מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרזיה משפיע על החזה??בתאל26/04/2007
אם אני שוקלת 55 ואני רוצה להוריד 5 קילו, ההבדל בחזה יהיה משמעותי?? עד כמה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה פרופורציונלית
ד''ר רוני חרמון29/04/2007הירידה תהיה פרופורציונלית לירידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריוךתמרים26/04/2007
שלום אני בת 16 שוקלת 64 גובה 1.70
שאלתי מה הכמות הקלוריות שאני צריכה לצרוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות קלוריות
ד''ר רוני חרמון29/04/2007הנוסחה הינה- משקל כפול 24 כפול 0.9
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרוב אדוםמרים26/04/2007
האם סלט כרוב אדום במיונז שקונים בחנויות משמין כי לפי כמות הקלוריות שלו ל100 גרם זה 241 . וכמות השומנים שם גבוהה?
אז מה את אומרת על זה בריא ? כדאי לצרוך?
מה ההבדל בין שומנים לכולסטרול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרוב אדום במיונז
ד''ר רוני חרמון29/04/2007כרוב אדום זה טוב מאוד מיונז גרוע.
קולסטרול זה סוג של שומן והא נמצא בגוף וחיוני לגוף הכול תלוי בכמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחות מסודרותNo Name26/04/2007
מהן השעוות שצריך לאכולל את הארוחות בצורה מסודרת כדי לרדת במשקל כולל ארוחות ביניים?
[בהתחשב בזמני בית הספר ובכך שאני קמה בשעה 6:15 - 6:30. הפסקה ראשונה 9:35 , הפסקה שנייה 11:30]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעות אכילה
ד''ר רוני חרמון29/04/2007רצוי לאכול מספר רב של פעמים ביום ובכול פעם קמות קטנה של אוכל טוב מאוד לאכול כל 3 שעות קצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות ביוםלי26/04/2007
אני בת 24,שוקלת 63.5 קילו,גובהי 153 ס"מ.כמה קלוריות אני צריכה ביום כדי לרדת במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת 24
ד''ר רוני חרמון26/04/2007בערך בין 1000 ל- 1200 קלוריות ליום ביכדי לרדת במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרדת במשקל
ד''ר רוני חרמון26/04/2007רצוי לפנות למטפל מקצועי בנושא דיאטה כמובן שחשוב לא רק כמות הקלוריות כי אם גם סוג הקלוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתשרון25/04/2007
שלום רב,
בני בן השנה וחצי בריא אוכל למעשה מהכל, רגיל כאשר הוא מתעורר לאכול 180 סימילאק כארוחת הבוקר. בשבועיים האחרונים, מעבר לארוחת הבוקר הזו הוא טועם עוד שתי כפיות סימילאק (כאבקה) נוספות, לא מהולות. חשוב לציין שהוא שותה מצויין ואוכל מצויין. אבל..... מספר אנשים הלחיצו אותי, שמאחר והסימילאק לא מהול זה יכול לגרום לעומס על הכליות כי זה כאילו שהוא שותה את הסימליאק כשהוא מרוכז פי 2. מיד כששמעתי את זה הפסקתי לתת לו והמשכנו כרגיל. האם יכול להיווצר נזק? מה לעשות? קרה למישהי?
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת
מוניקה קרן25/04/2007שלום,
לדעתי לא נגרם נזק, אך אם את רוצה להיות שקטה תתיעצי עם רופא הילדים שלו. מעתה איני ממליצה לתת לילד לאכול אבקת סימילאק. היא אכן מאוד מרוכזת. אם אינו שבע מארוחת מהבקבוק, אפשר להוסיף עוד מזון מוצק בסיומו, כמו כריך קטן או פרי.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומוסרפי25/04/2007
למה חומוס זה משמין?
זה בסך הכל קטניות...
הא זה משמין בגלל השמן שמוסיפים לו בתהליך העיבוד?
האם יש אפשרות להכין חומוס בצורה יותר בריאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומוס
מוניקה קרן25/04/2007שלום רפי,
אכן חומוס הוא קטניה, שהערך הקלורי שלה עולה כאשר מוסיפים לו שמן. ניתן להכין בבית ע"י טחינת הגרגירים בתוספת תבלינים, וכך להפחית את ערכה הקלורי בלפחות חצי.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתלירון25/04/2007
נזכרתי שרציתי לשאול עוד כמה דברים:
1. האם זה נכון שאפשר לאכול כמות בלתי מוגבלת של ירקות?
2. והאם זה בריא לשתות בזמן האוכל? (אני מתכוונת לכמויות גדולות של שתייה 2/3 כוסות מים)?
3. וכמה פירות אתם ממליצים לאכול ביום? (אם לא אוכלים עוגות, שוקולד ועוד שטויות למיניהם)
4. האם לשילוב שונה של סוגי המזון השונים יש השפעה על הירידה במשקל?
ז"א האם למשל יש הבדל בין לאכול בצהריים אורז וחתיחת עוף וסלט ואז בערב מרק
לבין לאכול בצהריים עוף עם סלט
ובערב אורז עם סלט ומרק?
5. האם אתם מאמינים בדיאטה לפי סוגי דם? סבתא שלי סיפרה לי על איזה ספר לפיו לכל סוג דם יש מזון שממומלץ לו ומזון שמזיק לו. שמעת על זה? כדאי לנסות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
מוניקה קרן25/04/2007שוב שלום,
1. כמות הקלוריות שיש בירקות היא קטנה, אך לא זניחה, במיוחד אם אוכלים כמויות גדולות. מומלץ להרבות באכילת ירקות, אך בכל זאת בהגבלה. המטרה היא עם הזמן להקטין את נפח הקיבה ואם אוכלים סלטים ענקיים או מנשנשים ירקות בלי הפסקה, לא משנים הרגלי אכילה שכדאי שלא יהיו.
2. אין שום בעיה לשתות באמצע האוכל. (יש הגבלה רק אצל אנשים עם בעיות בריאותיות שונות).
3. ככלל אצבע ניתן לאכול עד 3 מנות פרי ליום.
4. צירופי מזון שונים אינם משפיעים על הירידה במשקל. מה שמשפיע בעיקר, זה ההפרש בין כמות האנרגיה הנצרכת (קלוריות) לכמות האנרגיה שהגוף מבזבז.
5. אין הוכחה מדעית לדיאטה עפ"י סוג דם. איני מכירה אותה על בוריה. איני עובדת לפיה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוןד שאלה
לירון26/04/2007בבוקר אני אוכלת סלט שמכיל בערך: גזר 3 עגבניות בינוניות, 3 מלפפון, וקולורבי. עם קצת שמן.
בנוסף לזה אני אוכלת חצי קופסת קוטג' 3 אחוז. (אני מנסה לקחת רק 2 כפות אבל זה נגמר מהר , ולי מתחשק עוד אז אני נשברת ולוקחת עד שאני מגיעה למצב שאני מסיימת חצי קופסא. ואני שותה קפה בכוס גדולה. (על בסיס מים ועם מעא חלב 1 אחוז. (ובלי סוכר)
בעבודה אני שותה קפה אחד, לפעמים אני אוכלתץ גם תפוח (ממש גדול) בערך בשעה 12:00.
ואז בשעה 13:30-14:00 אני אוכלת ארוחת צהריים שכוללת חתיחת חזה עוף עם ירקות כמו 3 מלפפונים ו3 עגבניות או במקום עגבניות 3 גמבות.
ואז אני מגיעה הביתה ואני אוכלת בערך בשעה 17:00 מרק +ירקות מבושלים+תפוח גדול+לפעמים גם תפוז אחד או שניים+קפה.
או שלפעמים אני אוכלת סלט ירקות גדול עם קוטג'+תפוח גדול+תפוז+קפה.
כבר במשך חודש אני ניזונה כך. כפי שניתן לראות אני לא צורכת לחם /אורז וכו'.
כיוון שאני אוכלת המון אני לא מרגישה רעב.
אה ואני שותה כ10 כוסות מים ביום.
אז איך התפריט? איפה צריך להוריד?
אני 1.65 ושוקלת 58.5 אני רוצה להגיע למששקל 53 (כך שקלתי בדיוק לפני שנה).
אני עליתי במשקל בתקופת הבגרויות, הפסיכומטרי .... כי הייתי ממש טוחנת, המון לחם. במיוחד אכלתי לחמניות עם דבש ופירות יבשים, ואכלתי ממש בכמיות ענקיות. הייתי מגיעה למצב שאני מתחילה לאכול לפני כולם ומסיימת לאכול אחרי כולם ועדיין הייתי מרגישה רעבה.
פשוט הגעתי למצב שאוכל היה מרגיע אותי. ובגלל זה כל הזמן הייתי אוכלת. ואמא שלי איזה יום אחד אמרה שדבש בריא למוח, גורם לנו למוח לעבוד טוב יותר ועוד שטויות.... ומאותו יום התחלתי לאכול לחמיות עם דבש. הייתי מסוגלת לאכול ארוחת צהריים ענקית שכללה מרק, עוף, ותפו"ח ואח":כ לקנח עם שתי לחמניות (קלות) עם דבש (והרבה).
בקצב הזה עליתי ל61 קילו. הכל פתאום לוחץ, קטן... זה הכניס אותי לדכאון, כל היום הייתי בלי מצב רוח, הייתי מתעצבנת אם אמא שלי הייתה אומרת לי שאכלתי מספיק.
ואני עדיין לא שלמה עם המשקל. אז בבקשה תייעצי לי מה לעשות. תודההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהההלירון25/04/2007
היי, קוראים לי ויקי ואני בת 19.
אני מתאמנת בערבים במכון כושר (פעילות אירובית כגון סקי, אופניים וכו').
אני חוזרת הביתה בסביבות השעה 22:00.
לפני המכון אני אוכלת ארוחת ערב מלאה וכשאני חוזרת אינני אוכלת כלל.
המאמן במכון אמר שאחרי מכון צריך לאכול, ומדריכה אחרת אמרה שכדי לרזות אסור לאכול 3 שעות לפני האימון ושעתיים אחרי האימון.
ואמא של חברה שלי שהצליחה לרדת ב-15 ק"ג אמרה שצריך לאכול בשעה שאלרי האימון כי אז הכל נשרף ולא משמינים.
אז מה אתם אומרים? למי להאמין? לאכול בעשר בלילה?
נוסף על כך רציתי לשאול אותך לגבי כמות הפחמימות המומלצת ליום. שמעתי שכמות הפחמימות צריכה להיות רבע מכמות המזון שאנו צורכים ביום. האם זה נכון שאם אני אוכלת כוס של אורז מלא ביום אז אסור לי לצרוך עוד פחמימות???.
והאם זה נכון שכוס של אורז מלא שווה ל5 פרוסות של לחם קל?
אמא שלי היתה קונה לחם שחור מהחנויות של רוסים ששם כל פרוסה היתה עבה וכבדה ודי משביעה ואז היא החלה לקנות לחם ממאפייה ושם כל פרוסה דקיקה וממש ממש קלה, כשאני אוכלת פרוסה אני מרגישה שזה ממש נמס לי בפה.
בקיצור איזה סוג של פחמימות את ממליצה לאכול. אני מתכוונת משהו שאפשר לאכול הרבה ממנו.
אני יכולה לא לאכול מאכלים מתוקים, מטוגנים וכו'....
מה שחשוב לי זה הכמות, אני אוהבת לאכול הרבה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
מוניקה קרן25/04/2007שלום ויקי,
אם את אוכלת ארוחת ערב לפני שאת הולכת למכון, אז תוך שעה מסיום האימון מומלץ שתאכלי משהו קל כמו יוגורט דל שומן או פרוסת לחם עם גבינה 5%. כדאי לאכול בתום האימון, כי הגוף מבצע תהליך של התאוששות והוא זקוק למעט אנרגיה זמינה (פחמימות) וגם לחלבונים. אם לא אוכלים כלום, הגוף חש במחסור, זה עלול להפריע לתהליך ההתאוששות, שכולל בנית מסת שריר וחידוש מאגרי הגליקוגן. לא כדאי לאכול ארוחה כבדה, בהנחה שאת הולכת לישון לא הרבה אחרי כן.
כמות הפחמימות היומית צריכה לספק כחצי מסך הקלוריות שאת אוכלת. לתמחר לך את זה לכמות מדודה של פרוסות לחם או אורז, איני יכולה, כי חסרים לי הרבה נתונים עלייך. כוס אורז מבושל שווה בערך ל-4 פרוסות לחם קל. אם את אוהבת לאכול הרבה, אז מומלץ להחליף את הלחם ללחם קל, לא לטגן את התוספות כמו אורז, תפו"א וכד', לאכול דגנים מלאים כמו לחם מחיטה מלאה, אורז נלא, דגני בוקר מלאים וכו'. הם מכילים יותר סיבים תזונתיים, לא דלים יותר בקלוריות, אך משביעים יותר.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותמירי24/04/2007
שלום,
אני בת 26, גובה 1.69 ומשקל 65 קילו ורוצה להוריד אחוזי שומן.
1. באיזה שעות פעילות העיכול פוחתת, עד איזו שעה אני עוד יכולה לאכול?
2. אני מאוד עסוקה בשעות הבוקר בעבודה כך שאין לי אף פעם תיאבון...
פעם ניסיתי להרגיל את עצמי לתקופה מסויימת לאכול "בכוח" בתקווה שאוכל להתרגל
וזה לא הצליח...מה ניתן לעשות? האם חובה לאכול דגנים/סנדויץ בבוקר או שיש משהו
יותר קל מזה?
3. כמה פירות וכמה ירקות מומלץ לאכול ביום(לכל הפחות)?
4. האם הליכה 3 פעמים בשבוע למשך 40 דקות במהירות 5 קמ"ש(בשיפוע 15 מעלות)
היא פעילות מספיקה?
בתודה מראש,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
ד''ר רוני חרמון25/04/20071. לדעתי משקלך מצויין לנתונים שהצגת
2. אין חשיבות לכמות הפרי ביום חשוב שהוא יספר במסגרת הקלורית היומית המותרת
3. אין חשיבות דווקא לדגנים בבוקר למרות שזה בריא ויש בהם סיבים
4.הליכה כפי שאת עושה מספיקה
בנוסף אני ממליץ על שתייה של 15 כוסות מים לפחות ליום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות
מוניקה קרן25/04/2007שלום,
1. פעילות העיכול יכולה להמשיך כל עת שצריך, העניין הוא שבשעות המנוחה, השינה, רצוי להקטין או להפסיקה, כדי לתת אפשרות לגוף לנוח ולעשות פעולות שהוא עושה ב"שעת מנוחה". פעילות העיכול היא מאוד אינטנסיבית ודורשת מהגוף מאמץ גדול. כדאי לאכול ארוחת ערב 3-4 שעות לפני שעת השינה שלך. ניתן לאכול עוד חטיף קטן, כמו פרי, יוגורט וכד' עד כשעה לפני השינה.
2. בשעות הלילה הגוף למעשה בצום, לכן חשיבותה של ארוחת הבוקר: לשבור את הצום ולתת אנרגיה זמינה להתחיל את פעילויות היום. יחד עם זאת יש אנשים שממש לא יכולים לאכול בבוקר. אם את נמנית עם אנשים אלו, אפשר לאכול דגנם או כריך בשעות הבוקר המאוחרות יותר או לנסות סוג מאכל אחר: יוגורט, פרי, חטיף דגנים.
3. ההמלצה לגבי כמות הירקות והפירות היא לפחות 5 ביום מצבעים שונים. יש לזכור שבפירות יש כמות סוכר לא מבוטלת, לכן הכמות של הפירות בסכום הזה תלויה בתקציב הקלורי שלך ובטעמך האישי.
4. ההמלצה לפעילות גופנית היא לפחות 30 דקות, ברוב ימות השבוע, כלומר 5-7 פעמים. אם נחלק את זה ל-3 פעמים, אז את צריכה ללכת לפחות 50 דקות בכל פעם.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות...No Name24/04/2007
1. איךך אפשרר לדעת אם המשקל ששוקלים זהו מסת שריר או המשקל עצמוו?
2. יש לפעמיים סימנים כאלה כמוו פסים כאלה.. אז יש ורודים-אדמדמים ויש לבנים.. שמעתי שהלבנים מסמלים הרזייה והשניים השמנה.. זה נכון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישיי
ד''ר רוני חרמון25/04/2007הפסים העור מכל הצבעים נובעים מקריעה של השכבה האלסטית בעור והשבע אינו משנה
משקל הגוף כולל את כל אברי הגוף ןלכן אין אפשרות לדעת במדוייק את החלוקה לאיברים השונים ניתן לעשות הערכה מסויימת אבל כעיקרון זה לא צריך לעניין אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להוריד כבר את הבטן!!!ונוס24/04/2007
שלום!!
לפני כחודש התחלתי דיאטה....כי מאוד רציתי להוריד את הבטן.
אבל גיליתי שכשאני מורידה במשקל...אני מורידה באופן כללי בכל הגוף אך הבטן לא יורדת!!...מה לעשות?? (אני עושה פעילות אירובית!)
1. האם תרגילים לבטן (כפיפות בטן...) עוזרות להורדת בטן או רק ליצירת שרירים?
2. ראיתי בערוץ הקניות מוצר שנקרא "חגורת סאונה". חוגרים אותה לאזור מסוים בגוף שבו אתה רוצה לצמצם הקפים...החגורה מחממת בטמפ' לפי רצוננו. לפי מה שהם אמרו החום פותח את הנקבוביות ושורף שומנים.
משהי סיפרה שתוך שבועים היא ירדה 2 ק"ג ו6 ס"מ ממהיקף בבטן.
האם כל זה הגיוני או סתם בולשיט?? האם זה יכול לעזור למצבי?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להוריד את הבטן
ד''ר רוני חרמון24/04/2007כל התשובות לשאלותיך הן כן. כמובן שללא דיאטה שום דבר לא יזוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עליי לעשות?מיטל23/04/2007
שלום,
אני בת 28, גובה 1.67 שוקלת 61 ק"ג. לפני כשנתיים שקלתי 57 ק"ג ללא כל דיאטה או
מאמץ כלשהו. אני מתאמנת במכון כושר מזה 5 שנים, 3-4 פעמים בשבוע.
אני מאוד מתוסכלת כרגע, שכן איני מצליחה להוריד ולו אף גרם אחד. אני מאוד רוצה לחזור למשקלי הקודם שבו הייתי מאוד מרוצה.
הארוחות שלי מאוד מסודרות, בשעות קבועות, משתדלת להימנע ממתוקים (למרות הקושי הרב).
מה עליי לעשות כדי להרזות ולהגיע למשקלי הקודם?
ושאלה נוספת, האם יכול להיות שמבנה הגוף שלי השתנה בשנתיים האחרונות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 28
ד''ר רוני חרמון24/04/2007קודם לכול את נשמעת לי בסדר מבחינת משקלך למרות שאת רוצה יותר. לשם כך צריכים להבין מספר דברים
1. היחס בין חילוף החומרים הבסיסי והגילהינו הפוך וביחס ישר כלומר עם עליית הגיל צריך לאכול פחות
2. להשתדל להפסיק לאכול מתוקים זה לא מספיק חייבים להפסיק אם זה לגמרי
3. צריך לשתות 15-20 כוסות מים ביום ביכדי לרדת היטב במשקל
4. הדיאטה חייבת להמשך זמן רב ואם אפשר כל הזמן כלומר לשנות את ההרגלים הישנים ולעבור להרגלים חדשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזזרי לי.. אני מיואששת =(ליריי22/04/2007
שלום קוראים לי לירי.. אני עוד חודשיים בת 15
שנה שעברה(בדיוק לפני שנה) שקלתי 58 ל1.57-- הייתי בת 14
עשיתי דיאטה רצינית ביכלל לא בריאה..(אני לא זוכרת ביכלל מה עשיתי בה בדיוק)
אבל ירדתי ל-50 קילו והייתי נוראה שמחה.
אבבל חצי שנה אחרי התחלתי לעלות את כול ה-8 קילו..
עכשיו אני בת 15 1.63 שוקלת 58
ואני מנסהה הכל וכלום לא הולך ליי.. אני כ"כ מיואאשת
אני במצב נפשי גרוע.. אני התרחקתי מכל חבריי
אני כול הזמן לבדי כי אני לא רוצה לראות אף אחד
ביגלל איך שאני ניראת...
אני באמת לא יוודעת מהה לעשותת =(
בבקשה תעזררו לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת ה- 15
ד''ר רוני חרמון23/04/2007את לא צריכה להיות בדיכאון מצבך לא נורה ביכלל. עצתי לך היא לעשות דיאטה לא כמיבצע חד פעמי כי אם לנסות לשנות את הרגלי התזונה והחיים שלך ביכדי שאפקט האקורדיון ייפסק.עליך לפנות ליעוץ מקצועי ולהפנים עם העובדה שדיאטה עושים כל הזמן ולא רק חלק מהזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילוף חומרים..No Name22/04/2007
מה אפשר לעשות כדי שחילוף החומרים יהיה מהיר יותתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חילוף חומרים
ד''ר רוני חרמון23/04/2007כעיקרון קצב חילוף החומרים בגוף נשלט ע"י בלוטת התריס ולכן אין מקום ואסור להתערב בפעולת אם היא עובדת בסדר.
יש אפשרות לזרז את הירידה ע"י פעילות גופנית ולהרבות יותר במאכלים בעלי כמויות יוד מוגדלות כמו דגים ואצות בימקום דברים אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)