פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צווחות!!!
    רעות
    04/07/2010

בוקר טוב,

אני לא יודעת אם אני בפורום הנכון.
    בתי בת השנה החלה צווחת לפני מס' ימים בלי שום סיבה.
    בפעמים הראשונות הרמנו אותה כי חשבנו שהיא רעבה/ עייפה/ רטוב לה בחיתול או כל סיבה אובייקטיבית אחרת. אך לא כך הדבר. ברגע שמרימים אותה היא חוזרת לעצמה.
    הבנו שזה סתם פינוק. אך היא לא מוותרת וממשיכה לצווח (ויש לה טונים, שתהייה בריאה.....).

אם היא וראה אותנו בסביבה היא מיד רוצה רק אלינו ולא לאף אחד אחר.
    יש לציין שהיא ילדה מאוד רגועה וחברותית.

האם זה גיל כזה? או שמא עליי להלחץ? ומה עושים?

תודה ויום טוב,
    רעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צווחות!!!

הוספת תגובה

• תגובה לרעות

דבי גרוס דולב
    04/07/2010

הי רעות
    ממש אין מה להילחץ, זה גיל כזה בו מתחילותמעט מניפולציות ומודעות התינוק להשפעתו על הסביבה. חשוב לנסות להציב גבולות להסביר שלא צועקים ולא להיגרר אחר גחמות התינוק. כמובן שחשוב גם לא לתת לו לבכות ללא מענה אבל מדובר בתקופה. אם ברצונך לקבלעוד מידע לגבי התחומים ההתנהגותיים נסי גם בפורום פסיכולוגיה לילדים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצץ
    מירב
    03/07/2010

שלום
    האם נכון שמוצץ לא אורתודנטי בשימוש בגיל 8 ח' יכול להזיק למערך הפה - שיניים חניכים ? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מוצץ

הוספת תגובה

• אנא פני לפורום העוסק ברפואת שיניים

אורנה עטאר
    03/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים בגיל חודשיים וחצי?
    חן
    03/07/2010

שלום, בתי בת חודשיים וחצי ובזמן האחרון היא בוכה הרבה,מכניסה יידים לפה,(לא לוקחת מוצץ) והתחיל לה הרבה רוק.. האם יכול להיות שמתחיל שיניים בגיל כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים בגיל חודשיים וחצי?

הוספת תגובה

• שיניים

שירי קאשי
    04/07/2010

הי חן,
    זה אמנם חריג שמתחילות שיניים בגיל זה אך זה יכול לקרות. יחד עם זאת כל התופעות שציינת יכולות גם להיות קשורות בהתפתחות רגילה שלרפלקס הכנסת היד לפה וכתוצאה מכך גם הגברת הריור.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וארבעה חודשים לא הולך
    אפרת
    03/07/2010

שלום
    בני בן שנה וארבעה חודשים (ושבועיים..)הוא אינו עומד לבד ולא הולך כבר כמה חודשים שהוא הולך עם תמיכה (הולך עם עגלה, מזיז כסאות וכו') הרופאה אומרת שהכל בסדר..
    אני מאוד רוצה ללכת איתו לפיזיוטרפיה, האם נחוץ? יש תרגילים מיוחדים שאפשר לעשות כדי לזרז את ההליכה שלו?
    תודה מראש
    אפרת

הוספת תגובה

• תגובה לאפרת

אורנה עטאר
    03/07/2010

אפרת שלום
    אנו רוצים לראות הליכה עד גיל שנה וחצי ולכן בנך עדיין אינו בעיכוב.
    קודם כל רצוי לא להוליך אותו ולהרחיק חפצים שהוא הולך בתמיכתם כי אלו מעכבים הליכה עצמאית.
    תרגלי איתו המון יציאות משיווי משקל בעמידה. אם זה להזיז את העגלה שהוא מחזיק, לנדנד כסא שהוא נעמד בתמיכתו.
    בנוסף המון חוויות של תנועה במרחב בכדי שמערכת שיווי המשקל שלו תשתכלל. המון נדנדות, מגלשות, לטפס או להיחלץ מ/על ערימת פופים, נשיאה על הכתפיים עם אחיזה באזור הרגליים וכו'.

תעדכני איך הולך.
    במידה ותראי שאין שיפור בחודש הקרוב - שקלי לראות מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לקבל עוד תרגילים וכמובן אבחון הסיבה שהוא עדיין לא הולך.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה יש לי עוד שאלות..

אפרת
    06/07/2010

קודם כל תודה על התשובה,
    הבעיה היא שמאוד קשה להרחיק חפצים ממנו, כל הבית רהיטים והוא ישר העמד עליהם והולך תוך כדי שהוא תומך בהם.
    כאשר מרימים אותו על הכתפיים ותופסים רק את הרגליים שלו הוא ממש יציב וגם מוחא כפיים תוך כדי..
    מה לגבי הולכה? (כאשר הידיים שלו לא עוברות את הכתף)?
    יש עוד תרגילים שאת ממליצה עליהם?
    ממש תודה
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאפרת

אורנה עטאר
    06/07/2010

אפרת שלום,
    הולכה איננה מומלצת כי גם היא אינה מעודדת הליכה עצמאית אלא הישענות על מישהו אחר.
    תני לו את הזמן - אל תשדרי לחץ מהעניין.
    כתבתי לך לתת לו כמה שיותר חוויות של "עולם מתנדנד" בכדי שמערכת שיווי המשקל שלו תשתכלל.
    כשנושאים אותו על הכתפיים אז ניתן לנוע קדימה ואחורה וגם לצדדים ולראות איך הוא מאזן את עצמו בהתאם.
    אני מאמינה שזה יקרה בקרוב.

אל תשכחי לעדכן...

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה
    מירב
    03/07/2010

בתי בת 8 ח' החלה לשבת בלול על ברכיה ולהצמד ל"סורגים" כאילו הכנה לעמידה האם לאפשר לה
    לעשות זאת
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עמידה

הוספת תגובה

• תגובה לגל

אורנה עטאר
    03/07/2010

גל שלום,
    יצר האדם זה להגיע לעמידה וזה בסדר גמור שהיא נעמדת על הברכיים בגילה ומנסה להיעמד.
    כמובן חשוב לראות שזה לא בא על חשבון מימוש שלבי ההתפתחות האחרים כמו זחילה, התיישבות וכו'.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה
    מירב
    03/07/2010

שלום רב
    קשה לנו מאוד להשגיח נון סטופ כשבתנו זוחלת ברצפת הסלון ונטשנו את הזחילה הזו לטובת לול
    התיאשנו משעות של צפיה והשגחה צמודה
    האם טעינו ? מה עושים ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה

הוספת תגובה

• תגובה לגל

אורנה עטאר
    03/07/2010

גל שלום,
    אני לא בעד לעכב התפתחות נורמלית כמו זחילה ע"י הכנסה ללול. למה צריך להשגיח ולצפות כל הזמן? הרחיקו את מה שמסוכן בסביבה ותנו לה לגלות את העולם ולממש את שלבי ההתפתחות.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול מדומה על מנת למשוך צומת לב
    אורית
    03/07/2010

בוקר טוב ושבת שלום ,
    בתי בת ה - 8 חודשים החלה להשתעל שיעול מדומה על מנת להשיג את צומת הלב של הסובבים אותה . וכאשר מצליחה בזאת מחייכת/צוחקת. רציתי לדעת אם זה שלב התפתחותי בהתנהגות? איך עליי להגיב להתעלם או להתייחס כל פעם שמשתעלת ?
    (מבחינה מוטורית היא בסדר גמור כבר זוחלת, יושבת ועומדת באופן עצמאית. )
    תודה אורית

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    04/07/2010

הי אורית,
    שאלה זו שייכת לתחום ההתנהגותי ולא למוטורי. אני ממליצה לקבל יעוץ אצל גורם מוסמך. את יכולה להתחיל עם רופא הילדים שיפנה אותך למקום הנכון.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי להשכיב לישון?
    שרון
    03/07/2010

תינוק בן 3 חודשים, מתי רצוי להשכיב לישון? אנחנו רוצים לנסות להשכיב באזור 7 וחצי, להעיר באזור 11 וחצי לעוד ארוחה קטנה ואז מקווים שתישן רצוף עד הבוקר ( 7 בבוקר). נשמע הגיוני?

ושאלה נוספת- האם ככל שהתינוק גדל שעת ההרדמה משתנה לשעה מאוחרת יותר? באיזו שעה שמים לישון תינוק בן חצי שנה? שנה? כמה שעות תינוקות/ילדים אמורים לישון בלילה?

נראה לי קצת מוזר להשכיב כ"כ מוקדם, לא הולכים עם תינוקות/ילדים קטנים לחוגים למשל גם בשעה 6? ראיתי גם הורים שהולכים עם תינוק בן חצי שנה וגם ילד בן שנתיים למסעדה בערב, אז לא כ"כ ברור לי..

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתי להשכיב לישון?

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    04/07/2010

הי שרון,
    אין כללים או חוקים שנכונים עבור כל התינוקות. בגיל זה טווח שעות השינה הוא שונה מאוד בין התינוקות. מעבר לכך ההתנהלות היום יומית שלכם צריכה להתאים לתא המשפחתי שלכם. אני באופו אישי העדפתי להשכיב לישון כאשר התינוק הראה צורך לישון (גם אם זה רק ב23:00). כמו כן לא הערתי לארוחת לילה אלא חיכיתי שיתעורר לבד. בהדרגה שעות שנת הלילה התארכו, שעות השינה במשך היום התקצרו ובהתאם שעת ההשכבה בערב הלכה והוקדמה. שוב, זה סדר היום שהתאים לי ולמשפחתי. כל דבר שתבחרי בו והוא נוח לך הוא טוב (כמובן שבשאיפה לעשות הבחנה בין יום ללילה ולא להפך).

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

שרון
    04/07/2010

בגיל של חודשיים וחצי כמה שעות בלילה יכול תינוק לישון, כלומר למה מתכוונים כשאומרים שהתינוק יכול לישון כל הלילה? אני מניחה שלא מתכוונים מ 7 בערב עד 7 בבוקר בלי לאכול?!

ושאלה נוספת- אני יודעת ששונה מתינוק לתינוק, אבל לרוב אם נשכיב תינוק לישון מאוחר ישכיב מאוחר יותר הוא גם יקום מאוחר יותר? קראתי שנשים רבות אומרות שזה לא משנה ושהתינוק שלהם המשיך לקום באותה השעה בדיוק, אז כבר אין טעם להשכיב מאוחר יותר..

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצות בידיים - לחוצה...
    טל
    02/07/2010

ביתי בת ארבעה וחצי חודשים, היא התחילה את כלל התתפתחות המוטורית שלה בשלב מאוד מוקדם וכיום (שתהיה בריאה) היא כבר מגיעה לעמידת שש ומנסה לזחול, מסתובבת לשני הכיוונים, מרימה את הראש ותופסת חפצים בשתי הידיים. לאחרונה שמנו לב שלעיתים קרובות לא מסיבה מיוחדת היא מעלה ומורידה את היד במהירות שזה נראה מו קפיצות של היד מעין רפלקס... זה מגיע בעת כעס, בעת אכילה, בעת יניקה ואפילו לפעמים... זה מופיע בעיקר ביד שמאל...

חשוב לי לומר שזה לא נראה כמו רעידות או חוסר שליטה...
    האם יש מקום לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    קפיצות בידיים - לחוצה...

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    04/07/2010

הי טל,
    זה לא נשמע משהו חריג. יחד עם זאת כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל כיוון שזהו הגורם המוסמך לנושא זה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה !!!!
    עירית
    01/07/2010

בני בן 7 חודשים (אחד מתאומים) החל לפני כ 3 שבועות בערך לשבת ולזחול על שש, הוא זוחל מדהים (טפו, טפו, טפו) וגם יושב מאוד יפה, הבעיה היא שהוא זוחל הוא לעיתים קרובות מוריד את ראשו מטה במהירות וחוטף מכה חזקה מהרצפה, כמו כן כאשר הוא יושב הוא זורק עצמו אחורה או קדימה, אני ובעלי ממש מיואשים כבר, אין לנו אפשרות להיות צמודים אליו כל זמן שהוא זוחל (הוא לא נשאר לרגע על מזרון הפעילות) ומצד שני כאשר אני שמה אותו בלול אני חשה ייסורי מצפון על כך שהוא לא זוחל והוא מאוד רוצה לצאת מהלול ולהיות על הרצפה, אך אם אנחנו נעזוב אותו לבד על הרצפה הוא צפוי לקבל מכות מאוד מאוד חזקות בראש ואני כבר ממש מפחדת עליו שלא ירסק את ראשו חלילה, יש לנו עוד ילדה ויש לו אח תאום ואין באפשרותנו להיות רק איתו... מה עושים ??? אנחנו כבר ממש קורסים, זה מתסכל נורא שכן הוא זוחל כל כך יפה וזה מאוד חשוב לתת לו לזחול, ואנחנו מונעים זאת ממנו משום שאנו מפחדים שיקבל מכות, הוא ילד מאוד תזזיתי ועושה הכל מהר ולכן גם כאשר הוא מוריד את ראשו או זורק עצמו הוא עושה זאת בעוצמה רבה, אין לנו אפשרות לשים בכל הבית מזרונים..
    מה הפיתרון ?????????
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה !!!!

הוספת תגובה

• תגובה לעירית

אורנה עטאר
    03/07/2010

עירית שלום,
    ממה שאת מתארת כאן, הזריקה של הגוף, העוצמה, התנועות החדות - האם אובחן אצלו טונוס שרירים גבוה?
    מאחר ואין כמו מראה עיניים - אני חושבת שיש מקום לגשת לאבחון אצל מדריכה לההתפתחות תינוקות שתזהה מהי הסיבה לנוקשות הזו בתנועה ותוכל ע"י תרגול מתאים להוביל אותו לזחילה נינוחה יותר מה שיוביל אותו למימוש שלבי ההתפתחות באופן איכותי יותר.
    תשקלו זאת.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הושטת יד לצעצועים
    טליה
    01/07/2010

בני בן 5 חודשים רואה ב"ה ומתבונן בצעצועים (באוניברסיטה וכדו') אך אינו מושיט יד לתופסם, אם במקרה הוא "נתקל" בצעצוע הוא מצליח לתופסו (וכמובן להכניס לפה) אך הוא מחזיק לזמן מועט (ואז זה נופל לו מהיד מבלי ששם לב).
    הוא אוהב מאד להחזיק חיתול בד (טטרה) והוא מצמיד אותו לפנים ומכניס לפה.
    מה אפשר לעשות כדי לעודד אותו להושיט יד להצליח לתפוס?
    תודה רבה טליה.

לקביעת תור
    סגירה
    הושטת יד לצעצועים

הוספת תגובה

• תגובה לטליה

אורנה עטאר
    03/07/2010

טליה שלום,
    אחיזת חפצם מתחילה סביב גיל 4 חודשים לתינוקות שנולדו במועד וכמובן מתפתחת עם החודשים.
    את יכולה לגרות אותו לאחוז ע"י עידוד קשר עין-יד-פה. להראות לו את הגירוי, לגעת לו עם הגירוי ביד, בפה ושוב להראות לו אותו ולחכות לאחיזה.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה ממשוכת וארוכה?
    חסוי
    01/07/2010

הילדה שלי זוחלת כבר חודשיים - זחילה גחון אבל עם המרפקים. היא מריצה את עצמה על הברכיים לפעמים אבל היא לא מתקדמת בעזרת הברכיים. האם זן בעיה מסוימת או לגמרי טבעי?
    היא גם מריצה את עצמה לכדי עמידה לבד.....

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה ממשוכת וארוכה?

הוספת תגובה

• תגובה לליאת

אורנה עטאר
    03/07/2010

ליאת שלום,
    לא כתבת בת כמה בתך?
    מה הכוונה "מריצה את עצמה על הברכיים"?
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חודש
    יעל
    01/07/2010

שלום לכן
    יש לי תינוקת בת חודש ורציתי לשאול 2 דברים
    1. מרבית היום היא ישנה - קמה לארוחות כל 3-4 שעות אבל נרדמת באמצע ההאכלה ונכנסת לשינה עמוקה שלא ניתן להעיר אותה. היא ערה בד"כ שעה וחצי בבוקר בערך ב 09:00 ועוד שעה וחצי לקראת 19:00 .אני משתדלת לשים אותה על הבטן בשעות המעטות בהן היא ערה וגם בשינה במהלך היום כשאני לידה- האם זה היא ישנה כל כך הרבה בעייתי להתפתחות שלה? האם צריך להעיר אותה בשביל להראות לה דברים?
    2. בשעות בהן היא ערה היא מאוד רגועה ונינוחה- אפילו מרדימה את עצמה לבד עם המוצץ במיטה -אילו פעילויות ניתן לעשות איתה- אני מנסה לנצל כל דקה בה היא ערה ואשמח לשמוע פרט לשכיבה על הבטן מה עוד חשוב שתחווה בשעות הערות שלה. מאחר והיא מאוד רגועה אני לא מוצאת את עצמי מסתובבת איתה הרבה על הידיים אלא נמצאת איתה על משטח פעילות- על הגב או על הבטן. האם זה חשוב כן להיות איתה על הידיים בתנועה למרות שהיא לא דורשת את זה כרגע?
    אשמח לתשובות שלכן
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת חודש

הוספת תגובה

• תגובה ליעל

דבי גרוס דולב
    01/07/2010

הי יעל
    נשמע שיש לך תינוקת רגועה ושלווה, נותרלךרק להינות ממנה. זה בסדר לישון שעות ארוכות בגיל זה וזהבסדר לא להיות בפעילות בזמן העירות. זה טוב וחשובל השכיב על הבטן בזמן העירות ולהרים גם על הידיים גם כשאין לכך דרישה ברורה.איןצורך להעיר ואין צורך בחוויות נוספות כרגע.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצב גדילה
    קרן
    01/07/2010

שלום,
    בתי בת 4 חודשים בדיוק ושוקלת 4.870 היא נולדה במשקל של 2 קילו מה צריך להיות קצב הגדילה שלה לחודש? קצת מדאיג אותי שהיא עולה בשבועים בין 250-300 גרם בלבד. האם קצב הגדילה שלה יגדל כאשר אני ישלב לתפריט שלה טעימות ראשונות (דייסת קורנפלור)?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קצב גדילה

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

דבי גרוס דולב
    01/07/2010

הי קרן
    אנו עוסקות בהתפתחות מוטורית בלבד ולכן לא נוכל לענות על שאלה זו. בטיפות החלב קיימות טבלאותגדילה מדויקות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגיה מפרכת - שלום לכל היועצות
    מירב
    30/06/2010

א. בתי בת 7 ח' בואכה 8 , משתעממת כמעט מכל דבר. עד כה ניתן היה להתמש באותן סדרות צעצועים. כיום כל סדרה (סדרה = זו שאינה בשטיפה) משעממת אותה לאחר זמן מועט.
    יש לה משחקים שלוחצין ויוצא מוסיקה ותנועת יצורים, יש לה כדורים, בובות , חפצי מטבח שאינם מזיקים ועוד.
    היכן הטעות שלי ?
    ב. האם יש לשטוף כל צעצוע שנפל פעם אחת על הרצפה (סוגית הסוגיות!)
    ג. שאלה שמטרידה אותי : איך מותר לשאת אותה על הידיים : ישובה, חצי ישובה - מהן למעשה תנוחות ההחזקה המזיקות אם בכלל.

מודה מראש.

הוספת תגובה

• תגובה למיטל

אורנה עטאר
    01/07/2010

מיטל שלום,
    לגבי הצעצועים - אולי היא חשופה לגירויי יתר ולכן משתעממת? רצוי לחשוף אותה כל פעם לגירוי אחד ואת כל השאר להרים משם.
    לגבי שטיפת צעצועים - על זה אני עוד לא שמעתי...למה את רוחצת את הצעצועים לעיתים כל כך דחופות? אני חושבת שלא צריך לרחוץ צעצועים אלא אם כן הם התלכלכו בצורה מזעזעת.

לגבי נשיאה בגיל הזה - כל עוד את נותנת לה תמיכה ואת מרגישה שהיא מאזנת את עצמה - את יכולה לבחור בכל תנוחה שנוחה לך. תנוחה של ישובה על המותן לא תזיק אם את תומכת בה וזה לא לאורך המון זמן/

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה