מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופלקס ע. צווארנורית22/05/2008
בעיקבות 3 מקרים של "ריצודים" בעיינים נשלחתי לבדיקה הנ"ל -הממצאים הם:
ימין:
ביפורקציה בגובה רגיל
עורק משותף+חיצוני- לא נראתה הפרעה המודינמית
עורק פנימי-ניראה עיקול בחלקו הדיסטלי של העורק הגורם להפרעה קלה בזרימה.
עורקהחוליות-כיוון וזרימהתקינים.
שמאל:
ע. משותף, חוליות, ביפורקציה- כנ"ל.
עורק פנימי- הודגמה הפרעה קלה בזרימה בחלקו הדיסטלי של העורק, ללא הצרות מורפולוגית.
אני בת 50 , בריאה בד"כ ,אובחנתי כתסמונת-קרסט(סקרלורדרמה מוגבלת)-ללא תסמינים למעט ריינו וטסיות נמוכות-60-70אלף. מבקשת לדעת מה משמעות תוצאות הבדיקה? האם עלי לגשת לבדיקות נוספות ? אודה לתשובתך .... תודה רבה, נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלקס קרוטיס תקין
ד''ר ארנון קורן27/05/2008שלום רב
מדובר בבדיקה תקינה ולכן אין צורך בכל פעולה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי בדיקות ורידים ברגלייםחיים21/05/2008
שלום,
יש לי ורידים קצת בולטים (לא מאוד) רק בקרסול וברגל, ורואים קצת רשת שם גם.
הלכתי למומחה לכלי דם, שלח אותי לבדיקת דופלקס.
הנה התוצאה:
"בבדיקה באמצעות מכשיר הדופלקס לא נמצאו כרגע חסימה או אי ספיקת מסתמים במערכת הורידית העמוקה בשתי הרגליים.
כמו כן הודגמה אי ספיקת מסתמים ב SAPENO-FEMORAL JUNCTION ברגל שמאל ובווריד הספון לאורך שתי הרגליים."
המליץ על גרב מסוג:. Venotrain Soft AD long M
ביקשתי דעה שניה ממומחה יותר בכיר, המליץ על גרב מסוג:,Sigvaris S Plus Long Cotton
אבל ביקש לבצע בדיקות VPPG לבדוק ורידים עמוקים.
התוצאה היא:
"בצד ימין יש אי ספיקה ורידית קשה בעוצמתה
שמקורה בחלקה בורידים השטחיים אלא בחלקה גם בורידים העמוקים
בצד שמאל אין עדות לאי ספיקה ורידית בעלת משמעות המודינמית"
הוא אומר עכשיו כתוצאה מהבדיקה שאמשיך עם הגרב Sigvaris כמה חודשים (רק עשכיו התחלתי ללכת עם זה) , אחר כך אני צריך גרב יותר חזק.
האם 2 הבדיקות נוגדות אחת את השניה, ומה אוכל לעשות? עקב בעיות אחרות (אורטופדיות וניורולוגיות neuropathy) ברגליים, יהיה לי מאוד לא נוח ללכת עם גרביים באופן קבוע, גם בגלל החום.
מה אתה ממליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלקס ורידים
במצב של אי ספיקה ורידית עמוקה לא ניתן להמליץ על טיפול כירורגי אלא על טיפול שמרני בלבד.במקרה שלך הטיפול השמרני הוא גרב אלסטית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיב תשובה מהירה בבקשהאיזה אחד21/05/2008
שלום רב!!
בזמן אחרון כמובן אני מרגיש ברגלים שלי כאבים חזקיםם בורידם שלי ברגליםם וגם בראשש כאבים חזקים של הורדים בעיקר אני מרגיש שהם מתנפחים ליי אני בן 18 אולי אתה בהלם קצת שבגיל כזה יש תבעיות האלה אבל זה בגגל שאני המון על המחשב זה לא בריא מה עושים במצב כזה?מרגיש שעומד לתפוצץ לי הוברדים זה גם בראש עם מתנפחים לי הורדים אני מבקש ממך תשבוה מהירה עם תוכל כמובן תודה והמשךך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי רגלים וראש
עליך לעבור בדיקת לחץ דם מספר פעמים ביממה.במידה והבדיקה תקינה יש להבדק על ידי נאורולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקה קלהויקטור18/05/2008
שלום רב!
הלכתי לבדיקת דופלר שהראתה :בסגמנט FEM-POP.V זרימה ספונטנית עפ"י תנודת נשימה
זרימה מוגברת בלחץ דיסטאלי,תמט תקין בלחץ מקומי.אין עדות לDVT .
ברגל ימין - אי ספיקה קלה בספנה הארוכה .ללא אי ספיקה בספנה הקצרה.
על מה מדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקה קלה
ד''ר ארנון קורן20/05/2008שלום רב
יש להתיחס לבדיקה לפי מצב הרגלים וחומרת התלונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בורידים ברגלייםעדיה18/05/2008
ערכתי דופלקס למערכת הוורידים ובמערכת הורידים השטחית היתה תשובה זו : (רגל שמאל)
"עדות לאי ספיקה פרוקסימלית בשוק בלבד, כמו כן הודגם קולטרל שטחי ולא ספיק באספקט קדמי ולטרלית בירך שמוצאו מהספנה הגדולה בגובה שליש עליון בירך"
מה זה אומר ומהן דרכי הטיפול המוצעות כיום.
נגשתי לבדיקה כי יש לי כאבים ברגל שמאל - לא כל הזמן לרוב לאחר עמידה ממושכת ובימי המחזור החדשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליות עם אי ספיקה
ד''ר ארנון קורן18/05/2008שלום רב
מדובר בכאבים ממקור ורידי בשל אי ספיקה בורידים.במילים אחרות הדם בורידים זורם נגד הכיוון.מומלץ להתיעץ עם כירורג כלי דם ולמצא את הטיפול האופטימלי:מיניפלבקטומיה,סקלרוטרפיה רגילה,סקלרוטרפיה עם קצף.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרוטיזוןאפרת17/05/2008
שלום רב דר
ברצוני לדעת מה הקשר של כורטיזון לטיפול בכאבי ראש לפי מה שידוע לי ? יש לי קאסטל אדיק וברצוני לדעת איך טיפול כזה יכול לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר ארנון קורן17/05/2008שלום רב
אנא הפני את שאלתך לרופא נאורולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאיזה אחד16/05/2008
שלום רבב לך בזמון אחרון אני מרגיש ברגלים שלי את הדופקק מריגש שהורידם ברגלים שלי מתחפנים ואתו דבר בראש פניתי לרופא אמר לי זה כלום לא יחס לזה חשיבות הוא לקח את זה חפיף והסברתי לו שזה מפירעה לי לישוןן וכול זה מה אתה חושבב ?יש לי דופק ברגלים ולפעמים זה מגיע לשיא יענו כמו בום כזה כיאלו משו עומד לתפוצץ יש מצב שיש לי איזה חסימה בעורקים או משו?כי זה פשוט לא עובר זה כבר הרבה זמן ככה לאן לפנות מה לעשות עם אני לאא אטפל בזה פשוט יקרה לי משו בסוף!!לאן לפנות ?לאיזה בדיקה תדריך אותי !!לפני מה שכתבתי לך פה לאיזה כיון אתה ממליץ ללכת על איזה בדיקה?תודה שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת דופק
ד''ר ארנון קורן16/05/2008שלום רב
עליך לעבור בירור ליתר לחץ דם וליטול כדורי הרגעה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של בצקת ברגליים -אילה15/05/2008
בת 35. בריאה. (עוסקת בספורט, אוכלת בריא). לא בהריון.
לאחרונה התחלתי להרגיש מעין תחושה של בצקת ברגליים - מתחיל באיזור העקב ועד 20 ס"מ למעלה. זו רק תחושה. אין ממש בצקת.
איני יודעת ממה זה נובע. יכול להיות שזה קורה כאשר אני יושבת הרבה? (למרות שזה לא הגיוני).
איזה בדיקות עליי לעשות, ומה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה של בצקת ברגליים
עליך לעבור דופלקס ורידים ולהתיעץ עם כירורג כלי דם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיואב14/05/2008
שלום רב,
בשבוע האחרון נרדמת לי יד שמאל ואני מרגיש נמלים. האם עלי לגשת לרופא? ואם כן, לאיזה רופא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות היד
עליך להבדק על ידי אורטופד בשאלת לחץ בשורש כף היד או בצואר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליותרווית11/05/2008
שלום רב, האם הזרקת קצף הוא טיפול מומלץ לדליות? האם במקרה כזה זה עלול לחזור על עצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת קצף
הזרקת קצף הינו טיפול אחד מרבים.עליך לעבור דופלקס ורידים ישירות על ידי הרופא המטפל אשר יחליט על סמך הבדיקה על הטיפול המומלץ.הזרקת קצף איננה במקום ראשון מבחינתי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים ותחושת דופק ברגלמרב08/05/2008
שלום רב
ילדתי בניתוח קיסרי לפני כחודש
ביומיים האחרונים יש לי תופעה שאני לא מכירה של הרגשת דופק בצד כף הרגל - כמו כש"קופץ וריד" בעין
בנוסף שמתי לב שהופיע וריד בולט (כחול עם בליטות לאורכו) בשוק בערך באורך 5 סנטימטר
כבר כמה שנים יש לי וריד בולט בירך שלא טיפלתי בו מעולם
האם המצב מסוכן והאם חייבים לטפל בורידים?
המון תודות מראש
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים ותחושת דופק ברגל לאחר הריון
בשלב זה לא מומלץ כל טיפול אלא המתנה עד שלשה חודשים לאחר הלידה.בשלב הביניים ניתן לטפל בגרב אלסטית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ושבת שלום
מרב16/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלי דם בולטיםמיכל06/05/2008
בחודשים האחרונים כלי הדם בגב כף היד ובזרועות שלי בולטים, מה יכולה להיות הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בולטים בידיים
ד''ר ארנון קורן08/05/2008שלום רב
עליך לעבור בדיקת דופלקס לורידי הידיים במידה ואת לא שיכת לאחת משתי הקבוצות:ירידה חדה במשקל או כושר גופני מוגזם.שתי סיבות אלו גם כן יכולות לגרום להרחבת הורידים בידיים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליים נפוחות ואדמותמורן06/05/2008
שלום רב,
זה כבר כמה שנים אני סובלת בקיץ ולאחר עמידה ממושכת מנפיחות בכפות הרגליים וצבעם נהפך לצבע אדם
הייתי רוצה לדעת למי אוכל לפנות.ובכלל מה זה אומר ???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים נפוחות ואדמות
ד''ר ארנון קורן08/05/2008שלום רב
הרחבת ורידי הרגלים בחום הקייץ נחשבת לתופעה מוכרת ואף גורמת לגודש ורגלים אדומות.עליך לעבור דופלקס לורידים ולטפל בהם לפי הממצאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהאלכס05/05/2008
שלום רב עשו לי דופלר והתגלה אי ספיקה מהירך ברגל שמאל
בנוסף יש לי הרגשה של נימול בכפות הרגליים וכאשר יש את ההרגשה יוצא לי אודם במקום שמעל כף הרגל מה זה אמור להביע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול ברגל ואי ספיקת ורידים
ד''ר ארנון קורן05/05/2008שלום רב
לדעתי אין קשר בין הדברים.עליך לעבור בירור על ידי אורטפד גב בשל הנימול ובירור כלי דם בגלל האי ספיקה.בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופלר-קרוטיסנורית04/05/2008
לפני (בערך) כשלושה חודשים עברתי "אירוע" קצר מאד(להערכתי פחות מדקה) של ריצוד בראייה בשתי העיניים,למעשה, לא התיחסתי למקרה... ולא פניתי לברור כלשהו....
לפני כשבועיים שוב חזר ה"אירוע" והפעם לטווח זמן ארוך יותר(כמה דקות) ובנוסף לשבריר שניה נראה כתם צל-במחצית העין השמאלית, פניתי לרופאת המשפחה והנ"ל שלחה אותי לברור אצל רופאת עיניים באופן -דחוף. בבדיקה אצל רופאת העיניים לא התגלתה בעייה כלשהי בעיניים והיא הפנתה אותי לבדיקת אולטרסאונד-דופלר קורטיס ובדיקת שדה ראייה.
לפני יומיים-שוב חזרה תופעת הריצוד על עצמה לפחות לעשר דקות ואולי אף יותר-(ללא צל)
את הבדיקות אני אמורה לבצע בעוד שבועיים וחצי....
שאלתי היא האם תופעות שכאלה אופיניות לארועים איסכמים חולפים? (מלבד תופעות אלו לא היו שום תסמינים נוספים) האם רצוי לבצע את הבדיקות מוקדם יותר.?...או ,האם לאור התכיפות של הארועים כדאי להתאשפז כפי שייעצו לי כמה חברים?
אודה להתיחסותך, תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת ראיה חולפת דו צדדי
ד''ר ארנון קורן05/05/2008שלום רב
בשל תלונות דו צדדיות בו זמנית אינני חושב שמדובר בארועים אסכמיים אלא בסוג ספציפי של אפילפסיה .עליך להבדק על ידי נאורואופטלמולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)