מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עמידה והליכה גיל שנה וארבע חודשיםמירב10/11/2010
האם היעדר עמידה עצמאית (ללא אחיזה בחפץ) והעובדה שביתי עדיין לא הולכת מהווה בעיה התפתחותית בגיל זה.
והאם העובדה ששתי כפות רגליה נוטות פנימה - ימין קיצונית יותר משפיעות על כך- והאם דורש טיפול כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידה והליכה גיל שנה וארבע חודשים - תגובה
ליאת קופיט10/11/2010שלום מירב,
תינוק מתחיל ללכת עצמאית בין 14-16 חוד' וזה תקין לחלוטין שבתך עדיין נעזרת בחפצים, ברגע שהיא תרגיש בטחון ויציבות "לשחרר" היא תתחיל ללכת בכוחות עצמה.
לגבי כפות רגליה, יש אפשרות שמדובר בגמישות במפרקי הירך. הייתי ממליצה לפנות לאורטופד ילדים לקבל דעה מקצועית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה וישיבהאמא'לה.10/11/2010
שלום!
הבת שלי בת 10 חודשים.
עדיין לא מתיישבת.
אני מודעת לזה שלכל ילד יש קצב התפתחות משלו.
היא זוחלת היטב על הגחון מתקדמת עם הידיים ודוחפת את הריצפה ברגל שמאל.
היא עדיין לא בכיוון של זחילה ממש.
היא לא דילגה על שום דבר בהתפתחות שלה.
לפעמים היא מסכלת רגליים ומביאה רגל אחת בחצי סיבוב כאילו שהיא מנסה לעמוד היא רק מניחה את הרגל ולא דוחפת .
אני מניחה לה צעצועים על שרפרף נמוך כדי שתתאמץ, או על כרית מעט גבוהה....
האם ישנה דחיפות לקחת אותה לרופא התפתחותי?
ואילו עוד תרגלים ניתן לעשות לה כדי שלפחות תנסה לשבת \או לזחול . או שלתת לה לבד ולא לדחוק בה ושזה יגיע מעצמו?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה וישיבה - תגובה
ליאת קופיט10/11/2010שלום אמאל'ה,
ניתן להבין מהסברך כי בתך זוחלת זחילת גחון, "לא מאורגנת" לא סמטרית, הזחילה הנכונה היא הצלבה של יד ורגל נגדית. ולכן אני מאמינה שיש לה קושי מוטורי לעלות על 6 ולזחול. אני ממליצה לך לראות תרגילים באתר ולתרגל איתה מס' שבועות .
לגבי הישיבה- תינוק מתיישב ישיבה עצמאית בין גיל 8-10 חודשים. ולפי ההסבר שלך היא מנסה להתיישב אך הקושי להתיישב עצמאית משהות על הבטן הוא לא קטן.
כמו שהמלצתי, נסי לעבוד איתה בשבועות הקרובים על עליה לשש וזחילה זו ואם אין שיפור אני ממליצה לך בחום לפנות לייעוץ והדרכה מול מדריכת התפתחות תינוקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבינה איך נכנסים לאתר
אמא'לה.10/11/2010רוצה מאד לראות את התרגילים .
ולתרגל .
תודה !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי את אותה הבעיה
לילך15/11/2010גם הבת שלי היא בת 10 חודשים ואני מתמודדת בדיוק עם אותה ה"בעיה".
היא עומדת על שש אבל לא מתקדמת. נאמר לי בפורום שייתכן ויש לה זקיפות יתר בגב.
לי ניראה שזה יגיע באופן טיבעי. אשמח לדעת אם מצאת פתרון (תוך 5 ימים :)
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת חיתולmeiravian10/11/2010
היי, אני חדשה בפורום והייתי שמחה לקבל מכן עצה.
התינוקי שלי כמעט בן חודש, חמוד נורא.
הבעיה היא שבכל פעם שאני מחליפה לו חיתול הוא צורח ובוכה וזה מאוד מתסכל
יש למישהי רעיון מה אפשר לעשות, מה גורם לו לבכות בצורה כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת חיתול - תגובה
ליאת קופיט10/11/2010שלום לך ומזל טוב על התינוקי,
בגיל חודש התינוק אוהב להרגיש עטוף ומוגן וברגע שמפשיטים לו את המכנס ופותחים את החיתול, הוא ערום ולמעשה לא מרגיש את "גבולות גופו" דבר אשר גורם לא לתחושה של חוסר נעימות. אל דאגה תגובה זו עוברת כאשר התינוק גדל מעט.
אני מציעה לך בזמן החלפת החיתול להניח עליו חיתול בד או אפילו להניח את כף ידך על בית החזה שלו, לתת לו מגע לדבר אליו והעיקר לא להלחץ מהבכי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות בזמן שינהמעיין09/11/2010
שלום,
אני מקווה שאני נמצאת בפורום הנכון...
בני בן 7 וחצי חודשים. במהלך היום בזמן עירות מתהפך מהגב לבטן ומהבטן לגב בקלות, אך בזמן שינה אם מתהפך מהבטן לגב הוא לא יודע איך לחזור ומתחיל לצרוח.
מדוע זה כך ואיך אפשר לעזור לו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות בזמן שינה - תגובה
דבי גרוס דולב09/11/2010הי מעיין
מכיוון שבנך מתהפך בקלות לשני הצדדים בזמן עירות הרי שאין קושי מוטורי שמונע ממנו התהפכות בזמן שינה. לכן הקושי כנראה מגיע ממקום של עייפות ואולי חוסר מיומנות בהתהפכויות בזמני שינה, דבר המשתנה עם גדילת התינוק.
כשבנך "נתקע" על הגב בעת שינה וקורא לעזרה, אל תרימי אותו כדי להפוך אותו אלא עזיר לו ללמוד זאת עי" הבאת ההרגל בברך כפופה עד הצד הנגדי וכך הפכי אותו חזרה לבטן. מיומנות ההתהפכות בשינה תגיע גם מאליה וגם התרגיל יזכיר לו כיצד לעשות זאת בעת שינה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכויותליאור09/11/2010
שלום
תינוק כמעט בן 5 חודשים. לפני כחודשיים התהפך פעם אחת (כנראה לא במכוון) מהבטן לגב ומאז לא חזר על כך. לעומת זאת הוא נמצא המון על הבטן ומתהפך הרבה מאוד ודי בקלות מהגב לבטן, אך לא מהבטן לגב שלמיטב הבנתי זו פעולה פשוטה יותר.
בטיפת חלב אמרו שעד גיל 6 חודשים לא בודקים כלום. האם מומלץ לבדוק או לבע תרגילים שיעזרו לו? ממה יכול לנבוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכויות - תגובה
אורנה עטאר09/11/2010ליאור שלום,
בפורום תוכלי למצוא תרגילים רבים לעידוד התהפכויות מהבטן לגב. תרגלי אותם איתו על בסיס יום יומי.
בנך אינו בעיכוב (אנו רוצים לראות התהפכויות עד גיל חצי שנה) ולכן במידה ולא יתהפך עד גיל חצי שנה חיזרי אליי.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 וחצי חודשים שלא מתהפךנירו09/11/2010
שלום
בני בן 5 וחצי חודשים. כשהיה בן 3 חודשים התהפך מספר פעמים מהבטן לגב. עשה רושם שהוא תפס את הטריק ועושה זאת במודע. לאחר מכן הפסיק והתהפך שוב מספר בודד של פעמים בגיל 4 חודשים. מאז הוא לא מתהפך כלל (לאף כיוון). כשהוא שוכב על הבטן הוא נשאר תקוע ומתעצבן ובוכה וכשהוא על הגב הוא התחיל לדחוף עם הרגל וגם קצת להתגלגל על הצד אבל אינו מתהפך.
חוץ מזה הוא עדיין לא עושה כלום,
האם המצב הזה תקין או דורש התערבות מקצועית?
בברכה
נירו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 וחצי חודשים שלא מתהפך - תגובה
אורנה עטאר09/11/2010נירו שלום,
מאחר ואנו רוצים לראות התהפכויות עד גיל חצי שנה זה עדיין לא עיכוב ולכן רצוי רק לתרגל איתו להזכיר לו "את מה ששכח".
בפורום תוכל למצוא תרגילים להתהפכויות - תרגל אותם על בסיס יום יומי איתו והתוצאות יגיעו.
במידה ובשבועיים הקרובים לא תראה שינוי (לאחר תרגול) - חזור אליי.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדפה להטיית ראש לצד שמאלמיטל08/11/2010
שלום רב,
בני בן חצי שנה ומהיום שנולד יש לו העדפה בזמן שכיבה על הגב/בטן/שכיבה בעגלה, תמיד להניח את ראשו להטייה לכיוון שמאל.
מספר פעמים אני ובעלי בדקנו אותו בעזרת רעשים והוא מפנה את ראשו לצד הרעש שזה במיוחד לצד החלש שלו והפחות אהוב שלו. אנחנו מנסים להזיז לו את הראש כשהו בתנוחה הזאת בעגלה לדוגמא והוא מתעצבן מאוד.
חשוב לציין שהוא מפותח מאוד זוחל ואוטוטו מתיישב לבד, פעיל, צמחו לו כבר 2 שיניים, אוכל יפה, וכאשר הוא יושב ראשו ישר וזז לכל הצדדים כשהו מתעניין או מביט.
ועוד מידע שאולי קשור הוא מוצץ 2 אצבעות אמצעיות רק את יד ימין שלו.
השאלה שלי אם זה צריך להדאיג אותנו ואם יש צורך לטפל בזה ברצינות מול מומחים.
מה ההשלכות שיכולות להיות לכך?
הרי אני עצמי יש לי צד דומיננטי בצוואר שמועדף עלי ואני חזקה בו יותר, האם זה על אותו עיקרון?
אודה לעצתך,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדפה להטיית ראש לצד שמאל - תגובה
אורנה עטאר09/11/2010מיטל שלום,
בגיל זה לא אמורה להיות העדפת צד ואנו אמורים לראות תנועה חופשית מצד לצד בלי בעייה.
העדפת צד צריכה להיות מטופלת מאחר והיא עלולה להוביל חוסר סימטריה בתנועה, בהתפתחות וכו'.
מאחר והוא אינו קטן והעדפה זו קיימת כבר חודשים רבים אני חושבת שיש מקום לראות מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לקבל הנחייה אישית איך להוביל את בנך להתפתחות סימטרית ותקינה.
אנא שיקלי זאת.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה לגןשירי08/11/2010
שלום,
אני מקווה שהשאלה מתאימה לפורום זה, למרות שהיא קשורה גם באוכל:
בת 10 חודשים, נכנסה לגן לפני כשבוע - עד כה הייתה איתי (אמא שלה) בבית. אין לה בעיה להיפרד בבוקר, וגם בגן היא בסדר גמור - רק לא מוכנה לאכול ארוחת צהרים (את יתר הארוחות אוכלת בלי בעיה.
אני יודעת שהיא סובלת מחרדת נטישה כי היא לא ישנה טוב בלילה - מתעוררת כל רבע שעה ובודקת שאנחנו שם ומיד נרגעת, כשהיא חוזרת מהגן היא מוכנה להיות רק איתי ולא עם אף אחד אחר (גם אם היא מכירה אותו טוב), צריכה תשומת לב ותעסוקה כל הזמן ובוכה המון.
לגבי האוכל: היא מגיעה לארוחת הצהרים מאוד עייפה (כי בגן ישנים שנת בוקר קצרה יותר מזו שהיא הייתה רגילה אליה בבית) ולא מוכנה לאכול כלום - טועמת מעט מהבשר, אבל לא יותר מזה. גם בקבוק שמוצע לה אחר כך היא לא מוכנה לקחת.
בגן מאוד מודאגים - וגם אני מתחילה קצת לדאוג. אני מבינה שזו תקופה קשה ושזה יעבור והיא תתרגל, אבל מה ניתן לעשות כדי לעזור לה וכדי שהיא לא תישאר רעבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לגן - תגובה
דבי גרוס דולב09/11/2010הי שירי
לצערי לא נוכל לעזור לך בפורום זה, מדובר בנןשא התנהגותי, נסי בפורום המתאים
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגיה שניהיעל08/11/2010
כמה זמן מקובל להמתין לבת שנה שעברה את כל השלבים התקינים עד כה ) כל הזחילות וההתהפכויות עמידה נתמכת וכ') , עד לעמידה ללא תמיכה והליכה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגיה שניה - תגובה
דבי גרוס דולב09/11/2010הי יעל
מדובר בתהליך הדרגתי. עמידה והליכה עצמאית מתרחשים עד גיל שנה וחצי.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגיהיעל08/11/2010
האם זה נורמלי שתשעים אחוז מהפעמים בת שנה מתעוררת משינה בבכי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגיה - תגובה
דבי גרוס דולב09/11/2010הי יעל
זה עניין של טמפרמנט, גם לי יש אחד כזה בבית...
כשהם גדלים זה עובר.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו הטיפול למקרה זה?ליזי08/11/2010
שלום וסליחה על אורך השאלה
בני בן שנה ועשרה חודשים, ילד מקסים, חברותי מפותח מאוד מוטורית ו...מאוד מאוד מאוד אקטיבי. מאז שהיה תינוקי הוא גילה מאפיינים של תינוק "נמרץ", נראה שכבר מגיל חודש רצה ללכת. כתינוק הוא בכה די הרבה בשלושה חודשים הראשונים, בעיקר בערבים ובעיקר כשהיה רעב או עייף אבל גם נרגע ברגע שקיבל בקבוק או נדנוד. לא נראה לי שהוא סבל מקוליק אבל אולי אני טועה.ככל שגדל היה יותר קל להרגיע אותו וכיום בדרך כלל אני מצליחה להרגיעו די מהר אם בוכה.
ליאור נמצא בפעוטון מגיל שמונה חודשים וגם שם הגננות העירו שלפעמים הוא רוצה לעשות דברים שאינם הולמים את גילו, כלומר, לפני שהוא מסוגל להם מוטורית וקוגניטיבית. נראה שליאור מתקשה לסנן גירויים, הוא רוצה לגעת בכל דבר, מרים חפצים כבדים, מנסה להגיע למקומות גבוהים יותר בבית כדי לגעת בחפצים.
סף התסכול שלו יחסית נמוך, והוא נוטה להתפרץ כשלוקחים לו משהו מהיד או שלא נותנים לו את מבוקשו. שמתי לב כשליאור עייף הוא לא מסוגל לשבת במקום אחד, הוא חסר שקט, רוצה לגעת בכל דבר, ונראה שהוא לא מוצא את עצמו. הוא אף פעם לא היה תינוק שמתרפק עלינו יותר מדי, למרות שכן רוצה שנרים אותו די הרבה על הידיים.בנוסף, ליאור מלקק חפצים ומכניס לפה כמעט כל מה שהוא מחזיק, הוא נושך את השמיכות שלו ונראה שעדיין חוקר הרבה עם הפה שלו.
אני ובעלי מנסים מאוד להיות סבלניים ולשקף לו את התחושות והמעשים שלו ולשמור כמה שיותר על שיגרה אך אנחנו מרגישים שיש ימים שהוא ממש קשה. יש ימים שליאור רגוע יותר, וקל הרבה יותר, ויש ימים שהוא ממש מתקשה לווסת את עצמו. שאלותי הן מה לדעתך המקרה?
האם זה הפרעת היפראקטיביות או אולי קושי בויסות הרגשי.תחושתי?
האם קלינאית תקשורת עוזרת במקרים האלו?
מהו הטיפול המומלץ?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו הטיפול למקרה זה? - תגובה
דבי גרוס דולב08/11/2010הי לינה
לצערי לא אוכל לעזור לך שכן פורום זה עוסק בנושאים התפתחותיים מוטורים ונראה לי שאת צריכה אבחון התנהגותי או חושי כלשהו, בהצלחה בכל מקרה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות בגיל 7 שבועותאימא08/11/2010
שלום רב,
בני בן כמעט חודשיים (בעוד יומיים ימלאו לו שמונה שבועות), תינוק חייכן וחמוד, יוצר קשר עין ומפיק קולות בתגובה לדיבור אליו.
היום בעת שהיה על הבטן התהפך פתאום מן הבטן לגב. חשוב לציין כי הוא מרים ראש יפה כאשר הוא על הבטן, אם כי לא ביציבות מלאה ולאורך זמן רב. כאשר הוא על הבטן הוא נוטה להניף את רגליו מעלה ובאלכסון וכך למעשה הצליח להתגלגל. בנוסף, לפעמים כאשר נמצא על הבטן גם דוחף את רגליו, מרים מעט את האגן והבטן ומצליח להתקדם מעט.
קראתי בכתבה מסוימת שהתהפכות מוקדמת יכולה להיות דווקא סימן מדאיג. האם זהו המקרה? אילו סימנים נוספים עליי לחפש על מנת לראות שמדובר בתהליך תקין?
פרט נוסף שאינני יודעת אם משמעותי. כאשר שוכב על הבטן ונח עם הראש על המיטה, מתחיל לאחרונה להכניס את אגרופיו לפיו. הוא עושה זאת גם במנחים אחרים.
סליחה על הפירוט ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות בגיל 7 שבועות - תגובה
דבי גרוס דולב08/11/2010הי אמא
התהפכות מהבטן לגב בגיל כה צעיר יכולה להיות פעמים רבות מקרית, בלתי רצונית או תוצאה של מה שתיארת- נטייה של הראש לצד אחד בשכיבה על הבטן, חוסר יציבות בהרמת הראש או קושי בשכיבה על הבטן .
הדבר יכול להיות מקרי ולא רציף או יכול להוות סימן לגב זקוף ומתוח ש"מושך" את הגוף לאחור או מתח מסוים. הסימנים יכולים להיות קושי בהנחת הראש בשכיבה על הבטן, חוסר נינוחות בולט בשכיבה על הבטן, תנוחת אווירות קבועה בשכיבה על הבטן.
יש גורמים נוספים אבל קשה לאבחן אותם ללא היכרות.
אם תראי שהדבר חוזר על עצמו והסימנים שציינתי קיימים, חזרי אלי.
הכנסת ידיים לפה היא שלב התפתחותי חשוב ותקין.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידת 6 - זחילת גחוןשירן07/11/2010
שלום רב, בני בן כמעט 9 חודשים ואינו עומד עמידת 6, לא מוכן לעשות זאת. מה ניתן לעשות ע"מ לעודד זאת, הוא אף לא זוחל זחילת גחון... מה ניתן לעשות? האם עדיין בטווח התקין? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידת 6 - זחילת גחון - תגובה
דבי גרוס דולב08/11/2010הי שירן
באופן כללי אנו מצפים לראות זחילה עד גיל 10 חטדשים או סימנים לכך. קצת קשה לתת תרגילים כשלא ידוע מה מקור הקושי של בנך או אם יש כזה.
תרגילים פשוטים שאת יכולה לבצע הם להניח את בנך על מכשולים כגול כרית גבוהה ולעודד מעבר ולנסות ולהעמיד אותו בעמידת 6 ולהוסיף רוקינג- נענועים.
במקביל המשיכי לעקוב אחר ההתקדמות ולראות שיש סימני זחילה תוך שבועות בודדים. אם לא תראי שינוי חזרי אלי.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה שלא מוחא כפייםצוריה07/11/2010
שלום , הבן שלי בן שנה ואינו מוחא כפיים וגם אינו משתמש בעיצורים כמו בה ומה וגה ,
כמו כן יש לציין שהוא עדיין לא הולך אך מתהלך מסביב לחפצים.
האם מחיאת כף ואמירת עיצורים מעידה על בעיה התפתחותית.
אשמח אם תחזרו אליי בהקדם כי זהו בני הבכור והיחיד ואני מודאגת
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה שלא מוחא כפיים - תגובה
ליאת קופיט07/11/2010שלום צוריה,
בסביבות גיל 10-12 חוד' התינוק מתחיל את צעדיו הראשונים בעזרת הליכה סביב חפצים ובגיל זה גם מוחא כפיים מרצון.
ישנם תינוקות שכבר בשבועות הראשונים לחייהם ממלמלים וישנם תינוקות שרק בגיל 18 חוד' אומרים את מילותהם הראשונות.
אם בנך מגיב לסביבה, משתף פעולה, מבין את הנעשה סביבו ובאופן כללי התפתחותו המטורית נראית תקינה אז הכל בסדר.
להסיר דאגה מלבך ניתן לפנות לאבחון אצל מדריכת התפתחות תינוקות מוסמכת או אחות טיפת חלב.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציצת אצבעענבל07/11/2010
שלום,
עיינתי בהודעות ובתשובות בפורום הזה בעניין מציצת אצבע אך
לא מצאתי דיונים שדנים על מצב שבו תינוק בן חודשיים וחצי מוצץ אצבע ומסכים להחליף אותה במוצץ כאשר אני מציעה לו....
האם גם במצבכזה ההמלצה היא לא למנוע ו/או להחליף לו את האצבע במוצץ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציצת אצבע - תגובה
דבי גרוס דולב07/11/2010הי ענבל
דווקא היו הרבה דיונים בנושא זה...
מנסיוני, רוב התינוקות שהתחילו למצוץ אבצע ,קשה יהיה ובד"כ בלתי אפשרי להניע אותם מזה לטובת מוצץ.
אני ממש לא נגד מציצת אצבע ואפילו די בעד. מדובר במצב בו התינוק מוצא את הדרך והזמן להרגעה עצמית ללא עזרים חוצוניים ובעיני זה נפלא. בנוסף, זה יכול להיות מאוד מתסכל עבור התינוק כשהאצבע נמנעת ממנו ובמקום זה הוא מקבל חפץ בו הוא פחות מעוניין.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)