פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ישיבה וזחילה
    מיכל
    17/07/2010

היי

התינוק של בן שמןנה וחצי חודשים:

1. עדיין אינו מתיישב לבד . כבר שבועיים שלושה הוא מנסה - יוצר משולש עם הרגליים ראש-ידיים ומנחית את הטוסיק. לא מצליח ליישר את הגב וחוזר לשכיבת בטן(הצליח פעמיים בערך ליישר גב לכמה שניות ואז נפל הצידה) .
    בגיל 6.5 - 7 חודשים לערך הרמתי לו את הטיולון למצב של כמעט ישיבה (100 מעלות לערך). אחרת לא היה מוכן לשבת בו. פעמים רבות מיישר את הגב למצב של ישיבה ללא תמיכת משענת הטיולון. כנ"ל גם בנדנדה ובטרמפולינה.
    במקביל נאלצנו לעבור למתקן של ישיבה באמבטיה (שאורכת כ-5-7 דקות ביום) בגלל שבדפני כל הזמן ניסה להתהפך לתוך המים.

האם הושבה כמתואר עלולה לגרום נזק לגב של התינוק?

2. התינוק זוחל זחילת גחון מגיל 7 חודשים. אולם זחילה לא "נכונה" - התקדמות של שתי הידיים יחד ודחיפה עם רגל ימין , לרוב רגל שמאל מעין "מרחפת" ורק לעיתים רחוקות דוחפת בצורה מינורית ביותר. יש לציין כי זוחל מרחקים והמהירות מתגברת כל הזמן... בנוסף שלא בזחילה רגל שמאל בהחלט פעילה - בבעיטות, בהכנסה לפה וכו'..
    האם תקין? ובמידה ולא מה יש לעשות?

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה וזחילה

הוספת תגובה

• מדוע דילגו עליי?

מיכל
    18/07/2010

אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה וזחילה

שירי קאשי
    19/07/2010

הי מיכל,
    ציינת שלל תופעות שיכולות להיות קשורות האחת בשניה. בגילו הושבה באמבטיה למספר דקות כפי שציינת זה בסדר גמור. לעומת זאת ההושבה בעגלה שהיא לרוב לפרקי זמן ארוכים יותר, אינה מומלצת טרם למד התינוק לשבת בעצמו. אחת מתופעות הלוואי האפשריות כתוצאה מכך, היא שהתינוק לומד לשבת אך אינו לומד את הדרך ולכן אינו יכול להתישב בכוחות עצמו אם אינו נמצא במשטח מוטה או מושיבים אותו. מעבר לכך ישנה גם בעיה של אסימטריה בתנועה שלו כפי שהיא מתבטאת בזחילת הגחון, וגם זה יכול להשפיע על המיומנות הנדרשת לצורך התישבות עצמאית.
    בגלל שמדובר במכלול של נקודות הדורשות התיחסות אני ממליצה מאוד על אבחון והתאמה מדוייקת של תרגילים על מנת לעזור לו להתקדם.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירלי
    עמידה
    17/07/2010

בתי בת 5 חודשים.
    היא מאוד אוהבת שנותנים לה ידיים והיא נותנת "קונטרה" עם הרגליים כך שהיא עומדת בעזרתנו. אני מחזיקה אותה בכפות הידיים והיא מתרוממת כך משכיבה לעמידה.
    האם הפעולה הנ"ל יכולה לפגוע לה בעמוד השידרה?
    האם כמו ישיבה זה לא מומלץ?
    ושאלה נוספת - מתי אפשר להתחיל להושיב?

לקביעת תור
    סגירה
    שירלי

הוספת תגובה

• תגובה לשירלי

אורנה עטאר
    17/07/2010

שירלי שלום,
    רצוי לא להעמיד או להושיב תינוק בטרם הגיע לכך בכוחות עצמו.
    ההתרוממות הטבעית שלנו היא לא ממצב שכיבה על הגב אלא מהבטן.
    העמדה או הושבה לפני הזמן עלולה לפגוע ביציבות ובעמוד השדרה.
    תני לה את הזמן. נסי לעשות איתה דברים אחרים שהיא אוהבת ולא לתת לה ידיים ולשמש לה כתמיכה כי את רק מעכבת את ההתפתחות שלה ולא מעודדת אותה.

בתך תתישב לאחר שתעלה על 6 תיקח את האגן אחורנית ותתיישב. במידה והתפתחותה תקינה זה יקרה סביב 8-9 חודשים. לפני כן רצוי לא להושיב.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עין וחיוך
    עינת
    16/07/2010

בני בן חודשיים. הוא יוצר קשר עין, אבל רק למעט זמן, וגם לרוב לא מחזיק את המבט יותר מכמה שניות. לפעמים כשאני רוכנת מעליו מול הפנים שלו הוא בכלל לא מסתכל והמבט שלו בורח לצדדים. לגבי חיוך, הוא לא מחייך חיוך שלם בפה פתוח אלא משהו קטן מאוד וקצר. האם תקין ? באופן כללי, תינוק מאוד נוח, יונק. נולד בקיסרי בשבוע 38

לקביעת תור
    סגירה
    קשר עין וחיוך

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה...

עינת
    17/07/2010

תוכלו בבקשה לענות לי?עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לעינת

אורנה עטאר
    17/07/2010

שלום עינת,
    נשמע לי תקין. קשר עין וחיוך הם סביב גיל חודשיים והם משתכללים עם הגיל. המשיכי להציג לו את פנייך ותראי שכל יום הוא יוצר קשר עין לזמן קצת יותר ארוך.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב בהליכה
    יוסי
    16/07/2010

שלום לכם .

נכדתי בת 1.7 שנים היא נעמדת והולכת כצעד בלבד ומעדיפה לזחול .

האם יש לדעתך פתרון לנושא ? האם זה טבעי ואין מה לדאוג ?

בתודה
    יוסי אורבך

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב בהליכה

הוספת תגובה

• תגובה ליוסי

אורנה עטאר
    17/07/2010

יוסי שלום,
    אנו רוצים לראות הליכה עד גיל שנה וחצי.
    ייתכן והיא קרובה מאוד להליכה אך ייתכן ויש סיבה לעיכוב ואת זה ניתן לברר ע"י אבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות ואז טיפול בהתאם.. תוכל להמליץ זאת להורי נכדתך.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שבעה חודשים
    עדי
    16/07/2010

שלום,
    בני בן שבעה חודשים והוא מתהפך מהבטן לגב ולהיפך.
    הוא מרים את הטוסיק שלו עם הרגליים כלפי מעלה, כמו בהתחלת זחילה/ עמידה על שש, אך אינו זוחל.

נראה לי כי יש לו כוח ברגליים להתחלת זחילה (הוא מרים את גופו מעלה הרבה פעמים, למשל כשנשען עלינו עם פלג גופו העליון), אך הידיים שלו (וייתכן שגם רצועת הכתפיים) אינן חזקות מספיק לשם זחילה.
    עוד יש לציין, כי הרבה פעמים תנוחת כפות הידיים שלו על הרצפה אינה אידיאלית- או שאצבעותיו קפוצות באגרוף או שפרק כף היד שלו מסובב (כמו כלב ים), אך הוא מסוגל לפתוח את כף היד- במיוחד כשדופק עם היד על הרצפה. האם עליי לשנות את תנוחת כף היד שלו?.

כיצד אני יכולה לעזור לו להתקדם עם נושא הזחילה והאם תנוחת כפות הידיים שלו בעייתית וכיצד ניתן לעזור לו?.

תודה,
    עדי.

לקביעת תור
    סגירה
    בן שבעה חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לעדי

אורנה עטאר
    17/07/2010

עדי שלום,
    אנו רוצים לראות זחילה עד גיל תשעה חודשים ולכן בנך אינו בעיכוב.
    ייתכן והידיים חלשות אך את זאת לא ניתן לדעת ללא אבחון.
    לגבי מנח כפות הידיים ומצבם - בגילו אני הייתי רוצה לראות שהוא נמצא יותר ויותר זמן עם כף יד פתוחה. חשוב שהוא ישהה על הבטן וישחק עם צעצועים ותראי שהוא פותח את הידיים, מעביר צעצועים בין הידיים. תגישי לו כל פעם ליד אחרת שיעביר משקל בין הידיים.
    לגבי מנח כף יד אחת - אני לא מאמינה בתיקון נקודתי אלא בזיהוי המקור לכך שהיד פונה פנימה ועבודה על הסיבה לכך. מאחר ואני לא אבחנתי אותו אני ממליצה לך לתרגל איתו כמה דברים:
    1. כאת נושאת אותו הקפידי שהידיים יהיו מורמת מעלה לכיוון הכתף שלך.
    2. כשהוא ישן שהידיים יהיו לצידי הראש ולא לצידי הגוף.
    3. שימי אותו על כדור פיזיו על הבטן והניעי אותו קדימה ואחורה. כשהוא נע קדימה אנו רוצים לראות שהוא זוקף את עצמו וכופף את עצמו בהנעה אחורנית.
    4. על הכדו הציעי לו גירויים במרכז הגוף כך שיסובב את היד ויתפוס את הגירוי.

תעדכני אותי איך הולך.
    בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עדי
    18/07/2010

המון תודה...
    אני אעדכן אותך...
    עדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שלושה וחצי חודשים שישן המון
    אור
    16/07/2010

שלום,
    בני היום בן שלושה וחצי חודשים. מאז שנולד ישן המון שעות ביממה. לפי מה שידוע לי עם הגיל שמות השינה אמורות לרדת אבל הוא עדיין ישן כמעט 20 שעות ביממה. עכשיו אני כבר מנסה להשאיר אותו ער ליותר זמן אבל הוא לא מחזיק מעמד ובדרך כלל מצליח להיות ערני ולא עצבני בסביבות שעה וחצי ואז חייב לישון והוא גם היה נשאר לישון אם לא הייתי מעירה אותו אחרי שעה וחצי שעתיים שינה. בלילה הוא כבר ישן לילות שלמים (מ-9 עד 6 בבוקר) ולאחרונה מסיבה לא ברורה הוא מתעורר מספר פעמים בלילה, אני נותנת לו מוצץ והוא ממשיך לישון.
    שאלתי היא- האם זה נורמלי שהוא עדיין צריך לישון כל כך הרבה? יש סיבה לדאגה? מה יכולה להיות הסיבה להתעוררויות בלילה?
    תודה מראש!

הוספת תגובה

• תגובה לאור

דבי גרוס דולב
    16/07/2010

הי אור
    ההתעורריות בלילה הן סיפור מוכר אצל רוב התינוקות, הסיבה לא תמיד ברורה ולא נותר אלא לקבל זאת. לגבי שעות השינה הכלליות, מדובר אכן בשעות רבות אבל קשה לי לתת הערכה בלי להכיר את התינוק. כדאי אולי להתיעץ עם רופא הילדים שיבדוק את ההתפתחות הכללית ויאמר את דעתו מתוך היכרות קרובה יותר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 9 חודשים
    אמא
    15/07/2010

שלום,
    בני כמעט בן 9 חודשים.
    זוחל זחילת גחון כבר יותר מחודש.
    מידי פעם עולה לארבע, אך לא התחיל לזחול זחילה רגילה.
    האם ייתכן ומדובר בבעיה?
    מה ניתן לעשות כדי לעזור לו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    9 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה להדר

אורנה עטאר
    15/07/2010

הדר שלום,
    נשמע כי התפתחות בנך תקינה. בהתפתחות תקינה אנו לא צריכים לעזור.... עד גיל תשעה חודשים אנו רוצים לראות סוג של זחילה אחת לפחות ונראה כי הוא גם בדרך לעלייה וזחילה על 6.
    במידה ועוד חודש-חודש וחצי לא יתחיל לזחול על 6 חזרי אליי.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח גוף
    מיכל
    15/07/2010

שלום

לבתי בת ה 8 ח' יש בעיית ריח גוף רע מאוד

לא נעים להגיד

אבל ממש מסריח כף רגל עד ראש כולל

היא מקסימה וזה מאוד מפריע

מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    ריח גוף

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    15/07/2010

הי מיכל
    אני לא יודעת מה להגיד לך.. כדאי להתיעץ עם רופא הילדים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד לעודד תינוק בן חודשיים להרים ר
    מיטל
    15/07/2010

שלום,
    אני אמא לתינוק מקסים בן חודשיים וקצת שממאן להרים את הראש אלא אם אני מקרבת לו את הידים לתנוחה המאפשרת את הרמת הראש. גם כאשר הוא מרים את הראש זה לפרקי זמן קצרים (15 שניות לערך) יש לציין כי לפעמים הוא מרים את הראש לדקה או יותר מזה אך אני צריכה להיות ליידו ולוודא שהוא לא מתהפך על הגב או נח בחזרה על המשטח פעילות.
    איך אני יכולה לעודד אותו להרים את הראש באופן עצמאי מבלי שאצטרך לקרב לו את הידים אחת לשניה.
    מחכה לתשובה.
    תודה,
    מיטל

הוספת תגובה

• תגובה למיטל

דבי גרוס דולב
    15/07/2010

הי מיטל
    להלן מספר תרגילים:
    1.כדי לעודד קירוב ידיים לקו האמצע להרבות בהשכבות על הצד צוך הוספת טפיחות בצידי הגוף על מנת להשהות את התינוק שם.
    2. בשכיבה על הבטן ללחוץ כנגד הרצפה את הקושיים, ירכיים וטוסיק לכמה שניות. לחיצות אלה מעודדות התרוממות של פלג גוף עליון.
    3. לאורך צידי חוליות עמוד השדרה לתת מגע עמוק ואיטי של לחיצות(רק לצידי החוליות, לא עליהן). מגע זה מעודד התעוררות והפעלת עמוד השדרה לצורך הרמת הראש.
    4. בשכיבה על הבטן, לרכון מאחורי התינוק ,לקרב את המרפקים לרוחב הכתפיים ובעזרת הפה לתת מגע עמוק של נישוקים והדהודים בין השכמות.
    בהצלחה!
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק לא רוצה לשכב על הבטן
    אולגה
    15/07/2010

שלום,
    בני בן חודשיים. מאז שחזרנו מבי"ח אנו מנסים לשים אותו על הבטן. במצב זה, בהתחלה הוא היה איכשהו מרים את הראש, מנסה וטורח. אבל כבר כחודש וקצת, הוא צורח כשהופכים אותו על הבטן.
    הוא מיישר את הידיים לצדדיו וכולו מכווץ שרירים, תוך כדי צרחות ובכי.
    כאשר הוא נמצא במצב "דום" (על הכתף), הוא כן מחזיק את ראשו ואף מסובב אותו לצדדים.
    כמו כן אני אם אני שמה אותו עם הבטן על הבטן שלי (כאשר אני בשכיבה), הוא גם כן מנסה להרים את הראש.
    הבעיה היא רק בשכיבה על הבטן, הוא ממש שונא את זה...
    על מה זה מעיד? האם יכולה להיות בעיה?

הוספת תגובה

• תגובה לאולגה

דבי גרוס דולב
    15/07/2010

הי אולגה
    לעיתים מדובר בקושי טבעי וראשוני לשכב על הבטן ולפעמים קיים קושי פזיולוגי ספציפי שמקשה על כך. כשמשכיבים תינוק על הבטן מימיו הראשונים, בד"כ אין לו קושי גדול להמשיך בכך, לכן ובשל הכיווץ שתיארת,יתכן ולבנך יש מתח שרירים גבוה או בעיה קטנה אחרת שמקשה עליו מאוד את השכיבה על הבטן. אני מאוד בעד אבחון במקרים כאלה כדי לעזור לבנך להרגיש נוח יותר, לתמוך בשלב ראשוני חשוב זה וכדי למנוע קשיים נוספים בהמשך. שכיבה על הבטן מהווה את הבסיס להתפתחות המוטורית והרמת הראש ללא שכיבה נינוחה על הבטן לא מועילה ואף מקשה.
    לכן כדאי לשקול עזרה חד פעמית על מנת להקל על כולכם.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך!!!!

אולגה
    16/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות רגשית
    רינת
    15/07/2010

שלום, יש לי בת בגיל שנה וחצי. מבחינת דיבור היא מפותחת מאוד לגילה - מנהלת שיחה במשפטים שלמים, שרה שיר באורך מלא לבד ויודעת לבקש מה שהיא רוצה. בחודש האחרון אנחנו - גם אני וגם הגננת, שמנו לב לשינוי בהתנהגות. עד עכשיו יכולתי לשים אותה בגן בלי שהיה לה אכפת אם הלכתי או לא. לאחרונה היא בוכה כשאני הולכת ובגן רוצה כל הזמן שיהיו לידה או שירימו אותה. היא לא מאפשרת לגננת להקריא סיפור - רק צורחת ללא הפסקה ומנסה לשלוט בסביבה. גם כשיש ימי הולדת בגן היא רק בוכה. אם עד עכשיו היא הייתה נכנסת לחדרה לבד ומשחקת בצעצועים אז היום היא מבקשת שאהיה על ידה. גם כשאני קרובה אליה היא קוראת לי "אמא בואי". הגננת טוענת שמביחנה רגשית היא נהיתה תלותית ולא מפותחת. אני רוצה לציין שהיא הבכורה ושאני כרגע בהריון מתקדם. השאלה שלי היא כיצד לנהות איתה כדי לשנות את המצב.

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות רגשית

הוספת תגובה

• תגובה לרינת

דבי גרוס דולב
    15/07/2010

הי רינת
    פורום זה אינו עוסק בתחומים אלה אלא בהתפתחות מוטורית. נסי בפורום פסיכולוגיה לילדים או התנהגות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון מוצק
    צופנת
    15/07/2010

שלום רב,

בני בן 7 וחצי חודשים.
    ניזון מנוטרמיגן בגלל רגישות לחלב.
    מגיל ארבעה חודשים התחלנו בטעימות מזון. בהתחלה אכל את המרק והפירות ובכל פעם הוספנו טעימות נוספות. במהלך החודשים, במקום לפתח עניין במזון המוצק נסוג ודחה גם את מה שהוא אהב.
    כשאני מנסה לתת לו פסטה, פתיתים, בשר, ירקות כל דבר שהמרקם שלו אינו מחית הוא פשוט יורק ואינו מעוניין לאכול. מתוק הוא דווקא כן מעדיף אבל לזה אני ממש לא רוצה שיתרגל ולכן אני נמנעת ברובו.
    הנוטרמיגן חמוץ ומסריח אך הוא התרגל אליו ונראה כביכול כי כל אוכל אחר "טעין ונורמלי לרוב האנשים" מגעיל אותו.
    מה עושים?

אודה לדעתך

לקביעת תור
    סגירה
    מזון מוצק

הוספת תגובה

• תגובה לצופנת

דבי גרוס דולב
    15/07/2010

הי צופנת
    אני לא ממש עוסקת בתזונת תינוקות אבל התהליך שבנך עובר עם אוכל מוצק נשמע טבעי ומובן. צריך להמשיך ולהציג בפניו סוגים שונים של מזונות. בסה"כ הוא די צעיר והטעמים משתנים אצל התינוקות לעיתים קרובות.כשיגדל עוד קצת ותורידו מהמינון של הפורמולה יווצר בטח רצון למזונות נוספים.
    בנוסף, כדאי אולי להתייעץ גם עם תזונאית לילדים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחודש
    נועה
    14/07/2010

התחיל ללכת החודש ועושה זאת בצורה עצמאית ויציבה. מה הדבר הגדול הבא?

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחודש

הוספת תגובה

• תגובה לנועה

דבי גרוס דולב
    15/07/2010

הי נועה
    אין ממש דבר גדול הבא. ישנו תהליך איטי בו ההליכה מתחזקת (עד גיל 3 לערך) ומתבססת. יקח כמה חודשים טובים עד שנה שתתחיל התחלה של ריצה ואחריה קפיצות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך שמים את התינוק לישון על הצד?
    שרון
    14/07/2010

במהלך היום לבת שלי (3 חודשים) קשה מאוד להירדם. על הידיים נרדמת בסופר קלות אבל ברגע שמעבירים למקום אחר מתעוררת ולא נרדמת. חשבתי לנסות לשים אותה על הצד, שזה דומה לתנוחה שאני מחזיקה אותה עלי כשהיא ישנה, אבל לא ברור לי משהו- כשאני מחזיקה אותה יד אחת שלה מתחת לבית שחי שלי, אבל כשמשכיבים על הצד היא אמורה לשכב על אחת הידיים? נשמע לי מאוד לא נוח.. ואת הראש שמים בהגבהה על כרית?האם צריך לשים ממש על הצד או סתם טיפה להטות את הגוף עם מגבת מקופלת?
    כבר אין לי כוח להחזיק אותה עלי כל היום כשהיא ישנה...

הוספת תגובה

• תגובה לשרון

דבי גרוס דולב
    15/07/2010

הי שרון
    בשכיבה על הצד התינוק שוכב כמו מבוגר ששוכב על הצד, יד אחת למטה ומופנת קדימה, אין עליה את משקל הגוף. את הראש לא מניחים בהגבהה על הכרית. אפשר להניח את התינוקת על הצד כשהיא שעונה על מגן הראש של המיטה ואפשר גם לתרגל שכיבה עצמאית על הצד(עדיף) ע"י טפיחות בצידי הגוף בעת שכיבה על הצד ,כך לומד הגוף להרפות ולהשאר על הצד.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיזה גיל אפשר
    שרון
    14/07/2010

להושיב תינוק בעגלה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מאיזה גיל אפשר

הוספת תגובה

• תגובה לשרון

דבי גרוס דולב
    15/07/2010

הי שרון
    מומלץ לא להושיב תינוק עד שאינו מגלה סימני התישבות עצמאיים ודבר זה קןרה בסביבות גיל 6-8 חודשים בערך.עד לשלב זה התנוחה האידאלית לתינוק היא בזווית של 180 מעלות או קרוב לזה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה