מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טרשת עורקיםאמיר09/03/2008
שלום רב,
בשבועות האחרונים אני סובל מכאבי רגליים (בעיקר בחלק התחתון) וכאבי שרירים ברגליים בלתי מוסברים כמו גם בעיות זמניות בזקפה.
אני בן 30, מעשן מעט(4 סיגריות ביום), עוסק באופן קבוע בפעילות גופנית, משקלי תקין ובדיקות הדם שעשיתי תקינות מלבד כולסטרול מעט גבוה (אם כי בתחום הנורמה)
במשפחתי אין עבר של בעיות לב.
האם יתכן והחלה אצלי טרשת עורקים? איך בודקים זאת?
שאלה נוספת, במידה ובעיות אלו החלו כתוצאה מחסימת כלי דם, האם בעזרת דיאטה/הפסקת עישון וכו' ניתן לרפא את הבעיה? כלומר, להוריד את החסימה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לטרשת עורקים
ד''ר ארנון קורן09/03/2008שלום רב
תלונותיך בהחלט לא ספציפיות ולא אופיניות לטרשת עורקים.עליך לעבור בדיקות כלליות על ידי רופא המשפחה ולאחר מכן לעבור בירור במעבדת כלי דם במחוז מגוריך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד בולט באףנועה08/03/2008
יש לי מין כלי דם בולט באיזור האף, קצת מתחת לנחיר ובחיבור של אמצע האף.
יש דרך להסיר את הכלי הדם הזה? הוא מפריע לי אסתטית מאוד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד בולט באף
ד''ר ארנון קורן08/03/2008שלום רב
ניתן להעלים את הוריד בטיפול בלייזר עורי.אנא פני לדר' משה לפידות-9592555 09 .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה בקרוטיס יותר פרטים, בבקשה.סיגל07/03/2008
שלום דר',
אני כותבת את התשובה בדיוק כפי שהתקבלה בבדיקת דופלקס:
עורק ימין - עורק משותף: לא נראתה הפרעה המודינמית.
עורק חיצוני כנ"ל.
עורק פנימי: הודגמה זרימה מינימלית ובלתי אופיינית, ללא מרכיב דיאסטולי
בעורק(לא נתן לראות לפי התמונה האם מדובר בטרומבוס או גורם חסימתי אחר).
בחלק הדיסטלי של העורק הודגמה זרימה תקינה עם דיאסטולה.
עורק שמאל - תקין.
שוב אציין כי אני בת 37, הופנתי בעקבות, הפרעות ראייה חמורות (ראייה ממורכזת
ללא יכולת לראות בצדדים), כאבי ראש עזים, הכל התחיל אחרי שקיבלתי
מכה חזקה בראש, בעת תאונת דרכים.
תוצאת הסיטי אנגיו: ICA מימין בעובי של חוט שערה לכל אורכו, ללא עדות
ללומן כפול.
בבקשה זה משהו שנחת עליי פתאום ואני מנסה ללמוד ולהבין את המצב,
אז בבקשה אל תפנה אותי לרופא מומחה, כיוון שיש לי תור רק בעוד חודשיים.
ושאלה נוספת: אני עושה IVF , אפשרי עם המצב הנוכחי, לא מבקשת אישור, רק יעוץ.
תודה רבה, סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימת הקרוטיס בעקבות חבלה
ד''ר ארנון קורן08/03/2008שלום רב
מהשלמת הפרטים ניתן להבין כי החבלה גרמה לדיסקציה או קרע בקרוטיס בעקבותיו הפיעו כאבי הראש הקשים.לאחר הקרע העורק ריפא עצמו בחסימה של החלל ולכן הבדיקות מצביעות על חסימה תת שלמה.לאור העובדה שאינך מתארת הפרעה נאורולוגית הרי כנראה עברת את הטראומה בשלום.ממליץ מעקב על ידי דר' יונתן שטריפלר -נאורולוג מומחה לכלי הדם המוחיים:7557111 03
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושבוע טוב
סיגל08/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לעזרה בתוצאות הבדיקה !כרמית לוי07/03/2008
שלום
אני בת 58,מעולם לא הייתי מאושפזת ,אני מרגישה עייפות וקושי לעמוד,סוג של
טשישות וסחרחורות ,אני הייתי בחורה מאוד פעילה,מדובר בתקופה קצרה יחסית חודש בלבד
שאני מרגישה ככה.
עשיתי בדיקה בוסקו - לאב ,מרכז לבדיקות בלתי - פולשניות בכלי הדם
ואני רוצה רק לדעת מה אתם חושבים על תוצאות הבדיקה שקיבלתי האם היא תקינה ?
אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי בשאלה שלי
ותודה רבה .
מדובר בבדיקת אולטרסאונד צוואר
Carotid Arteries
בצד שמאל
נצפה רובד מסוייד במוצא עורקהתרדמה הפנימי הגורם להיצרות של עד
25% . נרשמה זרימה עורקית תקינה בכל הנקודות. כמו כן נצפה רובד מסוייד במוצא
עורק התרדמה החיצוני הגורם להיצרות של עד 25% . נרשמה זרימה עורקית תקינה בכל הנקודות .
בצד ימין
נצפה רובד מסוייד במוצא עורק התרדמה הפנימי הגורם להיצרות של עד 25% .
נרשמה זרימה עורקית תקינה בכל הנקודות . כמו כן נצפה רובד מסוייד במוצא עורק
התרדמה החיצוני הגורם להיצרות בת 25-49% . נרשמה זרימה עורקית מערבולתית
בכל הנקודות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלקס קרוטיס
ד''ר ארנון קורן07/03/2008שלום רב
זוהי בדיקה תקינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד''ר ארנון קורן !!!
כרמית לוי07/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימיםכ.05/03/2008
כבר זמן מה, חצי שנה בערך, יש לי נימים די בולטים באזורי הגוף.
רובם מופיעים ברגליים, חלקם בטוסיק וחלקם באזור החזה.
מכיוון שעוד לא קבעתי לי תור לרופא, והעניין נראה לי מעט מוזר, תהיתי מה גורם להופעת הנימים הללו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימים
ד''ר ארנון קורן06/03/2008שלום רב
הנימים הם בדרך כלל תוצאה של השינויים ההורמונלים שעובר גוף האישה.ניתן לטפל בהם במספר שיטות.עליך לפנות לכירורג כלי דם העוסק בטיפולים קוסמטיים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשותטלי05/03/2008
שלום
בחודש האחרון אני סובלת מסחרחורות וחולשות רבות אני מתעייפת מהר ודופק מואץ. לעיתים כשאני הולכת אני מרגישה כאילו אין לי כח. משהי אמרה לי שיכול להיות שיש הסתיידות כלשהי בעורק או בוריד בדיקות דם הראו כולסטרול מעט גבוה ויש לי לחץ דם מעט נמוך אשמח לדעת האם יש צורך בבדיקה של מומחה כלי דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשות
עליך לעבור מספר בדיקות כלליות ולאחריהן להתיעץ עם רופא המשפחה לגבי המשך הבירור עם כירורג כלי דם.במידה וקימת הצרות קשה בקרוטיס אין ספק שיש להבדק על ידי כירורג כלי דם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופלר קרוטיססיגל05/03/2008
שלום רב,
אני בת 37 והופנתי לדופלר בעקבות סיטי, ונמצא שיש בעורק ימין זרימת דם
מינימלית, מה המשמעות ומהן דרכי הטיפול.
בבקשה לא להפנות אותי לרופא מומחה כי ממילא אני אמורה להגיע
למומחה, אך, רק בעוד כחודשיים, אז בבקשה אם אפשר לסדר לי את המוח,
רק קצת בלי כל התחייבות, אשמח ואודה גם.
תודה סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרימה מינמלית בעורק ימין
לא ברור לי האם הזרימה מינמלית בקרוטיס או בוטברליס.בכל מקרה את זקוקה לטיפול במדללי דם והשלמת הבירור האם מדובר בדיסקציה או בחסימה תוך מוחית.למרות האמור תוכלי להמשיך בחייך באופן רגיל אך מומלץ להגיע לאבחנה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר' החסימה הנה בקרוטיס
סיגל07/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יד קרה , יבשה אדומהסו04/03/2008
לפני 25 שנה בזמן הרדמה בחדר ניתוח נפגעה היד למחרת התנפחה כבלון , לא טופלה אמרו יעבור.
מאז צבע היד שונה בחורף במיוחד קרה מאד, נראית כאלו עברה כוויה לעתים מתנפחת .יש מקום ליד ווריד בולט ביד שהוא מתנפח
האם צריך לפנות לטיפול ומה הטיפול המומלץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יד קרה , יבשה אדומה
ד''ר ארנון קורן04/03/2008שלום רב
מומלץ לבצע שתי בדיקות לפני התיעצות עם כירורג כלי דם:
1.פוטופלטיסמוגרפיה בטמפרטורת החדר ובמי קרח
2.דופלקס ורידי הידיים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון קראסטוראבי02/03/2008
שלום רב,
אימי קיבלה עד לפני כשבועיים ליפטור במינון של 40X2 מ"ג, כעת שינו לה את התרופה לקראסטור
לאותו מינון, לפי מה שהבנתי מקרוב משפחה זה שהמינון של הקראסטור לא הגיוני בעליל, כלומר הוא מקבל קראסטור פעמיים בשבוע 20 מ"ג וכמות הכולסטרול שלו גבוהה בהרבה משל אימי, האם זה הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון קראסטור
ד''ר ארנון קורן02/03/2008שלום רב
אנא הפנה שאלתך למומחה לשומנים בדם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים בהריון והסרת שיעררחלי01/03/2008
אני בהריון וסובלת מורידים, יש לי כשני ורידים נפוחים ברגליים תחתונות וחוץ מזה הרבה ורידים שאינם נפוחים אך נראים לעין.
שתי שאלות:
1. האם לבישת גרביים אלסטיות מטרתה רק למנוע כאבים או גם למניעת ורידים נוספים?
2. האם יש מניעה להסיר שיער הרגליים באמצעות מכונה חשמלית (של brown)
התולשת את השיער מהשורש?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בהריון והסרת שיער
בהריון הטיפול המונע הינו גרבים אלסטיים.אין קשר בין הסרת שיער לורידים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שבר בפיקהרוית01/03/2008
בעלי בן 47 עבר ניתוח שבר בפיקה לפני כשבוע,יש לו חבישה לאורך כל הרגל ובהליכה הוא מסתובב עם סד וקביים.
שאלתי בעת החלפת התחבושות הרגל עם בצקת מכף הרגל ועד הברך האם זאת תופעה רגילה לאחר ניתוח. יש לציין כי חום אין לו ואנו בודקים כל יום חומו נע בין 37.2 - 37.8 (כמובן שזה לא חום רגיל) בביה"ח שיחררו אותו בלי אנטיבטיוקיה האזור כולו במגע יד חם מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שבר בפיקה
ד''ר ארנון קורן01/03/2008שלום רב
אנא העבר שאלתך לאורטופד העוסק באותו ניתוח אשר עברת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאיזה אחד28/02/2008
שלום אני מרגיש את הורידים שלי במוחח שהם דופקים חזק יענו כמו דפיקות לב רק הדופק שלי בורדים של המוחח עם פועלים מהרר קצת ולפעמים אני מרגיש במוח שיענו מדי פעםם הורידים של המוח מחסירים פעימה ואז מממישכים זה נשמע קצתת טיפשי אבל זה באמת ככה תתעזור לי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת דופק בראש
עליך לעבור בירור ליתר לחץ דם ובדיקת קרדיולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קרוטיסהחבר27/02/2008
אני צריך לעבור ניתוח קרוטיס.
פרופ' אחד אמר לי שהניתוח מתבצע בהרדמה אזורית שכן החולה צריך להיות בהכרה כדי שאפשר יהיה לבדוק בזמן אמיתי שלא נוצר נזק.
פרופ' אחר אמר שהניתוח מתבצע בהרדמה מלאה.
האם מדובר בשתי שיטות?
מה היתרון של הרדמה מלאה?
מה השיטה החדשנית מבין השתיים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה בניתוח קרוטיס
שתי השיטות מקובלות.עליך לבחור במנתח והוא זה שיחליט בטכניקת ההרדמה בה הוא מרגיש הכי טוב לעזור לך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי אובחן כסובל מטרומבופלביטיסנטלי27/02/2008
היתי רוצה לדעת איזה טיפולים היום קיימים לאחר דופלר כתב הרופא כך|:איזור ברך ימין אספקט פנימי-על איזור מקומי בלבד עדות לפקקת מקומית ישנה ומימין-אסק ספנה מעל הברך ומתחת+קולטראלעם הסתידות.ברצוני לדעת מזה אומר,מהם הטיפולים הקיימים.הרופא המליץ על ניתוח בלבד הוא לא דיבר על אופציות אחרות ועכשיו אני רואה שיש אם זה רק ניתוח מה הסכנות,משך הניתוח,זמן חזרה לתפקוד הרגיל-עבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעלי אובחן כסובל מטרומבופלביטיס
הטיפולים שיכולים להתאים לבעלך:
גרב אלסטית עד המפשעה
ניתוח סטריפינג להוצאת הספנה בהרדמה כללית
ניתוח אנדו לייזר לסגירת הספנה בהרדמה מקומית
הזרקות קצף לורידים במשך 6 חודשים
אני מעדיף את ניתוח האנדולייזר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דופלקס שטחית ברגל ימיןאלברט26/02/2008
עברתי ניתוח מעקפים שבמהלכו הוציאו ווריד הצפון ברגל ימין לצורך מעקפים, בתקופה שלאחר מיכן כ-שנה וחצי חליתי שלושה פעמים "בשושנה" ולאחר טיפול של אנטיביוטיקה השושנה עברה.
עברתי בדיקת דופלקס עמוקה+שיטחית,הבדיקה העמוקה תקינה אך השטחית להלן התוצאות
1- אין אי -ספיקה ספנו-פמורלית
2-אי-ספיקת שסתומים בירך והשוק
3-רפלוקס מעל לדליות המורחבות
4-אין אי-ספיקה בספנה הקטנה
שאלתי :האם לתוצאה של הצילום יש קשר "לשושנה",ואם יש טיפול מניעתי "לשושנה.
ואיך עלי לטפל באי ספיקת שסתומים
בתודה מראש
שבת אלברט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "שושנה "ברגל ואי ספיקה ורידית שטחית
לפי תוצאות הדופלקס הרי לא מדובר בשושנה אלא בדלקת ורידים שטחית כסיבוך של הדליות באי ספיקה.הייתי ממליץ ניתוח אנדולייזר בהרדמה מקומית לפתרון הבעיה ולמנוע השנות התופעה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)