פורום חרדה חברתית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• שאלה
    חני
    01/08/2015

בזמן האחרון אני מרגישה בחוסר חברה,וזה מעיק עלי אני מרגישה בדידות פנימית וחברתית ומרגישה נורא.שאלה היא מה לעשות עם התחושות הלבד האלה? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    02/08/2015

שלום לאנונימית: שאלתך כללית מידי וחסרה פרטים חשובים כך שאינה מאפשרת התייחסות אישית. אם תוסיפי פרטים על עצמך כמו גילך, מצבך המשפחתי, עיסוקך וכד', גם פרטים כמו מה מעשייך במהלך היום, עם מי את מתקשרת, וממתי את חשה בתחושות שציינת, יכולים להוסיף ולאפשר תשובה מתאימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית
    איילה
    08/07/2015

שלום רב.איזה כלים אפשר להתמודד בחרדה חברתית? קורה לי שיש לי פחד להגיב לאנשים,וזה גם מתבטא בדפיקות לב,אשמח אם תייעצו לי מה לעשות בלי טיפולים פסיכיאטרים או פסיכולוגים אני רוצה להתמודד לבד.אם יש אתר באינטרנט של חרדה חברתית ותוכלו להפנות אותי אני אשמח. תודה ויום נפלא.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית

הוספת תגובה

• חרדה חברתית - תגובה

ד''ר מרים לבין
    22/07/2015

שלום, ישנם ספרים לעזרה עצמית בחרדה חברתית בגישה הקוגניטיבית התנהגותית שמסבירים כיצד להיעזר בשיטה זו. תוכלי למצוא אותם בחנויות הספרים. אבל, ספרים אלו לא תמיד עוזרים ללא טיפול פסיכוגי במקביל אליהם. לגבי אתר, קשה מאוד להמליץ כיוון שלא כל האתרים מדייקים בפרטים.
    אני מבינה שאינך מעוניינת בטיפול, אך תמיד ישנה האפשרות לקבוע פגישת יעוץ עם איש מקצוע (בעל רשיון של משרד הבריאות!) כדי שיוכל לייעץ לך כיצד להמשיך בדרך שבחרת.
    בברכה, ד״ר מרים לבין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרכים להתמודדות עם חרדה חברתית

יואב ניומן
    29/11/2015

שלום רב

בהחלט יש כלים להתמודדות עם חרדה חברתית. אני מזמין אותך לקרוא בנושא במאמר הבא:

goo.gl/z4jASv

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדידות
    סימה
    06/07/2015

שלום אני בת 37 ולא ממצת את עצמי בכלום לא פוגשת חברים רק עובדת באה הביתה ולא עושה כלום אין לי חברים אני לא יודעת איפה למצוא חברים בנוסף מקנאה באנשים נשואים ואני לא יודעת איפה להכיר בן זוג. לבד אני לא רוצה ללכת לפאבים או בתי קפה. איך להתגבר על זה ובמה אני יכולה להעסיק את עצמי שלא אחווה את ההרגשות האלה?בלי טיפולים פסיכיאטרים או פסיכולוגים.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדידות

הוספת תגובה

• בדידות - תגובה

ד''ר מרים לבין
    07/07/2015

שלום,
    אני מציעה לך להירשם לאחד מאתרי ההכרויות שמקובלים מאוד בתקופה האחרונה על מנת שתוכלי להכיר בן זוג. בנוסף, חוסר העניין והחשק שלך יכולים להיות סממנים של דכדוך. אני מציעה לך לעשות מאמץ למצוא מחדש תחומי עניין ולמלא את זמנך הפנוי בפעילויות שמהנות אותך. הזכרי בתחומים שעניינו אותך בעבר ונסי לחזור אליהם. אם זה לא יצליח ותמצאי שמאוד קשה לך להניע את עצמך, תשקלי לפנות לפסיכולוג קליני שיוכל לתת לך יעוץ מקצועי בנושא.
    בברכה, מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

סימה
    07/07/2015

על התמיכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שואלת
    24/03/2015

שלום,
    אני מחפשת עבודה (כסטודנטית), אך יש לי חרדה חברתית וכל עבודה אפשרית מלחיצה אותי שכן יש בה תקשורת עם אנשים, בין אם טלפונית ובין אם פנים מול פנים.
    איני יודעת מה לעשות, וזה מייאש אותי.

רציתי לשאול האם ידועה לך איזשהי עבודה שאוכל לעסוק בה?
    או מה עושים במקרה הזה?

אני מטפלת בנושא גם באמצעות טיפול וגם באמצעות כדורים, אך כרגע לא רואה שינוי.
    מה אוכל לעשות?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    12/04/2015

קשה ביותר למצוא תעסוקה שאינה קשורה באנשים אחרים. רוב עבודות הסטודנטים כמו מלצרות, מכירות וזבנות, קבלת קהל וכד', כרוכות במגע עם אחרים. יתכן שעבודה עם בע"ח פחות קשורה באנשים אחרים אך גם כאן יש חברים ושותפים לעבודה. אבל, איני מייעץ לך להכנע לפחדייך ולהמנע מיצירת קשר עם מקום עבודה רק משום שאת נלחצת. כל המנעות גורמת לחרדה שלך להתעצם ובסופו של דבר תמצאי עצמך מבודדת ויושבת בית. את כותבת שאת נמצאת בטיפול תרופתי ופסיכולוגי, ושעד כה הטיפול לא קידם אותך בבעייתך. הדבר תלוי במשך הזמן בו את מטופלת ובשיטת הטיפול. שיטת הטיפול המומלצת לבעייתך היא השיטה הקוגניטיבית התנהגותית, ועל כך כתבנו רבות בעבר במדור זה. זאת, בצד המשך הטיפול התרופתי, שאינו מרפא אך מקל במערכת הלחצים והחרדות ומאפשר שינוי התנהגותי. עליך לברר עם המטפל/ת שלך עד כמה מתאים הטיפול לבעייתך ואת הערכותיו/ה לשיפור שיאפשר לך להתמודד בעתיד טוב יותר עם מצוקתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אם אי אפשר?
    יהב
    30/01/2015

שלום,
    אני מטופל מזה כחצי שנה בטיפול קוגנטיבי התנהגותי..
    אני לפעמים לא מבין את המשימות שניתנות לי, אני מבין.. אבל אני לא מבין את המטרה, ואני כזה בן אדם שאם אין למשהו שאני עושה תכלית כלשהי אני מתקשה לעשות אותו.
    נגיד נותנים לי לכתוב "יומן של הימין שלי" למה? ומה אם אין לי כוח נפשי לכתוב? אין לי. לא מעצלנות. אין לי כוח נפשי.
    ולמה נותנים כל מיני משימות.. לא יודע.. נראה כמו משהו טיפשי שאין לו קשר והשפעה בטווח הקרוב.. אולי זה משהו שישפיע הלאה? אבל גם בזה אני לא בטוח
    אוף אני מטופל בסימן שאלה אחד גדול, בספק אחד גדול, לא מבין כלום.
    מה זה אומר אם אין לי כוח נפשי לשתף פעולה עם זה?
    מה זה אומר שאני דפוק?
    אוף למה זה קורה לי
    כשאמרתי לפסיכולוג שקשה לי הוא אמר "אני יודע"
    מה אתה יודע?? מה???

לקביעת תור
    סגירה
    מה אם אי אפשר?

הוספת תגובה

• מה אם אי אפשר? - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    05/02/2015

טיפול פסיכולוגי לשיטותיו השונות נסמך תמיד על שיתוף פעולה בין מטפל למטופל. הדבר מעוגן ב״הסכם הטיפולי״ שנקבע בתחילת התהליך הטיפולי בין המטפל למטופל, בו מובהרים תנאי הטיפול ומטרותיו. לא יתכן שמטופל לא יבין את התהליך הטיפולי, את המסרים והתרגילים ובכלל זה שעורי הבית והמשימות הניתנות במסגרת טיפול קוגניטיבי התנהגותי. אני סבור שהמשימות שקיבלת רלוונטיות למטרות הטיפול אך עליך להבין את ההגיון שמאחוריהן, אם לא, זכותך לבקש ולקבל הסבר. עניין אחר שאתה מציין הוא העדר הכוח הנפשי. חסרונו יכול להעיד על מוטיבציה חלשה לטיפול או בעיית דיכאון. שווה בדיקה וברור עם המטפל שלך. בהצלחה (lombrozodaniel.com).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית
    אלון
    22/01/2015

היי. אני בן 20, וסובל מחרדה חברתית מאז שזוכר את עצמי.
    מגיל קטן אני מסתגר בבית ולא יוצא. לא הייתה לי אף פעם בעיה לתקשר עם אנשים אבל יש לי פחד ממקומות ציבוריים ומקומות שיש בהם הרבה אנשים..
    אני נמצא בלחץ תמידי, בעיקר בגלל הלחץ של הצבא.. אני בן אדם שלחוץ מטבעו ותמיד סבלתי מכך, לפני כל יום חשוב אני לא אצליח להרדם, וגם אם אצליח, אתעורר באמצע הלילה עם הקאות ושלשולים.
    לאחרונה המצב החמיר, אני ממש נלחץ כל פעם שפונים אלי או מדברים איתי, גם אם זה מישהו שאני מרגיש ממש בנוח איתו. אני אתחיל להזיע ולגמגם, להסמיק ולהרגיש תעוקה בחזה ובצוואר. בנוסף אני כל הזמן מפחד שמסתכלים עלי, ומסתכל לצדדים כל הזמן כדי לוודאות שאף אחד באמת לא מסתכל. אנני כל הזמן מתוח, הישיבה שלי מראה על כך וגם אני הרבה מחזיק את הכתפיים למעלה ומכניס את הבטן מהלחץ, ואנשים רואים ומעירים על זה\ שואלים למה אני לחוץ.
    הפסיכיאטר רשם לי תרופה בשם ויפאקס, אבל אני מפחד לקחת אותה.
    אני מפחד בעיקר מהתופעות לוואי כמו ירידה בתשוקה מינית ובחילות, ובכלל מהתמכרות לתרופה. קראתי ברשת שמאוד קשה להגמל ממנה, וזה הפחד הכי גדול שלי.
    האם כדאי לי להתחיל לקחת את התרופה? תוך כמה זמן אתחיל לראות שיפור במצב, כמה זמן בדרך כלל הטיפול נמשך?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית

הוספת תגובה

• חרדה חברתית - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    28/01/2015

קשייך הרבים והנמשכים שנים לא מעטות מוכיחים כי המערכת החרדתית בה הנך מצוי רחבה יותר והיא מעבר לחרדה חברתית. להפרעה כללית כזו יש צורך להתייחס באורח מעמיק והחלטי. מכאן אתה מבין שאני ממליץ לך להתחיל בלי היסוס בטיפול תרופתי כשבמקביל עליך להתחיל גם בטיפול פסיכולוגי ממוקד. רק שילוב של שני סוגי הטיפול יכול להבטיח לך שינוי רצוי במצבך. לכל התרופות החדישות יש תופעות לוואי בתחילת השימוש בהן. יש גם דרך בדוקה ולא מסובכת להפסיק את השימוש בתרופה אם אין בה צורך או שיעילותה אפסית. וצריך גם להזהר ממידע אינטרנטי מפחיד ובלתי מבוסס!

כמה מילים על ויאפקס: ויאפקס הידועה גם בשמות אחרים כמו אפקסור (ונלפקסין) היא תרופה יעילה לטיפול בדיכאון ובמצבי חרדה. הדור הנוכחי של תרופות אלו כולל תרופות ממשפחת SSRI. תרופות אלה פועלות באופן סלקטיבי על סרטונין, הן יעילות, ותופעות הלוואי שלהן פחותות. אך SSRI אינו יעיל מספיק בקרב חלק מהחולים ולכן יש מקום להשתמש בתרופות SNRI, וויאפקס (ונלפקסין) ביניהן. הן פועלות בדומה ל- SSRI אך משפיעות גם על סרטונין וגם על נוראדרנלין. לכן הן יעילות יותר לגבי חלק מהמטופלים. ויאפקס עלולה לגרום בתחילת השימוש לכאבי ראש, עייפות, ישנוניות, שלשול או עצירות, בחילות, קשיים בהרדמות ופגיעה באיכות השינה, וכן ירידה בחשק המיני. אולם רוב תופעות הלוואי נעלמות עם ההסתגלות לתרופה, לאחר 4-5 שבועות.

צא לדרך בהקדם ובהצלחה (lombrozodaniel.com).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת מפני ראיון עבודה
    אורן
    18/01/2015

שלום רב,
    במהלך התקופה האחרונה אני מחפש עבודה ונאלץ ללכת להרבה ראיונות עבודה.
    אני מקצועי ובעל ניסיון רב בתחום שלי , אבל כתוצאה מחרדת ראיונות עבודה איני מצליח להציג את עצמי כראוי ולנהל ראיון עבודה איכותי. אני כל הזמן חושב על השלב שבו יגידו לי "תספר על עצמך" ונוראה מפחד מזה. כשאני נאלץ לדבר בסופו של דבר אני פשוט נחנק, דפיקות הלב שלי עולות בקצב מהיר, אני רועד ומגמגם. רופא המשפחה שלי רשם לי תרופה בשם אלפרליד (לפי מה שהבנתי זה קסנקס רק של חברה אחרת). מכל מיני פורומים שקראתי באינטרנט אני נורא מפחד לקחת את התרופה מכל מיני חששות. השאלה שלי: האם התרופה יכולה לסייע לי במקרים הספציפים בהם אני חרד (ראיונות עבודה) והאם יהיה בטוח להישתמש בתרופה רק במקרה של ראיון עבודה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת מפני ראיון עבודה

הוספת תגובה

• חרדת מפני ראיון עבודה - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    19/01/2015

ראשית, אל חשש משימוש בתרופה שרשם לך רופא המשפחה. זוהי תרופת הרגעה ותיקה, בעלת יעילות והשפעה מהירה הנמצאת בשימוש תקופה ארוכה מאד. אם בכל זאת אתה עדיין חושש נסה חצי כדור, תתרשם מהשפעתה של התרופה עליך, גם במינון המופחת, ואזי תוכל להשתמש בה ברגעי הצורך, כמו לקראת ראיון או מבחן. אולם, עליך להבין כי תהיה זו עזרה נקודתית וזמנית בלבד. אם ברצונך להפחית את חרדותיך באורח משמעותי ולאורך זמן, עליך לעבור "טיפול מפחית חרדה" בהנחייתו של פסיכולוג קליני מנוסה. ויפה לכך שעה קודם שכן טבען של חרדות כאלו הוא להתפשט עם הזמן ולשבש את החיים יותר ויותר.
    עניין אחרון, קיים באינטרנט מידע שגוי רב המבלבל את הקורא הזקוק לעזרה וגם עלול לגרום לסיבוך ולהחמרת מצבו הרפואי ו/או הנפשי. יש לבחור בזהירות מירבית את המקור להשגת מידע רפואי ולהעדיף מקורות מוסמכים כמו אתרים של קופות חולים, משרד הבריאות ופורומים מרכזיים המנוהלים ע"י אנשי מקצוע מוסמכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבודה ...
    אנונימי
    05/01/2015

אני רוצה לשתף אותכם בכמה דברים.. זאת פעם ראשונה שאני נכנסת לפורום בנושא זה.
    כל חיי הייתי בן אדם ביישן ומופנם אך זה לא הפריע לי ברמה היומיומית כי היו לי חברים בעיקר בתיכון והיה לי טוב.
    בצבא התחילו כל הבעיות שכנראה תמיד היו אך לא קיבלו טיפול, הרגשתי חסרת אונים מול כולם, לא הצלחתי לפתח קשרים, הרגשתי בודדה, הרגשתי עוף מוזר רוב השירות הצבאי, ואני חושבת שזה השפיע עליי מאד לא טוב, גם הרבה קשרים התערערו , אך אני לא בטוחה שמהסיבה הזאת...
    אני חושבת כל הזמן בראש מה חושבים עליי ומפוחדת שמקבלים עליי רושם לא טוב, זה מקשה עליי לדבר עם אנשים ולבטא את עצמי, כי עם חברים אני יכולה להיות הכי מצחיקה והכי מגניבה, והיו תקופות באמת שהרגשתי הכי טוב עם עצמי,
    אך מאז הצבא זה לא כך. כל אחד שמדבר איתי אני מרגישה פחד כלשהו וקשה לי להתסכל לו ישירות בעיניים, והאמת שזה מתחיל לקרות לי גם עם אנשים קרובים יותר, קשה לי להסתכל בעיניים. חשוב לי לציין שיש ימים שטוב ויש ימים שזה לא עוזב אותי...
    עכשיו התחלתי ללמוד במכללה ואני חווה קשיים מטורפים, זה פשוט סבל כל יום מחדש להיות בתוך הכיתה, אני מרגישה איך כולם מסתכלים עליי יש לי כל המזן דופק מהיר, אני מרגישה לפעמים רעד, חנק בגרון, אני זזה כל הזמן מחוסר נוחות וכמובן שלא מצליחה להתרכז, דבר שפוגע בציונים לצערי.
    בחיים לא לקחתי תרופות כי אף פעם זה לא הגיע לרמה כזאת ואף פעם לא חשבתי שיש לי בעיה שאפשר לטפל בה, פשוט חשבתי שככה אני וזהו... אני חושדת שזה חרדה חברתית, רק לפני כמה ימים הסתכלתי באינטרנט וגיליתי שזה כל התסמינים...
    מישו יכול לייעץ לי מה כדאי לעשות??? איך פונים בכלל לפסיכיאטר? בחיים לא התעסקתי בדברים האלו... ואני ממש רוצה לשנות את זה כי קשה לי לחיות ככה... כל הגוף שלי תפוס מלחץ כל הזמן.. נמאס לי מהמצב הזה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    אבודה ...

הוספת תגובה

• אבודה ... - תגובה

ד''ר מרים לבין
    08/01/2015

שלום, חרדה חברתית זו בעיה שמתבטאת באופן שונה ובדרגות חומרה שונות אצל אנשים שונים. על פי התרשמותי מדבריך, את לא צריכה להיבהל וגם לא למהר ולרוץ לפסיכיאטר. אני ממליצה שתפני לטיפול פסיכולוגי מהסוג הקוגניטיבי התנהגותי. המחקר העדכני מצביע על כך שזהו הטיפול היעיל ביותר היום לחרדה חברתית. יותר יעיל מהטיפול התרופתי! בנוסף, זה לא חייב להיות תהליך ארוך. גם טיפול ממוקד וקצר יכול להפחית את החרדה באופן משמעותי.
    כשאת בוחרת מטפל חשוב שזה יהיה פסיכולוג קליני שמוכר על ידי משרד הבריאות ומנוסה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי. אשמח להפנות אותך לפסיכולוג קליני באיזור מגוריך.
    בברכה, ד״ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדידות
    חסוי
    04/01/2015

שלום לכולם אני בן 24 ולא מרגיש שאני ממצה את החיים.אני בודד חברתית,לא יוצא עם אנשים ולא נפגש עם אנשים שזה לא בתחומי העבודה/לימודים.ואני לא יודע אם זה בגלל שאין לי עניין באנשים או בגלל שככה התרגלתי מכורח נסיבות החיים שהובילו אותי לזה.אני מגיל צעיר חשתי תחושה של חוסר שייכות בקהילה מצומצמת כמו קיבוץ וזה נמשך כמובן לגיל יותר מבוגר.היום אני בלי חברים קרובים, בלי כמעט אנשים אפילו שאני יכול להתקשר אליהם.שלא לדבר על קשרים זוגיים עם נשים שאני לא הצלחתי ליצור.נכנסתי לסוג של מעגל קסמים שאני בתוכו וככה אני רגיל לחיות.הלכתי לכל מיני טיפולים ופסיכיאטריים גם עכשיו אני בטיפול אבל עדיין זה המצב.למרות שאני עובד לומד הולך לחדר כושר לכאורה חי חיים נחורמטיביים אבל מחוץ לחיים אלה כשאני בבית אני בודד.מה אני עושה?

לקביעת תור
    סגירה
    בדידות

הוספת תגובה

• בדידות - תגובה

ד''ר מרים לבין
    08/01/2015

שלום, תחושת הבדידות העמוקה והממושכת שאתה חש מצביעה על כך שלא מדובר בחוסר עניין שלך בבני אדם, אחרת הבדידות לא היתה מציקה לך כל כך.
    אתה כותב שניסית כל מיני טיפולים, אך לא היה לי ברור מדבריך אם ניסית טיפול פסיכולוגי ואם כן מה משך הזמן בו נשארת בטיפול כזה.
    טיפול פסיכולוגי יכול להתאים לך כיוון שהוא מבוסס על קשר ויכול לאפשר לך לבחון את המעצורים שיש לך בתקשורת עם אנשים ולעבוד על שיפורם. אולם, בכדי שטיפול כזה יצליח בשבילך, דרושה סבלנות והתמדה. תחושת חוסר השייכות שלך היא עמוקה וממושכת ולכן לא מדובר בתהליך קצר. אם תהיה מעוניין בהמלצה ספציפית לפי איזור מגוריך, אשמח להפנות אותך. ובינתיים, אני חושבת שתרגיש קצת פחות בודד אם תצא יותר מהבית ולא תוותר על התקשורת עם אנשים אחרים בלימודים ובעבודה.
    בברכה, ד״ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע בנושא הכרה בנכות נפשית
    מני
    04/01/2015

לבן משפחה קיימים מספר הפרעות אישיותיות,
    אחרי מספר שנים שבהם אנו המשפחה מנסים להימנע מהגשת בקשה לביטוח לאומי להכרה בנכות נפשית, מתוך פחד שמא ההכרה רק תחריף את המצב, ומתוך בעיה מימונית כלכלית, החלטנו כן לעשות זאת,
    אם מי עלי להתייעץ לגבי אופן הפניה, למשל
    האם עלינו להגיד לבד או להוועץ בחברות פרטיות, או בעו"ד?
    האם ישנה אפשרות של הכרה רטרואקטיבית...? ועוד כמה שאלות

נשמח לעזרתכם, תודה

הוספת תגובה

• מידע בנושא הכרה בנכות נפשית - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    27/01/2015

ניתן להתייעץ עם עובד (ת) רווחה ברשות המקומית במקום מגוריכם. הם מודעים לכל תהליכי הפניה לביטוח לאומי. כמו כן יש לביטוח לאומי לשכות ייעוץ להדרכה במקרים כאלה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגעה לקלסטרופוביה - דחוף בבקשה
    lehava2014
    13/12/2014

אני מאובחנת כחולת פיברומיאלגיה ואני צריכה לעשות טיפולים בתא לחץ וכן לעשות הדמיה במכשיר MRI .
    בפעם הקודמת שעשיתי הדמיית MRI לקחתי שני כדורי "ואבן" וגם אז עברתי את הבדיקה בקושי עם כאבים נוראים שהיו לי מהכדורים ( אני לא לוקחת כדורים כאלה בדר"כ ) .
    העניין הוא שהפעם הבדיקה אמורה להימשך שעה שלמה ואני מתה מפחד - אני לא מסוגלת להיות במקומות סגורים .
    כנ"ל עם התא לחץ - אף פעם לא הייתי בתא לחץ ומדובר בעשרות טיפולים של שעתיים כל יום ויום .
    מה עושים כדי לא להרגיש כלום ? הציעו לי :
    1. לעשות דימיון מודרך - אבל אין לי מושג איך עושים את זה ולא ניתן ללמוד את זה מהיום למחר
    2. לעשן גראס - אבל אני לא בקטע של סמים ולא רוצה להתחיל עם זה .
    3. לקחת כדורי הרגעה - אבל כמו שכתבתי - השגתי כדורי " ואבן " אבל הייתי צריכה לקחת שניים ,הם גרמו לי כאבי ראש נוראים והם גם לא גרמו לי להיות ממש רגועה למרות שעברתי את הבדיקה .
    תציעו לי בבקשה מה אני יכולה לעשות - שמצד אחד ינתק אותי מהעניין ( במיוחד מה-MRI ) ומצד שני לא יפריע לתועלת של הבדיקות . אני חייבת לעשות את הבדיקות / הטיפולים האלה וחייבת עזרה מכם .
    תודה רבה

הוספת תגובה

• הרגעה לקלסטרופוביה - דחוף בבקשה - תגובה

ד''ר מרים לבין
    17/12/2014

שלום, את יכולה לנסות טיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT) שכולל חשיפה הדרגתית למקומות סגורים ותרגילי הרפיה. זה לא חייב להיות תהליך ארוך ואפשרי בהחלט להגיע להקלה ושיפור משמעותי במצב גם בטווח הקצר. וחוץ מזה, זהו הטיפול היעיל ביותר שקיים היום להתמודדות עם חרדות. כמובן, שהטיפול צריך להתבצע על ידי איש מקצוע מומחה שמוכר על ידי משרד הבריאות ושיש לו נסיון בטיפול התנהגותי קוגניטיבי ממוקד מסוג זה.
    בברכה, ד״ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה נכות בגבר תואמת לצרכיי הנפשיים
    קורל מתת דיין
    29/11/2014

בגיל 16 איבדתי את הורי בתאונה וקיבלתי טיפול נפשי.
    בגיל 22 גרמתי לעצמי לחבלה עצמית כשניסיתי להתאבד כתוצאה מהסבל הגדול שנוצר לי כשגיליתי שבן זוגי בוגד בי עם צעירה בת 12 (לא טעות היא היתה בת 12 וניהלה רומן עם בן זוגי לפחות חצי שנה מאז היתה בת 11).
    הוא נטש אותי, נעלבתי והוא האקס היחיד כי הפחד להיות נבגדת פגע בי ובגללו איבדתי את הרגל שלי.

החבלה ברגל פגעה בכל הרקמות, בכלי דם וגרמה לנמק חמור.
    כתוצאה מהסיבוך קבעו לי תור לניתוח ובו כרתו לי את הרגל.

מאז הבגידה הכואבת של האקס שלי, שגרמה לי לסבל ולאובדן הרגל, אני נמצאת בטיפול פסיכותרפי ובטיפול פסיכיאטרי שבו אני מאובחנת כנפגעת טראומה, דיכאון וחרדה ומקבלת כדורים פסיכיאטרים נוגדי דיכאון.

הטראומה שלי היא מבגידה ויש לי חרדה חברתית שמהותה היא חרדה מלהיות נבגדת שוב.
    הפחד להכיר גבר שיבגוד בי, קשה לי לתת אמון בבני אדם כי אני תמיד מפחדת שהם ייבגדו בי. גם אובדן ההורים שלי מגיל צעיר נחווה כסוג של בגידה שהם בגדו בי.

מהמטפלים הפסיכולוגים שלי למדתי שאני צריכה לשמור על עצמי מבוגדנות של בן זוג שיהיה לי.
    בשיחות עם הפסיכיאטרית והפסיכולוגית למדתי שקיים תחום שנקרא פסיכולוגיה חברתית שבו אוכל לדעת על סוג של נכות שאם בן זוגי לוקה בו אז הוא לא יכול לעולם לבגוד, והנכות שלו מבטיחה לאישה שבמיליון אחוז סיכוי שהוא פשוט לא יבגוד ולא יוכל לבגוד.

אני לא מתכוונת לנכות בתפקוד המיני כי הצרכים הנפשיים שלי הם כאלה שחשוב לי שיהיה לי גבר פעיל מבחינה מינית רק איתי מבלי שיוכל לבגוד בי.
    מאז ומתמיד התנחמתי בסיפוק עצמי (אוננות) אבל תמיד רציתי וחלמתי שיהיה לי בן זוג קבוע שיהיה אקטיבי איתי מבחינה מינית ברוב שעות היממה כי אני מרגישה שסיפוק הצורך הנפשי הזה ינחם אותי על הסבל שעברתי.
    אבל הפחד שלי הוא מבגידה. הפחד שלי שהגבר שיהיה לי בן זוג, יימאס ממגע מיני ממושך איתי, יסתכל על ילדה קטנה ואז יבגוד בי איתה.

אני רוצה להקים משפחה, ואני נכה ואין לי אדם שתואם לצרכים שלי.

ניגשתי לשדכנית שמתעסקת עם נכויות, ואני יכולה לסנן גברים על פי סוג הנכויות שלהם.
    אני מתקרבת לשנות החמישים לחיי ואני רוצה להתחתן ולהקים משפחה עם בן זוג שלא יבגוד בי.
    רציתי לדעת איזה סוגים של נכויות גורמים לגבר שלוקה שלא יוכל לבגוד באישה שלו ושכל הזמן ירצה לשכב עם האישה שלו (ולא יוכל לבגוד בה בגלל הנכות שלו).

הוספת תגובה

• איזה נכות בגבר תואמת לצרכיי הנפשיים - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    01/12/2014

אכן מצער לשמוע על כל הסבל שעבר עליך, וטוב שאת מצויה בטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי שעוזר לך להתמודד עם קשייך. יחד עם זאת אין בספרות העוסקת בפסיכופתולוגיה כל איזכור על סוג מסויים של "נכות" המונעת מבן/בת זוג לבגוד בבני זוגם. אני מציע לך לקרוא חומר העוסק בזוגיות, נאמנות ובגידה מתוך מגוון ספרים שעוסקים בתחום זה. יתכן כי שם תמצאי תשובה לצרכיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיכת שפתיים
    טלש
    20/11/2014

שלום,
    רציתי לשאול על תגובה התנהגותית של נשיכת שפתיים?
    מדוע זה קורה?
    על מה זה יכול להעיד?
    למה זה קורה נגיד בעיקר מול אנשי מקצוע (כמו מטפלים, פסיכולוגים)?

זה מאוד חשוב לי.. אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    נשיכת שפתיים

הוספת תגובה

• נשיכת שפתיים - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    21/11/2014

תאר/י מעט יותר כיצד, איך ומתי זה קורה על מנת שנוכל להתייחס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

טלש
    21/11/2014

אממ.. זה קורה בעיקר מול הפסיכולוג שלי, לא תמיד אני שמה לב שאני עושה את זה.. באוניברסיטה זה קורה.. בבית לא ממש.. כשאני עומדת ברמזור לדוגמה.. כשאני קולטת שמסתכלים עליי, לפעמים כשמדברים אליי (אבל עם חברים קרובים שמדברים אליי זה לא קורה)...
    זה בעיקר בעיקר בשיחות עם הפסיכולוג, הוא גם היחיד שמעיר על כך.. כנראה.. נגיד במשפחה לא ממש שמו לב לזה..
    ולדוגמא, כשהקראתי לו קטע מספר שאני כותבת, אז לא נשכתי את השפתיים לאורך קריאת הקטע, אבל כן הזזתי את השיער כל שנייה ונגעתי בפנים..
    אני לא מבינה למה אני לא יכולה פשוט לשבת בשקט.
    לא יודעת להסביר.... אולי זה סתם משהו בי..
    בכל אופן, תודה על ההתייחסות!
    ומודה מראש על התגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    26/11/2014

להערכתי מדובר בתגובות קלות שמטרתן הפגת מתח. תגובות אלו כמו נשיכת השפתיים, נגיעה בשיער ובפנים ודומות להן, אופייניות למצבים בהם מצטבר מתח שאינו מוצא דרך להתפרק. התגובות הללו שכיחות יותר בקשר עם אנשים זרים או דמויות משמעותיות ו/או סמכותיות הגורמות למתח. בהקשר זה כדאי לבדוק יחד עם הפסיכולוג שלך את הסיבות האפשריות למתח שבתוכך במסגרת הקשר הטיפולי שלכם. ככלל, לא מדובר בבעיה "חמורה" אלא במעין איתות שהמוח משדר. חשוב לבדוק את התהליך הקוגניטיבי-רגשי הגורם למתח וגם ניתן בקלות יחסית באמצעות תרגול מתאים לתעל את המתח ולשחררו. (lombrozodaniel.com).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!!!!!

טלש
    03/12/2014

תודה, באמת גרם לי לצאת קצת מעצמי ולחשוב מהצד על המתח הזה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית
    חרדה
    14/11/2014

אני צעירה ויש לי חרדה(אוליה ההגדרה היא לא מדויקת) מאנשים שאני לא מכירה.
    קודם כל אחת הבעיות שאני לא מרגישה בנוח לצחוק בפני אנשים אחרים, מאחר ואני לא אוהבת את החיוך שליואין ספק שזה משפיע על האינטרקציה שלי עם אנשים.
    זה נובע מזה שהשינים שלי לא הכי מסודרות אך גם גדולות קצת ולכן זה בולט, הרופאי שיניים שהייתי אצלם אומרים לי שלא צריך כלום...בכל אופן, מה הפתרון? מה אפשר לעשות?
    זה מוריד לי נורא את הבטחון והשפיע עליי מאוד!

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית

הוספת תגובה

• חרדה חברתית - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    19/11/2014

לאנשים רבים יש בעיה עם גופם או עם חלק ממנו. לאחדים בעיה עם אפם, לאחרים עם סנטרם, לאלה עם גובהם ולאלה עם משקלם. ולך - עם שינייך. ברוב המקרים נמצא שבדיוק אותה הבעיה מציקה לאחד ואילו לאחר אין כל מגבלה. דימוי הגוף המופרע, ובמקרה שלך, דימוי הפנים ובמיוחד החיוך והשיניים שמאחוריו, מפריע לך. מבלי לראותך ולהכירך, אני יכול להניח שהמצב אינו כה נורא ויש לך גם חיוך נחמד. אך מה לעשות עם המחשבות השליליות? אם נניח שרופאי השיניים עימם התייעצת צודקים ואינך זקוקה לשום שינוי בפיך, אזי עליך לשנות את דימוי הגוף שלך, וזה כבר בתחום מקצועו של הפסיכולוג הקליני. לסיכום, איני סבור שאת סובלת מחרדה חברתית, ואם כן אז רק באורח משני כשהמוקד לקושי הוא בדימוי הגוף (הפנים) השלילי שלך. פני לייעוץ פסיכולוגי ואני בטוח שימצא לך הפתרון הרצוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרלין
    נעמה
    19/08/2014

שלום רב, רציתי לקבל מידע לגבי התרופה "דרלין".. אני בת 25 מתחתנת בקרוב וככל שהזמן עובר אני יותר מפתחת חרדה לגבי האירוע עצמו והמעמד, אני מאוד חוששת מ"להיות במרכז העניינים" והמליצו לי לקחת את התרופה הנ"ל לפני האירוע. רציתי לדעת מה האפקט של התרופה הזאת והאם היא מסייעת בהורדת מתח וחששות, האם ניתן לקבל אותה מרופא המשפחה או רק מפסיכיאטר וכן האם זה עשוי להזיק לי כי קראתי שהתרופה הזאת בכלל נועדה לטיפול בלחץ דם ולב והלחץ דם שלי ופעילות הלב תקינים.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    דרלין

הוספת תגובה

• דרלין - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    22/08/2014

דרלין משמשת לטיפול ביתר לחץ דם, מחלות לב והפרעות קצב לב (כמו דופק מהיר) ולמניעת מיגרנה.
    בפסיכיאטריה משתמשים בדרלין כטיפול במצבים של אי שקט המתבטא למשל באי יכולת לשבת בנינוחות, וכן למצבי חרדה, בעיקר כאלו לפני הרצאה או בחינה.
    תופעות לוואי מוכרות הן עייפות ובחילה תחושת קור בידיים וברגליים, עילפון, קוצר נשימה ותחושת דיכאון. כמו כן יכולה להופיע פריחה כביטוי לתגובה אלרגית – תופעות אלו הנן זמניות וחולפות עם המשך הטיפול,
    בכל מקרה של שימוש בתרופה זו או אחרת, את חייבת להתייעץ עם רופא המשפחה ויתכן שהוא ימליץ לך על תרופה שונה.
    אגב כך, חתונה היא בהחלט ארוע מרגש וחשוב ביותר בחיים אך, מדוע להגיב בחרדה? ואם דפוס זה של תגובה מופיע גם במצבי לחץ אחרים, כדאי שתפני לברור פסיכולוגי.
    ושיהיה במזל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה