מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה עושים עם המתח לפני החתונה?סתם אחת18/04/2007
זה נכון שכל הזוגות ככה לפני חתונה - שפתאום על כל דבר קטן מתחילים לריב כאילו זה סוף העולם?
אנחנו מתחתנים עוד חודש וחצי ואני ממש כבר רוצה להיות אחרי זה, אני מרגישה שכל הקירבה ביננו נהרסה מהרגע שקבענו תאריך (למרות שאנחנו כבר 4 שנים יחד).
אולי ינחם אותי לשמוע שכולם ככה, או לפחות הצעות למיתון התופעה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנהל את הויכוחים ולהישאר אוהבים
דורית כהן19/04/2007יקירתי, נכנסתם למוקש מס' 2 של הזוגיות (הראשון היה אולי ההחלטה האם להתחתן), ועליכם למצוא את הדרך לנהל את אי ההסכמות שצצות כאן לראשונה. הביאי בחשבון שמה שקורה עכשו מאפיין על פי רוב את מה שצפוי לכם בשנים הראשונות! זוהי סיבה טובה ללמוד מהר כמה דרכי תקשורת יעילות יותר. אני מדביקה כאן את תשובתי בנושא דומה:
הפער הזה הוא אחד האתגרים שלכם עכשו בתור זוג. כי תמיד יהיו ויכוחים ופערים, לאורך כל שנות הזוגיות, והחשוב ביותר הוא איך אתם מנהלים את התקשורת סביב הפער, בצורה שמביאה ככל האפשר בחשבון את הצרכים של כל אחד מכם. הרעיון הוא להעמיק אל תוך נקודת הראות של האחד, וממש להבין מה חשוב לו, מהם הצרכים שלו. ואחר כך לעשות אותו דבר עם השנייה. הבעייה עם הרבה ויכוחים כאלו שבמרכזם עומדת בחירה בין שתי אופציות לביצוע, שרבים על האופציות וכל אחד מתחפר בעמדתו. אם במקום זה עושים שיחה לבירור הצרכים (זו אגב עצה מתחום הגישור), לפעמים נוצרות תוך כדי בירור הצרכים לעמוק - אופציות חדשות שלא היו קודם.
צפוי שכל אחד מכם ירגיש שהוא צודק.
הביאי בחשבון שכל פעם שצץ ויכוח סביב השאלה עם מי הצדק - יש סיכוי גדול מאוד כמעט בטוח - שמישהו יצא צודק אבל ששניכם תפסידו משהו אחר: את תחושת הקירבה, האהבה, האינטימיות. המסקנה היא שרצוי לעקוף את הויכוחים האלו ולהביא במקומם המון אהבה, שאחד הסממנים שלה הוא פרגון והתחשבות בצרכים של האחר.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר לא מאוהבתנילי18/04/2007
היי דורית,
אני נשואה 4 שנים,עברתי המון משברים בקשר הזוגי, יש לי תחושה שאני לא יכולה כבר להרגיש אהבה לבעלי,כיצד לבדוק את עצמי ריגשית מבלי ללכת לייעוץ?
מה עלי לשאול את עצמי על מנת להיות בטוחה שזה המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנישואין כתכנית ריאליטי
דורית כהן19/04/2007שלום לך מוריה, שאלה גדולה שאלת...ראשית אענה לך שהחיים בתוך הנישואין עלולים בהרבה מאוד מקרים להסתיר את רגשי האהבה שהיו בתחילת בקשר, אשר פעם היו נקיים, תמימים, ומבוססים בהרבה על פנטזיות, על אי ידיעה, על אי היכרות, על מחוות של רצון טוב ועוד דברים המאפיינים את השלב הראשון של האהבה.
הכניסה לחיי הנישואין ועימה המחוייבות ההדדית, והתיק הכלכלי המשותף, וההורות, ושתי המשפחות הביולוגיות - מנחיתה שני אנשים היישר אל קרביה של תוכנית ריאליטי הכי אמיתית שיכולה להיות, שבה מנסה כל אחד מכם לשרוד, תוך נסיון נואש לשמור על עצמיותו.
אתם, כמו זוגות רבים אחרים (כמעט כולם, לאמיתו של דבר) - נעשים בבת אחת קרובים מדי, מתחכחים זה בזו יותר מדי על כל נושא ונושא. אלו תנאים בהם לרוב האהבה הטהורה לא מסוגלת לעמוד. היא קורסת תחת כעסים, התחשבנויות, תורנויות, "מי צודק", מי יותר עייף. כמעט אין לה סיכוי...
אני מציעה לך לא לחפש כעת סימנים. מה שצריך לעשות הוא ליצור אותה מחדש. לחפש מה עושה לך טוב ומה עושה לו טוב ולהקצות לכך זמן בתוך מרוץ החיים הרגילים, ולחפש מה נעים לכם לעשות יחד ולהקצות לכך זמן. לפעמים התובנה שככה זה, שהאהבה משנה את פרצופה והיא לעולם לא תהיה ביניכם מה שהיה פעם - אלא רק' מה שתיצרו החל מעכשו ממש בכוח, תפלסו לה דרך, וכמה שיותר מהר, ואם צריך לכו בכל זאת לייעוץ, כי יש המון מה ללמוד על איך להצליח בתכנית הריאליטי הזאת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אני ישתנה מאיפו להתחילשוקולית18/04/2007
נושא: מי יכול לעזור רק לי .לתמיכה משפחתית חינם
תוכן: אנכנו נשואים 17 שנים חיי היו לי טובי וכיפים .
עברנו כל מיני שינועים בחיים בגלל בעיות בריאות .אני חולה בכל מיני דברים .
היתי מתפקדת ועושה הכל הכל .טיפ טופ.היום הגלגל אצלי הישתנה .
עד עכשיו היתי שומעת לא כל מילה שלו של בעלי אליי היתה קדושה .
היום אני בצד אחר לגמרי .אני מנסה להגיד את דעתי להביע מה טוב ומה לא טוב.
ופשוט היום אנכנו על כל דבר מיתווכחים הרבה .האמת בעלי מאשים אותי שאני זאת שערסתי את המישפחה.
מצד אחד הוא אני יודעת שבעל תומך ואוהב אותי מאוד. ורוצה לטובתי .אני היום היחס שלי אליו מאוד מאוד
היתקרר לגמרי עם אני שוכבת איתו זה העיקר לספק אותו .כדי שלא ילך לאחרות.אבל בנינו לא אכפת לי עם ילך עם אחרות
אבל שאני לא ידע .אבל מצד שני אני מאוד טלויה בו. כל יום מצלצל אליי לדעת איך אני מתפקדת ומה עושה כדי לדאוג לי .
כי בעיקבות מצב בריאותי היתחלתי לשכוח דברים מינימלים .ואני לא עובדת .וגם בגלל בריאותי .לא מתפקדת כאימא כרגילה.
ומצד אחד אני במצב של יאוש ומצבי רוח מישתנים מקצה לקצה .אני מטפלת בעצמי בכדורים ומנסה להישתנות ועושה הרבה הרבה להישתנות.האמת שבעלי הוא מוציא אותי מהבית יחד עם הילדים, אני אף פעם לא יוזמת ליציאה לטייל.אני כל הזמן בבית.
אני היום מאוד כועסת עליו .כי כאשר אנכנו צריכים לצאת מהבית .צריכים לאכול .אותי מכעיס שהוא קם לא בבוקר
אני מכינה לא שתיה חמה ופרוסה ושותים ביחד .והוא העיקר לעצמו ניכנס למחשב .ואני זאת שצריכה לדאוג לארוחת בוקר לנו.
לכן גם ככה אין לי חשק לעשות כלום כאשר אני לבד במיטבח.פעם היו ימים פחות ממה שעכשיו .והינו מכינים ארוחה ביחד .
אני מרגישה שברגע שעם אני לא יוצאת בשבת מהבית .אני כמו משרתת .מאוכל לאוכל .משתיה לשתיה.
צריכה להכין לא ולהביא לסלון.או הוא מעדיף גם שאני יגיש לא את האוכל לסלון.אני לא מוכנה והוא מיתוכח על כלום .
המצב שלי הך להיות חסרת סבלנות. עצבנית מהר מהר מיתחממת. פעם היתי מפחדת ממנו. כל פיפס ישר קדוש.
אני שואלת מה דעתכם מה אתם היתם עושים במקומי .תיראו יש דברים טובים בו .אני 15 שנה לא היתי מסוגלת להגיד לא שאני רוצה לשבת בבית קפה.פשוט רק מה שהוא הציע קיבלתי .היום כימעט אין לנו שיחות ביחד בכלל.הוא טוען שאני לא קשובה לא .הוא בעלי גם היחמיר לא וגם עצבני כועס .אומנם לא עלים .אבל בר! גע של כע ס .דוגמא החי קטנה .
עם אני לא זאת שקמתי ואכלנו יחד אוכל ויסדר את הבית ורק אחרי שהבית מסודר וטיפ טופ .אנכנו לא יוצאים .
עכשיו בגלל שהוא לא הזיז שום דבר לגבי היציאה. הוא מצפה שאני יכין מה לקחת פירות וממתקים לטיול .והוא ג'נטלמן.
אני אומרת ומה איתך אתה לא עוזר ורק רואה טלויזיה או מחשב .ומסיע אותנו באוטו זהו .
כי בעלי ברגע שהוא כועס עליי הילדים מפסידים כי כשהם מדברים איתו הוא לא עונה להם שותק כמו גולם.
הוא אומר כה אני .אני לא מסוגלת לראות אותו באוירה כזאת.אתה כועס אליי יופי זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש צורך לדעתי בייעוץ מקצועי
דורית כהן18/04/2007שוקולית יקרה, סיפרת על בעיות בהמון תחומים של החיים, גם על בעיות שלך עם עצמך, כולל בעיות בריאות ותפקוד, וגם על בעיות ביחסים עם בעלך. האמת שקשה לי לתת לך עצה, כי נראה לי שלשניכם לא טוב, והמצב עלול להתדרדר, ואולי לא תהיה לכם ברירה אלא לקבל ייעוץ מגורם מקצועי. זה לא יהיה אחראי מצידי לתת לך עצות כאן, צר לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצת חתונהדנה18/04/2007
אני לחוצת חתונה ואני לא מתביישת בזה. אני כבר בת 30, בן זוגי בן 33 ואנחנו גרי ביחד כבר שלוש שנים. הזוגיות בסדר, יש עליות וירידות, אבל בסך הכל אנחנו אוהבים ורוצים להיות ביחד...אבל חבר שלי לא רוצה להתחתן. הוא אומר שהוא לא מאמין בטקס הרבני ושאם כבר הוא רוצה לעשות איזה משהו אלטרנטיבי שלא מוכר ע"י משרד הפנים. אני לא צריכה בטח לספר לכם שבמשפחה שלי זה ממש לא מקובל, וגם אני הייתי רוצה לצעוד לחופה בשמלה לבנה כמו כולן. כל פעם שאנחנו רק מתחילים לדבר על זה זה נגמר בפיצוץ. הדעות שלנו כל כך שונות עד שלא ניתן למצוא פשרה באמצע. מישהו יצטרך לוותר פה...איך עושים שזה לא יהיה אני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו לא סתם מחלוקת
יעלי18/04/2007דנה, משום מה נראה לי שהמחלוקת ביניכם היא מאוד משמעותית וסימלית... סליחה על השאלה אבל את בטוחה שאתם מתאימים? אולי הויכוח הזה מלמד שיש לכם אמונות שונות שאינן מתיישבות זו עם זו? אולי אם תסתכלי על כך ביסודיות תגלי שיש לכם עוד פערים. דיברתם על ילדים? על מקום מגורים? את עלולה לגלות שהחלום על שמלה לבנה מסנוור אותך ואינך רואה את הדברים החשובים יותר. סלחי לי על הבוטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא חושבת
דנה18/04/2007ברור שאנחנו אנשים שונים ולכל אחד יש אמונות משלו...אבל זה שאנחנו מתחתנים לא אומר שאנחנו צריכים להסכים על הכל, לא? אני לא רוצה אף אחד אחר, רק אותו ככה גם הוא. הבעיה עולה רק בדברים הגדולים והעקרוניים, בדברים הקטנים (שגרה, בית, בילויים) אנחנו בסדר גמור.
הוא פשוט לא מתחבר לטקס הדתי כי הוא בא מבית חילוני לגמרי, ואני באה מבית מעט מסורתי ולי כן חשוב לעשות את הטקס הרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לכם אתגר גדול
דורית כהן18/04/2007דנה יקרה, אני קצת נבוכה: את מבקשת שאתן לך עצה שתעזור לך לנצח בויכוח, ואולי תאמלל את בן זוגך. ראשית, אין לי עצה כזאת. שנית, הפער הזה הוא אחד האתגרים שלכם עכשו בתור זוג. כי תמיד יהיו ויכוחים ופערים, לאורך כל שנות הזוגיות, והחשוב ביותר הוא איך אתם מנהלים את התקשורת סביב הפער, בצורה שמביאה ככל האפשר בחשבון את הצרכים של כל אחד מכם. הרעיון הוא להעמיק אל תוך נקודת הראות של האחד, וממש להבין מה חשוב לו, מהם הצרכים שלו. ואחר כך לעשות אותו דבר עם השנייה. הבעייה עם הרבה ויכוחים כאלו שבמרכזם עומדת בחירה בין שתי אופציות לביצוע, שרבים על האופציות וכל אחד מתחפר בעמדתו. אם במקום זה עושים שיחה לבירור הצרכים (זו אגב עצה מתחום הגישור), לפעמים נוצרות תוך כדי בירור הצרכים לעמוק - אופציות חדשות שלא היו קודם. למשל, יכול להתברר שמה שלך מאד חשוב זה השמלה הלבנה. ואולי יתברר שניתן ללבוש שמלת חלומות כזאת גם בטקס אלטרנטיבי? אולי ניתן לספק את רוב הצרכים שלך ושלו ע"י יצירת טקס שיתאים לשניכם?
בכל מקרה שיהיה במזל טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות, שגרע ושאר מרעין בישיןמיקי16/04/2007
אני חיה עם בן זוגי כבר חמש שנים, שנינו בגילאי ה-30 ולא נשואים מבחירה. אני באופן אישי מאוד מודעת לנושא השמירה על הזוגיות, ויודעת שבלי עבודה אישית וזוגית זה לא יעבוד וכך גם הבן זוג שלי..אבל בין התאוריה לפרקטיקה משהו הולך לאיבוד. שנינו חוזרים מהעבודה עייפים ומרוטים ולאף אחד מאיתנו אין כוחות להשקעה. נוצר מצב ששנינו יודעים מה הפיתרון, אבל לא מגיעים ליישום שלו.
אנחנו מדברים על זה הרבה, ושנינו מסכימים על כך שזה לא בסדר. אבל עדיין שום דבר לא קורה. לא מהצד שלי ולא מהצד שלו. במצבים כאלו זה קל מאוד ליפול להאשמות הדדיות ואני נזהרת שלא להגיע לשם (הוא נזהר פחות...). אני לא יודעת איך לצאת מהמסלול הזה שיוביל בסופו של דבר להתנגשות. מעבר לכך, הגענו לשלב שמדברים כבר על ילדים ואני חוששת שלהכניס ילד למצב הזה רק יהפוך את הדברים ליותר גרועים. מעבר לזה, אני לא ממש מתחברת למחוות רומנטיות או מתנות מטופשות...זה לא ממש הסיגנון של שנינו. יש עצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגרה=שגרע מעייפת=אויב הזוגיות
יהודית ברגמן16/04/2007מיקי יקרה! אולי לא אוכל לתרום הרבה כי אתם הלא מודעים לנושא השמירה על הזוגיות ועבודה אישית וזוגית... זו שכרוכה/משולבת בשמירה על זמן איכות של ביחד ולאו דווקא מחוות רומנטיות או מתנות "מטופשות", אלא ביותר עומק.
אבל ברור שכשלא מיישמים בפרקטיקה - ידיעת התיאוריה בלבד לא תישא פרי (כמו שאי ידיעת החוק לא פוטרת מעונש - להבדיל אלף אלפי הבדלות...:)) אני מניחה שהמודעות והצורך של שניכם לשמור על הזוגיות- תוביל אתכם לפנות מעט זמן איכות, להינות מהיחד שלכם. קחו מספר שעות או ימי חופש שיתואמו ביניכם לצורך הביחד, ללא בריחה (?) - למחויבויות ועבודה מתישה.
אולי תקחי את את המושכות ללא מאבקי כח ותיזמי בתיאום מראש לשוב יום אחד מוקדם, לנוח מעט, להתקלח ולבלות יחד ערב/בוקר חווייתי, כאילו קבעתם עם מאהב/ת חדש/ה. . עצם העיסוק בהכנה, והמחשבה על הוצאה לפועל של ה"מטלה/משימה" הזו - יחזיר לכם את הרעננות, הריגוש, ואנרגיות חדשות לזוגיות ולאינטימיות שלכם ;)) אתם צעירים מכדי להכנע לשגרה השוחקת ועייפות החומר!
נסי להעביר מהלך - מדיבורים למעשים! זו עצתי לעת עתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות, שגרע ושאר מרעין בישין
מיקי10/02/2008תודה
חשתי צורך לעדכן אתכן שיש תוקף חוקי לזוגיות שלנו וכן, פג תוקף לאמירתי פה מ-16.04.07 "עייפות, שגרע ושאר מרעין בישין". זהו. עברנו יחד סדנאות אני והוא בעננים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדנאות
יפית10/02/2008היתי רוצה אם אפשר יותר פרטים על הסדנאות שעליהם דיברת כי אני ובעלי באותו המצב ולא יודעים בדיוק איך לצאת מזה ואיזה סוג של סדנאות לחפש .
אשמח אם תעני. ומאוד שמחה בישבילך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדנאות
מיקי10/02/2008תודה
בגלל שאנחנו באזור הצפון לא יודעת אם יתאים לך מה שאנחנו עברנו. אפשר ללכת ליעוץ זוגי ו/או למצוא דרך האינטרנט סדנאות זוגיות או סדנאות זוגיות וטנטרה. לא חסר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות מול המחשבדנה14/04/2007
בן זוגי ואני גרים יחד כשנה,מערכת היחסים בינינו טובה,גם מהבחינה המינית. רק שלא ברור לי מדוע הוא אוהב לאונן מול נשים עירומות באינטרנט. זה יכול ליקרות ממש כמה דקות אחרי קיום יחסי מין מהנים איתי. זה קורה גם אם הוא בלחץ, וגם כשהכל בסדר.לפחות פעמיים ביום. האם זו בעיה שדורשת התיחסות מיקצועית? לי זה לא ממש מפריע,אך בירצוני לדעת מהיכן זה בא?
תודה דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן שיש בעיה
יהודית ברגמן14/04/2007דנה יקרה! יתכן שיש בעיה המצריכה התיחסות. אוננות כשלעצמה אינה בעיה כלל. זה טבעי, פרטי ובריא ביותר. אבל כשזה נעשה בתכיפות וגם מיד אחרי קיום יחסי מין ביניכם - יתכן שזה מצביע על חוסר סיפוק מצידו וחוסר התאמה בציפיות המיניות - ואת זה רצוי לברר יחד בפתיחות. בכל מקרה- את השאלה כדאי שתפני לפורום מין וסקסולוגיה.
להלן הלינק לפורום:
http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=19
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממש לא מסכימה עם זה
אניטה14/04/2007זה לא קשור לחוסר התאמה בציפיות המיניות, בן טדם יכול לאונן בלי כל קשר ליחסי המין שלו עם בת הזוג שלו. וזה נכון גם לגבי נשים....פשוט אצל גברים הם צריכים גירוי ויזואלי לאוננות ופה המחשב נכנס לעניינים. אם את רוצה את דעתי - תפרגני לו. זה שהוא מאונן לא אומר שיש בעיה במיניות שלכם (אם יש אז את יודעת אותה , את לא צריכה לחפש סימנים חיצוניים). אבל אם תפרגני לו מעט פרטיות עם עצמו, אולי הוא יכניס אותך לתוך העולם שלו ותוכלו ביחד להשתמש בפורנו בשביל להקפיץ את חיי המין שלכם. קצת פתיחות לא הרגה אף אחד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקרנות חיובית ופרגון
דורית כהן15/04/2007דנה בוקר טוב,
נראה לי שהאוננות כפי שאת מתארת אותה בתכיפות הרבה שלה ומייד אחרי סקס יחדיו, היא הרגל שנשאר לחברך שעדיין משרת אותו. גברים רבים שהתרגלו לאונן, מספרים שרק הם יודעים בדיוק איך לענג את עצמם, ולפעמים אינם מסוגלים להירגע ולעבור הלאה לשאר משימות היום עד שלא עושים זאת בדרך שמביאה להם את הסיפוק המדוייק לו הם מרגישים שהם זקוקים. אני מציעה שמצד אחד תקבלי זאת כצורך שלו, ויחד עם זה מה דעתך לגלות עניין (אם זה לא יפריע לו) במה ואיך הוא מענג את עצמו כך שתלמדי איך לעשות לו טוב בעצמך? ככל שיחסך לנושא יהיה מתוך סקרנות חיובית, פרגון, ולא חשדנות שמשהו לא בסדר אצלך או אצלו, כך תוכלו להיות יותר פתוחים ולהעשיר את המיניות שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומות על האקסטל14/04/2007
אני נשואה כ- 5 שנים. נישואים רגילים עם עליות וירידות.
לאחרונה אני חולמת לפחות 3 פעמים בשבוע על האקס שלי.לא חלומות אירוטיים אלא חלומות שהוא קורא לי ומתגעגע אליי.אני מרגישה שאני מתגעגעת אליו ומאוד רוצה לדבר איתו.
מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות על האקס
יהודית ברגמן14/04/2007טל יקרה! מאוד טבעי להתגעגע לאקס, אבל העובדה שזה קורה לך לעיתים קרובות ודווקא לאחרונה- אחרי שנים של פרידה ממנו, מצביעה ככל הנראה על בעיה כלשהי במערכת הזוגית העכשווית ואולי בתקשורת ביניכם. נסי לבדוק למה זה קורה לך דווקא עכשיו. ולמען אישך ולמענך, אל תנסי ליצור עימו קשר .מה עוד שוודאי כבר בנה לו חיים משלו. נסי לאושש את נישואיך- במקום לחלום על העבר שאיננו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוהב בשתייםמשה13/04/2007
אני נשוי לאותה אישה שהכרתי בגיל 15
אנחנו נשואים (בלי ילדים) כבר 8 שנים.
אני עובד בערב במשמרות ולפני שנה וחצי התחלתי סיפור עם מישהי סקסית ופלפלית שהדליקה אותי.
אחרי שנה אשתי גילתה וניהיה סרט רע בבית.
אשתי התמוטטה היא לא יכלה אפילו לעבוד יותר.
הבעיה היא שאני אוהב גם את אשתי. אני מרגיש אליה כמו אחות. מת עליה ולא יכול לראות אותה עם מישהו אחר. אני ימות אם יהיה לה מישהו אחר
מצד שני האשה האחרת בעבודה משגעת אותי אני נמשך אליה ומתאהב בה נורא
תעזרו לי!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההחלטה בידך
מושמושית13/04/2007משה
אין פתרון קסם למה שהצגת , מעלת באמונה של רעייתך ,,ואני לא מסכימה לאמירתך שהנך חש כלפיה כמו אחות !!! הגדרה ממש תמוהה !לא ניתן לאכול את כל העוגה ולהשאירה שלמה , עליך לקבל החלטה , או להתמודד לנסות לאחות את השבר עם אשתך באמצעות ייעוץ ופתרון המשבר, או שהנך מחליט ללכת בעקבות אהבתך החדשה ואז מדובר בהליך של סיום נישואיך והליכה לדרך החדשה אותה בחרת , חשוב טוב ,,האם זה מה שאתה רוצה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה
יהודית ברגמן13/04/2007למשה המאוהב. אתה חש לאשה האחרת תשוקה. זו תחושת ריגוש עוצמתי משום החידוש הזמני שבה. ואילו את אשתך אוהב כמו אחות = משמע אהבה אפלטונית בלבד- ללא תשוקה. אולם נכון, לא תוכל לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אתה חייב לקחת אחריות ולהחליט מה אתה רוצה בחייך. המשך המצב הקיים פוגע באשתך, שאותה אתה אוהב לדבריך, וגם בך. אתה חייב לחשוב בינך ובין עצמך איך ולמה הגעת לכך. האם זה סתם פלירט או שיש בעיה עמוקה בבית. נישואים ללא מין ותשוקה - אינם בריאים ולא ישרדו. ואת זה עדיף שתברר עם אשתך ורצוי מאוד בעזרת איש מקצוע.
ושאלה סקרנית: למה על אשתך אתה מרגיש בעלות בעוד אתה מרשה לעצמך להיות בחשאי עם אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תעשה טעות שתצטער עליה
חלי13/04/2007היי משה לי קרה סיפור דומה עם בעלי, לבעלי הייתה מישהי גם תקופת זמן.
אני גיליתי את זה ופשוט לא הייתי מוכנה לקבל אותו בחזרה רציתי להתגרש,
גם אני התמוטטתי ונהיה לי ביום בהיר אחד שחור בעיניים.
אתה לא יודע איזה הרגשה זו, אתה אפילו לא מתאר לעצמך כי אתה זה שבוגד
ואתה לא הנבגד.
אייך אתה היית מרגיש לו אשתך הייתה בוגדת בך? אני בטוחה שהיית הרוס
בעלי היה בטוח בי וחשב שאני לא יירצה לפרק את החבילה והוכחתי לו שאני לא מסוגלת
לקבל אותו בחזרה.
רק לאחר תחנונים ואלפי סליחות הסכמתי לתת לנו צ'אנס אחרון.
דרך אגב איזו מין בחורה היא זו שהולכת אתך שיודעת שיש משפחה מאחורי כל זה.
אל תעשה טעות, תשקם את חיי הנישואין שלך.
אני חושבת שאם לא תעשה זאת אח"כ תצטער וזה יהיה מאוחר כבר.
בהצלחה, חלי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשוקה - נישואין - תשוקה חדשה...
דורית כהן15/04/2007בוקר טוב משה,
התשוקה וההתאהבות במישהו נוסף היא תופעה שמלווה את רוב בני האדם, גברים ונשים, מכיוון שכמעט כולנו זקוקים ונהנים מן הריגוש ותחושת החיוניות וההתלהבות המתלווים לקשר חדש. תביא בחשבון שגם אם תחליט לעזוב את אשתך ולחיות עם האהובה החדשה - בדיוק אותו דבר עלול לקרות לך בעוד כמה שנים, כאשר תתרגל לזוגיות עם האשה השנייה ותיתקל באישה שלישית שתמשוך אותך. לכן, נסה לבחון בצורה שכלתנית יותר את יתרונותיה של אשתך, כבת זוג לטווח ארוך, לעומת יתרונותיה של האשה השנייה. אני מציעה זאת לאור מה שאתה אומר שעדיין אין לכם ילדים, ולאור מה שאתה מכנה אהבה אליה כאחות, אמירה שהיא בעייתית בזוגיות ואם תחליט להמשיך איתה רצוי להיעזר בשיחות ייעוץ כדי להעלות את היחסים לכיוון גבר/ אישה, ארוטיקה, סקס וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית- תשוקה בנישואין
ליאור15/04/2007דורית, ציינת במענה למשה שהתשוקה וההתאהבות במישהו נוסף היא תופעה שמלווה את רוב בני האדם, ורציתי לשאול אם זה קורה הרבה גם במהלך החיים מתוך חיי הנישואין ומה עושים עם זה? ודבר נוסף, המלצת לו להיעזר בשיחות ייעוץ כדי להעלות את היחסים לכיוון גבר/ אישה, ארוטיקה, סקס וכו'. רציתי לשמוע מעט על כך, והאם זה אפשרי מנקודת אפס. כי היום יש לי חבר מקסים. אני מעריצה ואוהבת את תכונות האופי שלו ומאוד נהנית בחברתו מנטאלית. מעולם לא היתה לי חברות כזו עמוקה עם איש. אבל אין בינינו משיכה אירוטית כלל. אנחנו ביחסים מצוינים ומאוד קרובים רגשית וחשבתי לי שאילו היה אפילו ניצוץ מיני - זה היה מושלם לבנות איתו חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות ללא משיכה ארוטית
דורית כהן15/04/2007שלום לך ליאור,
אתחיל משאלתך השנייה לגבי החברות ללא משיכה ארוטית. מציעה לך לשאול עוד יועצים, ולא להסתפק בדעה שלי, אבל אני חושבת שאם מעולם לא היתה משיכה גופנית ביניכם, אז מאוד לא רצוי להיכנס לזוגיות, זה כמו להיכנס עם ראש בריא למיטה חולה, אלא אם את יכולה להגיד שסקס אינו חשוב היום ואף לא יהיה חשוב לשניכם בעתיד. חישבי על זה טוב! זה לא מה שאני מתרשמת ממך.
כי לדעתי יש רמה של משיכה גופנית נתונה, בסיסית כמו ריח, משהו פיזיקאלי, בין כל שני בני אדם, ואו שהיא חזקה, או שהיא בינונית, או חלשה או אפילו שלילית, כלומר דחייה. קחי את הטוב שיש לך היום עם החבר הזה וחפשי משהו דומה עם מישהו שאת נמשכת אליו והוא אלייך. אל תתפשרו.
לגבי הופעת ההתאהבות בגורם שלישי מתוך הנישואין, אינני יכולה לומר לך סטטיסטית, ודאי שזה לא קורה לכל אחד וכמו כן יש כאלה שזה רק מתחיל לקרות להם והם דוחקים את רגשותיהם ומתעלמים כי אינם רוצים את הסכנה או אינם רוצים לפגוע בבני זוגם, או אינם רוצים את הכאב המתלווה ליחסים סוערים.
אבל יש כאלה שזה קורה להם והם נסחפים ומפרקים זוגיות כדי ללכת אחר האהבה, ויש כאלה שמממשים באופן מבוקר וחלקי, ויש כאלה שמכירים ברגשות ההתאהבות לא עושים עם זה כל פעולה, ומחכים שזה יעבור להם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דורית הישכלת אותי
ליאור16/04/2007איכשהוא כשאת מפרטת הדברים מסתדרים כל כך הגיוני ומובן שאני מרגישה שכלה ששאלתי אפילו. מצד שני השתכנעתי שיש מקום להתיעץ עם מישהו מקצועי גם בנושאים כאלה ושזה לא בושה. כשאני נמצאת בצד המרגיש אני לא נמצאת בצד החושב ולכן נזקקת לחכם מלומד שיעזור לי לראות וגם שיחשוב וישכיל אותי
אז שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם הלבד בעיקר אחרי פרידההילה12/04/2007
אני חציתי כבר את קו גיל השלושים לפני לא מעט זמן ולאחרונה גם יצאתי ממערכת יחסים ארוכה ורצופת מהמורות עד לפרידה (שוב). העניין הוא שכל פעם מחדש מאד קשה לי להתמודד עם תחושת הלבד, הריקנות, וירידת הבטחון, למרות שאני משתדלת להיות פעילה בתחומים השונים כמה שניתן..
גם רב חברותיי מזמן נשואות ועם ילדים כך שהבילויים הם פעמים רבות בהתאם (אני גם לא ממש טיפוס של פיק אפ ברים וכו').
תחושת הלבד מועצמת בעיקר בסופי שבוע וחגים.. מן הסתם.. וזה "מלחיץ" אותי יותר למצוא בן זוג, מקום שלא רצוי כ"כ להכנס ממנו לקשר..
האם אפשר להקל על התחושה הזו אחת ולתמיד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשהלבד לא יפחיד אותך, בן הזוג יגיע
יהודית ברגמן12/04/2007הילה יקרה! בן הזוג המתאים ממתין לך מעבר לפינה. בינתיים תבלי, תמלאי את ימייך בפעילויות. צאי לטיולים (יש גם בחגים), סדנאות, תרבות וחוגים - ולאו דווקא עם החברות שלך, תיהני מחברת אנשים נוספים וחדשים, כך תצאי מהבדידות וגם יהיה לך סיכוי למצוא בן זוג. אכן, לא רצוי להכנס לקשר רק מתוך לחץ וחשש להיות לבד. ואגב, גם בתוך הלבד, יש מקום למצוא אושר ועיסוקים מהנים. כשטוב לנו עם עצמנו - אנחנו מתפנים לאושר בחברת האחר. אבל עדיף להיות לבד מאשר בזוגיות לא טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהmom11/04/2007
שלום אני נשוי כבר חודש , יש לי בעיה והיא שהפין שלי כצת עקום . יש זקפה מלאה. אורכו של הפין שלי הוא 13 ס"מ כאשר אני מנסה להכניס אותו יותר אשתי חשה בכאב . רציתי לדעת האם זה דבר רגיל .
ישנם פעמים שהנוזל שיוצא ממני יוצא החוצה האם זה דבר רגיל .
שאלה נוספת בקשר ל הריון באילו ימים אפשר לקים מערכת יחסי מין על מנת להגיע להריון .
למשל המחזור האחרון של אשתי היה ב 28/3/2007 מתי אפשר לקיים יחסי מין על מנת שאשתי תכנס להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפנה שאלתך לפורום מין וסקסולוגיה.
יהודית ברגמן11/04/2007להלן הלינק:
http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=19* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר מדהים ובעייתי- התלבטותאורי11/04/2007
אני נמצא בקשר זוגי מזה כשנתיים (גילאי 30). בת זוגתי הינה בחורה מדהימה ממש מהמון בחינות וכך היא חושבת גם עליי. יש בינינו אהבה, משיכה גופנית, שכלית, ואינטלקטואלית אדירות. אנו נהנים זה מחברתו של זו בהמון תחומים. התפתחנו באופן אישי כל אחד בתוך הקשר הזה (ולדעתי גם בזכותו).
מצד שני, מהרגע הראשון כנעט היו בינינו קונפליקטים קשים ומרים שהובילו לריבים קשים ופרידות. אנו יודעים כי שנינו תרמנו את חלקנו לבעייתיות הזו בינינו. אנו שנינו אנשים "חזקים" דעתניים, בעלי עמוד שדרה ולעיתים לא יודעים לטפל זה בחולשותיו של זו. נכונות הייתה אבל הביצוע היה קלוקל.
בגלל הדברים החיוביים הרבים והכל כך נדירים בקשר בינינו ובגלל שנדמה לי ששנינו יודעים שאנו מאוד תובעניים מקשר זוגי וכאן מצאנו הרבה דברים ששנינו מחפשים, אנו מאוד לא ששים לוותר על הקשר.
למרות זאת מקנן בי החשש שבסיס כזה ונקודות מחלוקת כאלה הינן נקודת פתיחה לא כך כך בריאה לחיי נישואים ומשפחה. הרי נדמה שמוסכם שחיי הנישואים מביאים אתגרים חדשים איתם ולכן מה שהיה קשה קודם עלול להיות להתגלות כנוראי בהמשך.
אני ממש מתלבט. יש לציין כי קיימת מגמת שיפור בינינו בתקשורת, עקב ייעוץ שלקחנו ועבודה עצמית של שנינו (אנו שנינו אנשים פתוחים לגמרי לשינוי ולעזרה חיצונית ועבודה עצמית). עדיין אני כביכול חושש שכשיהיה קשה ניפול שוב ושוב למלכודות הישנות ויהיה קשה לצאת מהן במצב שבו הכל מסביב דורש אנרגיה רבה (ילדים וכל מה שכרוך).
קשה לי לחשוב על אחרת במקומה בחיי, אבל האם המחיר לא עלול להיות גבוה מדי.
אשמח לשמוע את דעתך בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר מדהים
יהודית ברגמן11/04/2007אורי יקר! מדבריך התרשמתי שזהו קשר נפלא שאסור להחמיץ. שילוב של אהבה, חברות והתאמה מצויינת, מלבד נקודות המחלוקת והקונפליקטים שעליהם ניתן לגשר באמצעות יעוץ מקצועי תומך ואחראי. שאותו אמנם ניסיתם בעבר , אבל כדאי לשוב ולהתמודד ולפנות ליעוץ נוסף מפרה ובונה, שיתן לכל אחד מכם כלים נוספים להתבונן וללמוד כישורים חדשים של יחסים ולקיחת אחריות על ההתנהגות הזוגית והתבוננות עצמית, ואומץ להתמודד עם דפוסים ודינמיקות בעייתיות ביחסים. שניכם חזקים דעתניים ותובעניים, וכאלה תהיו גם עם בני זוג אחרים. על כן אני ממליצה לשמר את הקיים ולצמוח מתוכו לעוצמות חדשות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק לקנא...
דורית כהן11/04/2007אורי יקר,
תדע לך שאני מקנאת... כל כך הרבה דברים משותפים, תחומי עניין, סקס ומשיכה גופנית, ולכך תוסיף את הפלוס הענקי שכל אחד מכם עומד על שלו ולא מתכופף כדי לרצות את השני. כל אלו יתרונות עצומים לכניסה לקשר!
כאשר מתגלעים חילוקי דעות - אתם יכולים לראות בכך הזדמנות ולא איום. הזדמנות להתאמן על הקשבה פתוחה, על קבלה והבנה שזכותו של האחר לדעה נפרדת, לאג'נדה נפרדת. אתם לא תאומים סיאמיים, תודה לאל... שניכם נבונים ופתוחים - וכאשר יש אהבה, אזי עם השנים לומדים (לאט לאט) לזרום, לבוא לקראת, לפרגן כאשר דברים אינם לחלוטין עקרוניים. השאלה שעולה אצל המון זוגות - מי צודק - צריכה להוות סמן, סוג של רמזור אדום, שנכנסתם לויכוח סרק, ויש לחפש דרך לעקוף אותו כדי לא לאבד בדרך אל הצדק המוחלט את האהבה.
סיפרת שהתקשורת שלכם השתפרה בעקבות ייעוץ ולמידה עצמית - אתם בדרך הנכונה. מידי פעם לכו לכם לסדנאות, תתפתחו, תתאמנו על דרכים חדשות. אל תבהלו מן הריבים, זה אחד הסימנים שאתם נאמנים כל אחד לדרך שלו. אין סיבה שבעולם למה לא יישאר כל אחד נאמן לעצמו ויחד עם זה תחיו זה לצד זו, עם המון אהבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכן, נתתן לי המון חומר למחשבה!
אורי11/04/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעל איטי ועצלן!!!!נילי11/04/2007
שלום!
אני בת 25 נשואה שלוש שנים+1.
לבעלי יש תכונה שמקשה עלינו בשגרת החיים היומיומית ומפרה אותי מכל איזון עד כדי כך שאני מרגישה לעיתים שאני יוצאת מדעתי ונעשית לא שפויה מרוב עצבים ותסכול ממנו.
הוא לא קם בזמן,מאחר לכל עבודה ולכן פוטר מעשרות מקומות עבודה,
ביניהם הוא איבד מקומות ממש טובים שיכלו לקדמו בהמשך גם מבחינת שכר.
נמאס לי להיות האם הכפייתית והקרציה שמעיקה בבוקר אך כלום לא עוזר ניסיתי את הכל : בטוב,ברע ובאדישות וכו' אני ממש מיואשת זה גם מאוד מרחיק ביננינו גורם למתחים וזה מתבטא בכל מיני תחומים.
מה עושים? יש טיפ חכם מניסיונך? הוא לא מוכן ללכת לטיפול אך המצב פוגם באיכות הקשר והוא אטום לחלוטין מלהבין ולקבל או לחילופין מבטיח שישתנה אך כלום לא קורה. האם הוא לעולם לא יתבגר? כולם אמרו לי הזמן יעשה את שלו אך המצב רק מדרדר כי הוא מרגיש שאני אהיה תמיד שלו ולכן עושה מה בראש שלו. נמאס לי כבר, זה מצב כרוני.
לא שאני מושלמת אך אני מנסה לפחות להתקדם,לשנות את עצמי והוא פשוט לא עיקבי בגרוש.
האם זה אופי שלא ישתפר מעולם??? איך אפשר לעזור לשנינו מבלי לפגום בזוגיות שכבר נשחקת גם כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתם בתוך "מעגל קסמים זדוני"
דורית כהן11/04/2007עידית, לדעתי שניכם נכנסתם לתוך "לופ" - מעגל קסמים זדוני, שבו הוא נכנס לתפקיד של הילד החלש, הנכשל, ואת לתפקיד האמא האחראית, אך גם הביקורתית והמפחידה (אותו). שניכם כבר מצפים מראש מה יקרה וצופים מראש את תגובתו של בן הזוג. אי אפשר לצאת ממעגל הקסמים הזה ללא עזרת צד שלישי. מה שאת מתארת הוא מצב בלתי נסבל שהולך ונעשה גרוע מארוע לארוע וחייבים לשבור אותו, כאשר הכיוון הוא שבעלך יראה עד כמה חוסר האחריות שלו מזיק קודם כל לעצמו (!!!) ויחליט מה הוא (!!!) רוצה לעשות בקשר לכך. יש לי הרגשה שכל עוד את משמשת לו בתפקיד השוטרת, הוא ימשיך להרשות לעצמו להיכנס לתפקיד הילד הלא אחראי. אני מבינה שמאוד קשה לך לאפשר לו להיות אחראי לעצמו עד הסוף כאשר מדובר בילד משותף ובשמירה על כלכליות המשפחה. ומכיוון שזה כל כך קשה - אתם זקוקים לעזרת מישהו חיצוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין אונותכוכב11/04/2007
אבקש פתרון!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפני שאלתך לפורום מין וסקסולוגיה
יהודית ברגמן11/04/2007http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=19
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירגון ענקי ליהודית ברגמן :)מושמושית10/04/2007
מוצאת לעונג עם הצטרפותך להנהלת הפורום ( ואף על פי שאינך אשת מקצוע בתחום ) ,לפרגן , להעריך ,להוקיר ופשוט לאמר מילה טובה ,
קוראת בעיון את תגובותייך לפניות הפונים מוקסמת מחוכמת החיים , החמימות וטוב הלב הרצון לכוון ולסייע מתוך תחושת בטן ,אינטואיצייה ,חוכמת חיים ואהבת הזולת ,אהבת האדם ניכרת בך, אושרך האישי ונסיונך מקרינים ובאים לביטוי בכל אמירה .
המשיכי כך ...ברוכה הנמצאת
ובוודאי גם לדורית והכלים המקצועיים שבאמתחתה על הסבלנות והקדשת תשומת הלב לכולם .
מושמושית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על הפירגון המלבב
יהודית ברגמן11/04/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר נישואיםש.ש10/04/2007
אני ובעלי יחד כבר 9 שנים ונשואים כשנה וחצי. לאחר תקופה לא קלה שבעלי ניתק קשר עם משפחתו לאחר החתונה התחילו גם בעיות בזוגיות שלנו ולמעשה היום הוא חושב שאולי זאת טעות שהתחתנו. אני בניגוד לו די הייתי שלמה עם ההחלטה, לא הצלחתי לדמיין את חיי בלעדיו. לאחרונה (חצי שנה) בעלי טוען שהבעיה בקשר שלנו זה שאנחנו לא מתאימים מבחינה פיזית, בהתחלה לא התיחסתי ברצינות לטענותיו האמנתי שמשהו אחר מפריע לו וזה רק תירוץ. עכשיו אני מבינה שזאת באמת הבעיה, אני חייבת לציין שאני לא גדולה בכלל 169מ' שוקלת 55ק"ג ואני מקבלת המון מחמאות בחוץ. הוא לא גבוהה הרבה ממני ויש לו מבנה גוף צר ולאחרונה זה התחיל להפריע לו, לי זה לעולם לא הפריע, אבל הוא לא מוכן לוותר כל כך מהר על הזוגיות שלנו, בכל זאת עברנו הרבה חוויות ביחד ויש לנו זוגיות שמאוד מפרה אחד את השני כל אחד התפתח בתחום שהוא אוהב בזכות התמיחה ההדדית. רציתי לדעת האם ע"י טיפול זוגי אפשר לטפל בבעיה, הרי אני לא יתכווץ פתאום והוא לא יגדל, אני מאוד מבולבלת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמעטות התשוקה לאחר החתונה
דורית כהן10/04/2007ש.ש. יקרה, יש לי הרגשה שהאמירה של בעלך לגבי אי התאמה פיזית היא רק "קצה הקרחון", ויתכן שהוא נתפס למשהו חיצוני מובהק שהוא יכול להיאחז בו ולהצביע עליו, ואולי יש דברים אחרים שהוא איננו מודע אליהם, שגורמים לו לחוסר משיכה. הרי הנתונים של מבנה הגוף היו קיימים כל הזמן ובכל זאת החלטתם להתחתן, לאחר 9 שנות היכרות.
מה שאת מספרת על ניתוק הקשר עם משפחתו - יכול להיות מפתח חשוב להבנת ההתרחקות של בעלך. ניתוק כזה מעורר המון תסכול וכעס, על עצמו, עליהם, (עלייך אולי), ועלול להיות מצב שהוא רואה במידה מסויימת את הנישואין שלכם כגורמים לניתוק, ותגובתו הרגשית לכך - ההתרחקות ממך - מכרסמת בנישואין, לא כן?
בנוסף לכל מה שכתבתי, התמעטות התשוקה לאחר הנישואין היא תופעה ידועה, וכל זוג שנתקל בה, מחפש הסברים הגיוניים כדי להבין את מקורותיה. בטיפול זוגי ניתן לראות בעזרת צד שלישי מיומן את מערכת היחסים, את התקשורת שלכם, את הקירבה והאינטימיות שלכם ולראות עד כמה שניכם מעוניינים לשפר את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול זוגי
ש.ש11/04/2007תודה על תשובתך, היא העלתה בי תקווה חדשה.
לפני מספר שבועות פנינו לטיפול זוגי ולצערי הרב לא היה חיבור, אני מאוד הצלחתי להתחבר אליה ולהפתח אבל בעלי היה לו מאוד קשה להביע את עצמו ובאיזשהו שלב הוא התחיל לזלזל בשיחה, הפסיכולוגית הייתה מאוד לצידי (אפשר להבין גם למה) והחליטה כאילו עבורי שעלינו להפרד למרות ששנינו הראנו נכונות לטפל ולשמר את הקשר שלנו. היא אפילו הציע לי אני אבוא אליה והיא תעזור לי להתאבל על הקשר. לקחתי את זה מאוד קשה כל הדרך הביתה רעדתי ונכנסתי לחרדה של ממש, לא ציפיתי לתגובה כזאת ובטח לא אחרי פגישה אחת עם שנינו ביחד (נפגשתי איתה פעם נוספת לפני הפגישה הזוגית). לאחר מכן כשהתפכחתי הבנתי שהיא פעלה באופן מאוד לא מקצועי לטעמי והיא לא נתנה הזדמנות לקשר שלנו בכלל. השאלה שלי איך אני יכולה לדעת למי ללכת בשביל שנקבל את הטיפול המסור ביותר כזה שבאמת יכנס לעומק הקשר שלנו וינסה לפתור בעיות? אני לא רוצה להתאכזב שנית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמצוא מטפל מתאים
דורית כהן11/04/2007ש.ש., אנסה לתת לך תשובה על כך, אם כי תמיד יש להביא בחשבון שפסיכולוגים שונים מתאימים לאנשים שונים.
אתם צריכים למצוא מישהו ששניכם מרגישים שאתם יכולים לסמוך עליו, שמצליח להתחבר לכל אחד מכם, מישהו שמצד אחד יודע להקשיב ונותן הרבה אמפאטיה ומצד שני מצליח להיות ישיר וענייני. לדעתי יש המון מה ללמוד בייעוץ זוגי, כי יש מיומנויות תקשורת שצריך להתאמן עליהן כדי להצליח להגיע לשיחות נפש מקרבות, ואתם צריכים להיות מוכנים ללמוד ולהתאמן על דרכים חדשות של התנהגות ושל תקשורת, כל מיני כלים שאף אחד לא טורח ללמד אותנו בבית הספר, והבעייה היא שכאשר אנחנו נכנסים ללחץ, מוצפים ברגשות, אנחנו נסוגים (עושים רגרסיה) לסגנון אותו ספגנו בבית ההורים, ולא תמיד זה עובד באופן מוצלח...
עדיף אם אפשר דרך המלצה של מישהו שאתם מכירים, או אם אין לכם המלצה - נסי לאסוף אינפורמציה בפורומים, היכנסי לאתרים, והשתמשי באינטואיציות שלך, מי יתאים לשניכם. בקשי מבעלך שאף הוא יחפש בעצמו, עשו הצלבות, קחו על עצמכם פרוייקט משותף...בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ש.ש11/04/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)