מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בצקת ברגליים אחרי ניתוחזוהר23/03/2008
שלום רב,
עברתי בספטמבר השנה ניתוח לכריתת רחם וטפולות עקב קרצינומה.
לפני כשבועיים עברתי ניתוח להסרת בלוטת לימפה גדולה באזור המפשעה שהיתה חשודה - הבלוטה היתה גדולה מאוד -קוטר 4.5 ס"מ ( גודל של שזיף גדול כפי שנאמר לי) - אך תודה לאל ללא ממצא חריג למרות שהיו בה הרבה כלי דם.
מאז הניתוח אני מתקשה לעמוד זמן ממושך ונוצרות לי בצקות באזור הקרסול - כשהמצב אינו משתפר, אלא להיפך.
יש לי גם כאב די קבוע בירך הפנימית מאז הניתוח.
אני כבדת משקל ( 96 ק"ג, 1.55)
היתה לי נטייה לבצקות ברגליים עוד קודם אבל עכשיו זה יותר קיצוני.
מה דעתך? האם יתכן שזה כתוצאה מקריש דם? או אולי לימפודימה? או שזו תופעת לוואי של הניתוח שאמורה לחלוף בסופו של דבר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת ברגליים אחרי ניתוח
ד''ר ארנון קורן23/03/2008שלום רב
עליך לעבור בדיקת דופלקס ורידים וכן לימפוגרפיה איזוטופית.שתי הבדיקות יענו על שאלת אי ספיקה ורידית לאחר ניתוח כתוצאה מקריש דם חוסם וכן נזק לימפאתי כתוצאה מכריתת הבלוטה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סריקה טומוגרפית אנגיוגרפית של המוחמיכל22/03/2008
שלום רב,
בבדיקת דופלר קרוטיס הובחנה הצרות נוספת בעורק התרדמה ועל כן נשלחה אימי, בת ה-71, לבדיקת ה-CT .
להלן ממצאי הבדיקה:
העורקים הורטברלים שמורים.
העורק הורטברלי הימני דומיננטי.
העורק הבזילרי שמור.
עורקי הקרוטיס הפנימיים שמורים.
העורקים במעגל ע"ש ויליס ועורקי המוח הקדמיים, התיכוניים והאחוריים ללא ממצא מיוחד.
מרקם המוח שמור, ללא עדות לתהליך מוקדי.
אין לזהות פתולוגיה ורידית.
עצמות הגולגולת שמורות, לרבות בסיס הגולגולת.
קיימת היצרות עורק RICA במוצאו בצוואר של 70-80% .
ולשאלותי:
מה משמעות המושג "שמור" ?
הייכן בדיוק הבעיה המאובחנת בבדיקה זו?
אציין כי אימי אינה סובלת מממצאים קליניים כלשהם.
לגבי מצבה הרפואי:
- סובלת מיתר ל.ד,
- עברה צינטור להכנסת סטנט בעורק ראשי בלב לפני כשנתיים (לאחר שאובחנה היצרות של 70%בצינטור וירטואלי שעברה- ללא תופעות קליניות שקדמו לכך.)
האם יש צורך בצינטור צווארי לדעתך?
מהם הסיכונים?
האם עדיף ניתוח או צנטור במקרה זה?
תודה מראש על תשובתך,
בברכת חג שמח- מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סריקה טומוגרפית אנגיוגרפית של המוח
ד''ר ארנון קורן22/03/2008שלום רב
מדובר בהצרות בינונית בעורק הקרוטיס הימני.הצרות ברמה כזו הינה אינדקציה למעקב בלבד ולא לניתוח.שאר עורקי המח שמורים כלומר שמורים תקין(תקינים).אימך צריכה לעבור בדיקת דופלקס קרוטיס מידי 6 חודשים בכדי לזהות או לא את התקדמות ההצרות בקרוטיס הימני.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקהלילך21/03/2008
אמא שלי עשתה בדיקת כלי דם ונמצא במוצא עורק התרדמה הפנימי רובד הסתיידות הגורם להיצרות בת % 25%-49 בצד זשמאל וזרימה עורקית מערבולתית.
ובצד ימין רובד מסוייד במוצא עורק התרדמה הפנימי הגורם להיצרות בת 60%-70% ונרשמה זרימה עורקית מערבולתית.
ברקע:היא חולת סכרת ולחץ דם מטופלת בכדורים.
אודה להעררכתך באשר למה זה אומר?מה צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצרויות בקרוטיס
ד''ר ארנון קורן22/03/2008שלום רב
אימך זקוקה למעקב דופלקס מידי 6 חודשים וטיפול קבוע במדללי דם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ברגלאלכס19/03/2008
שלום דוקטור
יש לי בעיה בערך כבר 3 שנים של הירדמות בכף רגל שמאל שמתחילה מהכיוון הלטרלי של הברך
יש לומר שעברתי בברך זו 2 ארטרוסקופיות
לאחר בדיקות של עמוד השדרה והברך הכול יצא תקין
אבל העיקצוצים וההירדמות בכף הרגל המשיכו ואף פעם לא הסתכלתי על כף הרגל ופשוט התרגלתי למצבת.לפני כחודש הסתכלתי על כף הרגל כאשר היו עיקצוצים ונימול ושמתי לב שכאשר זה קורה הורידים מתנפחים ויצא פס אדום בכיוון הווריד שממנו מגיע הנימול וזה חוזר על עצמו כול פעם
וגם יש מין פס מוזר שבולט מסביב לקרסול
מה זה אמור להביא לדעתך ואיך לטפל בנושא?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול ועקצוץ בכף הרגל
ד''ר ארנון קורן21/03/2008שלום רב
נימול ועקצוץ הן תלונות עצביות ואין כל קשר לורידים.לדעתי אתה סובל מ"מטטרסלגיה" בה מטפל אורטופד כף רגל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DVT בידמיטל17/03/2008
שלום,
אני בת 29 כחצי שנה לאחר לידה. לפני שבוע חטפתי התקף של אבנים בכיס מרה ובמיון הכניסו לי ברנולה למשך שעה. כעבור יומיים שלושה כאבה לי יד ימין (אותה אחת שהכניסו לי ברנולה) מאיזור בית שחי לאורך הזרוע לכיוון המרפק. בדופלר נראה קטע וריד ברכיאלי טרומבטי כאשר וריד אקסיאלי ו-IVC פתוחים. אושפזתי בבית חולים למשך 5 ימים לטיפול בקלקסאן אותו אני ממשיכה בבית. חשוב לציין כי בהריון סבלתי מכולסטזיס ומעליה בתפקודי כבד שעדיין לא חזרו לתחום הנורמה. בנוסף, אני מעשנת או נוטלת גלולות ואין סיפור משפחתי של קרישיות יתר. הדבר היחיד שהתלוננתי עליו לפני המקרה היה נימולים בגפיים.
1. האם יכול להיות שבאדם בריא ברנולה גורמת להיווצרות קריש?
2. האם בעיות בדרכי המרה ובתפקודי כבד גורמות לקרישים?
3. אילו בדיקות צריך לבצע ע"מ לאתר את הגורם לקריש?
4. כמה זמן לוקח להמיס קריש באמצעות הזריקות ? האם שינויי צבע היד ותחושת עקצוץ מדווחים במקרים אלו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקקת עמוקה ביד
ד''ר ארנון קורן18/03/2008שלום רב
עליך לעבור בירור לקרישיות יתר .הקלקסן ניתן לעצור את התופעה ולא לטפל בה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות דו צדדית ברגלייםמשה15/03/2008
לאחרונה הרגשתי שירך ימין שלי רדומה.נשלחתי לאורטופד שבדק אותי ושלח אותי לבדיקת EMG
שיצאה תקינה.
לאחר נשלחתי לבדיקת דופלר במאמץ ומנוחה שתוצאותיה מעידות על היצרות בעורקי הרגליים.
בדיקת CPK 302
רציתי לדעת מה עושים .למי פונים האם יש קשר בן ההיצרות כלי הדם לרמת הCPK
ולהרדמות הירך.
האם מצב זה מסוכן לי?מה עושים למי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדימות בירך
רדימות בירך נובעת מהפרעה בעמוד שידרה תחתון ואין כל קשר להצרויות בכלי הדם.לגבי ההצרויות מומלצת הליכה מרובה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמפרטורה שונה בכפות הרגלייםאבי15/03/2008
שלום רב,
אימא שלי חולת אלצהיימר כבת 80. לפני כשנה וחצי היה צורך לאשפזה בבית חולים כתוצאה מדלקת ריאות חריפה (כולל טיפול נמרץ) ומאז היא שוהה במוסד גריאטרי בסטאטוס של סיעודית מורכבת.
במשך רוב שעות היממה היא שוכבת במיטה להוציא כ-5 שעות (3 בבוקר ועוד שעתיים אחר הצהריים) שבהם היא יושבת על כיסא גלגלים.
הרבה פעמים הבחנתי שיש הבדל טמפרטורה בכפות הרגליים, כלומר שרגל אחת הרבה יותר קרה מהשנייה.
לא ייחסתי לכך חשיבות יתרה, עד אשר לגמרי במקרה קראתי בפורום שתופעה כזו עלולה להעיד על חסימת כלי דם.
השאלה שלי, איזה בדיקה יכולה לאבחן בעיה כזו?
ואם חלילה מתגלה שאכן יש חסימה, האם חייבים לעשות ניתוח, או שיש גם טיפולים אחרים, כולל טיפול תרופתי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמפרטורה שונה בכפות הרגליים
רופא המוסד בו מתגוררת אימך צריך לבדוק את רגליה.במידת הצורך יש להעזר במעבדת כלי דם.קור בלבד איננו מספיק לאבחנה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי הבנתי, תודה דוקטור
אבי18/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכונים בטיפול באי ספיקה ורידיתאבי15/03/2008
שלום רב,
אני סובל מורידים בולטים ברגל ימין כבר מספר שנים. התופעה מלווה בכאבים, ולמרות שאני משתמש בגרב אלסטית, קשה לי מאוד לעמוד או לשבת לזמן ממושך (בהליכה זה פחות מפריע)
בדיקת דופלקס שטחית ברגל ימין שהתבצעה בחודש יולי 2007 מראה את התוצאה כדלקמן (שמאל תקין):
1- אי -ספיקה ספנו-פמורלית
2-אי-ספיקת שסתומים בירך והשוק
3-רפלוקס מעל לדליות המורחבות
4-אין אי-ספיקה בספנה הקטנה
ניתוח רגיל אני פוסל לחלוטין בגלל סיבות רבות- סיכוי גבוה לחזרת הבעיה, סיבוכים, תקופת החלמה ממושכת, וכמובן הסיכונים הכללים הקיימים בכל ניתוח כירורגי.
לכן נשארו לי שתי אופציות לטיפול בבעיה: שיטת הלייזר התוך ורידי והזרקות קצף מונחות אולטרא סאונד.
ביקרתי כבר אצל מספר כירורגים מומחים, ולא הצלחתי למצוא דיעה אחידה. ישנם כאלה הממליצים על השיטה הראשונה, וכאלה שממליצים על השנייה.
הדבר שהכי חשוב מבחינתי לדעת- באיזה שיטה יש הכי פחות סיכוי לסיבוכים אפשריים חמורים(כגון פקקת ורידים) כתוצאה מהטיפול עצמו? אחד המומחים אפילו טען שמספר אנשים בארץ כבר נאלצו לוותר על הרגל ,כתוצאה מסיבוך של טיפול בהזרקת קצף, כשהחומר עצמו עלול לגרום לפקקת ורידים, ותופעות אחרות.
ושאלה נוספת- מהו הסיכון הקיים בהשארת המצב הקיים (דהיינו טיפול שמרני עם גרב אלסטית), למול הסיכונים שבטיפולים הקיימים והאם בהשארת המצב הקיים יש יותר סיכוי בהתפתחות סיבוך העלול לסכן את בריאותי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר תוך וורידי-אופטימלי
ד''ר ארנון קורן15/03/2008שלום רב
ניתוח לייזר תוך ורידי מהווה לדעתי את הפתרון האופטימלי לבעיתך עם סיבוכים זניחים.מטופל בטכניקה האורכת כשעה ,בהרדמה מקומית,חזרה מידית לעבודה רגילה ,ללא צלקות עם הצלחה מירבית של 97-98% .במידה ואתה מתאים לפעולה זו עליך לבצע אותה ולשכח מהורידים והגרב האלסטית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם השארת המצב הקיים מסכנת אותי?
אבי15/03/2008תודה על תשובתך דוקטור.
אם כך אני יודע כבר באיזה טיפול עדיף לבחור.
אבל רק עוד שאלה אלת ברשותך:
במידה ואני נשאר במצב הקיים (לפחות בינתיים) -האם עלול להתפתח אצלי סיבוך מסוכן כגון פקקת ורידים, או תופעה בלתי נעימה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם השארת המצב הקיים מסכנת אותי?
הכל ענין של סדר עדיפויות בחיים.באם טוב לך לגרוב גרב אלסטית יום יום במזג האויר בארץ הרי הטיפול בגרב אלסטית בהחלט טוב ובטוח.בהצלחה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיזית, מתקשה לעמוד בטיפולים כאלו
אבי15/03/2008שלום דוקטור,
כמובן שהגרב היא מטרד לא קטן, וכפי שהעדתי, גם לא מונעת מכאבים בעת עמידה וישיבה ממושכים.
אני מקווה שבאחד הימים אצבור מספיק אומץ עבור הטיפול בלייזר .הגם שזה לא ממש ניתוח כירורגי, טיפולים כאלה (בדומה לטיפולי שורש ועקירות אצל רופא שיניים) גורמים אצלי ללחץ רב, הזעה וחולשה, עד כדי תחושה של עלפון.
לכן טוב שהרגעתי אותי, שלפחות אני לא מצוי בסיכון בריאותי, גם ללא שום טיפול פולשני.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד נפוח בפותרונה14/03/2008
שלום,
כבר שבוע אני סובלת מוריד נפוח בשפתיים הפנימיות של הפות.
בבדיקה אצל גניקולוג הוא פשוט אמר לי להישאר במעקב לעוד שבועיים.
האם אין סכנה כלשהיא להיווצרות נמק בינתיים, ומה אפשר לעשות בנידון (מקלחת קרה או חמה לדוגמה?)
בינתיים, לדעתי, זה גודל. האם לגשת לקבל חוו"ד נוספת?
תודה, רונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד נפוח בפות
ד''ר ארנון קורן14/03/2008שלום רב
לא נתת מספיק פרטים:האם את בהריון? האם הוריד הופיע לאחר קיום יחסי מין? בכל מקרה מומלצת גם בדיקת כירורג כלי דם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת פרטים
רונה14/03/2008אני לא בהריון וכן, הם הופיעו אחרי קיום יחסי מין..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורידים בפוט
המתנה ומנוחה תעזור במקרה שלך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון, ווריד נפוח בפות
נעמי04/10/2013שלום וברכה, בת 32 הריון רביעי שבוע 24, אחרי 3 ניתוחים קיסרים. אני נוטלת אספרין ומזריקה קלקסן לאורך כל ההריון, יש לי ווריד נפוח בפות בצד אחד. מציק ומחמיר בעמידה ובמאמץ.(היה לי בהריון קודם במצב קל אך לא ייחסתי לזה חשיבות)
האם יש סכנה בגלל העובדה שאני נוטלת מדללי דם?
האם קירור האזור עשוי לסייע בכיווץ כלי הדם והקלה במצב?
האם זה מסוכן ועשוי להגביל את זרימת הדם לעובר?
אשמח לתשובתך בקרוב, עניין זה מדאיג אותי ביותר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון, ווריד נפוח בפות - תגובה
ד``ר רם אברהמי07/10/2013מצב מוכר לרוב לא בעיתי את בהריון אז יש גודש רצוי לנוח כשצורב או מציק בשכיבה יהיה פחות לחץ במקום לרוב לא יתפוצץ בכל מקרה באם מתפוצץ לחץ מקומי חזק יפסיק הדימום ופונים למיון בעת הריון לרוב לא מטפלים בניתוח או הזרקות לוריד . קרור מקומי מעט מקל כמובן סוגי תחתונים לוחצות יכולים לעזור בברכה אברהמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להוצאת ורידים שעברה אימיגיל14/03/2008
שלום ד"ר,
לפני כשבועיים אמי עברה ניתוח להוצאת ורידים מאחורי ברך ימין,
בשבוע הראשון היא הרגישה טוב יחסית,
אך היום כעבור שבועיים ולאחר הוצאת התפרים היא מרגישה כאבים חזקים המתאורים כ"משיכה" באזור, היא אמרה לי שהרופא שבציע את הניתוח אמר לה שהכאבים הם כתוצאה מכרישי דם, ואין סיבה לחשוש.
לאימי יש גימטומה גדולה באזור והכאבים נהפכים להיות בלתי נסבלים,
האם תוכל להגדיר מאיפה באה התופעה?
ומה יש לעשות כדי להקל על כאבה?
בתודה רבה, גילף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להוצאת ורידים שעברה אימי
ד''ר ארנון קורן14/03/2008שלום רב
אימך זקוקה לאגידה אלסטית חזקה והליכה מרובה.תרופות אנטיאינפלמטוריות יכולות לעזור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקקת ורידים שטחית - הריוןנינה13/03/2008
שלום! אני בת 37 בריאה בשבוע 38 להריון. סבלתי מוורידים בולטים עוד מהריון קודם אבל לפני כשבועים התחלתי להרגיש כאב בוורידים הבולטים, שאובחן לאחרונה כפקקת של וורידים שטחיים, נשללה פקקת של וורידים עמוקים ע"י דופלר (הפקקת היא בשוק רגל ימין מתחת לברך). הומלץ לי על Clexane 60mg למשך 21 יום. רציתי לשאול על סיכונים בטיפול זה ועל אפשרות לדחותו עד לאחר הלידה.
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקקת ורידים שטחית - הריון
את זקוקה לטיפול בקלקסן בכדי למנוע את התקדמות הפקקת.כמו כן עליך לגרב גרבים אלסטיים באופן קבוע.עליך להבדק על ידי כירורג כלי דם 3 חודשים לאחר הלידה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפקקת ורידים שטחיים
רינה07/04/2009שלום!
שמי רינה ואני אחרי לידה. לפני 6 שנים היה לי פקקת בשני הרגליים כתוצאה מסיגריות וגלולות. לפני כשבוע וחצי ילדתי בשבוע 29 לפני כ4 ימים הרגשתי כאבים ביד חשבתי שנתפס לי שריר אבל חשדתי ביותר. הייתי אצל רופאת המשפחה ששלחה אותי לדופלר ורידים. באולטרה סאונד התגלה שיש לי פקקת בורידים השטחיים אני מטופלת בקלקסן וטופלתי גם במשך ההריון 60 מ"ג. השאלה היא האם אני צריכה להתאשפז או שלטפל ? חבשתי את היד והיא לא בפעולה ואני ממשיכה עם הזריקות. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפקקת ורידים שטחית
ד''ר ארנון קורן07/04/2009שלום רב
אין צורך להתאשפז אלא רק להמשיך בטיפול נוגד קרישה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים בולטיםיסמין12/03/2008
היי,
אני בת 21 ושמתי לב שבשנים האחרונות הורידים שלי התחילו לבלוט.
הם לא נפוחים אלא פשוט רואים אותם מאוד..בייחוד בידיים ובכפות ידיים.
יש לי גם וריד או נים אחד בפנים שכשאני מרזה אז רואים אותו מאוד.
1.מה הסיבה שרואים את הנים בפנים רק כשאני מרזה?
2.והאם אני צריכה מבחינה רפואית לדאוג שרואים אותם?
תודה רבה!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים נראים אך לא בולטים
לפי תאורך אינך סובלת מבעית ורידים אלא עורך הוא כזה המסגיר את הורידים והנימים.בכדי להחליט על הצורך בטיפול עליך להבדק על ידי כירורג כלי דם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופלקס של עורקי הצווארראובן11/03/2008
שלום רב,
אבי בן 72, חולה סוכרת, עבר בדיקת דופלקס של עורקי הצוואר. צד שמאל נמצא תקין, בצד ימין התקבלו התוצאות הבאות:
CCA PROXIMAL: PSV=60, EDV=0
CCA DISTAL: PSV=57, EDV=0
CCA BIFURC: PSV=86, EDV=0
ECA: PSV=137, EDV=0
ICA PROXIMAL: PSV=193, EDV=61
ICA DISTAL: PSV=90, EDV=0
VERTEBRAL A.: PSV=58, EDV=0
SUBCLAVIA A.: PSV=0, EDV=0
מוצא העורק הפנימי: רבדים טרשתיים, הסתיידות חלקית, מבנה בלתי הומוגני,
היצרות: 71%-90%
מוצא העורק החיצוני: הפרעה המודינמית קלה.
העורק הבין חולייתי: תקין.
רופא אחר שראה את הבדיקה קבע שיש היצרות של 50% בלבד.
4 רופאים שראו את הבדיקה חלוקים בקשר לניתוח: 2 אומרים לנתח מייד, 2 אומרים שאין צורך בניתוח.
השאלה היא למי להאמין ומה הסיכון בניתוח כזה (והאם צריך להתבצע בהרדמה מקומית או מלאה)?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלקס קרוטיס
ד''ר ארנון קורן12/03/2008שלום רב
לדעתי ההצרות קטנה מאשר נכתב בתשובה ולכן אין צורך בניתוח.ממליץ לחזור על הבדיקה במעבדה אחרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלמת ורידים ולייזרלולא10/03/2008
שלום,
יש לי ורידים ממש קטנים ואדומים ומפוזרים ברגלים שאני הולכת להעלים בעזרת זריקות, אני עושה טיפולי לייזר שזה במפשעות ובית השחי האם זה מפריע לעשות זריקות ברגליים ? (אני לא עושה לייזר ברגליים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי ורידים והסרת שיער
אין קשר בין הטיפולים ובהחלט ניתן לבצעם בו זמנית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד נפוח בחלק הפנימי של יד ימיןאורן א10/03/2008
שלום ד"ר
מזה 3 שבועות נפוח לי הוריד ביד ימין, בחלק הפנימי. הכאבים די נסבלים.בבדיקת דם שללו את שרטת החתול גם כי בלוטות הלימפה לא נפוחות.אני בן 48 בריא לחלוטין. הוריד ממש נראה נפוח .הרופאה אמרה שזה אולי לפלביטיס ונתנה בנתיים אוגמנטין 875 מ"ג.
אנא הרגיעני .................תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד ביד
ממליץ בדיקת דופלקס ורידים לשללית פקקת עמוקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהre וריד נפוח
אורן א13/03/2008בבדיקת דופלקס וריד יד שמאל נמצא "פקקת של וריד שטחי תת עורי, ללא התפשטות לורידים עמוקים". עכשיו מה עושים כי התור הקרוב לכירורג עוד שבועיים, והיד , שבא אני כותב, די כואבת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריד פקוק ביד
כטיפול אתה זקוק לאגידה אלסטית בנוסף עליך לעבור בירור לקרישיות יתר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)