פורום חרדה חברתית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• מחפשת פאקים
    יוליה
    27/12/2012

שמתי לב לכך שכאשר אני צריכה לשוחח עם מישהו חדש שלא היכרתי אני לחוצה מאוד וכאילו מחפשת פאקים בבן אדם, אם זה משהו חיצוני כמו צלקות בעור או עודף משקל או תכונת אופי כלשהי. אחרי שאני מוצאת משהו כזה אני כאילו נרגעת ולא מרגישה מאוימת. זה נורמלי? זה נובע מחרדה חברתית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת פאקים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחפשת פאקים - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    28/12/2012

את מזכירה את אותו מתבגר המחפש כל הזמן יריבים על מנת להוכיח את יכולתו ועליונותו, אך בעייתו הינה בביטחונו העצמי הנמוך ובצורך לפצות את עצמו ולהוכיח שהוא טוב יותר. איני יודע אם מקור בעייתך הוא בדימוי החיצוני שלך או בזה הפנימי, או בשניהם. אך כשאת מגלה את "הפגם" בבן שיחך ומסתבר לך שאין הוא או היא מושלמים, את נרגעת, שכן לכאורע "ניצחת" ושיפרת את הדימוי העצמי הנמוך שלך על חשבון הנחתת השני.
    אין במקרה שלך בעיה של נורמליות אך אם גיל ההתבגרות מאחוריך ועדיין דימוייך העצמי אינו מגובש עד כדי הזדקקות לתרגילים כאלה על מנת להרגיש בטוחה יותר בעצמך, יש לך עדיין מה לעשות עם עצמך. בטוחני שבעזרה פסיכולוגית מקצועית נכונה תצליחי לשנות את רגשותיך והתנהגותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמויות סמכות
    עדי
    16/12/2012

היי, אני בחורה בת 26. סה"כ אני בחורה חברותית אבל יש לי בעיה שמציקה לי. קשה לי להתנהל מול דמויות סמכות כמו בוסים בעבודה. אני מרגישה שזה פוגע בי מבחינת משכורת וקידום ולא יודעת מה לעשות. באופן פרדוקסלי זה נעשה יותר חמור כשהבוס ידידותי ולאו דווקא מפגין סמכותיות.. האם זאת חרדה חברתית. איך מטפלים בכך?

לקביעת תור
    סגירה
    דמויות סמכות

הוספת תגובה

• דמויות סמכות - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    17/12/2012

שני גורמים מעורבים במצב שתארת. בראשון, החולשה הפנימית שלך, אינך מרגישה חזקה מספיק ודמויות סמכותיות חזקות לכאורע, גורמות לך להרגיש חלשה עוד יותר וחסרת שליטה. הגורם השני הוא החשש שלך מקרבה אינטימית. יתכן שאינך מודעת לכך שכן לא ניתקלת בחשש זה ביחסייך עם חבר או ידיד, אך הפעם אין מדובר בחבר או ידיד אלא ובעיקר באותם בעלי שליטה וסמכות העלולים לכפות עליך את קירבתם. והמסוכנים בהם הינם דוקא הידידותיים "והנחמדים", אלה שכוחם בסמכותם אך קשה "לקרוא" אותם מכיון שגישתם הידידותית עלולה להסתיר את כוונותיהם. חיזוק ה"אני" וניטרול החרדה מקירבה אינטימית מחייב תהליך טיפולי פסיכולוגי לא קצר. אך לפני כן מה שעשוי מאד לעזור לך הוא אימון באסרטיביות. ניתן לבצע אימון כזה ב 6-10 פגישות ממוקדות, וזה עוד לפני שנכנסים לתהליך טיפולי ארוך טווח. מאחר שאת עדיין צעירה ולהערכתי גם אינטליגנטית, המנעי מלבזבז את זמנך וגשי במהירות לתיקון המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבט בעיניים
    רן
    04/12/2012

לאחרונה אני מתעניין בנושא שפת גוף.
    תמיד מזכירים את המבט בעיניים כגורם המשדר תכונות חיוביות ובטחון עצמי.
    כלומר אדם המישיר מבט נחשב בד"כ לבעל בטחון ולעיתים משדר יותר אמינות, כריזמה ותכונות חיוביות. (למרות שיש אומרים שזה מסמל גם גאווה ויהירות)

השאלה שלי היא מה המינון הנכון לדעתכם של מבט בעיניים? האם הכוונה שאנשים מהסוג דלעיל מסתכלים על בן שיחם בעיניים כל השיחה?
    הרי על פניו זה נראה לי לא טבעי להסתכל בעיניים כל הזמן.... זה מקבע את רצף השיחה, מסיט את הריכוז ונראה לי לא טבעי. אבל אולי אני טועה ואולי זה נראה לי ככה
    כי לי אישית אין את זה...

מה אתם אומרים בעניין?

לקביעת תור
    סגירה
    מבט בעיניים

הוספת תגובה

• מבט בעיניים - תגובה

ד''ר מרים לבין
    07/12/2012

שלום, מבט בעיניים במהלך שיחה לרוב מתנהל באופן טבעי ומבלי שנחשוב עליו יותר מדי. לכן, יתכן שעצם השאלה שלך מרמזת על קושי בהקשר זה. הרבה מסרים לא מילוליים מועברים דרך העיניים. ואכן לרוב היכולת להישיר מבט משדרת תחושת ביטחון ולעומתה השפלת המבט משדרת חולשה או ביישנות. אנשים שסובלים מפחד קהל או חרדה חברתית עסוקים פעמים רבות במחשבות על כמה זמן ״נכון״ להישיר מבט וכתוצאה מכך נוצרת הפרעה בתהליך טבעי וספונטני זה. עצתי היא להחזיר את המבט כאשר הוא מושפל ולנסות להאריך מעט את משך המבט. במקביל, כדאי לנסות להתרכז בנושא השיחה ובתגובות של האדם עמו אתה משוחח, זאת על מנת להסית את המחשבה מנושא המבט לנושא השיחה הרלוונטי. 
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישיות
    סוני
    24/11/2012

אני לא אוהב בכלל את האישיות שלי, הרבה פעמים אני מרגיש שהחרדה שלי מונעת ממני להיות מי שאני באמת, ואני מרגיש לכוד.. אני לא מדבר-הולך-חושב-ומתנהג כמו שאני באמת חושב שאני יכול.. ואם אני לא אוהב את עצמי איך אני יכול לצפות שמישהי תאהב אותי?

יש איזה דרך לשנות לחלוטין את האישיות שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    אישיות

הוספת תגובה

• אישיות - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    30/11/2012

איני סבור שאתה לא אוהב את עצמך עד כדי כך, קשה לך לבטא את עצמך כפי שהיית רוצה אך אם יוסר המחסום ותוסר המגבלה, תהיה שבע רצון יותר מעצמך. יתכן שהחרדה מונעת ממך להתבטא, אך יתכן שגם מחסומים אחרים מפריעים לך, כמו העדר בטחון עצמי, חוסר אסרטיביות, רגשות נחיתות וכד'. מטרת הפסיכולוגיה אינה לשנות את האישיות אלא להביא לצמיחה ולהתנהגות נכונה שתאפשר חיים איכותיים, יכולת למימוש עצמי ולהרגשת סיפוק ממעשיך. מצא לך פסיכולוג טוב שידריך וילמד אותך כיצד לבטא את יכולותיך ויאיר את הצדדים הטובים שבך, זה לא יהיה פשוט או קל, אבל זה שווה כל מאמץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית
    תום
    15/11/2012

שלום רופאים יקרים!

לפני כחודש וחצי ביקרתי אצל פסיכיאטר בפעם הראשונה והוא איבחן שיש לי חרדה חברתית. הוא נתן לי צפרילקס ל-3 חודשים והמלצה ללכת לטיפול CBT.

אני חושב שאני סובל מהחרדה כבר המון שנים אולי מאז שהייתי קטן (היום בן 25).

יש לי תחושה מוזרה שקשה לי לדבר, שהדבר דורש ממני מאמץ רב ושהקול שיוצא הוא קול מונוטוני, נבלע ולא ברור ואני רואה שגם אנשים מגבים אליו בצורה מתאימה. הוא משדר עייפות וחוסר אנרגיה.

לאחר מספר בדיקות אצל מומחים למיתרי הקול לא נמצא כל בעיה ונאמר לי שכנראה שזה נובע מהחרדות שלי.

אני אחרי חודש וחצי בטיפול ציפרלקס אך אני לא מרגיש שיש שינוי כלשהו.
    הייתי שמח לראות שהתסמינים נעלמים או נחלשים לפני שאני מתחיל CBT.

האם בשלב זה כבר אמור להיות שיפור? הרופא ביקש לחזור אליו אחרי 3 חודשים (בעוד חודש וחצי) האם אין שיפור בשלב זה רצוי לפנות אליו כבר עכשיו?

האם יש טיפול תרופתי שיכול לטפל בחוסר האנרגיה ובתחושה המוזרה שיש לי לגבי הדיבור והבטחון בו?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית

הוספת תגובה

• חרדה חברתית - תגובה

ד''ר מרים לבין
    15/11/2012

שלום תום, כדי למצוא תרופה מועילה במינון מתאים דרושה סבלנות רבה. כדאי מאוד לשמוע להנחיות הרופא ולחכות עד שימצא המינון המתאים. יחד עם זאת, אין סיבה לעכב את הטיפול הפסיכולוגי מכיוון שהתרופות רק מפחיתות את הסימפטומים ואינן מטפלות במחשבות השליליות ובדפוסים ההתנהגותיים שביסודה של הבעיה. מומלץ לשלב את שני סוגי הטיפול כדי להשיג שיפור אופטימלי ולהימנע מהישנות של הבעיה. טיפול פסיכולוגי שמתבצע על ידי פסיכולוג קליני מומחה בשיטה ההתנהגותית קוגניטיבית הוא המועיל ביותר לבעיות שציינת.
    בברכה, ד״ר מרים לבין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בטחון לדבר בטלפון
    מור
    11/11/2012

שלום רב,
    אני בת 30.
    כל חיי נאבקתי בבעיה והיא שיחות טלפון. אני לא יודעת למה זה ככה אבל ממש קשה לי עם זה. לפני כל שיחה ובמיוחד לאנשים שאני לא מכירה אני צריכה לנשום עמוק ולשכנע את עצמי שעות ואז בסוף אני עושה את זה מהר כזה כמו להוריד לפלסטר. אחרי השיחה אני ממש חסרת מנוחה וחייבת לעשן סיגריה ולהרגע

לקח לי זמן להבין שאולי זאת בעיה ולכן אני פונה אליכם רק עכשיו לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בטחון לדבר בטלפון

הוספת תגובה

• חוסר בטחון לדבר בטלפון - תגובה

ד''ר מרים לבין
    15/11/2012

שלום מור, ישנן מספר דרכי התמודדות שיוכלו להקל עליך. ראשית, יש צורך בתרגול רב. התחילי בתרגול דרך משחק תפקידים של שיחות טלפון עם בני משפחה או חברים קרובים אותם את יכולה לשתף בקושי שלך. לאחר מכן יש צורך בתרגול יומיומי שבו את מתקשרת תחילה למקומות שאינם מאוד מלחיצים ומעלה בהדרגה את מידת הקושי. כדאי שתנסי להאריך את השיחה כמה שיותר ולא לנסות לקצר כמו שעשית עד היום. הלחץ נוטה לרדת ככל שהשיחה ממושכת יותר.
    בנוסף, אני מציעה לך לעיין בתשובתו של ד״ר לומברוזו בנושא פחד קהל בה הוא מסביר כיצד ניתן ללוות את התרגול בהרפיה של השרירים. שימי לב אם יש מתח בשרירי הפנים שלך או בשרירים אחרים בגוף ולימדי כיצד להרפות אותם לפני ובמהלך שיחה בטלפון.
    בברכה, ד״ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת מאוד
    אימא
    25/10/2012

אני אימא לנער מתגבר בן 14 שנים כמרגישה ורואה כי לבני יש בעיה לפתח קשרים חברתים שמלווים בהסתגרות בבית אין לבני חברים בבית הספר (הוא בכיתה ט' ) הוא לא יודע לפתח קשרים חברתיים שמלווה בחוסר רצון לקחת יזומה להיות שותף בפעיליות שונות בבית הספר
    כגון סיורים, עזרה לקהילה, טיולים שנתים וכו....
    פניתי למחנכת שערכה עימו שיחה אך ללא הצלחה.
    מה אלי לעשות על מנת לעזור לבני ללמוד איך לפתח קשרים חברתים עם ילדים בני גילו.

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת מאוד

הוספת תגובה

• מודאגת מאוד - תגובה

ד''ר מרים לבין
    26/10/2012

שלום, אני חושבת שבשלב הראשון כדאי להיפגש עם פסיכולוג קליני מומחה שיאבחן מה המקור לקשיים החברתיים שבנך חווה. למשל, האם מצבים חברתיים מעוררים בו חרדה? האם יש לו קושי בהבנת מצבים חברתיים? חשוב לאבחן באופן יסודי על מנת לעזור לו. ישנן מספר מצומצם של קבוצות לעידוד של מיומניות חברתיות אצל מתבגרים. פסיכולוג שיאבחן אותו יוכל להמליץ על קבוצה כזו לפי איזור המגורים שלכם. בינתיים, נסי לברר כיצד ניתן למצוא לו חונך, ״אח גדול״, שיבוא להעסיקו ולהדריכו, שיוציאו לפעילות גופנית ויעודד אותו להתחבר עם ילדים אחרים.
    בברכה, ד״ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואש
    מיואש
    17/10/2012

שלום ד"ר,
    אני בן 36
    סובל מחרדה כללית+חברתית ודיכאון(בינוני?) אוניפולרי (או משהו כזה).
    נוטל כחודשיים לוסטרל(עלייההדרגתית כל 2-3 שבועות וכעת מזה 3 שבועות 150 מ"ד.
    נוטל קלונקס כל יום.(עליתי מ0.5 ליום ל1.25).
    בנוסף למיקטל(לחיזוק) וכנראה אתחיל 75 מ"ג (תחילת שבוע 3, כל שבוע 25 מ"ג).
    עדיין יש חרדות, עדיין יש דיכאון וניסיתי תרופות בחיי מכל מיני מש'.
    למעט סרוקסט(שהיה הכדור הראשון) כלום לא עזר(גנרי, לא עקבי, לא סבלני וכו').
    נותן צ'אנס כפי שהבנת לטיפול.
    למה זה לא עוזר?
    אני כזה עמיד לתרופות?דיכאון עמיד? חשוך מרפא?
    כמה זמן זה לוקח? 4-6 שבועות, 8 שבועות, 3 חודשים, שנה? 200 מ"ג, 300 מ"ג, מייצבים, אנטי - פסיכוטים, טריציקליים??
    ללא הקלונקס אני משותק.
    מרגיש שאף אחד לא יכול לתת לי תשובה באמת.
    אשמח לדעתך.

לקביעת תור
    סגירה
    מיואש

הוספת תגובה

• מיואש - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    27/10/2012

אני מתרשם שלאחרונה התחלת סיבוב תרופתי חדש, לפיכך עליך להמתין עוד כמה שבועות על מנת לבחון את השפעתן. לענין זה תוכל לעיין בתשובותי לשאלות קודמות שנתפרסמו בפורום בעבר. מעבר לעובדה שעד כה צרכת כמויות של תרופות שונות, אין זכר בשאלתך באשר לטיפול פסיכולוגי. אתה ודאי יודע ששליטה התנהגותית ורגשית מהוה את המפתח לריפוי, לא התרופות ובודאי שלא הן בלבד. אתה חייב לעצמך נסיון רציני של טיפול פסיכולוגי לברור מקור בעיותיך, ולהשגת שינוי התנהגותי ורגשי, רצוי בגישה הקוגניטיבית התנהגותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי לכתוב מה אני מרגישה ולא הצלחת
    עוד אחת
    16/10/2012

אתה לא צריך שם

אפילו לשים סוף לכל זה איני יכולה,
    וגם כשלא אהיה פה,אין איש המבקש מחילה,
    אנשים ברחוב הסואן,לא מביטים אף פעם,רואים את מה שאין.

אני רואה את מה שיש,ומה שאין ,לא אבקש,
    אמחול על הכל אך לא אשכח,שמישהו יכבה אותי,
    שאהיה מכובה,כן,בדיוק כך.

הדפים מתמלאים זה אחר זה,ונזרקים כסופה של אותיות,
    אולי רק החתול בלי השם ימצא ויקרא..וידע.
    יילל כמוני במן סבל מתמשך,
    על דף עם מלל, אבל גם ריק,
    על אחת שלא הצליחה אף פעם לאחוז בבובה ולא לדמיין משפחה-
    שאתה תהיה האבא ואני אהיה רק ילדה ולא באמא ותינוק משלה.
    .
    הוא יקפוץ על רגליו ויצא לטיול,
    לא יבדוק משמאלו ימינו אם יש עוד חתול,
    כך סתם יצעד לאיטו לבדו,
    רק הוא בשלו,כאילו עולמי נקשר בעולמו.

והגשם יחל לרדת ולו לא אכפת דבר,
    אולי הוא מחפש אותי באיזה מקום,אולי מזמן נשבר.

על קצה של מכולת יתעייף לגמרי מצטנף לתוך עצמו,
    מגרגר בבכי תמרורים ,כמוני,אף פעם לא סבל אנשים.

גשם החל לרדת בלילה של סתיו,ומשהו בי נרטב
    אצמיד את מצחי בקנאה לחלון הראווה-הבובות,,
    אין בהן טיפת מחשבה,גופן מכוסה בשכבות של שום דבר
    ואני אתגעגע למשהו שעבר..

עירומה וספוגה,אחפש לי ספסל, לשם הפוגה,
    באמצע הלילה שהרחוב אז ריק מאדם,
    רטוב וקפוא ולי לא אכפת,
    אחכה לך תמיד,אולי תבוא עוד מעט,
    אולי רק יום אחד.

ניצלת את הדלת שהשארתי פתוחה לכבודך..
    אולי בכלל לא כמוני אתה- אולי אתה חתול משפחה..
    והיה לי רק אותך,ועכשיו הבראת ואני נשארתי חולה בלעיך.

אתה לא צריך שם.

-בת 23 שלא מצליחה לצאת מהבית חוץ מכשאין אנשים ברחוב-

הוספת תגובה

• רציתי לכתוב מה אני מרגישה ולא הצלחת - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    17/10/2012

שיר יפה ועצוב. החרדה שאת סובלת ממנה, המונעת ממך מלצאת ולהיות בחברת אנשים, מלווה אצלך בדכדוך עמוק ובתחושת בדידות קשה. את יכולה בהחלט להעזר אך בתנאי שתצאי מהבית ותגיעי לטיפול. יחד עם זאת את יכולה להעזר בשרות של "עירן" שרות של יעוץ ועזרה פסיכולוגית בטלפון. לחילופין תוכלי למצוא מטפל/ת פסיכולוגי/ת שיתחילו את הטיפול בביתך, עד שיגבר בטחונך ותוכלי לצאת לטיפול בקליניקה. הצעתי היא שלא למשוך את הזמן ולא לדחות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 0000

עוד אחת
    17/10/2012

לא הייתי רוצה לדחות.
    לא יכולה לסבול את המחשבה שמישהו יגיע אלי ובטלפון אני לא מצליחה לדבר. איך שהו אני לא מצליחה להבין איך אני יכולה לפגוש מישהו כשזאת בדיוק הבעיה. שאני לא יכולה..
    וויתרתי כבר על טיפול. סתם כותבת פה כי זה נוח ולפעמים גם מקל.. סתם לקרוא שאני לא היחידה. וגם לקנא ולא להצליח להבין איך אחרים מצליחים לצאת בשביל להגיע לטיפול ובכלל,לשבת מול מישהו ולדבר איתו על הדברים שהכי קשה לי לומר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המצב לא משהו
    נועה
    13/10/2012

בשנה האחרונה המצב לא משהו לא טוב בבית הספר (אני מדרדרת בלימודים) והמצב בבית לא הכי טוב שיש.

בכמה חודשים האחרונים יש לי כל מיני התקפים של: כאבים החזה, קוצר נשימה,לחץ, אני לא נרדמת.

מישו אמר לי שיכול להיות שזה התקפי חרדה
    זה קורה לי לעיתים קרובות

מה אני יכולה\צריכה לעשות כדי להפסיק אותם

בבקשה תעזרו לי תודה מראש

נ.ב
    אני לא יודעת אם חשוב לציין אני בת 14 וכל המצב הזה נראה לי מוזר

לקביעת תור
    סגירה
    המצב לא משהו

הוספת תגובה

• המצב לא משהו - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    14/10/2012

את נערה צעירה ובגילך עדיין אינך עצמאית ואינך יכולה לפנות לטיפול פסיכולוגי על דעת עצמך. יחד עם זאת את מאד מוטרדת וסובלת מההפרעות שציינת והמצב בהחלט מחייב פניה לייעוץ במטרה לברר את מקורן, נפשי חרדתי, או לחילופין, גופני. תלונותיך אופייניות למצבים של לחץ נפשי וחרדה וחשוב שתקבלי עזרה מתאימה כך שתוכלי לחזור ולישון בשקט ולשמר את רמתך הלימודית הקודמת. אני מציע לך לבקש בהקדם מהוריך שיעזרו לך לפנות לטיפול כשבשלב ראשון ניתן להעזר ברופא המשפחה שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל וסרוקסט - עזרה
    מיואש
    08/10/2012

שלום
    לפני 12 שנים כשהתחלתי לחוות תסמיני חרדה ודיכאון קיבלתי סרוקסט ומעט קסנקס.
    זו הפעם הראשונה שנטלתי כדורים פסיכיאטריים והייתי בן 24.
    ההטבה הייתה ממש לפי הספר והרגשתי טוב ורגוע.
    מסיבות כאלה ואחרות לא הייתי עקבי ועם הזמן התחיל כדור שלג וניסויים עם כל מיני תרופות מכל מיני מש', והאמת - אף אחת לא עזרה כמו הסרוקסט.
    האם כיום, כשאני 12 שנה אחרי, אחזור ליטול אותה, עדיין תהיה לה השפעה חיובית, או שאצטרך מינונים יותר גבוהים?
    מה הסיכויים בעצם להפיק תועלת מאותו כדור אחרי כל השנים וכשהגוף כבר "ספוג"?

עלי לציין גם, שאני נוטל היום 150 מ"ג לוסטרל קצת יותר משבוע עם 1 מ"ג קלונקס ואין הטבה. ידוע לי שיש מקום עוד להמתין על מינון כזה ומקס' להעלות ל-200, אבל זה לא מרגיש לי זה.

האם זה באמת עשוי להשפיע פתאום?

לקביעת תור
    סגירה
    לוסטרל וסרוקסט - עזרה

הוספת תגובה

• לוסטרל וסרוקסט - עזרה - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    08/10/2012

סבלנות, אורך רוח והקפדה על הוראות השימוש, הינן ערובה להצלחת הטיפול. ואתה, קצת "קצר" ! לוסטרל (או בשמה הגינרי סרטרלין) היא תרופה נוגדת דיכאון השייכת לקבוצת תרופות SSRI (מעכבות סלקטיביות קליטת סרוטונין). התרופה עלולה להגביר סיכון לנסיון אבדני בעיקר בשלבים הראשונים של השימוש בה וכן עלולה להחמיר פסיכוזה, שני מצבים שאם הנך סובל מהם, עליך להתייעץ בדחיפות עם רופאך. המינון המירבי הוא 200 מ"ג ודרושים עד 4 שבועות כדי להרגיש את השפעתה במלואה. לא ניתן להבין מפנייתך אם במרוצת 12 השנים האחרונות טופלת (או התנסית על דעת עצמך) בתרופות אחרות ובכלל זה סרוקסט. אני מקוה שלא. ואם כך גופך נקי גם מסרוקסט (פקסט)ואינו "ספוג" שכן אין דבר כזה ורוב התרופות נעלמות ממחזור הדם זמן קצר לאחר הפסקת השימוש. גם הסרוקסט שייך לקבוצת תרופות SSRI והתוויתו גם היא לטיפול בדיכאון, אך ידוע שהוא יעיל מעט יותר בהפרעות חרדה ובטיפול בהתקפי פאניקה. אם תיווכח לדעת שהלוסטרל אינו עוזר לך (לאחר 4-6 שבועות) יהא עליך לפנות לפסיכיאטר שמטפל בך להתייעצות ובבקשה שיחליף את התרופה. לא מומלץ לחלוטין לקחת תרופות ללא השגחה רפואית שכן ישנם מרכיבים רבים הן בתרופות והן בתזונה הסותרים זה את זה ועלולים להביא לסיבוכים קשים ואפילו למוות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיואש
    08/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב
    מיואש
    04/10/2012

שלום

לדיכאון עמיד+ חרדה כללית וחברתית איזה שילוב עדיף

כרגע נוטל לוסטרל 150 מ"ג וקלונקס 0.5.

האם עדיף להוסיף למיקטל או וולבוטרין?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב

הוספת תגובה

• למה פסחו עלי?

מיואש
    05/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב - תגובה

ד''ר מרים לבין
    05/10/2012

שלום, שאלות ספציפיות לגבי טיפול תרופתי כדאי להפנות לפסיכיאטר המטפל בך שמומחיותו גם לענות על שאלות מסוג זה. אולם, חשוב להדגיש כי הטיפול התרופתי מטפל רק בסימפטומים ולא באמונות ובמחשבות העומדות בשורש הבעיה. לכן, מומלץ לשלב ולהוסיף טיפול פסיכולוגי. מחקר רב תומך בשילוב שבין הטיפול הפסיכולוגי לתרופתי ומראה שתוצאות הטיפול טובות יותר כאשר יש שילוב בין השניים.
    בברכה, ד״ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית
    יניב
    03/10/2012

שלום, אני בן 28, יש לי חרדה חברתית, נוטל ויפאקס XR כשנה ושמונה חודשים , לפני כחודש וחצי הומלץ לי ע"י הרופא להעלות את המינון ל-225 גר'. אך עדיין יש לי מצבים שהחרדה מפריעה לי.
    אני מבין שאפשר להעלות ל-300 אך אולי הכדורים הללו לא מתאימים לי ויכול להיות וצריך לקחת כדורים אחרים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית

הוספת תגובה

• חרדה חברתית - תגובה

ד''ר מרים לבין
    04/10/2012

שלום, להערכתי, טיפול תרופתי בלבד, ללא טיפול פסיכולוגי איננו מספיק במקרה שלך. הטיפול התרופתי אמנם מקל על הסימפטומים המתלווים לחרדה, אך הוא איננו ספציפי. כלומר, הוא לא מטפל במחשבות ובאמונות שלך שעומדות בשורש החרדה החברתית ולכן הוא איננו מספיק כשלעצמו. יתכן שזוהי הסיבה לכך שאתה עדיין חווה חרדה במצבים מסוימים.
    ליעוץ ספציפי יותר בעניין מינוני התרופה או שינוי תרופתי כדאי לפנות לפסיכיאטר. 
    בברכה, ד״ר מרים 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית

יניב
    09/10/2012

דרך אגב, ההיתי ב-2 קבוצות של טיפול קוגנטיבי בחרדה חברתית. קראתי מלא ספרים, אני מכיר את הבעייה, כמו למשל כאשר אני מדבר עם המנהל בעבודה , אני נלחץ מזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית - תגובה

ד''ר מרים לבין
    11/10/2012

שלום יניב, לטיפול הקבוצתי יתרונות רבים, אולם החסרון העיקרי שלו בכך שהוא איננו ספציפי ואיננו אישי. בדומה לכך, חשוב להבין את הבעיה וגם לקרוא על עקרונות הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי, אבל זה עדיין כללי מדי. שני אנשים עלולים לסבול מחרדה חברתית עם סימפטומים דומים, אך הטיפול בהם יהיה שונה בהתאם למבנה האישיותי וסיפור החיים של כל אחד מהם. במובן הזה הפסיכולוג שונה מהרופא. אנחנו מטפלים באנשים ולא רק בסימפטומים. טיפול פסיכולוגי מעמיק מסוג זה הוא מורכב ולכן כדאי לפנות לפסיכולוג קליני מומחה שיבצע את הטיפול באופן זהיר ואחראי.
    בברכה, ד״ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בפחד במה
    ז
    29/09/2012

אני סובל מאוד מפחד במה הרבה שנים (מאז שהייתי ילד) ואני מתכנן לטפל בו באמצעות טיפול פסיכולוגי או אימון אישי בקיץ.
    הבעיה היא שאני רועד מפחד לטפל בבעיה, כי אני רועד מפחד שאצטרך לדבר לפני אנשים (ברגעים אלו ממש שאני כותב יש לי פרפרים בבטן רק מהמחשבה), כבר מעכשיו אני אחוז אימה מזה שאצטרך לדבר לפני אנשים כחלק מהטיפול (כבר היו לי שילשולים וכדומה תופעות מהאימה).
    האם באמת הטיפול בפחד במה חייב להיות כל כך מייסר ? שאהיה חייב לדבר לפני אנשים ??
    או שקודם מטפלים ומבטלים את הבעיה וכתוצאה מכך אוכל לדבר בביטחון לפני אנשים ?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בפחד במה

הוספת תגובה

• טיפול בפחד במה - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    01/10/2012

הטיפול בחרדת קהל או בפחד במה אינו מפחיד ואינו מאיים. אף פסיכולוג מוסמך שהתמחה בטיפול בחרדות ובבעיות כאלו ודומות להן, לא יחייב אותך להופיע בפני אנשים, ודאי לא לפני שתהיה מוכן ותרצה בכך. הטיפול הפסיכולוגי מבוסס על תהליך הדרגתי המתנהל בקצב שלך ורק כשתגיע למצב בו תרגיש בטוח יותר ותהיה מוכן להתנסות, תעשה זאת בכוחותיך ולא מתוך כפייה או אילוץ. אני מציע לך לעיין בשאלות דומות שעלו בעבר בפורום. אני בטוח שהתשובות שניתנו יבהירו את התמונה ויאפשרו לך לגשת לטיפול בלב שקט. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש סרטים בYOUTUBE - תסתכלו

רוניחי
    11/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לאוגמנטציה
    גל
    24/09/2012

שלום
    בן 36, סובל מדיכאון(בינוני) וחרדה חברתית.
    טופלתי בלא מעט תרופות ssri, קצת snri ולא מעט בשילוב בזודיאזפינים.
    לפני כחודש התחלתי לוסטרל(לא לקחתי בעבר), שבועיים 50 מ"ג ושבועיים על 100 מ"ג. יחד עם קלונקס כל יום ממוצע של 0.75 מ"ג לערך.
    כמובן שהייתי שמח להיפטר מהתלות בקלונקס.
    ב-3 השבועות האחרונים כ"חיזוק"(בהמלצתי) קיבלתי אדרונקס, אבל זה נראה כי הגביר לי חרדות ופגע באונות.
    הפסקתי בהדרגה והפסיכאטרית רשמה לי אולאנזאפין(גנרי לזיפרקסה), ליטול 2.5 מ"ג ליום.
    קראתי ברב מוחץ באינטרנט שהוא גורם להשמנה(יש לי טראומה ממירו) וגם לא ניתן לחצות את הכדור הגנרי(מגיע ב-5 מ"ג, ולא רכשתי).
    מה באמת יכול להיות מומלץ כחיזוק ללוסטרל, כשמדובר בחרדה חברתית, חרדות, דיכאון, דימוי עצמי נמוך?
    ניסיתי לפרקים קצרים בעבר אלפרליד, ריספונד ועוד, שאני לא זוכר, אבל לא הייתי עקבי או סבלני.

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לאוגמנטציה

הוספת תגובה

• המלצה לאוגמנטציה - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    25/09/2012

להערכתי קיבלת קוקטיל תרופות מורכב מדי של תרופות שונות כשחלקן מרוכז בתקופה קצרה מכדי להעריך את השפעתן. יחד עם זאת לא ציינת אם היית בעבר או הנך עובר כיום טיפול פסיכולוגי. אתה מציין גם שלא היית עקבי או סבלני וכך שיגעת את עצמך ואת המערכת הרגשית שלך. זוהי גישה טיפולית בלתי יציבה וכמו כל הדברים הבלתי יציבים ואחוזי התזזית, התוצאה לא יכולה להיות טובה או יעילה.
    ברור איפוא שאם לא תתיחס לעמצך בסבלנות ובסובלנות לא תצליח לטפל בבעיותיך הרגשיות ותמשיך לנסות תרופות שונות עד שגם רפרטואר זה יסתיים. אתה זקוק לייעוץ התנהגותי, אך גם זה לא יהיה פשוט ו/או קצר, ויהיה עליך לגייס את כל רצונך והתמדתך על מנת להחלץ מהמלכודת בה הנך מצוי כיום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

גל
    25/09/2012

מטופל כחודש במסגרת קבוצה בתה"ש למצבי לחץ וחרדה, טיפול פרטני כרגע איני יכול להרשות לעצמי, הייתי בעבר דרך קופ"ח מכבי בפגישות מסובסדות שמיציתי.(כ-30).
    שוב, מזה חודש נוטל לוסטרל(שבועיים 50 מ"ג ושבועיים 100) יחד עם קלונקס כ-0.75 מ"ג.
    הוחלף לי האדרונקס לאולאנזאפין(זיפרקסה) 2.5 מ"ג ליום, אך מאוד חושש מעליית משקל.
    אני בחור רזה וגבוה.
    אשמח לתגובה לגבי השילוב הנוכחי, כי איני רוצה ליצור תלות בקלונקס.
    האם בהכרח אשמין? האם זו יכולה להיות עלייה מתונה?(איני עושה ספורט) ומתי מרגישים ומה מרגישים עם הכדור הזה?
    תודה וגמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה