פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן חמישה חודשים
    נעמה
    13/12/2010

שלום,
    ילדי בן חמישה חודשים וקצת. כמו רבים אחרים, גם אנחנו עשינו את הטעות של לא להשכיב מספיק על הבטן מהלידה, ועכשיו הוא ממש לא אוהב להיות על הבטן. הוא מסוגל לעשות זאת, מרים ראש והתחיל קצת ליישר את הידיים, מושיט קצת ידיים לצעצועים, אבל אחרי 20-30 דקות (שגם הן באות במאמץ ותוך שעשוע שלנו) הוא ממש מתעייף ונמאס לו.
    בעצה של חברה שמתי לו די.וי.די של שירי ילדים ולמען האמת זה די משאיר אותו על הבטן, אבל אני כמובן מעדיפה לא להתחיל לתת לו לראות טלויזיה בגיל כל כך צעיר.
    בנוסף, הוא מתהפך כבר מזמן מהגב לבטן, לאחרונה התהפך גם כמה פעמים מהבטן לגב אבל הפסיק (וגם זה היה קצת מוזר, בלי שילוב פעולה של הראש אלא עם הרמת טוסיק למעלה וקבירה של הראש במזרון).
    מה אפשר לעשות?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן חמישה חודשים

הוספת תגובה

• בן חמישה חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    14/12/2010

הי נעמי
    20- 30 דקות זה לא רע בכלל ואם בנך מצליח לשכב על הבטן פרק זמן כזה אני מאמינה שניתן להגדיל את המינון ע"י התמדה. בנוסף, תוכלי למצוא בפורום זה תרגילים לעידוד השכיבה על הבטן, נסי לתרגל אותם.
    אנו מצפים לראות התהפכויות עד גיל חצי שנה ונשמע שבנך כבר בדרך לשם, לפחות חצי הדרך אז אני לא מאמינה שיש מקום לדאגה גם בתחום זה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

נעמה
    14/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 8 חודשים
    דנה
    13/12/2010

שלום
    ביתי בת 8 חודשים. חייכנית ופעילה אבל מאוד אוהבת לשכב על הגב ולהישאר שם!!
    היא מתהפכת מהבטן לגב בקלות וכשהיא על הגב, היא מעדיפה להשאר שם. אם אנחנו מגרים אותה עם צעצוע היא מוכנה להתהפך על הבטן אבל בעזרה קלה מאוד שלנו. היא כבר עוברת את "קו האמצע" - היא ישנה על הצד.. מיותר לציין שהיא עדיין לא זוחלת גחון, אלא מצליחה בדרכים אחרות להביא אליה את הצעצועים. ואם היא לא מגיעה אל הצעצוע- לא נורא - היא תשחק עם כפות הרגליים שלה...
    אנחנו מודאגים שמא היא לא מתפתחת כראוי. ניסינו לעשות לה את תרגילי הזחילה שהמלצת אבל בינתיים ללא שינוי.

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 8 חודשים

הוספת תגובה

• בת 8 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    14/12/2010

הי דנה
    לתינוקות יש ,באופן טבעי, מוטיבציה שמקדמת אותם ונותנת תמריץ להתקדמות והתפתחות. אני לא מאמינה שיש תינוק שמעדיף להשאר במקום אחד כמו שאינני מאמינה בתינוקות "עצלנים". אני כן מאמינה שתינוק שלא מרבה להתנועע ולא מנסה להתקדם בגיל זה, הרי שיש סיכוי שיש לו קושי כלשהו שמונע ממנו לממש את ההתפתחות המוטורית שלו כראוי. לא ניתן לאבחן דרך פורמט זה ולדעת מדוע ביתך מעדיפה להיות סטטית ולכן המלצתי היא לשקול פגישה על אשת מקצוע שתבדוק את מקור הקושי ותלמד תרגילים לקידום ההתפתחות. אני פה אם יש שאלות נוספות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבש

שואלת
    19/12/2010

הי, עד כמה שידוע לי אסור לתת דבש עד גיל שנה כי יש שם חומר שהם רגישים אליו או לא יכולים לפרק, או משהו כזה.
    כדאי לבדוק טוב לפני שנותנים!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא זוחלת
    נטע
    13/12/2010

היי,

יש לי תינוקת מתוקה בת 7 חודשים, מתהפכת ומתגלגלת לכל הצדדים כבר מגיל 4.5 חודשים
    עושה סיבוב סביב ציר, אבל עדיין לא זוחלת גחון, היא מרבה לעשות "אווירון" ולנסות לדחוף עם הרגלים תוך כדי.

האם נורמלי שהיא לא זוחלת גחון ? אני מרבה לתת לה גירוים רחוקים ממנה שהיא תרצה להגיע אליהם והיא לא מנסה עם הרגלים רק מושיטה ידיים .

אשמח לתשובה , אני כמובן קצת מודאגת.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עדיין לא זוחלת

הוספת תגובה

• עדיין לא זוחלת - תגובה

דבי גרוס דולב
    14/12/2010

הי נטע
    אנו מצפים לראות זחילה עד גיל 10 חודשים, כך שביתך רחוקה מלהיות בעיכוב התפתחותי ואין שום מקום לדאגה או לחץ. חשוב לראות שביתך גם יודעת לצאת מתנוחת האווירון שאינה מאפשרת התקדמות קדימה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמיעה
    מ
    13/12/2010

שלום!
    כאשר ביתי נולדה היא עברה בביתהחולים בדיקת שמיעה ונאמר שהכל בסדר.
    מבערך גיל שבוע/שבועיים שמנו לב שהילדה נבהלת כאשר מישהו משתעל או מתעטש לידה - אני ייחסתי את זה לגילה הרך וחשבתי שעם הזמן זה יעבור.
    כיום, הילדה שלי בת 5.5 חודשים תינוקת פעילה ונפלאה אבל רגישה לרעשים מסויימים.
    לדוג' - אם מישהו משתעל לידה או מתעטש הילדה ב95% מהמקרים מגיבה בבהלה, רפלקס מורו ובבכי (לפעמים ממש היסטריה).. - אותה תגובה יש לה גם לפעמים כאשר פותחים לידה את תיק ההחתלה שנסגר עם סקוץ'.
    אנחנו גרים בדירה קטנה וכאשר היא יושנת עם דלת פתוחה בחדרה- רעש של פיצוח גרעינים או רשרוש שקיות מהסלון מעיר אותה (מזה היא לא פוחדת אבל זה מעיר אותה).

אציין שהילדה לא מפחדת מרעשים פתאומיים כמו צופרי מכוניות, נביחות כלבים, רעשים שמגיעים מהטלביזיה(בין אם זה פיצוצים או צעקות), רעשים שמגיעים מכביש ראשי או טריקת דלת.
    מה זה יכול להיות? למה זה קורה?

לקביעת תור
    סגירה
    שמיעה

הוספת תגובה

• שמיעה - תגובה

דבי גרוס דולב
    14/12/2010

הי מ
    קשה מאוד להגיב בלי לקבל תמונה מלאה. איך הייתה הלידה של ביתך? איך מתקדמת ההתפתחות המוטורית הכללית שלה? איך היא עם זרים? האם הרגישות שלה באה לידי ביטוי רק עם רעשים?
    יתכן ולביתך יש רגישות יתר אבל לא ניתן לזהות זאת בגיל כה צעיר ואני לא יכולה באת לדעת מה הקושי של ביתך בלי להכיר אותה. אשמח שתעני על שאלותי ובמקביל תתיעצי עם רופא הילדים שלכם שמכיר אותה באופן אישי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך ל

מ
    14/12/2010

קודם כל תודה על תשובתך,
    ההתפתחות שלה תקינה מכל הבחינות, אינה פוחדת מזרים, הלידה היתה רגילה לחלוטין, היא גודלת בבית רגוע ובאוירה נינוחה ללא הרבה רעשים או טונים גבוהים -
    יכול להיות שזו הסיבה, אבל פשוט מוזר לי שאינה מגיבה כך לכל הרעשים הפתאומיים אלא רק למסויימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שנה
    מיכל
    12/12/2010

שלום

בתי החלה לבכות בכל פעם שמחליפים לה בגד/מחתלים!!!
    מדוע זה קורה ואיך לפתור זאת ???

תודה מראש
    טיפה דחוף...

לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנה

הוספת תגובה

• נו ?...

מיכל
    13/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה נו???

מ
    14/12/2010

מה שהנשים בפורום הזה עושות זה מצווה, הן עונות לנו על שאלות מבלי שנשלם להן או נזיז את עצמנו מהבית - ולכן הן לא עובדות אצלך.
    כפי שבטח שמת לב המון אמהות מחכות לתשובה ולמרות שלפעמים התשובות מתעקבות - הן תמיד עונות ומשתדלות לעזור.
    עלייך לזכור שבנוסף לפורום זה לכל אחת מהן יש עבודה ומשפחה משלה ורק על זה שהן מוצאות זמן להתייחס לכל שאלה מגיעה להן תודה.
    אני בטוחה שאת בן אדם נחמד ואין לי שום דבר נגדך אבל כל פעם שאני נכנסת לפורום ה "נו?" הזה שלך צורם לי.
    נסי לבחור את מילותייך יותר בקפידה - כפי שכבר ציינתי, הן לא עובדות אצלך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שנה - תגובה

דבי גרוס דולב
    14/12/2010

הי יעל
    נכון, גם אנחנו עסוקות לפעמים ונכון (תודה ל- ר) אנחנו תמיד עונות בסופו של דבר.
    ולשאלתך, זה קורה כי ביתך גדלה ומתחילים להיות לה רצונות משל עצמה והדבר טבעי לחלוטין. ממשיכים כמובן להחליף ולחתל ומנסים להעסיק, לשיר, לתת צעצעוע ביד ולנסות באופן כללי להסיח את הדעת.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעקוב אחרי חפצים
    ליעד
    12/12/2010

בני בן 10 שבועות ולפני שבוע היינו בטיפת חלב והאחות בדקה אם הוא עוקב אחר חפץ והנראה כי הוא אינו עושה זאת.
    כתוצאה מכך היא הלחיצה אותנו ובקשה ונלך לרופאת ילדים בדחיפות לבדיקת התפתחות ושנחזור אליה בתוך שלושה ימים לבדיקה חוזרת.
    האם זה בסדר שבגיל הזה הוא לא עוקב ומה ניתן לעשות בכדי ללמדו ו/או לתרגל עימו את הפעולות.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לעקוב אחרי חפצים

הוספת תגובה

• לעקוב אחרי חפצים - תגובה

דבי גרוס דולב
    12/12/2010

הי ליעד
    אין טעם להילחץ, יש הרבה מאוד מקרים של תינוקות שלא עוכבים בגיל זה אך מתחילים לעשות זאת זמן קצר לאחר מכן. כדי להיות שקטים כדאי בכל זאת לגשת לרופא הילדים ולשמוע מה שיש לו להגיד מכיוון שצריך לראות את התמונה כולה ולהכיר את התינוק על מנת לדעת בוודאות שהכל בסדר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מותר תרופות סבתא לתינוק בן חודש?
    יהושע
    12/12/2010

סירופ בצל ודבש במקרה שיעול? או כורכום ודבש במקרה של גרון מודלק?
    האם מותר לתת לינוק בן חודש וחצי?

הוספת תגובה

• מותר תרופות סבתא לתינוק בן חודש? - תגובה

דבי גרוס דולב
    12/12/2010

הי יהושע
    שאלה טובה.. אבל אינני יכולה לענות עליה, אנא הפנה שאלה זו לפורום תזונת תינוקות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה על שש
    אדווה
    12/12/2010

שלום,
    בני בן 8.5 חודשים. את כל אבני הדרך עד עתה ביצע בזמן (ואפילו לפני הזמן)- התהפכות לשני הצדדים, זחילת גחון והתפתחות מוטורית. הוא עומד על שש וטיפה מתנדנד אך לא מראה סימנים לזחילה על שש ורצון לשבת. כשהוא מטפס על חפצים גבוהים הוא מיד עובר מעמידה על הברכיים לעמידה על כפות הרגליים.נראה כאילו הוא לא יכול להחזיק מספיק מזמן על הידיים... אני מודעת לחשיבות הזחילה על שש ומודאגת שמא ידלג על השלב הזה ויקפוץ מיד לעמידה. מה ניתן לעשות?
    תודה,
    אדווה

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה על שש

הוספת תגובה

• זחילה על שש - תגובה

דבי גרוס דולב
    12/12/2010

הי אדווה
    אנא הציצי בשאלה ששאלה למטה ליאת וקראי את תשובתי. מדובר באותו מצב.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שנה
    יעל
    12/12/2010

שלום
    האם יש מניעה להרדים תינוק בגיל הנל על כרית של מבוגר ולהשאירו לישון לילה על הכרית,תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנה

הוספת תגובה

• גיל שנה - תגובה

דבי גרוס דולב
    12/12/2010

הי יעל
    יהיה זה בריא יותר עבור תינוק לישון ללא כרית אבל אם כבר כרית אז רצוי כרית דקה ורכה שמתאימה לתינוק.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעלי צעד ראשון - הכרחי ???
    ניקיטה
    12/12/2010

ואם כן - מה הערך המוסף שלהן על פני נעליים נוחות אחרות ?
    כאמור, הן יקרות מאוד....

לקביעת תור
    סגירה
    נעלי צעד ראשון - הכרחי ???

הוספת תגובה

• נעלי צעד ראשון - הכרחי ??? - תגובה

דבי גרוס דולב
    12/12/2010

הי ניקיטה
    אני מאמינה שאת חודשי ההליכה הראשונים אמור התינוק להעביר ברגליים יחפות או בנעלי בד רכות היאפשרו תנועה חופשית של כף הרגל והקרסול.
    לאחר כמה חודשים, כשההליכה מבוססת כבר אין צורך בנעליים מיוחדות, אפשר להסתפק בנעליים איכותיות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בן שנה ו-4 חודשים
    מרב
    12/12/2010

שלום

בני בן שנה ו4 חודשים מפותח בתחום המוטורי- הולך מגיל שנה וחודש, עולה ויורד מדרגות, משחיל טבעות, מדפדף בספרים, משחק יפה בכדור.
    הוא ילד שאוהב לחייך ולצחוק, לשחק משחקים של קוקו ומחבואים, יוצר קשר עין טוב, מצביע על דברים שרוצה או דברים שרוצה להראות לי (אם כי לפעמים מצביע עם כל היד ולפעמים עם האצבע), שם את הטלפון על האוזן כאילו הוא מדבר, מגיב ועושה תנועות מתאימות לשיר ידים למעלה, מגיב להוראות פשוטות (תביא לי את הנעליים שלך וכדומה).
    שאלתי היא: בגיל 8 חודשים הוא ידע למחוא כפיים אבל לאחרונה לא מוחא כפיים בתגובה, מגיב ועושה ביי ביי עם היד רק לעיתים רחוקות מאד, לא נותן נשיקות, אומר רק שתי מילים קבועות ועוד שתיים - רק לפעמים.

אנחנו עומדים לעבור בדיקת שמיעה ופניתי להתייעצות במכון להתפתחות הילד, אבל אני מאד מודאגת. האם זהו דפוס התפתחות נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בן שנה ו-4 חודשים

הוספת תגובה

• התפתחות בן שנה ו-4 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    12/12/2010

הי מרב
    אני לא רואה אף בעיה בהתפתחותו של בנך. התפתחות השפה יכולה להמשך גם עד גיל שנתיים, מחוות של מחיאות כפיים ובי בי באות והולכות. יש להסתכל על ההתפתחות המוטורית והקוגניטיבית באופן כללי, אם רוב הדברים מתרחשים כראוי והילד מתקשר ומבין, הרי שאין מקום לדאגה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה נעמד בכוחות עצמו
    ליאת
    11/12/2010

שלום,
    ביומיים האחרונים גילה בני (בן חצי שנה ויום) את המופלאות שבעמידה- הוא נאחז בלול, כסא, חתול ומתרומם לעמידה. מאז הוא לא מפסיק לנסות.
    ניכר כי העניין לא קל עבורו והוא משקיע מאמץ רב גם כדי לגרור את כפות הרגליים וגם כדי להישאר עומד. לרב הוא איננו מצליח לעזוב את התנוחה הזו באופן רצוני ו/או עצמאי- או שמחלצים אותו או שהוא מתרסק- מה שמסב שברון לב כללי ליושבי הבית.
    מבחינת שלבי ההתהפחות- נדמה לי שהוא דילג על זחילת גחון-
    בחודש וחצי האחרונים נצפו זחילה ברברס, זחילת ראש קדימה, עמידת שש וזחילת שש
    כמו כן הוא עדיין לא מתיישב בכוחות עצמו (הוא חצי עובר לישיבה מזחילה אך לא משחרר יד שנייה)

האם לתת לו להמשיך?
    מה מומלץ לעשות כדי לקדם התפתחות תקינה ולמזער נזקים של "ריצה קדימה"?
    תודה רבה,
    ליאת:)

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה נעמד בכוחות עצמו - תגובה

דבי גרוס דולב
    12/12/2010

הי ליאת
    יכול להיות שיש חוט מקשר בין שתי תופעות שציינת- העמידה המוקדמת ואי ההתיישבות העצמאית. פעמים רבות מה שמשותף לשתי תופעות אלה הוא זקיפה גדולה מידי של הגב שמעודדת עמידה מוקדמת ומקשה על התישבות מלאה.
    אז תחילה אנ י ממליצה לבדוק האם בזה מדובר . בנוסף, לא ניתן למנוע לחלוטין מתינוק להיעמד מכיוון שהדבר גורם לתסכול אבל כדאי מאוד לא לעודד זאת ולעיתים גם להחזירו לשכיבה ולזחילה תוך כדי משחק. זה שבנך דילג על זחילת גחון זה לא נורא והדבר לא ישבש את התפתחותו המוטורית אבל דברים שכן חשוב לתת עליהם את הדעת הם ההיעמדות, חוסר ההתישבות העצמאית ומהירות ההתפתחות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקיפת יתר של הגב

ליאת
    12/12/2010

הי,
    תודה על התגובה המהירה,
    האמת שהוא גם מגלה חוסר שקט ומנוחה כשמוחזק בתנוחות ערסול, מאז הינקות, נראה לי שאולי גם זה מעט קשור?
    במידה ואכן זה המצב
    איך אפשר להקל עליו ולעזור להגמיש את הגב?
    אני מנחה שתמיד מומלץ להיעזר במלווה, ועם זאת ועד אז, האם יש תרגילים שניתן להתחיל ולעשות איתו כבר עכשיו?
    תודה שוב,
    ליאת: )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקיפת יתר של הגב - תגובה

דבי גרוס דולב
    12/12/2010

הי ליאת
    במקרה של זקיפת יתר של הגב התרגילים המומלצים הם תרגילי כפיפה למיניהם, לדוגמא:
    1. התינוק שוכב על הגב ומרימים את רגליו לכיוון הראש הלוך ושוב ליצירת התעגלות של הגב.
    2. נותנים סוגים שונים של מגע עמוק באזורים הנוקשים.
    3. מרבים להשכיב על הצד תוך קירוב והרחקה של מרפק לברך.

את צודקת, ליווי והדרכה מקצועיים מומלצים במקרה כזה, אני פה לשאלות נוספות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי ניתן להעלות את השיפוע בעגלה?
    שרון
    11/12/2010

מהם הסימנים המראים לי שניתן להעלות את השיפוע בעגלה משכיבה?

הוספת תגובה

• מתי ניתן להעלות את השיפוע בעגלה? - תגובה

דבי גרוס דולב
    11/12/2010

הי שרון
    כל עוד התינוק אינו יודע להתיישב בכוחות עצמו, לא מומלץ להניח אותו באף סוג של שיפוע. שימוש בשיפועים למיניהם מעודד נסיונות התישבות והתרוממות דרך שרירי הבטן ואינו בריא להתפתחות התינוק. כן אפשר להעלות לזווית כהה של 170 מעלות אבל לא למצבי ישיבה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן
    נעמה
    11/12/2010

התינוק שלי בן שבועיים
    שוכב על הגב כל הזמן (חוץ כשהוא על הידיים)
    אני מנסה להשכיב אותו על הבטן כשהוא ער ואני איתו אבל הוא בוכה מהר מאוד מהמצב
    האם להפסיק לנסות? האם מוקדם מדי להשכיב על הבטן?

מאיזה גיל אפשר לשים אותו על מזרון הפעלה כמו בייבי-אנשטיין והאוניברסיטה?
    במידה ומוקדם מדי בשביל זה, מה כן אפשר לעלות איתו כשהוא ער? יש צורך בהפעלה מסויימת או מספיק להרים אותו ולדבר איתו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן - תגובה

דבי גרוס דולב
    11/12/2010

הי נעמה
    תינוק בן שבועיים לא צריך הרבה. הוא זקוק להרבה מגע, נשיאה על הידיים ואפשר גם מנשא, תנועה, תחושה של קירבה ומענה על צרכיו הראשוניים. יחד עם זאת חשוב להשכיבו כבר עכשיו על הבטן, ככל שתידחה ההשכבה על הבטן, כך יהיה הדבר קשה יותר לביצוע. בפורום זה תמצאי תרגילים רבים לעידוד השכיבה על הבטן, נסי לתרגל אותם ולהרבות בנסיונות השכבה על הבטן.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרית פיסוק
    ליאת
    10/12/2010

שלום יש לי תינוקת בת כמעט 4 חוד'ומאז הלידה נמצאת עם כרית פיסוק לפי דרישת הרופא...הבעיה שזה מונע ממנה להתפתח כמו תינוקות בגילה מבחינה פיזית כי היא לא מתהפכת מה אני צריכה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    כרית פיסוק

הוספת תגובה

• כרית פיסוק - תגובה

דבי גרוס דולב
    10/12/2010

הי ליאת
    עד מתי אמורה ביתך להיות עם כרית הפיסוק? האם ניתן להסיר אותה לזמן מה במשך היום לצורך תרגול? האם ביתך שוכבת על הבטן? מרימה ראש?
    עיקר העבודה שניתן לעשות היא לאחר הסרת הכרית על מנת להשלים פערים שנוצרו בתקופת השימוש בכרית. אשמל לקבל תשובות על שאלותי ולהמשיך בהתיחסותי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה