פורום חרדה חברתית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• מפחדת מביקורות
    מלי
    13/05/2012

אני רקדנית במקצועי, וקשה לי מאוד עם ביקורות. הקטע הוא שאני חשופה לזה כל הזמן.
    כל פעם שאני באודישן או שיעור או משהו ומקבלת ביקורת על צורת הריקוד שלי אני ממש נכנסת למועקה.. נאטמת.. אף אחד לא יכול לדבר איתי אחר כך. אני לא ישנה בלילה שאחרי.. וזה ממש פוגע לי בביטחון. זה הגיוני? מה עושים עם זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת מביקורות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפחדת מביקורות - תגובה

ד''ר מרים לבין
    15/05/2012

שלום, אני מבינה את הקושי שלך ומודעת לכך שרקדנים אכן חשופים לביקורת רבה. לכן אני חושבת שכדאי לך ללמוד להפחית את מידת הרגישות שלך לביקורת. אני מציעה שתחשפי באופן הדרגתי לביקורת בונה. התחילי בכך שתבקשי ביקורת על הריקוד שלך ממשפחה וחברים קרובים שאת מרגישה בטוחה במחיצתם. באופן הדרגתי הרחיבי את קבוצת האנשים ממנה את מבקשת ביקורת. באופן זה, תשיגי תחושה של שליטה ותתרגלי לביקורת.
    אם תמשיכי להרגיש קושי פני להתייעצות עם פסיכולוג שילווה אותך בתהליך הזה ויוכל לעבוד איתך על בנית הביטחון העצמי.
    בברכה,
    ד״ר מרים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה??
    מיטל
    02/05/2012

זה כבר בערך שנתיים(אני בת 21) שעובר עליי משהו אינו מוסבר..בהתחלה זה הופיע לעיתים מאוד רחוקות ועם הזמן זה הלך והחריף ועכשיו זה כבר משתלט על חיי. כאשר אני מדברת עם אנשים או אפילו לפעמים רק כשאני נמצאת לידם הפנים שלי מאדימות מאוד..אני ממש נהיית כמו עגבנייה ואני מתחילה להזיע בפנים בצורה מוגזמת ולא נורמלית(רק בפנים). התופעה הזאת מתרחשת לא רק עם זרים..זה קורה גם עם משפחה וחברים (לא תמיד) לאחרונה מרוב שזה מופיע כל כך הרבה זה נמצא כל הזמן בראש שלי ולכן זה קורה יותר ויותר מהלחץ שזה יקרה...זה מתחיל להשתלט לי ממש על החיים..אני יושבת בבית כי אני מפחדת ללכת לחפש עבודה ולעשות ראיון עבודה ולעבוד בכלל עם אנשים..אפילו להיכנס לחנות ולפנות למוכר או כל דבר אחר שמצריך דיבור עם אנשים.התופעה מאוד מביכה אותי כי זה לא משהו שמתרחש בתוכי ואפשר להסתיר אותו..כולם רואים את זה ואני מאוד מתביישת...מה עובר עליי? האם זו פוביה חברתית? מה עליי לעשות? אני לא מצליחה להרגיע את עצמי כשזה קורה..אשמח לעזרה..
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה??

הוספת תגובה

• חרדה?? - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    03/05/2012

התגובות שאת מתארת, מיטל, הינן תגובות פיזיולוגיות המופיעות עפ"ר במצבים של חרדה וסטרס. וכשתגובות אלו מחריפות, כמו במקרה שלך, הן גורמות להמנעות חברתית. החרדה הופכת לחברתית כי את ממוקדת בחשש שלך מפני הופעתן של התגובות במצבים שאינם נוחים לך, כמו בשעת ראיון לעבודה. ואילו הגורם הראשוני שבעטיו החלו תגובות ההסמקה והזעה, אינו יותר במוקד המחשבה. את שואלת את עצמך "האם אסמיק" במצב נתון, ואינך שואלת מדוע בכלל אני מסמיקה. לרווחתך אני יכול להרגיעך בכך שניתן בהחלט לטפל בבעיתך, ובהצלחה משמעותית. הטיפול המתבצע בעזרת פסיכולוג מומחה, מחולק לשני חלקים: בחלק הראשון מטרת המטפל היא להרגיע את התגובה הגופנית באמצעות טכניקה ממוקדת המלמדת שליטה על תגובות פיזיולוגיות. החלק השני של הטיפול הינו התנהגותי - חברתי, ובו ממתנים את החרדה והחשש מפני קירבה ויחסים חברתיים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טקסים ואזכרות
    ליאת
    24/04/2012

מחר אני צריכה ללכת לכמה אזכרות של חברים שנפלו במלחמת לבנון השנייה,
    אבל קשה לי נורא לעמוד בלחץ של כל החברים והמשפחה מסביב.
    אני מאוד רוצה ללכת, אבל כל פעם זה אותו דבר - לחץ וזיעה קרה..

מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    טקסים ואזכרות

הוספת תגובה

• טקסים ואזכרות - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    25/04/2012

תשובתי תגיע אליך, לאחר יום הזיכרון, ולא בכדי, שהרי כל עם ישראל משתתף במדה כזו או אחרת באבל של כולם, גם אני. ומכאן האחור בתשובה. אך יש גם משהו נוסף בשאלתך, שכן תחושת לחץ וזעה הינם סמנים של חרדה. עליך לשאול את עצמך מהיכן זו נובעת, האם מעצם נוכחותך בטקס יחד עם אנשים רבים אחרים, או אולי מהקשר העמוק (שיש לכולנו) עם המוות. שהרי ככל שהמוות קרוב אלינו יותר אנו חשופים גם יותר לנוכחותו בחיינו, ועם כך יש לרבים מאיתנו בעיה.
    יחד עם זאת, אם סימני הלחץ והזעה ואולי עוד דברים, מופיעים אצלך גם במצבים נוספים, כדאי לבדוק את הגורמים לכך ואולי גם לטפל בהם בעזרת פסיכולוג מומחה לכך. מצד שני, אם התגובות הללו מופיעות רק סביב ימי הזיכרון, בתנאי שאין לך מעורבות אישית, קחי כמה נשימות עמוקות ואני בטוח שתתגברי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר יכולת להשלים עם עצמי
    לימור
    15/04/2012

שלום, אני בת 19 וסובלת מחרדה חברתית קלה. בנוסף, יש לי הרבה בעיות מתלוות המקשות על חיי ותפקודי היומיומי. רוב ההתנהלות שלי, לצערי הרב, תלויה בתגובות של אנשים סביבי ומה הם חושבים אלי. אני בעיקרון אדם חברותי, אין לי בעיה להכיר אנשים חדשים, אבל לטווח קצר, כלומר אם מדובר ביצירת קשר לטווח קצר, עם אדם שככל הנראה לא אפגוש עוד, או שיהיה לי איתו קשר קצר מועד( לדוג') אז אני אתחבר ללא בעיה ואהיה אני עצמי. קשה לי להודות בזה, אבל אני מאוד מושפעת מדעתם של אנשים ואיכפט לי מה הם חושבים אלי( בייחוד אם מדובר בדברים רעים). אני עדינת נפש ונחמדה, וכולם לא מפסיקים להגיד לי את זה, ולפעמים אני מתחילחה לחשוב שאין בי דבר מעבר. בקרב חברותי הקרובות אני אדם רעשני, שמדבר( אפילו הרבה) ולא מפחד להביע דעה ולעמוד על שלו, אני פשוט מרגישה בטוחה, ובקרב אנשים זרים יותר, אני מתכנסת בתוך עצמי. אנשים נוטים לפרש זאת שאני אדם שקט, חסר עמוד שדרה, ולא באמת מצליחים להכיר אותי( והכי כואב לי שלפעמים אפילו לא מעונינם להכיר אותי ונוטים להתחבר לאנשים יותר מוחצנים). תמיד היו לי בעיות עם עצמי, חוסר ביטחון, חוסר אמונה בחלק מהיכולות שלי, ביישנות ונחמדות יתר. עברתי משבר קשה לארחונה וזאת הייתה אחת התקופות הקשות ביותר בחיי. נכנסתי למסגרת( לא צבא- לימודים) שנאלצתי להכיר בנות חדשות, ופשוט נשברתי! התנתקתי והתפרקתי. החברות שלי תמכו בי ללא סוף, והצלחתי לעמוד על הרגליים- ולמרות הקושי והעצירות שהרגשתי בתוכי, הפגנתי משהו שונה( במאמצים רבים) וכן התחברתי ולא למעט בנות. אני מאוד רוצה לשנות את זה, ולהתגבר על זה. ושאלתי היא איך אדם יכול להשלים עם עצמו? לאהוב את עצמו כמו שהוא? לכבד ולהעריך? ושלא יהיה לו איכפט מה חושבים עליו. חייבת לציין כי האפסורד בדבר שאני בחורה שמחמיאים לה הרבה מכל הבחינות. ואני שונאת בעצמי את התכונה שאני אדם טוב ונחמד. חברות שלי אומרות לי שזה דבר טוב ושאין הרבה אנשים כאלה- אבל אני תמיד רציתי לשנות זאת, ופשוט להיות כל דבר אחר- פרט למה שאני. וכאשר יוצא לי לדבר עם מישהו אז הוא תמיד אומר לי כמה שכולם אוהבים אותי ואיזה מקסימה אני...אבל תמיד קשה לי לאמין לזה. למרות שאומרים לי שאני יפה מאוד כל הזמן איני מאמינה ואיני מרגישה כך...אני יודעת שזה משהו שצריך לבוא מבפנים- וזה פשוט לא מגיע!!! אני מרגישה שברגע שאני לא אוהבת ומעריכה את עצמי אז גם אחרים לא יכבדו ויעריכו אותי- וזה נכון. התסכול הכי גדול שלי, שלפני תחילת הלימודים עכשיו כן עשיתי שונוי, והביטחון העצמי שלי עלה, וכישוריי החברתיים ומאז התחלתי ללמוד הכל ישתנה- לרעה! אני רוצה קצת להשתחרר, להביע את עצמי יותר בקרב אנשים ולא לפחד להביע דעת נגד בעת עימות. סליחה על החפירה, פשוט הדבר מקשה ומעיק עלי מאוד והייתי חייבת להוציא ולקבל עצה.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר יכולת להשלים עם עצמי

הוספת תגובה

• חוסר יכולת להשלים עם עצמי - תגובה

ד''ר מרים לבין
    17/04/2012

שלום! העלת נושאים רבים שלכל אחד מהם ניתן להתייחס בהרחבה ולצערי לא אוכל במסגרת המצומצמת הזו להתייחס לכולם. כתבת שאת מאוד מושפעת ממה אחרים חושבים עליך ושאלת כיצד אדם יכול להשלים עם עצמו ולאהוב את עצמו. ובכן, כשאהבתם של אחרים מהווה תנאי לאהבה עצמית, זה מתכון לכישלון. האם יש סיכוי שכולם יאהבו כל מה שתעשי? ברור שלא! ויותר מכך, כשאת מנסה לרצות אחרים את עלולה לפעול בניגוד לאינטרסים שלך! מה שמהווה ההפך הגמור מאהבה עצמית.

בניה של ההערכה העצמית והדימוי העצמי היא אחת מהסיבות המרכזיות שמובילות אנשים לפנות לייעוץ וטיפול. ביעוץ פסיכולוגי אנשים לומדים, בין היתר, להעריך מחדש את האופן בו הם מתייחסים לעצמם, להפחית את הביקורת העצמית השלילית ולהתמודד טוב יותר עם רגשות שליליים. כמובן, שאין פתרונות "אינסטנט". בנית ההערכה העצמית מחייבת תהליך בו את לומדת להכיר את עצמך טוב יותר, לבסס את ההערכה העצמית שלך על תכונות וכישורים אמיתיים שיש לך ולהתייחס לעצמך באופן פחות שיפוטי.

אני שמחה שאפשרנו לך לשפוך את ליבך ואני חושבת שכדאי לך להמשיך לעשות זאת בסביבה תומכת עם הכוונה וייעוץ. עם זאת, אני חושבת שלפני פניה ליעוץ כדאי לך לארגן את המחשבות שלך ולהגדיר את סדר העדיפויות שלך כך שתדעי במה את רוצה לטפל קודם. באופן זה, תרגישי פחות מוצפת וגם הטיפול יהיה ממוקד ויעיל יותר.
    בברכה,
    ד"ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה משפחתית
    טוני
    08/04/2012

בן אדם שלא מצליח להתנהל בסיטואציות חברתיות, עקב עבר משפחתי לא קל, הכולל אימוץ, נטישה וכו'. האם זו גם נקראת חרדה חברתית?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה משפחתית

הוספת תגובה

• חרדה משפחתית - תגובה

ד''ר מרים לבין
    08/04/2012

שלום, זוהי שאלה מורכבת שאתייחס אליה במספר רבדים. ראשית, קושי להתנהל מבחינה חברתית יכול לנבוע מסיבות שונות ואיננו בהכרח תוצאה של חרדה חברתית. למשל, יכולה להיות בעיה בזיהוי והבנה של רמזים חברתיים אצל אדם שאיננו חש חרדה כלל וכלל. כאשר מדובר בחרדה חברתית תמיד ישנה חרדה במצבים חברתיים וגם נסיונות רבים להימנע מחשיפה למצבים אלו.
    שנית, נטישה על ידי הורה נחשבת לאחת מחוויות הילדות הקשות מבחינה פסיכולוגית ובהחלט עלולה להוות גורם בהתפתחות של חרדה או דיכאון. אולם, ישנם גורמים נוספים כמו למשל מרכיבים גנטיים שגם הם חלק מהתמונה. יחד עם זאת, חשוב לציין שמחקרים מראים שלא מספיק להבין כיצד נוצרה הבעיה כדי לטפל בה כראוי, אלא יש צורך להבין את הגורמים שמשמרים את הבעיה בהווה. למשל, הימנעות ממצבים חברתיים גורמת לעליה ברמת החרדה ולחוסר נסיון חברתי. לכן, הימנעות מהווה גורם משמר בהתפתחות של חרדה חברתית. טיפולים שמתבססים על מחקר עדכני, כמו הטיפול הקוגניטיבי מתמקדים בגורמים המשמרים ולא רק ב"מקור" של הבעיה. לטיפולים אלו שיעורי ההצלחה הגבוהים ביותר כשמדובר בחרדה חברתית.
    לבסוף, כדאי לקחת בחשבון שחרדה חברתית מגדירה אוסף של סימפטומים. זוהי הגדרה שנוצרה על יד פסיכיאטרים כשברקע שלה יש מודל רפואי שמציע בעיקר טיפול תרופתי. הפסיכולוגים לעומת זאת, מתייחסים גם לגורמים משפחתיים וחברתיים כשהטיפול מתייחס לאדם בכוליותו ולא רק לסימפטומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    חן
    28/03/2012

שלום
    רציתי לשאול מה דעתכם טיפול יעיל יותר, טיפול פסיכולוגי ארוך או ציפרלקס לחרדה חברתית, גמגום ליד אנשים והתקפי חרדה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    29/03/2012

כמה חלקים לשאלתך, חן, ברשותך, אתייחס קודם כל לגמגום: גמגום ספציפי, כזה המופיע במצבים מסויימים ניתן לטיפול פסיכו-התנהגותי קצר יחסית עם סיכויי הצלחה גבוהים. ההצלחה תלויה כמובן, בעוצמת רצונו של המטופל ובהתמדתו בטיפול. בהפרעה זו אין צורך ומקום בטיפול תרופתי מסוג כלשהו.
    אשר לשאלת יעילותן היחסית של התרופות ובעיקר אלו מהדור החדש, חשוב לציין כי אין אלו תרופות "מרפאות". לכל היותר תתקבל אצל חלק קטן מהמטופלים בתרופות, הקלה סימפטומטית כשמחקרים אחרונים בנושא קובעים שרובה של הקלה זו הינה תגובת פלצבו (אין-בו). לכך יש להוסיף את העובדה שלכל התרופות הללו יש תופעות לואי, חלקן קשה. מצד שני, הטיפול הפסיכולוגי, ובמיוחד הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי שיעילותו בהפרעות חרדה, ובכלל זה גם חרדה חברתית, אושש במחקרים רבים, לא חייב להיות טיפול מתמשך ארוך טווח. רוב הטיפולים בשיטה הקוגניטיבית-התנהגותית הינם טיפולים ממוקדים הנמשכים זמן מוגדר. באשר ל"התקפי חרדה" המצויינים בשאלתך, הרי שהתקפים אלה, גם כשמדובר בהתקפי פאניקה, נוטים להעלם מעצמם כבר בשלבים הראשונים של הטיפול. בעיקר כאשר המטפל עושה שימוש בטכניקות של הרפיה ודמיון מודרך שנמצאו כיעילות ביותר לשיכוך גלי חרדה פתאומיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בהפרעות חרדה
    בת
    21/03/2012

מה הוא כולל? הוא שונה מטיפול פסיכולוגי רגיל..
    הרי לכולנו יש פחדים?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בהפרעות חרדה

הוספת תגובה

• טיפול בהפרעות חרדה - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    22/03/2012

בשונה מפחד שהוא כלפי גורם אמיתי ומציאותי, החרדה היא פחד מגורם בלתי מציאותי או בלתי סביר, למשל "פחד שיקרה משהו נורא...". בתנאים רגילים מהו הסיכוי שאכן יתרחש משהו נורא? אפסי! הסובל מהפרעת חרדה טרוד ביותר במחשבותיו החרדתיות ומכך נפגעת איכות חייו. הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי בהפרעות חרדה הינו בהחלט טיפול פסיכולוגי (לא תרופתי), אך בשונה מטיפולים אחרים הוא מובנה יותר וממוקד מטרה. הטיפול נעזר במטלות מוגדרות, למשל, חשיפה הדרגתית לגורם החרדה וכד'. פרק חשוב נוסף הוא הטיפול במחשבות החרדתיות שמטרתו להביא לשינוי בדפוסי החשיבה ותכניה, תיקון מחשבות יסוד מוטעות ושינוי בתפיסה העצמית.
    יחד עם זאת, לעיתים קרובות הפרעת החרדה קשורה הדוקות למבנה האישיות ולנתוני רקע נוספים, למשל, מערכת היחסים במשפחה. מצבים כאלה מחייבים התיחסות טיפולית רחבה יותר.
    התייחסות טיפולית רצינית מחייבת אבחון נכון של ההפרעה ומקורותיה, לכן חשוב שהפניה לטיפול תהיה לפסיכולוג מורשה, מומחה בעל נסיון והכשרה מתאימים לטיפול בהפרעות בתחום הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מראיונות עבודה
    עידו
    20/03/2012

אני בנאדם די חברותי בדרך כלל, הבעיה היא שכרגע אני מחפש עבודה,
    וכל פעם שאני הולך לראיון עבודה, אני מרגיש יותר מדי פתוח עם המראיין ואז אני הורס את זה איכשהו..
    אני לא יודע אם לקרוא לזה חרדה.. פשוט זה אובר-פתיחות ואני לא יודע איך לעצור את זה ולהיות קצת פחות אסרטיבי להיפתח..

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מראיונות עבודה

הוספת תגובה

• חרדה מראיונות עבודה - תגובה

ד''ר מרים לבין
    21/03/2012

שלום, אני שמחה על השאלה שלך כיוון שהבעיה שאתה מעלה משותפת לאנשים רבים. ה"אובר פתיחות" היא תוצאה של לחץ. ישנם אנשים שמדברים מעט כשהם לחוצים ולעומתם יש אחרים שדווקא מדברים הרבה על מנת להפיג את תחושת חוסר הנוחות.
    כדאי לך להתכונן לראיון העבודה. ראשית, כתוב מראש נקודות מסוימות שברצונך להדגיש ושנן אותן, כך שתוכל "לשלוף" את המידע ברגע המתאים. רצוי שההכנה תהיה ספציפית, למשל זה לא מספיק להגיד: "אני מאורגן", אלא לחשוב על דוגמא מעבודתך הקודמת שממחישה את יכולת הארגון שלך. השלב הבא הוא להתאמן. גייס לצורך העניין מספר חברים או בני משפחה שיראיינו אותך ויתנו לך משוב על האופן בו אתה מגיב. מנסיוני, התרגול עוזר בתנאי שהמשוב הוא כנה.

בהצלחה! ד"ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממקומות נידחים
    חסוי
    18/03/2012

שלום
    אני סובל מפחד ממקומות נידחים - מקומות שאין בהם גישה לבית חולים זמין.
    זה משהו מלידה
    תוכלו להגיד האם יש שם לסוג כזה של חרדה וכלים ראשוניים להתמודד איתו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממקומות נידחים

הוספת תגובה

• פחד ממקומות נידחים - תגובה

ד''ר מרים לבין
    20/03/2012

הפחד הזה נקרא אגורפוביה והוא בדרך כלל בא יחד עם התקפי פאניקה שכוללים דופק מהיר, קוצר נשימה, לחץ בחזה ותופעות גופניות נוספות.
    זו איננה בעיה מולדת. הסובלים מבעיה זו חוששים שיש להם בעיה לא מאובחנת בלב או במקום אחר בגוף, למרות שהרופאים לא אבחנו אצלם בעיה כזו. כתוצאה מכך, הרצון להיות ליד בית חולים בו יוכלו לסייע להם במקרה שהבעיה תתפרץ.
    אני ממליצה לך לקרוא על הפרעת פאניקה עם אגורפוביה וללמוד הרפיה נשימתית. הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי הוא הטיפול היעיל ביותר כיום לבעיה זו. פסיכולוג המטפל בגישה זו יוכל לסייע לך לרכוש כלים להתמודדות טובה יותר.
    בברכה,
    ד"ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד קהל
    חסוי
    18/03/2012

שלום לכם
    אני גבר בריא בגיל 25
    לאחרונה נתקלתי בדרישה בעבודה לבצע הדרכות עם מצגת וגיליתי שאני חושש מזה מאוד.
    זה עוד חודש וכבר הלב מפרפר לי ועולים לי תסריטים של בריחה מהחדר באמצע.

כיצד ניתן להתכונן מבחינה נפשית לדבר כזה ללא תרופות וכדומה?
    אשמח לרעיונות תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פחד קהל

הוספת תגובה

• פחד קהל - תגובה

ד''ר מרים לבין
    20/03/2012

שלום, פחד קהל הינו פחד נפוץ מאוד שסובלים ממנו יותר מ 30% מהאוכלוסיה. לצורך המחשה, אחד מכל שלושה אנשים במקום העבודה שלך נלחץ כשהוא מתבקש לעמוד מול קהל!
    יש טיפול פסיכולוגי, ללא תרופות, שיעיל מאוד לפחד קהל ונקרא טיפול קוגניטיבי-התנהגותי. טיפול זה יסייע לך להתכונן להרצאה מבחינה נפשית. תלמד איך להתמודד עם תסריטים שליליים כמו זה של הבריחה מהחדר וליצור תסריטים חדשים שיביאו להפחתה ברמת הלחץ. תוכל גם להיעזר בתרגילי הרפיה שונים.
    חודש הינו זמן קצר מאוד, אך מנסיוני יש אנשים שהצליחו לחוש הקלה ולהגיע מוכנים יותר להרצאה כבר לאחר מספר פגישות.

אני מאחלת לך בהצלחה!

ד"ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר להתגבר על הפחד

רוניחי
    11/10/2012

תראה סרטים ב youtube ותראה שיש פתרונות בלי כדורים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה שקרה
    חסויה
    18/03/2012

שלום, אני בת 27, ואף פעם לא יצאתי עם בחור. אני נמשכת לגברים, זה לא הקטע. אבל פשוט לא יצא לי כל כך לצאת עם אף אחד.. אני בנאדם די מתבודד, וגם מבחינת מראה חיצוני, בואו נגיד שלא מבלבלים ביני לבין בר רפאלי. אבל עכשיו פתאום יש איזה מישהו שרוצה להכיר אותי, הכרנו בפייסבוק ועכשיו הוא רוצה להיפגש. אבל אני לא יודעת מה לעשות. מאז הבקשה שלו, אני מתעוררת מסויטת בליילה, ופעם אחת כמעט שלא הצלחתי להחזיק פיפי. אני לא יודעת אם ללכת על זה או לא. זה ממש מלחיץ אותי.

לקביעת תור
    סגירה
    מקרה שקרה

הוספת תגובה

• מקרה שקרה - תגובה

ד''ר מרים לבין
    20/03/2012

שלום, בדברייך תיארת את הלחץ הרב שאת מרגישה בעקבות בקשת הבחור להיפגש איתך. אני מבינה אם כך, שההתבודדות שלך נובעת מחרדה ושאינך אדם "מתבודד" מטבעך. כלומר, את מעוניינת לפתח קשר אינטימי, אך נמנעת מלפגוש בחורים כדי להפיג את החרדה שאת חשה.
    אני מציעה לך לבקש מבני משפחה או חברים קרובים שיעזרו לך להתכונן לפגישה דרך משחק תפקידים. כך תוכלי להתאמן בניהול שיחת חולין, לקבל משוב על האופן בו תפקדת בשיחה ולהפיג את חששותייך.
    אפשר להפחית את החרדה גם בעזרת טיפול פסיכולוגי הממוקד בשיפור הדימוי העצמי ובהפחתת ההשפעה של מחשבות חרדתיות. כדאי לקחת בחשבון שאם לא יצאת עם בחור זמן רב, יקח לך זמן להתרגל לפגישות אלו ולהרגיש יותר בנח. בטיפול תוכלי לדבר על רגשותייך וכן לתרגל מצבים חברתיים שונים באופן שישפר את הביטחון שלך ויכין אותך לפגישות עם בחורים.

אני מאחלת לך בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייי...

מהממת 26
    17/05/2012

היי, מה נמשע? אני כמובן לא מתמחה בתחום ,אבל אני יכולה להציע לך שתלכי על זה,תצאי עם הבחור, תראי איך הולכת הפגישה, אך קודם כל לפי דעתי את צריכה להעריך את עצמך ולעשות "חושבים" עם עצמך ולראות למה את לא מעריכה את עצמך מספיק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת לא נעים לדבר על זה
    ליאל
    18/03/2012

אני עוסקת בשיווק, ומדי חודש-חודשיים עליי להרצות בפני עמיתיי לעבודה. אבל בכל פעם שאני אמורה לעשות את זה, אני נתקפת בהתקף שלשולים לא נורמלי. שש פעמים בבוקר עד שעת הפגישה. בזמן ההרצאה אני מסוגלת להחזיק אבל ישר אחרי רצה לשירותים.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    קצת לא נעים לדבר על זה

הוספת תגובה

• קצת לא נעים לדבר על זה - תגובה

ד''ר מרים לבין
    20/03/2012

כל הכבוד על פנייתך! האמת היא שאין מה להתבייש לדבר על זה. אנשים רבים סובלים משלשולים בתגובה לחרדה. זו תגובה נורמלית לחלוטין. הגוף שלנו מגיב לחרדה בדרכים שונות וביניהן: קוצר נשימה, דופק מהיר, הזעה, רעד ותגובות שונות של מערכת העיכול. כדאי לך ללמוד הרפיות מסוגים שונים כמו הרפיה נשימתית והרפיה בכיווץ שרירים. טיפול פסיכולוגי ממוקד בפחד קהל יכול לסייע לך בהתמודדות עם הלחץ כך שתוכלי להתבטא באופן חופשי יותר בזמן ההרצאה.
    בברכה,
    ד"ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרלין

יואב
    22/09/2012

אפשר להפחית סימפטומים של חרדה חברתית באמצעות תרופה בשם דרלין. זה דורש כמובן מרשם רופא ויכול לעזור ספציפית למה שאת מתארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה