פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאגת
    מאיה
    19/07/2010

שלום, ביתי בת 9 חודשים, באחוזון 5. מלידה ינקה כיום כבר לא. בגיל 5 חודשים התחלתי להעביר אותה בהדרגה למוצקים ומאז ועד היום זה תהליך קשה. בדרך כלל היא מסכימה לאכול כמויות מאוד קטנות- כמה כפיות. אני מנסה להעשיר את התזונה שלה בשומנים כמו שקדיה, טחינה. היא ממש רק טועמת מהמאכלים, ניסיתי לתת לה את האוכל בטמפרטורות שונות במרקמים שונים. אני ניסיתי להאכילה, בעלי, חברות משפחה. אף אחד לא ממש מצליח. לאחר שגילינו שמטרנה חלבית עשתה לה פריחה עשינו לה בדיקת אלרגיות בשניידר והסתבר שהיא אלרגית לחלב. לאחרונה היא מסרבת כמעט לחלוטין לאכול. לקחתי אותה לרופא, עשו לה בדיקות דם. הרופאה אמר שהיא בסדר אבל אני מאוד בלחץ. חשוב לי לציין שלצערי ביתי חלתה ברוטה בעבר. בימים האחרונים היא לא אוכלת כמעט דבר. מפנה ראש לאוכל ועושה פרצוף של גועל. לעתים גם מקיאה. קבענו תור לדאטיטנית קלינית לילדים.
    רציתי לדעת מה אתם ממליצים, אלו בדיקות לעשות, איך לגרום לה לאכול. למה היא נגעלת מאוכל ומקיאה. לאלו רופאים מומחים ללכת לייעוץ?
    אני זקוקה לעזרה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת

הוספת תגובה

• תגובה למאיה

אורנה עטאר
    19/07/2010

מאיה שלום,
    אנא פני לפורום [a href='http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=269' id='link']תזונת תינוקות.[/a]

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקלחת לתינוקת שעוד לא יושבת
    סימי היבש
    19/07/2010

שלום,
    בתי בת 10 חודשים, עדיין אינה מתיישבת בעצמה אלא אם כן היא על משטח מוטה וגם אז הישיבה שלה אינה יציבה. כאשר אני מקלחת אותה אני משתמשת ב"דפני".
    כיוון שהמבנה של הדפני מוטה, היא אינה מוכנה להישען אחורה אלא מתעקשת לשבת.
    מה אני עושה במקרה הזה? אני רואה שהיא יושבת לא זקוף ולא יציב ומבינה שזה עוד מוקדם מדי בשבילה ולכן לא בריא עבורה, אולם איזה דרך אחרת יש לי לקלח אותה?
    לתשובתכם אודה,
    סימי.

הוספת תגובה

• תגובה לסימי

אורנה עטאר
    19/07/2010

סימי שלום,
    רצוי ככל שניתן לא לתת לה לשבת במשטחים מוטים.
    כרגע שרירי הבטן שלה חזקים בגלל השהייה במשטחים מוטים ולכן היא מתיישבת בדרך שאינה נכונה.

בנושא המקלחת - תוודאי שהיא לא שוהה במנח הזה זמן רב (מקלחות קצרות) וכמה שיותר שתהיה על הבטן ותממש את שלבי ההתפתחות ותגיע לישיבה מעלייה ל6 או מהצד ולא משכיבה על הגב.

את יכולה לנסת להרים את רגליה כשהיא מנסה להתיישב.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגיונת
    ענת
    19/07/2010

שלום אודה לעזרתכן:
    בתי בת 8 ח' זוחלת6, נעמדת בכל הזדמנות בלול בתמיכת הלול, פעם פעמיים ראיתיה מתיישבת על התוסיק בלול מתוך זחילה כנראה, ומשחקת
    האם יש מקום לדאגה מכיון שהיא נוטה להיעמד בכל הזדמנות ולא יושבת כמעט - רק בפעמיים שראיתי
    האם להפסיק להרדים אותה בטיולון ? האם זה בסדר בזוית שקרובה לשטוחה (באינגליזינה) ועוד דבר : היא נעמדת המון באמבטיה - מה עושים ???

תודה !!!

לקביעת תור
    סגירה
    סוגיונת

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    20/07/2010

הי יעלה,
    הזוית של האינגליזינה בשכיבה היא בסדר. ההרדמה בעגלה היא לשיקולך. את צריכה לקחת בחשבון כיצד זה מסתדר עם אורח החיים שלך והאם מתאים לך להמשיך בכך. אם את שואפת ללמדה להרדם לבד במיטה, אז עדיף להתחיל לשנות הרגלים כיוון שככל שהיא גדלה זה נהיה קשה יותר.
    לגבי העמידה, לא ממש ניתן להפסיק אותה או לעצור את ההתפתחות הטבעית, אבל בהחלט לא לעודד אותה בשלב זה. נסי ליצור סביבה שפחות מעודדת עמידה. למשל פחות זמן בלול ויותר זמן במרחב פתוח בו יש פחות אפשרויות עמידה, על מנת לאפשר לה למצות את שלב הזחילה והישיבה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה גחון
    יעלה
    19/07/2010

הבת שלי בת 9 חודשיים עוד שבוע. היא נולדה בסוף חודש שמיני. כלומר גילה המתוקן כמעט 8 חודשיים. היא התחילה זחילת גחון בגיל 7 חודשיים (כרונולוגי). היום הזחילת גחון שלה טובה, מהירה ואפקטיבית. היא מנסה מידי פעם לעלות על שש בעיקר בלילה שהיא ישנה שמתי לב. היא זוחלת גחון מעל כריות. האם אני צריכה להיות מודאגת שעוד לא עלתה על 6?
    בנוסף, היא מנסה להתיישב מהצד. הבנתי שזו גם דרך, יש דרך לעזור לה או לתת לה את הזמן שלה?
    חשוב לי לציין, שהיא תינוקת מקסימה, חייכנית, פעילה ואנרגטית. ההתפתחות המוטורית שלה בטווחים הנורמאלים ,אך ההתפתחות החברתית והקוגנטיבית מעל הממוצע (כך אמרו לנו בטיפת חלב) זה יכול לבוא על חשבון המוטריקה? כמו כן, היא באחוזון ה- 95% במשקל וה- 75% באורך. המשקל שלה יכול להוות בעיה בזחילה 6? היא רק יונקת ומקבלת מזונות משלימים

תודה
    רננה

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה גחון

הוספת תגובה

• תגובה לרננה

אורנה עטאר
    19/07/2010

רננה שלום,
    נשמע כי התפתחות בתך תקינה. אין לך מה לדאוג מזה שלא עלתה עדיין לשש - היא תעלה כשתהיה מוכנה ואינה בעיכוב.

המשיכו כך!

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיוק היום בערב היא עלתה קצת על 6

יעלה
    19/07/2010

תודה רבה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 10 חודשים ששכחה איך מתהפכים
    אורלי
    19/07/2010

היי
    הילדה שלי בת 10 חודשים עדין לא זוחלת מרימה תטוסיק ומחליקה חזרה היא הייתה מתהפכת כל היום בזמן האחרון לא עושה זאת כשהיא על משטח בריצפה היא מתהפכת לבטן ומתחילה לצעוק ממש צרחות שיהפע\כו אותה חזרה
    אני נסיתי לא להפוך אותה ,מעסיקה אותה אבל לא רוצה להתהפך אז אני מראה לה איך מתהפכים
    על המיטה שלי היא עושה אתזה בלי בעיות אבל בריצפה או בלול לא

מה הקטע?
    מה המשטח הכי טוב לזחילה כי על הריצפה זה בלתי אפשרי כי העור נדבק ואי אפשר לזוז?

הוספת תגובה

• תגובה לאורלי

אורנה עטאר
    19/07/2010

אורלי שלום,
    לעיתים תינוקות שוכחים שלב מסויים וזה בסדר להזכיר להםץ את יכולה לשחק איתה בהתהפכויות או לגלגל אותה בתוך מזרון. ייתכן ולא עשתה זאת זמן רב ואז זה הרתיע אותה פתאום ולכן בכתה.
    זה בסדר גמור שאת מנסה להסיח את דעתה מהבכי. שחקי איתה בזה. את יכולה גם לשחק איתה ב"לביאה וגוריה" - לדחוף אותה עם הראש שלך כשהיא על הבטן עד שתניח את הראש ותתהפך חזרה (כמובן לוודא שהיא מניחה את הראש הצידה ולא מקבלת מכה). זה גם תרגיל בתקשורת בניכם - כיף גדול.

רצוי שתממש זחילה על כל משטח אפשרי. על הרצפה זה מצויין - אולי תלבישי אותה במכנסיים ארוכים ודקים (ללא גרביים כמובן) וזה יהיה פחות דביק.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן
    אני
    19/07/2010

בתי בת 3 חודשים מרימה ראש וחזה נתמכת במרפקים בשכיבה על הבטן.
    הבעיה שלנו היא שהיא לא מוכנה לשכב על הבטן לזמן ממושך..
    אני משכיבה אותה ואחרי 5 דקות היא כבר מתרגזת...
    היא גם לא מורידה את הראש כדי לנוח אז אני מניחה שקשה לה..
    ניסיתי תרגילים, על הכדור, לטפוח על הגב והחזה ודבר לה לתוך הגב אבל זה לא נורא עוזר...
    מה לעשות איתה?
    האם להתעקש?
    איך לגרום לה לשכב על הבטן גם בשינה??
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן

שירי קאשי
    19/07/2010

הי,
    במקרה כמו שאת מתארת שבו לקחת כבר תרגילים וניסית, זה המקום לקבל הדרכה מקצועית. אנו משתדלות להסביר ולפרט כמה שיותר בהתכתבות, אבל כמובן שזה לא כמו לקבל הדרכה מדוייקת. ישנן דקויות בביצוע התרגיל שיכולות להיות ההבדל בין הצלחה לכישלון.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב???? בת 9 חודשים וחצי לא זוחלת
    טל
    19/07/2010

שלום .
    ביתי בת 9 וחצי חודשיים עדיין לא זוחלת ויושבת האם זהו עיכוב משמעותי???

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    19/07/2010

הי לירון,
    זה התחלה של עיכוב. לרוב עד 8 או 9 חודשים אצל המאחרים זה נחשב בסדר.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בגיל 3 וחצי חודשים
    רעות אילו
    19/07/2010

היי,
    רציתי לשאול בני בן השלושה וחצי חודשים עדיין לא מתעניין בכפות ידיו ולא אוחז בחפצים מרצון..האם זה תקין? ומאיזה גיל זה נחשב לעיכוב?

הוספת תגובה

• ידיים

שירי קאשי
    19/07/2010

הי רעות,
    עד גיל 4 חודשים כבר רוצים להתחיל לראות הושטות של ידיים. לפיכך עוד לפני כן כדאי לראות פעילות כלשהיא של הידיים. למשל הבאת הידיים לפה. אחיזה חזקה של אצבע ההורה או צעצוע קטן וקל (אם מניחים אותו בתוך כף יד התינוק)

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11 חודשים
    דפנה
    19/07/2010

שלום רב
    בהמשך לשאלה ששאלתי לפני כשבוע
    בני בן 11 חודשים זוחל זחילת גחון בצורה טובה מאוד נעמד על הברכים ומגיע למצב של על 6
    ומתנדנד אבל עדין לא זוחל על 6 ולא מתיישב לבד (לא מושיבה אותו אלה רק בעגלה או בזמן האכלה בסלקל) מפני שאני יודעת שזה צריך לבוא ממנו
    הייתי בטיפת חלב להתייעץ האם צריך לקחת אותו לפיזוטרפיה והם טענו שאין צורך ונתנו לי טייפ להלביש אותו במכנס ארוך מפני שיש תינוקות שברגע שהם על הברכיים בצורה ישירה זה מונע מהם
    השאלה היא הם זה נכון ואני צריכה לקנות לו מכנסי זחילה
    אודה על תשובה מהירה.
    תודה דפנה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 חודשים

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    19/07/2010

הי דפנה,
    לרוב אני ממליצה דוקא להוריד מכנסיים בכדי לשפר את אחיזת הברך ברצפה וכן לאפשר לתינוק לחוש טוב יותר את המשטח עליו הוא נמצא. אם יש מצב מיוחד של רגישות יתר, שלא נעים או נוח לו עם הברכיים על הרצפה אז אני יכולה להבין את ההמלצה, אך זה נראה לי מצב חריג. לרוב דוקא חוסר הנעימות בגחון תורמת להרמת הגחון מהרצפה ולמעבר לשש. למשל אם שמים תינוק לזחול על דשא או משטח אחר שפחות נעים הוא ינסה להקטין את שטח המגע עם המשטח ועשוי לעבור לעמידת שש. זוהי דעתי, כמובן שיש גם דיעות אחרות. במקרה זה אין נזק בלנסות את שתי האפשרויות ולראות מה עובד אצלכם יותר טוב.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזקת בקבוק- בת שנה
    תום
    19/07/2010

שלום רב,
    ביתי בת שנה, מסרבת לאחוז בבקבוק ולשתות בעצמה מים, בד"כ מבקשת שנשקה אותה. לעיתים רחוקות, אוחזת לבד אך לא מרימה מספיק גבוה בשביל להצליח לשתות. במידה ואנו נותנים לה בקבוק בשכיבה מלאה על הגב (פעולה שאנחנו לא מרגישים איתה נוח), היא אוחזת ושותה בקלות.
    נציין שההתפתחות הכללית שלה תקינה לחלוטין- מוטוריקה גסה ועדינה, אוכלת לבד בידיים ואפילו מתחילה להתנסות בהעמסה על כפית באופן עצמאי.
    חשבנו שאולי בקבוק עם ידיות יקל עליה- בינתיים אין תוצאות.
    באופן כללי, לביתי קשה לשתות מכוס מעבר, כיוון שלרוב היא משתנקת. כאשר אנו נותנים לה לשתות מכוס רגילה, המצב יותר טוב, אבל גם אז לעיתים היא משתנקת.
    האם זה תקין? כיצד ניתן לעבוד איתה על הנושא?
    אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    החזקת בקבוק- בת שנה

הוספת תגובה

• בקבוק

שירי קאשי
    19/07/2010

הי תום,
    תנסו לתת לה את הבקבוק בחצי שכיבה. כלומר הניחו כרית גדולה מתחת לראש וכך כשהיא בתנוחה זו היא גם תוכל יותר בקלות להרים את הבקבוק וגם לא תהיה סכנת חנק. לגבי ההשתנקות בשתיה מכוס מעבר או כוס רגילה, זה טבעי. לוקח זמן ללמוד ללגום בצורה שונה מאשר מבקבוק. טוב שאתם נותנים לה להתנסות וללמוד (כמובן תחת השגחה).

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחודש עדין לא הולך...
    דנה
    18/07/2010

שלום בני בן שנה וחודש ומוגדר כ"היפוטוני קל", מגיל חודשיים היה קבוע כל חודש במעקב פיזיותרפיה והייתי עושה לו את התרגילים וזה מאוד עזר- הכל הוא עשה מוקדם, אפילו התחיל ללכת מסביב לשולחן בגיל 8 וחצי חודשים. לפני כחודשיים יצאה הפיזיותרפיסטית לחופשת מחלה ומאז הפסקנו עם הפיזיותרפיה, ובני עדין לא הולך.. אני יודעת שעל פי ההגדרה שנה וחודש זה עוד בסדר, אבל זה בעצם חמישה חודשים שהוא כבר "הולך" אבל לא הולך לבד, הוא ממש מפחד וחסר ביטחון לעזוב ידיים. הוא עומד יפה עם יד אחת, ואם אני נותנת לו ללכת עם בימבה הוא הולך ובוכה.. חשוב לציין כי בפיזיותרפיה עבדנו במיוחד על צד שמאל שלו שהיה פחות חזק לאורך כל ההתפתחות- "צד ארוך", אני מרגישה שזה עדין ככה, הוא מתהפך בעיקר לצד אחד. שאלתי- מה אפשר לעשות על מנת לתת לו ביטחון לעמוד יציב (וכמובן שאחר כך ללכת), והאם אני עוד יכולה לחזק לו צד אחד? (הוא מאוד מתנגד לי בשכיבה אפילו כשאני מחליפה לו חיתול) תודה רבה רבה! וסליחה על האורך....

הוספת תגובה

• הליכה

שירי קאשי
    19/07/2010

הי דנה,
    נכון שעדיין לא מדובר בעיכוב בהליכה וגם נכון שבמצב של היפוטוניה צפוי שיהיה עיכוב מעט יותר מלאחרים. יחד עם זאת כיוון שאתם יודעים שיש קושי, עדיף לטפל בו לאורך הדרך ולא להמתין לעיכוב אמיתי. ממש כפי שעשיתם עד כה ואכן ראיתם שיש תוצאות למאמץ. בהחלט ניתן לראות את ההבדל אצל תינוק היפוטוני שלכל אורך הדרך מקבל תגבור לעומת אחר שמקבל עזרה רק לאחר שכבר יש עיכוב משמעותי. אני מאוד ממליצה כן להמשיך בטיפול, אם זה על ידי פיזיוטרפיסטית אחרת או באופן פרטי על ידי מדריכת התפתחות ולשמור על קצב התפתחות נכון.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 11 וחצי חודשים
    חן
    18/07/2010

מגיל 3-4 חודשים לא כ"כ אהבה להיות על הבטן.
    רק לאחר תרגול ועבודה התחילה יותר להיות על הבטן.

בגיל 7 חודשים התהפכה כמה פעמים מהבטן לגב והפסיקה.
    מגיל 10 וחצי חודש התחילה לזחול גחון וכיום ממש מהר.

יש לציין שהמוטוריקה העדינה שלה מעולה, מרימה חוטים וחפצים ממש קטנים מהרצפה.... ומאוד מבינה שמדברים איתה איפה אור, כדור. עונה הנה. שאומרים לה לא אסור שמכניסה חפץ מיותר לפה....
    יודעת לשתות בקש ולשרוק במשרוקית.

בשבוע האחרון מנסה לעמוד על שש וחוזרת על הבטן.

ואם היא בלול בישיבה ביומיים האחרונים הצליחה להיעמד לבד.

השאלה -
    האם טוב שנעמדה לפני שהתיישבה בכוחות עצמה?
    ואיך ניתן לעודד אותה לזחול על שש ולהתיישב לבד?
    יש לך המלצה לתרגילים??

המון תודה
    מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 11 וחצי חודשים

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    19/07/2010

הי חן,
    נתחיל מכך שבכדי לעודד אותה לתרגל ולהגיע בכוחות עצמה לישיבה וזחילה רצוי כמה שפחות להושיב אותה. בתוך הלול היא גם יכולה להביא את עצמה לישיבה בכוח הידיים ולכן עדיף בשבילה להיות מחוץ ללול ובמקום בו יש לה מרחב שבו היא יכולה לתרגל זחילה וישיבה עצמאית. זה לא שאסור בכלל בלול, אך להיות מודעים לחסרונותיו במקרה זה ולהשתמש רק כשצריך. בנוסף כדאי לאפשר לה להיות בלי מכנסיים על מנת לחזק את האחיזה של כף הרגל והברך הרצפה. מעבר לכך אני ממליצה מאוד על אבחון והתאמת תרגילים כיוון שהיא כבר יחסית גדולה ומדובר בעיכוב שמתחיל להיות משמעותי.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה תינוקת בת 11 וחצי חודשים

חן
    19/07/2010

שירי
    תודה על התגובה

אפשר לשים אותה בלי מכנסיים ישירות על הרצפה בלי משטח??

יש תרגילים שאפשר לעשות איתה?
    והאם טוב להניח אותה על הבטן על כדור פיזיו גדול ולתרגל? זה עוזר לזחילה?

דרך אגב, להגיע איתה למצב שהיא על הבטן היה עבודה ארוכה ועקבית שלי איתה...
    היתה בוכה המון...

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    19/07/2010

הי חן,
    בגילה ובטח בקיץ, ניתן לשים אותה ישירות על הרצפה.
    על כדור פיזיו ניתן להשכיבה על הבטן ולהטות את הכדור בצורה איטית לכל הכיוונים. זה יכול לתרום לשיווי המשקל שלה וגם להעברות משקל.
    תרגיל מעט קשה יותר הוא כשהיא על הכדור על הבטן, יד אחת שלך אוחזת את השוקיים שלה קרוב לברכיים והיד השניה מתחת לחזה. כאשר מטים את הכדור אחורה, בעזרת כוח הכובד והיד תחת החזה, ניתן להביאה לעמידת שש על הכדור. כמובן שהיא צריכה להיות נתמכת כל הזמן על מנת שלא תיפול. אם אינך מרגישה בטחון לבצע תרגיל זה לבד אז מומלץ בעזרת מדריכה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טראומה לילד
    ליהי
    18/07/2010

שלום רב לכם
    אחייניתי נולדה בניתוח קיסרי אחרי שניסו לעשות היפוך שלא צלח.
    נולדה בתאריך המשוער, שלושה שבועות אחרי פטירתו של אביה. אמה הייתה במצב נפשי קשה ביותר ואף ירדה כ 5 ק"ג לפני הלידה, אם כי הייתה במעקב (ולכן גם הוחלט לבצע היפוך, כאשר התינוקת התהפכה יומיים לפני התאריך המשוער).
    כיום התינוקת נראת לי לעיתים עצובה/ לא מחוברת. התפתחותה המוטורית איטית ביותר, ויש לה טונוס שרירים נמוך. האם ייתכן שטראומה נפשית משפיעה על התינוק?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טראומה לילד

הוספת תגובה

• השפעות טרום לידה על התינוק

שירי קאשי
    19/07/2010

הי ליהי,
    כמובן שלמצה הנפשי של האם במהלך ההריון יכולה להיות השפעה גם על העובר. אצל אשה הרה השרויה בדכאון וכתוצאה היא גם פחות תנועתית במהלך ההריון, יכולה להיות השפעה גם על ההתפתחות המוטורית של התינוק כיוון שחלק מההתפתחות (למשל כמו טונוס שרירים) מושפעת למשל מלחיצות של שרירי דופן הרחם על העובר במהל ההריון, בעיקר בשלביו המתקדמים. זו רק דוגמא ויכולות להיות השפעות נוספות. זה לא אומר שאצל כל אחת זה מה שיקרה, ויכול להגיח לאויר העולם גם תינוק ללא קשיים, אך במצב קשה כפי שתארת סביר להניח כי היתה השפעה כלשהיא על העובר וכמובן גם לאחר הלידה תינוקת כזו מגיעה לסביבה שהיא יותר קשה מהרגיל. אין טעם להתיחס לעבר ולראות האם השפיע וכיצד, אלא להתיחס להווה ולעתיד ולנסות לעזור לאמא ולילדה כמה שיותר על מנת ליצור סביבה תומכת ועם שמחת חיים. ישנם תינוקות עם קשיים כאלו ואחרים גם ללא טראומה כזו ולכן צריך להתרכז בטיפול וכיצד ניתן ליצור עבורה סביבה שהיא מגרה מבחינה התפתחותית, הן מוטורית והן רגשית.
    אני מאחלת לכל המשפחה רק דברים טובים והמון כוח. במקרה הצורך כדאי מאוד לפנות לקבלת עזרה מקצועית.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 9 חודש עדיין לא זוחלת ויושבת
    טל
    18/07/2010

שלום רב.

ביתי בת 9 וחצי חודשיים אינה זוחלת או מתיישבת בכוחות עצמה בטיפת חלב נאמר לי שהיא סובלת
    מגמישות יתר והפנו אותי לטיפול פיזאותרפי.

רציתי לשאול.

1. עד איזה גיל נחשב לעיכוב בזחילה וישיבה.

2. האם יש קשר שביתי אינה זוחלת או מתיישבת בכוחות עצמה וזאת מכוון שאני זו שמושיבה אותה
    והיא מתיישבת לשחק וכו'.
    הכוונה שלי האם אני הוא הגורם שביתי אינה זוחלת או מתיישבת בכך שאני מושיבה אותה ????

לתשובתך אודה

הוספת תגובה

• מדוע דילגו עליי

טל
    19/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה

שירי קאשי
    19/07/2010

הי לירון,
    עד גיל 8-9 חודשים רוב התינוקות יושבים וזוחלים על שש. באופן אובייקטיבי לבתך יש קושי כיוון שהיא היפוטונית ולכן צפוי שיהיה עיכוב בשלבי ההתפתחות השונים. נכון שגם להושבה מוקדמת על ידי ההורים יש השפעה על התפתחות הישיבה, אבל אין צורך להאשים רק את עצמך. בשלב זה השתדלי להמנע כמה שיותר מהושבה שלה וזאת על מנת לעודד אותה להתנסות ולתרגל בכוחות עצמה. התרגול גם יתרום להתפתחות המוטוריקה וגם לחיזוק השרירים שזה מאוד חשוב אצלה בשל ההיפוטוניה. וכמובן להמשיך במעכב וטיפול.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילי חיזוק
    דנה
    18/07/2010

בתי בת 5 חודשים, ובגלל מפרק ירך לא מפותח יש לה רצועות פלביק מזה כחודשיים, המחזיקות את רגליה בפיסוק בתנוחת צפרדע.
    השאלה היא כיצד אני יכולה להעזור לה להתחזק בינתיים, כי היא לא יכולה לשכב על הבטן או על הצד...

האם משיכתה בכפות הידיים לישיבה תחזק את ידיה וכתפיה?
    אילו תרגילים מומלצים?

לקביעת תור
    סגירה
    תרגילי חיזוק

הוספת תגובה

• חיזוק

שירי קאשי
    19/07/2010

הי דנה,
    ישנם שלל תרגילים שנועדו לחזק ולהשלים את מה שחסר בזמן לבישת הרצועות. חשוב להתיעץ עם הרופא המטפל וראות האם ניתן פעם או פעמיים ביות להסיר את הרצועות לזמן מה לצורך תרגול. חשוב שהרופא המטפל יאשר התערבות כזו וגם אותה כדאי לעשות בליווי מדריכה מוסמכת.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה...

דנה
    19/07/2010

עמדת הרופא היא שלא להוריד את הרצועות, אלא לאמבטיה בלבד.
    השאלה שלי התייחסה לחיזוק הידיים בעודה קשורה ברגליים.
    האם תוכלי לבכל זאת להמליץ על תרגילים כלשהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    19/07/2010

הי דנה,
    קשה מאוד לתרגל עם הרצועות, אבל זו כאמור החלטת הרופא. ניתן לתת לה למשוך עם הידיים לישיבה, אך חשוב לזכור כשם שהרצועות טובות והכרחיות לטיפול בבעיה אחת והן עלולות ליצור אחרות. כך גם התישבות דרך משיכה של הידיים אינה התישבות נכונה.
    אתם יכולים להניע אותה הרבה במרחב: להניע בשמיניות, לשיפור מערכת שיווי המשקל. להרים לתנוחת אוירון שיכולה לתרום לחיזוק חגורת הכתפיים. הרבה מגע ועיסוי על מנת לתרום לאיזון טונוס השרירים.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה