פורום חרדה חברתית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• חרדת קהל
    נועה
    10/09/2012

בשנתיים האחרונות החרדה שלי בדיבור בפני קהל (אפילו קטן) החמירה. מאז ומתמיד אני ביישנית ויחסית שקטה. אבל עכשיו החרדה הגיע למצב שכשאני צריכה לדבר מול קהל אני נהיית בלחץ מטורף. הלב שלי פועם בחוזקה, נהיה לי קוצר נשימה מטורף, וגם תחושת סחרחורת. התופעות האלה קרו לי גם כהייתי צריכה להקריא כמה משפטים מספר הלימוד בשיעור בבית ספר. לא הצלחתי לקרוא, והייתי צריכה לעצור אחרי כל כמה מילים לנשוף אוויר כי קוצר הנשימה ממש הפריע. זה היה אחד הרגעים המביכים שקרו לי... אני אמורה גם להרצות בפני הכיתה על עבודה שהכנתי ואני לא יודעת איך אני אהיה מסוגלת לדבר =\ זה עד כדי כך חמור שאני אפילו לא יכולה להשתתף בשיעור.
    אני רוצה להבהיר שמה שמפריע לי יותר מהכל במצב הוא קוצר הנשימה שמונע ממני לדבר יותר מכמה מילים רצוף, ונהיה לי קול מוזר.
    איך להתגבר על זה ולהיות נורמלית???

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת קהל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת קהל - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    11/09/2012

תגובותיך משקפות מצב של חרדת קהל, שהינה אספקט של חרדה חברתית ממוקדת. הטיפול היעיל הוא בהרפיה, חשיפה והפחתת רגישויות וזאת בשיטת טיפול קוגניטיבית-קוגניטיבית, ועל כך נכתב כבר מספר פעמים בתשובותינו בפורום. אולם, נראה לי שאת זקוקה לעזרה מיידית לקראת הרצאה או הצגת נושא שעליך לבצע בקרוב. קוצר הנשימה שכה מטריד אותך, הוא סמפטום מוכר שניתן למתנו לעיתים, ע"י תרגילי נשימה שיטתיים. למשל, במצב רגוע, קחי נשימה עמוקה ומלאי ראותייך ככל יכולתך, עצרי את נשימתך כ 5 שניות ושחררי את האויר טיפין טיפין, לאט לאט עד תום. חזרי על התרגיל כ 5 פעמים. לאחר מכן חזרי על התרגיל אך הפעם תוך כדי איגרוף כפות ידיך בעוצמה. עם נשיפת האויר החוצה, שחררי את כפות הידיים באיטיות, המתיני מספר שניות וחזרי על התרגיל כ 5 פעמים. עליך לבצע את התירגול הנשימתי 3-5 פעמים ביום ולמשך שבוע לערך. תירגול רצוף עשוי להקנות לך מדה של בטחון בשליטתך בנשימה, שליטה של המוח על הגוף, ומעט יותר ביטחון בעצמך שתוכלי לשלוט טוב יותר בנשימתך בזמן ההרצאה.
    שנה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבינעם הדס - אפשר להתגבר על פחד קהל

רוניחי
    24/09/2012

אבינעם הדס, מאמן תקשורת ומומחה לטיפול בפחד קהל מציע שיטה להתמודד ולהתגבר על הפחד.
    הרגע שבו מנחיתים עלינו את הבקשה או הדרישה להכין פרזנטציה ולהציגה בפני קהל - הוא רגע של חרדה ואימה. פחד הקהל מייצר אצל הסובלים ממנו תופעות פיסיולוגיות של רעד בידיים ורעד בקול, הסמקה מוגברת, הזעה מוגברת, לחץ ומתח, דופק פראי, בלבול, תחושת קבס ובחילה ואפילו שכחה מוחלטת. אצל אחדים מתחילות תופעות אלה כבר ימים רבים טרם האירוע ומלווה אותן גם חוסר שינה, תסכול, דכדוך וחרדות נוספות. אבינעם הדס, מבכירי מאמני התקשורת בישראל, עוסק בנושא כבר למעלה מ 20 שנים ומספר מניסיונו שאצל רבים הפחד נובע מטראומה מתקופת הילדות או מניסיון רע מול קהל בתקופת הנערות והבגרות. אלה שעברו את החוויה הרעה הזו, נמנעים מאז מלהופיע בפני קהל, וסובלים בדרך כלל גם מתסכול גדול, מתחושת החמצה ובעיקר מפחד "חדש" המאיים על קידום הקריירה שלהם ומונע מהם סיכוי להתקדם לתפקיד בכיר. בין המטופלים שלי אומר הדס, יש מנהלות ומנהלים מדרגות הביניים שהקידום שלהם תקוע בגלל שהם נמנעים מלהופיע ולדבר בפני קהל, סטודנטים שנמנעים מלהשתתף בשעורים, קצינים בצה"ל שמצמצמים את חשיפתם בישיבות והקידום נמנע מהם וגם עורכי דין צעירים, אנשי מכירות ויועצים. פחד הקהל נגרם בדרך כלל מהחשש ה"טבעי" שיש לנו מפני ביקורת רעה ומפני החשש "לאבד שליטה". לכן כמובן קל להופיע בפני קהל של אדם אחד, בפגישה אישית וקשה מאד להופיע בפני קהל גדול יותר. מיומנות ההופעה בפני קהל היא מיומנות נרכשת. אי אפשר להתעלם מהעובדה המצערת שאף אחד לא נולד עם מיומנות מולדת "להופיע בפני קהל", בדיוק כמו שאף אחד לא נולד עם שיניים, אומר אבינעם הדס, המיומנות הזו נרכשת באמצעות הדרכה ואימון, לימוד, באמצעות תרגול ולאחר צבירת ניסיון. גם יחידי הסגולה שנולדו עם הכישרון הנדיר הזה עולים על הבמה רק לאחר המון חזרות. כן. כמו כל מיומנות אחרת, גם מיומנות תקשורתית והופעה מול קהל מחייבת אימונים. נכון גם כשרון טבעי יעזור, אלא שבדיוק כפי שאלוף העולם בקפיצה במוט או אלוף העולם בשח-מט מקפידים להשתמש במאמן, לא מפסיקים לתכנן אסטרטגיה וטקטיקה ולא מפסיקים להתאמן, כך גם מנהלת ומנהל או כל אחד אחר שחפץ להשיג הישגים טובים מול קהל.
    כל מטופל שלי הסובל מפחד קהל, עובר איתי מסלול אימון אישי ולרוב כבר בתחילתו, אנו מצליחים להגדיר את מקור הפחד. אני בונה ומתאים לכל מטופל מסלול מהיר לחיזוק הביטחון העצמי ולהעצמה אישית. כולל סידרת מפגשים אישיים בסטודיו שלי בתל אביב, ביצוע פעולות שמטרתן חיזוק האסרטיביות, כושר ויכולות הבעה, שיפור מהירות מחשבה ואימון לשימוש במסגרות מחשבה ומסגרות מילים מתוכננות מראש וכמובן חיזוק הביטחון העצמי. אני עוזר למטופל שלי להחזיר לעצמו את האמון בעצמו. לחשוב יותר מהר בצורה מסודרת ולדבר יותר לאט תכנון והכנה ואימון מזרזים את הגעת "קור הרוח" שכל כך נחוץ לקראת ההופעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפיה לא לעזור לך !!!

למדתי להתגבר
    26/09/2012

להתגבר על הפחד על ידי " כיווץ אגרופים ונשימות"!?? שטויות . פחד קהל הוא תוצאה של " ניסיון רע מול קהל ואחכ הימנעות מטיפול". אפשר ללמוד להתגבר על הפחד על ידי רכישת מיומנות להתגבר ולהסתיר את הסימפטומים החיצוניים. בעצם מי שחווה פחד קהל יודע שהוא בעצם מפחד מהפחד יותר משהוא פוחד מהקהל. אשמח לעזור למי שיפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפיה לא לעזור לך !!! - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    28/09/2012

נכון הוא שבמצבים רבים הפחד מהחרדה, כלומר הפחד מהפחד עלול להיות במרכז. זה נשמע אומנם מסובך יותר, אך מהבחינה הטיפולית אין זה משנה כלל. לעצם הענין, כדאי שהקוראים והמשתתפים בפורום יבינו כי שליטה בנשימה ונשימה נכונה הנן יסוד ראשוני וחשוב ביותר בהרפיה, וטכניקות של הרפיה הינן מרכיב הכרחי בלימוד שליטה בחרדה. אין כל אפשרות לטפל בחרדה כלשהי ובכלל זה חרדה חברתית ופחד קהל באמצעות הסתרת הסימפטומים אלא בהפחתת רגישויות, הפנמת חשיבה חיובית ושיפור שליטת המוח על הגוף, ועבור כך יש לללמוד להרפות. כמובן שכל זה מחייב טיפול מקצועי. אין זו "שיטה" שמישהו יכול לתרגל על מישהו אחר. זהו טיפול מורכב המחייב פניה לפסיכולוג קליני שהתמחה בסוג זה של הפרעות ובטיפול בהן בדרך זהירה ומקצועית, ובהתייחסות נכונה שתמנע נזקים עתידיים ו/או החמרת המצב הנפשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל איך פותרים את הבעיה - רק הרפיה?

רוניחי
    11/10/2012

גם אני סובל מחרדת במה ולא מצליח להציג את עצמי מול קבוצת אנשים בגלל רעידות בקול ורעידות בידיים ובלבול. הרפיה היא פתרון? אני מנסה את זה וזה בכלל לא עוזר לי. קראתי שיש מומחים שיודעים איך לטפל ולעזור למי שסובל מחרדת במה. משהו בפורום מכיר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכתבו בYOUTUBE פחד קהל - ותבחרו

רונית
    30/10/2012

לפני שמנסים רופא ובגלל שנכתב כאן ש30% מהאוכלוסיה סובלים מהפחד הזה, אני ממליצה שתכתבו ב YOUTUBE - פחד קהל - תראו שם מטפלים ותבחרו בעצמכם את זה שנראה לכם הכי מתאים לכם. בהצלחה בנות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל איך פותרים את הבעיה - רק הרפיה? - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    30/10/2012

הרפיה היא רק חלק בהתמודדות בחרדות. קרא/י את תשובותי בנושא זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית, תרופות נוספות?
    חסוי
    09/09/2012

שלום רב,

אני תלמיד בכיתה י' ואני חושב שיש לי חרדה חברתית חמורה. החרדה מתבטאת כך:

1. עם בנים אני מצליח להתחבר אך ורק אם הם יוזמים את הקשר בינינו. אני לא מסוגל לפנות לבנים שלא יצרו איתי קשר טוב.

2. לבנות, אני לגמרי לא מצליח לפנות. גם אם הן רוצות אותי וגם אם לא. אני חושב שלפני כמה ימים הייתה בחורה שרצתה להתחיל איתי ואני לא הייתי מסוגל להראות לה שגם אני מעוניין בה (ואני בהחלט מעוניין בה).

החרדה החברתית, לא הייתה אצלי מאז שנולדתי. היא הגיעה אליי בהדרגה במהלך ה-8 השנים האחרונות לפי מה שאני זוכר.

יש לי אספרגר אבל אני מאמין שהתסמונת היא לא האשמה בפחדים הנוראיים שלי.
    ולכן רציתי לשאול שאלה: אני כעת בטיפול תרופתי (פריזמה, אביליפיי) ורציתי לשאול האם אפשר לקחת עם התרופות האלו דברים נוספים שלא נדרש להם מרשם והם נגד חרדות חברתיות קשות, ולא "מתנגשות" עם התרופות שאני לוקח.

תודה מראש,
    חסוי

הוספת תגובה

• חרדה חברתית, תרופות נוספות - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    10/09/2012

ידידי הצעיר, אתה כבר מקבל 2 תרופות, כשהפריזמה (מוכרת גם כפרוזאק) מיועדת לטיפול גם בהפרעות חרדה (ובדיכאון). כך שמהבחינה התרופתית ובהנחה שאתה מקבל את המינון הנכון, אתה מכוסה גם לגבי החרדה החברתית שלך. תרופת האביליפיי מיועדת לטיפול באספרגר. מכאן שאין טעם להוסיף תרופות, אולי לשנות בין הפריזמה למשהו אחר, אך על כך עליך להתייעץ עם הפסיכיאטר שלך.
    ניתן אולי לקשור ובמדה מסוימת בלבד, את חרדותיך לתסמונת האספרגר הקשורה גם היא למסוגלות חברתית. אך נראה לי שעוצמתה מוגבלת ואתה מתפקד לא רע.
    קשייך בקשרים עם בנות וגם עם בנים שאינם "נחמדים", די אופיניים לגילך ובעיקר נובעים מחוסר ביטחון בעצמך וביכולותיך, דבר שכיח לגיל ההתבגרות.
    חוסר ביטחון וחרדה חברתית מחזקים זה את זו, אך הטיפול במקרה שלך, לא יכול להתבסס על תרופות שאתה כבר מקבל, וחייבים להוסיף את הפן ההתנהגותי-רגשי, כלומר, שינוי התנהגותי שיאפשר לך להתמודד טוב יותר ברמה החברתית בכלל ועם בנות בפרט.
    אני מציע לך לבקש מההורים עזרה בפניה לפסיכולוג קליני, כזה שהתמחה בטיפול במתבגרים ובחרדותיהם החברתיות בשיטה הקוגניטיבית-התנהגותית. שילוב של טיפול תרופתי ופסיכולוגי מסוג זה הוכח כיעיל ביותר לבעיות כשלך.
    אני בטוח שבעזרת טיפול והדרכה נכונה תצליח לפתוח את השנה החדשה בהתמודדות טובה יותר עם קשייך. שנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית?
    אלכס
    03/09/2012

שלום, נתקלתי לראשונה בפורום ושמחתי שפתאום יש אולי מקום שבו יבינו אותי ויעזרו לי.
    אני בת 19 ולפני חודש וחצי נולדה בתי הראשונה, במשך כמה שנים אני מגדירה את הבעיה שלי כחרדה חברתית מבלי להיות בטוחה אבל כרגע חשוב לי יותר מתמיד להתגבר עליה כדי להעניק לי, לבעלי ובתי חיים טובים יותר.
    עד אמצע החטיבה היה לי ביטחון, השתתפתי בכיתה והיו לי חברים, נמנעתי מהשתתפות בטקסים אבל מי מאיתנו לא נתקל מפחד קהל?
    ואיפושהו שם, הכל התחיל להשתבש כשפתאום כל החברים שלי התחילו להתרחק ועזבו לערים אחרות. התחלתי להסתגר בבית ולהנות מחברת המחשב כל זמן פנוי.
    אחר כך עברתי בית ספר וגיליתי שאני לא מצליחה להתחבר לאנשים, פתאום להציג את עצמי למישהו חדש גרם לי להסמיק ולהזיע, המילים היחידות שהצלחתי להוציא יצאו בקול שקט וצרוד. אחרי ניסיונות רבים התחברתי למישהי, והיא התחילה לנסות לעזור לי להתגבר על החרדה הזאת, התחלנו לצאת עם אנשים בני גילינו (16-20) שהיו משתכרים ואחרי כמה יציאות היא שיכנעה אותי גם לשתות.
    אחרי ששתיתי נפתחתי והתחברתי לכולם, נהניתי כמו שלא נהניתי מזמן, זה גרר יציאות נוספות ועוד אלכוהול, ככה גם הכרתי את בעלי- שנינו שיכורים, מתחילים לדבר ופתאום מוצאים את עצמינו יודעים הכל אחד על השני.
    ואז החלטתי שזה מספיק ואני לא צריכה אלכוהול כדי שיהיו לי חברים, הפסקתי אבל החרדות חזרו.
    כרגע אחרי כל הניסיונות שלי אני עומדת במקום שבו אני לא מצליחה לדבר אל מול יותר משני אנשים אפילו עם אני מכירה אותם והם נחשבים לחברים, אני לא נוהגת לפגוש אדם אחד אלא עם אני עם בעלי או אותה החברה, וכשזה קורה, רוב הזמן הם מדברים ביניהם ואני מדי פעם זורקת הערה קצרה וצינית או עונה בחוסר רצון על שאלה שהם מפנים אלי.
    הייתי אצל פסיכולוגית לתקופה קצרה והייתי אצל פסיכיאטר, אף אחד מהם לא הציע לי דרך טיפול שבאמת מצאה חן בעיניי.
    מה עושים עם המצב הזה? לאן הולכים הלאה?
    אני בטוחה שלקחת תרופות כנגד בעיה כזאת זה פתרון מטומטם. אם היו מפגישים אותי עם קבוצה של אנשים עם אותה הבעיה ועובדים איתנו על זה, היה לזה השפעה יותר טובה. בבקשה תעזרו לי להבין לאן אני ממשיכה מכאן

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית?

הוספת תגובה

• חרדה חברתית? - תגובה

ד''ר מרים לבין
    04/09/2012

שלום אלכס, ראשית עלי לציין כי תלות באלכוהול היא בעיה נפרדת מחרדה חברתית ואם הצלחת להתגבר עליה בכוחות עצמך כל הכבוד! בארץ ישנם מרכזי גמילה שונים שמטפלים בבעיה זו.
    לגבי החרדה החברתית, הטיפול המומלץ הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי. זהו טיפול שממוקד בשינוי של מחשבות שמשמרות את החרדה ובהפחתה של ההימנעות ההתנהגותית. יש לציין כי לא כל הפסיכולוגים עובדים בשיטה זו. טיפול זה יכול להנתן במסגרת אישית או קבוצתית. אם את חשה שטיפול קבוצתי יתאים לך יותר, תוכלי לפנות לבית חולים גהה שנמצא במתחם בילינסון, שם ישנן קבוצות טיפול בחרדה חברתית. הקבוצות ניתנות במסגרת היחידה לטיפול קוגניטיבי התנהגותי בהפרעות חרדה.
    בהצלחה! מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה חברתית

Gramse
    10/09/2012

הטיפול היעיל ביותר בפוביה חברתית בדומה לטיפול בפוביות או בחרדות אחרות, הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, טיפול ה-CBT (כאשר במקרים קיצונים מאוד מומלץ לשלב גם טיפול תרופתי במקביל).

ההיבט החשוב ביותר בחלק טיפול הקוגניטיבי הוא הזיהוי של מחשבות קשות ודפוסי מחשבה קיצוניים המובילים לפרוץ תסמיני החרדה. במילים אחרות, מתי אדם נכנס עם עצמו למחשבות השליליות שגורמות לו מצוקה? מהם דפוסי המחשבה השליליים שגורמים לו לשיבושים בתפקוד ופגיעה באיכות החיים? זיהוי דפוסי המחשבה הללו מאפשר בשלב הבא לבחון את המחשבות שליליות כנגד המציאות והרציונאל ולהחליפם בהדרגה בחשיבה בונה וחיובית.

בחלק ההתנהגותי מקבל המטופל כלים להתמודדות בשטח עם הסיטואציות המכניסות אותו למצב מצוקה וטכניקות להתמודדות עם המצוקה עצמה במידה והיא פורצת. החשיפה היא כמובן הדרגתית מאוד ובקצב מותאם אישית, ובמכון CBT היא מלווה בכל צעד באופן אישי על ידי מטפל או מלווה עד התחזקותו של המטופל ויכולתו להתמודד עצמאית עם המציאות שלפני כן גרמה לו לחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להיות בחברתן ולהרגיש אימא שלהן?
    גלית
    24/08/2012

אני בחורה טרנסית בארון לפני ניתוחים לשינוי מין מגבר לאישה.
    עובדת, והאנשים בסביבת העבודה לא מוצאים חן בעיני לקשרים. אני סובלת מבדידות, ואני כבר בת בשנות השלושים שלי.
    לעולם לא התאהבתי בבנים, אבל תמיד קיימתי איתם יחסי מין והיתה משיכה. עם בנות, שיחקתי אותה גבר, אבל זה רק בשביל להיות בחברתן והמגע היה רק חיבוקים וליטופים או שירדתי להן רק בשביל לרצות אותן כדי שירגישו שהן עם גבר אבל רציתי בסך הכל שהן ימשיכו להיות בקשר איתי. אהבתי לשוחח איתן שעות על גבי שעות כשאנחנו מחובקות.
    כך היה בגיל ההתבגרות.
    אין לי חברה כזאת, כולן בורחות ממני אחרי שהן מחכות לחדירה שאני מנסה כל הזמן למשוך את הזמן, ואז הן מבינות שאני לא הגבר המצופה ומנתקות קשר רגשי וזה הורג אותי.
    כבר 13 שנה שאין לי קשר עם אנשים. כל הקשרים שלי הם מיניים בלבד, והם כמובן עם בנים ובקשרים האלה אני מספקת את הבנים מינית (נותנת להם מין אוראלי) כי זה נותן לי להרגיש את מי שאני-אישה.

לעולם לא התאהבתי בבנים. תמיד התאהבתי רק בבנות.
    כבר כשהייתי בת 5 התאהבתי בילדה בגן. כשהייתי בכיתה א', התאהבתי בילדה בכיתה ואז היו לי הפרעות קשב וריכוז, וכך גם בכיתה ב' התאהבתי כל הזמן בבנות, הייתי רגישה אליהן ופגיעה מהן ורציתי להיראות כמוהן והזדהתי איתן והערצתי אותן ורציתי להיות בחברתן כל הזמן.
    בכיתה ד' הן התחילו לדחות אותי ולא קיבלו אותי להיות בחברתן והרגשתי דחויה, כשכולם אומרים לי להיות עם הבנים שאותם לא אהבתי. כיום ילדה בגילן שמזכירה לי ילדה שאהבתי כשהייתי בכיתה א', אני מתאהבת בה, ואז זה נראה לאנשים אבסורד, במיוחד כשאני מבקשת מההורים שלה ללכת איתה לקניון ולקנות לה דברים ולהיות איתה בקשר. כי הם חושבים שאני גבר וזה נורא גורם לי לשנוא את ההורים שלה, לריב איתם, להעמיד אותם במקום שהם חושבים עלי מחשבות רעות (כגבר כי כך הם מכירים אותי), ואז הם באמת חושבים עלי מחשבות רעות ואחר כך לא מבינים מדוע אני כל כך כועסת עליהם, והם לא מבינים שאני נפגעת נפשית כשאני לא רואה כבר את הילדה שלהם. זה קרה לי פעם אחת.
    יצא מהארון לאימא שלי לפני שבוע וזה עורר בה תגובת כעס כאילו היא היתה אימא שלא היתה כי היא מתפלאת מדוע אני זקוקה כל כך לדמות אם (אני רואה בחברת נערות דמות בילדה ההיא כדמות אם שחסרה לי). אני רוצה להמשיך לעשות להן לייקים לתמונות שלהן, להמשיך להתפעל ולהרגיש שאני רוצה גם להוליד תינוקת כמותן, להרגיש לרצות להיות אימא שלהן, לשמור עליהן, ולבנות ה 16 להמשיך לכתוב להן להיזהר מאהבה נכזבת, להמשיך לתת להן הרגשה טובה של לייקים, להמשיך להעלות להן את הבטחון העצמי במחמאות, זה כיף לי. ולבנות ה 16 שביניהם להזמין אותן לחגים עם כל המשפחה שלי וההורים שלי והאחים והאחיות שלי והגיסים שלי ממש לצרף אותן כחלק ממשפחה שלי.

הוספת תגובה

• המשך השאלה שלי

גלית
    24/08/2012

אני מקבלת טיפול נפשי ותרופות לשינוי מין (אנדרוקור), ואין לי חברים וחברות. אני רואה נערות ואני מאוד רוצה להיות בחברתן, וכשאני מדברת איתן, אני רואה שהן זקוקות למחמאות ולייקים, ואני מגלה שהן מייחסות חשיבות גדולה יותר כשזה בא מצד גבר, אז אני משחקת את המשחק של גבר רק כדי שהן יאמינו יותר למחמאה שאני נותנת.
    הייתי רוצה להיות בחברת נערות, אבל אני נראית גבר כי אני לפני ניתוחים. הן חושבות שאני גבר כי אני בארון, והן לא יודעות שאני אישה טרנסית עם חיי מין גברים, ואילו עם נשים אני רק רוצה להיות בחברתן של הצעירות ומתאהבת בהן מאוד ורואה את התמונות שלהן ואומרת לעצמי "הלוואי והייתי היא וחיה מהפרצוף היפה שלה" (והיא רק בת 14). הבעיה שאף אחד לא יכול להבין אותי כי אני כותבת בלשון זכר. הייתי רוצה להזמין לליל סדר בחורה בכיתה י שחושבת שהפנים שלה לא יפות, למרות שהן מדהימה בעיני ואני כותבת לה שהיא מקסימה וממש מעלה לה את הבטחון העצמי בהתכתבות שלי איתה. אמנם כגבר, כי זה מחמיא לה יותר, אבל אני מתביישת שהיא תדע שאני למעשה אישה בגוף של גבר כי היא תחשוב שיש כאן שיגעון ותיבהל או שתדחה את הרעיון שאישה החמיאה לה. הייתי רוצה להזמין אותה לחגים ביחד עם ההורים שלי וכל המשפחה שלי כידידה למשפחה. הבעיה שהמצב קצת בעייתי כי היא בעצמה יכולה לפרש אותי כאילו אני גבר שמנסה להתחיל איתה ומישהו שיראה את ההתכתבות שלי איתה ויראה שאני כותבת בלשון גבר מבוגר לילדה בת 15 יחשוב שאני פדופיל שמנסה להפיל אותה. והייתי רוצה להזמין ולצרף למשפחה שלי עוד נערות שיבואו בחגים, ויהיו בנות בית אצלנו וכך אהיה בחברתן (אני גרה עם ההורים שלי). אבל, אני מסכנת את עצמי בזה שאנשים יפרשו אותי כאילו אני גבר פדופיל. ואנשים מסוכנים עלולים להתלונן במשטרה בכל פעם שאני רוצה קשר אפלטוני עם נערה.
    איך אוכל להשיג להיות בחברתן של הצעירות מבלי להכשיל ולסבך את עצמי בחשדות שווא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להיות בחברתן ולהרגיש אימא שלהן? - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    26/08/2012

מכתבך ארוך ודי מבולבל ומניסוחו קשה להבין מהי שאלתך. יחד עם זאת אין ספק שתקופה זו בחייך היא תקופה של בלבול, מבוכה, חיפוש ואי שקט. כל המרכיבים בחייך, בעיקר המיניות שלך אך גם השאלה הגדולה כיצד יראו הדברים אחרי הניתוח לשינוי מין, מעמידים סימני שאלה רבים על המשך הדרך. בנוסף, ממכתבך ניתן להסיק כי אינך בוגר/ת עדיין לקבל החלטות גורליות שתשפענה על מהלך חייך בעתיד. לענין זה מן הראוי היה שתעמיק/י את תהליך הטיפול הנפשי שלך ותנסה לקבל תשובות "כיצד לנהוג" באשר לשאלות העולות במכתבך.
    ענין אחרון, מכתבך ושאלותיך מתאימות יותר לפורום "טרנסג'נדריות" מאשר לפורום העוסק בהפרעות חרדה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית
    אנונימי
    18/08/2012

שלום

אני בן 22 וסובל מחרדה חברתית מגיל 13 .זה מתבטא בכך שבביהס נמנעתי מלהשתתף בפעילויות חברתיות,טיולים שנתיים וכ'ו..
    אני כבר כמעט שנה מסתגר בבית ובקושי יוצא החוצה (לא עובד)
    הלכתי כבר ל3 פסיכולוגים שונים ופסיכולוגית סיביטיסטית ושום דבר לא עזר.
    נרשמתי לקבוצות תמיכה של חרדה חברתית בביח גהה בפ"ת, אבל צריך לחכות עוד מס' חודשים עד שהקבוצה הבאה תיפתח
    אני גם מתחיל ללמדו באוקטובר ורק המחשבה של לצאת שוב מהבית כל יום מפחידה אותי..

האם ישנם טיפולים אחרים ששווה לי לנסות?

אציין שאני נפגש עם פסיכיאטר מידיי חודש ומטופל בלוסטראל

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית

הוספת תגובה

• חרדה חברתית - תגובה

ד''ר מרים לבין
    19/08/2012

שלום, טיפול קוגניטיבי (CBT) בהחלט יכול לסייע לך. הטיפול הזה יעיל גם כשהחרדה החברתית קשה ויש קושי לצאת מהבית. אולם, במצבך עליך לקחת בחשבון טיפול ארוך שיכול להימשך בין שנה לשנתיים ולא טיפול קצר מועד. הקבוצות בגהה מצוינות ואני ממליצה עליהן בחום, אך אני סבורה כי במקרה שלך הקבוצה צריכה להיות בנוסף לטיפול אינדיבידואלי ולא במקומו.
    לגבי הטיפול התרופתי, זהו טיפול שמקל על הסימפטומים, אך איננו מטפל במחשבות ובאמונות שלך שעומדות בשורש הבעיה ולכן הוא איננו מספיק כשלעצמו אלא כתוספת לטיפול פסיכולוגי. בנוסף, יתכן שהלוסטרל לא מועיל לך וכדאי לנסות תרופה אחרת, בהתייעצות עם הפסיכיאטר.
    בברכה, ד״ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה חברתית

Gramse
    30/08/2012

הטיפול היעיל ביותר בפוביה חברתית בדומה לטיפול בפוביות או בחרדות אחרות, הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, טיפול ה-CBT (כאשר במקרים קיצונים מאוד מומלץ לשלב גם טיפול תרופתי במקביל).
    ההיבט החשוב ביותר בחלק טיפול הקוגניטיבי הוא הזיהוי של מחשבות קשות ודפוסי מחשבה קיצוניים המובילים לפרוץ תסמיני החרדה. במילים אחרות, מתי אדם נכנס עם עצמו למחשבות השליליות שגורמות לו מצוקה? מהם דפוסי המחשבה השליליים שגורמים לו לשיבושים בתפקוד ופגיעה באיכות החיים? זיהוי דפוסי המחשבה הללו מאפשר בשלב הבא לבחון את המחשבות שליליות כנגד המציאות והרציונאל ולהחליפם בהדרגה בחשיבה בונה וחיובית.
    בחלק ההתנהגותי מקבל המטופל כלים להתמודדות בשטח עם הסיטואציות המכניסות אותו למצב מצוקה וטכניקות להתמודדות עם המצוקה עצמה במידה והיא פורצת. החשיפה היא כמובן הדרגתית מאוד ובקצב מותאם אישית, ובמכון CBT היא מלווה בכל צעד באופן אישי על ידי מטפל או מלווה עד התחזקותו של המטופל ויכולתו להתמודד עצמאית עם המציאות שלפני כן גרמה לו לחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה חברתית - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    30/08/2012

הודעה זו מהוה פירסום למכון מסוים. בהקשר זה עלי לציין כי כל פסיכולוג קליני מוסמך (ניתן לבדוק בפנקס הפסיכולוגים המומחים של משרד הבריאות), שהתמחה בטיפול CBT דהיינו, טיפול קוגניטיבי התנהגותי, מטפל בשיטה דומה. יחד עם זאת, היתרון העומד לצידו של הפסיכולוג המיומן הוא היכולת לשלב בטיפול מרכיבים נוספים וטכניקות משלימות על מנת להשיג את התוצאה הטובה ביותר. כך למשל, פסיכולוג המוסמך לטפל בהיפנוזה (שברשותו הרשאה של משרד הבריאות), רשאי לשלב טכניקות היפנוטיות בטיפול CBT, וע"י כך לשפר ואף לקצר את מהלך הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    אמא1
    12/08/2012

שאלה לפורום
    בת 45 עם עודף משקל . סובלת מלחצי דם גבוהים מגילאי ה- 20.
    (מטופלת תרופתית) .מזה כשנה מופיעים תסמינים נוירולוגים (עם החמרה והקלה לסרוגין) שהתחילו כלחץ וכאב בעיניים ובראש בצורה לא שווה , חוסר שיווי משקל, רעד בראש ובעיניים , בעיית קורדינאצייה בהליכה, דפיקות לב מואצות עם הרבה דילוגי פעימה , חוסר יכולת לעמוד הרבה זמן , כובד וכאב בהזזת העיניים,הרגשת הדופק לאורך הגב. כביכול מכות ברק פתאומיות בראש ובעיניים.
    בד בבד עם התסמנים הופיע דכאון והתקפי חרדה קשים(יודעת לאפיין אותם ללא קשר לתסמינים הקבועים לכן אין לשייך הכל לפאן הנפשי ) מהפחד ליפול ולאבד שליטה במקומות ציבוריים, כמו כן גם פוחדת ללכת פן אפול וכרגע נמנעת מפעולות מחוץ לביית. קושי להתרכז ממושכות. תחושת סחרור.
    תרופות: מטופלת בסרוקסאט מאז אפריל וואבן לפי הצורך. כבר לא בדכאון, החרדה קיימת ובשל התחושות הפיסיות, די מסתגרת.
    תרופות ללחץ דם: דיובן וקרדילוק.
    בדיקות שנעשו: m.r.i m.r.a בדיקה פיסית של נוירולוג ללא ממצאים, מוח. אקו לב. (מבצעת פעם בשנה..ללא שינוי)
    בדיקות עיניים.
    תשובת אם אר איי: (9.1.10)
    יש מס מוקדים לא ספציפיים קטנים בחומר לבן סוב קורטיקלי היכולים לבטא שינויים ישנים ומעטים ממקור איסכמי , יתכן מיקרואנגיופאתי.
    התמונה אינה תואמת תהליך דמילינטיבי ראשוני.
    אין רואים אוטפם קורטיקאלי חריף.
    אין רואים עדות לתהליך תופס מקום כיארי או הידרוצפלוס.
    נעשתה סריקה מצומצמת לעמוד השדרה הצווארי , אין רואים לחץ על החוט או הפרעה למרקמו.גם ה- M.R.A היה תקין. (6.5.12)ללא החמרה או שינוי במוקדים ההיפראינטנסיים והסוב קורטיקאליים דו צדדים ללא החמרה.
    יש לציים שבגיל ל 23 היה ארוע של חוסר שיווי משקל בעמידה והליכה שנמשך כמה חודשים וגם רעד בראש. (בתקופת ההריון כאבי ראש קשים ולאחריו התסמינים שהוזכרו לעיל, נעשה אז סיטי מוח)
    וגם בגיל 40 ארוע של חודש של חוסר שיווי משקל ובעיית קורדינצייה בהליכה שחלף מעצמו.
    כמו כן בעשר שנים האחרונות לערך יש כמו אאורות – טשטןשים והפרעות בשדה הראייה שנמשכות כרבע שעה וחולפות מאליהן.
    אודה לעזרה ועצה.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    13/08/2012

תלונותייך יקירתי, מתחלקות לשלוש רמות: ראשית התסמינים הפיזיולוגיים כמו הנוירולוגיים, ערכי הל"ד הגבוהים וגם עודף המשקל ויחסי הגומלין ביניהם. מצב זה מחייב ברורים מקיפים שחלק מהם כבר עשית, אך יש לבחון יחד עם רופאיך המומחים אפשרות לברורים מעמיקים יותר. ברמה השניה מצוייים החרדה והדיכאון. גם להפרעות אלו יש יכולת לייצר גלריה של תסמינים פיזיים. לצורך זה התחלת בטיפול תרופתי שעזר לך, כך נראה, לצאת מהדיכאון, אך אין להסתפק בכך. ברמה השלישית מצויים כל אותם סימפטומים המשלבים בין הפן הנפשי לפן הפיזיולוגי. לדוגמא, כאב ראש קל על רקע פיזי יכול להחמיר מאד עקב מצב לחץ וחרדה. וישנן דוגמאות רבות למצב זה המכונה לעיתים כסומטיזציה של מצבי לחץ נפשיים, דהיינו, הפיכת הלחץ הנפשי לתסמין פיזי. מבחינתך, כל התחום הנפשי שווה התיחסות טיפולית פסיכולוגית, מעבר לשימוש בסרוקסט, תוך ניצול הידע הקיים כיום בפסיכותרפיה באשר לקשר "מוח-גוף". מדובר בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי בשילוב טכניקה המאפשרת שליטה טובה יותר של המוח על תהליכים פיזיולוגיים. כמו למשל, השימוש בטכניקות של הרפיה להורדת לחצי דם. ניסויים שהחלו בבי"ח בילינסון וזוכים כיום להצלחה במרפאות שונות בארץ. בטוחני שבתחום הבעיות הפסיכולוגיות שציינת בפנייתך, והשלכותיהן על מצבך הגופני, ניתן יהיה לעזור לך בדרך המוצעת כאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה להעביר הרצאה
    תמרה
    05/08/2012

יש לי ראיון עבודה בעוד כמה ימים במסגרתו אצטרך להעביר הרצאה
    זה לא משהו שאני אצטרף לעשות בעבודה עצמה רק בראיון, אני מתה מפחד
    זאת הרצאה מול 3 אנשים אבל עדיין מפחיד מאוד
    איך אפשר להתכונן אני ממש רוצה את התפקיד הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה להעביר הרצאה

הוספת תגובה

• צריכה להעביר הרצאה - תגובה

ד''ר מרים לבין
    06/08/2012

שלום תמרה,
    אפשר להתכונן להרצאה באופן שיעזור לך להפחית את החרדה ולהרגיש בטוחה יותר ומומלץ לעשות זאת במספר שלבים. בשלב הראשון, כתבי את ההרצאה והכיני אותה באופן כזה שתוכלי לשלב אותה גם אם יעלו נושאים שונים לדיון.
    בשלב הבא, העבירי את ההרצאה מול הראי בבית. כדאי שתעשי זאת מספר פעמים עד שתרגישי רגועה ובטוחה יותר. לאחר מכן, צלמי את עצמך במצלמת וידאו וצפי בעצמך. כשאת צופה בעצמך, השתדלי לקחת עמדה של צופה אובייקטיבי ולא של צופה מדקדק וביקורתי.
    לבסוף, אם את יכולה לאסוף כמה חברים טובים שייצפו בך מעבירה את ההרצאה זה מצויין, אבל גם אם לא ההכנה הקודמת צריכה להספיק.
    אשמח לשמוע איך היה.
    בהצלחה! ד"ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד קהל .
    rona
    21/07/2012

המון שנים אני מתמודדת עם פחד קהל ומרגישה איך הדבר פוגע באיכות חיי .כעיקרון ןאני אדם רגיש מאוד לעצמי לסביבה .
    בעודי ילדה סבלתי מדמוי עצמי נמוך ביישנות וחוסר בטחון שכנראה באו לידי ביטוי גם בדיבור מול קהל ואפילו מצומצם .אני מדברת על איבוד הריכוז ורעד ברמה כזו או אחרת ומבוכה כללית שמשתלטת עלי .
    השנים חלפו להם ואני כבר מזמן לא הילדה חסרת הבטחון שהייתי אך עדיין מרגישה איך הדפוס הזה מושרש בי עמוק עמוק וכשאני עומדת במצב של צורך לדבר לפני אנשים במיוחד חדשים נדלק במוחי הדפוס הזה כמו מתג של חשמל ללא יכולת שליטה שלי וגורם לי לאבד את הפוקוס .
    אני מרגישה שהיום אני מפחדת בעיקר מהפחד .זאת אומרת מההתעוררות של הדפוס הזה שיגרום לתופעות המוכרות והלא נעימות .לא נמנעת ,למרות הכל ,אך מרגישה אחר כך לא טוב עם עצמי .המבקר הקטן במוח מתחיל בעבודתו הנמרצת .למרות שגם איתו יש לי שיח מעניין ואני די מצליחה להדוף אותו .הייתי בשיחות עם פסיכולוג אך זה לא ממש עזר ואולי עזר לתקופה קצרה וחזר שוב .רציתי לדעת האם טיפול בפרחי באך יעזור ובכל דרך נוספת שיכולה לפטור אותי מעונשו של זה ..תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    פחד קהל .

הוספת תגובה

• פחד קהל . - תגובה

ד''ר מרים לבין
    22/07/2012

שלום, טיפול בפרחי באך שייך לתחום הטיפולים האלטרנטיביים שיעילותם לא נבדקה ולכן לא ניתן לדעת אם זהו טיפול יעיל לפחד קהל או לכל בעיה אחרת. לעומתו, טיפול פסיכולוגי מהסוג הקוגניטיבי התנהגותי נבדק במחקרים רבים מאוד ונמצא יעיל ביותר לטיפול בחרדה חברתית ופחד קהל, גם בהשוואה לטיפול תרופתי. ניתן בזמן קצר יחסית להפחית את ״הפחד מהפחד״. זה נעשה דרך תרגילי הרפיה והתמודדות עם המחשבות הביקורתיות שעולות בעת הדיבור בציבור.
    ועוד נקודה למחשבה: את מציינת שאולי חווית שיפור בעקבות הטיפול. חסרים לי פרטים לגבי סוג ומשך הטיפול, אולם כאשר חווים שיפור כדאי להישאר בטיפול, לבסס את השינוי שנרכש וגם להתמודד עם דפוסים עמוקים יותר שתורמים לשימור הבעיה.
    בברכה,
    ד״ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד קהל

rona
    23/07/2012

תודה .אני מבינה שאת מדברת על CBT ..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד קהל - תגובה

ד''ר מרים לבין
    23/07/2012

כן. Cognitive Behavioral Therapy. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד קהל . - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    26/07/2012

בתשובה לשאלתך רונה, ושאלות של עוד פונים ביחס לפרחי באך, ברצוני להבהיר:
    פרחי באך היא שיטת טיפול מתחום הרפואה האלטרנטיבית, דהיינו היא מבוססת על אמונה שתמציות של פרחים מסויימים עובדות על מעין תדרים אנרגטיים - רגשיים בגופנו, וכך מושגת השלווה וחוזר האיזון לעולמנו הנרגש. אמונה בלבד לא כל כך עוזרת כשאין לה בסיס מדעי ומסתבר, וזאת מתוך מחקרים מבוססים, ש ל-38 תמציות הפרחים שד"ר באך רקח, אין אפקט מרגיע או מרפא מעבר לאפקט פלסבו (אין-בו). ד"ר באך שהמציא את השיטה בשנות ה 30 של המאה הקודמת, לא ביסס את ממצאיו על תמציות שידוע כי יש בהן מרכיבים טבעיים הגורמים לריפוי ולהקלה. ולכן שיטתו אינה נכללת בתחום ההומאופטיה המבוססת על שילוב מינונים זעירים של חומרים טבעיים העשויים לרפא. יחד עם זאת גם כשמדובר בחומרים טבעיים הפעילים מבחינה רפואית, עיקר תרומתם היא בהקלה ולא בריפוי ובטח שלא בשינוי תגובות והתנהגויות. בכך אני תומך לגמרי בתשובתה של מרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני סובלת

רוניחי
    11/10/2012

אני מאמינה שיש עוד פתרונות ולא רק פסיכולוג. תראה סרטון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה חברתית
    ד
    12/07/2012

חברתי הציעה לי על טיפול בחרדה שלי (מעולם לא אובחנתי, אבל אני מרגישה).. בשיטת גרינברג. זה מגע משולב עם פסיכותרפיה..

אתם ממליצים על כך?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בחרדה חברתית

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה חברתית - תגובה

ד''ר מרים לבין
    13/07/2012

שלום, שיטת גרינברג שייכת לתחום הטיפולים האלטרנטיביים, אך יעילותה לא נחקרה. כלומר, אין מחקרים קליניים המעידים שזו שיטה שמצליחה לטפל בחרדה באופן כללי או ספציפית בחרדה חברתית. את מציינת שמעולם לא אובחנת ולכן אני ממליצה לך לפנות לפסיכולוג קליני מומחה לצורך אבחון והערכה לפני שאת מחליטה באיזה טיפול לבחור. כמו כן, תוכלי לקבל מפסיכולוג מומחה חוות דעת לגבי הטיפול המומלץ עבורך.
    בברכה,
    ד״ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות אנטי חרדה בהריון
    גימל
    01/07/2012

לוקחת פקסט 12 שנים,יש מחשבה להכנס להריון והומלץ ע"י טרטולו לעבור ללוסטרל, האם בטוח מספיק? ואשמח לשמוע חוויות של נשים שלקחו כדורים מהסוג הזה בזמן הריון.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות אנטי חרדה בהריון

הוספת תגובה

• תרופות אנטי חרדה בהריון - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    04/07/2012

אחרי 12 שנים ספק אם הפקסט (או בשמו האחר סרוקסט) עדיין עובד בעיקר אם כבר ניסית להפסיקו בעבר. ועדיין, הפסקת הפקסט כרוכה בתופעות קשות יחסית שכן למרות הטענה שלא מתמכרים לה, נוצרת תלות פיזית ופסיכולוגית. באשר להריון, קיימים נתונים להתויית נגד של פקסט בהריון עקב חשד לקשר עם מומים בלב הילוד. לגבי הלוסטרל אין ממצא שכזה והוא גם אחד המומלצים בתקופת ההנקה. יחד עם זאת, אם שינוי אז רק בהנחיית ייעוץ רפואי פסיכיאטרי כשיש לשקול את כל המרכיבים כולל תוספי מזון שונים במדה ואת צורכת מהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    סער
    25/06/2012

שלום
    מישהו פה משתמש בציפרלקס ויכול להמליץ?או שלא? יש בעד ונגד? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    27/06/2012

מדוע ציפרלקס? לא ברור משאלתך. אנא הוסף פרטים על בעייתך ואוכל להתייחס אליך אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה???
    צופית
    13/06/2012

הי... שנים שאני סובלת מאיזשהי צורת התנהגות שמקשה עלי ומציקה לי.. אני פשוט לאאאא סובלתתתת כשאנשים נוגעים בי.... מה שמוזר זה שאם מדובר במישהו שאני מחבבת אז אין לי בעיה במגע בכלל.. אנשים כמו אחים, הורים, חברים וכו'. אך כשאני עומדת באוטובוס ובטעות מישהו מתחכך בי, או אפילו רק נגיעה קטנה ביד שלי- ישר אני מרגישה עצבים לא נורמליים ודחף חזק "לנקות" את המקום שבו נגעו בי... לדוגמא- חזרתי עכשיו באוטובוס וילדה קטנה נגעה בי במותן כשעברה.. ישר נגעתי במותן בצורה מהירה וחזקה כדי להעביר את ההרגשה של הנגיעה שלה...
    אני יודעת שזה יכול להישמע קצת מוזר, אני רק מקווה שהדבר הזה מוכר לעוד אנשים ותוכלו לסמן לי על כיוון – ממה זה נובע ופיתרון...
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה???

הוספת תגובה

• חרדה??? - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    14/06/2012

הבעיה שאת מתארת, צופית, שייכת לתחום ההפרעות האובססיביות (OCD ). הפרעות אלו מאופיינות בפעולות החוזרות על עצמן ו/או במחשבות חוזרות וטורדניות. זוהי התנהגות בלתי רצויה המקשה על הסובל מהן בדיוק כפי שאת מתארת את בעייתך. הגורם המשותף לכל התופעות האובססיביות היא החרדה הנמצאת בבסיס ההתנהגות, חרדה "המחייבת" אותך לבצע את "פעולת הנקיון" שלאחר הנגיעה, והמונעת ממך אפשרות "להתעלם" מהגירוי. זוהי גם הסיבה להמנעותך ממגע, בבחינת פחות נגיעות - פחות הטרדה. יתכן שקשורה בכך מחשבה שלילית כמו החשש להדבק ממחלה, יתכן מחשבה אחרת וגם אפשרי שהמחשבה המובילה אינה ברורה לך לגמרי. אומנם אינך בודדה בבבעייתך, רבים הם הסובלים מצורות שונות של OCD , אך ההפרעה שלך, רגישות למגע, שכיחה פחות. אך צרת רבים אינה נחמה ואינה מקדמת את הטיפול בבעיה. הבשורה הטובה היא שבהחלט ניתן לטפל בבעיה ולצמצמה באורח משמעותי ואולי אף להכחידה לחלוטין, וככל שתקדימי לטפל בה כך סיכוייך לסלקה טובים יותר. נטיתן של הפרעות אלו היא לקבע את עצמן ולעיתים להתגבר עם הזמן החולף. מאחר שקשה מאד לסלק הרגל שכזה ואין בנמצא משפט קסם או שיטת טיפול בשלט-רחוק שיאפשרו לך להחלץ מבעייתך, יהא עליך לפנות לטיפול פסיכולוגי - התנהגותי מסודר אצל פסיכולוג שהתמחה בטיפול קוגניטיבי - התנהגותי, ואני בטוח שבאמצעות עזרה מיומנת ומקצועית מצבך ישתפר. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו..

צופית
    14/06/2012

האמת שלא חשבתי שזה משהו אמיתי ושניתן לאבחן את זה. טכשאתה אומר עכשיו שזה סוג של הפרעה אני נזכרת שאני מקפידה על שטיפת ידיים ממש בצורה אובסיסיבית, ואולי באמת זה נובע מחשש [או אפילו חרדה] מחיידקים ולכלוך של אנשים אחרים...
    מה שמעניין אותי הוא - האם ניתן להרגיע את החרדות האלה באמצעות חשיבה או רצון עצמי.. זאת אומרת- האם זה משהו נשלט או שזה צורך משהו גדול יותר כמו שתיארת..
    תודה רבה על ההיענות, אתם אחלה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו.. - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    15/06/2012

בעיקרון, תגובות חרדה ניתנות לשליטה, אחרת מה הטעם לפנות לטיפול פסיכולוגי. הטיפול בהמנעות ממגע מסובך מעט, אך את יכולה לנסות משהו בהקשר לרחיצת הידיים: במהלך השבוע רשמי במדויק בכל יום כמה פעמים וכמה זמן את מקדישה לכך ומתי. לאחר מכן התחילי בהפחתה של כ 10% מדי שלושה ימים. וכך אם תצליחי להגיע למינון הנכון מבחינתך ולהפחית בכמות ובזמן, ניצחת. זכרי ואמרי לעצמך: כל התנהגות אובססיבית היא התנהגות מוגזמת ומיותרת ואין לה כל בסיס רציונלי ו/או מציאותי !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים החרד
    חיים
    12/06/2012

שמי חיים ו(כנראה) סובל ממה שמוגדר חרדה חברתית:
    אני נשוי באושר עם 3 ילדים.
    אני מאוד חושש מסיטואציות חברתיות ומשתדל להתחמק מהם ככל האפשר - בין אם מדובר ביום הורים בבית הספר, טיול מאורגן במסגרת החברה, חתונה ואפילו ארוחת צהרים משותפת (עם יותר מאדם אחד נוסף).
    בעבר היו לי מספר חברים אבל הקשר התרופף ונעלם כליל בשנים האחרונות.
    להבדיל ממני, אשתי חברותית ואנשים אוהבים להיות במחיצתה, אין לנו חברים משותפים והמצב הזה קשה לאשתי,
    אנחנו כמעט ולא מדברים בינינו על הנושא החברתי.
    בעבר עברתי טיפול פסיכותרפי, שלא הביא לשינוי כלשהו בתחום החברתי.
    האם הסימפטומים הם של חרדה חברתית?
    מה ניתן לעשות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיים החרד

הוספת תגובה

• חיים החרד - תגובה

ד''ר מרים לבין
    12/06/2012

שלום חיים, התגובות שאתה מתאר אכן מאפיינות חרדה חברתית. כמו כן, זה מאוד שכיח שבן או בת הזוג של אנשים ביישנים מאוד הם חברותיים יותר, מה שלכאורה מקל על החרדה אך למעשה משמר אותה.
    אני מציעה לך לערוך רשימה של כל המצבים מהם אתה נמנע או מעדיף להימנע. רשימה שמדורגת מהקל אל הכבד. לאחר מכן, התחל להתנסות במצבים שדרגת כקלים, כאלה שלא מעוררים חרדה רבה. מומלץ מאוד לשתף את אשתך בהתמודדות עם הבעיה, כך שהיא תוכל לקחת חלק בתהליך וללוות אותך בפעמים הראשונות שאתה נחשף למצבים שמלחיצים אותך. תפקידה, אם תסכים לכך, הוא להציע תמיכה ועידוד, אך גם באופן הדרגתי לתת לך את המושכות. למשל, אם עד היום היא זו שהזמינה את האוכל מהמלצר במסעדה, התחל בכך שאתה תבצע חלק קטן מההזמנה וכשתתרגל לכך עוד חלק של ההזמנה עד למצב שבו אתה תבצע את כל ההזמנה. ובדומה לכך במצבים נוספים.
    אשמח לשמוע ממך על התהליך ולתת הכוונה נוספת אם יעלה צורך בכך.
    בברכה, ד״ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים החרד - תגובה

חיים החרד
    13/06/2012

הקושי שלי אינו במשימות שיחה קונקרטיות (כמו הזמנה ממלצר), אלא דווקא באיזור היותר "רך", כלומר, יצירת קשר עם שיחה יומיומי עם אחרים ופיתוח לקשר משמעותי יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים החרד - תגובה - תגובה

ד''ר מרים לבין
    13/06/2012

אני מבינה, אך מציעה לך להתייחס לבעיה ביצירת קשר בדיוק באותו אופן. כלומר, להתחיל במצבים שאינם מלחיצים עבורך. כלומר, להתאמן בשיחות חולין יומיומיות עם אנשים שקרובים אליך איתם אתה מרגיש בטוח ומכאן להרחיב את המעגל בהדרגה. כדאי לשים לב להתנהגות שלך במהלך השיחה: למשל, האם אתה נמנע מקשר עין או נוטה לדבר בקול חלש? האם אתה נוטה להיות פורמלי מדי? לקצר בדיבור? תוכל לקבל משוב על כך מאנשים שקרובים אליך איתם אתה מרגיש בטוח, כשהמטרה היא שינוי הדרגתי של התנהגויות אלה. למשל, להאריך את משך המבט שלך או להגביר את טון הדיבור.
    כדאי גם לשקול אפשרות של יעוץ ממוקד בגישה ההתנהגותית-קוגניטיבית שילווה אותך בתהליך הזה.
    בברכה, ד״ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    רעות
    11/06/2012

אני סובלת מתחושת בחילות כבר במשך חודשיים
    וזה קורה לי לרוב שאני בלחץ ושאני בחרדה
    זה ממש מפריע לי לחיי היומיום ומכול דבר קטן שאני נלחצת ישר אני קובעת שאני רוצה להקיא אבל אני לא מקיאה.
    ולמשל אחרי ארוחות יש לי בחילה ובזמן האחרון הכנסתי לעצמי לראש שאני צריכה להקיא כל הזמן ושיש לי בחילה
    ואני מטופלת אצל פסיכולוגית קלינית
    מה אפשר לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד''ר מרים לבין
    12/06/2012

שלום רעות, תגובה של בחילה היא תגובה מוכרת למתח וחרדה. אולם, ישנן גם סיבות פיזיולוגיות לבחילות. אני חושבת שלפני שמטפלים באופן פסיכולוגי בתגובותיך למתח כדאי להיבדק בדיקה רפואית. רופא המשפחה יוכל לסייע לך בכך. בנוסף, כדאי לך להתייעץ עם הפסיכולוגית שמטפלת בך. לאחר שתבדקי אצל הרופא ובמידה ולא ימצאו סיבות פיזיולוגיות לבחילה, היא תוכל להעריך אם את סובלת מהתקפי חרדה או מבעיה אחרת ולהציע לך טיפול בהתאם להערכתה.
    בברכה, ד״ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רעות
    12/06/2012

אני ממש מפחדת שהבחילה היא משהו בריאותי אצלי
    הבחילה מתפרצת אצלי רק כשאני בחרדות או במקומות מסוימים שאני חושבת שיהיה לי שם בחילה אני ממש דואגת
    אני יכולה להיות רגועה שזה פסיכולוגי וזה יעבור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר מרים לבין
    12/06/2012

כמו שכתבתי לך, אני ממליצה ללכת לרופא המשפחה כדי לוודא שזה לא משהו בריאותי. אי אפשר להיות בטוחים עד שבודקים.
    בברכה, ד״ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    תמי
    31/05/2012

אני בת 16 ויש לי חרדה גדולה מאוד לנסוע באוטובוסים מלאי אדם
    אני לא מפחדת מפיגועים אלא מאנשים...
    אני לא מספרת להורים שלי והולכת ברגל לבית הספר חצי שעה לכל כיוון
    הם לא יודעים את זה
    מה ניתן לעשות?
    אני מאוד רוצה שזה יפסק
    זה התחיל בערך לפני שנה
    די פתאום, לא זוכרת שהיה משהו שגרם לזה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    03/06/2012

שלום תמי,
    אני מניח שהיה לך קשה לספר את סיפורך וכמו שלא שיתפת בבעיה את הוריך, כנראה גם לא אנשים אחרים. החרדה שלך שהינה חרדה ממקומות צפופים והומים, ואולי גם סגורים, אינה נדירה ואנשים רבים סובלים מתופעות דומות עד כדי המנעות מכניסה למקומות כאלו, בדיוק כפי שאת נמנעת מלנסוע באוטובוס ומעדיפה ללכת רגלי. הטיפול בבעיה כשלך הינו קל יחסית ומבוסס על חשיפה הדרגתית, ואפילו את יכולה לנסות לעזור לעצמך בכוחות עצמך. ראשית עליך לברר לעצמך אם החרדה מתעוררת רק כשהאוטובוס מלא, ואילו באוטובוס ריק או כמעט ריק לא תתעורר החרדה. אם כך הוא הדבר הרי שהתרגיל שעליך לעשות הוא להתחיל בנסיעות יזומות בקו או בשעות שבהם האוטובוסים ריקים למדי, ועם הזמן להעלות את המינון, כלומר לנסוע באוטובוסים עמוסים יותר ויותר. בחלק הראשון - באוטובוס הכמעט ריק - עליך לבצע כ -10 נסיעות. עם השיפור שתרגישי בהרגשתך והגברת תחושת הביטחון, יהא עליך להמשיך באוטובוסים מלאים עד מחציתם, ואח"כ באוטובוסים עמוסים למדי. זאת עד לרכישת ביטחון מלא שיאפשר לך לנסוע לביה"ס כבעבר. את יכולה לבצע את התירגול הזה לבדך אך עדיף לעשות זאת עם חברה טובה ועוד יותר טוב עם אחד ההורים. לענין זה אני מייעץ לך שלא לחשוש מתגובתם, ולחשוף את בעייתך בפני הוריך. הם ודאי אוהבים אותך מאד והם כאן כדי לחזק אותך ולעזור לך.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה