מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שנה ו6חודשים הליכהגליה11/07/2010
תינוקי בן 1.6 ומגיל זה הולך עצמאית. שמתי לב שההליכה שלו טובה כאשר הולך לאט. אבל ככל שהולך מהר יותר אז השוקיים שלו נעשות מפושקות יותר ויותר עד אשר לא יכול להתקדם יותר ונופל לריצפה. האם זה יסתדר מעצמו בהמשך הגדילה? האם יש צורך בבדיקת אורטופד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגליה
אורנה עטאר11/07/2010גליה שלום,
בנך יחסית התחיל ללכת מאוחר (לא בעיכוב כי אנו רוצים לראות הליכה עד גיל שנה וחצי). ייתכן ודפוס ההליכה שלו כרגע קשורה לסיבה שהוא אחר ללכת.
אני ממליצה להרבות בחוויות של יציאה משיווי משקל בכדי שילמד לאזן את עצמו לחכות בחודש-חודשיים הקרובים ולראות שהוא סוגר את הפיסוק ופחות נופל.
במידה ותראי שזה לא קורה - אני ממליצה לקבל כמה תרגילים ממדריכה להתפתחות תינוקות לאחר ביצוע אבחון להבנת הסיבה שהוא עדיין לא מצליח לשמור על שיווי משקל ולכן למעשה פותח את הפיסוק הרחב.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה ועמיה לתינוקת בת שנהרונית אשטמקר11/07/2010
ביתי בת שנה עדיין לא זוחלת היא מתהפכת המון ואם אני מנפתה אותה עם משחק שהיא מאוד אוהבת היא מתגלגלת למשחק.היא עדיין לא עומדת ומחזיקה הרופא חושב שצריך לתת לה צאנס
האם אני צריכה להרגע ולתת לה לעשות כל דבר בזמן שלה ?ומה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה בגיל 9 חודשים
רונית אשטמקר11/07/2010שכחתי לציין שהיא יושבת כשמשיבים אותה בגיל9 חודשיים והיא תינוקת מאוד תוססת ושמחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה
שירי קאשי11/07/2010הי שירה,
במקרה הזה דעתי שונה מדעתו של הרופא. כמי שמסתכלת על ההתפתחות דרך אבני הבניין של ההתפתחות לפי פלדנקרייז, הרי שלא רק שמדובר בעיכוב אלא גם בהתפתחות צורת התקדמות משובשת על ידי גלגולים. כאשר נוצרת תנועה משובשת זה בא לפצות על קושי מוטורי, אותו מנסה התינוק לעקוף ולכן הוא מפתח תנועה חדשה שאיננה תנועה נכונה על פי שלבי ההתפתחות הקבועים שמוטבעים באופן גנטי בכל אדם ואדם. מנקודת המבט שלי, אני כן ממליצה להתערב, לערוך אבחון ולהתאים תרגילים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לעודד הליכה ?טובי10/07/2010
שלום,
בני בן שנה וחמישה חודשים והוא עדיין לא הולך.
הוא עומד ללא תמיכה ל-4-5 שניות בלבד ודוחף את הבימבה בכל הבית.
הוא הולך מספר צעדים בודדים כשאני מחזיקה לו ביד אחת וגם הולך מסביב לשולחן.
האם יש סיבה לדאגה ?
האם עלי לעשות משהו על מנת לעודד את ההליכה ?
מתי עליי לפנות לייעוץ רפואי בעניין ?
חשוב לציין שגם לזחול לקח לו זמן.
אני מודאגת כי כל התינוקות בגילו כבר רצים...
המון תודה.
טובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה
שירי קאשי11/07/2010הי טובי,
לפי הספר תינוק אמור ללכת עד גיל שנה וחצי. למרות זאת כאשר ההליכה מתעכבת ועדיין לא מתפתחת כאשר מתקרבים לגיל זה, לרוב מדובר בקושי מסויים שמעכב את התינוק. זה יכול להיות שיווי משקל, תנועתיות לא מספיק מפותחת, פחד אסימטריה ועוד ועוד.
בגיל זה אני ממליצה מאוד לערוך אבחון ולעזור לו לסגור את הפערים על מנת שיוכל להיות כמו רוב בני גילו.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבת דאבל-יואיה09/07/2010
שלום
בני בן שנה וחודשיים. בשלב הישיבה התיישב דאבל-יו ומאז זו ישיבתו, כמובן יודע ומדי פעם יושב גם רגיל, אבל זו ישיבת המוצא שלו. האם ישיבה כזו עלולה לעכב את הליכתו ? (כבר לפחות חודשיים אולי אפילו שלושה הולך בעזרת חפצים/רהיטים וכו', עדיין לא עומד לבד, (כמעט, אבל עוד לא)
בתודה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובהלאיה
דבי גרוס דולב10/07/2010הי איה
ישיבת W היא לפעמים אינדיקציהלדבריםאחרים כגון גמישות יתר במפרקי הירך,לכן הגמישות היא זו שעלולה לגרוםלעיכוב בהתפתחות,הישיבה היא רק סימפטום. לפעמים הדבר לא מהווה אינדיקציה לבעיה אחרת, במיוחד כשזו לא הישיבה הבלעדית. כיצד הייתה ההתפתחות שלו עד כה? האם השלביםהתרחשו בזמן?
בכל מקרה בנך לא נמצא כרגע בעיכוב.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד היום התפתחותו
איה11/07/2010תקינה לחלוטין מכל הבחינות, הוא לא מהמקדימים אבל עשה הכל "לפי הספר", נולד עם טורטיקוליס, טופל (פיזיוטרפיה) וזה עבר לחלוטין. הפיזיוטרפיסט המליץ בתחילה על תרגול מסויים לגבי הדאבל-יו אבל בני לא "שיתף פעולה", והחלטתי שלא להתעקש על זה.
אני לא ממש מודאגת, מניחה/מקווה שיתחיל ללכת בתוך כחודש, אבל רציתי לוודא שהדאבל-יו הוא לא איזה גורם מפריע/מעכב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 חודשים וטרם החלה לזחוליעל08/07/2010
שלום,
ביתי תהיה בת 7 חודשים בעוד מספר ימים והיא טרם החלה לזחול.
היא מאוד פעילה. כשאני מניחה אותה על הגב היא מהר מאוד מתהפכת על הבטן. היא אוהבת להיות על הבטן. מגיל 5.5 חודשים היא מתהפכת לשני הצדדים.והיא אף נשענת על יד אחת ומרימה את ידה האחרת כדי לתפוס חפצים שמעליה. היא מסתובבת סביב צירה ולעיתים אף מצליחה למשוך קצת את גופה קדימה.
אך לעיתים קרובות כשהיא על הבטן (בדרך כלל רוצה שארים אותה כי נמאס לה מהר) היא מרימה את שתי הידיים למעלה ונשענת על החזה.
קראתי שיש תינוקות בגילה שכבר זוחלים ואפילו מנסים לעמוד. אך אצלנו זה לא המקרה. היא לא מנסה לעמוד. היא מתעצבנת שהיא לא מצליחה לזחול ולהגיע לחפצים.י
לגבי ישיבה, היא אוהבת להתיישב אם זה בטרמפולינה או בעגלה, אך אני לא מעודדת את זה.
רציתי לדעת האם התפתחותה של ביתי תקינה?האם יש עיכוב? האם כדי להיות עירנית לגבי שלב התפתחותי מסוים?
לתשובתכם המהירה אודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב08/07/2010הי יעל
אני לא פגשתי תינוקות בני 7 חודשים שעומדים ועדיף שכך..
ביתך ממש לא נמצאת בעיכוב התפתחותי ואין צורך לתרגל או לתת תשומת לב מיוחדת לנושא זה בגיל זה. באופן כללי נרצה לראות זחילה עד גיל 9-10 חודשים ואני בטוחה שביתך תזחל עד אז.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעל08/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרתחת בקבוקים/מוצציםאורלי08/07/2010
שלום,
כיצד מתבצע חיטוי של בקבוקים ומוצצים לתינוקות מתחת לגיל שנה? (כעת שהבקבוקים והמוצצים ללא חומר ביסטינול A)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטוי
שירי קאשי08/07/2010הי אורלי,
ההמלצה היא להרתיח 5 דקות או להשתמש במכשיר סטרליזטור בדיוק כמו קודם ובאופן זהה לכל סוגי הבקבוקים. בקבוק שאינו מתאים להרתחה אינו מתאים לתינוקות, אבל למיטב ידיעתי כל הבקבוקים של החברות המובילות הם כאלו אז אין חשש.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מגיעיםמירב07/07/2010
להתפתחות הילד במכבי אם לכאורה אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירב
דבי גרוס דולב08/07/2010הי מירב
אנו מדריכות להתפתחות תינוקות באופן פרטי ולא משתייכות לאף קופה לכן לא אוכל לענות לך.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונת קטנטונת מטרידונת המשךמירב07/07/2010
חייבת לציין היא יושבת על ברכיה ללא תמיכה !!!
כמו כן מדי פעם (לעתים רחוקות) על התוסיק
נא תגובתך תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ו...כן - זוחלת המון
מירב07/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך למירב
דבי גרוס דולב08/07/2010הי מירב
אין לי הרבה מה להוסיף. יש לצפות להתיישבות דרך עמידת 6 והטיית הטוסיק.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק לא זוחליפית אוזן07/07/2010
שלום התינוק שלי בן 9+ חודשים ועדיין אינו זוחל הוא מתהפך המון אך שאני שמה אותו על הבטן הוא ישר מתהפך על הגב. הוא הרבה על שמיכה על הרצפה התחיל קצת למלמל השאלה שלי מתי הוא יתחיל לזחול כי נראה לי שהוא פוחד אנו מחכים לתור של האבחון בבעיה הוא עדיין לא יושב גם מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליפית
דבי גרוס דולב07/07/2010הי יפית
אני לא יכולה להגיד לך מדוע בנך איננו זוחל בלי שאכיר אותו. הסיבות לכך יכולות להיות שונות. בגיל זה בקירוב אנו מצפים כבר לראות זחילה ועל כן כדאי לבדוק את סיבת ההתאחרות הקטנה בזחילה ולתרגל על פי אבחון זה. התיישבות מגיעה רק לאחר עלייה עלך 6 ולכן בנך גם לא מתיישב עדיין.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון
מיכל07/07/2010היי יפית, בני בן 9 וחצי חודשים ורק אתמול התחיל לזחול, בהתחלה לא האמנתי כשסיפרו לי בגן. בבית שמתי מולו את הנייד והוא זחל לכיוונו. צריך המון המון סבלנות, לכל אחד קצב משלו.
מבחינת שאר ההתפתחות הוא התחיל להתהפך רק בסביבות גיל חצי שנה אם לא קצת אחרי. והיו כל מיני "נשמות טובות" שטענו שחייבים ללכת לפיזיו', לדעתי בהרבה מקרים אין צורך.
תעזרי בתרגילים שהבנות כותבות בפורום ושהיה לכם בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונת קטנטונת מטרידונתמירב06/07/2010
בתי (8 ח') החלה לשבת תוך שהיא תומכת את עצמה בפגוש של העגלה
לאחר תקופה ראיתי שבלול היא מישבת על ברכיה
אתמול החלה לעמוד בלול תוך אחיזה בו
עדיין כמעט ולא יצא לראותה מתיישבת ללא אחיזה כלל
האם כל שתארתי תקין כולל הקדמת עמידה (נתמכת) לישיבה (בלתי נתמכת) ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירב
דבי גרוס דולב07/07/2010הי מירב
לא כתבת אם ביתך זוחלת או לא, זהו פרט מאוד חשוב.
הדרך המאורגנת והנכונה עובר תינוק להתיישב היא דרךעמידת 6 והטיית הטוסיק לאחור. התרוממות דרך שרירי הבטן לא ממש בריאה ועלולה לעודד שיבושים בהתפתחות. בנוסף ההתיישבות דרך עמידת ברכיים יחד עם חוסר ההתיישבות המומלצת וההיעמדות המוקדמת עלולים להצביע על קושי קטן במערכת שגורם לגוף לפצות את עצמו בהתיישבויות משובשות ובעמידה לפני ישיבה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות 3 חודשיםיעל06/07/2010
שלום,
ביתי בת 3 חודשים ושבוע ואני לא בטוחה שאני "עוזרת" לה מספיק או בדרך הנכונה על מנת לעבור שלבי התפתחות... אשמח לעזרתכן.
כהקדמה חשוב לציין שמגיל חודש וחצי בערך היא ישנה רק על הבטן עם בייבי סנס (ויסלח לי משרד הבריאות - זו הדרך היחידה שבה היא הצליחה לישון בלי להתפתל מכאבי בטן) ואני חוששת שאולי זה "משבש" לה כל מיני דברים, למשל:
1. בשכיבה על הגב או חצי ישיבה בטרמפולינה היא כבר תופסת צעצועים תלויים ומכניסה אותם לפה , אבל בשכיבה על הבטן לא מנסה אפילו להושיט יד לצעצוע שמונח לפניה...
2. כשהיא שוכבת על הבטן בזמן עירות היא אומנם מרימה ראש וקצת חזה (בלי יישור מרפקים) אבל לא עושה שום סימן שבא לה לנסות להתהפך...
3. בשכיבה על הבטן אני לא מצליחה לגרום לה להשאיר מרפקים בקו הכתפיים -- היא ישר מיישרת את הידיים לצדדים וממשיכה משם... נראה לי שזה מפריע לה לנסות התרוממות משמעותית יותר, בעיקר עם החזה, וכמובן גם להתהפך
ועניין אחרון -- האם תנוחה של חצי ישיבה בטרמפולינה/ עגלה עלולה להזיק לה? במיוחד בעגלה היא ממש מסרבת לשכב ונרגעת קצת רק כשהיא יכולה "לראות עולם" בחצי ישיבה... מצד שני בתנוחה הזאת (גם על הברכיים שלי) היא כל הזמן מנסה להתקפל לתנוחת ישיבה, בשלב זה עם הראש בעיקר.
אשמח לחוות דעתכן ואולי טיפים, תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללילי
דבי גרוס דולב07/07/2010הי לילי
1.שינה על הבטן בהחלט לא יכולה לשבש את ההתפתחות המוטורית אלא רק להועיל ולכןאין סיבה לחשש. זה בסדר שבגיל 3חודשים התינוק אינו משחרר עדיין את ידיו מהרצפה על מנת להושיט יד לחפץ.
2. התהפכויות מתחילותבממוצעבגיל 4-5 חודשים כך שביתך ממש לא נמצאת בעיכוב. זה גם לא הזמן ליישר מרפקים אלא להתחיל לשכב על הבטן תוך התענות על המרפקים.
3.זה נכון שכשהמרפקים לא נמצאים ברוחב הכתפיים קשה יותר לתינוק להרים את הרש ואת בית החזה. כדי לתרגל הבאת ידיים לקו האמצע כדאי להרבות ולהשכיב את התינוק על צדדיו תוך הבאת הידיים פנימה . השכיבה על הצד מקרבת את הידיים לקו האמצע ומעגלת את הכתפיים.
4. חצי ישיבה ושימוש רב בטרמפולינה מעודדת נסיונות התיישבות דרך שרירי הבטן ועל כן איננה בריאה ועלולה לשבש תהליכים בהתפתחות המוטורית של התינוק. בנוסף, תנוחות אלה יוצרים מתח רב בשרירי הבטן והצוואר.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9 חודשיםשירה06/07/2010
שלום ביתי החלה להתהפך לשיני הכיוונים בגיל 6 חד' ו 3 שבועות הרופא איבחן טונוס מעט ירוד בחגורת הכתפיים אך לא התרגש יתר על המידה וגם בטיפת חלב שהיינו בגיל 7 חד' אמרו שהדביקה את הפער כלומר בגיל 7 חודשים סיימה את תהליך ההתהפכות היום היא בת 9 חודשים ועדין לא זוחלת מסתובבת בציר מתגלגלת שאני שמה לה חפץ והיא מושיטה ידיים אליו ולא מצליחה להגיע היא מתעצבנת שאני מושיבה אותה היא יושבת אך כמובן לא מתישבת לבד וגם לא מרימה את עצמה לעמידה האם זה עיכוב רציני מה אני יכולה כדי לעזור לה במצב כזה יש לציין שבמוטוריקה עדינה היא בסדר מוחאת כפיים מניחה ידיים על בקבוק ומחזיקה אותו משחקת המון עם הידיים בתקופה האחרונה מנופפת עם היד לשלום אמא מודאגת מה עלי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ,תגובה לאמא מודאגת
דבי גרוס דולב06/07/2010הי אמא מודאגת
ביתך נמצאת בגיל בו נרצה לראות סימני זחילה,יתכן וביתך כבר ממש קרובה לזה והדבר יקרה בזמן הקרוב אבל יתכן גם והעיכוב בהתהפכויות ממשיך גם פה. לא ניתן לדעת ללא היכרות מה מונע מביתך לממש את שלב הזחילה אבל לאור העובדה שהיא כבר אובחנה בעבר הרי שכדאי לבחון לעומק גם עכשיו את התפתחותה של ביתך ולבדוק מה הגורם המפריע. בנוסף, הושבת תינוק לפני שלמד לשבת בעצמואיננה מומלצת ועלולה גם היא לגרוםלעיכוב בזחילה ולבעיות נוספות אחרות לכן אני ממליצה בשלב ראשון להמנע מהושבה ובנוסף לשקול אבחון בו תלמדי מה הגורם המעכב את התהפתחותה של ביתך וללמוד תרגילים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנושא עידוד הליכהאוריין06/07/2010
בני המתוק בן שנה ו- 7 חודשים. הוא אובחן כהיפוטוני ובנוסף יש לו גמישות יתר.
בסיוע של פזיטרפיסטית מצויינת של הכללית הוא החל לזחול על שש ולהתיישב בגיל שנה (אחרי 4 פגישות בלבד) לאחר שזחל גחון מגיל 7 חודשים. היום אנחנו ממשיכים איתה כדי לסייע לו להתחיל ללכת.
בפגישה האחרונה היא המליצה לנו לקנות לו סנדלים מייצבות שיסייעו לו לייצב את הקרסולים.
אני הבנתי עד עכשיו שהדבר הטוב ביותר הוא לאפשר כמה שיותר להיות יחפים.
אשמח לשמוע את דעתכם לפני שאני רצה לקנות לו סנדלים שיעיקו עליו בחום הקיץ.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סנדלים
שירי קאשי06/07/2010הי אוריין,
במצב אידיאלי רצוי ללמוד ללכת יחפים. כאשר כף הרגל חשופה, התינוק יכול לחוש טוב יותר את סביבתו, להשתמש בכל כף הרגל באחיזת הקרקע וכתוצאה מכך לומד לייצב את עצמו בצורה הטובה ביותר. ישנם מצבים בהם המפרק של הקרסול אינו יציב (כמו למשל בהיפוטוניה וגמישות יתר בדרגה גבוה) עד כדי כך שהתינוק לא מצליח להחזיק את הקרסול ולכן עדיף לעזור לו בכך גם במחיר של נעילת נעליים. אינני יודעת מה המצב אצלכם, אבל במצבים מסויימים זו בהחלט המלצה טובה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות שינהשרון05/07/2010
האם הגיוני שתינוקת בת חודשיים וחצי תהיה ערה רק 4-5 שעות ביום ויתר הזמן תישן?
בבוקר היא מתעוררת באזור 6-6 וחצי ואחרי שאנחנו עוטפים אותה כמו מומיה היא נרדמת שוב וישנה עד 7 וחצי בד"כ. האם אנחנו למעשה מאלצים אותה לישון והיא בעצם צריכה לקום ב 6 וחצי? או מה שאנחנו עושים תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת
שרון06/07/2010אם היא ישנה במהלך היום זמן רב (היא יכולה למשל לישון שעתיים וחצי רצוף) האם להעיר אותה או שמא אם היא ישנה זה אומר שהיא צריכה את שעות השינה האלו ולתת לה לישון?
אני נאוד מוטרדת מזה שאני מבינה שבגיל הזה (10 שבועות) תינוקות כבר אמורים להיות ערים כ 8 שעות ביום והיא ממש לא מגיעה לזה (לפעמים ערה 5-6 שעות, אבל יש ימים שגם רק 3-4 שעות)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה
שירי קאשי06/07/2010הי שרון,
מבחינת שעות השינה, זה בסדר גמור. קשה לי לומר האם כדאי או לא לגרום לה לישון יותר בבוקר. אני באופן אישי העדפתי לתת לילדי לסדר את שעות השינה שלהם לבד ואחרי התעוררות מוקדמת הם ישנו שוב שנת בוקר טובה. אין פה חוקים ברורים מה נכון ומה לא. כמובן שהשינה הנוספת בבוקר משפיעה על יתר שעות השינה במשך היום, וכן שנת הצהריים הארוכה אבל את צריכה לתת לאינטואיציה שלך להנחות אותך האם זה נכון עבור התינוקת שלך, האם היא ישנה טוב גם אחר כך, האם היא פעילה מספיק בשעות הערות וכדומה. לכל תינוק ולכל אמא מתאים סדר יום אחר.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש המלצה על סנדל מסויים ?
אוריין06/07/2010היי שירי,
תודה רבה על תגובתך המהירה .
אשמח לדעת אם יש לך המלצות על סדנל או חברה מסויימת שיכולים להתאים.
וגם- האם כדאי לנעול לו את הסנדל כמה שיותרבמשך היום ? כלומר גם בגן וגם בבית או לאפשר גם זמן כשהוא יחף ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי06/07/2010הי אוריין,
אם באמת יש צורך בתמיכה לקרסול, אז חשוב שהסנדל יהיה כזה שנותן את התמיכה. רצוי שהוא יהיה כמה שיותר קל משקל ועם סוליה גמישה. לרוב אני ממליצה בתחילת ההליכה על נעלי טרום הליכה שהם יותר כמו כפפה לרגל, אבל במקרה שלכם זה לא ייתן תמיכה מספקת לקרסול. אין חברה אחת שמומלצת, חשוב רק לבדוק את המשקל והגמישות של הנעל על מנת לצמצם את "ההפרעה" שלה לתהליך הטבעי של לימוד ההליכה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על סנדלים
אוריין06/07/2010היי שירי,
תודנה על תגובתך המהירה .
אשמח לדעת אם יש לך המלצות על סנדל או חברה מסויימת של סנדלים שיתאימו למטרה זו.
בנוסף- האם יש לנעול לו את הסנדלים כמה שיותר במהלך היום ? כלומר גם בגן וגם בבית או שכדאי גם לאפשר זמן פעילות שהוא יחף ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות שינהשרון05/07/2010
בגיל של חודשיים וחצי כמה שעות בלילה יכול תינוק לישון, כלומר למה מתכוונים כשאומרים שהתינוק יכול לישון כל הלילה? אני מניחה שלא מתכוונים מ 7 בערב עד 7 בבוקר בלי לאכול?!
ושאלה נוספת- אני יודעת ששונה מתינוק לתינוק, אבל לרוב אם נשכיב תינוק לישון מאוחר ישכיב מאוחר יותר הוא גם יקום מאוחר יותר? קראתי שנשים רבות אומרות שזה לא משנה ושהתינוק שלהם המשיך לקום באותה השעה בדיוק, אז כבר אין טעם להשכיב מאוחר יותר..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
שירי קאשי06/07/2010הי שרון,
כל מה שכתבת נכון. יש כאלו שאצלם זה עובד וכאלו שלא. יש תינוקות שישנים מגיל חודש מ-7 עד 7 ואילו אחרים קמים לעוד 3 ארוחות באצמע ובכלל הולכים לישון לילה רק ב11. כל האופציות מתקיימות והשונות גדולה. מנסיוני אני יכולה לומר שבודדים הם התינוקות שבאמת ישנים לילה כל כך ארוך בלי לקום בגיל זה. לרוב כשמדברים על שנת לילה בגיל זה מתכוונים לשינה רצופה של 5-7 שעות עם התעוררות לאוכל והמשך שינה. נכון שזה מאוד מעורר קנאה לשמוע על התינוק של השכנה שישן כל כך טוב, אבל חשוב לזכור שזה המיעוט ולא להתיאש. בהדרגה הלילות מתארכים.....
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)