מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- וריד נפוח בצוואר לתינוקאילה03/05/2008
הבן שלי בן שנה, ומאז שנולד היה לו וריד קצת בולט בצד של הצוואר.
כשהוא בוכה, הוריז הזה מתנפח ויש קטע שיש בו מעין כדור קטנטן.
האם זה נורמלי, או שכדאי ללכת לבדיקות?
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד נפוח בצואר תינוק
ד''ר ארנון קורן05/05/2008שלום רב
הרחבת הוריד הג'גולרי אצל תינוק איננה בעיה אולם יש לבצע דופלקס צוארי לצורך אישור האבחנה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה בודקים בדופלקס צווארי?
אילה06/05/2008תודה על תשובתך.
האם עליי ללכת לרופא משפחה או לרופא מומחה?
וגם מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דופלקס של עורקי הצואר
ד''ר ארנון קורן08/05/2008שלום רב
במקרה שלכם הבדיקה תתרכז בורידי הצואר.רופא המשפחה מפנה לבדיקה למכון המתמחה בכך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלי דם מיותרים (המוניגיומה)דפנה01/05/2008
שלום בעבר נותחתי אצל אורטפד בעקבות גוש בערב שמאל
אך הגוש לא הוסר מלואו הרופא טען שנמצא גיד שאסור להסיר אותו כי הוא יפגע ברגל
הגוש הוא גדול ומפריע לי ללבוש נעליםם ובאופן אסתטי כיצד ניתן להסיר את הגוש (בבדיקת מעבדה אחרי הניתוח נמצא שמדובר בכלי דם מיותריים )
לתגובתך אודה
בברכה דפנה הרשקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אתה מטפל בבעיה זו הסרת כלי דם
דפנה01/05/2008מיותרים
הבהירו לי שרק רופ כלי דם מטפל בבעיה זו אך יש רופאים שהעבירו אותי מרופא לרופא
אני ממש לא יודע למה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת כלי דם
גם אני מטפל בבעיות מסוג זה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמנגיומה בעקב
לדעתי ניתן לטפל בבעיתך בהזרקה וסתימת כלי הדם
עליך לפנות לכירורג כלי דם עם כל הבדיקות שכבר עברת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבור מדמםנומה01/05/2008
שלום רב
אני בת 36, ולאחרונה שמתי לב שהטבור שלי מדמם לאחר שלבשתי מכנסיים צמודים. ניקיתי את הטבור בצמרון ולא התייחסתי לזה.
היום בבוקר הוצאתי מהטבור משהו קשה ובגודל של גרעין זית. לולא ידעתי שאני מנקה שם כל יום ובוחנת את המקום הייתי חושבת שג'וק קטן פשוט התנחל שם ומת. אבל זה לא ג'וק. פירקתי את זה לשניים.
מה זה יכול להיות? האם זה נפוץ? איך נמנעים מזה?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבור מדמם
אנא הפני שאלתך לכירורג כללי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדוקטור?שלומי מתל אבי30/04/2008
שלום לך היתי בקופת חולים לפני כמה ימים אמרתי להם שאני מרגיש חום בגוף עם בדקו לי לחץ דם ואמרו שהוא תקין משו כמו חודש וחצי אני מרגיש במוח שמשו שם עומד לתפוצץ והיום קרה לי משו מוזר הרגשתי במוח כמו בום כזה כיאלו משו במוח מתפותץ ליי אני פוחד שיש לי איזה חסימה בורידים או משו בגל שאני מרגיש כמו בום כזה כיאלו משו עומד לתפוצץ לי שם וגם אני מרגיש שהורדים שלי במוח מתנפחים!!אולי זה נשמע לך קצת מוזר אבל זה במאת ככה זה ממש מציק לי במשך החיםם לאן לפנות?אולי לבית חולים לעבור שם בדיקות כי מה שאני מרגיש זה מצב מסוכן לדעתי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת לחץ בראש
עליך לעבור בירור מדוקדק של לחץ הדם לאורך 24 שעות ולא במדידה חד פעמית.כמו כן אני ממליץ על בדיקת נאורולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימים ברגלייםשיר28/04/2008
שלום,
מזה כמה שבועות שורף לי העורב אזור הקרסול השוק והירכיים, במקביל הופיעו לי הרבה נימים שלא היו שם מעולם.
האם יכול להיות שהופעת הנימים גורמת לעור להיות שורף?
אציין גם כי רוב שעות היום אני יושבת מול מחשב ואז העור שורף יותר מאשר בזמן פעילות (למשל הליכה).
תודה שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפה בכפות הרגלים
אין קשר בין תחושת שריפה לנימים.עליך להפנות שאלתך לנאורולוג או אורטופד גב.לגבי הנימים הרי ניתן להעלימם בהזרקות על ידי כירורג כלי דם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בשוק שלא נמצאה לה סיבהאמי27/04/2008
שלום,
אני בת 54, לאחר ניתוח לכריתת רחם, בשל שרירנים (לפני כחודש). לפני הניתוח היו לי דימומים קשים. לתקופה נטלתי כדורי הקסאקפרון, להפסקת הדימום.
ביום ה' האחרון (23/4) שמתי לב, לראשונה, שקיים איזור נפוח בשוק שמאל, כמה סמ' מתחת לברך.
במקום, שנראה כנפיחות בצורת מלבן, יש סימני שטף דם.
אין לי כאבים והאיזור הנפוח ניכר רק בעמידה.
היום נשלחתי למיון ע"י רופאת המשפחה. שם נערכה בדיקת דופלר ונשללה חסימה ורידית.
במיון הבחינו שכל השוק השמאלית נפוחה, יחסית לימנית.
לרופאים לא היה כיוון מחשבה באשר לסיבת הנפיחות.
האם לך יש כיוון?
תודה.
ככלל, הבדיקות תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בשוק
ד''ר ארנון קורן28/04/2008שלום רב
הסיפור הקליני מסביר ומעלה את החשד לחסימה ורידית.לעיתים הממצא מופיע בשלב מאוחר יותר.הייתי חוזר על הבדיקה ומתחיל טיפול גם ללא אבחנה בדופלקס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
אמי28/04/2008תודה.
בעקבות השובה התעוררו אצלי עוד כמה שאלות:
1. היה ומדובר באבחנה של חסימה ורידית, האם קיים פרק זמן מקובל, בו כבר צפוי לראות את המימצא? שבוע? שבועיים? אחר?
2. מתי כדאי, לאור השאלה הקודמת, לחזור על בדיקת הדופלקס?
3. מהו הטיפול המקובל לחסימה ורידית והאם קיימת סכנה באי נטילתו עד בדיקה שתאשר את האבחנה?
4. בינתיים, ללא מימצא, האם להימנע מפעילות פיזית מסויימת או לחילופין לעודד אחרת?
ושאלה אחרונה, היה והנפיחות חולפת במהלך השבוע הקרוב, ללא טיפול, האם עדיין קיים חשש לחסימה ורידית או שאז תהיה נטיה לכיוון כמו עקיצה, מכה, מתיחה וקריעת סיבית וכדומה?
תודה מקרב לב.
נ.ב. כחברת כללית, כיצד ניתן להגיע אליכם לאיבחון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות ברגל
שיפור במצב הרגל יכל להעיד כי הדופלקס הראשון צדק וככל שעובר זמן החשש מפקקת ורידים יורד.בכל מקרה אני ממליץ על בדיקת כירורג כלי דם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת27/04/2008
שלום רב,
אבי עומד לעבור צינתור ברגל. הוא בן 70 ועם היסטוריה של התקפי לב. רציתי לדעתה כמה ההליך הזה מסוכן? כמו כן, האם הוא כואב והאם הוא בהרדמה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינטור לב
ד''ר ארנון קורן28/04/2008שלום רב
צינטור לב נעשה בהרדמה מקומית .חודרים לתוך הגוף דרך דקירת העורק במפשעה.בהחלט יש סיכון בפעולה אולם היום היא נחשבת לפעולה שגרתית עם נסיון נצבר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי הקודמת שירלישירלי24/04/2008
את השאלה להמטולוג מרופא המשפחה נאמר לי כי איני יכולה להפנות כי אין לי בעית קרישה בדיקות הדם גם אז היו תקינות ולכן הפנתי שאלה זו אליך לעניין עקירות השיניים נבדקתי על ידי מומחה ואין הסבר ברור חוץ מגנטיקה שבאמת קיימת בתוך משפחתי השאלה שלי הייתה האם יש סיכון של חיים מדימום בעיקירה(כי זו בעצם הפראנויה שלי שבגללה אני נורא פוחדת לטפל) והאם הנורמיטן שאני נוטלת בגלל תכיקרדיה הוא גורם אפשרי לדימום יתר, אשמח מאוד אם אוכל לקבל תשובה בעניין בתודה מראש שירלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בעקבות עקירת שן
ד''ר ארנון קורן24/04/2008שלום רב
דימום קשה כמו שאת מתארת בעקבות עקירת שן יתכן בשני מצבים:
1.הפרעת קרישה
2.נזק לעצם אליה השן מחוברת
במידה והסיבה הראשונה נשללה על ידי המטולוג יש לפנות לסיבה השניה.אין קשר בין נורמיטן ודימום יתר.אני ממליץ לך לטפל בשנים כדי שלא יהיה צורך בעיקרות נוספות ובכל מקרה לשקול מחדש את הרופא המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמיכל22/04/2008
לבני בן התשע יש בימים האחרונים נקודות לבנות על הרגליים, מתחת לברך עד הקרסול.
חשוב: יש לו גידול שפיר על כל אחת מהמפשעות, נבדק ויצא שפיר.
האים ממצא בכל אחת מהמפשעות יכול להפריע לזרימת הדם, שבגללה יש לו את הנקודות?
יכול להיות שזה עור יבש???
דחוף
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות לבנות על הרגלים
אינני יכל לענות על השאלה מחוסר ניתונים.אינני חושב שיש קשר למחלות כלי דם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עורק סינטטי.......יוחאי22/04/2008
הוחלף לי חלק בעורק הכסל לאחר צינטור עורקים כללים
א.איזה חומר שוי העור והאם הוא עמיד לזמן רב
ב.האם עורק סינטטי נוטה להיסתם בפלאק מהר יותר מעורק טבעי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עורק סינטטי
הצינורות המשמשים היום ככלי דם חליפיים עשויים מגורטקס או מדקרון.משך החיים שלהם ארוך מאד.תהליכים אטרוסקלרוטים קימים גם בהם.לפי הסיפור הרי היית במצב בו לא היתה ברירה ולכן העורק הטבעי הוחלף בעור סינטטי.אינני צופה בעיות מיוחדות בעתיד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשירלי21/04/2008
שמי שיר בת 29 בעבר עשיתי עקירת שן שהייתה דלקתית לאחר שלקחתי אנטיביוקה עשו לי גם תפרים והיה דימום מעל 9 שעות ושלחו אותי לרמבם שם עם חומר עצרו לי תדימום אציין אין לי בעיית קרישה בבדיקות דם מאז יש לי טראומה ולא מטפלת בשיניים למרות שצריכה עיקרות כירוגיות דחופות אנא עזור לי בהסבר קצר האם אפשר למות מדימום של עיקרה כירוגית???? ולמה זה 'קורה כשהבדיקות תקינות ונטלתי אנטיביוטיקה לצמצום הדלקת אציין אני נוטלת נורמיטן מזה שנים 25 האם יש קשר? אנא עזרתך הדדחופה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר עקירת שיניים
מצבך שתי בעיות:ראשית מדוע בגיל כה צעיר את זקוקה לעקירות שיניים ?ושנית במידה והעקירה היתה תקינה הרי מדוע דיממת כה הרבה?
יש להפנות שאלה זו להמטולוג המומחה בבעיות קרישה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ב פרפוזיה המוחיתאפרת21/04/2008
שלום שמי אפרת
אני סובלת כבר למעלה מחמש שנים מימגרנות קשות אין בדיקה שלא עשיתי MRI.CT.
ובכל בדיקה שעשיתי לא ראו כלום לפני כ3 חודשים עשיתי מיפוי מוחSPECT ובבדיקה הראתה שינויים בפרפוזיה המוחית ,בלתי ספציפיים.לפני כמה ימים חזרתי על אותה בדיקה ובא נכתב שנראית ירידה נוספת בפרפוזיה המוחית,ברצוני לדעת מה זה אומר? ואיך אפשר לטפל בזה?
תודה רבה .אם תוכלו לענות לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בפרפוזיה מוחית
יש להתיעץ עם נאורולוג המומחה לכלי דם תוך מוחיים.המלצתי דר' יונתן שטריפלר-7557111 03
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול פתאומימירי20/04/2008
שלום רב , כך פתאום כבר כ-10 שעות יש לי נימול בתוך האמה יד שמאל במיוחד במנוחה , עד כמה להתעלם מכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול ביד
יש לשקול האם הנימול ממקור מרכזי מוחי או פריפרי כלומר באזור הצואר והיד.אינני חושב שיש להתעלם מהתלונות אלא לעבור בירור כמקובל אצל נאורולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתראביבית15/04/2008
שלום
ברצוני לשאול בבקשה שאלה: אני סובלת מקרישיות יתר מטופלת באספירין 100 אני מבצעת בדיקות דם כל שלושה חודשים ותמיד האספירין גורם לתוצאות יחסית פחותות,בבדיקה האחרונה הראה שיצאתי מתחום הנורמה? ואני קצת חוששת מה עלי לעשות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר
ד''ר ארנון קורן17/04/2008שלום רב
אנא הפני שאלתך להמטולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליה אחתלימור14/04/2008
ברצוני לדעת מה פירוש הדבר שבבדיקת דופלר עורקי כליות לא ראו כליה אחתץ האם הדבר מולד? ולאן צריך לגשת להמשך טיפול/בירור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיליה אחת
ד''ר ארנון קורן15/04/2008שלום רב
אנא הפני שאלתך לנפרולוג או אורולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)