מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת שנה וחודשיים - לא נרדמת!ניקית05/07/2010
שלום לכולם,
התינוקת שלי בת שנה וחודשיים פשוט לא נרדמת בלילה.
לא משנה כמה היא ישנה ביום (או לא ישנה ביום), היא לא נרדמת בלילה.
אפילו אם היא:
קמה ב-8, ישנה צהריים מ-11-13, היא לא תרדם לפני 23:00-23:30.
והיא מסוגלת גם ליותר קיצוניות (למשל אתמול):
קמה ב-9, ישנה פעמיים במצטבר 40 דקות(!!), לפני 22:00 היא לא נרדמה.
אני ממש מיואשת, זה נראה כאילו אפילו טיפה שינה מטעינים אותה לגמרי,
ואין לה שום בעיה להשאר עירה עד מאוחר!
המלצות, רעיונות, הסברים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב להדגיש
ניקית05/07/2010לא מדובר בתופעה חדשה אצלה. היא תמיד הייתה ככה.
מדי פעם מצליחים לגרום לה לישון מוקדם (שמוקדם מבחינתה זה 21:30+).
אבל בד"כ לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב להדגיש
ניקית05/07/2010לא מדובר בתופעה חדשה אצלה. היא תמיד הייתה ככה.
מדי פעם מצליחים לגרום לה לישון מוקדם (שמוקדם מבחינתה זה 21:30+).
אבל בד"כ לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיבה לא לענות
ניקית07/07/2010לשאלה שלי??????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לניקית
דבי גרוס דולב07/07/2010הי ניקית
אנו מייעצות בנושאים מוטוריים התפתחותיים ואיננו מומחיות בנושאי שינה, נסי בפורום שנת תינוקות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיבה לא לענות
ניקית07/07/2010לשאלה שלי??????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום - האם זהמירב05/07/2010
נכון שכל צעצועי הפלסטיק בטיחותיים לתינוקות היום מבחינת רעילות וצבע ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעצועים
שירי קאשי06/07/2010הי מירב,
לצערי המצב רחוק מלהיות כזה. אפילו לא בטוח שהצעצועים היקרים והאיכותיים יותר הם כאלו. השתדלי לקנות מותגים מוכרים של חברות גדולות המתמחות בייצור צעצועי תינוקות. גם אז כדאי לשאול בחנות או לחפש הערה על הפתקאות הנלוות.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמישות יתרסיון05/07/2010
שלום רב,
בתי בת ה-9 חודשים הובחנה כגמישת יתר היום היה לנו טיפול פיזיוטרפיה ראשון ומכיוון שהיא בכתה נורא אז נתנו לנו שיעורי בית, אני רוצה לדעת אם לא הייתי שולחת אותה לפיזיוטרפיה או לא יעשה איתה את התרגילים האם בכל זאת היא תעשה את השלבים אולי קצת יותר מאוחר מהרגיל או שאם לא נעזור לה היא לא תעשה כלל?
יש לציין כי בתי זוחלת אך אינה מתיישבת
תודה מראש
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסיון
דבי גרוס דולב05/07/2010הי סיון
יש פעמים בהם אי טיפול יגרור בעיות בעתיד וישנם מקרים בהם לא,אינני יכולה לדעת מה תהיה התוצאה של אי טיפול במקרה שלכם בלי שאכיר את התינוקת. המלצתי היא לא להמר בעניין זה וכן לטפל. אתם כמובן מוזמנים גם לנסות את השיטה בה אנו מטפלות שמתייחסת מעט שונה לאבחון והתרגילים בה ידידותיים ויעילים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת מכנסיים קשורות לצמצום פיסוקרעות05/07/2010
לבתי בת השנה יש תנוחה של פיסוק (מבדיקת האורטופד עולה שהכל בסדר) וקבלתי הצעה להשתמש בשיטת מכנסיים קשורות (מכנסיים רחבות מעט האשר שני השרוולים שלהם תפורים זה לזה) לצורך צמצום הפיסוק.
אודה מאד לתגובות בעניין שיטה זו.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרעות
דבי גרוס דולב05/07/2010הי רעות
אני מאמינה שחשוב לטפל במקור הבעיה ולא בסימפטום. פיסוק יתר מגיע בד"כ עכב גמישות יתר של מפרקי האגן ו/או טונוס מעט ירוד.לכן חשוב לאבחן את הסיבה לפיסוק היתר ולטפל בה. לכל שיטת טיפול יש את ההסתכלות שלה וזו ההסתכלות שלנו על הדברים. טיפול במכנסיים לדעתי הוא סוג של טיפול קוסמטי ופחות מעמיק בבעיה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות מרובותקרן05/07/2010
שלום,
אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון, אך שאלתי היא בנושא פליטות של בתי בת ה- 4 חודשים.
היא פולטת אחרי כל ארוחה כמות גדולה וכן לפעמים לפני הארוחה הבאה שלה. האם זה מצב שכיח?
נתתי לה בננה כטעימה ראשונה אך את זה היא לא פלטה, היא יונקת ופעם או פעמיים ביותר היא אוכלת תמ"ל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
קרן05/07/2010שכחתי לציין שהיא מכניסה את היד שלה לפה רוב הזמן, יכול להיות זה גורם לרפלקס הפליטה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לקרן
דבי גרוס דולב05/07/2010הי קרן
תינוקות נוטים לפלוט שאריות של אוכל אבל כשהמצב חורג מתחום הנורמה יש להתייעץ עם רופא הילדים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך היית מגדירה נורמה?
קרן08/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קרן
דבי גרוס דולב08/07/2010הי קרן
קשה לי להגדיר חריגה בנורמה , אני סומכת על ההורים שידעו וירגישו שיש בעיתיות ואם לא, תמיד ניתן להתייעץ עםרופא ילדים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעלמירב05/07/2010
שלום
הבנתי שכדאי לאפשר לבת 8 ח' לעמוד על הברכיים לאחר התיישבות האם זה כולל התיישבות עם תמיכה (נשענת על משהוא) כלומר לא התיישבות עצמאית לחלוטין תודה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירב
אורנה עטאר05/07/2010מירב שלום,
השאלה שלך לא ברורה? האם בתך יושבת עצמאית? מה הכוונה בלהישען על משהו? כמו מה?
מה הכוונה ב"כדאי"?
תעני לי ונמשיך
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה דלגתם על השאלה שלי ?לילי04/07/2010
מעתיקה שוב, מקווה שאענה :
בן שנתיים וחצי.
מדבר דיי שוטף ומבדיל בין זמנים, יחיד - רבים, זכר נקבה ואפשר ממש לנהל איתו שיחה, מלבד בעיה אחת, שהוא בוחר לדבר על עצמו בלשון נקבה (אני הולכת, יושבת וכו').
הסברתי לו את ההבדלים וברור לי שהוא מבין, לפעמים כאשר אומר אני הולכת, אני כאילו מתקנת אותו וחוזרת אחריו שיתקן " אתה הו .... " הוא משלים כדי לרצות אותי "הולך". אבל לאחר דקה שוב מדבר בלשון נקבה.
האם זה יחלוף לבד ? האם צריך טיפול ?
אגב, יילך למסגרת לראשונה ב-9/10, אני ואביו גרושים והוא גר איתי ועם אמי.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללילי
אורנה עטאר05/07/2010לילי שלום,
פורום זה עוסק בהתפתחות סנסומוטורית עד גיל שנתיים. אין אנו עוסקות בהתפתחות שפה.
מניסיון אני מכירה שיש פעוטות שמדברים בלשון נקבה וזה חולף. את גם מוזמנת להתייעץ בפורום העוסק בהתפתחות שפה אצל פעוטות.
אני לא חושבת שיש קשר לכך שהוא גר איתך ועם אמך.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 10 חודשיםעינב04/07/2010
הבת שלי בת 10 חודשים, זוחלת מצויין, עומדת והולכת מסביב לשולחן ביד אחת, הבעיה היא שהיא לא מוחאת כפיים, עושה שלום לעיתים רחוקות מאוד,ולא אומרת אור, ולא מביאה את הבקבוק כשאני מבקשת ממנה, כמו שאמרו שהיא צריכה לעשות (בטיפת חלב), היא אומרת אבא, ומאמא, ואמאמאמ כשהיא רעבה.
האם אני צריכה לקחת אותה לבדיקה כלשהי או לתת לה להתפתח בקצב שלה?
ואם כן, למי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעינב
דבי גרוס דולב04/07/2010הי עינב
על ההתפתחות של התינוק יש להסתכל באופן כללי. אם רוב המרכיבים ההתפתחותייםנמצאים, הרי שאין צורך לדאוג בשל כמה קטנים שחסרים. ההתפתחות הקוגניטיבית היא אינדיבידואלית ומכיוון שביתך מתקשרת, אומרת מספר מילים ועושה לפעמים שלום, הכל בסדר!
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסגרת בגיל שנהאמא04/07/2010
שלום בתי בת 9 חודשים ואני איתה בבית מיום היוולדה. היא יונקת.
אני תוהה לגביי הכנסתה למסגרת כאשר היא תהייה בת שנה.
השאלה שלי היא האם יש למסגרת בגיל זה חשיבות עבור התינוק או שעדיף לתינוק (בגיל זה) להיות עם אמא שלו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא
דבי גרוס דולב04/07/2010הי אמא
תלוי את מי שואלים.. כמספר השיטות לגידול ילדים, כך מספר הדיעות. יש שיגידו שבסביבות גיל 10חודשים כדאי להכניס למסגרת על מנת שהתינוק ילמד להיות חלק מקבוצה ולא להיות מרכז עולמה של האמא ויש שיגידו שעד גיל שנתיים כדאי להשאר עם אמא בבית ושלאינטראקציה החברתית אין מקום בגיל זה. התשובה הנכונה נמצאת בתוכך ובתוך תפיסת עולמך.
אני, באופן אישי, משאירה את ילדי בבית עד גיל שנה וחצי בערך, זה מה שנכון לי..
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חצי שנה לא מתהפכתחן04/07/2010
שלום. בתי בת חצי שנה ילדה חייכנית ופעילה שהיא על הגב ניא מושיטה ידיים לצעצועים ומעבירה אותם מיד ליד, עשיתי לה מיליון תרגילים של התהפכות והיא נמצאת על הבטן יפה מושיטה ידיים לצעצועים ותופסת אותם ומשחקת איתם שהיא מתעייפת היא מניחה ראש לאחד הצדדים (לרוב לצד ימין) ונחה לפעמים אפילו נרדמת. מה שכן היא אינה מתהפכת, אני מתחילה קצת לדאוג בקשר להתפתחות כי אמרו לי שבגיל הזה אמורים כבר להתהפך ואפילו להתחיל לזחול. שהיא נמצאת על הגב היא תופסת את רגלה הימנית בידה הימנית ומסתובבת לצד ימין לפעמים עושה זאת גם לצד שני, אך משם היא חוזרת לגב. אני שמה אותה המון על הבטן עם גירויים מסביב ובצדדים אך כלום לא עוזר. מה לעשות עוד? האם אני עושה משהו לא נכון?
תודה.
חן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחן
דבי גרוס דולב04/07/2010הי חן
אין לי אפשרות לדעת האם את עושה משהו לא נכון
(סביר להניח שלא) או מה הגורם המעכב את ביתך אבל נכון הדבר שבגיל זה כבר נרצה לראות התהפכויות לשני הצדדים או לפחות לצד אחד. על אף העובדה שאת מתרגלת עם ביתך, יתכן ויש שיבוש קטן במערכת שמעכב את ההתהפכויות ודורש התייחסות ספציפית. בד"כ מדובר בקושי קטן שעם תרגול הוא משתפר אבל לא ניתן לדעת את מקורו ללא היכרות.
לאור כל הנ"ל כדאי לדעתי לשקול אבחון בו תלמדי מה מפריע לביתך להמשיך בהתפתחותה המוטורית וכיצד לעזור לה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושדת במטפלתיעל04/07/2010
היי,
הילד שלי בן 10 ונמצא אצל מטפלת בבית שלה, עם עוד ילדה בת שנה.
כבר 3 פעמים החזירה לי המטפלת את המוצץ של הילד (מוצץ סיליקון של ביבי) כאשר הפטמה צבועה בצהוב במקום שקופה.
שאלתי אותה ממה שהמוצץ צהוב ואמרה שזה נהאוכל, האם מישהי נתקלה או שמעה על כזה דבר שבגלל מזון הפטמה משנה צבע???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
אמא05/07/2010שלום לחושדת,
ראשית, ייתכן מאוד שהיא נתנה לו לאכול מרק ירקות כתומים או אוכל עם תבלין כלשהוא.
גם על הפיטמה של הבקבוק יש אחר כך צבע לפעמים.
שנית, אני חושבת שאת צריכה לשאול את עצמך למה דבר כזה גורם לך לחרדה ולחשד במטפלת?
אם יש דברים נוספים שמפריעים לך, הייתי מחפשת מטפלת אחרת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבקבוק שבני שותה איתו בשעה שאוכל את
נועה06/07/2010הירקות נצבע בצבע צהוב כתום גם כן
וזה לא יורד לא במים לא סבון ולא סטריליזציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל דאגה
טל13/07/2010תבלין הכורכום צןבע בכתום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבת תינוק בן 11 חודשיםדפנה04/07/2010
שלום רב,
בני בן 11 חודשים זוחל זחילת גחון מגיע למצב של 6 מתנדנד וחוזר לזחילת גחון גם מגיע למצב של עמידה על הברכים כמובן עם תמיכה באחיזה של חפצים עדין לא יושב לבד השאלה היא האם מותר להושיב אותו על כיסא של אוכל או להושיב בפניה של הספה עם תמיכה כמובן.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדפנה
דבי גרוס דולב04/07/2010הי דפנה
כל עוד התינוק אינו מתיישב בכוחות עצמו, לא מומלץ להושיב אותו בשום דרך, הדבר עלול לפגוע בהתיישבות שגם כך מעט מתעכבת אצלכם. מעבר לזה, אם אין התקדמות בזחילת 6 ובהתיישבות כדאי בגיל זה לבדוק מה מעכב את התינוק ולטפל בכך. למרות שמדובר בד"כ בעניין פעוט שווה לאבחן זאת על מנת שתבנית זו לא תלווה את הילד בהמשך התפתחותו.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הושבה על כסא רגיל יד שלא הולךשימרית04/07/2010
יש לי תינוק בן שנה וחודש שעדיין לא הולך ולא עומד מבלי להחזיק בחפצים. הוא נעמד ויורד מעמידה בצורה יציבה מאוד. מחזיק ושולחן והולך סביבו, מחזיק ביד אחת את השולחן וביד השניה מחזיק צעצוע ואף מסתובב אחורה במקביל.
השאלה שלי היא האם להושיב אותו על כיסא קטן (סביב שולחן "יצירה" של אחותו הגדולה) ללא תמיכה - כמובן שלהיות על ידו בזמן שהוא יושב - וללמד אותו לרדת לבד?!? או רק כאשר הוא יעמוד ללא תמיכה ויהיה לו שיויי משקל?!?
הוא עדיין אינו מנסה לטפס על הספות - האם כדאי להעלות אותו לספות / מיטות וללמד אותו איך לרדת?
או שמחכים קצת להתחזקות הגוף ושיוווי המשקל?!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשחמרית
דבי גרוס דולב04/07/2010הי שימרית
איןממש "מדיניות" לגבי השאלות ששאלת. תלוי בתינוק ובהורים. אם את רוצה ואת יכולה לשהות לידי, את יכולה לכבר להושיב אותו בכיסא ילדים,כל עוד הוא בהשגחה אין בזה שום נזק.
כנ"ל לגבי ספות, אם את מרגישה רצון את יכולה ללמד אותו לעלות ולרדת מספה, אם לא, זה פשוט יגיע כשהוא יהיה מוכן לכך. אין מניעה לעשות או לא לעשות את הפעולות שציינת.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהמירב04/07/2010
שלום
עד גיל 1/2 ש' הייתי מרדימה את בתי על הידיים
מגיל 1/2 שנה - כשהיא כבדה - התחלתי להכילה מטרנה - אבל רק לפני שינה - וזה עזר להרדימה
בחודש האחרון - כיום בת 8 ח' - זה כבר לא מספיק
חזרנו ללילות עם יקיצה אחת לשעתיים בממוצע כמו בתקופת ההנקה הבלעדית וזה מחזיר אותי לאי שפיות ואי תפקוד
הייתי מבקשת לדעת מדוע היא מתעוררת 3-5 פ' בלילה
ומה ניתן לעשות על מנת למנוע זאת
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטליה
דבי גרוס דולב04/07/2010הי טליה
את מתארת כאן קושי לו שותפים הורים רבים. לצערי לאף אחד אין תשובה חד משמעית מה גורם לתינוקות לשנות את הרגלי השינה שלהם ולהתעורר פעמים רבות בלילה. זה יכול להיות שינוי פנימי לו אנו לא מודעים, חרדת נטישה או מודעות ליכולות שלו להשפיע עלינו.בכל מקרה, לא מדובר ברעב .חשוב להמשיך באווירת השינה כשהיא מתעוררת,לא להדליק אור, לא להוציא מהמיטה ורק אם הבכי גובר, להוציא, להרגיע ומייד להחזיר. אין דרך פלא להקניית הרגלי שינה טובים לצערי..
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת הרדמותסמי04/07/2010
שלום רב,
אני מרדימה את בני (עוד מעט בן 6 חודשים) בשיטה הבאה ואשמח לחוות דעתכם..
כשמפגין סימני עייפות אני מרימה אותו ומעבירה אותו לחדר שינה שלו (מחשיכה חלקית). מניחה אותו במיטה ונשארת לידו- הוא בד"כ מסתובב מצד לצד ומשחק. אם בוכה אני ממתינה רגע (קצר יחסית..)ואם לא נרגע אז מרימה ומרגיעה אותו ושוב מחזירה למיטה..וכך עד שנרדם.
הבעיה היא שלעיתים בוכה וכשאני מרימה אותו מרגיש כאילו אני פוגעת לו בהרדמות או גורמת להגברת הבכי..יכול להיות??
מצד שני לא מתאים לי להשאיר אותו בוכה במיטה..
יש לציין שכשאני מנסה להשאיר אותו במיטה ולצאת מהחדר - לאחר כמה דקות הוא מתחיל לבכות
אשמח לחוות הדעת לגביי הדרך שאני מרדימה אותו שדומה לפי הבנתי ל"הרם הורד" של הלוחשת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסמי
דבי גרוס דולב04/07/2010הי סמי
השיטה בה את משתמשת להרדמה נשמעת לי טובה ונכונה לגילו של בנך. יתכן וההרמה גורמת לרגע להגברת הבכי אבל אני מתארת לעצמי שגם אם הייתי משאירה אותו במיטה היה התינוק ממשיך לבכות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)