מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול סיבי טישלהבת01/05/2013
שלום רב,
מעוניינת במטפל סי בי טי במרכז, רצוי דרך קופח מכבי. אני אם חד-הורית וקשה לי עם עלויות גבוהות של טיפול.
הטיפול במטרה לטפל בחרדות ובעיות שינה.
אודה לסיוע בהמלצה על מטפלת.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול סיבי טי - תגובה
ד''ר מרים לבין02/05/2013שלום שלהבת, אני מציעה לך לדבר באופן ישיר עם מכבי. ישנה כיום מודעות בקופות החולים לגבי היעילות של טיפול התנהגותי קוגניטיבי ויתכן מאוד שידעו לומר לך מי מהמטפלים שלהם עובד בשיטה זו. כמו כן, את יכולה לחפש באתר של איט״ה, האגודה לטיפול התנהגותי קוגניטיבי ולבדוק שם מי מהמטפלים באיזור שלך עובד עם מכבי.
בברכה, ד״ר מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה מקבילה לנרדילסבב28/04/2013
שלום
האם קיימת תרופה מקבילה לנרדיל? או שיש איזה תרופה מחליפה לנרדיל? או תרופה שעובדת מאותם חומרים או עובדת על אותה בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרופה מקבילה לנרדיל - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו01/05/2013נרדיל משתייכת למשפחת התרופות נגד דיכאון. התרופה משמשת כטיפול במצבי דיכאון ופוביות, וזאת לצד רשימה לא קצרה של תרופות אחרות לטיפול במצבי דיכאון (וחרדה). לצערי אין באפשרותנו להמליץ על תרופות כאלו ואחרות, זהו תפקידו של הרופא הפסיכיאטר המטפל בך. אם נתקלת בבעיות הקשורות לתרופה זו כמו תופעות לוואי או מגבלות שימוש עם תרופות אחרות ו/או מזונות שונים, פנה לפסיכיאטר שלך והוא ודאי ימצא את התחלופה המתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזהרה ובקשת עצהמירי25/04/2013
אני אצל פסיכיאטרית במרפאה שלי מסרבים לתת לי לעבור והיא מתעללת בי בכל דרך אפשרית, יורדת על איך שאני נראית, קוראת לי טיפשה, מבטיחה לי שאני לא אצליח בחיים ושאין לי טעם לעשות תואר, וצחקה עליי לאחר שבעלי לשעבר שבר לי את הרגל ואמרה לי שהיא הרי מכירה אותי ויודעת שאני מתגרה באנשים ושזה לא כאילו הוא אנס אותי או משהו.
מאז שאני הולכת אליה מצבי הנפשי התדרדר קשות, לא מחליפים לי אותה, בכלל תיזהרו מראש לאיזה פסיכיאטר אתם הולכים כי לא מחליפים פסיכיאטר בקלות.
התחננתי בפניה שוב ושוב שתהיה עדינה וניסיתי להתפייס איתה, אבל לא היה עם מי לדבר.
עכשיו אני מאוד פוחדת מהתור הבא שלי, פוחדת מהחמרה נוספת בדיכאון שלי, אני מאוד נפגעת ממנה. אחרי כל פגישה מצבי מחמיר יותר ויותר מהלחץ ומהייאוש שהיא גורמת לי. כל פגישה נוספת הפחד שאפגע בעצמי גדול יותר. אני מפחדת שאני אנסה לעשות משהו אם אצטרך ללכת אליה אפילו פעם אחת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזהרה ובקשת עצה - תגובה
ד''ר מרים לבין25/04/2013שלום, הבעיות שאת מעלה מורכבות יותר מכפי שניתן לטפל בהם במסגרת הפורום מה גם שמקור הבעיה איננו הפרעת חרדה. אנו מייעצים לך לפנות במקביל להנהלת הקופה אליה את משתייכת ולשירותי הרווחה באיזור מגורייך.
בברכה, ד״ר מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיוסאירנה21/04/2013
בתי בת ה-18 סובלת מחרדה חברתית ועומדת בפני גיוס. האם צעד כזה יכול להועיל או להזיק לה? מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיוס - תגובה
ד''ר מרים לבין22/04/2013שלום, בשאלתך חסרים בה פרטים לגבי חומרת החרדה החברתית של ביתך, החוסן הנפשי שלה ועוד. באופן כללי, הצבא מספק שפע של הזדמנויות לגיבוש חברתי, הכרויות חדשות והתנסויות חברתיות מגוונות, אך כמובן שישנם גם אתגרים וקשיים. כדאי לספק לביתך את ההכוונה וההכנה המתאימה ולהכין אותה להתמודדות עם מצבים חברתיים שונים, כך שהצבא יהיה עבורה נקודת מפנה חיובית. טיפול פסיכולוגי מהסוג ההתנהגותי קוגניטיבי הוא המתאים ביותר לסייע לה בכך.
בברכה, ד״ר מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים לחרדה חברתיתדנית22/03/2013
שלום
אני רוצה לדעת בבקשה מהם הטיפולים המוצעים כיום ספציפית לנושא החרדה החברתית. מהם הטיפולים הקליניים? התרופתיים(אם יש)
האם היפנוזה יכולה לסייע? אפשר "להשתיל" לאדם מחשבות מחזקות, חיוביות שיורידו את החרדות ויעלו את הבטחון העצמי כך שירצה ויתחיל ליצור קשרים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולים לחרדה חברתית - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו23/03/2013עיון בשאלות קודמות ודאי יספק תשובות לשאלתך, דנית. יחד עם זאת לשאלתך ביחס לתרומת היפנוזה לטיפול במצבי חרדה, התשובה חיובית. במקרים רבים של טיפול בהפרעות חרדה שונות, ולאו רק בחרדה חברתית, אני משלב טכניקות היפנוטיות במהלך הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי, בהצלחה משמעותית. יחד עם זאת עלי להדגיש כי קיים בישראל חוק היפנוזה האוסר על מטפלים בלתי מורשים (שאינם בעלי רשיון משרד הבריאות לטפל בהיפנוזה) לבצע טיפולים הפנוטיים או לשלבם בעבודתם הטיפולית. אגב כך, לא מדובר ״בהשתלה״ של מחשבות, הטכניקה שונה לגמרי, ועל כך ניתן לקרוא במקורות מקצועיים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הפנוזה ודמיון מודרך
דנית27/03/2013תודה רבה על התייחסותך לשאלתי.
האם היפנוזה היא למעשה דמיון מודרך? אם לא מה הבדל בינהן? אם אפשר להסביר לאזרח הפשוט?
תודה והמשך חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך הפנוזה ודמיון מודרך - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו02/04/2013בהגדרתה הכללית היפנוזה היא מצב של תודעה שונה מזו ההכרתית שבאמצעותה אנו חווים את חיינו הרגילים. במצב היפנוטי האדם המהופנט מגיב לסוגסטיות (השאות) של המהפנט ודרכן הוא יכול לחוש או לחוות מצבים של "כאילו", בתהליך ההיפנוטי. ישנן דרכים שונות ומגוונות להכנס להיפנוזה ואחת מהן היא באמצעות דמיון מודרך. בשל קלות ישומו זהו אמצעי חביב על מטפלים בתחומים שונים, בעיקר כאלה שאינם מורשים להיפנוט כמו, מטפלים בתחום הרפואה הסינית והאלטרנטיבית, מדריכי כושר וסדנאות פעילות גופנית, מורים ליוגה וכמובן גם מטפלים בתחום הנפשי. מעצם היות הדמיון המודרך תהליך סוגסטיבי, רוב האנשים המצויים בתהליך שכזה נמצאים למעשה במצב היפנוטי. עפ"ר זהו מצב היפנוטי קל בלבד אך ידועים בפרקטיקה מצבים של דמיון מודרך בהם התרחשה גלישה להיפנוזה עמוקה יותר, שבעיקבותיה נקלעו אנשים למצוקה נפשית ואף למשברים עמוקים. היפנוזה מהוה כלי טיפולי עוצמתי שאין לנהוג בו בקלות ראש עקב השפעותיו הקשות לעיתים עבור אנשים בעלי רגישויות מסוימות. מטפלים מומחים ומנוסים בהיפנוט יודעים לזהות את המקרים בהם אסור לבצע היפנוזה. זוהי הסיבה לכך שהמחוקק הגביל את השימוש בהיפנוזה אך ורק למטפלים מומחים בתחומם שהוכשרו ועמדו בבחינות משרד הבריאות. הזהירות, איפוא, מחייבת כל אחד ואיני מייעץ לאף אחד להכנס לתהליך של דמיון מודרך ללא הכוונת מומחה מורשה להיפנוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אני מסכימה איתך רק מטפל מוסמך
דנית02/04/2013בכלל רצוי תמיד לבדוק איזה סוג טיפול מוצע ורשיון של המטפל.
גם פסיכולוג נדמה לי חייב להיות בעל תואר 2 +סטאז' וכ.
היפנוזה מאד מסקרנת אותי. אני מכירה את תחום הדמיון המודרך (אבל זה לא ממש עוזר נדמה לי כמובן באופן אישי).
אין להקל ראש בטיפול מעין זה ורצוי לא להתעצל ולבדוק רשיון טיפול של המטפל במשרד הבריאות.
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה חברתית
מכון CBT27/03/2013בוקר טוב,
הטיפול היעיל ביותר בפוביה חברתית בדומה לטיפול בפוביות או בחרדות אחרות, הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, טיפול ה-CBT (כאשר במקרים קיצונים מאוד מומלץ לשלב גם טיפול תרופתי במקביל).
ההיבט החשוב ביותר בחלק טיפול הקוגניטיבי הוא הזיהוי של מחשבות קשות ודפוסי מחשבה קיצוניים המובילים לפרוץ תסמיני החרדה. במילים אחרות, מתי אדם נכנס עם עצמו למחשבות השליליות שגורמות לו מצוקה? מהם דפוסי המחשבה השליליים שגורמים לו לשיבושים בתפקוד ופגיעה באיכות החיים? זיהוי דפוסי המחשבה הללו מאפשר בשלב הבא לבחון את המחשבות שליליות כנגד המציאות והרציונאל ולהחליפם בהדרגה בחשיבה בונה וחיובית.
בחלק ההתנהגותי מקבל המטופל כלים להתמודדות בשטח עם הסיטואציות המכניסות אותו למצב מצוקה וטכניקות להתמודדות עם המצוקה עצמה במידה והיא פורצת. החשיפה היא כמובן הדרגתית מאוד ובקצב מותאם אישית, ובמכון CBT היא מלווה בכל צעד באופן אישי על ידי מטפל או מלווה עד התחזקותו של המטופל ויכולתו להתמודד עצמאית עם המציאות שלפני כן גרמה לו לחרדה.
מקווים שעזרנו,
צוות מכון CBT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בחרדה חברתית
מכון CBT02/04/2013בוקר טוב,
הטיפול היעיל ביותר בחרדה חברתית בדומה לטיפול בפוביות או בחרדות אחרות, הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, טיפול ה-CBT (כאשר במקרים קיצונים מאוד מומלץ לשלב גם טיפול תרופתי במקביל).
ההיבט החשוב ביותר בחלק טיפול הקוגניטיבי הוא הזיהוי של מחשבות קשות ודפוסי מחשבה קיצוניים המובילים לפרוץ תסמיני החרדה. במילים אחרות, מתי אדם נכנס עם עצמו למחשבות השליליות שגורמות לו מצוקה? מהם דפוסי המחשבה השליליים שגורמים לו לשיבושים בתפקוד ופגיעה באיכות החיים? זיהוי דפוסי המחשבה הללו מאפשר בשלב הבא לבחון את המחשבות שליליות כנגד המציאות והרציונאל ולהחליפם בהדרגה בחשיבה בונה וחיובית.
בחלק ההתנהגותי מקבל המטופל כלים להתמודדות בשטח עם הסיטואציות המכניסות אותו למצב מצוקה וטכניקות להתמודדות עם המצוקה עצמה במידה והיא פורצת. החשיפה היא כמובן הדרגתית מאוד ובקצב מותאם אישית, ובמכון CBT היא מלווה בכל צעד באופן אישי על ידי מטפל או מלווה עד התחזקותו של המטופל ויכולתו להתמודד עצמאית עם המציאות שלפני כן גרמה לו לחרדה.
מקווים שעזרנו,
צוות מכון CBT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה לדר' לומברוזועמוס11/03/2013
אני כבן 38.בכל לימודיי (תיכון ,אקדמיה ופסיכומטרי)נחשבתי ע"פי ציוניי לבעל יכולות גבוהות מאוד .אולם כאשר כל פעם אני מגיע למקום שאינו מכיר אותי (עבודה או חברתי)הפגישות בתחילה מבחינתי מייחסות למשתתפים האחרים יכולות גבוהות משלי ואני מרגיש כל הזמן צורך להוכיח (ומה הם חושבים עליי, ומה הציפיות וכו')מה שמטמטם לגמרי ואכן מציג אותי באור די מטופש (וגורם לי לאימפולסיביות)שמצדיק את "תבונת האחר" באופן יחסי. לאחר מספר פגישות כאשר מתעמקים בנושאים מסויימים תמיד דעת "השותפים " משתנה לגמרי לטובה לגביי וכאשר אני מרגיש לפחות שווה או אפילו הם מתבטאים שיכולותיי גבוהות משלהם (ואף בתחילה חשבו אחרת)אני מרגיש שאין לי כבר צורך להוכיח ואז אני מצליח לחשוב ה(רבה יותר חופשי ומוצלח) וכמובן מרגיש יותר טוב.הבעיה נראית זניחה אולם היא מטרידה ביותר בפגישות עבודה חדשות והכרויות.אודה על התייחסותך המורחבת :)ואופני התמודדות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה בבקשה לדר' לומברוזו - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו12/03/2013אין ספק ביחס לצורך התחרותי שלך, הוא חזק ויכול לקדמך בעיסוקיך, אך גם להכשילך אם אינך מגבה אותו בעוצמה הראויה. יכולות להיות לכך סיבות שונות, רובן ממוקדות סביב הביטחון העצמי שלך שאינו מהחזקים, והדרך בה אתה "מתנפל" על הסיטואציה. אילו היית מתאגרף או מתאבק היית נמנע מלהתקיף סתם כך ובאימפולסיביות, אלא לאחר הערכה זהירה של כוחות היריב. או אז היית מתכנן את צעדיך על בסיס המידע שצברת. תחרותיות קשורה תמיד ביריבות ובהתמודדות, גם ובעיקר בסיטואציות חברתיות שונות. אתה נכנס לסיטואציות חברתיות חדשות מלווה ברמת חרדה ומתח גבוהים: תצליח או תיכשל, יעריכו אותך או יזלזלו בך, מישהו בכלל יבחין בך וכד'. מתעוררת בך תחושת סכנה (זוהי החרדה!!!) ואזי אתה מגיב באימפולסיביות ולא בחוכמה. חכמינו כבר אמרו "סייג לחוכמה - שתיקה". אתה הרי בחור נבון, אז תתאפק ותואיל בטובך לשתוק לאותו פרק זמן שידרש לך על מנת להעריך את יכולות "היריבים" ולהקשיב לדיבריהם. זמן זה דרוש לך גם על מנת להסתגל ולהפיג את החרדה הראשונית. לכשתלמד מי נגד מי ומה, תוכל לתכנן את דבריך, שהרי "דברי חכמים בנחת נשמעים".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה-הכוונה איך להרחיב מעגל חברתיאליה07/03/2013
אשמח לקבל את המלצתכם/חשיבתכם, איך אפשר לעזור למתבגרת לפני גיוס להגדיל את המעגל החברתי שלה?
מדובר במתבגרת עדינה ומופנמת.
תודה
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצה-הכוונה איך להרחיב מעגל חברתי - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו09/03/2013הרחבת מעגל חברתי מחייבת יוזמה רבה, ניצול הזדמנויות להכרויות חדשות ונכונות להתנסות של קירבה עם אנשים חדשים. דרוש גם זמן על מנת ליצור רצף והמשכיות מכיוון שקשרים חדשים נופלים אם אין בהם פעילות. בתך עומדת לפני גיוס וקצר הזמן לפתוח מערכת חברתית חדשה. סביר גם להניח שעם גיוסה כל זמנה, לפחות עד שתוצב סופית, יוקדש לשרותה הצבאי, ובזמנה הפנוי תזדקק למנוחה ולמפגשים עם חברות קרובות מביה"ס ומסביבת מגוריכן. יחד עם זאת, אמא יקרה, הסירי דאגה מליבך. הצבא הוא גם מערכת חברתית גדולה, כור היתוך חברתי שרוב המשתתפים בו יוצאים עם הכרויות וחברים חדשים ובעיקר התנסויות חשובות. כאם, נשאר לך תפקיד חשוב של עידוד וחיזוק וכל השאר יעשה כבר בדרך הטבעית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה, חיזקת אותי
אליה19/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני קצת מעיבה על השמחה
דנית22/03/2013כמי שסובלת מחרדה חברתית שנים רבות.
א. לא ידעתי מזה בכלל. לא העלתי על דעתי שזו הבעיה. אף אחד גם בסביבתי הקרובה לא ידע שלא לדבר לא חשב שצריך לעזור לי
ב. אם הילדה סובלת מחרדה חברתית ולא תטופל ספציפית בנושא זה לא יעבור מעצמו. כל פגיעה קטנה, כל טיפת רגש, כל דחייה קטנה הכל הכל יגרום לה לנסיגה.
אם היא לא יודעת ליצור קשרים ובנוסף לשמור עליהם הבעיה תשמר.
אני אומרת זאת מתוך ידיעה ברורה ורצון להאיר את עינייך אמא יקרה. אם זה המצב תקחי את בעצמך את העיניינם לידיים וכבר עכשיו!!! לפני הגיוס תפני אותה לטיפול וזה בכדי שכשהיא תגיע לצבא היא תוכל ביתר קלות ליצור קשרים. קחי בחשבון שחרדה חברתית מעיבה על כל תחומי החיים כי הכל קשור בקשרים חברתיים.
בהצלחה. רק הבעתי את דעתי האישית ולא מתיימרת לבטל חלילה תשובה של אדם מקצועי ומוסמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סליחה שאני קצת מעיבה על השמחה - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו23/03/2013את לגמרי צודקת, דנית, בעיקר לכשמדובר בחרדה קשה הנמשכת שנים רבות. אין ספק שבמצב כזה חשוב להגיע לטיפול שיעשה באופן המקצועי ביותר. אני תמיד ממליץ לפנות לפסיכולוג קליני מוסמך ומנוסה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי ואם צריך, אז גם בתמיכה תרופתית.
יחד עם זאת התרשמתי ממכתבה של האם המודאגת שהבת מצויה בבעיה קלה יחסית וכי תאריך גיוסה הצבאי קרוב. אילו מדובר היה בבעיה קשה הייתי ממליץ לבחון את שאלת הגיוס בהתייעצות עם פסיכולוג קליני מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מיחסים בעבודה החדשהשן שבורה03/03/2013
הי,
התחלתי עבודה חדשה השבוע ואני חושש שלא אצור קשרים חברתיים. תמיד הייתי חרדתי והיה לי קשה עם חברויות, איך אפשר לפתור זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מיחסים בעבודה החדשה - תגובה
ד''ר מרים לבין04/03/2013
שלום, הדרך הטובה ביותר היא להתחיל לקחת חלק במצבים בהם קל לך יותר להשתתף. למשל, תוכל לנסות להחליף מספר מילים עם עובד אחר בפינת הקפה בעבודה (בהנחה שזה מצב קל יותר עבורך). הערך, מי ידידותי יותר כלפיך, נסה ליצור קשר עין, מספיק שתתידד בהתחלה עם אדם אחד בשביל שהרגשתך תשתפר. נסה גם להעלות את המידה בה אתה מרשה לעצמך להיעזר באנשים אחרים. כעובד חדש זה בהחלט לגיטימי שיהיו לך שאלות, וזוהי דרך נוספת להתידד עם חבריך לעבודה. זכור, רמה מסוימת של לחץ במקום עבודה חדש היא טבעית. יחד עם זאת יתכן מאד שהמצב שתארת הוא חלק ממערכת רחבה יותר של קשיים במישורים דומים, אזי, תאלץ אולי, להעזר ביעוץ פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של אי נוחות ליד אנשים ותופעותנדב19/02/2013
שלום רב, אני סטודנט בן 28 , בשנתיים האחרונות יש לי דבר מוזר שממש מפריע לי לנהל אורך חיים תקין, כשאני יושב ליד בחורות חדשות שאיני מכיר או בכיתה שיושבים מאחורי אנשים או בעבודה שיש ליד אנשים חדשים או שאני מתבייש מהם, אני מרגיש שאני לא יכול לשבת ואני חייב לעמוד כי אם אמשיך לשבת ארגיש שיוצאים לי גזים, ובעצם לא יוצא לי כלום! לכן הפסקתי ללכת ללימודים כי איני יכול לשבת בשיעורים, ואני לא יכול ללמוד ליד בחורות כי יש לי את התופעה המוזרה הזו שאני לא יכול לשבת לידן כי אני מרגיש שיוצא לי גזים ואני מחזיק כאילו שלא יצאו הגזים אבל בעצם אין לי כלום, איך אני פותר את הבעיה הזו..? מה זה בכלל..? ניסיתי לא לחשוב על זה שאני יושב ליד אנשים אבל זה פשוט לא קורה אני כל הזמן חושב על זה ואז לא יכול לשבת וחייב לעמוד או לצאת החוצה. אשמח אם תגידו לי מה זה ואיך אפשר לפתור את זה, תודה מראש,
נדב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרגשה של אי נוחות ליד אנשים ותופעות - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו21/02/2013אתה מתאר, נדב, תופעה של לחץ במעיך בשעה שאתה "יושב ליד בחורות חדשות...או ליד אנשים חדשים שאתה מתבייש מהם". עצם ההדגשה על אנשים חדשים, בחורות שאינך מכיר, וכאלה שאתה מתבייש מהם, די בה כדי להבין שמדובר בחרדה, חברתית בעיקרה, אך גם הרבה חוסר ביטחון ביחסיך עם בחורות. בטן, קיבה ומעיים הם אזורים רגישים לחרדה והתגובות יכולות לנוע בקשת רחבה החל מסתם תחושה של לחץ, המשך ביציאות מרובות וכלה בצריבה ואולקוס. רופאים אינם יודעים כיצד לטפל בתופעות אלו ומגדירים זאת כ "בטן רגיזה או מעיים רגיזים" ומסכמים עפי"ר במתן תרופות הרגעה שתרומתן זמנית. מניסיוני הרב בטיפול בהפרעות כאלו אני יודע שאין למצבך פתרון פשוט ולכן עליך לפנות לעזרה מקצועית במסגרת של טיפול פסיכולוגי מותאם, ויפה שעה אחת קודם. במסגרת הטיפול ילובן גם תחום יחסיך עם בחורות וינתנו לך הכלים ההתנהגותיים והרגשיים להתמודדות עם קשייך. עליך לדעת כי באין טיפול מתאים נטיתן של התחושות הללו היא להתגבר ולהגביל יותר ויותר את טווח התפקוד. כבר הגבת בהימנעות והפסקת ללמוד וצפוי שתצמצם עוד יותר את יציאותיך מהבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה חברתית
מכון CBT12/03/2013בוקר טוב,
הדברים שכתבת מתאימים לחרדה הנקראת חרדה חברתית.
הטיפול היעיל ביותר בפוביה חברתית בדומה לטיפול בפוביות או בחרדות אחרות, הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, טיפול ה-CBT (כאשר במקרים קיצונים מאוד מומלץ לשלב גם טיפול תרופתי במקביל).
בחלק ההתנהגותי מקבל המטופל כלים להתמודדות בשטח עם הסיטואציות המכניסות אותו למצב מצוקה וטכניקות להתמודדות עם המצוקה עצמה במידה והיא פורצת. החשיפה היא כמובן הדרגתית מאוד ובקצב מותאם אישית, ובמכון CBT היא מלווה בכל צעד באופן אישי על ידי מטפל או מלווה עד התחזקותו של המטופל ויכולתו להתמודד עצמאית עם המציאות שלפני כן גרמה לו לחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעט חברים זה רע?קרן02/02/2013
אני בתחושה שאני רוצה חברים כדי לעשות איתם דברים... אני רוצה לבלות ולהנות אבל אין לי הרבה חברים, נכון להיום יש לי 4 והם חברים טובים, יצא כך שכל פעם התמעטו החברים האחרים די בהדדיות. אבל גפ עם 4 החברים האלה לא תמיד מרגישה גם טוב בין אם זה בעיקר ההרגשה שאני זו שמדברת איתם ופחות מעניין אותי מה שקורה איתם. וזה מוביל לזה שאני פחות רוצה בקשרים.
אני גם במקום לימודים ונדמה שכל הסביבה שלי מדברת איתי רק על המצב החברתי ועל אם אני יוצאת ורואה חברים- הכוונה ממקום הלימודים החדש.
אני מבחינתי עברתי על מנת ללמוד, אבל הסביבה גורמת לי עוד יותר להרגיש דפוקה של למה אני לא מכירה עוד חברים ואפילו אומרים לי תנסי להכיר עוד חברים מהלימודים, כאילו זה הדבר הכי חשוב.
פיתחתי כל החיים ניסיון לעצמאות, התנדבתי והלכתי לחוגי ספורט או ספורט שאפשרלעשות לבד , קוראת הרבה מנסה כמה שיותר לאהוב את הזמן הפנוי שלי עם עצמי. אני גם לומדת ובעבר גם עבדתי אז כשיש פחות זמן פנוי אז אין צורך בחברה, ואני יודעת בדיוק מתי יש לי זמן לחברים המעטים שלי.
אבל אני לא יודעת אם ההרגשה היא ממני או מהחברה שהעצמאות שלי היא בעייתית וזה נראה שכולפ המון עם חברים... וגם מה שכתבתי בתחילה שמבאס שכשרוצה לעשות משהו עם חברים בחלק גדול של המכרים לא יהיה עם מי.
אני אוסיף גפ שכשיש לי חבר אז הבדידות פחות מעיקה ואני גם מצפה שהוא יהיה איתי בגלל התסכול מהמצב החברתי, למרות שכמו שציינתי אני מעסיקה את עצמי, אבל בזמן הפנוי האחר שהוא יהיה זמין בשבילי, וכשלא אז אני רבה איתו ושני הקשרים שלי נגמרו בעצם בגלל הדברים האלה. בגלל חוסר הסיפוק החברתי שלי באתי בציפיות וטענות לאקסים.
\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעט חברים זה רע? - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו03/02/2013חברים טובים ממש, יש רק מעטים, וזה בסדר כיוון שהמסגרת החברתית בה אנו מתפקדים רחבה בהרבה, וכוללת מכירים ברמות קירבה שונות וכאלה יש עימם יחסים סלקטיביים בלבד. עיסוקים שונים כמו לימודים, ספורט או תחביבים, מאפשרים לנו להתחבר עם אנשים שונים לצורך הענין וברור שלא כולם יקבלו את ההגדרה "חברים טובים ואמיתיים", וגם אין בכך כל צורך. הבעיה שלך קרן היא בכך שהפכת את נושא החברים למשהו חשוב כל כך ולמוקד הענין ותשומת הלב. הארת את הנושא בתאורה חזקה מדי וכמו כל דבר הנמצא במרכז הפוקוס, הפך לנושא הבוער ביותר מבחינתך. את עסוקה בכך באופן די אובססיבי והיה מאד רצוי מבחינתך, להנמיך מעט את העיסוק בכך. השיטה הטובה מבחינתך היא ללמד את עצמך לחשוב פחות על הענין החברתי, ובמקביל, ליצור לעצמך או להצטרף לקבוצות שונות של פעילות שיש בהן גם את הפן החברתי. וכמו שציינת, גם זוגיות מקלה על הלחץ. בטוחני שהדבר יעזור לך להוריד את הלחץ המיותר בתחום שלדעתי אין לך בו בעיה מיוחדת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסdns5026/01/2013
שלום
נוטל ציפרלקס מזה מספר שנים עם השפעה מצוינת על בעיית חרדה חברתית
לפני מספר חודשים הורדתי מינון מ10 ל5מג ללא שינוי בהשפעה הטובה
נותרתי עם בעית ירידה די קשה בחשק המיני
1 – האם מינון של 5מג לאורך זמן יכול לגרום לבעיה כזאת?
2 – האם יש תחליף שישאיר את ההשפעה המצוינת אבל יפתור את בעית החשק המיני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד''ר מרים לבין27/01/2013שלום, מניסיוני המקצועי, יתכן שמבחינת החרדה החברתית אינך זקוק יותר לציפרלקס, גם משום שאתה משתמש בו תקופה ארוכה וגם כיוון שמינון של 5מג הוא נמוך למדי. כנראה שהתקופה בה לקחת את הציפרלקס איפשרה לך להתנסות במצבים חדשים וללמוד שהציפיות השליליות שלך אינן מתממשות וכך הצלחת להפחית את החרדה. אולם, המינון הנמוך עדיין עלול ליצור ירידה בחשק המיני. כדאי לך לנסות, בהתייעצות עם פסיכיאטר להפסיק באופן הדרגתי את הציפרלקס ולבחון אם עדיין תוצאות הטיפול נשמרות והחשק חוזר. בהצלחה!
ד״ר מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?שי לי25/01/2013
יש לי נטיה לחשוב לפעמים שאני לא רצויה בסיטואציות חברתיות שונות, אני מודעת לזה ובתרגול של שנים יודעת לעצור את המחשבות ולהירגע ועל-פי רוב אני משתלבת ולא נמנעת.
לאחרונה קרה לי מצב שאני לא יודעת איך להתמודד איתו, אדם שאני נמצאת באנטראקציה קבוע איתו לאורך השנים, ותמיד מעורר בי את המחשבות הללו (ואני כמודעת לבעיה שלי, מגייסת את עצמי ושמה את המחשבות בצד וממשיכה להתנהל מולו), אמר לי בצורה מאד בוטה שהוא ממש לא מסמפט אותי וכו'.
זה לא משליך על אינטראקציות חברתיות אחרות שלי, אבל אני לא יודעת איך להתמודד עם אותו אדם, זה לא אדם שאוכל לא לראותו שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים? - תגובה
ד''ר מרים לבין27/01/2013שלום שי לי, זה כלל לא יוצא דופן שאנו נאלצים להתמודד באופן יומיומי עם אדם שאיננו מחבבים. את כותבת שבעבר הצלחת לשלוט במחשבותיך להירגע ולהשתלב. אין סיבה שלא תצליחי להתגבר גם על הקושי מול אותו אדם באותן הדרכים שהועילו לך עד היום. זיכרי כי לא כל אחד חייב לאהוב אותנו ואנו לא חייבים לאהוב כל אחד. נסי במידת האפשר לשים את רגשותייך בצד ולהתנהל מול אותו אדם באופן קורקטי/מקצועי.
אני מקוה שתצליחי בכך,
ד״ר מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוצאת מביתי פחות ופחותנלי17/01/2013
שלום רב, אני בת 56 אלמנה
עם השנים דאגתי לטפח את ביתי כך שיהיה לי בו חמים ונעים
נראה לי שעשיתי זאת יותר מידי כי מרוב שנוח לי בו אני יוצאת ממנו פחות ופחות
אין לי צורך כמעט לצאת ממנו מלבד לקניות ואני מרגישה הרבה יותר נוח בתוכו
הבעיה שילדי דואגים ומאיימים לשלוח אותי לטיפול פסיכולוגי שבו איני מעוניינת.
האם זאת בעיה אצלי? האם אני לא בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יוצאת מביתי פחות ופחות - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו20/01/2013שלום גם לך,
ראשית, טיפול פסיכולוגי לא צריך להוות איום. זה אולי לא תענוג צרוף אך טמונים בו יתרונות מרובים עבורך. אשר לשאלתך, בהחלט יש לך בעיה, אומנם עטופה בצלופן ובפרחים ונתמכת בכריות נוחות, אך את הולכת ומתרחקת מהחברה, הולכת ומתנתקת ומסתגרת בתוך עצמך הנוח והנעים. ועלול להיות מחיר להתרחקת זו, מחיר הבדידות. אני יודע שישנן סיבות טובות לכאורע להתנהגות זו, אך לא אכנס לכך עכשיו. דעי לך רק שאת עדיין אשה צעירה ולפניך שנים רבות של פעילות חברתית ובין אישית טובה, מהנה ומספקת. חבל ולא כדאי להשליך סתם כך ולחינם שנים היכולות להיות מאד טובות ומספקות עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בחרדה
מכון CBT24/01/2013בוקר טוב נלי,
ראשית יש לציין כי צריך לטפל בהפרעה. אמנם יש לה דרגות חומרה שונות אבל ללא טיפול הסיכויים גדולים שהיא תחריף וגם יתפתחו ממנה חרדות נוספות, דיכאון או תופעות לוואי כמו התמכרות לחומרים שונים. יש אנשים הסובלים מההפרעה ומתמודדים איתה באמצעות “מלווה” ההולך איתם לכל מקום שמפחיד אותם וכך מאפשר להם לתפקד. מכיוון שזו לא דרך התמודדות יעילה והיא גם אינה מפיגה את החששות והחרדות של האגורפוביה, יש לטפל בה או באמצעים תרופתיים או באמצעות טיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT).
טיפול CBT ידוע כיעיל ומהיר ביותר בהפחתת חרדות בכלל ואגורפוביה בפרט. בחלק הקוגניטיבי של הטיפול חותרים לתת פירושים נוספים לשינויים שחלים אצלנו בגוף תחת התקף הפאניקה וגם לשינוי דפוסי המחשבה שלנו, ומתוך המודעות הזו לשנות את אופן החשיבה החרדתי. החלק ההתנהגותי של הטיפול מאפשר התנסות הדרגתית ומבוקרת למטופל בכך שיוצאים עם המטפלים למקומות ציבוריים במטרה להתגבר על מעגל האימה.
חשוב לציין כי הקושי לצאת מהבית לפעמים מביא לאי טיפול בחרדות ולכן יש סיוע לסובלים בתהליך היציאה מהבית וההגעה לטיפול. כמו כן אסור על מטפל מקצועי להגיע לביתו של המטופל כדי שלא להנציח את דפוס ההימנעות אלא לפתור אותו באופן הטוב ביותר.
במכון CBT הטיפול כולל פגישות מול מטפל קוגניטיבי וגם פגישות בשטח עם מלווה בזמן תרגול חשיפות לאזורים מלחיצים.
מקווים שעזרנו,
צוות מכון CBT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר מריםאחד07/01/2013
האם את מטפלת גם בת"א?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר מרים - תגובה
ד''ר מרים לבין07/01/2013לא. ד״ר לומברוזו מטפל בתל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הזנחהאדווה06/01/2013
גופנית.. בגדים גדולים ורפויים, שיער פרוע לבחורה יכולה לנבוע מחרדה (היא לא רוצה לעורר תשומת לב ולתפוס מבטים)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הזנחה - תגובה
ד''ר מרים לבין07/01/2013שלום, חרדה יכולה להיות חלק מהתמונה, אך יכולות להיות סיבות אחרות להזנחה עצמית גם ללא חרדה. כמובן שיש צורך ביותר פרטים כדי לאבחן את הבעיה. אנשים הסובלים מחרדה חברתית נוטים להתלבש כך שלא יבלטו. למשל, לא ללבוש צבע אדום או לא לשנות תספורת. אך גם אם נניח שמדובר בחרדה, ההזנחה מצביעה על בעיות רחבות יותר בדימוי ובהערכה העצמית. כאמור, יש צורך בתמונה רחבה יותר של ההתנהגות והתפקוד במצבים שונים כדי לאבחן את הבעיה.
בברכה, ד״ר מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)