מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סחרחורותיטבת11/04/2008
שלום רב. רציתי לדעת האם בעיה של כלי דם בצוואר יכולה להיות סיבה לסחרחורות?
עשיתי כבר ct עם יוד למוח והכל תקין וכן עשיתי לפני שנתיים וחצי צינתור וירטואלי עם יוד והכל תקין.
האם יכול להיות שיש בעיה עם כלי דם באזור הצוואר שיכולים לגרום לסחרחורות?
איזו בדיקה צריכים לעשות כדי לבדוק אם יש בעיה עם כלי דם?
האם בדיקת טליט יכולה לעזור? ואם כן היכן עושים אותה? האם בדיקת דופלר גם מאבחנת אם יש בעיה של כלי דם?
הסחרחורות אצלי קורות בזמן שינוי תנוחה וכן הן רבות יותר בשעות הבוקר מאשר בשעות הערב. האם זה אומר שיש בעיה בזרימת הדם?
אודה על תשובתך והפנייתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר ארנון קורן12/04/2008שלום רב
הצרויות בכלי הדם בדרך כלל אינם סיבה לסחרחורות.יש להשלים את הבירור על ידי נאורולוג.מומלץ גם לבדוק את האוזן הפנימית ואת עמוד השידרה הצוארי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים לאחר תאונהאני10/04/2008
אני בת 24, עברתי תאונה לפני מס' שנים ונחבלתי בין היתר בשוק האחורי השמאלי. סבלתי מכאבים שחלפו וסימן חבלה כחול ענק שהפך לקבוצת כלי דם בולטים באזור הפגיעה.מאזור זה בולט וריד אחד לכל אורך הירך. עד עצם היום הזה לא התייחסתי לנושא הזה בתביעה מול חברת הביטוח וגם לא בנסיון טיפול...לא ידעתי שזה משהו בר טיפול והסתפקתי בזה שהכאבים חלפו (למעט בזמן עמידה ממושכת)..
האם ניתן לטפל בזה? האם חשוב לבדוק את זה מבחינה בריאותית? האם ניתן מאופי הורידים להוכיח את הקשר לחבלה ? (לא בטוחה שכלכלית ארשה לעצמי לטפל בזה..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים לאחר תאונה
ד''ר ארנון קורן12/04/2008שלום רב
אחד הגורמים החשובים להופעת ורידים הוא חבלה.בזמן החבלה נפגעים המסתמים בתוך הורידים ,כיוון הזרימה מתהפך והורידים מתחילים לבלוט.יש לבצע דופלקס ורידים ולהבדק על ידי כירורג כלי דם.בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהר10/04/2008
אני בן 20 ויש לי בעיה.
יש לי ורידים מאוד בולטים בגב כפות הידיים. זה ממש מכוער. האם יש טיפול לנושא, ממה זה נובע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בגב כף היד
ד''ר ארנון קורן11/04/2008שלום רב
ניתן לטפל בורידים אלו בהזרקות או בלייזר עם סיבים עדינים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים בולטים וכאבי רגלייםאחת07/04/2008
בבדיקת US שנערכה לי נמצאו הדברים הבאים: הוורידים העמוקים בגף התחתון ימני-פמורליס משותף, פמורליס שטחי, פופליטאה וטיביאליס פוסטריור. כמו כן הוריד ספנה פרוקסימלי-הודגמו סונולוצנטיים ועוברים תמט בלחץ המתמר.
בדופלר הזרימה בהם תקינה.
סכום ממצא:
אין סימני פקקת וורידית עמוקה בגף תחתון ימני.
סימני רפלוקס ב-ספנה מגנה פרוקסימלית וב-CFV.
דליות לא פקוקות בשוק.
האם יש צורך בניתוח? האם הליכה מוגברת יכולה לעזור? האם גרב אלסטית יכולה גם לעזור?
תודה מראש על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בולטים עם אי ספיקה
ד''ר ארנון קורן08/04/2008שלום רב
ורידים בולטים בנוכחות תשובת דופלקס כנ"ל מחיבת התיחסות כירורג כלי דם.המלצתי לטיפול בלייזר תוך ורידי או לחילופין מניעת התקדמות המחלה באמצעות גרב אלסטית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה תמט בלחץ מקומי?
פרחיה16/02/2009שלום אני פרחיה מחיפה יש לי תמט בורידים אני רוצה לדעת מה זה תמט בלחץ מקומי ומה לעשות בקשר לתמט בורידים שלי תחיזרו תשובה כמה שיותר במהרה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמט ורידי בלחץ מקומי
ד''ר ארנון קורן16/02/2009שלום רב
העלמות הוריד בלחץ מקומי,מעיד על לחץ ורידי קל,כלומר בדיקה תקינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים בולטים ברגלייםמעיין ד07/04/2008
אני סובלת מורידים בולטים ברגליים ומשריפה בבהונות לאחר פעילות גופנית (הליכה, אירובי . . )
האם יש קשר בין הורידים הנפוחים לשריפה בבהונות, והאם טיפול בבעיית הורידים יפתור את הבעיה השניה ? (אני בת 40)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בולטים ושריפה בבהונות
ד''ר ארנון קורן07/04/2008שלום רב
אין קשר בין שתי התלונות.עליך לטפל בורידים אצל כירורג כלי דם ובשריפה בבהונות אצל אורטופד כף רגל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידיים ברגל ימיןתמירה05/04/2008
שלום,
אני בהריון (מס' 4)בחודש שביעי ,וברגל ימין הופיעו לי ורידים בצורה מאוד מפושטת על כל אזור השוק
ורידים אלה כואבים מאוד ואני לא מסוגלת לעמוד הרבה זמן על הרגליים.
יש לציין שזה רק ברגל ימין . האם יש סיבה לכך שרק ברגל ימין זה הופיע בצורה חמורה כ"כ?
ובאיזה דרך ניתן להעלימם?
אודה על תשובתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בהריון
ד''ר ארנון קורן05/04/2008שלום רב
ורידם הבולטים וכואבים בהריון רביעי אלו ורידים שלא טופלו בזמן לאחר ההריון השלישי.כרגע לצערי לא ניתן לעשות דבר מלבד גרבים אלסטיים חזקים.שלשה חודשים לאחר הלידה עלך להבדק על ידי כירורג כלי דם בכדי לטפל בורידים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקהשושנה05/04/2008
שלום רב, אני בת 52 וסובלת מזה שני מאי ספיקה וורידים בולטים מאוד, המליצו לי גם ניתוח וגם הזרקות, שאלתי היא מה מומלץ יותר: ניתוח או הזרקות. אשמח לתשובה מהירה . תודה שושנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקה בורידים בולטים
המלצתי החמה לניתוח לייזר תוך ורידי או אנדולייזר.הטיפול עם הצלחה של 98% עורך כשעה ובהרדמה מקומית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כרונינועה05/04/2008
אני סובלת מזה כשלוש שנים בכתף ידי הדומיננית בצד האחורי בגבול בית השחי.
כאב זה מגביל אותי בתפקוד יומיומי, ובהגבלה בלילה בשכיבה על הצד ושכיבה על הגב אפשרית רק עם תמיכה מתחת לכתף.
בדיקות ארטופדיות הכוללות mri, emg, u,s , ומיפוי עצמות תקינות.
זריקות קורטיזון לא עזרו , למשככי הכאבים יש לי תופעות לוואי, וטיפולים אלנטרנטיביים מקלים רק במקצת.
האם יתכן שהכאב נובע מבעיה בכלי דם? במידה וכן אילו בדיקות עלי לעשות?
בתודה מראש על תשובתך
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בכתף בשעות הלילה
עליך להבדק על ידי אורטופד ידיים.המלצתי: דר' איגו גולדברג:7557111 03
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב כרוני
נועה06/04/2008לדר' ארנון קורן שלום
תודה רבה על תשובתך המהירה,
הכאב שלי הוא בגב לטראלית לסקפולה קרוב לקצה כפל בית השחי , אודה לך אם תוכל לומר לי למה חשבת על מומחה לכף היד
בתודה מראש
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב כרוני
ד''ר ארנון קורן07/04/2008שלום רב
תלונותיך הם שהובילו אותי לכתיבת התשובה הנ"ל.האם כבר נבדקת וטופלת?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידיםלולא02/04/2008
שלום,
אני בת 23 כל הזמן גם כשהייתי קטנה ראיתי שרואים ברגליים שלי ורידים ירוקים הם לא בולטים אך נראים, בזמן האחרון יצאו לי כמה סימנים של ורידים קטנים אדומים והורידים הירוקים האלו קצת בלטו באיור כף הרגל ומעל מעקב קצת, אני מעוניינת לטפל בזה, מה היא הדרך הכי טובה ? ואני רוצה לציין שאני מסירה שיער בלייזר באיזור מפשעות ובית שחי האם זה מפריע ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים
ד''ר ארנון קורן04/04/2008שלום רב
קשה לענות לשאלתך ללא בדיקה.אנא פני לבדיקת כירורג כלי דם לבדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים בולטיםגחל01/04/2008
שלום ד"ר, אני בן 20.
שמתי לב לאחרונה כי באיזור הירך האחורי, ישנם ורידים בולטים בשני הרגליים, יותר ברגל שמאל.
משקלי תקין בסה"כ, אני בן אדם שעוסק בספורט.
אני יודע שייתכן שגם אימי סובלת מזה, אבל בכל זאת, אני בבסה"כ בן 20, מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בולטים בבן 20 שנה
ד''ר ארנון קורן01/04/2008שלום רב
בהחלט יתכנו ורידים גם בגיל זה ויש לבחון בעיה מולדת או נרכשת.עליך לעבור דופלקס ורידים ובדיקת כירורג כלי דם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שוקייםדן30/03/2008
שלום ד"ר
בן 34, מזה שנים יש לי בעיה, כשאני הולך הרבה במאמץ אני סובל מכאבים קשים בשוקיים, בחלק הקידמי זה ממש חד, ובאחורי זה יותר תחושת לחץ ושריפה.
הייתי בעבר אצל אורטופד שהתרשם שככל הנראה מדובר בתסמונת המדורים הקדמיים וייעץ לי, או לא ללכת, כלומר לנוח, או לעשות בדיקת לחצים ובמקרה הצורך ניתוח.(מיפוי עצם היה תקין)
למעשה אני חייב את ההליכה הזו מאחר ויש לי מעט עודף משקל, עליה בכולסטורול ובלח"ד, רציתי לשאול האם לפני שאני מנסה בדיקת לחצים (וניתוח) שהיא בדיקה פולשנית, האם יכול להיות שיש בעיה אחרת ? האם זה יכול להיות קשור לבעיות בכלי דם ? בעורקים ? בוורידים ?
יש לציין שהאיזור מתנפח, ובזמן הליכה זה מרגיש כאילו הכל שם מאובן, וחלק הקידמי נשאר נפוח וקשה גם לאחר ההליכה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שוקיים
עליך לעבור בדיקת אינדקס לחצים ברגלים ולהבדק על ידי כירורג כלי דם.תלונותיך יכולות להתאים גם לחסימות או הצרויות בכלי הדם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבני30/03/2008
שלום רב,
לאחרונה אני שותה שתי כוסות יין אדום כל ערב. אני מאוד אוהב את זה ולא מעוניין להפסיק.
רציתי לדעת האם מינון כזה גורם נזק חמור לבריאותי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתית יין יום יומית
לדעתי כוס אחת ביום עדיפה על שתי כסות במחשבה לטווח ארוך ומצטבר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמקעינבל27/03/2008
שלום וצהרים טובים ,
אשמח לעזרה והדרכה יש לי סבתא בת +70 בערך חולת דיאליזה סכרת ולחץ דם וגם עברה אירוע מוחי ושברת האגן לפני כ5 שנים אך היא בסדר נכון אומנם לא הולכת אך מתפקדת עם הסביבה ושותפה לה
מה שרציתי זה שהיום התגלה סבתי נמק ברגל / באצבע ורצים לכרת את הרגל מיכון שאי אפשר לעשות צינטור בשל מצבה הבריאותי
אין דרך אחרת שאפשר לעזור ולמנוע את הכריתה אשמח לדעתך
תודה זה חשוב מאוד
עינבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמק
ד''ר ארנון קורן28/03/2008שלום רב
אינני מבין מדוע לא ניתן לבצע צינטור.באשה שלא הולכת האינדקציה להצלת הרגל יחסית לסיכון שבהצלה הוא משמעותי.אני הייתי מציע לבצע צינטור במטרה לנסות לפתוח את העורקים.לגבי ניתוח הייתי בודק את הסיכון לאור העובדה שהאישה על כיסא גלגלים באופן קבוע.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים ברגלייםטל26/03/2008
שלום רב ד"ר,
שאלה- אני בת 21 לאחרונה שמתי לב שישנם ורידים בולטים ברגליי (חשוב לי לציין שהם לא בולטים מאוד- לא דליות)
האם עצם זה שבגיל כזה רואים קצת ורידים מחייב שבעתיד הם יהיו בולטים יותר ויותר??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים ברגלים
ד''ר ארנון קורן28/03/2008שלום רב
ורידים הם חלק מגופנו.רק במקרה שהורידים חולים יש לטפל בהם.המצאות ורידים איננה סימן לאיזשהיא בעיה בעתיד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ברזלחן23/03/2008
שלום, האם חוסר ברזל מעכב את זרימת הדם? כלומר מפריע לו לזרוםפ בחופשיו והופך אותו סמיך יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ברזל
ד''ר ארנון קורן23/03/2008שלום רב
אין קשר בין רמת הברזל לזרימת הדם.במצב של חוסר ברזל או אנמיה אזורי הגוף יקבלו פחות חמצן או הלב יעבוד בקצב מואץ בכדי לספק את אותה כמות חמצן לרקמות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)