פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות בחדר המיטות
    שמרית
    29/03/2007

שלום רב,
    אני נשואה כשנה ומאוד אוהבת את בעלי (כנ"ל נכון גם לגביו), אבל יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי: תדירות קיום יחסי מין. אני רוצה לקיים יחסי מין בתדירות הרבה יותר נמוכה ממנו - מבחינתו לקיים יחסי מין כל שעה עגולה בערך, ואני יכולה בכיף להסתפק ביום כן יום לא (או יום כן יומיים לא)... אין לנו ילדים אבל שנינו מאוד עסוקים ועובדים עד מאוחר. עד שחוזרים הביתה אנחנו די גמורים מעייפות, מה שלא מפריע לנו לבלות את הערב יחד (ארוחת ערב, שיחה טובה). אבל כשאני מגיעה כבר למיטה (12-1 בלילה) אני רוצה רק לישון והוא לא כ"כ... מצד אחד זה מאוד כיף שבעלי מוצא אותי מושכת ורוצה אותי פיזית אבל לפעמים פשוט אין לי כח. אני לא רוצה שזה יפגע בזוגיות לטווח הרחוק (בואו נהיה אמיתיים - גבר שלא מסופק בבית, יסופק בחוץ ולא משנה כמה הוא אוהב את אשתו). אני מאוד אמיתית איתו אבל אני מאוד מודעת שאם אני אמשיך להגיד לא - זה יפגע בזוגיות. אז מה עושים?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בחדר המיטות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה שכיחה ומסוכנת לזוגיות ולמיניות

דורית כהן
    30/03/2007

בוקר טוב שמרית,
    מה שאת מתארת הוא מצב מאוד שכיח אצל זוגות, ואני מקווה שתחליטו להתמודד איתו יחד לפני שהוא הופך לבעייה כרונית שכמו שכתבת עלולה לפגוע מאוד בזוגיות ובמיניות של שניכם.

מכיוון שכתבתי בדיוק על כך שני מאמרים, אני מפנה אותך אליהם, כי אין אפשרות לתת כאן את כל "התורה".
    הם מופיעים באתר שלי, ושמותיהם:
    1. מי משניכם יוזם סקס? (מעגל הקסמים הזדוני, ההופך נשים ל"פריג'ידיות" וגברים ל"חולי מין")
    2. כאשר בן זוגי יוזם סקס ולי (כמעט אף פעם) לא מתאים

עליך לשאול את עצמך ואחר כך אותו, עד כמה מה שקורה ביניכם כאשר אתם כן מקיימים יחסים הוא טוב (נעים, מרגש, מקרב, מלהיב, פתוח, נועז, הדדי, אינטימי ועוד...).

לפעמים אנחנו נכנסים לשיגרה ידועה שבה כל אחד כבר יודע מה מביא את עצמו ואת בן זוגו לאורגזמה בצורה הכי יעילה, וזה מה שעושים, ובמהרה יחסי המין מקבלים צביון טכני, ידוע מראש, וכל אחד מתרכז בתחושות הפיזיות של עצמו כדי להגיע לסיפוק המירבי כמה שיותר מהר, ואז המון דברים אחרים שאפשריים במעשה האהבה הולכים לאיבוד, כמו הסקרנות, החידוש, ההקשבה לבן הזוג, הדברים הלא צפויים.

אני חושבת שזה מאוד עוזר אם רואים כל פעם שאנחנו יחד כאילו זו הפעם הראשונה או האחרונה שאנחנו עושים אהבה, זה נותן איכות מיוחדת לכל מפגש.

הרי כאשר נשואים , קל מאוד להגיע למקום של "אני רוצה כבר להיות אחרי זה, שיעזוב אותי לישון בשקט", והטקסט הלא מילולי הזה עובר אל בן הזוג ומכבה אותו, וגורם לו לעשות את מעשיו יותר מהר, כדי לא להפריע לך, ולהתרכז עוד יותר בגמירה שלך ושלו, ובפעם הבאה שמתחשק לו אנחנו כבר זוכרות את הטעם הלא מלהיב של הפעם האחרונה, וחוזר חלילה... אז עדיף לשוחח איתו ולהסביר לו מה עלול לקרות ולהחליט להפוך את הסקס לאירוע, לחווייה מושקעת, שתתאים לשניכם.

אני חושבת שאם קורה מצב שבו אחד מבני הזוג מתחיל להרגיש שהוא לרוב עושה סקס בשביל בן זוגו - זה עלול להיות הרסני, וצריך כמה שיותר מהר לתפוס מה שקורה ולשנות משהו, אם לא לבד, אז עם עזרה מקצועית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעלי (לא מצליח לשרשר למרות ההנחיות
    רואה נסתרים
    29/03/2007

ליעלי. אתם עדיין צעירים מכדי לוותר על האושר שבזוגיות טובה. דומה שאלו היו נישואי פשרה. מתוך נוחות לשניכם וריצוי ההורים, אבל אין טעם להעביר את האחריות אליהם. קחו יחד אחריות אישית ותעבדו על עצמכם ועל הביחד. בזמנו, את חיפשת את החום שהוא העניק לך, מה שחסר לך בבית הוריך, והוא - שהיה כנראה כרוך אחריך והנוחות הכלכלית בבית הוריך קסמה לו. ההבדל ברמה המנטאלית לא הטרידה אותך אז כמו שמטרידה היום- ואת זה עם קצת רצון מצידו- אפשר לשנות. יתכן ופעילויות וחוגים משותפים יכולים לתרום לביחד שלכם ובדיקת הרצון שלו לתרום לזוגיות ולשפר. ניתן לפתור בשיחות ביניכם ביחד עם יועץ בטיפול מתמשך. לא ציינת אם היה איזשהו בסיס ריגשי ביניכם.כלומר, אם אהבת אותו אי פעם. כי היום את כן מחפשת את החיזורים שלו שנהנית מהם בעבר, ושהיום אינם עוד. הוא אב נהדר וזה יתרון גדול, אבל לזוגיות טובה צריך דבר נוסף.. אם גם הוא חש בנסיגה ביחסים וברור לו שהריחוק מטריד אותך ושלא תוכלי להמשיך כך לאורך זמן, - מאוד כדאי לחזור ולהתיעץ עם מומחה, והפעם טיפול ממושך. בהצלחה!

הוספת תגובה

• תודה

יעלי
    29/03/2007

קשה לי אפילו לענות אם אהבתי אותו, אני מניחה שבאיזשהו מקום, כן, אבל כפי שהגדרת בתגובתך - זו היתה מעין פשרה... והיום אני מצטערת על הנישואים האלה ואפילו חשה די ממורמרת...
    תודה על התעניינותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות
    יעלי
    29/03/2007

דורית, בוקר טוב.
    אני בת 32 , נשואה ואם ל-2 ילדים.
    בעלי בן 37. אנו נשואים 10 שנים.
    יצאתי עם בעלי 4 שנים לפני הנישואים, אך לא גרנו יחד. בעלי מגיע ממשפחה עם מצוקה כלכלית והתגורר במרחק גיאוגרפי רב מהאזור בו אני התגוררתי. הוא העתיק את מקום מגוריו לאזורי ולמד לימודים על תיכוניים בכדי לרצות אותי (אני הייתי אז סטודנטית לתואר ראשון). מכיוון שלא היו לו אמצעים רבים הוא נהג להגיע לעיתים תכופות לבית הוריי ואכל שם, מידי פעם הניח את בגדיו לכביסה וכדומה.
    אציין גם שאני גדלתי אמנם בבית עם אמצעים, אך ללא אהבה, בעקר מצד אימי, שהפלתה אותי לרעה בעניין לעומת שאר אחיי. גם מבחינה חברתית לא היה לי טוב באותה התקופה ומי שהיום בעלי הרעיף עליי אז אהבה רבה. הוא היווה עבורי את האור בקצה המנהרה. לאחר 4 שנים הוריי אמרו לי שאי אפשר להמשיך ככה ושאו שאתחתן איתו או שאעזוב אותו, אמרתי את דבריהם לחברי והחלטנו בלחץ שכזה להתחתן. התחתנו כאשר אני הייתי סטודנטית והוא עבד דרך חברת כח אדם. בהמשך הסתדרנו ושנינו עובדים בעבודות טובות ומסודרים כלכלית. אבל דווקא אז החלו לצוץ ויכוחים, מריבות לא יפות והפערים החברתיים. אני מרגישה כעס רב על המעשה של הוריי ועל עצמי - לאן מיהרתי בגיל 22?
    היינו גם בטיפול זוגי שעזר לזמן מה בלבד. בעלי לא מחזר, לא מפרגן ואדיש כלפיי. כאבא הוא מושלם. אובדת עצות.. אשמח אם תוכלי להגיב להודעתי. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

• מי לוקח אחריות מעכשיו?

דורית כהן
    30/03/2007

היי יעלי, אני מצטערת , פספסתי את הודעתך...
    צר לי על המצב בו את נמצאת. נראה כאילו נגררת למערכת יחסים בלי שבאמת בחרת בו. תראי, אני חושבת שהרבה מן האנשים נישאים בגלל הסיבות הלא נכונות: לחץ סביבתי, החלום של החתונה, הכיף של להיות מחוזרת ונאהבת, לברוח ממציאות מסויימת, ויש עוד סיבות.
    מן הבחינה הזו (של מה הביא אותך לנישואין האלו) את באותה נקודת התחלה כמו הרבה אחרים. אלא שאם תשימי לב, מכתבך עוסק המון ב"זמן עבר", במה קרה, למה קרה, מי אמר מה ומי לחץ. ואת מרגישה כעס רב על הורייך שלחצו ועל עצמך, למה מיהרת... השאלה שעומדת היום היא לדעתי לא איך ולמה זה קרה, אלא האם ומה ניתן לעשות עכשו בנוגע למערכת היחסים אותה את מתארת - בה יש ויכוחים, מריבות, פערים, וכן בעלך לא מחזר, לא מפרגן ואדיש כלפייך. נראה לי שאת יכולה לשאול את עצמך עד כמה בעלך, בגרעין , במהות שלו, הוא בן אדם שאת יכולה לאהוב, או שככל שאת מכירה אותו יותר את מתאכזבת יותר ואינך מעריכה אותו ואינך רואה בו פוטנציאלית בן זוג שיכול להתאים לך?
    כי אם אינך יכולה לראות בו את הגרעין החיובי, אז כנראה חבל על הזמן, וזה לא ישתנה. אבל אם את מוצאת בו פוטנציאל, אלאשקשה לך עם זה שהוא לא מבטא אהבה כלפייך - על כך ניתן לעבוד, וכאן אני מאמינה שאם רוצים להביא אהבה בחזרה לזוגיות, אז האחריות לכך היא על כל אחד לחוד.

שמתי לב שאת מצפה להרבה מאחרים (שבעלך יחזר, יפרגן, באה בטענות להורייך על העבר) כאילו את אדם שהוא קורבן של הנסיבות מסביבך. אבל זה לא באמת כך. הגעת בעצמך להישגים בעבודה ולמצב כלכלי טוב, יש לך ילדים וודאי יש עוד דברים שאת השגת בכוחותייך ועליהם את גאה בעצמך.

מה דעתך לראות בעצמך אחראית למה שקורה החל מהיום? אחראית להכניס אהבה ליחסים, לפרגן, לחזר, לחדש... לפעמים אנחנו שבויים של הציפיות שלנו ממישהו אחר, ועד שהוא לא מממש את הציפיות אנחנו לא נזוז. מעניין מה יקרה ליחסים אם את תזוזי ותזיזי מכוח החלטה שלך שאת רוצה להכניס דברים חדשים לזוגיות. במקום להיות בהמתנה, תפעלי. לא בטוח שיקרה משהו אחר, אבל לפחות תדעי שפעלת, שניסית. זה נקרא לקיחת אחריות על החיים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחלי -
    רואה נסתרים
    28/03/2007

חלי, בחיים לפעמים, יש מצבים בהם עם קצת מאמץ ניתן להפוך לימון ללימונדה. אם את עוד אוהבת אותו ומוכנה להשקיע - מומלץ ללכת לייעוץ. גורם זר ואובייקטיבי, מוסמך, יוכל לראות בין השורות ולתת אבחון וכלים להתמודד ולתקן. ישנם זוגות שעברו תהליכים והקשר ביניהם אף התהדק אחרי יעוץ. שווה לנסות

לקביעת תור
    סגירה
    לחלי -

הוספת תגובה

• אין מצב שהוא יבוא ליועץ נישואין

חלי
    29/03/2007

אני כבר ביקשתי מימנו והוא פשוט לא מוכן והוא פשוט מסביר זאת

שהוא טוען שהיה חסר לו מין בבית.

זו הייתה תקופה שהייתי בהריון בחודש שמיני, ואז היה מין נתק בייני וביינו.
    וגם היו הרבה חברים שהיו מסביבו, הרבה בילויים מעבר לזה.

מה שקרה או לא קרה זה כבר לא מעניין אותי, היום מעניין אותי לשקם את חיי הנישואין
    שלי ובוודאי שאני אוהבת את בעלי אחרת לא הייתי מוכנה לסלוח ולתת צ'אנס לנו.

הוא מאוד מצטער ואני רואה שינוי עצום, הוא גם מוכיח את עצמו.

אני מרגישה שממש כאילו עכשיו הכרתי את בעלי מחדש וכנ"ל הוא.

מקווה שנצליח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להכיר יותר לעומק

דורית כהן
    30/03/2007

חלי, אני חושבת שכל משבר שקורה בין בני זוג - מייצג בהכרח אמת שחשובה לכל אחד מכם, ולכן הוא יכול להפוך גם להזדמנות להסיר קליפה, להוריד עוד מסיכה, וליצור קירבה גדולה יותר. השאלה היא אם את מרגישה שזה מה שקרה בעקבות המשבר, או שאת מעדיפה לשים זאת אחורנית ולנוע קדימה. דווקא התעודדתי ממה שכתבת: "אני מרגישה שממש כאילו עכשיו הכרתי את בעלי מחדש וכנ"ל הוא". מאחלת לכם בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דורית

חלי
    01/04/2007

אני מודה לך על העצות האלו, אני ממש נהנית להכנס לפורום ועוד אמשיך לכתוב לך ולעדכן

חג שמח!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דואג לה ולא נמשך
    oscar
    26/03/2007

לא מרגיש פרפורים היכרתי אותה דרך הצאט לפני כך הייתי בקשר עם מישהי שהרגשתי איתה הכל אז הכרתי מישהי חדשה טובה מתוקה חיוך מקסים אבל לא נמשך תמיד אני שואל אחרים איך היא יפה או לא יש לי משהו לא ברור החיא מאוהבת בי מאוד דואגת לי אבל אני תמיד מבקש הפסקה מהקשר וחושב אם היא עצובה או לא בא לי לתת לה נשמתי אבל להתחתן לא ממש אני תמיד מסתכל על יופי ועל אחרות מה אני יכול לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    דואג לה ולא נמשך

הוספת תגובה

• כבר השבת על כך בעצמך...

דורית כהן
    27/03/2007

אוסקר שלום,
    אני חושבת שאתה בעצמך כבר נתת את התשובה בגוף ההודעה. אם אינך רוצה להשלות אותה, אין לך מה לחפש בקשר הזה אלא ידידות. לא אהבה וזוגיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסרה לי מגע קרוב
    מיכל כהן
    25/03/2007

אני בת 27, וגם הוא, רווקה וגרה יחד עם בן זוגי,
    סך הכל הכל נפלא, והוא הגבר הקרוב ביותר למה שאני רוצה, ואני מוכנה להתמודד עם רוב הצדדים הקשים שבו, והוא אדם מקסים אך קשה.
    אך עם דבר אחד נורא קשה לי להתמודד- הוא לא אוהב להתנשק, בקושי להתחבק, יש ביננו סקס לעיתים קרובות והוא מהנה אך תמיד מאוד מרוחק, לעולם לא פנים מול פנים, קצת אגרסיבי ( דבר שאני אוהבת מדי פעם). כך היה תמיד, דיברתי איתו על כך מספר פעמים, והוא מאוד משתדל והמצב יותר טוב היום, אך עדיין רחוק מאוד מלהיות אינטימי.
    העניין בא לידי ביטוי גם כשאנו יוצאים לבלות, תמיד הוא חייב לצרף חבר או שניים, נדיר שאנו יוצאים לבד, נדיר שהוא יתנשק איתי, תמיד הוא יתרפק עלי ולא יתן לי להתרפק עליו, גם כשהוא מנסה להקדיש לי איזה מסג, הוא לא מצליח לעשות את זה נעים, תמיד הידיים נורא קשות. ואני יודעת שהוא משתדל, אך נראה לי שחסרה לו היכולת לחוש אותי.
    הוא יודע כמה חשוב לי מגע, וגם אני יודעת כמה הוא חשוב לי...
    מניסיונך- האם זה דבר הניתן לשינוי או שכדאי לצאת מהקשר הזה לפני שיהיה מאוחר מדי. אנא, כתבי לי בצורה כנה.
    אולי הוא צריך אשה יותר קרירה ואני מישהו יותר חמים?
    שוב אציין, שאני מודעת לכל הדברים האחרים שקשה לי איתם, אך עם השאר אני יכולה להתמודד ואני יודעת שאף אחד לא מושלם. הוא לא הבן זוג הראשון שהיה לי בחיים ואני מודעת למה שקורה בחוץ..
    האם יתכן שהוא פשוט כזה, שקשה לו ליגוע? האם ניתן לתקן זאת? או שאולי הוא רק חושב שהוא כל כך אוהב אותי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חסרה לי מגע קרוב

הוספת תגובה

• כמה שאלות קשות

דורית כהן
    26/03/2007

היי מיכל,
    מכל מה שכתבת לא הופיעה המילה "אהבה" מצידך כלפיו. מופיעים כל מיני שיקולים והשוואות, אבל חסר לי מה את מרגישה כלפיו.
    אם לאחר שתתנסו למשל בסדנת מגע (יש סיכוי שהוא יסכים?), לא ישתנה שום דבר, וכמו כן את מרגישה שאת יכולה לשוחח איתו בצורה חופשית על מה שמפריע לך, ועדיין לא ישתנה שום דבר, אז שווה להרהר שנית בקשר הזה. כי אם מצד אחד חשוב לו הרזון שלך אך מצד שני הוא לא ממש מתלהב מלחבק אותך ואינו חם כלפייך כמו שאת היית רוצה, אולי יש לו בעייה עם אינטימיות אמיתית, אולי ההופעה שלך חשובה לו יותר מאשר איך הוא מרגיש אותך. האם הוא באמת נמשך אליך? נסי לשאול אותו האם זה היה אחרת עבורו עם נשים אחרות מבחינת המשיכה הפיזית כלפיהן. האם הוא רוצה יותר להתהדר בך אמשר להיות איתך לבד, באינטימיות? יש כאן שאלות קשות, והספקות שלך בהחלט במקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אייך אפשר לחדש את האמון לאחר בגידה?
    חלי
    25/03/2007

היי זו שוב אני חלי, רציתי לדעת אייך אוכל לחדש את האמון בבעלי לאחר שבגד בי?

הוא גם הודה בזה ואמר שהוא מצטער, למרות שהרבה זה לא עוזר לי.

קשה לי מאוד להאמין בו, וכמובן שמבחינתי זו הזדמנות אחרונה בשבילו.

אבל אייך עושים זאת?

מצפה לתשובתך, בתודה חלי!!!

הוספת תגובה

• בגדול - יש צורך בייעוץ זוגי.

דורית כהן
    26/03/2007

חלי, מצטערת על העיכוב בתשובתי.
    מאוד חשוב להצליח לנתח את רצף הרגשות והמחשבות שהביא אותו לבגידה, מה היה חלקו ומה היה חלקך. מנסיוני, בד"כ ישנו תסכול מיני, או תחושת ביקורתיות מצד האישה ואז הגבר מוצא עצמו מחוזר ומפותה ע"י אישה אחרת שנותנת לו תחושה מאוד טובה לעומת אישתו. ואם זה לא זה אז יש לבחון יותר לעומק. לדעתי כדאי להיעזר בייעוץ כאשר קורה משבר כזה, כי מאוד קשה לחשוף את כל הרובדים לבד. כמעט תמיד יש משהו נוסף שאותו רק עין שלישית, אובייקטיבית ומנוסה יכולה לגלות, והיחסים ביניכם צריכים עכשו לעבור לשלב חדש, עמוק יותר. שו הזדמנות...כי הרבה זוגות רק עוברים הלאה, מבליגים, בולעים את הגלולה המרה, והרעל נותר במערכת ומחבל באינטימיות שלכם בצורת חשדות, הסתרות ושקרים נוספים, ו"המתנה בפינה עד לפעם הבאה". את כל זה צריך למנוע, ולהביא כלים חדשים ותובנות חדשות לקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלי שלום

טליה
    27/03/2007

היי חלי שמי טליה ואני תחקירנית לסדרה הדוקומנטרית בנושא יחסים , זוגיות ואהבה. מהותה של הסדרה היא בסדנא קבוצתית - טיפולית בהנחיית הפסיכולוגית ד"ר איריס רייצס, המתמחה בטיפול זוגי ויחסים בכלל, הסדנא היא מפגש פסיכולוגי דינאמי- קבוצתי ועם זאת, אינטימי ומצומצם. הקבוצה שתבחר לעבור את הסדנא הזו תתכנס במקום שלו וקסום בארץ במשך שלושה ימים (סופ"ש), של שיחות , עיבוד רגשות ותוך ניסיון להגיע לשינוי. אשמח לשוחח איתך בטלפון , אנא צרי אתי קשר
    אני בנייד - 054-2404403
    בברכה, טליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמון וחוסר ודאות
    תמימי
    25/03/2007

שלום,
    אני בן 32 וחברתי בת 28. הסיפור שלנו יחד מתפצל לשתי תקופות. היינו חברים 3 שנים ואז נפרדנו בעקבות חוסר היכולת להתגבר על מריבות חוזרות שהולידו מרירות גדולה. נפרדנו וחברתי טסה להודו לחמישה חודשים. היא חזרה לפני חודשיים וחצי וחזרנו להיות יחד. הפתרון לבעיית המריבות איננו שלם אך יש בינינו הידברות טובה יותר היום אם כי אולי זה רק בשל רעננות הקשר.
    במהלך שהותה בהודו היו לה, לפי דבריה, 2 שותפים ליחסים מיניים מוגנים. בהתחלה היא סיפרה על שותף אחד ואז "התגלה" אחד נוסף שלטענתה שכחה אותו... מאחר ואני לא מצפה ממנה לכנות גמורה בנושא לא ייחסתי לכך חשיבות. לי לא היתה אף אחת בזמן הזה. הריב הראשון שלנו פרץ לאחר 10 ימים מחידוש הקשר והיא הזדרזה לשלוח עוד באותו היום תמונות לאחד השותפים המינים. גיליתי זאת מאחר ולא ביצעה sign out מה-gmail ולכן שרציתי לבדוק את הדואל שלי על המחשב שלה, ארבעה ימים לאחר מכן, הגעתי ישר לדואל של חברתי ללא צורך בשם משתמש או סיסמא. היה לה שם דואל חדש מאותו שותף בו הוא מודה לה על התמונות אותן שלחה לו. הדואל אותה שלחה היא, נמחק כליל על ידה למרות שאיננה נוהגת לעשות כן גם כאשר היא שולחת תמונות גדולות הדורשות נפח זיכרון גדול. שאלתי אותה על כך והיא החליפה גירסאות ללא הרף (תאריך השליחה שמתועד בדואל, סיבת המחיקה ועוד...). לאחר המקרה התחלתי לבלוש אחריה אך מלבד שקרים קטנים לא גיליתי דבר. אני מרגיש רע עם הבילוש ולכן הפסקתי איתו אך מצד שני השקרים הקטנים כגון אני עייפה אני הולכת להתקלח ולישון ולמעשה מדברת חצי שעה בטלפון עם ידידים לפני השינה, גרם לי לחוסר אמון כלפיה. היא לא מרבה בשקרים קטנים אלו אך מסוגלת להם.
    לפני כחודש חליתי בדלקת בדרכי השתן עם הפרשה כך שכפי הנראה מדובר בכלמדיה המועברת במגע מיני בלתי מוגן. יכול מאד להיות שהיא נשאה את החידק עוד מהודו ולא מדובר בבגידה.
    בתחילת הקשר שלנו, הקשר שלפני הפרידה, הרגשתי שהיא רוצה אותי כל הזמן. היא רצתה מין כל יום ותמיד היתה רטובה. לאחר מספר חודשים הפסיקה ליזום וגם שהתחלנו אקט מיני, היא הגיעה לרטיבות רק בעקבות מגע ישיר עם האיבר ובקושי מסוים שהעיב על האקט. היא טענה שהיא מגורה אבל איננה רטובה.
    התופעה חזרה על עצמה עם חידוש הקשר. בחודש הראשון היא מאד רצתה ויזמה ולא הופיעה בעיית רטיבות, לאחר מכן נרגעה (הפסיקה ליזום והתחילה להגיב באדישות מה ליזמה מצידי) והפסיקה להרטיב, אך עדיין טוענת שהיא מגורה.
    לסיכום, אני נמצא בחוסר ודאות ובחוסר אמון כלפיה. אני מעוניין שהיחסים בינינו יעבדו ויש ימים שהאהבה בינינו פורחת ומלאת חמימות אך המיניות בדעיכה. אני לא יודע אם היא טיפוס בוגדני או לא ומה לעשות עם השקרים הקטנים. ההידברות איתה קשה מאחר והיא נוהגת לצעוק ולהאשים בכל מיני תרוצים שונים. איך אוכל להפריד בין החרדות שלי לחוסר החשק מצדה?
    איך אוכל לבנות אמון ולהמנע משקרים קטנים?
    איזה קריטריונים להציב לקשר בכדי לדעת האם להמשיך?

לקביעת תור
    סגירה
    אמון וחוסר ודאות

הוספת תגובה

• עוד דבר קטן

תמימי
    25/03/2007

בקשר הישן (שלוש שנים) לא חשדתי בדבר, לא בלשתי והתופעות הללו של חוסר אמון הופיעו רק בקשר המחודש. בנוסף היא סיפרה לי, לאחר ביקור אצל חברה שהלכה להתחתן, שהחברה שלה אמרה שהיא חושבת שאם היתה יכולה להיות גם עם אחרים ולא רק עם בעלה, בלי שבעלה יידע, היתה עושה זאת. היא סיפרה את זה כאילו היא סולדת מכך אך אינני בטוח.
    שאלתי אותה פעם אחרת למה בעצם לא לבגוד? התשובה שלה היתה מאכזבת, היא טענה שיש עוד הרבה אנשים שיכולים להתאים לה והיא לא רוצה להתאהב במישהו אחר...
    האם אני יותר אדיוט או פחדן? ואולי זה יחלוף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד כמה שווה להיאחז?

דורית כהן
    26/03/2007

תמימי היקר. סלח לי אבל נראה לי שאתה נאחז בקשר בעייתי עבורך ומשמר אותו בדיוק כמו שהוא. כבר בשלב הראשון של יחסיכם אתה מספר על חוסר יכולת להתגבר על מריבות גדולות ועל פרידה, ועכשו על אובדן התשוקה המינית, ועל חשדות וחוסר אמון. האם שווה להשקיע כל כך הרבה תיקונים בקשר כפי שאתה מתאר אותו?

עד כמה אתה אוהב ומעריך את עצמך בקשר הזה?

אתה נגרר למעשים שאינך אוהב, לשקרים, להסתרות, לחרדות, מרגיש "אדיוט או פחדן" ונראה לי שגם היא אינה חופשייה להגיד לך הכל ונאלצת להשתמש בתירוצים ובסיפורים עקיפים, רמזים.

אני מציעה לך לפתוח איתה בשיחה כנה את הכל (אין לך מה להפסיד אז תפוס אומץ), לא להאשים אותה אלא לשתף אותה איך אתה מרגיש עם עצמך בקשר הזה עם כל אי הנעימות בחשיפת הריגול שלך...
    ואם תוכלו להגיע ליחסים נינוחים יותר, חופשיים יותר, אולי יקרה משהו טוב גם למיניות, אשר ככל שיש יותר הסתרות, ויותר מתח - היא נפגעת.
    ואם לא תצליח להביא את עצמך לשיחה כזאת גלוייה, וותר על הקשר הזה ויישם את הכללים של גילוי לב מלא בקשר הבא שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חילוקי דעות
    סימונה
    25/03/2007

שלום, אנחנו בני 30 (פלוס מינוס) ואחרי חמש שנות חברות וארבע שנות מגורים משותיפם הגיע הזמן להקים משפחה. שנינו מרגישים שלמים עם ההחלטה הזאת, אבל יש בינינו חילוקי דיעות קשים לגבי המימוש שלה. לדוגמא: אני לא מסוגלת לעשות חתונה ברבנות. אני חושבת שמדובר בטקס פרימיטיבי ומשפיל שאין לו שום קשר לאורח החיים שלנו היום. כנ"ל לגבי ברית מילה או כל הטלת מום באדם בריא. חבר שלי, לעומת זאת, אמנם לא בן אדם דתי אבל חשוב לו להיות כמו כולם ולעשות את הטקסים הדתיים. אני לא מוכנה לבגוד בכל האמונות שלי אבל הוא רוצה פעם אחת בחייו לשבור את הכוס ולעבור את המסלול שכל החברים שלו עברו. כולל הכל.

איך אפשר להתגבר על החילוקי דיעות האלו? אגב, ברוב המקרים אנחנו מסכימים על דברים עקרוניים...וזה פשוט יושב בינינו כרגע. אני אמורה להתפשר על זה????

לקביעת תור
    סגירה
    חילוקי דעות

הוספת תגובה

• מה מסתתר מאחורי הפער?

דורית כהן
    26/03/2007

היכולת ליישב מחלוקות היא אחד הקריטריונים לבשלות של הזוגיות שלכם. אם אינכם יכולים ליישב את הויכוח הזה , תשאלו עצמכם אם אתם באמת מוכנים כבר לצעד הגדול? לדעתי לא סתם מופיע הויכוח הזה סביב שאלות כ"כ מהותיות כמו טקס החתונה ועוד יותר מכך - עריכת הברית לילד.
    לגבי החתונה - אפשר להיות יצירתיים ולהמציא טקסים שיתנו ביטוי לשניכם, אבל לגבי ברית - לא יכולה לחשוב על דרך של אמצע...
    אולי לא מתאים לך לחיות עם מישהו שחשוב לו ללכת בתלם, לעשות כמו כולם?
    מצד שני, אולי המרובעות הזו שלו יכולה לתרום לך ולהוסיף לך, כי את קיצונית ולא תמיד זה טוב...
    רק אם תצליחי לראות בויכוח הזה דברים טובים עבורך, תוכלי להתגבר על הפער.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחים לשרשר הודעות?
    מערכת BeOK
    25/03/2007

גולשים יקרים,

בדקנו את המערכת ולא נמצאה כל תקלה המונעת הוספת תגובה להודעה קיימת. כל מי שלא מצליח לשרשר הודעות בפורום מוזמן לבדוק את עצמו:

1. האם ביצעתם מחיקה של קבצע האינטרנט הזמניים בתקופה האחרונה? אחת לתקופה יש למחוק את ה-cookies והקבצים הזמניים שכן זה מפריע לעבודה של הדפדפן.

2. האם ביצעתם "רענון" לעמוד? במידה ואתם נמצאים זמן רב מול הפורום יש לבצע 'רענון' לעמוד. האתר עצמו מתעדכן אחת לכ-10 דקות, ולכן לפני שאתם מנסחים תגובה רצוי ללחוץ על רפרש ואז להתחיל ולנסח את התגובה.

3. האם נתתתם כותרת להודעה? המערכת מעיפה הודעות ללא כותרת...

בהצלחה!

מערכת BeOK

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחים לשרשר הודעות?

הוספת תגובה

• נא להקפיד על שרשור הודעות.

מערכת BeOK
    26/03/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגברת כהן
    זיוה
    23/03/2007

אני נשואה 22 שנה וליפני 6 שניים עברנו לדירה חדשה שלא רציתי לגור בא אבל בלי היתעקש מאז שעברנו לדירה עברת הרבה משבריים ומחלות וניתוחיים למים שסרטן שד גם היה מאז הדרדרו היחסיים שלנו ובעלי היתחיל לצאת וליבגוד חופשי בלי לעשות חשבון ולא מסתיר זאת הוא מיצידו להיתגרש או לחיות כה שכול אחד יחייה את חיים שלו הוא יוצא ובא מתי בא לו יושן בחוץ ואין לי זכות דיבור זה מה יש אומר שאין בינינו כלום יותר ניסתי בכול מיני דרכיים לסדר המצב והוא בשלו וגם שאני חולה ומבקשת מימנו שיעזור לי או לרופא לא רוצה אי לא יודעת מה לעשות מיצד אחד עם ניתגרש אין לי לאן ללכת כי הדירה תימכר ונחזיר המשכנתא ומיצד שני לאן אני ילך במצבי וגם הילדים מאווד קשה לי כך להרגיש לבד אני רק מנקה מבשלת עושה הכול כמו משרתת פה ביגל הילדיים אנה עיזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    לגברת כהן

הוספת תגובה

• עליך למצוא מה יחזק אותך באופן עצמאי

דורית כהן
    24/03/2007

זיווה יקרה,
    מה שאת מתארת הוא ממש קשה מנשוא.
    בעלך לפי התיאור שלך לחלוטין היפנה לך עורף כבת זוג.
    הדרך היחידה שלך היא למצוא מה יחזק אותך, מבלי לצפות מבעלך לכלום, לצערי. האם את יכולה למצוא עבודה? לפרנס את עצמך? לסמוך על עצמך? חפשי בכיוון הזה, או שתשאלי את עצמך מה קרה ליחסים שלכם שהדרדרו כל כך. האם יש משהו שהוא מאוכזב ממנו שבגללו היפנה לך עורף?
    צר לי אך אין לי משהו מאוד מעודד לומר לך.

אולי מישהו מקוראי הפורום יכול לחשוב על משהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאסוף כח לבנות חיים חדשים.

יהודית ברגמן
    18/04/2007

זיוה יקרה, אני מסכימה עם דורית כהן. מצבך קשה מנשוא. ליבי ליבי עליך!
    על פי תיאוריך, ליחסים ביניכם אין דרך חזרה. האהבה, אם היתה - לחלוטין נגמרה. כל הנסיונות להשיג את תשומת ליבו ורחמיו עליך- על "השיפחה החולה" - לא יועילו לך במאומה. לא תשיגי בכך אהבה, רחמים ולא כל יחס אוהד/אוהב שהוא. אל תיצרי לעצמך אשליות וציפיות - כך לא תתאכזבי ולא תכאיבי לעצמך. כי ליבו אליך קר, מרוקן, רומס ומנוכר.
    אני מסכימה עם התגובות הקודמות מלבד העצה שאת צריכה להוכיח לו משהו. לדעתי את צריכה לעשות, להתחזק ולהוכיח מעכשיו רק לעצמך. מכך תצאי נישכרת וכן גם ילדייך. ככל שתקדימי ותשכילי לקבל את העובדה שאתם יחד וכל אחד לחוד, ושהוא לא צד בעניין יותר. הוא לא האישיו בכלל! רק את - כך מצבך יוטב. למענך - עליך לוותר על התלות בו, לעמוד בזכות עצמך ולהתחיל לפרוח.
    שוב: הוא- לא צד יותר בעניין ! הוא לא רלוונטי לך עוד! אהבה וזוגיות כבר לא תהיה ביניכם . על כן, מהמצב הקיים את צריכה לבנות חיים חדשים. לצאת ממצב הרחמים העצמיים. את צריכה לדאוג להתפתחות האישית שלך. להתחיל ללמוד להיות חזקה ועצמאית בתוך המסגרת הקיימת. ליצור לעצמך עצמאות כלכלית, ללכת לקבוצת תמיכה, להתפתח לאופקים חדשים שמעניינים אותך, ולא לשקוע במצב הקיים שאינו בריא לך. לחשוב על עצמך למענך ולא למענו. לדאוג לשרידות קיומית כלכלית ונפשית בתוך המסגרת הזו.
    איך לבצע - קצת קשה לייעץ מפה כי לא ברור לגמרי מצבך הכלכלי והבריאותי נכון להיום, על אף שאם בבית את מתפקדת, מנקה ומבשלת - תוכלי פחות להשקיע ו-לשקוע בבית, וכן - לצאת לעבוד ולהתפתח. בנוסף, שתפי מי שאת יכולה - קבלי כוחות ויעוץ מהילדים, המשפחה, חברים - כל מה שיאפשר לך לקום ולהביט קדימה.
    ואולי ייצא מהלימון = לימונדה.
    זיוה, קבלי ממני חיבוק ואיחולי הצלחה. חיזקי ואימצי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתה לי בעייה דומה

אסתי
    07/10/2007

לא יאומן
    החיים הם כמו גלגל
    במקרה נכנסתי לקרוא את הפורום. גילתי שבעיה שלי ממש דומה ולקחתי ממכם את העצות שנתתם לזיוה. כבר ארבע חודשים אני בחוגים. קוראת. חברות. טוב לי. הוא התחיל לחזר אחרי אבל כבר לא אכפת לי ממנו. גילתי שאני יותר שווה ממנו ויותר טוב לי בלעדיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעיון לעזרה

מיכל
    26/03/2007

חוץ מעניין העבודה שזה נכון ( ובשביל לבנות את תחושת העצמאות שלך זה יכול להיות אפילו התנדבות למרות שאם אפשר עדיף גם משהו שיעזור לך כלכלית) יש לי שני רעיונות: 1 שתפי אנשים קרובים. חברה, קרובת משפחה שאת קרובה אליה, אפילו הילדים אם הם בוגרים, לא כדי לקטר אלא כדי למצוא אוזן קשבת תמיכה ואולי גם עזרה. את צריכה מערכת תמיכה גם במחלתך וגם למצב של פרידה. 2 - אולי זאת ירייה באפילה אבל שמתי לב שהדבר הראשון שציינת היה שכל הבעיות החלו אחרי שעברתם דירה, ושלא רצית בדירה הזאת. אולי יש כאן בעיה? אני לא יודעת מה האמונה שלך אבל לי ברור שלמקום המגורים יש אנרגיה שמשפיעה עלינו, ואפילו דבר כמו מספר הבית הוא משמעותי. נומרולוג, מומחה פאנג שווי או רב מקובל יכולים לייעץ בעניין זה, כדאי גם לבדוק נוכחות גורמים מזהמים וקרינה באזור בהקשר למחלתך. רפואה שלמה ושתזכי לאושר ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחזירי לו

אמא
    17/04/2007

לפי מה שאת מתארת את תלויה בו והוא יודע זאת,את צריכה להראות לו שאת עצמאית גם אם זה בעניין חיפוש עבודה וגם חוג חברים משלך, אולי אפילו לבגוד בחזרה כדי שירגיש איך זה להיות נבגד, משתמע שהוא לא מאמין שתעשי זאת ואולי אם תראי לו שגם לך יכול להיות רומן מהצד זה יזעזע אותו אפילו לפברק רומן אם אינך מסוגלת, אולי הזעזוע יגרום לו לקנאה ואז ירצה ליישב בינכם את העניינים אם תהיי מסוגלת לסלוח לו.ואם לא אז עצתי היא להיות עצמאית ופשוט לפרק את החבילה כי רע לך ומעבר למשפחה יש גם את עניין הזוגיות ונראה שהוא בכלל לא מעוניין לשקם אותה אז אולי שלחי אותו לדרכו ותתחילי חיים חדשים.
    אני בכל אופן הייתי מנסה לזעזע אותו ולעשות דברים שלא היה מאמין שקיימים בי.מאחלת לך בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה ידידותית לי אלייך!!!

חלי
    17/04/2007

עם כל הקושי שבדברייך, נכון לעכשיו עד שתתחזקי ותהיי בריאה קודם כל, תנסי
    לחיות את חייך ותראי לו שאת מסתדרת הייטב בלעדיו.

לדוגמא: קודם כל תתחילי לעבוד(לא משנה מה) שיהיה משהו שיעסיק אותך, תיראי טוב,
    תצאי קצת עם חברות להתאורר, ופשוט תנסי לחיות את חייך .

אני חושבת שהוא יראה שאת כבר לא מציקה לו ואת חיה את חייך לפי רצונך.

אני מאמינה שזה יעשה לו משהו, אני אינני מאמינה ש עשרים שנה של נישואין יימחקו בשנייה.

זה קשה מאוד אבל אין לך ברירה, תנסי את הדרך הזו.

ואם זה לא יעזור תנסי להסיק מסקנות שכנראה הוא כבר לא אותו בעל שהתחתנת איתו.

* אין ביטוח לכלום בחיים, ובטח שלא לנישואין

בהצלחה ותשמרי על עצמך חלי!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבוש בבית
    ר
    22/03/2007

אנחנו זוג נשוי ויש לנו וויכוח עליו כבר הרבה זמן:
    גרסת האישה:
    בעלי מבקש ממני שכשאני איתו בבית אלבש רק חצאית מיני וגופייה גם בחורף (אם קר אז שאדליק חימום) הוא טוען שזה מאד חשוב לו כי כך היום כולם מסתובבות ברחוב והוא אינו רוצה להסתכל על נשים אחרות. כאשר איני נענת לבקשתו הוא טוען שאיני אוהבת אותו כיוון שאיני מספקת את הצורך החשוב ביותר שלו, וכן שבגלל זה אין לו תאבון, אינו מרוכז בעבודה ומתקשה להרדם, לפעמים הוא ממש בוכה לי בדמעות... , גם אם אתאפר ואלבש בגדים נוחים יותר אך נאים זה לא יספק אותו לטענתו. אני אוהבת את בעלי מאד אך איני מרגישה בנוח עם הבקשה, אין לי בעייה ללבוש לבוש כזה מדי פעם אחרי שהילדים הולכים לישון ואנו רק שניינו ביחד, אך בחורף כשאני בבלגן של ארוחת הערב או ההכנות לשבת זה נראה לי קצת מוזר.. אנו דתיים ולכן איני מרגישה בנוח בלבוש זה מול הילדים. אנחנו רבים על הנושא הזה המון. , האם מדובר בבקשה לגיטימית או משפילה?
    מפאת חוסר מקום צירפנו להלן בפנייה הבאה את גירסת הבעל.

לקביעת תור
    סגירה
    לבוש בבית

הוספת תגובה

• המשך - גירסת הבעל

ר
    22/03/2007

אני מבקש מאשתי שכשאני איתה בבית ואין אורחים ואנחנו לא במהלך סעודות השבת,שתלבש רק חצאית מיני וגופייה או בייבי דול ,גם בחורף (אם קר אז שתדליק חימום) מאחר וכאשר היא בלבושה הרגיל, והצנוע, איני נמשך אליה. ייתכן והדבר נובע מכך שסף הגירוי בחברה שלנו עלה מאחר וברחוב, באוטובוס ברכבת, בעבודה, בעיתונים ובטלויזייה אני כל הזמן נתקל בשנים שלבושות בצורה הרבה פחות צנועה מאשתי. בדרך כלל אשתי נוהגת להתלבש בצורה מאד צנועה, גם מסיבות דתיות וגם מפני שכך היא מרגישה נוח עם עצמה. עליי לציין כי אנו אנשים דתיים, אך מבחינה הלכתית שאלנו רב לגבי לבוש בבית בצורה כזאת (כשאין אורחים) והוא אמר לנו שאין איסור הלכתי על כך, כך ששאלתנו מתייחסת להיבט הזוגי והפסיכולוגי בלבד ולא למישור ההלכתי.
    אשתי לובשת בדרך כלל חצאית מקסי כהה ולא צמודה, סוודר או חולצה כהים ולא צמודים עם שרוולים ארוכים או 3/4. בדרך כלל אינה מתאפרת, לא שמה אודם, ופעמים רבות השפתיים שלה יבשות וסדוקות.
    אומנם כשאנחנו יוצאים לבלות בסרט או מסעדה או אירוע משפחתי היא מתאפרת ולובשת בגדים בהירים ולא כהים, היא לובשת חצאית שמכסה עד הברך וחולצה ללא מחשוף עם שרוולים ארוכים או 3/4, אבל עדיין זה צנוע מדי לטעמי ופרט לפנים שלה איני יכול להימשך אליה. לכן לדעתי ההלכה התירה לבוש כזה, מאחר והוא באמת צנוע ומונע משיכה מינית. גם כשיצאנו לפני שהתארסנו נמשכתי אליה רק דרך פניה כי גופה היה מכוסזה, וקיוויתי שאחרי החתונה היא תתחשב בי . כשהיא מסתובבת בבית אני לא יכול לראות את פניה ולכן קריטי לי שלפחות גופה לא יהיה מכוסה בצניעות כמו שהיא יוצאת מהבית, ולכן ביקשתי ממנה שתלבש רק בבית כשאין אורחים וכשאנחנו לא במהלך סעדות השבת גוייה וחצאית מיני.
    פעמים רבות גם היא מסתובבות בבית עם שיער אסוף, והיא מרכיבה פעמים רבות משקפיים ולא את עדשות המגע שלה. היא תמיד לובשת נעליים שחורות ללא עקבים בכלל . כשהיא יוצאת מהבית היא תמיד לובשת כיסוי ראש, גם כשאנו יוצאים יחד לבילוי בסרט או במסעדה.
    כאשר אינה נענית לבקשתי אני מרגיש שאינה אוהבת אותי כיוון שאינה מספקת את הצורך החשוב ביותר שלי. כשהיא לבושה בצניעות אני לא מרגיש את הנשיות שלה, כך שאני מרגיש כאילו אני שוהה בבית עם גבר ולא עם אישה ואיני מרגיש שהתחתנתי.
    עליי לציין שאני בחור דתי-לאומי שמקפיד על הלכות צניעות. איני הולך לים מעורב, איני צופה בסרטים פורנוגרפיים, איני גולש באתרים פורנוגרפיים ומשתדל לא הסתכל על נשים לא צנועות שמסתובבות ברחוב, ברכבת, באוטובוס במקום העבודה, בטלויזייה, בעיתונים , בפרסומות, ובשלטי חוצות. מאז שהכרתי את אשתי (כמה שנים) לא אוננתי אפילו פעם אחת.
    לא ביקשתי מאשתי להסתובב בבית עם תחתונים וביקיני או עם בגד ים שני חלקים (שממילא אין לה) , אזכיר שממילא כיוון שאנו דתיים אנו לא הולכים לים מעורב כך שלא זכיתי לבלות עם אשתי בים או בבריכה. מחוסר מקום פיצלתי את שאלתי ל-2 חלקים, מצ"ב ההמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - גירסת הבעל

ר
    23/03/2007

אני עובד קשה שעות רבות כל יום ומצפה שלפחות בערב, זמן קצר אחרי שאני מגיע הבייתה לראות אותה בלבוש סקסי וכל היום לא אכפת לי שתסתובב כהרגלה, אני אומר שתתלבש בצניעות גם כשאנו יוצאים לבילוי או לסידורים או לאירועים משפחתיים או כשיש אורחים בביתנו, כך שרוב רובו המכריע של הזמן היא יכולה מבחינתי להתלבש בצניעות. נדמה לי שאם מחברים את כל הזמנים הנ"ל יחד יוצא לפי בקשתי שאפילו בערך מחצית מהזמן שאנו נמצאים ביחד היא גם תהיה לבושה בצניעות.
    אני מאד אוהב את אשתי ונמשך אליה כאשר היא לבושה בצורה סקסית. כמעט כל לילה אני מפנטז עליה , אלא שאני רוצה להימשך אליה גם במציאות ולא רק בחלום. כאשר היא מתלבשת בסגנון שאני אוהב אני מאושר עד הגג, "הבחור המאושר ביותר עלי אדמות", ומנגד כאשר היא מתלבשת כהרגלה אני מתעצב מאד בליבי, וזה גורם לי סבל אדיר . הדבר הכי חשוב מבחינתי כשחיפשתי בת זוג היה שהיא תהיה קודם כל טובת לב ואח"כ שארגיש משיכה אליה, וכאשר היא מסתובבת בבית כהרגלה אני אומר שגם לא רואים את טוב הלב שלה, שאינה גומלת איתי חסד בצורך החשוב ביותר שלי, וגם אני לא מסוגל להימשך אליה כשאני לבוש כך. אם הייתי יודע לפני הנישואין שאשתי לא תסכים לספק לי את הצורך הזה לא הייתי מתחתן איתה. כיוון שאני התרשמתי מאד מטוב ליבה כשהיינו חברים הייתי בטוח שעם רצון טוב יהיה אפשר לפתור את כל הבעיות ולספק את הצרכים אחד של השני, ולפחות את הצרכים החשובים והקריטיים שבהם כמו צורך זה.
    הדבר גרם לי עצבות ועוגמת הנפש רבה , נפגם התאבון, ואיני מרוכז בעבודה ומתקשה להירדם, לאחר פעמים רבות מאד שביקשתי מאשתי בכל לשון של בקשה ובהסברים מפורטים שתיענה לבקשתי אשתי נענתה חלקית לבקשתי, ולעיתים קרובות חזרה להתלבש כהרגלה, וכשהערתי לה סירבה להיענות לבקשתי ורק אז בכיתי מרוב חוסר אונים וחוסר יכולת לשכנע את אשתי. היו רק כ - 3 מקרים שבכיתי. ככלל אני בחור שבוכה לעיתים רחוקות מאד. היום אני כבן 30 , ובכל חיי בכיתי רק כ - 4 פעמים בנסיבות מיוחדות ומובנות.
    אני מאד אוהב ומעריץ את אשתי וחושב שהיא עולה עליי בכל התחומים ואני רק רוצה לקיים בה מצוות "ואהבת לרעך כמוך" בהידור, מה גם שיש מצווה גדולה בכך שהאדם מתאווה לאשתו.
    חשוב לי להוסיף כי מסיבות דתיות אנו שומרים גם על הלכות נידה והמשמעות היא שכמחצית מהזמן איננו יכולים לקיים יחסי מין ואפילו איננו יכולים לגעת אחד בשני (בערך שבועיים בחודש אנו אסורים אחד אל השני). בהריון והלידה אומנם אין מחזור והאישה היא בגדר טהורה תמיד אבל זה מתקזז ממילא עם העייפות של ההריון והלידה וההנקה שמסיבות אלו אנו לא יכולים לקיים יחסי מין בתדירות סבירה.
    כמו כן עליי לציין כי אמי ואחותי הנשואה , למרות שהם דתיות, כן מסתובבות בבית בצורה לא צנועה, אפילו בפניי, והם לא נוהגות ללבוש כיסוי ראש כשהם מסתובבות מחוץ לבית.בגלל חוסר מקום בהודעה אני מצרף להלן את המשך שאלתי בהודעה הבאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך: גירסת הבעל

ר
    23/03/2007

כמו כן, כל כמה שבועות אנו עושים שבת אחת אצל הוריי ושבת אחרת אצל הורי אשתי , מאחר ואנו לא נוסעים בשבת מסיבות דתיות, וישנים שם בליל שבת עם ילדינו הקטנים באותו חדר, כיוון שאין שם מקום כמו בדירה שלנו, כך שגם בלילות אלו איננו יכולים לקיים יחסי מין, וכמובן שאשתי בשבתות אלו אינה יכולה להתלבש בצורה סקסית.
    אותה הבעייה נוצרת גם בחגים. כמעט את כל החגים אנו עושים או אמצל הוריי, או אצל הורי אשתי, וכיוון שאנו לא נוסעים בחג מסיבות דתיות, כי זה כמו שבת, שוב אנו לא יכולים לקיים יחסי מין ואשתי גם לא יכולה להתלבש שמה בצורה סקסית.
    כך שהבקשה שלי באה לפצות על חסך אדיר שיש לי מסיבות רבות אחרות, וכפי שציינתי ברובו המכריע של הזמן אשתי ממילא מתלבשת בצניעות: גם רובו המכריע של היום , שאני ממילא עובד שעות רבות, וגם כשאנן הולכים יחד לסידורים וקניות, וגם כשאנו הולכים יחד לאירועים משפחתיים ולביקורים אצל חברים, וגם כשאנו הולכים לשבתות אצל ההורים שלי ושלה, וגם כשאנו יורדים יחד לגינה בשבת, וגם כשבאים אלינו אורחים , וגם כשאנו יוצאים לבלות, וגם בסעודות השבת בדירתנו(למרות שאנו רק לבד בדירתנו עם הילדים) , כך שבקשתי נשארה מצומצת לתחום זמן מאד צר, וגם בתוך תחום צר זה של זמן ממילא אני כבר בדרך כלל עייף וההתלהבות המינית שלי פחותה, אז שאלתי היא האם אי אפשר להתחשב בי במעט זמן שנותר ולספק לי את הצורך הכי חשוב שלי ? אני בכנות חושב שאחרת יוצא מצב שחונקים אותי מכל הכיוונים ומעמידים אותי בחסך מאד לא בריא.
    האם באמת הבקשה שלי מאשתי היא משפילה ולא לגיטימית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משאלות , דרישות, ומה שביניהן

דורית כהן
    24/03/2007

אני מוכרחה לומר שמכתביכם ליוו אותי כבר יומיים והרבה חשבתי על מה שאתם מעלים.
    ראשית אגיד שאני מבינה את שניכם:
    טבעי ואנושי לרצות להביט בגוף של בן הזוג או בת הזוג, וליהנות מן המראה, כחלק מן הגירוי המיני. יחד עם זה גם מאוד אנושי וטבעי שאדם ירצה ללבוש בביתו את הבגד הנוח לו ביותר, בו אינו צריך להרגיש שהוא לובשו על מנת למלא אחר דרישת האופנה, או הנורמות המקובלות, אלא באמת מה שנוח לו.
    אני גם חושבת שזה מצויין שאתה מבקש ממנה לעשות משהו למענך. יחד עם זה, בעיני "בקשה" היא בקשה, ולא דרישה ולא פקודה. בקשה היא בעיני הזדמנות להגיד לאחרים מה הצורך שלי, מה מתחשק לי, מה הייתי רוצה שיעשו למעני, וזה בריא מאוד ביחסים אינטימיים, בכל ההיבטים שלהם לרבות בתחום המיניות. אבל, בקשה, להבדיל מדרישה, יש להביא תמיד בחשבון שהצד השני הוא המחליט אם למלא את הבקשה, וזו זכותו הבלעדית להחליט. הבקשה צריכה להיאמר רק לאחר שאתה מגלגל בנפשך את האפשרות שהיא תגיד כן או לא. זו זכותה. אחרת זו דרישה. אני חושבת שאם בני זוג מגיעים למצב של דרישה (=פקודה) זה מזו ולהיפך, כגון "תוריד את הזבל" או "תרחץ כלים" או "תכבסי לי את התחתונים" בטון ומתוך כוונה שהפקודות הללו יתבצעו, אחרת...אזי יש כאן פגיעה רצינית בחופש האישי ובחופש הבחירה, וזה מקום בו האהבה מתחילה להיעלם!!!
    עד כאן לגבי ביטוי למשאלות לב.
    עכשו לתוכן המשאלה.
    צר לי, אבל יש לי הרגשה חזקה, למרות ששניכם לא ציינתם, שאי מילוי המשאלה שלך אינו מעיד דווקא על חוסר אהבה, אלא יותר על פחד וחשש מקיום יחסי מין ביניכם. אני שואלת את עצמי מדוע את מקפידה לא ליצור שום הזדמנות לגרות אותו, ובדרך כלל התשובה היא מאוד פשוטה:" כי אינך רוצה לגרות אותו. כי אינך רוצה שהוא יתגרה. כי אינך רוצה סקס.
    אגב, כמו הרבה מאוד נשים חילונית, שעל מנת לא לגרות את בן זוגן הן נמנעות מלחבק אותו או לנגוע בו כדי שיצרו לא יתעורר, וכך שני בני הזוג מפסידים עולם שלם של הנאה ממגע, חיבוק, התכרבלות. יכול להיווצר יובש ורעב כבד למגע גופני שיימשך כל השנים, בגלל שמישהו משני בני הזוג רוצה להימנע ככל האפשר ממין!
    אם השערתי נכונה, מה שכדאי לעשות הוא להתחיל לבדוק מה קרה בסקס שלכם שגורם לך להימנע ממנו ככל האפשר. הרי אילו היית אוהבת את הסקס איתו, מן הסתם היית עושה הכל כדי לגרות אותו. הוא גם כותב שבאותם מקרים נדירים כאשר כן באת לקראתו הוא היה המאושר באדם.
    אם זה המצב, אל תחכו שזה יהיה יותר גרוע, תתחילו ללמוד מה עושה טוב לכל אחד ע"י שאלת שאלות, מתן הנחיות, בקשת בקשות, קריאת ספרים בנושא או קבלת ייעוץ סקסולוגי. אני מאמינה שאם יהיה לך, האישה, טוב יותר בסקס, גם תרגישי יותר חופשייה עם גופך, וגם תירצי מידי פעם לאותת לו שאת רוצה ע"י לבישת בגד יותר סקסי, וזה גם יכול לגרום לך להרגיש יותר סקסית. אבל רק בתנאי שתגיעו לשיפור רציני ביחסי המין שלכם.
    המשך בתגובה הבאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובתי

דורית כהן
    24/03/2007

כתבתי את תשובתי לשניכם לאחר מכתבו האחרון של הבעל.
    מאוד הייתי שמחה לתשובתכם, כי למרות שלכאורה זוהי בעייה אופיינית למגזר הדתי, הרי בעקרון אצל כל זוג יש משאלות לב שאחד מבני הזוג אינו נענה להן, ותמיד יש לשאול את עצמכם (בעיקר על פי התוצאה בפועל), אם לא זו בעצם המטרה הבלתי מודעת של בן הזוג שאינו נענה לבקשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובת האישה

ר
    24/03/2007

ראשית תודה על התגובה המהירה והמפורטת
    איני חושבת שאני מקפידה "לא לצור שום הזדמנות לגרות אותו" - שיניתי את את כל המלטחה שלי לבגדים שהוא אוהב, למרות שפעמים רבות איני מרגישה בהם נח, אני הולכת אמנם עם כיסוי ראש, אך עם שער פזור, פעמים רבות אני גם הולכת בבית עם הבגדים שהוא מבקש (אם כי לא רבות לטעמו) , הסיבה שאינני נענת לבקשתו תמיד היא שאיני מרגשיה בנח להראות כמו "שפנפנה" בזמן ארוחת הערב מול הילדים, בבית הורי, אמי אף פעם לא הסתובבה בלבוש כזה, כך שבסטנדרטים שאני גדלתי והתחנכתי עליהם זהו לבוש סקסי מובהק (בניגוד למה שמקובל היום בציבור הרחב), אין לי בעיה ללבוש לבוש כזה לאחר שהילדים הולכים לישון. כשהילדים ערים הייתי שמחה להתלבש בבגדים מחמיאים וצנועים יותר ולהתאפר אך מכיון שאין זה מספק אותו אין לי כל כך מוטיבציה להשקיע. בנוסף כשאני מחליפה בגדים והוא נוכח בחדר אני מאלטרת "מופע חשפנות" קצרצר.
    בנוסף עלי לציין שבאופן טבעי, מאז שאני זוכרת את עצמי לא אהבתי במיוחד להשקיע במראה החיצוני, איני מחבבת איפור, תכשיטים וקניית בגדים, לא שלא איכפת לי איך אני נראת, אך כנראה שבמידה פחותה בהרבה מהנורמה, רק כשאני יוצאת עם בעלי אני משקיעה מאד בהופעה החצונית,כך שזה בהחלט לא משהו שמכוון דוקא אליו. .
    בקשר לחשק המיני שלי- אני מודה שאינו חזק במיוחד, (בעיקר בגלל עייפות, ילדתי לפני מספר חודשים והתינוק עדיין מתעורר לינוק בלילה. ולפני הלידה היתה לי משרה טובענית בהייטק וילדה קטנה כך שלא תמיד היו לי אנרגיות לסקס) אך הוא בהחלט קיים, וכמעט תמיד אני מגיעה לאורגזמה במהלך קיום יחסי מין עם בעלי. אני מבינה את החסך של בעלי (בגלל העייפות כאמור איינו מקיימים יחסים בתידרות גבוהה) אך הוא פשוט נראה לי יותר מדי אובססבי בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובת הבעל

ר
    25/03/2007

כפי שציינתי בשאלתי איני מסוגל להימשך לאשתי כאשר היא מתלבשת בצניעות גם במלתחתה החדשה, וזוהי בדיוק הסיבה שתיקנו את ההלכות האלה, מכיוון שהתלבשות בצניעות כזו מונעת את המשיכה בין המינים.
    אשתי כתבה בתגובתה "שיניתי את כל המלתחה שלי לבגדים שהוא אוהב" . ראוי לציין כי לקחו לאשתי למיטב זכרוני יותר משנתיים עד שהיא הסכימה לשנות את המלתחה שלה. כמו כן, ראוי לציין שלעיתים קרובות היא עדיין מתלבשת במלתחה הישנה שלה. שנית חשוב להסביר כי המלתחה הישנה שלה הייתה בגדים עוד יותר מדכאים מבחינה מינית: חצאיות ושמלות מקסי כהות ולא צמודות ועם שרוולים ארוכים או 3/4, ומלתחתה החדשה כוללת לעומת זאת בגדים בהירים ויחסית צמודים אך עדיין צנועים: חצאיות ושמלות עד אחרי הברך, וחולצות ושמלות עם שרוולים ארוכים או 3/4 ובלי מחשוף, ונעליים שחורות עם עקבים מאד נמוכים. בגדים אלו רחוקים מהסטנדרטים המקובלים בציבור הרחב, שלמעשה אנו חיים ומעורבבים בתוכו, כיוון שאיננו חיים בגטו.
    כמו כן רק אחרי כמה שנים אשתי הסכימה להוציא את יתר השיער הגולש מחוץ לכובע שהיא חובשת כשאנו יוצאים מחוץ לבית, וגם זה מותר לפי חלק מפוסקי ההלכה. עד אז היא נהגה לצערי לדחוף את כל שערה בתוך קוקו שמכוסה בבד.
    נוצר מבחינתי מצב אסוני. לטעמי אשתי היא באמת האישה היפה ביותר בעולם ואמרתי וכתבתי לה את זה המון פעמים בפתקי אהבה, אלא שבשל העובדה שהיא מתלבשת בצניעות גם בבית נוצר מצב טראגי שפתאום חלק גדול מאד מהנשים שאני רואה ביום-יום ברחוב, באוטובוס, במקום העבודה, בשלטי חוצות, בטלויזיה, ובעיתון , יותר יפות ומושכות מאשתי רק בגלל הלבוש !!!
    נוצר מצב אבסורדי שאשתי בבית מתלבשת הרבה יותר בצניעות מנשים אחרות שנתקלים בהם הרבה בכל המקומות האחרים.
    ההצעה של אשתי שרק אחרי שהילדים יילכו לישון היא תתלבש בצורה סקסית לא מעשית מבחינתי, כיוון שהמדובר בשעות מאוחרות יחסית, אחרי שממילא יצר המין שלי כבר חלש יותר, ונוצר מצב טראגי מבחינתי שברוב השעות שאני לא עייף אני נתקל במקומות הנ"ל בנשים שמתלבשות בצורה סקסית אבל בביתי , בערב , כשאין אורחים , אשתי מסרבת להתלבש כך עד שהילדים יירדמו, ורק לאחר מכן היא מוכנה לגמול איתי חסד בצורך החשוב ביותר שלי.
    בעיה נוספת בהצעה של אשתי היא שכאשר הילדים יגדלו ויילכו לישון מאוחר כמונו אני לא אזכה בכלל לראות את אשתי מסתובבת בבית בלבוש סקסי.
    כאמור לעיל, הנורמות בימינו השתנו ולא צריך להיות בימינו "שפנפנה" כלשונה של אשתי, או "כוכבת פורנו" או "יצאנית" כלשונה של אשתי כדי להתלבש בבית , כשאין אורחים , ורק במיעוט הזמן שאני נמצא בבית , עם גופייה וחצאית מיני. לדעתי זה חוסר פרופורציה מצד אשתי לחשוב כך, ולדעתי אשתי מנותקת מהמציאות ששוררת לא רק בצבור הכללי אלא גם בציבור הדתי-לאומי. אני זוכר שפעם ביקרתי בביתה של חברה דתייה ונשואה של אמא שלי והיא גם לבשה גופייה ומכנסיים קצרים. גם האמא של אשתי בתחילת נישואיה הלכה ללא כיסוי ראש. מצ"ב המשך בהודעה הבאה-

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- תגובת הבעל

ר
    25/03/2007

בדור של ההורים שלי בציבור הדתי-לאומי היה מקובל שהולכים לים מעורב ורוקדים ריקודים מעורבים. אומנם הציבור הדתי לאומי "התחזק" בשנים האחרונות, לטוב ולרע, אבל עדיין לפי סקר שנעשה לפני כמה שנים 20% בציבור הזה עוזבים את הדת , ותופעת העזיבה וההיחלשות ברמה הדתית התגברה בשנים האחרונות בעקבות תהליך אוסלו, רצח רבין, וההתנתקות. כך שלא לעניין ההזדעזעות של אשתי מהבקשה שלי.
    אני חושב שבקשתי היא לגיטימית. הייתי מעדיף להיות רווק כל חיי מאשר להיות נשוי למישהי שאיני נמשך אליה מבחינה מינית.
    תמיד הצגתי את בקשתי כבקשה ולא כפקודה או דרישה. מתחילת נישואינו ביקשתי ממנה זאת והסברתי לה שאיני נמשך אליה בלבוש אחר. אם הייתי יודע לפני הנישואים שהיא לא תוכל לספק לי את הצורך החשוב ביותר שלי לא הייתי מתחתן איתה. אני ביקשתי והתחננתי על נפשי בכל לשון של בקשה שתתחשב בי, והכל היה בקשות ותחנונים ולא דרישות ופקודות, והבכי המועט היה מתוך חוסר אונים ותסכול.
    אני מכיר בלגיטימיות של הצרכים שלה ללבוש בגדים שנוחים לה , אך אני גם וויתרתי לה בהרבה דברים למרות שמדובר בדברים לא נעימים מבחינתי, מפני שאני אוהב אותה וחושב שצריך להתאמץ ולתת אחד לשני. לדעתי ללא וויתורים הדדיים נישואין לא יכולים לשרוד. לאור מה שהסברתי בשאלתי הראשונה יוצא שכל בקשתי היא שאשתי תתלבש באופן סקסי רק כ- 15% מהזמן, שהוא כמחצית מהזמן שאנו ביחד, כך שלעניות דעתי גם בנושא זה וויתרתי על הרבה מאד.
    בבית הדתי-לאומי שאני גדלתי אמי ואחותי הלכו בלבוש לא צנוע בפניי, כולל גופיות ומכנסיים קצרים, ואין עם זה בעייה הלכתית כיוון שאין עריות בקרובים. כמו כן אמי נוהגת ללכת לים מעורב, למרות שהיא דתייה, ויצא לי לראות אותה בבגד ים ואין עם זה איסור הלכתי כיוון ש"אין עריות בקרובים" ולכן גם מותר לאם לחבק ולנשק אם את בנה וכו'.
    עד לנישואינו אני ואשתי מעולם לא נגענו אפילו בבן כלשהוא מהמין השני, לא כשהיינו חברים, לא כשהיינו מאורסים, ולא לפני שהכרנו .אני עובד קשה במקצוע תובעני ובעל אחריות רבה שעות רבות כל יום ומצפה שלפחות בערב יהיה לי קצת נחת. אשתי הבטיחה לי פעמים רבות שבסדר והיא תשתדל להיענות לבקשתי אך לעיתים קרובות היא חוזרת להרגלה, וכל פעם אמרה סיבה אחרת : "אני עייפה", "אני עוד מעט מתקלחת ואתלבש כך אחרי המקלחת" כאשר בפועל עבר הרבה זמן עד המקלחת , "קר לי", וכשביקשתי להדליק את המזגן היא אמרה שזה בזבוז חשמל.מה שאשתי אומרת שלא נעים לה בפני הילדים להתלבש כך לא ברור לי. ראשית , טובת הילדים שתהיה בין הוריהם זוגיות טובה ומאושרת . שנית, להערכתי כשהבן שלי יראה איזה אבא אומלל יש לו , כשבהרבה מקומות הוא ייתקל בנשים שלבושות בצורה סקסית ורק אביו , בביתו , כשאין אורחים , לא זוכה לראות את אשתו לבושה בצורה סקסית , להערכתי בשל כך הבן שלי יעזוב את הדת. מצ"ב המשך תגובתי בהודעה הבאה -

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובת הבעל

ר
    25/03/2007

כמו כן, להערכתי כשהבת שלי תראה איך אשתי מסתובבת בפניי בצניעות היא גם תלבש כך בפני בעלה בביתה כשהיא תינשא, וע"י כך היא תאמלל אותו כיוון שהיא לא תבין מה הגברים רוצים, מה הצרכים שלהם, וכשהוא יבקש זאת ממנה היא תאמר שהוא אובססיבי ושזה לא נוח לה להתלבש כך.
    כפי שציינתי בשאלתי שאלתנו היא במישור הפסיכולוגי בלבד ולא במישור ההלכתי. לגבי המישור ההלכתי שאלנו רב והוא אמר שאין איסור הלכתי בבקשתי, והוא לא סייג את דבריו רק למצב שילדינו לא בבית, וגם אשתי הודתה שהתנגדותה לבקשתי אינה מסיבה הלכתית.
    ראוי לציין כי קיימת גישה הלכתית הסוברת כי כל הלכות צניעות משתנות ומתעצבות בצורה דראסטית בהתאם לזמן ולמקום.
    מה שאשתי טענה בתגובתה על "מופע חשפנות קצרצר" כשהיא מחליפה את הבגדים, ראוי לציין כי המדובר בשניות ספורות, כשהיא בקושי זזה, וכשממילא החזייה והתחתונים שלה אינם סקסיים, אני לא חושב שניתן להגדיר את זה כ"מופע חשפנות".
    כמו כן, אנו מקיימים יחסי מין פעם בשבוע-שבוע וחצי בגלל עייפות ועיסוקים , ובדרך כלל אנו עושים זאת בשעה מאוחרת,. וגם אז זה לטעמי קצר מדי , והיא פסיבית מדי ולא יוזמת . אני תמיד מבקש יותר גיוונים אך היא בדרך כלל לא מעוניינת בכך ולא מנסה לקדם את זה, ובטח לא יוזמת, היו שיפורים רק לאחר כמה שנים אך עדיין לא מספיק לטעמי, אך אני מאמין ומקווה שזה ישתפר בעתיד. זה נכון שאשתי כמעט כל פעם שאנו מקיימים יחסי מין היא מגיעה לאורגזמה, בזכות גיוונים שהצעתי וגם ספרי הדרכה, אלא שהתחושה שלי היא שאני מתאמץ להעניק יותר ממנה בנושא הזה.
    אשתי היא היצור היקר לי ביותר בעולם, היא מבחינתי העדיפות הראשונה בחיים, בשבילה אעשה הכל ואמרתי לה זאת פעמים רבות, ועשיתי למענה הרבה וויתורים, כך שמצער אותי מאד שאינה מוכנה לספק לי את הצורך החשוב ביותר שלי.
    היא טענה רבות עד עכשיו ועדיין טוענת בתגובתה שנשלחה אלייך היום כי אני "אובססיבי" והדבר פגע בי אישית מאד עד עמקי נשמתי. אשתי טענה שזה לא קללה אלא עובדה.
    להערכתי יצר המין שלי יותר חלש מהממוצע הגברי, ואני מאד צנוע ומתנזר , מסיבות דתיות, מהרבה דברים כפי שפירטתי בשאלתי הראשונה, כך שבוודאי לא ניתן לומר שאני מכור למין או אובססיבי.
    האם באמת הבקשה שלי מאשתי בעניין הלבוש מעידה על אובססיביות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על תקשורת ועל האורגזמה

דורית כהן
    25/03/2007

ברצוני להתייחס לשני נושאים שהזכרתם. כואב לך שאשתך אמרה עליך "אובססיבי". זה כואב כי היא השתמשה בשיפוט. היא קבעה שיפוט לגביך במקום רגיש ונזקק ביותר, שבו אתה נחשף בפניה. עבורה, מכל מקום, זה מופיע כאובססיבי, ויש לשאול אותך, בת הזוג, מה את מרגישה בפנים, אצל עצמך, בכל פעם שצצה הבקשה של בן זוגך? מה זה מקפיץ לך? כנראה מופיעה לך תגובה פנימית כמו הירתעות, מבוכה, או דברים נוספים. בתקשורת המקובלת, הרבה פעמים כאשר עולים בנו רגשות לא נעימים, יש לנו נטייה לתקוף את מי שלחץ על הכפתור הרגיש, ואז מה שיוצא לנו מן הפה הוא שיפוט, אחת מצורות התקשורת הכי פוגעות וחוסמות. במקום זאת הכי טוב הוא להתבונן אל תוך עצמך ולחשוף בפני בן הזוג איך את מרגישה שם פנימה. זה יותר קשה, אין ספק...
    הנושא השני הוא אורגזמה כקריטריון לתיפקוד מיני טוב.
    אני כלל לא מתלהבת מקיום או אי קיום אורגזמה כתפקוד מיני טוב. אורגזמה היא רק אחד הדברים הנעימים שיכולים לקרות במעשה האהבה. אבל אם תחשבו על כך, רגע האורגזמה הוא מאוד פרטי, יש בו מעט מאוד התחברות. הוא דורש לפעמים התנתקות מירבית מן הסביבה, ממחשבות, מבן הזוג. יש זוגות רבים בהם האישה מגיעה לאורגזמה ובכל זאת אינה מתלהבת מסקס, כי חסרים דברים אחרים, כמו תחושת חיבור, שאחד הביטויים שלה הוא נשיקות מאוד אינטימיות, ליטופים ממושכים, קשר עין, דיבור תוך כדי, ועוד, ועוד. אורגזמה היא סוג של מטרה, ואילו כל השאר הם הדרך, והרבה זוגות שוכחים ליהנות מן הדרך, הם כל כך מרוכזים באיך לטפס לכיוון האורגזמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובת האישה

ר
    25/03/2007

רציתי להוסיף עוד מספר נקודות-
    כבר בתחילת נישואנו בעלי בקש ממני ללכת בלבוש כזה, אך זה תמיד היה בקיץ, לעיתים נענתי לבקשתו ולעיתים לא, אך הוא אף פעם לא היה אובססבי בעניין, האובססיביות בעיניין זה התחילה לפני כשנה, כשהייתי בתחילת הריוני, אני מניחה שהסיבה לכך היתה שבתקופה זו באופן טבעי הייתי עייפה מאד כך שכמעט לא קיימנו יחסים,, בנוסף על כך בהמשך גם בטני התחילה להתעגל, כך שהייתי פחות מושכת מבחינתו, לקראת סוף ההריון הייתי גם בשמירת הריון, וכמובן היתה אח"כ התקופה של משכב לידה, כך שנוצר חסך מצתבר. למרות זאת הבקשה נראת לי קיצונית במיוחד- אמנם לא בדקתי את העניין, אך לא נראה לי שבבתים דתיים האשה מסתובבת בלבוש כזה בשעת ארוחת הערב, ואני מניחה שגם בבתים חילוניים בחורף האשה לא מסתובבת כך. אם הבקשה שלו כל כך טרייואלית לטענתו, מדוע נשים אחרות אינן נדרשות להתלבש בצורה כזאת?! בגלל שהנושא חשוב לו כל כך ניסיתי ללכת לקראתו, אך פשוט אני מרגישה לא בנוח עד כדי כך, שלמרות שאני אוהבת את בעלי מאד ומתגעגעת אליו, כאשר הוא מודיע לי שהוא צריך להתעכב בעבודה אני מאושרת..., כשאני מנסה להסביר לו כיצד אני מרגישה בעניין הוא טוען שהוא סובל יותר... הוא אמנם לא "דורש" אלא רק "מבקש" אך כאשר הוא מציג זאת כתנאי לאהבתו אין לי הרבה ברירות...
    בנוסף רציתי להוסיף בקשר לאובססביות , הדבר בא לידי ביטי לא רק בנושא זה, בכל תחומי החיים הוא מאד איטי ויסודי - פעולות טריוויאליות של שטיפת כוס, כתיבת צ'ק וכיוצ"ב לוקחות לו זמן רב הרבה מעבר לסביר, גם בעבודתו הוא מאד איטי ויסודי. (ממקום עבודה מסוים הוא פוטר גם בשל איטיות). כשהוא קונה בגדים יש לו מספר כללים שאסור לחרוג מהם בשום מצב: אם מדובר בבגד בשבילי הוא חייב להיות בצבעים בהירים, באורך המינמלי שההלכה מתירה, צמוד ובעל מרקם עדין. (לא אכפת לו כמובן שאלבש בגד זה לעבודה אך לא כאשר אני יוצאת איתו), כשהוא קונה לעצמו כיפה היא חייבת להיות בעלת מינימום שלשה גוונים וכד'. יכולתי להוסיף עוד דוגמאות רבות אך לא אלאה אותך, אייני חושבת שמדובר ממש בהפרעת אישיות , אך יש בכך לדעתי הלא מקצועית כדי לשפוך קצת אור על העניין.
    ולסיום שוב תודה רבה על המענה המקצועי והמהיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובת האישה

ר
    25/03/2007

רציתי לציין שהתגובה הקודמת נכתבה לפני שקראתי את תגובתך מהיום
    בנוסף רק רציתי לשאול אם זה סביר שדוקא לבוש זה שאני מרגעשה בו מאד לא בנוח הוא תנאי הכרחי לסיפק צרכיו של בעלי, מדוע הוא אינו יכול להמשך אלי כשאני לובשת בגדים קצת צנועים יותר? אני מוכנה לעשות כמעט הכל בשבילו, בהריון נכנעתי להפצרותיו והלכתי עם בגדים צמודים למרות שנראתי מגוחך ואף העירו לי על כך.., האם לשם סיפוק צרכיו עלי למחוק את אישיותי, רגשותי והשקפתי? ניסיתי לעשות זאת אך הרגשתי אומללה.. ניסיתי פעמים רבות להסביר לו שאני מרגישה בבגדים כאלו כמו יצאנית (אין לי כאמור בעיה ללבוש בגדים אלו ואף נועזים יותר כשאנו רק שננו לבד, אך לא בפעילות שגרתית מול הילדים) אך הוא אינו מבין אותי, האם הדרישה שלו סבירה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ר
    25/03/2007

רציתי רק לחדד נקודה מסויימת
    אני יודעת שיש לי עוד הרבה מה ללמוד ולשפר, ואני מבינה שהמצוקה של בעלי אמיתית, אך מה שמקומם אותי זה שמבחינתו הלבוש שהוא מבקש זהו תנאי הכרחי שבלעדיו אין סיכוי שיהיה מסופק. לדעתי ניתן למצוא פתרון שבו שננינו נרגיש בנוח, ואני מאמינה שכאשר ארגיש שבעלי מכבד את רגשותי יהיה לי גם יותר חשק ואנרגיות להשקיע במיטה - כרגע כל האנרגיות הולכות על מריבות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ר
    25/03/2007

נקודה נוספת בקשר להערתך על שיפוטיות - הבקשה שלו אינה מקוממת אותי, היא לגיטמית בהחלט, מה שמקומם אותי זה שהוא מציג אותה כתנאי סף למשיכתו אלי. אני מנסה להסביר לו פעמים רבות בדיוק איך אני מרגישה אך בתגובה הוא מנסה להוכיח לי מדוע אין לי סיבה להרגיש כך, וזה אכן פוגע בי שאינו מכבד את רגשותי ואינו רואה את הלגיטימיות שלהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובת הבעל

ר
    26/03/2007

אני מעריץ את אשתי, וחושב שהיא עולה עליי בכל התחומים, והיא לדעתי האישה היפה בעולם, והיא מושלמת בכל התחומים.
    בסך הכל ביקשתי שתכיר בלגיטימיות של הבקשה שלי, ושל הצורך החשוב ביותר שלי בחיי הנישואין. הייתי מעדיף למשל לאכול כל חיי קופסאות שימורים ושהיא לא תבשל לי כלום והעיקר שארגיש שאני נמשך אליה. התסכול שלי הוא שלא רק שאשתי לא מכירה בלגיטימיות של הבקשה שלי ולא מכבדת כלל את הרגשות שלי ולא מכירה בלגיטימיות של הרגשות שלי אלא שהיא טוענת שהבקשה שלי מעידה על "אובססיביות" ועל "סטייה" "התמכרות למין" ושזוהי "חולניות" ושאני צריך פסיכיאטר, פסיכולוג , רופא וכו'. האלימות המילולית הזו מאד פוגעת בי, ואני אף פעם לא קיללתי את אשתי.
    אני לעומת זאת מכיר בלגיטימיות של הצרכים והרגשות של אשתי, אלא שאיני מסוגל לוותר על ה"חלום" שלי. מעולם לא הייתה לי חברה, לפני הנישואין מעולם לא נגעתי בבת, התנזרתי לחלוטין מכל העולם הזה, וגם לאחר הנישואין אני שומר על הלכות נידה כך שממילא כמחצית מהזמן הכולל (כשבועיים בחודש) אסור לי אפילו ליגוע באשתי, מאז גיל 14 בערך אני לא הולך לים מעורב, כך שהוויתורים שעשיתי הם כאלה אדירים ואשתי לא יכולה "לחנוק" אותי עד הסוף.
    דווקא העובדה ששנינו עובדים קשה במקצועות תובעניים מגבירה את הקריטיות שלפחות בלבוש אוכל להימשך אליה, כך שגם אם בגלל עייפות לא מקיימים יחסי מין לפחות שארגיש את הנשיות שלה.
    לדעתי אשתי צנועה בלבושה והתנהגותה הרבה יותר מהממוצע אפילו בתוך הציבור הדתי-לאומי עצמו.
    האמא של אשתי עד תקופה מסויימת אחרי נישואיה גם הייתה הולכת לים מעורב (למרות שהיא הגדירה את עצמה כדתייה מאז ומעולם), שזה דבר הרבה יותר נועז מאשר הבקשה שלי, וגם הלכה ללא כיסוי ראש. אמא שלי עד היום הולכת לים מעורב וללא כיסוי ראש, למרות שהיא מגדירה עצמה כדתייה. כך שלא ברור כלל הטענה של אשתי שכשהיא מתלבשת כבקשתי היא מרגישה כמו "יצאנית". זוהי הוצאת לעז על רוב עם ישראל , כולל על האמא שלי ועל האמא שלה בזמנו.
    כבר מהפגישה הראשונה שלנו כחברים אשתי הציגה עצמה בפניי כבעלת דעות ליברליות בסגנון "הקיבוץ הדתי" ובניגוד גמור לזרם החרד"ל (="חרדי לאומי" – הזרם החדש שנוצר בתוך הציונות הדתית ב – 20 שנה האחרונות שכלל "התחזקות" דתית , לטוב ולרע). כך שלא העלתי בדעתי שבחורה שמגדירה עצמה כך תאמר לי אחרי החתונה שכשהיא מתלבשת בבית כשאין אורחים עם גופייה ומיני היא מרגישה כמו "יצאנית". המשך התגובה מצ"ב בהודעה הבאה:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובת הבעל

ר
    26/03/2007

נראה לי שנפלה טעות סופר בדברי אשתי על בגדיה בעבודה. בכל אופן אשתי הולכת לעבודה בדרך כלל את בגדי המלתחה הישנה שלה כהרגלה ואין לי שום בעיה עם זה. כשהלכנו יחד לקנות בגדים חדשים היא שאלה מה מוצא חן בעיניי כי היא רוצה לקנות בגדים לא רק לעבודה אלא גם לבילויים ואירועים שהיא יוצאת אתי, ואמרתי לה את טעמי – גוונים בהירים ושהחצאית תהיה עד הברך ולא מקסי (כי מסיבות הלכתיות אסור ברחוב להסתובב עם חצאית מיני) צמודה יחסית , ואמרתי שאני מעדיף דוגמא עדינה ולא גסה במרקם הבגד. כך שלא ברור איפוא כאן ה"אובססיביות" מצדי.
    אשתי סיפרה לי שהיא יצאה עם עשרות רבות של בחורים, ועם חלקם היא יצאה מספר חודשים, אך לדבריה לא היה את ה"קליק" של ההתאהבות הרומנטית, ורק אצלי זה קרה לה. ובכל אופן כשהיא לא מצאה את אהבתה בבחורים היא לא אמרה לעצמה – את "אובססיבית" את "יסודית מדי" את "איטית ודקדקנית מדי בבחינת הבחורים" את "צריכה לעבוד על עצמך" את "קבעת לעצמך כללים קפדניים מאד של פלס שאיתם את בודקת את הבחורים וקובעת אם את אוהבת אותם או לא" אלא להיפך, היא אמרה לי כמה וכמה פעמים שהיא הייתה מעדיפה להישאר רווקה כל חייה ולא להתחתן עם מישהו שהיא לא מאוהבת בו. כך שלא ברורה לי כלל טענתה כאילו "אני קובע לעצמי כללים דקדקניים ונוקשים" ובהתאם להם אני מחליט אם להימשך או להימשך אליה. זה פשוט קורה כמו הקליק שקרה לה בקטע הרומנטי, ואני לא עושה שום דבר ב"דווקא" או ב"החלטה". אני קראתי ש"הרומנטיקה" בשביל הנשים זה כמו "המיניות" אצל הגברים, ונראה לי שאשתי לא עשתה לגמרי את הה"תרגום" ו"ההמרה" של חשיבות הרומנטיקה אצלה לחשיבות המיניות אצלי, ולכן היא לא מבינה אותי.
    אני לא בטוח שזה מדוייק מה שאמרה אשתי כי תכיפות בקשותיי ממנה להתלבש בצורה סקסית גברו בשנה האחרונה בגלל ההריון. בשנים הראשונות הייתי יותר טרוד בלימודים ומבחנים מאד קשים וחיפוש עבודה והתחלת עבודה חדשה, אז יכול להיות שלא התפניתי לחזק את הזוגיות והקשר בינינו. כמו כן ייתכן שהיא יותר נענתה לבקשותיי אז, וגם אז יותר שהיתי במחיצתה כי היא גם לא עבדה אז תקופה ארוכה ואני אז למדתי והייתי רוב הזמן בבית כך שנהניתי מחברתה יותר והיום אני נמצא בעבודה רוב היום, אז לכן ביקשתי שלפחות במעט זמן שאנו יחד שהיא תתלבש בצורה סקסית מחצית מהזמן שאנו ביחד (כי ביתר הזמן אנו או בביקורים אצל ההורים של שניניו, או בסידורים וקניות וטיולים ובילויים מחוץ לבית או שיש לנו אורחים שאז היא לא יכולה להתלבש בצורה סקסית).
    חוץ מזה שידוע שיש בנישואין נושא של "שחיקה מינית" ו"שחיקה בנישואין" ואני לא תולה זאת דווקא בהריון האחרון שלה ובהנקה שלה עד עכשיו. מצ"ב המשך התגובה בהודעה הבאה:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובת הבעל

ר
    26/03/2007

התנהגותה של אשתי גורמת לי צער רב ואין לי מוטיבציה להזדרז לחזור מוקדם הבייתה כאשר אני יודע שאשתי מסתובבת בבית עטופה בבגדים ולא מטופחת, וחבל מאד. עד שהילדים יירדמו היא מסכימה ללכת רק בגדים בהירים אבל שצנועים ברחוב לפי ההלכה , אלא שביגוד זה מונע ממני מלהרגיש משיכה לאשתי, וזוהי בדיוק גם הסיבה שקבעו את ההלכות האלו.
    כשאני קונה כיפה אני אוהב שהיא תהיה לפחות 3 צבעים, זה עניין של טעם ואני לא יודע מה רע בכך ואיפוא כאן ה"אובססיביות".
    באשר לשטיפת כלים אשתי עושה זאת מהר יותר ממני אבל נדמה לי שהגבר הממוצע יותר איטי בעניין הזה מהאישה הממוצעת, כך שלא ברור מה זה רלוונטי ואיפוא ה"אובססיביות" שלי.
    זה נכון שאני יסודי ולפעמים הדבר בא על חשבון מהירות אבל זה לא רלוונטי לבקשתי מאשתי להתלבש בבית , כשאין אורחים, כשאני בבית, בצורה סקסית , 15% מהזמן הכולל בלבד.
    חבל מאד שאשתי עירבה דבר נוסף שלא רלוונטי באשר לעבודה, וגם בכך אשתי לא דייקה. הדבר היה מזמן, בתחילת דרכי המקצועית, והמישרה מראש הוגדרה ל – 3 חודשי ניסיון, והם לא אמרו מה הסיבה שלא רצו להמשיך, אשתי העלתה רק השערה בלבד, והדבר מאד פגע בי ולא רלוונטי לעניינינו, ונראה לי שאשתי רוצה לעקוץ אותי בחזרה כדי לאזן התמונה ולומר בכך שכמו שהיא לא מצטיינת בהתנהגותה הנשית כך גם אני לא מצטיין בהתנהגותי הגברית. אלא שאני לא צריך את התזכורות האלה , הרבה פעמים אני אומר לה שאני רחוק מלהיות מושלם ושאני עושה טעויות, אך הדבר לא ענייני לנושא שלנו.
    אותה פעולה כאשר היא נעשית ע"י יצאנית היא מעשה זנות אך כאשר היא נעשית ע"י אשה לבעלה היא המצווה הכי גדולה בתורה, כך שלא ברור כלל הזדעזעותה של אשתי.
    האם לדעתך הבקשה שלי מאשתי בעניין הלבוש מעידה על "אובססיביות"?
    ולסיום רציתי להודות לך מקרב לב על ההקשבה , המחשבה, תשומת הלב והמענה המקצועי והמהיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעה מעשית...

דורית כהן
    26/03/2007

לשניכם,
    נראה לי ששניכם הגעתם קצת רחוק מדי עם הויכוח הזה ואתם נתפסים לסממנים חיצוניים במקום לנגוע בדבר העיקרי. כי אם אתה כותב שכבר לא מתחשק לך להגיע הביתה בערב, ואת מדברת על אנרגיות של כעס ומריבות, נראה לי שהגיע הזמן להיכנס לתהליך ייעוץ, כי נתקעתם בויכוח אופייני של "מי צודק" ו"בואו תשפטו בינינו", וויכוחים אלו עלולים להכחיד את האהבה ואת האינטימיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוגד או לא בוגד
    חלי .ז
    22/03/2007

דורית שלום.
    אני מיואשת ואיני יודעת מה לעשות אשמח אם תתני לי כיוון,נשואה שמונה שנים +2 בני-34-35 הבעיות התחילו בערך לפני שנה כשהיתי בהריון שלו חיכנו כולכך
    בעלי הפך להיות כמו זר מרוחק ומופנם וזה הביא לריביםכמעט כול יום
    כל מה שלא אמרתי או עשיתי בכדילשתף אותו או נסתי להבין שאולי הוא עובר משבר לא עזר כלום.ומאז אין לנו זוגיות אנו חיים כשתי זרים אני חייבת לציין שלפני כן יחסי המין שלנו היו תמיד מעולים לכן אני כל הזמן במחשבות שאולי בעלי מנהל רומן. בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    בוגד או לא בוגד

הוספת תגובה

• שלוש אפשרויות

דורית כהן
    22/03/2007

חלי יקרה,
    ממה שאת מתארת יש כמה אפשרויות.

אכן אפשרות אחת הא שהוא בוגד בך רגשית או גופנית ועל כן מרגיש מרוחק - גם כי הוא קרוב לאישה אחרת וגם כי אינו יכול לשתף אותך בנושא.

אפשרות אחרת היא שמשהו אישי עובר עליו כמו משבר נפשי, דכאון, בעייה רצינית בעבודה?

אפשרות שלישית היא שמשהו קרה לאהבה שלו כלפייך וזה אולי מפחיד אותו להתייחס לכך ולעשות עם זה משהו, והוא מעדיף לא לפתוח את הנושא. באפשרות הזו הוא לאו דווקא בוגד, אלא מרוחק ממך ולא מעז לדבר על כך.

בכל מקרה אתם זקוקים לייעץ חיצוני על מנת להתחיל לטפל בבעייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על תשובתך

חלי .ז
    24/03/2007

לאחר שקראתי את תשובתך המציאות מכה בי ומפחיד אותי לגלות דברים
    שפחדתי לדעת עליהם וגם כלזה חדש לי ,משיחות עים בעלי בעבר אני יודעת שהוא בחיים לא ילך ליעוץ , מה עלי לעשות או להגיד בכדי להתחיל בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבן זוג של \י ואני ביחד כבר כמעט
    נוגה
    22/03/2007

שנה וחצי בהתחלה הייתי ממש אדישה אליו והוא היה מטורף עליי בחצי שנה האחרונה התחלתי לאהוב מאוד והקשר התהדק והחלטנו להתחתן עכשיו כשזה כ"כ קרוב אני מסתכלת עליו והוא נראה לי סתם איש. אני רק אוהבת לא מאוהבת, אני אוהבת את המשפחה שלו מאוד ואת החברים ורק איתו יש לי בעיה, אין לנו נושאים משותפים, במיטה לי יש הרבה יותר ניסיון ממנו הוא מבאס אותי כל פעם מחדש ובגלל זה אני כל הזמן מתרצת בקיצור משעמם לי איתו כל הזמן במיטה טמחוצה לו הוא האיש הכי טוב בעולם והוא כל כך משעמם......... בהתחלה היה ממש מגניב אבל עכשיו שעמום המחץ... הצעתי סרוגייט או סקסולוגית או כל דבר אחר הוא לא רוצה אפילו לא צעצועים, אציין שהוא היה רק עם 5 בחורות, וגם הן לא מנוסות אז מה עושים כל פעם שהוא מתקרב אני נזכרת בסקס המאכזב שהיה ליל קודם ופשוט נכבית אני גם כל כך שקופה והוא נפגע מזה אבל לא מוכן לעשות כלום בנידון זה מוביל להמוון בעיות וגורם לי לבגוד וזה סתם מעצבן אני יודעת ששהתפזרתי כאן יותר מדי אבל הייתי חייבת להוציא את זה איכשהו ועוד משהו בכמה חודשים האחרונים חזר לחיי אדם מהעבר שאוהב אותי כמו שלא אהבו אותי מעולם אין לי רגשות אליו אבל הוא גורם לי להרגיש נאהבת אותו אדם נשוי עם ילדה ורוצה להתגרש מאישתו כדי להיות איתי אני לא יודעת מה עושים מצד אחד כרגע משעמם לי נורא ומצד שני להרוס משפחה כי הוא אוהב ואני לא?
    הצילו

הוספת תגובה

• השאלה: מה מונע ממך לאהוב?

דורית כהן
    22/03/2007

היי נוגה, אני חושבת בדיוק כמו "דובית איכפת לי", שמאוד לא נכון לבסס נישואין כל פי מה שאת מתארת, לא עם בן הזוג הנוכחי ולא עם מי שהתאהב בך.

בנוסף, הייתי מתחילה להתבונן קצת פנימה, ולעשות סוג של חקירה ידידותית אל תוך תוכך, כי נראה לי שאת מאוד זקוקה שיעריצו אותך ויאהבו אותך, ואולי אינך מכירה מספיק את החווייה של "לאהוב מישהו". זה טוב שאת מודעת לבעייה, כי אחרת לא היית עוצרת כאן ומתלבטת אלא ממשיכה עם תכניות הנישואין, או מעודדת את הגבר השני לעזוב את משפחתו. האם קרה לך בעבר שאת אהבת בעוצמה מישהו? אולי נפגעת ממשהו ועכשו את נזהרת? אולי כדאי לך לעבור טיפול אישי ולהכיר את עצמך יותר טוב, כדי להיפתח לאפשרות שאת תאהבי מישהו.
    אפשרות שניה - אולי אני טועה במה שכתבתי קודם, וזה לא כל כך מורכב, לא כל כך "פסיכולוגיסטי", אלא פשוט - עדיין לא מצאת מישהו מתאים שיעורר בך אהבה אמיתי. ואז הפתרון הוא להמשיך ולחפש, ולא להיעצר בדרך בגלל מנת ההערצה שאת מקבלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית כהן, ניתן להפנות שאלה במייל?
    יעל
    20/03/2007

הוספת תגובה

• [email protected]

דורית כהן
    21/03/2007

המייל שלי הוא
    [email protected]
    את מוזמנת לכתוב לי. יש איזו בעיה לכתוב כאן בעילום שם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה