מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ישיבהקרן30/06/2010
באיזה חודש פחות או יותר ניתן להושיב ילד על הישבן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להדס
אורנה עטאר01/07/2010הדס שלום,
רצוי לא להושיב ילד עד שהוא מגיע לכך בכוחות עצמו וזה קורה סביב 8-9 חודשים.
הושבה לפני הזמן יכולה לגרום לנזקים לעמוד השדרה.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילת דבאיילת30/06/2010
יש לי בת בת 7 וחצי חודשים מגיל 6 וחצי חודשים היא החלה לזחול גחון עברה מהר מאוד לשש ועכשיו היא התחילה לזחול דב (שתי כפות ידיים, שתי כפות רגליים וטוסיק למעלה)
האם זה בסדר מבחינת חיזוק חגורת הכתפים לצרכי מוטוריקה עדינה או שיש צורך בהתערבות מאחר והתהליך מאוד מהיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאיילת
אורנה עטאר01/07/2010איילת שלום,
בתך אכן ממהרת. העלייה המהירה לכיוון דב לרוב מעידה על קושי להישאר על הגחון או על 6 ולכן היא בחרה בכך.
לרוב הקושי נובע מזקיפת יתר בגב בשילוב של קושי לשכב על הבטן. אינני יכולה לדעת בוודאות בלי לאבחן אותה.
בנוסף לחיזוק חגורת הכתפיים יש חשיבות גם לללחץ על הברכיים הקיים ב6 ולא קיים בדב.
עלייה לדב לרוב מתרחשת כשלב לפני עמידה/הליכה סביב גיל שנה.
אני ממליצה לגשת לאבחון בכדי לקבל כלים איך להוביל את בתך לזחילה על 6 לא קושי.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב התפתחותייפעת29/06/2010
היי,
ביתי בת 9 חודשים.מתוקה אמיתית,חייכנית ותקשורתית מאוד.
היא החלה להתהפך באופן מלא בגיל שישה וחצי חודשים.מסתובבת ציר בחופשיות ולשני הכיוונים.
זוחלת גחון בחופשיות מזה חודש.מגיבה לקריאות וערנית.
היא יושבת לבד אבל לא מתיישבת.עדיין לא עושה נסיונות של עמידה על שש.כאשר מעמידים אותה היא תומכת עם הרגליים אותם לא עומדת באופן יציב.
לא מוחאת כפיים ולא עושה שלום.
בבדיקה התפתחותית אצל הרופאה היא הפנתה אותנו לפיזיותרפיה.אין לי איזו שהיא התנגדות עקרונית לנושא אולם הילדה נראת לי ממש בסדר.כולנו במשפחה (אחיינים אחים וגם אנחנו-ההורים)היינו מעט איטיים והדבקנו את הקצב בשלב מסויים.
לא בא לי להתחיל להתעסק עם הנושא ברמה טיפולית....בא לי לתת לה להיות.....
ברצוני לשמוע את חוות דעתך.האם מדובר העיכוב התפתחותי משמעותי?האם כדאי לדעתך לגשת כבר לפיזיותרפיה או ניתן להמתין ולראות....ממתינה לתשובתך,ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליפעת
דבי גרוס דולב29/06/2010הי יפעת
באופן כללי עד גיל 10 חודשים נרצה לראות זחילת והתיישבות עצמאית. עלי לציין שהושבת התינוק לפני שלמד לעשות זאת בעצמו מאוד לא מומלצת ויכולה להוות מכשול בזחילה, יכולה לגרום לשיבושים בהתפתחות ולדילוג על שלבים, מעבר לזה שהיא גורמת לזקיפה גדולה בגב, דבר שמקשה על זחילת 6. כמוכן רצוי לא להעמיד.
אני ממליצה לחכות עוד כחודש ובזמן זה לנסות להמנע ככל הניתן מהושבה. אם תוך חודש לא יתחילו סימנים לעלייה על 6כן יהיה כדאי לשקות אבחון (אני כמובן ממליצה בחום על ליווי התפתחותי לתינוקות) כדי לעזור לתינוקת לממש את שהיא אמורה לממש וכדי למנוע קשיים עתידיים בהתפתחות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידוד היתפתחות
ענת מיטב01/07/2010היי יפעת
כאמא לארבעה, גננת מוסמכת ומטפלת במים אני יכולה קודם כל להרגיע אותך. כל אחד מתפתח בקצב שלו. יש מקדימים ויש מאחרים כמו בכל תחום בחיים. מניסיוני בתחום הגיל הרך אני יכולה להמליץ לך לנסות לקחת אותה לחוג בו הפעילות המוטורית רבה. דרך הפעילות היא נהינת ומיתחזקת מוטורית. אי. במים למשל קל יותר להיתנסות (מישקל סגולי נמוך) ובעזרת המים מערכת השרירים מיתחזקת (התינגודת לכל תנועה גדולה יותר .) אני מאמינה שאם תבלי איתה בחוג מוטורי מכל סוג שהוא שתיכן תרוויחו זמן איכות והתקדמות בתחום המוטורי.
בהצלחה,
ענת מיטב
מטפלת מוסמכת במים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 11 חודשיםדפנה29/06/2010
בני בן 11 חודשים בדיוק התחיל זחילת גחון בגיל 9 חודשים עדין לא יושב ולא זוחל על 6 האם זה תקין והאם יש תרגילים לעודד לזחילה על 6 אני יודעת שאפשר להניח כרית בכדי שהוא יעבור עליו ועוד מחשולים כדומה אבל כשאני מניחה כרית הוא פשוט מזיז אותה הצידה וממשיך לזחול
תודה מראש דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדפנה
דבי גרוס דולב29/06/2010הי דפנה
מכיוון שמדובר באיחור התפתחותי מסוים ולא בסתם קושי,אני נוטה להמליץ על אבחון אישי ועל התיחסות ספציפית יותר מאשר זו של פורום. בגיל 11חודשים אנו כבר מצפים לראות זחילת 6 והתיישבות חופשית,כשהדבר לא קורה יש כנראה קושי במערכת אותויש לאחבן ולפי אבחון זה להמליץ על תרגילילם.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי עידוד ישיבהמירב28/06/2010
שלום
בהמשך לשאלה ששאלה יעל :
איך הבת שלי שבכל הזדמנות מנסה לשבת ולעמוד ניתנת לשליטה על ידי
נסיונות העמידה כאשר אני מחזיקה אותה תוך שאני ישובה
נסיונות הישיבה סלקל ואמבט וגם כאשר היא עליי
האם כל היום צריך להיראות כמו התאבקות ביני לבינה כאשר היא בת 8 ח' וכבר חזקה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיונות התישבות
שירי קאשי29/06/2010הי עדי,
כמובן שאינך צריכה להיות בהאבקות כל היום עם הקטנטונת. צריך לנסות ולהפחית למינימום את המצבים בהם היא מנסה לשבת. בראש ובראשונה משטחים מוטים. אם את בבית, אין כל סיבה שהיא תהיה בסל קל או טרמפולינה אלא בשכיבה על משטח ישר על הרצפה. כשהיא עליך בחצי ישיבה, אם היא מתרוממת את יכולה לשחק איתה, להרים את האגן ולעשות "בומס" חזרה לישיבה. זה גם יעודד אותה להניח חזרה את הראש וגם יהיה מהנה עבורה. אם בכל זאת ממשיך מאבק אז עדיף להעביר אותה לתנוחה יותר מעורסלת, או בשכיבה עליך על הבטן או להעביר למשטח ישר. גם באמבטיה אפשר על ידי משחק עם הרגליים להפחית את התופעה.
בסופו של דבר לא ניתן להעלים זאת לגמרי ומה שחשוב הוא להיות מודעים לכך שזה לא מומלץ ולנסות עד כמה שניתן לשנות את המצב כך שהיא פחות תוכל או תרצה לנסות להתרומם.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק נותן מכותהילה28/06/2010
שלום רב,
יש לי ילד בן 15 חודשים שלא נמצא במסגרת גן.
לאחרונה אנו נתקלים בבעיה והיא: כאשר הילד מתלהב ממשהו או לחילופין לא מקבל משהו שהוא רוצה התגובה היא מעין מכה עם היד.
אנו נוהגים להגיד לו "אסור" ומסבירים לו שזה לא בסדר אך אין שום שיפור .
שאלתי היא האם להמשיך בדרך הזו או לא להתייחס להתנהגות הזו וכך לא לתת לה מקום .
אני מודה מראש אם תוכלו לכוון אותי מה לעשות הכי נכון,
רונן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובהלרונן
דבי גרוס דולב29/06/2010הי רונן
אנא פנה לפורום העוסק בפסיכולוגיה לילדים, אנו לא עוסקות בנושאים אלה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ו 8 חודשיםאורלי28/06/2010
היי בני בן שנה ושמונה חודשים. וטרם הולך... אני מחכה לתור מהמכון להתפתחות הילד בכדי לבדוק ולהיות במעקב. בינתיים היינו אצל אורטופד ילדים לבדיקה ובני היקר אובחן בגמישות יתר. ואולי זו הסיבה לעיכוב. האמת שאני דואגת,אני לא מראה זאת לבני ומאוד מקפידה על כך אבל מציק לי מאוד שאינו הולך. כבר חצי שנה שהוא הולך בעזרת רהיטים ואיתנו בידיים אפילו רץ אבל לבד טרם. אני מודאגת. שכחתי לשאול שאלה חשובה את האורטופד, אני שומעת מאינספור מקומות שכל עוד הילד אינו הולך לא לשים נעליים ושיילך יחף. ורציתי לשאול את האורטופד וברח לי.. האם תוכלו לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורלי
דבי גרוס דולב28/06/2010הי אורלי
יש בהחלט קשר בין גמישות יתר לקושי בהליכה עצמאית והדבר אכן מחייב התערבות. כמו תמיד, אני מציעה גם את השיטה שלנו לטיפול בקשיים בהתפתחות המוטורית.
עם נעליים כדאי לחכות עד שההליכה העצמאית מתבססת היטב ולכן אצלכם אין צורך בנעליים עדיין.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער באשכיםנורי28/06/2010
לתינוק שלי (בן חצי שנה)יש שערות כהות על האשכים,בשאר הגוף והראש אין שיעור מופרז, מה עלי לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנורי
דבי גרוס דולב28/06/2010הי נורי
כדאילהתיעץ עם רופא הילדים שכן זה אינו מתחום עיסוקינו.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציצת אצבעחנה28/06/2010
לא יודעת אם לשאול את זה כאן, אז תפנו אותי אם זה לא מתאים...
בתי בת חודשיים ובזמן האחרון היא זורקת החוצה את המוצץ ומתחילה למצוץ אצבע!
אני מצצתי אצבע(בעצם מוצצת:)) כל חיי וגם במשפחתי יש עוד כמה חברים שמוצצים..
אני מנסה לתת לה מוצץ כדי שזה לא יתקבע אבל למה בעצם?
האם זה כלכך רע?
אני יודעת שזה חשוב למצוא את קו האמצע- היא מצאה אותו מזמן:) אבל משהו במראה שלה מוצצת אצבע מפריע לי כי אני יודעת שלי היה מאוד קשה עד בלתי אפשרי להגמל וממוצץ הרבה יותר קל...
מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאני
דבי גרוס דולב28/06/2010הי אני
אני לא מאמינה שיש למנוע מתינוק מציצת אצבע. תינוק צעיר שמצא את הדרך להרגיע את עצמו, יהיה זה מתסכל מאוד עבורו למנוע זאת ממנו, מה עוד שאני לא מאמינה שזה אפשרי. אני גם לא נגד זה שכן לדעתי זה נפלא שהתינוק מחליט בעצמו איך, כיצד ומתי להרגיע את עצמו. לא עבור כל התינוקות הגמילה כ"כ קשה, לי יש שני ילדים שגמלו את עצמם בגיל 4 ו 5.
כמובןשזו החלטה שלכם כיצד לנהוג ואני מאחלת לכם בהצלחה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה מאוחרת בגיל תשעה חודשיםענת27/06/2010
בתנו, בת ה- 9 חוד' עדיין אינה יושבת. כאשר תומכים בה היא יושבת כחצי דקה.
להוסיף כי החלה זחילת גחון לפני כחודש.
האם עלינו לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענת
דבי גרוס דולב28/06/2010הי ענת
לא לדאוג אבל כן לתת את הדעת ולעכוב. עד גיל 9-10חודשים לכל היותר אנו רוצים לראות זחילת 6 והתיישבות עצמאית. ביתך עוד לא ממש בעיכוב אבל המשיכי להתבונן בהתפתחותה ולראות האם יש התקדמות. התיישבות עצמאית מגיעה רק לאחר עלייה על 6 ומשם מטה התינוק את הטוסיק לאחור ומתיישב. בנתיים, חשוב מאוד מאוד לא להושיב את התינוק, הושבה טרם עת עלולה לשבש את תהליך הזחילה וההתישבות העצמאית. אם בשבועות הקרובים לא תראי סימנים לעלייה על 6, חזרי אלי ונשקול יחד כיצד לתרגל.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להמלצתך והוראת רופא ילדים
ענת28/06/2010דבי שלום,
אני מכירה את הגישה הישראלית לגבי הושבה יזומה וחוששת מתוצאותיה, אך לציין כי אנו שוהים בחו"ל ורופאת הילדים של בתי ממליצה להושיבה באופן יזום מידי פעם בתמיכת כריות, מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לענת
דבי גרוס דולב28/06/2010הי ענת
אותה הדיעה שהבעתי קודם(-:
כל איש מקצוע וגישתו הוא.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק לא מתהפך.שני27/06/2010
היי
בני בן 7.5 חודשים וכמעט ואינו מתהפך. אציין כי הוא תאום, נולד בשבוע 37+3 ימים במשקל 2.460.
הוא התהפך פעמים ספורות בגיל .3.5 חודשים מבטן לגב והפסיק. מאז התהפך פעמיים ספורות המבטן לגב ומהגב לבטן החל לאחרונה עם עזרה שלנו, גם כן פעמיים ספורות בלבד.
הוא מקבל פיזוטורפיה פעם בשבוע ואנו גם עובדים איתו הרבה בבית אך לתחושתינו אנחנו מפספסים משהו שכן ההתקדמות היא מאוד איטית והוא כמעט ולא יוזם התהפכויות בעצמו. לפעמיים נדמה כי הוא עושה הכל על מנת לא להתהפך. בחלק מהפעמים הוא ממש מתנגד לכך ,גופו אינו רפוי והוא נוקשה.
האורטופד לא ראה כל בעיה, למעט נטיית צוואר ימינה אשר הסתדרה וכך גם הפיזטפרסיטית בקופ"ח לא התרגשה מהעניין ואמרה כי זה פשוט עניין של עבודה וסבלנות. מה שכן,היא גם הסכימה איתי כי לפעמיים הילד פשוט מתנגד להתהפך. משקלו כיום 7.800, הוא לא אכלן גדול ולעיתים הוא נראה קצת חלש..
האם יכול להיות שחסר לו ברזל? אשמח מאוד לעצתכם בעניין שכן, אני לא רוצה שייוצר כדור שלג, ובגלל האיחור בהתהפכות תאחר גם הזחילה וכו..
נציין כי אחיו מהתהפך ןמתגלגל כל הזמן.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
דבי גרוס דולב28/06/2010הי שני
באופן כללי אנו רוצים לראות התהפכויות עד גיל חצי שנה. מדברייך ומתוך כך שבנךכבר בן 7.5 חודשים אני מתרשמת שיש קושי מסוים שמונע מבנך להתהפך- האיטיות, הנוקשות ונטיית הראש.תינוק שאינו מממש את השלבים ההתפתחותיים אינו עושה זאת מפני שהוא לא רוצה אלא מפני שהוא מתקשה. לכל דרך טיפול יש את ההסתכלות שלה, יתכן והפזיוטרפיה אינה מספיקה כמענה לבנך ואני מזמינה אותך בחום לנסות גם את השיטה לפיה אני עובדת,דרך האבחון שונה והתרגילים שונים גם הם.אני דווקא כן חושבת שיש לתת את הדעת באופן רציני ומעמיק לסוג כזה של עיכוב וקושי שכן פעמים רבות אם הדבר אינו מטופל הוא הדבר עלול להופיע בשלבים אחרים של ההתפתחות ולהקשות. אבל אנא אל תדאגי שכן בעיות אלה שכיחות ופתירות, צריך לתרגל הרבה בבית ותוצאות יגיעו.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חודשים - מנח כף רגל לא תקיןתמרית27/06/2010
בני בן 10 חודשים.
בגיל 3 חודשים התהפך מהגב לבטן, זוחל על 6 מגיל 7 חודשים, נעמד גם מגיל 7 חודשים, למד לשבת בגיל 9 חודשים.
כשהוא עומד כפות הרגליים שלו לא מונחות כולן על הרצפה, אלא עומד ב"עמידה ראשונה" של בלט (עקבים פנימה ובהונות החוצה, צארלי צאפלין סטייל) וכף הרגל מוטה פנימה, כך שעומד על החלק הפנימי של כף הרגל ולא על כולה.
כשאני מנסה להעמיד אותו לבד הוא לא עושה זאת, אני רואה שאין לו עדיין מספיק שיווי משקל או יציבה בשביל לעמוד עצמאית. אני דואגת, האם בגלל המנח הלא נכון של כפות הרגליים מתעכבת ההליכה שלו? אולי זה כי הוא נעמד בגיל מוקדם יחסית ותנוחה זו נתנה לו בסיס יותר רחב ויציב בזמנו?
שאלתי האם הדאגה מוצדקת והאם המנח הלא תקין מעכב עמידה והליכה עצמאית? כמו כן האם יש תרגילים שניתן לעשות בשלב זה, או שאולי כשיתחיל ללכת זה יסתדר מעצמו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתמרית
אורנה עטאר27/06/2010תמרית שלום,
בנך נעמד בגיל מוקדם מידי ואת בעצמך מתארת שאין לו מספיק שיווי משקל בכדי לעמוד בכוחות עצמו וזה בסדר גמור לגילו. אנו רוצים לראות הליכה בין שנה לשנה וחצי ולכן יש לו עוד שמן לתרגל את מערכת שיווי המשקל שלו בכדי להגיע ליציבה נכונה.
מנח של כף הרגל בעמידה יכולה לנבוע מסיבות שונות וללא אבחון לא אוכל לדעת אם זה משהו שיחלוף או ישאר. חלק מהסיבות באמת טמונות בכך שמערכת שיווי המשקל שלו עדיין לא הבשילה והוא עוד לא רכש את כל כיווני התנועה - גם של כף הרגל ולכן נעמד באופן כזה.
ממליצה לך לא להעמיד אותו אלא לתת לו להיעמד בכוחות עצמו.
אני כן ממליצה לראות מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לאבחן ולתת לכם תרגילים בכדי לעודד עמידה מאוזנת יותר ושימוש בכל כף הרגל.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטןמלי27/06/2010
שלום רב,
בני איתי בן 3 חודשים. מהיום ששנולד שכב על בטנו , הרים את ראשו בצורה יפה מאד וגם שהיה על הידיים הוא החזיק עצמו בצורה יציבה מאד. בגיל חודשיים חווינו חויה לא נעימה של עצירת נשימה תוך כדי בכי ומשם זה המשיך לקוצר נשימה שגרם לשימוש באניהלציה במשך חודש ימים וכן שימוש בסטרואידים למשך ארבעה ימים.
היום, שלושה שבועות בערך אחרי השימוש בתרופות הללו, איתי מרגיש טוב, חייכן מתמיד, אוכל מצויין (חשוב לציין שגם בזמן השלא הרגיש טוב ונטל תרופות אכל טוב מאד).
בכל הזדמנות שיש לי, איתי שוכב על משטח ישר, אם זה על הגב או על הבטן, הבעיה היא על הבטן. הוא לא אוהב כלל לשכב כך ואף מתחיל להתפרע, שלא לדבר על הרמת הראש.
היום היה נסיון חוזר , הוא הרים ראשו מעט לעבר הצעצוע שהרמתי, אך עדיין הוא מתפתל וכועס שהוא בתנוחה הזו.
כמו כן, הוא עדיין לא התהפך לשום כיון.
חשוב לציין שאיתי נוטל טיפות של ברזל , עקב המוגלובין נמוך.
האם כל האמור לעיל גרם לרגרסיה בהתפתחות שלו? האם ייתכן והמצב יחזור למצב הראשוני, בו הוא הרים את ראשו וצפה על כל העולם (-;?
מה ניתן לעשות על מנת לעזור לו ולעודד אותו להרים ראשו?
אודה לכן לתשובתכן.
בברכה,
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למלי
אורנה עטאר27/06/2010מלי שלום
בפורום זה תוכלי למצוא תרגילים רבים לשיפור שכיבה על הבטן. תרגלי אותם לפני שאת משכיבה אותו על הבטן והתמידי בהשכבה עד שתראי שיפור. אם יש בכי או חוסר נוחות חזרי על התרגול מתחילתו.
אם תתמידי את תראי שיפור מיום ליום.
לגבי התהפכות - התהפכויות אנו רוצים לראות בין 4-6 חודשים ולכן יש עוד זמן.
אני כאן לעדכונים.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה (-:
מלי27/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה גיל שנה וחודשאילנה27/06/2010
שלום,
הני היקר בן שנה וחודש
מתרומם לעמידה מגיל 10 חו' והולך הצידה בתמיכת רהיטים מגיל 11 חו'
בשבועיים האחרונים הוא מאוד נהנה לתרגל עמידה ללא תמיכה כלל, במשך 10 שנ' בערך, והוא גם מצליח יפה להתרומם ממצב כפיפה/כריעה לעמידה ולהישאר יציב ללא תמיכה לכמה שניות.
אני לא מוליכה אותו ולא נעזרת בהליכון, ולוחצים עלי במשפחה שהוא לא יתקדם. מה שאני כן עושה זה אם הוא עומד (עם תמיכה או בלי) אני מתרחק מעט ממנו ואומרת לו "בוא אלי". הוא עושה צעד עם הרגל ועם הרגל השניה נותן תנופה ונופל עלי בהנאה מרובה... חשבתי פשוט להגדיל את המרחק מדי פעם.
האם הם צודקים? האם השלבים שתיארתי נכונים מבחינה התפתחותית? מתי עלי לצפות לצעדים ראשונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאילנה
אורנה עטאר27/06/2010אילנה שלום,
התפתחות בנך תקינה.
אין למה להאיץ בו.
הליכה אנו רוצים לראות עד גיל שנה וחצי ולפי תיאורך בנך יילך בקרוב.
בהצלחה, תהני ממנו.
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפהשגית27/06/2010
שלום בני בן שנה, הולך, מטפס מדרגות וכו'. רצית לשאול באיזה טווח גילאים מתפתחת השפה, ז"א מתי סביר שיתחיל לדבר. בינתיים הוא מבין אותנו (מביא דברים שמבקשים ממנו, מבין מזה לא! וכו') הוא ממלמל הרבה אך כאשר נדמה לי שרוצה להגיד משהו הוא פשוט חוזר המון פעמים על המילה "מה". מה מה מה מה מה מה מה ........ , לפעמים עושה זאת בכעס (כנראה תיסכול) איך אפשר לנסות לעזור לו להביע את עצמו ובכלל האם זו התנהלות סבירה לגילו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשגית
אורנה עטאר27/06/2010שגית שלום,
להתפתחות שפה יש טווח גילאים מאוד רחב ולכן ההתנהלות שלו סבירה לגילו.
מאחר והתפתחות שפה אינה המומחיות שלי - את מוזמנת גם להתייעץ בפורום בו עונות קלינאיות תקשורת.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)