פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ישיבה
    קרן
    14/07/2010

שלום רב,
    ביתי בת 6.5 חודשים.
    היא מתהפכת, זוחלת אחורה, התחילה לפני כששבועיים להיעמד על 6, וביומיים האחרונים גם מנסה לשבת.
    האם זה נורמלי ?
    האם היא לא אמורה קודם כל לזחול ורק אח"כ להתיישב ? (היא זוחלת המון אחורה !)
    לתשובתכם אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

דבי גרוס דולב
    15/07/2010

הי קרן
    עלייה על 6 והתישבות יכולים להתרחש במקביל וזה בסדר ותקין.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות
    חן
    14/07/2010

שלום,
    בתי בת 3 חודשים ושבוע התחילה להתהפך מהבטן לגב בגיל חודשיים וחצי, התהפכה כך מס' פעמים כיום מתהפכת כל הזמן מהגב לבטן במשך שבועיים אך "שכחה" להתהפך חזרה מהבטן לגב וכאשר מתהפכת מהגב לבטן לאחר כמה דקות היא מתחיל לבכות ולא מצליחה לחזור לגב בכוחות עצמה - כך גם באמצע הלילה מתעוררת ובוכה לאחר שמתהפכת לבטן.
    כמו כן, כאשר היא על הבטן היא אף פם לא מניחה את הלחי על המשטח, גם כאשר אני משכיבה אותה לישון בצהריים על הבטן היא מתעוררת (על המרפקים אין לה בעיה).
    מה עליי לעשות?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• למה לא עונים?י

חן
    15/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לחני

אורנה עטאר
    15/07/2010

חני שלום,
    התהפכויות לפני גיל 4 חודשים לרוב אינן רצוניות ולכן ייתכן וההתהפכויות שהיו בגיל חודשיים וחצי היו מקריות.
    מדברייך אני מבינה שהיא לא אוהבת לשהות על הבטן. בשהייה על הבטן תינוק צריך גם לדעת להרים ראש וגם להניח ראש ולנוח.
    בכדי לתת לך תרגילים ולכוון אותך מה לעשות הייתי רוצה לדעת אם את מרגישה שיש לה מתח שרירי באיזור בית החזה או זוקפי הגב שאולי הם אלו שלא מאפשרים לה להניח את הראש על הבטן? האם היא אוהבת להתערסל? מכירה את תנוחת הערסול?
    איך היא מתהפכת מהגב לבטן? תתארי לי מה היא עושה, דוחפת עם הרגליים? מביאה את הרגליים לכיוון הראש?
    כאשר יהיו לי את הפרטים - אוכל לכוון אותך איך לסייע לה.
    בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות

חן
    17/07/2010

ראשית, תודה על התשובה.
    אין לה בעיה עם שהייה על הבטן היא מרימה ראש יפה מאוד ונשענת על המרפקים לאורך זמן,
    כמו כן, היא מאוד אוהבת את תנוחת הערסול ולרוב היא נרדמת כך על הידיים.
    כאשר שוכבת על הבטן, היא נוטה לצד מרימה את הרגליים למרכז לכיוון הראש ואז מתהפכת ונשארת על הבטן לאורך זמן עד שבוכה ולא מצליחה להתהפך חזרה מהבטן לגב, כאשר אני עוזרת לה להתהפך חזרה היא מייד מתהפכת שוב לבטן.
    דבר נוסף ששמתי לב הוא שהיא מתהפכת רק מצד שמאל.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לחני

אורנה עטאר
    17/07/2010

חני שלום,
    כאן בפורום תוכלי למצוא תרגילים רבים לעידוד התהפכות מהבטן לגב (נקרא גלגול ג'ודו). בנוסף נסי לגרות אותה גם להתהפכות לצד השני ע"י גירויים בצד השני.
    מאחר ואינה בעיכוב תרגלי זאת ואם עד גיל חצי שנה היא לא תממש התהפכויות לכל הכיוונים חזרי אליי.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרק כף היד אצל תינוק על הבטן
    רגינה
    13/07/2010

שלום,
    בני בן 5 חודשים. כבר חודש הוא יודע להתהפך מהגב לבטן ומשחק על הבטן במשך זמן רב.. לאחרונה התחיל לזחול קצת קדימה, יודע להושיט יד לצעצוע, למעלה, לצדדים...

בשבוע האחרון שמתי לב שיד שמאל שלו לא תמיד מונחת נכון על הרצפה כשהוא על הבטן. לרוב
    (אבל לא תמיד) היא מונחת כך שגב כף היד נוגע ברצפה (כלומר בצורה הפוכה), כך שהיד נראית קצת מסובבת פנימה, לכיוון הגוף, מרפק פונה למעלה ... כמה פעמים ראית את זה גם ביד ימין.

יש לציין שהוא מחזיק יפה צעצועים בשתי הידיים ומשחק איתם כשהוא על הבטן, יודע לפתוח ולסגור את כף היד...

האם הדבר מעיד על בעיה? האם לפנות לרופא? אורטופד? אולי זה בר חלוף ומראה על הגמישות?

צירפתי תמונה להמחשה ברורה.

תודה

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    14/07/2010

הי רגינה,
    ראשית הרגעי הכל בסדר, זו לא תופעה חריגה. אצל תינוק שמצוי בתנוחה זו כל הזמן זה יכול להעיד על מתח בשרירים אחוריים או בעיה אורטופדית. כיוון שהוא לא כל הזמן מצוי כך, ותפקודו המוטורי בידיים תקין, זה מעיד על כך, שכמו תינוקות רבים אחרים, הוא בשלבי הלימוד של השימוש בגופו וגם תנוחה זו יכולה להיות חלק בלתי נפרד מתהליך הלימוד. עם הזמן השליטה בגפיים תתפתח וכן ההבנה כיצד להשתמש בהן יותר ביעילות.

בברכה,
    שיר קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רגינה
    14/07/2010

תודה רבה על תשובתך הברורה והמרגיעה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת פעוטון מתאים
    איה
    13/07/2010

שלום,
    בני בן שנה וחודשיים, יליד אפריל, שוהה בבית תינוקות בקיבוץ. מתוכנן "לעלות" לפעוטון בקיבוץ בספט' הקרוב. מאחר ויש באפשרותי לבחור בין שני פעוטונים, שאלתי היא מה עדיף:
    להכניסו לגן בו הוא יהיה "גדול בין קטנים" ועם מטפלות שהוא מכיר כבר מבית התינוקות,
    או לגן בו יהיה "קטן בין גדולים" ואינו מכיר אף אחד מאנשי הצוות... ?
    אין לו שום בעיות התפתחותיות, במהלך השנה בה היה בבית התינוקות היו לו "בעיות שינה" (לא הסכים בשום אופן לישון במיטה... עד היום ישן שם בעגלול....) המטפלות מייחסות את זה לקושי בהסתגלות לשינויים ונושא ה"ניפרדות" (?) שלו....
    אני חד הורית וייתכן שהוא קשור אליי יותר (?)
    מצד אחד אני סומכת עליו ורוצה ש"יתמודד" ולא לגונן עליו מדי, ואני רואה איך הוא מאותגר ע"י הסביבה כל הזמן (מחקה מייד כל פעולה שרואה), מצד שני... אולי הוא צעיר מדי וזה לא הזמן ל"התמודדיות" ???
    האינטואיציה שלי אומרת שעדיף שיהיה צעיר בין בוגרים, אבל אשמח לקבל עוד זויות התייחסות...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת פעוטון מתאים

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה

איה
    15/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאילה

אורנה עטאר
    15/07/2010

שלום רב,
    אנו עוסקם בהתפתחות סנסו מוטורית של תינוקות, אנא הפני את שאלך לפורום בו עונה מומחה מתחום הפסיכולוגיה ההתפתחותית.
    בהצלחה בהחלטה!

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 9 חודשים שזוחלת רק גחון
    יערה
    13/07/2010

שלום רב,

ביתי המקסימה בת 9 חודשים. היא זוחלת אך ורק בזחילת גחון והיא עושה זאת גם מהר מאוד.
    עד כה לא הרימה כלל את הטוסיק. אם אני עוזרת לה תוך הנחת היד מתחת לבטן וקירוב הישבן היא מרימה את עצמה לתנוחת 6 כולל ניעות קדימה אך לא למשך זמן רב ולא מיוזמתה. היא מצליחה לטפס ביעילות מעל הרגל שלי או מעל חפצים שונים.
    הילדה כבר מגיל 7 חודשים מרימה את עצמה לתנוחת ישיבה בעגלה. קשה מאוד לשכנע אותה לא לעשות כן (יכול להיות שהדבר מצביע על טונוס שרירים גבוה שמקשה עליה?). גם כשהיא על הטרמפולינה בתמוחת כיסא נוח היא ישר רוצה לשבת.

אני משערת לעצמי שמשהו פה לא תקין.
    למי נהוג לפנות במקרה זה?
    לאורטופד ילדים?
    לפזיוטרפיסט ילדים?
    האם אלו יצליחו לטפל בבעיה?

הוספת תגובה

• אשמח אם תוכלו לענות לי

יערה
    14/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאפרת

דבי גרוס דולב
    15/07/2010

הי אפרת
    גיל 9חודשים עדיין אינו מהווה עיכוב התפתחותי מיוחד אבל כן נרצה לראות בקרוב סימנים לעלייה על 6. יתכן שביתךכבר ממש קרובה לזה אך מאידך יתכן שיש קושי מסוים במערכת שמונע זאת. התרוממות לישיבה דרך שרירי הבטן אכן יכולה להעיד על מתח שרירים גבוה שמקשה על זחילה. כדאי מאוד להמעיט בשימוש בטרמפולינה.
    במקרים כאלה ניתן לפנות להתפתחות הילד או אלינו, מדריכות להתפתחות תינוקות כשדרך הטיפול שלנו מעט שונה מזה של פזיותרפיה וכן האבחון.
    בנתיים המשיכי להעלות אותה לעמידת 6 דרך תמיכה בבית החזה והוסיפי ניעות מהאגן, יחד עם זאת כדאי לשקול אבחון.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות מהבטן לגב גיל 4.5 חודשים
    יעל
    12/07/2010

שלום,
    ביתי בת 4.5 חודשים. בגיל 3 חודשים התהפכה לראשונה מהבטן לגב, עשתה זאת במשך יום אחד הרבה פעמים ומאז לא עושה את זה. מהגב לבטן התחילה להתהפך בגיל 4 חודשים והרבה פעמים כשנמאס לה להיות על הבטן היא פשוט בוכה שנהפוך אותה ולא מצליחה להתהפך לבד. איך אפשר לעודד אותה לחזור להתהפך מהבטן לגב ? והאם לדעתך קיימת בעיה ?

תודה, יעל

הוספת תגובה

• מדוע לא עונים?

יעל
    15/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליעל

דבי גרוס דולב
    15/07/2010

הי יעל
    לא קיימת שום בעיה, בגיל זה רק מתחילות ההתהפכויות ולכן אין גם עיכוב התפתחותי.
    כדי לעודד התהפכות מהבטן לגב הכניסי את היד והמרפק של התינוקת עמוק מתחת לבית החזה ודרך התעגולת הכתפיים הפכי אותה מהבטן לגב,כך הלוך חזור ,דרך שני הצדדים כדי ללמדה לעשות זאת בעצמה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 11 חודש
    דפנה
    12/07/2010

שלום רב,
    בני בן 11 חודשים זוחל זחילת גחון נעמד על הברכיים מתנדנד על 6 אבל לא זוחל על 6 האם חייב לעבור שלב הזחילה על 6 או שיש תינקות שזוחלים רק גחון ומדלגים על 6 ומתחילים ללכת
    והאם כדאי שאקח אותו לפיזוטרפיה
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 11 חודש

הוספת תגובה

• תגובה לדפנה

דבי גרוס דולב
    12/07/2010

הי דפנה
    ישנם תינוקות שמדלגים על זחילת 6 אבל רק בגלל שיש קושי לא מאובחן שמונע זאת מהם. אם יש סימנים לכך שתינוק הולך לדלג עך זחילת 6 אני ממליצה בחום לעשות כל שניתן על מנת לעזור לו בכך, לאתר את הסיבה לזה וללמוד תרגילים.
    מתוקף היותי מדריכה להתפתחות תינוקות, אני ממליצה כמובן על שיטה זו אבל את בהחלט יכולה לפנות גם לפזיוטרפיה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?
    יעלה
    12/07/2010

שלום,
    מדוע לא ענים לי על השאלה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    למה לא עונים לי?

הוספת תגובה

• על מה?

דבי גרוס דולב
    12/07/2010

נא העלי שוב את שאלתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סל קל לתינוק
    אליק
    12/07/2010

שלום וברכה.

התינוק החמוד שלנו (בן 3 שבועות) סובל קצת מגזים וכדו' וכמובן בוכה קצת במשך היום. לאחר כמה נסיונות גילינו שישיבה בסלקל תוך נידנודו והשמעת רעש קל ומונוטוני מרגיעים אותו והוא נרדם..

שאלתי היא: האם להניח תינוק בגיל שכזה שעות לא מעטות בסלקל הוא דבר לא מומלץ העלול להשפיע על התפתחותו??

מקוה שהתשובה שלילית, כי הוא ממש נרגע בסלקל..

אבל כל תשובה תתקבל בברכה כמובן..

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סל קל לתינוק

הוספת תגובה

• תגובה לאליק

דבי גרוס דולב
    12/07/2010

הי אליק
    צר לי לאכזב אבל ישיבה ממושכת בסלקל אכן לא מומלצת ועלולה לעודד התפתחות מוטורית משובשת. כדי להשיג את אותו האפקט ניתן לשים את התינוק בתוךמנשא בתנוחת ערסול או על הידיים בערסול תוך קפיצה על כדור פזיו. תנוחה זו אכן מקלה על כאבי הגזים אבל היא נכונה ומעודדת התפתחות טובה לעומת הסלקל. הקפיצה על הכדור תיתן מענה לתנועה.
    נכון שזה הרבה פחות נוח אבל..
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קרה לזחילה?
    חסוי
    12/07/2010

היי
    הבת שלי זוחלת הרבה זמן (כחודשיים) זחילת "קומנדו" ועכשיו היא כבר מרימה את עצמה לעמידה (בעזרת רהיטים שונים:ספה, שולחן, במיטה שלה.......). היא מרימה את עצמה על הברכיים אך לא זוחלת עליהם יותר מחצי "צעד" . היא זזה יפה שמאל וימין וגם ישר ואחור.....אבל היא לא זוחלת על 6!
    היא גם עוד לא יושבת לגמרי לבד כשהיא לבד היא מתנדנדת ולפעמים קצת נתקעת בתנוחה.
    מבחינה שכלית נראה לי שיש התקדמות - היא מבינה יותר; עושה כפיים כשמבקשים, נשיקה......מבינה "איפה" ומחפשת....יודעת כמובן מי זה אבא ואמא......
    אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    מה קרה לזחילה?

הוספת תגובה

• תגובה לאמא

דבי גרוס דולב
    12/07/2010

הי אמא
    יכולות להיות סיבות שונות לדילוג על זחילת 6 כשאחת העיקריות שבהן היא זקיפה גדולה בעמוד השדרה המקשה על זחילת 6 ועל התישבות אך מעודדת היעמדות מוקדמת (אף עלפי שלא ציינת מה גילה של ביתך). יתכן גם שביתך מבצעת שני שלבים במקביל- עמידה ותחילת זחילה. אני לא יכולה להגיד בוודאות מה הגורם אצלכם אבל אני ממליצה להיות עם יד על הדופק ולראות אם ההעימדות מתבססת ועדיין אין זחילת 6, במקרה כזה לשקול אבחון.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חסוי
    13/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכאה על חטא ?
    עדי
    11/07/2010

שלום יש לי שאלה מאוד מטרידה ודחופה בני בן 8 חודשים ומאז בערך גיל 2 ח' ועד היום (היום קצת פחות כי הוא כבר אקטיבי) נהגנו להשכיבו בסלון על הספה לאחר שינק או אכל כאשר למראשותיו כר המקובל בחדרי שינה של "גדולים". בד"כ 1/2 שע'. כעת הייתי מבקשת לדעת האם זו היתה טעות וגם היש להיגמל מכך ? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הכאה על חטא ?

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    12/07/2010

הי עדי,
    כיוון שהוא היה מאוד קטן, אני מניחה שהשכבת אותו כך שלא רק ראשו מורם אלא יש תמיכה גם לגב. אין בעיה להגביה אותו כך לזמן מה. כמובן שזו לא תנוחה מומלצת לשכב במשך שעות רבות או לשינה, אך אחרי האוכל זה בסדר גמור.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד מבקשת עזרה
    עדי
    11/07/2010

דחופה.

שלום - אנא מכם אבקש תרגילים לבת 8 ח' אשר מתיישבת רק על ברכיה, זוחלת על 4 או 6 (זחילה נכונה לגיל זה), ונעמדת - לפז"מים ארוכים אך ורק בתמיכת הלול וזאת על מנת לעודד אותה לשבת על התוסיק מתוך זחילה על מנת שתוכל לאכול כראוי, ולא להיעמד באמבטיה ולסכן את אצמה (לא מוכנה לשבת בחצי שכיבה על הטפלי) .

תודה רבה !!!

לקביעת תור
    סגירה
    מאוד מבקשת עזרה

הוספת תגובה

• תגובה ליעל

אורנה עטאר
    11/07/2010

יעל שלום,
    ממה שאני מבינה היא מתיישבת מ6 לישיבה על הברכיים.
    אם כך הדבר -
    1. כשהיא מטה את האגן אחורה את יכולה להטות אותו מעט הצידה בכדי להגיע לישיבת שיכול ולמעשה לשים את הישבן על הרצפה. עשי זאת לשני הצדדים.
    2. ניתן להושיב אותה ישיבה רגילה(רגליים קדימה) על כדור ולתת לה תנועה ואח"כ לשנות את הישיבה לישיבת שיכול (רגל מכופפת קדימה ורגל מכופפת אחורה9 ולהמשיך לתת תנועה ולעשות זאת שוב לשני הצדדים. שלבי ניעות קדימה ואחורה ולצדדים בכדי שתלמד לאזן את עצמה בישיבה זאת.

תעדכני איך הולך
    בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילוד עם טונוס שרירים גבוה
    יעל
    11/07/2010

ילדתי במזל טוב תינוק מקסים לפני כשבועיים. התינוק נולד בשבוע ה- 40, בלידת ואקום במשקל 3130. אפגר 7 אחרי 5 דקות. הוא יונק הנקה מלאה ובסה"כ רגוע ומסתגל לעולם...טונוס השרירים שלו גבוה ושמתי לב שהוא מצליח להתהפך מבגב לבטן ולצד כאשר אני מניחה אותו לישון. כשמניחים אותו על הבטן הוא מצליח להרים מעט את הראש. האם זה נורמאלי לתינוק כל כך קטן?

לקביעת תור
    סגירה
    ילוד עם טונוס שרירים גבוה

הוספת תגובה

• תגובה ליעל

אורנה עטאר
    11/07/2010

יעל שלום,
    מזל טוב!
    ייתכן וכי התנועות שהוא מבצע נובעות מהטונוס הגבוה.
    טונוס גבוה יש לאזן ועדיף כמה שיותר מהר בכדי שלא ישפיע על שלבי ההתפתחות הבאים.
    אני ממליצה לערסל אותו הרבה (פוף, מנשא, ערסל תינוקות), לתת לו המון מגע עמוק (לחיצות איטיות ממש עד העצם בכדי להוריד מתח שריר), להוריד כמה שיותר גירויים.
    אנחנו כאן בשביל לתמוך.
    במידה ותראי שיש צורך לראות מדריכה להתפתחות תינוקות כי הטונוס לא מתאזן - תשקלי זאת.
    בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הושבה בגיל 10.5 חודשים
    טליה
    11/07/2010

אני אמא לתינוק מקסים בן 10.5 חודשים. הוא מתהפך לשני הכיוונים, זוחל בציר, ולאחרונה החל לזחול מעט אחורה. רופאת טיפת חלב המליצה על פיזיותרפיה בגלל רפיון מסויים של השרירים (טונוס שרירים נמוך), אבל מאז ויתרנו על המזרון עליו היינו משכיבים אותו על בטנו, ועברנו לריצפה והמצב השתפר מאוד.
    שאלתי היא לגבי הושבתו. אני יודעת שאסור להושיב ילד לפני שהוא מתיישב בעצמו, אבל כיוון שהוא כבר מתקרב לגיל שנה ודיי יציב בגוף, האם אפשר להושיב אותו עם כריות על מושב לתינוק, למשל לצורך האכלה? כרגע אנו מושביים אותו על טרמפולינה בזמן ארוחות של מרק או פירות או ביצה, ואת תחליף החלב בבקבוק הוא שותה עדיין "כמו תינוק" מעורסל בידינו. אמא מנוסה המליצה לי להעביר אותו ל"שלב הבא", לתת לו לשבת ושיאכל גם אוכל לא טחון (למשל אפונה שתאפשר לו לתפוס אחד אחד את הגרגירים)
    אשמח לתשובה בעניין
    תודה
    טליה

לקביעת תור
    סגירה
    הושבה בגיל 10.5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לטליה

אורנה עטאר
    11/07/2010

טליה שלום,
    את מבינה שבנך בעיכוב התפתחותי ולפני שאלתך על האכלה והושבה יש צורך לטפל בטונוס השרירים כי חיזוק של טונוס שריר יאפשר לו לממש את שלבי ההתפתחות הבאים וגם יוביל אותו להתיישבות ומוכנות לאכילה של אוכל אצבעות.
    אני מאמינה שיש קשר בין ההתפתחות המוטורית והמוכנות שלי כתינוק לאוכל מסוג מסויים.
    אני לא ממליצה להושיב אותו אלא לרדת כמה שיותר מהר לעומק העניין ע"י טיפול בטונוס השרירים הנמוך. טיפול נכון יוביל אותו לעלייה ל6, התיישבות עצמאית וכו'.
    הושבה לפני שהגוף יכול להפעיל את השרירים בעצמו בכדי לאזן את עצמו יכולים להוביל לנזק או להפעלת מנגנוני פיצוי בכדי לשמור על איזון ואת לארוצה בזה.

מאחר ואני מדריכה להתפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון" אני מאמינה בשיטה וממליצה לך עליה.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש אתר עם תמונות או סרטונים ?

עדי
    11/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכוונה?

אורנה עטאר
    11/07/2010

שלום יעל,
    יש צורך לראות את בנך ולהתאים את התרגילים אליו.

את מוזמנת להיכנס לאתר "צעד ראשון" ולחפש שם.

את גם מוזמנת להתקשר אליי ולדבר על הנושא - לטונוס נמוך יש השלכות ארוכות טווח ולכן אני ממליצה לטפל כמה שיותר מהר.

נייד - 0544366399

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שאינו צוחק בקול..
    מיכל
    11/07/2010

הבן שלי, בן שישה וחצי חודשים, הינו ילד מאוד חיוני, חייכן, יודע כבר מזמן... להתהפך מצד לצד, זוחל לאחור, מגיב לשמו, מקשקש הברות בקול רם, אך אינו צוחק בקול רם, מעולם לא שמעתי אותו מתגלגל מצחוק...
    האם זה מעיד על בעיה התפתחותית?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שאינו צוחק בקול..

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

אורנה עטאר
    11/07/2010

מיכל שלום,
    תינוק הוא מכלול של דברים שקורים יחדיו ואת כותבת אותם. אני לא הייתי מודאגת מכך כל עוד הוא יודע להוציא קול.
    הרבו במימקות, דגדוגים ובחיקויים של קול צחוק וזה יגיע.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה