מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנחנו זוג אוהב.אבל אבד הניצוץ!!!!!!גדעון20/03/2007
לדורית ולפורום (ואשתדל לקצר )
אנחנו נשואים כבר 13 שנים. שנינו נאים מאוד ואוהבים. התחתנו בעקבות התאהבות שאין הרבה כדוגמתה. היתה בינינו שיחה מאוד עמוקה לפני כשנה בעקבות "כמעט בגידה" שלה שגיליתי במקרה. היא שלחה לי מייל להכנס שוב לצ'ט נשואים וביקשה שאמצא אותה שוב בכינוי מסוים. לא הבנתי אז. התקשרתי מיד והיא הופתעה.מסתבר שהיא שלחה אלי בטעות במקום למאהב הוירטואלי שאיתו חלמה להפגש. זהו. בעקבות כל הענין הזה שוחחנו ממושכות והגענו שנינו למסקנה שכנראה שזה טבעי- שלמרות האהבה, יש שחיקה בתשוקה וצריך מידי פעם להתרגש מחדש ממישהו אחר. אבל בלי לשקר. אחרי אותה שיחה אנחנו החלטנו על שיתוף. באותה הזדמנות אף התוודיתי גם אני שאני מנהל שיחות אירוטיות בצ'טים השונים ומפנטז להפגש לצורך סקס בלבד. אהבה גדולה של אשה לחיים יש לי (עם אשתי), פתיחות - יזמנו - וגם יש. שנינו אוהבים את החיים וסקרנים מאוד ודי זקוקים לניצוצות ולא רק להרגל ולידוע ולמוכר (למרות שאנחנו עדין אוהבים, יש אינטימיות טובה ועדיין עושים סקס אבל לעיתים פחות מזומנות מבעבר ובלי המשהו המרטיט הזה של מיפגש ראשון). אנחנו חושבים איך לממש פנטזיות מיניות ולהתרגש עם אחרים מבלי לפגוע זה בזה. שנינו היינו מאוד פעילים מינית לפני שהכרנו . היא יצאה עם הרבה בחורים לפניי ואני עם בחורות. אנחנו רואים את הצורך הזה כריגוש בלבד. (כתבלין לקיים.) ומאמינים שזה יעשה לשנינו טוב במיטה המשותפת.
ופה האבל.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
איך נממש בלי לפגוע? נעשיר בלי להפגע? (כי למרות שהסכמנו שזה טבעי, אני לא בטוח שבפועל זה יעבוד.) יש הבדל בין פנטזיה למימוש? האם כדאי לספר כשיקרה משהו? לשמור בסוד? קראתי אגב מאמר מענין על אינטליגנציה ארוטית: כל אחד צריך גן סודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיחת הנישואין
דורית כהן21/03/2007גדעון, בוקר טוב!
לפי כל מה שאתה מתאר יש לכם זוגיות טובה: אתם מסוגלים לשתף אחד את השנייה גם בדברים מביכים, ויותר מכך, כאשר קורה משהו שיכול היה להתפתח למשבר - הגעתם למסקנה האנושית הנכונה, מלאת חמלה.
מכיוון שאחרי כל כך הרבה שנים יש יותר ויותר את הצורך להתרגש, לגוון וכו', לא פלא שהרבה מן הזוגות שפותחים ברמות נונות את נישואיהם למפגש ארוטי עם זוגות אחרים הם אנשים מבוגרים יחסית, מגיל 40 ומעלה. גם כיוון שהזוגיות שלהם כבר עברה הרבה מהמורות (כמעט אי אפשר בלי לעבור ...) והחזיקה מעמד או אולי התחזקה, וגם בגלל שאנחנו בכל זאת נעשים יותר חכמים עם הגיל, יותר מבינים, יותר "נפרדים", פחות "ממולכדים" זה עם זו. וכמובן בגלל שככל שאנחנו יותר שנים עם אותו בן זוג, משהו נשחק, מתרגלים, ורמת הריגוש יורדת, והצורך בחידוש וגיוון נעשה חזק יותר. אנשים גם מרגישים שלא יוותר עוד זמן רב לחוויות מסוג זה ורוצים לחיות את החיים במלואם.
אז ברצוני לומר כבר בתחילה: כניסה לנישואין פתוחים כרוכה בהעלאת רמת הסיכונים בנישואין של כל זוג.
השאלה הגדולה היא איך תתמודדו עם נושא האמון ועם נושא הקנאה.
יש זוגות שמנסים, טועמים מן הריגוש הזה, ובורחים, כי אחד מבני הזוג אינו יכול לשאת את החשדות ואת הקנאה.
יש זוגות שיכולים להישאר בנישואין פתוחים אבל רמת האינטימיות ביניהם נפגעת כי הם מתחילים לא לשתף, או להחליק את האמת.
בעייה נוספת היא חילוקי דעות ופערים ביניכם שעלולים להיווצר לאחר מכן...
בעייה נוספת - מפגש מסעיר עם בן זוג חדש שיסחף אחד מכם להתאהבות. אם זה מתוקשר והמתאהב שומר על עצמו ולא נסחף, זה יכול לחלוף, אבל מכיוון שהגבול של יחסי מין כבר נפרץ מלכלתחילה, קשה מאוד להפריד, וזו אחת הסכנות הגדולות.
יש זוגות שמצליחים "לעבור בין הטיפות", גם להתנסות, גם להתרגש, גם לשתף, ולהתייחס לעניין עם המון פרגון להנאה של השני.
כניסה לנישואין פתוחים יכולה להיעשות בהדרגה, למשל דרך קבוצת זוגות שמתנסה בסדנת טנטרה, שבה יש מגעים גופניים ארוטיים אבל אין מגע מיני מלא, ושם ניתן לבחון את עצמכם מול נושאים אלו, וכבר בשלב הזה לשוחח על כל ההיבטים הנ"ל ביניכם ולראות איך אתם מתמודדים איתם בגילוי לב מקסימלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטנטרה
יעל21/03/2007קראתי את שלך וגם את שלך גידעון. והמילה טנטרה צפה פה.
שאנו היינו בנקודה זוגית זו פנינו למפגש טנטרי. בחרנו זוג מטפלים, משם הכל היה פשוט יותר
כתבו בגוגל. דרך החוויה הטנטרית.
חיוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתם לא לבד
רוני16/07/2009גדעון שלום
שמי רוני ואני עושה סרט תיעודי , שישודר בערוץ 2,והעוסק בידיוק במה שסיפרת בפורום
הרעיון של הסרט לדבר על כל הנושא של איך קריירה, ילדים, ושיגרה משפיעים לנו על יחסי המין והתשוקה. ממחקרים שיש לנו רוב הזוגות, גם אילו שאינם בוגדים לא מסופקים מחיי המין שלהם.
אנחנו מחפשים זוגות שישתתפו בסרט שלנו יחלקו איתנו את הקשיים שלהם וביחד נצא למסע להחזרת הניצוץ והגברת התשוקה
אשמח מאוד לדבר איתך בהרחבה בנושא
תודה
רוני 0544-954471* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר ביחד...
מיכל26/03/2007אם יש לכם ראש פתוח אפשר לנסות לערב אנשים נוספים בסקס ולעשות שלישייה עם גבר או אישה כששניכם ביחד. אפשר להתחיל למשל מלמצוא זוג פתוח נוסף ולהיפגש לערב חברתי נעים עם אלכוהול ואווירה נינוחה ולזרום משם אם למשל אתם רק עושים את זה זוג ליד זוג בלי להתחלף או להתערבב זה כבר מגרה, כמו סרט אירוטי חי ובו בזמן התחושה שצופים בכם היא מגרה אגב אפשר גם לצלם את עצמכם באינטרנט לטובת מישהו שיצפה ( אפשר להשתמש במסיכות אם אתם מתביישים או לא לצלם פנים) אם מרגישים נוח אפשר לעבור להתערבבות ממש . אצל בעלי ואצלי זה עובד כבר שנים , במינון עדין לא אובססיבי, כיף לנו לטעום אנשים אחרים אבל בשיתוף כשהכל מתרחש מול עיני שני בני הזוג, זה אפילו יותר מגרה בן הזוג נראה נחשק יותר, אפשר לקבוע גבולות מראש ולהרגיש אחד את השני במהלך האקט ולשאול האם דבר מסוים הוא בסדר אפשר אפילו להפסיק באמצע אם מישהו מרגיש לא טוב ולעשות הכל מאהבה אצלנו אגב זה בדרך כלל עם חברים טובים כך שכולם אוהבים ולא רוצים לפגוע! כשכל אחד הולך לבד תמיד יהיו תהיות. בהצלחה ותאהבו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע מעניין
רוני16/07/2009הי מיכל
שמי רוני ואני עושה סרט תיעודי העוסק בכיצד שיגרה , ילדים וקריירה משיעים לנו על חיי המין
וכיצד אפשר להתמודד עם זה
אשמח לשוחח איתך בנושא בהרחבה
בברכה
רוני 0544-954471* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת חוסר סיפוקשירן19/03/2007
ראשית כל ברצוני להחמיא לך על תשובותייך החכמות והמעניינות.
אני נשואה מספר שנים ובעלת שני ילדים מקסימים. יש לי בעל שנראה טוב, הוא מאוד אוהב אותי והכי חשוב הוא אדם טוב.
אני נראית טוב ותמיד החמיאו לי. כאמור הכל נראה מושלם.
כמובן שהשיגרה השתלטה על החיים והריצות היום יומיות לעיתים מעיקות.
אבל בסה"כ הכל בסדר.
אבל, וזאת הנקודה, אני מרגישה חוסר סיפוק עצום, בעלי לעיתים נורא משעמם אותי, אני מרגישה פשוט משועממת, אני רוצה ריגושים, סקס סוער, אהבה מטורפת. אני יודעת שזה טיפשי ואני אישה מבוגרת (בת 35) ואני צריכה להסתפק במה שיש, אבל אני לא מצליחה להתגבר על כך.
אני מנסה לעשות שינויים, אני יוזמת יציאות משותפות, יוזמת בסקס. אבל אני מרגישה שזה לא עוזר.
בנוסף בקרבת מגוריי גר גבר שמאוד מוצא חן בעיניי ואני נתקלת בו המון, גם הוא נשוי
+ ילדים. נורא כיף לי לשוחח עימו ואני מרגישה שהוא מאוד מעוניין בקרבתי ומספיק שארמוז ויקרה בינינו משהו. אני ממש מרגישה כמו נערה שמחזר אחריה נער. אני מחכה לראותו וחושבת עליו .
גם הוא נועץ בי מבטים שלא משתמעים לשני פנים והדבר מאוד נעים לי.
אין לי ספק שאני לא אבגוד בבעלי - פשוט אין מצב. אבל אני חושבת עליו המון והוא נורא מושך אותי.
מה עושים? אני יודעת מה צריך לעשות להתרחק מהגבר ולהתקרב לבעלי ואני נורא משתדלת אבל אני פשוט לא מצליחה לעשות זאת אני מרגישה שמערכת היחסים שלי עם אותו גבר פשוט העירה אותי מהתרדמה שאני שרויה בה עם בעלי. אני אוהבת את בעלי אני לא אוותר עליו הוא אבא ובעל מקסים אבל משעמם.....
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה קצרה
שירן19/03/2007ברצוני להוסיף ששוחחתי עם בעלי על כך. אולם מבחינתו אין שוב בעיה בינינו. הוא מאושר, טוב לו והכל מצויין.
מבחינתו אני האישה הכי יפה ומדהימה והכל מתנהל בינינו למופת. הוא טוען שזאת קריזה חולפת והוא לא דואג בכלל. סיפרתי לו גם על אותו גבר, כמובן שלא ציינתי בפניו שיש לי רגשות כלפיו אלא רק באופן כללי. הוא אינו מקנא וטוען שהוא סומך עליי במאה אחוזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגשת חוסר סיפוק
מאמי19/03/2007מה שאת עוברת קשה מאוד לדעתי ואני הייתי מעדיפה להתעלם מהשכן כי פשוט זה יקרה ביניכם אם תמשיכי לחשוב עליו......ואז החיים שלך ישתנו מקצה לקצה ואת תתחרטי על כך עם כאב נוראי.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצורך בהתאהבות
דורית כהן01/04/2007היי שירן (דנה?)
בתגובה למכתבך (אכן פספסתי אותו בתאריך ההוא, צר לי על כך) חשבתי שנכון יהיה להדביק כאן תשובה קודמת שלי המדברת על הצורך שלנו בריגוש ובהתאהבות:
שמעת על הביטוי "חולה אהבה"?
נדבקת במחלת ההתאהבות, וזה הרי מלווה בתופעות גופניות, כימיות, המוח מוצף אנדורפינים, אנזימים שמגבירים תחושות של עונג, מרגישים ב"היי", הבטן מגיבה בעצבנות - "פרפרים" - והוי כמה זה נעים...מידי פעם אנחנו נידבקים במחלה הזאת, בעיקר כאשר פוגשים אובייקט הולם, והמוח מתחיל לייצר פנטזיות נעימות, ויחד איתו קורות כל התופעות הכימיות הללו, ורובד הפנטזיות מחזק את רובד הכימייה, והתחושות הגופניות הנעימות מחזקות את זרם המחשבות...קצת כמו התמכרות.
הבעייה שהמחשבות על אהוב פוטנציאלי גורמות לנו לא רק לעונג, אלא לדאגה שמא ניסחף לבגידה, שמא המשפחה תתפרק, אנחנו משווים עם בן הזוג המוכר והבלתי מפתיע, וכמובן שמגיעים לרגשות אשמה.
אילו יכולנו להסיר את הרגשות השליליים המתלווים לתופעה, להבין שזה משהו שקורה לרוב האנשים, מספר פעמים בחיים, ולא לקחת זאת כל כך ברצינות...מה דעתך להתיידד עם התופעה, להבין שמידי פעם בחיים זה אמור לקרות, במיוחד כאשר נכנסים לשיגרה ידועה ואולי משעממת של נישואין, וההתאהבות תפקידה להוציא אותנו מן השיגרה הזאת ולגרום לנו להרגיש יותר בחיים.
למה שלא תיהני מן התופעות, עד שזה יחלוף מעצמו... כי זה חולף, בעיקר אם לא עושים כלום בפועל אלא רק נהנים מן הגל...תיפסי את הגל ותיהני מן הרכיבה עליו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אייך לא להיות מובנת מאליו?חלי18/03/2007
שלום, שמי חלי אני נשואה לבעלי מזה 9 שנים עברנו לא ממזמן משבר, הוא בגד בי
לפי הודאתו הוא אמר שהיו לא כמה סטוצים.
החלטתי לסלוח לו ולשקם את חיי הנישואין.
אני חושבת שהוא בטוח בי יותר מידי, הוא יודע שיש לו אישה טובה שמגדלת לו את הילדים, ובקיצור
אישה של בית.ה
התחלתי בשינוי חיצוני עצום, אני חושבת שאני נראית מדהים.
איזה טיפים תוכלי לתת לי על מנת לא להיות בשבילו מובנת מאליו?
ואייך להחיות את חיי הנישואין?
אודה על תשובתך המהירה, בתודה חלייייייייייייי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעשות לעצמך מה שעושה לך טוב
דורית כהן19/03/2007היי חלי,
ראשית, כל הכבוד לך על שאת מוכנה לקחת אחריות ולעשות דברים בצורה אחרת כדי להשקיע בזוגיות. אני מקווה שכאשר את אומרת על עצמך שאת נראית מדהים כוותך לא רק להיראות מדהים עבורו, אלא גם מן הסתם מאוד נעים להרגיש טוב עם עצמך.
לגבי "לא להיות מובנת מאליו עבורו" - אם תתחילי לעשות דברים בשביל עצמך, ולא רק תחשבי כל הזמן איך וממה הוא יהיה מרוצה (כלומר לא לעשות כל הזמן דברים בשביל לרצות אותו), אני לא מתכוונת לעשות לו דווקא, או לא להתחשב בו, אלא באמת לבדוק עם עצמך מה עושה לך טוב ולממש זאת.
לגבי "להחיות את חיי הנישואין", אני מדביקה כאן כמה רעיונות שכבר כתבתי פעם לאביבית:
אביבית,
"מחרוזת" רעיונות לעורר ולהתעורר:
לצאת מן השיגרה, מן הצפוי, בכל היבט שאפשר, כי כאשר אלמנט ההפתעה והחידוש נכנס - זה שמפתיע מקבל אתגר להצליח, וזה שמופתע נכנס למקום של סקרנות, ציפייה ולבסוף הערכה כלפי בן זוגו שמצליח לחשוף מעצמו פן חדש.
ליזום יציאה מיוחדת לבילוי, לטיול...
להגיד, לכתוב מילות אהבה והערכה...
לספר סודות קטנים וגדולים
לעשות אהבה הכי לאט שאפשר...
לעשות אהבה במקומות חדשים
להתנשק בעיניים פקוחות...לעשות אהבה בעיניים פקוחות
להקריא קטע יפה מספר, משיר... יש חמשירי זימה חמודים, ויש ספר סיני עתיק, מרתק ומצחיק בשם "מחצלת הבשרים" שמלמד כמה טריקים מעניינים בתאוות הבשרים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלכודתמיואש16/03/2007
מעגל קסמים שאי אפשר לשבור.
עבודה,בית,ילדים,המינוס.
ובינינו -ביקורתיות,ותהום שנפערת.
לחפש אהבה בחוץ זה לא מוסרי.ובבית-חסר סכוי.
עברנו 3 יועצים.(יש עליות וירידות).
מה הם התנאים שבהם סביר להפרד?אני מרגיש ממש ממולכד.מתוסכל מינית וחסר כתף תומכת.גם ככה העולם תובעני וקשה בחוץ.
אולי יש מישהי שכן תהיה איתי "באותו ראש?"
אנחנו בעיה טיפוסית לפי תיאורייך...
הפורום הזה חיובי.חייבים לומר.כל הכבוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראשית כמה שאלות נוקבות...
דורית כהן17/03/2007מיואש (אחד מני רבים) יקר, צר לי לשמוע שכך נגזר עליך לחיות, (ובעצם גם על אישתך...)
לפעמים הייעוץ לא מצליח להחיות את האהבה, לשקם את המיניות, ויש צורך לערוך שינוי בסדר גודל אחר. אם אינכם יכולים לצאת מן המעגלים הזדוניים, וכלים ותובנות שקיבלתם מ 3 היועצים לא פעלו את פעולתם, אולי אין טעם לסחוב את העגלה הלאה כי זה לא ישתפר באופן ספונטאני, רק ייעשה יותר גרוע. אבל לפני הכל, עלי לשאול אותך כמה שאלות נוקבות:
עד כמה התמדתם בייעוץ?
האם באמת התאמנתם על כלי התקשורת חדשים שלמדתם שם?
האם המשכת להתחשבן עם בת הזוג ולצפות שכמו שאתה משקיע גם היא תשקיע? וכאשר זה לא קרה הרמת מהר ידיים כי בשביל מה זה שווה לטרוח?
הייעוץ בד"כ איננו תרופת פלא, אלא למידה של שפה חדשה שצריך להתמיד ולהתאמן בה לאורך זמן עד שרואים פירות, וגם אז לא תמיד כבר נותר מה להציל.
ספציפית לזוגיות שלך אפשר לתת לך תשובה לשאלות שלך רק במפגש אמיתי עם שניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה רגשיתאפרת16/03/2007
אני בשנות ה-30 נשואה מעל 13 שנה +2 ילדים
לאחרונה עברנו במסגרת העבודה למקום חדש
ונוצר מצב שאני פוגשת את אקס נעורי כל יום ורואה אותו כל היום
מהמצב שנוצר אני כל כך מבולבלת
אם קודם שכחתי ממנו לחלוטין הרי שהיום אני לא מפסיקה לחשוב עליו
ומחכה להגיע לעבודה כדי לראות אותו
ומתנהגת כמו בת עשרה
אני מנסה לחזור לשגרת החיים שהיתה לי לפני שעברנו אך זה פשוט חזק ממני
אפילו שקלתי לעזוב את מקום העבודה
מה עושים,איך מתגברים???????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נידבקת ב"מחלת ההתאהבות"
דורית כהן17/03/2007היי אורית,
שמעת על הביטוי "חולה אהבה"?
נדבקת במחלת ההתאהבות, וזה הרי מלווה בתופעות גופניות, כימיות, המוח מוצף אנדורפינים, אנזימים שמגבירים תחושות של עונג, מרגישים ב"היי", הבטן מגיבה בעצבנות - "פרפרים" - והוי כמה זה נעים...מידי פעם אנחנו נידבקים במחלה הזאת, בעיקר כאשר פוגשים אובייקט הולם, והמוח מתחיל לייצר פנטזיות נעימות, ויחד איתו קורות כל התופעות הכימיות הללו, ורובד הפנטזיות מחזק את רובד הכימייה, והתחושות הגופניות הנעימות מחזקות את זרם המחשבות...קצת כמו התמכרות.
הבעייה שהמחשבות על אהוב פוטנציאלי גורמות לנו לא רק לעונג, אלא לדאגה שמא ניסחף לבגידה, שמא המשפחה תתפרק, אנחנו משווים עם בן הזוג המוכר והבלתי מפתיע, וכמובן שמגיעים לרגשות אשמה.
אילו יכולנו להסיר את הרגשות השליליים המתלווים לתופעה, להבין שזה משהו שקורה לרוב האנשים, מספר פעמים בחיים, ולא לקחת זאת כל כך ברצינות...מה דעתך להתיידד עם התופעה, להבין שמידי פעם בחיים זה אמור לקרות, במיוחד כאשר נכנסים לשיגרה ידועה ואולי משעממת של נישואין, וההתאהבות תפקידה להוציא אותנו מן השיגרה הזאת ולגרום לנו להרגיש יותר בחיים.
למה שלא תיהני מן התופעות, עד שזה יחלוף מעצמו... כי זה חולף, בעיקר אם לא עושים כלום בפועל אלא רק נהנים מן הגל...תיפסי את הגל ותיהני מן הרכיבה עליו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגדתי והתאהבתי .האם להתגרש מאשתי?אורן14/03/2007
הסיפור הזה ייתכן ולא מתאים לפורום זוגיות....
ואם זה כך, אני מתנצל מראש.....
אני בכל מקרה אנסה לקצר...
אני נשוי+1 כ - 7 שנים (פלוס מינוס) בשנות ה- 30 המוקדמות לחיי .... סה"כ חיים יציבים, עבודה מכובדת וילד שאני אוהב.
בגדול, אני לא נמשך לאישתי כבר זה זמן מה, ויש כמה "דברים" שלא מסתדרים בינינו....
אפשר להגיד שהחיים זרמו עד עכשיו, כל אחד היה עסוק בענייניו אבל מערכת היחסים לא "לוהטת".
כמו שאומרים... חיים..... לא יותר...!......
אני לא יודע בדיוק למה , ואיפה זה התחיל....
אבל היציאות בנפרד עם חברים לבד (ערב רווקים) הפכו להיות תכופות , ומאחר והיחסים די ליברלים בנושא הזה הייתה הרגשה "שהכל מותר" ושדווקא בגלל זה החיים מושלמים....
אם אישתך נותנת לך לצאת עם חברים... מצבך טוב.
סה"כ כשהייתי צעיר יותר לא מיציתי את העניין הזה ועוד עניינים אחרים....
לפני חודש הכרתי מישהי והעניינים התלהטו בצורה שקשה לתאר.
היא רווקה וצעירה ממני בכמה שנים , אבל זה לא הפריע לנהל רומן לוהט במיוחד שהתחיל אגב, כידידות נפלאה נפש תאומה , לא פחות, האדם היחיד בחיי שהבין אותי בצורה מושלמת וגרם לי להיות פתוח וכן לחלוטין תוך חודש הפכנו להיות החברים הכי טובים בעולם!
היא מילאה בשניות את כל החוסרים שלי בחיים.... ואני עדיין חושב עליה במובן הזה.
למי שלא הבין... מדובר באהבה... לא משהו פיזי...
בערב אחד ,נפלה ההכרה שמדובר ביותר מידידות וזה הפך כאמור לרומן לוהט.
שמלווה בעליות ומורדות בעיקר בגלל דבר הבגידה עצמה.
שהיום אני יודע שלבגוד זה דבר קשה מאוד מאוד מאוד! סבל אמיתי לשני הצדדים...
לאחר מספר שבועות מדהימים באמת מדהימים אבל גם כואבים בצורה שלא ניתן לתאר
והרבה מאוד דמעות שנשפכו.... .... החלטנו שלא ניתן להמשיך כך.
ושהדרך היחידה לממש את החלומות שלנו אחד עם השני זה רק לאחר שאפרד מאישתי.
עכשיו....
אני לא שונא את אישתי...
וגם לא מאוהב בה....
אני פוחד לפגוע בה ובילד.....
אני פוחד לפגוע בהורים שלי...
אני פוחד לפגוע בהורים שלה....
אני פוחד לפגוע בחברים....
אני פוחד מהתוצאות....
אני מאוהב ואוהב את הבחורה ומפחד לאבד אותה אם אשתהה.
ומצד שני אני מפחד מאוד מהתוצאות של המעשים ושל הפרידה.
בינתיים אני מרגיש "מת"......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני שמרימים ידיים
דורית כהן15/03/2007אורן יקר,
לפעמים אנחנו כבר כל כך יודעים מה בן הזוג שלי יענה או איך הוא יגיב, שאיננו טורחים לשתף אותו כי איננו מעוניינים בתגובה המרגיזה והמאכזבת שלו. וכאשר מגיע מישהו חדש שמתעניין ומפרגן יש בו את היכולת לתת לנו תחושה שחזרנו לחיים, ששוב מישהו רואה אותי כנהדרת וייחודית ומבין אותי לחלוטין. הצרה היא שככל שרמת המחוייבות עולה (נניח שתתגרש מאשתך ותתחתן עם המאהבת), כך אותו שטאנץ של זהירות מלשתף ולפתוח חוזר על עצמו, ואתה עלול להגיע לאותה זרות ואדישות עם מי שהיום אתה חושב לתאהב אותה לעולמים. האם לא כך חשבת לגבי אשתך הנוכחית בתחילה?
מה דעתך, לפני שאתה מרים ידיים ונסחף למערכת החדשה, למצות את אפשרויות הקשר האינטימי עם אשתך? האם טרחתם ללמוד דברים חדשים כזוג? הלכתם לסדנאות? לייעוץ? יש בעולם המון חוכמה שהצטברה שיכולה לעזור בכל בעיות הזוגיות, כולל סקס... אבל צריך לעשות מאמץ כדי ליישם אותה. יותר קל (וממכר...) להיסחף לזרועות האוהבות ולברוח מן הבעיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לך על תשובתךיעל14/03/2007
התחתנתי עם בעלי מתוך פחד ולחץ שלעולם לא ירצו אותי אחרים חוץ ממנו. הסיבה ללחץ היא לא רציונאלית, תמיד חיזרו אחרי, הייתי יפה מעל לממוצע ותמיד משכתי מבטים, הבעיה התחילה בפחדים שלי, עשיתי כל מה שיכלתי בכדי להבריח אותם ממני (נדנדתי, רציתי יותר מידי, התקשרתי.....).
היו לי מספר מערכות יחסים לפני שהתחתנתי ואף אחת מהן לא עשתה אותי מאושרת, היו כאלה שהזרימו לי את האנדרנלין וזאת הייתה במחשבה לאחור תחושה טובה.
אני מגיעה מחברה שמלחיצה את בנותיה להתחתן מוקדם, ובגיל 23 כל חברותי הטובות היו כבר נשואות, אז האמנתי שיותר מכל אני רוצה להתחתן ולהולד ילדים, ואז פגשתי את בעלי.
הוא הבחור היחיד (חוץ מחבר הילדות שהיה לי) שרצה לראות אותי כל יום, לא היו משחקים, הכל היה ברור, היום אני יודעת שזה חלק מהאופי האנליטי שלו, הוא לא מחובר בכלל לצד הרגשי, איתו לא פחדתי מהנטישה האפשרית שלו, גם אז מאוד רציתי להתרחק מאימי, אז התחתנ.
בשנה הראשונה לנישואין גיליתי עד כמה אנחנו לא מתאימים (אני אוהבת הצגות, בילויים, ספרים, רומנטיקה, לדבר על תחושות ולנחתח התרחשויות והוא סולד מרגשנות אוהב טיולי מחנאות, לא מבין בשביל מה קיימת תרבות כלשהי מבחינתו זה בזבוז זמן, לא מעריך מקצועות בתחום ההומני בשבילו מי שלא למד באוניברסיטה מדעים מדויקים הוא לא חכם במיוחד)
לפעמים אני חושבת שאני יכולה להנות לבד מהדברים שאני אוהבת, כמו למשל לטוס לח"ול לבד (הוא לא מוכן לטוס לח"ול) אבל אז אני שומעת על כל הזוגות הרומנטיים שטסים ביחד וליבי נמחץ, אני רואה את כל הזוגות הנמרחים מאהבה שיש באזור מגורי (אנחנו חיים בקהילה סגורה) ואני חושבת שאולי אני מפסידה, ושכל הנישואין האלו היו טעות.
למרות מה שכתבתי אני מעריכה את בעלי, הוא מוכשר וחכם מאוד (בתחומי העיסוק שלו) אבל..............................
אני מקווה שלא שיעממתי אותך יותר מידי עם הסיפור הארוך שלי, נחמד לפתוח את הלב ולא להחשף
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילכוד עצמי...
דורית כהן15/03/2007יעל יקרה, באמת מילכדת את עצמך אל תוך זוגיות עם מקדם בטחון גבוה אבל תחושה של הפסד כל הזמן. אין לך בחייך את חוויית האהבה והשימחה בבן הזוג.
לפי מה שאת מתארת את עצמך, תחושה זו תמשיך להציק לך ומאוד יתכן שתגבר עם הזמן.
להישאר באותו מקום ולא לעשות כלום בנידון יגרום לך לאכזבה קשה מעצמך ולכעס על בעלך וייטול ממך את שמחת החיים. קחי החלטה אמיצה וקחי אחריות על חייך, ע"י כך שתעשי כל מה שאת יכולה ויודעת כדי שמה שחשוב לך יהיה נוכח בחיים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי רוצה חילופי זוגותסיגי14/03/2007
לפורום ולדורית שלום רב! מה נכון לעשות? אני בדילמות. אני בת 29 ובעלי בן 38 ואנחנו נשואים 9 שנים אחרי חברות ארוכה של 5 שנים. לי הוא החבר הראשון והיחידי שידעתי. הוא יצא עם הרבה בחורות לפני שהכרנו ולפי מיטב ידיעתי מאז שאנחנו יחד הוא רק איתי. לאחרונה הוא בא לי עם יציאה של כאילו די. משעמם לו והוא מחפש גיוון. הוא אומר שהרבה עושים את זה אפילו שזה לא נראה, בא לו לצרף מישהי או זוג למיטה שלנו או להחליף זוגות, שנזמין באינטרנט זוג הביתה להחלפות. האמת, אמרתי לו שאחשוב על זה. אני די פוחדת. למשל, שאולי אני לא מספיקה לו ושהוא יתלהב ויתאהב במישהי שיותר טובה במיטה, כי אין לי ניסיון מקודם וגם אולי הגבר שיבוא יגלה את זה. וגם אני פוחדת קצת ממחלות. וגם זה יכול להיות לו אחר כך הרגל ואני כבר לא אספיק לו אף פעם. אבל אם אגיד לו שלא מתאים לי יש מצב שבסוף יעשה את זה אבל בלי שאני ידע וזה יותר גרוע. אז תיעצי לי מהר בבקשה מה לעשות כי נראה לי שלחוץ לו ושאני גם הבטחתי לו תשובה מהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזרמו מה יכול להיות! לא מתאים ....
צח08/12/2008חותכים ויוצאים מהעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להחליט ממקום של פחד
דורית כהן14/03/2007בעייה לא פשוטה כלל. ראשית היא מעידה על הבדל ואולי גם פער גדול בגישה שלכם למין, אבל מה שיותר מדאיג אותי הוא ההתייחסות שלך. אני קולטת אצלך פחד וחששות לא רק מפני הסיטואציה המינית החדשה - שזה פחד מאוד לגיטימי. יש אצלך פחד מפני בעלך. אולי בגלל שהוא מבוגר ממך ומנוסה יותר. אולי פיתחת איזו תלות בו וצייתנות? לדעתי זה מאוד לא בריא לקבל החלטות זוגיות מעמדה של פחד לאבד את בן הזוג, או פחד שהוא יעשה דברים מאחורי הגב שלך. החלטות מן הסוג שהוא העלה צריכות להתקבל בין שני בני הזוג, תוך שקילת היתרונות והחסרונות של כל עמדה ותוך התחשבות ברגשות אחד של השני. לא מתוך ויתור או פחד לאבד...
כי הסיכונים שאת העלית קיימים ברגע שנכנסים למצבים אינטימיים עם אנשים אחרים. יחד עם זה הרבה זוגות יודעים להכניס את הגיוון ואת הריגוש הזה למסגרות ברורות ושמים גבולות שמוסכמים על שניהם, ועדיין הם חשופים לסכנות.
אילו החשש שלך היה נובע רק מחוסר הנסיון שלך, אז זה משהו שניתן לשפר אותו וללמוד ומפגש עם בני זוג חדשים יכול להוסיף בהיבט הזה.
אני במקומך הייתי בוחנת את מערכת היחסים איתו ומנסה להפוך אותה לשוויונית יותר, ויתכן שהחווייה המינית שלכם אינה מספיק עשירה ומגוונת, ואת זאת ניתן לשנות ע"י ייעוץ מתאים לכם כזוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידהאני14/03/2007
דורית יקרה
איך שהוא נודע לי כי בעלי בוגד בי - לפי המידע שהגיע אלי לא מדובר בסטוצים כי אם ברומן לכל דבר .
כמובן יש הכחשות מצדו , בגלל חכמתו וחריפותו הוא יודע היטב לטשטש עדויות , אני מרגישה שכל עולמי חרב , לא מסוגלת לחייך ואף להמשיך כאילו הכל בסדר , ברצוני לציין כי אנו נמצאים באיזה שהוא תהליך של ייעוץ זוגי , ונראה לי כי אנחנו מבזבזים את זמננו וכספנו לשוא , כל עוד בעלי בוגד בי .
הדבר שהכי מפריע לי זה המבט המרחם שלו כלפיי , כאילו איזה מסכנה , מה אני עושה לה , ומצד שני המבט המזלזל של , אם היית יודעת איפה הייתי ועם מי ,
יש לנו 3 ילדים מקסימים ואנו נשואים כבר 20 שנה .
הבעיה שלי כלכך מורכבת , אני לא מסוגלת לגעת בו , לא מסוגלת לחייך עוד , לא מסוגלת לחיות בהרגשה שהבעל שאני כלכך אוהבת נמצא אי שם במקום אחר . ויותר מזה כבר לא מאמינה לו .
מבחינתו החיים מתנהלים כרגיל , הבית ממשיך להתנהל , נקנים דברים חדשים הביתה והכל בסדר .
מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזרי אומץ
דורית כהן14/03/2007אשה יקרה,
מה שאת עוברת בימים אלה הוא קשה וכואב, ולדעתי לא ניתן להמשיך את החיים במסלולם הרגיל בלי לעשות עם זה משהו. יש גברים, במיוחד אלו שלא מתכוונים לעזוב את הבית ורוצים ליהנות משני העולמות - שימשיכו להכחיש את הפרשייה כל עוד נשמה באפם, ועוד לגרום לך להרגיש חשדנית, קטנונית, טיפשה ו"קלפתה". האם את מוכנה לחיות כך לאורך זמן? איזרי אומץ והתעמתי איתו בעזרת הוכחות והחליטי מה את דורשת ממנו, כי כל עוד את בולעת את השקרים ואת ההתחמקויות שלו - את מקטינה את עצמך בעיני עצמך ובעיניו, ומגדילה את הסיכוי שהוא ימשיך לחפש מישהי "גדולה" יותר, שהוא יעריך יותר מאשר את הפתייה שמחכה לו בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מאוהבת בבעלייעל13/03/2007
שלום, אני בת 27, נשואה ארבע שנים ואם לשני ילדים קטנים.
אני ובעלי חולקים חיים טובים למרות חוסר ההתאמה בינינו (אני מאוד הומנית והוא מאוד ריאלי על כל המשתמע מזה) לכל אחד יש את חייו ועבודתו בנוסף לחיים המשותפים ואין כל התערבות מהצד השני בחיים אלו, בעלי לא אלים, לא קנאי ולא מגביל את החופש שלי. כמובן שיש בו צדדים שליליים ואגואיסטיים כמו ברוב בני האדם אבל אני יכולה להתגבר על כך. הבעיה היא שאני לא מאוהבת בו, אני אפילו לא יודעת אם אני אוהבת אותו, לפעמים נראה לי שאנחנו פשוט שותפים. יש ימים שאני מחבבת אותו יותר מתמיד.
ילדי מאוד אוהבים אותו וקשורים אליו.
האם קיימים חיי זוגיות טובים יותר, או שכל הזוגות מגיעים למצב כזה?
האם יש מצב שאם אעזוב אמצא זוגיות חיה יותר?
האם כדאי לקחת סיכון וגם להרוס את האושר של ילדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצוב...
סקרן13/03/2007כל כך עצוב מה שכתבת, כל כך נוגה. באמת שכואב לי בשבילך למרות שלא מכיר אותך. פשוט גרמת לי לעצב, כי את כל כך צעירה. אולי תנסי בכל זאת להחיות את זה. לפי דעתי זה אפשרי, לא סתם בחרת להתחתן איתו ולהוליד לו ילדים, לפי דעתי הצנועה חסר לכם סוג של ריגושים ביחד, סוג של חוויות משותפות מעבר לגידול ילדים..
ושלא תביני אותי לא נכון, אני אומנם סקרן ויש בי סקרנות לחוות חוויות נוספות מבחוץ, אבל אני מת, מת על אשתי, אני לא סתם אוהב אותה, אלא מאוהב בה מעל הראש, היא בשבילי אלילה..כל יום אני אני מרעיף עליה אהבה, כולל הרבה תשוקה ותאווה.. לפי דעתי את גם יכולה לגרום לזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהחיות את האהבה
דורית כהן13/03/2007יעל יקרה,
יש כמה דברים שלא סיפרת במכתבך, כמו האם היתה פעם אהבה או התאהבות? איך התחום המיני?
אחת הדרכים להחיות את האהבה היא להעמיק את האינטימיות ולשתף זה את זה בעולם הפנימי , ברצונות, בחלומות, בפנטזיות, לא להשאיר מעין חומה ביניכם שמתחילה להיווצר כאשר נמנעים מלהגיד זה לזה יותר ויותר דברים. אינטימיות היא דבר שלומדים להעמיקו, בין היתר ע"י כך שאת עושה מאמץ מודע לשתף אותו גם בדברים שאת חוששת מתגובתו. הרי מה שקורה לנו הוא שאנחנו מתחילים לצפות מה תהיה תגובתו לכל מיני דברים שאנחנו אומרות, וכאשר התגובה הצפוייה אינה נעימה לנו - אנחנו נמנעות לעורר אותה. וכך מתחילות שתיקות במקום שיחות, ויום אחד את מגלה שהחבר הכי טוב שלך, שפעם יכולת להגיד לו כל דבר שטות קטן וזה היה מקסים אותו, הפך לשותף כבד סבר ורציני, שאין לו סבלנות לשטויות שלך ולרגשנות "ההומאנית" שלך, וכך לאט לאט אתם הופכים לשותפים ענייניים, ואילו העולם הפנימי של כל אחד הופך בלתי נגיש.
אילו היית כותבת כאן שדווקא יש לכם שיחות נפש ושיתופים, הייתי יותר מודאגת. הרבה מאוד זוגות מגיעים לישורת הזאת של תפקוד כשותפים, ללא יכולת לחוש את האהבה ואת הריגוש, רק משום שלא לימדו את עצמם להעמיק את האינטימיות.
לשאלתך, זה קורה הרבה מאוד, וזה יכול לקרות לך גם בזוגיות הבאה אם לא תשכילי ללמוד כיצד ליצור אינטימיות ע"י תקשורת גלוייה ופתוחה כל הזמן, לא משנה מה חושפים, אפילו אם זה מציג אותך באור שלילי...
לדעתי עד שלא תמצי את האפשרות הזאת עם בעלך, לא כדאי לקחת את הסיכון עליו דיברת. ואם לא הולך לך בכוחות עצמך - קיימי איתו שיחה כנה והזמיני אותו לייעוץ זוגי, שבו תלמדו יחד איך לעשות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
יעלי07/04/2007היי יעל,
גם אני נמצאת במצב דומה לשלך...
וכמוך קשה לי להחליט מה לעשות במצב הזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל- חידוש האהבה
יהודית ברגמן08/04/2007ליעל שלום !
את מתארת, בסך הכל, מערכת יחסים טובה עם בעלך, פרט לרגשות שלך אליו. רוב הזוגות שאני מכירה מגיעים, במקרה הטוב, למצב כזה לאחר כמה שנות נשואין. דווקא הרבה זוגות שהאחד הומאני והשני ריאלי חיים בהרמונייה על שום ההשלמה והאיזון בין שתי התכונות וזה לאו דווקא רע!. ההתאהבות והאהבה חולפות להן והשגרה הופכת את חיי הזוגיות למשעממים. ולשאלותיך. בהחלט קיימים חיי זוגיות טובים יותר, וגם גרועים יותר. התמזל מזלי ולפני כ 35 שנים פגשתי בבחיר ליבי שלו אני נשואה באושר ובאהבה ובחיי זוגיות נפלאים, למרות שגם בחיינו היו מורדות ובעיקר עליות. לשאלה אם תעזבי ותמצאי זוגיות טובה יותר היא שאלת מיליון (או מליארד) הדולר. יכול להיות שכשתעזבי- תהרסי את הכל מכל הבחינות ולא תמצאי זוגיות בכלל או זוגיות טובה ויכול להיות שתעזבי ותמצאי בן זוג נפלא ועדיין תשמרי על יחסים מעולים עם ילדים ובעלך "לשעבר". הסיכון כמובן גדול ואם לקחת אותו או לא- זה תלוי באופייך ובשאלה איך את רואה את חייך בקרבת בעל שאין לך רגשות חמים כלפיו. ואם כבר את חושבת על אפשרות של שבירת מסגרות, האם ניסית לחשוב על שיפור הזוגיות שלך? לשתף יותר, להעמיק את האינטימיות בשיחות נפש והחלפת חוויות, ולמצוא דרכים להעמיק את הריגוש. אפשר לחדש, להפתיע, ליזום, ובנוסף לחופש הנפלא שיש לכל אחד מכם- שווה לחוות ולנסות ב י ח ד כיוונים חדשים, סדנאות חוויה זוגיות, ואפשר גם לפנות לאנשי מקצוע שיעזרו לכם לעורר את האהבה שכנראה פעם היתה. לא הייתי ממליצה למהר ולוותר על הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין דבר כזה חוסר התאמה מיניתאשתו של אחר12/03/2007
יש דבר כזה חוסר התאמה. נ ק ו ד ה. יש אולי חוסר תקשורת וחוסר השקעה מצידך. הצרכים משתנים בכל רגע נתון בחיינו של כולנו. ואם אינך קשוב לשלה, הרי שלא השקעת מספיק ואינך מתאים לה. אשה אינה מכשיר עם כפתור שמותאם לצרכים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משיכה כימית ביולוגית
דורית כהן12/03/2007המושג "חוסר התאמה מינית" הוא באמת גדול וכוללני, וגורף מדי. ברור שלפני הסקת מסקנה כזאת צריכים להיות בטוחים שבעיות התקשורת והמיומנויות המיניות טופלו ונפתרו. אבל, יש להביא בחשבון שעלול להיות מצב שדווקא יש תקשורת טובה, פתיחות, הקשבה וסבלנות, ובכל זאת משהו חסר במשיכה הבסיסית, בכימייה בין בני הזוג, ודווקא את זאת ניתן לגלות מוקדם מאוד בזוגיות. אני מאמינה שיש מרכיב כימי/ ביולוגי במשיכה המינית בין כל שני בני אדם נתונים, ויש כאלה שאנחנו נמשכים אליהם גופנית, מינית, בעוצמה, לאורך זמן, ויש כאלו שכלל איננו נמשכים אליהם, ואפילו נדחים מן המחשבה להיות בקרבתם הפיזית. ממש בשני הקצוות של עקומה נורמלית. כאשר מבינים זאת, יותר קל לקבל שיש פערים, או להבין כאשר יש אהבה רגשית בין שני בני זוג, המון איכפתיות, אבל החווייה המינית איננה מוצלחת למרות תקשורת מאוד פתוחה ביניהם. בתור יועצת זוגית נתקלתי בלא מעט זוגות כאלה. במקרה כזה יש להבין את מקור הבעיה ולקבל החלטה אם לשמור על הזוגיות במגבלות שלה, או להמשיך כל אחד בנפרד על מנת למצוא אהבה עם בן זוג מושך/ נמשך יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פער מיניעמוס11/03/2007
אנחנו זוג בשנות הארבעים לחיינו, נשואים כעשרים שנה. הצד הטוב הוא, שיש עיניינים משותפים, אפילו עסק משותף. 3 ילדים גדולים ומצליחים. משפחה נהדרת ומצב כלכלי שפיר. לכאורה - מצב אידיאלי. ולמראית עין - אנחנו זוג מהסרטים בעיני העולם. אבל יש הרבה חסר. יש פער עצום בצרכים המיניים שלנו. אני גבר מאוד מיני וייצרי ואילו אשתי - יפה וחכמה, אבל היצר המיני ממנה והלאה. אנחנו חושבים ומנסים לגשר. מנסים לפתור יחד את הבעייה ולא יודעים איך לצמצם את הפערים. היא מודעת שאני נזקק ליותר מגע איתה, או עם אשה בכלל והיא יודעת על כך שיצאתי עם נשים אחרות. היא כועסת ומקנאה, ומודעת לפערים בצרכים שלנו. אני ,במיטב יכולתי וכישוריי משתדל לענג אותה בכדי לפתות אותה לסקס טוב ואילו היא - פשוט כמו קפיץ. לא מצליחה להשתחרר ולהתמסר ונשארת במתח שרק אלוהים יודע למה. מעולם לא חוותה אורגזמה ומוכנה בכל רגע ללחוץ על כפתור הSTOP . אני רוצה אותה מינית יותר. אשה שלי. חשבנו ללכת ליעוץ זוגי. אפילו הצעתי לה ללכת לסרוגייטס בשביל חוויה מתקנת אם זה מה שצריך לקרות. אבל היא לא ממש משתפת פעולה. רק אומרת שמסכימה לטפל. ובינתיים אני מספק את צורכי מחוץ לבית ועם ריגשי אשמה.
אני מפחד שלא אחזיק מעמד איתה יותר. מיואש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "למידה שלילית" במיניות שלכם
דורית כהן12/03/2007לעמוס,
המצב שאתה מתאר הוא באמת "תקוע", בעיקר כי אשתך , לדבריך, אינה באמת מתכוונת להיכנס לייעוץ על מנת לשנותו.
אם מתאים לך להמשיך ב"משחק" הסטטוס קוו הנתון, שבו אתה מקבל את צרכיך המיניים בחוץ, מלווים ברגשות אשמה, ובכעס על אשתך שהיא מכניסה אותך למצב הזה, המשך לעשות את מה שאתה עושה, וצפה ששום דבר לא ישתנה. אגב, ממה שאתה מתאר, מה עם רגשות האשמה שלה, מה עם האושר והאינטימיות שלה?, שניכם לא מאושרים...
כדי שיחול שינוי ממדרגה רצינית צריך לעשות מעשה רציני. אבל לא כל אחד מוכן לקחת את הסיכונים, וכמובן שישנם כאלה. מעשה דראסטי הוא לפנות לייעוץ, אפילו חד צדדי, כדי להתבונן בחייך ו: או להשלים עם מה שיש, או לקבל החלטות חדשות. לא נראית לי אופציה הכוללת ויתור על המיניות שלך למענה, כי זה מנוגד למי שאתה.
מכיוון שנישואיכם כבר ותיקים, אני חושבת שאשתך צריכה לעשות את התהליך הטיפולי שלה גם בנפרד ממך, כי נוצרה יותר מדי "למידה שלילית" במיניות שלכם. יחד עם זאת אני חושבת שיש אצלה רגישות והתנגדות ופחד לנגוע בחלקים המיניים שלה, אולי כי גם היא מפחדת להתבונן פנימה ולגלות דברים שלא היתה רוצה "להסתכל להם בעיניים" ולהכיר בהם, כי זה עלול לדרוש ממנה לעשות שינויים בחייה הנוחים למדי, אם כי לא מאושרים.
בשורה התחתונה, ככל שתרגיש מתוסכל יותר, תראה שאינך יכול להסתפק בפתרונות השטחיים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר בת 32 ושוקלת אם להינשא לו...רונה11/03/2007
שלום לך דורית.
אנחנו חברים די טובים כבר משהו כמו שנה וחצי. נחמד לנו יחד. מבלים, צוחקים והשיחות ביננו מרתקות. יש תקשורת לא רעה. כבר מנדנדים לנו במישפחה להתחתן. הוא נורא רוצה ואומר שהוא אוהב אותי ורוצה ממני ילדים. אבל אני חושבת שהרגש שלי אליו לא מספיק לקשר לכל החיים. ובעצם מה שהכי חשוב זה: אין לי משיכה מינית אליו והוא ממש לא מספק אותי. אני גם רוצה להתחתן כבר. כל החברים פחות או יותר מסודרים ובגלל זה הלחץ. מה יותר חשוב בנישואים? החברות או הסקס והאם בכלל אפשר לוותר על אחד מהם? איך יודעים מתי מגיע הנכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נישואים - חברות ו/או סקס?
דורית כהן11/03/2007רונה, אני ממש לא מציעה לך להיכנס לנישואין כאשר אינך אוהבת ואינך נמשכת, וכל מה שיש זה חברות, בילויים וצחוקים. לא נראה לי שזה בסיס שיכול להחזיק עליו את חיי השיתוף, הויתורים, הפרגונים, הקונפליקטים, הריבים כאשר אין בסיס של אהבה ומשיכה. כרגע נראה לך לחוץ להתמסד, לצעוד אל החופה, אבל לאחר מימוש החלום הזה תצטרכי להתמודד עם החיים האמיתיים. כל כך הרבה זוגות נישאים עם אהבה ועם משיכה ונדהמים כאשר זה מסתיים תוך כמה חודשים או שנים לאחר החתונה והחסר של רגשות אלו הוא דבר שמאוד קשה לשאת אותו, אם לא מצליחים לבנות אהבה יציבה לאחר מכן.
לגבי שאלותייך מה יותר חשוב בנישואין חברות או סקס, שניהם מאוד חשובים. מגיעים אלי זוגות משלושת הזוגים, כאלה שהסקס בבעיה, כאלה שהתקשורת בבעייה וכאלה ששני התחומים בבעייה...
נדמה לי שסקס טוב לאורך זמן הוא דבק חשוב ומכריע, כי קל יותר לשנות הרגלי תקשורת ולרכוש מיומנויות בתקשורת מאשר לשנות משיכה מינית למישהו. כמובן שכאשר מיישמים תקשורת פתוחה בתחום המין זה יכול מאוד לעזור לשפר את החווייה המינית, אבל יש משהו מאוד קריטי, והוא משיכה כימית בסיסית בין שני אנשים, ואם אין לך את זה כלפיו קשה מאוד לשנות זאת.
איך יודעים מתי מגיע "הנכון" ?
זה אותם פרפרים בבטן, כאשר את לא יכולה להפסיק לחשוב עליו ומתמלאת שמחה כאשר אתם יחד וכואבת כאשר נפרדים... אני מאמינה מאוד גדולה באהבה, וחושבת שנטייתנו להתאהב משמשת גם עזר כנגדנו על מנת למצוא בן זוג לכל החיים. אלא מה, מכיוון שההתאהבות מחזיקה מעמד לתקופה מוגבלת, כי יש בה אלמנטים ביולוגיים וכימיים, הורמונים שמופרשים למוח ועוד תופעות, אז רצוי מאוד למצוא דרכים להפוך את ההתאהבות לאהבה בוגרת, ועל כך, אולי בהזדמנות אחרת, כי כרגע זה לא המצב אצלך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברות
גבי21/03/2009שלום אני גבי. מחפש חברה תגיבו לי מי שרוצה בי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה...המתלבטת10/03/2007
שלום
המצב הוא כ"כ מסובך שאיני יודעת מאיפה להתחיל.. היה לי חבר שלוש שנים, זו הייתה אהבת אמת, פגשתי אותו בגיל 23,הייתי בתולה והוא היה הקשר הרציני היחיד שלי. הוא אהב אותי אהבת נפש למרות שפחדתי פחד עצום מחדירה. אני יודעת שזה ה-דבר שמחזק, הדבק שמחבר בני זוג.. היו חלופות לחדירה, הוא גמר בחוץ וכ'ו, וגם ניסיתי לענג אותו בדרכים אחרות.. הוא אהב אותי אהבת נפש, עד כדי כך שהחזיק מעמד כל הייבוש הזה איתי- שלוש שנים!! (מסירה בפניו את הכובע) שנתיים מתוכם שכרנו דירה וגרנו יחד, יצאנו הרבה עשינו המון דברים יחד,היה מדהים.. עד שבאיזה שלב נגמרה לו הסבלנות, ונפרדנו, לצערי גם נראה לי שבאיזה שלב הוא לקח אותי כדבר שהוא מובן מאליו.. עברו שנתיים מאז, יצאתי פה ושם, אבל חדירה עוד לא הייתה (כן, אני כיום בת 28!), כל אותו הזמן הוא "שמר אותי על אש קטנה", בעודו טס לחו"ל ויוצא עם אחרות.הייתה לו חברה שנה, והייתה תקופה בה ניתקתי איתו קשר כי לא הייתי מסוגלת להמשיך הלאה ככה. סוף סוף החלמתי ממנו, והנה הוא חידש את הקשר, אמר שלא מסוגל להיות מנותק ממני, ואמר שהוא נשבע לא לפגוע בי יותר ולכן לא יודע אם כדאי להתקאמבק.. כתב שאין מישהי שהוא אוהב יותר ממני ולכן הוא רוצה להפרד ממנה. והיה איתי בקשר במיילים, נפגשנו אחרי שנתיים שלא התראינו, היה כיף, אבל מהמיילים שהוא שולח אני רואה ברשימת התפוצה שורה של בחורות שהוא הכיר מאז שנפגשנו, ותוהה, אם יהיה קאמבק, מה יבטיח לי שהוא לא יעשה לי מה שעשה לה? ישמור אותה ככה על אש קטנה במיילים וכשיבין שהוא מעדיף אותה יחזור אליה? אני עדיין אוהבת אותו מאוד, אבל כל הקטע של אמון- נפגם. ואני לא יודעת אם אהיה מאושרת איתו. יש גם את הקטע של הסקס, הכי נורא יהיה אם נתקאמבק והוא יגלה שדבר לא השתנה בתחום הזה.. עודני חסרת נסיון, והפער גדול. שוב הוא לוקח אותי כדבר שהוא מובן מאליו, הוא עזב אותה- ואני אקבל אותו אלי ללא תנאי, בזרועות פתוחות? כיצד לגרום לו להבין את בעיית האמון והקבלה שלי כמובנת מאליה? את הבעיה של הסקס נראה לי אפתור אצל איזה סקסולוג.. זה לא התחום של הפורום הזה, נראה לי. והאם בכלל כדאי לי לחזור אליו? עצם זה שעזב אותי בעבר- מאיפה לי הבטחון שלא יעזוב אותי שוב? כיצד אוכל לדעת אם הוא רציני בכוונותיו כלפי? כי אני ממש לא מעוניינת לעבור שוב את כל התהליך הקשה שעברתי בדרך להחלמה.. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסוח
המתלבטת10/03/2007ניסוח ברור יותר: כיצד אגרום לו להבין את בעיית האמון ואת העניין של ה"קבלה שלו אותי כדבר מובן מאליו"? כלומר, הוא יודע כמה אני אוהבת אותו, וברור לו שאקבל אותו אליי בזרועות פתוחות.וזו הסיבה שאני עשויה להיות "מובנת מאליה" לגביו, דבר שבעיניי די בעייתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאשר נשמרים מלהיפגע...
דורית כהן11/03/2007שלום לך, מתלבטת.
כמה דברים...ראשית מה זה בשבילך "להיות עבורו מובנת מאליו", מה עלול לקרות?
נשמע לי שאת מאוד מפחדת להתמסר ולסמוך, כנראה קרה משהו שמאוד פגע בך בעבר ואולי כדאי לך לברר עם עצמך מה גרם לעוצמות הללו, כי כמו שניסחת זאת, בתקופתנו מאוד לא מקובל לקיים יחסי זוגיות שלוש שנים ולא להגיע לחדירה, ואף לתת ליחסים להתמסמס בגלל בעייה זו, כמו שכתבת.
וגם עכשו שמסתמנת אפשרות של חזרה אליו, את מאוד זהירה וחשדנית - עושה הכל כדי לא להיפגע.
מי שחי כדי לא להיפגע מפסיד די הרבה בחיים. אינטימיות, התרגשות עילאית, חשיפת רגשות אמיתיים, ללכת עד הסוף, עד הקצה. הכל כדי שלא יקרה משהו כואב מדי. אז אולי לא יקרה משהו כואב מדי, אבל את עלולה לחיות על יד החיים במקום את החיים.
החדשות הטובות הן שיש לכל אחד מאיתנו יכולת להתאושש, להרגיע את עצמנו, ואפשר לשכלל את היכולות הללו, כך שלא נהיה כל כך מודאגים מן הכאב הבא. כיוון נוסף הוא לסמוך יותר על עצמך, לדעת, בינך לבין עצמך, מה את שווה, עד כמה את כמו שאת - בסדר, ראוייה לאהוב ולהיאהב, אם לא איתו אז עם מישהו אחר. העולם גדול ורחב.
בנושא החדירה, אולי באמת כדאי לקבל ייעוץ איך לעשות זאת כך שלא תהיה טראומה. דווקא עכשו, שהבחור הנ"ל כבר מגיע יותר מנוסה, יכול להיות שאם תוכלי להייות מאוד פתוחה בפניו, גם נפשית וגם פיזית, דווקא הוא יכול להיות מאוד עדין איתך.
מקווה שהדברים שלי יפתחו לך איזשהו פתח, יקירתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין אינטימיות אין סקס יש 3 ילדים ו?מיקי07/03/2007
נשואים עם 3 ילדים (הקטנה בת 2- עד לפני מס' שנים היה לנו סקס טוב בשנים האחרונות הוא הלך והתדרדר וכיום אולי פעם בחודש גם האינטימיות ירדה, ולשאלתי למה אין סקס היא טוענת שזה לא חסר לה ולא בא לה...אני שוקל להתגרש כי זה מאוד מפריע לי (אני בגיל 40) ובכלל למה לי להרגיש שאני בעונש? האם תופעות כאלו שכיחות? החא לא מוכנה ללכת לפסיכולוג וטוענת שהיא בסדר האם להמשיך ובמקביל לעשות סקס מזדמן? מה קורה בדכ אצל אנשים אחרים עם 3 ילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאשר הסקס מידרדר...
דורית כהן08/03/2007היי מיקי,
זוהי אכן דילמה רצינית.
לגבי השכיחות - יש המון זוגות כאלה, חלקם מגיעים לטפל בבעייה, חלקם "בולעים" ומעבירים הלאה ומתרגלים למצב, וחלקם מוצא פתרונות בחוץ, ברמה זו או אחרת.
זה מציק לך ועל כן אם לא תעשה משהו זה ילך ויצטבר והריחוק והעוינות שכבר עכשו אפשר לחוש מניסוחיך - רק יגברו.
כתבתי באתר שלי מאמר הקשור לנושא ומאיר אותו מנקודת מבט חדשה ואני ממליצה לך להיכנס ולקרוא אותו ולהדפיסו ולתת לזוגתך לקרוא בו. שם המאמר הוא " מי משניכם יוזם סקס?".
אולי אתה לא כל כך תאהב לשמוע את אחת האפשרויות שעולות בו, אבל אני מרשה לעצמי לתת לך חומר למחשבה: מאוד יתכן שהסקס כמו שאתה מתאר הדרדר בהדרגה כי הוא נהייה פחות ופחות איכותי, יותר מצומצם ברפרטואר שלו, טכני, ופחות אינטימי. נדמה לי שבשנים האחרונות ותתקן אותי אם אני טועה, הוא נועד בעיקר כדי לספק את הייצר המיני שלך, "כי אתה זקוק לכך, וכי חייבים", ואישתך אולי הרגישה שגופה אמור לעמוד לרשותך למטרה זו וזה נמאס לה ובצדק.
בשורה התחתונה, כאשר סקס נעשה שגרתי, צפוי, מוגבל ומשעמם, מהר מאוד נמאס והוא הופך למעמסה וממחיש ואף מבליט את חוסר האינטימיות!
לכן, חייבים לטפל , ע"י איתור שורש הבעייה, בתהליך של ייעוץ, ויפה שעה אחת קודם, כדי ששניכם לא תפספסו את היופי שיכול להיות בסקס איכותי, שלא לדבר על הסכנה לזוגיות שלכם.
אם היא לא מוכנה ללכת איתך לייעוץ, יתכן שעליך לומר לה שאינך מוכן להשאיר את המצב כפי שהוא, ושאתה תרשה לעצמך לפתור אותו בדרכים אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)