מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עורק נפוח בצוארעליזה04/01/2009
שלום ד"ר, לפני כיממה התנפח לי עורק בצואר בחלקו התחתון בצד ימין - זה נראה בצורת ג'ולה ירוקה רכה. יש לעיתים כמה רגעים שהוא נראה לי פחות נפוח. זה קרה כפי הנראה כאשר מאד התרגזתי על דבר מה ששמעתי. הראיתי בעבר עורק נפוח מעט לרופאת המשפחה והיא אמרה שזה נראה קצת כמו התרחבות של עורק כלשהו אך לא ידעה ממה נובע. מה הגורמים לכך? האם זה מסוכן? האם ישנן המלצות לבדיקות כלשהן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד נפוח בצואר
ד''ר ארנון קורן10/01/2009שלום רב
ההתנפחות היא של הוריד הג'גולרי ולא של עורק.אין לכך כל משמעות .לאישור דבריי ניתן לבצע דופלקס צוארי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת04/01/2009
היי אני מאובחנת מזה 5 שנים כחולה בתסמונת APLA אשמח לדעת אם מגיעות לי איזשהן זכויות סוציאליות או הקלות בביטוח לאומי, על סמך זה שהמצב לא צפוי להשתנות (כרוני) אודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר APLA
ד''ר ארנון קורן10/01/2009שלום רב
אינני יודע על זכויות אלו או אחרות במחלה שלך או במחלות אחרות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים ברגלייםמיכל01/01/2009
שלום רב! אני בת 31, לאחר הריון שני. בהריון האחרון הופיעו לי נימים וורידים ברגליים. ברצוני לשאול האם זוהי רק תחילתה של ה"מחלה", אשר תלך ותחמיר עם הגיל. או שמא רק במקרה של הריון נוסף או השמנה. אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים ברגלים
ד''ר ארנון קורן03/01/2009שלום רב
נימים נוצרים מהשינויים ההורמונלים שגופך עובר.הורידים נוצרים בהריון בשל הרס מסתמים.כל הריון מחמיר את המצב .לאחר הופעת נזק ראשוני גם ללא הריון תחול התדרדרות בורידים.ממליץ להבדק על ידי כירורג כלי דם בכדי להעריך את הנזק הנוכחי ולתכנן את ההתמודדות בעתיד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקערמי30/12/2008
שלום, אולי במקרה תדע לענות לי: 1. האם חייבים רשת בניתוח בקע או רק במקרים מסויימים שמים רשת? בעבר עשיתי ניתוח, לפני כ-15 שנה והיה ללא רשת. 2. מה יתרנות חסרונות בהרדמה מקומית (אפידורל) / הרדמה כללית? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא פנה לכירורג כללי
ד''ר ארנון קורן03/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בבוהןיחיא27/12/2008
בן 40 עם אי ספרידים בשתי רגליים מזה שבוע מרגיש דקירה חדה מאד בבוהן לכמה שניות ונעלם הפסקה של דקות ולפעמים שעות בין דקירה לדקירה התופעה חדשה לי ולא מובנת האם זה הפורום המתאים? האם יש איבחון? כל השערה תתקבל בברכה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בבוהן
ד''ר ארנון קורן29/12/2008שלום רב
ממליץ להפנות את שאלתך לאורטופד
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד עורק התפוצץ באצבעניקי גרנר23/12/2008
וריד או עורק התפוצץ וגרם לשתף דם באצבע ללא סיבה נראית לעין . מי יודע מדוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה באצבע
יש לברר לגבי טראומה זניחה שגרמה לדימום ,נזק מולד במערכת הקרישה או שימוש מופרז במדללי דם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקותנרקיס21/12/2008
שלום לך לפני כשבועיים עשיי הזרקות ברגל(עקב אי ספיקה) פעם ראשונה ומאז זה מגרד לי במקומות ההזרקה. האים זה אמור להיות כך ואים כן מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקות
גרד הינו סימן לאי ספיקה ורידית כרונית.מומלץ לטפל באי ספיקה ובו זמנית בגרד על ידי משחת אולטראלן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת ורידיםזמן יקר21/12/2008
שלום בן 39 עם אי ספיקת ורידים קשה בעוצמתה ברגליים השאלה: כל מכה ברגל משאירה לי סימנים כחולים עכשיו התחלתי לשחק כדוררגל ואני חותף חבטות מהכדור לרגל התחתונה האם מסוכן? האם להפסיק עקב סכנה ? האם הורידים מתפוצצים וחלילה יכולים להוות אירוע מוחי? נא חוות דעתכם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקה ורידית
אתה יכל להמשיך בעיסוקיך עם גרב אלסטית ולטפל בבבעיה בו זמנית.אין שום קשר לארוע מוחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודי הזרקהנרקיס20/12/2008
שלום לך לפני כשבועיים עשיי הזרקות ברגל(עקב אי ספיקה) פעם ראשונה ומאז זה מגרד לי במקומות ההזרקה. האים זה אמור להיות כך ואים כן מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרוד
גרד הינו סימן לאי ספיקה ורידית כרונית.גרד לאחר הזרקה יכל להוות סימן לריפוי.ממליץ לעקוב ולמרוח משחת אולטראלן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקקת ורידיםאריקו19/12/2008
שלום לך ד"ר, אני בן 47 בריא בד"כ. 93 ק"ג, 1.75 מ'. עד לפני חודשיים עסקתי בספורט. הליכה, ריצה. לפני חודשיים נפצעתי וקרעתי את שריר השוק הימנית. שכבתי כחודש בבית ונעזרתי בקביים. לאחר חודש הכאבים פחתו, אך השוק עדיין היתה נפוחה, אדומה, חמה וקשה. האורטופד המליץ על בדיקת דופלר ורידים עמוקים. כלומר חודשיים לאחר הפציעה נשלחתי ל בדיקת DVT. התוצאה : הוריד הפמורלי השטחי והפופליטאה מימין הודגמו עם תוכן ללא זרימת דם. הטיפול שניתן : קלקסן 80mg פעמיים ביום בזריקה ובמקביל קומדין 5mg עד להגעה לערכי INR 2-3. ורק אז להפסיק טיפול בקלקסן. שאלותי : 1. האם לא עדיף רק קלקסן - 2 זריקות ביום ? (במקום המעבר לקומדין ?) 2. כמה זמן בממוצע לוקח לצאת מזה - כלומר שקריש הדם ימס והדם ישוב לזרום בוריד ? 3. הים אני חופשי בתנועה והנפיחות ירדה. אפשר לחזור לפעילות ספורטיבית ? תודה רבה מראש.... -- אריקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקקת ורידים
ד''ר ארנון קורן20/12/2008שלום רב
מומלץ הטיפול בקומדין אשר נמשך לפחות 6 חודשים.אתה יכל לחזור לכל פעילות עם גרב אלסטית.העלמות הקריש היא אינדיבידואלית ואיננה צריכה לשחק תפקיד בחייך היום יומיים.לאחר 6 חודשים עליך לעבור בדיקת דופלקס לורידים ולהתיעץ עם כירורג כלי דם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקות קצף לוורידיםלונה18/12/2008
עברתי הזרקות קצף לוורידים אצל ד"ר גלילי במכון מור. במהלך תקופת הטיפול הכרתי ושוחחתי עם עוד מטופלים של ד"ר גלילי, רובם הגדול אינם מרוצים מהתנהגותו. ד"ר גלילי הוא אדם מאוד מאוד לא נחמד, קר ואנטיפט. לגבי תוצאות טיפוליו: בשיחות עם מטופלים אחרים שמעתי על הרבה שכועסים ומאוכזבים מטיפולו, שנגרם להם נזק בריאותי זה או אחר, בנוסף לנזק הכספי - עלות טיפול הזרקת קצף לרגל אחת 3,300 ש"ח!!! (לאחר הנחת כללית מושלם). לאלו מכם המתלבטים בטיפול: נא בידקו, עשו שיעורי בית היטב ואל תמהרו!!! בהצלחה. לונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקות קצף לוורידים
ד''ר ארנון קורן19/12/2008שלום רב
הזרקת קצף לורידים הינה טכניקה מקובלת היום בארץ ובעולם.קימות טכניקות אחרות כאשר המובילה הינה לייזר תוך ורידי.רופא המטפל בבעיות ורידים חייב להכיר את כל הטכניקות ולהתאים אותם למטופל .לא יתכן שטכניקה אחת תתאים לכולם.לעיתים יש לשלב בין הטכניקות הרבות בכדי לתת מענה נכון ומדויק לאותו מטופל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות. יש בדבריירך
עינת21/12/2008משהו מרגיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפדמהאיה16/12/2008
לאחר שנפיחות באחת הרגליים לא ירדה לאחר הלידה, אובחנתי כסובלת מלימפדמה בשתי הרגליים, כשהמצב ברגל השמאלית חמור יותר. בדופלר עורקים וורידים הכל תקין. נאמר לי כי התופעה כרונית ולא ניתנת לריפוי וניתן רק למנוע החרפה ע"י גריבת גרביים אלסטיות. אני סובלת מכאבים ברגליים ומאובדן תחושה בכפות הרגליים למרות גריבת הגרביים. האומנם אין מה לעשות או שבכל זאת ישנה ישועה??? אודה להתייחסותך איה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת לאחר לידה
האבחנה המדויקת של לימפאדמה נעשת לאחר בדיקת לימפוגרפיה איזוטופית.המלצתי לבדיקת כירורג כלי דם המתמצא בנושא והוא יפנה אותך לבדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרבינים לבעיות בכלי דם ברגלייםמשה15/12/2008
שלום, אמא שלי בת 51 ויש לה בעיות בורידי הרגליים. הציעו לה לעשות ניתוח בלייזר, אבל אין דחיפות לבצע ניתוח זה (נאמר שניתן לעשות גם בעוד 3 שנים). היא ניסתה גרביונים מיוחדים שמטרתן לעזור במקרים של בעיות בורידי הרגליים, אך הם לא נוחות לה. השאלה היא, האם גרביונים אלו נועדו להקל על הרגשה, או לשפר את המצב? במילים אחרות, במידה ולא תלבש גרביונים אלו, האם זה יכול להביא להחמרת המצב? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרבים אלסטיים
הגרבים לא מתקנים את בעית הורידים אלא רק מקפאים את האי ספיקה מהתרדרות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מעקפים לעורקי הכליהרמי14/12/2008
בשל מחלת fmd נידרש לעשות מעקפים לעורקי הנליה כדי לא להגיע לדיאליזה.מדובר על חולה צעירה יחסית.שאלתי- מי המומחה לנושא זה בארץ -אם קיים בכלל.הסיכונים לניתוח כזה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מעקפים לעורקי הכליה
ד''ר ארנון קורן14/12/2008שלום רב
ממליץ להגיע לבילינסון שם נמצאים בכירי משתילי הכיליה והמנתחים הוסקולריים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחופה לגבי טרשת עורקיםשרית14/12/2008
שלום רב, אבי בן 61 סובל מזה מספר שנים מהיווצרות קרישי דם בגפיים התחתונות. הוא אובחן כסובל מטרשת עורקים. מספר הציתנורים וניתוחי המעקפים בכלי הדם ברגליים שעבר הוא רב מידיי. רק מינואר השנה עבר 3 ניתוחים, מס' חודשים מועט בין ניתוח לניתוח. אנחנו, בני המשפחה, מאוד מודאגים. הוא כבר מותש ומיואש, מצבו הנפשי לא טוב. את הרגל הימנית שלו ניתחו כבר 5 פעמים, פעמיים בניתוחים גדולים וקשים מאוד. בשנה האחרונה תדירות היווצרות הקרישים עלתה מאוד. כל כמה חודשים נוצר קריש דם שלא מצליחים למוסס בצינתור ושוב המסכן צריך לעבור ניתוח. יש לי מספר שאלות: האם ישנה דרך להימנע מניתוח פולשני? האם יש טיפולים חלופיים? האם אין זה נורמלי שכל כמה חודשים בודדים נוצר קריש וצריך לעבור ניתוח? האם ניתן להגיע לייעוץ ולקבל הנחיות מפורטות לאורח חיים עם המחלה? אנו נתקלים באדישות מאוד גדולה מצד הרופאים בביה,ח בו הוא מנותח ותשובות הצוות הרפואי מאוד לקוניות וחלקיות. אנו נמצאים בתסכול גבוה מאוד ובחשש כי אנו מאבדים את אבא שלנו. אשמח לקבל את תשובתך, שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת עורקים
ד''ר ארנון קורן14/12/2008שלום רב
מדובר במצב אופיני למחלה זו.אנו הכירורגים של כלי הדם יודעים לפתור בעיות אך לא יודעים לעצור את המחלה.מומלץ לטפל בגורמי הסיכון ובמחלות הרקע.מומלץ להשתדל לטפל שמרנית ברגלים ולא בניתוח.הליכה מרובה עוזרת להתמודדות בעתיד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)