פורום חרדה חברתית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` דניאל לומברוזו
פרופ' דניאל לומברוזו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' דניאל לומברוזו ללא פרסום בפורום

• חרדה מעבודות
    אורטל
    13/07/2014

שלום אני בת 20.
    ומגיל 18 בערך אחרי סיום התיכון עבדתי בעבודות זמניות בעיקר בחנויות בגדים.
    הלכתי לכיוון הזה כי חשבתי שזה הכי מתאים לי מבחינת התקשורת עם אנשים. אמנם עבדתי ברשתות גדולות אבל זה לא עבודה משרדית שצריך להפעיל את הראש ויש בוסים שעוקבים אחריך ובודקים אותך ואתה צריך להסתדר טוב עם הצוות שלך ולהיות איתם בתקשורת ולא מלצרות או פקידת קבלה ששם אתה חייב לגשת לשולחנות או לקבל אנשים ואין איפה להתחבא או להסתר כמו בחנות בגדים. החודש הזה החלטתי להתפטר מרשת שעבדתי בה חצי שנה בגלל עבודה מרובה וניצול כוח אדם על מעט כסף. היה לי קשה להגיע להחלטה כי ידעתי שלא יהיה קל למצוא עבודה חדשה.והנה אני יושבת כבר שבועיים שלמים בבית שנראים כמו נצח. עם חששות וחרדות להתקשר לאנשים לקבוע ראיונות. אני מרגישה מועקה ולחץ בחזה כל פעם שאני רק חושבת שאני צריכה לקום וללכת לעבוד.
    אני חייבת להתחיל עוד החודש לעבוד. המצב הכלכלי שלי לא מאפשר לי לשבת בבית. אני לאט רוצה להישאר רק בתחום של החנויות בגדים...
    האם יש אנשים שנועדו לעבוד בסתם עבודות רק בגלל חוסר השתייכותם לחברה או שמצב זה ניתן לשינוי?
    אני בינתיים ממתינה גם לטיפול פסיכולוגי, אבל יש לי עוד 3 שבועות לפחות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מעבודות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה מעבודות - תגובה

ד''ר מרים לבין
    17/07/2014

שלום אורטל, לדעתי, הקושי שלך למצוא עבודה ולהתמיד בעבודה איננו רק תוצאה של חרדה ויש לו מקורות נוספים. כאשר תתחילי בטיפול תוכלי להבין טוב יותר את הקשיים שיש לך להשתלב ולעבוד על זה.
    בינתיים, כדאי שתשקיעי מחשבה ותכנון בעתידך המקצועי. התקדמות מקצועית דומה לריצה למרחקים ארוכים ורצוי שלפני שאת יוצאת לדרך תהיה לך תוכנית ותהיי מוכנה להתמודד עם הקשיים שבדרך.
    ואם את מרגישה מאוד מבולבלת בתחום זה את יכולה לפנות להכוונה מקצועית.
    בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתקשה לדבר מול אנשים
    אנונימית
    08/07/2014

אני צעירה בשנות ה20..יש לי בעיה שאני קודם כל מאוד חסרת בטחון עצמי שנובע מכל מיני סיבות..כמובן שאם אני אשב עם משפחה או חברים אני אדבר והרבה ואתבטא בצורה טובה..אבל שזה מגיע ללהתבטא מול אדם זר שכרגע פגשתי אני לא מצליחה לדבר טוב, ז"א פתאום נהיית ממש רצינית כזו או לא שמה לב למה בדיוק אני אומרת,(לא באופן קריטי)..אם אני צריכה לדבר בכיתה, למשל לשאול מרצה משהו או להגיד משהו באופן כללי אני נהיית כבדה כזו ולא מדברת כמו שתמיד..אולי מההתביישות אולי מחוסר בטחון...

מה אפשר לעשות עם זה..?

לקביעת תור
    סגירה
    מתקשה לדבר מול אנשים

הוספת תגובה

• ז"א אני לא תמיד מצליחה להגיד מה

אנונימית
    08/07/2014

שאני רוצה..
    אגב אני מרגישה שיש לי בעיה בהתבטאות בדרך כלל..זה לא מורגש אבל שמדובר באדם זר אז אני שוכחת להגיד דברים שרציתי וההתבטאות שלי משתנה או נהיית חרדתית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ז"א אני לא תמיד מצליחה להגיד מה - תגובה

ד''ר מרים לבין
    09/07/2014

להערכתי, הקושי שלך להתבטא נובע מחוסר ביטחון ומחשש מביקורת או לעג מהסביבה. כתוצאה מחוסר הביטחון את עוצרת את תגובותיך לשיחה וגם את יכולתך לזרום באופן ספונטני במהלך השיחה. חוסר ביטחון זה נרגע מעט כשאת מצויה בסביבה אוהדת ותומכת בה החשש מביקורת פוחת בהרבה.
    אז מה אפשר לעשות ? התחילי בתרגול של סימולציות (משחקי תפקידים) של מצבים שונים עם בני משפחה קרובים שאת סומכת עליהם. בקשי מהם משוב כנה על התנהגותך בסיטואציה. בהמשך, כדאי להתחיל לתרגל מצבי יומיום בהם יחסית קל לך יותר ולהמשיך ולהתבטא בהם למרות הקושי למשל לומר עוד משפט בארוע חברתי או להצביע בכיתה. אם את חשה שיפור מסוים תוכלי להגביר את מידת החשיפה ולהתבטא יותר במצבים נוספים.
    אם לא תצליחי לבד, מומלץ להתייעץ עם פסיכולוג קליני שמנוסה בטיפול התנהגותי קוגניטיבי ויוכל לעזור לך להתבטא באופן ספונטני יותר ולהפחית את הלחץ שאת מרגישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חרדה קשה
    נעמה
    12/06/2014

שלום, אני בת 35, רווקה. נאה, יש לי המון מחזרים, אבל אני לא נענית להם. לפני חודש "התחלתי" עם בחור, שנראה לי די שונה, אבל הוא דחה אותי ו"שיחק" שהוא קשה להשגה. מאז אני סובלת מקוצר נשימה מחנק, כאבים ברגליים, ולפעמים מרגישה בפאניקה. אומנם נפגשנו כמה פעמים, וכל פעם יצאתי מהפגישה די מאוכזבת. זו כבר פעם שלישית בחיי שדוחים אותי, ופעם שלישית שעוברת את הסבל הנוראי הזה. האמת אני לא רוצה את הבחור הזה. למה זה קורה לי? האם בשל הדחייה והפחד? הוא די דוחה אותי ואני מנסה לשכנע את עצמי שאני לא נמשכת אליו, אז למה אני סובלת? בפעם הראשונה לקח לי שנתיים או יותר לצאת מהמצוקה הנפשית שאני נתונה בו. מה לעשות? למה החרדות? אודה שתענו לי.

לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה קשה

הוספת תגובה

• התקף חרדה קשה - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    16/06/2014

את בחורה רגישה ביותר אך גם חרדה מאד. ניתן להגדיר את החרדה שלך כחרדת "דחיה", בעצימות גבוהה ביותר. כתוצאה, את דוחה את רוב המחזרים שלך. יתרה מכך, הבחירה שלך אינה טובה שהרי אותם אלה שאת בוחרת, לא ממשיכים בקשר. ועוד, את בת 35 ובכל התקופה הלא קצרה הזו, חוית בסה"כ שלוש "דחיות", דבר המצביע על המנעות מתמשכת מקשר(ואולי לא היו אלה דחיות ממש?). בעייתך אינה פשוטה בשל התגובה הקשה שלך, תגובה שהיא בין פאניקה למעין פוסט-טראומה. זוהי תגובה פיזית ונפשית קשה שעלולה בעתיד למנוע ממך לחלוטין מלצאת עם גברים ולהגיע לקשר זוגי. זמן רב מדי דחית את הטיפול בבעייתך. לכן, את חייבת לפנות בהקדם לטיפול פסיכולוגי קליני ומצפה לך עבודה רבה על עצמך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לחרדות
    קרן
    16/05/2014

שלום
    שמי אלין בת 35.5
    אני נשואה+ילדה בת 3.5
    אני מזה 3.5 שנים מאז לידתה של הנסיכה שלי מרגישה תחושות של עלפון (מידי פעם) סחרחורת לסירוגין פתאום לא חשה בטוב חולשה כזאת ראש כבד
    עייפות כל הזמן אין לי כוח לכלום אין לי מוטיבציה ומרץ הרגשה שמשהו לא בסדר וחסר לי משהו בגוף -ויטמינים חיזוק השאלה מה?
    זה מטריד אותי המון זמן .פניתי לרופאת משפחה שלי תמיד אומרת לי אולי סטרס אולי חרדות אולי מצב נפשי ואולי מתח. עשיתי בדיקות דם והכל בסדר המוגלובין B12 בלוטת התריס ועוד.....יש לי בדרך כלל חרדה ופחד שאני מודעת אליו כבר שנים-רק אם אני לבד בבית בשעות הלילה. לא חוטפת חרדות ככה בלי סיבה בעבודה או בקרבת אנשים.

***חשוב לציין ששנה וחצי אני עובדת ב-2 עבודות מהבוקר עד הערב אבל לא עבודה פיזית אין לי מושג אם זה קשור

לפי הדברים שציינתי כאן האם יש מצב שזה חרדות?
    או בכל זאת יש עוד איזה בדיקה שהייתם ממליצים לי לעשות?

תודה על העזרה
    אלין

לקביעת תור
    סגירה
    חשש לחרדות

הוספת תגובה

• חשש לחרדות - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    18/05/2014

התחושות שאת מתארת יכולות לנבוע ממקורות שונים, גופניים ונפשיים. חרדה עלולה לגרום לתסמינים דומים, מה גם שציינת שאת סובלת מחרדה מסוימת ופחד מזה שנים רבות. אולם, חרדה היא רק אחת האפשרויות ויש תסמונות נוספות שיכולות להשתקף בתסמינים דומים. עליך לבקש מרופאת המשפחה שתשלח אותך לבדיקות רפואיות מקיפות וזאת, על מנת לשלול לחלוטין מקור גופני - פיזיולוגי לבעייתך. אם יתברר כי אין לך בעיה רפואית, כדאי יהיה שתפני לפסיכולוג קליני בכיר ובעל נסיון במטרה לאבחן את מצבך ולהציע פיתרונות טיפוליים, וישנם כאלה!
    ענין אחרון: יתכן, וכך נראה ממכתבך, שאת גוררת עייפות מצטברת כתוצאה מעבודה בשתי משרות וטיפול בילדה קטנה. בדקי מה קורה עם השינה שלך, האם השינה שלך טובה ורצופה, והאם את ישנה מספיק שעות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צביעות של הרגשה כאילו יש לך חברים
    ג'ובניק דחוי
    05/05/2014

אבל בעצם הכל זה רק משחק והצגה אחת גדולה:
    בבסיס זה נראה כאילו יש לי עודף של חברים אשר מדברים איתי, וצוחקים איתי, מעמידים
    פנים כאילו אכפת להם ממני באמת, אבל שמגיע חג או יום אחר כלשהו בו יש חופש מהבסיס
    אז אף אחד לא יקבע איתי לטייל איתו בערב, אף אחד לא יזמין אותי לצאת איתו,
    אף אחד אפילו לא יטרח להתקשר אליי לפלאפון הנייד לשאול מה נשמע או סתם לאחל
    חג שמח.
    אני מרגיש תחושת ריקנות על התחושה הזאת של: "אתה אחד מאיתנו אבל לא משלנו",
    על הרגשת הריקנות הזאת שכשאני בא לבסיס ונמצא בבסיס אז כולם משחקים אותה החברים שלי אבל לא יטרחו להתקשר אליי מתי שיש חופש כלשהו, על הרגשת הצביעות הזאת ששואלים אותי רק בבסיס מה שלומי ואיך אני מרגיש אבל אני יודע שזה לא באמת מעניין אותם.
    מה אני יכול לעשות עם ההרגשה הזאת של כאילו יש לי חברים? אבל בתוך תוכי אני יודע שאין לי ומרגיש לא מקובל, לא רצוי, ודחוי מהחברה?

הוספת תגובה

• צביעות של הרגשה כאילו יש לך חברים - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    08/05/2014

להערכתי הרגשתך שאינך מקובל אינה חדשה. ודאי הרגשת כך גם בעבר ונראה כי גם אז לא עשית עם זה מאומה. גם היום ביחידתך, אתה מתלונן על צביעות ודחיה ומסתפק בכך. העובדה שמתייחסים אליך יפה, מברכים אותך ומקבלים אותך בסבר פנים יפות, אומרת שבסך הכל די מחבבים אותך. מחבבים אך לא במדה שמעבר לכך. על מנת שיתקשרו אליך, יזמינו אותך, יחפשו אותך - עליך להיות יותר מעניין ויותר אטרקטיבי. המשימה למצוא איך להיות מעניין ובמה למשוך, מוטלת עליך. אך עוד הרבה לפני כן, כדאי שתתחיל עם משימות קטנות: משימות של התקשרות עם אחרים, לא עם כולם בבת אחת, אלא עם שניים שלושה נבחרים מהחבורה. עליך ליזום את ההתקשרויות הללו גם כדי לשמוע מה נשמע בנסיון להציע בילוי משותף. עליך להיות רגיש ועדין וגם לדעת מראש שחלק מההתקשרויות שתיזום לא ישאו פרי. אך פה ושם, אם תהיה עקבי ותדע למי כדאי לפנות ומה להציע, תיווכח לראות שנירקמים שקשרים חדשים בינך לבין כמה מהחברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוכרת ההרגשה

אורטל
    13/07/2014

אני לא מסכימה דווקא לגמריי עם מה שהפסיכיאטר רשם לך למעלה
    גם אני בתור אחת שנחשבת אהובה בחברה ושהגעתי לעבודה תמיד חייכו אלי ושאלו לשלומי ומחוץ לעבודה אף אחד לא דיבר איתי, ולא משנה כמה נסייתי ליזום לפעמים זה רק הרחיק אנשים כי זה מראה להם שאתה כאילו נואש לחברה..
    לכן לדעתי אתה צריך לשחק הפוך, להסתיר קצת ולהסוות את הרצון העז שלך להשתלב ושידברו איתך גם מחוץ לבסיס...
    מה שכן תנסה באמת לשלב את האישיות שלך שיכול להיות שהיא קצת שונה משל החברה מהבסיס (יש אנשים שבאמת נחשבים קצת שונים בתכונה בולטת ומסויימת ולכן יותר קשה להם ליצור קשרים אבל זה לא דבר שתמיד הוא רע) בחברת החיילים בבסיס. תנסה קצת להתעניין גם באחרים אבל בכוונה שלמה ולדבר על נושאים שמעניינים אותך ומעניינים גם אותם ולהרחיב עליהם.
    אבל לעולם אל תאבד את מי שאתה!\
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספר טוב
    נו ניים
    29/04/2014

אפשר בבקשה המלצה על ספר טוב כיצד לרכוש חברים וכיצד להתנהג בחברה?.מה להגיד מה לעשות וכו?

לקביעת תור
    סגירה
    ספר טוב

הוספת תגובה

• ספר טוב - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    08/05/2014

ללמוד מספר כיצד לרכוש חברים ולהתנהג בחברה? נו ניים - נו וואי (WAY)! ובכל זאת טרחתי לסקור כמה מדפי ספרים והתוצאה, הטובה רק למחברים, עלובה למדי . ראה ידידי, לא לומדים מתוך ספר איך להתחיל עם בחורות/ים, איך להיות נחמד ואיך לגרום לאחרים לרצות להיות בחברתך. בשביל זה קיים ביה"ס של החיים: ההתנסות העצמית, הלמידה תוך כדי, וההיזון החוזר. זהו תהליך של חיברות (סוציאליזציה), שמתחיל בינקות, בהכוונת ההורים וסביבתו החברתית של הילד, והולך ומתפתח עם השנים. במקביל לומד הילד כיצד להתגבר על פחדיו כמו הפחד מדחיה והפחד מנטישה וכן כיצד ליזום קשרים חדשים. אני מניח שקשה לך עניין זה ולכן הצעתי היא שתחפש מדריך או פסיכולוג המקיים מפגשים קבוצתיים או חוגים בהנחייתו, בדיוק למטרה הזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הספר "בית ספר לידידות"

עופרה
    08/06/2014

והספר"איך לרכוש חברים והשפעה" אם אני זוכר נכון.
    אגב , הספר הראשון תומך בעיקר בעצתו של ד"ר לומברוזו על התנסות חווייתית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הספר "בית ספר לידידות" - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    12/06/2014

הכוונה לדעתי לספר מאת דייל קרנגי (?), ספר הוראות התנהגותיות כשהנסיון ליישמן הופך התנהגות למלאכותית ובלתי טבעית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושבת

אורטל
    13/07/2014

שאם כולם היו מתנהגים בחברה לפי כללים שהם קראו בספר...אז היינו מתים משיעמום. אף ספר לא יכול להכתיב לך את האישיות. כל בן אדם צריך לנסות לשמור על הייחודיות שלו בחברה למרות ההיגררות הבלתי נמנעת לפעמים לעשות מה שכולם עושים או ללכת לפי דעת הרוב כי היא יותר "מקובלת"..
    תנסה להיות אתה למרות כל החרדות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירה
    עודד
    25/03/2014

העם רמוטיב גורמת לנשירת שיער?
    ולמה אסור להיות בשמש בזמן הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    נשירה

הוספת תגובה

• נשירה - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    26/03/2014

לפי ההנחיות בנטילת רמוטיב, תופעות הלוואי הנפוצות הן כאבי בטן, יובש בפה, פריחה בעור וסחרחורות.
    יש לציין כי שיעור תופעות הלוואי הוא נמוך ותופעות הלוואי בדרך כלל קלות וחולפות.
    ככל הידוע כיום אין הפרעות בתפקוד המיני. על נשירת שיער אין כל איזכור.
    יחד עם זאת, מנות עודפות גדולות עלולות לגרום לרגישות גבוהה לשמש (או לאור חזק אחר). במקרה כזה יש להמנע מחשיפה לשמש (או למקור אחר של קרינה) למשך שבוע-שבועיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית קשה ביותר
    פ
    19/03/2014

שלום אני סובלת מזה כעשור בחרדה חברתית קשה והחלטתי לטפל בבעיה. החרדה מתבטאת בלחץ גבוה במגע עם אנשים שלא לדבר על הרבה אנשים, התרגשות קשה וקיצונית, דפיקות לב חזקות, גלי חום והכי גרוע ומפריע לי זה ההסמקה. כמעט כל אינטראקציה עם אנשים או אדם בודד, אפילו מבט או אמירת שלום גורמת לי להסמיק, אני לא יכולה להמשיך כך יותר זה מפריע לי בחיים!!! אני נמנעת ממפגשים חברתיים, מאירועים מללכת לקניון ופוחדת להתקדם בקריירה וכדומה. החלטתי לטפל בזה במיוחד כיון שאני הגעתי לגיל 30 ואני אמא לשני ילדים קטנים ואני לא רוצה שהם יתביישו בי. מה עליי לעשות? למי לפנות ומה הטיפול הכי טוב על מנת למנוע את ההסמקה שזה בעצם הכי מפריע לי וקשה לי להמשיך לחיות עם זה...

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית קשה ביותר

הוספת תגובה

• תופעות של חרדה
    הומר
    23/02/2014

לפני כמה שנים התחילו להיות לי הפרעות חרדה כמו בחילה בנסיעות ובמקומות סגורים, לחץ בחזה, סחרחורות, הגעתי לפסיכיאטר והוא מצא שיש לי social anxity disorder, התחלתי לקחת צפרלקס ולניטין ונראה שהכול הסתדר.

לאחרונה הבעיה חזרה, באופן חלקי לפחות.

מה שרציתי לשאול: אני זוכר שבאותה תקופה כשהכול התחיל היו לי עוד כמה דברים שלא ייחסתי לזה קשר לחרדה: בעיה בראייה וצורך להשתין לעיתים קרובות.
    הראייה שלי הדרדרה בתקופה קצרה, אני זוכר שהלכתי לחנות משקפיים לבדוק את השמקפיים שלי ומה שהייתי רואה פשוט לא היה תואם לבדיקת העין שעשו. הייתי אצל רופא עיניים ולא נמצא שום דבר חריג. המשכתי בחיים וזה השתפר ושכחתי.
    היית לי עוד בעיה שהייתי פתאום הולך לשירותים עשרות פעמים יותר ממה שהייתי הולך קודם. כל פעם הייתי צריך להשתין קצת. הגעתי לרופא מומחה עשיתי אולטרסאונד הכול תקין הוא אמר לשתות פחות קפה. גם זה עבר ושכחתי.

עכשיו שני הדברים חזרו ביחד עם החרדות, ואני לא יכול שלא לנסות למצוא קשר בניהם.

יכול להיות שאני סתם יורה באוויר, אבל הייתי רוצה לדעת, האם יש מצב שהדברים קשורים אחד לשני? חרדה יכול להשפיע על הראיה גם?

בבקשה אם יש שאלות אני אענה על הכול, ואם אתם חושבים שיש מקום יותר ראוי לשאול את זה אז בבקשה תגידו.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות של חרדה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

הומר
    24/02/2014

קפה יכול לגרום לחרדה? או מזון אחר?

כל היום היה בסדר ואחרי ארוחת צהריים וקפה התחלתי להרגיש לא טוב. (לחץ בחזה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - תגובה

ד''ר מרים לבין
    25/02/2014

שלום, התופעות שאתה מרגיש יכולות בהחלט להיות קשורות לחרדה. יש לנו בגוף מערכת ״חרום״ שנכנסת לפעולה במצבי לחץ. המערכת הזו יכולה להתבטא בכל חלק בגוף ותופעות כמו השתנה מוגברת וטשטוש ראיה הן חלק ממנה. קפה לא גורם לחרדה. הקפה מעורר ??? ובכמות גבוהה עלול לגרום לתופעות דומות לאלו של חרדה, אך אין זו חרדה. ? יכול להיות שהעוררות הפיזיולוגית הזו מלחיצה אותך, למרות שבאופן אובייקטיבי ?אין ?היא מסוכנת.
    אני ממליצה לך להתייעץ עם פסיכולוג קליני מומחה ? שהתמחה בטיפול בסוג זה של בעיות,? ?הן לצורכי אבחנה מחודשת והן לבר?ו?ר ?ה?חרדה שלך וגם ללמוד כיצד לשלוט? בה.? הטיפול היעיל ביותר ?כ?יום לבעייתך הוא טיפול פסיכולוגי מהסוג הקוגניטיבי התנהגותי? עם תירגול של הרפיה? ?ודמיון מודרך.?
    בהצלחה! ד״ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת רסיטל לאחר תקופה של שנה - דחו
    אוסנת
    11/02/2014

בד"כ בריאה, בימים האחרונים יש לי תחושה של חוסר איזון, כאבי ראש וחרדה... יצויין כי לפני כשנה הפסקתי נטילת רסיטל שלקוחתי במינון של 20 מיל ליום. לפני 10 ימים לערך התחלתי שוב לקחת רסיטל עקב תחושת חרדה במינון של חצי כדור, היום לקחתי כדור שלם והתופעה החמירה...., האם זה הגיוני מתי התחושה אמורה לחלוף? אני מניחה שהתופעות החמירו עקב נטילת הכדור פעם נוספת לאחר תקופה ארוכה ללא נטילתם. האם יש מקום לדאגה? לחזור לרופא המטפל?
    תודה על העזרה

הוספת תגובה

• נטילת רסיטל לאחר תקופה של שנה - דחו - תגובה

ד''ר מרים לבין
    12/02/2014

שלום אוסנת, חד משמעית כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ורצוי שזה יהיה פסיכיאטר שמומחה בתרופות מסוג זה. יש לציין, כי התרופה מתחילה להשפיע באופן אופטימלי רק אחרי שלוקחים אותה כשלושה שבועות במינון המתאים. בנוסף, תופעות לוואי מסוימות יכולות לחלוף לאחר החודש הראשון של השימוש בתרופה, אך כאמור בכל הנוגע לשימוש הנכון בתרופה, העלאת המינון ותופעות לוואי כדאי להיוועץ ברופא המטפל.
    כיוון שאת מספרת על בעיה שחוזרת על עצמה אני ממליצה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי בנוסף לטיפול התרופתי. התוצאות של טיפול פסיכולוגי מהסוג הקוגניטיבי-התנהגותי נשמרות לאורך זמן וזאת לעומת הטיפול התרופתי שתוצאותיו נוטות לא להישמר לאחר הפסקת התרופה.
    בהצלחה, ד״ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם היפנוזה יכולה לטפל בחרדה חברתית
    סגולה
    29/01/2014

הוספת תגובה

• האם היפנוזה יכולה לטפל בחרדה חברתית - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    29/01/2014

היפנוזה היא טכניקה טיפולית המשמשת בצד שיטות טיפול נוספות כגון הגישה הקוגניטיבית - התנהגותית וגישות אחרות. תרומתה לטיפול בהפרעות חרדה הינה רבה ביותר, אך הדבר תלוי במטופל ובהתאמתו לטיפול בטכניקות היפנוטיות. חשוב לציין כי השימוש בהיפנוזה למטרות טיפוליות מותר אך ורק למורשים להיפנוט ברשיון משרד הבריאות. טיפול היפנוטי ע"י "מטפל בלתי מורשה" עלול לגרום לסיבוכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית
    יופי טבעי
    26/01/2014

אני תוהה לפעמים אם אני "סובלת" מחרדה חרדתית.
    אני בן אדם די מופנם, ביישן, חסר בטחון בעיני..בעיקר בגלל שאני לא אוהבת את החיוך שלי ואת איך שאני נראת. לי ולאבי תמיד יש ויכוחים על זה שאני אפסיק לבסס את הבטחון העצמי שלי על המראה שלי ולהתחיל להראות את האופי שלי והדיבור שלי, אבל זה חזק ממני. אני גם לא חושבת שאני כזה בן אדם עמוק באופן כללי. ככה שיש לי שתי בעיות.
    דבר שני, משהו שקצת כזה בולט שאני מדברת עם אנשים שאני עוד לא ממש מכירה או נראים לי "עם בטחון" או עם סמכות כלשהי...או אפילו כשמישהו יושב לידי באוטובוס גבר או אישה אני כבר לא מסוגלת לשבת בנחת..בכל המקרים אני כל שניה בולעת את הרוק שלי!
    זה משהו שככה תמיד קורה לי...

איך אפשר לעבוד על זה?מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית

הוספת תגובה

• חרדה חברתית - תגובה

ד''ר מרים לבין
    28/01/2014

שלום,
    אפשר בהחלט לעבוד על חיזוק הביטחון העצמי. הדרך לעשות זאת היא באמצעות צבירת הישגים אישיים כמו השכלה, מקצוע מכובד, פעילות חברתית וכל דבר אחר שתורם לבניית הערך העצמי. התחילי בכך שתבחרי תחום אחד בחייך בו את צריכה להתחזק ותשקיעי בהשגתו. עשייה והתמדה זה שם המשחק וגישה פאסיבית לא תועיל בעניין זה. אם את מגלה שקשה לך להחליט ולהתמיד בתחומים שונים בחייך כדאי לך לשקול יעוץ מקצועי שילווה אותך בתהליך.
    בהצלחה, ד״ר מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים בהליכה ליד אנשים
    אייל
    17/12/2013

היי
    מגיל צעיר אני זוכר את עצמי חש קושי ומבוכה בהליכה ליד אנשים.
    זה כולל המנעות מללכת כשאחרים צופים בי, הליכה לחוצה, סוג של שיכחה איך הולכים נכון, ומבוכה רבה.
    אני מאמין שזה קשור שאנשים העירו לי לא פעם שאני הולך כפוף או שההליכה שלי קצת רובוטית וכו', וכנראה עם הזמן פיתחתי מבוכה וקושי ללכת ליד אנשים.
    זה מפריע לי כבר הרבה שנים. רופא מומחה איתו התייעצתי ובדק את הליכתי טען שזה חלק מחרדה חברתית לדעתו.
    במבחן ליבוביץ לא תמיד יוצא שיש לי חרדה חברתית ממש, אם כי נושא ההליכה מציק ומפריע.

השאלה שלי היא - איך ואיפה מטפלים בדבר הזה? מי הבעל מקצוע אליו אפשר לפנות? אני מאמין שטיפול של שיחות נטו פחות יעיל כאן היות ויש צורך גם במישהו ב"שטח" שידריך אותי. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים בהליכה ליד אנשים

הוספת תגובה

• קשיים בהליכה ליד אנשים - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    18/12/2013

אכן, מדובר בחרדה חברתית שיש בה גם קורטוב של הפרעה בדימוי הגוף. להערכתי, אף שבעייתך מציקה לך לא מדובר בדרגת חומרה משמעותית, אך קיומה מגיל צעיר מעיד על קיבעון מסוים בתודעתך. הטיפול המומלץ הוא "קוגניטיבי התנהגותי" ורצוי שהמטפל יהיה בהכשרתו פסיכולוג קליני שהתמחה בנוסף להכשרתו הקלינית, גם בטיפול קוגניטיבי התנהגותי. שיחות תהיינה אך גם תירגול בשטח ולכן חשוב שהמטפל שתבחר יהיה בעל גישה מעשית ויישומית. איני יכול להמליץ על מטפל מסוים ויהיה עליך לבדוק בעצמך, להתענין ולשאול במטרה להגיע למטפל מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה
    עדי(בת 17)
    05/12/2013

שאלתי "מומחית" באיזה שהוא אתר אם אפשר לשנות דימוי עצמי לבד,והיא אמרה שאי אפשר, אפשר אך ורק אם מטפל.זה נכון באמת אי אפשר לבד?

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    06/12/2013

כפי שציינתי בתשובתי הקודמת, לא תוכלי, להערכתי, לעבור את השינוי הרצוי בכוחות עצמך ותזדקקי לעזרתו של פסיכולוג קליני מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימוי עצמי נמוך
    עדי(בת 17)
    03/12/2013

יש לי דימוי עצמי מאוד מאוד נמוך ברמה מטורפת,מגיל קטן אני זוכרת את עצמי בלי ביטחון בכלל ובלי דימוי עצמי נורמלי אפילו.
    אני בימים האחרונים מנסה לשנות את זה בגישה לאחים שלי שמהם מאוד מאוד התביישתי,הייתי מדברת בקול גבוה כזה וחסר ביטחון ועכשיו אני מנסה לדבר בקול רגיל,וגם הגב שלי היה מאוד מאוד עקום,יותר נכון הצוואר.ועכשיו הוא קצת יותר ישר.
    אני בדיכאון כל יום כי אני כבר לא בבצפר כי לא היה לי חברים והייתי מאוד סובלת,אני כל היום בבית לא יוצאת לשום מקום אני משתגעת!
    אני כל כך מנסה לשנות לי את הדימוי עצמי אבל אני לא יודעת איך..
    כבר הייתי אצל מטפלים ולקחתי גם כדורים ושום דבר לא עזר לי,אני גם מרגישה שאני לא צריכה את המטפלים והכדורים כי זה משהו שאני יכולה לעשות בעצמי השאלה איך..
    בבקשה אני על סף התאבדות פה,עברתי עוד הרבה דברים אבל אם אני אכתוב אותם פה זה כבר יהיה מגילה..
    בבקשה עזרה..

לקביעת תור
    סגירה
    דימוי עצמי נמוך

הוספת תגובה

• דימוי עצמי נמוך - תגובה

ד''ר דניאל לומברוזו
    04/12/2013

לא נולדים עם ביטחון עצמי, רוכשים אותו, באמצעים של עידוד וחיזוקים כבר בינקות, והלאה בילדות ולקראת ההתבגרות והבגרות. טיפוח הביטחון העצמי של הילד(ה) מוטל על ההורים והמשפחה. ומאוחר יותר, בסביבה החברתית. וכשאלה אינם פעילים דיים, דהיינו, כשההורים והמשפחה אינם מעודדים ומחזקים, עלולה להיווצר חולשה בביטחון העצמי של הילד. במצב כזה חיזוק הביטחון העצמי מוטל על האדם עצמו כשהדרך הטובה ביותר היא באמצעות צבירה ורכישת נתונים אישיים כמו השכלה, עיסוק מכובד, פעילות חברתית וציבורית וכל נתון שיקנה ערך נוסף. מכאן את ודאי מבינה שישיבה בבית ורחמים עצמיים לא יקדמו אותך. הדבר הראשון שהייתי מייעץ לך הוא לחזור ללימודים שכן השכלה היא אמצעי הכרחי לתפיסת מקום בחברה. גם שרות צבאי יוכל לתרום לך בעתיד בתנאי שעיסוקך כחיילת יהיה בר משמעות. זוהי הרוח שעליך לאמץ, לחשוב קדימה, לא להתקע בבית ולא לשקוע בעבר וברחמים עצמיים. הדרך שעליך לעבור אינה קלה ובודאי שאין היא קצרה. בהקשר זה יהיה עליך, להערכתי, להעזר במטפל טוב שיוכל להובילך לקראת השינוי הרצוי. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה