פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה עזרה
    אורח30
    11/04/2007

אני בן 30 גובה 1.68 ומשקל 78....רוב השומן מתרכז באיזור המותן והרגליים,
    מה עלי לעשות ע"מ לרזות באיזורים הללו?...בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה

מוניקה קרן
    12/04/2007

שלום,
    אין אפשרות לרזות באיזורים ספציפיים, עליך פשוט לרזות. אם מצבורי השומן אצלך הם באיזור הבטן והרגליים, אז משם הם ירדו. מומלץ שעשה זאת במסגרת תכנית מסודרת עם הכוונה מקצועית.
    בהצלחה
    מוניקה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרצות
    רוניק
    11/04/2007

שלום אני בת 36 יש לי באיה ילדתי את אבן שלי בניתואר קיסרי אני לא יורדת מישקל שלי או 81 קובעה 160 מה אני אוצה תודה רב

לקביעת תור
    סגירה
    לרצות

הוספת תגובה

• לרצות

מוניקה קרן
    12/04/2007

הפיתרון לבעיה שלך הוא ירידה במשקל. זה נישמע פשוט, אך דורש הרבה עבודה והשקעה מצידך. רצוי מאוד שתקבלי הדרכה מקצועית מפורטת שתקל על התהליך.
    בהצלחה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמנה ברגליים הצילוווו
    ליטל
    11/04/2007

שלום אני ירדן רציתי לשאול כמה שאלות הגובה שלי הוא 1.63 ומשקל 59
    האם לפי הנתונים האלה זה נורמלי הוא לא?
    ואני נורא מלאה ברגלים פחות מהטן מה תוכלו להמליץ לי?
    ואין לי בכלל כוח רצון לדיאטות אני נשברת בקלות מה לעשות ?
    בברכה
    ירדן

לקביעת תור
    סגירה
    שמנה ברגליים הצילוווו

הוספת תגובה

• שמנה ברגליים

מוניקה קרן
    11/04/2007

שלום ירדן,
    המשקל שלך תקין לגובהך. הטווח התקין של המשקל הוא מאוד רחב והוא בסופו של דבר רק מספר. לכך מצטרפים גורמים נוספים, כמו מבנה גוף. לפי תיאורך, אצלך יש מלאות מסוימת ברגליים. אם רצונך לרדת במשקל, עלייך לעשות זאת במסגרת תכנית מסודרת עם הכוונה מקצועית. בכל מקרה היתי ממליצה לשלב פעילות גופנית אירובית וגם עיצוב, כי שריר נראה "אסוף" יותר, גם אם אין ירידה במשקל.
    בהצלחה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכם
    לולי
    11/04/2007

אני אוכלת מאוד מאוזן ומסודר,יש לי מודעות לגופי, אך אני לא מצליחה להשיל במשקל אלא רק שומרת עליו, ועם הקיץ המתקרב ובא.. אני מעוניינת להוריד כ5 ק"ג(כפי שהייתי בקיץ הקודם).
    יכול להיות שאני "תקועה" על אותו המשקל משום שאיני משנה את התפריט ואוכלת כמעט כל יום את אותו הדבר?
    בוקר: נס קפה ופרי יבש אחד.
    ארוחת עשר: לחם קל עם גבינה+פרי.
    צהריים:אורז(כל יום אורז!אני מאוד אוהבת)ושניצל תירס וירקות טריים.
    בין לבין: 3-4 פרכיות אורז עם מעט גבינה.
    ערב:משהו קטן, בד"כ סלט עשיר עם טונה וביצה קשה.

התפריט שלי ממש מאוזן לכל הדעות למה אני נשארת במשקל 58?!
    אני מיואשת! 5 ק"ג ארורים שמסרבים להעלם...
    האם זה קשור לאי שינוי בתפריט? או אולי לאכילת האורז?!
    תודה מראש(ואל תמליצו לי על דיאטות בכסף.. כי הוכחתי לעצמי שרק עצות של דיאטנית קלינית בקופת החולים,ומוטיבציה מובילים להרזיה.. ואין לי כסף מיותר)

הגיל: 19וחצי

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכם

הוספת תגובה

• שלום לכם

מוניקה קרן
    12/04/2007

אני בהחלט יכולה להבין את התיסכול שאת חשה על המשקל האידיאלי שאליו את שואפת ולא מצליחה להגיע אליו. אך בסופו של דבר משקל, זה רק מספר והמשמעות שיש לו הוא מה שאת נוטעת בו. למרות מכתבך המפורט, אני לא יכולה להגיד מה המשקל המתאים לך (לא ציינת את גובהך) ואולי פשוט היעד שקבעת לעצמך הוא נמוך מדי עבור גופך. לכן הוא כל כך נלחם בך. חוסר ירידה במשקל לא קשור בד"כ לתפריט חד גוני. יחד עם זאת מומלץ לגוון את התזונה, כי רק כך אפשר לקבל ממנה את מלוא רכיבי התזונה הדרושים לגוף לתפקודו התקין. מעבר לזה, כאמור, חסרים הרבה נתונים עלייך ועל אורח חייך מכדי שאוכל לדעת למה משקלך תקוע. מה דעתה של הדיאטנית אצלה היית מטופלת?
    בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפר יאנוח,
    אולפת
    10/04/2007

אני אחרי לידה חמשה חודשים ושוקלת 99 ק"ג וגובה שלי 165 ס"מ.

אני מבקשת ממכם עזרה דחופה על מנת לרדת במשקל שלי מהר לפני הקיץ .( אני עשיתי כל מיני שיטות דיאטה ולא הצלחתי לרדת במשקל ,אניהגעתי לשלב שנמאס לי מגוף שלי ורוצה לחזור למשקל שלי הטבעי 60 ק"ג.)
    (הערה אני לא מניקה).

לקביעת תור
    סגירה
    כפר יאנוח,

הוספת תגובה

• דיאטה לאחר לידה

ד''ר רוני חרמון
    11/04/2007

יש באמת עליך שאריות של משקל רב לאחר ההריון ובכדי להצליח ולרדת את המשקל הנ"ל את חייבת להכנס לתוכנית דיאטה מונחה ע"י רופא מקצועי המומחה בשטח זה. כמו כן את חייבת להיות מודעת שהתהליך הינו ארוך ומצריך הקרבה לא קטנה משמעת ודבקות במטרה. כמו כן לאחר הירידה במשקל את צריכה לעבור תקופה של תוכנית לשמירה על המשקל בכדי לא לעלות את כל המשקל חזרה. אני לא רוצה לדכא אותך אבל את חייבת להבין שלא מדובר במבצע חד פעמי של חודש כי אם תהליך מורכב מקצועי וארוך שבסופו משתלם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה דחוף..בעיית שומן ושרירים
    רוני
    10/04/2007

שלום קוראים רוני .. אני בת 17 שוקלת 65 וגובה 1.72
    יש לי 5 קילו שאני צריכה להיפטר מהם .. אני כבר הרבה זמן ב דיאטה - לא דיאטה - דיאטה -- נדמה לי אפילו שכבר שנתיים אני בדיאטות .. הייתי 68 לפני כמה חודשים ועכשיו רזיתי ..
    ו אמרתי לעצמי שבשבועיים האלה אני ארזה את 5 קילו .. אני לא אוכלת לחם , סוכר , (שמן רק קצת) או משהו כזה .. התזונה שלי מבוססת על ירקות בעיקרון .. וספורט כמעט כל יום 40-60 דקות .. ירדתי 800 גר בשבוע אבל לא אני מרוצה כי חשבתי שאני ארזה יותר יחסית למה שאני אוכלת ! אני חושבת שאני אוכלת 500 קלוריות ביום ובקצב הזה הייתי צריכה לרזות יותר .. !
    שמעתי פעם על משהו שקורה כשאוכלים מעט - הגוף לא מפרק את השומן אלא את השרירים וזה לא מוריד במשקל - יכול להיות שזה מה שקורה לי ??!

הוספת תגובה

• עזרה דחופה

מוניקה קרן
    10/04/2007

שלום רוני,
    5 ק"ג שאת רוצה לרדת, נראים לך מעטים, אך ביחס למשקל גופך זה די הרבה (כמעט 10%). המטרות שאת מציבה לעצמך הן גדולות מדי. לא מומלץ, וגם מאוד קשה לרדת 5 ק"ג בשבועיים. הקצב המומלץ הוא 1/2-1 ק"ג בשבוע. ביחס לדיאטה על פיה את אוכלת- זה נשמע לי קיצוני ואכן הגוף מתנגד. כשאוכלים מעט מדי הגוף חש בסטרס, במתח. יש מצב שהוא אינו יודע מתי ואם תבוא הארוחה הבאה והאם היא תכלול מספיק אנרגיה. לכן, הוא חוסך בהוצאות האנרגיה. בין שאר ה"חסכונות" יש חיסכון בשריפת שומנים. לכן יש האטה בירידה במשקל. פרט לכך ישנן עוד סיבות רבות למה דיאטות שמכילות מעט מדי קלוריות אינן מומלצות. בין השאר בגלל שלא ניתן להתמיד בהן לאורך הזמן הדרוש ואחרי כן יש כמיהה לאכול הרבה ובעיקר מהמזונות שאוהבים ונמנענו מהם. כך קורה שבסיום ה"דיאטה" יש אכילה מופרזת ועלייה חזרה במשקל. מאוד מומלץ שתשני את צורת האכילה שלך ועשי זאת בצורה מבוקרת עם ליווי תזונתי מקצועי מתאים.
    בהצלחה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה אחרי הריון
    לימור
    09/04/2007

שלום רב, אני אם מניקה, ילדתי לפניי 4 חודשים ועליתי במשקל 20 ק"ג נוספים, כרגע אני שוקלת 72 ק"ג וגובהי 1.50 איזו דיאטה מומלצת לי והאם ישנם דברים שאסור לי לוותר בגלל ההנקה והשאיבה והאם במידה ואני יעשה דיאטה זה ישפיע על כמות ואיכות החלב?

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה אחרי הריון

הוספת תגובה

• דיאטה אחרי לידה

מוניקה קרן
    09/04/2007

שלום לימור,
    ראשית מזל טוב לרגל הולדת התינוק (תינוקת?) החדש. מאוד חשוב שהדיאטה שתעשי תהיה מאוזנת מבחינה הרכיבים התזונתיים שלה, כדי למנוע מחסורים תזונתיים גם בחלב, אך גם אצלך. הריון שואב הרבה משאבים מהאישה וכך גם ההנקה, וחשוב להשיב אותם לעצמך כדי לשמור על בריאותך. כמו כן, זו צריכה להיות דיאטה מתונה יחסית מבחינת הצמצום הקלורי. ככלל אצבע, היתי אומרת לא פחות מ-1500 קלוריות, אולי אפילו יותר. מומלץ ביותר לעשות זאת במסגרת מסודרת עם הכוונה מקצועית. אם תעמדי בכל התנאים הללו, כמות ואיכות החלב לא אמורים להפגע.
    בהצלחה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה ...
    Moon
    08/04/2007

גובהי הוא 183 ואני שוקל כ- 86 ... יש לי כרס ... אני רוצה להורידה רק שהבעיה שאני לא יודע איך ... אני סטודנט ומאז שאני לומד כל הרגלי האכילה שלי השתנו ... אני מרגיש יותר רעב ... אוכל יותר ... ממש אבוד ... אני הולך הליכה מהירה מידי יום ... כשעה ...
    האם יש סיכוי שאם אחיה טבעוני ... ועם ההליכה, שאוריד את המשקל? ואם כן בכמה זמן ? ...
    ודרך אגב יש לי קיב קיבה ולכן אני טבעוני בדרך כלל אני אוכל בשר - והמון!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה ...

הוספת תגובה

• טבעונות ודיאטה

ד''ר רוני חרמון
    09/04/2007

ירידה במשקל אינה קשורה לטבעונות הכול תלוי בכמה קלוריות אוכלים ולא משנה מקורם.
    הליכה תוסיף לך ותעזור לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    אורנית
    08/04/2007

ברצוני לשאול מה ניתן לעשות כנגד נשירת שיער בעקבות דיאטה?
    כבר פעמיים שעשיתי דיאטה ולאחר חודשיים הופיעה לי נשירת שיער.
    בפעם הראשונה לפני שנתיים עשיתי דיאטה של 1200 קל' ולאחר חודשיים הופיעה נשירה. רופא המשפחה רשם לי אבץ וקומפלקס ויטמין B ולאחר
    חודשיים הנשירה הפסיקה.
    לפני כ-3 חודשים התחלתי דיאטה נוספת לאחר לידה והפעם הלכתי לדיאטנית של קופ"ח. הדיאטה מתונה ומאוזנת. בכל זאת התחילה
    לי נשירה מסיבית למרות שלקחתי מראש מולטי ויטמין.
    בדיקות דם תקינות. רופאת המשפחה (אחרת)אמרה כי אין צורך בנטילת אבץ או ויטמין B.
    האם זה בגלל הלידה(לפני 4.5 חודשים) או בגלל הדיאטה?

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• נשירת שיער

ד''ר רוני חרמון
    09/04/2007

בכול דיאטה ולא משנה איזה דיאטה בסופו של תהליך יכול להיות נשירת שיער. החלק הטוב הוא שהנשירה נובעת מחולשת זקיק השערה ותחת כל שערה שנשרה תצמח שערה חדשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליח לרזות
    שגיא
    08/04/2007

שלום אני בן 16 אני שוקל 107 והגובה שלי הוא 187
    אני מנסה לרזות כבר שנים ולא מצליח אני הולך לדיאטנית קבוע כבר הרבה זמן ושום דבר לא עובד אני עוסק בפעילות גופנית בכדורגל 4 פעמים בשבוע אני מנסה לאכול נכון ולא מצליח
    איך אני מרזה כבר?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליח לרזות

הוספת תגובה

• מחפשת תפריט דיאטתי

דורית
    07/05/2007

אני בת 30, אמא לשני קטנים .השנה אני עובדת רק פעמיים בשבוע בבקרים ,כך שאני רוב שעות היום בבית ולכן לצערי, העליתי במשקל ובמידה של החצאית. גובהי הוא 1.50 ומשקלי כיום 57 ק"ג. מבנה גוף צר .כל השומנים שלי מתנקזים לבטן טוסיק וירחיים. ואין לי פרופורציה בין החלק התחתון לבין החלק העליון של גופי. התחתלתי לעשות 3 פעמים בשבוע הליכה מהירה על הליכון . אני מבקשת בכל לשון של בקשה תפריט שבועי שיוכל להשיל ממני כמה ק"ג מיותרים . בתודה דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליח לרזות

מוניקה קרן
    09/04/2007

מומלץ לא להתפש לדפוסים של תפריטים קבועים כדי לרזות. צריך לברר למה אינך מצליח לאכול לפי תכנית האכילה שנקבעה לך, ולנסות להתאים תכנית שתנסה לעקוף את המכשולים הקיימים. תברר את העניים עם הדיאטנית שמטפלת בך, במידה ואתה עדיין נפגש עמה.
    בהצלחה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקש לשלוח לי פרטים על דיטת דר חרמו
    יוכי;
    08/04/2007

הנני בת 45 ומעוניינת להשיל 10 קג ממשקלי
    אשמח לשמוע על דיאטת דר חרמון
    אני גרה בנהריה ואם קיים סניף קרוב למקום מגורי אשמח לשמוע
    תודה וחג שמח
    יוכי מימון

הוספת תגובה

• דיאטת לגרה בנהריה

ד''ר רוני חרמון
    09/04/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוק לעצת מומחי הפורום
    אוהד
    07/04/2007

אני חייב תשובה בקשר לסויה.. זה טוב או רע? בריא לגוף או לא? כי כבר כמה זמן שאני שומע טיעונים
    מנוגדים ואני לא יודע כבר מה לעשות- להמשיך לאכול , לא להמשיך לאכול אבל דבר אחד אני יודע-
    אני ממש אוהב טופו! ואני מסוגל לאכול המון ממנו.
    השאלה היא האם אני צריך להפסיק לאכול לגמרי טופו או פשוט למתן את הכמויות שאני אוכל?
    לצורך העניין 200 גרם טופו ביום זה נחשב לכמות גדולה מידי ליום?
    (עד לא מזמן אכלתי הרבה יותר מזה ליום)
    ממה שקראתי באתר מסויים באינטרנט הבעיה לגברים באכילת טופו זה הפיטואסטרוגנים שיש בסויה שיכולים
    לגרום לנזק מוחי.. (דימנסיה של המוח) לטווח הארוך.

וההסבר הוא כזה:
    הגוף של הגבר גם מייצר אסטרוגן אבל בכמויות קטנות ותפקידו,בין היתר,
    לשמור על תיפקוד תקין של המוח. אם גברים אוכלים הרבה טופו/סויה הם מעלים את רמת האסטרוגן הצמחי בגוף והגוף מפסיק לייצר את האסטרוגן המקורי שלו. הבעיה היא שלאסטרוגן הצימחי אין את היכולת להגן על תפקוד תקין של המוח כמו האסטרוגן המקורי של הגוף. ואז נוצר מצב שבו הגורם שמגן על המוח חסר וכך מתפתחת דימנסיה. זה ההסבר שקראתי באתר.

זה נכון? מישהו יכול לאמת לי את זה? והשאלה היא גם אם בטופו יש את אותם פיטואסטרוגנים שיש בסויה היבשה הגולמית?

לקביעת תור
    סגירה
    זקוק לעצת מומחי הפורום

הוספת תגובה

• סוייה

ד''ר רוני חרמון
    09/04/2007

כעיקרון כל דבר שאוכלים במתינות ולא מקצינים בריא כך שסוייה וטופו בריאים אם לא מגזימים בכמות ואם האוכל מגוון מספיק 200 גר' ליום לא יגרמו לך נזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 1300 קלוריות
    ליטל
    07/04/2007

קראתי על דיאטה שאוכלים בה 1300 קלוריות ביום ומרזים 2 קילו בחודש בלי פעילות גופנית אז ניסיתי אותה בהתחלה ירדתי בחודש 2 קילו ואחר כך כל חודש קילו כמה זמן אפשר להמשיך עם הדיאטה הזאת?

לקביעת תור
    סגירה
    1300 קלוריות

הוספת תגובה

• 1300 קלוריות

ד''ר רוני חרמון
    09/04/2007

דיאטה שהנתון היחיד שבה הוא כמות הקלוריות אינו מספק תשובה לשאלתך חסרים הרבה פרטים כמו נתונים עליך וממה הדיאטה מורכבת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי הופעת ווסת..
    אגם
    07/04/2007

שלום,
    אני בת 15 וחצי לא קיבלתי מחזור במשך חצי שנה,אני שוקלת 51 ומטר 67 ,
    המחזור שלי אף פעם לא היה סדיר ,אך מאז שהחלטתי לעסוק בפעילות גופנית כגון ארובי ספורט וכו'...ולאכול בריא (הפסקתי לאכול הרבה בשר) אני אוכלת הרבה ירקות ופירות ומתמידה באוכל בריא בעיקר,.

וכך הפסיק לי המחזור.
    שאלתי היא..האם אני צריכה לחכות?או לפנות לרופא מייד.?.
    האם בגלל הספורט והאוכל לא מופיע המחזור..?

אני הודעה עם תענו.

אגם.

לקביעת תור
    סגירה
    אי הופעת ווסת..

הוספת תגובה

• מחזור חודשי

ד''ר רוני חרמון
    07/04/2007

אני חושב שרצוי ותבדקי ע"י רופא נשים בכול מקרה דיאטה ממושכת יכולה לעשות אי סדרים במחזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת תפריט להרזיה בטוחה
    הילה
    06/04/2007

היי, שמי הילה (20), ורק לפני שבוע סיימתי את שירותי לצהל. אני בתקופה ממש קשה עם עצמי מפני שבכל השנתיים של הצבא העלתי בערך 10 קילו ותמיד אמרתי לעצמי שאני אשתחרר אני אוריד הכל. אך למרות כל הניסיונות שעשיתי, למרות כל הדיאטות שהתאמצתי, כל השינויים ההרגלים שהכנסתי לעצמי הרסו לי הכל!!
    היום אני מוצאת את עצמי בדיכאון, חסרת חיוך ועם כעס נוראי על עצמי, אני מרגישה רע מאוד עם עצמי, לובשת רק בגדים ארוכים ומנסה כמה שיותר להסתיר את השומנים הבולטים. אני מאוד רוצה תפריט טוב כדי להתחיל מהתחלה ולחזור למה שהייתי. אני רוצה לאכול מסודר, לאכול בריא ולהנות מהגוף שלי, ללבוש בגד ים ולהיות כמו כולן.
    האם תוכלו לעזור לי ע"י שתתנו לי תפריט קל ויומי עם מעט קלוריות??

תודה רבה- הילה.

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת תפריט להרזיה בטוחה

הוספת תגובה

• שלום הילה

ד''ר רוני חרמון
    07/04/2007

מצב מוכר ולא צריך להתיאש צריך הרבה סבלנות ודבקות במטרה אין פתרון קסם.
    דיאטה זה עיניין רציני ולכן את צריכה לפנות למומחה לדיאטה ולעשות את זה באופן מסודר ובריא

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה