פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לקובי.. כאן כי לא ניתן בהשב
    מירב
    06/03/2007

ראשית, לדורית: אהבתי את התגובה שלך. את מקסימה וחכמה וגם .. רגישה!
    ולקובי שחושש מהיום של אחרי, החשש קיים אולי רק משום שאתם לא ממש בשלים לכך, או שהתקשורת לא לגמרי גלוייה ביניכם. אני מכירה הרבה זוגות שטוענים שיש פתיחות ביניהם, אבל למעשה, יש המון ציפוי וטיאטוא של שאלות ומחשבות ולא מודים שלכולם יש מאוויים סודיים. ורק אהבה אמיתית ופירגון ללא סייגים -מאפשר פתיחות אמיתית וטהורה. שהרי, כמו שדורית כתבה - יש דברים ותכונות שהן מהטבע ואנחנו נוהגים להתכחש להן מכורח החינוך והצורך להתאים לציפיות החברה. יש המון סוגי אהבה וחוויות. אין ברירה. אם זה מבעבע בך - אני ממליצה בכל זאת לאזור אומץ מול אשתך, ולאור נרות לפתוח את הנושא בביטחון מלא ולהיות הכי חפשי שאפשר. תהיה אתה. אני בטוחה שהיא לא תנטוש אותך רק בגלל מאוויים חבויים שבך, ואני גם בטוחה שהם חבויים גם בה. כי זה מולד ובכולנו. ואם אנחנו מעיזים להתחבר לעצמנו ולאפשר להיות אנחנו ליד בן/בת הזוג - זו האהבה האמיתית.
    הייתי נשואה כ-3 שנים למי שלא פירגן די ושוטט בתוך שקרים. נפרדנו והפרידה לימדה אותי שבזוגיות הבאה לא אשקר לעצמי לעולם ובטח אדרוש מעצמי וממי שיבוא - ביטוי מלא לצרכים ולמשאלות וליושר.
    היום - בזוגיות שנייה אני מאושרת. מטיילים המון ביחד. המון שיחות. המון פירגון ואהבה ואין חשש נטישה. להיפך. יש וודאות מלאה שלמרות שאנחנו מפלרטטים פה ושם עם אחרים בסדנאות ובכלל, חוזרים זו לחיקו של זה בהמון ריגוש, אנרגיות וזכרונות טובים.
    ממליצה לך קובי, למצוא סדנת טנטרה, ממש כמו שדורית הציעה. בחיים אסור לפחד להעיז. הם קצרים מידי !!!!! חובה עלינו לחוות ולמצות כמה שיותר! אסור לחוש שקמים מהמיטה בבוקר רק בגלל שלא מתנו בלילה. ואולי תראה לה את הפורום הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיליתם את אחד המפתחות לאינטימיות

דורית כהן
    06/03/2007

מירב, תודה על הפירגון.
    הדברים שסיפרת עליכם מאוד מרגשים, ונשמע שבאמת למדתם לאפשר אחד לשני חופש יחד עם המון שיתוף, אמון ובטחון. אני חושבת שאחד המפתחות להגיע לתקשורת ולאינטימיות כזאת הוא החלטה כמו שאת החלטת, כמה שיותר בתחילת הקשר, לחשוף הכל ולשמור על שקיפות, לא משנה מה מתגלה, מתוך ההנחה שכולנו בני אנוש, לכולנו "חולשות", חשקים, צורך בריגוש, סקרנות, כמיהה לקשר וליחד, וככל שהזוגית תאפשר לספק את הצרכים הללו באופן לגיטימי ומפרגן, כך הרצון להישאר בתוך הזוגיות הזו יגדל, דווקא בגלל החופש האישי שנוצר כך.

(פניתי שוב לתמיכה הטכנית לגבי איפשור תגובות)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאהבה אמיתית לעומת מינית
    קובי 50
    05/03/2007

גם אנו באמצע החיים 50, חסרים את הסערה
    נשמע אידיאלי ,,,,,מסקרן ,,,כיצד ממשים הסכמה כזו ...ואיך מביטים בעיניים לאחר מעשה,אשמח לשמוע פרטים על הדרך בה בחרתם .
    יש רעיון שקראתי עליו ...אחת לשנה שבוע חופש לכל אחד מבני הזוג ללא שאלות ותהיות ...מעניין מה דעתך דורית?
    אגב לא ניתן להגיב בשרשור ההודעה המקורית !

הוספת תגובה

• "אומרים אהבה יש בעולם..."

דורית כהן
    06/03/2007

בוקר טוב קובי,
    שמתי לב שיש בעייה במערכת התגובות. עוזר אם סוגרים ופותחים מחדש את ההודעה עליה רוצים להגיב. (ואת התגובה שעלולה להימחק רצוי להעתיק... שלא תימחק, זה מעצבן, ואני מבינה את "מעוצבן" ...)

אודיע למערכת על הבעיות ומקווה שיצליחו להתגבר עליהן

ראשית, כל רעיון ודרך ששני בני הזוג שלמים איתה (וגם בוחנים לאורך התהליך איך הם מרגישים ומשנים בהתאם) - מתאימה. כל זוג צריך לאמץ לעצמו משהו שמתאים לו מתוך מבחר של אפשרויות.
    מה שאני יכולה להמליץ עליו הוא שתתחילו עם סדנת טנטרה לזוגות, שלב א (יש הרבה מנחים בסגנונות שונים). שם אתם יכולים לבחון איך אתם מרגישים עם אוירה ארוטית, עם מגע (קל) עם בני זוג אחרים, תוכלו לבחון עד כמה אתם מפרגנים זה לזו או האם הקנאה לא מאפשרת לכם חופש. יתכן שתתקלו בתחושות של קנאה, ואז יש אפשרות שתצליחו להתגבר, לדבר, לבנות אמון, להבין שמשיכה לאחרים היא תופעה אנושית וטבעית, ויש בעולם כמות מאוד גדולה של אהבה לתת לאנשים. אני חושבת שאפשר למצוא בלב אהבה ליותר מאדם אחד. אנחנו מחונכים לאהבה יחידה, אבל יש בינינו רבים שיכולת האהבה שלהם היא מעבר לכך. ואפשר לאהוב יותר מבן זוג אחד מבלי שכמות ועוצמת האהבה לראשון תפחת.
    אבל אם הרעיון הזה מפחיד את מי מכם, קחו זאת בזהירות, חישבו פעמיים ושלוש...כי יחד עם החוויות המרגשות באים גם סיכונים גדולים יותר לזוגיות, ולא כל מערכת יחסים יכולה להתמודד איתם.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה אמיתית יש רק אחת לעומת מינית
    מירב ודדוש
    05/03/2007

נהדר שהפורום הזה הוקם.
    לדעתנו, אפשרי שיהיו יותר מתשוקה לאחד/אחת. אבל אהבת אמת יש לאחד/ת בלבד. . יתכן קשר נוסף והוא יכול להתקיים מינית בלבד ובהסכמת בן הזוג. יותר ויותר ברור לנו שאהבה אמיתית חזקה וכנה
    ב י ח ד עם מ ת ן ח ו פ ש ואמון בבן/ת הזוג - האהבה תשרוד לעד.
    לעומת זאת, אי מתן חופש, קנאות יתרה וכבילה - הרי זה כמו לחיות יחד בכלוב של זהב. (ומכלוב מנסים לברוח.) אלו לנו נישואים שניים ... אז>>>>>מניסיון :)))))) .
    והרי כולנו זקוקים לאמון ולמרחב !!!!!!!!!! וגם לריגושים מידי פעם. זה אפילו מרענן את הקשר והאהבה. וגם זה מניסיון . אנחנו דוגלים באמונה הזו והביחד שלנו הוא כבר 35 שנים ולעולם!

הוספת תגובה

• מוכנים לספר קצת יותר?

דורית כהן
    05/03/2007

נשמע טוב, ואני מוכרחה לומר שאני מכירה כמה זוגות שמאמינים ומתנסים בכיוון שלכם. מתי התחלתם עם החופש המיני? האם אתם יכולים לשתף יותר? האם נתקלתם בקשיים בתחילת הדרך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי אפשר להגיב בפורום. יש תקלות!
    מעוצבן
    05/03/2007

הוספת תגובה

• צפירת ארגעה

דורית כהן
    05/03/2007

מעוצבן יקר, שמתי לב שלפעמים המערכת לא מאפשרת תגובות. אבל אם חוזרים אחורנית ומנסים שנית זה בדרך כלל מאפשר. על מה רצית להגיב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העבר היפה
    אורלי
    03/03/2007

10 שנים של נשואים , הבית נבנו על דרכי טהרה הכול נעשה מתוך הבנה ומתוך התחשבות הדדית ,אך מה העבר היותר יפה עם החבר לילדות אותו לעולם לא שוכחים למישהו יש עצה איך לשכוח אותו ולהמשך בעתיד עם משפחה חם שכזו ?

לקביעת תור
    סגירה
    העבר היפה

הוספת תגובה

• זכרון נפלא

דורית כהן
    04/03/2007

אורלי, בוקר טוב
    קשה לך להרפות מן הזכרונות הטובים של החברות עם חבר הילדות, ואת מתגעגעת, משווה ומתרפקת על מה שזכור לך.
    תבדקי עם עצמך האם החברות ההיא עמדה אי פעם במבחנים רציניים כלשהם, כמו שכל חיי נישואין בוגרים נתקלים בהם?
    בגלל שהקמת משפחה זה תיק כל כך רציני, יחסי "ירח הדבש" של התחלת הזוגיות חייבים לעבור פאזה, לגילוי וחשיפה הרבה יותר אמיתיים אחד של השנייה, ותוך כדי הגילוי הזה יש הרבה מאוד התפכחות מאשליות. אין בעצם הזדמנות לתהליך כזה כשמדובר באהבת ילדות.
    דבר נוסף, האינטראקציה עם כל בן זוג היא מאוד שונה, גם נפשית, גם רגשית וגם גופנית, ויתכן שעם אותו חבר ילדות באמת היו כמה מרכיבים קסומים ביחסיכם. את יכולה גם לשמוח על כך, שזכית לאהבה כזאת ולשמור אותה בתור זכרון נפלא, לא בהכרח כמקור להשוואה ולאכזבה מבן הזוג הנוכחי, שודאי מצאת בו יתרונות אחרים כאשר החלטת להקים איתו משפחה.
    קיימת האפשרות שעצם ההתרפקות שלך על החברות ההיא משמשת לך "פתח מילוט" ומונעת ממך להתמסר כל כולך ליחסים עם בעלך. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העבר שלא נישכח לעולם

אורלי
    04/03/2007

האמתי החבר לילדות שלי נפרדנו מסיבה שהוא בגד בי עמדנו להתחתן ממש היה רק לחלק הזמנות אז הוא בגד בי עם מישהי שלקחה אותו לחופה אחרי חודשיים של הכרות ואני מתוך עצבים התחתנתי עם בעלי להווה ולעתיד ללא הכרות מספקת למרות שלא רע לי איתו אבל חסר לי את ההוא שאהבתי בילדות

אחרי כמה וכמה סיבות שאני נותנת לעצמי טוב שאני לא איתו
    בכול זואת שהוא מתקשר אליי ליבי פועם כמו בפעם הראשונה
    שאלתי היא האם יש איז תרופה למחוק זכרונות שכאלה שמפרעים לי לתפקוד מלאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיחה שמעולם לא התקיימה

דורית כהן
    04/03/2007

יש לי הרגשה שמעולם לא ניהלת עם חבר הילדות שלך שיחה בוגרת שבה הבהרתם מה היה ומה כל אחד הרגיש ומרגיש. אירוע הבגידה כנראה נשאר אצלך כמו פצע פתוח, כמו משהו לא סגור ולא שלם, ואת די תקועה עם זה כי לא עיבדת את מה שקרה עד הסוף. הכי טוב היה לעשות שיחה כזאת בזמן שהדברים קורים, (ואז לפעמים גם ניתן להתגבר על אירוע של בגידה בעזרת שיחה טובה) אבל הרבה פעמים זה כואב מדי או שיש יותר מדי כעס ונוצר נתק, ואז הדברים נסחבים ולא מטופלים.

אז אולי מה שיכול לעזור הוא דרך כלשהי שבה את תשוחחי עם איש מקצוע על מה שהיה אז, תעבדי זאת ותשלימי עם מה שהיה, כדי שתתפני להקדיש את כל תשומת הלב שלך לזוגיות הנוכחית ותוכלי להתחיל לחפש בה דברים יפים וטובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ זוגי באיזה שלב בחיי הנישואין?
    אנונימית
    03/03/2007

דורית שלום רציתי לשאול באיזה שלב של הזוגיות באמת כדאי לגשת ליעוץ זוגי כי הרי לא על כל מריבה נלך ליועץ,
    אני נשואה 5 שנים ומרגישה שהזוגיות שלי מתפרקת לגמרי, בעלי הפך להיות קר אליי, נגמרו השיחות ביננו אני אפילו לא מנסה כבר ליזום כאלו כי אין מצידו כל תגובה לסיפורים שלי, קיום יחסי מין לעיתים (פעם בחודש), יציאות בנפרד הוא הולך לחברים ואני מדי פעם עם חברות, חושבת הרבה על גירושין (יש לי 2 ילדים), בעבר הצעתי לבעלי לגשת ליעוץ אך הוא מסרב, זוגיות זה הרבה ויתורים אך מה עושים שרק צד אחד מוכן לוותר והשני עקשן? לא מתפשר בכלום, מאידך בחוץ מחמיאים לי הרבה על המראה ועל האישיות וכל זה נעלם מעיני בעלי, האמת יש לי הצעות בחוץ ואני לא מתפתה כדי לא לבגוד בבעלי אבל לפעמים אני חושבת שהוא דוחף אותי לזה מה עושים עם כל המצב?

הוספת תגובה

• על ההחלטה ללכת לייעוץ זוגי

דורית כהן
    04/03/2007

בוקר טוב אנונימית יקרה.
    ממה שאת מתארת כדאי ודחוף ללכת לייעוץ. השאלה מה ניתן לעשות אם הוא באמת לא מוכן ללכת איתך. יש כאן בעייה. האם הוא לא מוכן להכיר בבעייה שאת רואה בזוגיות שלכם? האם בעיניו הכל בסדר? או שיש לו התנגדות לטיפול?
    מה עושים כאשר בן הזוג אינו משתף פעולה?
    הבעייה היא שבעיצומו של משבר, כאשר אחד מבני הזוג זורק את הרעיון לבוא לייעוץ, לפעמים השני יתנגד מתוך מאבק כוחות ורצון להימנע משליטה. מעבר לדחף הרגעי הזה להתנגד, ישנם גם חששות אמיתיים, וחשוב להבין מאיפה באה ההתנגדות.
    מאוד טבעי למשל, שישנו חשש להיפתח בפני אדם זר. או עצם ההכרה בכך שיש לנו בעייה שאנחנו לא יכולים להתמודד איתה בעצמנו, או לפעמים יש בעברנו נסיון לא מוצלח עם המקצועות הטיפוליים, או שקיימת התנגדות עקרונית להתערבות בחיים האינטימיים, ולפעמים זהו חשש ממה שיעלה בפגישות, מן התכנים, או מה יגידו לי לעשות.
    כל החששות האלו הינם מובנים ולגיטימיים, ולדעתי צריך לכבד אותם. לכבד אותם זה לא בהכרח לוותר. עדיין אפשר לנהל שיחה למשל בדרך הבאה:
    חשוב מאוד שבן הזוג שמעוניין להתחיל בייעוץ יבוא לשיחה על הנושא עם בן זוגו כאשר הוא באמת מכבד את זכותו לחשוב ולבחור אחרת. מן העמדה המכבדת הזאת אפשר לומר את הדברים הבאים:

"אני מאוד רוצה שנלך יחד ליעוץ, אני מאמינה שאם שנינו נלך זה יהיה הרבה יותר יעיל מאשר אם אלך לבדי. אם בכל זאת תחליט שזה לא מתאים לך, אני אלך לבדי כי אני כבר לא מוכנה שהדברים בינינו יישארו כמו שהם, ואני מקווה שתצטרף אלי באיזשהו שלב אחרי שנראה שהייעוץ אפקטיבי עבורי."

אני מוצאת שבתנאי שהדברים הנ"ל נאמרים ללא לחץ וללא שיפוטיות, תוך קבלת זכותו של בן הזוג להחליט לא להצטרף, דווקא מן המקום של מתן אפשרות בחירה אמיתית, מבלי לעשות אותו "לא בסדר" על אי הסכמה – דווקא אז יש סיכוי שבן הזוג יבחר להצטרף, כי המסר שהוא ישמע הוא "חשוב לי שתבוא יחד איתי, חשובה לי הזוגיות שלנו, ואתה מחליט אם לבוא או לא לבוא, מה שתחליט – אני אסתדר עם זה."

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתגובה לזוגיות קסומה של אפי
    גיל בעמידה
    01/03/2007

החשיפה שלכם והדיבור הישיר ביניכם מעוררים בי קינאה ביחד עם תמיהה. האם זה באמת אפשרי
    המוטו שלך ושל אשתך "שנינו יחד , וכל אחד לחוד" , או "חייה , ותן לחיות ". אני קצת מקנא בתפיסה שלכם, אבל אני שואל האם זה נוצר בעקבות ידידות עמוקה נטו ואי שיוויון ביניכם בתחום של צרכים מיניים . כאילו, נלך יחד לסרט, אבל מין נחווה עם חברים אחרים שבאותו ראש? ואולי כן יש לכם אהבה כל כך טהורה ואמון מלא זה בזה ואמונה שלימה שתזדקנו יחד ושתמשיכו להיות חברים טובים ואוהבים למרות ה"אחרים" שבדרך שמכניסים לכם ריגוש לזוגיות שלכם. טוב, בעצם זה נשמע די אידיליה.
    ועוד משהו שרציתי לשאול. כתבת שעם חברים חדשים הצלחתם לממש ולחוות יחד מה שאחרים רק חולמים שאפשר לחוות אחרי כל כך הרבה שנים יחד. זה נשמע מעניין ומעורר קנאה. בטח סידרתם לכם ראש טוב וגם פירגון שאין בין הרבה זוגות. אבל מפחיד אולי שזה יוביל להפרדת הזוגות? אתה אוהב את בת הזוג של החבר והחבר את בת זוגך. היו מקרים כאלה כבר. אבל אני באמת מקנא. לא חושב שאשתי תסכים, אבל אראה לה את הכתבה עם המון תקווה לחקות אותכם. חולם להמשיך אתה עד הסוף, אבל גם להתרגש עם אחרות. ומעולם לא היתה בי מספיק תעוזה לבגוד למרות שתמיד בא לי . היום אנחנו בסביבות 40-50 וביחד לפחות 25 שנים. בעוד שנה הבת נפרוש כנפיים ומה אתנו? כאילו - נישואים זה בית כלא ? לא צריך להחזיק בכוח. זה רק מרחיק... תשלח לי את המתכון בבקשה.
    צודק. נכון. עוד שנים לא רבות לא נזכור אפילו מה רצינו.......

הוספת תגובה

• "הצעה לסדר היום"

דורית כהן
    01/03/2007

ראיתי שכמה מן הנכנסים לפורום מתייחסים להודעות קודמות ורוצים להגיב עליהן. זה מאוד רצוי, כי זה מאפשר לפתח שיחות ולהחליף דעות ואף לענות זה לזה בצורה מאורגנת.

הדרך הטובה ביותר היא ללחוץ על כפתור "הוספת תגובה" (כאשר ההודעה המקורית עליה רציתם להגיב פתוחה), ולא על כפתור "הוספת הודעה", שפותח הודעה חדשה בלי להראות את הקשר עם ההודעה עליה רציתם להגיב.

בדרך הזאת תוקפץ ההודעה עליה רציתם להגיב לראש הפורום, והתגובה שלכם "תשורשר" אליה כפי שמן הסתם התכוונתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהי אהבה?
    JJאנונימינית
    28/02/2007

מהי אהבה? והאם תוסף מיני מחוץ לנישואין "להעשרה" בידיעת והסכמת בן הזוג, עשוי לפגום או להעשיר??
    נישאנו בעקבות התאהבות גדולה. ומאז - כ-30 שנה מאושרות ביחד, דומני שהאושר טמון בידינו. אנחנו יכולים להזין את האהבה בכדי שתפרח ולהכהות בשיממון עד שתחדל. מציאת החיובי, הפירגון, האינטימיות, הנתינה והכבוד ללא תנאי, מחוייבות להתנהגות אוהבת, מודעות לאינדיבידואליות הייחודית של בן הזוג, ועוד ועוד...
    אבל, תהיתי לא פעם בהסתכלות לסביבה ולפנטזיות שלי עצמי - ולשלו- האם יש קשר בין מתן חופש מיני אין סופי לבן הזוג עם אחרות/רים, ללא קנאה , ונהנתנות במגע מיני אינטימי עם אחרים - לבין אהבה??? כלומר, וכנראה שלא מתאים לכל אחד, האם טבעי לאהוב (לפחות מינית) יותר מאחד במקביל?

לקביעת תור
    סגירה
    מהי אהבה?

הוספת תגובה

• תגובה לJJ אנונימינית

MM
    28/02/2007

אכן שאלת השאלות , מסתבר שאין שחור ולבן ,מהלך החיים מוביל אותנו למחוזות שלעיתים הגורל מכתיב , השיגרה ,חסכים מופנמים לאורך השנים גם הם מהוים "טריגר" למימוש צרכים פיזיולוגיים ואף רגשיים שאנו חסרים אותם ,
    מאידך עולה תמיד שאלת הנאמנות לה נשבענו זה לזו , השיתוף וההסכמה ההדדית על תוסף מיני מחוץ למסגרת הנישואין אינה הגיונית ,ותוביל למשבר ומתח תמידי .
    בשלהי אמצע החיים עם חוסן נפשי , שמירה על הקיים אהבת אמת בזוגיות החוקית , וקביעת גבולות יש מקום לאהבת סתרים המשלבת רוח וגוף "ועיצוב סערות "

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו שאלה, כל כך מוקדם בחיי הפורום.

דורית כהן
    01/03/2007

ברור לי שיש זוגות שיכולים להכיל "אהבת סתרים" כמו ש- MM כינה זאת, אם כי היבט ה"סתרים" עצמו מהווה יותר בעייה מהיבט ה"אהבה". כי "וירוס" ההסתרה - בכל נושא - יוצר אנרגיה שלילית, מוליך לשקרים, לחשדנות, ולשבירת האמון, ולהורדת דרגות החופש של שני בני הזוג עקב כך. ודווקא כאשר אין הסתרות, וכל אחד משתף, ואף מיידע את בן זוגו איך הוא מרגיש, נוצרת שקיפות. השקיפות מאפשרת בכל רגע לבחור לאיזה נתיב ללכת, מתוך ידיעה איך זה ישפיע על בן זוגי.

לגבי מהי אהבה, ה"הרהור" של JJ אנונימינית, נדמה לי שהיא ענתה מאוד יפה על כך בהמשך מכתבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוסף מיני...

סקרן
    04/03/2007

תוסף מיני כל עוד הוא זמני, לדעתי הוא אפשרי...
    הבעיה נוצרת כאשר התוסף נהיה פרמננטי...
    תוספים יכולים להפוך לקבועים, ולכן לעתים פוגעים...
    ושלא תביני לא נכון, אני בעד, אבל במינון הנכון,
    לדעתי יש להחליף מדיי פעם את התוסף, ואת החוקי/ת כמובן לספק בנוסף
    העשרה זה תמיד דבר נפלא, אבל כשמדובר בהעשרה מינית חייבת שתהיה ההסכמה הדדית, שתהיה אמיתית
    הסכמה כזאת מגיעה בעקבות ההכרה כי האהבה תישאר לעולם
    ברגע ששני בני הזוג מגיעים להבנה, להכרה שהאהבה מבוססת ומוצקה, כלום לא ישבור אותה.
    ואז תוספת חיצונית של הנאה, לא אמורה לגרום לקנאה
    ובקשר לשאלתך האחרונה..לאהוב יותר מאחד במקביל, מינית זה אפשרי, לדעתי זה טבעי
    לאהוב ממש אהבת אמת? אחד בלבד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקס
    אנונימית
    28/02/2007

רציתי לדעת כמה פעמים בשבוע סביר לרצות סקס.
    לי מתחשק כמעט כל יום.... לבעלי זה לא כל כך מתאים.
    לפעמים אני שוכבת במיטה מתוחה ולא מעיזה לגעת בו או להעיר אותו.
    לדעתו מספיק פעמיים שלוש בשבוע.....????
    מה עושים עם הפער הזה בינינו???
    מחכה לתשובתך
    אשה מתוסכלת

לקביעת תור
    סגירה
    סקס

הוספת תגובה

• שאלת מליון הדולר!!!

דורית כהן
    28/02/2007

אנונימית אנונימית יקרה,
    קודם כל, שימי לב למה שכתב א. בתגובה למכתבך. אני חושבת כמוהו. תארי לעצמך שבעלך יידע כמה את משתוקקת אליו. עצם הידיעה הזו מאוד נעימה, בתנאי שזה לא מופיע לו בתור "יאללה!!! קדימה לביצועים!!!". אני חושבת שיש בתקשורת וביחסים אינטימיים רמה אחת של שיתוף, שיחה, הבעת עצמך לשני שאינה צריכה להופיע לשני כמו דרישה לביצוע כלשהו, אלא כשיתוף שלו במה שקורה איתך. אני חושבת שכל אחד אחראי על עצמו, ואף אחד לא צריך לספק את צרכיו של השני, אלא אם זה מתאים לו ונעים לו. אז יכול לקרות שהאחד אומר בא לי סקס עכשו, והשני יראה בכך שיתוף אינטימי, או הבעת משאלה, מבלי שיופיע לו בתור עול.

הכל תלוי איך את/ה מתייחס לשיתוף. האם תגובתך היא אוי, זה מלחיץ אותי, כי לא בא לי סקס עכשו , יחד עם תחושת אשמה שאינני מספק את הצרכים שלך... או שתגובתך היא איזה כיף שבא לה עלי, אולי בפעם אחרת, או שאפשר סתם להתחבק ונראה מה יהיה, תמיד אני חופשי לעשות מה שמתאים לי...בלי להרגיש אשמה.

לגבי התדירויות - אין לדעתי שום כלל אלא הבעייה מה עושים בני הזוג עם הפער שנוצר.

אני מזמינה את משתתפי הפורום להתייחס לשאלה שאנונימית העלתה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאנונימית באהבה

אסתי
    19/08/2009

לדעתי 3 זה מצויין יש קצת געגועים וקצת מנוחה למה כל יום ...אולי את לא מספיק מסופקת
    ולדעתי אולי גם לא גומרת מספיק בגלל זה תגידי...את לא עובדת? בת כמה את?יש לך ילדים ? ...חחח את לא מוטשת קצת...חחח
    לדעתי בנורמלי זה 3 גג בשבוע יפ מאוד מעולה ,יש דברים אחרים לעשות גם לנשק ללטף לחבק להראות אהבה מעבר לסקס וזה מקסים נותן הרגשה טובה מושך כמו ברווקות לא חייב סקס כל יום אחרי זה זה נמאס שתביני והגבר נבהל גם....
    הגבר צריך את החיזורים שלך בגדול אחרת אין... גם 2 לא יהיה לך.
    תהיי חכמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• We want to revive our passion
    אורית
    27/02/2007

We are about 50, married for the second time with children from our previous marriages. Everything started with sparks and lot of expectations. We have felt as 16. He even bought me site on the moon! Now after being 10 years together, we have changed. We still love each other dearly, but we do not feel the same passion. Everyday life, not easy in our case, with children and carriers we want to maintain, does not leave a lot of time to feel The couple. We believe, that we have passed through so much together and built unique friendship being solid foundation for the future . Do you have ideas how to revive the old passion? PS You can answer in Hebrew.
    Thanks
    Orit

לקביעת תור
    סגירה
    We want to revive our passion

הוספת תגובה

• אורית, ראי תשובתי לאביבית

דורית כהן
    28/02/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפע של ברכות, לך ולנו
    צביה
    27/02/2007

שפע של ברכות לך, דורית, וגם אנו התברכנו בך כמנהלת הפורום. מהכרותי איתך את זו שתוכלי להיות איתנו בשאלות קשות, ככל שיעלו.
    רוגע עם חשיבה מקצועית ורצון להיות עם האחר, בבודאי ירקחו כאן כיוונים לא צפויים של שאלות ותגובות.

לקביעת תור
    סגירה
    שפע של ברכות, לך ולנו

הוספת תגובה

• לצבייה ולכל המברכים -חן חן!!!

דורית כהן
    28/02/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזוגיות שלי כבר לא מה שהיתה
    נעמי
    27/02/2007

אנחנו בני 30, ביחד 5 שנים ונשואים שנה. לפני החתונה הקשר שלנו היה מצוין...היינו יוצאים לבלות, עושים סקס שלוש פעמים בשבוע, מדברים המון, עושים דברים ביחד...ברור שהיה לנו גם ריבים..אבל לשניה לא חשבתי לעזוב. תמיד ידעתי שאנחנו זה לנצח...ואת האמת - הוא גם החבר הכי טוב שלי. היום בדיעבד אני יכולה להגיד שהחתונה עשתה את השינוי. היתה לנו אחלה חתונה, ואפילו נסענו אחריה לשבועים בתאילנד והיה מעולה. אחרי שחזרנו היתה כמו ירידת מתח כזאת...המון עייפות, שגרה, חוסר חשק. פתאום הכל נראה אפור. אחרי שתמיד תכננו ודיברנו על החתונה, פתאום השיחות שלנו הפכו להיות לאקוניות: עבודה, חברים וזהו. זה לא רק אשמתו, גם אני הפכתי לכזאת. לאט לאט גם הסקס ירד..פתאום הוא התחיל לצאת רק עם חברים ואיתי כמעט ולא. כשרציתי שניסע לסופ"ש בצפון הוא ישר התחיל לחשוב למי עוד לקרוא כדי שיבוא איתנו. הוא אמרלי אח"כ שהוא פחד שיהיה לנו משעמם אם נהיה רק שנינו לבד. אני לא מבינה מה קרה....איך הפכנו להיות ההורים שלי?

הוספת תגובה

• איך בעצם נוצרת ההתרחקות הזאת?

דורית כהן
    27/02/2007

נעמי, את יודעת, דווקא בגלל שהפכתם להיות כל כך חשובים אחד לשני, כל ויכוח שעלול להפוך לריב הוא מאוד מאיים, ומלמד אותנו להימנע מלהיכנס לכל מיני נושאים שלמדנו על בשרנו שעלולים להיות רגישים. ודווקא בגלל שאנחנו כבר צופים את התגובה של בן הזוג, ולא אוהבים אותה או חוששים מפניה, אנחנו מפסיקים לשתף אותו. לא רוצים את העצות שלו או את הביקורת שלו. מתחילים להיזהר ומדלגים על מוקשים. וככל שמספרים פחות ומשתפים פחות, כך עולה חומה בלתי נראית בינינו, ואליה מתלווה אכזבה, תחושה של פער לעומת הקירבה והאינטימיות שציפינו להן. ועם הריחוק גם מדברים פחות בחופשיות על נושא הסקס. לא רוצים לפגוע, לא רוצים תגובה מסויימת שהפריעה לנו בעבר ולמדנו להיזהר ממנה... לאט לאט דרגות החופש שהיו לנו בתחילת הקשר מצטמצמות. מתחילים "ללכת על קליפות ביצים", מחפשים מישהו אחר להתיעץ ולשתף... איזו אכזבה!
    בעצם הדרך היחידה להורדת החומה ולהחזרת אינטימיות היא לאזור אומץ ולהיכנס לשיחות על כל נושא, קטן כגדול, ולשתף את השני בעולם שלנו. ככל שאני אצור לבן הזוג שלי גישה פתוחה יותר לעולם שלי, כך תיווצר יותר הבנה בינינו, ונוכל להתחשב יותר כי פשוט נדע מה מתרחש שם בפנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אבי
    27/02/2007

אנחנו זוג בני 50+. הילדים פרחו מהקן,
    מרגישים צורך לעורר ולהתעורר !!!
    יש לך רעיונות/הצעות?
    אביבית.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לעורר ולהתעורר, אהבתי...

דורית כהן
    28/02/2007

אביבית,
    "מחרוזת" רעיונות לעורר ולהתעורר:
    לצאת מן השיגרה, מן הצפוי, בכל היבט שאפשר, כי כאשר אלמנט ההפתעה והחידוש נכנס - זה שמפתיע מקבל אתגר להצליח, וזה שמופתע נכנס למקום של סקרנות, ציפייה ולבסוף הערכה כלפי בן זוגו שמצליח לחשוף מעצמו פן חדש.
    ליזום יציאה מיוחדת לבילוי, לטיול...
    להגיד, לכתוב מילות אהבה והערכה...
    לספר סודות קטנים וגדולים
    לעשות אהבה הכי לאט שאפשר...
    לעשות אהבה במקומות חדשים
    להתנשק בעיניים פקוחות...לעשות אהבה בעיניים פקוחות
    להקריא קטע יפה מספר, משיר... יש חמשירי זימה חמודים, ויש ספר סיני עתיק, מרתק ומצחיק בשם "מחצלת הבשרים" שמלמד כמה טריקים מעניינים בתאוות הבשרים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה