פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צעד ראשון- חוויתי האישית.
    לימור
    26/06/2010

כתבתי הודעה, שנגעה לנסיון הלא מוצלח שלי ושל בני עם שיטת "צעד ראשון", אני חושבת, שגם לביקורת יש מקום, ושיש בזה טעם נפגם- העובדה שמחקתם את ההודעה.
    לי באופן אישי השיטה, לא רק שלא עזרה, אלא אף היתה ביזבוז של כסף וזמן חשוב- שבו יכולתי להיות מטופלת בשיטה שכן תעזור לבני. (מה שבסוף עזר היתה פזיותרפיה קונבנציונלית).
    עם זאת, אני מניחה שיש תינוקות להם השיטה כן מתאימה, ואף מקדמת, שהרי הכל עניין אינדיוידואלי בסופו של דבר.
    אבקשכן, לא למחוק את תגובתי, מאחר ויש לתת ולכבד גם אנשים עם דעות שאינן תואמות את שלכן.
    ולהורים אני מציעה- לבדוק היטב עד כמה מקצועי האדם אליו הם ניגשים בכדי לקבל עזרה, מהי השכלתו, כמה הוא באמת מבין בעניין כה חשוב ומורכב- התפתחות תינוקות.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צעד ראשון- חוויתי האישית.

הוספת תגובה

• חוויה אישית

שירי קאשי
    27/06/2010

הי איילת,
    בגדול אני מסכימה עם מה שאת אומרת. אני יכולה להעיד באופן אישי על כמה השיטה טובה ויעילה, אך בשביל שהטיפול יצליח חייבת להיות כימיה בין ההורים למדריכה וכמובן שהתרגילים ואופן ההתמודדות צריכים להתאים להורים, כיוון שבסופו של דבר הם אלו שמבצעים את התרגילים בבית. אם ההורים אינם "מתחברים" לשיטה, התרגול יהיה לא יעיל והתוצאות בהתאם. במקרים כאלו צריך לשקול אלטרנטיבות אחרות כי המטרה היא לעזור לתינוק ולא רק לומר עשינו.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעד ראשון- מניסיוני....

לימור
    07/07/2010

שלום שירי,

חשוב לי לציין ולהוסיף, כי לא מספיק שההורים יתחברו לשיטה ויתרגלו אותה בבית, עפ"י הנחיות המדריכה, שכן אני הייתי מחוברת לכך מאוד, ועשיתי בדיוק את מה שנתנה לי המדריכה עמה עבדנו, האמנתי בדרך, ואף פסלתי כיוון אחר וקונבנציונלי (מטבעי, אני מעדיפה לטפל בדברים באופן טבעי והוליסטי, ולא באמצעים "רפואיים"),
    אלא, שהשיטה עצמה, כמו שיטות שונות ורבות, לא מתאימה ולא מקדמת כל ילד! ולכן, על המדריכה לגלות מקצועיות ומודעות, ולהיות עם האצבע על הדופק, ולהבין שאם תוך מס' לא מועט של מפגשים אינטנסיביים מאוד, לא חל כל שינוי סביר, ולו הקטן ביותר! עליה להמליץ להורים לשנות שיטה ודרך!!!!!!!!!! ולא להציע עוד סדרה של טיפולים, כשברור כבר בשלב זה, שאינם מועילים במקרה הזה!
    גם בהסתכלות הפיזיותרפיה הקונבנציונלית- ממליצים רופאים לא לדבוק בשיטה מסוימת מעבר לשלושה חודשים, אם אין תוצאות מספקות, אלא לנסות דרך אחרת. כולי תקווה שמדריכות צעד ראשון, באשר הן, יגלו מקצועיות, גם במקרים בהם אין הצלחה, למרות כל ניסיונות ההורים, ויזכרו קודם כל את טובתו של הילד!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על הבורות...

יעל
    07/07/2010

אבל מה זה שיטת "צעד ראשון"? אשמח לפרטים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על שאלה.........
    חסוי
    26/06/2010

יעל כתבה כי הבן שלה בן 7 חודשים ומנסה להתיישב ולעמוד כמעט בכל הזדמנות.
    לא ידעתי שזה לא טוב. בתי גם בת 7 חודשים והיא מנסה נורא לעמוד כל הזמן - היא אפילו עומדת לבד כשהיא נאחזת במשהו יציב מספיק.....האם אני צריכה לפנות לרופא?
    היא רוב הזמן במצב של זחילה (עדיין זחילת "קומנדו") אבל אם יש לידה משהו יציב כאמור היא ישר מנסה לטפס עליו ואני תומירה את זה.......

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על שאלה.........

הוספת תגובה

• תגובה לשינה

אורנה עטאר
    27/06/2010

שלום,
    את לא צריכה לפנות בשל כך לרופא.
    לגבי עמידה - מה שחשוב זה לא לעזור לה בכך ולא להוות לה כמשענת. להזיז כמה שיותר דברים שהיא יכולה להיעמד בעזרתם בכדי שתתרגל כמה שיותר את שלבי ההתפתחות לפני עמידה ותגיע לעמידה כאשר מערכת שיווי המשקל שלה בשלה יותר.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה :)

חסוי
    28/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת ראש
    אינה
    26/06/2010

שלום!
    התינוקות שלי בני חודשיים (תאומים) שנולדו בשבוע 36+5. בזמן שכיבה על הבטן אחד מהם כמעט אף פעם לע מרים ראש. האם צריך לתת לו עוד חודש כיוון שנולד לפני הזמן או שהוא כבר היה אמור להרים את הראש? האם זה יכול לרמז על עיכוב התפתחותי? אני מאוד מוטרדת מזה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת ראש

הוספת תגובה

• תגובה לאינה

דבי גרוס דולב
    26/06/2010

הי אינה
    אנו בהחלט לוקחים בחשבון את גילו המתוקן של התינוק. בנך נחשב ,מבחינה התפתחותית, כבן חודש ולכןזה בסדר שעדיין מתקשה בהרמת הראש. יחד עם זאת חשוב לעקוב אחר התפתחותו ולראות אם יש שיפור בשבועות הקרובים, אם לא יהיה שיפור צריך לשלול חולשה שבעזרת תרגילים פשוטים ניתן לעזור לה. תינוקות שנולדו לפני הזמן סובלים לעיתים מסוג כזה של קושי ולכן חשוב לאבחןבזמן וללמוד תרגילים על מנת לחזקו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9 חודשים
    מיכל
    26/06/2010

שלום, בני בן 9 חודשים, מתהפך, שולח ידיים לחפצים כשנמצא על הבטן, מוחא כפיים, אך אינו זוחל ואינו יושב. נמצא הרבה על הבטן (אם כי במשך החודשיים הראשונים נמנעתי מלהניחו על הבטן ומאז קיים קושי בשכיבה על הבטן, מאז חגורת הכפתיים חלשה, אך לאחרונה עושה רושם שהתחזקה. ההתהפכויות החלו אחרי גיל 6 חודשים). ביומיים האחרונים כשנמצא על הבטן מרים את הטוסיק והרגליים ונתמך ברצפה עם האצבעות ברגליים. איך ניתן לעזור לו להתחיל לזחול, חוץ מדחיפות הרגליים (את זה אני עושה אך אני לא יודעת אם עוזר:))
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 9 חודשים

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    27/06/2010

הי מיכל,
    אני ממליצה לקבל גם הכוונה אישית על ידי מדריכה.
    בינתיים מספר תרגילים לעידוד הזחילה:
    1. לשים אותו במרכז של הר כריות ושמיכות. המשטח הלא יציב שנוצר יכול להביא לסוג תנועה חדשה המצריכה התרוממות מסויימת על מנת להחלץ משם, תוך כדי מאמץ ניכר וחיזוק השרירים.
    2. שיפור שיווי המשקל - שיווי משקל זה מרכיב חשוב ביותר לצורך התרוממות מהקרקע. כל תנועה של הראש במרחב תתרום לכך: הנפות, שינויי תנוחה, גילגולים וכו'.
    3. הורדה של גרביים ומכנסיים על מנת לשפר את האחיזה של כף הרגל והברך.
    4. להניח אותו על הרצפה כשבית החזה מונח על משהוא גבוה (גליל, שמיכה, כרית הנקה...) והידיים מהצד השני. בכדי לצאת משם הוא יצטרך להרים מעט את החזה ולחזק את חגורת הכתפיים.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפוטוניה?
    הילה
    24/06/2010

הבן שלי בן 4 חודשים בעוד כשבוע. בחודש- חודשיים הראשונים, החזיק את הראש באויר בצורה יפה תוך שהוא נשען על הידים. בחודשיים האחרונים לא אוהב להיות על הבטן ובכל פעם שאני שמה אותו הוא שולח ידיים לצדדים או אחורה ומנסה לחלץ את עצמו מהמצב. למרות שנראה שהוא לא נשען על הידיים כי הן פרוסות לצדדים הוא מחזיק את הראש והחזה שלו מורם באויר. נכון, הידים שלו מעט רכות והוא לא כל כך נעזר בהן על מנת להחזיק את עצמו על הבטן, אך הוא משתמש בהן ומניף אותן, וכאשר אנחנו מחזיקים אותו על הידיים הוא דוחף אותנו באמצעותן. כמו כן, הוא התהפך בטן-גב- בחודשיים וחצי וגב בטן בשלושה ושבוע. יש לציין שהרגליים שלו חזקות מאוד. אחות טיפת חלב אמרה שנראה לה מעט היפוטוני. אני לא מעריכה תיוג ושימוש במונחים שלא תמיד הורים מבינים וללא הסבר שעומד מאחורי זה לכן אשמח לדעתכם האם מהתיאור הכללי זה אכן נראה כך ומה מומלץ לעשות במידה וכן?

לקביעת תור
    סגירה
    היפוטוניה?

הוספת תגובה

• תגובה להילה

דבי גרוס דולב
    26/06/2010

הי הילה
    קשה לדעת מתיאורך ממה בנך סובל ,אם בכלל. הנטייה להיות בתנוחת "אווירון" בעת שכיבה על הבטן עלולה להצביע על גב מתוח ומקוצר. יש פה ,בנוסף, עובדות שונות -רגליים חזקות, אופציה להיפוטוניה ולעומת זאת התפתחות טובה ומוקדמת מהממוצע.
    לאור כל הנ"ל לא אוכל לתת אפשרות לאבחון שכן ישנן סתירות מסוימות בנתונים וישנו אבחון שאיננו שלי ולכן לא אוכל לאשר או לבטל אותו. אם תבחיני שניכרת חוסר נינוחות אצל בנך, קושי גדל בשכיבה על הבטן ו/או נסיגה מסוימת בהתקדמות כדאי יהיה להתייעץ עם איש מקצוע נוסף.
    בברכה

דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה בבקשה
    עדי
    24/06/2010

שלום
    אני אמא לילדה בת שנה ותשעה חודשים ומזה שלושה חודשים הילדה שלי בגובה 74 סנטימטרים.
    אני לא רואה כל שינוי לפי מחשבון הגדילה גובהה הוא מתחת לאחוזון השלישי.
    האם אני צריכה לבצע בדיקה כלשהי ואיזו?האם אני צריכה לדאוג?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה בבקשה

הוספת תגובה

• תגובה לעדי

דבי גרוס דולב
    26/06/2010

הי עדי
    לצערי לא אוכל לענות לך מפני שזה אינו מתחום עיסוקינו, אנו יועצות בנושאים התפתחותיים מוטורים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שא'
    מירב
    24/06/2010

שאלה
    בן 7 חודשים שמנסה לשבת ולעמוד בכל הזדמנות
    הבנתי שאין לאפשר זאת
    כיצד, באמבטיה ניתן לשלוט בו ? הוא מתנגד !!!! רוצה רק לשבת ואם מוחזק , מנסה ליישר רגליים
    כנל בעגלה בסלקל - מנסה לשבת
    איך שולטים בו????

לקביעת תור
    סגירה
    שא'

הוספת תגובה

• תגובה ליעל

דבי גרוס דולב
    26/06/2010

הי יעל
    לפי תפיסתי חשוב גם לבדוק מה גורם לבנך לרצות להתישב ולהיעמד, לראות האם יש מתח יתר במקום כשלהו בגוף ולעזור למנוע אותו. בד"כ ישנה סיבה לנטייה זו.
    באמבטיה ובסלקל אכן לא ניתן למנוע מהתינוק לעשות שימוש אבל חשוב להמנע מדרכי הושבה אחרות וכן מהעמדה. חשוב מכל לדאוג שהגוף יהיה במצב שלא יאפשר זאת.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדריכה באיזור הצפון
    קטיה
    24/06/2010

שלום,
    האם אתן יכולות להמליץ לי על מדריכת התפתחות באיזור חיפה/ נשר /קריות?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    מדריכה באיזור הצפון

הוספת תגובה

• תגובה לקטיה

אורנה עטאר
    27/06/2010

קטיה שלום,
    אנא פני למרכז "צעד ראשון". המרכז, למעשה המכללה מכשירה מדריכות בכל הארץ והם יוכלו להפנות אותך למדריכה מומלצת באזור הצפון.
    את גם יכולה לדבר איתי אישית ואמליץ לך.
    בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שלא מוכנה לשבת בסל קל
    שרון
    24/06/2010

שלום,
    בתי בת 8 וחצי שבועות ואינה מוכנה לשבת בסל קל. כתוצאה מכך לא ניתן לנסוע אתה ברכב. היא יושבת בו דקה שתיים ולאחר מכן, גם אם מישהו יושב לידה ומנסה להרגיע היא מתחילה לבכות ולצרוח. לפני מספר ימים היה לה תור לרופאה ולכן היינו חייבים לנסוע ברכב. היא צרחה במשך 15 דקות ללא הפסקה. עיניים סגורות ואגרופים קפוצים וממש דמעות ולא עזרו נסיונות ההרגעה. נרגעה רק כשהוצאנו אותה מהסל קל והחזקנו בידיים. עד לפני 3 שבועות המצב לא היה כך והיא היתה ישנה רוב היום וגם ישנה בסל קל ברכב. באופן כללי היא תינוקת מאוד לא שקטה ולא אוהבת כ"כ גם טיולים בעגלה, גם שם בוכה...

רציתי לשמוע האם ישנה בד"כ איזו סיבה לכך שתינוקות לפתע לא מוכנים לשבת בסל קל ברכב וצורחים כך? אני יודעת שזה דווקא אמור להרגיע אותם.. זה ממש מייאש כי אי אפשר לנסוע אתה לשום מקום. מה ניתן לעשות/לנסות? האם זה פשוט יעבור עם הזמן?

תודה

הוספת תגובה

• זה עובר! לא לדאוג

טל
    02/07/2010

אני אמא לתינוקת שהייתה הכי צווחנית בעולם! כל נסיעה ברכב, הסתיימה על הידיים שלי ובד"כ מחוברת לציצי... בעגלת אמבטיה אין בכלל על מה לדבר!!! וכמובן שעוד הרבה בכי בין לבין... היום, ביתי בת 4 וחצי חודשים (שתהיה בריאה) והשתנתה מהקצה אל הקצה! קצת לפני ארבעה חודשים התחילה לקחת מוצץ, ההתעקשות השתלמה (עד אז אני הייתי המוצץ), בגיל 3 חודשים הסכימה לטייל בעגלה (אצלי היא ישנה רק על הבטן, אז רק באמבטיה היא הסכימה) , מאז שהסכימה לקחת מוצץ לפתע היא גם מוכנה לנסוע ברכב, פתאום שאני צריכה לחזור לעבודה, עכשיו היא מרשה לי לצאת מהבית אחרי שארבעה חודשים לא יצאנו לבד מהפחד מהנסיעות...
    אני יכולה רק להגיד לך שהכל עובר וצריך הרבה סבלנות וזה משתלם!
    בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העידוד, אבל עם מוצץ היא

שרון
    03/07/2010

ממזמן וזה לא משנה דבר. אנחנו יוצאים ל"נסיעות מבחן" ובעלי יושב אתה מאחורה וכלום לא עוזר, צורחת צרחות איימים. ממש מדכא כי בגלל זה אני לא זזה מהבית אתה... כבר התחלתי לחשוב שאולי הנסיעה עושה לה בחילה (כמו שיש מבוגרים שיש להם בחילה מנסיעה). איזה תסכול..
    השאלה היא אם זה באמת ישתפר עם הגיל ואם להמשיך ולנסות.. ממש מוזר, כשהיתה ממש קטנה זה בכלל לא הפריע לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה
    שרון
    23/06/2010

שלום, בתי בת 8 וחצי שבועות ומרבה לישון גם במהלך היום. קראתי שבגיל זה תינוקות אמורים להיות ערים כ 8 שעות ביממה. בתי ערה לרוב כ 4 שעות סה"כ, האם זה תקין? האם להעיר אותה במהלך היום למרות שהיא ישנה? בבוקר היא מתחילה לבכות מתוך שינה שהיא רעבה, אני נותנת לה בקבוק (בד"כ אוכלת אותו מתוך שינה) ולאחר מכן, בד"כ כבר 8-9 בבוקר חוזרת לישון...
    מדוע היא כזו ישנונית, האם זה מצביע על בעיה כלשהי? האם להעיר אותה בבוקר אחרי האוכל ובמהלך היום בכדי שתהיה ערה יותר שעות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

• אנא פני לפורום שינה

אורנה עטאר
    23/06/2010

http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=255

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה אחהצ
    סמי
    23/06/2010

בני בן 5 חודשים מתקשה להרדם בשעות אחהצ..בד"כ פועל במחזורים של 3 שעות. בשינה האחרונה של היום (סביב 17) הוא מתקשה להרדם, בוכה ואם הוא לא ישן הוא לא שורד את האמבטיה והבקבוק האחרון..האם יש לך רעיון מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שינה אחהצ

הוספת תגובה

• אנא פני לפורום שינה

אורנה עטאר
    23/06/2010

http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=255

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטיה ראש לצד אחד
    ללה
    23/06/2010

שלום רב ,
    ביתי בת חודשיים ושבוע. בביקור שבוע שעבר בטיפת חלב הסבו את תשומת ליבי שיש לביתי העדפה לסובב את הראש לצד שמאל ואמרו לי לעבוד יותר על צד ימין בעזרת גירויים.
    אכן השבוע בבית שמתי לב לעדפה זו ועשיתי כמה שינויים כמו הפיכת המיטה , הרמתה משני הצצדים , להחזיק אותו ב2 הצצדדים, לגרות אותה בצד ימין וכו.
    קשה לה שאני לוקחת אותה בידים ומשעינה אותה על כתף ימין שלי , הראש שלה לא מופנת החוצה אלא פנימה , לפעמים היא מסכימה לישון עם נטיה לצד ימין ולפעמים באמצע היא מחליפה כיוון. שאני משחקת איתה קשה לי מאוד להסב את תשומת ליבה ושאני עוזרת לה בעדינות להסתכל עליי היא מתעצבנת. האם כדאי לקחת לרופא לאבחון האם לילדה יש טורטיקוליס או להמשיך לעבוד עוד קצת לפני להגיע למסקנה זו . באיזה גיל במידת הצורך ניתן להתחיל פיזיותרפיה.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    נטיה ראש לצד אחד

הוספת תגובה

• תגובה לללה

אורנה עטאר
    23/06/2010

ללה שלום,
    פורום זה מנוהל ע"י מדריכות להתפתחות תינקוות בשיטת צעד ראשון ואני אסביר לך איך אנו מטפלות בהעדפת צד.

אני ממליצה על שהייה על הצדדים כמה שניתן. את תראי שצד אחד יהיה לה יותר קשה לשהות בו. התחילי עם הצד הקל. ידיים בקדמת הגוף. ראש בהמשך לגב. שלבי לחיצות על הצד, טפיחות, הדהוד של קול. בכדי שתשאר על הצד ככל שניתן. ניתן לעשות זאת בעירות ובשינה.
    אח"כ עברי לצד השני - אותו דבר.

אם יש לכם פוף בבית - להשכיב אותה לישון על הצד בפוף זה מצויין.

בנוסף - הקפידי על טיפול סימטרי - האכלה, נשיאה וכו' למרות שהיא מפנה את ראשה לצד אחד.

