מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חדש - פורום התמכרויותמערכת BeOK23/08/2007
אתם, בני משפחה או חברים סובלים מבעית התמכרות לסמים, אלכוהול, הימורים, קניות, אינטרנט או כל התמכרות אחרת? [a href=http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=182 id=link]בפורום התמכרויות[/a] תוכלו לקבל ייעוץ מקצועי מפסיכיאטר המומחה בתחום ההתמכרויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
יהודית ברגמן24/08/2007לד''ר פנחס דנון, למערכת BeOK ולפונים לפורום התמכרויות - בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח של שתן בנרתיק.אפרת23/08/2007
שלום רב,
אני בת 25 וכאשר אני וחברי מתחילים לעשות מין אוראלי, חברי אומר כי יש לי ריח חזק של שתן והוא נגעל לעשות זאת.
תופעה זו הינה מאוד מפריעה ליחסים בינינו והוא אפילו שקל לעזוב אותי בגלל זה.
בבקשה תעזור לי,
אני חסרת אונים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח לא נעים מהנרתיק
יהודית ברגמן24/08/2007אפרת יקרה!
ריח מרוכז ולא נעים מהגוף ובפרט מהנרתיק יכול להגרם מחוסר נקיון / דלקת מקומית / פטריה / מחוסר שתיה. צריך לשמור על נקיון- להסתבן ולהשטף היטב לפני ובכל מקרה להבדק בהקדם על ידי רופא/ת נשים לשלול בעיה רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת ללדתסוניה22/08/2007
שלום רב,
לא הייתי בטוחה היכן לפרסם את השאלה שלי ואני מקווה שכאן זה המקום המתאים.
בעלי ואני נשואים כבר כמה שנים, ובעלי מאוד רוצה ילדים וחולם על משפחה גדולה.
העניין הוא, שאני נורא חוששת מכל העניין.
זה לא שאני לא רוצה ילדים, (תמיד נהנתי לעבוד עם ילדים ואני אוהבת ילדים), זה פשוט שיש לי המון פחדים לגבי הנושא: שהנישואים שלנו וחיי המין יפגעו בעקבות הלידה (מה שקורה הרבה), שלא יהיה לנו זמן אחד לשני, שאני לא אהיה אמא מספיק טובה, שאני לא אצליח להתמודד עם הילדים ועוד הרבה פחדים דומים.
אלו הן מחשבות שבטח עולות במוחה של כל אחת, אבל במקרה שלי זה מונע ממני להכנס להריון- מהסיבה הפשוטה של מפחדת (אני לא אגזים אם אומר עד מוות) ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה.
אני אוהבת מאוד את בעלי ויודעת שמשפחה זה אחד הדברים שהכי חשובים לו, ואני רוצה מאוד בשבילו ובשבילו להתגבר על הפחדים האלו.
חשבתי שאולי זה סוג של פוביה, זה הגיוני?
אני מתכננת לפנות לטיפול פסיכולגי, האם זה יעיל במקרה זה?
ובלי שום קשר, אהיה אסירת תודה אם תוכלי לעזור ולתת לי כמה טיפים של "עשה בעצמך" בנוגע לבעיה שהצגתי.
יש לך מושג ממה הפחדים האלו יכולים לנבוע?
תודה ענקית ענקית מראש,
סוניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחדת ללדת
יהודית ברגמן22/08/2007סוניה יקרה!
כמעט כל אדם שעומד לשנות משהו מאורחות חייו מתלבט ותוהה איך ומה יהיה ואיך יגיב... זהו חשש מהלא נודע. אבל קרוב לוודאי שעוצמת הפחדים שספגת גוברת על התשוקה ללדת ילדים. ממה הם נובעים ואיך להתגבר עליהם - כדאי שתגלי בעזרת איש מקצוע. וכפי שהגדרת - את רוצה מאוד משפחה וילדים בשבילו. האם לא את היא זו שבשֶלה ורוצה באמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות וסודותנוי22/08/2007
שלום,
אני גרושה בת 40 ויש לי בן זוג בגילי מזה כשנתיים. היחסים ביננו טובים מאוד עם תקשורת פתוחה. לשנינו ילדים שמכירים זה את זה ומסתדרים היטב. המשפחה המורחבת (הורים) יודעת על הקשר ביננו ומפרגנת אך אין מפגשים או היכרות אישית, לפי בחירתנו.
כאשר הכרנו, למדנו אחד את השני ופתחנו תיבות סגורות - הכל מלבד אחת - שלי!
יש לי אח עם תסמונת דאון שאותו לא חשפתי בפני בן זוגי עד היום. אני מאוד אוהבת את אחי ולוקחת חלק פעיל בטיפול בו (הוא מעל 50 וסובל מבעיות בריאותיות).
כעת המצב הוא שגם הורי חולים וגם הוא ואחיי ואני נרתמים לעזרתם - אנו עוברים ימים לא קלים אשר אני לצערי, לא יכולה לפרוק עם בן זוגי, כי הוא לא יודע.
הסיבה שלא סיפרתי לו כבר בתחילת הקשר היא תגובה שהיתה לו לכתבה שראינו יחד בטלויזיה, "אוי ואבוי, שלא נדע" - האמת חשתתימהתגובה שלו וגם בימים של תחילת קשר לא הייתי בטוחה בו ולא היה לי צורך לשתף אותו.
עכשיו שאנו יחד כל כך הרבה זמן, מחוברים היטב, אפילו המשפחות רוצות קשר ישיר - מה עושים? אני לא ישנה בלילות, חרדה מהתגובה שלו, לא על עצם העובדה שיש לי אח עם תסמונת דאון - אלא על העובדה שלא שיתפתי אותו, שלא בטחתי בו, שזה יפוגג את האמון שלו בי..... מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות ואמון
יהודית ברגמן22/08/2007נוי יקרה!
אהבה וזוגיות בריאה מושתתים על פתיחות, אמון ובטחון הדדי. אם את לא חפשייה לספר לבן זוגך על דברים כה מהותיים בחייך, הסודות רק יצברו תאוצה עד לפיצוץ וריחוק ביניכם. על כן עליך להקדים ולשתף אותו במצוקה שעוברת עליך ועל משפחתך ולגלות לו שהחשש לספר על אחיך החל בתחילת הקשר ביניכם ומאז לא אזרת אומץ לחשוף אותה. הוא יבין זאת ככל שתקדימי לספר. לא את קבעת את גורל אחיך. הסירי את האחריות לנטל הנפשי הזה מעליך. תגובתו לכתבה טבעית ביותר. ככל הנראה כאב את הסבל של הלוקים וסביבתם וכיוון שהנושא קרוב לליבך, הסקת בטעות מתגובתו כאילו הוא רואה את החריג באור שלילי. אף אחד לא מאחל לחברו עול שכזה ולכן ה: "אוי ואבוי, שלא נדע" . אני מסירה בפניך את הכובע על הכוחות והמסירות שיש בך להוריך ולאחיך הסובל מליקוי. חיזקי ואימצי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בהלם ממך....
לינה22/08/2007אז מה אם בן זוגך יידע שיש לך עם תסמונת דאון לדעתי ומנסיון אישי לא צריך להתבייש בקרובי משפחה חולים אני בת 24 נשואה שנה אימי הייתה חולה במחלת נפש די קשה וסיפרתי על כך לבעלי ממש לא מתביישת....כולם אומרים שלא נדע שרואים חולים אבל איך אח שלך ירגיש אם יידע שאת מתבישת בו.....לדעתי קודם כל שומרים על כבוד המשפחה .....יש אנשים שנראה להם בושה לספר דברים כאלה אבל לא צריך להתבייש אף אחד לא יודע איזה מחלה תתקוף אותו או איזה נכות תהיה לו .......אם לבן זוגך מפריע מסיבה כלשהי מחלת אחיך את צריכה לשקול אם בכלל כדאי להיות איתו.....מקווה שעזרתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות וסודות
נוי22/08/2007אסנת, תודה על התגובה הנמרצת משהו. את צודקת כמובן, אבל תגובה נמרצת שכזו מנעה ממני עד היום לספר... החשש לעיתים גובר על ההגיון. אני בוחרת לשאוב מתשובתך את הכוח ועל כך נתונה לך תודתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי...
לינה22/08/2007מצטערת אם פגעת בך סורי....ואם עזרתי אני שמחה....בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במשבר וצריכה עזרהרחל22/08/2007
שלום לכולם!
אני בת 25. לאחרונה יצאתי עם בחור במשך חצי שנה. היה לי טוב איתו מאוד והייתי מאושרת. אני בעלת תואר אקדמאי והוא עובד עם אביו בירקות ובמקביל טוען שהוא לומד במכללה. במשך הזמן אמי סירבה לי שאני אצא איתו בטענה שהוא שקרן ואינו לומד מכיון שכל הזמן הוא עובד והוא אינו הולך ללימודים.הוא טוען שהוא לומד אך עשה הפסקה. אמי אילצה אותי להיפרד ממנו. מאז אני רק בוכה ואני שבורה,התפטרתי מהעבודה ואני לא מסוגלת לתפקד. הבחור ניגש לשוחח עם אמי אך זאת אינה מוכנה לשמוע על אפשרות של חזרה. היא טוענת שהוא "בוטה" ולא בשבילי.
אני לא יודעת מה לעשות. כי מצד אחד אני מאוד רוצה אותו, אך מצד שני אמי מתפרקת רק מלשמוע שאני רוצה לחזור אליו.
אני ביקשתי ממנו זמן על מנת לראות אם אני יכולה לסדר את המצב בבית. לבינתיים איני מדברת עם אמי מכיון שאילצה אותי להיפרד ממנו. חשוב לציין שאני בחורה מאוד לא עצמית ומאוד תלותית בהורים כך שאפשרות שלעזוב את הבית לא בחשבון בטח לא במשפחה מגובשת כמו שלי.
אני צריכה עזרה מה לעשות??
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה מחבר בעקבות התערבות האם
יהודית ברגמן22/08/2007רחל יקרה!
האם שוחחת עם חברך ובררת מדוע לקח הפסקה מהלימודים. יתכן שהוא נאלץ לחזור לעבוד עם אביו לפרק זמן קצוב בגלל בעיה תקציבית וכשיתאפשר לו - ישוב ללימודים. אני מניחה שאמך דואגת לך ורוצה בטובתך, ואולי יש שמץ מהאמת בחששותיה, או שמא היא נוהגת כך להתערב ולשלוט בחייך בדרך כלל. אבל בסופו של דבר, את ההחלטה עם מי להנשא רק את צריכה לקבל ולא היא או אדם אחר שרוצה שליטה על חייך. אין ספק שבנוסף לפתרון הבעיה שהצגת, עליך לטפל בנושא העצמאות והבטחון העצמי שלך אולי תתחילי לשפר באמצעות יעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
חסוי22/08/2007אוי ואבואי לך , לא מצאתי מילה אחרת להגיד לך.
אני מכירה בחור יפה תואר שהיה חלש אופי וקשור מאוד לאימו , הוא לא התחתן (בגללה) ולפני 5 שנים שהיא נפטרה הוא לקח את זה מאוד קשה.אגב עד היום לא הקים משפחה,הוא כבר מבוגר.
אמא כזאת היא יכולה להיות אמא אוהבת ותומכת אך מצד שני גם שתלטנית ...בצורה לא נורמלית.
הרבה הורים לפעמים הורסים לילדים שלהם את החיים או /ו מערכות יחסים ולא תמיד מרוע שוב ההפך מדאגה
אבל לא תמיד הם צודקים.זה מעגל אנחנו הרבה פעמים לדוגמה מ"אשימים" את ההורים שלנו בחינוך בנו, מעבירים עליהם בקורת וכשאנו הופכים להורים אנחנו גם הרבה פעמים טועים וגם הילדים שלנו יגדלו ויעבירו בקורת עלינו וזה גלגל שמסתובב.
לעינייננו: אני לא יודעת אם אמא שלך צודקת או טועה כי לפעמים גם לאמא יש איטואציות נכונות אני יכולה לספר לך גם ששמעתי סיפורים לא אחד ולא שתיים שההורים (זה תמיד יותר האמא)הזהירה כביכול ולא מצא חן בעיניה החתן והיא צדקה. בטח בלבלתי אותך אבל פשוט יש כאן 2 צדדים ולדעתי את צריכה לברר זאת עם גורם מקצועי.
בכול אופן שבי עם עצמך ותתעמקי ב מי את?מה את רוצה מבן זוג?האם היחסים בינך ובין ההורים הם נחשבים מצד אחד גם להרסניים, לדעתי את צריכה קודם את הגילוי העצמי ורכישת בטחון ולהגיע לבשלות רגשית בלי תלותיות שיכולה לפגוע בך גם אם תמצאי בן זוג אחר. השינוי חייב לבוא לך וקודם כול בך וזה לכול מהלך החיים שלך גם במישור האישי וגם חברתי.
נ.ב. השכלה אקדמאית לא תמיד מביאה אושר והצלחה צריך גם אנטלגציה רגשית.
מקווה שעזרתי ורשמתי מילות חוכמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת חיה את חייך ולא אימך
אניי (אניטה)01/09/2007אני מינה שדעת אימך נורא חשובה. אבל לא אימך יוצאת איתו לא אימך צריכה לבחור לה קשר!!!
עם כל הכבוד להורים (ןיש כבוד) הבחירה בסוף היא שלך!!!!! ומה עם אמך תמצא לך איזה פרופסור מלומד אדם מתוסכל גבר בן 60 אז מה תיתחתני איתי? כי אימך מעונינת בכך? ומה הלאה??? את צריכה לחיות את חייך ולא את חיי אימך. טוב לך איתו? אז קדימה!!!! אז מה עם הוא לא למד? אני מכירה הרבה זוגות עם מקרים דומים-אבל הקשר נהדר. זה לא ההשכלה עושה את הקשר זאת את!! איך את חושבת שהוא מרגיש? ועוד אחרי שבאה לדבר עם אימך? זה לא שאת ילדה בת 15 שצריכה את אישור אימך לצאת עם מישהו! אמך גם צריכה להבין שבשלב כלשהו אנחנו מתבגרות ובסופו של דבר אנחנו מחליטות עם מי להיות, כן היא רוצה בטובתן אבל זה מוגזם. שיחה עם אימך תעזור לך-תסבירי שגם לך יש דעה. גם לך צריך להקשיב.
בהצלחה.....
מקווה שלא פגעתי-ואם כן סורי... עדיף אמת כואבת משקר מתוק.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מהפנטתחסוי22/08/2007
בעלי תקופה ארוכה זורק כול מיני משפטים על פנטזיות, הוא לא נוקב בשמות או בדיבור ראיתי מישהי.... אבל הוא הרבה פעמים אמר לי: מה אכפת לך אם אני אלך ואת תהיי עם הילדים?
מה לא תסלחי לי אם אבגוד?כשנהיה מבוגרים /זקנים מה אכפת לך אם אני אלך עם צעירה?או נצרף משהי. כול זה בא לי אחרי שגיליתי שבעלי מזמין סרטים כחולים ורואה תמונות של דוגמניות במחשב וכו' אוקיי אני מבינה שגברים חיים בפנטזיה ולראות סרט כחול זה טבעי, בהתחלה מאוד נפגעתי וכעסתי ואת התחושה הזאת שיניתי לזה טבעי וזה מה יש הגברים בנויים ככה.
אבל אם כול הכבוד אני לא מעוניינת לשמוע את המשפטים האלה, מה זה נותן?אני יודעת שבעלי לא בוגד בי , הוא גם בסה"כ אוהב אותי ולא ילך לפרק משפחה.אתמול היתה לי סטואציה שבו צחקנו על משהו ואמרתי לו: אני אקרא לד"ר ששכפל את הכיבשה ששישכפל אותך (מחמאה לא?!)שיהיה לעי עוד אחד כמוך אז הוא אמר :מה איתי? אמרתי אין בעיה נשכפל אותי גם ואז נהיה רבעייה .
.אבל שהגיע הביתה בערב זה כבר היה אחרת: אני במחזור אז אמרתי לו איזה באסה אי אפשר
לעשות סקס אז הוא אמר: מה עם השיכפול...אבל תשכפלי משהיא אחרת....נפגעתי מאוד, עד פה ,הגבתי בעצבנות הוא השתתק הגענו למריבה והוא זרק לי שיש לי רגשי נחיתות ושהוא סתם צוחק ואני לא מבינה צחוקים .
מה דעתך?הייתי שמחה לשמוע תגובה אולי גם מאחרים שנכנסים לפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קבלתי תשובה
חסוי22/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט גועל נפש...
לינה22/08/2007תגידי לו שאת רוצה גברים אחרים ושאת לא נהנית איתו בסקס נראה איך ירגיש.......חוצמזה גברים לא בנויים לראות סרטי סקס איך הוא היה מגיב אם היית אומרת לו שאת צריכה לראות גברים שריריים וחטובים עם מכוערות לפני הסקס בשביל גירוי ישר נהיית לו אימפוטנציה.....גם בעלי רואה סרטים כחולים בזמן סקס ואני שונאתך את זה ואם אני מוצצת לו יוצא לו נוזל מידי פעם רק כשהוא רואה סרטים כאלה אז אני מתחילה להגעל כי מעצבן אותי שהוא רואה את החתיכות האלה בטלוויזיה.....כאילו הם חושבים שאנחנו מסוגלות לסבול כל שטות שלהם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמותר לפנטז אבל לא בגסות רוח..
J23/08/2007לגיטימי לפנטז. מותר לפנטז.. אבל לא בגסות רוח עם עקיצות עצבניות. כמעט כולנו עושים זאת בחיינו המיניים ובטח ובטח אחרי כמה שנות יחד. לריגוש, לחידוש, לריענון. אבל לעשות סקס זה קודם כל בנשמה. ללטף, לחזר, לפנק, להתלהב אחד מהשני... לא להשוות, לרטון, לרגל, לחשוד וללכת למיטה בשביל "תאכלס זיונים" שזה משעמם נורא אחרי זמן מה. ואם הוא ואת משחקים בעצבנות בתחום המיני מתוך קנאה ופחדים... יש משהו עמוק ובסיסי יותר שאתם צריכים לבדוק. אולי משעמם לכם יחד בסקס ואתם צריכים ריענון. דברו על זה בחופשיות בלי שיפוט וכעסים. זה בסך הכל טבעי לרצות להוסיף פילפל לחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על סף גירושיםנורית22/08/2007
אני נשואה בערך שנה ולפני חודש נולדה לנו תינוקת מקסימה. אני ובעלי יצאנו כ-שנתיים לפני שהתחתנו וכל הזמן הזה לחצתי אליו שהגיע זמן להתחתן והוא היה אומר לי שהוא לא מרגיש שיש בינינו מספיק קרבה, והיו גם הרבה תקופות שהוא לא דבר איתי במשך כמה ימים כי לדעתו אמרתי לו משהו שמראה שאני לא אוהבת אותו מספיק. בסוף הוא בכל זאת הציע לי נשואים והתחתנו.
עכשיו כל כמה ימים אנחנו נמצאים על סף גירושים כי הוא אומר שאני מאוד קרה איתו והוא לא יכול לנמצא עם בן אדם שלא מפגין אהבה, ושהוא אפילו לא יכול להתמסר לתינוקת כי הוא פוחד שנתגרש ןהוא צריך להיות מוכן לזה שלא יחיה איתה. אני מנסה להשקיע יותר בקשר, ליזום סקס וכו, אבל זה מאוד קשה לי גם בגלל התינוקת וגם בגלל שאני באמת אדם די מופנם וסגור, וגם בגלל שהוא לא יכול להסתפק בקשר "ממוצע" לדבריו, כמו שיש לרוב האנשים, אלא הוא רוצה כל הזמן חיבוקים נשיקות ואהדה ותמיכה אינסופית וזה צריך להיות כל הזמן ולא רק כמה פעמים בשבוע.
אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות כי כל הניסיונות שלי נגמרים בזה שהוא אומר שהוא עדיין לא מרגיש חום ושהוא לא יכול ככה יותר.
מה לעשות?
תודה, נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להקדים ולפנות לייעוץ זוגי
דורית כהן22/08/2007היי נורית, מזל טוב לך!!!
לבעלך יש פנטזיה מסויימת איך האהבה צריכה להיראות, והפער בין המציאות לבין הפנטזיה מייאש אותו כל פעם מחדש. אני חושבת שיהיה לך מאוד קשה להדביק את הפער הזה, בייחוד שבאופייך אינך מתרפקת אלא סגורה ומופנמת. אני מציעה שאם היחסים האלו חשובים לך תמהרי לקחת ייעוץ זוגי, כי הצורך שלו באהבה לא יעבור, והוא במהרה עלול לחפש יחסים מחוץ לנישואין, ויגיד לעצמו שהוא צדק עוד בתחילת הדרך, כאשר היסס אם להתחתן איתך, הוא כבר מכין את הקרקע לא להתקשר רגשית לבת שלו.
מה שהוא לא מסוגל כנראה להבין, הוא שאהבה יכולה להתבטא בדרכים שונות מכפי שזה מעוצב בפנטזיה שלו. ייעוץ טוב יכול לפתוח לו את העיניים ולגרום לו למצוא את האהבה ביניכם בדרכים אחרות, ואולי גם אצלך יכול לחות שינוי בביטוי החיצוני ובפתיחות שלך. אני מקווה שהוא ייענה להצעה של ייעוץ.
רק השבוע פגשתי שני זוגות, בהם אחד מבני הזוג התחנן במשך כל שנות הנישואין - בוא/י נלך לייעוץ זוגי, ולא הלכו כי השני לא הסכים, ורק כאשר אותו בן זוג התייאש ודרש להתגרש - רק אז הסכים השני להגיע לייעוץ. אך בינתיים, ככל שהשנים חלפו, האהבה נשחקת ומאוד קשה כבר לשקם את היחסים.
לכן - חבל על כל רגע. אל תתפשרי, בלי עזרה חיצונית יהיה לכם מאוד קשה לבנות מערכת יחסים בריאה ואוהבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישה אומללה ואישה אבודהבת20/08/2007
מה ההבדל בין הכינוי: "אישה אבודה" ל "אישה אומללה", לא חברה אחת ולא שניים זרקו לי פעם שכשכל יילדי ינשאו אני אהיה אישה אבודה, ואני הדגשתי אומללה, ואחרות מתקנות אותי "אישה אבודה", כי אני קשורה אליהם מעל ומעבר. תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדרת את עצמך כ"אמא"
דורית כהן20/08/2007אסנת היקרה עד מאוד,
הכנסת אותנו לתוך שאלה מאוד מעניינת. ראשית, שני הביטויים - אומללה ואבודה - הרי שניהם אינם רצויים, אבל אולי חברותייךמתכוונות לכך שמעבר לכך שתהיי עצובה עם התרחקותם של ילדייך, את עלולה למצוא את עצמך נטולת "אג'נדה" בחיים. כאילו משימת חייך היתה לגדל אותם ולדאוג להם וכאשר משימה זו הושלמה - מה את הולכת לעשות עם עצמך? האם יש לך כיוון נוסף, עניין אחר? עיסוקים אחרים שימלאו אותך ויתנו לך משמעות והנאה וסיפוק בחיים? אולי הן, מן הצד רואות עד כמה השקעת את עצמך במשימה הזאת ונמנעת מלפתח בעצמך תחומי עניין אחרים, ואולי את לא רואה זאת בעצמך עד כדי כך. יציאתם של הילדים מן הבית עלולה לעורר בך לחץ פנימי.
דייויד שנארש, פסיכולוג אמריקאי שאני מאוד מחזיקה ממנו, מדבר על [a href=http://www.zugiut.net/?p=67 id=link]"זהות שאולה": [/a]כאשר אדם מגדיר את זהותו בהתאמה לאחרים, במקום מתוך תכונותיו וכישוריו ומטרותיו הוא. כל החיים הוא מוותר על פיתוח וצמיחה אישית למען מישהו או מישהם אחרים, ואלה הופכים להיות מאוד משמעותיים עבורו כי הם מגדירים את מי שהוא. זהותך כ"אמא" היא הדבר שמגדיר הכי הרבה את עצמך, ואם יטלו ממך את הפונקציה המרכזית הזאת - את עלולה להרגיש אבודה.
מה שזה אומר - זה לא סוף העולם...אם זה אפילו קצת ככה, את יכולה לראות בעזיבתם את הבית הזדמנות לעשות היכרות מחודשת עם מי שאת ולמצוא בהדרגה אילו דברים מעניינים אותך ומושכים אותך. הזהרי לא לשקוע לתוך האומללות. נראה שלך זה מופיע טבעי שתהיי אומללה, אבל תחשבי על כך שהאומללות הזאת מכסה על החשש מאבדן הזהות ומכך שלא תמצאי לעצמך משמעות עמוקה אחרת. אם את מודעת לכך - אז המפתח הוא להכיר את עצמך ולהעיז להכניס דברים חדשים לחיים שלך, דברים שנובעים מתוכך, שיגרמו לך עניין וסיפוק ואושר, כך שתעמדי על רגלייך את ותשחררי את צאצאייך לחיות את חייהם שלהם בלי לדאוג לך ולחשוב שאת אומללה. תני להם לעוף ותתחילי להתעופף גם את.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית- תגובה
בת20/08/2007תחילה תודה על תגובתך המהירה. אך ברצוני להוסיף פרט חשוב, כי הם אומרים לי זאת בהקשר שהם מודעים לכך שאני סובלת מאד מאד מחסך מבעלי, ושום שיחה איתו לא עזרה וגם לייעוץ אינו מוכן ללכת, ולא מוכן לשנות את אופיו הקשוח והמר. הילדים הם שנתנו לי טעם לחיים, חישק לחיות, גיבוי, מהם קיבלתי כל השנים ועד היום פירגון וכוחות, ובזכותם אני מרגישה אישה שווה.וכד', אני פוחדת פחד מוות אילו חיים יהיו לי בלי יילדי, אני כבר מתארת לעצמי: ריקנות, שעמום, דיכאון, כי בעלי לא משקיע בי ב-90 אחוז, הוא לא ממלא את הצרכים שלי מה שכל אישה אמורה לקבל ואיני יכולה לעזבו מהמון סיבות, אני רק חושבת שכולם עוד מעט יצאו מהבית ארגיש כאילו זרקו אותי למדבר. אני בחרדה, הם פשוט ממלאים אותי ותמיד מילאו אותי מגיל אפס., אני מאד שונה מבעלי ועם השנים הפער מתעצם, אני טיפוס מאד מאד פתוח וחם (והמבין יבין). תודה על התייחסותך למכתבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקחי אחריות על חייך
דורית כהן21/08/2007אסנת, בוקר טוב לך,
מה שהוספת אכן מאוד משמעותי לחיים שלך – מערכת היחסים עם בעלך. אבל, יחד עם זאת, אני ארשה עכשו לעצמי להיות איתך ישירה ואפילו נוקבת, כדי לטלטל ולנער אותך קצת – הכל מתוך כוונה הכי טובה, אסנת.
שימי לב עד כמה את תולה ומייחסת את האושר שלך או את האומללות שלך לגורמים חיצוניים. מה כוונתי? את כותבת שהילדים נתנו לך טעם לחיים, חשק לחיות, כוחות, בזכותם את מרגישה אישה שווה. ואילו עכשו, כאשר הם לא יהיו, אז בגלל אופיו הקשוח והמר של בעלך – את צופה שחייך יתמלאו ריקנות, שעמום ודכאון.
או שאת משתמשת בביטוי "ארגיש שזרקו אותי למדבר". זרקו – כאילו את יצור סביל, שאחרים עושים בך כרצונם.
אם תהיי מוכנה לשקול שאת אחראית לחיים שלך מכאן ואילך, אף אחד אחר לא אחראי – אז אולי תתחילי להתנהג אחרת כלפי עצמך, לפרגן לעצמך, למצוא לעצמך עיסוקים שיעניינו אותך, שימלאו אותך. את כותבת שאת אישה חמה, פתוחה – חישבי מה מעניין אותך לעשות עוד בחיים, בלי קשר לבעלך או לילדים.
יקירתי, האחריות היא באמת עליך. הכל בידיים שלך. אל תפילי את התיק הזה על בעלך או להבדיל - את אושרך על הילדים כי גם עליהם זה נטל כבד – להתרחק ממך ולהרגיש שהם נוטשים אותך. גם אם תנסי להסתיר את פחדייך מהם – משהו בהם יקלוט זאת והם לא ירגישו את החופש "לעוף חופשי" ללא רגשי אשמה. אם הם יראו אותך נעמדת על רגלייך את – מוצאת לעצמך עיסוקים, מגשימה את עצמך – הם יהיו הרבה יותר רגועים וגאים בך.
הרבה נשים עשו את הסוויץ' הזה לאחר צאת הילדים מן הקן ומצאו והמציאו את עצמן מחדש.
אם את לא מצליחה לבדך – קחי ייעוץ או קחי קואוצ'ינג.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל- דורית
בת21/08/2007שלום רב. אך בכל זאת למה כוונת החברות שאומרות לי שהן חוששות שארגיש אבודה לאחר שכולן יצאו מהקן וביטלו את ההגדרה שלי: אומללה, זה לא אותו הדבר?, לא אותה משמעות?, ומה פירוש המילה קאוצ'ינג? ואני רוצה להודות לך על העידוד, נתת לי חיזוק אדיר ומקום למחשבה לקחת את עצמי לידיים כי אין כבר מה לצפות מהבעל אחרי כל כך הרבה שנים שציפיתי, הגיע הזמן לדאוג לעצמי, ואעשה כל מה שטוב לי ובא לי. באמת שוב תודה על תגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבודה לעומת אומללה
דורית כהן21/08/2007לגבי המילים:
"אבודה" נראה לי במשמעות של - לא יודעת מה את הולכת לעשות עם עצמך - זה יותר בכיוון שכתבתי לך. אומללה - גיבורה טראגית שהחיים התאכזרו אליה והיא מרשה לעצמה להיות בדכאון. יש לה הצדקות מדהימות...
ואני שוב אומרת - רק ליתר בטחון, יקירתי, שגם מי שיש לו הצדקות מכאן ועד להודעה חדשה בדמות בעל "קשוח ומר שאינו משקיע בך ואינו מספק את צרכייך" לא חייב לדפוק את חייו רק בגלל שיש לו כאלה הצדקות טובות...
קואוצ'ינג - אימון אישי. זה מקצוע חדש בשנים האחרונות. סוג של עזרה בלזהות יחד איתך מה מדליק אותך לעשות בחיים - דברים גדולים ודברים קטנים, ואז לתמוך בך ולהעצים אותך כך שתגשימי את חלומותייך. בדיוק הדבר בשבילך, לא?
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצלנותס20/08/2007
גדלתי בבית מלוכלך אף פעם לא קפלו אצלנו כביסה. הכביסה המלוכלכת העלתה עובש כי היתה זרוקה על הרצפה רטוב .כלים שטפנו רק ככלא היה כבר במה לאכול. אף פעם לא ניקו אבק וכו. כשהייתי קטנה הורי הכו אותי כדי שאנקה את הבית. כשגדלתי רדיתי באחיותי ואחי שהם ינקו. אמא היא עצלנית לא אוהבת לנקות לבשל כלום. אבא הוא "טרוריסט אלים" שאוהב נקיון אבל כפה עלינו לנקות
הבטחתי לעצמי שלי זה לא יקרה. הבית שלי יהיה מבריק.אבל..היום אני נשואה ומוצאת את עצמי במצב די דומה למצב של בית הורי. לא ככ גרוע אבל גם לא טוב.קשה לי לנקות קשה לי לקפל כביסה. אני שונאת לבשל או לשטוף כלים. אבל לא כמו אימי גם שונאת לכלוך וכשהוא מתחיל להצטבר אני "חוטפת קריזה" ומנקה הכל.
בעלי הו א בן אדם נקי. ולא מבין את המנהג שלי "לשים הכל על הרצפה" לא מבין איך הוא בא הביתה והבית לא מבריק. הוא לא רגיל לזה מבית הוריו. ולצערי אני חיבת להודות אני עצלנית. כמו אימי מעדיפה לנוח מאשר לנקות.
אני מפחדת שבסוף זה מה שיהרוס את הנשואין שלנו. והגבר העדין והמתחשב שלי בסוף יעזוב כי ימאס לו.
איך יוצאים מזה?
חוץ מיעוץ כי אני גם מטופלת בילדים קטנים. ואין לי זמן לשבת שעות ולדלות מנבכי העבר
אני רק צריכה פתרון מעשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקרת בית סוררת
יהודית ברגמן20/08/2007נטלי יקרה!
יש לי חדשות בשבילך: רובנו לא אוהבים את פעולות הניקיון וארגון הבית, אבל נאלצים לעשות זאת כי נעים לנו יותר לגור בבית ריחני נקי ומסודר ולא לכולנו יש אמצעים להעסיק עזרה. הבעיה שלך היא הרגלים. לא בעיה פסיכולוגית שתשכיב אותך על ספת הפסיכולוג לדלות מנבכי עבר, שהלא את עצם הבעיה את מכירה ומודעת למקורותיה ויודעת שהרגלים ניתן לשנות. בניגוד לאמך, את כן מעדיפה בית נקי ומסודר, אך לא היו הרגלי נקיון וסדר שיכולת לאמץ מבית הוריך. זה רק עניין של החלטה לשנות הרגלים ומבחינתך היא אפשרית ולא גוזלת יותר מידי זמן. לא נכון לך להכריז על עצמך כעל עצלנית ולהשתמט מאחריות. נסי לתכנן ולהחליט על יום קבוע בכל שבוע אותו תקדישי לנקיונות בסיסיים, דברי עם חברה מסודרת שתלמד אותך קיפול כביסה. זכרי שהרבה יותר נעים לנוח בבית מסודר ונקי. וחשוב לציין שילדים רואים הכל ולומדים ורצוי להקנות לילדייך הרגלים נכונים שמשפיעים על כל שאר תחומי החיים. תזכרי עד כמה את לא אהבת את הלכלוך והבלאגן בתור ילדה.
במידה ותתמכרי לנקיונות, כתבי אלינו שוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מוותזיוה19/08/2007
יש לי חבר נפלא ואנחנו מאוהבים עד מעל הראש אבל יש לי בעיה שאני לא מספרת לו עליה כי זה נשמע לי מוזר מדי. אני כל הזמן פוחדת שיקרה לו משהו רע, שהוא ימות או יחלה באיזו מחלה וכשאני חושבת על זה אני מרגישה שאני פשוט לא אוכל לחיות אחרי זה. המחשבות כ"כ מפחידות אותי שאני מתחילה לחשוב שאולי עדיף לי לא לאהוב אף פעם. אני יודעת שזה יכול לנבוע מזה שאבא שלי מת כשהייתי צעירה מאוד ואני אפילו לא זוכרת אותו, אבל זה לא גורם למחשבות ללכת. אני נורמלית או משתגעת? מה אני יכולה לעשות נגד המחשבות האלה? אני צריכה לספר לו את זה או להמשיך לסחוב את זה לבד (אף אחד לא יודע מזה וגם השם שלי כאן הוא סתם שם בדוי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר מאוד שזה קשור למות אביך
דורית כהן19/08/2007זיוה היקרה,
עוד לפני שקראתי מה שכתבת לגבי מות אביך חשבתי שמן הסתם איבדת מישהו מאוד אהוב עליך בגיל צעיר, והנה - לא טעיתי. הדברים קשורים מאוד זה לזה. כעוצמת האהבה כך גם עוצמת הפחד לאבד אותה ולסבול שוב. זה שאינך זוכרת אותו מחזק את המקום העמוק ממנו את מגיבה עכשו. היית כל כך קטנה ופגיעה כאשר זה קרה - וחווית את האבדן בלי שיכולת לעבד אותו אפילו במילים, והרגשת ברמה מסויימת גם איך זה מטלטל את מי שמסביבך, שוב - בלי היכולת לעבד זאת מילולית עם מישהו.
החרדה והפחד שיקרה לחברך אסון עלולים להכניס את יחסיכם למתחים מיותרים. ספרי לו על כך, על מנת שיבין על איזה רקע קורה לך מה שקורה לך. הסבירי לו שזו בעייה שלך עם עצמך, וקחי על כך אחריות בכך שתיכנסי לטיפול פסיכולוגי שיאפשר לך למקם רגשית את תגובותייך אז לעומת תגובותייך היום. זה יכול מאוד להקל עליך. אל תדחי זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים לפני חתונה- הדרדרויערית16/08/2007
אני עם חבר שלי כבר 3 שנים. אני לא יכולה להגיד ש3 שנים האלו עברו בלי מריבות להפך אנחנו עדיין רבים הרבה . ובגלל שטויות לא משהו רציני. אנחנו גרים בנפרד והוא גר בעיר אחרת . אך בעוד חודש אנחנו מתחתנים - אבל קרה דבר מאוד מוזר אחרי אירוסין הוא התחיל להתנהג אחרת , הוא מראה עכשיו את האופי אמיתי שלו לא אכפת לו שאני נעלבת, פעם כשדיברנו בטלפון ורבנו הוא ישר התקשר והשלמנו ועכשיו הוא לא מתקשר בחזרה . קודם הוא ניסה להראות לי איזה טוב הוא איך הוא אוהב אותי ואיזה חייה הוא במיטה- עכשיו טיילנו בטיילת וראינו זוג צעיר והוא אומר לי " רואים שהם רק הכירו , כי רואים שהוא רוצה להרשים אותה" ואני אומרת ואתה גם רוצה להרשים אותי- אז הוא ענה לי בשביל מה את כבר שלי- זאת אומרת נהיה ממש אחר. אנחנו מתראים פעמיים בשבוע ובפעם שעברה כשבאתי אליו ישבנו כמעט כל היום ראינו טלוויזיה- בשבילי זה מאוד מעליב כי אנחנו עדיין לא גרים ביחד- נראה לי שזה אומר שאין לו רצון. הוא בא פעם בשבוע כי א ומר לי שעכשיו צריך לחסוך- אבל אני לא מבינה כגבר- האם מספיק לו פעם-פעמיים בשבוע. הוא נהייה פחות אכפתי- ואני לא יודעת מה לעשות- אם ככה קורה כבר לפני חתונה מה יהיה הלאה. הוא השתנה... אני לא יודעת נראה לי זה מראה שהוא איבד את החשק אלי? מה את חושבת. אבל לעומת זאת הוא מאוד רוצה להתחתן הוא מאוד קנאיי כשאני לובשת חצאיות תמיד מבקש ממני להוריד כי לא נעים לו שכולם מסתכלים. זה נראה לי עכשיו מאוד חשוד.. זאת אומרת נראה לי שעכשיו יש שגרה ביחסים הוא לוקח אותי בתור מישהי שכבר שלו ולא צריך להשקיע מה אפשר לעשות במצב שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש בעייה בצורך להיות מחוזרת כל הזמן
דורית כהן16/08/2007למה שאת מתארת יש שני היבטים, לדעתי:
1. באמת קיימת אפשרות שלאחר שהוא "כבש" אותך והבטיח אותך לעצמו - הוא איבד עניין. במקרה כזה תבדקי קודם כל בינך לבין עצמך - מה את מוצאת בו מעבר לתשומת הלב שהוא נהג לתת לך. זו ההזדמנות להכיר את אופיו בלי העטיפה הנוצצת של תשומת הלב והחיזורים והמחמאות. תבחני עד כמה אתם מסוגלים לשוחח, לשתף זה את זו בעולמות הפנימיים שלכם. תבחני האם יש לכם הסכמות על המטרות הגדולות בחיים - ילדים, מקום מגורים, עבודה, סגנון מגורים, חלומות משותפים. האם יש לכם תחומי עניין משותפים? האם את עדיין מאוהבת בו? יש פרפרים?
2. אפשרות שנייה היא שאצלך יש צורך חזק מדי בתשומת לב ובחיזורים, ואם את טיפוס כזה, תדעי לך שזה מאוד מעייף את הגברים...הם לא יכולים לעמוד בקצב שלך ולספק לך מספיק מחמאות ומחוות של אהבה ורומנטיקה, ובעצם את תתאכזבי מכל גבר אם מה שאת מצפה ממנו זה להמשיך להעניק לך את הדברים הללו. יש חיים אחרי החיזורים, אם כי אני יכולה להבין שנורא כיף להיות בתקופה הראשונית ההיא. אבל אם תחשבי על כך, אלה לא החיים עצמם. עכשו יש צורך למצוא משהו אחר לעשות יחד, ולבחון האם הוא האדם המתאים לבלות איתו את חייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם בוגד - תמיד בוגד ?שמרית15/08/2007
איך מצליחים להשתחרר מהתחושה הנוראית הזו?
אחרי מספר בגידות מוכחות... לעיתים כל דבר נראה כמרמז...
יתכן והמחשבות הם רק בראש ואין כלום אך עקב תקשורת לקויה הן לא מרפות...
כי - אולי ואולי ואולי
אם בעבר זה היה אפשרי למה כעת לא ?
לעזאלאל הלוואי וגם לי היה את אותו האומץ...
הלוואי וגם אני יכולתי להשתחרר מהמוסר המזוייף הזה ולממש את עצמי בתחום של רגש מין ואהבה...
הדמעות חונקות והכאב לא מרפה
מנסים לשדר "הכל כרגיל" אך - הכל כל כך לא....
אם חשבתי שאחרי הבגידות המפורסמות שהוא התוודה בפניי אנו נחזור לחיים טובים יותר - יחד הרי שזה כנראה אצלו בגנים - הוא לא יפסיק....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגידות
יהודית ברגמן16/08/2007שמרית יקרה!
את פגועה. אך מדבריך משתמע שהבגידות הן התוצאה ולא הבעיה. הבעיה העיקרית היא הקשר ביניכם. חוסר התקשורת והשאלה אם יש ביניכם בכלל אהבה, חברות או איזשהו רגש.
כתבת: "... הלוואי וגם אני יכולתי להשתחרר מהמוסר המזוייף הזה ולממש את עצמי בתחום של רגש מין ואהבה..." שכנראה חסרים בזוגיות שלכם.
נושא הבגידה בגנים של שניכם כנראה, רק שאצלך הוא מודחק והיית רוצה יותר אומץ. לכו ליעוץ ותבחנו אם אתם בכלל מתאימים להמשיך ולחיות ביחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המבט הממושךבת15/08/2007
אינני יודעת מדוע כשאני פוגשת גבר מסוים אנו אומרים שלום אחד לשני, אך זה לא פעם ראשונה שאני שמה לב וגם ראיתי במו עיני שתוך כדי הליכה אומר שלום ולא מפסיק להביט בעיניים שלי עד שחולף. מה זה מראה עליו? האם מתלהב מגוון עיני או יכול להיות אצל גבר סיבה אחרת?, זה מאד מביך, גם כשפוגש אותי בסופר, גם באירועים אנו אומרים שלום, אני מייד מסיטה את ראשי והוא ממשיך להביט. אני מנסה להתעלם, אך לפעמים מסקרנות אני בוחנת לראות את אני רואה נכון, ואז באמת אני תופסת אותו על חם שהו אממשיך להביט בעיני גם בנוכחות אשתו. מה יכול להיות הסיבה, ואיך וכמה אפשר להתעלם, איך לנהוג? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבט ממוקד
יהודית ברגמן16/08/2007כוכבה יקרה!
אולי כך הוא בוחן ומתבונן בכולם. תיהני מההרגשה הנפלאה שאת מוצאת חן בעיניו. זו שפת הגוף שהוא משדר בכדי לאמר שאת מוצאת חן בעיניו. קבלי את התבוננותו בעיניך כמחמאה ותו לא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ממשיכים הלאה??טלי15/08/2007
לאחר 3 שנים של קשר לסבי ולאחר מריבה קשה מאוד אשר סבבה סביב העובדה שחברתי מחוץ לארון ואני לא חברתי רצתה להפרד בטענה שהרגשות שלה אליי נשחקו וקשה לה לתת לי מה שהיא נתנה עד אז. אני לא רציתי להפרד אך חברתי שחוזרה על ידי בחור החליטה שהיא רוצה לנסות להיות איתו ( יש לציין כי היה לה ניסיון מיני עם גבר בעבר אך היא הבינה שזה לא בשבילה) ולי היא אמרה שיש לה איזשהו רגש לא מובן אליו. לאחר כחודש קשה מנשוא עבורי חברתי הציעה שנחזור מאחר ועשתה טעות עם אותו בחור, שזה לא הלך ושהיא הייתה איתו רק בשל המשבר שעברנו. יש לציין שלטענתה הם לא שכבו רק התנשקו על השפתיים והתחבקו. לטענתה זה היה שונה ממה שחשה איתי אך לא הבנתי ממנה אם זה שונה טוב או שונה רע. החלטנו לחזור אבל אני לא מצליחה להשתחרר מן העובדה שהיה לה רגש אל מישהו אחר ושאם קרה מה שקרה מתוך משבר איך אפשר לסמוך עליה במשבר הבא? נכון לעכשיו אנחנו מנסות אך זה קשה כתוצאה מהמשבר והחודש עם אותו בחור הרגשות שלה אליי מבולבלים ורמת הנשיקות החיבוקים והסקס ירדה מלפני הפרידה. היא מבקשת ממני זמן להתאושש וקשה לה עם זה שאני לא מקבלת מה שהיא נתנה קודם. היא עובדת עם אותו בחור ואיך אני אדע שהיא לא תרצה אותו שוב למרות שהיא טוענת שאין לה רגש אליו והוא היה טעות? אני משערת שהוא עדיין מחזר אחריה רק יותר בעדינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יצר הקנאה יכול להיות הרסני לקשר
יהודית ברגמן16/08/2007טלי יקרה!
בכל יחסים יש עליות ומורדות. את צריכה לקבל את ההתלבטויות שהיו לחברתך בהבנה, כי למרות ההתלבטויות הלגיטימיות ובדיקת הקשר הקצר שהיה לה עם הבחור - למרות ואחרי הכל, היא חזרה אליך. אז אולי הקשר ביניכן יותר טוב ממה שחשבת. תסתכלי על הפן החיובי. ואם את לא סומכת עליה- דברו! תקשורת תקשורת תקשורת. לא הבנת מדבריה אם הנשיקה איתו היתה שונה טוב או רע מזו שביניכן. שאלת אותה? ניחשת, ואת מתייסרת בשאלות. דברו. יצר קינאה יכול להיות הרסני לכל קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עסק משפתי-מריבות בפונטציהס15/08/2007
אנחנו הולכים לפתוח עסק משפחתי . הבעיה היא שעד היום עשינו כל דבר ביחד .החשבונות שלנו ביחד. ההוצאות ביחד הכל..אין מצב שהוא היה עושה משהו כלכלי בלי לערב אותי. וכן להפך (למרות שבפועל אני מחזיקה את כרטיס האשרי בארנק. אני תמיד מתיעצת איתו לפני כל קניה אם היא כדאית או כדאי לחסוך . למרות שברוב המקרים הוא תמיד אומר לי שאעשה מה שאני רוצה והוא סומך עלי
אבל פתאום בעסק הזה הוא אמר לי שנשים הם מחוץ לעסק!! (הוא מתכוןן עלי ועל אשת השותף) כך חד וחלק. אני פשוט בשוק אני לא רגילה לזה..שפתאום אני לא מעורבת.למשל הוא רוצה ללכת עם המתווך לראות מקומות להשכרה בשביל העסק. והוא לא רוצה שאני אבוא איתו. רק הוא והשותף. (בעבר תמיד הוא בקש ממני מאו ד שאבוא ושחוות דעתי חשובה לו) אני יודעת שזה לא בא מצד השותף. דווקא בעלי הוא זה שיזם את כל הרעיון הזה. נשים בחוץ! אתמול דברתי איתו. אמרתי לו שאני מופתעת ולא רגילה לזה שפתאום אני לא מעורבת. אבל הוא ממש התעצבן. הוא טען שהוא רוצה להפוך אותי למלכה שלא צריכה לעבוד קשה. ואני כועסת(סתם תרוץ כי אני לא אחת שיכולה לשבת בבית ולא לעבוד)
ןאם אני כן רוצה להתערב. אז חבל על הזמן. והוא פשוט לא יפתח את העסק וזהו. הייתי ממש צריכה להבטיח לו . שאני אפילו לא אשאל שאלות כדי שהוא יסכים ל"חשוב" על העסק שוב. (אנחנו צריכים את זה מאוד מבחינה כלכלית)
למה הוא מתנהג כך פתאום?
האם אני מגזימה בדרישה שלי להיות אישה ומעורבת בכל דבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עסק משפחתי-מריבות בפוטנציה
יהודית ברגמן16/08/2007רבקה יקרה! בעלך רוצה מעט עוצמה, חופש ועצמאות וזה לא מגונה מצידו גם לרצות לגונן עליך. אך כיוון שמדובר בהתחייבות כלכלית של שניכם- במקביל לחופש, הוא בהחלט צריך לשתף וליידע אותך, עם תחושה שאת סומכת עליו ולא שולטת בו במחשבות ובהוצאות. הדברים צריכים לבוא לביטוי בשיחה והקשבה ולא בחקירה כדי שלא ייאלץ להסתיר מפניך מהלכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)