מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נישואים - מה לעשותנועה10/04/2007
נישואים!
אני וחבר שלי כבר במערכת יחסים נפלאה שנמשכת כ-3 שנים. לשניינו יש משפחות נורא תומכות ועוזרות ויש בין שניהן קשר נפלא, אך מדי יום הם "מבקשים" מאיתנו להתחתן (אני בת 22 וכך כם החבר שלי). השאלה הראשונה שעולה לי בראש זה בשביל מה?? מה שכן זה שאני נורא אוהבת אותו וכן אני רוצה לחיות את כל החיים שלי איתו, אבל מצד שני הם לוחצים אלינו ואני לא רואה ממש יתרון.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשלות לנישואים
יהודית ברגמן10/04/2007נועה יקרה! האם גם הוא רוצה לחיות את כל חייו אתך? דיברתם על הקמת משפחה? חייתם בשיתוף? נפלא שיש הרמוניה בין שתי המשפחות, אבל בסופו של דבר, מי שיכריע מה יהיה מועד הנישואין יהיו את וחברך, כשממש תרצו ותהיו בשלים לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן הוא רוצה.
נועה10/04/2007בקשר שלנו אנחנו מדברים המון, ממש פתוחים והוא אכן רוצה להתחתן.
אני אישית לא מוצאת בחתונה גירוי כלשהו או איזשהי הגשמה. אני רואה בחתונה הגשמה יותר של ההורים. בקשר לשאלתך אנחנו חיים כמו זוג נשוי רק ללא שום חשבונות (אצל ההורים) אני מעוניינת לדעת מה דעתך בעניין והאםההתמסדות תגרום לאיזשהו משבר לדעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להיכנע ללחץ ההורים!!!
יעלי10/04/2007בזמנו, לפני המון שנים, הייתי "כבר בתולה זקנה" לתחושתם של הורי, בת 23, רווקה רחמנא ליצלן, והם לחצו עלי להתחתן עם חברי דאז. עברו כבר יותר משלושים שנים, ומתוכן התחשבנתי עם הורי לאורך 25 שנים למה לחצו עלי, איזו טעות עשינו אז, להתחתן מתוך לחץ. עד היום אני מתחרטת, אחרי 4 ילדים ונכד... זוהי כל כך החלטה שלכם!!! אל תתנו לאף אחד להכתיב לכם. גם מאוד חשוב אפילו לקחת פסק זמן ולהיפגש עם בני זוג אחרים, כדי שתהיו לגמרי בטוחים במי אתם רוצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשלות לנישואים
יהודית ברגמן10/04/2007אני מסכימה עם יעלי שענתה לך, נועה: אל תתנו לאף אחד להכתיב לכם את הקצב. זוהי בהחלט החלטה שלכם! ולגבי לקיחת פסק זמן בכדי להיפגש עם בני זוג אחרים, כדי שתהיו לגמרי בטוחים במי אתם רוצים- אינני בטוחה שזה נכון לגביכם, משום שלכם, כך ציינת, אין ספק בזוגיות. הדרך לבחון בנינוחות אם התמסדות מתאימה לכם, היא, לחיות כזוג נשוי אבל לא עם ההורים, אלא בדירה נפרדת. ובחיוך: תנו להורים קצת חופש ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,:(09/04/2007
שלום,
אני סטודנטית צעירה ויש לי חבר כבר הרבה זמן. בזמן האחרון, הוריי החלו לשאול אותי האם יש לי כוונות רציניות להתחתן עם חברי והתשובה היא כן (זאת לאחר ששוחחתי עם חברי והחלטנו יחד שכן) הבעייה היא שהוריי לא מרוצים מכך, הם אוהבים מאד את חברי אבל ישנם כמה מכשולים בעיניהם כמו: חברי לא מגיע ממשפ' עשירה- בניגוד אליי, חברי לא לומד מקצוע נחשב- כמוני, הדברים הללו מפריעים מאד להוריי והם כל הזמן דואגים להזכיר לי למצוא אחר...אני וחברי באים ממשפחות שונות לחלוטין בסגנון החיים, בתפיסות ובחינוך שקיבלנו. חשוב לומר כי מעולם חברי לא מנע ממני כלום אלא להיפך, תמיד פינק אותי, קנה לי ותמיד גרם לי להרגיש "מלכה"- ואני לא חושבת שזה קשור למשפ' ממנה באתי אלא פשוט אוהב אותי מאד.
אני אוהבת את חברי מאד מצד אחד, אך רוצה לחיות ברמת חיים גבוהה ורוצה עתיד מובטח,והוריי מערערים אותי, בראשי מהדהדות מחשבות והתלבטויות כמו, האם אפשר להתחיל כמו כל זוג צעיר ולבנות את עצמינו, האם נצליח? האם אני צריכה למצוא אחר???
מה עליי לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנערה מבית טוב...
יהודית ברגמן09/04/2007את הרי לא שלימה אם הוא הראוי לך - לכן אל לך למהר. הוריך מבררים מתוך דאגה לך, הסטודנטית הצעירה! ואת היא זו שצריכה להחליט מה חשוב לך בחיים - כסף- לו הורגלת והבטחה כלכלית לעתיד, (וברור מדבריך שפינוק חומרי ומעמד חשובים לך ביותר) או חבר לחיים ואהבה אמיתית. ואפשר שילוב של השניים.(יש בחברה אנשים עם עתיד כלכלי בטוח אבל חיי זוגיות מאוד לא מאושרים וההיפך). את עדיין צעירה ואין לך לאן למהר, ומה שחשוב - שבסופו של תהליך, תחליטי א ת בלבד מה או מי טוב לך יותר ומה עדיף לך בחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!!!
:(10/04/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לולדימיראלה08/04/2007
לא מצליחה לשרשר הודעות
גםלנו זה קרה אחרי 4 שנים נפרדנו ואני מצטערת. עם החבר החדש שלי למדתי שאסור להשתעמם כמו זקנים יחד ואנחנו המון עם חברים ומבלים ומפתיעים ואפילו לומדים יחד בכל מיני הרצאות
לא רבתם ממש? אז אולי אתם מפחדים לדבר? אולי מפחדים מתגובה לא טוןבה ומתמלאים עד שמתפוצץ? ובשיחות התברר לך שהשיגרה משעממת אותה. נסה אולי להפתיע. חפש שינוי, לטייל יום אחד עם שמיכה וסנדוויצ'ים וצאו לפיקניק, לסדנאות. שאלת אותה מה חסר לה? למה הגעתם לשיגרה? תבקש שלא תפחד לדבר על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבירת השיגרה והחייאת אש התמיד באהבה
יהודית ברגמן08/04/2007לאלה היקרה.
אני מסכימה עם כל מילה שאת אומרת ורק רוצה להוסיף כי את הגיוון, היוזמה, השינוי , ההפתעה, החוויה והלימוד המשותף, שבירת השיגרה בכל המובנים, צריך ת מ י ד ולא רק כשמגיעים כבר לשעמום ולמשבר,כשאז זה לעיתים כבר מאוחר מידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוש שנים ביחד ומשברschroff07/04/2007
אנחנו זוג כבר 3 שנים.אף פעם לא רבנו ברצינות. אבל חצי שנה האחרונה אני מרגיש התקררות ביננו. אני מאוהב אבל היא... שאלה. אומרת שלא יכולה בלעדי ובאותו רגע קשה לה איתי. אחרי כמה שיחות התברר לי שהחיים שגרתיים ושום התחדשויות זה, מה שגורם לאי-שאיפה. אני מאוד רוצה להציל את הזוג שלנו. מה אני אמור לעשות? (מוכן להכל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחה רצינית ואמיצה לבירור
דורית כהן08/04/2007ולדימיר, חג שמח!
קיימת באמת האפשרות שיש הבדל ברגשותיכם, ואתה עדיין מאוהב, ואילו אצלה הריגוש התמעט, והשאלה היא אם היא אוהבת אותך ויכולה לראות בך בן זוג לטווח ארוך, או שהיא לא תדע מנוח עד שלא תחווה רגש חזק יותר, מובהק יותר, והשאלה היא אם זה יהיה איתך או עם מישהו אחר. אינני יודעת באיזה גילאים אתם, האם אתם שוקלים נישואין, עד כמה היו לכם יחסים קודמים משמעותיים. קורה שיחסים מתקררים, ואחד מבני הזוג עובר הלאה. אני חושבת שרצוי לברר זאת בשיחה רצינית, ואפשר גם להיעזר בייעוץ חד פעמי, לא מתמשך. למרות שזה אולי נשמע מוזר, פונים לייעוץ הרבה זוגות צעירים, לא נשואים, שכואב להם לוותר על מה שיש להם, ויחד עם זאת אחד מהם אינו בטוח בבחירתו, והם מרגישים צורך בעזרה מקצועית כדי להיות יותר שלמים עם הבחירה לכאן או לכאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
schroff08/04/2007תודה על תשובתך.
אני בן 25 הראשון שלה, בעל נסיון ענק בזוגיות. והיא 18.
חשבתי שאני "זקן" בשבילה, היא אומרת - לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אתה מאחל לה ולך?
דורית כהן09/04/2007ולדימיר יקר, דווקא בגלל שהיא איננה מנוסה, והיא כל כך צעירה, מאוד יתכן שאין לה אומץ, ואולי היא רגילה שאתה "המנהיג", אתה זה שיודע את התשובות לכל השאלות. לפעמים יש משהו מאוד נוח בלהמשיך מערכת יחסים, כי היא נותנת בטחון, אוהבים אותך, יש יציאות, בילויים, (מכונית? רשיון?), ואם לא קורה משהו דראסטי - לא מפסיקים. בוא נצא מתוך ההנחה שאצלה כבר אין אותה אהבה שהיית רוצה שתהיה כלפיך. האם זה מה שאתה מאחל לה? שתמשיך להיות עם החבר שלה מתוך ההמשכיות הזאת? האם זה מה שאתה מאחל לעצמך?
אולי צריך להרפות, להפסיק, לקחת פסק זמן ולראות איך כל אחד מכם מרגיש. עד כמה היחסים חשובים לכל אחד מכם. קצת כמו שאמא ציפור דוחפת את הגוזל החוצה מן הקן כדי שיתחיל לעוף בכוחות עצמו. שתתעופף קצת, תטעם את העולם, ותראו...אם האהבה חזקה, ואתם מתאימים כזוג - האהבה תנצח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
schroff09/04/2007תדה רבה לכולם!
אני בעל הרכב (לא עגלה).
שנינו סטודנטים, לומדים ביחד, עוזרים אחד לשני ככול האפשר, מטיילים, מבלים.
אני שומר "דיסטנץ", כדי לתת לה "להתקרר". אבל אני גבר, עם דרישות של גבר (אהבה וטבע לוקחים את שלהם). ברגעיים אלו אני מרגיש את המרחק ביננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות במשבר מתמשךאנונימימי07/04/2007
שלום רב,לא פניתי לאף אחד,עד עכשיו,כשאני כבר מרגיש שאני לא יכול לעשות הרבה ביחסים אלו,והבעיה היא כזאת:
אני עם חברה שלי כבר שנה ומשהו,אנחנו ביחד מאז התיכון,וכרגע בצבא.
ישנה אצלה בעיה שהיא לא אוהבת לדבר כשקשה לה,ואני כל הזמן מרגיש שאני צריך לחקור אותה בנוגע לכל דבר,היא הרבה פעמים לא מספרת לי דברים מהחיים שלה,ואני מרגיש מנותק,כשזה היה בתחילת הקשר,חשבתי הסיבה היא כי היא לא בוטחת בי מספיק וצריכה זמן,אחרי שנה אני מרגיש שהיא פשוט לא בוטחת בי ולא מרגישה צורך לשתף אותי בחייה.
קרו לנו כמה משברים בינהם קרה שאחרי שהיינו חצי שנה ביחד והיא כבר אמרה לי שהיא אוהבת אותי,היא עשתה מעשה של ,לא יודע אם לקרוא לזה בגידה,אבל מבחינתי היא בגדה בי,כשהייתי בצבא היא התנשקה עם מישהו,ובילתה איתו כמה פעמים,לטענתה זה היה "סתם".
היא התנצלה בפני והודתה שאז לא הייתה בטוחה בזוגיות שלנו,וכעט היא לא תחזור לעשות זאת שוב,לאחרונה היא נדלקה על מישהו וניתקה איתו קשר מיוזמתה,למרות זאת אני רואה עליה שהיא לא מפסיקה לחשוב עליו,והיא כל הזמן בדיכאון ומוציאה את כל הכעס עליי,שאלתי אותה אם היא מעוניינת בי בכלל,והיא אומרת שהיא אוהבת אותי,למרות שההתנהגות שלה אחרת לגמרי.
כבר כמה חודשים אין בינינו קרבה מינית,ואני מרגיש רק נסיגה ביחסים שלנו.
אני אוהב אותה מאוד,ולטענתה גם היא,אבל כל דבר שאני מנסה ליזום כדי לעזור ליחסים שלנו,היא מתחמקת ממנו,בכל מני טענות שהיא עסוקה,אני מבטל תוכניות בגללה,והיא פשוט ממציאה תירוצים ומתחמקת.אפילו דברים בסיסיים כמו טיול בשה או שהיא תגיע אליי ליום בביתי.
אי אפשר לדבר איתה היא לא מוכנה לספר לי ועונה לי כל הזמן ב"לא יודעת" ו-"כלום".
אני כבר מרגיש שאין לי מה לעשות אז אני רוצה יעוץ חיצוני,איך אני יכול לעזור לשקם יחסים אלו,אני מאוד מעוניין,אבל היא נראית אדישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות למשבר
יהודית ברגמן07/04/2007מסכימה עם מסקנתך שאינך יכול לעשות הרבה לשיקום יחסים אלו. על פי דבריך חברתך אדישה אליך ומצפה לקשר שיטחי של ידידות ממך ותו לא. ככל הנראה אהבתך אליה הינה חד צדדית. המשיכה שלה אליך פגה, אינה אוהבת עוד והיא אתך כי- או שהיא התרגלה או שנוח לה כך, ולכן לא מנתקת את הקשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לנהוגliat06/04/2007
אני נמצאית במערכת יחסים כבר שנה וחצי ,אלא שזו לא מצליחה להתרומם. כל פעם שאני ובן זוגי עומדים בפני ניסיון כזה הוא מתחיל עם ההתלבטויות . לאחרונה החל לומר לי שחסר לו משהו בזוגיות ,ושאינו חש חיבור נפשי כלפיי. כיצד עליי לנהוג ?האם פשוט להרפות ? חשוב לציין שההתלבטויות הללו היו קיימות מאז ומעולם ,אך הן תמיד בגלים : באות ונעלמות . זקוקה לעצה..........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים
יהודית ברגמן07/04/2007אם את מצפה ליחסים רציניים ארוכי טווח - הגיע הזמן שתביני שאין לזה סיכוי. אם את מתלבטת כבר בשלב זה, אל תתלבטי, כי מדובר בחתונה לחיים ולא בקנייה של מכונת כביסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר הצלחה בזוגיות בגלל משפחהחוה05/04/2007
אנחנו נשואים כ- שנתיים וחצי, התאהבות מדהימה, עם ראייה מאוד דומה לעתיד וניהול חיינו וחינוך הילדים. אין כמעט ויכוחים ומריבות על רקע כלכלי או עבודה או ילדים וכד'. אבל כל שבוע מחדש אנחנו בפיצוץ נוראי שלעיתים מלווה בצעקות וויכוחים לא פשוטים, אני לא מסוגלת ללכת לביקור אצל המשפחה שלו, אני מתעבת את ההורים שלו, הם אנשים מגעילים, ברברים, אגרסיביים, בוטים ועוד...קשה לי להיות שם, ובגלל זה אנחנו במריבות חוזרות ונשנות. הוא אוהב את הוריו ומודע לבעייתיות, מודע לחסרונות הרבים שלהם ולכך שהם לא נעימים במיוחד אבל לטענתו זה מה שיש וצריך להסתדר. עוצמת המריבות מגיעה בעיקר בחגים ובשבתות תכופות. הדבר הביא לקרע שנוצר ביחסים בגלל המצב. וקשה לנו לאחות את הקרע.
חשוב לציין שבעלי הוא אדם טוב בעל מקסים ואבא מדהים אך עדיין קשה לי
עם זה ואני לא מצליחה לנתק אותו ממשפחתו...אני במצב נוראי
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות נפלאה ואהבת הורים
יהודית ברגמן05/04/2007חוה יקרה! אל לכם להרוס זוגיות מדהימה בגלל הוריו. לדעתי, עליך להשלים בין שני העולמות: הוא ואת והוא והוריו. אלו ההורים שלו וימשיכו להיות ההורים שלו ואם תנסי לנתק אותו מהם, זה רק ירע ליחסים ביניכם. נסי לחיות בהשלמה עם העובדה הזו. הוא מודע ואוהב אותם על כל היתרונות והחסרונות שלהם. הם הוריו. לא הוא שמרע לך ולא הוא הגס אליך. הוא לא אשם בהתנהגותם הלא נעימה ולא ישנה אותם היום. תמשיכו שניכם בקשר הנפלא ביניכם באהבה ללא מתיחויות ומריבות, כי הגסות לא נובעת מבן זוגך ואת רק פוגעת וקורעת אותו. תתאמצי להבליג כשאתם שוהים אצל ההורים. וכשהנוכחות שלך לא מחוייבת שם - ולא מדובר באירועים חגיגיים, פשוט אל תגיעי. הוא את הוריו ימשיך לאהוב ולקבל כמו שהם ואל לך לנתק אותו מהם. זה לא או את או הם בעבורו, אלא את והם. ואם את אכן אוהבת אותו - אל תפגעי בו ואל תנסי ליצור קרע בינו לבינם בכדי לשלוט בו!!!.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר????_*05/04/2007
לנהל מערכת יחסים עם אותו אדם כל כך הרבה שנים. אני כבר מנוסה במערכות יחסים ארוכות ותמיד אני סובל מאותו סימפטום, אני לא יכול לסבול אותן אלא עם עבודה עצמית אינטנסיבית. פעם אהבתי, שהייתי ילד אבל היום אני כבר לא מגיע לריגוש הזה, אני בן 32 ואני מתכוון שהריגוש נמשך חודש חודשיים ואז באחת הוא נעלם. מאותו רגע החיים משעממים אותי למוות ואני יכול רק לחשוב על כל צורה שהי של אישה אחרת שאעדיף על פני אישתי, רק לגעת באישה אחרת הופך את כל העניין למיוחד יותר. אני מסתכל על בחורות ומשווה ללא הרף. חושב אילו זאת היתה איתי או אחרת, ממש טירוף, קושי אמיתי בחיים. אני גם מוצא את הפגמים באישה שלא ראיתי בהתחלה, אני לא מבין את זה, פתאום היא נראית לי מכוערת ומעוותת למרות שבהתחלה ממש התלהבתי. אין לי משיכה אליה וזה הורג אותי. אני כל הזמן חושב שבהזדמנות הראשונה אני אבגוד אבל ממשש לא רוצה שזה יקרה לי. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפרי הריגוש
דורית כהן05/04/2007"פרפר" יקר - אל תיעלב, אני מחפשת איך לכנות אותך...ולמה "פרפר"? כי אתה בחיפוש מתמיד אחר ה"צוף" = הריגוש שידליק ויציף אותך וימתק לך...אתה מאוד מרוכז במה שקורה או לא קורה איתך, אינך מתעניין בגורלו של הצד השני, כמו מישהו שמכור להרגשת הריגוש הזו ואינו מכיר משהו אחר.
נראה לי שיש עולם מסויים שניסתר ממך, האפשרות להכיר יותר לעומק מישהי שמתמסרת לך, האפשרות לשתף אותה בעולם שלך, ובהמשך הדברים הרבים שבונים מערכת יחסים מתמשכת.
כמה השערות לגבי מקור הבעייה:
האם ראית משהו לא טוב בזוגיות של הוריך, שאתה נרתע מלהיכנס לשלב המתמשך של הקשר?
ואולי אתה מחפש בכיוון הלא נכון ומוצא נשים שרק חיצוניותן מדברת אליך ואשר אישיותן לא מתאימה לך כלל, ואז לא פלא שאתה משתעמם כל כך מהר.
או שיש משהו בך שאינו מעז להסתכן וליצור קשר משמעותי, שמא תיפגע.
אתה יכול להמשיך לקפוץ מפרח לפרח וליהנות רק מן הצוף, או להיות מוכן להיחשף לתהליך של צמיחה וחיפוש עצמי, כדי לעבור לשלבים עמוקים יותר במערכות היחסים שלך, אני מניחה שאם אתה נשוי, ומרגיש כך כלפי אישתך, אז למען שניכם חשוב לעצור את ההדרדרות, לא להביא ילד לעולם כל עוד אתם לא מטפלים בבעייה דרך ייעוץ אישי או זוגי, או נפרדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייחסות שונה לדבריםאחינועם04/04/2007
שלום וחג שמח!
יש לי חבר כבר ארבע וחצי שנים ואנחנו הולכים להתחתן בקיץ הקרוב. מהיום שפגשתי אותו ידעתי שזה יקרה, תמיד הרגשתי שהוא האחד בשבילי, ואני אוהבת אותו כפי שלא אהבתי אף אדם אחר בחיי. אני מקבלת אותו עם כל היתרונות ומוכנה להשלים עם כל החסרונות....ושלמה לחלוטין (מהצד שלי) עם החתונה בקיץ.
הבעיה שלי - לא נראה לי שהוא מספיק חשב לעומק על הצעד שאנחנ לוקחים. אני יודעצ שהוא גבר ושחשיבה לעומק זה לא בדיוק מהשו שהם נוטים לעשות....אבל אני הקדשתי לכך המון מחשבה והוא פשוט "זורם" לזה.
הוא שלם עםהרבה דברים, אבל אני לא בטוחה שהוא יכולה להגיד את אותם משפטים שאני אמרתי בהתחלה- מקבל את הכל וכד'. ניסתי לדבר איתו והוא אומר שאני סתם כבדה ומלחיצה ושהוא לא מבין מה בכלל אני רוצה ממנו ולמה צריך לעשות מכל דבר משהו גדול יותר ממה שהוא...
אגב - הסיבה שחשוב לי לשמוע ממנו שהוא מבין בדיוק לאן אנחנו הולכים היא כי אנחנו רוצים להתחיל להביא ילדים....וזה כבר אחריות אמיתית ואין חרטות. מי הדפוק מבין שנינו? אני או הוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייחסות שונה לדברים
יהודית ברגמן04/04/2007אחינועם יקרה!
דומני שהגבר שלך פחות מייחס חשיבות ל"מילים" ממך. וזה לא בהכרח משום שהוא פחות חושב לעומק! דרך ההתבטאות שלו שונה משלך והיא לא במילים. היא מתבטאת בהתנהגות ולאו דווקא בדיבורים. איך הוא מתייחס אליך, מעשיו כלפיך, לאו דווקא המילים הן שחשובות. אני מניחה שאחרי ארבע וחצי שנות חברות את מכירה אותו היטב ויכולה לחוש ולהבחין על פי מעשים עד כמה טוב לו אתך ומהי הבחירה שלו. הוא טיפוס פחות וורבאלי. יש אנשים שעצם הדיבור על החתונה משחרר מלחץ, כי הסטטוס עומד להשתנות ואולי הופך כבד יותר, ואילו הוא לא צופה קשיים ולא לחוץ מהעובדה שאתם תחברו ותקימו משפחה יחד. הוא רגוע ושלם ורוצה ללכת אתך יד ביד לאורך כל הדרך. את חשה שטוב לו אתך? אשריכם. אף אחד מכם אינו "דפוק"- רק דרך ההתבטאות שונה. מילים יכולות לרצות, לעגל פינות, ההתנהגות - אמיתית.
קבלי ותמשיכי לאהוב אותו כמו שהוא - ואל תנסי לשנות אותו ולהפוך אותו לדברן גדול. זה לא עובד.
מזל טוב וחיבוק ממני!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנטזיות שאינן רצויות.דנה01/04/2007
אני נשואה כ-10 שנים. יש לי בעל מקסים, אבא נהדר ופרטנר לחיים תומך ואוהב.
אני נראית מצויין (גם בעלי) וגברים רבים מסתכלים עליי, אני נהנית מזה וכמובן שגם בעלי שנהנה שיש לו אשה מושכת. אבל....
בכל פעם שאנו מקיימים יחסי מין, בכל פעם, הוא חייב לדמיין שהוא אחד מהגברים הללו שחושקים בי (בעיקר אנשים קרובים כמו שכנים וחברים), הוא מבקש ממני שאצעק את שמם ואתאר בפניו מה הם עושים לי בפרטי פרטים.
אני יודעת שפנטזיות בחיי מין זה דבר מבורך, אולם הדבר מפריע לי מאוד, זה מוציא אותי מההתרכזות ומההנאה שבמין, ואני אישה שמאוד אוהבת מין.
אני לא נמשכת לגברים הללו ואני לא רוצה לחשוב שאני שוכבת איתם אבל הוא ממש מכריח אותי.
דיברתי איתו על כך המון פעמים, ניסיתי להחליף תנוחות, לראות ביחד סרטים כחולים, אולם זה לא עוזר הוא לא מצליח לגמור אם אני לא מדמיינת שהוא מישהו אחר.
האמת נמאס לי אני רוצה סקס נורמאלי, בא לי לשכב עם מישהו אחר (רק במחשבה לא במציאות) ,
הוא לא משנה תנוחה, לא משנה את הגרסאות הדומות באמצע הסקס. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנטזיות שאינן רצויות
יהודית ברגמן01/04/2007אני לא בטוחה שהידיעה שלזוגות, ובעיקר לנשים רבות השיגרה בחיי המין הופכים להיות צפויים ודי סטנדרטיים ולעיתים, משעממים תרגיע אותך. אשרייך ואשריי מי שזכה באהבתך, שאת אשה שמאוד אוהבת מין. אמרת שניסית לדבר איתו על הנושא ודבר לא השתנה. אבל זה כשלעצמו, ניסיון ההידברות והשאיפה למצוא דרך שתגשר ותספק את שניכם, מלמד שיש ביניכם אינטימיות עמוקה ותקשורת פתוחה ולכן יתכן שבשיחות נוספות, לא שתלטניות, תנסי לשים מעט את הפוקוס גם על עצמך. את זקוקה לריכוז, ל"סקס נורמאלי", לגיוון בתנוחות ובעצם להיות ממש איתו נטו- מה שאמור להחמיא לבעלך מאוד. לא נכון שרק אחד מבני הזוג שולט או מנהל את השני על פי צרכיו- והופך את השקיעה בפנטזיות לשיגרה. אסור לך להמשיך בהתנהגות שלא נעימה לך לאורך זמן. בעלך מגיע לפורקן רק בדרך מסויימת שאינה נעימה לך ואין סיבה בעולם שתבטלי את רצונך בפני רצונותיו. אני סבורה שאם בעלך האוהב והמתחשב יבין שההשתתפות שלך בפנטזיות שלו הן אילוץ לגביך ושלא תתמידי להשתתף במה שלא טוב לך, יסכים לנסות גם דרכים מגוונות אחרות ויתעלה על פחד הנטישה שלו. ואם גם זה לא יעבוד, פנו ליועץ מקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת ממעמקי הפסיכולוגיה
דורית כהן02/04/2007בנוסף למה שיהודית כתבה, שאני מאוד מסכימה איתו, אני מרשה לעצמי להיסחף קצת למחוזות הפסיכולוגיה, ולהעלות השערה:
מכיוון שאת אישה יפה, מושכת ומחוזרת, יתכן שבעלך בסתר ליבו בכל זאת מוטרד ומקנא לך, ואולי אינו מסוגל לגמור אלא אם הוא בשליטה מוחלטת על המצב, ומה שהוא עושה זה בעצם "להחזיק במושכות" לגבי החשש הכי גדול שלו - כל עוד הוא זה שאומר לך לצעוק שמות של גברים אחרים - הוא בשליטה, הוא הקובע, זה לא את שבאה מרצונך וחושבת/ צועקת את שמות המאהבים הדמיוניים שלך (שזה כנראה הפחד הגדול שלו וגורם לו למתח שלא מאפשר לו להתפרק ולגמור) אלא הוא זה שמאלץ אותך לעשות זאת, והוא נהנה גם מן הסרבנות שלך, וגם מן האקט של שליטה בך. ויתכן שקשה לו לגמור בדרכים אחרות כי הוא לא מסוגל להירגע מספיק מן החששות שלו עד שהוא לא בשליטה מוחלטת על המצב.
אם אני צודקת, אז אולי שיחה פתוחה על נושא הקנאה, הודאה ברגשות אלו, הודאה שלך אולי בהנאתך מן החיזורים של גברים אחרים, (מה שעד עכשו אולי לא העזת לשתף אותו ? זה נכון?)בפנטזיות שלך על גברים אחרים, כל אלו הן תחושות טבעיות ושכיחות, ויתכן שאם הן יהיו על השולחן ותכירו באנושיות שלהן, הוא יהיה יותר רגוע ובוטח בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר בתהליכים לא מודעים
דורית כהן02/04/2007ברצוני להוסיף שכמובן שכל מה שכתבתי קודם אלו תהליכים לא מודעים ולא רצוניים, כך שלא ניתן לבוא אליו בטענות, זו הדרך שלו להתגונן בפני החרדה והלחץ המתלווים ליחסי המין ככל הנראה. אם לא תצליחו לשוחח על כך בחופשיות, מאוד רצוי להיעזר בייעוץ, כי כמו שיהודית כתבה, מאוד לא בריא לאורך זמן לעשות משהו שאחד מבני הזוג אינו שלם איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
דנה10/04/2007שוחחתי עם בעלי על הנושא, סיפרתי לו שכתבתי את בעייתנו לאתר ואת תשובתכן. הוא הבטיח שיעשה מאמצים רבים לא להזכיר גברים שאנו מכירים בזמן קיום יחסי המין. פירגנתי לו על כך, אמרתי שרק אותו אני אוהבת ואליו אני נמשכת.
בזמן קיום יחסי המין הכל היה בתחילה נפלא, הנשיקות הנגיעות היה ממש כיף. עד נושא החדירה.
לאחר המון זמן ש"התמזמזנו" ובאמת שהגיע הזמן לחדור ("המזמוזים" נערכו שעה וחצי) פשוט לא עמד לו. כמה שניסינו, ליקקתי אותו נגעתי בו הכל, כלום לא עזר. הוא הרגיש צורך עז לומר שם של מישהו שאנו מכירים ששוכב איתי. לבסוף לא היתה חדירה.
אתמול ניסינו שוב, בדיוק אותו הדבר. אני ממש מתוסכלת אני לא מוכנה לחיות ללא יחסי מין. אני אוהבת אותו, נמשכת אליו, אני בחורה יפה ומושכת וזה נורא מכעיס אותי שאין בינינו כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדרש ייעוץ מקצועי
דורית כהן10/04/2007דנה, תודה על שאת משתפת אותנו בהתפתחויות, אני חושבת שזה מוסיף לכל מי שקורא את השרשור המרתק הזה.
ממה שאת כותבת, ועל סמך מה שניסיתם, זה לא כל כך פשוט... כלומר זה שאת ביקשת ממנו והוא נענה לבקשתך לרסן את משחק התפקידים הזה, מבחינתו זה כנראה לעשות מאמץ לדחות את העניין, אבל לא לפתור אותו. הפתרון מורכב הרבה יותר, והפנטזיה או משחק התפקידים הזה משרת מטרה מסויימת שמאפשרת לו להתגרות. הוא לא עושה זאת כנגדך, אלא למענו, כי כרגע זה הכרחי עבורו. אין ברירה אלא להגיע לייעוץ אצל פסיכולוג או סקסולוג, ולהיכנס לשאלות עמוקות יותר, ולטיפול מקצועי יותר, שלוקח בחשבון דברים נוספים במערכת היחסים שלכם ובהיסטוריה האישית שלכם שלא ניתן להיכנס אליהם במסגרת הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתגובה מתאריך:19.3דנה01/04/2007
דורית לא התייחסת לבעייתי מתאריך 19.3.07, אשמח לתגובה בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי דנה
דורית כהן01/04/2007בדקתי את התאריך הנ"ל ולא ראיתי את שמך. הנחתי שהתכוונת להודעה של שירן ועל כך עניתי. אם זה לא מה שהתכוונת, הדביקי כאן מחדש את ההודעה עליה רצית תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אני עושה??מאיה2131/03/2007
היי, אני בת 21 ובעלי בן 24 ויש לנו ילדה בת שנה.
לפני שבועיים גיליתי שאני בהריון ומאז נפלו פניי..
אנחנו לא מסתדרים (בלשון המעטה), המריבות שלנו כוללים המון קללות, צעקות, ודברים שעפים (במיוחד עליי) אני במצוקה נפשית המצב ככה עוד שהייתי בהריון, התחתנו שהייתי בחודש שישי (חייבת לציין שכל משפחתי התנגדה לנישואים האלו) מאז ההתחלה המצב היה גרוע, אני כ"כ רוצה דף חדש בחיים בלעדיו לגדל את הנסיכה שלי בשקט וברוגע,
אני רוצה לעשות הפלה ואני כ"כ מפחדת אני מרגישה שאין לי למי לפנות
המשפחה שלי יודעת שאני בהריון היא יודעת שמצב ביננו לא כ"כ טוב ועדיין אני לא יכולה לפנות אליהם לעזרה.
אני לא יודעת מה לעשות אני ממש מרגישה אבודה...
אין יום שעובר בשקט, בלי דמעות, אני כבר בחודש שני ותעזרי לי בבקשה.
זה פעם ראשונה שאני פונה לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למאיה 21 מחלי
חלי01/04/2007מאיה אני נשואה +2 עצה ידידותית לי אלייך לומר לך לעשות הפלה לא תשמעי מימני, אבל
ברגע שיחסים מגיעים לחוסר כבוד קללות ומריבות זה צריך להדליק לך נורית אדומה.
בשום פנים ואופן את לא אמורה להגיע למצב של בכי ובטח שלא בגלל בעל שלא מכבד אותך.
אני מאוד מאמינה שהורים בדרך כלל לא סתם שוללים את בעלך יש לכך סיבה, ואת בטח יודעת
מהי.
קחי את עצמך בידיים ותעשי לזה סוף בקשר להריון תעשי לעצמך חושבים ותחליטי.
אני חושבת שעם ילדה אחת יותר קל לתמרן מאשר עם שניים.
תנערי את עצמך, לא מגיע לך גבר כזה ואת יכולה להיות מאושרת.
תזכרי עץ עקום לא מתיישר.
תודה מחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל לך להמשיך ולשאת בסבל
יהודית ברגמן01/04/2007מאיה יקרה, על פי תיאור היחסים השליליים ביניכם, המצב לא ישתנה לטובה עם הזמן וילד נוסף בתוך הנישואים הללו - אף יחמיר את המתח. אני מניחה שמשפחתך התנגדה לנישואים רק מתוך חמלה ודאגה לך וכי הם צפו התרחשויות שאת לא יכולת לראות מפאת גילך הצעיר. אני מניחה גם שאם תגשי אליהם - אל מי שקרוב אליך ביותר ותודי שטעית. שרע לך, את במצוקה וזקוקה דחוף לתמיכה - הם לא יסרבו להושיט לך עזרה. טעית כשנכנסת לתוך קשר לא אוהב ולא מפרגן, אלים ולא מכבד. אנשים טועים. אבל לא נכון בגלל טעות של העבר - להכנס לטעויות נוספות ולהרחיב אותן. כלומר - את הנישואים הללו צריך לפרק. ולגבי ההריון, את צריכה לחשוב אם תוכלי לשאת בנטל של גידול 2 ילדים לבדך ודומה שכבר החלטת. בנוגע לפרטים של איך ואיפה לקבל תמיכה בנושא גירושין ואם להרשם לוועדה להפסקת הריון, אם לפנות לרופא המשפחה או למרכז סוציאלי באזור מגוריך - (זה כרוך ברישום פרטי משפחה במצוקה - וצריך לשקול בתבונה לפני שמתחילים בתהליך). אבדוק אפשרויות נוספות וארחיב בהמשך. בינתיים - חיזקי ואימצי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספה לשאלה הקודמתtolkien831/03/2007
אחרי שקראתי את כל השאלות והתשובות בפורם אני יותר מבולבלת כי בכל התיחסויות עיקר המסר הוא שעם תהיה אנטמיות ביחסים אפשר לעבוד על תשוקה אך לא כך אני מרגישה ,יש הכל כנות ,יושר, אניטמיות ,עבודה יום יומית על תקשורת ,אהבה ערכה ,חיבה ,אך אין תשוקה איך עושים זאת בכל זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד קצת על הכימייה
דורית כהן01/04/2007מאוד קשה לתת תשובה חד ערכית על סמך מה שאת מתארת.
האם חוסר התשוקה הוא הדדי?
מה הוותק שלכם כזוג?
האם אי פעם היתה תשוקה חזקה?
כמה זמן זה נמשך?
אם הזוגיות שלכם היא ותיקה ובעבר היתה תשוקה ביניכם אז חסרים אלמנטים של חידוש, הפתעה, מתח, אי וודאות, סכנה משחקיות- וניתן להעשיר את המיניות ולהגביר קצת את התשוקה.
אבל אם הזוגיות שלכם היא טרייה ואין בה תשוקה, אז הייתי מחפשת את התשובה בכיוון של כימייה בסיסית בין גבר לאישה. אסביר לך למה כוונתי.
כאשר גבר כלשהו פוגש אשה כלשהי, אם מנקים את כל שאר תחומי העניין ומשאירים רק את הפיזיולוגיה הראשונית, המורכבת מצורה חיצונית, ריח, אנרגיה, שמחת חיים, ועוד כל מיני מרכיבים מסתוריים, יכולה להיות רמת משיכה גבוהה מאוד, בינונית או נמוכה, תחשבי על רצף כזה... וכמובן בכיוון ההפוך - מצד האישה לגבר. לכן קורה הרבה שאנחנו מתאהבים במישהו שאנחנו פוגשים "על הדרך", בגיל מתאים, כאשר אנחנו בשלים רגשית למערכת יחסים, לפעמים אפילו מאוד רעבים למערכת יחסים, אבל הכימייה הבסיסית עליה כתבתי קודם - אינה גבוהה, אלא בינונית ולפעמים אפילו למטה מבינונית. והרי אפשר להתאהב באישיות של מישהו ולרצות להיות בחברתו, עם כל הפרפרים הידועים, אבל המיניות איתו תהיה בינונית, לאחר שוך סערת הרגשות והתשוקה הראשונית שהיא תמיד גבוהה כתוצאה מן החידוש והריגוש. אני פוגשת הרבה זוגות עם בעייה בתשוקה המינית, ולרוב אני שומעת על בני זוג קודמים שהיו להם, אשר איתם המין היה חגיגה, אלא שדברים אחרים לא התאימו. כמובן שגם זה יכול לקרות. האידיאל הוא לחפש היטב בכל המישורים, ולהיות בטוחים שמי שהתאהבתם בו הוא גם מישהו שמאוד בא לכם עליו מינית. הבעייה היא שהרבה זוגות מתחילים את יחסיהם ללא נסיון מיני רציני או ללא נסיון מיני כלל, ואין להם מושג מה לחפש בתחום הזה, וכך נוצרים זוגות רבים שהתאמה המינית הבסיסית שלהם אינה טובה.
אני יודעת שתשובתי נשמעת לא מעודדת. אחד הדברים שעוזרים להתעוררות התשוקה המינית הוא סדנאות מגע וטנטרה, שמלמדות גישה חדשה למיניות ולאומנות המגע. יש זוגות שמגוונים עם בני זוג אחרים מתוך פרגון והתחשבות בירידת החשק עם חלוף השנים. מי אמר שלא ניתן לבצע זאת גם בזוגיות טרייה יותר אם יש יחסים כה עמוקים ואמון ופרגון?
את אמנם מתארת מצב שאתם יודעים לענג זה את זו, אבל אפשר להעשיר את מעשה האהבה לא רק בהיבט הפיזיולוגי של האורגזמה, אלא במישורים נוספים כמו משחקיות, שיתוף בפנטזיות והגשמתן, הפתעות, תלבושות, גיוון וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין תשוקה לאהבהtolkien831/03/2007
האם אפשרי להצית תשוקה ביחסים שמבוססים על האהבה והערכה ויכולת לענג אחד את השני אך אין תשוקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר (עניתי לך בפירוט במכתב השני שלך)
דורית כהן02/04/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות וילדים לאחר הפלה [מלאכותית]מ30/03/2007
אנחנו כמעט 5 שנים נשואים, עם עליות ומורדות הרבה פרגון הדדי אבל גם לא מעט בעיות בזוגיות. מגדלים ילד פשוט מדהים! גיליתי שאני בהריון ולי זה היה מאוד מאוד רצוי. בן הזוג לא היה מסוגל להתמודד . שבוע לפני שגילינו את ההריון סוף סוף הסכים ללכת ליעוץ. אמר שיתמוך בי בכל החלטה אבל לא בטוח שישאר אם אחליט ללדת את הילד. היה בפניקה לגדל שני ילדים במצב של אומללות. עשיתי הפלה. אני בקנטים. הולכים ליעוץ אבל לי יש חור בלב וחוסר אמון. אשמח לשמוע ממכן כיצד מתמודדים עם המצב. האם לדבר בפירוש על מתי עושים עוד ילד [למרות שזה מלחיץ אותו? אבל גם הוא הלחיץ אותי ועשיתי הפלה בניגוד לרצוני]. איך מתרוממים בכלל. איך ממשיכים בזוגיות אם בכלל ומתי עושים עוד ילד אם בכלל - אגב אני עוד מעט בת 33...
אשמח לשמוע כל עצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת לגבי פערים
דורית כהן30/03/2007אין כאן תשובה פשוטה... כי אני יכולה מאוד להבין איך את מרגישה ובאותה מידה איך הוא מרגיש, ושניכם במקום ממש לגיטימי. במישור הרגשי, די טבעי שאתם מרגישים אחרת זה מזו, בנושא של הבאת ילדים - את נלחצת מן העיכוב ומתחושת החסר והוא נלחץ מתוספת האחריות והלחץבמצב הלא וודאי של נישואיכם.
במישור ההגיוני, דעתי היא שאם נישואיכם עכשו במצב של אי וודאות, זה לא יהיה נכון להביא יחד עוד ילד, אלא אם שניכם רוצים בכך נניח מן השיקול שלילד שלכם יהיה אח, אבל זה צריך להיות בהסכמה מלאה של האב.
אני חושבת שדווקא רצוי שתהיי פתוחה לגבי רגשותייך, וחשוב שגם הוא יהיה לגמרי פתוח לגבי רגשותיו. נכון שאין לכם הסכמה, אבל זה פער שיכול לקרות לכל זוג, גם כאשר אין משבר בזוגיות. היכולת להיות שקופים וגלויים היא בסיס הכרחי לשיקום היחסים.
מה שחשוב הוא להפריד בין התקשורת והשיתוף, לבין ההחלטה על פעולה. אפשר לשוחח על כל נושא, על כל פער, אם מאפשרים שיחה שלא מחייבת החלטה, שיחה שמטרתה שיתוף ברגשות, והתבוננות בוגרת בפערים מתוך כוונה להבין היטב איך כל אחד רואה את הדברים.
רק אחרי שנוצרת הבנה עמוקה בין שניכם, לפעמים קורה משהו מופלא, שכאשר אתם נוכחים לדעת שהתקשורת ביניכם מתאפשרת, נינוחה, ונוצרת הבנה גם אם לא הסכמה, עצם התחושה שאפשר לדבר על נושאים קשים בלי לפוצץ כל שיחה, נותנת תקווה שהיחסים יתייצבו וישתפרו, ולפעמים כתוצאה מכך הפערים נעלמים מעצמם!
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתך עודדה אותי-אשמח לשמוע מקרים
מ30/03/2007תודה דורית. למרות שאני עוד מאוד בתוך האובדן שלי ולא מסוגלת לראות קדימה, אני חושבת שתשובתך יפה ומנוסחת גם בצורה עדינה וגם בצורה הגיונית. אני מקווה שאותו יגיע מהר ושאני לא אחיה במתח ובציפיה [וכמובן שתוך כדי נעבוד על הזוגיות].
אשמח לשמוע מכם הגולשים על מקרים דומים ואיך התמודדתם עימם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)