מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קולורבי זה משמין או זה גם ירק?אלי28/03/2007
קולורבי זה משמין או זה גם נחשב לירק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולורבי
מוניקה קרן29/03/2007קולורבי הוא ירק. מכיל כ-30 קלוריות ל-100 גרם.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקלאיציק28/03/2007
אני בן 14 והגובה שלי 1.70 ואני שוקל 55 לפי גל המחשבונים כתוב שאני צריך לעלות 6 קילו הבטן שלי חטובה חבל על הזמן האם צריך לעלות ואם כן אזה מאכלים ישמינו אותי ברמה גבוהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל
מוניקה קרן29/03/2007שלום יוסי,
המשקל התקין לגובה מסוים הוא טווח של משקלים. המשקל שלך בהחלט נמצא בטווח התקין. אפילו די באמצע. אני מבינה מדבריך שאתה נראה טוב ואתה מרוצה מגופך, שזה הכי חשוב. תמשיך כך.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מוניקה קרן..נועה28/03/2007
אני בת 16 שוקלת 60 והגובה שלי הוא בערך 1.60
הייתי רוצה לדעת כמה אני אמורה לשקול ואיזו דיאטה כדאי לי לעשות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוניקה קרן
מוניקה קרן29/03/2007שלום נועה,
המשקל שלך ביחס לגובה, נמצא בטווח התקין. בכל זאת אני מבינה שאת מעוניינת לרזות. בכדי להתאים לך תכנית תזונה חסרים הרבה פרטים עלייך.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוט על דיאטת ההפרדהסוניא28/03/2007
שלום.
אני חייבת להוריד 8 קילו במהירות לפני חתונה.האם אפשר לשלוח לי תפריט שבו יהי בטוח שאני ארד את ה8 קילו המיותרים ובמהירות.ואיך עושים דיטת הפרדה ואם אפשר לשלוח לי תפריט.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה מהירה
ד''ר רוני חרמון28/03/2007שלום לך,
לא לכון לעשות דיאטה באופן לא מבוקר, דיאטה צריך להדריך מי שמוסמך לכך מה עוד ששמונה קילוגרם זה יכך יותר מחודש. ממליץ לך לפנות למקום מוסמך מוכר ובעל מוניטין שמדריך איך לעשות דיאטהץ בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהדנה27/03/2007
שלום רציתי לשאול כיצד אני יכולה להוריד ממשקלי בלי לפגוע בו ?
כלומר הייתי ילדה שמנה עשיתי דיאטות ואומנם הורדתי יפה ממשקלי אבל עכשיו שאני במשקל תקין קצת קשה לשמור על המשקל אני רוצה להוריד עוד קצת מהמשקל שלי אני בת 17 וחצי שוקלת 64 גובה 1.67 אני יודעת שאני במשקל תקין אך באזור הבטןן אני ממש שמנה וזה מציקק ניסיתי דיאטות אבלל זה רק הורסס כי אני מרזה ושוב חוזרת לאותו המשקל וזה סתם פוגע בגוף
אולי תתנו לי עצה מה עליי לעשותת?
אני יודעת שדיאטה זה בעצם דרך החיים שצריך לדעת לאכול בריא אני אוכלת בריא ומנסה לקצץ בקלוריות כדי לרזות אבל שוב כל פעם מחדש נשברת
אני מבצעת פעילות גופנית אבל כלום לא עוזר לי לרזות יש רעיונות עצות בבקשה תעזרו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה
מוניקה קרן28/03/2007שלום דנה,
לכל גוף יש את המשקל המתאים לו ואליו הוא שואף ומתייצב בו. זו כנראה הסיבה שהמשקל התקין הוא למעשה טווח של משקלים. אין משקל אחד שמתאים לגובה מסוים. כנראה שלגוף שלך "נח" ב-64 ק"ג, שהוא כאמור משקל מתאים לגובהך. כדי לרדת מהמשקל הזה עלייך לצמצם את הצריכה הקלורית שלך. ואני מדברייך שזה קשה לך. את צריכה לשקול לקבל את עצמך במשקל הזה. זה בסה"כ רק מספר. תחום שיכול לעזור לך לעצב את גופך הוא פעילות גופנית. מומלץ שתבצעי פעילות גופנית סדירה באופן יומיומי. כדאי לעסוק בפעילות אירובית כמו הליכה, רכיבה על אופניים, ריצה, שחייה, ריקוד לפחות 3-4 פעמים בשבוע ועוד פעמיים עד 3 בפעילות אנאירובית, מה שנקרא עיצוב. בדרך זו, אם תמשיכי להקפיד על תזונה בריאה ומאוזנת תחטבי את גופך, ולמרות שלא תרדי במשקל, תיראי רזה יותר.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפה מדיאטותתל אביבית26/03/2007
מה הצעתכם למי שהיה יויו במשקל ואין לו כוח נפשי להתחיל במלחמה שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי נמאס, ומצאתי פתרון חלקי...
נעמי26/03/2007התחלתי להתעניין בתזונה בריאה, ובהדרגה שיפרתי את התפריט היומי. זה, לפחות, גרם להפסקת
הזלילות המטופשות של ג'אנק-פוד. נעשיתי בריאה יותר, אני לא מוסיפה במשקל, וחושבת על עתיד
רזה יותר. אבל גם אם זה לא יקרה, בינתיים - העיקר הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמאס מהדיאטה
ד''ר רוני חרמון27/03/2007צריך להתייחס לדיאטה ברצינות, לאורך זמן ועם תיכנון מלא בידיוק כמו שעושים תיכנון כלכלי.
אם הדבר הופך לנוהג ולא מבצע קצר מועד יש אפשרות להתגבר. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריותדניאל26/03/2007
כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום?בת 15 משקל 50 גובה 1.63
תודה:]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות קלוריות
ד''ר רוני חרמון27/03/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב קלוריות
דניאל27/03/2007לא הבנתי כל כך..איך לעשות את זה..
רשום:נקבה להכפיל ב 0.9 ואז ב 24..
אבל את מה להכפיל?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזר
מרים28/03/2007האם גזר משמין כי אמרו לי שיש בזה פחמימות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזר
מוניקה קרן29/03/2007שלום מרים,
גזר מכיל כ-9 גרם פחמימה וסה"כ 45 קלוריות ל-100 גרם. זה אכן יותר מירק ממוצע, אך עדיין די דל בקלוריות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו המשקל התקין?בת 1326/03/2007
שלום! שמי שיר אני בת 13 גובה 1.50 ורציתי לדעת מה אמור להיות המשקל התקין שלי? תודה מראש! =]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל תקין
מוניקה קרן26/03/2007שלום שיר,
טווח המשקל התקין הוא מאוד רחב. יכול להיות בין 36 ל-49 ק"ג. המשקל הספציפי תלוי בגורמים נוספים כמו הנטייה הגנטית והמשקל שלך נח להיות בו בהרגשתך האישית.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריטדניאל26/03/2007
שלום אני דניאל בת 15 ואני שוקלת 50 והגובה הוא 1.63.
אני עוסקת בפעילות גופנית(כדורסל)3 פעמים בשבוע,שעה וחצי כל פעם.
ורציתי לדעת מה אני אמורה לאכול לפני שאני מתחילה את הפעילות ומה כשאני מסיימת.
*יש לי נטייה להשמנה ומשום כך אני אני מתעניינת בשביל לא להשמין.
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט
דניאל26/03/2007ועוד שאלה ששחכתי..
מה צריך להיות הסדר יום שלי בין הארוחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדר יום
ד''ר רוני חרמון26/03/2007בבוקר ארוחה טובה בצהריים ארוחה בינונית ובערב ארוחה קלה. רצוי לאכול עד שעתיים לפני פעילות גופנית ולא לאכול אחרי הפעילות רק לשתות הרבה מים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל 15
ד''ר רוני חרמון26/03/2007לתאור שלך אני יכול לאמר שאת מושלמת תמשיכי כך אל תשני שום דבר,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לדיאטה שעשיתי...מירב26/03/2007
שלום, אני בת 15 ולפני כ8 חודשים עשיתי דיאטה די קיצונית. הישלתי ממשקלי 35 קילו במשך חצי שנה.. כעת אחרי הדיאטה אני שוקלת 65 , הגובה שלי הוא 1.67 ויש לי מבנה גוף די רחב. לאחר הדיאטה נשארו לי עודפי עור ומדלדלים בגוף והייתי רוצה לדעת אם זה ניתן להורדה כי זה נורא מפריע לי... התחלתי להתאמן במכון כושר בשביל להוריד עוד כמה ק"ג ואולי לחטב את הגוף, זה יעזור? בנוסף הייתי רוצה לשאול מה הצריכה היומית שאני צריכה לצרוך בהתאם לנתוניי?
מחכה לתשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הורדה של 35 ק"ג
ד''ר רוני חרמון26/03/2007קודם כל כל הכבוד מבחינת המשקל את בסדר לגבי שאריות העור אני ממליץ על התעמלות בסיגנון פילטיס יש סיכוי שמשהו יסתדר וזאות בשל גילך הצעיר. תנסי לעשות פילטיס שנה תשמרי על המשקל ונדבר שוב בעוד שנה. בהצלחה וכול הכבוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 עם תאבון מוגברמירי26/03/2007
בתי בת 3 הינה בעלת תאבון מוגבר
היא מסוגלת ודורשת כל הזמן לאכול
מהרגע שהיא חוזרת מהגן ועד שהיא ישנה היא כל הזמן מחפשת מה לאכול
יש לציין כי היא אינה בעלת משקל עודף
(גובה 95 משקל 15)
האם זה טבעי ובסדר או צריך לבדוק את זה?
רציתי לדעת האם לאפשר לה לאכול לפי רצונה?
מה כדי להאכיל אותה במשך אחר הצהרים?
אודה על הצעתכם
האם המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל 3
ד"ר רונ חרמון26/03/2007בגיל הזה לא עושים דיאטה יש לנסות לתת לה לאכול כמויות קטנות הרבה פעמים במשך היום להמנע ממנות גדולות לא לתת ממתקים כלל להרבות בשתיה לעיתים היא צמא ולכן היא אוכלת ולקחת אותה לרופא הילדים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 3 עם תיאבון מוגבר
מוניקה קרן26/03/2007מירי שלום,
אני ממליצה לבדוק מה היא אוכלת בגן. אם היא לא אוכלת את מה שמוגש, אז אולי היא פשוט מנסה להשלים את החסר כשהיא מגיעה הביתה.
המלצה נוספת היא לאכול ארוחות מסודרות רצוי משפחתיות. ארוחת ערב למשל, וזאת במטרה למנוע נישנושים אינסופיים. רצויה גם ארוחת אחה"צ כשהיא חוזרת מהגן, כי היא רעבה. לאפשר לה לאכול מהמגוון הקיים, כשרצוי כל הזמן לשלב ירקות, מוצרי חלב ודגנים מלאים. להמעיט בממתקים. לא ממליצה להמנע לגמרי. אם ביתך אוהבת ממתקים, אם תמנעי אותם ממנה בבית, היא תדע למצוא אותם במקומות אחרים (בגן, בימי הולדת, אצל סבתא וכד') ואז תצרוך אותם בהגזמה.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתיותם25/03/2007
הייתי רוצה בבקשה שתתני לי תפריט מסודר של אוכל,לאחרי אימון שחייה של בוקר ומה לאכל צהריים ובערב.ממש מאכלים ספיצפיים שרצוי לאכל ושעדיין ישמרו על גוף יפה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט ספציפי
ד''ר רוני חרמון26/03/2007יותם אתה נשמע בחור חמד אבל חסר הרבה נתונים עליך. דיאטה לא טוב לעשות בצורה חובבנית זה עיניין של מקצוענים ולכן תפנה למקום טוב ליעוץ מקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד שאלה חשובהshell25/03/2007
אין לי סדר יום קבוע לאכילה...יוצא לי לפעמים גם לאכול בלילות לפני השינה האם יש לזה השלכות והאם התמכרות למתוק גם מזיקה כי גם ממתקים אני לפעמים אוכלת לפני השינה בעיקר שוקולד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה חשובה
מוניקה קרן26/03/2007שוב שלום,
כמו שציינתי קודם, כדאי לאכול ארוחות מסודרות. בד"כ זה מתחלק ל-3 ארוחות עיקריות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות. סה"כ יוצא שאוכלים כל 3-4 שעות. אם יש לך התמכרות למתוק האכילה המסודרת, יכולה בהחלט להקטין את הצורך הזה.
אין חשיבות מיוחדת לשעה שבה אוכלים מבחינת מאזן הקלוריות היומי. כדאי לאכול ארוחת ערב כ-4 שעות לפני השינה ואפשר עוד חטיף קטן (כמו פרי, יוגורט, מעדן, 3 קוביות שוקולד) כארוחת לילה. זאת מהסיבה שתהליכי עיכול דורשים זרימת דם מוגברת וזמן השינה צריך להיות מוקדש למנוחה (גם של מערכת העיכול) והתחדשות הגוף.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוק
ד"ר רונ חרמון26/03/2007צריך לאכול מסודר אם רוצים לשמור על המשקל ועל הבריאות. מתוקים זה לא אוכל וצריך להמנע מממתקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטוטו בת 30 שאלה דחופהshell25/03/2007
כל חיי הייתי בחורה רזה (גנים טובים) וחטובה בלי מאמץ של ספורט הייתי אוכלת הכל בלי חשבון הגובה שלי 173 ושקלתי עד לפני חצי שנה 50 לא זזתי שנים מהמשקל הזה. ועכשיו...כנראה הגיל עושה את שלו (עוד חודש 30:( ) וגם החוסר מעש (ספורט ) גרמו לי לעלות 10!!! 10 קילו!! כרגע אני שוקלת 60 ולא נוח לי עם המצב הזה אני מרגישה שהגוף השתנה לי הבטן קצת צמחה לה ואני לא יודעת מאיפה להתחיל ומה לעשות...איזו דיאטה מתאימה לי ואיזה ספורט יכול לעזור לי לחזור לגוף שהיה לי...אני אמנם לא שמנה אבל מרגישה שינוי בגוף התעגל קצת ולא נראה כמו פעם...הבגדים קטנים עליי וזה מתסכל... אשמח לקבל תשובה לגבי הדיאטה והספורט המומלצים...תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזיה וגיל
ד"ר רונ חרמון26/03/2007יש בעיה שהיא הנורמה ככול שעולים בגיל תריך לאכול פחות כיוון שחילוף החומרים איטי יותר. תוספת ספורט מאפשרת לאכול טיפה יותר. לדעתי צריך לעשות חישוב קלורי ולקחת בחשבון את הספורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטוטו בת 30 שאלה דחופהshell25/03/2007
כל חיי הייתי בחורה רזה (גנים טובים) וחטובה בלי מאמץ של ספורט הייתי אוכלת הכל בלי חשבון הגובה שלי 173 ושקלתי עד לפני חצי שנה 50 לא זזתי שנים מהמשקל הזה. ועכשיו...כנראה הגיל עושה את שלו (עוד חודש 30:( ) וגם החוסר מעש (ספורט ) גרמו לי לעלות 10!!! 10 קילו!! כרגע אני שוקלת 60 ולא נוח לי עם המצב הזה אני מרגישה שהגוף השתנה לי הבטן קצת צמחה לה ואני לא יודעת מאיפה להתחיל ומה לעשות...איזו דיאטה מתאימה לי ואיזה ספורט יכול לעזור לי לחזור לגוף שהיה לי...אני אמנם לא שמנה אבל מרגישה שינוי בגוף התעגל קצת ולא נראה כמו פעם...הבגדים קטנים עליי וזה מתסכל... אשמח לקבל תשובה לגבי הדיאטה והספורט המומלצים...תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטוטו בת 30
מוניקה קרן26/03/2007שלום,
כמו שאת אומרת אי אפשר לחגוג בלי חשבון. הרגלי החיים שלך כנראה מתחילים לבוא לידי ביטוי. אכן התברכת בגנים טובים, משקל של 60 ק"ג הוא בסדר גמור לגובהך, אך את רגילה לפחות. אני ממליצה לך לשנות את הרגלי התזונה והפעילות הגופנית שלך, לא רק מסיבות של עליה במשקל, אלא גם למען בריאותך הכללית. תזונה בריאה ופעילות גופנית סדירה מומלצת לכולם, לא רק לחולים במחלות כרוניות או לאנשים בעלי עודף משקל. מומלץ לאכול ארוחות מסודרת, להרבות בשתיית מים, באכילת ירקות, מוצרי חלב דלי שומן, דגים, עוף, לצרוך לחם מקמח מלא ודגנים מלאים אחרים, להפחית שומנים רווים (מן החי) ומזון מטוגן ומתועש ולשלב מעט שומנים מן הצומח כמו שמן זית, שמן קנולה, טחינה, אבוקדו וכד'. מומלץ לשלב פעילות גופנית אירובית קבועה לפחות 3-4 פעמים בשבוע למשך 40 דקות. בכל מקרה כדאי לברר האם אין איזו בעיה הורמונלית (בלוטת המגן למשל), כי העליה שאת מתארת היא בכל זאת קצת קיצונית.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה חשובה
shell27/03/2007רציתי להוסיף...שאין לי סדר יום נורמלי וכשאני מתעוררת אני לא תמיד אוכלת...רק שותה את הנס קפה שלי בצהריים ויוצאת לעבודה..ורק בערב כשאני מגיעה הביתה אני אוכלת ארוחה יחסית מלאה שזה או אוכל מוכן(ספגטי שניצלים פירה וכו...עם סלט ירקות)או שאני מזמינה שווארמה/בורגרנץ וכאלה... ואז אחרי בערך 3 שעות תוקף אותי שוב רעב עד שאני נכנסת לישון וכאן נכנס העניין של הנישנושים והממתקים או אפילו עוד ארוחה של טוסטים או משהו כזה... אז....מה לעשות...איך לשלב ארוחות מסודרות עם יום שרק מתחיל בצהריים (בערך ב11:00) אשמח לקבל תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה חשובה
מוניקה קרן27/03/2007את צריכה לסדר את הארוחות לפי סדר היום שלך. ברור שאם את קמה רק ב-11, אין צורך שתקומי במיוחד ב-8 כדי לאכול ארוחת בוקר. כן מומלץ לפתוח את היום בארוחת בוקר. אפילו קטנה: יוגורט עם 1/2 כוס דגני בוקר, או כריך קטן שאת יכולה לקחת לדרך. ובהמשך לאכול כל 3-4 שעות. זה כולל ארוחות ביניים קטנות, אך גם עוד ארוחה קצת יותר רצינית ( כמו סלט ירקות עם טונה או גבינה מלוחה 5% ו- 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה) לפני ארוחת הערב שהיא הארוחה המבושלת. כך תגיעי פחות רעבה לארוחת הערב וסביר שלא יתקוף אותך רעב מאוחר יותר בלילה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)