תעדכני אותי עוד שבועיים איך הולך - במידה ותראי שאת לא מגיעה לתוצאות לבדך - שיקלי לראות מדריכה להתפתחות תינוקות שתתן לכם טיפול אישי וממוקד.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטיה ראש

ללה
    24/06/2010

תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת . אעדכן אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גשי לאבחון פיזיותרפיסט מומחה

ליה
    24/06/2010

להתפתחות הילד, לא מקצועי ולא אחראי לקבל טיפול דרך האינטרנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חמישה וחצי חודשים
    טלי
    23/06/2010

הי, ביתי בת חמישה וחצי חודשים עדין לא מתהפכת, היא מושיטה ידיים, תופסת צעצועים ומעבירה מיד ליד וכן עוברת לשכיבה על הצד מהגב. קראתי כאן בפורום את ההמלצות לתרגילים, אך לא נראה שיש התקדמות.. אני משכיבה אותה על הבטן והיא יכולה לשחק מספר דקות עד שמתרגזת..
    הענין הוא שאנחנו בחו"ל עד עוד חודשיים שמתוכם החודש האחרון בטיול ארוך, יש לי חשש שבטיול ניסע הרבה דבר שיאלץ אותה לשבת בכיסא הבטיחות או בעגלה/ מינשא . האם יש המלצות? תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    בת חמישה וחצי חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לטלי

אורנה עטאר
    23/06/2010

טלי שלום,
    אין מה לחדש לך מעבר לתרגילים הקיימים כאן בפורום.
    את מספרת כאן גם שהיא לא אוהבת לשכב על הבטן. חפשי בפורום תרגילים של שיפור שכיבה על הבטן ותרגלי אותם לפני המעבר לבטן.
    זהו תהליך ולכן הוא לוקח זמן, אם תתרגלי את זה יום יום כמה פעמים ביום את תראי שכל יום היא יכולה לשכב על הבטן קצת יותר זמן.
    כנ,ל לגבי ההתהפכויות.

לגבי נסיעות מומשכות - ממליצה למצוא את הזמן ובהפסקות לפרוס שמיכה ולתת לה לשהות על הבטן ולממש שת שלבי ההתפתחות הבאים.
    להרבות בתנועה במרחב עם שינוי של מיקום הראש במרחב. אם יש אפשרות לעגלת אמבטיה בה היא יכולה לשהות על הבטן זה יהיה מצויין.
    השהייה בסלקל, טיולון - כל אלו הם משטחים מוטים וגורמים להחזקה שריריית מיותרת בשרירי הבטן - מה שמקשה אח"כ את השכיבה על הבטן.

תהנו בטיול.
    בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלונת
    מירב
    23/06/2010

האם לתת לבת 7 ח' לשבת בכחות עצמה עם השענות עצמאית שלה על דפנות האמבטיה, גב הספה וכיו"ב ? היא אינה יושבת עצמאית ללא תמיכה

האם להמנע מלהניח לה לפשוט רגליים כמעין עמידה בכחות עצמה תוך שהיא נישאת על הידיים שלי כאשר אני אוחזת אותה וכמובן תוך שאני יושבת

לקביעת תור
    סגירה
    שאלונת

הוספת תגובה

• תגובה למיכל/

אורנה עטאר
    23/06/2010

מיכל שלום,
    רצוי לא להושיב או להעמיד תינוק לפני שהוא רוכש את המיומנות הזאת בעצמו.
    לא במקרה ההתפתחות הינה הדרגתית ולוקח לתינוק כשנה שנה וחצי עד שהוא מגיע לעמידה והליכה.

תני לה את הזמן, זה יגיע. הושבה או העמדה לפני הזמן עלולה לגרום נזק לעמוד השדרה.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חצי שנה
    תדלה
    23/06/2010

יש לי תינוקת בת חצי שנה והיא עוד לא אומרת אבבב
    או אמממ וייתי איתה בטיפת חלב והאחות אומרת שהיא כבר צריכה להגיד והיא ביקשה שנבוא לעוד חודש האם אני צריכה להיות מודאגת?
    התינוקת שלי היא בריאה בדרך כלל

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת חצי שנה

הוספת תגובה

• תגובה לתדלה

אורנה עטאר
    23/06/2010

שלום,
    התפתחות שפה היא מכלול של דברים ואינה מסתכמת בלומר דבר מסויים.
    במסגרת החשיפה לשפה את מוזמנת לדבר עם בתך, להשמיע לה כל מיני הברות וצלילים וגם לחכות בשקט ולצפות לתגובה מצידה. ממש לנהל דיאלוג.
    עשי זאת בחודש הקרוב ותחזרי לטיפת חלב.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה