מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום לכולםאבנר12/11/2013
שלום לכולם, אני מאובחן ומטופל בכדורים נגד חרדות.
בחצי שנה האחרונה החרדות שלי משפיעות ממש על ההתנהלות היום יומית שלי, אני מפחד להתרחק מהבית ומרגיש שאני הולך למות באמצע הרחוק. מפחיד אותי לנסוע רחוק מהבית , ואם אני כבר נוסע אני מראש לוקח כדור אלפלריד.
כמו כן, אני נוטל אסטו - רופאת המשפחה אמרה לי שהכדור מעורר תאבון ואכן עליתי במשקל כ-10 קילו.
בעיה נוספת היא ירידה בתפקוד המיני, האקט עצמו ממושך וברוב הפעמים אני גם לא מצליח להגיע לאורזמה עם הבן זוג - מה שגורם לו לתסכול ומחשבה שלא מצליח לספק אותי.
עידכנתי את הבן זוג שאני נוטל כדורים נגד חרדות וזה יכול להשפיע.
אני נתון תחת המון לחץ בחיי היום יום - עצמאי..
אשמח לשמוע את תגובתכם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום לכולם - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו13/11/2013מבלי להכנס לברור הטיפול התרופתי - אילו תרופות ובאיזה מינון, וכמה זמן אתה כבר צורך אותן וכד', ברור כי הטיפול התרופתי לבדו אינו מביא אותך לשינויים הרצויים. מה גם שמצבך, כפי שציינת, מחמיר. ידוע ומוכח כי שילוב טיפול תרופתי עם טיפול פסיכולוגי מוליך לתוצאות הטובות ביותר. זה מה שדרוש לך: טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי בהנחייתו של פסיכולוג קליני שהתמחה בסוג זה של טיפול בחרדות. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חרדה חברתית מוגדרת כמחלת נפש?ארינה10/10/2013
ז"א האם זוהי מחלת נפש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם חרדה חברתית מוגדרת כמחלת נפש? - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו13/10/2013חד משמעית, לא! הפרעת חרדה לסוגיה השונים אינה מוגדרת כמחלת נפש, אין בה מצבים המאפיינים מחלת נפש כהפרעות בתפיסה, הפרעות ברגש, ניתוק מהמציאות וכד'. כהפרעה, מדובר בבעיה התנהגותית-רגשית המפריעה לאדם בחייו במינונים משתנים של חומרה. נקודה חשובה היא בעובדה שהפרעות חרדה, בניגוד למחלות נפש, ניתנות לטיפול פסיכולוגי התנהגותי וקוגניטיבי ברמת הצלחה טובה ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין חשבתי שזו מחלת נפש. גם OCD
ארינה17/10/2013לא נחשבת למחלת נפש?
תודה על המענה המעמיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו לי ...לירז03/10/2013
שלום אני בת 19
אני כל הזמן בדיכאון אני חושבת שאני לא יפה מספיק שאני שמנה אבל אני לא באמת שמנה פשוט אני מרגישה ככה ואני לא יודעת מה לעשות אני רוצה להיות בן אדם שמח
אני ממש לא אוהבת את עצמי ולא מרגישה שווה
אני חושבת שאם אני ירזה אז לפחות אני יהיה שווה משהו אני חושבת שזה הדבר היחיד שיש בי
שאני ירגיש יפה וכאילו לא אכפת לי איך אולי לקחת כדורי הזייה או להפסיק לאכול אין לי מה להפסיד כבר
אני ממורמרת
ואני לא עובדת או עושה עם עצמי משהו וזה גורם לי להרגיש ממש חסרת תועלת
ואני לא עובדת כי גם אני מרגישה לא שווה כלום כי אני חושבת שאני לא מספיק יפה וגם מבחינה חברתית אני לא מסתדרת
אני סיימתי שנה שעברה תיכון שהיה לי ממש רע שם!!!!! הייתי שם ממש בודדה כל הכיתה לא דיברו איתי הרגשתי תמיד לבד וגם עכשיו אני מרגישה בודדה כל הזמן והם לימדו לישנוא את עצמי כי הרגשתי שאף אחד לא אוהב אותי שכולם שונאים אותי
ועכשיו אני צריכה לעשות שירות לאומי ואני לא רוצה לעשות כי אני יודעת שאני לא יסתדר וירגיש בודדה ואני לא יודעת מה לעשות עם עצמי ... אין לי בכלל שימחת חיים יש איזה טיפול שאתם מכירים שאני יכולה לעשות כדי קצת לאהוב את עצמי או להרגיש טוב עם עצמי
או איזה מקום לנוער פנימייה כלשהיא שאני יהיה שם שאני ירגע קצת אני כל הזמן בחרדות ובלחץ ...אני ממש בלחץ מהעתיד אני לא יודעת מה אני יעשה עם עצמי מה אני יהיה במה אני יעבוד וכו.(תיכנננתי לעשות שירות לאומי השנה אבל אני לא רוצה לעשות)
ואני רוצה לא להיות בבית בגלל שאני רוצה לשכוח כל מיני דברים כמו מה שהיה לי בתיכון אני מרגישה שאני חיה את הרגעים בתיכון מחדש .. וזה עושה לי רע
אני מפחדת שאני לא יהיה מוצלחת בעתיד וכאלה ..(.צבא יש לי פטור )
ממש קשה לי בסיטואציות חברתיות אפילו עם המשפחה שנגיד אנחנו יושבים ביום שישי ביחד אז אני לא מדברת אני משתתקת אני מרגישה שאין לי שליטה על זה אני פשוט לא יכולה לדבר אין לי עלמה לא יודעת מה זה כשיש הרבה אנשים אני ממש נלחצת ושותקת ועם המשפחה אני אמורה להרגיש טוב בטוחה אבל זה לא ככה
אני מרגישה שכולם נגדי שרק רוצים לעשות לי רע
קשה לי דבר גם עם מוכרים ועם הרוקחת ממש אני מרגישה מאוד מוגבלת אני לא יודעת למה קשה לי כל כך לדבר
וזה גורם לי להרגיש שונה מיוחדת תחושה ממש לא נעימה שהרגשתי ככה גם בתיכון שונה לא קשורה לכלום בודדה ומוזרה .
תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תעזרו לי ... - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו09/10/2013ממכתבך אני מבין שרע לך עם עצמך ובשום תחום אינך מסופקת ואפילו סובלת! שרות לאומי יכול להעניק לך חוויה טובה ומתקנת אך אינך מוכנה עדיין נפשית לחלץ את עצמך מהסבך הדביק ששקעת בתוכו. את יכולה להעזר בטיפול פסיכולוגי במסגרת קופת החולים אליה את משתייכת. יש לך גם אפשרות לפנות למחלקת הרווחה ברשות המקומית בה את גרה בבקשה להתייעץ עם עובדת סוציאלית לנוער. בשרותי הרווחה קיימים פתרונות היכולים לעזור לך להתמודד עם בעיותייך ולשפר את מצבך. יחד עם זאת ברור שכל זמן שלא תזיזי את עצמך שום שינוי לא יחול. אז קדימה, קבעי פגישה והתחילי להניע את עצמך לקראת עתיד טוב יותר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית לחץ לפני עבודה:ג'ובניק דחוי04/09/2013
שלום ושנה טובה ומתוקה, יש לי בעיה שכאשר אני נמצא לפני עבודה שהיא לרוב בשעות אחר הצהרים, להיות לחוץ לפני העבודה כלומר: להתארגן שעה לפני העבודה, להיות בחוסר שקט לפני העבודה, כל הזמן להיות בלחץ לפני העבודה כי אני פוחד לאחר, וגם להגיע לעבודה כחצי שעה לפני הזמן שאני אמור להתחיל את העבודה בשעה שקבעו לי.
הבעיה לא קוראת לי אם העבודה חלה בבוקר, למשל ב7 עד סביבות 9:30 בבוקר משום שבבוקר אני עייף, זה קורה לי רק אם העבודה מתחילה לי למשל ב4:00 אחר הצהריים.
מה אני אמור ויכול לעשות במקרה הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית לחץ לפני עבודה: - תגובה
ד''ר מרים לבין09/09/2013
שלום ושנה טובה,
מבלי להיכנס לניתוח הסיבות שבגללן אתה נלחץ מהעבודה, ניתן להבחין בגורמים שמשמרים ומגבירים אצלך את הלחץ. למשל, ההכנות וההתארגנות הממושכת לפני העבודה שתפקידן לכאורה להפחית לחץ, למעשה מגבירות את הלחץ. לכן, אני מציעה שתנסה להפחית את זמן ההתארגנות באופן משמעותי ושתמנע מלהגיע לפני הזמן לעבודה ומהתנהגויות נוספות כגון אלו. סביר להניח שתגלה שאין לך צורך בהכנה ממושכת כל כך כדי להגיע בזמן, מה שיפחית את הלחץ. בנוסף, נסה להתעמת עם החששות שלך באופן ישיר ולחשוב על הדברים באופן מציאותי והגיוני עד כמה שאפשר. אנסה לתת דוגמא פשוטה לכך: מדוע, למשל, אתה מפחד כל כך לאחר? האם אתה חושב לפעמים שאיחור חד פעמי עלול להוביל לכך שתאבד את עבודתך? במציאות זה מאוד נדיר שיפטרו מישהו כתוצאה מאיחור בודד ולכן בחינה של מחשבותיך באופן מציאותי והגיוני יכולה להקל על החששות.
בהצלחה! ד״ר מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעקה לעזרהא.ד ממעלה24/08/2013
שלום רב!
אני בת 39 יש לי חברה קרובה מאוד בת 21 מזה כ-3 שנים. בתקופת התיכון עבר עליה טראומה כלשהי שגרם לה להיסגר ולאבד את האמון באנשים. אני הבן היחיד שהיא נפתחת אליו ולא 100% אפילו לא לאימה ול2 אחיותיה לא מספרת על מה שעובר עליה.(אביה נפטר בגיל 2) אינה מוכנה לגשת לעו"ס או לפסיכולוג. היא טוענת שזה יגרום לה עוד יותר להיסגר!!! היא מאוד מאוד מוכשרת אך חסרת ביטחון לחלוטין!מאוד ביישנית ומופנמת. היא צועקת לעזרה, אך איני יודעת כיצד לעזור לה, מה להגיד לה, איך לעזור לה להיפתח? למצוא עבודה שהיא אוהבת? היא אומרת דברים כמו: "אני מרגישה שהחיים שלי אבודים", "אני לא רואה שום דבר באופק", "הלוואי ויקרה לי משהו גדול שישנה לי את החיים" אני מאוד רוצה לעזור לה, ולעודד אותה! אשמח אם תוכלו ליעץ לי בדחיפות אפילו משפטי מפתח יעזרו!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צעקה לעזרה - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו25/08/2013ראשית, לא ברור ממכתבך אם את(ה) גבר או אשה, ומה טיב הקשר בינך לבין חברתך. יש לכך משמעות מבחינת התמיכה שביכולתך להעניק. שנית, וזה העיקר, קיימת סכנה בלתי מבוטלת בטיפול בלתי זהיר ו/או שגוי בבעיה כפי שהצגת, כאשר מבחינה קלינית מדובר כנראה בסוג של דיכאון. לכן, איני ממליץ לנסות ולטפל בעצמך, הנוכחות והתמיכה שלך מספיקים, אלא להתעקש ובכל מחיר, על הפנייתה לגורם מקצועי שידע כיצד להתמודד עם המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצעקה לעזרה
א.ד ממעלה25/08/2013אני מבקשת למחוק את השלה הקודמת!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריםטון20/08/2013
1) מדוע יש בכדורים הפסיכאטריים גם חומרים לא פעילים? בשביל מה הם מיודעים?
2) מה ההבדל בהשפעה בין רסיטל לציפראמיל. בעיקרון יש הרבה פסיכאטרים שאומרים שבגלל שיש להם אותו חומר פעיל אז ההשפעה שלהם היא אותה השפעה, אבל מצד שני ראיתי שהחומרים הלא פעילים שלהם לא זהים... יכול להיות שרסיטל ישפיע בצורה טובה וציפראמיל לא, לאדם מסויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדורים - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו23/08/2013אף כי שאלתך אינה מיועדת לפורום שלנו אלא לפורום העוסק בפרמצבטיקה, אענה לך בקצרה: מטרת החומרים הבלתי פעילים היא לעזור (כימית ופיזיקלית) לחומר הפעיל להספג טוב יותר במערכת העיכול, לפקח על קצב שחרורו, "לכוון" את החומר לאזור המתאים בגוף וכד'. חלק מהחומרים מיועדים לתת לתרופה טעם, ריח או מרקם וכד'. בתרופות גינריות (שאינן תרופות מקור) החומר הפעיל זהה לחומר כבתרופת המקור, אך החומרים הבלתי פעילים יכולים להיות שונים במדה מסוימת (עליהם להלקח מתוך רשימה נתונה כזו למשל המאגדת קבוצה כימית מסוימת). לעיתים החומרים הללו גורמים לתגובה אלרגית או לחוסר סבילות של הגוף לכדור, ולעיתים הם בולמים את יעילות החומר הפעיל בקרב אנשים מסוימים בגלל הבדלים פיזיולוגיים אישיים. זוהי אחת הסיבות לכך שכשתרופה אחת אינה פועלת הפסיכיאטר ינסה לתמרן בין תרופות דומות. ציפראמיל היא תרופת המקור, רסיטל וציטאלופרם הן בנות המשפחה הגינריות. בכולן אותו חומר פעיל, מהציפראמיל פותחה גם הציפרלקס הקרובה. מעבר להבדל בחומרים הבלתי פעילים העלול להשפיע על יעילותן של תרופות אלו, חשוב לציין כי סוג תרופות זה (SSIR) עשוי שלא להשפיע כלל על חלק גדול מהמשתמשים. באשר לכך, האם נסית טיפול פסיכולוגי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתית או חוסר בטחון?שני01/08/2013
איך אדע אם אני סובלת מחרדה חברתית או מדימוי עצמי נמוך שגורם לי לחוסר בטחון בקבוצה?
אני בת 33 מלומדת נראית טוב..
כשאני יושבת בחברה חדשה אני ממש צריכה להתאמץ כדי לחפש על מה לדבר זה קורה הרבה פעמים גם כשאני בסביבה מוכרת, אני שקטה ולא מרבה להשמיע את קולי ולהביע את דעתי.
גם כשאני רוצה ממש לדבר אני לא תמיד יודעת איך לעשות כן ועל מה לדבר? תמיד אני חוששת שאשמע לא מעניינת ואנשים לא יתייחסו למה שאני אומרת... אני חושבת כ"כ הרבה ועסוקה בזה מאוד בכל מהלך הפגישה כך שלמעשה אני שם ולא שם...מעין מנותקת.
אני גם לא יודעת איך להתחיל לפתח שיחה על דברים נחמדים ושטחיים ולא על נושאים אישיים וכבדים כגון מה את עושה בחיים בת/בן כמה את/ה וכו'.
גם אם בחרתי להתחיל שיחה אז אני חושבת שעה עם מי כדאי לעשות כן באיזה טיימינג ועל מה אדבר.. בקיצור זה לא בא לי זורם טבעי אלא קשה וכבד וזה מתסכל אותי.
חשוב לציין שיש לי הרבה חברות ואני חברותית מאוד. מה שתיארתי לעיל קורא לי רק כשאני בקבוצה בעיקר קבוצה חדשה. עוד לפני הפגישה עימם אני כבר בלחץ על מה לדבר אם לדבר אולי לא מעניין אותם מה שאני יגיד.... ושכך חושבים גם כך קורה מה שאני אומרת עד שאני אומרת.
עוד אציין שהבטחון שלי תמיד מושפע מהסביבה אם התקבלתי טוב ופנו אליי ושיתפו אותי אז יהיה לי יותר קל אם מתייחסים אליי כעוד אחת מהקבוצה, מה שטבעי אגב, אז אז קשה לי ממש להיפתח.
הייתי מכ"ית בצבא ובאוניברסיטה גם הייתי עושה פרזנטציות בלי שום בעיה אין לי בעיה של לעמוד מול קהל להיפך ... אז מה יכולה להיות הבעיה ומה עליי לעשות שיהיה לי יותר קל בחברה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה חברתית או חוסר בטחון? - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו05/08/2013הערכתך העצמית כחברותית, נראית טוב ומשכילה, אינה משקפת דימוי עצמי נמוך, דימוייך העצמי סביר בהחלט. מאידך גיסא, את חשה חוסר ביטחון וחשש מביקורת בהשמעת קולך ודעותיך וכתוצאה מכך את בולמת גם את תגובותיך לשיחה וגם את יכלתך לזרום באורח אסוציאטיבי וספונטני בנושאים מדוברים ובפתיחת שיחה חדשה. חוסר ביטחון זה נרגע מעט כשאת מצויה בסביבה אוהדת ותומכת וכשהחשש מביקורת פוחת בהרבה. עיסוק היתר והמחשבות המתרוצצות סביב הבעיה, גורמת לכך שתמצאי את עצמך מרוחקת שלא לומר, מנותקת. אפיונים אלה מעידים על תגובה חרדתית המתמקדת בתיפקוד החברתי והבין אישי. יתכן שחרדה זו מפריעה לך גם ביחסיך עם בחורים, אף כי לא ציינת זאת. אין זו חרדה חברתית בעוצמה גבוהה אך בהחלט שווה לחשוב על טיפול שימתן את הלחץ ויאפשר לך לזרום בטבעיות ובהתאם לכישוריך הטובים. הטיפול המומלץ הינו טיפול התנהגותי שיקנה לך ביטחון ביכולתך לתקשר בכל מצב ולהתנהל באורח אסרטיבי כשחשוב מאד לבחור פסיכולוג קליני מנוסה בטיפול בסוג זה של בעיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מוצאים אחד כזה?
שני08/08/2013בימים א' ו ב' בין השעות 1300-1330 אני משיב לשאלות בטלפון. התקשרי ואנסה לעזור לך. ד"ר דניאל לומברוזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איך מוצאים אחד כזה? - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו09/08/2013בימים א' וב' בין השעות 1300 - 1330 אני משיב לשאלות בטלפון. התקשרי ואנסה לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איך מוצאים אחד כזה? - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו09/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתית חוסר התחברותקרן19/07/2013
שלום
אומרים עלי שאני חברותית מאוד, אני לגמרי לא מרגישה כך.
אני מאוד קיצונית בחברויות שלי, ובכלל או הכל או כלום.
בעבר היו לי יותר חברים, אבל תמיד הרגשתי שאין לי הרבה
ועם הזמן גם בקטע נפשי וגם בקטע של נסיבות החיים כשיש פחות זמן לחברים
אני שומרת על 4 חברים, שיש בהם דברים מאוד שונים ממני, אני רואה אותם פעם בחודש ואפילו יותר... זה חסר לי, מרגיש לי שאני יותר רוצה את הקשרים.
וחברים אחרים אני לא יודעת איך להכיר, תמיד נראה לי שאנשים מתחברים לאנשים אחרים הרבה יותר מאשר אליי, ואני לא יודעת איך להתחבר אליהם במסגרת מעבר ללימודים לדוגמא.
אני בזוגיות כמה חודשים, אני בחורה מאוד עצמאית, אני לומדת כשאפשר עובדת, יש לי תחביבים יודעת להעסיק את עצמי אבל עדיין מרגישה בודדה קצת, גם הזוגיות בן זוגי מאוד אוהב אותי, אבל אנחנו מאוד שונים, מרגיש לי שלפעמים אין בינינו הרבה דיבור
או הרבה ביחד. והוא עם ADHD אז גם איתי אבל גם בחברה יש פעמים שהוא "מנותק"
או ההפך דווקא כשאנחנו ביחד כל אחד בעולם שלו, וכשעם ההורים או עם אחרים אז הוא יותר יוזם שיחות
אז איך להתחבר עוד לאנשים חדשים?
ואמרתי לו שמרגיש לי שאני מדברת איתו יותר מאשר ההפך, הוא מודע לזה ואומר שככה הוא, זה אולי גם קשור לזה שאנחנו המון ביחד, לא יודעת זה מרגיש לי מרחיק בינינו... שהוא לא חברותי ומעניין יותר מדי.... הוא בעיקר במחשבים ככה "אוטיסטי כזה זומבי" ומרגיש לי שבתחומים שמעניינים אותי אני יותר יוזמת שנעשה ביחד, והוא יותר עם עצמו... והביחד יותר בפסיבי לראות סרטים או טלוויזיה וכו'...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית חוסר התחברות - תגובה
ד''ר מרים לבין22/07/2013שלום, על פניו המצב החברתי שלך לא רע בכלל ואיננו מעיד על קושי ביצירת קשרים או על חרדה חברתית. אך מדברייך עולה כי למרות שיש לך מערכות יחסים קרובות, הרגשתך האישית היא שהן חסרות ולא מספקות. לדעתי, אין לכך קשר לכמות החברים שלך או למספר הפעמים שאת רואה אותם.
אני מציעה לך להתבונן פנימה, בתוכך, כדי להבין את מקור תחושות חוסר הסיפוק והצורך ל"עוד", ואם יש מקום לכך, גם להיעזר ביעוץ מקצועי שיסייע לך להתמודד עם תחושות וצרכים אלה.
בברכה, ד״ר מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולך להשתגעאלי19/06/2013
שלום רב,
אני מטופל באסטו ובכדור אלפלריד במידת הצורך..כבר שנה שאני סובל מחרדות ולאחרונה התחלתי גם טיפולי CBT - אני חייב לציין שמאז שאני לוקח את הכדורים הגוף שלי חלש, הריאה שלי נפגעה. הייתה לי הפסקה באמצע של חודשיים על דעת עצמי- כן אני יודע שאסור לעשות את זה!
אני מבטוח בקופת חולים מכבי ולצערי רופאת המשפחה שלי לא מתייחסת אליי ברצינות אני בחור צעיר ואומרת שהכול בראש והכול יעבור. אבל אני סובל וזה פוגע בתפקוד היום יומי שלי.
מספר שאלות-
האם ניתן לצאת בכלל מחרדות?
האם CBT - אכן עוזר?
האם יש קשר בין הפגיעה בריאה שלי בעיקר בלילה לשימוש בתרופות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולך להשתגע - תגובה
ד''ר מרים לבין22/06/2013שלום אלי
על מנת לטפל באופן יעיל בחרדות יש צורך בהתמדה הן בטיפול התרופתי והן בטיפול הפסיכולוגי. מבחינת התרופות, לוקח זמן למצוא את המינון והשילוב המתאים. מבחינת הטיפול הפסיכולוגי, אתה רק בתחילת הדרך. הצלחת הטיפול תלויה במידה רבה במוטיבציה ובהתמדה שלך.
לגבי הפגיעה בריאה, אני ממליצה לך להתייעץ עם רופאת המשפחה.
בברכה, ד״ר מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהחלי06/06/2013
שלום ד"ר . יש לי חרדה שמלווה אותי כבר תקופה ארוכה שכשאני פוגשת אנשים שאני מכירה אז אני מפחדת שהעיניים יפתחו לי יותר מידיי מהרגיל ושיחשבו בגלל זה שאני נהייתי לא נורמלית. ומרוב הפחד שזה יקרה (שהעיניים יפתחו לי יותר מידיי) אז זה באמת קורה. דרך אגב יש לי הפרעה דו קוטבית וחרדה חברתית ואני מטופלת בזיפרקסה 15 מ"ג ובאסטו 10 מ"ג ליום. השאלה שלי היא אם אני יספר את זה לרופאה אז מאיזה כדור היא תמליץ לעלות את המינון מהזיפרקסה או מהאסטו? האם זה קשור לחרדה החברתית או שזה סתם מחשבת שווא? בתודה מראש חלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו09/06/2013מה, עדיין לא סיפרת לרופאה על מחשבותיך? הזדרזי, זה חשוב להצלחת הטיפול!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיכרון טראומתי ממקום מסוים:ג'ובניק דחוי02/06/2013
שלום רב, לפני כשנה הייתי בפנימייה הנמצאת בצפון, (רננים למי שמכיר) בשנה שעברה זאת הייתה שנתי האחרונה בפנימייה הזאת.
הרגשתי בשנה הזאת לא כל כך נעים, בגלל אלימות שהייתה בפנימייה מצד חניכים אחרים, הן בפנימייה והן בבית הספר השייך גם הוא לפנימייה.
לפני כמעט כשנה בדיוק, שלחו אותי מהקבוצה שבפנימייה לפגישה במסגרת הפנימייה, בדרך לפגישה הזאת, נתקלתי בחניך שהיה איתי כשנה לפני באותה הקבוצה, ומאז התדרדר מצבו עד לכדי אלימות. ברגע שנתקלתי בו הוא הביא לי כאפה אל העורף, ואז החזרתי לו בחזרה כי זה לא היה לי נעים, וגם כי אני לא פראייר. לאחר שהחזרתי לו הוא זרק עלי אצטרובל אל כיוון הראש, והתחיל לקלל אותי גם, וזה היה לי נורא לא נעים. אמרתי זאת כמובן למדריכים שלו אבל זה כמובן לא טופל כראוי, ולאחר כשבועיים פחות או יותר, הוא זרק עליי ביצים שהלכתי מהקבוצה אל כיוון הפנימייה במסגרת תפקידי.
מאז עזיבתי את הפנימייה זכרתי את האירועים האלה בכדי זיכרון טראומתי שלא יכולתי לשכוח ממנו עד היום, זיכרונות אלו עברו לי לאחר כחצי שנה בערך.
בגלל השנה הלא מוצלחת שהייתה לי בשנה שעברה, ובגלל אירועים אלו היו בי חששות לבוא ולבקר בפנימייה שוב, ואני בא לבקר שם בעוד כשבועיים לכבוד סוף השנה אם זכרונות אלו.
כיצד ניתן לטפל באירועים טראומתיים אלו? תודה רבה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל
ג'ובניק דחוי04/06/2013.
זיכרון טראומתי ממקום מסוים: - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו05/06/2013על מנת להגדיר ארוע כמקרה טראומטי דרושים פרמטרים נוספים ובעיקר תוצאה הרגשתית והתנהגותית מתמשכת וקשה בהרבה מזו שתארת. לא כל זיכרון בלתי נעים המשאיר בעיקבותיו תחושה לא נעימה הוא ארוע טראומטי והארועים שתארת רחוקים מלהיות "טראומטיים". יחד עם זאת, מצב "לא נעים" מאפשר לך לסגת ולהמנע מהביקור. אך תהיה זו המנעות ובריחה, ואלה עלולים להעצים את הרגשתך הרעה. דוקא אי התחשבות בהתנהגותו של התלמיד "הבעייתי" והתמודדות ישירה עם ההרגשה עשויים לחזקך. אל תוותר ובעיקר אל תפחד, סע לפנימיה ותהנה עם חבריך הטובים. בטוחני שביקור מוצלח יחזק אותך בהרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים פיזיולוגים מחרדהמשה02/06/2013
בשנים האחרונות יש לי תחושה שאיני מצליח להסביר באופן הגיוני. בכל פעם שאני יוצא מהבית אני מרגיש שאני צריך להשתין, אבל לא בצורה נורמלית אלא אני מרגיש כאילו עוד שניה בורח לי שתן. כמובן, זה אף פעם לא קרה...הבנתי עם הזמן שכנראה מדובר בחרדה חברתית(אחרי בירור רפואי מקיף), ניסיתי כדורי ציפרלקס שלקחתי זמן רב אך הם לא הועילו כלל, הלכתי לפסיכולוג שהציע טיפול בו אני אמור לחשוף את עצמי לכל מה שגורם לי חרדה ולא לעצור את החיים בגלל ההפרעה הזאת במטרה להעלים את ההפרעה. מאז כבר עברתי כברת דרך - סיימתי תואר שני ומצאתי עבודה רצינית, אבל עדיין ההפרעה קיימת באותה עוצמה כמו שהייתה בהתחלה - אני הולך כל שעתיים לשירותים כאשר כחצי שעה לאחר שהלכתי לשירותים אני מרגיש צורך(לא אמיתי) ללכת שוב...זה נורא מתסכל וגורם לי לחשוב שההפרעה כאן כדי להישאר.
הייתי שמח לשמוע ממישהו שחווה את ההפרעה או הפרעה דומה לה, ואם הצליח להתגבר עליה. וכמו כן, אם יש המלצות לטיפול כזה או אחר.
תודה,
משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים פיזיולוגים מחרדה - תגובה
ד''ר מרים לבין04/06/2013שלום משה, ראשית יש לציין שהבעיה שאתה סובל ממנה מוכרת וניתנת לטיפול. אתה לא לבד ובוודאי לא היחיד שבעיה מסוג זה מציקה לו. לדעתי, העובדה שהבעיה ממשיכה להציק לך ולתסכל אותך, מעידה על כך שעוד לא סיימת לטפל בבעיה. אני ממליצה לך להמשיך בטיפול פסיכולוגי מהסוג ההתנהגותי קוגניטיבי.
בהצלחה, מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
משה04/06/2013כן, לצערי המצב עדיין רע.
אך השאלה היא האם ישנו מקרה דומה שטופל בצורה כך שהמטופל הצהיר כי הוא חזר בדיוק למצבו הקודם? או ה אם בכלל יש מקום לצפות לחזור למצב קודם לאחר טיפול שכזה? אני מתמודד עם זה כבר כ3 שנים ומייחל לרגע שזה ייפסק כבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר מרים לבין08/06/2013אני חושבת ששווה לנסות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתיתחיים26/05/2013
שלום רב,
לפני כמה ימים עשיתי את מבחן ליבוביץ והסתמן שאני סובל מחרדה חברתית בולטת את המונח חרדה חברתית הוא חדש לי, בעבר חשבתי שאני חסר ביטחון וביישן ולא יותר מזה.
התקפי החרדה עוברים עלי בזמן שאני אמור לדבר בפני קהל או כשאני אמור לדבר בקול רם, נלחץ עד כדי כך שאני שוכח מה אני אמור להגיד עם דפיקות לב חזקות וזיעה.
בימים הקרובים יש לי פגישת עבודה מאוד חשובה ועצם המחשבה על הפגישה הזו גורמת לי לחץ וחרדה מחרידים .
הוצע לי ליטול אלפרוקס או לוריוון לפני הפגישה האם זה אמור לעזור לי לעבור את הפגישה בשלום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית - תגובה
ד''ר מרים לבין29/05/2013שלום חיים,
כדורי הרגעה יכולים להפחית חרדה באופן נקודתי, אך לא הייתי מציעה לך לקחת כדור בפעם הראשונה לפני פגישת עבודה. יש צורך בתאום עם פסיכיאטר ובנסיון קודם עם התרופה כדי לדעת מה המינון המתאים עבורך.
בנוסף, יש לזכור כי כדורים מסוג זה מפחיתים את עוצמת החרדה באופן נקודתי, אך אינם מטפלים בשורשי הבעיה. הטיפול הפסיכולוגי מהסוג הקוגניטיבי התנהגותי הוא היעיל ביותר להפחתת חרדה חברתית ופחד קהל ואני ממליצה לך לפנות לטיפול מסוג זה.
בברכה, מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתמודדים עם חרדה?פומיקי16/05/2013
לפני כשבועיים נפגשתי בפעם הראשונה עם פסיכיאטרית, אבל את האיבחון של דיכאון וחרדה קיבלתי דרך נירולוג. לאחר ניסוי רמוטיב עברנו לפני כשלושה חודשים לציפרלקס, בתחילה במינון 10 מ"ג ולאט טיפסנו ל-20 מ"ג לפני 3 שבועות כאשר ההליך מלווה בשני לוריוון 1 מ"ג ליום ובמקרה שאני לא מצליחה לישון בלילה כדור של אמביאן 12.5 מ"ג. הפסיכיאטרית השאירה את טיפולו של הרופא המשפחה על כנו. רציתי לציין שהכל החל אחרי ניתוח מורכב בחניכיים. רציתי לדעת מספר דברים:
האם זה יכול להיות שהדיכאון והחרדה החלו בעיקבות ניתוחי החניכיים? למה אני לא מצליחה לישון צהריים דבר שיכולתי קודם? הפסיכיאטרית המליצה על טיפול תרופתי+שיחות+CBT, אבל במקומותינו יש מעט מדריכי CBT, וכולם עובדים בקופת חולים האם עליי לסבול עד שיהיה תור בהם? האם ישנה דרך שבה אני יכולה לעזור לעצמי? האם בנוסף נוצרה הפרעת קשב וריכוז או שמה הדיכאון והחרדה הם תוצר של הפרעת הקשב?רמת התיאבון שלי ירדה לגמרי, יש ימים שאני יכולה להעביר בלי לאכול, האם זה יעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איך מתמודדים עם חרדה? - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו19/05/2013ממכתבך הלא כל כך ברור, נראה כאילו את סובלת ממספר הפרעות בו זמנית אף שקשה להבין ממכתבך מה בדיוק קורה לך. אני מניח שאת מצויה בהתקף פאניקה קל הגורם לכל הרגשותיך, להפרעת השינה ולהפרעות הריכוז ולכל שאר תחושותיך השליליות. מצב זה יכול בהחלט להתפרץ כתוצאה ממצב דחק חריף (סטרס), ויתכן שניתוח החניכיים היווה עבורך מצב דחק שכזה. יחד עם זאת אינך מציינת מתי עברת את ניתוח החניכיים. בכל מקרה תוצאות הטיפול התרופתי (ציפרלקס) אמורות להיראות כבר לאחר 4-5 שבועות, כשממכתבך נשמע שהחלת את הטיפול לפני שלושה חודשים לפחות. מאחר ורק לפני שלושה שבועות העלית את המינון, כדאי יהיה להמתין עוד כשבועיים שלושה כדי להעריך את יעילות הטיפול התרופתי. אני ממליץ איפוא, להמתין להערכת יעילותה של התרופה, הפסיכיאטרית המטפלת בך ודאי תדע אם להמשיך בה או להחליפה באחרת. אין ספק שטיפול פסיכולוגי במצבך יכול לתרום לך רבות לייצוב המצב ולהקטנת הצורך בשימוש בתרופות, והעדיפות המוחלטת הינה לטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי. את יכולה לפנות לפסיכולוג פרטי שהתמחה בטיפול זה אך עדיף שקופת החולים אליה את משתייכת, תספק לך את הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
פומיקי21/05/2013את ניתוחי החניכים עברתי בסוף חודש אוגוסט, ההרדמה הייתה מקומית ושמעתי את שיחת הצוות המנתח. בניתוח הראשון שמעתי על הסתבכות בניתוח של ילדה בת 8 והתעוררות באמצע ניתוח של ילד בן 12, לאחר הניתוח חזרתי הביתה כרגיל, ישנתי את מרבית סוף השבוע וחזרתי לשיגרה. בניתוח השני, שמעתי איזה הליך הולכים לעשות לשני המנותחים אחרי, יש לציין שכנראה מהלחץ הקאתי קצת לפני הניתוח השני. ששבתי מהניתוח השני לא הצלחתי לישון טוב כמו לאחר הניתוח הראשון. הניתוח השני התקיים ביום רביעי וקיבלתי יומיים חופש כי הניתוח היה מורכב יותר. בלילה שבין שבת לראשון התחלתי להקיא ולשלשל רק נוזלים, רופא המשפחה חשב שזהו וירוס של שילושולים והקאות ונתן לי קל בטן פורטה, אך זה לא עזר וביום שבת שלא מצאתי חן בעיניו נשלחתי למיון לצורך קבלת עירוי נוזלים, במשך קבלת העירוי החלו פירכוסים. חזרתי הביתה ממיון מותשת. ביום ראשון קמתי רעננה והשלמתי את כול פערי העבודה מעשרת הימים האחרונים. ואז נעלמה לה השינה. האם ניתוחי החנייכים היו הזרז להופעת החרדה?
המשך לשאלה - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו22/05/2013בהתאם לתאורך, ניתוחי החניכיים שעברת יכולים בהחלט להוות בסיס לתגובה טראומטית וזרז לתגובת חרדה. יחד עם זאת מתגובתך לניתוח השני ניתן לשער שהיתה לכך גם סיבה פיזיולוגית גופנית ממקור בלתי ידוע. לחרדה פנים רבות אך לא כל תגובה או הרגשה גופנית היא בהכרח על רקע חרדתי. מכל מקום, חשוב שתפני לטיפול פסיכולוגי כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח חניכיים שלישי
קרן25/05/2013אני מועמדת לניתוח חניכיים שלישי, האם הליכה לניתוח זה יכולה לגמור את כל עיניין הדיכאון והחרה. האם היית ממליץ לקחת כחצי שעה לפני הניתוח כדור של לוריוון/קלונקס על מנת להיות רגועה בניתוח?
ניתוח חניכיים שלישי - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו26/05/2013אין כל אפשרות לצפות מראש מה תהיה תגובתך והרגשתך לאחר הניתוח. בסופו של יום אם הניתוח חשוב הרי שרק ייטב לך בהמשך. באשר ללקיחת כדור הרגעה לפני הניתוח, יש להתייעץ עם הרופא המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת וסובלתאור09/05/2013
שלום אני בת 41 מגיל 21 אני סובלת חרדות נוראיות.
מלוות בדופק רגשת התעלפות ופחד נוראי ממות. בנוסף בזמן חרדה אני מאבדת שליטה עצמית ז"א נכנסת לפניקה נוראית ובילבול
קשה לי להתמודד עם מצב. אני אובדת עצות
יש לציין כי ניסיתי ציפרלקס. אסטו..ועוד כמה סוגי כדורים. לא הצלחתי להמשיך בכדורים בעקבות תופעות הלוואי הקשות שאף החמירו את התקפי החרדה.
בבקשה אני מיואשת. החלום שלי לחייך ולהיות מאושרת
עזרו לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיואשת וסובלת - תגובה
ד''ר דניאל לומברוזו09/05/2013אני מניח שהחלטת בעבר לפנות לטיפול תרופתי מכיון שנסית להמנע מטיפול פסיכולוגי. אך 20 שנים הן יותר מדי, מה גם שלא התמדת בטיפול התרופתי שכנראה גם אינו מתאים לך (וישנם רבים כאלה). דוקא משום העוצמה הגבוהה שבה את חווה את התקפי החרדה, פאניקה למעשה, דוקא משום כך ניתן להניח שטיפול פסיכולוגי יביא לך הקלה רבה. תידרש לך סבלנות רבה ומוטיבציה חזקה על מנת להתמיד אך לבסוף תקצרי את פירות ההתמדה. הטיפול הפסיכולוגי המתאים למצבך הוא טיפול התנהגותי - קוגניטיבי, משולב בטכניקות היפנוטיות להשגת הרפיה, שחרור ושליטה על התגובות החרדתיות. כל שנשאר לך הוא למצוא מטפל (פסיכולוג קליני מומחה) הבקיא בשיטת טיפול שכזו. לבסוף עלי לציין שהזמן מהווה מרכיב חשוב בחרדות, ככל שמקדימים כן גדלים הסיכויים להפחית את עוצמת התסמינים. לפיכך איני מציע לך להשתהות יותר!
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)