מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן כמעט שלושה חודשיםאמא מאושרת23/07/2010
שלום רב,
יש לי שתי שאלות:
1. לפעמים כשאני מחזיקה אותו בידיים והוא עושה תנועה אני שומעת/מרגישה קליק קטן. האם זה בסדר?
2. דפוסי שינה: במשך היום מתי עדיף להשכיב אותו לישון: מתי שהוא מתחיל להראות סימנים ראשונים של עייפות(קצת נודניק,קיטורים...קצת חסר סבלנות) או עדיף להעסיק אותו שיתעייף טוב אז להרדים? כשאני מנסה להשכיב אותו לישון כשיש סימנם ראשוניים של עייפות אז הוא לא נרדם או שנרדם ויושן רבע שעה. מצד שני כשאני מעסיקה אותו עד שהוא עייף ממש אז הוא מדרדר לבכי חזק. איפה כאן "שביל הזהב"? איך לעסות את זה נכון?
3. הצד החזק שלו הוא צד ימין וצד שמאל-פחות. למשל כשהוא יושן על הבטן תמיד הראש מסובב לצד ימין, גם כשהוא יושן על הגב הראש מסובב לצד ימין. מה לעשות?
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא מאושרת
דבי גרוס דולב26/07/2010הי אמא מאושרת
1.אם את מתכוונת ל"קנקים" הרי שיש תינוקות שיש להם אותםואין לזה משמשעות מיוחדת שידועה לי.
2.נושא ההרדמה הוא אינדיוידואלי ואין לגביו שאלה אחת נכונהחד משמעית. עם כל תינוק יש לנהוג לפי מה שנכון לו ולכן עלייך למצוא את שביל הזהב הנכון לכם ואת זמן ההרדמה הנכון לבנך.
3. חשוב להרבות ולהשכיב את התינוק על צדדיו תוך דגש על הצד בו הוא מתקשה להשאר.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמעט בן עשרה חודשיםנועה23/07/2010
בני בן 9 חודשים ושלושה שבועות, זוחל גחון באופן אסימטרי- ללא שימוש ברגל שמאל
אינו מתיישב, נעמד בעזרת חפצים ואינו יושב יציב כשמושיבים אותו (התחלנו לאחרונה להושיב מדיי םעם עד כה לא עשינו זאת) האם יש המלצה כלשהי ?
תודה מראש נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנועה
דבי גרוס דולב24/07/2010הי נועה
מכיוון המדובר באוסף של סימפטומים, כדאי לבדוק את מקורם לפני המלצה על תרגול. מדובר בזחילה לא סימטרית ,ברגל פאסיבית ואי עלייה על 6. אין הדבר אומר שמדובר בבעיה גדולה אבל גם בעיה קטנה ראויה לבחינה ספציפית ולתרגול מתאים. יכולה להיות סיבה אחת לכל מה שציינתי אבל לא ניתן לדעת מהי ללא היכרות.בנתיים אני ממליצה בחום להמנע מהושבת התינוק ולחכות להתישבות עצמאית על מנת לא לשבש את התהליך.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לעודד עמידה ולעזור ללכת?אורית22/07/2010
היי,
פעם ראשונה בפורום זה..
בני בן שבעה חודשים עוד שבוע. הוא זוחל כבר כחודש ובשבוע האחרון התחיל להעמד לבד בעזרת המעקה במיטה/ לול/ שולחן / ספה.. הוא עוזב יד אחת אלינו במידה ואנו מושיטים לו ידיים. כשאנו מחזיקים אותו בשתי הידיים או עושה סימנים של רוצה לזוז, האם לעודד אותו לעשות צעדים בעזרתינו או שזה מוקדם מדי? כשהוא עומד, לפעמים זה על כל כף הרגל ולפעמים על קצות האצבעות כמו בלרינה.
תודה מראש
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
דבי גרוס דולב22/07/2010הי אורית
למנוע עמידה מתינוק אי אפשר אבל בשלב זה גם לא כדאי לעודד זאת על מנת שהזחילה תתיצב ותתבסס יותר. גם הולכה אינה מומלצת על מנת לא לזרז תהליכים כשהשלבים המוקדמים יותר עוד לא הבשילו לגמרי.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה- רוצה לחדד..
אורית22/07/2010גם אם הוא כבר זוחל ממש יפה ומהר? באיזה שלב נדע שהוא בשל?
תודה רבה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאורית
דבי גרוס דולב24/07/2010הי אורית
בנך עדיין צעיר מכדי ללכת, ישנם רפלקסים של נפילה שעדיין לא הבשילו אצלו. מעבר לזה שתחילה צריכה להיות הליכה בעזרת רהיטים שהולכת ומתבססת עם הזמן, לאחר מכן מתחילים הנסיונות לעמידה עצמאית ללא ידיים ורק מנקודה זו מתחילים הצעדים הראשונים. בשלב זה יש מקום למעט הולכה בעזרת ידיד ההורים. כששלבים אלה יגיעו את פשוט תראי אותם. אין טעם לרוץ ולהריץ קדימה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אורית25/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחיזת פינצטהיעלה22/07/2010
הבת שלי בת תשעה חודשיים(כרונולוגי) ושמונה חודשיים (מתוקן)). התפתחות מוטורית עד כו תקינה לחלוטין. הכל עושה בטווחים. - אין זכר לאודות זה שנולדה בסוף שמיני.
לגבי אחיזת פינצטה- היא יכולה אבל אני מפחדת לתת לה חפצים קטנים, היא מכניסה כל דבר לפה וכשאני לוקחת לה היא מתבאסת. הרי היא השקיעה , הרימה ואז לוקחים לה.
יש עצות איך אני יכולה לתרגל איתה את האחיזה מבלי לחשוש לבליעת דברים קטנים או לבאס אותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרחל
דבי גרוס דולב22/07/2010הי רחל
את יכולה לשים לה פירורים של לחם ולתת לה לאחוז ולהכניס לפה כשאת לצידה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעלה23/07/2010אני ממש מודה על על התשובה, אעשה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות בגיל שבועייםנועה22/07/2010
שלום,
בתי בת השבועיים התהפכה מהבטן לגב.
ההתהפכות חזרה על עצמה מס פעמים ע"י הזזת הראש לצד עד להתהפכות לגב.
האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנועה
דבי גרוס דולב22/07/2010הי נועה
נדיר מאוד להתהפך בצורה רצונית בגיל זה,לרוב קורה הדבר במקרה או עכב כובדו של הראש ואיבוד שיווי המשקל. ואם בכל זאת זה קורה מתוך כוונה, אז אמנם זה נדיר אבל בהחלט תקין.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 11 חודשיםגיל21/07/2010
בתינו בת 11 חודשים.
שמנו לב שהיא מאות עצבנית. זה מתבטא בכך שכשלוקחים ממנה משהו היא מאוד כועסת וזורקת את עצמה, וצורחת וכשהיא רעבה ומשתוללת כשאינה רוצה לאכול.
מה זה אומר, ומה עלינו לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבנית
שירי קאשי22/07/2010הי גיל,
עצבנות או תגובות של חוסר סובלנות הן חלק מהתנהגות טבעית של תינוק שעדיין לא יודע להביע עצמו במילים ומוצא את הדרך בה הוא יכול להשפיע ואולי לשלוט על תגובות ההורים. למצב של התנהגות כזו שהיא קיצונית יותר מהרגיל, יכולות להיות סיבות רבות. אחת הסיבות יכולה להיות מתח גופני המשפיע גם על ההתנהגות. מצב זה נכלל בתחום של הליווי ההתפתחותי בו אנו מתעסקות ויכולות לעזור. במצב זה סביר להניח כי ניתן יהיה להבחין בנוקשות גופנית מסויימת, סביר להניח שתינוק כזה גם היה לא רגוע ובכה הרבה גם כשהיה קטן יותר.
יכולות להיות גם סיבות אחרות שכבר אינן קשורות להתחום ההתמכות שלנו אלא לתחום ההתנהגותי. זה יכול לנבוע מפינוק או התנהלות אחרת שלכם שעליה אתם צריכים לקבל יעוץ מאיש מקצוע מהתחום.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה לא מתיישבת/זוחלת/נעמדתמאיוש21/07/2010
שלום
בתי ילדה מקסימה בת שנה, והתפתחותה המוטורית מאוד מדאיגה אותי.
היא התחילה להתהפך כמו שצריך רק ב8-9 חודשים. "זוחלת" על הגב בעזרת הרגליים, מתקדמת בגילגולים, יושבת מאוד יציב כשמושיבים (מסתובבת על הציר על הטוסיק, מזיזה את הגוף לכל הצדדים מבלי לאבד שיווי משקל), אבל לא מתיישבת לבד, לא זוחלת גחון או שש (גם לא נעמדת על שש), וכמובן לא נעמדת.
עד עכשיו רופא הילדים וטיפת חלב אמרו שזה לא עיכוב רציני ולתת לה להתפתח בקצב שלה, ורק עכשיו מודים שיש עיכוב אבל עדיין לא מפנים לשום טיפול (רק הפניה לנוירולוג שאני לא מבינה איך קשור).
אני ממש מיואשת ומרגישה חסרת אונים, רוצה לקחת פיזיוטרפיסטית או מדריכה להתפתחות תינוקות אבל אני גרה באריאל ולא מוצאת כלום בסביבה (אני מחפשת בשעות הערב ועדיף בבית שלי).
בבקשה עצתכם, מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לה?
תודה
אמא מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למאיוש
דבי גרוס דולב21/07/2010הי מאיוש
העיכוב בהתפתחותה של ביתך היה צריך להיות מאובחן ומטופל הרבה קודם. בגיל זה אנו מצפים לראות זחילה, התישבות,עמידה וסימני הליכה לפחות. אני ממליצה על התיחסות ספציפית ותרגול אינטנסיבי.אני ,באופן, אישי ,כן מגיעה לאזורים אלה, אשמח לעמוד לרשותך.
הטיפול חשוב מאוד גם כדי להדביק את הפער ההתפתחותי וגם כדי למנוע בעיות בהמשך,אנא עשי הכל על מנת לקדם זאת.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצטרפת לשאלתה של דניאלהאביטל21/07/2010
הבת שלי בת שנה וחודש. היא לרוב עושה כשמבקשים ממנה מחוות ידיים אבל יש פעמים שאני מבקשת והיא לא מתייחסת אלי , או שאני קוראת לה והיא לא מסתכלת עלי כי היא מאוד מרוכזת במה שהיא עושה, צעצוע כזה או אחר. יש מחוות שהיא לא מפנימה בכלל כמו נשיקה לא משנה כמה אני מנסה... לפני חודש חברה שלי לימדה אותה לתת "כיף" והיא ישר קלטה אבל היה יום או יומיים שלא תרגלנו והיינו צריכים להזכיר לה מה זה.
חוץ מזה היא מעולה, אומרת אור, אבא, תודה (כל דבר שהיא מגישה לאחר היא אומרת תודה) כדור, יודעת לחקות קול כלב ובכלל מפטפטת מלא הברות.
אני יכולה לבקש ממנה להביא כדור והיא תביא לי אותו.
בגן מאוד מרוצים ממנה ואמרים שהיא מאוד מבינה ,פעילה ועומדת על שלה.
חוץ מזה היא נראית לי מאוד מבינה וחכמה, לדוגמא כשאנחנו אצל ההורים שלי היא יודעת שאסור לה לטפס על המדרגות אז היא מנסה להגיע לשם באגביות, שלא נשים לב, היא זוחלת לשם ברברס ושומרת על קשר עין ושאנחנו רואים אותה היא עושה עצמה מסתכלת על דברים אחרים שבדרך. זה היה נראה לי כמו הבנה די רצינית, לא?
קצת נלחצתי כי יש לי אחיינית שנולדה חודשיים אחריה והיא ישר עושה מחוות כשמבקשים ממנה, כמו התניה (כפיים ותנועות של דג).
אני מאוד אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאביטל
דבי גרוס דולב21/07/2010הי אביטל
תהליך הפנמת המחוות הוא הדרגתי ואינדיבידואלי. יש להסתכל על תמונת ההתפתחות הכללית ולא להתייחס לחוסר של פרט או שניים.גם לי יש תינוק בן שנה וחודש וגם הוא לא עושה את כל המחוות, וזה בסדר.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה:)
אביטל21/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאודדניאלה20/07/2010
בני הבכור תינוק מקסים בין שמונה חודשים וקצת.
יושב,זוחל,עומד כשנשען על הלול, משמיע הברות רבות, צוחק מדברים רבים. משחק יפה עם צעצועים, מחייך למי שאוהב ופוחד מאנשים שלא אוהב. רוצה לאמא וצועק אממההה(נשמע כמו אמא אבל זה יכול להיות הדמיון שלי) והוא מפותח ומקסים.
יש משהו שמטריד אותי מאוד.
כשבני הקט צופה בטלווזיה ומרוכז בה או משחק עם צעצוע ומאוד מרוכז בו וקוראים לו בשמו אפילו חזק, הוא לא מסתובב לא מסתכל ונשאר שקוע בצעצוע או בתוכנית שהוא רואה.
חשוב לציין שהוא משתף פעולה יפה, על משטח ההחתלה משחק ומגיב בקולות כאילו הוא עונה אבל אני עדיין מוטרדת מאוד.
אחותי הצעירה הינה אוטיסטית וטפו טפו טפו להבדיל מיליון הבדלות, אני כל הזמן בודקת את התינוקי ומאוד לחוצה מכל דבר.
האם זה נורמלי שתינוק שקוע בדברים שלו ואז לא מסובב את הראש שקוראים לו?
אני מאוד לחוצה,אודה מאוד לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדניאלה
דבי גרוס דולב21/07/2010הי דניאלה
נשמע לי הגיוני שתינוק שמרוכז מאוד בדבר כלשהו, לא יהיה קשוב לסביבה. טלוויזיה היא גורם מהפנט מספר אחד וזוהי רק אחת הסיבות לזה שהיא איננה מומלצת לתינוקות.
לגבי חששותייך, לא אוכל להביע את דעתי גם בגלל שאינני מכירה את ביתך ובעיקר כי זהו לא תחום התמחותינו בפורום זה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונתענת20/07/2010
שלום
גיליתי שבתי נעמדת באמבטיה (בת 8 ח') כאשר אני מורחת לה את השמפו מסבנת ושוטפת - ניסינו את ה"חפיפיון" - מגן עיניים - מחומר פלסטי רך - היא סרבה לו בתוקף - מה עושים למניעת העמידה המסוכנת ? תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענת
דבי גרוס דולב20/07/2010הי ענת
ישנם כסאות אמבטיה מיוחדים לתינוקות,נסו אותם. וכמו בכל סוג כזה של שאלות-אין לזה קשר ישיר לנושאים בהם אנו מטפלות ,לכן כל שנותר הוא להיות יצירתיים..
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 10 וחצי חודשיםמיטל20/07/2010
שלום
הבת שלי בת 10 וחצי חודשים ילדה מפותחת היא זוחלת ונעמדת עדיין לא לבד היא נאחזת בחפצים
כפיים היא מוחאת כשאומרים לה
אבל לעשות ביי ביי היא לא עושה רק כשמתחשק לה בלי שום קשר לכלום כשאומרים לה ביי ביי היא לא עושה
האם זה לא תקין ומה עליי לעשות כדי לגרום לה לעשות ביי ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרון
דבי גרוס דולב20/07/2010הי שרון
אין צורך להיתפס או להיות מודאגים בגלל מחווה אחד שלא מתרחש,בטח לא לאור העובדה שבכל השאר הכל תקין. המשיכי להציג זאת בפניה וזה בוא יבוא.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה בכפות רגלייםיפעה20/07/2010
שלום
בני בו ה - 3 חודשים סובל מהזעה בכפות הרגליים לעיתים גם בידיים, חשוב לי לציין כי הרגליים קרותאך רטובות, לא נראה לי כי זה מעיד על חום כי האיזור בו הוא נמצא ממוזג היטב והילד אינו גורב גרביים והוא עם בגדים קצרים.
האם הזעה זו מעידה על בעייה כלשהי? האם יש קשר בין הזעה למוות בעריסה? אודה לך על תושתך
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליפעה
דבי גרוס דולב20/07/2010הי יפעה
אני לא מכירה קשר בין מוות בעריסה לבין הזעת יתר. ישנם תינוקות שנוטים להזיע יותר וזה תקין.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעה בכפות הרגליים
שרון25/07/2010שלום, לא יכולתי לדלג על הודעתך מבלי לספר לך שגם בתי היום בת 8 אך בתור תינוקת הזיעה מאוד ברגליים.
הדבר התבטא ברגליים קרות כתוצאה מאגלי הזיעה שהיו עליהן.
הרופא המליץ לשים לה גרביים 100% כותנה אשר סופגות את הזיעה ועוזרות למנוע את הקור ברגליים וגם כשהתחילה ללכת מנעו החלקה שיכלה לקרות מהרטיבות ברגליים.
ברגע שהילדה התחילה ללכת התופעה הפכה לפחות מורגשת וכאילו נעלמה.
אך היא התחילה להזיע בידיים.
בהצלחה לכם ואני מאמינה שהנושא יסתדר
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שרון
נועה02/08/2010בתך בת 8 ומזיעה בכפות ידיה
אני מאוד סבלתי מכך בכל ילדותי
בגיל 17 עשיתי ניתוח ששינה את חיי
אם היא מאוד סובלת מהעניין את מוזמנת לפנות אליי וממש אשמח לעזור
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידה בגיל 3 חודשיםOsnat20/07/2010
בני בן ה-3 חודשים אוהב מאוד לעמוד (לנעול רגלים) עם עזרה כמובן.
האם לעודד אותו (הוא שולח ידיים ומכווץ את כל גופו כשהוא רוצה שיעזרו לו לעמוד) או שזה מפריע להתפתחות התקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאסנת
דבי גרוס דולב20/07/2010הי אסנת
גיל 3 חודשים הוא בהחלט גיל מוקדם מאוד מכדי "לעמוד". לאמדובר ממש בעמידה אלא במין דחיפה ויישור הגוף כנגד בסיס ברגליים. מדובר בתהליך שאינו מתאים להתפתחות כפי שהיא אמורה להיות ועלול לגרום למתח יתר בגב ובכלל לשיבושים למיניהם. כדאי גם לשים לב לזה שאחרי שתפסיקו להעמיד אותו תהיה הרפייה של הרגליים ולא ימצא שם מתח מיותר.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכהאביטל20/07/2010
הי
הבת שלי בת שנה וחודש, התחילה לעשות צעדים לפני כשלושה שבועות. כל פעם היא צועדת 3-4 צעדים ומאבדת שיווי משקל ונופלת על הטוסיק... הכי הרבה היה 8 צעדים...
שאלתי היא האם זה בסדר והיא תלמד לבדה למצוא את שיווי המשקל או שאולי עלי לעזור לה בדרך כלשהי?
אני שואלת כי מסביבי אני רואה שרוב הילדים לא מתעכבים כ"כ הרבה זמן בעניין הצעדים אלא מתחילים די מהר ללכת לאחר שעשו צעדים ראשונים.
אציין רק שהיא נעמדה בגיל חצי שנה והתיישבה בצורה נכונה רק ב8.5 חודשים, אולי זה קשור?
תודה ,
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאביטל
דבי גרוס דולב20/07/2010הי אביטל
תחילה,ביתך לא נמצאת בעיכוב התפתחותי וזה בסדר גמור שאין עדיין הליכה בגיל זה.לוקח קצת זמן למצוא את שיווי המשקל עד להליכה רציפה. כדי לעבוד קצת על שיווי המשקל ניתן לתרגל עם התינוקת חוויות של תנועה במרחב, הנפות, גלגולים עדינים ותנועה על כדור פזיו. ההמשך יגיע מעצמו.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אביטל20/07/2010למה הכוונה בהנפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשתת יתר? נטייה הצידה?מירי19/07/2010
שלום,
ביתי בת ארבעה חודשים למדה להתהפך מהגב לבטן לאחרונה ומאז כל פעם שמניחים אותה על הגב היא מתהפכת מייד אל הבטן. מייד לאחר מכן היא מתחילה לעשות "אוירון", מנסה להתקדם (ומצליחה מעט) ואז מתעצבנת. - היא כמעט ולא מוכנה להיות על הגב (אלא אם מעסיקים אותה). בידיים - היא מוכנה להיות בתנוחת עירסול, אך לעיתים קרובות מסיטה את הראש והמבט הצידה ואחורה, אל מעבר לכתף. היא מביאה ידיים לקו האמצע, אך לא עד גובה העיניים.
- האם מדובר בהקשתת יתר?
בנוסף- מאז שהתחילה להחזיק עצמה על הידיים בשכיבה על הבטן היא מעדיפה לתמוך בעצמה ביד ימין. היא מתהפכת בעיקר לצד אחד, וגם כשהיא "זוחלת" היא מתקדמת בעיקר לצד אחד. היא גם מסתובבת על צירה בעיקר לכיוון אחד. - אנחנו מציגים לה גירויים לכיוון הנגדי, אך לא רואים ממש שיפור. - מה ניתן לעשות ועד כמה זו בעייה?
תודה רבה,
מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
אורנה עטאר19/07/2010מירי שלום,
ייתכן שמדובר בזקיפת יתר בגב עם איזו א-סימטריה. את זאת לא ניתן לאבחן על דפי הפורום.
מאחר ואת מתארת כמה שלבי התפתחות שהיא אינה מממשת באופן איכותי אני ממליצה לראות מדריכה להתפתחות תינוקות שתתן מענה הן לזקיפת היתר והן להעדפת צד וזאת בכדי להוביל את בתך במהירה להתפתחות סימטרית ונינוחה.
אנא שיקלי זאת.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)