות לא מספקות עם גברים- לא מינית (פשוט לא נמשכת כ"כ) ולא ריגשית...בת 25, לעומת זאת אני חווה אהבה גדולה אל הרבה מחברותיי ולעיתים גם נמשכת אליהן. עדיין אני מחפשת גברים לזוגיות ומרגישה שאני רוצה גבר לצידי אך חוששת שרצון זה נובע מתוך פחד גדול להיות שונה. איני מסוגלת לתאר את עצמי אחרת. לסבית. מה יהיה עם העתיד שלי? חושבת להתפשר ובכל זאת להיות עם גבר אך מרגישה כלואה, לא אמיתית, רמאית. איני יודעת עם הבעיה היא עם נטייה המינית או עם מערכות יחסים בכללי. אך המחשבה שאני לסבית הורגת אותי.
    מה הלאה?

תודה.ץ

לקביעת תור
    סגירה
    חווה מצוקה

הוספת תגובה

• חווה מצוקה - תגובה

איל זק
    10/10/2011

שלום יפית
    סטיב ג'ובס המנכ"ל האגדי של אפל שנפטר השבוע, היה אומר תמיד שזמננו קצר מדי מכדי לחיות חיים של אחרים. התמודדות עם הפחד להיות שונה היא אכן לא קלה, אך בעיני רבים, חיים בתחושת החמצה ופספוס קשים הרבה יותר. בסופו של דבר מה שחשוב זה אינו מינו של האדם עימו את בוחרת לחיות, אלא יכולתו לגרום לך אושר וסיפוק בחייך. בנוסף, לא ברורה לי שאלתך לגבי עתידך בהקשר לבחירה לחיות עם בת זוג. נשים הגרות יחדיו ומגדלות ילדים כמשפחה אחת מאושרת זה דבר שהופך שכיח ומקובל יותר ויותר כיום (בעיקר באזור המרכז) והמחשבה כאילו "אין בכך עתיד" היא מוטעית מיסודה. אגב, לא מעט נשים כיום שאינן רואות עצמן חיות עם גבר, מביאות ומגדלות ילד/ים בעצמן, כמשפחה חד-הורית או במסגרת "הורות אחרת" (כאשר לילד יש אב פעיל השותף בהורות, אך הוא אינו בן זוגה של האם).
    ברור לי הקושי שלך להילחם בסטיגמות ובדיעות הקדומות אשר לצערנו עדיין רווחות בחלקים מהחברה שלנו כיום. לכן, הייתי ממליץ לך לפנות למרכז הגאה בגן מאיר המארגן פעילויות מועילות מאוד ללסביות ומתלבטות וכן דרך האינטרנט לאתרי הכרות לנשים כגון "שידייט" ועוד. במידה ותרגישי שזה קשה לך, אני מציע לפנות למטפל/ת גיי פרנדלי שמתמחה בתחום ויכול להציע לך עזרה מקצועית ותמיכה.
    בגילך הצעיר נראה לי שיהיה זה לגיטימי לחלוטין להתנסות ולבדוק את תחושותייך ובהתאם להחליט מה הכיוון האמיתי בחיים שמועדף עלייך (ולא על אחרים). לכל אדם מגיע לחיות בסיפוק ואושר. מה דעתך, יפית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה את דברייך

יפית
    10/10/2011

אני מבינה ומסכימה עם דברייך אך מאוד קשה לי ליישם אותם.
    טיפול אחד על אחד נשמע לי פתרון טוב.
    הגעתי לצומת דרכים שאיני מצליחה להתמודד איתה לבד -
    ראשית איך להתמוד עם בושה ועם דעת החברה כלפי.
    ושנית איך לדעת מה באמת הנטייה המינית שלי כי אולי וההעדפה המינית שלי הנשית נובעת מקשיים וחוסר סיפוק במערכות יחסים עם גברים (האם יתכן הדבר?)
    מרגישה שיותר השכל הביא אותי למערכות יחסים עם גברים ולא הלב ולכן אולי נסגר ליבי לגברים. כן קורה שאני נמשכת ואף מתאהבת בגבר אך לרוב זהו עניין זמני או מעורער ולא חזק וקבוע.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה את דברייך - תגובה

איל זק
    10/10/2011

אכן, טיפול פרטני בהחלט יכול לעזור לך עם השאלות החשובות שהעלית כאן. מטרתו היא לעזור לך וללוות אותך ע"מ שלא תאלצי להתמודד לבד, אלא במסגרת של תמיכה, קבלה וייעוץ מקצועי. אני בהחלט מסכים איתך שיש גם מקום לברר את הקושי שאת חווה במערכות יחסים עם גברים ומאין הוא מגיע. יחד עם זאת יש לשמור גם על פתיחות באשר לשאר האפשרויות. בסופו של דבר נטיה מינית מוגדרת לפי התחושה הפנימית שלך, הרגשות והמשיכה כלפי האדם. מכל מקום, חשוב שהמטפל/ת יגדיר עצמו כגיי-פרנדלי וכמובן שיהיה מוסמך בטיפול פסיכולוגי.
    מקווה שעזרתי, את מוזמנת לשאול שוב אם יש שאלות נוספות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה חלק 2
    חסוי
    09/10/2011

המשך מחלק ראשון: אבל ידוע שגברים מתגרים ויזואלית וויזיאלית זה לא עבד לי אז אני לא מאה אחוז בטוח שזה כדאי לי, גם בגלל שלא עשיתי סקס כבר שלוש שנים ואני מפחד שמגע זר ישחד אותי ורק יעשה אותי מבולבל יותר, מה גם שאני לא מכיר באופן אישי הומואים (יצא לי להכיר אבל אני לא בקשר אם אף אחד ואני לא ממש יודע לאן ללכת, חשבתי אולי ללכת לפאב של גייז ולראות מה הולך משם אבל אני לא מכיר שום מקום ואני גם הייתי מעדיף שאם אני הולך על זה אז ללכת על זה בצורה דיסקרטית כי הקטע הפומבי של מקום ציבורי מרתיעה אותי, במשך שנים אני הולך עם האובססיה הזו שבינתיים לא מצאתי לה הסבר ואני כל הזמן מוצא משמעויות סימבוליות שאמורות לומר לי משהו על זה ואני מת להיפטר ממנה כבר ולהמשיך את החיים, ולא משנה מה יתגלה לי בסוף, הייתי גם רוצה להדגיש שאין לי רתיעה מהומואים, אלו שנשיים במיוחד קצת מעצבנים אותי אבל פגשתי גם כאלה שניהלתי איתם שיחות בכיף, אשמח חעצה ולעזרה
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה חלק 2

הוספת תגובה

• צריך עזרה חלק 2 - תגובה

איל זק
    09/10/2011

שלום רב
    לאורך כל מכתבך המפורט לא מצאתי עדות אחת לכך שאתה נמשך לגברים. אתה מתאר מחשבות ש"תקועות לך בראש" וכופה על עצמך לראות סרטי פורנו של הומוסקסואלים רק בשביל לפתור את השאלות המטרידות אותך, אולם בהרגשתך אתה נמשך לנשים ולא לגברים. כפי שנכתב כאן לא מעט, נטייה מינית מוגדרת בהתאם למשיכה ריגשית ומינית ולא על בסיס מחשבות אובססיביות כאלה או אחרות.
    נראה לי שהקושי שלך אינו קשור לזהות המינית אלא למחשבות הטורדניות המציקות לך (כפי שבעצמך כתבת). המלצתי היא למצוא פסיכולוג שמתמחה בטיפול במחשבות אובססיביות (טורדניות) ולהתחיל לעבוד. לעיתים ניתן להיעזר גם בטיפול תרופתי.
    אם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן לשאול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העזרה

חסוי
    10/10/2011

מה שאתה אומר זה גם מה שאני חושב, אבל העובדה שאובססיות אחרות שלי באות והולכות בקצב כזה או אחר ורק זו דביקה בי כ''כ הרבה שנים גרמה לי לחשוב שאולי יש איזה שהיא הדחקה מאוד עמוקה,האם יכול להיווצר מצב שבנאדם לא מתגרה פיזית אם הוא מפעיל איזשהו לחץ נפשי שנוצר מהדחקה?, גם אם הוא עושה זאת לא במודע?, אני לא פוסל חזרה לטיפול (תרופות דווקא כן) אבל המטפלת שהייתי אצלה ממש לא התאימה לי, אני מחפש טיפול שבו המטפל/ת לוקח חלק פעיל בשיחה ולא רק יושב ושותק, האם אתה יכול להפנות אותי באיזה שהיא צורה (בין אם לבנאדם או למקור חיפוש טוב)
    ושוב תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העזרה - תגובה

איל זק
    10/10/2011

לחץ נפשי ותחושות של מצוקה וחרדה בהחלט עלולים למנוע גירוי פיזי ולכן חשוב להגיע אל מקורותיו ושורשיו של הלחץ הזה. למשל, האם זו אכן נטיה מינית מודחקת או שמא חרדה הומופובית שאינה מבוססת? את זאת יש לעשות במסגרת טיפול פרטני.
    אני בהחלט מבין את העדפתך למצוא מטפל/ת התייחסותיים יותר. טיפול במחשבות טורדניות מטיבעו הוא בעל אופי קוגנטיבי יותר והמטפל אמור להיות פעיל יותר בעבודתכם. אתה בהחלט יכול לציין זאת כתנאי בתחילת הטיפול - זו זכותך המלאה.
    נסה למצוא פסיכולוג שעוסק בתחום זה דרך חיפוש בגוגל. אתה יכול גם לפנות אלינו במייל פרטי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    היי
    07/10/2011

שלום קוראים לי ניר אני בן 25.
    מאז גיל נוער הייתי מודע לנטיותיי המיניות. שאני הומו. נמשך לגברים. אולם אני בארון עד היום ומנסה (ומצליח) להסתיר את זה בצורה הטובה ביותר. מעגלי החברה שבהם אני מסתובב והמשפחה מגלים אפס סובלנות כלפי הומואים ואני מרגיש כלוא. כאחד שלא מסוגל להשתחרר ולהתבטא מסיבות שכנראה ידועות לרוב (דחייה, אי קבלה ניתוק בידוד).

אני נמצא כרגע במצב דיכאוני עמוק שכן פגשתי בחור שסיחרר אותי לגמרי. הוא הומו אני הומו אבל אני לא מציג את עצמי ככה (הוא לא מודע). הפחד שמשהו ידע על נטיותי המיניות כל כך מפחיד אותי מצד אחד אולם מצד שני הרצון להיות איתו כל כך חזקות.אף אחד לא מודע באמת לתחושות האלה וזה פעם ראשונה שאני כותב מכתב או מתאר את מה שאני מרגיש. אני נמצא במלחמה עם עצמי וכתוצאה מכך אני בעצבות טוטאלית. חוסר שינהת איבוד תיאבון והתקפי בכי בלתי נשלטים.

כמובן שהכל בחדרי חדרים. אנא עזרו לי מה אני עושה איך אני ממשיך מכאן ועובר את המשבר הזה...

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

איל זק
    07/10/2011

ניר יקר
    כל הכבוד על הצעד האמיץ שלך בכתיבת מכתב זה. טוב עשית שמצאת דרך להוציא קצת מהמצוקה בה אתה חש ופנית לייעוץ. קשה מאוד לחיות בסתר ולהסתיר את תחושותיך האמיתיות. הסיבה שאתה נלחם עם עצמך ואינך מסוגל לקבל את עצמך היא מפני שהפנמת את האופן השלילי שבו המשפחה והחברה סביבך מסתכלות על ההומוסקסואליות. בכדי להשתחרר מזה אתה זקוק לעזרה מקצועית. הסימפטומים שאתה מתאר אכן מבטאים מצב של דיכאון וחשוב לטפל בכך בהקדם.
    המלצתי אליך היא למצוא מטפל פסיכולוגי המגדיר עצמו גיי-פרנדלי (שמתמחה בטיפול בתחום זה ולא ינסה לשנות אותך) ולהכנס למסגרת עבודה שתתן לך תמיכה, חיזוק ותעזור לך לקבל את עצמך ולהתמודד עם הסביבה ביתר קלות. אתה יכול לחפש דרך גוגל (או לפנות אלינו אישית).
    דבר שני, אם אתה מרגיש צורך להתחזק בשני הכיוונים, אני ממליץ לך לפנות לרב רון יוסף מארגון הו"ד (תמצא אותו דרך האתר שלהם באינטרנט). איש חשוב ויקר שעוזר להרבה בחורים טובים כמוך. כמובן שיש עוד ארגונים חשובים (כגון חברותא) וחילוניים (כגון איגי) שניתן למצוא באינטרנט.
    מה דעתך, ניר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת..
    אני
    02/10/2011

הי.. יש משו שמציק לי כבר הרבה זמן וחשבתי אולי יהיה פה מישהו שיוכל לחוות לי דעה נכונה..
    אני מוצאת את עצמי מלא פעמים מפנטזת על חברה שלי.. במציאות לעולם שום דבר לא הגיע לידי מימוש אבל המחשבות האלה משגעות לי את המח...
    אין לי משיכה לבנות סתם ככה... זה משהו שקורה לי רק איתה.. אז אני לא יודעת מה זה אומר לעזזאל :(
    חשוב לי להדגיש שאני לא ממש נחשפת לבנים כי אני דתיה ככה שאני לא יכולה לדעת אם אני נמשכת לבנים.. עדיין לא יצא לי לעמוד מול גבר ולבדוק האם הוא מושך אותי....
    מה אני עושה???? מישו יודע האם אני לסבית???

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת..

הוספת תגובה

• מבולבלת.. - תגובה

איל זק
    02/10/2011

שלום רב
    ראשית, לא ציינת את גילך, זה נתון רלוונטי לענייננו. שנית, אין שום דבר רע בלפנטז והשאלה היא מדוע זה מציק לך כל כך ולמה זה "משגע לך את המוח"?
    יכולות להיות סיבות רבות לפינטוז על מישהו במיוחד כאשר מדובר במישהו ספציפי וקרוב כמו במקרה שלך. מדוע זה קורה לך רק עם הבחורה הזו? מה מהות הקשר ביניכן? מה מושך אותך בה?
    עד שלא תנסי להיחשף ולהיות בקשר עם גברים לא באמת תדעי לאיזה צד את נוטה, ולכן אין טעם כרגע להכנס ללחץ בשאלות של זהות ונטייה מינית. אנשים רבים יכולים להימשך לשני המינים ופעמים רבות ההחלטה נעשית על בסיס אופיו של האדם ולא בסיס מינו (גבר / אישה).
    אשמח לשמוע את דעתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת..

אני
    02/10/2011

אני כמעט בת 20.. עברתי את גיל 14 מזמן, וגיל ההתבגרות כבר ממש בסופו.. נראה לי קצת טפשי שאני מתעסקת בזה עכשיו ואולי לכן זה חשוב לי כלכך..
    ומה מושך אותי בה?.. אולי האופי שלה, אולי הקרבה שיש בינינו.. אני לא מצליחה לשים תנקודה על דבר אחד מסוים.. בתכלס טוב לי להיות איתה, וכשאני צריכה לחזור הביתה זה הדבר הכי מבאס שיש...
    היא נשואה.. סתם אגב.
    תודה איל!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת.. - תגובה

איל זק
    03/10/2011

שלום מבולבלת
    מהודעתך האחרונה עולה הרושם שהמשיכה שאת חשה לחברתך הנשואה נובעת בחלקה (ואולי אף ברובה) מכך שהקשר עימה מהווה איזו חלופה חיובית ומהנה למצב פחות חיובי שקורה כרגע בחייך. מה פירוש המשפט: "כשאני צריכה לחזור הביתה זה הדבר הכי מבאס שיש"? האם זה מפני שטוב לך איתה ואת אכן מרגישה משיכה אליה ורוצה להיות איתה כל הזמן או כיוון שרע לך בבית ואינך רוצה להיות שם? יתכן והקשר הטוב שיש ביניכן הוא בדיוק מה שחסר לך בבית.
    האם תרצי להרחיב קצת יותר? אשמח לשמוע את דעתך על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת..

אני
    03/10/2011

היי, לא. זה ממש לא ככה.. טוב לי בבית, המשפחה שלי אוהבת וחמה. התכוונתי שזה מבאס כי כלכך נחמד לי איתה.. העלית לי רעיון אחר שאולי טוב לי איתה כי עדיין לא הכרתי גבר שיהיה לי טוב איתו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת.. - תגובה

איל זק
    03/10/2011

אם כך אני נוטה להסכים עימך. בהחלט ייתכן והיא עונה אצלך על הצורך של להיות בקשר קרוב עם אדם נוסף (מחוץ למשפחה), צורך שבעתיד ייתכן וימלא אותו גבר. מכל מקום, עם הזמן והניסיון יתבהרו לך גם תחושותיך.
    שמחתי לעזור.
    בהצלחה ושנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אני
    03/10/2011

תודה גם לך!
    גמר חתימה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם חבר שלי גיי?
    ליאת
    30/09/2011

שלום, אני יוצאת עם מישהו כחצי שנה. לפני כמה ימים חיפשתי משהו בהיסטוריה של המחשב שלו וגיליתי שהוא צופה קבוע באתרי פורנו של גייז.
    שאלתי אותו והוא הכחיש את העניין, אמר שזו בדיחה בין חברים.
    אני קצת יותר מציאותית, וביקשתי לדעת אם זה נשאר בגבולות האינטרנט או שזה גם גולש למציאות. הוא אמר שרק באינטרנט.
    השאלה שלי- האם זה אומר עליו שהוא גיי? שהוא בארון? האם זה משהו שגברים צופים בו [אני יודעת שהרבה צופים בפורנו, אבל לא כזה].
    חייבת לציין שהסקס מעולה, והקשר מצויין לא מתלוננת על כלום.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם חבר שלי גיי?

הוספת תגובה

• האם חבר שלי גיי? - תגובה

איל זק
    01/10/2011

ליאת שלום
    משיכה מינית מוגדרת על בסיס רגשות ותחושות ולכן לא ניתן לדעת מהתנהגות הצפייה של בן זוגך האם הוא גיי, דו- מיני או סתם סטרייט סקרן. יחד עם זאת בהנחה שזהו דפוס צפייה קבוע שלו, אכן מתעוררת השאלה מדוע זה מעניין אותו. רצוי גם לזכור שהנטייה המינית היא למעשה רצף (סקאלה) בין משיכה לנשים ומשיכה לגברים ואנשים רבים מוצאים עצמם איפה שהוא באמצע (או למשל משיכה חזקה לנשים ומעטה לגברים). בכל מקרה נראה לי שלא יהיה זה נכון לקפוץ למסקנות נמהרות אלא רצוי לבחון את טיב הקשר שלכם ולהתנהג בהתאם. נסי ליצור אווירה של פתיחות שתאפשר לו להרגיש בטוח לשתף אותך (אם יש לו במה לשתף), ומצד שני כל עוד הקשר מצויין וכך גם הסקס ביניכם, אינני רואה כל סיבה לשנות את המצב.
    מקוה שעזרתי. אשמח לשמוע את דעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלבול מיני
    חסוי
    22/09/2011

שלום אני בן 22 וחצי אני חווה בילבול מיני כבר בערך מגיל 18 אני פשוט לא סגור על זה אני לא מרגיש שאני נמשך לנשים אבל בכל זאת הייתה לי חברה לא מזמן ושנפרדנו עדיין חשבתי עליה ועד היום אני רואה אותה ברחוב ויש לי פרפרים בכל הגוף ממש רעידות כאלה אבל מבחינת מיניות אני מרגיש משיכה לגברים

לקביעת תור
    סגירה
    בלבול מיני

הוספת תגובה

• בלבול מיני - תגובה

איל זק
    22/09/2011

שלום רב
    ה"פרפרים בבטן" והגעגועים שיש לך לחברתך מעידים על כך שאתה קשור אליה רגשית והיא חסרה לך. יחד עם זאת אתה טוען כי אינך נמשך אליה מינית אלא רק לגברים. לכן השאלה המתבקשת היא אלו יחסים יספקו אותך רגשית (ומינית) יותר, עם אישה או עם גבר?
    בשביל לנסות להבין זאת אולי תנסה לענות קודם מדוע נפרדתם? כיצד הרגשת בקשר שביניכם? האם קיימתם יחסים והאם הם סיפקו אותך? האם היה לך קשר דומה עם אישה אחרת או גבר וכיצד הרגשת? כיצד אתה יודע שאתה נמשך לגברים?
    נסה לענות ונוכל להתקדם עם התשובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

חסוי
    22/09/2011

היה לי איתה יחסים אבל רוב הפעמים לא כל כך נהניתי ליד בחורה אני כל הזמן מרגיש כמו חבר נינוח כזה וליד גבר תמיד אני נהייה רציני מתוח מאוד לא קליל בכלל לא התנסיתי מפחד שזה יקרה כי אני במלחמה עם עצמי ואפילו ניסיתי להתאבד בגלל זה פשוט סיבוך כזה שאני לא יודע איך לצאת ממנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

איל זק
    22/09/2011

אני מבין ממך שמערכת היחסים ביניכם (בעיקר מצידך) הייתה יותר "חברית" מאשר רומנטית. ברור לי שאתה די מבולבל לגבי הכיוון שלך וגם חושש מהאפשרות שאתה נמשך לגברים. אז דבר ראשון, תרגע. אין לך שום סיבה לחשוש או להיות במלחמה עם עצמך ובטח שלא לפגוע בעצמך! אתה בחור צעיר שכל החיים לפניו.
    מה שאני מציע לך זה לפנות לטיפול גיי פרנדלי שיעזור לך להכיר את עצמך ותחושותיך טוב יותר ויספק לך תמיכה. אתה יכול למצוא מטפלים כאלה (פסיכולוגים או עובדים סוציאלים קליניים) באינטרנט. דבר נוסף, אני ממליץ לך לפנות לאתר של ארגון הנוער הגאה (איגי) ולהצטרף לקבוצת הנוער הבוגר שלהם (בני 22-24). זה יאפשר לך להכיר בחורים כמוך וליצור קשרים וחברויות שיתנו לך תמיכה ולא תצטרך להרגיש עוד לבד. בכל מקרה, אם אתה זקוק לשיחה עם מישהו דחוף, אתה יכול תמיד לפנות לקו הסיוע הנפשי של ער"ן שמספרו 1201.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קביעת פגישה

חסוי
    22/10/2011

שלום דיברתי איתך לא מזמן בקשר לבלבול ורציתי לדעת מתי אפשר לקבוע פגישה בקשר לזה ..תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קביעת פגישה - תגובה

איל זק
    22/10/2011

אתה מוזמן להתקשר אליי לתיאום בטלפון או לשלוח מייל (המספרים מופיעים כאן).
    בברכה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה דו
    אלונה
    20/09/2011

שלום אני בת 26 ויש לי בת זוג בת 25 ואנחנו ביחד חודשיים, היא דו מינית ואני יודעת שהיא מעדיפה יותר גברים אבל הכרנו והסתדרנו והחלטנו לנסות, עכשיו ראיתי אצלה בתיק חפיסת גלולות שנקראות "פלורט" וכששאלתי אותה על זה היא אמרה שזה להפחית את הדימומים שהיו לה (אמרה שזה נקרא דימומים בין ווסתיים)
    אני רוצה להאמין לה ושמעתי שגלולות גם עוזרות לכל מיני דברים אבל גם לזה? אני יודעת שזה לא מקום טוב בקשר שלנו שאני לא הכי סומכת עליה אבל כרגע זה המצב

לקביעת תור
    סגירה
    חברה דו

הוספת תגובה

• חברה דו - תגובה

טל קרויטורו
    20/09/2011

גלולות משמשות גם כדי להסדיר מחזור, וגם כדי למנוע הריון, וגם כדי לטפל במצבים הורמונלים. התשובות לא נמצאות בתפקידים אפשריים לגלולות אלא במה שקורה אצלכן בקשר - לא רק עד כמה יש אמון, אלא גם בעד כמה יש סיבות לתת אמון
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני ביסקסואל?
    גיא
    19/09/2011

שלום,
    אני סטודנט בן 23, לאחרונה כשאני הולך לחדר כושר אני מוצא את עצמי מסתכל
    לא פעם על הגברים סביבי, אני לא רק מסתכל על הפנים שלהם אלא על הגוף שלהם,
    על החזה, בטן, ישבן, ואני לא עושה את זה רק בכדי להשוות אותם אליי בכדי לדעת
    האם הגוף שלי נראה טוב לעומתם, זה ממש לא מגיע ממקום כזה, אלא לפי דעתי
    ממקום של משיכה מינית.
    אני נהנה לצפות גם בנשים מתאמנות בחדר כושר, אך גברים דווקא מסקרנים אותי
    יותר. כאשר אני מסיים את האימון בחדר כושר ומגיע הרגע ללכת למלתחות אני עוד
    יותר חושש, מכיוון שאני פשוט בוהה בגברים ערומים, כמובן שלא יותר מכמה שניות
    בכל פעם כדי שלא ירגישו לא בנוח ויבינו שאני (כנראה) הומו.
    אני לא בטוח שההגדרה הומו מתאימה לי, האם יתכן שאני ביסקסואל? יש לציין
    שכבר כמעט שנה לא יצאתי עם בחורה. בעבר היו לי כמה מערכות יחסים קצרות
    שלא חשתי משיכה מינית גבוהה לבת הזוג (אף על פי שכולן היו נאות מאוד על פי
    אנשים אחרים). כיצד אני יכול לדעת האם אני ביסקסואל, הומו או סטרייט? אני
    מעדיף לדעת סופית מהי הנטייה המינית שלי בכדי שאוכל לגבש זהות עצמית ולהכיר
    את עצמי לעומק, וכמו כן למצוא בן או בת זוג פוטנציאלים.
    תודה וסליחה על אורך ההודעה,
    גיא

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני ביסקסואל?

הוספת תגובה

• האם אני ביסקסואל? - תגובה

איל זק
    19/09/2011

שלום גיא
    נטיה חד מינית, מוגדרת על בסיס משיכה רגשית ומינית לבני אותו המין. כך שהתשובה לשאלתך היא יחסית פשוטה: מה אתה באמת מרגיש? משיכה מינית, רצון למגע פיזי ואינטימי, פנטזיות מיניות ותחושה של התאהבות באדם שהוא בן-מינך הם סימנים די ברורים לנטייה מינית הומוסקסואלית או ביסקסואלית (במידה ואתה חש כך גם לגבי נשים).
    עיצוב הזהות המינית הוא תהליך מתמשך שמתבסס לרוב על התנסויותיך בחיים והרגשות שאתה צובר כלפי בני שני המינים. כך ש"לדעת סופית" מהי נטייתך המינית זה סוף התהליך ולא תחילתו. בגיל 23, אתה בחור צעיר שנמצא בעיצומה של הדרך, ואני ממליץ שתרגיש חופשי עם עצמך ותלך עם הרגשות שלך, עד שתדע מה מתאים לך.
    אתה מוזמן להרחיב עוד אם תרצה או לשתף אותנו בדעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    אדווה
    11/09/2011

שלום
    שמי אדווה ואני בת 22. לפני בערך 10 שנים הכרתי חברה, שנינו לא חשבנו לרגע שאנחנו נמשכות למין הנשי.
    לאחר תקופה קצרה של שיחות התחלנו להבין שאנחנו מתאהבות אחת בשניה.
    שהיינו מתראות, וגם בשיחות שלנו הייתה משיכה.
    לאחר 6 שנים שאף אחת מאיתנו לא לקחה צעד בעניין (בתקופה הזאת היא יצאה עם גברים והיא אמרה שעדין היא הייתה חושבת עליי) אני לקחתי יוזמה ונישקתי אותה.
    מאז היינו ביחד תקופה של 4 שנים. היו באמצע מספר פרידות בגלל שהיא לא הייתה סגורה על עצמה וניסתה להשלים עם עצמה. ניסתה להיות עם גברים. כל פעם חזרנו מחדש.
    היא טענה שהניסיון שלה לא היה אמיתי כי לא נתתי לה חופש. היינו מדברות עדיין, וכל פעם היא הייתה נשברת.
    לפני שבועיים היא שוב עשתה את הצעד הזה של הפרידה בטענה שהיא כבר בת 23 והיא כבר חייבת להגיע להחלטה מה היא באמת רוצה בחיים שלה.
    האהבה בינינו עצומה והיא תמיד טענה שאם הייתי גבר היינו נשואות כבר ממזמן ובחיים לא קרה לה דבר כזה. היא בטוחה באהבה שלה אליי ב100% אבל לא מצליחה להיות בטוחה בקשר.. היא בטוחה רק ב98% והיא צריכה זמן להחליט עם עצמה אם זה מה שהיא באמת רוצה בחיים.
    הפעם היא באמת לקחה את הניסיון ברצינות והיא לא עונה לי להודעות ולא לשיחות.
    אני לא יודעת מה לחשוב ואיך להתמודד עם זה.
    אני מפחדת לאבד אותה.
    אני לא מפסיקה לחשוב עליה ומפחדת שבמקום להגיע להשלמה עם עצמה שהאהבה שלנו מעל הכל, היא תגיע להחלטה אחרת.
    איך מתמודדים עם מצב כזה? ומה אתם חושבים יהיה בסוף?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

טל קרויטורו
    11/09/2011

שלום אדווה,
    לא צריך 'להמשך למין הנשי' או 'לא להמשך לאף גבר' כדי להיות בנות זוג - מספיק שיש משיכה ורצון בין שתיכן.
    אין לך יכולת להחליט מה תהיה ההחלטה שלה, יש לך יכולת להחליט עד כמה את מעונינת לחכות להחלטתה, יש לך יכולת להחליט שמגיעה לך אהבה שתרצה להיות איתך כדי שתוכלו להפנות אנרגיה לחיים טובים ביחד במקום לפחד. אני מציעה שתנצלי גם את את התקופה הזו למחשבות על הקשר ועד כמה הוא מתאים לך. אני חושבת שמגיעה לך אהבה שתשמח מאד אם את מתקשרת אליה ותתקשר אליך גם, לא כזו שתבקש ממך לא להתקשר ולא תענה לך לטלפונים. אם החברה שלך היא לא הכתובת לסוג האהבה הזה, כדאי לא רק לקוות שהיא תשתנה, אלא להחליט גם על הגבולות שלך - למשל עד מתי את מוכנה לחכות, ומתי את מפסיקה לחכות ומחפשת אהבה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה תודה
    משה
    11/09/2011

אך ורק למי שמבין ויכול לייעץ ויוכל לסמוך על דבריו שלא יפגע ולא יפגע!
    רציתי לשאול האם במין אנאלי צריך הגיינה מסוימת? האם צריך אמצעים?( קונדום וכו'). האם קיים אפשרות לעשות אנאלי ללא קונדום? האם זה מזיק לבריאות ? האם האישה שלי נפגעת מכתוצאה של..? האם יש זיהום או מחלות או כל דבר אחר יכול להפריע או לפגוע או להזיק? והאם אפשר לקבל תשובה מפורטת באיזה חומר סיכה צריך להשתמש והאם צריך אשתי צריכה לעשות חוקן לפני שמעתי כל כך הרבה דברים לאחרונה אז אבקש האם תוכלי ליידע אותי במקצת על הנושא אשתי מאוד רוצה ואני צריך תשובות לפני המעשים וההשלכות שאנחנו עושים! תודה מעריך את עזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה תודה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה תודה - תגובה

טל קרויטורו
    11/09/2011

הי משה, כדאי להפנות את שאלתך לפורום סקסולוגיה, היא לא קשורה לתחום הטיפול/תמיכה והקהילה הלהט"בית. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בתפקוד המיני
    ליאת
    10/09/2011

שלום רב,
    אני לסבית ויש לי בעיות בתפקוד המיני. אני בת 26 ומאז ומגיל 17 אני סובלת מבעיה שאני לא מוצאת לה פיתרון. אני מתגרה מינית ללא בעיה ואני מאד אוהבת מגע מיני. אבל מה שקורה לי זה שאיך שמתחיל מגע בדגדגן אני נהנית מאד ואז בשנייה אני מרגישה כאילו גמרתי ואני לא בטוחה שזה לגמור כי לוקח לי עניין של כמה שניות וזה נעלם מהר ואני לא מצליחה לקיים ככה יחסי מין עם בנות. אני גם מרטיבה מהר מאד והרבה איך שמתחיל מגע מיני הכי קטן שיש ואני מתחילה לדאוג כי אני לא יכולה להינות מחיי המין ככה והצב שנוצר הוא שאני לא עושה את זה בכלל כי כל פעם קורה לי המקרה הזה שאני כאילו גומרת אחרי שנייה ונעלם לי כל החשק.
    מה הבעיה שלי? יש סיכוי שיש לי בעיה פיזית מבפנים שעלולה לגרום לזה? אולי עיצבית?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בתפקוד המיני

הוספת תגובה

• בעיות בתפקוד המיני - תגובה

טל קרויטורו
    11/09/2011

שלום ליאת,
    לא ברור איך מתחיל מעגל הקסם האם העדר ההנאה גורם לדאגה, או הדאגה גורמת להעדר ההנאה...מתח ולחץ של האם זה הולך לקרות שוב אלו לא בדיוק תנאים המקדמים תשוקה.
    ואולי הסיבה נעוצה בהקשר - שכן גם אם את נמצאת עם פרטנרית לרוחך גם אם את גמרת יש את ההנאה שלה, וגם אפשר להמשיך במה שכן מהנה עד שאולי החשק חוזר וכד', זה לא זבנג וגמרנו או גומרים הולכים. כך שזה יכול להיות לפעמים גם סימן לכך שהאינטראקציות בהן את נמצאת לא מספיק מאפשרות.
    התרחיש הסביר הוא תרחיש בו מרוב לחץ ומתח והלקאה עצמית החשק לא משגשג, ובמקרה כזה כדאי לפנות לטיפול רלוונטי כדי לאפשר פחות לחץ ומתח, ופחות הלקאה עצמית, ויותר מרחב. את כמובן יכולה להתענין בהאם ניתן לבצע בירור פיזיולוגי במקביל.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלבול מיני
    חסוי
    01/09/2011

שלום,

אני נמצא בשלהי גיל ההתבגרות (בן 18 וחודש), דתי שמאונן על בסיס קבוע בארבע השנים האחרונות. עד לתקופה האחרונה לא היו לי ספקות של ממש באשר לזהותי המינית, וכמובן שהפנטזיות המיניות שלי כללו נשים בלבד. ואולם, בתקופה האחרונה הנושא מטריד אותי לעיתים קרובות. בכל פעם שאני מבצע את האקט המיני, אני שואל את עצמי שאלות רבות שמטרידות את מנוחתי. לדוגמא, מה גרם לי להגיע לפורקן המיני באוננות - האם המשיכה שלי לאישה שבה אני צופה היא שגרמה לכך או שמא אני בכלל מרמה את עצמי והמגע עצמו הביא לכך? אני יכול לומר ללא כל ספק שמצב רוחי מושפע באופן מוחלט מאירועים שקשורים לנושא הזה. אם חשתי התרגשות עזה במהלך האוננות והגעתי לשפיכה משמעותית, אהיה מרוצה. אם לא, אהרהר רבות לגבי נטיותי המיניות.

יש לי פחד גדול מהאפשרות שמא יתברר לי שאינני הטרוסקסואל. אני רואה את עצמי כאדם נורמטיבי, ממוצע עד כדי "משעמם", אחד שיתחתן ראשון וכמובן לא יהיה יוצא דופן בשום נושא. מאחר ואני מגדיר את עצמי כאדם נאור אף פעם לא חשתי שהומוסקסואליות היא "מחלה", אבל מאז שאני מרגיש שהנושא קשור אליי באופן אישי אני מפתח הומופוביות, שבאה לידי ביטוי, למשל, ברצון ילדותי ובלתי רציונלי שכל המושג הזה "הומוסקסואליות" ייעלם מהעולם.

למרות גילי הצעיר ועל אף שכמובן ואין לי שמץ של ניסיון מיני עם כל אדם אחר (אני גם ממעט לפגוש נשים בכל גיל, בבית הספר למדתי עם בנים בלבד), היו לי עד לאחרונה לא מעט מחשבות "בוגרות", של אחד שחושק מאוד בקשר יציב וקבוע עם אישה שתעמוד לצידי ותספק לי הרבה מעבר ליופי חיצוני. גם כשאני רואה בטלוויזיה זוג שמייצג את שני המינים אני מרגיש שזה משהו שאני רוצה להיות חלק ממנו - דבר שאני לא חש כשאני צופה בזוגות חד מיניים. יתר על כן, אני כלל לא רואה את עצמי נוטל חלק ב"ביצת" הרווקות לאחר אמצע העשור השלישי לחיי. עד כאן הכול טוב ויפה, עד שהגיעו הפחדים שתיארתי בפסקאות הקודמות.

אני לא שולל את האפשרות שבשלב מסוים בעתיד הקרוב הנושא יחדול מלהפריע לי - כאדם חרדתי לפרקים, עולה מדי כמה זמן נושא אחר שמציק לי מבחינה נפשית. ובכל זאת, ברור לי שהסוגייה עוד תפריע לי בעתיד, בדיוק כפי שהיא מקשה עליי בימים אלה. אשמח לעזרה מצידכם.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בלבול מיני

הוספת תגובה

• בלבול מיני - תגובה

איל זק
    02/09/2011

שלום רב
    לאורך כל פנייתך לא מצאתי סיבה אחת מדוע אתה חושש שאינך הטרוסקסואל. אתה נמשך לנשים, מפנטז עליהן, רואה עצמך בקשר קבוע וממוסד עם אישה. נטיה מינית כפי שכבר הוסבר כאן פעמים רבות, נקבעת על בסיס המשיכה הרגשית והמינית לבן אותו המין. זה כנראה לא המקרה שלך.
    השאלה מה גורם לך להגיע לפורקן מיני באוננות, אינה רלוונטית לנושא הנטייה המינית. כל אדם יחוש גירוי מיני במצב זה, גירוי שמועצם מעצם המחשבה על האובייקט המיני שמושך אותך (אישה או גבר).
    אני מתרשם, כפי שאתה אומר בעצמך, כי נטייתך לחרדתיות היא זו הדומיננטית כאן, ולא בלבול מיני כזה או אחר. אם הנושא מפריע לך בתפקודך היומיומי, הייתי ממליץ לפנות לאיש מקצוע ולנסות לטפל בחרדות אלה.
    אם יש לך שאלות נוספות, אתה מוזמן לשאול שוב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית זהות מינית
    אהלן
    28/08/2011

שלום,

אני בן 18, בבעית זהות מינית, מבולבל אך די סגור על עצמי. אני הומו.
    אני נמשך לגברים, לא הרגשתי אף פעם משיכה לנשים - אבל כן מסוגל להתאהב בנשים.
    כשמדברים על הומו מדברים על משיכה בלבד?

קיבלתי הצעה ללכת למקצוען שעל פי הסיפורים יכול לשנות את העניין הזה לכיוון השני.
    כמה זה אמין? מכירים סיפורים כאלה? איך אנשים כאלה בדרך כלל פועלים?

אני בינתיים בגישה של להמשיך בחיים ולחכות, לראות אם באמת משהו יכול להשתנות. אני לא כל כך רוצה לבחוש בזה ולנסות לשנות, למרות שמנסים לשכנע אותי.
    בעד הגישה הזאת?

יש לי אח הומו - מה הקשר בין הדברים? איך זה קורה? ייתכן שזה באמת גנטי?

תודה וכל הכבוד על הפורום.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית זהות מינית

הוספת תגובה

• בעיית זהות מינית - תגובה

איל זק
    29/08/2011

שלום רב
    משאלתך עולה גם הבלבול הפנימי בו אתה נמצא. אתה טוען שאתה מבולבל אך מצד שני סגור על עצמך ויודע שאתה הומו. מעולם לא הרגשת משיכה לנשים אך מנגד אתה אומר שאתה מסוגל להתאהב בהן (כיצד אתה יודע?). נראה לי שאתה אכן מודע לעצמך כהומו אך נתון ללחצים חיצוניים (מהמשפחה?) שאכן גורמים לך בלבול זהויות. אז בוא נשים דברים על דיוקם בתקוה שזה יבהיר לך את התמונה:
    ראשית, נטיה מינית כהומוסקסואליות מוגדרת ומתבטאת בתחושה פנימית רגשית של משיכה מינית ורומנטית כלפי אדם מאותו המין. כך שאם זה מה שאתה מרגיש כלפי גברים אז אתה אכן הומו וזה בסדר גמור. אם אתה נמשך גם לנשים (רומנטית ומינית) אז יתכן ואתה דו-מיני. לא מדובר כאן רק בחברות וידידות עם נשים, אלא ממש במשיכה גופנית ורגשית.
    דבר שני, אין שום "מקצוען" שיכול לשנות נטייה מינית! חשוב להבחין בין הנטייה שהיא תחושה רגשית פנימית לבין התנהגות גלויה שאותה ניתן לשנות בגלל לחץ סביבתי למשל, אבל היא אינה משנה את ההרגשה, ויש להזהר מכך. ארגון הפסיכיאטרים והפסיכולוגים האמריקני הוציא כבר לפני מספר שנים אזהרה כללית מפני כל הניסיונות "לשנות" את הנטייה המינית. לא רק שלא נמצאו מחקרים שמראים שזה עובד, אלא שבדר"כ הניסיון לשנות את טבעו של האדם גורם לו נזק רב. התחושה שעליו להשתנות בשביל לרצות אחרים, שהוא "לא בסדר" וחוטא, בעוד הוא אינו מסוגל לזה, מובילה רבים לדיכאון נפשי והיא מנוגדת לכל העקרונות של טיפול נפשי מקצועי.
    דבר נוסף, העובדה שיש לך אח הומו אינה מפתיעה שכן ההנחה הדי מבוססת כיום היא שלנטייה המינית יש גורם תורשתי ומולד. כך שאין זה יוצא דופן ששני אחים במשפחה הם בעלי נטייה חד מינית (זה נפוץ בעיקר בקרב תאומים זהים).
    לסיום, מה שהכי חשוב זה שאתה תרגיש בסדר עם עצמך ואל תתן לאף אחד לנסות לשנות אותך בין אם אתה מרגיש הומוסקסואל או הטרוסקסואל. הייתי ממליץ לך להצטרף לאחת מהקבוצות החברתיות של ארגון הנוער הגאה (איגי), יש גם כאלו עם אוריינטציה דתית אם תרצה. כך תוכל להכיר עוד בחורים בגילך ובמצבך, ליצור קשרים חברתיים ומקורות תמיכה וגם לחדד את תחושותיך האם זה הכיוון שלך או לא.
    אשמח לשמוע מה דעתך על הכתוב וכמובן לענות על שאלות נוספות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה על המענה

אהלן
    02/09/2011

אני אחדד את העניין מההודעה הקודמת -
    לעולם לא הרגשתי משיכה פיזית לנשים, אני כן מרגיש משיכה פיזית לגברים.
    לעולם לא הרגשתי התאהבות בגברים אך כן יצא לי להרגיש התאהבות בנשים..
    קרו מקרים שהרגשתי התאהבות בנשים וצורך בקרבה אליהן אך ללא משיכה מינית, בעוד שלגברים כן הרגשתי.
    האם ייתכן ואני משתמש לא נכון במונח "התאהבות"? או לא מכיר? אני משער שזה בגלל שרוב הזמן אני מסתובב בקרבת בנות והתאהבות ממשית בגברים עוד לא היתה לי.

קיים לחץ מהמשפחה. למרות שאני לא ההומו הראשון במשפחה, עדיין לא קל לי לספר לבני הבית, בכל זאת - "אכזבה" נוספת.
    כרגע אני מתנגד ללכת ל"מקצוען" שאנחנו מדברים עליו, למרות שהייתי רוצה להראות מאמץ לשינוי מול המשפחה כדי שיראו ש"עשיתי מה שאני יכול כדי לשנות".
    מצד אחד אני יודע שזו לא גישה נכונה, אבל מצד שני אני לא רוצה להיות אגואיסט ולהמשיך בשלי בלי התחשבות במשפחה.

שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• - תגובה

איל זק
    02/09/2011

שוב שלום
    המילה "התאהבות" קשורה לאהבה הרומנטית וכוללת בתוכה מרכיבים של תשוקה ורצון לאינטימיות גופנית ורגשית. ברור מדבריך שזו לא כוונתך לגבי נשים, כך שאתה אכן משתמש במינוח באופן לא מדוייק. לדעתי אתה מתייחס לאהבה חברית עם נשים.
    אני מבין את רצונך להראות נכונות "להשתנות" ולא לאכזב את משפחתך. אולם, אין דבר כזה "שינוי של נטייה מינית" כך שאכזבתם היא כנראה רק עניין של זמן, וחבל שיהיה עליך לעבור מסכת של לחצים במסגרת זרה שעלולים להוציא אותך חבול נפשית, מתוסכל או אף מדוכא.
    לא ברור לי כיצד מצד אחד עוד לא סיפרת לבני הבית ומצד שני כבר מופעלים עליך לחצים מצד המשפחה. דבר נוסף, כמה אחים אתם בבית? בן כמה אחיך וכיצד קיבלו את נטייתו הוריך?
    נראה לי שבגילך הצעיר אתה בהחלט יכול לבקש מהם כעת לתת לך את הזמן הדרוש לעצב את זהותך לבד, מבלי שילחצו עליך. אל תצא בהצהרות, פשוט כפי שאמרת בעצמך, תמשיך בחייך עד שתרגיש חזק מספיק בכדי להתמודד עם המשפחה ועם "אכזבתם". בהקשר לזה חשוב לי לציין שה"אכזבה" המשפחתית הזו היא רק שלב אחד בתהליך היציאה מהארון של הבן/בת, וברובם של המקרים השלב הזה עובר והמשפחה מקבלת את הבן כפי שהוא ולעיתים הקשר אפילו מתהדק יותר.
    אשמח לשמוע את דעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה

אהלן
    04/09/2011

העניין הוא שאני עדיין מסוגל לדמיין את עצמי מתנשק עם נשים, אך לא מעבר. רצון לאינטמיות גופנית מעבר לנשיקה מעולם לא הרגשתי עם נשים, לעומת זאת לאינטימיות רגשית ולכל עניין הרומנטיקה עם נשים כן היה לי צורך.

חלק מבני הבית יודעים והחלק הזה הוא שמפעיל לחץ. הלחץ מגיע גם מהעובדה שהחלק שלא יודע עליי, לא בעד העניין. את זה אני יודע מנסיון אחי שעליו הם כן יודעים. הוריי קיבלו את הצהרתו של אחי תחילה לא קל, והנסיונות "לשנות" נוסו גם עליו. כרגע, אחרי מספר שנים, הם בסדר עם העניין. הם לא כל כך מדברים על זה יותר מידי, אבל עדיין קשה להם, בלי שום צל של ספק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

איל זק
    04/09/2011

נראה לי שאת נושא המשיכה המינית הבהרנו די הצורך. הלחצים המשפחתיים משפיעים על תחושותיך וקשה לך כרגע להתמודד מולם. כפי שאמרתי, בגילך הצעיר אתה בהחלט יכול לנצל את השנים הקרובות לבחינת תחושותיך הן בקרב נשים והן בקרב גברים. אני בטוח שבכך תחדד את מודעותך לזהותך המינית, דבר שיקל עליך להתמודד בהמשך מול הלחצים המשפחתיים. דבר נוסף, האם שיתפת את אחיך בלבטיך? אני מניח שיש לו השערות לגביך, אולי תוכל להיעזר בדעתו ובתמיכתו?
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרהדו מינית או לסבית ואוהבת אותי
    סימס
    22/08/2011

אני יוצא עם בחורה חודשיים לאחרונה סיפרה לי שהיתה בקשר זוגי עם אישה 6 שנים היא טוענת שזה לא היה המקום האמיתי שלה שהיא סטרייטית שניקלעה למקום הזה ממצב נפשי וכו וכו העם יכול להיות מצב כזה ?חוץ מיזה היא אוהבת אותי ונראה הכול רגיל יש לי פחד מה לעשות ?דיברתי איתה היא אומרת שאני צריך להאמין לה שהיא אוהבת אותי והיא לא נימשכת לנשים איך להאמין לה?

הוספת תגובה

• עזרהדו מינית או לסבית ואוהבת אותי - תגובה

טל קרויטורו
    24/08/2011

שלום לך, דיברנו בערוץ אחר אבל אסכם את תוכן הדברים עבור שאר הקוראים:
    א. יש אנשים שהיו בעבר בקשרים עם מין אחד ועכשיו בקשרים עם מין אחר, אין בכך כל רע. זה לא אומר דבר על נאמנות או העדרה - האופי הוא זה שקובע, לא אל מי נמשכים.
    ב. חודשיים עשוי להיות זמן קצר מדי כדי לדעת במי לתת אמון כדאי לראות איך הקשר מתפתח.
    ג. להיות שש שנים בקשר לא רצוי אכן מצביע על מצב נפשי שדורש חיזוק, כדאי לראות מה מצבה הנפשי של חברתך ולהציע לה לפנות לעזרה מקצועית בעת הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכונה שלא משנה למי היא נימשכת

סימס
    24/08/2011

הריי עם בעצם היא נימשכת לנשים יותר מיגברים בסופו של דבר היא תהיה שם בצד הזה לא נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכונה שלא משנה למי היא נימשכת - תגובה

טל קרויטורו
    24/08/2011

לא, הרי הפרטנר/ית שבוחרים זה לא שיקלול סטטיסטי, הרי אישה גם יכולה להמשך לבלונדינים יותר מאשר לג'ינג'ים ולגבוהים יותר מאשר לנמוכים, ולבעלי שיער שופע יותר מאשר למתקרחים, ועדין להיות נשואה באושר לבחור ג'ינג'י נמוך ומתקרח. השאלה היא לא 'כמה כמה' אלא עד כמה אוהבים ורוצים קשר בלבדי עם האדם הספציפי איתו חיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי טל נודע לי שינוי בפרטים

סימס
    01/09/2011

היא בעצם הייתה שם מירצון שלה חיפשה להכיר והייתה שםבמודע העם זה משנה משהו בתפיסה וכו....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי טל נודע לי שינוי בפרטים - תגובה

טל קרויטורו
    01/09/2011

לא, עדין יותר משנה מה קורה ביניכם ולא מה קרה בעבר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה