מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםNo Name21/04/2007
שלום יש לי 2 שאלות..
1. במה ואיך שתייה מרובה של מים (8-10 כוסות ליום) עוזרת לדיאטה?
2. מה יותר טוב? 3 פעמים הליכה בשבוע 50-60 דק'
אוו
לשחק כדורסל ולהתאמןן בקליעות במשך שעה-שעתיים משוו כזהה במשךך 2-3 פעמים בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
מוניקה קרן22/04/2007כשני שליש מגופנו מורכב ממים. זו כמות מאוד נכבדת שצריך לתחזק. כדי שתהליך פירוק השומן יתרחש, יש צורך במים. אם לא יהיו די מים לגוף, הוא "יעדיף" לבצע פעולות אחרות במים שיש.
בעניין סוגי הפעילות: כדאי לשלב.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום :)ספיר21/04/2007
שלום שמי ספיר ויש לי שאלה והשמח לקבל תשובה.............=]
אני בת 12 והגובה שלי 1.51 ומישקלי 47 העם זה משקל וגובה הנורמלי והנכון לגיליי?.........
מחכה לתשובה ,,,,,,,,,,,:) תודה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
מוניקה קרן22/04/2007משקל וגובה בתחום הנורמה, ביחס לגילך וביחס האחד לשני.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחיל בערב..No Name21/04/2007
לפעמיםם ככה רק בערב מתחיל כל הקטע של ה"להיות רעבים" וסתם מתחילים לנשנש ולאכול ולא ממש מרעב.. גם אם כל היום לא ממש אוכלים ורק בערב.. מה עושייםם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחיל בערב
מוניקה קרן22/04/2007התופעה הזו קורית מ-2 סיבות עיקריות: האחת פיסיולוגית, בשעות הערב, רמת הסרוטונין (מין הורמון שאחראי לשובע) יורדת ולכן אנחנו עלולים לחוש רעבים יותר. הפיתרון לכך הוא לאכול ארוחות מסודרות במשך היום, כל 3-4 שעות בערך, כדי לשמור על רמה יציבה של סרוטונין וגלוקוז וכך להפחית מצבים של רעב קיצוני יותר. נסיבה השנייה היא "נסיבתית", במשך היום אנחנו עסוקים בעבודה, בלימודים ובכל מיני דברים שונים. בערב אנחנו מגיעים הביתה ומתפנים לעצמנו, ואז ניזכרים שאנחנו רעבים, לא אכלנו וגם יש לנו המון זמן פנוי למלא את החסר. פה כבר נכנס העניין ההתנהגותי מחשבתי. לברר עם עצמנו כשאנחנו עושים עוד סיבוב למקרר האם זה באמת מתוך רעב או סתם שעמום, פיצוי וכד'.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה דיאטה.לא משנה.20/04/2007
שלום,
אני בת 14, אני שוקלת 70 ק"ג והגובה שלי הוא 1.73.
אני רוצה להוריד באזור הבטן והירכיים,
רציתי לדעת אם אפשר לעזור לי לבנות תפריט דיאטה מתאים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה מכוונת לאזורים
ד''ר רוני חרמון21/04/2007ירידה במשקל מכוונת לאזורים אינה אפשרית . זה מבנה הגוף שלך. בנוסף לכך לפי הנתונים שלך אינך שמנה ץ אם תפסיקי לאכול נשנושים ומתוקים ותתרכזי במנות אוכל קטנות יחסית 3 פעמים ביום בתוספת ספורט פתרת את בעיית המשקל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולמרים19/04/2007
איזה חומרים חיונים מאבדים בזמן שמשלשלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית בשילשול
ד''ר רוני חרמון21/04/2007בזמן שילשול במעי אינו סופג ולכן האיבוד הוא כללי אבל עיקר הסכנה היא מהתייבשות ואובדן האיזון המינרלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספיגת קלוריותאילנית חזן19/04/2007
האם ספיגת הקלוריות בגוף נעשית משלב הלעיסה כלומר ע"י הרוק. או הקלוריות מגיעות לגוף רק לאחר שמערכת העיכול מעכלת את המזון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספיגת קלוריות
מוניקה קרן19/04/2007רוב הקלוריות ורכיבי התזונה בכלל נספגים בגוף לאחר עיכול המזון בקיבה, דרך המעי. ישנם מספר רכיבים, כמו עמילן למל שמתחיל להתפרק כבר ע"י הרוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינדקס גליקמיאילנית חזן18/04/2007
שלום רב,
ברצוני לדעת האם האינדקס הגליקמי של אגוזים הוא גבוה, וכנ"ל לגבי שקדים.
עד עכשיו הייתי סבורה שהיאנדקס הגליקמי של האגוזים הוא נמוך (בינונני) אך לא גבוה ולאחרונה התברר לי שאני טועה. אשמח אם תצרף לתשובתך נימוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינדקס גליקמי
ד''ר רוני חרמון19/04/2007האינדקס הגליקמי של אגוזים גבוה מאוד של השקדים קצת פחות וזאת בשל העובדה שהאגוז רווי בשומנים ולא חסר בו גם פחמימה וקצת חלבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינדקס גליקמי
אילנית חזן19/04/2007בהמשך להסבר שלך: הרי תכולת שומן גבוהה מעכבת את ספיגת הסוכרים בגוף, ואם באגוזים תכולת שומן גבוהה הרי ספיגת הסוכרים איטית יותר, משמע הדבר אידקס גליקמי נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינדקס גליקמי
מוניקה קרן19/04/2007לא מצאתי ערכים מדויקים להאינדקס הגליקמי של אגוזי מלך או שקדים. האינדקס הגליקמי של אגוזי קשיו למשל הוא 50 וגם של בוטנים. זה נחשב לנמוך או מקסימום בינוני. אני יכולה לשער שהאינדקס הגליקמי של האגוזים והשקדים דומה לזה.המדד הגליקמי של מזון מושפע בעיקר מכמות הפחמימות בו ומידת מהירות חדירתן לדם. לכן קיימים גורמים המשפיעים על כך כמו סיבים תזונתיים, מזונות אחרים שנאכלו באותה ארוחה או בארוחה קודמת, מידת עיבוד המזון ועוד. אגוזי מלך מכילים בעיקר שומן בלתי רווי (שומן בריא), מעט שומן רווי, פחמימות וחלבונים. הרכבם של השקדים דומה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים ברגליים למרות שאני במשקל תקימרים18/04/2007
שלום אני בת 16 שוקלת 63 גובה 1.69 ואני במשקל תקין שאלתי היא יש לי רגליים שמנות למרות שאני במשקל תקין איך זה?
ואיך אפשר להוריד את השומנים ברגלים זה מאוד הרבה
האם יש איזשהו ספורט שמיועד לרגלייים שעוזר להוריד את השומנים באזור הנ"ל?
מה הסכנות בלקיחת משלשלים?
האם זה גורם לירידה במשקל אם לא אז מה כן?
האם אבות המזון נפלטים בשלשולים (פחמימות,חלבונים ,ויטמנים מינרלים שומנים)?
אם זה לא מוריד בשמקל אז למה אחרי השלשול אני רואה שהבטן שלי יותר רזה?
אני צריכה מידע מפורט בנוגע לשלשול בשל עבודת חקר לשלשול והסכנות הנובעות מכך!
תודה! ואשמח לקבל את תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים
ד''ר רוני חרמון19/04/2007לגבי הרגלים מדובר במבנה גוף ובדרך דיאטה לא תוכלי לתקן זאת.
לגבי השילשול זה אינו מצב תקין בו המעי לא מחזיר את הנוזלים שבתוכו ומאפשר להם לצאת עם הצואה. בדרך כלל הדבר נגרם מפגיעה בתפקוד המעי שמקורה יכול להיות שונה ומגובן.
כאשר תפקוד המעי נפגע נשטפים עם הנוזלים הרבה חומרים חיוניים לגוף ולכן מצב זה יכול להיות מסוכן. כמו כן אפשר להתיבש שגם זה מצב מסוכן.
את מרגישה פחות נפוחה בשל התרוקנות המעי לאחר שילשול ולכן הבטן פחות נפוחה.
לדעתי אם את יוזמת את השילשול אם משלשלים או דומים להם את חייבת להפסיק מיד. !!!!
אם את לא יוזמת את השילשול את חייבת לפנות ליעוץ רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילוף חומריםמרים18/04/2007
מה זה מטבוליזם שזה חילוף חומרים וזה מה זה קשור לדיאטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חילוף חומרים
מוניקה קרן19/04/2007שלום מרים,
מטאבוליזם נקרא חילוף חומרים בעברית. זה התהליך שבו הגוף מנצל את רכיבי התזונה לאחר העיכול לצרכים שונים כמו: בניית תאים, הורמונים, להפקת אנרגיה וכו'. בגוף מתרחשים שינויים ללא הרף. מרכיבים נבנים ונהרסים כל הזמן. הגוף מאבד אנרגיה בצורת חום כל העת, וכן כמויות קטנות של מרכיבים בשמן, שצואה, בזיעה וכד'. לכן דרושה לו אספקת חמרי גלם חיצוניים באופן קבוע (מזון).
באופן בסיסי, אנשים בעלי חילוף חמרים מהיר מאבדים הרבה אנרגיה בצורת חום, לכן אולי יצטרכו לצרוך יותר אנרגיה מהמזון כדי לשמור על משקלם ולפיכך יהיה להם קל יותר לרדת המשקל במקרה הצורך. אצל אנשים בעלי חילוף חמרים איטי, זה הפוך. העניין הנ"ל הוא בעיקר גנטי.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורטמאיה18/04/2007
היי ברצוני לדעת האם הליכה היא סוג לש ספורט אירוב?,והאם האירובי יוצר שומן בצןורת שריר והרגלייםמתנפחות והמשקל גדל
כי עשיתי ספורט אופניים ואני חושבת שזה גרם שיהיה לי שומן בצורת שריר ?והאם זה גם אירובי?על איזה סוג ספורט ממליץ לי גם כדי לרדת במשקל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט
מוניקה קרן18/04/2007שלום,
הליכה וגם רכיבה על אופניים נחשבים לפעילות אירובית.
שומן ושריר הם 2 סוגים שונים של רקמות בגוף. כשרכבת על אופניים נבתה לך רקמת שריר ברגליים, כי הן התאמצו הרבה. כאשר נבנית רקמת שריר יכול להיות שתהיה עליה במשקל, כי המשקל אינו מבחין בין סוגי הרקמות. רקמת שריר נראית "אסופה" ומחוטבת יותר מרקמת שומן, שהיא רופפת כזו.
פעילות אירובית גורמת לשריפת קלוריות רבות ולכן היא מומלצת כפעילות עיקרית כשמנסים לרזות. חשוב לשלב אותה עם תזונה מתאימה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהNo Name17/04/2007
אתם יכולים להגיד לי מה לעשות כדי לרדת 5-6 ק"ג [רצוי כמובן בפרק זמן הכי קצר]
אבלל.. שאין לי ממש זמן ללכת למכון כושר או לעשות בפעילות אירובית.. עם זאת אני עושה 3 פעמים בשבוע 50-60 דק' הליכה מהירה בשבוע.
[אגב, אני בת 14]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 14
ד''ר רוני חרמון18/04/2007ללכת ברגל זה ממש טוב ובריא וגם עוזר לרדת במשקל אבל ללא דיאטה מתאימה זה לא עובד את חייבת לפנות ליעוץ מקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהאלעד16/04/2007
שלום שמי אלעד ואני חדש כאן.
אני בן 15 ואני שוקל 76 קילוגרם גובהי הוא 180 סמ" אני מתאמן 6 פעמים בשבוע בכדור-מים(שחייה) ואני רוצה לרדת במשקל מישהוא יכול ליבנות לי תפריט שיעזור לי אני ממש חייב את זה
בתודה אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה
מוניקה קרן16/04/2007שלום אלעד,
ברוך הבא לפורום. לצערי איני יכולה להמליץ על תפריט מסוים במסגרת זו. אתה נער שגם מתאמן הרבה (שזה מצוין). עליך לפנות ליעוץ והדרכה מקצועיים ע"י דיאטנ/ית, שיבדקו אותך באופן יסודי ואז יתאימו לך תכנית מתאימה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה מהירהNo Name16/04/2007
אם אני הולכת הליכה מהירה במשך 3 פעמים בשבוע, בין 50-60 דק'
אז כמה אפשר להוריד לאחר חודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה מהירה
מוניקה קרן16/04/2007התשובה לכך תלויה במשקלך, גילך, ובעיקר בתזונה שלך.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומן שמתרכז באיזור הבטןאורית16/04/2007
אני בחורה בת 27 הבעיה שלי היא -כאשר אני בעודף משקל ואפילו קל השומן מתרכז אצלי באיזור
הבטן דבר שמאוד מציק לי ושאלותי:
.האים יש מזון מסוים שגורם לבטן להיות יותר תפוחה
.האים להלביש חגורת בטן באופן קבוע מחמירה את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאלותיך התשובות הן לא
ד''ר רוני חרמון16/04/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסאורלי16/04/2007
אני בחורה בת 39 סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס שותה 100 מיליגרם אלקטרוקסין אני מאוד מתקשה לרדת במשקל ,רציתי לדעת אם יש מאכלים שמהם עליהם להימנע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
ד''ר רוני חרמון16/04/2007נכול קצב הירידה שלך יכול להיות איטי אבל תנסי להתאים את קליטת הקלוריות שלך לצריכה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)