מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אין אורגזמה לחברהschroff26/04/2007
ארבע שנים אנחנו מחקים לזה, ועד עכשיו לא.
מהן הסיבות למצב הלא נורמאלי זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנה לפורום סקסולוגיה, ותוסיף:
יעלי28/04/2007
שלום לך "שרוף"
ראשית, אני חושבת שעדיף להפנות את שאלת לפורום סקסולוגיה.
אני מציעה שכאשר אתה שואל, תוסיף עוד מספר פרטים, כגון
על איזו אורגזמה אתם מדברים - וגינאלית או של הדגדגן, או ששתיהן אינן.
האם היתה לה אי פעם אורגזמה?
האם היא יודעת להגיע לאורגזמה כאשר היא מאוננת? כאשר היא עושה זאת איתך או לבדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
schroff29/04/2007אנו זוג מאוהב מאוד, אבל בזמן אחרון האהבה ומשיכה שלה אלי "עוממת". אחרי שיחה רצינית, גילתי שהתקררות מצד שלה בה אך ורק בגלל שהיא לא יכולה להגיע ל"שיא". בגלל זה גם המשיכה הולכת ויורדת מיום ליום. תעזרי לי בבקשה!
חברתי אף פעם לא חוותה אורגזמה לא איתי וגם כן לא באוננות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדרכה של סקסולוגית
דורית כהן29/04/2007שוב, מכיוון שאתה מצביע על נושא האורגזמה בתור דבר כה מרכזי, נדמה לי שייעוץ של סקסולוגית יכול להיות הדבר שיעזור. כנראה שהיא מאוד מתוחה ולא מצליחה להרפות מן השליטה בעצמה ובמה שקורה ביניכם. האם היא אדם ספונטאני? אני מנחשת שלא כל כך. אינה אוהבת הפתעות?
עד כמה שידוע לי, הדרך בה עובדים על בעייה כזאת היא - שחברתך תלמד בעזרתה באופן הדרגתי לאונן בצורה שתביא אותה לאורגזמה, ובהדרגה, ככל שהיא תרגיש חופשייה ונינוחה בנוכחותך, היא תוכל לאונן בחברתך, ובהמשך, היא תוכל להדריך אותך מה עושה לה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך!
schroff01/05/2007נראה מה יכול לצת מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מבינה מה פתאום קרהסופיייייייי25/04/2007
הי! שמי סופי אני בת 23 יש לי חבר בן 27 כ3 שנים אנו יחד ואנחנו חיים כזוג נשוי (לא יכולים להתחתן כי אני יהודיה והוא מוסלמי)
אני אוהבת אותו מאד והוא אוהב אותי ! הוא משרת בצבא כאיש קבע הוא שבוע בבית ושבוע בצבא
כל פעם כשהוא חוזר מהצבא אנחנו שוכבים כל יום כשהוא בבית כ3 פעמים ביום ואני גומרת מהר רק כשהוא מתחיל לגעת בי אני משתגעת וגומרת. לפני כמה ימים הוא חזר מהצבא והתחלנו לגעת אחד בשני ולא הצלחתי לגמור והוא היה מופתע כי פעם ראשונה שזה קורה לנו שלוקח לי זמן לגמור.. ואני לא מבינה למה הוא פתאום נעלב ממני והתחיל להתבאס ולקח את זה קשה ללב והתחיל לדבר שטויות ואמר לי : "מה קרה? אני מקווה שלא היית אם מישהו כשלא הייתי פה" ואני הייתי המומה ונפגעתי ממנו, ואני מרגישה שבורה ושהוא לא בוטח בי מהקטע שקרה וכל פעם שהוא מתקשר,אני בבאסה ואין לי חשק לדבר ולהיות איתו.
אף פעם לא בגדתי בו ואני אישה טובה והוא יודע זאת והוא אף פעם לא בגד בי. הוא נתן לי להרגיש שהוא לא שווה את כל האהבה שני מרגישה כלפיו כי הלב שלי והגוף הם רק שלו. אני לא יודעת מה גרם לו לקבל את זה קשה כל כך ולדבר כמו שדיבר...מה את חושבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך נולדת הקינאה
דורית כהן25/04/2007היי סופי,
ראשית, מצבכם טוב - שלוש פעמים ביום, וכו' - אני בטוחה שהרבה קוראים מקנאים בכם. חשוב לדעת קצת יותר על מה משפיע על האורגזמה. לפעמים באות מחשבות תוך כדי שמפריעות להיכנס לאוירה, או מחשבות שמוציאות אותנו מן האוירה המתאימה, וזה יכול לקרות גם לו מתישהו. לדעתי כדאי שתאספו קצת חומר קריאה בנושא המיניות, או תיכנסו באינטרנט לאתרים. יש אתר ישראלי בשם "יחסים", שנותן המון מידע מתאים.
נושא הקינאה כפי שתיארת אותו מופיע כמעט אצל כל זוג, ואצלכם זוהי הפעם הראשונה שנתקלתם בעוצמות שלו. כנרא, בגלל שהוא שבוע שלם בצבא, ויש לו מחשבות רבות עליך, כולל הידיעה שאת כנראה אוהבת מין (על פי מספר הפעמים שאתם עוסקים בכך כאשר הוא נמצא) - אולי הוא שואל את עצמו איך את מסתדרת. כדאי לשתף אותו באמת איך את מסתדרת, כי במקום שהוא צריך לנחש - מכיוון שאין לו מידע ממי ממך - הוא עלול להפעיל את הדמיון הכי פרוע שלו ולחשוד חשדות מכוערים. אולי הוא גם שמע סיפורים מחבריו בצבא, ואז בפעם הראשונה שקרה משהו יוצא דופן ביניכם - הוא קישר את הסיפורים ואת החשדות שהיו לו עם מה שהוא ראה אצלך. מין צורת חשיבה כזאת שעושה חיבור בין שתי תופעות שאינן קשורות בעצם.
אני מקווה שתוכלי להראות לו את המכתב שלי ושזה ירגיע אותו.
ספרי לנו מה קורה איתכם בהמשך, אם את מוכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך דורית על תגובתך
סופיייייייי30/04/2007תודה רבה לך דורית שענית לי על שאלתי ! תודה על עזרתך !
דורית, אני והחבר שלי עברנו הרבה דברים טובים וחלקם פחות טובים שלא כל זוג עובר בגלל שהדת שלנו שונה, אך אני וחבר שלי אוהבים ויש לנו קשר חזק מאד ועברנו כמעט הכל, ונלחצתי בגלל מה שהיה בנינו באותו יום, ומרוב חשש שהפסיד אותו חששתי לספר לו אך הרגשתי. למרות שאני יודעת שהוא אוהב אותי ולא יוותר עלי ולמרות שיש לנו קשר חזק ויציב שתמיד שנינו אומרים ישר בפנים כל מה שמפריע לנו.
אני דיברתי עם חבר שלי והסברתי לו שהוא אמר משהו ממש לא במקום ונפגעתי והוא אמר לי שהוא מצטער ולא התכוון שזה ישמע ככה, ואני גם הראתי לו את מה שכתבת. והכל כבר מאחורינו ובסדר!
תודה לך שוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידות-שאלה חשובהשירי25/04/2007
אני נשואה בערך שמונה שנים ומכירה את בעלי שנים ארוכות לפני הנישואין.
קיימת אהבה בינינו אך המשיכה וההתלהבות אחד מהשני ירדה. אתם יודעים - עייפות, ילדים ועוד..
אני מאוד אוהבת סקס ובנוסף אני אישה יפה שזוכה למבטים רבים, אולם לעולם לא עלה על דעתי לבגוד ואני בטוחה במיליון אחוז שגם בעלי לא חשב על כך.
לאחרונה היתה לי שיחה עם חבר משותף שאמר לי שכולם בוגדים, שוחחתי עם חברה על כך - בחורה פשוטה ומתוקה והיא צחקה ואמרה שאני תמימה שבודאי שהרוב המכריע בוגד גם אם לא מדברים על כך.
אני מרגישה רע עם כך מכיוון שאני נורא רוצה להרגיש איך זה לשכב עם מישהו אחר, אין לי ניסיון מיני קודם, אבל אני שומרת אמונים לבעלי כי כך צריך. אז אם כולם, למה לא אני? מה אתם אומרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגידות הן בגידות הן בגידות...
יהודית ברגמן26/04/2007שירי יקרה,
נפלא שקיימת אהבה וניצוץ להתלהבות ומשיכה מינית ביניכם. כל חיי נישואים זקוקים לריענון, שיפור, עוררות, גיוון והשקעה אחד בשני. כפי שעניתי על פנייה דומה: אסור לקבל את האהבה כמובן מאליו. הזמן שוחק והילדים הקטנים בבית גוזלים אנרגיות ותשומת לב. בפרט אז - חיזור של מי שמחוץ לבית - תמיד מרגש. זה טוב ונעים להיות מחוזר, אבל אינני בטוחה ש"כולם בוגדים" כפי שחברכם המשותף הגדיר. תלוי איך את רואה את טיב היחסים ביניכם בעתיד.
את האהבה , החברות הטובה והמיניות שהיתה - צריך לשוב ולעורר. להעלות את רמת הריגוש ולשפר יחד את הפתיחות ביניכם. לבלות יחד, ללכת לסדנאות משותפות
העלאת הנושא בשיחה עם בעלך- יכולה לשמש כנקודת מיפנה לשיפור במקום למצוא מיפלט ולברוח אל הפיתוי ממנו לרוב חוזרים פגועים , הזוגיות נהרסת וכולם יוצאים בהפסד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין אינטימיותאנט25/04/2007
שלום, אני ובעלי כבר 4 שנים ביחד...אנחנו חברים טובים, לא רבים הרבה, מסתדרים, נהנים ביחד אבל מה - איבדנו את כל האינטימיות שהייתה בינינו. כבר לא משקיעים בזמן לבד...תמיד כשיוצאים לבלות זה עם חברים ואף אפעם לא לבד, בשביל לנסוע לחופשה או לחו"ל אני צריכה להתחנן, וגם זה לא תמיד עוזר לי...יש בינינו אדישות, סקס פעם בחודש ולא בגלל שאנחנו לא נשמכים אחד לשני - זה פשוט לא נמצא בסדר העדיםפויות. נכנסים למיטה רק אחרי שסיימנו את כל המטלות, עייפים ומרוטים...זה נשמע כמו כרוניקה של מוות ידוע מראש. מה עושים????????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחה מאינטימיות
דורית כהן25/04/2007אנט יקרה, אכן נגעת בנקודה העיקרית - איבדתם את האינטימיות. לפי תיאורך בעצם אתם נמנעים ממצבים אינטימים, אולי כי יש משהו באינטימיות שלכם שמלחיץ אתכם. אולי לא נוח כאשר שותקים יותר מדי ומרגישים שלא ניתן בעצם לדבר בצורה חופשית, כל אחד נשאר עם מחשבותיו הכמוסות וחושש לשתף, לא בעצם מוכן או רוצה לשמוע את תגובתו הידועה מראש של בן זוגו...
כדי לחזור לתחושות אינטימיות יש צורך ללמוד לשתף בצורה שלא מאיימת על בן הזוג, וגם מבלי לחשוש לשמוע את תגובתו. אם זה קשה לכם, קחו ייעוץ זוגי, עשו זאת בהקדם, לפני שהרגש ביניכם יגווע. זה לא מצב שניתן להשאיר אותו כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמעט ואין זוגיותסי23/04/2007
בחיי הנישואין שלי היו הרבה מורדות יותר מאשר עליות , הרבה ויכוחים , מריבות , שלושה ילדים קטנים שגם נהגו לישון איתנו , הקטן בן ארבע עד היום נוהג לישון איתנו , בעלי עובד המון , פיסית , עד שעות מאוחרות , מגיעים עייפים שנינו מהעבודה , אין כוח למין אין חשק. כבר חודשיים לא נגענו אחד בשני. אין נשיקות אין חיבוקים , האמת שאני לא יזמתי אף פעם כלום, תמיד הוא זה שיזם , לי אין אומץ ליזום אפילו לא חיבוק אפילו לא נשיקה , אולי זה בגלל היחסים המעורערים שהיו לנו ?
למה אני לא מספיק אמיצה ליזום ?
למה אני תמיד צריכה לחכות לו שהוא יזום ?
אם אני צריכה לחכות לו אז אני צריכה לחכות הרבה זמן כי בד"כ הוא טיפוס קר.השאלה שלי היא האם זה נכון שכל הגורמים הללו גורמים לירידה ברצון לקיים יחסי מין ?
תודה סי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קחו עצמכם בידיים, ומהר!
דורית כהן24/04/2007סי יקרה, ממה שאת מתארת, אין מנוס מהליכה לייעוץ, כי את נמצאת במעגל קסמים: אינך מעיזה ליזום התקרבות, כנראה כי אינך בטוחה שהוא יגיב לכך בחיוב. חישבי שאולי אף הוא הפסיק ליזום כי קיבל ממך יותר מדי סירובים כאשר עדיין כן ניסה ליזום, ועכשו הוא הרים ידיים.
למען עצמכם וילדיכם, איזרי אומץ וקחי אותו לשיחה רצינית, ושתפי אותו בהרגשותייך. אם שיחה כזאת לא תעזור, הציעי לו ללכת לייעוץ, כי התהליך שאת מתארת לא מתהפך עם הזמן, והקרע, הנתק, עלול להעמיק. ואם תהיו במצב זה זמן רב מדי, מעט הרגש והאיכפתיות שנותרו (יש לקוות) - עלולים להיעלם, ויהיה קשה עד בלתי אפשרי לשקם אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעליעדנה23/04/2007
בעלי (לפני כמה ימים ציינתי שהוא חולה במאניה דיפרסיה כאן בפורום) כל כך רוצה חופש ונשים.
אני נאלצת להרים ידיים אחרי שניסיתי לשקם נישואין לאחר משבר-בגידה מצידו שכתוצאה ממנה לפני 3 שנים אושפז לאחר נסיון התאבדות לראשונה ואובחן במחלה.
הוא קורא לזה "עומס רגשי" (אני או היא).
האם זה קשור למחלה? כאילו מוצע לו כל הטוב והוא בוחר ברע-מוכן לוותר על משפחה, הרצון לחופש ונשים חזק מהרצון למשפחה חמה ואוהבת.
רצוי לציין שבא ממשפחה די הרוסה (אמא שנטשה לטובת גבר אחר.... בגיל צעיר שלו).
יש עדיין מה להילחם?
שווה בכלל?
אם הוא רוצה הוא יכול "להתיישר"? או מה שנראה לי טרוויאלי אולי בעיניו זהו מכשול ? או שפשוט אינו רוצה?
הוא כרגע מאושפז ואני כל כך רוצה לעזור ולתמוך אבל לא במחיר השפלות שכאלה ( נדלק על נשים אפילו בבית חולים).
אולי בעצם אני צריכה טיפול??
חשבתי שהקשה מאחורינו, והנה שוב.
אנא שמישהו יעזור להבין יותר .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היעזרות בתמיכה נפשית
דורית כהן24/04/2007עדנה היקרה, צר לי על הסבל שאת עוברת, ובוודאי על סיבלו של בעלך. כי למרות שאת חווה כעס והשפלה , אני מתארת לעצמי שעבור גבר בוגר, בעל משפחה, להיכנס לאישפוז פסיכיאטרי, להגיע לסף התאבדות - עוברים עליו ימים קשים מזה שלוש שנים.
שאלת אם את זקוקה אולי לטיפול. היעזרות בטיפול נפשי אינה נחלתם של חולי נפש בלבד. טיפול נפשי הוא כלי עזר שהמון אנשים בריאים משתמשים בו בעיתות צרה ואין ספק שאת נמצאת בתקופה קשה, בה את זקוקה לתמיכה מקצועית, לא בגלל שמשהו בך לא בסדר אלא כי קשה להסתדר לבד במצב כזה.
לגבי שאר שאלותיך, אני לא מרגישה שאני יכולה לתת לך תשובות מבוססות על סמך מה שכתבת כאן, כי את שואלת האם הוא יכול להשתנות - להתיישר - לוותר על חופש ונשים אחרות. אינני יכולה לענות לך על השאלה הזאת. הוא זקוק לטיפול נפשי רציני.
אומר רק שנראה לי שהקונפליקט בו הוא נמצא, בינך לבין חופש ונשים אחרות - הוא כנראה מאוד הרסני עבורו. הוא אינו מצליח לנהל את עצמו. מצד אחד הוא מרגיש צורך עז בחופש, ומצד שני זה גורם לו לשנוא את עצמו ולהרגיש חלש, אולי מכיוון שהוא מוצא את עצמו הולך בדרך של אמא שלו, שהוא חווה איך אותם מעשים הרסו את משפחתה, אבל הוא אינו יכול לעצור את עצמו מללכת באותה דרך. אולי בגלל שהוא חווה לעומק, בגיל צעיר, את התוצאות הקשות של הבגידה, הוא נבהל ונחלש כל כך מהתנהגותו שלו, שלרוב, אם תחשבי על כך, אינה גורמת לאנשים רגילים להיחלש כל כך.
לסיכום, אם את יכולה להרשות לעצמך - היעזרי בתמיכה נפשית כלשהי, וכווני אותו לטיפול נפשי יסודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית
עדנה29/04/2007מיהו מטפל טוב שיכול לטפל בבעיות של בעלי?
האם כדאי טיפול זוגי ? כשהוא ישתחרר מהבית חולים הוא ילך לשכור דירה-עוזב את הבית.
אני צריכה מטפלים טובים ולא יודעת לאיזה סוג של מטפל כדאי להציע לו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דורית כהן29/04/2007היי עדנה,
כאשר הוא משתחרר בודאי ימליצו לו על המשך טיפול. בררי לגבי פסיכולוגים קליניים באזור מגוריכם, או דרך קופת החולים שלכם. (אני לא יכולה להמליץ)
לגבי טיפול זוגי - יכול להיות שאם הוא ירשה לעצמו להכיר בצרכים שלו, להבין את המקור האנושי והטבעי שלהם, אפשר יהיה לעזור לכם גם בייעוץ זוגי, שבו אולי תוכלו לבנות תקשורת יותר פתוחה, יותר מקבלת, ואולי להגדיר מחדש כמה כללי יסוד.
קראי גם את תשובתי לרונן היום. יש קשר בין הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מיואשת - אודה לעזרהמיכל23/04/2007
לפני שנתיים הכרתי גבר נשוי ממנו נכנסתי להריון. הוא הודיע שאין לו כוונה לעזוב את אשתו ושני ילדיו ושהוא מאושר בנישואיו. לי היה ברור שאני מגדלת את ילדתי לבדי עם או בלי עזרתו. ולעולם לא דרשתי שיעזוב את משפחתו. להיפך, אמרתי לו שאם אי פעם הוא יחליט לעזוב שלעולם לא יאשים אותי כי אני לא מבקשת ממנו זאת. לאחר 7 חודשים מהכרותנו הוא עזב את הבית בגלל בעיות רבות שהיו שם (בעיקר בגלל חמותו שלאורך כל חיי נישואיו ניסתה להתחיל אתו. דרךאגב הם גרו בבית החמות שפירנסה אותם פחות או יותר).
לאחר עוד חצי שנה נולדה בתנו הבכורה.
אציין כי אנו גרים בדירה בבעלותי וחיים פחות או יותר על חשבוני.
הבחור הגיע עם חובות ענקיים ובלי קליאנטורה באזור ולקח זמן עד שהוא התאפס בנושא הקליאנטורה אבל החובות ימשיכו להעיק לפחות עוד 7 שנים (משך ההלוואות).
מאז שעזב הילידים מגיעים לביתנו אחת למספר שבועות. הם ישנים על מזרן מתנפח בסלון. הדירה קטנה ונורא צפוף לי ומעיק עלי כשהם באם במיוחד בגלל שבנו הוא ילד מאוד לא פשוט שעושה צרות ככל שעולה בידו.
מאז שבן זוגי עזב את הבית שלו הילד נהיה יותר ויותר בעייתי. הוא לא מתקלח, לא לומד (כתה ב'), מידי פעם אנו שומעים על מעללים מיניים שהוא עושה (מראה את הבולבול למורה, מנסה לאונן על אחותו הקטנה (בת 5), חנק ילדה בבית הספר וכו'.
אמא שלו לא רוצה אותו. לא מסוגלת להשתלט עליו ועושה מאמצים כדי שהוא יעוף מהבית.
הדבר הגיע לידיעת רשויות הרווחה שהחליטו להוציא את הילד מהבית למשפחה אומנה אלא אם כן בן זוגי יקח אותו. תוך שבוע הוא צריך להוכיח כי רשם את הילד לבית ספר באזור מגורינו.
בן זוגי לא מוכן בשום אופן שהילד ילך לאומנה והודיע לי שבספטמבר הילד אית (אתי או בלעדי).
אני בהריון שני ממנו ואמורה ללדת בדיוק בתחילת שנת הלימודים (תאריך התוקף שרשויות הרווחה נתנו לבן זוגי לקחת את הילד). אצלנו הוא לא יכול לגור כי אין איפה (בסלון זה לא בא בחשבון). האופציות הן לשכור דירה יותר גדולה ולגור כולנו עם הילד או שבן זוגי יעבור לגור לבדו עם הילד בקרבת מקום.
בכל מקרה נראה לי שכלכלית זה יהיה כמעט בלתי אפשרי עבור בן זוגי ולמעשה אני אצטרך לשלם הכל ואני לא יכולה בעצמי כלכלית.
ואם הוא יעבור לגור עם בנו בנפרד ממני נראה לי שהזוגיות תתפרק וכל אחד ימשיך בחייו.
אני אוהבת את הבחור והוא אוהב אותי. הוא נקרע בין הרצון להישאר אתי ועם ילדנו לבין הצורך הבל יתואר להציל את בנו ממשפחה אומנה. וכרגע אין לו ברירה הוא חייב לקחת את הילד.
מדובר במצב שנכפה על שנינו בלי הרבה אופציות מילוט.
אני לא יודעת כבר מה לעשות. מבלה ימים ולילות בבכי אינסופי. חבל לי שילדי יגדלו בלי אב (אם לא הם הפרידה היתה לי הרבה יותר קלה) מצד שני לגור עם הבן שלו נראה לי סיוט מבחינתי מה גם שאני מפחדת שבנו יעשה דברים רעים לביתי התינוקת.
מה עושים? עם מי מתייעצים? אני לא מאמינה שאין פתרונות ביניים עבור הבן שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צר לי..
מעיין23/04/2007ממש כואב לשמוע, עובר עלייך משהו לא פשוט בכלל.
החיים שלנו מורכבים מבחירות, לבחירות שלנו יש השלכות.
עשית בחירות בזוגיות שלך איתו ויש להן השלכות שמובילות לעוד בחירות ועוד השלכות...כמו כדור שלג, שאין לך מושג איך לצאת ממנו.
אין ספק שמה שקורה כרגע לא עובד. את חיה ברמת חיים נמוכה, את מתוסכלת ואין לך וודאות כלכלית וזוגית.
אני לא אוהבת להגיד משפטים חורצי גורלות כאלה, אבל אני לא רואה איך החיים שלך יעבדו אם תמשיכי להיות איתו. ממה שכתבת אני מרגישה שהוא מושך אותך למטה כמו עוגן.
קחי אחריות על עצמך ועל הבחירות שלך ותתמודדי איתן.
בדרכ כשאנחנו כלכך בפנים, בתוך כדור השלג, אנחנו לא מסוגלים לראות בבירור. מרוב רגשות הכל לוטה בערפל מבולבל.
אולי תנסי לקבל תמיכה מאיש מקצוע, יש מרכזים שיכולים לתמוך בך, עובדים סוציאלים, אולי אדם בחיים שלך שמהווה לך סלע איתן שתוכלי לפנות אליו.
תיהיי חזקה,
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אפשר גם אחרת
דורית כהן23/04/2007מיכל היקרה, תיארת מצב שבו אולי כל אדם היה מרגיש שהוא עלול לקרוס ולאבד את כל מה שחשוב לו בנסיון להציל את הילד הזה. קונפליקט מאוד קשה.
לפני שלב הייאוש, אני רוצה לספר לך סיפור שנתקלתי בו. הגיע אלי זוג, הורים לילד קטן, שנכנס למשבר. אחת הסיבות המרכזיות למשבר היתה שהבת המתבגרת של הבעל, מנישואיו הראשונים, הודיעה שהיא עוזבת את אימה ועוברת לגור אצל אביה. היחסים בינה לבין האישה החדשה היו מאוד לא טובים, הבית היה קטן מדי והאישה ידעה שהיא תצטרך לוותר על חדר העבודה שלה, בו היא קיבלה תלמידים, כדי שהילדה תישן שם, וכי בלית ברירה הן יצטרכו לשתף פעולה כך שהיא כן תוכל להשתמש בחדר בשעות היום. בואה של הנערה המתבגרת היווה איום רציני על האישה, והבעל הודיע לה שאם היא לא תסכים הוא יעזוב את הבית וישכור דירה עם הבת. האישה צפתה רק לבעיות. אבל מסתבר, שברגע שהיא החליטה שהיא כן מקבלת את הילדה, משהו שם הסתדר, והחלו יחסים שהלכו והשתפרו, והיא הפכה להיות בת בית לכל דבר. מה שקרה הוא שהאישה הזאת הביאה אהבה, וסוג של חשיבה חיובית לכל תאקל או אירוע פוטנציאלי. היא גם החליטה שהיא לא הולכת להקריב את עצמה ולהיכנע לכל דרישה שלה, אלא היא תבוא לקראתה כאשר היא יכולה, למשל בהסעות לעיר הסמוכה, שם מתגוררים חבריה של הבת.
אני חושבת שאפשר לשרוד הרבה מצבים בחיים אם חייבים, וזה מאוד תלוי מה אנחנו אומרים לעצמנו על מה שקורה. המשמעות שאנחנו נותנים לכל מה שקורה לנו.
אפשר לתת למה שקורה משמעות של קטסטרופה, ואפשר לתת משמעות של: יש לך כאן הזדמנות! הזדמנות לשמור על נוכחותו של בעלך בחייך ובחיי ילדייך, והזדמנות להציל את הילד ואולי לעזור לו בדרך של אהבה ותשומת לב.
אולי אימו איבדה את כוחותיה לאחר שבעלה עזב אותה ולא יכלה לתת לו את האהבה שהיה זקוק לה, ומצבו הדרדר, כפי שאת אומרת.
אני יודעת שאת לקראת לידה, ושיש לך ילדה פעוטה, וזה עומס בפני עצמו לכל אישה. אבל, אולי יש בך את תעצומות הנפש הנדרשות? את דווקא נשמעת לי כמו אישה חזקה ועצמאית, נבונה ושקולה. אולי עם קצת אהבה ותשומת לב תופתעי ותגלי בילד הזה גם דברים טובים, אם תחפשי אותם? אני קוראת לכך - להקשיב לזהב שיש בו, ובתוכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור לי
יעלה25/04/2007בהתחלה כתבת שאת מוכנה לגדל את ילדתך לבדך, ואין לך שום בעיה עם זה.
עכשיו את נתאום נמצאת בזוגיות שקשה לך ושלא מתאימה לך עם גבר גרוש רק בשביל שילדייך לא יגדלו ללא אב?
מדוע חל שינוי כזה בתפיסה שלך?
ציינת שגם שלולא הפחד שהילדים יגדלו ללא אב, הפרידה ממנו הייתה לך קלה יותר- כלומר, אהבה גדולה כבר אין שם.
רוצה עיצה? תברחי ממנו כי הוא כנראה גבר פרזיט. הוא חי על חשבונך ועכשיו מנסה לגדל את הבן שלו בדירה שלך. אל תשתקי לו....שיגור בקרבת מקום בדירה משלו ויבוא לבקר מידי פעם. זה נשמע לי הפיתרון ההולם. אין שום סיבה שאת תטפלי בילד שאפילו לאמא שלו אין כוחות בשבילו - זה גם לא פייר כלפי הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר סקס מוחלט בנישואים טרייםאיריס22/04/2007
מחבר: חני
תאריך: 21.4.2007
שעה: 00:49
בעלי ואני הפסקנו לחלוטין לקיים יחסים מיוזמתו למרות שאנחנו נשואים טריים כמה חודשים רק בעלי מבוגר ממני ב5 שנים אני בת 25 הוא טוען שיש לו ניסיון מיני אני התחתנתי בתולה וללא כל ניסיון מיני אנו מחברה שמרנית שנינו וגם התחתנו מרצון ומסתדרים בסדר
אספר לכם קצת על חיי המין ותגידו לי אם זה יכול להשפיע:
הוא היה אומר לי בהתחלה לךא לזייף אורגזמות ולהיות אמיתית עוד לפני שהתחתנו אמר לי.
אני יזמתי את הסקס בלילה הראשון ודי התנפלתי עליו בנשיקות ומזמוזים.
אחרי תקופה כשהתחלתי להגיד לו תנשק אותי פה...תנשק אותי שם...תעשה לי ככה...הוא לא אהב את זה ואמר אני רוצה לעשות לך דברים בלי שתגידי לי....
כמו שאמר לי לא הייתי מזייפת אורגזמות הוא לא היה משקיע במשחק מקדים כמה נשיקות על השפתיים צוואר חזה בטן קצת שינוי תנוחות וחדירה וזה היה נגמר תוך 3 דקות וכמעט תמיד היתי אומרת לו אל תגמור מהר רוצה שייקח זמן כי הייתי נהנית מעצם החדירה אך היה אומר לי ככה זה גברים (כלומר הכוונה אחרי חדירה לא יכולים להחזיק הרבה בלי לגמור)
יש לו מחשבה מינית כזאת שאומרת אם בחורה עושה לך משהו או ההפך אז צריך לעשות אותו דבר לבן זוג (שיהיה הדדי כנראה..)הוא למשל נגעל מלרדת לי ביקשתי ממנו שירד לי ביומולדת שלי והוא די התמהמה אז אמרתי לו עזוב אני כן יורדת לו אז הוא אמר לי:את בטח לא תרצי לרדת לי יותר ואמרתי לו מה פתאום? אין קשר אני אוהבת מציצות.
הוא היה מצפה שאגמור בסקס איתו כי סיפרתי לו שהייתי מאוננת לפני חתונה וגומרת כל פעם אז היה נוגע לי בדגדגן אך ממש לא מתחילה להרגיש כאילו אני הולכת לגמור אז הייתי אומרת לו חבל על הזמן נראה לי שלא אגמור אז הוא אומר תתרכזי ולא היתי יכולה להתרכז אז היתי מרגישה שהוא קצת מתעצבן מזה (הוא סיפר לי בגלל שדירבנתי אותו לספר שחברות שהיו לו ששכב איתן כן היו גומרות אתו במיטה)
הוא אמר לי שיש לו קושי לבקש לעשות לו משהו שקשור לסקס כי הוא חושב שזה ישפיל אותי אז אמרתי לו שלהפך זה דווקא יותר מגרה.
הוא לא אוהב להתנשק בפה ואני כן מאוד אוהבת זה מדליק אותי יותר אך כמובן זורמת איתו ולא מכריחה אותו או משהו...
ערב אחד ראיתי סרט שקשור בבדסמ והיה איתי ושאל אותי אם זה עושה לי את זה אמרתי לו כן אז הוא אמר שהוא מגורה ביקשתי ממנו שיצליף בי עם חגורה על התחת והוא הסכים ונתתי לו לקשו אותי למיטה עם אזיקים וכיסו עיניים (שאותם אני קניתי בחנות סקס לבד לפני חתונה-כמו שאמרתי אנחנו חברה שמרנית ואני הייתי לבושה בלבוש דתי גם אז)
הוא גם אומר שיש דברים שאני עושה שהוא לא מסוגל כמו למשל רימינג שעשיתי לו ביוזמתי וכשאמרתי לו שיש קצת ריח אז אמר לי עזבי לא נעים זה צריך להיות אחרי מקלחת אך מרוב שהיתי מגורה כן עשיתי לו וזה כן הדליק למרות הריח וכמו למשל שאני נותנת לו לגמור לי בפה מיוזמתי וגם לילה אחד עשיתי לו ביד אמרתי לו אני רק אספק אותך ולא תצטרך לספק אותי אז הוא נראה לי די שמח עשית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפני את שאלתך לפורום מין וסקסולוגיה
יהודית ברגמן23/04/2007חני/אירנה, . נא הפני שאלתך לפורום מין וסקסולוגיה. להלן הלינק :
http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=19* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה הועברה לפורום מין וסקסולוגיה
מערכת BeOK23/04/2007שלום רב, שאלתך הועברה לפורם מין וסקסולוגיה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא קשור לסקס
טליה23/04/2007זו בעיה בזוגיות...ויותר מזה - בתקשורת ובתיאום הציפיות.
אני חושבת שהוא פשוט מרגיש שאת 'לקחת את המושכות' והוא איבד שליטה...חשוב שיהיו דברים שיגיעו גם ממנו. בגלל שאתם באים מחברה שמרנית, ועל פי התיאור שלך היחס שלו לסקס הוא מעט שמרני, זה בטח יקח מעט יותר זמן מאשר בזוגיות רגילה.
את היית בתולה עד גיל 25 אז בוודאי יש לך תיאבון גדול והמון סקרנות, אבל הוא גבר - ובשביל שהוא ירגיש טוב צריך לתת לו הרגשה שיש לו שליטה על הנעשה. העצה שלי - תוריד את רמת הציפיות קצת. אורגזמה זה נפלא - אבל הדרך לשם חשובה לא פחות. תני לו להבין שגם אם את לא גומרת אז זה בסדר...ככה הוא ירגיש פחות לחץ ויהיה פחות עסוק בלהביא תוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר אמרתי לו...
איריס23/04/2007אמרתי לו שכרגע לא חשוב לי לגמור ושאם מתרכזים בזה בתור מטרה אז עוד פחות סיכוי לגמור ושלוקח זמן לגמור עם גבר במיטה עד שמרגישים בנוח איתו לגמרי וכו....אך נראה שזה יותר חשוב לו שאגמור הוא היה אומר לי שהוא רוצה שאגמור בכל פעם שנשכב וזה ממש לא הלך לו....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדרשת איזו התערבות
דורית כהן23/04/2007אירנה יקרה, יש ביניכם פער מאוד גדול בהרבה בחינות ביחסכם למין. נראה שאת מאד מעודכנת והכנת את עצמך לחיי סקס עשירים ומגוונים, אך בעלך נבהל מעושר הרעיונות והיוזמות שלך וזה מאיים עליו כנראה כמו שכתבה טליה, ואני נוטה להסכים איתה.
כנראה שאין מנוס מללכת לייעוץ, שבו בעלך אף הוא יוכל לשבת בפרטיות, בלעדייך, ולשתף מישהו בחוויות וברגשות שלו. מה דעתך להציע לו לכתוב אף הוא בפורום? האם את מסוגלת לשתף אותו במה שכתבת כאן?
לפני שבועיים בערך התארח כאן זוג אחר, מן המגזר הדתי, וכל אחד מהם כתב כאן את תחושותיו ומחשבותיו, בהודעות נפרדות אך משורשרות. אולי שווה להזמין אותו להביע את עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז תגידי לו עוד פעם
יעלה25/04/2007הוא לא יכול לכפות עליך אורגזמות - הוא חייב להבין את זה.
ואת האמת - אם הייתי במצבך ושום שיחה לא הייתה עוזרת והוא היה ממשיך לנהל את חיי המין שלך כמו דיקטטור ולא כמו מאהב - הייתי בודקת איפה עוד האופי הזה שלו יוצא החוצה.
אם טעיתי בפסקה האחרונה, וזה תסביך מיני בלבד - אז תזייפי לו כמה פעמים ותורידי את העול הזה משניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד נוסףחגית21/04/2007
אני ובעלי נשואים 10 שנים. חש לנו 3 ילדים. ילדה בת שבע וחצי ותאומים בני חמש וחצי. אני מאד רוצה ילד נוסף ובעלי אינו מוכן לשמוע על כך. יש לנו המון ויכוחים על כך. אני מרגישה צורך עז לילד נוסף במיוחד גם בשביל התאום שמרגיש לבד (הוא בן יחיד). הטענות של בעלי הם שאין לו כח לגדל עוד ילד (למרות שרוב הגידול עליי ויש לנו עזרה מהמשפחה), וסיבות כלכליות, שלדעתי אינן נכונות.
איך אני יכולה לשכנע אותו? מה לעשות כדע שלא נריב על כך?
הצעתי לו שננסה להיכנס להיריון תקופה מסוימת ובמידה וזה לא יצליח נוותר על העניין. אני זקוקה לעזרה בנושא זה כי אני ממש רוצה עוד ילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעגל שוטה....
אפרת21/04/2007יקירתי,
קראתי בעיון את התלבטויותייך, ואני מבינה את אשר על ליבך.... אני הייתי מציעה לך לשאול את עצמך מדוע באמת את רוצה עוד ילד? לא כתבת שאת אוהבת ילדים! לא ציינת שחלמת על 4 ילדים! ולא רמזת שיש סיבה אחרת וחשובה כדי להביא עוד ילד!
אני הבאתי 3 ילדים לעולם, בעיקר בגלל שאני אוהבת ילדים והיתה לי המון אהבה לתת, ולא היה לי למי [כי לא אהבתי את בן זוגי לשעבר]. יש מי שישפוט גם אותי, אבל הבאתי ילדים לעולם מתוך אהבה גדולה לילדים! גם אני רציתי עוד ילדים, ובעלי לשעבר לא הסכים ושיכנע אותי בסיבות מוצדקות משלו ואני הבנתי אותו.... וכשהילדים גדלו, ולא היה לי כבר תינוק לטפל בו 24 שעות ביממה, קמתי ועזבתי את בעלי!
שמעתי על הרבה סיבות מדוע להביא ילדים לעולם, אבל הסיבה שלך, כדי שיהיה לתאום, הבן היחיד, עוד אח תמוהה בעיניי משתי סיבות:
1. האם הבאת בחשבון את העובדה שאולי לא יהיה זה בן אלא בת?
2. ומה יקרה אחרי הילד הרביעי? כשפער הגילאים יתעצם, עם מי הקטן[קטנה ישחקו?
וזה מוביל אותך למעגל שוטה!
תנסי לחשוב מדוע באמת את רוצה להביא עוד ילד לעולם?
ואל תלכי כנגד בעלך רק בגלל שאת מחפשת חבר [או חברה] לבן שלך!
ואם בכל זאת, זאת הסיבה העיקרית שלך, ואת אוהבת את בעלך אז אני הייתי מציעה שתשקיעי את האהבה הטמונה לך בבעלך במקום בטיפול אחר עוד תינוק!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאפרת
חגית21/04/2007אפרת יקירתי, אני מאד אוהבת ילדים וזו סיבה נוספת שאני רוצה עוד ילד. אני עובדת עם ילדים וילדים זה עולמי. אני חושבת שכאשר ילדיי הבוגרים ,לכשיהיו גדולים יעזבו את הקן ישאר לי הבן/בת הקטן/ה ולא נישאר לבד. אני כמעט בטוחה שלא זו הסיבה שבגללה אעזוב את בעלי, אבל מאד הייתי רוצה ילד נוסף, יש לי הרבה חום ואהבה לתת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהיות אמא - כתפקיד, כמשמעות
דורית כהן22/04/2007חגית יקרה, התשובה שלי אליך נכתבת מלווה בקצת חרדה: עד כמה תוכלי להקשיב לדברים שאני הולכת לומר לך, מבלי להיבהל או להיסגר.
כאשר את כותבת: "ישאר לי הבן/בת הקטן/ה ולא נישאר לבד", אני שומעת את הצורך שלך בילד נוסף שימלא אצלך חלל, ויתן משמעות לקיומך בחיים, יתן לך תפקיד - לגדל אותו. אך בשלב מסויים תיאלצי להישאר ללא הילדים, כאשר גם הקטן ביותר יעזוב את הבית, ויש לי הרגשה שאז את עלולה למצוא עצמך מרוקנת מחשיבות, ממשמעות, אפילו להרגיש מיותרת, כאילו תפקיד חייך - להיות אמא - ניטל ממך.
אני לא חושבת שמה שקורה לך הוא יוצא דופן, אבל מכיוון ששאלת, ומכיוון שבעלך מתנגד, אני מרשה לעצמי להציע את הכיוון הנוכחי. מה דעתך לעצור ולחשוב מה יכול למלא את חייך תוכן ומשמעות מלבד הילדים? האם אין שום דבר נוסף שאת משתוקקת לעשות בחיים? איזה חלום שיש לך ו היה לך פעם ועדיין מפעם בך? בתור אדם בפני עצמו, לא בתור אמא. נשים שמקדישות עצמן בעיקר לגידול הילדים ואינן מוצאות עניין נוסף נתקלות במשבר לא פשוט כאשר הילדים עוזבים את הקן. תסתכלי סביבך, על אמא שלך ועל נשים אחרות שאת מכירה. אולי להביא עוד ילד לעולם עבורך יעכב איזה לחץ חיצוני "לעשות משהו עם עצמך", ללמוד מקצוע, וכו'? אולי זה הפתרון המוכר והנוח והבטוח, ואולי את חוששת מן הרגע בו "תצטרכי" לצאת ללימודים או לעבודה?
יחד עם זה כל מה שכתבתי עד כה, בכל זאת אפשרי שאת כל כך אוהבת ילדים ונהנית מכך, אז ישנה עוד אפשרות, שאינה מערבת כל כך את בעלך - לקחת ילד לאומנה. כי נראה לי מאוד לא נכון להביא ילד לעולם בלי שאחד מבני הזוג רוצה בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומוס עושים באהבה או לא עושים בכלל!
שמעון22/04/2007תסלחי לי, חגית, אבל משתמע מדבריך, שהסיבות בגללן את רוצה להביא עוד ילד לעולם, הן מאוד אגואיסטיות. את מבקשת לעצמך שישאר מי שימלא לך חלל כשהבית יתרוקן. מה משמעות הזוגיות שלכם, אם משעמם לך בלי ילד נוסף כשבעלך לא מעוניין בכזה? ילד צריך לבוא לבית ששני בני הזוג מצפים לו באהבה. בשבילו ולא לספק אחרים. ילד אינו צעצוע. הוא לא צריך להיוולד לתוך ברירת מחדל, או הסכמה מתוך פשרה לא רצוייה. אני מסכים עם דורית שעליך למצוא סיפוק בהעשרה עצמית אחרת, ולא ליצור כפייה וויכוחים וריבים על חשבון יצור חי.
JJ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זכותה של האישה לדעת?אפרת20/04/2007
שלום רב,
אני מתחבטת בשאלה שמעסיקה אותי רבות לאחרונה, ושמח לקבל את חוות דעתך המקצועית.
אני גרושה +3, ובחודשים האחרונים התחדש הקשר ביני לבין אהבת ילדות שלי [היום נשוי+1]. בגלל מספר גורמים, נאלצתי להפסיק את הקשר בינינו, בכאב ובצער.
השאלה שמעסיקה אותי הינה האם זכותה של האישה לדעת? או שיש לשמור על הנורמה ש"האישה תמיד יודעת אחרונה"? אני דוגלת באמת, עד כמה שהיא כואבת היא משחררת בסופו של דבר. היחסים ביניהם מעורערים מהיום הראשון, אין תקשורת כלל בחודשים בהם היינו בקשר, ולמרות כל הבעיות ביניהם היא מסרבת להתנתק ולהמשיך לחיות באשלייה שהמציאה לעצמה. אני התנתקתי ממשולש האיימים הזה, אך מרגישה צורך לשחרר אותה מהשקר הזה, ובעיקר לשחרר אותו מהתהום שהוא מוליך את עצמו אליו! אז, האם זכותה לדעת או "מה שאנחנו לא יודעים לא יכול לפגוע בנו?"
כיום, היא חיה בשקר ובאשלייה מבלי לקבל אהבה או כל יחס רגשי אחר ממנו ולימדה את עצמה להסתפק בנוכחות שלו בבית, שהגורם לה היא הילדה! והוא חי בשקר עם עצמו, כי הוא לא נמצא במקום בו היה רוצה להיות ולהגשים את החלום שלו מגיל 16, גם אחרי 20 שנה ומפחד מהאיומים והלחצים שהיא מפעילה עליו לקראת כל דיון ברבנות.
האם לא הגיע הזמן שמישהו ינפץ את האשלייה שכולנו חיים בה?
האם האמת לא תשחרר אותנו?
האם אנו לא ראויים להשתחרר מכל ספק?
אודה על על חוות דעתך המקצועית.
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפעמת ונירגשת!!!
יהודית ברגמן21/04/2007ענת יקרה !
אני נפעמת ונרגשת מחוש הצדק, ההגינות ומהרצון והנחישות שלך לשמור על זכות האשה לדעת! ותוהה מה מקורו. נכון שלך כבר אין שום קשר איתו, נכון שהיחסים בינו לבינה אינם מענייניך, אבל את רוצה שהיא תדע. למענה. מה נותן לך את הזכות להתערב בחיי אחרים ? אם לו יש בעיות עם אשתו, שיפתור אותן בדרך זו או אחרת בלי שום קשר אליך. האם יכול להיות שאת רוצה לספר לה כדי שהיא תעזוב אותו ואולי הוא יפנה אליך? האם יכול להיות שאת רוצה לספר לה משום שהוא לא רוצה אותך ואת רוצה לנקום בו? האם יכול להיות שאת רוצה לספר לה בגלל שלבעלך לשעבר היתה אהבה אחרת ואת רוצה לנקום במין הגברי? בקיצור, ענת יקירתי, חפשי לעצמך (אם בכך את רוצה) זוגיות משלך ואל תתערבי בחיי אחרים.
....והכותרת צריכה היתה להיות: האם חובת האשה לנהל את חייה שלה ולא של אחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקמה מתוקה
אפרת21/04/2007תודה על התגובה. יש בדבריך שאלות ששאלתי את עצמי.... ומה שמנע ממני או החזיק אותי מלחשוף את האמת היתה האמונה שלי שכל אחד בא על שכרו, וכך גם שניהם! הוא יתקע בחיים לא מאושרים ולעולם לא יסלח לעצמו על מה שעשה לי, והיא תתקע עם חיי האשלייה ועם גבר שלא אוהב אותה. סיפור הרקע בינינו הרבה יותר מורכב, ולא לבעלי לא היתה אהבה אחרת כך שאין לי כל רצון לנקום במין הגברי. אני הייתי זו שהתעוררה יום אחד והחליטה לחיות באמת שלי, ולכן חרף חיזוריו של בעלי לשעבר, אני לא אחזור לחיים הקודמים שהיו לי. הסיבה היחידה שהניעה אותי לסיים את הקשר עם אהבת ילדותי הנשוי, היתה אי קיום ההבטחות החוזרות ונשנות שלו לעזוב את הבית, בכל פעם מטעמים אחרים שהיו נכונים לאותה העת, והצורך שלי לחיות עם האמת שלי ולא בסתר. האהבה שלנו החזיקה מעמד מגיל 16, כמעט 20 שנה.... והיא תמשיך כך גם בעתיד, וכמו פעם, תישאר בגדר חלום!
מפאת צנעת הפרט לא אוכל לחשוף פרטים נוספים אבל, אני יכולה להבטיח לך שגיליתי הבנה יתרה כלפיו, ונתתי לו להוביל את המהלך שלו בדרך שלו, דרך שהובילה אותי בסופו של דבר לשום מקום!
נכון שאני פגועה, וכנראה יצר הנקמנות שואף להתרומם, אך בהיותי לא נקמנית, כנראה שבחרתי לפנות לפורום הנ"ל, כדי לשמוע את מה שהייתי צריכה לשמוע - והוא: שכל אחד חי את החיים שלו, ומתוך בחירה, מעדיף לחיות בשקר עם עצמו! יש אנשים שכנראה נולדו לחיות בהרס עצמי מתמשך!
ממילא הוא העניש את עצמו, ויסבול כל החיים בידיעה שההפסד שלו הרבה יותר גדול משלי, כי כפגועה קל יהיה לי לוותר ולהמשיך הלאה, ולעומת זאת, הוא כפוגע ומאכזב, לא יוכל להמשיך הלאה לעולם! ואם אי פעם חיפשתי נקמה - זאת הנקמה המתוקה! ממנה הוא סבל 20 שנה, וימשיך לסבול כל חייו!
והיום, אני יותר מרחמת עליו מאשר כועסת! אבל, כן עדיין מרחמת עליה! ואם אחשוב על זה אחרת - כדי להניע אותי מחשיפת האמת - אומר לעצמי, שהם גזרו על עצמם, בשתיקתם, חיים ללא אושר אמיתי, מתוך בחירה שלהם! אז שימשיכו לסבול!
מי שלא עוזר לעצמו אני לא יכולה לעזור לו!
וכן, אני אחפש לי זוגיות משל עצמי... לא אהבה, כי זו נתקעה בגיל 16, אבל זוגיות כלשהי....
הייתי צריכה לשמוע את מה שכתבת לי, אז תודה לך!
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמודה, זו החלטה שלו, לא שלך...
דורית כהן21/04/2007ענת, את מעלה שאלה קשה מאוד. מנקודת המבט שלך, אני קולטת שאת היית רוצה לזרז את העניינים, ולגרום לו להשתחרר כדי ששניכם תוכלו לחיות יחד. אפשר להבין את הצורך הזה שלך. אבל הבעייה שצעד כזה כרוך בגורלן של עוד כמה נפשות: האישה השנייה, הילדה שלהם, ואהבת נעורייך שהוא עדיין בעלה. אני יוצאת מתוך ההנחה שאילו אהובך היה לגמרי שלם עם עצמו, הוא היה עושה את הצעד ונוקט עמדה. אבל הדברים אינם כל כך פשוטים. זהו צעד הכי גורלי שאפשר לעשות - לפרק משפחה ולעזוב אישה וילדה! נראה לי שאת משתמשת כאן בשאלה מוסרית - "זכות האישה לדעת"
כמסווה לצורך שלך שהדברים יקרו מהר. בוער לך "בעיקר לשחרר אותו מהתהום שהוא מוליך את עצמו אליו!" - אבל כאן את לא יכולה להתאפק ושוקלת לקחת את גורלו לידיים שלך.
ענת, יכול להיות שבדיוק זו הסיבה שהוא לא שלם עם הקשר איתך, כי הוא מרגיש ממך שאת מסוכנת, שזאת נמהרת ונואשת ועלולה לעשות צעדים ביוזמתך שהוא לא יוכל לחזור מהם. חשבי האם בתנאים האלו כדאי לך להתחיל את הזוגיות איתו, כאשר הוא עם הגב לקיר, שאת מעמידה אותו בפני עובדה ומיידעת את אישתו על הפרשייה. האם את רוצה שהוא יידחף לזרועותייך בדרך הזו? ואולי הוא יכעס עלייך כל כך שהוא יעדיף לעזוב את אישתו בלית ברירה אך לא לבחור בך?
לדעתי עליך לכבד את הזכות שלו לקבל החלטות עבור החיים שלו, בקצב שלו. אולי אם תאפשרי לו את המרווח הזה הוא ירגיש יותר טוב איתך. ירגיש חופשי לקבל את ההחלטות שלו בחיים בלי אקדח מוצמד לרקתו. וגם הבחירה שלו תהיה ממקום חופשי, כמו שצריך, כך שהוא יוכל לקחת אחריות מלאה על החיים שלו, לכאן או לכאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מה לזרז...
אפרת21/04/2007תודה על התגובה.
אני לא מחפשת את זירוז התהליך, מכיוון שברור לי שאם אחצה את הקו האדום שלו, ואספר לאשתו, ממילא לא יהיה שום קשר בינינו לאחר מכן. מבחינתי, ממילא כבר עכשיו אין קשר, כך שלא חשבתי לזרז הליכים. ברור לי שחשיפת האמת לא היתה שוברת אותה, והיא היתה מתגברת על זה. התוצאה היחידה שהיא היתה משיגה מהאמת היא, הסרת הספק שממילא טמון בה לאורך כל השנים!
היא טומנת את ראשה בחול, וכנראה מעדיפה שלא לדעת את האמת, כי הרי מה שלא יודעים לא יכול לפגוע בנו.
כמו בתגובתי הקודמת, אני בטוחה ששניהם הענישו את עצמם מספיק, וגזרו על עצמם חיים ללא אושר וסיפוק מבן הזוג!
ואחרי שאעבור את המשבר, ואת האכזבה הגדולה שלי, אני אמשיך בחיי, והוא יישאר תקוע כל החיים בתחושת אכזבה עצמית מעצמו!
הוא איבד אותי - וזה עונש מספיק גדול עבורו, בכדי שאוסיף לו מלחמות!
ותודה על התייחסותך!
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעצה באופן נואש !!!סי20/04/2007
בעלי ואני נשואים מזה 10 שנים + 3 ילדים . מיום נישואינו לא איחדנו חשבונות בנק , כל אחד המשיך עם חשבון הבנק שלו.
לפני ארבע שנים בעלי קנה מיגרש והחל בבניית בית , כאשר הוציא סכום של לפחות 250 אלף דולר. מה שקורה זה שהוא זקוק לעוד סכום כסף כדי לסיים את הבניה , ולכן ביקש ממני שאני אוסיף כסף , הסכמתי בתנאי שהבית יופיע גם בשמי , הוא סירב בטענה שהבית יקר מאוד והוא לא מוכן שאני אביא 50 אלף דולר ואהיה שותפה בחצי. ולכן אמר בואי נחתום על מיסמך אצל עו"ד שבו ייאמר שנתתי למשל 50 אלף דולר וזה החלק שלי בבית. אני לא הסכמתי כי לדעתי זה מעין הסכם ממון.
בקיצור אני מאוד מאוכזבת אחרי עשר שנות נישואין שהיו רצופות בהמון ירידות אך גם עליות.
מהן בדיוק הזכויות שלי במצב כזה ?
אנא עיזרו לי בעצה כלשהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה זוגית ומשפטית
יהודית ברגמן20/04/2007סי יקרה! הצגת שתי בעיות. השאלה הראשונה שצריכה להשאל ומופנית לפורום זוגיות היא מה טיב היחסים ביניכם שבגינם אתם שומרים על הפרדת חשבונות. תמוה שהוא בונה בית מכספו הוא, וצובר רכוש לעצמו. הָמלָצָתי לכם לפנות ליעוץ זוגי בהקדם.
את השאלה השנייה לגבי הזכויות שלך במצב כזה את צריכה להפנות ליעוץ משפטי - לעו"ד.
נסי לפנות ליעוץ באמצעות אימייל ל-
http://www.hanner.co.il/1SONS/Lawyers-in-Israel.htm
או - http://www.hanner.co.il/general/general-consultation.htm* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיבות סקס ביחסיםנעמה20/04/2007
היי
אני בת 24 בעלי בן 37 נשואים 7 חודשים שנינו מתרבות שמרנית לכן לא היה סקס לפני כן אנחנו גרים ביחידה נפרת מהוריו סלון חדר שינה שירותים נפרדים מטבח משותף אימו בת 67 אביו 78 אביו חולה אלצהיימר במצב די מתקדם מה שמקשה על כולנו אך לא מעונינים לקחת אותו לבית אבות כמו כן אימו עברה צנתור ברגל לפני כחודשיים והיא זו שמטפלת בבעל.אני ובעלי מסתדרים ולא רבים ביננו הבעיה היא תחום הסקס כבר חודש הוא לא שוכב איתי כלל אין חיבוקים נשקות ועוד אומר לי שזה זמני ולא יודע כמה זמן ייקח ושזה בגלל המצב בבית ( כלומר המצב שגורם מחלת אביו בבית) הוא לוקח סרוקסט שהתחיל לקחת במלחמת לבנון השנייה
כתוב עליו שיכול לגרום לאי תפקוד מיני
גם בתחילת נישואים היה יושב ורואה סדרות טלויזיה בלילות ורק פעם בשבוע שוכבים (מקודם לא שכבנו או התמזמזנו אף פעם)וגם אז הסקס היה רק כאשר אנו רוצים ללכת לישון
אין לנו אפשרות להשכיר דירה בכלל אז מה עושים? אני באמת אמורה לחכות לו עד שהמצב ישתפר? כי הרי ידוע שמחלה כזו לא מבריאה? הזוגיות שלנו נראית לי לא בריאה דיברתי איתו על העניין הרבה אך לא עוזר ממשיך לטעון שזה זמני מה עושים??????????מאוד קשה לי ככה!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ לגשת ליעוץ מיני
יהודית ברגמן20/04/2007נעמה יקרה! המצב לא ישתפר מאליו ואין ספק שכפי שאת מתארת אותו - הוא לחלוטין אינו בריא. ישנן כמה בעיות שצריך לטפל בהן ולא להמתין. המגורים שלכם יחד בצל מחלת ההורים. התרופות שבעלך מקבל שככל הנראה פוגעות בתשוקה המינית, וחוסר האינטימיות ביניכם.
אין ספק שהסביבה בה אתם חיים והתרופה שעשויה להשפיע על התפקוד והחשק המיני פוגעת בזוגיות. ויחד עם זה -אינך צריכה לוותר על הפרק הזה בחיים ולנסות לגוון ולשנות סביבה ומידי פעם לצאת אל מחוץ לבית בחופשים.
ובכל מקרה - מומלץ ששניכם תיפנו ליעוץ מיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה בבקשהנועה19/04/2007
אני ובעלי נישואים שש שנים עם שני ילדים ועוד אחד בדרך,אנחנו אוהבים, חברים טובים, יש בינינו כבוד. אפשר לומר שלא חסר כלום, אבל עדיין יש לי בעייה שאני לא מבינה מהיכן היא נובעת. כאשר האהבה הראשונה שלי מהתיכון מתקשרת, אני נמסה ונסחפת לסרטים. הוא מחמיא לי וגורם לי להרגיש הכי טוב שבעולם, לא היה לי איתו שום יחסים מיניים בעבר ובהווה חוץ מגיפופים. מה הסיבה שאני נמשכת ונסחפת. אני מרגישה שזה בעיה בבעלי, שאולי הוא לא מספק לי משהו. עצה בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזורים תמיד מחמיאים ומרגשים
יהודית ברגמן20/04/2007נועה יקרה! חיזורים תמיד מחמיאים ומרגשים. ביניכם קיימת אהבה וחברות טובה ואותה צריך לשמר , להעלות את רמת החיזור והריגוש ולשפר את הפתיחות ביניכם.
כל חיי נישואים זקוקים לריענון, שיפור עוררות וגיוון. אסור לקבל את האהבה כמובן מאליו. הזמן שוחק והילדים הקטנים בבית גוזלים אנרגיות ותשומת לב. בפרט אז - חיזור של מי שמחוץ לבית - תמיד מרגש. זה טוב ונעים להיות מחוזר, אבל אל לך להסחף. דווקא העלאת נושא ההתרגשות שלך מהחבר מהתיכון, בשיחה עם בעלך- יכולה לשמש כנקודת מיפנה וכטריגר ביחסים שלך עם בעלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר יחסנילי19/04/2007
שלום דורית,
האם וכיצד להתייחס לבעלי שכאשר אנו נמצאים אצל זרים או אפילו אצל הוריו הוא מתעלם כמעט לחלוטין מביתינו התינוקת שמנסה לדרוש את תשומת ליבו.הוא נמנע ממגע פיזי עמה או כל גילוי חיבה אחר, אני יודעת שזה לא נובע מרוע לב,אך זה בכל זאת מפריע לי.
אני משתדלת לא לשדר לילדה מסר סמוי של: "אבא לא בסדר"
אך התנהגותו מאוד מוזרה,לא מקובלת ובלתי מובנת.
יש לך מושג ממה זה נובע? אגב- גם אותי הוא שוכח כמעט לגמרא
שזה משהו שדיברנו עליו כבר מתחילת הנישואין, ניסיתי להבהיר לו עד כמה זה פוגע להרגיש כמו קיר! ממש! עכשיו כשזה קורה עם הקטנה- זה שוב מפליא ומעצבן כל פעם מחדש. אני יודעת שזה לא הדבר הכי גרוע בעולם, אך בכל זאת על מה זה מעיד? האם עלי לקבל אותו ככה מבלי לנסות לשנות איכשהוא? אני מנסה לקחת את זה בהומור-כי זה תמיד עוזר לי להתמודד עם תסכולים בזוגיות. אשמח לקבל ממך טיפ - כיצד לנהוג בחכמה? בתודה גדולה, ציפי.ש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר יחס
יהודית ברגמן20/04/2007ציפי יקרה! לא ציינת עד כמה קיימת אינטימיות, גילויי חיבה, חום, מגע, פתיחות ואהבה והקשר ביניכם שלא בחברת אנשים, לפני הנישואים ועכשיו ועד כמה הוא רגיש אליכן. אם רק בחברה הוא מתעלם – המצב תמוה ודורש ברור. אולי נובע מחוסר בטחון שלו בעצמו, אולי הוא לא גאה בכן וחושש לחשוף בחברה, שהתחבר אל הלא מושלם מחמת חוסר בטחון עצמי שטמון בעומק נשמתו. אולי הוא לא יודע או לא מסוגל להפגין מגע, רכות, אינטימיות וחיבה וכי אלו מצטיירים בעיניו כחוסר גבריות וחושש לחשוף את "חולשתו" בחברה.
הילדה זקוקה ליחס וחום בלי קשר לתקשורת ולמה שביניכם, והשאלה אם הוא מסוגל להעניק.
אם הריחוק ממך ומהילדה קיים גם כשאתם לבדכם ואין אינטימיות התיחסות או מגע בינו לבינך ובינו לבין ביתכם, ואת מבחינה בכך רק כשאתם בחברת אנשים, יתכן שלך חשוב רק המוחצנות, מה יאמרו וכי עומק הקשר לא באמת חשוב וקיים ביניכם. האם את מגלה חיבה, מגע ותשומת לב לבעלך ולתינוקת בתוך הזוגיות?
בכל מקרה – הריחוק מטריד אותך – סימן שהוא קיים. חשוב לגעת בדברים בשיחה ישירה וכנה ולא מעמדת ביקורת. לברר ממה ומדוע נובעת ההתעלמות והפגנת הקרירות כלפיכן . יתכן שאלו תכונות אופי. ככלל, נפלא להשתמש בהומור בהתמודדויות בחיים - זהו האקמול הכי בריא ללא תופעות לוואי, אבל זה לא במקום לנסות לפתור את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליהודית-המשך-חוסר יחס
נילי20/04/2007היי יהודית.
ראשית-תודה על תשובתך שגרמה לי לחשוב הרבה עם עצמי.
ובאותו הקשר -כתבת לי לקיים עם בעלי שיחה כנה- ניסיתי את זה מספר פעמים אך הוא לא ממש נתן לי תשובה ברורה -איך אוכל "להוציא" ממנו את הסיבה לחוסר היחס ולא מעמדה של ביקורת?-יש לך רעיון מה אני בדיוק יכולה לומר לו מנסיונך המקצועי.
ולשאלתך-כשאנו לבד יש מגע ואינטימיות מצידו אך לא מספיק השקעה בקשר עם שנינו. הוא לא ממש מתאמץ.יש לו אבא מאוד ביקורתי -עד היום!
וזה הוריד לו את הביטחון בהרבה תחומים אך האם זו גם הסיבה שמשפיעה עליו להתנהג אלינו ככה גם ליד זרים אחרים?
ואם זה אכן משהו שטמון בו מילדות יש אפשרות להשתחרר מזה?
האם העובדה שיש בינינו מגע שכשאנו לבד מפחיתה מהחומרה של המצב?
הייתי שמחה אם תפרטי לי כיצד ובאילו מילים להשתמש בשיחה,
כי המון פעמים פגעתי בו בלי כוונה בשיחות הכנות הללו.
בתודה,ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- קבלת כלים להעמקת התקשורת
יהודית ברגמן20/04/2007שלום לך ציפי! דומני שיש מעט נוקשות, הכֵנות אינה מלאה ויש קושי בתקשורת ובאינטימיות ביניכם. כשאנחנו מודדים כל מילה וחוששים להתבטא זה בפני זו בחופשיות , חוששים מתגובה צפויה ונתונים לביקורת - הקשר מקוטע ולא בטוח. ואז- יש מקום לפנות לפגישת יעוץ אישי/זוגי מקצועי לקבלת כלים להתמודדות עם הקושי.
יש מאמר מעניין בנושא כנות ביחסים זוגיים - והפחד מאינטימיות באתר של הפסיכולוגית דורית כהן - מנהלת הפורום. מומלץ לך להכנס ולקרוא בו.
להלן הלינק:
http://www.zugiut.net/?p=69* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי של פורום אני ממליצה לקרוא
אסתי07/10/2007אני ממליצה לקרוא לכל אחד גם בעיות של אחרים שלי זה תרם אפילו שהבעיה שלי דומה וגם שונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה בזוגיותרונן19/04/2007
בעקבות משבר מתמשך חברתי החליטה על הפסקה ביחסים בתחילה לשבוע וזה נמשך כבר שבועיים הייתי רוצה לדעת מה עליי לעשות והאם ההפסקה היא בשביל להירגע או שקשה לה להגיד לי את זה. מה עליי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיעמד על רגליך שלך
דורית כהן19/04/2007רונן יקר, נתת כאן מעט מדי מידע. על איזה רקע הוא המשבר המתמשך? האם זו פעם ראשונה? כמה זמן נמשכת החברות שלכם? אתה נשמע לי צעיר, האם זו החברות הראשונה שלך?
הדבר הכי בריא שאתה יכול לעשות כאשר קורית פרידה שכזאת הוא ללמוד להרגיע את עצמך.
חפש בעברך מה הצליח להרגיע אותך במצבים של עגמת נפש רצינית: אולי ספורט, אולי שיחה ושיתוף עם חברים, אולי פעילות מרובה מכל סוג שהוא.
ככל שאתה תהיה רגוע יותר ותקבל שלה יש את הקצב שלה ואולי לה יש אג'נדה אחרת כבר, כך תצא מחוזק יותר ממה שקורה עכשו. אני גם חושבת שבכל מקרה היא היתה רוצה אותך חזק ועומד על רגליך ולא "שבר כלי" שאיבד את העשתונות ומתרוצץ כדי לדעת מה עוד הוא יכול לעשות כדי להחזיר אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמתנה ?!
אבי19/04/2007לרונן, עלייך לשאול את עצמך : מה הביא אתכם לפרידה "הזמנית" ?
האם במערכת יחסים קרובה יכולה להיות הפסקה כל שהיא ?!
אם התשובה היא כן, אזיי יש מקום לבדוק, א' האם אתם מכירים האחד את השניה מספיק טוב בכדי לתת את ה-space הדרוש לכל אחד מכם ?
ב' האם במערכת היחסים ביניכם יש סובלנות וסבלנות לראות את צרכיו של האחר( להיות עם עצמך,להיות עם חבר/ה אחרת חוץ ממני וכו') ?
וכמו שדורית כתבה, גם לדעתי לא נתת מספיק פרטים, שאפשר יהיה למצוא הסבר "אמיתי" לפרידה.
בכל מקרה אני מאחל לך, חזק ואמץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)